Tenis 71

Četvrtak, 21.04.2016.

09:28

Novak: Nadal je favorit na Rolan Garosu

Novak Đoković kaže da će Rafael Nadal biti favorit na Rolan Garosu, drugom Gren slem turniru sezone koji počinje 22. maja.

Novak: Nadal je favorit na Rolan Garosu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

danix

pre 8 godina

Nole se ponasa dzentlmenski,kao pravi veliki sampion i gospodin,za svakoga ima lijepu rijec,svakome poklanja paznju,svakoga hvali a nikoga ne omalovazava iako je za koplje iznad svih po svakom pitanju.
Ova izjava je u tom stilu,pohvali protivnika,daj mu nadu da moze dobiti,a onda ga pocisti i na kraju ga opet pohvali kako je dobro igrao,ili kako nije dao sve od sebe jer je bio "povrijedjen".
Idemo Nole,care,ove godine do sva cetiri GS-a i madalje na OI,a ovi iza tebe neka kupe mrvice kao i do sada.

Jova

pre 8 godina

@let 3

Može i bez onog "možda". Znaju svi koji vide a ne samo gledaju. Moje mišljenje, mada se iskreno nadam da pogrešno.

PS: Novak sve radi promišljeno, ne brani on džaba tenis. Nije on naivan kao Mari, i da ima dokaze nije njegovo da upire prstom.

Pozdrav

dominus

pre 8 godina

Na Rolan Garosu je uvek Nadal favorit, samo što je ovaj put to iz drugog plana. Novak iskusno time, kao i potenciranjem priče o OI, skida pritisak sa sebe povodom Rola Garosa. Tako tu priču stavlja u drugi plan. Možda čak i odigra Madrid i Rim ispod proseka ( mada verujem da će osvojiti Madrid, da Rafa opet ne bi prešao u vođstvo u tom parametru)a onda izdominira u Parizu. Kako god, mediji će mu verovatno upakovati još ponekog trojanca, kao onomad u Australiji. Verujem opet bez uspeha.

neko iz mase

pre 8 godina

Normalno da je Rafa favorit! COVEK je izgubio samo dva puta na tom turniru od Soderlinga i Novaka..Niko nema najbolji skor nema od njega na jednom GS.

majtimajk

pre 8 godina

"Ljudi vidi se da je u lošu formu trenutno,najviše će doći do 1/4 maximalno"
(Pesimista, 21. april 2016 11:45)

- auu, vidis da nije dobro sto si tol'ko bez'o iz skole, posebno sa srpskog!

ZAISTA!

pre 8 godina

Svi govore kako se Rafa vratio, a zapravo, činjenica je da je uzeo trofej, SAMO zbog toga što nije igrao protiv Novaka.

:::::::::::::::::::::::::::..
Mogao bi da naučiš šta su ČINJENICE, a šta PREDUBEĐENJA, ŽELJE, PRETPOSTAVKE.

Koliko god tvoj favorit bio fer, ti NISI.

To je neko moje misljenje

pre 8 godina

Nekako sa Novake strane iskrena i realna izjava jer Nadal sa MC osvojenim ukoliko nastavi taj niz u Barseloni on ce jos vise dobiti na samopouzdanju kad pocnu ostala dva mastersa u Madridu,Rimu da bi bilo treba ocekivati na RG 100% onog Rafe koji apsolutno dominirao na sljaci unazad 10 godina..

Mikii

pre 8 godina

pribil@

Sto sasvim dovoljno govori o tome kakav je igrac bio Sampras: udri servis, trci na mrezu. Federeru, Nadalu i Djokovicu u najboljim danima covek seta ne bi uzeo. Mozda na travi, eventualno.

Jumko fan club

pre 8 godina

Ja stvarno ne znam kome smeta jak Jumko.Čovek je doktorirao iz oblsati Iternet trola i zato mu skidam kapu.BTW. na otvorenom prvenstvu Francuske nema izrazitog favorita, a u stvari ima ih nekoliko: Rafa, Nole,Marej, pa čak i Sten i/ili Monfils.Da zaključim sve je moguće, ali pric od Monaka se prvi pita.

Dule

pre 8 godina

Nadal je puno toga menjao u svojoj igri iako mnogi to ne primecuju. Upravo ce te promene odlucivati na sljaci. RG je njegov kao i mnogo grugih turnira na toj podlozi.

neStvarNo

pre 8 godina

E, propalo se ako je izduvani Nadal i dalje favorit za nesto. Nemoguce da se ni jedan nov igrac ne pojavi u vrhu tenisa, evo sad vec skoro 10ak godina.

Gordan

pre 8 godina

Pa pravilno razmisljanje...dok god Nadal igra tenis bice favorit na sljaci, ne bitno u kakvoj je formi. Covek koji toliko puta osvoji RG mora biti favorit...to je postovanje!

Pc Master Race

pre 8 godina

Zacepi kastanjete, cuti i spremaj se. Prekini vise sa opravdanjima i nepotrebnim komentarima. Delima im zapusi usta a ne ko radio Mileva...

gigatrend

pre 8 godina

Obzirom da si u MK, nepromišljeno i neodgovorno prema sebi, dozvolio da se "podigne", i povrati samopouzdanje, ništa nije isključeno.

Jednorog68

pre 8 godina

RG počinje na Novakov rođendan, btw.

A ja imam osećaj da će pobediti neko vrlo mlad, kao nekada što su znali Maša, Rafa, Ana, Nole...

I to bi bilo lepo i osvežavajuće.

blinkibile

pre 8 godina

Nemoj da prepustas ulogu favorita,ti si favorit,najbolji si teniser na svetu,moguce u istoriji a ponasas se kao s#sa. Reci ja sam favorit,najbolji sam a vi navalite

Sinisa

pre 8 godina

Ko je favorit,ko nije favorit,da li je neko u boljoj formi ili nije,sve s to vise otrcane price i fraze...Tenis je specifican sport i svaki mec je prica za sebe.Prvo treba da se odigraju Madrid i Rim,tako da do Rolan Garosa ima jos mnogo vremena.

бт

pre 8 godina

Коректно од Новака, као и обично. Ипак, ако исти играч освоји оба предстојећа Мастерса у Мадриду и Риму, без обзира о коме се ради тај ће бити главни фаворит на Ролан Гаросу. Ако Мастерсе не освоји исти играч онда ће све бити отворено.

Zabrinut za Noleta

pre 8 godina

Bojim se samo da ce Nole da pregori igrajuci tenis. Pa ne mozes covece da igras sve masterse, GS, koje kakve turnire u Pekingu, Dubaiju, Devis kup, ove godine cak i dubl na Olimpijadi. Pa nisi masina bre, zaribaces pre ili kasnije. Ne dozvoli da odes u penziju a da nisi postavio novi rekord po broju osvojenih GS. To i samo to treba da ti bude cilj. Ne dozvoli da placljivko drzi taj rekord i posle zavrsetka tvoje karijere. Nole zaposli me kao savetnika i stratega za to sta ces da igras a sta ne. Ne moras da me platis. Para imam dovoljno.

pa

pre 8 godina

MISLIM DA NOVAK RG NECE OSVOJITI NIKAD KAO NJEGOV IDOL PIT. JER NEMA TO NESTO A ZA OLIMPIJADU SVE JE MOGUCE NIJE ON BAS TOLIKI RODOLJUB ZA KAKVIM GA SMATRAJU ALI JE OK DECKO

maiden serbia

pre 8 godina

Pa Rafa je na sljaci kao riba u vodi, ali je Nole evoluirao da su mu porasle skrge :) Tako da videcemo... Svakako ne bi bilo preveliko iznenadjenje da Rafa osvoji, stvarno je poboljsao formu u zadnje vreme, jos na sljaci. Sad da li je bas prvi favorit...

anica

pre 8 godina

Odlicno sto Novak ovako prica, nadam se da ce rasterecen otici na turnir...i sve ce biti u redu. Volela bih da dodje do njihovog duela, uz duzno postovanje ne verujem da Rafa moze da pobedi Novaka na bilo kom turniru na sljaci...iako je zaista osvezenje gledati kako je popravio igru. Praticu ga sad u Barseloni. Novak i Rafa i Novak se obostrano cene, toliko meceva odigranih...epskih. Naravno da mora da vodi racuna, i da ozbiljno shvati...bas zato i ne brinem...protiv Nadala Nole ubaccuje u vece brzine. Zato i zelim da jos dugo igra na visokom nivou kao i Federer. To Novaku puno znaci.

Predo

pre 8 godina

U principu se to tako radi. Videli smo kako se Serena raspala na US Openu, svezale su joj se i noge i ruke. Da je igrala bez ikakvog pritiska, Vinči je ne bi mogla dobiti jednom u sto mečeva. Postaviti RG kao i bilo koji drugi turnir. Novak od 2011 pada pod pritiskom. Prvo je bio onaj meč sa Federerom u polufinalu, pa finala protiv Rafe i na kraju Vavrinka. Biće tu i medijskih smicalica. Previše ih je da bi bile slučajnost, ali mislim da su one čak i kontraproduktivne za one, koje ih kreiraju, jer upravo one smanjuju pritisak.

mattko

pre 8 godina

Nije tako Novace, vec ste to vi iz ATP izrezirali jer ste svesni da bez neizvesnosti nema medijske paznje a bez toga nema ni novca koliko se ocekuje. Nazalost , tako je bilo i okod rimskih gladijatora nije uvek pobedjivao najbolji i najjjaci vec je taj nekada morao da krene u borbu sa tupim , odnosno nenaostrenim macem a ponekad i na jednoj nozi.

aleksandra

pre 8 godina

pa normalno kad je Rafa 9 puta osvojio turnir a Novak nijednom dosad. e sad moram reći da je sad bolja pozicija za Novaka nego prošle godine upravo zbog ovog poraza u Monte Karlu. Prošle godine je bio pod nezapamćenim pritiskom budući da je sve osvajao dotad i samo se čekalo na taj RG, sad ovaj poraz mu je dobro došao mada i dalje postoji pritisak zbog konačnog zaokruživanja karijer slema odnosno sva 4 GS osvojena a još važnije povećaju se šanse za kalendarski slem što se od njega očekuje;

potterhead

pre 8 godina

Iskusno. Skida pritisak sa sebe. Ovo takođe može Nadala previše da podigne. Čak ako osvoji i Madrid, a ne vidim kako će ako bude došlo do duela sa Novakom, on je svakako manji favorit na RG od Novaka. Nadal nije pokazao nista posebno u Monaku, ispali su ranije svi osim labilnog Marija. Ali i sa Monfisom se mučio u finalu, a svi znamo kako Monfis igra finala, dobio ih je svega nekoliko.

Msbravomk

pre 8 godina

Novace, ajde oladi malo ti si favorit, beker novak cel mu e rg ne olimpiski igre, dosta skidate pritisak, novak e br 1 bezi 8000 poena ne mozd drug biti favorit

Danilo

pre 8 godina

Ovo neće biti prosečan GS turnir. Ovo je turnir sa kojeg nekoliko igrača mogu da odlete ka mestu najboljeg u istoriji, a to jeste dodatni pritisak na svakog od njih.
Zato Nole, koji jeste realni favorit,prebacuje malo pritiska na Rafu pošto neko drugo ime u Parizu ne može da figurira kao favorit, mada to ne znači da su iznenađenja nemoguća. Sten to pokazao, a i Sederling pre nekoliko godina.
Biće lud turnir, svakako.

ZLOBEX

pre 8 godina

Razdvojite beli sport kao hokej na ledu i hokej na travi, kao odbojku na pesku i odbojku na parketu, kao fudbal na parketu i fudbal na travi, da se NE VADIMO VIŠE NA PODLOGU.

Heatovac

pre 8 godina

Po mom misljenju Novak bi trebao da se fokusira na sledeci Masters u Madridu da ga odigra sto je bolje moguce.Prethodnih godina Novak je osvajao Rim, ali posle tog turnira dolazi opusten na RG jer je pobedjivao Nadala u Rimu, ove godine Novak treba da rasturi Nadala u Madridu, i onda mozda i propusti Rim ili ispadne ranije,(realno mastersi su bitni, ali Gs je ipak Gs) da bi bio 100 posto fokusiran na RG.Svaki put Novak mi se cini prezasicen kada dodje na RG, Madrid odigrati maksimalno za sticanje samopouzdanja i potrebnih meceva na sljaci i osvojiti RG i dokazati ko je najbolji teniser ikada.PS Rekorder po broju mastersa ce biti svakako, na betonu mu niko nije ni blizu, sto vise GS treba juriti sad.Ajmo Nole!

potterhead

pre 8 godina

Iskusno. Skida pritisak sa sebe. Ovo takođe može Nadala previše da podigne. Čak ako osvoji i Madrid, a ne vidim kako će ako bude došlo do duela sa Novakom, on je svakako manji favorit na RG od Novaka. Nadal nije pokazao nista posebno u Monaku, ispali su ranije svi osim labilnog Marija. Ali i sa Monfisom se mučio u finalu, a svi znamo kako Monfis igra finala, dobio ih je svega nekoliko.

Gordan

pre 8 godina

Pa pravilno razmisljanje...dok god Nadal igra tenis bice favorit na sljaci, ne bitno u kakvoj je formi. Covek koji toliko puta osvoji RG mora biti favorit...to je postovanje!

Zabrinut za Noleta

pre 8 godina

Bojim se samo da ce Nole da pregori igrajuci tenis. Pa ne mozes covece da igras sve masterse, GS, koje kakve turnire u Pekingu, Dubaiju, Devis kup, ove godine cak i dubl na Olimpijadi. Pa nisi masina bre, zaribaces pre ili kasnije. Ne dozvoli da odes u penziju a da nisi postavio novi rekord po broju osvojenih GS. To i samo to treba da ti bude cilj. Ne dozvoli da placljivko drzi taj rekord i posle zavrsetka tvoje karijere. Nole zaposli me kao savetnika i stratega za to sta ces da igras a sta ne. Ne moras da me platis. Para imam dovoljno.

Predo

pre 8 godina

U principu se to tako radi. Videli smo kako se Serena raspala na US Openu, svezale su joj se i noge i ruke. Da je igrala bez ikakvog pritiska, Vinči je ne bi mogla dobiti jednom u sto mečeva. Postaviti RG kao i bilo koji drugi turnir. Novak od 2011 pada pod pritiskom. Prvo je bio onaj meč sa Federerom u polufinalu, pa finala protiv Rafe i na kraju Vavrinka. Biće tu i medijskih smicalica. Previše ih je da bi bile slučajnost, ali mislim da su one čak i kontraproduktivne za one, koje ih kreiraju, jer upravo one smanjuju pritisak.

Jumko fan club

pre 8 godina

Ja stvarno ne znam kome smeta jak Jumko.Čovek je doktorirao iz oblsati Iternet trola i zato mu skidam kapu.BTW. na otvorenom prvenstvu Francuske nema izrazitog favorita, a u stvari ima ih nekoliko: Rafa, Nole,Marej, pa čak i Sten i/ili Monfils.Da zaključim sve je moguće, ali pric od Monaka se prvi pita.

anica

pre 8 godina

Odlicno sto Novak ovako prica, nadam se da ce rasterecen otici na turnir...i sve ce biti u redu. Volela bih da dodje do njihovog duela, uz duzno postovanje ne verujem da Rafa moze da pobedi Novaka na bilo kom turniru na sljaci...iako je zaista osvezenje gledati kako je popravio igru. Praticu ga sad u Barseloni. Novak i Rafa i Novak se obostrano cene, toliko meceva odigranih...epskih. Naravno da mora da vodi racuna, i da ozbiljno shvati...bas zato i ne brinem...protiv Nadala Nole ubaccuje u vece brzine. Zato i zelim da jos dugo igra na visokom nivou kao i Federer. To Novaku puno znaci.

Heatovac

pre 8 godina

Po mom misljenju Novak bi trebao da se fokusira na sledeci Masters u Madridu da ga odigra sto je bolje moguce.Prethodnih godina Novak je osvajao Rim, ali posle tog turnira dolazi opusten na RG jer je pobedjivao Nadala u Rimu, ove godine Novak treba da rasturi Nadala u Madridu, i onda mozda i propusti Rim ili ispadne ranije,(realno mastersi su bitni, ali Gs je ipak Gs) da bi bio 100 posto fokusiran na RG.Svaki put Novak mi se cini prezasicen kada dodje na RG, Madrid odigrati maksimalno za sticanje samopouzdanja i potrebnih meceva na sljaci i osvojiti RG i dokazati ko je najbolji teniser ikada.PS Rekorder po broju mastersa ce biti svakako, na betonu mu niko nije ni blizu, sto vise GS treba juriti sad.Ajmo Nole!

Danilo

pre 8 godina

Ovo neće biti prosečan GS turnir. Ovo je turnir sa kojeg nekoliko igrača mogu da odlete ka mestu najboljeg u istoriji, a to jeste dodatni pritisak na svakog od njih.
Zato Nole, koji jeste realni favorit,prebacuje malo pritiska na Rafu pošto neko drugo ime u Parizu ne može da figurira kao favorit, mada to ne znači da su iznenađenja nemoguća. Sten to pokazao, a i Sederling pre nekoliko godina.
Biće lud turnir, svakako.

Sinisa

pre 8 godina

Ko je favorit,ko nije favorit,da li je neko u boljoj formi ili nije,sve s to vise otrcane price i fraze...Tenis je specifican sport i svaki mec je prica za sebe.Prvo treba da se odigraju Madrid i Rim,tako da do Rolan Garosa ima jos mnogo vremena.

ZLOBEX

pre 8 godina

Razdvojite beli sport kao hokej na ledu i hokej na travi, kao odbojku na pesku i odbojku na parketu, kao fudbal na parketu i fudbal na travi, da se NE VADIMO VIŠE NA PODLOGU.

aleksandra

pre 8 godina

pa normalno kad je Rafa 9 puta osvojio turnir a Novak nijednom dosad. e sad moram reći da je sad bolja pozicija za Novaka nego prošle godine upravo zbog ovog poraza u Monte Karlu. Prošle godine je bio pod nezapamćenim pritiskom budući da je sve osvajao dotad i samo se čekalo na taj RG, sad ovaj poraz mu je dobro došao mada i dalje postoji pritisak zbog konačnog zaokruživanja karijer slema odnosno sva 4 GS osvojena a još važnije povećaju se šanse za kalendarski slem što se od njega očekuje;

blinkibile

pre 8 godina

Nemoj da prepustas ulogu favorita,ti si favorit,najbolji si teniser na svetu,moguce u istoriji a ponasas se kao s#sa. Reci ja sam favorit,najbolji sam a vi navalite

majtimajk

pre 8 godina

"Ljudi vidi se da je u lošu formu trenutno,najviše će doći do 1/4 maximalno"
(Pesimista, 21. april 2016 11:45)

- auu, vidis da nije dobro sto si tol'ko bez'o iz skole, posebno sa srpskog!

ZAISTA!

pre 8 godina

Svi govore kako se Rafa vratio, a zapravo, činjenica je da je uzeo trofej, SAMO zbog toga što nije igrao protiv Novaka.

:::::::::::::::::::::::::::..
Mogao bi da naučiš šta su ČINJENICE, a šta PREDUBEĐENJA, ŽELJE, PRETPOSTAVKE.

Koliko god tvoj favorit bio fer, ti NISI.

dominus

pre 8 godina

Na Rolan Garosu je uvek Nadal favorit, samo što je ovaj put to iz drugog plana. Novak iskusno time, kao i potenciranjem priče o OI, skida pritisak sa sebe povodom Rola Garosa. Tako tu priču stavlja u drugi plan. Možda čak i odigra Madrid i Rim ispod proseka ( mada verujem da će osvojiti Madrid, da Rafa opet ne bi prešao u vođstvo u tom parametru)a onda izdominira u Parizu. Kako god, mediji će mu verovatno upakovati još ponekog trojanca, kao onomad u Australiji. Verujem opet bez uspeha.

Mikii

pre 8 godina

pribil@

Sto sasvim dovoljno govori o tome kakav je igrac bio Sampras: udri servis, trci na mrezu. Federeru, Nadalu i Djokovicu u najboljim danima covek seta ne bi uzeo. Mozda na travi, eventualno.

maiden serbia

pre 8 godina

Pa Rafa je na sljaci kao riba u vodi, ali je Nole evoluirao da su mu porasle skrge :) Tako da videcemo... Svakako ne bi bilo preveliko iznenadjenje da Rafa osvoji, stvarno je poboljsao formu u zadnje vreme, jos na sljaci. Sad da li je bas prvi favorit...

neStvarNo

pre 8 godina

E, propalo se ako je izduvani Nadal i dalje favorit za nesto. Nemoguce da se ni jedan nov igrac ne pojavi u vrhu tenisa, evo sad vec skoro 10ak godina.

Pc Master Race

pre 8 godina

Zacepi kastanjete, cuti i spremaj se. Prekini vise sa opravdanjima i nepotrebnim komentarima. Delima im zapusi usta a ne ko radio Mileva...

pa

pre 8 godina

MISLIM DA NOVAK RG NECE OSVOJITI NIKAD KAO NJEGOV IDOL PIT. JER NEMA TO NESTO A ZA OLIMPIJADU SVE JE MOGUCE NIJE ON BAS TOLIKI RODOLJUB ZA KAKVIM GA SMATRAJU ALI JE OK DECKO

gigatrend

pre 8 godina

Obzirom da si u MK, nepromišljeno i neodgovorno prema sebi, dozvolio da se "podigne", i povrati samopouzdanje, ništa nije isključeno.

neko iz mase

pre 8 godina

Normalno da je Rafa favorit! COVEK je izgubio samo dva puta na tom turniru od Soderlinga i Novaka..Niko nema najbolji skor nema od njega na jednom GS.

danix

pre 8 godina

Nole se ponasa dzentlmenski,kao pravi veliki sampion i gospodin,za svakoga ima lijepu rijec,svakome poklanja paznju,svakoga hvali a nikoga ne omalovazava iako je za koplje iznad svih po svakom pitanju.
Ova izjava je u tom stilu,pohvali protivnika,daj mu nadu da moze dobiti,a onda ga pocisti i na kraju ga opet pohvali kako je dobro igrao,ili kako nije dao sve od sebe jer je bio "povrijedjen".
Idemo Nole,care,ove godine do sva cetiri GS-a i madalje na OI,a ovi iza tebe neka kupe mrvice kao i do sada.

To je neko moje misljenje

pre 8 godina

Nekako sa Novake strane iskrena i realna izjava jer Nadal sa MC osvojenim ukoliko nastavi taj niz u Barseloni on ce jos vise dobiti na samopouzdanju kad pocnu ostala dva mastersa u Madridu,Rimu da bi bilo treba ocekivati na RG 100% onog Rafe koji apsolutno dominirao na sljaci unazad 10 godina..

Jova

pre 8 godina

@let 3

Može i bez onog "možda". Znaju svi koji vide a ne samo gledaju. Moje mišljenje, mada se iskreno nadam da pogrešno.

PS: Novak sve radi promišljeno, ne brani on džaba tenis. Nije on naivan kao Mari, i da ima dokaze nije njegovo da upire prstom.

Pozdrav

Jednorog68

pre 8 godina

RG počinje na Novakov rođendan, btw.

A ja imam osećaj da će pobediti neko vrlo mlad, kao nekada što su znali Maša, Rafa, Ana, Nole...

I to bi bilo lepo i osvežavajuće.

Dule

pre 8 godina

Nadal je puno toga menjao u svojoj igri iako mnogi to ne primecuju. Upravo ce te promene odlucivati na sljaci. RG je njegov kao i mnogo grugih turnira na toj podlozi.

Msbravomk

pre 8 godina

Novace, ajde oladi malo ti si favorit, beker novak cel mu e rg ne olimpiski igre, dosta skidate pritisak, novak e br 1 bezi 8000 poena ne mozd drug biti favorit

mattko

pre 8 godina

Nije tako Novace, vec ste to vi iz ATP izrezirali jer ste svesni da bez neizvesnosti nema medijske paznje a bez toga nema ni novca koliko se ocekuje. Nazalost , tako je bilo i okod rimskih gladijatora nije uvek pobedjivao najbolji i najjjaci vec je taj nekada morao da krene u borbu sa tupim , odnosno nenaostrenim macem a ponekad i na jednoj nozi.

бт

pre 8 godina

Коректно од Новака, као и обично. Ипак, ако исти играч освоји оба предстојећа Мастерса у Мадриду и Риму, без обзира о коме се ради тај ће бити главни фаворит на Ролан Гаросу. Ако Мастерсе не освоји исти играч онда ће све бити отворено.

ZLOBEX

pre 8 godina

Razdvojite beli sport kao hokej na ledu i hokej na travi, kao odbojku na pesku i odbojku na parketu, kao fudbal na parketu i fudbal na travi, da se NE VADIMO VIŠE NA PODLOGU.

pa

pre 8 godina

MISLIM DA NOVAK RG NECE OSVOJITI NIKAD KAO NJEGOV IDOL PIT. JER NEMA TO NESTO A ZA OLIMPIJADU SVE JE MOGUCE NIJE ON BAS TOLIKI RODOLJUB ZA KAKVIM GA SMATRAJU ALI JE OK DECKO

Dule

pre 8 godina

Nadal je puno toga menjao u svojoj igri iako mnogi to ne primecuju. Upravo ce te promene odlucivati na sljaci. RG je njegov kao i mnogo grugih turnira na toj podlozi.

gigatrend

pre 8 godina

Obzirom da si u MK, nepromišljeno i neodgovorno prema sebi, dozvolio da se "podigne", i povrati samopouzdanje, ništa nije isključeno.

potterhead

pre 8 godina

Iskusno. Skida pritisak sa sebe. Ovo takođe može Nadala previše da podigne. Čak ako osvoji i Madrid, a ne vidim kako će ako bude došlo do duela sa Novakom, on je svakako manji favorit na RG od Novaka. Nadal nije pokazao nista posebno u Monaku, ispali su ranije svi osim labilnog Marija. Ali i sa Monfisom se mučio u finalu, a svi znamo kako Monfis igra finala, dobio ih je svega nekoliko.

Jednorog68

pre 8 godina

RG počinje na Novakov rođendan, btw.

A ja imam osećaj da će pobediti neko vrlo mlad, kao nekada što su znali Maša, Rafa, Ana, Nole...

I to bi bilo lepo i osvežavajuće.

blinkibile

pre 8 godina

Nemoj da prepustas ulogu favorita,ti si favorit,najbolji si teniser na svetu,moguce u istoriji a ponasas se kao s#sa. Reci ja sam favorit,najbolji sam a vi navalite

mattko

pre 8 godina

Nije tako Novace, vec ste to vi iz ATP izrezirali jer ste svesni da bez neizvesnosti nema medijske paznje a bez toga nema ni novca koliko se ocekuje. Nazalost , tako je bilo i okod rimskih gladijatora nije uvek pobedjivao najbolji i najjjaci vec je taj nekada morao da krene u borbu sa tupim , odnosno nenaostrenim macem a ponekad i na jednoj nozi.

ZAISTA!

pre 8 godina

Svi govore kako se Rafa vratio, a zapravo, činjenica je da je uzeo trofej, SAMO zbog toga što nije igrao protiv Novaka.

:::::::::::::::::::::::::::..
Mogao bi da naučiš šta su ČINJENICE, a šta PREDUBEĐENJA, ŽELJE, PRETPOSTAVKE.

Koliko god tvoj favorit bio fer, ti NISI.

Zabrinut za Noleta

pre 8 godina

Bojim se samo da ce Nole da pregori igrajuci tenis. Pa ne mozes covece da igras sve masterse, GS, koje kakve turnire u Pekingu, Dubaiju, Devis kup, ove godine cak i dubl na Olimpijadi. Pa nisi masina bre, zaribaces pre ili kasnije. Ne dozvoli da odes u penziju a da nisi postavio novi rekord po broju osvojenih GS. To i samo to treba da ti bude cilj. Ne dozvoli da placljivko drzi taj rekord i posle zavrsetka tvoje karijere. Nole zaposli me kao savetnika i stratega za to sta ces da igras a sta ne. Ne moras da me platis. Para imam dovoljno.

бт

pre 8 godina

Коректно од Новака, као и обично. Ипак, ако исти играч освоји оба предстојећа Мастерса у Мадриду и Риму, без обзира о коме се ради тај ће бити главни фаворит на Ролан Гаросу. Ако Мастерсе не освоји исти играч онда ће све бити отворено.

neko iz mase

pre 8 godina

Normalno da je Rafa favorit! COVEK je izgubio samo dva puta na tom turniru od Soderlinga i Novaka..Niko nema najbolji skor nema od njega na jednom GS.

neStvarNo

pre 8 godina

E, propalo se ako je izduvani Nadal i dalje favorit za nesto. Nemoguce da se ni jedan nov igrac ne pojavi u vrhu tenisa, evo sad vec skoro 10ak godina.

Pc Master Race

pre 8 godina

Zacepi kastanjete, cuti i spremaj se. Prekini vise sa opravdanjima i nepotrebnim komentarima. Delima im zapusi usta a ne ko radio Mileva...

To je neko moje misljenje

pre 8 godina

Nekako sa Novake strane iskrena i realna izjava jer Nadal sa MC osvojenim ukoliko nastavi taj niz u Barseloni on ce jos vise dobiti na samopouzdanju kad pocnu ostala dva mastersa u Madridu,Rimu da bi bilo treba ocekivati na RG 100% onog Rafe koji apsolutno dominirao na sljaci unazad 10 godina..

Msbravomk

pre 8 godina

Novace, ajde oladi malo ti si favorit, beker novak cel mu e rg ne olimpiski igre, dosta skidate pritisak, novak e br 1 bezi 8000 poena ne mozd drug biti favorit

Gordan

pre 8 godina

Pa pravilno razmisljanje...dok god Nadal igra tenis bice favorit na sljaci, ne bitno u kakvoj je formi. Covek koji toliko puta osvoji RG mora biti favorit...to je postovanje!

majtimajk

pre 8 godina

"Ljudi vidi se da je u lošu formu trenutno,najviše će doći do 1/4 maximalno"
(Pesimista, 21. april 2016 11:45)

- auu, vidis da nije dobro sto si tol'ko bez'o iz skole, posebno sa srpskog!

Heatovac

pre 8 godina

Po mom misljenju Novak bi trebao da se fokusira na sledeci Masters u Madridu da ga odigra sto je bolje moguce.Prethodnih godina Novak je osvajao Rim, ali posle tog turnira dolazi opusten na RG jer je pobedjivao Nadala u Rimu, ove godine Novak treba da rasturi Nadala u Madridu, i onda mozda i propusti Rim ili ispadne ranije,(realno mastersi su bitni, ali Gs je ipak Gs) da bi bio 100 posto fokusiran na RG.Svaki put Novak mi se cini prezasicen kada dodje na RG, Madrid odigrati maksimalno za sticanje samopouzdanja i potrebnih meceva na sljaci i osvojiti RG i dokazati ko je najbolji teniser ikada.PS Rekorder po broju mastersa ce biti svakako, na betonu mu niko nije ni blizu, sto vise GS treba juriti sad.Ajmo Nole!

Jumko fan club

pre 8 godina

Ja stvarno ne znam kome smeta jak Jumko.Čovek je doktorirao iz oblsati Iternet trola i zato mu skidam kapu.BTW. na otvorenom prvenstvu Francuske nema izrazitog favorita, a u stvari ima ih nekoliko: Rafa, Nole,Marej, pa čak i Sten i/ili Monfils.Da zaključim sve je moguće, ali pric od Monaka se prvi pita.

Mikii

pre 8 godina

pribil@

Sto sasvim dovoljno govori o tome kakav je igrac bio Sampras: udri servis, trci na mrezu. Federeru, Nadalu i Djokovicu u najboljim danima covek seta ne bi uzeo. Mozda na travi, eventualno.

Predo

pre 8 godina

U principu se to tako radi. Videli smo kako se Serena raspala na US Openu, svezale su joj se i noge i ruke. Da je igrala bez ikakvog pritiska, Vinči je ne bi mogla dobiti jednom u sto mečeva. Postaviti RG kao i bilo koji drugi turnir. Novak od 2011 pada pod pritiskom. Prvo je bio onaj meč sa Federerom u polufinalu, pa finala protiv Rafe i na kraju Vavrinka. Biće tu i medijskih smicalica. Previše ih je da bi bile slučajnost, ali mislim da su one čak i kontraproduktivne za one, koje ih kreiraju, jer upravo one smanjuju pritisak.

anica

pre 8 godina

Odlicno sto Novak ovako prica, nadam se da ce rasterecen otici na turnir...i sve ce biti u redu. Volela bih da dodje do njihovog duela, uz duzno postovanje ne verujem da Rafa moze da pobedi Novaka na bilo kom turniru na sljaci...iako je zaista osvezenje gledati kako je popravio igru. Praticu ga sad u Barseloni. Novak i Rafa i Novak se obostrano cene, toliko meceva odigranih...epskih. Naravno da mora da vodi racuna, i da ozbiljno shvati...bas zato i ne brinem...protiv Nadala Nole ubaccuje u vece brzine. Zato i zelim da jos dugo igra na visokom nivou kao i Federer. To Novaku puno znaci.

dominus

pre 8 godina

Na Rolan Garosu je uvek Nadal favorit, samo što je ovaj put to iz drugog plana. Novak iskusno time, kao i potenciranjem priče o OI, skida pritisak sa sebe povodom Rola Garosa. Tako tu priču stavlja u drugi plan. Možda čak i odigra Madrid i Rim ispod proseka ( mada verujem da će osvojiti Madrid, da Rafa opet ne bi prešao u vođstvo u tom parametru)a onda izdominira u Parizu. Kako god, mediji će mu verovatno upakovati još ponekog trojanca, kao onomad u Australiji. Verujem opet bez uspeha.

Sinisa

pre 8 godina

Ko je favorit,ko nije favorit,da li je neko u boljoj formi ili nije,sve s to vise otrcane price i fraze...Tenis je specifican sport i svaki mec je prica za sebe.Prvo treba da se odigraju Madrid i Rim,tako da do Rolan Garosa ima jos mnogo vremena.

Jova

pre 8 godina

@let 3

Može i bez onog "možda". Znaju svi koji vide a ne samo gledaju. Moje mišljenje, mada se iskreno nadam da pogrešno.

PS: Novak sve radi promišljeno, ne brani on džaba tenis. Nije on naivan kao Mari, i da ima dokaze nije njegovo da upire prstom.

Pozdrav

maiden serbia

pre 8 godina

Pa Rafa je na sljaci kao riba u vodi, ali je Nole evoluirao da su mu porasle skrge :) Tako da videcemo... Svakako ne bi bilo preveliko iznenadjenje da Rafa osvoji, stvarno je poboljsao formu u zadnje vreme, jos na sljaci. Sad da li je bas prvi favorit...

aleksandra

pre 8 godina

pa normalno kad je Rafa 9 puta osvojio turnir a Novak nijednom dosad. e sad moram reći da je sad bolja pozicija za Novaka nego prošle godine upravo zbog ovog poraza u Monte Karlu. Prošle godine je bio pod nezapamćenim pritiskom budući da je sve osvajao dotad i samo se čekalo na taj RG, sad ovaj poraz mu je dobro došao mada i dalje postoji pritisak zbog konačnog zaokruživanja karijer slema odnosno sva 4 GS osvojena a još važnije povećaju se šanse za kalendarski slem što se od njega očekuje;

Danilo

pre 8 godina

Ovo neće biti prosečan GS turnir. Ovo je turnir sa kojeg nekoliko igrača mogu da odlete ka mestu najboljeg u istoriji, a to jeste dodatni pritisak na svakog od njih.
Zato Nole, koji jeste realni favorit,prebacuje malo pritiska na Rafu pošto neko drugo ime u Parizu ne može da figurira kao favorit, mada to ne znači da su iznenađenja nemoguća. Sten to pokazao, a i Sederling pre nekoliko godina.
Biće lud turnir, svakako.

danix

pre 8 godina

Nole se ponasa dzentlmenski,kao pravi veliki sampion i gospodin,za svakoga ima lijepu rijec,svakome poklanja paznju,svakoga hvali a nikoga ne omalovazava iako je za koplje iznad svih po svakom pitanju.
Ova izjava je u tom stilu,pohvali protivnika,daj mu nadu da moze dobiti,a onda ga pocisti i na kraju ga opet pohvali kako je dobro igrao,ili kako nije dao sve od sebe jer je bio "povrijedjen".
Idemo Nole,care,ove godine do sva cetiri GS-a i madalje na OI,a ovi iza tebe neka kupe mrvice kao i do sada.