Fudbal 58

Sreda, 08.06.2016.

10:00

Ne postoje samo PES i FIFA: Od QAOP SPACE do L1 trougao

Fudbal je prevalio dug put od 1960. i prvog EP do danas, baš kao i načini na koje možemo sami da stvorimo opsenu da smo na velikom takmičenju.

Ne postoje samo PES i FIFA: Od QAOP SPACE do L1 trougao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Ср

pre 7 godina

Ја биx први дао паре за оригинал еуро 2016 од еа спорта.штета што га уништише.сад је у рангу обичног додатка које раде клинци у едитору.штета,баш штета..уживао сам у вођењу репрезентације кроз квалификације.сад само остаје да се чека светско од еа спорта.

wtf?

pre 7 godina

@Zep Upravo tako!!! Sa igracima koji igraju i odbranu, a ne samo napad, veoma retko se postize veci broj golova na mecu... Takodje sam posle procitanih stavova o FIFI isprobavao istu, rekoh, mozda stvarno jeste sad bolja... Samo sam potvrdio suprotno... Mada, ne mogu reci da je FIFA losa, ranije je bila urnebesna u odnosu na PES, ali sad je dosta manja razlika.

13steps

pre 7 godina

U osnovnoj skoli ucenje je trpelo zbog FIFA 96 na Sega Mega Drive-u. A u gimnaziji zbog ISS Pro Evolution na Sony PlayStation-u. :D Sve igrace smo znali iz svih reprezentacija i timova. Danas ne znam 3 igraca...

petar

pre 7 godina

Kad se setim c64 i prvi fudbal i loženje kao klinci. igrao na amigi sve moguće fudbale dok se swos nije pojavio. po meni swos 96/97 je najbolji fudbal ikada napravljen. igram ga sa klincem na xbox-u uvek pre fife mada uvek imam najnoviju.. kao što neko reče hvala ekipi sa sensiblesoccer.de koja drži swos u životu. šteta što codemasters neće da da source kod igre..

Sumadinac91

pre 7 godina

Mrkela

Sve,sve ali ovde u che u de u Austriji.
Jeste ovde u Kini,Japanu i Južnoj Koreji.
Koji seljacizam aus EU. (bez namere da vređam prosečnog seljaka,radnog čoveka sa sela)
Svako igra šta voli,kraj,tačka,end iliti' ovde u che u de u Austriji ende.

Zep

pre 7 godina

@uroshinjo, i ja sam isto bio zaljubljen u PES i mislio sam da sam subjektivan, pa sam probao nekoliko puta FIFU, i shvatio da je zaista PES bolji. To sto ne znas odbranu da igras pa strijepis citavu tekmu to je tvoj problem. Ja redovno igram sa sebi ravnima 1:1, 1:0, ili zavrsavamo na penale, al zato kad mi dodje neki levat mogu 10golova da mu dam, jer NE ZNA, i zato volim PES, dakle ne moze neki levat da me dobije - nikad. Ovo vazi samo za ovaj sad PES, bilo je prethodnih gdje ne znaju nista al na neki volseban nacin dobiju.

Novosadski

pre 7 godina

(KORN, 8. jun 2016 12:35)
Isto i ja, bio sam prvi srednje kad mi deda kupio Komodor 64 i odlepio skroz :) plus Kenny Dalglish soccer manager, kao da sam upao u drugu dimenziju! Keva mi je uskoro odnela kod dede Komodor, inače ne znam kako bih završio srednju školu. Pozdrav

urosinho

pre 7 godina

Bio sam veliki zavisnik od PES-a dok nisam probao Fifu 15 prvi put. Nikada nisam voleo Fifu, a u PES sam mogao da se kunem. Ali nakon te igrice, stav mi se totalno promenio. Fifa je igra a PES igrica. Fifa je realna dok je PES vise za dobru zabavu. Golovi padaju kao na traci, imas 4:0 prednost a strepis do poslednjeg minuta jer Levandovski moze da postigne gol iz svih pozicija. Na Fifi je to nemoguce. Fifa je taktika, ali ne ona tipa Roberto Carlos i Davids u spic, 3 napadaca isturena skroz napred, trci, usmeri kursor i prangijaj iz svih poziciia. Za one koji vole realan fudbal, Fifa je pravi izbor. Za ljubitelje brze igre, nerealnih pasova, suteva, golova i preokreta, PES je zakon.

wtf?

pre 7 godina

Za obozavaoce poslednjeg winning elevena na ps1 (we2002), imate na sajtu weol . org patchovan ovaj fudbal, igra se online, offline, lige, kupovi, rang liste, sa igracima iz celog sveta...

kennyS

pre 7 godina

Razumem da ljudi igraju pes iz navike ili zbog nostalgije,ali realno je fifa danas visestruko bolja i nek svi obozavaoci pesa probaju nece se pokajati.A sto se tice ovih komentara "znamo mi bolje od zapada i sad cu bas da igram suprotno od vas" to je zatucano razmislanje i pokazatelj zasto se pes igra samo na balkanu

anti-reklamozder

pre 7 godina

kick off za amigu je bio fin..da je izbacen godinu ranije od sensija mozda bi sve bilo drugacije :-) ipak na mojim komodor masinama voleo sam vise pirates!, defender of the crown i slicno..pozz za prave gejmere :-)

Ђенерал

pre 7 godina

За мене постоји и постојаће само ПЕС!!!!!
Није битно да ли је 2016. 13. или 2007.

RedStarForever

pre 7 godina

Nadam se da vecinu nisam 'smorio' sa ova dva komentara, a iskoristio bih priliku u trecem da sve ljubitelje japanske verzije ISSPRO Super Star Soccera (Winning Eleven) pitam da li smo samo mi 'tripovali' da japanski komentar izgovara "kao stara pesma ta" :). Kada smo vec kod toga, ostaje nezaboravan komentar kada 'uzmes' Nagoju i kada Piksi dobije loptu i krene ka golu :) Ko je igrao, zna o cemu pricam, i po tome se videlo da je Piksi stvarno "Bog" za njih :)
Pozdrav, pre svega, svim pravim ljubiteljima PESa, a i svima ostalima :)
PES FOREVER :) :) :)

SolandBajber

pre 7 godina

Secam se kod druga dolazim u 8:00 i pali se PES 08 ceo dan se igra obrnu se neke pare (10 dinara po utakmici) ode se kuci u 1:00 spava se 7 sati i tako opet.
I onda posle nekog vremena turnir u igraonici mi osvojimo nekako. Nagrada 3000 hiljade svakom(u to vreme).Pare smo potrosili na nove dzojstike, 3 gajbe piva, i kilo cipsa.

nostalgija

pre 7 godina

@Mrkela

A mozes li ti da shvatis da se u ukusima ne raspravlja. Eto vi u Svici, Njemackoj... ne igrate PES i to po difoltu znaci da i mi Balkanci ne bi trebali, jer ko smo mi da odlucujemo sta nam se svidja. Ja igram PES od pocetka, prosto navika i ne zelim da ulazim u raspravu koja je igra bolja. A sad pogotovo necu da igram FIFA iz dodatnog razloga jer je vi u Svajcarskoj i Njemackoj igrate. Dalje, trazis da ti se navedu argumenti, ali isto tako pises sta ne smijemo da iznesemo kao razlog. Eto, ti ces da mi kazes, eto vi sa zapada nam kazite sta cemo mi da igramo, jer vi znate kako treba, ko nas sta pita... Boze svasta!

Petar

pre 7 godina

@slobowsky

Istina. Ja sam igrao PES baš dugo i stao sam na 13(i dalje je igram). Sve posle toga je čisto sr... FIFA jeste postala bolja nego što je bila, ali nije ni to dobro.

chema

pre 7 godina

sonsible world of soccer mi je obelezila detinjstvo... uzmem fulham iz 4. engleske lige, stignem do prve, uspem da se plasiram u kup evropskih sampiona, i osvojim sto se sve moze osvojiti...

Misko

pre 7 godina

Najbolji fudbal ikada je bio na Commodore 64..imas 9 nivoa igre bisa boju i to je to..dolazio sa ketridzom...narvno kako je tehnologija isla islo je sve na bolje i mogu reci da su PES i FIFA tu negde,jedni su bolji u jednom duri u drugom delu..ja iskreno vise volim PES..nekako mi igriviji..

Aca Superstar

pre 7 godina

fifa 99 i onaj koreja-japan ne secam se koja godina su najaci, kad sutne lopta se zapali ?
(Jum, 8. jun 2016 13:32)
To ti je International Superstar Soccer Deluxe!

veljko

pre 7 godina

mnoge igre nedostaju, a fale posebno goal!, striker i kick-off...



danas je fifa klasa iznad pesa. do pre nekoliko godina, bilo je obrnuto. imam utisak da se odnos snaga vise nikad nece promeniti, nazalost..

Valjevska podvala

pre 7 godina

fifa 99 i onaj koreja-japan ne secam se koja godina su najaci, kad sutne lopta se zapali ? a golovi sa pola terena svakodnevnica ?
(Jum, 08. jun 2016 13:32)

Haha da, Koreja/Japan 2002. godina, kad uhvatiš lepo loptu iz daljine, ona se zapali

Sremac76

pre 7 godina

Kick of na Amigi...zar ne treba i on da se nađe ovde???
Prvo sam igrao neki spori Match day na Spectrumu,po 5 minuta mi trebalo da dođem do gola...

Mrkela

pre 7 godina

Moze li neko iskreno da mi objasni zasto se na balkanu igra PES? Ovde u CH, u DE, Austriji, itd. ne poznajem iskreno ni jednu jedinu osobu koja igra PES, svi igraju Fifu. Turniri se organizuju u Fifi (jos nisam cuo za turnir u PES-u), a prilicno sam aktivan igrac (i online i sa drugarima ovako). Probao sam PES vise puta i zbog toga mi nije jasno. Valjda zato sto je toliko lako dati gol? Fifa je mnogo realnija, mnogo stvari treba da se poklopi da se da gol. Bas me interesuje koji su to razlozi za PES... Ako je to ,,lakse dati gol" onda mi je sve jasno. Samo nemojte kao argument da mi navodite ,,PES je realniji" jer to jednostavno nije tacno. Za ostale igrice navedene u tekstu sam djelimicno cuo ali tad nisam bio medju zivima :-)

dzonson

pre 7 godina

wow kakav tekst, opisali mi detinjstvo :-) svaka cast za john barnes euro, losa igrivost, tesko dati gol ali odlicna grafika i YU ekipa cinili da sam to pikao poprilicno na Amigi '92-93.. inace u poslednjih 5-6 godina sam potpuno batalio PES i vratio se samo na SWOS. savrsena igra, odgovara i periodu zivota, nemam vise volje i vremena da ucim vratolomije na dzojpedu i upustam se u gnjavatorske simulacije. Na Sensiju 3 minuta tekma, igrivost neprevazidjena, ma fantazija. Na jesen ekipa sa sensiblesoccer.de sprema i 25-godisnjica patch :)

Пикенројло Пикенпопоски

pre 7 godina

Играо прво "Италију 90" на Атарију СТ (безвезе), а касније излудео уз Сенсибл сокер.

medjutim

pre 7 godina

dobar tekst.

Sensible Soccer serijal je na putu da dobije duhovnog naslednika, Sociable Soccer, pod dirigentskom palicom Jona Harea, autora originala, zasad izgleda više nego dobro, videćemo kad se pojavi konačna verzija..

hersascha

pre 7 godina

Godinama igram PES jos od vremena kada se zvao wining eleven i uvek je bio bolji od EA sportsa, bio je uvek priblizniji realnim pokretima od EA npr kod PES nikada nisu igraci lebdeli ili kada stoji da i dalje mrda nogama kao da trci u mestu i da kad sutnete sa svoje polovine maltene ulazi u gol, a ovaj poslednji dodatak EURO 2016 je odlican a ima i COPA AMERICA 2016 pa uzivajte :)

Slobowsky

pre 7 godina

Da me je neko zaledio 2010. i odledio danas, mislio bih da je FIFA PES, a PES FIFA. KOnami je pod pritiskom javnosti i jurcanjem za kešom napravio endžin sličan FIFI iz 2008 a EA je postepeno napravio ozbiljnu simulaciju fuce. Pre par godina sam bio zakleti branilac i obožavalac PES-a, ali od PES-a 2013 ne mogu da igram konamijevo čedo.

nesa80

pre 7 godina

svaka cast na ovom textu vezano za video igrice jer sam kolekcionar.mogli bi sledeci put nesto o istoriji-castlevanie,residenta,metal geara,maria,uncharteda.....

Milan

pre 7 godina

Bravo za tekst. Ako je Engleska kolevka fudbala, onda je swos kolevka fubalskih simulacija. Inače sam spectrum hladio u frižideru...

KORN

pre 7 godina

Emlyn Hughes International Soccer i legendarni Commodore 64,Prvi put šut iz daleka,visoko leti lopta,klizeci start idi begaj to kada sam video svršio sam.

monden

pre 7 godina

Emyilin Hughes International Soccer, definitivno moja najomiljenija fudbalska simulacija pre pojave PES-a.Čak mi je i dan danas nekako draža, jer me vraća u detinjstvo i bezbrižne 80-e.

Zep

pre 7 godina

Odlican text! PES ove godine je poprilicno dobar(govorim samo o pesu jer fifu ne igram, jednostavno navika). Golovi se relativno "lako" daju za one koji znaju. Dakle, iz odredjenih poZicija, pod odredjenim uslovima i na odredjeni nacin- isto tako se to moze i odbraniti. Hocu da kazem, ako se nadjes u toj odredjenoj poziciji i uradis sta treba gotovo 99% je da ce biti gol. Dakle ako se izborim i nadjem 1 na 1 sa golmanom dajem ga 99%.

Slobowsky

pre 7 godina

Da me je neko zaledio 2010. i odledio danas, mislio bih da je FIFA PES, a PES FIFA. KOnami je pod pritiskom javnosti i jurcanjem za kešom napravio endžin sličan FIFI iz 2008 a EA je postepeno napravio ozbiljnu simulaciju fuce. Pre par godina sam bio zakleti branilac i obožavalac PES-a, ali od PES-a 2013 ne mogu da igram konamijevo čedo.

nesa80

pre 7 godina

svaka cast na ovom textu vezano za video igrice jer sam kolekcionar.mogli bi sledeci put nesto o istoriji-castlevanie,residenta,metal geara,maria,uncharteda.....

KORN

pre 7 godina

Emlyn Hughes International Soccer i legendarni Commodore 64,Prvi put šut iz daleka,visoko leti lopta,klizeci start idi begaj to kada sam video svršio sam.

Milan

pre 7 godina

Bravo za tekst. Ako je Engleska kolevka fudbala, onda je swos kolevka fubalskih simulacija. Inače sam spectrum hladio u frižideru...

monden

pre 7 godina

Emyilin Hughes International Soccer, definitivno moja najomiljenija fudbalska simulacija pre pojave PES-a.Čak mi je i dan danas nekako draža, jer me vraća u detinjstvo i bezbrižne 80-e.

nostalgija

pre 7 godina

@Mrkela

A mozes li ti da shvatis da se u ukusima ne raspravlja. Eto vi u Svici, Njemackoj... ne igrate PES i to po difoltu znaci da i mi Balkanci ne bi trebali, jer ko smo mi da odlucujemo sta nam se svidja. Ja igram PES od pocetka, prosto navika i ne zelim da ulazim u raspravu koja je igra bolja. A sad pogotovo necu da igram FIFA iz dodatnog razloga jer je vi u Svajcarskoj i Njemackoj igrate. Dalje, trazis da ti se navedu argumenti, ali isto tako pises sta ne smijemo da iznesemo kao razlog. Eto, ti ces da mi kazes, eto vi sa zapada nam kazite sta cemo mi da igramo, jer vi znate kako treba, ko nas sta pita... Boze svasta!

dzonson

pre 7 godina

wow kakav tekst, opisali mi detinjstvo :-) svaka cast za john barnes euro, losa igrivost, tesko dati gol ali odlicna grafika i YU ekipa cinili da sam to pikao poprilicno na Amigi '92-93.. inace u poslednjih 5-6 godina sam potpuno batalio PES i vratio se samo na SWOS. savrsena igra, odgovara i periodu zivota, nemam vise volje i vremena da ucim vratolomije na dzojpedu i upustam se u gnjavatorske simulacije. Na Sensiju 3 minuta tekma, igrivost neprevazidjena, ma fantazija. Na jesen ekipa sa sensiblesoccer.de sprema i 25-godisnjica patch :)

Zep

pre 7 godina

Odlican text! PES ove godine je poprilicno dobar(govorim samo o pesu jer fifu ne igram, jednostavno navika). Golovi se relativno "lako" daju za one koji znaju. Dakle, iz odredjenih poZicija, pod odredjenim uslovima i na odredjeni nacin- isto tako se to moze i odbraniti. Hocu da kazem, ako se nadjes u toj odredjenoj poziciji i uradis sta treba gotovo 99% je da ce biti gol. Dakle ako se izborim i nadjem 1 na 1 sa golmanom dajem ga 99%.

hersascha

pre 7 godina

Godinama igram PES jos od vremena kada se zvao wining eleven i uvek je bio bolji od EA sportsa, bio je uvek priblizniji realnim pokretima od EA npr kod PES nikada nisu igraci lebdeli ili kada stoji da i dalje mrda nogama kao da trci u mestu i da kad sutnete sa svoje polovine maltene ulazi u gol, a ovaj poslednji dodatak EURO 2016 je odlican a ima i COPA AMERICA 2016 pa uzivajte :)

RedStarForever

pre 7 godina

Nadam se da vecinu nisam 'smorio' sa ova dva komentara, a iskoristio bih priliku u trecem da sve ljubitelje japanske verzije ISSPRO Super Star Soccera (Winning Eleven) pitam da li smo samo mi 'tripovali' da japanski komentar izgovara "kao stara pesma ta" :). Kada smo vec kod toga, ostaje nezaboravan komentar kada 'uzmes' Nagoju i kada Piksi dobije loptu i krene ka golu :) Ko je igrao, zna o cemu pricam, i po tome se videlo da je Piksi stvarno "Bog" za njih :)
Pozdrav, pre svega, svim pravim ljubiteljima PESa, a i svima ostalima :)
PES FOREVER :) :) :)

SolandBajber

pre 7 godina

Secam se kod druga dolazim u 8:00 i pali se PES 08 ceo dan se igra obrnu se neke pare (10 dinara po utakmici) ode se kuci u 1:00 spava se 7 sati i tako opet.
I onda posle nekog vremena turnir u igraonici mi osvojimo nekako. Nagrada 3000 hiljade svakom(u to vreme).Pare smo potrosili na nove dzojstike, 3 gajbe piva, i kilo cipsa.

Пикенројло Пикенпопоски

pre 7 godina

Играо прво "Италију 90" на Атарију СТ (безвезе), а касније излудео уз Сенсибл сокер.

Aca Superstar

pre 7 godina

fifa 99 i onaj koreja-japan ne secam se koja godina su najaci, kad sutne lopta se zapali ?
(Jum, 8. jun 2016 13:32)
To ti je International Superstar Soccer Deluxe!

medjutim

pre 7 godina

dobar tekst.

Sensible Soccer serijal je na putu da dobije duhovnog naslednika, Sociable Soccer, pod dirigentskom palicom Jona Harea, autora originala, zasad izgleda više nego dobro, videćemo kad se pojavi konačna verzija..

Valjevska podvala

pre 7 godina

fifa 99 i onaj koreja-japan ne secam se koja godina su najaci, kad sutne lopta se zapali ? a golovi sa pola terena svakodnevnica ?
(Jum, 08. jun 2016 13:32)

Haha da, Koreja/Japan 2002. godina, kad uhvatiš lepo loptu iz daljine, ona se zapali

Misko

pre 7 godina

Najbolji fudbal ikada je bio na Commodore 64..imas 9 nivoa igre bisa boju i to je to..dolazio sa ketridzom...narvno kako je tehnologija isla islo je sve na bolje i mogu reci da su PES i FIFA tu negde,jedni su bolji u jednom duri u drugom delu..ja iskreno vise volim PES..nekako mi igriviji..

Mrkela

pre 7 godina

Moze li neko iskreno da mi objasni zasto se na balkanu igra PES? Ovde u CH, u DE, Austriji, itd. ne poznajem iskreno ni jednu jedinu osobu koja igra PES, svi igraju Fifu. Turniri se organizuju u Fifi (jos nisam cuo za turnir u PES-u), a prilicno sam aktivan igrac (i online i sa drugarima ovako). Probao sam PES vise puta i zbog toga mi nije jasno. Valjda zato sto je toliko lako dati gol? Fifa je mnogo realnija, mnogo stvari treba da se poklopi da se da gol. Bas me interesuje koji su to razlozi za PES... Ako je to ,,lakse dati gol" onda mi je sve jasno. Samo nemojte kao argument da mi navodite ,,PES je realniji" jer to jednostavno nije tacno. Za ostale igrice navedene u tekstu sam djelimicno cuo ali tad nisam bio medju zivima :-)

Ђенерал

pre 7 godina

За мене постоји и постојаће само ПЕС!!!!!
Није битно да ли је 2016. 13. или 2007.

Petar

pre 7 godina

@slobowsky

Istina. Ja sam igrao PES baš dugo i stao sam na 13(i dalje je igram). Sve posle toga je čisto sr... FIFA jeste postala bolja nego što je bila, ali nije ni to dobro.

veljko

pre 7 godina

mnoge igre nedostaju, a fale posebno goal!, striker i kick-off...



danas je fifa klasa iznad pesa. do pre nekoliko godina, bilo je obrnuto. imam utisak da se odnos snaga vise nikad nece promeniti, nazalost..

kennyS

pre 7 godina

Razumem da ljudi igraju pes iz navike ili zbog nostalgije,ali realno je fifa danas visestruko bolja i nek svi obozavaoci pesa probaju nece se pokajati.A sto se tice ovih komentara "znamo mi bolje od zapada i sad cu bas da igram suprotno od vas" to je zatucano razmislanje i pokazatelj zasto se pes igra samo na balkanu

chema

pre 7 godina

sonsible world of soccer mi je obelezila detinjstvo... uzmem fulham iz 4. engleske lige, stignem do prve, uspem da se plasiram u kup evropskih sampiona, i osvojim sto se sve moze osvojiti...

Sremac76

pre 7 godina

Kick of na Amigi...zar ne treba i on da se nađe ovde???
Prvo sam igrao neki spori Match day na Spectrumu,po 5 minuta mi trebalo da dođem do gola...

anti-reklamozder

pre 7 godina

kick off za amigu je bio fin..da je izbacen godinu ranije od sensija mozda bi sve bilo drugacije :-) ipak na mojim komodor masinama voleo sam vise pirates!, defender of the crown i slicno..pozz za prave gejmere :-)

13steps

pre 7 godina

U osnovnoj skoli ucenje je trpelo zbog FIFA 96 na Sega Mega Drive-u. A u gimnaziji zbog ISS Pro Evolution na Sony PlayStation-u. :D Sve igrace smo znali iz svih reprezentacija i timova. Danas ne znam 3 igraca...

urosinho

pre 7 godina

Bio sam veliki zavisnik od PES-a dok nisam probao Fifu 15 prvi put. Nikada nisam voleo Fifu, a u PES sam mogao da se kunem. Ali nakon te igrice, stav mi se totalno promenio. Fifa je igra a PES igrica. Fifa je realna dok je PES vise za dobru zabavu. Golovi padaju kao na traci, imas 4:0 prednost a strepis do poslednjeg minuta jer Levandovski moze da postigne gol iz svih pozicija. Na Fifi je to nemoguce. Fifa je taktika, ali ne ona tipa Roberto Carlos i Davids u spic, 3 napadaca isturena skroz napred, trci, usmeri kursor i prangijaj iz svih poziciia. Za one koji vole realan fudbal, Fifa je pravi izbor. Za ljubitelje brze igre, nerealnih pasova, suteva, golova i preokreta, PES je zakon.

Novosadski

pre 7 godina

(KORN, 8. jun 2016 12:35)
Isto i ja, bio sam prvi srednje kad mi deda kupio Komodor 64 i odlepio skroz :) plus Kenny Dalglish soccer manager, kao da sam upao u drugu dimenziju! Keva mi je uskoro odnela kod dede Komodor, inače ne znam kako bih završio srednju školu. Pozdrav

petar

pre 7 godina

Kad se setim c64 i prvi fudbal i loženje kao klinci. igrao na amigi sve moguće fudbale dok se swos nije pojavio. po meni swos 96/97 je najbolji fudbal ikada napravljen. igram ga sa klincem na xbox-u uvek pre fife mada uvek imam najnoviju.. kao što neko reče hvala ekipi sa sensiblesoccer.de koja drži swos u životu. šteta što codemasters neće da da source kod igre..

wtf?

pre 7 godina

@Zep Upravo tako!!! Sa igracima koji igraju i odbranu, a ne samo napad, veoma retko se postize veci broj golova na mecu... Takodje sam posle procitanih stavova o FIFI isprobavao istu, rekoh, mozda stvarno jeste sad bolja... Samo sam potvrdio suprotno... Mada, ne mogu reci da je FIFA losa, ranije je bila urnebesna u odnosu na PES, ali sad je dosta manja razlika.

Ср

pre 7 godina

Ја биx први дао паре за оригинал еуро 2016 од еа спорта.штета што га уништише.сад је у рангу обичног додатка које раде клинци у едитору.штета,баш штета..уживао сам у вођењу репрезентације кроз квалификације.сад само остаје да се чека светско од еа спорта.

Sumadinac91

pre 7 godina

Mrkela

Sve,sve ali ovde u che u de u Austriji.
Jeste ovde u Kini,Japanu i Južnoj Koreji.
Koji seljacizam aus EU. (bez namere da vređam prosečnog seljaka,radnog čoveka sa sela)
Svako igra šta voli,kraj,tačka,end iliti' ovde u che u de u Austriji ende.

wtf?

pre 7 godina

Za obozavaoce poslednjeg winning elevena na ps1 (we2002), imate na sajtu weol . org patchovan ovaj fudbal, igra se online, offline, lige, kupovi, rang liste, sa igracima iz celog sveta...

Zep

pre 7 godina

@uroshinjo, i ja sam isto bio zaljubljen u PES i mislio sam da sam subjektivan, pa sam probao nekoliko puta FIFU, i shvatio da je zaista PES bolji. To sto ne znas odbranu da igras pa strijepis citavu tekmu to je tvoj problem. Ja redovno igram sa sebi ravnima 1:1, 1:0, ili zavrsavamo na penale, al zato kad mi dodje neki levat mogu 10golova da mu dam, jer NE ZNA, i zato volim PES, dakle ne moze neki levat da me dobije - nikad. Ovo vazi samo za ovaj sad PES, bilo je prethodnih gdje ne znaju nista al na neki volseban nacin dobiju.

Mrkela

pre 7 godina

Moze li neko iskreno da mi objasni zasto se na balkanu igra PES? Ovde u CH, u DE, Austriji, itd. ne poznajem iskreno ni jednu jedinu osobu koja igra PES, svi igraju Fifu. Turniri se organizuju u Fifi (jos nisam cuo za turnir u PES-u), a prilicno sam aktivan igrac (i online i sa drugarima ovako). Probao sam PES vise puta i zbog toga mi nije jasno. Valjda zato sto je toliko lako dati gol? Fifa je mnogo realnija, mnogo stvari treba da se poklopi da se da gol. Bas me interesuje koji su to razlozi za PES... Ako je to ,,lakse dati gol" onda mi je sve jasno. Samo nemojte kao argument da mi navodite ,,PES je realniji" jer to jednostavno nije tacno. Za ostale igrice navedene u tekstu sam djelimicno cuo ali tad nisam bio medju zivima :-)

veljko

pre 7 godina

mnoge igre nedostaju, a fale posebno goal!, striker i kick-off...



danas je fifa klasa iznad pesa. do pre nekoliko godina, bilo je obrnuto. imam utisak da se odnos snaga vise nikad nece promeniti, nazalost..

Slobowsky

pre 7 godina

Da me je neko zaledio 2010. i odledio danas, mislio bih da je FIFA PES, a PES FIFA. KOnami je pod pritiskom javnosti i jurcanjem za kešom napravio endžin sličan FIFI iz 2008 a EA je postepeno napravio ozbiljnu simulaciju fuce. Pre par godina sam bio zakleti branilac i obožavalac PES-a, ali od PES-a 2013 ne mogu da igram konamijevo čedo.

Ђенерал

pre 7 godina

За мене постоји и постојаће само ПЕС!!!!!
Није битно да ли је 2016. 13. или 2007.

Zep

pre 7 godina

Odlican text! PES ove godine je poprilicno dobar(govorim samo o pesu jer fifu ne igram, jednostavno navika). Golovi se relativno "lako" daju za one koji znaju. Dakle, iz odredjenih poZicija, pod odredjenim uslovima i na odredjeni nacin- isto tako se to moze i odbraniti. Hocu da kazem, ako se nadjes u toj odredjenoj poziciji i uradis sta treba gotovo 99% je da ce biti gol. Dakle ako se izborim i nadjem 1 na 1 sa golmanom dajem ga 99%.

hersascha

pre 7 godina

Godinama igram PES jos od vremena kada se zvao wining eleven i uvek je bio bolji od EA sportsa, bio je uvek priblizniji realnim pokretima od EA npr kod PES nikada nisu igraci lebdeli ili kada stoji da i dalje mrda nogama kao da trci u mestu i da kad sutnete sa svoje polovine maltene ulazi u gol, a ovaj poslednji dodatak EURO 2016 je odlican a ima i COPA AMERICA 2016 pa uzivajte :)

nesa80

pre 7 godina

svaka cast na ovom textu vezano za video igrice jer sam kolekcionar.mogli bi sledeci put nesto o istoriji-castlevanie,residenta,metal geara,maria,uncharteda.....

nostalgija

pre 7 godina

@Mrkela

A mozes li ti da shvatis da se u ukusima ne raspravlja. Eto vi u Svici, Njemackoj... ne igrate PES i to po difoltu znaci da i mi Balkanci ne bi trebali, jer ko smo mi da odlucujemo sta nam se svidja. Ja igram PES od pocetka, prosto navika i ne zelim da ulazim u raspravu koja je igra bolja. A sad pogotovo necu da igram FIFA iz dodatnog razloga jer je vi u Svajcarskoj i Njemackoj igrate. Dalje, trazis da ti se navedu argumenti, ali isto tako pises sta ne smijemo da iznesemo kao razlog. Eto, ti ces da mi kazes, eto vi sa zapada nam kazite sta cemo mi da igramo, jer vi znate kako treba, ko nas sta pita... Boze svasta!

urosinho

pre 7 godina

Bio sam veliki zavisnik od PES-a dok nisam probao Fifu 15 prvi put. Nikada nisam voleo Fifu, a u PES sam mogao da se kunem. Ali nakon te igrice, stav mi se totalno promenio. Fifa je igra a PES igrica. Fifa je realna dok je PES vise za dobru zabavu. Golovi padaju kao na traci, imas 4:0 prednost a strepis do poslednjeg minuta jer Levandovski moze da postigne gol iz svih pozicija. Na Fifi je to nemoguce. Fifa je taktika, ali ne ona tipa Roberto Carlos i Davids u spic, 3 napadaca isturena skroz napred, trci, usmeri kursor i prangijaj iz svih poziciia. Za one koji vole realan fudbal, Fifa je pravi izbor. Za ljubitelje brze igre, nerealnih pasova, suteva, golova i preokreta, PES je zakon.

Petar

pre 7 godina

@slobowsky

Istina. Ja sam igrao PES baš dugo i stao sam na 13(i dalje je igram). Sve posle toga je čisto sr... FIFA jeste postala bolja nego što je bila, ali nije ni to dobro.

Sumadinac91

pre 7 godina

Mrkela

Sve,sve ali ovde u che u de u Austriji.
Jeste ovde u Kini,Japanu i Južnoj Koreji.
Koji seljacizam aus EU. (bez namere da vređam prosečnog seljaka,radnog čoveka sa sela)
Svako igra šta voli,kraj,tačka,end iliti' ovde u che u de u Austriji ende.

Misko

pre 7 godina

Najbolji fudbal ikada je bio na Commodore 64..imas 9 nivoa igre bisa boju i to je to..dolazio sa ketridzom...narvno kako je tehnologija isla islo je sve na bolje i mogu reci da su PES i FIFA tu negde,jedni su bolji u jednom duri u drugom delu..ja iskreno vise volim PES..nekako mi igriviji..

kennyS

pre 7 godina

Razumem da ljudi igraju pes iz navike ili zbog nostalgije,ali realno je fifa danas visestruko bolja i nek svi obozavaoci pesa probaju nece se pokajati.A sto se tice ovih komentara "znamo mi bolje od zapada i sad cu bas da igram suprotno od vas" to je zatucano razmislanje i pokazatelj zasto se pes igra samo na balkanu

KORN

pre 7 godina

Emlyn Hughes International Soccer i legendarni Commodore 64,Prvi put šut iz daleka,visoko leti lopta,klizeci start idi begaj to kada sam video svršio sam.

Milan

pre 7 godina

Bravo za tekst. Ako je Engleska kolevka fudbala, onda je swos kolevka fubalskih simulacija. Inače sam spectrum hladio u frižideru...

Aca Superstar

pre 7 godina

fifa 99 i onaj koreja-japan ne secam se koja godina su najaci, kad sutne lopta se zapali ?
(Jum, 8. jun 2016 13:32)
To ti je International Superstar Soccer Deluxe!

SolandBajber

pre 7 godina

Secam se kod druga dolazim u 8:00 i pali se PES 08 ceo dan se igra obrnu se neke pare (10 dinara po utakmici) ode se kuci u 1:00 spava se 7 sati i tako opet.
I onda posle nekog vremena turnir u igraonici mi osvojimo nekako. Nagrada 3000 hiljade svakom(u to vreme).Pare smo potrosili na nove dzojstike, 3 gajbe piva, i kilo cipsa.

monden

pre 7 godina

Emyilin Hughes International Soccer, definitivno moja najomiljenija fudbalska simulacija pre pojave PES-a.Čak mi je i dan danas nekako draža, jer me vraća u detinjstvo i bezbrižne 80-e.

Пикенројло Пикенпопоски

pre 7 godina

Играо прво "Италију 90" на Атарију СТ (безвезе), а касније излудео уз Сенсибл сокер.

Sremac76

pre 7 godina

Kick of na Amigi...zar ne treba i on da se nađe ovde???
Prvo sam igrao neki spori Match day na Spectrumu,po 5 minuta mi trebalo da dođem do gola...

RedStarForever

pre 7 godina

Nadam se da vecinu nisam 'smorio' sa ova dva komentara, a iskoristio bih priliku u trecem da sve ljubitelje japanske verzije ISSPRO Super Star Soccera (Winning Eleven) pitam da li smo samo mi 'tripovali' da japanski komentar izgovara "kao stara pesma ta" :). Kada smo vec kod toga, ostaje nezaboravan komentar kada 'uzmes' Nagoju i kada Piksi dobije loptu i krene ka golu :) Ko je igrao, zna o cemu pricam, i po tome se videlo da je Piksi stvarno "Bog" za njih :)
Pozdrav, pre svega, svim pravim ljubiteljima PESa, a i svima ostalima :)
PES FOREVER :) :) :)

wtf?

pre 7 godina

Za obozavaoce poslednjeg winning elevena na ps1 (we2002), imate na sajtu weol . org patchovan ovaj fudbal, igra se online, offline, lige, kupovi, rang liste, sa igracima iz celog sveta...

wtf?

pre 7 godina

@Zep Upravo tako!!! Sa igracima koji igraju i odbranu, a ne samo napad, veoma retko se postize veci broj golova na mecu... Takodje sam posle procitanih stavova o FIFI isprobavao istu, rekoh, mozda stvarno jeste sad bolja... Samo sam potvrdio suprotno... Mada, ne mogu reci da je FIFA losa, ranije je bila urnebesna u odnosu na PES, ali sad je dosta manja razlika.

dzonson

pre 7 godina

wow kakav tekst, opisali mi detinjstvo :-) svaka cast za john barnes euro, losa igrivost, tesko dati gol ali odlicna grafika i YU ekipa cinili da sam to pikao poprilicno na Amigi '92-93.. inace u poslednjih 5-6 godina sam potpuno batalio PES i vratio se samo na SWOS. savrsena igra, odgovara i periodu zivota, nemam vise volje i vremena da ucim vratolomije na dzojpedu i upustam se u gnjavatorske simulacije. Na Sensiju 3 minuta tekma, igrivost neprevazidjena, ma fantazija. Na jesen ekipa sa sensiblesoccer.de sprema i 25-godisnjica patch :)

medjutim

pre 7 godina

dobar tekst.

Sensible Soccer serijal je na putu da dobije duhovnog naslednika, Sociable Soccer, pod dirigentskom palicom Jona Harea, autora originala, zasad izgleda više nego dobro, videćemo kad se pojavi konačna verzija..

chema

pre 7 godina

sonsible world of soccer mi je obelezila detinjstvo... uzmem fulham iz 4. engleske lige, stignem do prve, uspem da se plasiram u kup evropskih sampiona, i osvojim sto se sve moze osvojiti...

anti-reklamozder

pre 7 godina

kick off za amigu je bio fin..da je izbacen godinu ranije od sensija mozda bi sve bilo drugacije :-) ipak na mojim komodor masinama voleo sam vise pirates!, defender of the crown i slicno..pozz za prave gejmere :-)

petar

pre 7 godina

Kad se setim c64 i prvi fudbal i loženje kao klinci. igrao na amigi sve moguće fudbale dok se swos nije pojavio. po meni swos 96/97 je najbolji fudbal ikada napravljen. igram ga sa klincem na xbox-u uvek pre fife mada uvek imam najnoviju.. kao što neko reče hvala ekipi sa sensiblesoccer.de koja drži swos u životu. šteta što codemasters neće da da source kod igre..

Valjevska podvala

pre 7 godina

fifa 99 i onaj koreja-japan ne secam se koja godina su najaci, kad sutne lopta se zapali ? a golovi sa pola terena svakodnevnica ?
(Jum, 08. jun 2016 13:32)

Haha da, Koreja/Japan 2002. godina, kad uhvatiš lepo loptu iz daljine, ona se zapali

Novosadski

pre 7 godina

(KORN, 8. jun 2016 12:35)
Isto i ja, bio sam prvi srednje kad mi deda kupio Komodor 64 i odlepio skroz :) plus Kenny Dalglish soccer manager, kao da sam upao u drugu dimenziju! Keva mi je uskoro odnela kod dede Komodor, inače ne znam kako bih završio srednju školu. Pozdrav

Zep

pre 7 godina

@uroshinjo, i ja sam isto bio zaljubljen u PES i mislio sam da sam subjektivan, pa sam probao nekoliko puta FIFU, i shvatio da je zaista PES bolji. To sto ne znas odbranu da igras pa strijepis citavu tekmu to je tvoj problem. Ja redovno igram sa sebi ravnima 1:1, 1:0, ili zavrsavamo na penale, al zato kad mi dodje neki levat mogu 10golova da mu dam, jer NE ZNA, i zato volim PES, dakle ne moze neki levat da me dobije - nikad. Ovo vazi samo za ovaj sad PES, bilo je prethodnih gdje ne znaju nista al na neki volseban nacin dobiju.

13steps

pre 7 godina

U osnovnoj skoli ucenje je trpelo zbog FIFA 96 na Sega Mega Drive-u. A u gimnaziji zbog ISS Pro Evolution na Sony PlayStation-u. :D Sve igrace smo znali iz svih reprezentacija i timova. Danas ne znam 3 igraca...

Ср

pre 7 godina

Ја биx први дао паре за оригинал еуро 2016 од еа спорта.штета што га уништише.сад је у рангу обичног додатка које раде клинци у едитору.штета,баш штета..уживао сам у вођењу репрезентације кроз квалификације.сад само остаје да се чека светско од еа спорта.