Košarka 72

Sreda, 04.05.2016.

12:31

Amerikanac u reketu Hrvatske

Američki centar Džastin Entoni Hamilton igraće za reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Amerikanac u reketu Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

otkacheni

pre 7 godina

Wikipedia
Hamilton is of Croatian ancestry on his mother side, who is from Zagreb, Croatia. Hamilton spent 1 year of his life in Croatia, attending the elementary school "Pantovčak" in Zagreb.[3]

Cak je igeao i za Cibonu pre 4 godine.

Srbija

pre 7 godina

Ovo je kao da Argentina u fudbalu naturalizuje napadaca... jos jedan dokaz neznanja Hrvata, umesto da pojacaju poziciju pleja, na kojoj su tanji od Egipta, oni dovode centra a imaju Bilana, Sarica, Tomica, Radosevica.. pa cak i ove mlade Zubca, Bendera, Zizica...

Terenac

pre 7 godina

Pored Bendera, Žižića i Zubca zovu njega. Njima logika nije baš bliska disciplina.
Što se nas tiče, Kaminski ne treba da igra za Srbiju jer ne zna jezik i nikada u životu neće doći ovde.

zasto da ne?

pre 7 godina

Hamilton je belac, ova slika nije njegova, a koji ima hrvatske krvi po majcinoj liniji, nesto slicno kao onaj nas nesudjeni reprezentativac Frenk Kaminski sto igra od ove godine za Sarlot i kojeg smo odbili - a momak je u ovoj ruki sezoni bio slabiji istina od Jokica, ali bolji od Bobija ili Bjelice, i svakako bi mogao da se iskoristi (pogotovo u buducnosti) da nismo toliko zadrti, plus zadojeni antiamerikanizmom u svim sferama. Cestitka Hrvatima na dobroj akviziciji - jeste da bi im Lafajet ili Drejper kao plajevi bili korisniji, ali ovako je mnogo postenije, posto Hamilton ipak ima neke veze sa Hrvatskom.

dalibor79

pre 7 godina

za komsiju koji govori da treba srbija da drhti samo da ti kazem da nam vi to govorite vec preko 20 godina, tako da to ispada smesno:) zar hrvati ne tvrde da su oni toliko talentovani u svakome sportu a imaju vec toliko stranaca i to u skoro svim sportovima. kada se razgovara sa hrvatom o kosarci i nabrojese uspesi srbije( srj) oni kazu e pa to nije bila srbija vec jugoslavija. samo zaboravljaju su za hrvatsku igrali vise stranaca u kosarci nego za srj crnogoraca.

gusa

pre 7 godina

karabatic13

Drži se ti rukometa ili nauči čitati pa možda skuzis šta sam napisao. Vidim da su ti i tri rečenice previše. Baci malo pogled na Evroligu u basketu i pogledaj statistiku Bilana i Radoševića, a onda ovog jadnika, kojem lekcije drže Dulo i Limoges.

Saša Šinko

pre 7 godina

A sad svi na proslavu crvene zvezde ikone balkana .danas pre 36 godina smo plakali u Splitu a danas čemo pjevati na sav glas....pozdrav iz Ledinca kraj Varaždina.volim te zvezdo....

Estrela Roha

pre 7 godina

Što se mene tiče, ja bih široke ruke prihvatio Kvinsija Milera u našoj reprezentaciji,drugo je ako taj stranac stvarno ima kvalitet, a drugo ako je to samo čisto da bi imalo nekog stranca a da je kvalitet nebitan. Makedonci su pre imali Mekejleba, sada Ričarda Hendriksa. Bosanci su imali Domerkanta i Zeka Rajta,sada je tu Renfro.Crnogorci su imali Omara Kuka,sada imaju Tajrisa Rajsa. Česi imaju Šilba,Finci Džamara Vilsona i Erika Marfija, Španci Ibaku,Ukrajinci Pua Džetera i Džeroma Rendla, setite se Rusa,Holden Lengdon ako se nevaram. U ženakoj košarci je naturalizacija još rasprostranjenija.

Иван

pre 7 godina

Није се Петровић одрекао Дрејпера и Лафајета, него су они одбили да играју (захвалили на позиву). Баш као и Анте Томић. Уз то, формално гледано, Хамилтону место у дванест и даље није загарантовано.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Meni i dalje nista jasni. Pa više je ovaj Hrvat, nego što je ona Pejdž Srpkinja. I sad ovde brojite krvna zrnca, ali kad napišem da ne gledam žensku košarkašku reprezentaciju dok je stranac u ekipi, vi onda gomilate minuse.
Ajde onda neka mi neko od vas objasni zašto je to u redu u ženskoj, a nije u muškoj košarci.

Aomame

pre 7 godina

Mi smo, na žalost, izgubili kredibilitet da bilo koga kritikujemo po ovom pitanju. Imamo Amerikanku u ženskoj reprezentaciji i to je to.

gusa

pre 7 godina

Ok, Tomić je otkazao, al ovaj nema šta da traži pored Bilana, Radoševića i malog Žižića. Pa i Šarić igra stalno peticu u Efesu! Čim je došao Aco, odmah kreću menadžerske fore. Valjda mu je Miško menadžer pa prelamaju nešto oko Zupca...
Inače, on je preko mame Hrvat i bio je igrač Cibone, tako da nije baš original Amer!

Vuk

pre 7 godina

Justinova mama je iz Hrvatske.. on je kao klinac ziveo u hrvatskoj godinu dana.. Naravno ne znaci da je hrvat, ali ipak je vise hrvat od drapera i lafajeta

Zg

pre 7 godina

Dex.... Ovdje se stvarno svasta pise,trash talka vise nego u Nba 80-90.
'Taj covek ni na mapi...' Pise u samoj vijesti (al treba procitat) i na Wiki da mu je mama iz Zagreba,Hrvatica,isao godinu dana u osnovnu skolu Pantovcak u Zagrebu,i igrao polusezonu u Ciboni u Abi... Sve pise,samo treba procitat.Hrvatska nije donijela to pravilo nego Fiba u kojoj Vi i Vasi glavnu rijec vodite desetljecima.A sto se tice broja stranaca i njihovo rotiranje i to prakticiraju ostale Reprezentacije,poznata stvar,glupo je ponavljat.Na 'lageru' ih je nekoliko i onda ide rotacija ovisno o ozlijedama,izboru selektora... Ovaj izbor je pretpostavljam izbor Ace Petrovica koji ce ne kraju bit odgovoran za rezultat i koji ima svoju viziju igre i kako ce nasa Repka izgledat i ja mogu podrzat ili ne (mozda nam je stvarno potrebniji play),ali Dexe meni se cini da i ja i ti ne bi trebali solit pamet Aci Petrovicu barem sto se tice kosarke.Moga sam ovo napisat ili samo jedno mudro Dex...hahaha....

karabatic13

pre 7 godina

@gusa

Sta lupas, kakav Bilan, Zubac ili Leon Radosevic?! Haha, ne znam cemu laprdanje kad ne pratite ACB, decko je klasa centar, Radosevic moze da ga masira na tajmautima, Bilan bi trebao da deli minutazu sa Hamiltonom, a i to je pitanje.

Petar

pre 7 godina

Da Srbija dovede 2 amera i uzmemo naprimer evropsko prvenstvo zbog njihovih kvaliteta ja u sebi ne bi osecao onaj filing da smo Srbi najbolji u Evropi. Mozemo biti evropski prvaci po tituli ali su nam pobede donosili Ameri u timu kako mozes posle reci da smo Srbi najbolji u Evropi? Kad ocigledno nismo ker bez Amera ne bi uspeli?
Reprezentacija mora biti sastavljena od vlastitih igraca pa makar bila zadnja. Ako nemas kvalitet nemas kvalitet i cao a ne da dovedes nekog amera pa ti on osvaja. Pogledajte Katar u rukometu? i da su uzeli titulu svetskog sampiona sta znaci ljudima Katara kad nijedan Katarac nije igrao u timu? Smesno.

Boxer

pre 7 godina

@Dex
Obozavam kad neko prokomentarise a ni ne procita tekst.. Tacno je da su pravila smesna, da menjaju strance ko carape.. Ali ako mu je majka Zagrepcanka a on tamo isao u osnovnu, i igrao za Cibonu 2012... Cenim da zna mapu Balkana.. I koji god sport da je u pitanju on bi mogao da nastupa, zbog majke..

Dvojka ste

pre 7 godina

Jadne ustaše pa gde vam.je.skola kosarke... ??? jos ce da ispadne da su vam glavni igraci bili Srbi svih ranijih godina na celu sa Drazenom Petrovicem.

...

pre 7 godina

inace hamiltonu je mama hrvatica i on uz drzavljanstvo SAD ima i hrv drzavljanstvo vec duze vrijeme...ako i bude igrao za hrv to ce biti samo za ove kvalifikacije jer za godinu dvije na poziciji 4 i 5 hrv. ce biti jaka kao beton(saric,bender,zubac,zizic)

Bryan Zentz

pre 7 godina

Problem kod Hrvata je savez, najpre, pa i trener. Mislim da im uopšte nije potreban nov centar, imaju Tomića, Radoševića, Bilana, Lončara, pa i Žorića,mladog Zubca, Žižića i Bendera, ali dobro, njihov košarkaški savez je poznat po čudnim odlukama.
Inače, sasvim solidna statistika prosle godine u NBA, kakve sve cepanice igraju pod koševima, čudi što nije ostao.

Srbija

pre 7 godina

Pa zar u toku sezone? Zar pijaca... pardon prelazni rok za "reprezentativce" ne pocinje od 1. juna?

Inace licemeri, zenska reprezentacija Srbije u kosarci je osvojila zlatnu medalju na EP ali dzabe sve to kada je za tim Srbije igrala Amerikanka, cemu onda sve to kada je REPREZENTACIJA izgubila svaki smisao, neka igraju samo klubovi.

UsnulaPapaja

pre 7 godina

Ovi kroasani da mogu,Dalmaciju bi dali da Lebron zaigra za njih. Dzaba opet kad su druga klasa ne svetske,nego evropske kosarke. Uz dobre pojedince ne mogu da gresim dusu.

S postolja se ne beži, sve što možeš reši

pre 7 godina

Sad će ovi što im reprezentacija nema medalju na velikom takmičenju 20+ godina da krenu da nam objašnjavaju kako je ovok liku keva Hrvatica. Aleks Marić je bio čistokrvni Srbin pa mu FIBA nije dala da igra za nas. Ne funksioniše to po principu brojanja krvnih zrnaca.

dex

pre 7 godina

Hahahha, kakve su oni legende. Pa nemaju pleja, a lisavaju se Drejpera i Lafajeta za centra. Bar centara imaju... Kako god, jos jedan dokaz neozbiljnosti FIBA-e. Menjaju strance u reprezentaciji kako stignu. Ovaj covek na mapi Balkana ne bi znao da nadje Hrvatsku.

dadadada

pre 7 godina

Za ovog lika sto ne dozvoljava strancima koji nisu rodjeni na tlu drzave koju predstavljaju...pa jel onda ni Neven Subotic ni Zdravko Kuzmanovic ne bi trebali da igraju za nas? Ovaj Hamilton je cak najmanje stranac od svih Drejpera i Lafajeta koji su igrali za Hrvate.Ne vidim problem da igra,majka mu iz Hrvatske,tamo isao u skolu,lik je Hrvat isto koliko i Amerikanac.Najlakse je ne procitati vest i baciti neki ogranicen komentar.Naravno,mislim da im je nepotreban,zato sto oni imaju poprilicno jaku unutrasnju liniju,a nemaju pleja.Svakako ih ne ocekujem na Olimpijadi

koik

pre 7 godina

Nije da sam očekivao da mogu protiv Italije na domaćem terenu i Grčke, ali njihova rak rana je pozicija plejmejkera i ako su već rešili da krenu putem Makedonije i ostalih velesila koje naturalizuju igrače, onda su pojačanje morali da traže upravo tu. Ovako će se baš usrećiti kad Roko Leni krene u svoje bravure

stoka

pre 7 godina

Slika moze dovesti u zabludu one manje upucene koji ce na prvu pomisliti da se radi o igracu u crvenom dresu koji nikad nije cuo za Hrvatsku.

Ali ustvari, radi se o igracu u crnom dresu, koji je napola Hrvat, mama mu je iz Zagreba i ovdje je isao u skolu, tako da je ovaj slucaj malo drugaciji od Domerkanta, Boa, Ricea, Rochestiea, i sl.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Meni je ova praksa potpuno bezvezna. Jedno su Eduardo i Ibanjez npr., koji su tamo godinama živeli, zbližili se sa kulturom, govore jezik odlično itd. To je već jedna spontana naturalizacija. A ovo pozivanje u reprezentaciju stranaca koji ne znaju gde si na globusu, stvarno ne razumem. Pravi se pijaca i na reprezentativnom planu. Stvarno bi i FIBA i FIFA i ostale organizacije trebalo da pooštre pravlia po ovom pitanju. Npr. Makedonci da zovu Kvinsija Milera. Pa ima li to veze sa mozgom?

dex

pre 7 godina

Hahahha, kakve su oni legende. Pa nemaju pleja, a lisavaju se Drejpera i Lafajeta za centra. Bar centara imaju... Kako god, jos jedan dokaz neozbiljnosti FIBA-e. Menjaju strance u reprezentaciji kako stignu. Ovaj covek na mapi Balkana ne bi znao da nadje Hrvatsku.

koik

pre 7 godina

Nije da sam očekivao da mogu protiv Italije na domaćem terenu i Grčke, ali njihova rak rana je pozicija plejmejkera i ako su već rešili da krenu putem Makedonije i ostalih velesila koje naturalizuju igrače, onda su pojačanje morali da traže upravo tu. Ovako će se baš usrećiti kad Roko Leni krene u svoje bravure

Petar

pre 7 godina

Da Srbija dovede 2 amera i uzmemo naprimer evropsko prvenstvo zbog njihovih kvaliteta ja u sebi ne bi osecao onaj filing da smo Srbi najbolji u Evropi. Mozemo biti evropski prvaci po tituli ali su nam pobede donosili Ameri u timu kako mozes posle reci da smo Srbi najbolji u Evropi? Kad ocigledno nismo ker bez Amera ne bi uspeli?
Reprezentacija mora biti sastavljena od vlastitih igraca pa makar bila zadnja. Ako nemas kvalitet nemas kvalitet i cao a ne da dovedes nekog amera pa ti on osvaja. Pogledajte Katar u rukometu? i da su uzeli titulu svetskog sampiona sta znaci ljudima Katara kad nijedan Katarac nije igrao u timu? Smesno.

Vuk

pre 7 godina

Justinova mama je iz Hrvatske.. on je kao klinac ziveo u hrvatskoj godinu dana.. Naravno ne znaci da je hrvat, ali ipak je vise hrvat od drapera i lafajeta

Valjevska podvala

pre 7 godina

Meni i dalje nista jasni. Pa više je ovaj Hrvat, nego što je ona Pejdž Srpkinja. I sad ovde brojite krvna zrnca, ali kad napišem da ne gledam žensku košarkašku reprezentaciju dok je stranac u ekipi, vi onda gomilate minuse.
Ajde onda neka mi neko od vas objasni zašto je to u redu u ženskoj, a nije u muškoj košarci.

Bryan Zentz

pre 7 godina

Problem kod Hrvata je savez, najpre, pa i trener. Mislim da im uopšte nije potreban nov centar, imaju Tomića, Radoševića, Bilana, Lončara, pa i Žorića,mladog Zubca, Žižića i Bendera, ali dobro, njihov košarkaški savez je poznat po čudnim odlukama.
Inače, sasvim solidna statistika prosle godine u NBA, kakve sve cepanice igraju pod koševima, čudi što nije ostao.

gusa

pre 7 godina

Ok, Tomić je otkazao, al ovaj nema šta da traži pored Bilana, Radoševića i malog Žižića. Pa i Šarić igra stalno peticu u Efesu! Čim je došao Aco, odmah kreću menadžerske fore. Valjda mu je Miško menadžer pa prelamaju nešto oko Zupca...
Inače, on je preko mame Hrvat i bio je igrač Cibone, tako da nije baš original Amer!

dadadada

pre 7 godina

Za ovog lika sto ne dozvoljava strancima koji nisu rodjeni na tlu drzave koju predstavljaju...pa jel onda ni Neven Subotic ni Zdravko Kuzmanovic ne bi trebali da igraju za nas? Ovaj Hamilton je cak najmanje stranac od svih Drejpera i Lafajeta koji su igrali za Hrvate.Ne vidim problem da igra,majka mu iz Hrvatske,tamo isao u skolu,lik je Hrvat isto koliko i Amerikanac.Najlakse je ne procitati vest i baciti neki ogranicen komentar.Naravno,mislim da im je nepotreban,zato sto oni imaju poprilicno jaku unutrasnju liniju,a nemaju pleja.Svakako ih ne ocekujem na Olimpijadi

S postolja se ne beži, sve što možeš reši

pre 7 godina

Sad će ovi što im reprezentacija nema medalju na velikom takmičenju 20+ godina da krenu da nam objašnjavaju kako je ovok liku keva Hrvatica. Aleks Marić je bio čistokrvni Srbin pa mu FIBA nije dala da igra za nas. Ne funksioniše to po principu brojanja krvnih zrnaca.

Dvojka ste

pre 7 godina

Jadne ustaše pa gde vam.je.skola kosarke... ??? jos ce da ispadne da su vam glavni igraci bili Srbi svih ranijih godina na celu sa Drazenom Petrovicem.

stoka

pre 7 godina

Slika moze dovesti u zabludu one manje upucene koji ce na prvu pomisliti da se radi o igracu u crvenom dresu koji nikad nije cuo za Hrvatsku.

Ali ustvari, radi se o igracu u crnom dresu, koji je napola Hrvat, mama mu je iz Zagreba i ovdje je isao u skolu, tako da je ovaj slucaj malo drugaciji od Domerkanta, Boa, Ricea, Rochestiea, i sl.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Meni je ova praksa potpuno bezvezna. Jedno su Eduardo i Ibanjez npr., koji su tamo godinama živeli, zbližili se sa kulturom, govore jezik odlično itd. To je već jedna spontana naturalizacija. A ovo pozivanje u reprezentaciju stranaca koji ne znaju gde si na globusu, stvarno ne razumem. Pravi se pijaca i na reprezentativnom planu. Stvarno bi i FIBA i FIFA i ostale organizacije trebalo da pooštre pravlia po ovom pitanju. Npr. Makedonci da zovu Kvinsija Milera. Pa ima li to veze sa mozgom?

dalibor79

pre 7 godina

za komsiju koji govori da treba srbija da drhti samo da ti kazem da nam vi to govorite vec preko 20 godina, tako da to ispada smesno:) zar hrvati ne tvrde da su oni toliko talentovani u svakome sportu a imaju vec toliko stranaca i to u skoro svim sportovima. kada se razgovara sa hrvatom o kosarci i nabrojese uspesi srbije( srj) oni kazu e pa to nije bila srbija vec jugoslavija. samo zaboravljaju su za hrvatsku igrali vise stranaca u kosarci nego za srj crnogoraca.

UsnulaPapaja

pre 7 godina

Ovi kroasani da mogu,Dalmaciju bi dali da Lebron zaigra za njih. Dzaba opet kad su druga klasa ne svetske,nego evropske kosarke. Uz dobre pojedince ne mogu da gresim dusu.

Aomame

pre 7 godina

Mi smo, na žalost, izgubili kredibilitet da bilo koga kritikujemo po ovom pitanju. Imamo Amerikanku u ženskoj reprezentaciji i to je to.

Иван

pre 7 godina

Није се Петровић одрекао Дрејпера и Лафајета, него су они одбили да играју (захвалили на позиву). Баш као и Анте Томић. Уз то, формално гледано, Хамилтону место у дванест и даље није загарантовано.

Srbija

pre 7 godina

Pa zar u toku sezone? Zar pijaca... pardon prelazni rok za "reprezentativce" ne pocinje od 1. juna?

Inace licemeri, zenska reprezentacija Srbije u kosarci je osvojila zlatnu medalju na EP ali dzabe sve to kada je za tim Srbije igrala Amerikanka, cemu onda sve to kada je REPREZENTACIJA izgubila svaki smisao, neka igraju samo klubovi.

Boxer

pre 7 godina

@Dex
Obozavam kad neko prokomentarise a ni ne procita tekst.. Tacno je da su pravila smesna, da menjaju strance ko carape.. Ali ako mu je majka Zagrepcanka a on tamo isao u osnovnu, i igrao za Cibonu 2012... Cenim da zna mapu Balkana.. I koji god sport da je u pitanju on bi mogao da nastupa, zbog majke..

zasto da ne?

pre 7 godina

Hamilton je belac, ova slika nije njegova, a koji ima hrvatske krvi po majcinoj liniji, nesto slicno kao onaj nas nesudjeni reprezentativac Frenk Kaminski sto igra od ove godine za Sarlot i kojeg smo odbili - a momak je u ovoj ruki sezoni bio slabiji istina od Jokica, ali bolji od Bobija ili Bjelice, i svakako bi mogao da se iskoristi (pogotovo u buducnosti) da nismo toliko zadrti, plus zadojeni antiamerikanizmom u svim sferama. Cestitka Hrvatima na dobroj akviziciji - jeste da bi im Lafajet ili Drejper kao plajevi bili korisniji, ali ovako je mnogo postenije, posto Hamilton ipak ima neke veze sa Hrvatskom.

Srbija

pre 7 godina

Ovo je kao da Argentina u fudbalu naturalizuje napadaca... jos jedan dokaz neznanja Hrvata, umesto da pojacaju poziciju pleja, na kojoj su tanji od Egipta, oni dovode centra a imaju Bilana, Sarica, Tomica, Radosevica.. pa cak i ove mlade Zubca, Bendera, Zizica...

Saša Šinko

pre 7 godina

A sad svi na proslavu crvene zvezde ikone balkana .danas pre 36 godina smo plakali u Splitu a danas čemo pjevati na sav glas....pozdrav iz Ledinca kraj Varaždina.volim te zvezdo....

...

pre 7 godina

inace hamiltonu je mama hrvatica i on uz drzavljanstvo SAD ima i hrv drzavljanstvo vec duze vrijeme...ako i bude igrao za hrv to ce biti samo za ove kvalifikacije jer za godinu dvije na poziciji 4 i 5 hrv. ce biti jaka kao beton(saric,bender,zubac,zizic)

Zg

pre 7 godina

Dex.... Ovdje se stvarno svasta pise,trash talka vise nego u Nba 80-90.
'Taj covek ni na mapi...' Pise u samoj vijesti (al treba procitat) i na Wiki da mu je mama iz Zagreba,Hrvatica,isao godinu dana u osnovnu skolu Pantovcak u Zagrebu,i igrao polusezonu u Ciboni u Abi... Sve pise,samo treba procitat.Hrvatska nije donijela to pravilo nego Fiba u kojoj Vi i Vasi glavnu rijec vodite desetljecima.A sto se tice broja stranaca i njihovo rotiranje i to prakticiraju ostale Reprezentacije,poznata stvar,glupo je ponavljat.Na 'lageru' ih je nekoliko i onda ide rotacija ovisno o ozlijedama,izboru selektora... Ovaj izbor je pretpostavljam izbor Ace Petrovica koji ce ne kraju bit odgovoran za rezultat i koji ima svoju viziju igre i kako ce nasa Repka izgledat i ja mogu podrzat ili ne (mozda nam je stvarno potrebniji play),ali Dexe meni se cini da i ja i ti ne bi trebali solit pamet Aci Petrovicu barem sto se tice kosarke.Moga sam ovo napisat ili samo jedno mudro Dex...hahaha....

karabatic13

pre 7 godina

@gusa

Sta lupas, kakav Bilan, Zubac ili Leon Radosevic?! Haha, ne znam cemu laprdanje kad ne pratite ACB, decko je klasa centar, Radosevic moze da ga masira na tajmautima, Bilan bi trebao da deli minutazu sa Hamiltonom, a i to je pitanje.

Terenac

pre 7 godina

Pored Bendera, Žižića i Zubca zovu njega. Njima logika nije baš bliska disciplina.
Što se nas tiče, Kaminski ne treba da igra za Srbiju jer ne zna jezik i nikada u životu neće doći ovde.

Estrela Roha

pre 7 godina

Što se mene tiče, ja bih široke ruke prihvatio Kvinsija Milera u našoj reprezentaciji,drugo je ako taj stranac stvarno ima kvalitet, a drugo ako je to samo čisto da bi imalo nekog stranca a da je kvalitet nebitan. Makedonci su pre imali Mekejleba, sada Ričarda Hendriksa. Bosanci su imali Domerkanta i Zeka Rajta,sada je tu Renfro.Crnogorci su imali Omara Kuka,sada imaju Tajrisa Rajsa. Česi imaju Šilba,Finci Džamara Vilsona i Erika Marfija, Španci Ibaku,Ukrajinci Pua Džetera i Džeroma Rendla, setite se Rusa,Holden Lengdon ako se nevaram. U ženakoj košarci je naturalizacija još rasprostranjenija.

gusa

pre 7 godina

karabatic13

Drži se ti rukometa ili nauči čitati pa možda skuzis šta sam napisao. Vidim da su ti i tri rečenice previše. Baci malo pogled na Evroligu u basketu i pogledaj statistiku Bilana i Radoševića, a onda ovog jadnika, kojem lekcije drže Dulo i Limoges.

otkacheni

pre 7 godina

Wikipedia
Hamilton is of Croatian ancestry on his mother side, who is from Zagreb, Croatia. Hamilton spent 1 year of his life in Croatia, attending the elementary school "Pantovčak" in Zagreb.[3]

Cak je igeao i za Cibonu pre 4 godine.

Estrela Roha

pre 7 godina

Što se mene tiče, ja bih široke ruke prihvatio Kvinsija Milera u našoj reprezentaciji,drugo je ako taj stranac stvarno ima kvalitet, a drugo ako je to samo čisto da bi imalo nekog stranca a da je kvalitet nebitan. Makedonci su pre imali Mekejleba, sada Ričarda Hendriksa. Bosanci su imali Domerkanta i Zeka Rajta,sada je tu Renfro.Crnogorci su imali Omara Kuka,sada imaju Tajrisa Rajsa. Česi imaju Šilba,Finci Džamara Vilsona i Erika Marfija, Španci Ibaku,Ukrajinci Pua Džetera i Džeroma Rendla, setite se Rusa,Holden Lengdon ako se nevaram. U ženakoj košarci je naturalizacija još rasprostranjenija.

Srbija

pre 7 godina

Pa zar u toku sezone? Zar pijaca... pardon prelazni rok za "reprezentativce" ne pocinje od 1. juna?

Inace licemeri, zenska reprezentacija Srbije u kosarci je osvojila zlatnu medalju na EP ali dzabe sve to kada je za tim Srbije igrala Amerikanka, cemu onda sve to kada je REPREZENTACIJA izgubila svaki smisao, neka igraju samo klubovi.

dex

pre 7 godina

Hahahha, kakve su oni legende. Pa nemaju pleja, a lisavaju se Drejpera i Lafajeta za centra. Bar centara imaju... Kako god, jos jedan dokaz neozbiljnosti FIBA-e. Menjaju strance u reprezentaciji kako stignu. Ovaj covek na mapi Balkana ne bi znao da nadje Hrvatsku.

Valjevska podvala

pre 7 godina

Meni i dalje nista jasni. Pa više je ovaj Hrvat, nego što je ona Pejdž Srpkinja. I sad ovde brojite krvna zrnca, ali kad napišem da ne gledam žensku košarkašku reprezentaciju dok je stranac u ekipi, vi onda gomilate minuse.
Ajde onda neka mi neko od vas objasni zašto je to u redu u ženskoj, a nije u muškoj košarci.

zasto da ne?

pre 7 godina

Hamilton je belac, ova slika nije njegova, a koji ima hrvatske krvi po majcinoj liniji, nesto slicno kao onaj nas nesudjeni reprezentativac Frenk Kaminski sto igra od ove godine za Sarlot i kojeg smo odbili - a momak je u ovoj ruki sezoni bio slabiji istina od Jokica, ali bolji od Bobija ili Bjelice, i svakako bi mogao da se iskoristi (pogotovo u buducnosti) da nismo toliko zadrti, plus zadojeni antiamerikanizmom u svim sferama. Cestitka Hrvatima na dobroj akviziciji - jeste da bi im Lafajet ili Drejper kao plajevi bili korisniji, ali ovako je mnogo postenije, posto Hamilton ipak ima neke veze sa Hrvatskom.

Aomame

pre 7 godina

Mi smo, na žalost, izgubili kredibilitet da bilo koga kritikujemo po ovom pitanju. Imamo Amerikanku u ženskoj reprezentaciji i to je to.

dadadada

pre 7 godina

Za ovog lika sto ne dozvoljava strancima koji nisu rodjeni na tlu drzave koju predstavljaju...pa jel onda ni Neven Subotic ni Zdravko Kuzmanovic ne bi trebali da igraju za nas? Ovaj Hamilton je cak najmanje stranac od svih Drejpera i Lafajeta koji su igrali za Hrvate.Ne vidim problem da igra,majka mu iz Hrvatske,tamo isao u skolu,lik je Hrvat isto koliko i Amerikanac.Najlakse je ne procitati vest i baciti neki ogranicen komentar.Naravno,mislim da im je nepotreban,zato sto oni imaju poprilicno jaku unutrasnju liniju,a nemaju pleja.Svakako ih ne ocekujem na Olimpijadi

...

pre 7 godina

inace hamiltonu je mama hrvatica i on uz drzavljanstvo SAD ima i hrv drzavljanstvo vec duze vrijeme...ako i bude igrao za hrv to ce biti samo za ove kvalifikacije jer za godinu dvije na poziciji 4 i 5 hrv. ce biti jaka kao beton(saric,bender,zubac,zizic)

Dvojka ste

pre 7 godina

Jadne ustaše pa gde vam.je.skola kosarke... ??? jos ce da ispadne da su vam glavni igraci bili Srbi svih ranijih godina na celu sa Drazenom Petrovicem.

Petar

pre 7 godina

Da Srbija dovede 2 amera i uzmemo naprimer evropsko prvenstvo zbog njihovih kvaliteta ja u sebi ne bi osecao onaj filing da smo Srbi najbolji u Evropi. Mozemo biti evropski prvaci po tituli ali su nam pobede donosili Ameri u timu kako mozes posle reci da smo Srbi najbolji u Evropi? Kad ocigledno nismo ker bez Amera ne bi uspeli?
Reprezentacija mora biti sastavljena od vlastitih igraca pa makar bila zadnja. Ako nemas kvalitet nemas kvalitet i cao a ne da dovedes nekog amera pa ti on osvaja. Pogledajte Katar u rukometu? i da su uzeli titulu svetskog sampiona sta znaci ljudima Katara kad nijedan Katarac nije igrao u timu? Smesno.

Zg

pre 7 godina

Dex.... Ovdje se stvarno svasta pise,trash talka vise nego u Nba 80-90.
'Taj covek ni na mapi...' Pise u samoj vijesti (al treba procitat) i na Wiki da mu je mama iz Zagreba,Hrvatica,isao godinu dana u osnovnu skolu Pantovcak u Zagrebu,i igrao polusezonu u Ciboni u Abi... Sve pise,samo treba procitat.Hrvatska nije donijela to pravilo nego Fiba u kojoj Vi i Vasi glavnu rijec vodite desetljecima.A sto se tice broja stranaca i njihovo rotiranje i to prakticiraju ostale Reprezentacije,poznata stvar,glupo je ponavljat.Na 'lageru' ih je nekoliko i onda ide rotacija ovisno o ozlijedama,izboru selektora... Ovaj izbor je pretpostavljam izbor Ace Petrovica koji ce ne kraju bit odgovoran za rezultat i koji ima svoju viziju igre i kako ce nasa Repka izgledat i ja mogu podrzat ili ne (mozda nam je stvarno potrebniji play),ali Dexe meni se cini da i ja i ti ne bi trebali solit pamet Aci Petrovicu barem sto se tice kosarke.Moga sam ovo napisat ili samo jedno mudro Dex...hahaha....

gusa

pre 7 godina

Ok, Tomić je otkazao, al ovaj nema šta da traži pored Bilana, Radoševića i malog Žižića. Pa i Šarić igra stalno peticu u Efesu! Čim je došao Aco, odmah kreću menadžerske fore. Valjda mu je Miško menadžer pa prelamaju nešto oko Zupca...
Inače, on je preko mame Hrvat i bio je igrač Cibone, tako da nije baš original Amer!

stoka

pre 7 godina

Slika moze dovesti u zabludu one manje upucene koji ce na prvu pomisliti da se radi o igracu u crvenom dresu koji nikad nije cuo za Hrvatsku.

Ali ustvari, radi se o igracu u crnom dresu, koji je napola Hrvat, mama mu je iz Zagreba i ovdje je isao u skolu, tako da je ovaj slucaj malo drugaciji od Domerkanta, Boa, Ricea, Rochestiea, i sl.

UsnulaPapaja

pre 7 godina

Ovi kroasani da mogu,Dalmaciju bi dali da Lebron zaigra za njih. Dzaba opet kad su druga klasa ne svetske,nego evropske kosarke. Uz dobre pojedince ne mogu da gresim dusu.

karabatic13

pre 7 godina

@gusa

Sta lupas, kakav Bilan, Zubac ili Leon Radosevic?! Haha, ne znam cemu laprdanje kad ne pratite ACB, decko je klasa centar, Radosevic moze da ga masira na tajmautima, Bilan bi trebao da deli minutazu sa Hamiltonom, a i to je pitanje.

koik

pre 7 godina

Nije da sam očekivao da mogu protiv Italije na domaćem terenu i Grčke, ali njihova rak rana je pozicija plejmejkera i ako su već rešili da krenu putem Makedonije i ostalih velesila koje naturalizuju igrače, onda su pojačanje morali da traže upravo tu. Ovako će se baš usrećiti kad Roko Leni krene u svoje bravure

Vuk

pre 7 godina

Justinova mama je iz Hrvatske.. on je kao klinac ziveo u hrvatskoj godinu dana.. Naravno ne znaci da je hrvat, ali ipak je vise hrvat od drapera i lafajeta

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Meni je ova praksa potpuno bezvezna. Jedno su Eduardo i Ibanjez npr., koji su tamo godinama živeli, zbližili se sa kulturom, govore jezik odlično itd. To je već jedna spontana naturalizacija. A ovo pozivanje u reprezentaciju stranaca koji ne znaju gde si na globusu, stvarno ne razumem. Pravi se pijaca i na reprezentativnom planu. Stvarno bi i FIBA i FIFA i ostale organizacije trebalo da pooštre pravlia po ovom pitanju. Npr. Makedonci da zovu Kvinsija Milera. Pa ima li to veze sa mozgom?

Saša Šinko

pre 7 godina

A sad svi na proslavu crvene zvezde ikone balkana .danas pre 36 godina smo plakali u Splitu a danas čemo pjevati na sav glas....pozdrav iz Ledinca kraj Varaždina.volim te zvezdo....

dalibor79

pre 7 godina

za komsiju koji govori da treba srbija da drhti samo da ti kazem da nam vi to govorite vec preko 20 godina, tako da to ispada smesno:) zar hrvati ne tvrde da su oni toliko talentovani u svakome sportu a imaju vec toliko stranaca i to u skoro svim sportovima. kada se razgovara sa hrvatom o kosarci i nabrojese uspesi srbije( srj) oni kazu e pa to nije bila srbija vec jugoslavija. samo zaboravljaju su za hrvatsku igrali vise stranaca u kosarci nego za srj crnogoraca.

S postolja se ne beži, sve što možeš reši

pre 7 godina

Sad će ovi što im reprezentacija nema medalju na velikom takmičenju 20+ godina da krenu da nam objašnjavaju kako je ovok liku keva Hrvatica. Aleks Marić je bio čistokrvni Srbin pa mu FIBA nije dala da igra za nas. Ne funksioniše to po principu brojanja krvnih zrnaca.

Boxer

pre 7 godina

@Dex
Obozavam kad neko prokomentarise a ni ne procita tekst.. Tacno je da su pravila smesna, da menjaju strance ko carape.. Ali ako mu je majka Zagrepcanka a on tamo isao u osnovnu, i igrao za Cibonu 2012... Cenim da zna mapu Balkana.. I koji god sport da je u pitanju on bi mogao da nastupa, zbog majke..

Иван

pre 7 godina

Није се Петровић одрекао Дрејпера и Лафајета, него су они одбили да играју (захвалили на позиву). Баш као и Анте Томић. Уз то, формално гледано, Хамилтону место у дванест и даље није загарантовано.

Srbija

pre 7 godina

Ovo je kao da Argentina u fudbalu naturalizuje napadaca... jos jedan dokaz neznanja Hrvata, umesto da pojacaju poziciju pleja, na kojoj su tanji od Egipta, oni dovode centra a imaju Bilana, Sarica, Tomica, Radosevica.. pa cak i ove mlade Zubca, Bendera, Zizica...

Bryan Zentz

pre 7 godina

Problem kod Hrvata je savez, najpre, pa i trener. Mislim da im uopšte nije potreban nov centar, imaju Tomića, Radoševića, Bilana, Lončara, pa i Žorića,mladog Zubca, Žižića i Bendera, ali dobro, njihov košarkaški savez je poznat po čudnim odlukama.
Inače, sasvim solidna statistika prosle godine u NBA, kakve sve cepanice igraju pod koševima, čudi što nije ostao.

gusa

pre 7 godina

karabatic13

Drži se ti rukometa ili nauči čitati pa možda skuzis šta sam napisao. Vidim da su ti i tri rečenice previše. Baci malo pogled na Evroligu u basketu i pogledaj statistiku Bilana i Radoševića, a onda ovog jadnika, kojem lekcije drže Dulo i Limoges.

Terenac

pre 7 godina

Pored Bendera, Žižića i Zubca zovu njega. Njima logika nije baš bliska disciplina.
Što se nas tiče, Kaminski ne treba da igra za Srbiju jer ne zna jezik i nikada u životu neće doći ovde.

otkacheni

pre 7 godina

Wikipedia
Hamilton is of Croatian ancestry on his mother side, who is from Zagreb, Croatia. Hamilton spent 1 year of his life in Croatia, attending the elementary school "Pantovčak" in Zagreb.[3]

Cak je igeao i za Cibonu pre 4 godine.