Tenis 57

Utorak, 09.02.2016.

17:18

Ferer: Novakova era duže traje od RF i RN

Španski veteran David Ferer smatra da Đoković duže dominira tenisom nego što su to činili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Ferer: Novakova era duže traje od RF i RN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Ako ne gresim...Novaku treba jos godinu i po dana dominacije da bi prestigao Federera...
Bogami,ako u tome uspe,onda treba da dobije i TRG u Beogradu i ulicu u nekoliko gradova itd. itd. itd.
Kazem ovako,jer ako prestigne Fedexa u broju nedelja provedenim na 1. mestu , presticice ga i po brogu GS i samim tim postati najbolji u istoriji.
Statistika za sada kaze,da je Fedex no 1. svih vremena.
Ajmo Nole !!!

dare slovenac

pre 8 godina

Jako bitan je podatak da je Federer dominirao u vreme teniskog vakuma, koji je nastao posle Samprasa, Agasija...u vreme kada su mu najjača konkurencija bili Roddick i Hewitt, koje su Nadal i Novak čim su napunili 18 godina gazili ko plitki potok.. Novak dominira u vreme Federera (29g u 2011), Nadala, Murraya, i još 2-3 izvanredna konstantna igrača u top 10..absolutno dominira u vreme totalnog tenisa i nikad jačih top 10

Neznalica

pre 8 godina

Sto je i jasno iz podatka da je Federer bio prvi samo 302 nedelje a Novak cak 185.
(Svete, 9. februar 2016 18:06)

S obzirom da Federer od ove godine krati broj turnira koji će igrati tokom godine i nije realno da više popravi te 302 nedelje, pitam ja tebe koji će to teniser da spreči Novaka u naredne tri godine da bude svetski broj 1? Mućni malo glavom.

boz

pre 8 godina

Po komentarima, svi su oduševljeni Fererovom izjavom, svi ga hvale, poštuju itd... A zamislite da je naslov vesti ''Nadam se da će Novak pasti''? Onda bi bila sasvim druga priča. Stvar je u tome da većina naših medija naslovima konstantno izbacuje izjave iz konteksta, posebno Federerove i Vilanderove, radi (nepotrebnog) senzacionalizma i više klikova, i tako ljudima koji čitaju stvara pogrešnu sliku o njima i poenti datih izjava.

Vucko

pre 8 godina

Cini mi se da sam 2013-e godine procitao da je Fed produzio licencu do 2016-e i najabio ucesce u Riu , mnogo sam se smejao , a onda sam seo i sracunao da ce Nole u martu 2018 prestici tu cifru od 300 nedelja na tronu i te godine je stvarno delovalo kao san.... a sad ??? Matematika je jednostavna , dva slema do godine i dva slema sledece i to je to s'obzirom da nema nikog na vidiku ko bi mogao da dominira vec ce razliciti teniseri biti osvajaci. Vise nije uopste nerealno da na sledecim olimpijskim igrama imamo najboljeg svih vremena po svim teniskim parametrima i to naseg sokola.

Madjo

pre 8 godina

Nadam se da će mu nivo igre opasti? Bljak, kakva nesportska izjava! Nek on radi na sebi i na svom progresu, a ne da se nada da će Noletu da padne forma. Idemo Nole!

gradinar

pre 8 godina

Novakova era dominacije jeste najubedljivija, ali još uvek nije najduža - TEK treba da traje!

Najduže "ere" su:

P. Sampras - 6 godina (1993-1998)
R. Federer - 5 godina (2004-2007,2009)
J. Connors - 5 godina (1974-1978)
J. McEnroe - 4 godine (1981-1984)
I. Lendl - 4 godine (1985-1987, 1989)
N. Đoković - 4 godine (2011-2012, 2014-2015, ali JOŠ TRAJE...)

Nadal je bio dominantan samo 3 godine...

Dakle, Novak će da dominira još bar 3 godine i onda biti ubedljivo najdominatniji po svemu.

Liston

pre 8 godina

Novak je verovatno 2015. upisao kao najbolju u istoriji tenisa. Iz novije istorije, tu je Federerova 2006. (valjda, mrzi me da proveravam) i Nadalova 2010. bila je sjajna. NĐ dominira tenis od 2011. (sa izuzetkom Nadalove 2013.) mnogo toga je osvojio jedno ga je kralj šljake dvaput u finalu i polufinalu sprečio da uzme RG. Oću ovo da kažem - tačno je da Federe igra lepo za oko, prava čarolija, ali i da je u najboljim godinama on ne bi mogao da parira Novaku, kao što nije mogao ni Nadalu koga su zaustavile povrede inače bi, u Federerovo vreme, osvajao još slemova. Moguće da bi Nadal imao 16, a Federer 15... Glupost je da Federer igra najbolji tenis u životu, jeste da maltene igra servis volej igu, ali ona danas ne prolazi. Jedino je tačno da je on nezgodniji Đokoviću nego Nadal. Brojke sve kazuju: Federer je od 2011. osvojio samo jedan slem, Nadal 6, a Novak 9. Sada je NĐ bolji nego ikad, Federer je sve staariji i ništa ne može da spreči dominaciju. Nadal bi jedini kolkiko-taoliko mogao ravnopravno da se nosi sa Novakom. Ali to se neće desiti izgleda. Momak je rano počpeo da osvaja i istrošio se. I da ima snage za još jedan veliki povratak, uslov je da Toni ode, a Nadal koriguje igru - agresivnije kao što je imao nekoliko oodličnih mečeva u jesen prošle god. Tako da...teško da će ova dominacija skoro biti prekinuta.

meda

pre 8 godina

@Svete Vidim ima nas kojima matematika nije jaca strana. 302-182 = 120 (a ne 220), tj, treba mu malo vise od 2 godine na 1. mestu da stigne federera.

olo

pre 8 godina

sto volim kada procitam kako ovi fudbalski huligani koriste reci kompleks i sujeta kao da znajy sta znace hahaahh :) sportski novinari su stvarno zasluzni za razne anomalije u drustvu.

Ilijador

pre 8 godina

Sad Toma lepo da uruci jedan orden Fereru. Pravi sta ti je covek, a ne onaj Vavrinko, Americki placenik. Toga Vavrinka sigurno placaju oni njihovi sa N1. Ste se mene tice, ne bi mi smetalo da Ferera vidim u ulozi Ambasadora Spanije u Srbiji, samo Bog da nam ga cuva, srpsko cedo spanskoga pasosa. Dao bih mu leba i soli i maketu sarme.

?!

pre 8 godina

Nije mi iskreno jasna stalna potreba potkopavanja Novakovih uspeha i konstantno dizanje Federera...
Gomila bivsih/sadasnjih tenisera, strucnjaka velica tog Noleta i stavlja isperd Federera, ali odredjene persone imaju potrebu da osporavaju sva njihova znanja

Beobrad

pre 8 godina

Tako je Davide, mozda ces se ovim pomalo i zameriti Nadalu i Federeru, ali si iskren i direktan, hvala i bravo!
Zelim ti da osvojis taj jedan GS trofej koji si odavno zasluzio, mada ce to biti jako tesko pored Novaka!

car

pre 8 godina

Jos dve godine dominacije I Djokovic ce prestici federera po broju nedelja na prvoj poziciji. Ako ponovi 80% proslogodisnjih ostvarenja zagarantovano je do sredine sledece godine na prvom mestu. A onda mu nedostaje jos par meseci. Nadamo se da ce Novak ostati fokusiran I zeljan igre Kao I sad sto je. Svako dobro sampione

Aca Znalac

pre 8 godina

Ferer je dobar i za svoju kategoriju izuzetan igrač. Čovek je u odnosu na ostale igrače nizak, ali je svojim znanjem, upornošću i željom za uspehom i naravno španskim poreklom postigao fenomenalne rezultate. Ipak kao niži nije uspeo da osvoji ni jedan GS.
Njegove konstatacije su tačne sem jedne, a to je da će Novak oboriti sve rekorde (on to u stvari zna), ali neće da kaže, zbog Nadala ne Federera. Novak će Fedu prestići vrlo brzo već 2017 imaće sve rekorde, a tada će imati samo 30 godina. Što se tiče broja nedelja to prvo stiže, znači Fedinih 302 Nole će zgaziti prvo. Posle toga dolaze GS-više od 17 i najverovatnije broj titula-više od 120. Najteže će biti i dostići broj pobeda preko 1100. To će biti najteži zadatak, ali ništa nije neosvojivo. Važno je zdravlje i bistar mozak i želja da se Feda jednom skine sa dnevnog reda.

danix

pre 8 godina

Samo sto Novak jos nije zavrsio svoju tenisku pricu,Fedex se takodje ne da i igra svoj najbolji tenis u karijeri,na Rafu cekamo da se konsoliduje,a ovo je,ujedno,i najveci trougao teniskog rivaliteta u istoriji.Ova trojka je,do sada,osvojila 42 GS,a u medjusobnom H2H dominira Novak.
Ipak mislim da od trougla,sa Marijem,treba napraviti cetverougao,tj,cetiri "musketara",koji su svojim dosadasnjim rezultatima napravili "Zlatnu tenisku eru",na cijem celu je Novak.
A,da ce i Novaku pasti forma je sigurna stvar,samo sto niko ne zna kad ce se to desiti,ja se nadam 2019 god,kad osvoji svoj 20-ti GS.
Ferer mi je,poslije Novaka i svih nasih tenisera,najsimpaticniji igrac na Touru i stvarno mi je zao sto nije uzeo ni jedan GS koji je debelo zasluzio,ali,eto nije imao srece,kao neki drugi losiji od njega.
A,prica,ili bajka,o Novaku se nastavlja.
Srecno,sokole.

Ivan Joksimovic

pre 8 godina

Mogu da pricaju o Federerovom baletu po terenu koliko hoce, ali ovi passing shotovi Djokovica - to svet tenisa nikada ranije nije bideo. Predivno!

Agent Cooper

pre 8 godina

Nije u redu. Ne može reći - Nadam se da će mu nivo igre opasti.Ispravno je - Nadam se da ću podići nivo svoje igre toliko da ga pobijedim! To je sportski rezon, ako ništa nekoj djeci koja će to možda pročitati je vjerovatno uzor, pa neće valjda čekati da protivnik loše odigra da bi on prošao dalje.Ako je tako rekao...

Svete

pre 8 godina

Sto je i jasno iz podatka da je Federer bio prvi samo 302 nedelje a Novak cak 185.
(Svete, 9. februar 2016 18:06)

Novak da nikada vise ne uzme reket u ruke dobacuje do 210 nedelja, a meni se cini da to nece biti slucaj, mozes li i da zamislis na sta ce ovaj podatak liciti kada on zavrsi karijeru ?
Nije toliko nerealno da u cugu dobaci do 302 nedelje, tj jos oko 220 a to je malo vise od 4 godine, tacno mu se pada oko 33.rodjendana.
Ako je Agasi sa 33 mogao da bude broj 1 moci ce i Novak !
Jos 220 potencijalnih nedelja cvilenja, pa ko ce to preziveti, hehe eheeheh e heheh ?!

v

pre 8 godina

Za Ferera uvek samo jedan veliki cmokic. Na ovaj deo gde kaze da se nada da ce Noletu opasti nivo zmurim. :) Strasan borac, mnogo mi je krivo sto nema slem.

Rondo

pre 8 godina

Nole bi morao da izdominira negde do maja 2018. da bi prestigao Fedexa, sto mislim da nije nemoguce. Taman i po slemovima da ga tad prestigne i najbolji ikada.

Zoran

pre 8 godina

Bez obzira na izjavu, pored Delpa, meni najsimpatičniji teniser. Uporni borac koji NIKAD ne odustaje... Teniserski pit bul! U pozitivnom smislu, naravno!

Dušan

pre 8 godina

Ja ako se dobro sećam kad je u međusezoni Federer rekao da se nada da će Novaku opasti nivo igre onda je bilo drvlje i kamenje!? A Ferer baš sportista i kul lik? Hmmmm.....

Sok tetrapak

pre 8 godina

Volim noleta i uvek sam za njega ali bre preterujete stvarno sa ovim ferer rekao ovo marejev tast ovo vilander ono conga nesto trece jos malo ce da bude tetak grigora dimitrova rekao da nole ima vecu bradu nego sto su to imali federer i nadal u svojoj eri ili marion bartoli kaze novak je vise puta nosio bele carape nego rf i rn u svojoj zlatnoj eri.pisite malo vise o tenisu samom u srbiji uvjetima treninga mladim nadama koliko se zaraduje na fjutursima koliko je tesko uspeti bez finansijske pomoci roditelja.koliko dece trenira....ima tu dosta zanimljivih tema...neznam za druge ali sto se mene tice smarate vise sa ovaj reko ono ovaj ovo i to bez da znamo izvor tih podataka

Sok tetrapak

pre 8 godina

Volim noleta i uvek sam za njega ali bre preterujete stvarno sa ovim ferer rekao ovo marejev tast ovo vilander ono conga nesto trece jos malo ce da bude tetak grigora dimitrova rekao da nole ima vecu bradu nego sto su to imali federer i nadal u svojoj eri ili marion bartoli kaze novak je vise puta nosio bele carape nego rf i rn u svojoj zlatnoj eri.pisite malo vise o tenisu samom u srbiji uvjetima treninga mladim nadama koliko se zaraduje na fjutursima koliko je tesko uspeti bez finansijske pomoci roditelja.koliko dece trenira....ima tu dosta zanimljivih tema...neznam za druge ali sto se mene tice smarate vise sa ovaj reko ono ovaj ovo i to bez da znamo izvor tih podataka

dare slovenac

pre 8 godina

Jako bitan je podatak da je Federer dominirao u vreme teniskog vakuma, koji je nastao posle Samprasa, Agasija...u vreme kada su mu najjača konkurencija bili Roddick i Hewitt, koje su Nadal i Novak čim su napunili 18 godina gazili ko plitki potok.. Novak dominira u vreme Federera (29g u 2011), Nadala, Murraya, i još 2-3 izvanredna konstantna igrača u top 10..absolutno dominira u vreme totalnog tenisa i nikad jačih top 10

Ivan Joksimovic

pre 8 godina

Mogu da pricaju o Federerovom baletu po terenu koliko hoce, ali ovi passing shotovi Djokovica - to svet tenisa nikada ranije nije bideo. Predivno!

Rondo

pre 8 godina

Nole bi morao da izdominira negde do maja 2018. da bi prestigao Fedexa, sto mislim da nije nemoguce. Taman i po slemovima da ga tad prestigne i najbolji ikada.

Zoran

pre 8 godina

Bez obzira na izjavu, pored Delpa, meni najsimpatičniji teniser. Uporni borac koji NIKAD ne odustaje... Teniserski pit bul! U pozitivnom smislu, naravno!

danix

pre 8 godina

Samo sto Novak jos nije zavrsio svoju tenisku pricu,Fedex se takodje ne da i igra svoj najbolji tenis u karijeri,na Rafu cekamo da se konsoliduje,a ovo je,ujedno,i najveci trougao teniskog rivaliteta u istoriji.Ova trojka je,do sada,osvojila 42 GS,a u medjusobnom H2H dominira Novak.
Ipak mislim da od trougla,sa Marijem,treba napraviti cetverougao,tj,cetiri "musketara",koji su svojim dosadasnjim rezultatima napravili "Zlatnu tenisku eru",na cijem celu je Novak.
A,da ce i Novaku pasti forma je sigurna stvar,samo sto niko ne zna kad ce se to desiti,ja se nadam 2019 god,kad osvoji svoj 20-ti GS.
Ferer mi je,poslije Novaka i svih nasih tenisera,najsimpaticniji igrac na Touru i stvarno mi je zao sto nije uzeo ni jedan GS koji je debelo zasluzio,ali,eto nije imao srece,kao neki drugi losiji od njega.
A,prica,ili bajka,o Novaku se nastavlja.
Srecno,sokole.

Vucko

pre 8 godina

Cini mi se da sam 2013-e godine procitao da je Fed produzio licencu do 2016-e i najabio ucesce u Riu , mnogo sam se smejao , a onda sam seo i sracunao da ce Nole u martu 2018 prestici tu cifru od 300 nedelja na tronu i te godine je stvarno delovalo kao san.... a sad ??? Matematika je jednostavna , dva slema do godine i dva slema sledece i to je to s'obzirom da nema nikog na vidiku ko bi mogao da dominira vec ce razliciti teniseri biti osvajaci. Vise nije uopste nerealno da na sledecim olimpijskim igrama imamo najboljeg svih vremena po svim teniskim parametrima i to naseg sokola.

boz

pre 8 godina

Po komentarima, svi su oduševljeni Fererovom izjavom, svi ga hvale, poštuju itd... A zamislite da je naslov vesti ''Nadam se da će Novak pasti''? Onda bi bila sasvim druga priča. Stvar je u tome da većina naših medija naslovima konstantno izbacuje izjave iz konteksta, posebno Federerove i Vilanderove, radi (nepotrebnog) senzacionalizma i više klikova, i tako ljudima koji čitaju stvara pogrešnu sliku o njima i poenti datih izjava.

Liston

pre 8 godina

Novak je verovatno 2015. upisao kao najbolju u istoriji tenisa. Iz novije istorije, tu je Federerova 2006. (valjda, mrzi me da proveravam) i Nadalova 2010. bila je sjajna. NĐ dominira tenis od 2011. (sa izuzetkom Nadalove 2013.) mnogo toga je osvojio jedno ga je kralj šljake dvaput u finalu i polufinalu sprečio da uzme RG. Oću ovo da kažem - tačno je da Federe igra lepo za oko, prava čarolija, ali i da je u najboljim godinama on ne bi mogao da parira Novaku, kao što nije mogao ni Nadalu koga su zaustavile povrede inače bi, u Federerovo vreme, osvajao još slemova. Moguće da bi Nadal imao 16, a Federer 15... Glupost je da Federer igra najbolji tenis u životu, jeste da maltene igra servis volej igu, ali ona danas ne prolazi. Jedino je tačno da je on nezgodniji Đokoviću nego Nadal. Brojke sve kazuju: Federer je od 2011. osvojio samo jedan slem, Nadal 6, a Novak 9. Sada je NĐ bolji nego ikad, Federer je sve staariji i ništa ne može da spreči dominaciju. Nadal bi jedini kolkiko-taoliko mogao ravnopravno da se nosi sa Novakom. Ali to se neće desiti izgleda. Momak je rano počpeo da osvaja i istrošio se. I da ima snage za još jedan veliki povratak, uslov je da Toni ode, a Nadal koriguje igru - agresivnije kao što je imao nekoliko oodličnih mečeva u jesen prošle god. Tako da...teško da će ova dominacija skoro biti prekinuta.

Madjo

pre 8 godina

Nadam se da će mu nivo igre opasti? Bljak, kakva nesportska izjava! Nek on radi na sebi i na svom progresu, a ne da se nada da će Noletu da padne forma. Idemo Nole!

car

pre 8 godina

Jos dve godine dominacije I Djokovic ce prestici federera po broju nedelja na prvoj poziciji. Ako ponovi 80% proslogodisnjih ostvarenja zagarantovano je do sredine sledece godine na prvom mestu. A onda mu nedostaje jos par meseci. Nadamo se da ce Novak ostati fokusiran I zeljan igre Kao I sad sto je. Svako dobro sampione

Aca Znalac

pre 8 godina

Ferer je dobar i za svoju kategoriju izuzetan igrač. Čovek je u odnosu na ostale igrače nizak, ali je svojim znanjem, upornošću i željom za uspehom i naravno španskim poreklom postigao fenomenalne rezultate. Ipak kao niži nije uspeo da osvoji ni jedan GS.
Njegove konstatacije su tačne sem jedne, a to je da će Novak oboriti sve rekorde (on to u stvari zna), ali neće da kaže, zbog Nadala ne Federera. Novak će Fedu prestići vrlo brzo već 2017 imaće sve rekorde, a tada će imati samo 30 godina. Što se tiče broja nedelja to prvo stiže, znači Fedinih 302 Nole će zgaziti prvo. Posle toga dolaze GS-više od 17 i najverovatnije broj titula-više od 120. Najteže će biti i dostići broj pobeda preko 1100. To će biti najteži zadatak, ali ništa nije neosvojivo. Važno je zdravlje i bistar mozak i želja da se Feda jednom skine sa dnevnog reda.

Beobrad

pre 8 godina

Tako je Davide, mozda ces se ovim pomalo i zameriti Nadalu i Federeru, ali si iskren i direktan, hvala i bravo!
Zelim ti da osvojis taj jedan GS trofej koji si odavno zasluzio, mada ce to biti jako tesko pored Novaka!

Neznalica

pre 8 godina

Sto je i jasno iz podatka da je Federer bio prvi samo 302 nedelje a Novak cak 185.
(Svete, 9. februar 2016 18:06)

S obzirom da Federer od ove godine krati broj turnira koji će igrati tokom godine i nije realno da više popravi te 302 nedelje, pitam ja tebe koji će to teniser da spreči Novaka u naredne tri godine da bude svetski broj 1? Mućni malo glavom.

Svete

pre 8 godina

Sto je i jasno iz podatka da je Federer bio prvi samo 302 nedelje a Novak cak 185.
(Svete, 9. februar 2016 18:06)

Novak da nikada vise ne uzme reket u ruke dobacuje do 210 nedelja, a meni se cini da to nece biti slucaj, mozes li i da zamislis na sta ce ovaj podatak liciti kada on zavrsi karijeru ?
Nije toliko nerealno da u cugu dobaci do 302 nedelje, tj jos oko 220 a to je malo vise od 4 godine, tacno mu se pada oko 33.rodjendana.
Ako je Agasi sa 33 mogao da bude broj 1 moci ce i Novak !
Jos 220 potencijalnih nedelja cvilenja, pa ko ce to preziveti, hehe eheeheh e heheh ?!

meda

pre 8 godina

@Svete Vidim ima nas kojima matematika nije jaca strana. 302-182 = 120 (a ne 220), tj, treba mu malo vise od 2 godine na 1. mestu da stigne federera.

?!

pre 8 godina

Nije mi iskreno jasna stalna potreba potkopavanja Novakovih uspeha i konstantno dizanje Federera...
Gomila bivsih/sadasnjih tenisera, strucnjaka velica tog Noleta i stavlja isperd Federera, ali odredjene persone imaju potrebu da osporavaju sva njihova znanja

gradinar

pre 8 godina

Novakova era dominacije jeste najubedljivija, ali još uvek nije najduža - TEK treba da traje!

Najduže "ere" su:

P. Sampras - 6 godina (1993-1998)
R. Federer - 5 godina (2004-2007,2009)
J. Connors - 5 godina (1974-1978)
J. McEnroe - 4 godine (1981-1984)
I. Lendl - 4 godine (1985-1987, 1989)
N. Đoković - 4 godine (2011-2012, 2014-2015, ali JOŠ TRAJE...)

Nadal je bio dominantan samo 3 godine...

Dakle, Novak će da dominira još bar 3 godine i onda biti ubedljivo najdominatniji po svemu.

v

pre 8 godina

Za Ferera uvek samo jedan veliki cmokic. Na ovaj deo gde kaze da se nada da ce Noletu opasti nivo zmurim. :) Strasan borac, mnogo mi je krivo sto nema slem.

Agent Cooper

pre 8 godina

Nije u redu. Ne može reći - Nadam se da će mu nivo igre opasti.Ispravno je - Nadam se da ću podići nivo svoje igre toliko da ga pobijedim! To je sportski rezon, ako ništa nekoj djeci koja će to možda pročitati je vjerovatno uzor, pa neće valjda čekati da protivnik loše odigra da bi on prošao dalje.Ako je tako rekao...

olo

pre 8 godina

sto volim kada procitam kako ovi fudbalski huligani koriste reci kompleks i sujeta kao da znajy sta znace hahaahh :) sportski novinari su stvarno zasluzni za razne anomalije u drustvu.

Ilijador

pre 8 godina

Sad Toma lepo da uruci jedan orden Fereru. Pravi sta ti je covek, a ne onaj Vavrinko, Americki placenik. Toga Vavrinka sigurno placaju oni njihovi sa N1. Ste se mene tice, ne bi mi smetalo da Ferera vidim u ulozi Ambasadora Spanije u Srbiji, samo Bog da nam ga cuva, srpsko cedo spanskoga pasosa. Dao bih mu leba i soli i maketu sarme.

Dušan

pre 8 godina

Ja ako se dobro sećam kad je u međusezoni Federer rekao da se nada da će Novaku opasti nivo igre onda je bilo drvlje i kamenje!? A Ferer baš sportista i kul lik? Hmmmm.....

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Ako ne gresim...Novaku treba jos godinu i po dana dominacije da bi prestigao Federera...
Bogami,ako u tome uspe,onda treba da dobije i TRG u Beogradu i ulicu u nekoliko gradova itd. itd. itd.
Kazem ovako,jer ako prestigne Fedexa u broju nedelja provedenim na 1. mestu , presticice ga i po brogu GS i samim tim postati najbolji u istoriji.
Statistika za sada kaze,da je Fedex no 1. svih vremena.
Ajmo Nole !!!

Dušan

pre 8 godina

Ja ako se dobro sećam kad je u međusezoni Federer rekao da se nada da će Novaku opasti nivo igre onda je bilo drvlje i kamenje!? A Ferer baš sportista i kul lik? Hmmmm.....

Madjo

pre 8 godina

Nadam se da će mu nivo igre opasti? Bljak, kakva nesportska izjava! Nek on radi na sebi i na svom progresu, a ne da se nada da će Noletu da padne forma. Idemo Nole!

Sok tetrapak

pre 8 godina

Volim noleta i uvek sam za njega ali bre preterujete stvarno sa ovim ferer rekao ovo marejev tast ovo vilander ono conga nesto trece jos malo ce da bude tetak grigora dimitrova rekao da nole ima vecu bradu nego sto su to imali federer i nadal u svojoj eri ili marion bartoli kaze novak je vise puta nosio bele carape nego rf i rn u svojoj zlatnoj eri.pisite malo vise o tenisu samom u srbiji uvjetima treninga mladim nadama koliko se zaraduje na fjutursima koliko je tesko uspeti bez finansijske pomoci roditelja.koliko dece trenira....ima tu dosta zanimljivih tema...neznam za druge ali sto se mene tice smarate vise sa ovaj reko ono ovaj ovo i to bez da znamo izvor tih podataka

Svete

pre 8 godina

Sto je i jasno iz podatka da je Federer bio prvi samo 302 nedelje a Novak cak 185.
(Svete, 9. februar 2016 18:06)

Novak da nikada vise ne uzme reket u ruke dobacuje do 210 nedelja, a meni se cini da to nece biti slucaj, mozes li i da zamislis na sta ce ovaj podatak liciti kada on zavrsi karijeru ?
Nije toliko nerealno da u cugu dobaci do 302 nedelje, tj jos oko 220 a to je malo vise od 4 godine, tacno mu se pada oko 33.rodjendana.
Ako je Agasi sa 33 mogao da bude broj 1 moci ce i Novak !
Jos 220 potencijalnih nedelja cvilenja, pa ko ce to preziveti, hehe eheeheh e heheh ?!

Ilijador

pre 8 godina

Sad Toma lepo da uruci jedan orden Fereru. Pravi sta ti je covek, a ne onaj Vavrinko, Americki placenik. Toga Vavrinka sigurno placaju oni njihovi sa N1. Ste se mene tice, ne bi mi smetalo da Ferera vidim u ulozi Ambasadora Spanije u Srbiji, samo Bog da nam ga cuva, srpsko cedo spanskoga pasosa. Dao bih mu leba i soli i maketu sarme.

Ivan Joksimovic

pre 8 godina

Mogu da pricaju o Federerovom baletu po terenu koliko hoce, ali ovi passing shotovi Djokovica - to svet tenisa nikada ranije nije bideo. Predivno!

dare slovenac

pre 8 godina

Jako bitan je podatak da je Federer dominirao u vreme teniskog vakuma, koji je nastao posle Samprasa, Agasija...u vreme kada su mu najjača konkurencija bili Roddick i Hewitt, koje su Nadal i Novak čim su napunili 18 godina gazili ko plitki potok.. Novak dominira u vreme Federera (29g u 2011), Nadala, Murraya, i još 2-3 izvanredna konstantna igrača u top 10..absolutno dominira u vreme totalnog tenisa i nikad jačih top 10

boz

pre 8 godina

Po komentarima, svi su oduševljeni Fererovom izjavom, svi ga hvale, poštuju itd... A zamislite da je naslov vesti ''Nadam se da će Novak pasti''? Onda bi bila sasvim druga priča. Stvar je u tome da većina naših medija naslovima konstantno izbacuje izjave iz konteksta, posebno Federerove i Vilanderove, radi (nepotrebnog) senzacionalizma i više klikova, i tako ljudima koji čitaju stvara pogrešnu sliku o njima i poenti datih izjava.

Liston

pre 8 godina

Novak je verovatno 2015. upisao kao najbolju u istoriji tenisa. Iz novije istorije, tu je Federerova 2006. (valjda, mrzi me da proveravam) i Nadalova 2010. bila je sjajna. NĐ dominira tenis od 2011. (sa izuzetkom Nadalove 2013.) mnogo toga je osvojio jedno ga je kralj šljake dvaput u finalu i polufinalu sprečio da uzme RG. Oću ovo da kažem - tačno je da Federe igra lepo za oko, prava čarolija, ali i da je u najboljim godinama on ne bi mogao da parira Novaku, kao što nije mogao ni Nadalu koga su zaustavile povrede inače bi, u Federerovo vreme, osvajao još slemova. Moguće da bi Nadal imao 16, a Federer 15... Glupost je da Federer igra najbolji tenis u životu, jeste da maltene igra servis volej igu, ali ona danas ne prolazi. Jedino je tačno da je on nezgodniji Đokoviću nego Nadal. Brojke sve kazuju: Federer je od 2011. osvojio samo jedan slem, Nadal 6, a Novak 9. Sada je NĐ bolji nego ikad, Federer je sve staariji i ništa ne može da spreči dominaciju. Nadal bi jedini kolkiko-taoliko mogao ravnopravno da se nosi sa Novakom. Ali to se neće desiti izgleda. Momak je rano počpeo da osvaja i istrošio se. I da ima snage za još jedan veliki povratak, uslov je da Toni ode, a Nadal koriguje igru - agresivnije kao što je imao nekoliko oodličnih mečeva u jesen prošle god. Tako da...teško da će ova dominacija skoro biti prekinuta.

danix

pre 8 godina

Samo sto Novak jos nije zavrsio svoju tenisku pricu,Fedex se takodje ne da i igra svoj najbolji tenis u karijeri,na Rafu cekamo da se konsoliduje,a ovo je,ujedno,i najveci trougao teniskog rivaliteta u istoriji.Ova trojka je,do sada,osvojila 42 GS,a u medjusobnom H2H dominira Novak.
Ipak mislim da od trougla,sa Marijem,treba napraviti cetverougao,tj,cetiri "musketara",koji su svojim dosadasnjim rezultatima napravili "Zlatnu tenisku eru",na cijem celu je Novak.
A,da ce i Novaku pasti forma je sigurna stvar,samo sto niko ne zna kad ce se to desiti,ja se nadam 2019 god,kad osvoji svoj 20-ti GS.
Ferer mi je,poslije Novaka i svih nasih tenisera,najsimpaticniji igrac na Touru i stvarno mi je zao sto nije uzeo ni jedan GS koji je debelo zasluzio,ali,eto nije imao srece,kao neki drugi losiji od njega.
A,prica,ili bajka,o Novaku se nastavlja.
Srecno,sokole.

Beobrad

pre 8 godina

Tako je Davide, mozda ces se ovim pomalo i zameriti Nadalu i Federeru, ali si iskren i direktan, hvala i bravo!
Zelim ti da osvojis taj jedan GS trofej koji si odavno zasluzio, mada ce to biti jako tesko pored Novaka!

Agent Cooper

pre 8 godina

Nije u redu. Ne može reći - Nadam se da će mu nivo igre opasti.Ispravno je - Nadam se da ću podići nivo svoje igre toliko da ga pobijedim! To je sportski rezon, ako ništa nekoj djeci koja će to možda pročitati je vjerovatno uzor, pa neće valjda čekati da protivnik loše odigra da bi on prošao dalje.Ako je tako rekao...

Aca Znalac

pre 8 godina

Ferer je dobar i za svoju kategoriju izuzetan igrač. Čovek je u odnosu na ostale igrače nizak, ali je svojim znanjem, upornošću i željom za uspehom i naravno španskim poreklom postigao fenomenalne rezultate. Ipak kao niži nije uspeo da osvoji ni jedan GS.
Njegove konstatacije su tačne sem jedne, a to je da će Novak oboriti sve rekorde (on to u stvari zna), ali neće da kaže, zbog Nadala ne Federera. Novak će Fedu prestići vrlo brzo već 2017 imaće sve rekorde, a tada će imati samo 30 godina. Što se tiče broja nedelja to prvo stiže, znači Fedinih 302 Nole će zgaziti prvo. Posle toga dolaze GS-više od 17 i najverovatnije broj titula-više od 120. Najteže će biti i dostići broj pobeda preko 1100. To će biti najteži zadatak, ali ništa nije neosvojivo. Važno je zdravlje i bistar mozak i želja da se Feda jednom skine sa dnevnog reda.

Neznalica

pre 8 godina

Sto je i jasno iz podatka da je Federer bio prvi samo 302 nedelje a Novak cak 185.
(Svete, 9. februar 2016 18:06)

S obzirom da Federer od ove godine krati broj turnira koji će igrati tokom godine i nije realno da više popravi te 302 nedelje, pitam ja tebe koji će to teniser da spreči Novaka u naredne tri godine da bude svetski broj 1? Mućni malo glavom.

car

pre 8 godina

Jos dve godine dominacije I Djokovic ce prestici federera po broju nedelja na prvoj poziciji. Ako ponovi 80% proslogodisnjih ostvarenja zagarantovano je do sredine sledece godine na prvom mestu. A onda mu nedostaje jos par meseci. Nadamo se da ce Novak ostati fokusiran I zeljan igre Kao I sad sto je. Svako dobro sampione

gradinar

pre 8 godina

Novakova era dominacije jeste najubedljivija, ali još uvek nije najduža - TEK treba da traje!

Najduže "ere" su:

P. Sampras - 6 godina (1993-1998)
R. Federer - 5 godina (2004-2007,2009)
J. Connors - 5 godina (1974-1978)
J. McEnroe - 4 godine (1981-1984)
I. Lendl - 4 godine (1985-1987, 1989)
N. Đoković - 4 godine (2011-2012, 2014-2015, ali JOŠ TRAJE...)

Nadal je bio dominantan samo 3 godine...

Dakle, Novak će da dominira još bar 3 godine i onda biti ubedljivo najdominatniji po svemu.

Rondo

pre 8 godina

Nole bi morao da izdominira negde do maja 2018. da bi prestigao Fedexa, sto mislim da nije nemoguce. Taman i po slemovima da ga tad prestigne i najbolji ikada.

?!

pre 8 godina

Nije mi iskreno jasna stalna potreba potkopavanja Novakovih uspeha i konstantno dizanje Federera...
Gomila bivsih/sadasnjih tenisera, strucnjaka velica tog Noleta i stavlja isperd Federera, ali odredjene persone imaju potrebu da osporavaju sva njihova znanja

olo

pre 8 godina

sto volim kada procitam kako ovi fudbalski huligani koriste reci kompleks i sujeta kao da znajy sta znace hahaahh :) sportski novinari su stvarno zasluzni za razne anomalije u drustvu.

v

pre 8 godina

Za Ferera uvek samo jedan veliki cmokic. Na ovaj deo gde kaze da se nada da ce Noletu opasti nivo zmurim. :) Strasan borac, mnogo mi je krivo sto nema slem.

Vucko

pre 8 godina

Cini mi se da sam 2013-e godine procitao da je Fed produzio licencu do 2016-e i najabio ucesce u Riu , mnogo sam se smejao , a onda sam seo i sracunao da ce Nole u martu 2018 prestici tu cifru od 300 nedelja na tronu i te godine je stvarno delovalo kao san.... a sad ??? Matematika je jednostavna , dva slema do godine i dva slema sledece i to je to s'obzirom da nema nikog na vidiku ko bi mogao da dominira vec ce razliciti teniseri biti osvajaci. Vise nije uopste nerealno da na sledecim olimpijskim igrama imamo najboljeg svih vremena po svim teniskim parametrima i to naseg sokola.

Zoran

pre 8 godina

Bez obzira na izjavu, pored Delpa, meni najsimpatičniji teniser. Uporni borac koji NIKAD ne odustaje... Teniserski pit bul! U pozitivnom smislu, naravno!

meda

pre 8 godina

@Svete Vidim ima nas kojima matematika nije jaca strana. 302-182 = 120 (a ne 220), tj, treba mu malo vise od 2 godine na 1. mestu da stigne federera.

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Ako ne gresim...Novaku treba jos godinu i po dana dominacije da bi prestigao Federera...
Bogami,ako u tome uspe,onda treba da dobije i TRG u Beogradu i ulicu u nekoliko gradova itd. itd. itd.
Kazem ovako,jer ako prestigne Fedexa u broju nedelja provedenim na 1. mestu , presticice ga i po brogu GS i samim tim postati najbolji u istoriji.
Statistika za sada kaze,da je Fedex no 1. svih vremena.
Ajmo Nole !!!