Tenis 129

Nedelja, 14.02.2016.

22:13

Bolitijeri: Novak je savršen, mesto mu je uz RF

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri smatra da je Novak Đoković najsavršeniji igrač kojeg je video u životu.

Bolitijeri: Novak je savršen, mesto mu je uz RF IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

neko iz gomile

pre 8 godina

@ ...a Novak igra kompjuterski,robotican tenis i spreman sve da uradi samo da pobedi a takodje da trenira 2 sata dnevno vise od bilo kog drugog i nikad nece biti popularan zbog takvog shvatanja i igranja tenisa.Uostalom ja takav pristup sportu prezirem.Verujte da je ovo tacno.
(srki s, 15. februar 2016 23:01)

Ne verujem da je sve ovo tacno,sem da ti takav pristup sportu prezires to je jedino istina.

Grujich

pre 8 godina

Bolitijeri obozava Novaka a to da Novak dozvoli Rodzeru da ga pobedi u finalu nekog gran slema nemisli bukcvalno to je receno vise figurativno a I malo se izgubilo znacenje u prevodu...
Ja godinama pratim tenis I nikada nisam cuo ni jednog teniskog strucnjaka da toliko hvali Novaka kaoliko to radi Nik Bolitijeri.

Carlos

pre 8 godina

Stvarno, ali STVARNO? Stvarno misliš da nije bilo dominacije u ovim sportovima? Da recimo nije postojao Jordan, Borg, Monika Seleš, itd. itd.
A voleo bih da Novak postane najtrofejniji igrač u istoriji. Već sada je obezbedio mesto među najboljima. Ali do 18, 19 GS ima još mnogo, daleko je još to. Nije nemoguće ali održavati ovakvu formu i superiornost, sigurno nije lako.Nek gura čovek turnir po turnir. Zašto stavljati prevelike zahteve. nek osvoji RG i zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srećan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses,)

Jooj ovih subjektivnih I luzerskih komentara.
Sta izjavi momak "nek osvoji RG I zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srecan"
A Wimbldon I US-open.?sta ce mu.?? to mu ne treba, jel tako, sta ce mu kad ih je vec osvojio.??
Pa ako bi ti bio zadovoljan ove godine da Novak uzme RG I Oi,pa kad onda ocekujes da Novak osvoji jos Wimbldona I USA-opena.??za jedno 2-3 godine.?
Da Novak tako razmislja,da bude zadovoljan Garosom ove godine,onda nikad ne bi osvojio 11 GS.
Ne kontam svrhu ovih maloumnih-subjektivnih komenatra koji bi bili zadovoljni da Novak uzme jos RG ove godine,ali srecom Novak ne razmislja tako,on je svestan je da je na vrhuncu svojih moci I da su mu najvece sanse za jos koji Wimbldon ili US-open upravo ove godine,I zato ce dati sve od sebe da I to osvoji.

Gorgio

pre 8 godina

(srki s, 15. februar 2016 23:01)
Kad je Roger apsolutno dominirao onda je to bilo o.k.a sada kad to Nole radi onda nije o.k. i unistava zanimanje za tenis?

Kad je golfer Tiger Woods- Nike to isto radio onda je takodje bilo o.k. To sto Novak nije popularan(antipatican) je zbog toga sto nije sa zapada i sto ne igra za Najke i sto oni ne vole da gube od tamo nekih manje vrednih balkanaca (citaj sa istoka).
Ovo je PROFESIONALNI tenis igra se za pare i za pobedu dok jos moze da osvaja to je kao firma koja uspesno posluje(Microsot je unistio svu konkurenciju i sada vlada). Novak ce biti uspesan jos najvise 5 godina a posle ce se samo ponekad spominjati. Borba za pobedu je imperativ svakog PROFESIONALNOG sportiste.Ti samo vidis Novakovo teturanje a ne vidis Nadalovo i Marejevo ili Rogerovo pa sto mu nisu predali pa da se NIKO ne tetura. To sto u svetu vole Federera i druge velike igrace jer su NJIHOVI. Nadal je igrao fizicki zastrasujuci tenis NE sa ljudskim likom igrao je da POBEDI i zaradi pare slava ide automatski. Novak igra savrseno prema protivniku pa ti deluje kao robot a to je jedini nacin kojim mozes neke protivnike da pobedis. Ako volis lepotu onda dobro gledaj ili idi na egzibicione meceve.Dok je trenirao manje od njih nije mogao da ih dobije sada moze. To sto ti mrzis posvecene sportiste to je tvoj problem u glavi. Ovo sto sam napisao je tacno a ne ono tvoje.

Liston

pre 8 godina

Ma možđe on da ima milion teniskih škola, al šta vredi kad je navijački nastrojen. Vidi se da mu Đoković nije drag i da voli Federera što je njegova stvar, ali ova glupost o poklanjanju, nemam kom. Dalje, među prva ti svrstao Novaka, Nadala i Samprasa koji nikad nije osvojio RG, A Nadal koji ima isti br slemova, sve ih kompletirao sa 24 god, i koji je čak 9 puta osvojio jedan slem nije svrstao - ne voli izgleda ni Nadala. Kako može Sampras da bude veći od Nadala? Jeste da je Nadal tri god završavo kao prvi a ovaj 6, ali slemovi su bitniji. Nadal je dvostruki šampion W a ovaj ni do polufinala RG nije stigo! Mislim da je i Borg veći od Samprasa jer je Sampras bio bunster za šljaku - svaka mu čast, bio je najboljji servis volej igrač na svetu. Što se NĐ tiče on je bar tri finala RG igrao i verovatno će ga osvojiti. Kad Nole završi kartijeru biće među prva tri. Mada je već sada jasno da su Novak, Nadal i Federer najveći u istoriji.

srki s

pre 8 godina

pa to je sustina.apsolutna dominacija Novaka unistava zanimanje za tenis.Novak je fanaticnim radom,radom koji je podredio sve u zivotu, objektivno ucinio da je nepobediv i time je doveo sebe i tenis u apsurdnu situaciju da je negirao sam tenis.koga interesuje turnir u kome se unapred zna pobednik?moze Novak da osvoji jos puno turnira ali nece biti popularan(ustvari vec je antipatican sve vecem broju gledalaca tenisa) jer niko nece dolaziti da glede te turnire.Ipak je sport igra a ne fanaticna ,apsolutna borba za iskljucivu pobedu a kod Novaka je vidna ta apsolutisticka iskljuciva borba za pobedu(moze da prica ko sta hoce ali ono njegovo teturanje u finalu AO sa Marejim pre nekoliko godina je najnesportskija i najodvratnija stvar koju sam video u tenisu a takodje mnogo jos u dosadasnjoj karijeri prikazanih trikova i specijalnog rata prema suparniku, gestovima i medic,taj autima da ne govorimo).Zato u svetu vole Federera i druge velike igrace jer su igrali i igraju tenis sa ljudskim likom gde pored pobede postoji i lepota igre a Novak igra kompjuterski,robotican tenis i spreman sve da uradi samo da pobedi a takodje da trenira 2 sata dnevno vise od bilo kog drugog i nikad nece biti popularan zbog takvog shvatanja i igranja tenisa.Uostalom ja takav pristup sportu prezirem.Verujte da je ovo tacno.

Giovanni

pre 8 godina

Jel to Boltieri javno poziva na namestanje meca? Ako je tako onda ga treba uhapsiti. Lepo je rekao jedan od komentatora ovde da Pedereru treba 18 GS kako ga niko u sledecih sto godina ne bi prestigao. A sto Noleta nisu pustili na RG? Pustice ga Nole ako ga ovaj pusti kod Mirke prvo.

oli

pre 8 godina

Jel stvarno svi vi koji navijate za Novaka mislite da ce on jos dugo drzati igru na ovom nivou pa spominjete 25,26,27gs svi vrlo dobro znate da je to nemoguce zivi bili pa videli

dado

pre 8 godina

Ha,ha, evo već i Nadala neki sklanjaju iz grupe najboljih, a i sam Novak je još uvek daleko i od njega po uspesima, pa šta vam je ljudi?

grdan

pre 8 godina

U pravu je matori... Situacija danas u tenisu je takva da se razbila "velika 4" i ostao je No1 i vec matori RF. Postaje dosadno a to nije dobro za tenis(ku organizaciju). Mesecima smo iscekivali semi-final GS jer su pocinjali sttrasni mecevi, 4-5h vrh tenisa. A danas ? Realno, AO 2016 je bio dosadan, No1 je samo povreda ( ne daj Boze) mogla da zaustavi. Od mladjih igraca nema nikog sa potencijalom za TOP 5. Zato matori kaze da treba pustiti RF da nesto osvoji, da bi se ocuvao privid rivalstva i da bi se premostio period gde se pre pocetka turnira zna pobednik. Mada, to je No1 u 2015 vec uradio, dao mu je par mastercica...

Владан

pre 8 godina

Као што је Федерер њега пустао да победи!? Какве навијачке провале! Играјте тенис људи, не закулисне радње...

buha

pre 8 godina

Sabracemo na kraju :-)
A dok traje uzivajte.
Ovih 13 godina (2003-16) malo lici na period 1982-95:
Rodzer - La Lakers
Rafa - Boston Seltics
Novak - Chicago Bulls.
Ono sto bi trebalo da sledi je dominacija en-djej-ja (NDJ) do "98" gde se dolazi do razresenja dileme ko je najbolji.

Gille

pre 8 godina

Dobro zapaza Bolitijeri, kako Beker savetuje Novaka:"Izadji na teren i otmi protivniku NADU za pobedom". Najvece mudrosti se sazimaju u par reci.

Mico

pre 8 godina

Ovo je najsmesnija izjava koju sam ikada cuo. Zamislite molbu od ozbiljnog teniskog strucnjaka da Novak pokloni GS-titulu Rodzeru.Sve sto je Bolitijeri ostvario kao trener prosuo je ovom izjavom.Nema poklona u sportu istinski sampion mora da zasluzi da to bude.

lepa sela

pre 8 godina

Za tenis bi bilo dobro da se pojavi neko ko može da parira našem Novaku a ne daka RF da osvoji nešto (bože gluposti).Svaki dan nove gluposti lupaju sve ovi koji bi da ih neko sluša a nema razloga.

Čiča

pre 8 godina

@sinisa
"Zivimo u vrijeme najvece sportske dominacije ikad u reziji Novaka Djkovica,Lionela Messija,Barselone,Golden Steja i Stefa Karija."
E odavno me neko nije ovako zasmejao.upoređivati Stefona Karija, čoveka sa 1 i slovima jednom titulom, sa sportskim veličinama kao što su Nole i Mesi je u najmanju ruku neumesno.Ajde da je reč o nekom mladom igraču, pa ajde...

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Ako je istina da je Bolitjeri rekao da Novak dozvoli Federeru da uzme jedan GS to je najveći kompliment za Novaka koji sam čuo od nekoga ko zna sta je tenis.

RF

pre 8 godina

Novak sigurno zasluzuje mesto pored Rodzera, ali i tu je i Rafa. Novak i Rodzer su pokazali svako u svom trenutku ogromnu nadmoć i dominaciju nad ostalim teniserima. Ali i Rafa zasluzuje mesto pored njih zato sto je godinama toliko bio moćan na sljaci pogotovo na RG da Rodzer i Novak kad su igrali svoj najbolji tenis nisu mogli da ga pobede.

only fools and horses

pre 8 godina

Zivimo u vrijeme najvece sportske dominacije ikad u reziji Novaka Djkovica,Lionela Messija,Barselone,Golden Steja i Stefa Karija.
(sinisa, 14. februar 2016 23:02)

Stvarno, ali STVARNO? Stvarno misliš da nije bilo dominacije u ovim sportovima? Da recimo nije postojao Jordan, Borg, Monika Seleš, itd. itd.
A voleo bih da Novak postane najtrofejniji igrač u istoriji. Već sada je obezbedio mesto među najboljima. Ali do 18, 19 GS ima još mnogo, daleko je još to. Nije nemoguće ali održavati ovakvu formu i superiornost, sigurno nije lako. Pogotovo što mnogima to ne bi bilo drago, i što bi se aktivirala cela mašinerija koa bi bila protiv toga. Nek gura čovek turnir po turnir. Zašto stavljati prevelike zahteve. nek osvoji RG i zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srećan.

Nenad

pre 8 godina

Da Djoković dopusti Federeru da pobedi još jedan GS? Pitanje kad je ikad Federer dopudtio ikome jedan GS nikad onda zašto bi to činio Djoković?

Milan

pre 8 godina

Ali kakav blam, nema vece sramote za Federera nego kada procita da bolji od njega treba da ga pusti da osvoji nesto. Makar bi meni bilo tako.

Majčin sin

pre 8 godina

Kakva glupost! Da dopusti RF da uzme 18. titulu? Pa vec je pustio Marija da bude prvi Britanac koji je uzeo Wimbledon, to se videlo iz aviona. Više nema pustanja nikome, i to de vidi u Novakovom pogledu. Srecno Novače u pohodu na GOAT!!!

kosmajac

pre 8 godina

sta prica ovaj covek , mora da se izgubio zbog starosti. da novak treba da pusti federera hahah. dokle se ide . to ako se desi novak ga nece stici nikada. jedino ako je kud gazi nole to i uzimaj 28gs a rodja, bolitijeri, vilander neka se negde nadju i kukaju

Alex NBgd

pre 8 godina

Koliko surova istina, koliko to boli da im je zelja da DjokerNole pusti gdin-a "najboljeg u istoriji, osim u svom vremenu" da osvoji GS!!! Sta im to radis Djokovic Novace buahaha?

???

pre 8 godina

@Gajetano
Ali Federer JESTE najveci u istoriji i ti to ne mozes promeniti. Ni ti ni Djokovic. Kmeci do sutra, koga briga, najbolji i najuspesniji se zna. Sa 35 godina se sprda sa ovom danasnjom konkurencijom i pobedjuje djokovica 3 puta u njegovoj najboljoj sezoni. Rasturao bi ga da je mladji, ne bi. Novak ni jedan GS osvojio.

Дража

pre 8 godina

Haha, ovo je najbolje što sam čuo, da je on na mestu Đokovića pustio bi Federera da osvoji 18. Gren Slem :)
To je toliko apsurdno i smešno da nemam reči. Da li je ikada u istoriji neki igrač pustio drugog da pobedi iz samilosti, i to ne bilo koga, nego jednog Federera sa 17 GS titula u džepu.
Mislim da čak ni sam Federer ne bi pristao na poklonjenu titulu. Ne znam otkud Bolitijeriju ovakav biser, ako je stvarno to rekao ili je novinarska patka.

Nik

pre 8 godina

@Marko - Koga briga za tvoje besmisleno mišljenje! Jeste, Nadal se izblamirao u poslednje vreme, a zar "najbolji svi vremena" Federer nije sa skorom 23-11 u korist Nadala. Gleda se ukupan učinak - zato nikako Sampras nikako ne može biti veći od Nadala: ključno je što Sampras nije kompletirao slemove, nikad nije igrao finale RG. Zato je i Borg ispred Sampraa. Tvoja logika je, kao kad bi neko reko - Nadal bi imao više slemova od Federera da se nije povređivao (za razliku od tvoje konstatacije ova je bar smislena!). Novak je bar igrao tri finala RG i verovatno će ga osvojiti. Ovo lupetanje oko puštanja ne zavređuje komentar jer nio ko drži do sebe ne bi odvalio takvu glupost.

Psiho

pre 8 godina

Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Djokovic nikada nije izgubio- reket je bio mas'an!!!

srle

pre 8 godina

Po mojem mislenju Nadal nije vise u grupi najboljih svih vremena.Previse se izblamirao u zadnje vreme.Pete Sampras je osvojio najvise sezone (6 puta broj 1 na kraju godine).A Dokovic i Federer su dominirali na neverovatan nacin.Velika cetvorka svih vremena-Dokovic,Federer,Laver i Rosewall.
(Marko, 14. februar 2016 23:33)

Lejver i Rozvel su nesumnjivo veliki igrači, ali velika četvorka svih vremena je pored Djokovica i Federera, Nadal i Sampras.

Jo1e

pre 8 godina

Normalno da ce da gazi sad Nole, on je toliko trenirao i morao da prodje i kroz neke bolne poraze da bi dosao u ovu situaciju u kojoj se nalazi. Oni kad su imali prilku da gaze, gazili su i nisu pustali.

Trener

pre 8 godina

Taman i da Nole osvoji najvise trofeja onda nece spominjati tu kategoriju. Jasno je da ce se drzati svojih i svoga RF u bilo kom smislu, makar to bilo broj najvise odserviranih poena u znojavoj kosulji. Poenta je da oni drze svet i medije i da nikada nece idolizovati nekoga kao sto je Nole.

sasa jokic

pre 8 godina

To "pustanje" treba Nike da organizuje, kao Britanska Vlada 2013 Marejev Wimbledon trofej.
Presvucite Noleta u Nike (200-300 miliona€) i moze Rodji 18-i.

Mita

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!
(Beobrad, 14. februar 2016 23:00)

Koliko tebi nije dobro.

Losmi

pre 8 godina

Gledajte malo dublje to što je rekao. Da ga pusti. Time je upravo rekao sta misli trenutno o Federeru. Da nema šta da traži protiv Novaka i da se ne pita ništa u duelima.

pp

pre 8 godina

Znaci Bolitijeri predlaze da Novak namerno pusti Federera, tj da namesti mec? Pa sta ce reci na to cela svetska teniska javnost? Novak namesta meceve i treba mu oduzeti sve trofeje! Ili!? Kakav prepredeni starac:-(

b92 najbolji

pre 8 godina

(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Ti si onaj "strucnjak" sto je "prognozirao" da ce u Australiji Federer ispasti pre polufinala a da ce Nadal igrati finale. Hahaha,lol.

Željko

pre 8 godina

Komentar je na mestu sem ovog pustanja . Ko je Noleta pusta igde da prodje i sta da osvoji ??? Naravno niko. Ne pustaj Nole nikoga. Peglaj ih sve na pun gas , ionako te ne vole samo i jedino zato sto si Srbin. I to najbolji Srbin i najbolji teniser sveta. Tvoje vreme Novace tek dolazi . Svet je tvoj . Uzivaj u putu. Svi te puno volimo .

Vitez Parkelot

pre 8 godina

Federer ne zaslužuje da se nađe uopšte u toj priči o najboljem teniseru ikad s Novakom. Toliki likovi uporno ponavljaju da je on danas mnooooogo slaviji igrač nego što je bio, ali ja bio isto toliko mnooooogo voleo da se organizuje, sa sve stručnjacima, ponovno gledanje tog nenadhebivog Federera iz 2006. godine! Da se vidi kako on, u meču koji njegovi fanovi toliko često navode kao reprezentativan primer Rođine najbolje igre, čim ga Rafa natera da igra bekhend, ume da vrati lopticu samo do servis polja! Ako je trebalo pet puta uzastopno - pet puta uzastopno je vraćao plitko! Nadal je imao sve vreme onoga sveta da se namesti i zabije paralelu ili dijagonalu! I to je najbolji teniser ikad?! To je njegova najbolja igra?! Uporediti to sa Đokovićevim mečevima, gde Noletova lopta leti tik do osnovne linije, van je svake pameti! I onda priče, Nadal je sporiji sada: pa naravno da je sporiji kad dobija preciznije lopte nazad. Bolitijeri nema taj problem sa selektivnim sećanjem i govori onako kako jeste. O Novaku iskreno, o Fedu politički korektno.

rayhmann

pre 8 godina

Ne ložite se mnogo. To Nik indirektno reklamira svoju tenisku školu koju je Novak pohađao. Da je bio toliko dalekovid, ne bi šutnuo Novaka kad mu je ovaj nudio da mu bude stalni trener, što bi ga tek proslavilo. To je izjava iz koristoljublja, ništa drugo.

poznavalac

pre 8 godina

Kad pomislim samo sta je novak već uradio- unistio rafina kolena pre par godina i izbacio ga iz konkurencije za trofeje, velikog fedija stopirao da uzme 20i kusur GS jer kao dere sve do novaka to bi sigurno uradio i naravno poklonio mariju ali i uzeo mnogo titula. Gazi nole i nepustaj dokle god mozes

v

pre 8 godina

Nema vise nista dzabe. Novak sto je poklanjao, poklanjao je. Inace Bolitijeri je super lik, jedan od retkih koji je pruzao Novaku kroz karijeru.

Misli glavom, kad lrenes... glavom

pre 8 godina

@ " Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena,"...
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Znaci: ti se slazes da N°1e namesta meceve?

Mrvica

pre 8 godina

Secam se vremena kada je Novak bio klinac, ja pratio tenis a nasi komentatori Feda nazivali " Kraljem tenisa" onda je doso Rafa i sa pravom nazvan " Kralj sljake" e onda dolazi Nole na scenu, 2008 uzma svoj prvi AO ali i dalje u senci velikog Feda i Nadala... Osporavan od raznih strucnjaka ( Prvo zapadnih medija a i ponizavane od raznih igraca federera,rodika... ) kao on je foliran i cirkuzant.. Sada nakon 7-8 god. dosli smo u situaciju da nasi komentatori vise ne pominju "Kralja tenisa" "Kralja sljake" a plocu su promenili i razni velikani kao Rodik a "kralJ" zanemeo... Dakle, Nole nemoj da mu dopustis niti jedan gem bez znoja a Kamo li titulu na GS ! A moje skromno misljenje je da ce do 2018 god. biti i zvanicno najbolji ! Hvala Nadalu jer je uspeo da spreci svajcarca da uzme 20+ GS, Naravno uz pomoc Novaka . Sad je samo nebo granica i pitanje vremena kad ce Nole da stane na tron sa kog ce tesko da ga skine bilo ko. Kazu da je svajcarac mator, a bio li je mator 2008 ? Kazu slaba konkurecija? Igra brza,reketi bolji,udarci jaci sa osnovne linije... Vecita borba izmedju Istoka i Zapada, da je Amer sad bi Nole bio KRALJ ,ali srecom nije vec je NAS. P.S. JA vise volim Bodirogu ali moram da priznam sebi da je Jordan bio bolji, tako ce i oni jednog dana da se pomire sa cinjenicama. Posle (i danas osporavanog TESLE) Novak je najuspesniji Srbin na Svetu u svom poslu. Toliko. Pozdrav.

kvisko

pre 8 godina

Ne razumem zasto bi bilo dobro da Federer osvoji 18 grand slam.
Ionako je rekorder sta bi onda trebala da znaci ta 18 titula. Mozda da posle moze da kaze da je i u eri Djokovica osvojio neku veliku titulu. Malo ponizavajuce za Federera, ipak je on velikan.

dq

pre 8 godina

Federer je isfolirao povredu da bi izbegao gomilu turnira i sačuvao se za Vimbldon i USopen ove godine. Mislim da je i njemu a i svima jasno da su mu to poslednji vozovi za 18.GS. Ja se plašim zakulisnih radnji moćnika koji su spremni na sve da bi mu to obezbedili. Isto kao što su Rodžeru obezbedili jedan RG slem. NDj treba da pazi na hranu koju jede a posebno virusa koji se lako prenose u letnjim mesecima, da ne bi bilo odustajanja od turnira.

Ibanez

pre 8 godina

Ne vidim zbog čega bi trebalo da dopusti Federeru još jedan Slem? Pa 17 ih ima, najviše od svih, i sad treba da mu dopusti da uzme još jedan, da ima 18... pa kakva je razlika? Da se priča da Federer i dalje može da osvaja? Ni slučajno ne treba da dopusti... šta je uzeo, uzeo je, dosta je.. nek se zna da Federer neće biti najbolji u istoriji!!!

Nebojša

pre 8 godina

Eto vam hejteri jedan i jedini Novak. Djokovic a što se tiče Federera i 18 grenslema poslovično se slažem razumem na šta misli time da bi to bilo dobro za tenis i pre svega za Federera ali ne slažem se sa tim da Novak treba da ga pusti šta mu vredi trofej ako mu ga neko pokloni druga stvar je da ga sam zasluži što ne mislim da će se uspeti kao 2012 na wimbldonu Novak je trenutno previše dobar i siguran sam da će ga na grenslemovima dobijati svaki put kada se sastanu Novak više ne kiksa protiv Fedexa na četiri zadnja grenslema na kojima je igrao sa Federerom baš protiv njega je odigrao najbolji meč na turniru pogotovo ovde u Australiji.

El pistolero

pre 8 godina

Nadala više niko ne pominje...
Zasluženo, najbolji igrač na šljaci svih vremena, ali van šljake izuzetno jak ali ne i impresivan igrač, tako će ga i istorija pamtiti.
Federer za sada najbolji u istoriji, i u sledećih 15 godina jedini koji može da ga stigne jeste Đoković.

samo da kažem

pre 8 godina

Zašto bi bilo dobro da Federer osvoji 18 GS? Zašto ne bi bilo bolje da Nadal osvoji? Novak će svakako osvojiti, u to ne sumnjam.
Novak sigurno pamti:
- "Ovaj samo lupa bez veze (US Open 2009)"
- Prstić
- "Niko meni neće određivati na koju stolicu da sednem"
- "'aj'mo svi da izvršimo pritisak na Novaka"
- "Pašće mu samopouzdanje"

Родољуб

pre 8 godina

"Bolitijeri je takođe istakao da bi bilo dobro za tenis kada bi Federer osvojio 18. Gren slem i dodao da bi, da je na mestu Novaka Đokovića, dopustio Švajcarcu da osvoji još jedan veliki trofej".
Хм, па да га оптуже да је наместио меч. Свој ти посао гледај.

Иван

pre 8 godina

Све су чешћи гласови о томе где је место Новаку на вечитој тениској листи, ко је ту заиста најбољи између њега и Федерера (Надал је пао мало у таквим причама). Ове гласове изазвао је Ђоковић, не само својим успесима у последње време, него и начином који игра. Будимо реални, многима који не навијају за њега, такав тенис може бити досадан: пребацивање са бекхенда на бекхенд, док један тенисер не улучи причику да опали винер. Заиста се мало изгубило на разноврсности, и прави мечеви су тек они које играју најбољи, или они које играју тенисери различитих стилова. Федерер, рецимо, има ту моћ да одигра сваки поен другачије, али је све мање таквих играча. Ја ова умовања ко је најбољи и где је Нолету место више доживљавам као коначно суочавање тениске струке и уопште тениског света са више и не тако новим тенденцијама у игри.

Marko

pre 8 godina

Po mojem mislenju Nadal nije vise u grupi najboljih svih vremena.Previse se izblamirao u zadnje vreme.Pete Sampras je osvojio najvise sezone (6 puta broj 1 na kraju godine).A Dokovic i Federer su dominirali na neverovatan nacin.Velika cetvorka svih vremena-Dokovic,Federer,Laver i Rosewall.

Mare,NS

pre 8 godina

Sta ce mu zadnja recenica?
Zasto bi Novak RF-u omogucio da osvoji jos jedan (18.) GS?
Da li je njemu nesto poklonjeno?
Secam se ja jos onog prstica sa RG-a,kada ga je Federer pobedio u 1/2 finalu i sprecio da obori rekord u broju uzastopnih pobeda na pocetku sezone Dz.Mekinroa!
Samo neka prasi sve redom i gde koga stigne!
Dok god moze,a moze i to dugo!
Godinama jos,samo,daj Boze,zdravlja i srece,pa cemo na kraju podvlaciti crtu i videti,gde se ko zaustavio i koje rekorde drzi!

ja pa ja

pre 8 godina

matori mani se corava posla,nista nema dzabe ...koji crni pokloni i bakraci ,sto nisi tako rekao za rodzera u svojim danima slave da da nekome grand slam,nego sad na nasem sokolu si nasao da bude darezljiv.pa matori ovo smo svi cekali godinama da uzivamo u njegovoj surovisti ali do samo kraja,da ih sve ponizi reketom i da mu se za par godina svi klanjaju pa i taj vas placljivi rodzer kome svi toliko prizeljkuju jos samo jedan gs ,ko da je bolestan...njegova faca kad krene ka mrezi posle jos jednog poraza od Novaka je neprocenjiva

Nislija

pre 8 godina

Posto niste mogli spletkama sada cete da krenete da ga molite da pusti Rodju.Epa nemoze jer on kad bi mogao nebi dao ni gem Novaku a kamoli gren slem titulu.

anica

pre 8 godina

Gospodin Bolitijeri je i te kako kompetentan da kaze sve ovo...i hvala mu na lepim recima, puno je rekao. Novak je kompletan teniser. Sto se tice Federera, ako pobedi u finalu osvojice...logicno, neka vodi racuna o svojoj igri i neka se fokusira na tenis, neka zanemari sporedne stvari, ocekujem jos dosta meceva izmedju Novaka i Federera jer je to uzivanje, po meni dva najveca tenisera u istoriji. Nadal je nazalost upao u krizu i pitanje je da li ce izaci iz iste, sve su to veliki sampioni.
Nole, legendo nasa, napred do cilja, sijaj najsjajnije.

Savo

pre 8 godina

Ovaj predlog gospodina Bolitijerija, do sada je najbolnije (po Rodžera) rangiranje tenisera, odnosno, prikaz veličine Novakovog iskoraka ispred ostalih.

Dare

pre 8 godina

"Bolitijeri je takođe istakao da bi bilo dobro za tenis kada bi Federer osvojio 18. Gren slem ... "

- Ne kontam koja je razlika izmedju 17 i 18 Gren Slem titula? Kad osvojiš 18-tu titulu, e onda te tek svi smatraju za velikog tenisera? Sta se to posebno dokazuje 18-tom titulom?

Beobrad

pre 8 godina

U svemu se slazem s Bolitijerijem, jedino ne razumem sta znaci da bi Novak trebalo da "dopusti" Federeru da osvoji jos jedan GS!
Jedino da namerno izgubi finale, ne kapiram kako drugacije!

Svete

pre 8 godina

Dugo on vec govori da je Djokovic najkompletniji teniser ikada.
Naravno da je Novak najbolji teniser svih vremena vec je to dokazao ostaje jos samo da i kroz brojeve to potvrdi.
Nikako ne bi bilo dobro da pusti Federera da osvoji 18.GS, jer bi taj od sutra jurio jos jedan tj 19.GS i tako ce raditi dok ne zavrsi karijeru, dakle Novakce nemoj da ti pada napamet da pustas bilo koga a pogotovu Rodjera !

Filip

pre 8 godina

Ovo postaje baš mučno i bolno za slušati koliko im je stalo da istorija ne upamti Novaka kao najboljeg. Da li je moguće da neko poput takvog teniskog maga da ovakvu izjavu. Strašno, a i tužno u isto vreme. Samo napred IDEMO NOVAČE do 18+ u inat i na našu ogromnu radost.

Beobrad

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!

Paja patak

pre 8 godina

Sad kad krenu "strucnjaci" da nam objasnjavaju kako Novak igra pored matorog RF i povredjenog RN i lako je njemu da sad osvaja GS bila bla truc!
Eh da, umalo da zaboravim njihovo plati porez :-P

Beobrad

pre 8 godina

Bolitijeri je vise puta do sada hvalio Novaka!
Ako neko ima iskustva i zna znanje, onda je to Boltijeri!
I sigurno da je u pravu za Novaka!

Zoran

pre 8 godina

Ma koji je taj Nik Bolitijeri? On kao neki stručnjak za tenis, šta li? I taj vezaroš će da mi analizira i priča ko je najkompletniji igrač tenisa svih vremena. Ne zaista... Smešno!

Hihihihihihih...

Vučko i Pudlica

pre 8 godina

znaci, bolji si Srbine, ali ipak je ovo nas sport pa nas pusti da drzimo rekord. Zna matori da će se za 30 god samo gledati ko ima najviše trofeja i da Noleta neće spominjati sem ako ne moraju.

Gajetano

pre 8 godina

Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,

Beobrad

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!
Beobrad, 14. februar 2016 23:00

Ovo je napisao lazni Beobrad, ali se i ja, pravi, slazem s njim.

Gajetano

pre 8 godina

Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,

Beobrad

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!

Родољуб

pre 8 godina

"Bolitijeri je takođe istakao da bi bilo dobro za tenis kada bi Federer osvojio 18. Gren slem i dodao da bi, da je na mestu Novaka Đokovića, dopustio Švajcarcu da osvoji još jedan veliki trofej".
Хм, па да га оптуже да је наместио меч. Свој ти посао гледај.

Vučko i Pudlica

pre 8 godina

znaci, bolji si Srbine, ali ipak je ovo nas sport pa nas pusti da drzimo rekord. Zna matori da će se za 30 god samo gledati ko ima najviše trofeja i da Noleta neće spominjati sem ako ne moraju.

Svete

pre 8 godina

Dugo on vec govori da je Djokovic najkompletniji teniser ikada.
Naravno da je Novak najbolji teniser svih vremena vec je to dokazao ostaje jos samo da i kroz brojeve to potvrdi.
Nikako ne bi bilo dobro da pusti Federera da osvoji 18.GS, jer bi taj od sutra jurio jos jedan tj 19.GS i tako ce raditi dok ne zavrsi karijeru, dakle Novakce nemoj da ti pada napamet da pustas bilo koga a pogotovu Rodjera !

samo da kažem

pre 8 godina

Zašto bi bilo dobro da Federer osvoji 18 GS? Zašto ne bi bilo bolje da Nadal osvoji? Novak će svakako osvojiti, u to ne sumnjam.
Novak sigurno pamti:
- "Ovaj samo lupa bez veze (US Open 2009)"
- Prstić
- "Niko meni neće određivati na koju stolicu da sednem"
- "'aj'mo svi da izvršimo pritisak na Novaka"
- "Pašće mu samopouzdanje"

Dare

pre 8 godina

"Bolitijeri je takođe istakao da bi bilo dobro za tenis kada bi Federer osvojio 18. Gren slem ... "

- Ne kontam koja je razlika izmedju 17 i 18 Gren Slem titula? Kad osvojiš 18-tu titulu, e onda te tek svi smatraju za velikog tenisera? Sta se to posebno dokazuje 18-tom titulom?

Ibanez

pre 8 godina

Ne vidim zbog čega bi trebalo da dopusti Federeru još jedan Slem? Pa 17 ih ima, najviše od svih, i sad treba da mu dopusti da uzme još jedan, da ima 18... pa kakva je razlika? Da se priča da Federer i dalje može da osvaja? Ni slučajno ne treba da dopusti... šta je uzeo, uzeo je, dosta je.. nek se zna da Federer neće biti najbolji u istoriji!!!

Mare,NS

pre 8 godina

Sta ce mu zadnja recenica?
Zasto bi Novak RF-u omogucio da osvoji jos jedan (18.) GS?
Da li je njemu nesto poklonjeno?
Secam se ja jos onog prstica sa RG-a,kada ga je Federer pobedio u 1/2 finalu i sprecio da obori rekord u broju uzastopnih pobeda na pocetku sezone Dz.Mekinroa!
Samo neka prasi sve redom i gde koga stigne!
Dok god moze,a moze i to dugo!
Godinama jos,samo,daj Boze,zdravlja i srece,pa cemo na kraju podvlaciti crtu i videti,gde se ko zaustavio i koje rekorde drzi!

dq

pre 8 godina

Federer je isfolirao povredu da bi izbegao gomilu turnira i sačuvao se za Vimbldon i USopen ove godine. Mislim da je i njemu a i svima jasno da su mu to poslednji vozovi za 18.GS. Ja se plašim zakulisnih radnji moćnika koji su spremni na sve da bi mu to obezbedili. Isto kao što su Rodžeru obezbedili jedan RG slem. NDj treba da pazi na hranu koju jede a posebno virusa koji se lako prenose u letnjim mesecima, da ne bi bilo odustajanja od turnira.

anica

pre 8 godina

Gospodin Bolitijeri je i te kako kompetentan da kaze sve ovo...i hvala mu na lepim recima, puno je rekao. Novak je kompletan teniser. Sto se tice Federera, ako pobedi u finalu osvojice...logicno, neka vodi racuna o svojoj igri i neka se fokusira na tenis, neka zanemari sporedne stvari, ocekujem jos dosta meceva izmedju Novaka i Federera jer je to uzivanje, po meni dva najveca tenisera u istoriji. Nadal je nazalost upao u krizu i pitanje je da li ce izaci iz iste, sve su to veliki sampioni.
Nole, legendo nasa, napred do cilja, sijaj najsjajnije.

Savo

pre 8 godina

Ovaj predlog gospodina Bolitijerija, do sada je najbolnije (po Rodžera) rangiranje tenisera, odnosno, prikaz veličine Novakovog iskoraka ispred ostalih.

ja pa ja

pre 8 godina

matori mani se corava posla,nista nema dzabe ...koji crni pokloni i bakraci ,sto nisi tako rekao za rodzera u svojim danima slave da da nekome grand slam,nego sad na nasem sokolu si nasao da bude darezljiv.pa matori ovo smo svi cekali godinama da uzivamo u njegovoj surovisti ali do samo kraja,da ih sve ponizi reketom i da mu se za par godina svi klanjaju pa i taj vas placljivi rodzer kome svi toliko prizeljkuju jos samo jedan gs ,ko da je bolestan...njegova faca kad krene ka mrezi posle jos jednog poraza od Novaka je neprocenjiva

Filip

pre 8 godina

Ovo postaje baš mučno i bolno za slušati koliko im je stalo da istorija ne upamti Novaka kao najboljeg. Da li je moguće da neko poput takvog teniskog maga da ovakvu izjavu. Strašno, a i tužno u isto vreme. Samo napred IDEMO NOVAČE do 18+ u inat i na našu ogromnu radost.

Nislija

pre 8 godina

Posto niste mogli spletkama sada cete da krenete da ga molite da pusti Rodju.Epa nemoze jer on kad bi mogao nebi dao ni gem Novaku a kamoli gren slem titulu.

Nebojša

pre 8 godina

Eto vam hejteri jedan i jedini Novak. Djokovic a što se tiče Federera i 18 grenslema poslovično se slažem razumem na šta misli time da bi to bilo dobro za tenis i pre svega za Federera ali ne slažem se sa tim da Novak treba da ga pusti šta mu vredi trofej ako mu ga neko pokloni druga stvar je da ga sam zasluži što ne mislim da će se uspeti kao 2012 na wimbldonu Novak je trenutno previše dobar i siguran sam da će ga na grenslemovima dobijati svaki put kada se sastanu Novak više ne kiksa protiv Fedexa na četiri zadnja grenslema na kojima je igrao sa Federerom baš protiv njega je odigrao najbolji meč na turniru pogotovo ovde u Australiji.

Beobrad

pre 8 godina

U svemu se slazem s Bolitijerijem, jedino ne razumem sta znaci da bi Novak trebalo da "dopusti" Federeru da osvoji jos jedan GS!
Jedino da namerno izgubi finale, ne kapiram kako drugacije!

Paja patak

pre 8 godina

Sad kad krenu "strucnjaci" da nam objasnjavaju kako Novak igra pored matorog RF i povredjenog RN i lako je njemu da sad osvaja GS bila bla truc!
Eh da, umalo da zaboravim njihovo plati porez :-P

Beobrad

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!
Beobrad, 14. februar 2016 23:00

Ovo je napisao lazni Beobrad, ali se i ja, pravi, slazem s njim.

El pistolero

pre 8 godina

Nadala više niko ne pominje...
Zasluženo, najbolji igrač na šljaci svih vremena, ali van šljake izuzetno jak ali ne i impresivan igrač, tako će ga i istorija pamtiti.
Federer za sada najbolji u istoriji, i u sledećih 15 godina jedini koji može da ga stigne jeste Đoković.

Beobrad

pre 8 godina

Bolitijeri je vise puta do sada hvalio Novaka!
Ako neko ima iskustva i zna znanje, onda je to Boltijeri!
I sigurno da je u pravu za Novaka!

Mico

pre 8 godina

Ovo je najsmesnija izjava koju sam ikada cuo. Zamislite molbu od ozbiljnog teniskog strucnjaka da Novak pokloni GS-titulu Rodzeru.Sve sto je Bolitijeri ostvario kao trener prosuo je ovom izjavom.Nema poklona u sportu istinski sampion mora da zasluzi da to bude.

Marko

pre 8 godina

Po mojem mislenju Nadal nije vise u grupi najboljih svih vremena.Previse se izblamirao u zadnje vreme.Pete Sampras je osvojio najvise sezone (6 puta broj 1 na kraju godine).A Dokovic i Federer su dominirali na neverovatan nacin.Velika cetvorka svih vremena-Dokovic,Federer,Laver i Rosewall.

grdan

pre 8 godina

U pravu je matori... Situacija danas u tenisu je takva da se razbila "velika 4" i ostao je No1 i vec matori RF. Postaje dosadno a to nije dobro za tenis(ku organizaciju). Mesecima smo iscekivali semi-final GS jer su pocinjali sttrasni mecevi, 4-5h vrh tenisa. A danas ? Realno, AO 2016 je bio dosadan, No1 je samo povreda ( ne daj Boze) mogla da zaustavi. Od mladjih igraca nema nikog sa potencijalom za TOP 5. Zato matori kaze da treba pustiti RF da nesto osvoji, da bi se ocuvao privid rivalstva i da bi se premostio period gde se pre pocetka turnira zna pobednik. Mada, to je No1 u 2015 vec uradio, dao mu je par mastercica...

Nenad

pre 8 godina

Da Djoković dopusti Federeru da pobedi još jedan GS? Pitanje kad je ikad Federer dopudtio ikome jedan GS nikad onda zašto bi to činio Djoković?

Gille

pre 8 godina

Dobro zapaza Bolitijeri, kako Beker savetuje Novaka:"Izadji na teren i otmi protivniku NADU za pobedom". Najvece mudrosti se sazimaju u par reci.

Владан

pre 8 godina

Као што је Федерер њега пустао да победи!? Какве навијачке провале! Играјте тенис људи, не закулисне радње...

Milan

pre 8 godina

Ali kakav blam, nema vece sramote za Federera nego kada procita da bolji od njega treba da ga pusti da osvoji nesto. Makar bi meni bilo tako.

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Ako je istina da je Bolitjeri rekao da Novak dozvoli Federeru da uzme jedan GS to je najveći kompliment za Novaka koji sam čuo od nekoga ko zna sta je tenis.

Majčin sin

pre 8 godina

Kakva glupost! Da dopusti RF da uzme 18. titulu? Pa vec je pustio Marija da bude prvi Britanac koji je uzeo Wimbledon, to se videlo iz aviona. Više nema pustanja nikome, i to de vidi u Novakovom pogledu. Srecno Novače u pohodu na GOAT!!!

only fools and horses

pre 8 godina

Zivimo u vrijeme najvece sportske dominacije ikad u reziji Novaka Djkovica,Lionela Messija,Barselone,Golden Steja i Stefa Karija.
(sinisa, 14. februar 2016 23:02)

Stvarno, ali STVARNO? Stvarno misliš da nije bilo dominacije u ovim sportovima? Da recimo nije postojao Jordan, Borg, Monika Seleš, itd. itd.
A voleo bih da Novak postane najtrofejniji igrač u istoriji. Već sada je obezbedio mesto među najboljima. Ali do 18, 19 GS ima još mnogo, daleko je još to. Nije nemoguće ali održavati ovakvu formu i superiornost, sigurno nije lako. Pogotovo što mnogima to ne bi bilo drago, i što bi se aktivirala cela mašinerija koa bi bila protiv toga. Nek gura čovek turnir po turnir. Zašto stavljati prevelike zahteve. nek osvoji RG i zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srećan.

buha

pre 8 godina

Sabracemo na kraju :-)
A dok traje uzivajte.
Ovih 13 godina (2003-16) malo lici na period 1982-95:
Rodzer - La Lakers
Rafa - Boston Seltics
Novak - Chicago Bulls.
Ono sto bi trebalo da sledi je dominacija en-djej-ja (NDJ) do "98" gde se dolazi do razresenja dileme ko je najbolji.

Alex NBgd

pre 8 godina

Koliko surova istina, koliko to boli da im je zelja da DjokerNole pusti gdin-a "najboljeg u istoriji, osim u svom vremenu" da osvoji GS!!! Sta im to radis Djokovic Novace buahaha?

lepa sela

pre 8 godina

Za tenis bi bilo dobro da se pojavi neko ko može da parira našem Novaku a ne daka RF da osvoji nešto (bože gluposti).Svaki dan nove gluposti lupaju sve ovi koji bi da ih neko sluša a nema razloga.

Mrvica

pre 8 godina

Secam se vremena kada je Novak bio klinac, ja pratio tenis a nasi komentatori Feda nazivali " Kraljem tenisa" onda je doso Rafa i sa pravom nazvan " Kralj sljake" e onda dolazi Nole na scenu, 2008 uzma svoj prvi AO ali i dalje u senci velikog Feda i Nadala... Osporavan od raznih strucnjaka ( Prvo zapadnih medija a i ponizavane od raznih igraca federera,rodika... ) kao on je foliran i cirkuzant.. Sada nakon 7-8 god. dosli smo u situaciju da nasi komentatori vise ne pominju "Kralja tenisa" "Kralja sljake" a plocu su promenili i razni velikani kao Rodik a "kralJ" zanemeo... Dakle, Nole nemoj da mu dopustis niti jedan gem bez znoja a Kamo li titulu na GS ! A moje skromno misljenje je da ce do 2018 god. biti i zvanicno najbolji ! Hvala Nadalu jer je uspeo da spreci svajcarca da uzme 20+ GS, Naravno uz pomoc Novaka . Sad je samo nebo granica i pitanje vremena kad ce Nole da stane na tron sa kog ce tesko da ga skine bilo ko. Kazu da je svajcarac mator, a bio li je mator 2008 ? Kazu slaba konkurecija? Igra brza,reketi bolji,udarci jaci sa osnovne linije... Vecita borba izmedju Istoka i Zapada, da je Amer sad bi Nole bio KRALJ ,ali srecom nije vec je NAS. P.S. JA vise volim Bodirogu ali moram da priznam sebi da je Jordan bio bolji, tako ce i oni jednog dana da se pomire sa cinjenicama. Posle (i danas osporavanog TESLE) Novak je najuspesniji Srbin na Svetu u svom poslu. Toliko. Pozdrav.

Vitez Parkelot

pre 8 godina

Federer ne zaslužuje da se nađe uopšte u toj priči o najboljem teniseru ikad s Novakom. Toliki likovi uporno ponavljaju da je on danas mnooooogo slaviji igrač nego što je bio, ali ja bio isto toliko mnooooogo voleo da se organizuje, sa sve stručnjacima, ponovno gledanje tog nenadhebivog Federera iz 2006. godine! Da se vidi kako on, u meču koji njegovi fanovi toliko često navode kao reprezentativan primer Rođine najbolje igre, čim ga Rafa natera da igra bekhend, ume da vrati lopticu samo do servis polja! Ako je trebalo pet puta uzastopno - pet puta uzastopno je vraćao plitko! Nadal je imao sve vreme onoga sveta da se namesti i zabije paralelu ili dijagonalu! I to je najbolji teniser ikad?! To je njegova najbolja igra?! Uporediti to sa Đokovićevim mečevima, gde Noletova lopta leti tik do osnovne linije, van je svake pameti! I onda priče, Nadal je sporiji sada: pa naravno da je sporiji kad dobija preciznije lopte nazad. Bolitijeri nema taj problem sa selektivnim sećanjem i govori onako kako jeste. O Novaku iskreno, o Fedu politički korektno.

Čiča

pre 8 godina

@sinisa
"Zivimo u vrijeme najvece sportske dominacije ikad u reziji Novaka Djkovica,Lionela Messija,Barselone,Golden Steja i Stefa Karija."
E odavno me neko nije ovako zasmejao.upoređivati Stefona Karija, čoveka sa 1 i slovima jednom titulom, sa sportskim veličinama kao što su Nole i Mesi je u najmanju ruku neumesno.Ajde da je reč o nekom mladom igraču, pa ajde...

Losmi

pre 8 godina

Gledajte malo dublje to što je rekao. Da ga pusti. Time je upravo rekao sta misli trenutno o Federeru. Da nema šta da traži protiv Novaka i da se ne pita ništa u duelima.

Дража

pre 8 godina

Haha, ovo je najbolje što sam čuo, da je on na mestu Đokovića pustio bi Federera da osvoji 18. Gren Slem :)
To je toliko apsurdno i smešno da nemam reči. Da li je ikada u istoriji neki igrač pustio drugog da pobedi iz samilosti, i to ne bilo koga, nego jednog Federera sa 17 GS titula u džepu.
Mislim da čak ni sam Federer ne bi pristao na poklonjenu titulu. Ne znam otkud Bolitijeriju ovakav biser, ako je stvarno to rekao ili je novinarska patka.

RF

pre 8 godina

Novak sigurno zasluzuje mesto pored Rodzera, ali i tu je i Rafa. Novak i Rodzer su pokazali svako u svom trenutku ogromnu nadmoć i dominaciju nad ostalim teniserima. Ali i Rafa zasluzuje mesto pored njih zato sto je godinama toliko bio moćan na sljaci pogotovo na RG da Rodzer i Novak kad su igrali svoj najbolji tenis nisu mogli da ga pobede.

srle

pre 8 godina

Po mojem mislenju Nadal nije vise u grupi najboljih svih vremena.Previse se izblamirao u zadnje vreme.Pete Sampras je osvojio najvise sezone (6 puta broj 1 na kraju godine).A Dokovic i Federer su dominirali na neverovatan nacin.Velika cetvorka svih vremena-Dokovic,Federer,Laver i Rosewall.
(Marko, 14. februar 2016 23:33)

Lejver i Rozvel su nesumnjivo veliki igrači, ali velika četvorka svih vremena je pored Djokovica i Federera, Nadal i Sampras.

Željko

pre 8 godina

Komentar je na mestu sem ovog pustanja . Ko je Noleta pusta igde da prodje i sta da osvoji ??? Naravno niko. Ne pustaj Nole nikoga. Peglaj ih sve na pun gas , ionako te ne vole samo i jedino zato sto si Srbin. I to najbolji Srbin i najbolji teniser sveta. Tvoje vreme Novace tek dolazi . Svet je tvoj . Uzivaj u putu. Svi te puno volimo .

Trener

pre 8 godina

Taman i da Nole osvoji najvise trofeja onda nece spominjati tu kategoriju. Jasno je da ce se drzati svojih i svoga RF u bilo kom smislu, makar to bilo broj najvise odserviranih poena u znojavoj kosulji. Poenta je da oni drze svet i medije i da nikada nece idolizovati nekoga kao sto je Nole.

kosmajac

pre 8 godina

sta prica ovaj covek , mora da se izgubio zbog starosti. da novak treba da pusti federera hahah. dokle se ide . to ako se desi novak ga nece stici nikada. jedino ako je kud gazi nole to i uzimaj 28gs a rodja, bolitijeri, vilander neka se negde nadju i kukaju

Jo1e

pre 8 godina

Normalno da ce da gazi sad Nole, on je toliko trenirao i morao da prodje i kroz neke bolne poraze da bi dosao u ovu situaciju u kojoj se nalazi. Oni kad su imali prilku da gaze, gazili su i nisu pustali.

Иван

pre 8 godina

Све су чешћи гласови о томе где је место Новаку на вечитој тениској листи, ко је ту заиста најбољи између њега и Федерера (Надал је пао мало у таквим причама). Ове гласове изазвао је Ђоковић, не само својим успесима у последње време, него и начином који игра. Будимо реални, многима који не навијају за њега, такав тенис може бити досадан: пребацивање са бекхенда на бекхенд, док један тенисер не улучи причику да опали винер. Заиста се мало изгубило на разноврсности, и прави мечеви су тек они које играју најбољи, или они које играју тенисери различитих стилова. Федерер, рецимо, има ту моћ да одигра сваки поен другачије, али је све мање таквих играча. Ја ова умовања ко је најбољи и где је Нолету место више доживљавам као коначно суочавање тениске струке и уопште тениског света са више и не тако новим тенденцијама у игри.

kvisko

pre 8 godina

Ne razumem zasto bi bilo dobro da Federer osvoji 18 grand slam.
Ionako je rekorder sta bi onda trebala da znaci ta 18 titula. Mozda da posle moze da kaze da je i u eri Djokovica osvojio neku veliku titulu. Malo ponizavajuce za Federera, ipak je on velikan.

Zoran

pre 8 godina

Ma koji je taj Nik Bolitijeri? On kao neki stručnjak za tenis, šta li? I taj vezaroš će da mi analizira i priča ko je najkompletniji igrač tenisa svih vremena. Ne zaista... Smešno!

Hihihihihihih...

sasa jokic

pre 8 godina

To "pustanje" treba Nike da organizuje, kao Britanska Vlada 2013 Marejev Wimbledon trofej.
Presvucite Noleta u Nike (200-300 miliona€) i moze Rodji 18-i.

Nik

pre 8 godina

@Marko - Koga briga za tvoje besmisleno mišljenje! Jeste, Nadal se izblamirao u poslednje vreme, a zar "najbolji svi vremena" Federer nije sa skorom 23-11 u korist Nadala. Gleda se ukupan učinak - zato nikako Sampras nikako ne može biti veći od Nadala: ključno je što Sampras nije kompletirao slemove, nikad nije igrao finale RG. Zato je i Borg ispred Sampraa. Tvoja logika je, kao kad bi neko reko - Nadal bi imao više slemova od Federera da se nije povređivao (za razliku od tvoje konstatacije ova je bar smislena!). Novak je bar igrao tri finala RG i verovatno će ga osvojiti. Ovo lupetanje oko puštanja ne zavređuje komentar jer nio ko drži do sebe ne bi odvalio takvu glupost.

poznavalac

pre 8 godina

Kad pomislim samo sta je novak već uradio- unistio rafina kolena pre par godina i izbacio ga iz konkurencije za trofeje, velikog fedija stopirao da uzme 20i kusur GS jer kao dere sve do novaka to bi sigurno uradio i naravno poklonio mariju ali i uzeo mnogo titula. Gazi nole i nepustaj dokle god mozes

pp

pre 8 godina

Znaci Bolitijeri predlaze da Novak namerno pusti Federera, tj da namesti mec? Pa sta ce reci na to cela svetska teniska javnost? Novak namesta meceve i treba mu oduzeti sve trofeje! Ili!? Kakav prepredeni starac:-(

Giovanni

pre 8 godina

Jel to Boltieri javno poziva na namestanje meca? Ako je tako onda ga treba uhapsiti. Lepo je rekao jedan od komentatora ovde da Pedereru treba 18 GS kako ga niko u sledecih sto godina ne bi prestigao. A sto Noleta nisu pustili na RG? Pustice ga Nole ako ga ovaj pusti kod Mirke prvo.

v

pre 8 godina

Nema vise nista dzabe. Novak sto je poklanjao, poklanjao je. Inace Bolitijeri je super lik, jedan od retkih koji je pruzao Novaku kroz karijeru.

Liston

pre 8 godina

Ma možđe on da ima milion teniskih škola, al šta vredi kad je navijački nastrojen. Vidi se da mu Đoković nije drag i da voli Federera što je njegova stvar, ali ova glupost o poklanjanju, nemam kom. Dalje, među prva ti svrstao Novaka, Nadala i Samprasa koji nikad nije osvojio RG, A Nadal koji ima isti br slemova, sve ih kompletirao sa 24 god, i koji je čak 9 puta osvojio jedan slem nije svrstao - ne voli izgleda ni Nadala. Kako može Sampras da bude veći od Nadala? Jeste da je Nadal tri god završavo kao prvi a ovaj 6, ali slemovi su bitniji. Nadal je dvostruki šampion W a ovaj ni do polufinala RG nije stigo! Mislim da je i Borg veći od Samprasa jer je Sampras bio bunster za šljaku - svaka mu čast, bio je najboljji servis volej igrač na svetu. Što se NĐ tiče on je bar tri finala RG igrao i verovatno će ga osvojiti. Kad Nole završi kartijeru biće među prva tri. Mada je već sada jasno da su Novak, Nadal i Federer najveći u istoriji.

Gorgio

pre 8 godina

(srki s, 15. februar 2016 23:01)
Kad je Roger apsolutno dominirao onda je to bilo o.k.a sada kad to Nole radi onda nije o.k. i unistava zanimanje za tenis?

Kad je golfer Tiger Woods- Nike to isto radio onda je takodje bilo o.k. To sto Novak nije popularan(antipatican) je zbog toga sto nije sa zapada i sto ne igra za Najke i sto oni ne vole da gube od tamo nekih manje vrednih balkanaca (citaj sa istoka).
Ovo je PROFESIONALNI tenis igra se za pare i za pobedu dok jos moze da osvaja to je kao firma koja uspesno posluje(Microsot je unistio svu konkurenciju i sada vlada). Novak ce biti uspesan jos najvise 5 godina a posle ce se samo ponekad spominjati. Borba za pobedu je imperativ svakog PROFESIONALNOG sportiste.Ti samo vidis Novakovo teturanje a ne vidis Nadalovo i Marejevo ili Rogerovo pa sto mu nisu predali pa da se NIKO ne tetura. To sto u svetu vole Federera i druge velike igrace jer su NJIHOVI. Nadal je igrao fizicki zastrasujuci tenis NE sa ljudskim likom igrao je da POBEDI i zaradi pare slava ide automatski. Novak igra savrseno prema protivniku pa ti deluje kao robot a to je jedini nacin kojim mozes neke protivnike da pobedis. Ako volis lepotu onda dobro gledaj ili idi na egzibicione meceve.Dok je trenirao manje od njih nije mogao da ih dobije sada moze. To sto ti mrzis posvecene sportiste to je tvoj problem u glavi. Ovo sto sam napisao je tacno a ne ono tvoje.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ ...a Novak igra kompjuterski,robotican tenis i spreman sve da uradi samo da pobedi a takodje da trenira 2 sata dnevno vise od bilo kog drugog i nikad nece biti popularan zbog takvog shvatanja i igranja tenisa.Uostalom ja takav pristup sportu prezirem.Verujte da je ovo tacno.
(srki s, 15. februar 2016 23:01)

Ne verujem da je sve ovo tacno,sem da ti takav pristup sportu prezires to je jedino istina.

rayhmann

pre 8 godina

Ne ložite se mnogo. To Nik indirektno reklamira svoju tenisku školu koju je Novak pohađao. Da je bio toliko dalekovid, ne bi šutnuo Novaka kad mu je ovaj nudio da mu bude stalni trener, što bi ga tek proslavilo. To je izjava iz koristoljublja, ništa drugo.

???

pre 8 godina

@Gajetano
Ali Federer JESTE najveci u istoriji i ti to ne mozes promeniti. Ni ti ni Djokovic. Kmeci do sutra, koga briga, najbolji i najuspesniji se zna. Sa 35 godina se sprda sa ovom danasnjom konkurencijom i pobedjuje djokovica 3 puta u njegovoj najboljoj sezoni. Rasturao bi ga da je mladji, ne bi. Novak ni jedan GS osvojio.

Grujich

pre 8 godina

Bolitijeri obozava Novaka a to da Novak dozvoli Rodzeru da ga pobedi u finalu nekog gran slema nemisli bukcvalno to je receno vise figurativno a I malo se izgubilo znacenje u prevodu...
Ja godinama pratim tenis I nikada nisam cuo ni jednog teniskog strucnjaka da toliko hvali Novaka kaoliko to radi Nik Bolitijeri.

Carlos

pre 8 godina

Stvarno, ali STVARNO? Stvarno misliš da nije bilo dominacije u ovim sportovima? Da recimo nije postojao Jordan, Borg, Monika Seleš, itd. itd.
A voleo bih da Novak postane najtrofejniji igrač u istoriji. Već sada je obezbedio mesto među najboljima. Ali do 18, 19 GS ima još mnogo, daleko je još to. Nije nemoguće ali održavati ovakvu formu i superiornost, sigurno nije lako.Nek gura čovek turnir po turnir. Zašto stavljati prevelike zahteve. nek osvoji RG i zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srećan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses,)

Jooj ovih subjektivnih I luzerskih komentara.
Sta izjavi momak "nek osvoji RG I zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srecan"
A Wimbldon I US-open.?sta ce mu.?? to mu ne treba, jel tako, sta ce mu kad ih je vec osvojio.??
Pa ako bi ti bio zadovoljan ove godine da Novak uzme RG I Oi,pa kad onda ocekujes da Novak osvoji jos Wimbldona I USA-opena.??za jedno 2-3 godine.?
Da Novak tako razmislja,da bude zadovoljan Garosom ove godine,onda nikad ne bi osvojio 11 GS.
Ne kontam svrhu ovih maloumnih-subjektivnih komenatra koji bi bili zadovoljni da Novak uzme jos RG ove godine,ali srecom Novak ne razmislja tako,on je svestan je da je na vrhuncu svojih moci I da su mu najvece sanse za jos koji Wimbldon ili US-open upravo ove godine,I zato ce dati sve od sebe da I to osvoji.

Mita

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!
(Beobrad, 14. februar 2016 23:00)

Koliko tebi nije dobro.

dado

pre 8 godina

Ha,ha, evo već i Nadala neki sklanjaju iz grupe najboljih, a i sam Novak je još uvek daleko i od njega po uspesima, pa šta vam je ljudi?

Psiho

pre 8 godina

Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Djokovic nikada nije izgubio- reket je bio mas'an!!!

Misli glavom, kad lrenes... glavom

pre 8 godina

@ " Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena,"...
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Znaci: ti se slazes da N°1e namesta meceve?

b92 najbolji

pre 8 godina

(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Ti si onaj "strucnjak" sto je "prognozirao" da ce u Australiji Federer ispasti pre polufinala a da ce Nadal igrati finale. Hahaha,lol.

srki s

pre 8 godina

pa to je sustina.apsolutna dominacija Novaka unistava zanimanje za tenis.Novak je fanaticnim radom,radom koji je podredio sve u zivotu, objektivno ucinio da je nepobediv i time je doveo sebe i tenis u apsurdnu situaciju da je negirao sam tenis.koga interesuje turnir u kome se unapred zna pobednik?moze Novak da osvoji jos puno turnira ali nece biti popularan(ustvari vec je antipatican sve vecem broju gledalaca tenisa) jer niko nece dolaziti da glede te turnire.Ipak je sport igra a ne fanaticna ,apsolutna borba za iskljucivu pobedu a kod Novaka je vidna ta apsolutisticka iskljuciva borba za pobedu(moze da prica ko sta hoce ali ono njegovo teturanje u finalu AO sa Marejim pre nekoliko godina je najnesportskija i najodvratnija stvar koju sam video u tenisu a takodje mnogo jos u dosadasnjoj karijeri prikazanih trikova i specijalnog rata prema suparniku, gestovima i medic,taj autima da ne govorimo).Zato u svetu vole Federera i druge velike igrace jer su igrali i igraju tenis sa ljudskim likom gde pored pobede postoji i lepota igre a Novak igra kompjuterski,robotican tenis i spreman sve da uradi samo da pobedi a takodje da trenira 2 sata dnevno vise od bilo kog drugog i nikad nece biti popularan zbog takvog shvatanja i igranja tenisa.Uostalom ja takav pristup sportu prezirem.Verujte da je ovo tacno.

oli

pre 8 godina

Jel stvarno svi vi koji navijate za Novaka mislite da ce on jos dugo drzati igru na ovom nivou pa spominjete 25,26,27gs svi vrlo dobro znate da je to nemoguce zivi bili pa videli

Zoran

pre 8 godina

Ma koji je taj Nik Bolitijeri? On kao neki stručnjak za tenis, šta li? I taj vezaroš će da mi analizira i priča ko je najkompletniji igrač tenisa svih vremena. Ne zaista... Smešno!

Hihihihihihih...

Иван

pre 8 godina

Све су чешћи гласови о томе где је место Новаку на вечитој тениској листи, ко је ту заиста најбољи између њега и Федерера (Надал је пао мало у таквим причама). Ове гласове изазвао је Ђоковић, не само својим успесима у последње време, него и начином који игра. Будимо реални, многима који не навијају за њега, такав тенис може бити досадан: пребацивање са бекхенда на бекхенд, док један тенисер не улучи причику да опали винер. Заиста се мало изгубило на разноврсности, и прави мечеви су тек они које играју најбољи, или они које играју тенисери различитих стилова. Федерер, рецимо, има ту моћ да одигра сваки поен другачије, али је све мање таквих играча. Ја ова умовања ко је најбољи и где је Нолету место више доживљавам као коначно суочавање тениске струке и уопште тениског света са више и не тако новим тенденцијама у игри.

???

pre 8 godina

@Gajetano
Ali Federer JESTE najveci u istoriji i ti to ne mozes promeniti. Ni ti ni Djokovic. Kmeci do sutra, koga briga, najbolji i najuspesniji se zna. Sa 35 godina se sprda sa ovom danasnjom konkurencijom i pobedjuje djokovica 3 puta u njegovoj najboljoj sezoni. Rasturao bi ga da je mladji, ne bi. Novak ni jedan GS osvojio.

srki s

pre 8 godina

pa to je sustina.apsolutna dominacija Novaka unistava zanimanje za tenis.Novak je fanaticnim radom,radom koji je podredio sve u zivotu, objektivno ucinio da je nepobediv i time je doveo sebe i tenis u apsurdnu situaciju da je negirao sam tenis.koga interesuje turnir u kome se unapred zna pobednik?moze Novak da osvoji jos puno turnira ali nece biti popularan(ustvari vec je antipatican sve vecem broju gledalaca tenisa) jer niko nece dolaziti da glede te turnire.Ipak je sport igra a ne fanaticna ,apsolutna borba za iskljucivu pobedu a kod Novaka je vidna ta apsolutisticka iskljuciva borba za pobedu(moze da prica ko sta hoce ali ono njegovo teturanje u finalu AO sa Marejim pre nekoliko godina je najnesportskija i najodvratnija stvar koju sam video u tenisu a takodje mnogo jos u dosadasnjoj karijeri prikazanih trikova i specijalnog rata prema suparniku, gestovima i medic,taj autima da ne govorimo).Zato u svetu vole Federera i druge velike igrace jer su igrali i igraju tenis sa ljudskim likom gde pored pobede postoji i lepota igre a Novak igra kompjuterski,robotican tenis i spreman sve da uradi samo da pobedi a takodje da trenira 2 sata dnevno vise od bilo kog drugog i nikad nece biti popularan zbog takvog shvatanja i igranja tenisa.Uostalom ja takav pristup sportu prezirem.Verujte da je ovo tacno.

Marko

pre 8 godina

Po mojem mislenju Nadal nije vise u grupi najboljih svih vremena.Previse se izblamirao u zadnje vreme.Pete Sampras je osvojio najvise sezone (6 puta broj 1 na kraju godine).A Dokovic i Federer su dominirali na neverovatan nacin.Velika cetvorka svih vremena-Dokovic,Federer,Laver i Rosewall.

dq

pre 8 godina

Federer je isfolirao povredu da bi izbegao gomilu turnira i sačuvao se za Vimbldon i USopen ove godine. Mislim da je i njemu a i svima jasno da su mu to poslednji vozovi za 18.GS. Ja se plašim zakulisnih radnji moćnika koji su spremni na sve da bi mu to obezbedili. Isto kao što su Rodžeru obezbedili jedan RG slem. NDj treba da pazi na hranu koju jede a posebno virusa koji se lako prenose u letnjim mesecima, da ne bi bilo odustajanja od turnira.

Gajetano

pre 8 godina

Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,

dado

pre 8 godina

Ha,ha, evo već i Nadala neki sklanjaju iz grupe najboljih, a i sam Novak je još uvek daleko i od njega po uspesima, pa šta vam je ljudi?

Mita

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!
(Beobrad, 14. februar 2016 23:00)

Koliko tebi nije dobro.

Beobrad

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!

Misli glavom, kad lrenes... glavom

pre 8 godina

@ " Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena,"...
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Znaci: ti se slazes da N°1e namesta meceve?

Psiho

pre 8 godina

Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Djokovic nikada nije izgubio- reket je bio mas'an!!!

oli

pre 8 godina

Jel stvarno svi vi koji navijate za Novaka mislite da ce on jos dugo drzati igru na ovom nivou pa spominjete 25,26,27gs svi vrlo dobro znate da je to nemoguce zivi bili pa videli

rayhmann

pre 8 godina

Ne ložite se mnogo. To Nik indirektno reklamira svoju tenisku školu koju je Novak pohađao. Da je bio toliko dalekovid, ne bi šutnuo Novaka kad mu je ovaj nudio da mu bude stalni trener, što bi ga tek proslavilo. To je izjava iz koristoljublja, ništa drugo.

Vučko i Pudlica

pre 8 godina

znaci, bolji si Srbine, ali ipak je ovo nas sport pa nas pusti da drzimo rekord. Zna matori da će se za 30 god samo gledati ko ima najviše trofeja i da Noleta neće spominjati sem ako ne moraju.

Dare

pre 8 godina

"Bolitijeri je takođe istakao da bi bilo dobro za tenis kada bi Federer osvojio 18. Gren slem ... "

- Ne kontam koja je razlika izmedju 17 i 18 Gren Slem titula? Kad osvojiš 18-tu titulu, e onda te tek svi smatraju za velikog tenisera? Sta se to posebno dokazuje 18-tom titulom?

b92 najbolji

pre 8 godina

(Gajetano, 14. februar 2016 23:36)

Ti si onaj "strucnjak" sto je "prognozirao" da ce u Australiji Federer ispasti pre polufinala a da ce Nadal igrati finale. Hahaha,lol.

anica

pre 8 godina

Gospodin Bolitijeri je i te kako kompetentan da kaze sve ovo...i hvala mu na lepim recima, puno je rekao. Novak je kompletan teniser. Sto se tice Federera, ako pobedi u finalu osvojice...logicno, neka vodi racuna o svojoj igri i neka se fokusira na tenis, neka zanemari sporedne stvari, ocekujem jos dosta meceva izmedju Novaka i Federera jer je to uzivanje, po meni dva najveca tenisera u istoriji. Nadal je nazalost upao u krizu i pitanje je da li ce izaci iz iste, sve su to veliki sampioni.
Nole, legendo nasa, napred do cilja, sijaj najsjajnije.

Svete

pre 8 godina

Dugo on vec govori da je Djokovic najkompletniji teniser ikada.
Naravno da je Novak najbolji teniser svih vremena vec je to dokazao ostaje jos samo da i kroz brojeve to potvrdi.
Nikako ne bi bilo dobro da pusti Federera da osvoji 18.GS, jer bi taj od sutra jurio jos jedan tj 19.GS i tako ce raditi dok ne zavrsi karijeru, dakle Novakce nemoj da ti pada napamet da pustas bilo koga a pogotovu Rodjera !

ja pa ja

pre 8 godina

matori mani se corava posla,nista nema dzabe ...koji crni pokloni i bakraci ,sto nisi tako rekao za rodzera u svojim danima slave da da nekome grand slam,nego sad na nasem sokolu si nasao da bude darezljiv.pa matori ovo smo svi cekali godinama da uzivamo u njegovoj surovisti ali do samo kraja,da ih sve ponizi reketom i da mu se za par godina svi klanjaju pa i taj vas placljivi rodzer kome svi toliko prizeljkuju jos samo jedan gs ,ko da je bolestan...njegova faca kad krene ka mrezi posle jos jednog poraza od Novaka je neprocenjiva

Ibanez

pre 8 godina

Ne vidim zbog čega bi trebalo da dopusti Federeru još jedan Slem? Pa 17 ih ima, najviše od svih, i sad treba da mu dopusti da uzme još jedan, da ima 18... pa kakva je razlika? Da se priča da Federer i dalje može da osvaja? Ni slučajno ne treba da dopusti... šta je uzeo, uzeo je, dosta je.. nek se zna da Federer neće biti najbolji u istoriji!!!

El pistolero

pre 8 godina

Nadala više niko ne pominje...
Zasluženo, najbolji igrač na šljaci svih vremena, ali van šljake izuzetno jak ali ne i impresivan igrač, tako će ga i istorija pamtiti.
Federer za sada najbolji u istoriji, i u sledećih 15 godina jedini koji može da ga stigne jeste Đoković.

Beobrad

pre 8 godina

Konacno ce klupko poceti da se odmotava. Postace Novak definitivno najbolji u istoriji. Mastao sam godinama o ovom trenutku, napokon mogu da uzivam!
Beobrad, 14. februar 2016 23:00

Ovo je napisao lazni Beobrad, ali se i ja, pravi, slazem s njim.

Paja patak

pre 8 godina

Sad kad krenu "strucnjaci" da nam objasnjavaju kako Novak igra pored matorog RF i povredjenog RN i lako je njemu da sad osvaja GS bila bla truc!
Eh da, umalo da zaboravim njihovo plati porez :-P

Nislija

pre 8 godina

Posto niste mogli spletkama sada cete da krenete da ga molite da pusti Rodju.Epa nemoze jer on kad bi mogao nebi dao ni gem Novaku a kamoli gren slem titulu.

grdan

pre 8 godina

U pravu je matori... Situacija danas u tenisu je takva da se razbila "velika 4" i ostao je No1 i vec matori RF. Postaje dosadno a to nije dobro za tenis(ku organizaciju). Mesecima smo iscekivali semi-final GS jer su pocinjali sttrasni mecevi, 4-5h vrh tenisa. A danas ? Realno, AO 2016 je bio dosadan, No1 je samo povreda ( ne daj Boze) mogla da zaustavi. Od mladjih igraca nema nikog sa potencijalom za TOP 5. Zato matori kaze da treba pustiti RF da nesto osvoji, da bi se ocuvao privid rivalstva i da bi se premostio period gde se pre pocetka turnira zna pobednik. Mada, to je No1 u 2015 vec uradio, dao mu je par mastercica...

Filip

pre 8 godina

Ovo postaje baš mučno i bolno za slušati koliko im je stalo da istorija ne upamti Novaka kao najboljeg. Da li je moguće da neko poput takvog teniskog maga da ovakvu izjavu. Strašno, a i tužno u isto vreme. Samo napred IDEMO NOVAČE do 18+ u inat i na našu ogromnu radost.

Nebojša

pre 8 godina

Eto vam hejteri jedan i jedini Novak. Djokovic a što se tiče Federera i 18 grenslema poslovično se slažem razumem na šta misli time da bi to bilo dobro za tenis i pre svega za Federera ali ne slažem se sa tim da Novak treba da ga pusti šta mu vredi trofej ako mu ga neko pokloni druga stvar je da ga sam zasluži što ne mislim da će se uspeti kao 2012 na wimbldonu Novak je trenutno previše dobar i siguran sam da će ga na grenslemovima dobijati svaki put kada se sastanu Novak više ne kiksa protiv Fedexa na četiri zadnja grenslema na kojima je igrao sa Federerom baš protiv njega je odigrao najbolji meč na turniru pogotovo ovde u Australiji.

Родољуб

pre 8 godina

"Bolitijeri je takođe istakao da bi bilo dobro za tenis kada bi Federer osvojio 18. Gren slem i dodao da bi, da je na mestu Novaka Đokovića, dopustio Švajcarcu da osvoji još jedan veliki trofej".
Хм, па да га оптуже да је наместио меч. Свој ти посао гледај.

Mare,NS

pre 8 godina

Sta ce mu zadnja recenica?
Zasto bi Novak RF-u omogucio da osvoji jos jedan (18.) GS?
Da li je njemu nesto poklonjeno?
Secam se ja jos onog prstica sa RG-a,kada ga je Federer pobedio u 1/2 finalu i sprecio da obori rekord u broju uzastopnih pobeda na pocetku sezone Dz.Mekinroa!
Samo neka prasi sve redom i gde koga stigne!
Dok god moze,a moze i to dugo!
Godinama jos,samo,daj Boze,zdravlja i srece,pa cemo na kraju podvlaciti crtu i videti,gde se ko zaustavio i koje rekorde drzi!

sasa jokic

pre 8 godina

To "pustanje" treba Nike da organizuje, kao Britanska Vlada 2013 Marejev Wimbledon trofej.
Presvucite Noleta u Nike (200-300 miliona€) i moze Rodji 18-i.

Beobrad

pre 8 godina

Bolitijeri je vise puta do sada hvalio Novaka!
Ako neko ima iskustva i zna znanje, onda je to Boltijeri!
I sigurno da je u pravu za Novaka!

Savo

pre 8 godina

Ovaj predlog gospodina Bolitijerija, do sada je najbolnije (po Rodžera) rangiranje tenisera, odnosno, prikaz veličine Novakovog iskoraka ispred ostalih.

Majčin sin

pre 8 godina

Kakva glupost! Da dopusti RF da uzme 18. titulu? Pa vec je pustio Marija da bude prvi Britanac koji je uzeo Wimbledon, to se videlo iz aviona. Više nema pustanja nikome, i to de vidi u Novakovom pogledu. Srecno Novače u pohodu na GOAT!!!

Mico

pre 8 godina

Ovo je najsmesnija izjava koju sam ikada cuo. Zamislite molbu od ozbiljnog teniskog strucnjaka da Novak pokloni GS-titulu Rodzeru.Sve sto je Bolitijeri ostvario kao trener prosuo je ovom izjavom.Nema poklona u sportu istinski sampion mora da zasluzi da to bude.

Beobrad

pre 8 godina

U svemu se slazem s Bolitijerijem, jedino ne razumem sta znaci da bi Novak trebalo da "dopusti" Federeru da osvoji jos jedan GS!
Jedino da namerno izgubi finale, ne kapiram kako drugacije!

samo da kažem

pre 8 godina

Zašto bi bilo dobro da Federer osvoji 18 GS? Zašto ne bi bilo bolje da Nadal osvoji? Novak će svakako osvojiti, u to ne sumnjam.
Novak sigurno pamti:
- "Ovaj samo lupa bez veze (US Open 2009)"
- Prstić
- "Niko meni neće određivati na koju stolicu da sednem"
- "'aj'mo svi da izvršimo pritisak na Novaka"
- "Pašće mu samopouzdanje"

RF

pre 8 godina

Novak sigurno zasluzuje mesto pored Rodzera, ali i tu je i Rafa. Novak i Rodzer su pokazali svako u svom trenutku ogromnu nadmoć i dominaciju nad ostalim teniserima. Ali i Rafa zasluzuje mesto pored njih zato sto je godinama toliko bio moćan na sljaci pogotovo na RG da Rodzer i Novak kad su igrali svoj najbolji tenis nisu mogli da ga pobede.

Željko

pre 8 godina

Komentar je na mestu sem ovog pustanja . Ko je Noleta pusta igde da prodje i sta da osvoji ??? Naravno niko. Ne pustaj Nole nikoga. Peglaj ih sve na pun gas , ionako te ne vole samo i jedino zato sto si Srbin. I to najbolji Srbin i najbolji teniser sveta. Tvoje vreme Novace tek dolazi . Svet je tvoj . Uzivaj u putu. Svi te puno volimo .

Čiča

pre 8 godina

@sinisa
"Zivimo u vrijeme najvece sportske dominacije ikad u reziji Novaka Djkovica,Lionela Messija,Barselone,Golden Steja i Stefa Karija."
E odavno me neko nije ovako zasmejao.upoređivati Stefona Karija, čoveka sa 1 i slovima jednom titulom, sa sportskim veličinama kao što su Nole i Mesi je u najmanju ruku neumesno.Ajde da je reč o nekom mladom igraču, pa ajde...

only fools and horses

pre 8 godina

Zivimo u vrijeme najvece sportske dominacije ikad u reziji Novaka Djkovica,Lionela Messija,Barselone,Golden Steja i Stefa Karija.
(sinisa, 14. februar 2016 23:02)

Stvarno, ali STVARNO? Stvarno misliš da nije bilo dominacije u ovim sportovima? Da recimo nije postojao Jordan, Borg, Monika Seleš, itd. itd.
A voleo bih da Novak postane najtrofejniji igrač u istoriji. Već sada je obezbedio mesto među najboljima. Ali do 18, 19 GS ima još mnogo, daleko je još to. Nije nemoguće ali održavati ovakvu formu i superiornost, sigurno nije lako. Pogotovo što mnogima to ne bi bilo drago, i što bi se aktivirala cela mašinerija koa bi bila protiv toga. Nek gura čovek turnir po turnir. Zašto stavljati prevelike zahteve. nek osvoji RG i zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srećan.

lepa sela

pre 8 godina

Za tenis bi bilo dobro da se pojavi neko ko može da parira našem Novaku a ne daka RF da osvoji nešto (bože gluposti).Svaki dan nove gluposti lupaju sve ovi koji bi da ih neko sluša a nema razloga.

Vitez Parkelot

pre 8 godina

Federer ne zaslužuje da se nađe uopšte u toj priči o najboljem teniseru ikad s Novakom. Toliki likovi uporno ponavljaju da je on danas mnooooogo slaviji igrač nego što je bio, ali ja bio isto toliko mnooooogo voleo da se organizuje, sa sve stručnjacima, ponovno gledanje tog nenadhebivog Federera iz 2006. godine! Da se vidi kako on, u meču koji njegovi fanovi toliko često navode kao reprezentativan primer Rođine najbolje igre, čim ga Rafa natera da igra bekhend, ume da vrati lopticu samo do servis polja! Ako je trebalo pet puta uzastopno - pet puta uzastopno je vraćao plitko! Nadal je imao sve vreme onoga sveta da se namesti i zabije paralelu ili dijagonalu! I to je najbolji teniser ikad?! To je njegova najbolja igra?! Uporediti to sa Đokovićevim mečevima, gde Noletova lopta leti tik do osnovne linije, van je svake pameti! I onda priče, Nadal je sporiji sada: pa naravno da je sporiji kad dobija preciznije lopte nazad. Bolitijeri nema taj problem sa selektivnim sećanjem i govori onako kako jeste. O Novaku iskreno, o Fedu politički korektno.

Alex NBgd

pre 8 godina

Koliko surova istina, koliko to boli da im je zelja da DjokerNole pusti gdin-a "najboljeg u istoriji, osim u svom vremenu" da osvoji GS!!! Sta im to radis Djokovic Novace buahaha?

poznavalac

pre 8 godina

Kad pomislim samo sta je novak već uradio- unistio rafina kolena pre par godina i izbacio ga iz konkurencije za trofeje, velikog fedija stopirao da uzme 20i kusur GS jer kao dere sve do novaka to bi sigurno uradio i naravno poklonio mariju ali i uzeo mnogo titula. Gazi nole i nepustaj dokle god mozes

Trener

pre 8 godina

Taman i da Nole osvoji najvise trofeja onda nece spominjati tu kategoriju. Jasno je da ce se drzati svojih i svoga RF u bilo kom smislu, makar to bilo broj najvise odserviranih poena u znojavoj kosulji. Poenta je da oni drze svet i medije i da nikada nece idolizovati nekoga kao sto je Nole.

Nik

pre 8 godina

@Marko - Koga briga za tvoje besmisleno mišljenje! Jeste, Nadal se izblamirao u poslednje vreme, a zar "najbolji svi vremena" Federer nije sa skorom 23-11 u korist Nadala. Gleda se ukupan učinak - zato nikako Sampras nikako ne može biti veći od Nadala: ključno je što Sampras nije kompletirao slemove, nikad nije igrao finale RG. Zato je i Borg ispred Sampraa. Tvoja logika je, kao kad bi neko reko - Nadal bi imao više slemova od Federera da se nije povređivao (za razliku od tvoje konstatacije ova je bar smislena!). Novak je bar igrao tri finala RG i verovatno će ga osvojiti. Ovo lupetanje oko puštanja ne zavređuje komentar jer nio ko drži do sebe ne bi odvalio takvu glupost.

srle

pre 8 godina

Po mojem mislenju Nadal nije vise u grupi najboljih svih vremena.Previse se izblamirao u zadnje vreme.Pete Sampras je osvojio najvise sezone (6 puta broj 1 na kraju godine).A Dokovic i Federer su dominirali na neverovatan nacin.Velika cetvorka svih vremena-Dokovic,Federer,Laver i Rosewall.
(Marko, 14. februar 2016 23:33)

Lejver i Rozvel su nesumnjivo veliki igrači, ali velika četvorka svih vremena je pored Djokovica i Federera, Nadal i Sampras.

Gille

pre 8 godina

Dobro zapaza Bolitijeri, kako Beker savetuje Novaka:"Izadji na teren i otmi protivniku NADU za pobedom". Najvece mudrosti se sazimaju u par reci.

Владан

pre 8 godina

Као што је Федерер њега пустао да победи!? Какве навијачке провале! Играјте тенис људи, не закулисне радње...

Losmi

pre 8 godina

Gledajte malo dublje to što je rekao. Da ga pusti. Time je upravo rekao sta misli trenutno o Federeru. Da nema šta da traži protiv Novaka i da se ne pita ništa u duelima.

Дража

pre 8 godina

Haha, ovo je najbolje što sam čuo, da je on na mestu Đokovića pustio bi Federera da osvoji 18. Gren Slem :)
To je toliko apsurdno i smešno da nemam reči. Da li je ikada u istoriji neki igrač pustio drugog da pobedi iz samilosti, i to ne bilo koga, nego jednog Federera sa 17 GS titula u džepu.
Mislim da čak ni sam Federer ne bi pristao na poklonjenu titulu. Ne znam otkud Bolitijeriju ovakav biser, ako je stvarno to rekao ili je novinarska patka.

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Ako je istina da je Bolitjeri rekao da Novak dozvoli Federeru da uzme jedan GS to je najveći kompliment za Novaka koji sam čuo od nekoga ko zna sta je tenis.

Nenad

pre 8 godina

Da Djoković dopusti Federeru da pobedi još jedan GS? Pitanje kad je ikad Federer dopudtio ikome jedan GS nikad onda zašto bi to činio Djoković?

buha

pre 8 godina

Sabracemo na kraju :-)
A dok traje uzivajte.
Ovih 13 godina (2003-16) malo lici na period 1982-95:
Rodzer - La Lakers
Rafa - Boston Seltics
Novak - Chicago Bulls.
Ono sto bi trebalo da sledi je dominacija en-djej-ja (NDJ) do "98" gde se dolazi do razresenja dileme ko je najbolji.

Milan

pre 8 godina

Ali kakav blam, nema vece sramote za Federera nego kada procita da bolji od njega treba da ga pusti da osvoji nesto. Makar bi meni bilo tako.

Giovanni

pre 8 godina

Jel to Boltieri javno poziva na namestanje meca? Ako je tako onda ga treba uhapsiti. Lepo je rekao jedan od komentatora ovde da Pedereru treba 18 GS kako ga niko u sledecih sto godina ne bi prestigao. A sto Noleta nisu pustili na RG? Pustice ga Nole ako ga ovaj pusti kod Mirke prvo.

Liston

pre 8 godina

Ma možđe on da ima milion teniskih škola, al šta vredi kad je navijački nastrojen. Vidi se da mu Đoković nije drag i da voli Federera što je njegova stvar, ali ova glupost o poklanjanju, nemam kom. Dalje, među prva ti svrstao Novaka, Nadala i Samprasa koji nikad nije osvojio RG, A Nadal koji ima isti br slemova, sve ih kompletirao sa 24 god, i koji je čak 9 puta osvojio jedan slem nije svrstao - ne voli izgleda ni Nadala. Kako može Sampras da bude veći od Nadala? Jeste da je Nadal tri god završavo kao prvi a ovaj 6, ali slemovi su bitniji. Nadal je dvostruki šampion W a ovaj ni do polufinala RG nije stigo! Mislim da je i Borg veći od Samprasa jer je Sampras bio bunster za šljaku - svaka mu čast, bio je najboljji servis volej igrač na svetu. Što se NĐ tiče on je bar tri finala RG igrao i verovatno će ga osvojiti. Kad Nole završi kartijeru biće među prva tri. Mada je već sada jasno da su Novak, Nadal i Federer najveći u istoriji.

pp

pre 8 godina

Znaci Bolitijeri predlaze da Novak namerno pusti Federera, tj da namesti mec? Pa sta ce reci na to cela svetska teniska javnost? Novak namesta meceve i treba mu oduzeti sve trofeje! Ili!? Kakav prepredeni starac:-(

v

pre 8 godina

Nema vise nista dzabe. Novak sto je poklanjao, poklanjao je. Inace Bolitijeri je super lik, jedan od retkih koji je pruzao Novaku kroz karijeru.

kvisko

pre 8 godina

Ne razumem zasto bi bilo dobro da Federer osvoji 18 grand slam.
Ionako je rekorder sta bi onda trebala da znaci ta 18 titula. Mozda da posle moze da kaze da je i u eri Djokovica osvojio neku veliku titulu. Malo ponizavajuce za Federera, ipak je on velikan.

Mrvica

pre 8 godina

Secam se vremena kada je Novak bio klinac, ja pratio tenis a nasi komentatori Feda nazivali " Kraljem tenisa" onda je doso Rafa i sa pravom nazvan " Kralj sljake" e onda dolazi Nole na scenu, 2008 uzma svoj prvi AO ali i dalje u senci velikog Feda i Nadala... Osporavan od raznih strucnjaka ( Prvo zapadnih medija a i ponizavane od raznih igraca federera,rodika... ) kao on je foliran i cirkuzant.. Sada nakon 7-8 god. dosli smo u situaciju da nasi komentatori vise ne pominju "Kralja tenisa" "Kralja sljake" a plocu su promenili i razni velikani kao Rodik a "kralJ" zanemeo... Dakle, Nole nemoj da mu dopustis niti jedan gem bez znoja a Kamo li titulu na GS ! A moje skromno misljenje je da ce do 2018 god. biti i zvanicno najbolji ! Hvala Nadalu jer je uspeo da spreci svajcarca da uzme 20+ GS, Naravno uz pomoc Novaka . Sad je samo nebo granica i pitanje vremena kad ce Nole da stane na tron sa kog ce tesko da ga skine bilo ko. Kazu da je svajcarac mator, a bio li je mator 2008 ? Kazu slaba konkurecija? Igra brza,reketi bolji,udarci jaci sa osnovne linije... Vecita borba izmedju Istoka i Zapada, da je Amer sad bi Nole bio KRALJ ,ali srecom nije vec je NAS. P.S. JA vise volim Bodirogu ali moram da priznam sebi da je Jordan bio bolji, tako ce i oni jednog dana da se pomire sa cinjenicama. Posle (i danas osporavanog TESLE) Novak je najuspesniji Srbin na Svetu u svom poslu. Toliko. Pozdrav.

Jo1e

pre 8 godina

Normalno da ce da gazi sad Nole, on je toliko trenirao i morao da prodje i kroz neke bolne poraze da bi dosao u ovu situaciju u kojoj se nalazi. Oni kad su imali prilku da gaze, gazili su i nisu pustali.

kosmajac

pre 8 godina

sta prica ovaj covek , mora da se izgubio zbog starosti. da novak treba da pusti federera hahah. dokle se ide . to ako se desi novak ga nece stici nikada. jedino ako je kud gazi nole to i uzimaj 28gs a rodja, bolitijeri, vilander neka se negde nadju i kukaju

Gorgio

pre 8 godina

(srki s, 15. februar 2016 23:01)
Kad je Roger apsolutno dominirao onda je to bilo o.k.a sada kad to Nole radi onda nije o.k. i unistava zanimanje za tenis?

Kad je golfer Tiger Woods- Nike to isto radio onda je takodje bilo o.k. To sto Novak nije popularan(antipatican) je zbog toga sto nije sa zapada i sto ne igra za Najke i sto oni ne vole da gube od tamo nekih manje vrednih balkanaca (citaj sa istoka).
Ovo je PROFESIONALNI tenis igra se za pare i za pobedu dok jos moze da osvaja to je kao firma koja uspesno posluje(Microsot je unistio svu konkurenciju i sada vlada). Novak ce biti uspesan jos najvise 5 godina a posle ce se samo ponekad spominjati. Borba za pobedu je imperativ svakog PROFESIONALNOG sportiste.Ti samo vidis Novakovo teturanje a ne vidis Nadalovo i Marejevo ili Rogerovo pa sto mu nisu predali pa da se NIKO ne tetura. To sto u svetu vole Federera i druge velike igrace jer su NJIHOVI. Nadal je igrao fizicki zastrasujuci tenis NE sa ljudskim likom igrao je da POBEDI i zaradi pare slava ide automatski. Novak igra savrseno prema protivniku pa ti deluje kao robot a to je jedini nacin kojim mozes neke protivnike da pobedis. Ako volis lepotu onda dobro gledaj ili idi na egzibicione meceve.Dok je trenirao manje od njih nije mogao da ih dobije sada moze. To sto ti mrzis posvecene sportiste to je tvoj problem u glavi. Ovo sto sam napisao je tacno a ne ono tvoje.

Carlos

pre 8 godina

Stvarno, ali STVARNO? Stvarno misliš da nije bilo dominacije u ovim sportovima? Da recimo nije postojao Jordan, Borg, Monika Seleš, itd. itd.
A voleo bih da Novak postane najtrofejniji igrač u istoriji. Već sada je obezbedio mesto među najboljima. Ali do 18, 19 GS ima još mnogo, daleko je još to. Nije nemoguće ali održavati ovakvu formu i superiornost, sigurno nije lako.Nek gura čovek turnir po turnir. Zašto stavljati prevelike zahteve. nek osvoji RG i zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srećan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses,)

Jooj ovih subjektivnih I luzerskih komentara.
Sta izjavi momak "nek osvoji RG I zlato na olimpijadi ove godine, ja bih bio srecan"
A Wimbldon I US-open.?sta ce mu.?? to mu ne treba, jel tako, sta ce mu kad ih je vec osvojio.??
Pa ako bi ti bio zadovoljan ove godine da Novak uzme RG I Oi,pa kad onda ocekujes da Novak osvoji jos Wimbldona I USA-opena.??za jedno 2-3 godine.?
Da Novak tako razmislja,da bude zadovoljan Garosom ove godine,onda nikad ne bi osvojio 11 GS.
Ne kontam svrhu ovih maloumnih-subjektivnih komenatra koji bi bili zadovoljni da Novak uzme jos RG ove godine,ali srecom Novak ne razmislja tako,on je svestan je da je na vrhuncu svojih moci I da su mu najvece sanse za jos koji Wimbldon ili US-open upravo ove godine,I zato ce dati sve od sebe da I to osvoji.

Grujich

pre 8 godina

Bolitijeri obozava Novaka a to da Novak dozvoli Rodzeru da ga pobedi u finalu nekog gran slema nemisli bukcvalno to je receno vise figurativno a I malo se izgubilo znacenje u prevodu...
Ja godinama pratim tenis I nikada nisam cuo ni jednog teniskog strucnjaka da toliko hvali Novaka kaoliko to radi Nik Bolitijeri.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ ...a Novak igra kompjuterski,robotican tenis i spreman sve da uradi samo da pobedi a takodje da trenira 2 sata dnevno vise od bilo kog drugog i nikad nece biti popularan zbog takvog shvatanja i igranja tenisa.Uostalom ja takav pristup sportu prezirem.Verujte da je ovo tacno.
(srki s, 15. februar 2016 23:01)

Ne verujem da je sve ovo tacno,sem da ti takav pristup sportu prezires to je jedino istina.