Košarka 36

Utorak, 02.02.2016.

16:56

Kirilenko: Mi smo uz FIBA, Bertomeu je negativan

Predsednik Košarkaške federacije Rusije Andrej Kirilenko rekao je da je jasno da je krovna organizacija ruske košarke uz FIBA.

Kirilenko: Mi smo uz FIBA, Bertomeu je negativan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

StormBGD

pre 8 godina

Pa Evrokup će donositi više novxa od Fibinog takmičenjs. Briga nekog za to da li je takmičenje pod okriljem Uleba ili Fibe, gleda se profit. Ajde realno, da li bi ijedan klub u Evropi odbio A licencu EL? Tek kad skapiraju da nemaju šansu da igraju EL, onda se priklanjaju Fibi. Pa ta ista Lokomotivs i Himki neće bacati pare da igraju nižerazredno takmičenje Svi lobiraju i grebu na sve strane, ne bi li učestvovali u EL, a Fiba kao šakal čeka ove koje Uleb neće. Kakvo crno priklanjanje i izbor između Fibe i Uleba. Nazovite stvari pravim imenom.

Marjan Matijevic, najjaci covek na svetu!

pre 8 godina

Reprezentativna kosarka je najveca glupost koja postoji u danasnjoj kosarci. Najbolje bi bilo da reprezentativna takmicenja budu svedena na nivo amaterskog sporta. Citav ovaj galimatijas postoji zbog nekih bivsih igraca koji svi zajedno ni srednju skolu nisu zavrsili a hteli bi da nesto rade, o necemu da odlucuju i da zgrnu jos para. Ovo se naravno odnosi na skoro sve zemlje u kojima se kosarka igra, izuzetaka je malo.

Crudelta

pre 8 godina

A sta to fiba moze da ponudi sto ne moze uleb,apsolutno nista.Te price iskljucivo sportski motiv ne pije vodu i to takmicenje moze biti atraktivno samo manjim ekipama ili onim koji ne mogu da se uguraju u EL. A da neko pravi ekstra tim za fiba ls od toga nema nista. To bi bilo kao da Konstantin dovede Duranta i Karija da osvoje nase prvenstvo ili kup Koraca. Pre se sport igrao iz ljubavi i plate su bile male danas su ugovori ogromni i naravno da svako ko ulozi ozbiljniji novac ocekje da mu se vrati bar deo a to kroz fibu nema šanse.

maksim

pre 8 godina

Фиба је до сада милион пута показала и доказала да не може да организује било шта. Ко зна на шта би личила кошарка да нијебило УЛЕБ.
У европској кошарци нема пара, и све је ово борба око празног казана. Евентуално ФИБА може да направи неку конкуренцију УЛЕБ купу. Све остало, па и забране уништиће кошарку на репрезентативном нивоу, до краја

Mrsimud, 2. februar 2016 17:33

Ма била је квака да не може из Русије право у НБА, већ у Европу. И партизан је био дио менаџерске муљаже да му се омогући одлазак

savez da stane uz FIBA,a klubovi nek sami odluce sta im je u interesu

pre 8 godina

Sve se svodi (kao sto je decko dole rekao) na nesto tipa NBA (uleb) i koledz kosarka/razvojna liga (FIBA)!

FIBA je prodala pravo organizacije ULEB-u i ne moze nista da zabrani savezima/klubovima (ako zabrani tuze je EU sudovima i FIBA gubi spor)!

ULEB je potpisao novog spoznora koj insistira da se liga smanji na 16 klubova (vrednost ugovora je u stotinama miliona eura) i po nekim procenama tih 16 klubova ce od evrolige po sezoni da dobiju oko 4 miliona eura na godisnjem nivou!

bb

pre 8 godina

IMG i evroliga potpisali ugovor na 4 godine u vrednosti od 387 miliona dolara (sa opcijom produzenja), jedan od uslova je smanjenje lige na 16 timova....a IMG preuzima komercijalni deo organizacije!

16 timova ce najverovatnije dobijati od evrolige 3-4 mil eura na godisnjem novou

Byk

pre 8 godina

Ljudi, zasto igrati ligu kojom upravljaju spanci a sponzorisu je turci? Mislite da dva faula na Cirbesu u zadnjim sekundama u turskoj slucajno nisu svirana? Ne kazem da je FIBA postenija (turska-Srbija u turskoj) ali bar nece biti ociglednog navlacenja.

tu nema price

pre 8 godina

Ako FIBA uceni saveze da njihovi igraci nece igrati u reprezentacijama na EP, SP i OI ako budu igrali ULEB EL, svi ce igrati FIBA Ligu sampiona. Savezi ce morati da se odluce za FIBA a tako ce i klubovi iz tih saveza isto da urade

Corleone

pre 8 godina

Sledeće sezone ULEB pravi evropsku NBA ligu, poluzatvorena, samo 16. ekipa, samo najbolji i najveći, među njima i kaznena ekspedicija sa Malog Kalemegdana...

Wolf

pre 8 godina

(Ljuba, 02. februar 2016 18:50)
Da uefa ima sportske motive ne bi pravila takmičenja po grupama.Igrali bi samo prvaci država.Ne bi španci,englezi,nemci i ostali imali po 4 i više klubova po grupama.UEFA je jedna od najvećih muljatorskih legalnih organizacija.Koliko klubova za sponzora ima
kladionicu?Primera radi Real dobije grupu gde može da ima 5 pobeda i 1 nerešenu,a oni se grešni muče do zadnjeg kola ne bi li prošli grupu.FIBA je zapenila jer nema love i sad bi da ucenjuju.Izvinjavam se ako sam bio konfuzan.

Game Owner

pre 8 godina

Ček, kriva je Evroliga što neće puštati igrače za nove izmišljene reprezentativne termine, uvedene sa namerom da se Evroliga oslabi, iako je za košarku besmislen taj način okupljanja. To znači da NBA igrači neće moći da igraju kvalifikacije, što šteti najboljim reprezentacijama.

zagor

pre 8 godina

@nbb
samo spanci i turci koji imaju a licencu. ostali ne. u slucaju turske to su efes i fener, a u slucaju spanije to su barsa, real i kuca. ja mislim da ce ostali klubovi pre da igraju fibinu ligu sampiona nego uleb.
zatvorena liga nije u duhu evropskog sporta i ne verujem da je to dobar projekat, jer vodi unistenju nacionalnih sampionata, a evropski klupski sport upravo pociva na nacionalnim sampionatima. ipak jos od kada su uveli "a licence", bilo je jasno da je to smer u kojem se ide, zato mi nije jasno sto su sada svi kao nesto iznenadjeni.
a ovo sto neko kaze da je realnost da uleb propadne, to nije tako. realnost je da uleb postane evropksi nba, a da fiba postane evropska koledz kosarka. jednostavno nema toliko para u kosarci u evropi da i jednima i drugima moze da bude lepo i uleb ce prosto da isisa najvecu masu svih tih para i da atrofira fibina takmicenja (koja ce imati mnogo manje love za raspodelu, a mnogo vise klubova) i to ce posle da bude nenadoknadivo.
nazalost, tako ce da bude...

LJUBA SLOG

pre 8 godina

Kako god, sve ovo što se dešava nikako nije dobro za evropsku košarku. Nemam lepo mišljenje o UEFI, vrti se veća lova, muljavine su veće, ali je sistem koliko, toliko uređen i jedini kriterijum je sportski motiv. EL će biti svakako jača, više novca će se vrteti, ali mora postojati jedinstveno takmičenje gde će igrati najbolji. Ovako, mislim da ćemo sledeće godine opet imati 2 paralelna najjača takmičenja, kao pre jedne decenije, katastrofa za košarku.
Ma kakva 2 paralelna najjaca takmicenja,razlika izmedju ULEB EUROLEAGUE i FIBA CHAMPIONS LEAGUE ce biti kao Spanska ACB i nasa KLS,smejurija...Pre 15 godina je bila druga situacija,postojale su dve evrolige skoro podjednakog kvaliteta!!!

Đorđe

pre 8 godina

Neki ljudi ne shvataju. Himki, Lokomotiva i ostali ruski klubovi NEMAJU nikakav ugovor sa ULEB. Ima ga samo CSKA, a Himki i Lokomotiva naredne sezone neće igrati EL, pa makar bili prvaci svoje zemlje. Oni imaju izbor- Evro kup, ili FIBA lš. A to važi i za sve klubove iz Francuske, Italije (već podržale FIBA), Nemačke, ali i Španije i Turske, izuzev 11 najbogatijih sa A licencama.
Zbog masovnosti, sportskih motiva, ali i organizacije reprezentativnih takmičenja, FIBA će jačati iz godine u godinu. ULEB EL će u narednih nekoliko godina biti i dalje najkvalitetnje takmičenje, ali to je sistem koji je neodrživ u dužem periodu. Mislim da sada treba stati na stranu FIBA.
Svaka čast za AK 47!

cukce

pre 8 godina

Naravno da ce stav zvanicnka svakog kosarkaskog saveza biti za FIBU, ali stavovi najjacih ruskih klubova su jasni SAMO ULEB! Pogldajte sadasnju EL, Rusi imaju 3 kluba u top 16!

misa

pre 8 godina

Ma kakva je to liga u kojoj Zenit igra protiv Mege.....Lepse je u Ulebu Zvezda :CSKA. Blago Grobarima oni misle na opstanak ,bas ih briga za El.

Ljuba

pre 8 godina

Kako god, sve ovo što se dešava nikako nije dobro za evropsku košarku. Nemam lepo mišljenje o UEFI, vrti se veća lova, muljavine su veće, ali je sistem koliko, toliko uređen i jedini kriterijum je sportski motiv. EL će biti svakako jača, više novca će se vrteti, ali mora postojati jedinstveno takmičenje gde će igrati najbolji. Ovako, mislim da ćemo sledeće godine opet imati 2 paralelna najjača takmičenja, kao pre jedne decenije, katastrofa za košarku.

Bodibond

pre 8 godina

Jeste Andrej,sve se mislim da CSKA,Lokomotiva,Khimky i Unics prosto jedva cekaju da igraju protiv Rige,Ventspilsa,Tartu Rock-a,Borasa,Chalona,Antwerpena...i ostalih ''velikana'' Evropske kosarke!?!?U toj FIBA CHAMPIONS LEAGUE bi od Ruskih klubova eventualno mogli da igraju Zenit,Avtodor,Yenisey..al opet se ponavlja,gde je tu kvalitet!?Mogu misliti kakvo li ce tek to drugo FIBA takmicenje da bude... :-(

Zaboravio si Partizan da ubacis medju tim ,,velikanima" ---

nbb

pre 8 godina

Na kraju ce FIBA biti jaca,jos samo Grci da predju i to je to.Spanci i Turci nece hteti nikad jer su privilegovani u Evroligi.Kad vide da sve vise njih prelazi u Fiba zadrzace stari sistem i nista se nece promeniti.Aba ligi ostaju 2mesta i sve kao do sad.Najverovatniji scenario

Mrsimud

pre 8 godina

@And1
Imao je on potpisan ugovor sa Partizanom uz klauzulu da moze u NBA cim stigne ponuda i pre nego sto je i doputovao u Bg stize ponuda iz Amerike.. ostalo je istorija.

mali

pre 8 godina

Da se ja pitam ni jedan Ruski klub ne bi igrao ni jedno takmicenje! Jer kada vidim prazne dvorane kada igraju njihovi klubovi,kako u euroligi,tako i u vtb ligi,dusa me zaboli. Za koga oni uopste igraju?

and1

pre 8 godina

Kakav gospodin, uvijek sam ga volio, čak je bilo priče da će u Partizan doći prije nego je zapalio preko. Zvezdaš sam ali bi mi bilo drago da je tada došao. Svejedno, ovo je način kako se pokazuje stav, a Evroliga nikako i nikada ne može biti po formatu NBA koliko god to razni Bartomeui željeli. Volio bih da ostane jedinstvena Evroliga ali sa ovakvim tipovima je to nemoguće.

kanidja

pre 8 godina

I ja sam za Fibu, a ko hoce da igra EL jasno staviti zabranu da igra drzavno prvenstvo ako je to moguce, samo i jedino tako Fiba moze odneti pobedu, ne znam da li je to moguce u praksi.

LJUBA SLOG

pre 8 godina

Jeste Andrej,sve se mislim da CSKA,Lokomotiva,Khimky i Unics prosto jedva cekaju da igraju protiv Rige,Ventspilsa,Tartu Rock-a,Borasa,Chalona,Antwerpena...i ostalih ''velikana'' Evropske kosarke!?!?U toj FIBA CHAMPIONS LEAGUE bi od Ruskih klubova eventualno mogli da igraju Zenit,Avtodor,Yenisey..al opet se ponavlja,gde je tu kvalitet!?Mogu misliti kakvo li ce tek to drugo FIBA takmicenje da bude... :-(

and1

pre 8 godina

Kakav gospodin, uvijek sam ga volio, čak je bilo priče da će u Partizan doći prije nego je zapalio preko. Zvezdaš sam ali bi mi bilo drago da je tada došao. Svejedno, ovo je način kako se pokazuje stav, a Evroliga nikako i nikada ne može biti po formatu NBA koliko god to razni Bartomeui željeli. Volio bih da ostane jedinstvena Evroliga ali sa ovakvim tipovima je to nemoguće.

Mrsimud

pre 8 godina

@And1
Imao je on potpisan ugovor sa Partizanom uz klauzulu da moze u NBA cim stigne ponuda i pre nego sto je i doputovao u Bg stize ponuda iz Amerike.. ostalo je istorija.

nbb

pre 8 godina

Na kraju ce FIBA biti jaca,jos samo Grci da predju i to je to.Spanci i Turci nece hteti nikad jer su privilegovani u Evroligi.Kad vide da sve vise njih prelazi u Fiba zadrzace stari sistem i nista se nece promeniti.Aba ligi ostaju 2mesta i sve kao do sad.Najverovatniji scenario

kanidja

pre 8 godina

I ja sam za Fibu, a ko hoce da igra EL jasno staviti zabranu da igra drzavno prvenstvo ako je to moguce, samo i jedino tako Fiba moze odneti pobedu, ne znam da li je to moguce u praksi.

mali

pre 8 godina

Da se ja pitam ni jedan Ruski klub ne bi igrao ni jedno takmicenje! Jer kada vidim prazne dvorane kada igraju njihovi klubovi,kako u euroligi,tako i u vtb ligi,dusa me zaboli. Za koga oni uopste igraju?

Đorđe

pre 8 godina

Neki ljudi ne shvataju. Himki, Lokomotiva i ostali ruski klubovi NEMAJU nikakav ugovor sa ULEB. Ima ga samo CSKA, a Himki i Lokomotiva naredne sezone neće igrati EL, pa makar bili prvaci svoje zemlje. Oni imaju izbor- Evro kup, ili FIBA lš. A to važi i za sve klubove iz Francuske, Italije (već podržale FIBA), Nemačke, ali i Španije i Turske, izuzev 11 najbogatijih sa A licencama.
Zbog masovnosti, sportskih motiva, ali i organizacije reprezentativnih takmičenja, FIBA će jačati iz godine u godinu. ULEB EL će u narednih nekoliko godina biti i dalje najkvalitetnje takmičenje, ali to je sistem koji je neodrživ u dužem periodu. Mislim da sada treba stati na stranu FIBA.
Svaka čast za AK 47!

Ljuba

pre 8 godina

Kako god, sve ovo što se dešava nikako nije dobro za evropsku košarku. Nemam lepo mišljenje o UEFI, vrti se veća lova, muljavine su veće, ali je sistem koliko, toliko uređen i jedini kriterijum je sportski motiv. EL će biti svakako jača, više novca će se vrteti, ali mora postojati jedinstveno takmičenje gde će igrati najbolji. Ovako, mislim da ćemo sledeće godine opet imati 2 paralelna najjača takmičenja, kao pre jedne decenije, katastrofa za košarku.

Wolf

pre 8 godina

(Ljuba, 02. februar 2016 18:50)
Da uefa ima sportske motive ne bi pravila takmičenja po grupama.Igrali bi samo prvaci država.Ne bi španci,englezi,nemci i ostali imali po 4 i više klubova po grupama.UEFA je jedna od najvećih muljatorskih legalnih organizacija.Koliko klubova za sponzora ima
kladionicu?Primera radi Real dobije grupu gde može da ima 5 pobeda i 1 nerešenu,a oni se grešni muče do zadnjeg kola ne bi li prošli grupu.FIBA je zapenila jer nema love i sad bi da ucenjuju.Izvinjavam se ako sam bio konfuzan.

cukce

pre 8 godina

Naravno da ce stav zvanicnka svakog kosarkaskog saveza biti za FIBU, ali stavovi najjacih ruskih klubova su jasni SAMO ULEB! Pogldajte sadasnju EL, Rusi imaju 3 kluba u top 16!

Bodibond

pre 8 godina

Jeste Andrej,sve se mislim da CSKA,Lokomotiva,Khimky i Unics prosto jedva cekaju da igraju protiv Rige,Ventspilsa,Tartu Rock-a,Borasa,Chalona,Antwerpena...i ostalih ''velikana'' Evropske kosarke!?!?U toj FIBA CHAMPIONS LEAGUE bi od Ruskih klubova eventualno mogli da igraju Zenit,Avtodor,Yenisey..al opet se ponavlja,gde je tu kvalitet!?Mogu misliti kakvo li ce tek to drugo FIBA takmicenje da bude... :-(

Zaboravio si Partizan da ubacis medju tim ,,velikanima" ---

LJUBA SLOG

pre 8 godina

Jeste Andrej,sve se mislim da CSKA,Lokomotiva,Khimky i Unics prosto jedva cekaju da igraju protiv Rige,Ventspilsa,Tartu Rock-a,Borasa,Chalona,Antwerpena...i ostalih ''velikana'' Evropske kosarke!?!?U toj FIBA CHAMPIONS LEAGUE bi od Ruskih klubova eventualno mogli da igraju Zenit,Avtodor,Yenisey..al opet se ponavlja,gde je tu kvalitet!?Mogu misliti kakvo li ce tek to drugo FIBA takmicenje da bude... :-(

misa

pre 8 godina

Ma kakva je to liga u kojoj Zenit igra protiv Mege.....Lepse je u Ulebu Zvezda :CSKA. Blago Grobarima oni misle na opstanak ,bas ih briga za El.

zagor

pre 8 godina

@nbb
samo spanci i turci koji imaju a licencu. ostali ne. u slucaju turske to su efes i fener, a u slucaju spanije to su barsa, real i kuca. ja mislim da ce ostali klubovi pre da igraju fibinu ligu sampiona nego uleb.
zatvorena liga nije u duhu evropskog sporta i ne verujem da je to dobar projekat, jer vodi unistenju nacionalnih sampionata, a evropski klupski sport upravo pociva na nacionalnim sampionatima. ipak jos od kada su uveli "a licence", bilo je jasno da je to smer u kojem se ide, zato mi nije jasno sto su sada svi kao nesto iznenadjeni.
a ovo sto neko kaze da je realnost da uleb propadne, to nije tako. realnost je da uleb postane evropksi nba, a da fiba postane evropska koledz kosarka. jednostavno nema toliko para u kosarci u evropi da i jednima i drugima moze da bude lepo i uleb ce prosto da isisa najvecu masu svih tih para i da atrofira fibina takmicenja (koja ce imati mnogo manje love za raspodelu, a mnogo vise klubova) i to ce posle da bude nenadoknadivo.
nazalost, tako ce da bude...

Byk

pre 8 godina

Ljudi, zasto igrati ligu kojom upravljaju spanci a sponzorisu je turci? Mislite da dva faula na Cirbesu u zadnjim sekundama u turskoj slucajno nisu svirana? Ne kazem da je FIBA postenija (turska-Srbija u turskoj) ali bar nece biti ociglednog navlacenja.

Game Owner

pre 8 godina

Ček, kriva je Evroliga što neće puštati igrače za nove izmišljene reprezentativne termine, uvedene sa namerom da se Evroliga oslabi, iako je za košarku besmislen taj način okupljanja. To znači da NBA igrači neće moći da igraju kvalifikacije, što šteti najboljim reprezentacijama.

Corleone

pre 8 godina

Sledeće sezone ULEB pravi evropsku NBA ligu, poluzatvorena, samo 16. ekipa, samo najbolji i najveći, među njima i kaznena ekspedicija sa Malog Kalemegdana...

tu nema price

pre 8 godina

Ako FIBA uceni saveze da njihovi igraci nece igrati u reprezentacijama na EP, SP i OI ako budu igrali ULEB EL, svi ce igrati FIBA Ligu sampiona. Savezi ce morati da se odluce za FIBA a tako ce i klubovi iz tih saveza isto da urade

LJUBA SLOG

pre 8 godina

Kako god, sve ovo što se dešava nikako nije dobro za evropsku košarku. Nemam lepo mišljenje o UEFI, vrti se veća lova, muljavine su veće, ali je sistem koliko, toliko uređen i jedini kriterijum je sportski motiv. EL će biti svakako jača, više novca će se vrteti, ali mora postojati jedinstveno takmičenje gde će igrati najbolji. Ovako, mislim da ćemo sledeće godine opet imati 2 paralelna najjača takmičenja, kao pre jedne decenije, katastrofa za košarku.
Ma kakva 2 paralelna najjaca takmicenja,razlika izmedju ULEB EUROLEAGUE i FIBA CHAMPIONS LEAGUE ce biti kao Spanska ACB i nasa KLS,smejurija...Pre 15 godina je bila druga situacija,postojale su dve evrolige skoro podjednakog kvaliteta!!!

Crudelta

pre 8 godina

A sta to fiba moze da ponudi sto ne moze uleb,apsolutno nista.Te price iskljucivo sportski motiv ne pije vodu i to takmicenje moze biti atraktivno samo manjim ekipama ili onim koji ne mogu da se uguraju u EL. A da neko pravi ekstra tim za fiba ls od toga nema nista. To bi bilo kao da Konstantin dovede Duranta i Karija da osvoje nase prvenstvo ili kup Koraca. Pre se sport igrao iz ljubavi i plate su bile male danas su ugovori ogromni i naravno da svako ko ulozi ozbiljniji novac ocekje da mu se vrati bar deo a to kroz fibu nema šanse.

Marjan Matijevic, najjaci covek na svetu!

pre 8 godina

Reprezentativna kosarka je najveca glupost koja postoji u danasnjoj kosarci. Najbolje bi bilo da reprezentativna takmicenja budu svedena na nivo amaterskog sporta. Citav ovaj galimatijas postoji zbog nekih bivsih igraca koji svi zajedno ni srednju skolu nisu zavrsili a hteli bi da nesto rade, o necemu da odlucuju i da zgrnu jos para. Ovo se naravno odnosi na skoro sve zemlje u kojima se kosarka igra, izuzetaka je malo.

maksim

pre 8 godina

Фиба је до сада милион пута показала и доказала да не може да организује било шта. Ко зна на шта би личила кошарка да нијебило УЛЕБ.
У европској кошарци нема пара, и све је ово борба око празног казана. Евентуално ФИБА може да направи неку конкуренцију УЛЕБ купу. Све остало, па и забране уништиће кошарку на репрезентативном нивоу, до краја

Mrsimud, 2. februar 2016 17:33

Ма била је квака да не може из Русије право у НБА, већ у Европу. И партизан је био дио менаџерске муљаже да му се омогући одлазак

savez da stane uz FIBA,a klubovi nek sami odluce sta im je u interesu

pre 8 godina

Sve se svodi (kao sto je decko dole rekao) na nesto tipa NBA (uleb) i koledz kosarka/razvojna liga (FIBA)!

FIBA je prodala pravo organizacije ULEB-u i ne moze nista da zabrani savezima/klubovima (ako zabrani tuze je EU sudovima i FIBA gubi spor)!

ULEB je potpisao novog spoznora koj insistira da se liga smanji na 16 klubova (vrednost ugovora je u stotinama miliona eura) i po nekim procenama tih 16 klubova ce od evrolige po sezoni da dobiju oko 4 miliona eura na godisnjem nivou!

bb

pre 8 godina

IMG i evroliga potpisali ugovor na 4 godine u vrednosti od 387 miliona dolara (sa opcijom produzenja), jedan od uslova je smanjenje lige na 16 timova....a IMG preuzima komercijalni deo organizacije!

16 timova ce najverovatnije dobijati od evrolige 3-4 mil eura na godisnjem novou

StormBGD

pre 8 godina

Pa Evrokup će donositi više novxa od Fibinog takmičenjs. Briga nekog za to da li je takmičenje pod okriljem Uleba ili Fibe, gleda se profit. Ajde realno, da li bi ijedan klub u Evropi odbio A licencu EL? Tek kad skapiraju da nemaju šansu da igraju EL, onda se priklanjaju Fibi. Pa ta ista Lokomotivs i Himki neće bacati pare da igraju nižerazredno takmičenje Svi lobiraju i grebu na sve strane, ne bi li učestvovali u EL, a Fiba kao šakal čeka ove koje Uleb neće. Kakvo crno priklanjanje i izbor između Fibe i Uleba. Nazovite stvari pravim imenom.

misa

pre 8 godina

Ma kakva je to liga u kojoj Zenit igra protiv Mege.....Lepse je u Ulebu Zvezda :CSKA. Blago Grobarima oni misle na opstanak ,bas ih briga za El.

LJUBA SLOG

pre 8 godina

Jeste Andrej,sve se mislim da CSKA,Lokomotiva,Khimky i Unics prosto jedva cekaju da igraju protiv Rige,Ventspilsa,Tartu Rock-a,Borasa,Chalona,Antwerpena...i ostalih ''velikana'' Evropske kosarke!?!?U toj FIBA CHAMPIONS LEAGUE bi od Ruskih klubova eventualno mogli da igraju Zenit,Avtodor,Yenisey..al opet se ponavlja,gde je tu kvalitet!?Mogu misliti kakvo li ce tek to drugo FIBA takmicenje da bude... :-(

mali

pre 8 godina

Da se ja pitam ni jedan Ruski klub ne bi igrao ni jedno takmicenje! Jer kada vidim prazne dvorane kada igraju njihovi klubovi,kako u euroligi,tako i u vtb ligi,dusa me zaboli. Za koga oni uopste igraju?

Bodibond

pre 8 godina

Jeste Andrej,sve se mislim da CSKA,Lokomotiva,Khimky i Unics prosto jedva cekaju da igraju protiv Rige,Ventspilsa,Tartu Rock-a,Borasa,Chalona,Antwerpena...i ostalih ''velikana'' Evropske kosarke!?!?U toj FIBA CHAMPIONS LEAGUE bi od Ruskih klubova eventualno mogli da igraju Zenit,Avtodor,Yenisey..al opet se ponavlja,gde je tu kvalitet!?Mogu misliti kakvo li ce tek to drugo FIBA takmicenje da bude... :-(

Zaboravio si Partizan da ubacis medju tim ,,velikanima" ---

Corleone

pre 8 godina

Sledeće sezone ULEB pravi evropsku NBA ligu, poluzatvorena, samo 16. ekipa, samo najbolji i najveći, među njima i kaznena ekspedicija sa Malog Kalemegdana...

kanidja

pre 8 godina

I ja sam za Fibu, a ko hoce da igra EL jasno staviti zabranu da igra drzavno prvenstvo ako je to moguce, samo i jedino tako Fiba moze odneti pobedu, ne znam da li je to moguce u praksi.

Marjan Matijevic, najjaci covek na svetu!

pre 8 godina

Reprezentativna kosarka je najveca glupost koja postoji u danasnjoj kosarci. Najbolje bi bilo da reprezentativna takmicenja budu svedena na nivo amaterskog sporta. Citav ovaj galimatijas postoji zbog nekih bivsih igraca koji svi zajedno ni srednju skolu nisu zavrsili a hteli bi da nesto rade, o necemu da odlucuju i da zgrnu jos para. Ovo se naravno odnosi na skoro sve zemlje u kojima se kosarka igra, izuzetaka je malo.

Game Owner

pre 8 godina

Ček, kriva je Evroliga što neće puštati igrače za nove izmišljene reprezentativne termine, uvedene sa namerom da se Evroliga oslabi, iako je za košarku besmislen taj način okupljanja. To znači da NBA igrači neće moći da igraju kvalifikacije, što šteti najboljim reprezentacijama.

and1

pre 8 godina

Kakav gospodin, uvijek sam ga volio, čak je bilo priče da će u Partizan doći prije nego je zapalio preko. Zvezdaš sam ali bi mi bilo drago da je tada došao. Svejedno, ovo je način kako se pokazuje stav, a Evroliga nikako i nikada ne može biti po formatu NBA koliko god to razni Bartomeui željeli. Volio bih da ostane jedinstvena Evroliga ali sa ovakvim tipovima je to nemoguće.

Byk

pre 8 godina

Ljudi, zasto igrati ligu kojom upravljaju spanci a sponzorisu je turci? Mislite da dva faula na Cirbesu u zadnjim sekundama u turskoj slucajno nisu svirana? Ne kazem da je FIBA postenija (turska-Srbija u turskoj) ali bar nece biti ociglednog navlacenja.

nbb

pre 8 godina

Na kraju ce FIBA biti jaca,jos samo Grci da predju i to je to.Spanci i Turci nece hteti nikad jer su privilegovani u Evroligi.Kad vide da sve vise njih prelazi u Fiba zadrzace stari sistem i nista se nece promeniti.Aba ligi ostaju 2mesta i sve kao do sad.Najverovatniji scenario

Đorđe

pre 8 godina

Neki ljudi ne shvataju. Himki, Lokomotiva i ostali ruski klubovi NEMAJU nikakav ugovor sa ULEB. Ima ga samo CSKA, a Himki i Lokomotiva naredne sezone neće igrati EL, pa makar bili prvaci svoje zemlje. Oni imaju izbor- Evro kup, ili FIBA lš. A to važi i za sve klubove iz Francuske, Italije (već podržale FIBA), Nemačke, ali i Španije i Turske, izuzev 11 najbogatijih sa A licencama.
Zbog masovnosti, sportskih motiva, ali i organizacije reprezentativnih takmičenja, FIBA će jačati iz godine u godinu. ULEB EL će u narednih nekoliko godina biti i dalje najkvalitetnje takmičenje, ali to je sistem koji je neodrživ u dužem periodu. Mislim da sada treba stati na stranu FIBA.
Svaka čast za AK 47!

LJUBA SLOG

pre 8 godina

Kako god, sve ovo što se dešava nikako nije dobro za evropsku košarku. Nemam lepo mišljenje o UEFI, vrti se veća lova, muljavine su veće, ali je sistem koliko, toliko uređen i jedini kriterijum je sportski motiv. EL će biti svakako jača, više novca će se vrteti, ali mora postojati jedinstveno takmičenje gde će igrati najbolji. Ovako, mislim da ćemo sledeće godine opet imati 2 paralelna najjača takmičenja, kao pre jedne decenije, katastrofa za košarku.
Ma kakva 2 paralelna najjaca takmicenja,razlika izmedju ULEB EUROLEAGUE i FIBA CHAMPIONS LEAGUE ce biti kao Spanska ACB i nasa KLS,smejurija...Pre 15 godina je bila druga situacija,postojale su dve evrolige skoro podjednakog kvaliteta!!!

Wolf

pre 8 godina

(Ljuba, 02. februar 2016 18:50)
Da uefa ima sportske motive ne bi pravila takmičenja po grupama.Igrali bi samo prvaci država.Ne bi španci,englezi,nemci i ostali imali po 4 i više klubova po grupama.UEFA je jedna od najvećih muljatorskih legalnih organizacija.Koliko klubova za sponzora ima
kladionicu?Primera radi Real dobije grupu gde može da ima 5 pobeda i 1 nerešenu,a oni se grešni muče do zadnjeg kola ne bi li prošli grupu.FIBA je zapenila jer nema love i sad bi da ucenjuju.Izvinjavam se ako sam bio konfuzan.

cukce

pre 8 godina

Naravno da ce stav zvanicnka svakog kosarkaskog saveza biti za FIBU, ali stavovi najjacih ruskih klubova su jasni SAMO ULEB! Pogldajte sadasnju EL, Rusi imaju 3 kluba u top 16!

tu nema price

pre 8 godina

Ako FIBA uceni saveze da njihovi igraci nece igrati u reprezentacijama na EP, SP i OI ako budu igrali ULEB EL, svi ce igrati FIBA Ligu sampiona. Savezi ce morati da se odluce za FIBA a tako ce i klubovi iz tih saveza isto da urade

Mrsimud

pre 8 godina

@And1
Imao je on potpisan ugovor sa Partizanom uz klauzulu da moze u NBA cim stigne ponuda i pre nego sto je i doputovao u Bg stize ponuda iz Amerike.. ostalo je istorija.

zagor

pre 8 godina

@nbb
samo spanci i turci koji imaju a licencu. ostali ne. u slucaju turske to su efes i fener, a u slucaju spanije to su barsa, real i kuca. ja mislim da ce ostali klubovi pre da igraju fibinu ligu sampiona nego uleb.
zatvorena liga nije u duhu evropskog sporta i ne verujem da je to dobar projekat, jer vodi unistenju nacionalnih sampionata, a evropski klupski sport upravo pociva na nacionalnim sampionatima. ipak jos od kada su uveli "a licence", bilo je jasno da je to smer u kojem se ide, zato mi nije jasno sto su sada svi kao nesto iznenadjeni.
a ovo sto neko kaze da je realnost da uleb propadne, to nije tako. realnost je da uleb postane evropksi nba, a da fiba postane evropska koledz kosarka. jednostavno nema toliko para u kosarci u evropi da i jednima i drugima moze da bude lepo i uleb ce prosto da isisa najvecu masu svih tih para i da atrofira fibina takmicenja (koja ce imati mnogo manje love za raspodelu, a mnogo vise klubova) i to ce posle da bude nenadoknadivo.
nazalost, tako ce da bude...

Ljuba

pre 8 godina

Kako god, sve ovo što se dešava nikako nije dobro za evropsku košarku. Nemam lepo mišljenje o UEFI, vrti se veća lova, muljavine su veće, ali je sistem koliko, toliko uređen i jedini kriterijum je sportski motiv. EL će biti svakako jača, više novca će se vrteti, ali mora postojati jedinstveno takmičenje gde će igrati najbolji. Ovako, mislim da ćemo sledeće godine opet imati 2 paralelna najjača takmičenja, kao pre jedne decenije, katastrofa za košarku.

Crudelta

pre 8 godina

A sta to fiba moze da ponudi sto ne moze uleb,apsolutno nista.Te price iskljucivo sportski motiv ne pije vodu i to takmicenje moze biti atraktivno samo manjim ekipama ili onim koji ne mogu da se uguraju u EL. A da neko pravi ekstra tim za fiba ls od toga nema nista. To bi bilo kao da Konstantin dovede Duranta i Karija da osvoje nase prvenstvo ili kup Koraca. Pre se sport igrao iz ljubavi i plate su bile male danas su ugovori ogromni i naravno da svako ko ulozi ozbiljniji novac ocekje da mu se vrati bar deo a to kroz fibu nema šanse.

maksim

pre 8 godina

Фиба је до сада милион пута показала и доказала да не може да организује било шта. Ко зна на шта би личила кошарка да нијебило УЛЕБ.
У европској кошарци нема пара, и све је ово борба око празног казана. Евентуално ФИБА може да направи неку конкуренцију УЛЕБ купу. Све остало, па и забране уништиће кошарку на репрезентативном нивоу, до краја

Mrsimud, 2. februar 2016 17:33

Ма била је квака да не може из Русије право у НБА, већ у Европу. И партизан је био дио менаџерске муљаже да му се омогући одлазак

bb

pre 8 godina

IMG i evroliga potpisali ugovor na 4 godine u vrednosti od 387 miliona dolara (sa opcijom produzenja), jedan od uslova je smanjenje lige na 16 timova....a IMG preuzima komercijalni deo organizacije!

16 timova ce najverovatnije dobijati od evrolige 3-4 mil eura na godisnjem novou

savez da stane uz FIBA,a klubovi nek sami odluce sta im je u interesu

pre 8 godina

Sve se svodi (kao sto je decko dole rekao) na nesto tipa NBA (uleb) i koledz kosarka/razvojna liga (FIBA)!

FIBA je prodala pravo organizacije ULEB-u i ne moze nista da zabrani savezima/klubovima (ako zabrani tuze je EU sudovima i FIBA gubi spor)!

ULEB je potpisao novog spoznora koj insistira da se liga smanji na 16 klubova (vrednost ugovora je u stotinama miliona eura) i po nekim procenama tih 16 klubova ce od evrolige po sezoni da dobiju oko 4 miliona eura na godisnjem nivou!

StormBGD

pre 8 godina

Pa Evrokup će donositi više novxa od Fibinog takmičenjs. Briga nekog za to da li je takmičenje pod okriljem Uleba ili Fibe, gleda se profit. Ajde realno, da li bi ijedan klub u Evropi odbio A licencu EL? Tek kad skapiraju da nemaju šansu da igraju EL, onda se priklanjaju Fibi. Pa ta ista Lokomotivs i Himki neće bacati pare da igraju nižerazredno takmičenje Svi lobiraju i grebu na sve strane, ne bi li učestvovali u EL, a Fiba kao šakal čeka ove koje Uleb neće. Kakvo crno priklanjanje i izbor između Fibe i Uleba. Nazovite stvari pravim imenom.