Tenis 67

Petak, 25.03.2016.

14:00

Pogled u 2007: Prvi Novakov Masters, budući br. 1

Novak Đoković do sada je u karijeri osvojio 27 titula iz Masters 1000 serije, a sve je počelo baš u Majamiju, na turniru koji je trenutno u toku.

Pogled u 2007: Prvi Novakov Masters, buduæi br. 1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Малац

pre 8 godina

Оно што му сад једино недостаје, да буде више вољен, је на овој слици.
Фризура и комотна опрема.

Ivan78bg

pre 8 godina

Najsmesniji su mi "poznavaoci" tenisa koji komentarisu da je No.1e tada igrao bolje nego sada.Prvo servis mu je nevidjeno bolji sada bar za 2 klase.Mixuje mnogo vise(sto ljudi ne primecuju kada gledaju No.1eta ali protivnike itekako nervira).Onda pod kojim uglom mu sada idu loptice kada 'seta" protivnika.Forhend ne treba komentarisati tad i sad.Mentalna stabilnost.Itd itd

b92 najbolji

pre 8 godina

Koliko su bili brzi i eksplozivniji i Nadal i Djokovic na ovom snimku. Novak je i tada igrao sjajno, fenomenalna rotacija tela. Naravno, sazreo je vremenom, ojacao fizicki ali je bio jako kvalitetan i tada.

xyz

pre 8 godina

(Nebojša, 25. mart 2016 15:16)

Pa Ljubicic je osvojio Indijan Vels 2010. a Rodik Majami 2010. pobedivsi Nadala u finalu, u Nadalovoj mozda najboljoj sezoni. Nisam primetio da ste tada koristili termin "weak era". Osvojio je i Cilic US Open 2014.(sto je smehotres) pa nikom nista.

Svete

pre 8 godina

@anica
Sta ti imas da rastes i da se jezis, kao da si ti nesto postigla? Nadam se da ces imati manju platu od kolega muskaraca, ako ikada nadjes posao.

srle

pre 8 godina

sigurno i sam uziva kad zavrti film... tada velika radost nakon uyimawa trofeja, danas zadovoljan klim glavom. tada beker kao faca sa ceremonije, danas beker kao trener od kojeg je vec uspesniji. tada sa jelenom, danas sa jelenom i bebom.
samo napred nole! ove godine RG i olimpijada, pa beskraj.

Danilo

pre 8 godina

Prosto je nazamislivo da ovako igraju jedan dečko od 19 godina i drugi stariji godinu dana?!
Kada se tako igra, u tim godinama, to jeste definicija neviđenog talenta.
Posle i kroz godine dolazi iskustvo, taktika, mentalna stabilnost, poboljšavanje svih aspekata igre.
Tako talentovani su od najvećih bili Mekinro,Agasi,Sampras,Beker.
Jedino je Fedex imao usporeniji razvoj pa je titule počeo da osvaja sa 22 godine, kada je konkurencija bila najslabija u istoriji teniusa...

Boris

pre 8 godina

:-)
Čitam komentare i vidim da određenim likovima predstoje još očajne godine dok Đoković ne ide u penziju. Nadam se da samo loži ljude. U oba slučaja me zabavlja.

Zurkolomcina

pre 8 godina

Covek, pogotovu sportista, je jaci i utreniraniji sa 20,21,22,23 godine, nego sa 29,30,31... Osim u slucajevima "glutena". Tada sto si stariji, bolji si, jaci, spremniji... Jasno?
(Jumko, 25. mart 2016 15:51)

Reci ti nama u jojoj ustanovi boravis na lecenju, pa da ti dodjemo u posetu i donesemo pomorandze? Bilo bi bas lepo..

garfild

pre 8 godina

Volio bi da Novak uspije osvojiti 40 mastersa,onda ga vjerovatno mladje generacije vise nikada ne bi skinule sa trona,vjerujem da to moze uciniti.

lik

pre 8 godina

Mislim da kad ovi velikani poput Nadala,Federera i Novaka odu u penziju,ova sada maldja generacija od 18 god pa sve do 23,24 godine nece nista znacajno napraviti u karijeri...Nastupice malo zatisje i onda ce se pojaviti 2-3 tinejdzera sa 17,18 godina koji ce poceti novu eru tenisa i bice glavni na turu i osvajace uglavnom sve titule kao sto su to radili Rafa,Rdozer i Novak...To je ono kako ja vidim buducnost tenisa...Znaci Zverev,Coric,Cung i drugi nece biti veliki sampiona,pravi sampioni ce se pojaviti tek 5-6 godina posle penzionisanja velike trojke.

jaki

pre 8 godina

Jumko

Naravno da si upravu da je to bila zlatna era tenisa jer su Rafa sa 20 i Novak sa 19 god, već uveliko "drali" Federerovu generaciju i počeli osvajati Masterse. Toliko su počeli sa dminacijom da se Federer provlačio sa trofejima zahvaljujući Rafinom padu s vremena na vreme a kada je Novak stasao skoro da ga nigde nije bilo. Pa i 2013 jedinu praznu Novakovu godinu ,naprvom mestu je završio Rafa.
Odlično od strane B92 da je podsetio sa ovim video snimcima kako su "klinci" tada igrali a najbolje bi bilo da ovo vide Dimitrov, Borna ... pa i mali Zverev, i da pitaju Novaka šta je on tada radio da bi dobio tada Nadala , sa onoliko samopouzdanja, da bi znali na koji nivo treba doći da sada dobiju Novaka . Mislim da je Marej jedini to tada shvatio i daga je Novak tada "povukao". Još jednom svepohvale za B92za ova sećanja...

11111222

pre 8 godina

nije vezano za temu ali da li neko mozda zna koliko kostaju karte za roland garos. pustene su u prodaji pa me intereauje onako otprilike da li neko zna

Igor

pre 8 godina

@jumko
1. Novak Djokovic 16,540
2. Andy Murray 8,370
3. Roger Federer 7,695
4. Stan Wawrinka 6,405
5. Rafael Nadal 4,990

Obavezno uzmi nesto za smirenje kada ovo budes citao. HAHAHA!!!

Milorad

pre 8 godina

Boris Beker mu dodelio prvi trofej, na kraju ce bas on biti taj koji ce ga odvesti do toga da bude najbolji ikada u istoriji tenisa gde ga nece niko smeniti narednih 100 godina.

Walter White

pre 8 godina

Preznojao se opet odgledavsi ponovo zavrsnicu ovog meca, neverovatno kakav tenis igraju, svaka cast Nadalu kako je tada igrao, sta je on sve vracao pa to je SF ali sa druge strane je stojao buduci najbolji igrac svih vremena. Ovaj mec je cista emoocija, jos uvek je Novak bio prilicno daleko od broja jedan i dominacije. Njegov period pocinje negde 2009-2010 kada se vec osecalo u vazduhu da je on taj i da ce vladati tenisom sledece decenije. Cini mi se da je Nadal definitivno slomljen na Australian Openu u onom epskom mecu koji nije bio za gledanje onima sa slabim srcem i zivcima trajanja 6h kada su im na kraju doneli stolice jer nisu mogli da stoje od umora. Mislim da je taj mec ipak bio preloman i prekretnica za Novaka i ostale tenisere. Nisam nikada do tada vide da teniseri sede prilikom zavrsne ceremonije i dodele pehara. Samo kada se setim sta nam je Nole sve priredjivao ne bi stalo u jedan film vec seriju od 2 sezone najmanje.

sinki

pre 8 godina

Tu je pocelo da se razvija najvece rivalstvo u istoriji tenisa...Kakvi samo poeni Novaka i Rafe kod 5-4 u drugom setu.Ovakvi igraci ce se tesko vise pojaviti.

Djorgo

pre 8 godina

Secam se narocito dobro meca protiv Mareja. Komentator je tada dosta pricao o (velikom) prijateljstvu Novaka i Endija. Novak ga je skoro ponizio skracenim loptama, verujem da je samo deo njih na ovom ``sazetku`. Posle ovog meca njihov odnos prosto niej mogao da bude isti.

ps Nadal je tada bio ``zverina`` od igraca. Ovo sada je bleda senka.
Iako sa nepunih 20 godina, i mada je mnogo napredovao od tada, vec tada se videlo da je Novak vanserijski igrac. Milina je gledati.
Gptovo sve udarce je imao i tada. Ali ``glava``. To me je uvek najvise fasciniralo. Fokusiran, samopouzdan, najbolji na kljucnim poenima.

monden

pre 8 godina

Pogledaš snimak i odmah ti je jasno da je to bio njihov najbolji tenis.Vidi se da Đoković igra sa puno vatre i dinamike, kao i Nadal.Što je i normalno kad si tako mlad.Znači, Novak, sada, ne radi ništa posebno, već je Nadal veoma pao, istrošio se, a Feđa mator, pred penzijom.A, među mladim generacijama nema, ni u najavi, boraca kakvi su bili Nadal i Đoković kada su se pojavili u eri Federera.

jaki

pre 8 godina

Jumko,
Pa nesšto nisam siguran da je Rafa 2013 imao 23 god kada je završio na mestu br. 1 i 2014 kada je uzeo svoj 9. Roland Garos , ili Federer 2009 kada je uzeo svoj prvi Roland Garros.A i konkurencija je bila slična prijatelju. Tada je Rafa dominirao na šljaci a Rodžer na betonu. Razlika je jedino što sada Novak dominira a Marej se donekle priključio, dok njima niko ne duva za ledjima od ovih novih klinaca.

Сви смо ми помало Јумко

pre 8 godina

Hahaha, pa i Djokovic je tada bolje igrao nego sada! O Rafi da ne pricamo. Na niske grane je spao tenis!

(Jumko, 25. mart 2016 15:37)

На ниске гране си пао ти, односно ви, пошто не верујем да једна особа може бити толико залудна да годинама прати портал и оставља коментаре за паљевине. Жао ми је њих што се ложе, али ми је вас још жалије. Требало би да пронађете други смисао живота, овај вам и није неки.

Nenad

pre 8 godina

Boze, kakvi su poeni bili na brejk lopte u tom cetvrtfinalnom mecu...prosto pogledajte poslednja 2 minuta snimka...show....
I dalje mi je neverovatna cinjenica da Nole 2006 osvaja svoje prve turnire a u to vreme Nadal i Feki igraju epske meceve na Wimbldonu..prosto je delovalo da ih niko nece nadmasiti..Naravno delovalo je mnogima osim Novaku, njegovoj familiji i svima nama koji ga sad pa mogu slobodno reci deceniju zivota pratimo...
Nole kralju melji dalje!!!!

rex

pre 8 godina

Igrajući i povremeno pobeđujući Nadala i Federera u njihovom vrhuncu je izbrusilo Novaka u najkompletnijeg tenisera u istoriji ovog sporta.
Zaista Nole je veoma redak primer igrača koji bi skoro svake godine zaslužio nagradu za igrača koji je najviše napredovao čak i u godinama kad je apsolutno dominirao tj već dostigao sam vrh. Ako ga samo zdravlje posluži, ne vidim nekoga da mu se može suprostaviti u bar narednih par godina...

Jumko

pre 8 godina

@Lucky Ja cu ti objasniti... Covek, pogotovu sportista, je jaci i utreniraniji sa 20,21,22,23 godine, nego sa 29,30,31... Osim u slucajevima "glutena". Tada sto si stariji, bolji si, jaci, spremniji... Jasno?

skat

pre 8 godina

Cini mi se,koliko se secam,da je ovaj Kanjas tada izbacio Federera,a i na jos jednom turniru u tom periodu,zar ne? Ali to mu je i bio vrh karijere,otprilike.

Lucky

pre 8 godina

I dobro,jel moze sad neko od ovih strucnjaka sa foruma da mi objasni Nadalove udarce i ruku tad i sad,ruka mu je bila kao butina,sad rucicu duplo manju!!Smesna je prica o nepostojanju njegovog dopinga!!!

nebitan

pre 8 godina

Uhvati me nostalgija gledajuci ove snimke. Kad se samo setim kako se probijao tad, svaki njegov mec sam jedva cekao. Sad nema uzbudjenja do polufinala, ali hvala mu na tome.

sinki

pre 8 godina

Sta je sudbina,Novak je osvojio svoj prvi masters u Majamiju sa 19 godina i to bez izgubljenog seta,a trofej mu je urucio,gle cuda,Boris Beker,sadasnji Novakov trener.:)

veliki strumf

pre 8 godina

Legendarni Noletov govor. Narocito deo: "When my mother was giving me the milk, I was watching Boris winning Wimbledon"! Jos tada je bio pravi car. I Boris je imao jako lepe reci za tada mladjanog deckica u majici Adidasa koja kao da je broj veca. I sta ti je sudbina - posle par godina ne samo da su poceli da rade zajedno, vec ce se to najverovatnije ispostaviti kao najplodonosnija saradnja 2 vrhunska tenisera, visestrukih osvajaca GS-ova! I bas na ovom mestu, gde je uzeo prvi masters i najavio sjajnu karijeru - Novak ce ove godine uzeti 28. masters titulu i postati najtrofejniji teniser na mastersima svih vremena. Buduci da na mastersima, za razliku od GS-ova igraju samo najbolji, i da se igra na 2 dobijena seta (sto slabijim igracima pruza vece sanse da iznenade favorite, nego kada se igra u 3 dobijena seta) - ovakvo dostignuce jedno je od najvecih, mozda i najvece u svetu tenisa. A brojace Nole jos...

llopez

pre 8 godina

Rafa igra manje vise isto sad kao i prije 9 godina ... Novak se poboljsao u svim aspektima igre, izbrusio je sve udarce vremenom ... inace brzina loptice je sigurno za 30 km sporija u prosjeku nego sad ...

Nebojša

pre 8 godina

Kako Novak pored tako jake Federerove konkurencije uze titulu na mastersu i to u Majamiju jednom u većih turnira vidim lodra Lopez Nadal Marej svi igrači osim Kanjasa igraju i danas a gde je strašna konkurencija ne vidim gde su Rodik Hjuit Safin i Co.
Jesu li uopšte igrali na ovom mastersu ili su ispali u prvom drugom kolu kao Federer.

sinki

pre 8 godina

Sta je sudbina,Novak je osvojio svoj prvi masters u Majamiju sa 19 godina i to bez izgubljenog seta,a trofej mu je urucio,gle cuda,Boris Beker,sadasnji Novakov trener.:)

nebitan

pre 8 godina

Uhvati me nostalgija gledajuci ove snimke. Kad se samo setim kako se probijao tad, svaki njegov mec sam jedva cekao. Sad nema uzbudjenja do polufinala, ali hvala mu na tome.

veliki strumf

pre 8 godina

Legendarni Noletov govor. Narocito deo: "When my mother was giving me the milk, I was watching Boris winning Wimbledon"! Jos tada je bio pravi car. I Boris je imao jako lepe reci za tada mladjanog deckica u majici Adidasa koja kao da je broj veca. I sta ti je sudbina - posle par godina ne samo da su poceli da rade zajedno, vec ce se to najverovatnije ispostaviti kao najplodonosnija saradnja 2 vrhunska tenisera, visestrukih osvajaca GS-ova! I bas na ovom mestu, gde je uzeo prvi masters i najavio sjajnu karijeru - Novak ce ove godine uzeti 28. masters titulu i postati najtrofejniji teniser na mastersima svih vremena. Buduci da na mastersima, za razliku od GS-ova igraju samo najbolji, i da se igra na 2 dobijena seta (sto slabijim igracima pruza vece sanse da iznenade favorite, nego kada se igra u 3 dobijena seta) - ovakvo dostignuce jedno je od najvecih, mozda i najvece u svetu tenisa. A brojace Nole jos...

skat

pre 8 godina

Cini mi se,koliko se secam,da je ovaj Kanjas tada izbacio Federera,a i na jos jednom turniru u tom periodu,zar ne? Ali to mu je i bio vrh karijere,otprilike.

Nebojša

pre 8 godina

Kako Novak pored tako jake Federerove konkurencije uze titulu na mastersu i to u Majamiju jednom u većih turnira vidim lodra Lopez Nadal Marej svi igrači osim Kanjasa igraju i danas a gde je strašna konkurencija ne vidim gde su Rodik Hjuit Safin i Co.
Jesu li uopšte igrali na ovom mastersu ili su ispali u prvom drugom kolu kao Federer.

Nenad

pre 8 godina

Boze, kakvi su poeni bili na brejk lopte u tom cetvrtfinalnom mecu...prosto pogledajte poslednja 2 minuta snimka...show....
I dalje mi je neverovatna cinjenica da Nole 2006 osvaja svoje prve turnire a u to vreme Nadal i Feki igraju epske meceve na Wimbldonu..prosto je delovalo da ih niko nece nadmasiti..Naravno delovalo je mnogima osim Novaku, njegovoj familiji i svima nama koji ga sad pa mogu slobodno reci deceniju zivota pratimo...
Nole kralju melji dalje!!!!

rex

pre 8 godina

Igrajući i povremeno pobeđujući Nadala i Federera u njihovom vrhuncu je izbrusilo Novaka u najkompletnijeg tenisera u istoriji ovog sporta.
Zaista Nole je veoma redak primer igrača koji bi skoro svake godine zaslužio nagradu za igrača koji je najviše napredovao čak i u godinama kad je apsolutno dominirao tj već dostigao sam vrh. Ako ga samo zdravlje posluži, ne vidim nekoga da mu se može suprostaviti u bar narednih par godina...

llopez

pre 8 godina

Rafa igra manje vise isto sad kao i prije 9 godina ... Novak se poboljsao u svim aspektima igre, izbrusio je sve udarce vremenom ... inace brzina loptice je sigurno za 30 km sporija u prosjeku nego sad ...

Lucky

pre 8 godina

I dobro,jel moze sad neko od ovih strucnjaka sa foruma da mi objasni Nadalove udarce i ruku tad i sad,ruka mu je bila kao butina,sad rucicu duplo manju!!Smesna je prica o nepostojanju njegovog dopinga!!!

Danilo

pre 8 godina

Prosto je nazamislivo da ovako igraju jedan dečko od 19 godina i drugi stariji godinu dana?!
Kada se tako igra, u tim godinama, to jeste definicija neviđenog talenta.
Posle i kroz godine dolazi iskustvo, taktika, mentalna stabilnost, poboljšavanje svih aspekata igre.
Tako talentovani su od najvećih bili Mekinro,Agasi,Sampras,Beker.
Jedino je Fedex imao usporeniji razvoj pa je titule počeo da osvaja sa 22 godine, kada je konkurencija bila najslabija u istoriji teniusa...

b92 najbolji

pre 8 godina

Koliko su bili brzi i eksplozivniji i Nadal i Djokovic na ovom snimku. Novak je i tada igrao sjajno, fenomenalna rotacija tela. Naravno, sazreo je vremenom, ojacao fizicki ali je bio jako kvalitetan i tada.

Zurkolomcina

pre 8 godina

Covek, pogotovu sportista, je jaci i utreniraniji sa 20,21,22,23 godine, nego sa 29,30,31... Osim u slucajevima "glutena". Tada sto si stariji, bolji si, jaci, spremniji... Jasno?
(Jumko, 25. mart 2016 15:51)

Reci ti nama u jojoj ustanovi boravis na lecenju, pa da ti dodjemo u posetu i donesemo pomorandze? Bilo bi bas lepo..

srle

pre 8 godina

sigurno i sam uziva kad zavrti film... tada velika radost nakon uyimawa trofeja, danas zadovoljan klim glavom. tada beker kao faca sa ceremonije, danas beker kao trener od kojeg je vec uspesniji. tada sa jelenom, danas sa jelenom i bebom.
samo napred nole! ove godine RG i olimpijada, pa beskraj.

Walter White

pre 8 godina

Preznojao se opet odgledavsi ponovo zavrsnicu ovog meca, neverovatno kakav tenis igraju, svaka cast Nadalu kako je tada igrao, sta je on sve vracao pa to je SF ali sa druge strane je stojao buduci najbolji igrac svih vremena. Ovaj mec je cista emoocija, jos uvek je Novak bio prilicno daleko od broja jedan i dominacije. Njegov period pocinje negde 2009-2010 kada se vec osecalo u vazduhu da je on taj i da ce vladati tenisom sledece decenije. Cini mi se da je Nadal definitivno slomljen na Australian Openu u onom epskom mecu koji nije bio za gledanje onima sa slabim srcem i zivcima trajanja 6h kada su im na kraju doneli stolice jer nisu mogli da stoje od umora. Mislim da je taj mec ipak bio preloman i prekretnica za Novaka i ostale tenisere. Nisam nikada do tada vide da teniseri sede prilikom zavrsne ceremonije i dodele pehara. Samo kada se setim sta nam je Nole sve priredjivao ne bi stalo u jedan film vec seriju od 2 sezone najmanje.

Milorad

pre 8 godina

Boris Beker mu dodelio prvi trofej, na kraju ce bas on biti taj koji ce ga odvesti do toga da bude najbolji ikada u istoriji tenisa gde ga nece niko smeniti narednih 100 godina.

Igor

pre 8 godina

@jumko
1. Novak Djokovic 16,540
2. Andy Murray 8,370
3. Roger Federer 7,695
4. Stan Wawrinka 6,405
5. Rafael Nadal 4,990

Obavezno uzmi nesto za smirenje kada ovo budes citao. HAHAHA!!!

garfild

pre 8 godina

Volio bi da Novak uspije osvojiti 40 mastersa,onda ga vjerovatno mladje generacije vise nikada ne bi skinule sa trona,vjerujem da to moze uciniti.

Ivan78bg

pre 8 godina

Najsmesniji su mi "poznavaoci" tenisa koji komentarisu da je No.1e tada igrao bolje nego sada.Prvo servis mu je nevidjeno bolji sada bar za 2 klase.Mixuje mnogo vise(sto ljudi ne primecuju kada gledaju No.1eta ali protivnike itekako nervira).Onda pod kojim uglom mu sada idu loptice kada 'seta" protivnika.Forhend ne treba komentarisati tad i sad.Mentalna stabilnost.Itd itd

sinki

pre 8 godina

Tu je pocelo da se razvija najvece rivalstvo u istoriji tenisa...Kakvi samo poeni Novaka i Rafe kod 5-4 u drugom setu.Ovakvi igraci ce se tesko vise pojaviti.

jaki

pre 8 godina

Jumko

Naravno da si upravu da je to bila zlatna era tenisa jer su Rafa sa 20 i Novak sa 19 god, već uveliko "drali" Federerovu generaciju i počeli osvajati Masterse. Toliko su počeli sa dminacijom da se Federer provlačio sa trofejima zahvaljujući Rafinom padu s vremena na vreme a kada je Novak stasao skoro da ga nigde nije bilo. Pa i 2013 jedinu praznu Novakovu godinu ,naprvom mestu je završio Rafa.
Odlično od strane B92 da je podsetio sa ovim video snimcima kako su "klinci" tada igrali a najbolje bi bilo da ovo vide Dimitrov, Borna ... pa i mali Zverev, i da pitaju Novaka šta je on tada radio da bi dobio tada Nadala , sa onoliko samopouzdanja, da bi znali na koji nivo treba doći da sada dobiju Novaka . Mislim da je Marej jedini to tada shvatio i daga je Novak tada "povukao". Još jednom svepohvale za B92za ova sećanja...

Djorgo

pre 8 godina

Secam se narocito dobro meca protiv Mareja. Komentator je tada dosta pricao o (velikom) prijateljstvu Novaka i Endija. Novak ga je skoro ponizio skracenim loptama, verujem da je samo deo njih na ovom ``sazetku`. Posle ovog meca njihov odnos prosto niej mogao da bude isti.

ps Nadal je tada bio ``zverina`` od igraca. Ovo sada je bleda senka.
Iako sa nepunih 20 godina, i mada je mnogo napredovao od tada, vec tada se videlo da je Novak vanserijski igrac. Milina je gledati.
Gptovo sve udarce je imao i tada. Ali ``glava``. To me je uvek najvise fasciniralo. Fokusiran, samopouzdan, najbolji na kljucnim poenima.

xyz

pre 8 godina

(Nebojša, 25. mart 2016 15:16)

Pa Ljubicic je osvojio Indijan Vels 2010. a Rodik Majami 2010. pobedivsi Nadala u finalu, u Nadalovoj mozda najboljoj sezoni. Nisam primetio da ste tada koristili termin "weak era". Osvojio je i Cilic US Open 2014.(sto je smehotres) pa nikom nista.

Сви смо ми помало Јумко

pre 8 godina

Hahaha, pa i Djokovic je tada bolje igrao nego sada! O Rafi da ne pricamo. Na niske grane je spao tenis!

(Jumko, 25. mart 2016 15:37)

На ниске гране си пао ти, односно ви, пошто не верујем да једна особа може бити толико залудна да годинама прати портал и оставља коментаре за паљевине. Жао ми је њих што се ложе, али ми је вас још жалије. Требало би да пронађете други смисао живота, овај вам и није неки.

lik

pre 8 godina

Mislim da kad ovi velikani poput Nadala,Federera i Novaka odu u penziju,ova sada maldja generacija od 18 god pa sve do 23,24 godine nece nista znacajno napraviti u karijeri...Nastupice malo zatisje i onda ce se pojaviti 2-3 tinejdzera sa 17,18 godina koji ce poceti novu eru tenisa i bice glavni na turu i osvajace uglavnom sve titule kao sto su to radili Rafa,Rdozer i Novak...To je ono kako ja vidim buducnost tenisa...Znaci Zverev,Coric,Cung i drugi nece biti veliki sampiona,pravi sampioni ce se pojaviti tek 5-6 godina posle penzionisanja velike trojke.

Jumko

pre 8 godina

@Lucky Ja cu ti objasniti... Covek, pogotovu sportista, je jaci i utreniraniji sa 20,21,22,23 godine, nego sa 29,30,31... Osim u slucajevima "glutena". Tada sto si stariji, bolji si, jaci, spremniji... Jasno?

Boris

pre 8 godina

:-)
Čitam komentare i vidim da određenim likovima predstoje još očajne godine dok Đoković ne ide u penziju. Nadam se da samo loži ljude. U oba slučaja me zabavlja.

jaki

pre 8 godina

Jumko,
Pa nesšto nisam siguran da je Rafa 2013 imao 23 god kada je završio na mestu br. 1 i 2014 kada je uzeo svoj 9. Roland Garos , ili Federer 2009 kada je uzeo svoj prvi Roland Garros.A i konkurencija je bila slična prijatelju. Tada je Rafa dominirao na šljaci a Rodžer na betonu. Razlika je jedino što sada Novak dominira a Marej se donekle priključio, dok njima niko ne duva za ledjima od ovih novih klinaca.

Малац

pre 8 godina

Оно што му сад једино недостаје, да буде више вољен, је на овој слици.
Фризура и комотна опрема.

11111222

pre 8 godina

nije vezano za temu ali da li neko mozda zna koliko kostaju karte za roland garos. pustene su u prodaji pa me intereauje onako otprilike da li neko zna

monden

pre 8 godina

Pogledaš snimak i odmah ti je jasno da je to bio njihov najbolji tenis.Vidi se da Đoković igra sa puno vatre i dinamike, kao i Nadal.Što je i normalno kad si tako mlad.Znači, Novak, sada, ne radi ništa posebno, već je Nadal veoma pao, istrošio se, a Feđa mator, pred penzijom.A, među mladim generacijama nema, ni u najavi, boraca kakvi su bili Nadal i Đoković kada su se pojavili u eri Federera.

Svete

pre 8 godina

@anica
Sta ti imas da rastes i da se jezis, kao da si ti nesto postigla? Nadam se da ces imati manju platu od kolega muskaraca, ako ikada nadjes posao.

Jumko

pre 8 godina

@Lucky Ja cu ti objasniti... Covek, pogotovu sportista, je jaci i utreniraniji sa 20,21,22,23 godine, nego sa 29,30,31... Osim u slucajevima "glutena". Tada sto si stariji, bolji si, jaci, spremniji... Jasno?

Svete

pre 8 godina

@anica
Sta ti imas da rastes i da se jezis, kao da si ti nesto postigla? Nadam se da ces imati manju platu od kolega muskaraca, ako ikada nadjes posao.

Lucky

pre 8 godina

I dobro,jel moze sad neko od ovih strucnjaka sa foruma da mi objasni Nadalove udarce i ruku tad i sad,ruka mu je bila kao butina,sad rucicu duplo manju!!Smesna je prica o nepostojanju njegovog dopinga!!!

monden

pre 8 godina

Pogledaš snimak i odmah ti je jasno da je to bio njihov najbolji tenis.Vidi se da Đoković igra sa puno vatre i dinamike, kao i Nadal.Što je i normalno kad si tako mlad.Znači, Novak, sada, ne radi ništa posebno, već je Nadal veoma pao, istrošio se, a Feđa mator, pred penzijom.A, među mladim generacijama nema, ni u najavi, boraca kakvi su bili Nadal i Đoković kada su se pojavili u eri Federera.

llopez

pre 8 godina

Rafa igra manje vise isto sad kao i prije 9 godina ... Novak se poboljsao u svim aspektima igre, izbrusio je sve udarce vremenom ... inace brzina loptice je sigurno za 30 km sporija u prosjeku nego sad ...

Nebojša

pre 8 godina

Kako Novak pored tako jake Federerove konkurencije uze titulu na mastersu i to u Majamiju jednom u većih turnira vidim lodra Lopez Nadal Marej svi igrači osim Kanjasa igraju i danas a gde je strašna konkurencija ne vidim gde su Rodik Hjuit Safin i Co.
Jesu li uopšte igrali na ovom mastersu ili su ispali u prvom drugom kolu kao Federer.

sinki

pre 8 godina

Sta je sudbina,Novak je osvojio svoj prvi masters u Majamiju sa 19 godina i to bez izgubljenog seta,a trofej mu je urucio,gle cuda,Boris Beker,sadasnji Novakov trener.:)

veliki strumf

pre 8 godina

Legendarni Noletov govor. Narocito deo: "When my mother was giving me the milk, I was watching Boris winning Wimbledon"! Jos tada je bio pravi car. I Boris je imao jako lepe reci za tada mladjanog deckica u majici Adidasa koja kao da je broj veca. I sta ti je sudbina - posle par godina ne samo da su poceli da rade zajedno, vec ce se to najverovatnije ispostaviti kao najplodonosnija saradnja 2 vrhunska tenisera, visestrukih osvajaca GS-ova! I bas na ovom mestu, gde je uzeo prvi masters i najavio sjajnu karijeru - Novak ce ove godine uzeti 28. masters titulu i postati najtrofejniji teniser na mastersima svih vremena. Buduci da na mastersima, za razliku od GS-ova igraju samo najbolji, i da se igra na 2 dobijena seta (sto slabijim igracima pruza vece sanse da iznenade favorite, nego kada se igra u 3 dobijena seta) - ovakvo dostignuce jedno je od najvecih, mozda i najvece u svetu tenisa. A brojace Nole jos...

rex

pre 8 godina

Igrajući i povremeno pobeđujući Nadala i Federera u njihovom vrhuncu je izbrusilo Novaka u najkompletnijeg tenisera u istoriji ovog sporta.
Zaista Nole je veoma redak primer igrača koji bi skoro svake godine zaslužio nagradu za igrača koji je najviše napredovao čak i u godinama kad je apsolutno dominirao tj već dostigao sam vrh. Ako ga samo zdravlje posluži, ne vidim nekoga da mu se može suprostaviti u bar narednih par godina...

Danilo

pre 8 godina

Prosto je nazamislivo da ovako igraju jedan dečko od 19 godina i drugi stariji godinu dana?!
Kada se tako igra, u tim godinama, to jeste definicija neviđenog talenta.
Posle i kroz godine dolazi iskustvo, taktika, mentalna stabilnost, poboljšavanje svih aspekata igre.
Tako talentovani su od najvećih bili Mekinro,Agasi,Sampras,Beker.
Jedino je Fedex imao usporeniji razvoj pa je titule počeo da osvaja sa 22 godine, kada je konkurencija bila najslabija u istoriji teniusa...

skat

pre 8 godina

Cini mi se,koliko se secam,da je ovaj Kanjas tada izbacio Federera,a i na jos jednom turniru u tom periodu,zar ne? Ali to mu je i bio vrh karijere,otprilike.

nebitan

pre 8 godina

Uhvati me nostalgija gledajuci ove snimke. Kad se samo setim kako se probijao tad, svaki njegov mec sam jedva cekao. Sad nema uzbudjenja do polufinala, ali hvala mu na tome.

Zurkolomcina

pre 8 godina

Covek, pogotovu sportista, je jaci i utreniraniji sa 20,21,22,23 godine, nego sa 29,30,31... Osim u slucajevima "glutena". Tada sto si stariji, bolji si, jaci, spremniji... Jasno?
(Jumko, 25. mart 2016 15:51)

Reci ti nama u jojoj ustanovi boravis na lecenju, pa da ti dodjemo u posetu i donesemo pomorandze? Bilo bi bas lepo..

xyz

pre 8 godina

(Nebojša, 25. mart 2016 15:16)

Pa Ljubicic je osvojio Indijan Vels 2010. a Rodik Majami 2010. pobedivsi Nadala u finalu, u Nadalovoj mozda najboljoj sezoni. Nisam primetio da ste tada koristili termin "weak era". Osvojio je i Cilic US Open 2014.(sto je smehotres) pa nikom nista.

Nenad

pre 8 godina

Boze, kakvi su poeni bili na brejk lopte u tom cetvrtfinalnom mecu...prosto pogledajte poslednja 2 minuta snimka...show....
I dalje mi je neverovatna cinjenica da Nole 2006 osvaja svoje prve turnire a u to vreme Nadal i Feki igraju epske meceve na Wimbldonu..prosto je delovalo da ih niko nece nadmasiti..Naravno delovalo je mnogima osim Novaku, njegovoj familiji i svima nama koji ga sad pa mogu slobodno reci deceniju zivota pratimo...
Nole kralju melji dalje!!!!

srle

pre 8 godina

sigurno i sam uziva kad zavrti film... tada velika radost nakon uyimawa trofeja, danas zadovoljan klim glavom. tada beker kao faca sa ceremonije, danas beker kao trener od kojeg je vec uspesniji. tada sa jelenom, danas sa jelenom i bebom.
samo napred nole! ove godine RG i olimpijada, pa beskraj.

11111222

pre 8 godina

nije vezano za temu ali da li neko mozda zna koliko kostaju karte za roland garos. pustene su u prodaji pa me intereauje onako otprilike da li neko zna

Сви смо ми помало Јумко

pre 8 godina

Hahaha, pa i Djokovic je tada bolje igrao nego sada! O Rafi da ne pricamo. Na niske grane je spao tenis!

(Jumko, 25. mart 2016 15:37)

На ниске гране си пао ти, односно ви, пошто не верујем да једна особа може бити толико залудна да годинама прати портал и оставља коментаре за паљевине. Жао ми је њих што се ложе, али ми је вас још жалије. Требало би да пронађете други смисао живота, овај вам и није неки.

b92 najbolji

pre 8 godina

Koliko su bili brzi i eksplozivniji i Nadal i Djokovic na ovom snimku. Novak je i tada igrao sjajno, fenomenalna rotacija tela. Naravno, sazreo je vremenom, ojacao fizicki ali je bio jako kvalitetan i tada.

Ivan78bg

pre 8 godina

Najsmesniji su mi "poznavaoci" tenisa koji komentarisu da je No.1e tada igrao bolje nego sada.Prvo servis mu je nevidjeno bolji sada bar za 2 klase.Mixuje mnogo vise(sto ljudi ne primecuju kada gledaju No.1eta ali protivnike itekako nervira).Onda pod kojim uglom mu sada idu loptice kada 'seta" protivnika.Forhend ne treba komentarisati tad i sad.Mentalna stabilnost.Itd itd

jaki

pre 8 godina

Jumko

Naravno da si upravu da je to bila zlatna era tenisa jer su Rafa sa 20 i Novak sa 19 god, već uveliko "drali" Federerovu generaciju i počeli osvajati Masterse. Toliko su počeli sa dminacijom da se Federer provlačio sa trofejima zahvaljujući Rafinom padu s vremena na vreme a kada je Novak stasao skoro da ga nigde nije bilo. Pa i 2013 jedinu praznu Novakovu godinu ,naprvom mestu je završio Rafa.
Odlično od strane B92 da je podsetio sa ovim video snimcima kako su "klinci" tada igrali a najbolje bi bilo da ovo vide Dimitrov, Borna ... pa i mali Zverev, i da pitaju Novaka šta je on tada radio da bi dobio tada Nadala , sa onoliko samopouzdanja, da bi znali na koji nivo treba doći da sada dobiju Novaka . Mislim da je Marej jedini to tada shvatio i daga je Novak tada "povukao". Još jednom svepohvale za B92za ova sećanja...

Djorgo

pre 8 godina

Secam se narocito dobro meca protiv Mareja. Komentator je tada dosta pricao o (velikom) prijateljstvu Novaka i Endija. Novak ga je skoro ponizio skracenim loptama, verujem da je samo deo njih na ovom ``sazetku`. Posle ovog meca njihov odnos prosto niej mogao da bude isti.

ps Nadal je tada bio ``zverina`` od igraca. Ovo sada je bleda senka.
Iako sa nepunih 20 godina, i mada je mnogo napredovao od tada, vec tada se videlo da je Novak vanserijski igrac. Milina je gledati.
Gptovo sve udarce je imao i tada. Ali ``glava``. To me je uvek najvise fasciniralo. Fokusiran, samopouzdan, najbolji na kljucnim poenima.

garfild

pre 8 godina

Volio bi da Novak uspije osvojiti 40 mastersa,onda ga vjerovatno mladje generacije vise nikada ne bi skinule sa trona,vjerujem da to moze uciniti.

Boris

pre 8 godina

:-)
Čitam komentare i vidim da određenim likovima predstoje još očajne godine dok Đoković ne ide u penziju. Nadam se da samo loži ljude. U oba slučaja me zabavlja.

Малац

pre 8 godina

Оно што му сад једино недостаје, да буде више вољен, је на овој слици.
Фризура и комотна опрема.

Walter White

pre 8 godina

Preznojao se opet odgledavsi ponovo zavrsnicu ovog meca, neverovatno kakav tenis igraju, svaka cast Nadalu kako je tada igrao, sta je on sve vracao pa to je SF ali sa druge strane je stojao buduci najbolji igrac svih vremena. Ovaj mec je cista emoocija, jos uvek je Novak bio prilicno daleko od broja jedan i dominacije. Njegov period pocinje negde 2009-2010 kada se vec osecalo u vazduhu da je on taj i da ce vladati tenisom sledece decenije. Cini mi se da je Nadal definitivno slomljen na Australian Openu u onom epskom mecu koji nije bio za gledanje onima sa slabim srcem i zivcima trajanja 6h kada su im na kraju doneli stolice jer nisu mogli da stoje od umora. Mislim da je taj mec ipak bio preloman i prekretnica za Novaka i ostale tenisere. Nisam nikada do tada vide da teniseri sede prilikom zavrsne ceremonije i dodele pehara. Samo kada se setim sta nam je Nole sve priredjivao ne bi stalo u jedan film vec seriju od 2 sezone najmanje.

jaki

pre 8 godina

Jumko,
Pa nesšto nisam siguran da je Rafa 2013 imao 23 god kada je završio na mestu br. 1 i 2014 kada je uzeo svoj 9. Roland Garos , ili Federer 2009 kada je uzeo svoj prvi Roland Garros.A i konkurencija je bila slična prijatelju. Tada je Rafa dominirao na šljaci a Rodžer na betonu. Razlika je jedino što sada Novak dominira a Marej se donekle priključio, dok njima niko ne duva za ledjima od ovih novih klinaca.

Igor

pre 8 godina

@jumko
1. Novak Djokovic 16,540
2. Andy Murray 8,370
3. Roger Federer 7,695
4. Stan Wawrinka 6,405
5. Rafael Nadal 4,990

Obavezno uzmi nesto za smirenje kada ovo budes citao. HAHAHA!!!

sinki

pre 8 godina

Tu je pocelo da se razvija najvece rivalstvo u istoriji tenisa...Kakvi samo poeni Novaka i Rafe kod 5-4 u drugom setu.Ovakvi igraci ce se tesko vise pojaviti.

Milorad

pre 8 godina

Boris Beker mu dodelio prvi trofej, na kraju ce bas on biti taj koji ce ga odvesti do toga da bude najbolji ikada u istoriji tenisa gde ga nece niko smeniti narednih 100 godina.

lik

pre 8 godina

Mislim da kad ovi velikani poput Nadala,Federera i Novaka odu u penziju,ova sada maldja generacija od 18 god pa sve do 23,24 godine nece nista znacajno napraviti u karijeri...Nastupice malo zatisje i onda ce se pojaviti 2-3 tinejdzera sa 17,18 godina koji ce poceti novu eru tenisa i bice glavni na turu i osvajace uglavnom sve titule kao sto su to radili Rafa,Rdozer i Novak...To je ono kako ja vidim buducnost tenisa...Znaci Zverev,Coric,Cung i drugi nece biti veliki sampiona,pravi sampioni ce se pojaviti tek 5-6 godina posle penzionisanja velike trojke.