Tenis 70

Četvrtak, 21.01.2016.

11:49

Kraj karijere legendarnog borca 'Rastija'

Legendarni Lejton Hjuit završio je izuzetnu karijeru koja je trajala 18 godina godina porazom u drugom kolu Australijan opena.

Kraj karijere legendarnog borca 'Rastija' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

no name

pre 8 godina

Jednostavno nije imao srece sa povredama a sigurno da je mogao da ima na kontu jos bar 2-3 GS. Inace teniser koji nije mozda klasa poput nekih tenisera bivsih iz Australije ali bio je vise dobar da bude prvi 87 nedelja i da uzme 30-titula od toga 2 GS. I to je za postovanje.

zelena trava

pre 8 godina

Neverovatan borac od najmladjih dana. Najbolje oruzje su mu bili nemilosrdan napad i ludacka energija. Da je imao i poneko bolje oruzje bilo bi i vise trofeja. Meni nije bio simpaticam, cinio mi se prenaduvan i pomalo rasista, ali mi je zao sto su mu povrede uticale toliko na karijeru. Zbog toga se nadam i da ce se Del Potro vratiti da odigra par godina na svom nivou.

hjuit

pre 8 godina

pepe
Decko,nisam ni mislio da ces razumeti o cemu pricam, vise sam se podsmevao komentaru,ironija,razumes..Rec je o tome da kada god neko ide u penziju svi ga hvale kako je najbolji a ovaj lik se nije tu zaustavio vec je napisao da je bolji od Nadala na betonu i travi..Nadal je osvojio 2 wimb i 2 us opena protiv 2 igraca koji su mozda najbolji na tim podlogama,federera i novaka..po mnogima je najbolji teniser ikada..Ali nekome je Hjuit bolji teniser ocigledno,stvar je u tome da je samo svetiNovak bolji od svih.

pepe

pre 8 godina

@hjuit
Alo covece 2006 g.,ma ti stvarno napisa ovu budalastinu???Pa NOVAK je tada imao 18 i slovima osamnaest godina!!!Da li si ti NORMALAN???Pa ocigledno i nisi bas...

Hvala unapred

pre 8 godina

Razumem ja sve, ali stvarno sramota da Novak nije nasao za shodno da i on uputi neku poruku Hjuitu! Ipak su oni igrali dosta meceva, ne znam zasto se Novak tako poneo. Nije to lepo sokole nas!
(Beobrad, 21. januar 2016 16:10)

Beobrad ne brukaj se, poslao je Novak poruku samo je organizatori nisu prikazali. Kako ljudi vole da se prave pametni, a selektivno prate dogadjaje.

hjuit

pre 8 godina

...........
Posle Federera i Djokovica, Hjuit je mozda i najtalentovaniji teniser koji je igrao u ovom veku.
(auuu, 21. januar 2016 16:03)
Hjuit je bolji i od Nadala pa mozda i od Federera, samo od novaka Djokovica nije bolji, jel tako? Hjuit je odrao novaka na us openu 2006, prepustivsi mu 5-6 gemova..Posle toga ove pobede novaka se ne racunaju jer je kako kazes bio povredjen..Znaci Hjuit je najbolji teniser svih vremena,drao je sve samo ne Novaka..

JJ

pre 8 godina

Hjuit je covek koji je Samprasu naneo jedan od najtezih poraza u finalu GS. Pobedio ga je u finalu US Opena, a Sampras je US Open osvajao 5 puta. Steta za povrede, da je ostao zdrav, danas bi se o njemu pricalo kao o istinskoj legendi tenisa. Ali, ispade da je od te generacije koja je prevremeno oterala Samprasa u penziju najduze trajao Rodik, iako nije bio ni priblizno dobar kao Hjuit i Safin. Hjuita unistile povrede, Safin unistio sam sebe. Rodik bio stabilan, igrao odlicno na brzim podlogama, jedino za Federera nikada nije nasao lek.
Ali Hjuit je predvodnik te generacije, nazalost nije imao srece da ostane zdrav. S obzirom na sve povrede koje je imao, dosta je i izdrzao.
Ostaje jedini teniser koji nikada nije izgubio finale na travi.

auuu

pre 8 godina

@antiDebil
Vavrinka ni u kom slucaju nije bolji teniser od Hjuita. Del Potro i Berdih jos manje. Marej? Tesko. Hjuit je pre povrede rutinski pobedjivao Samprasa, Agasija, pa i Federera je savladao u prvih 5 meceva koje su igrali. Bio je jedan od najtalentovanijih tenisera u prethodne 2 decenije. Povreda ga je unistila, pa je i pored toga uspevao da zablista s vremena na vreme. Mnogi ne bi ni to uspeli. Nije posteno omalovazavati Hjuita. Da nije bilo problema sa povredama, on bi se sada povukao sa najmanje 7-8 GS titula. Da li je bolji od Nadala? Na sljaci nikako, ni blizu. Na travi i betonu je Hjuit iz najboljih dana bolji od Nadala, a narocito od Mareja. Ko ga je gledao pre povreda to sigurno zna. Posle Federera i Djokovica, Hjuit je mozda i najtalentovaniji teniser koji je igrao u ovom veku.

Đorđe

pre 8 godina

Za mene je David Ferer i veci borac i bolji trkac od svog vrsnjaka Hjuita. Nazalost vrhunac nije dozivio 2001. ili 2002. nego u periodu kada su Federer, Nadal i Đoković igrali najbolji tenis u njihovim karijerama. Znam, rizikujem da dobijem gomilu minusa. Ali zasto zbog ne biti iskren?

Aca Znalac

pre 8 godina

Evo vam engleski novinari žrtve. Hjuit je osvajao titule kada je imao malo godina i gubio mečeve isto tako. Istražite ga i pošaljite mu postcard from Melburn, đavoli jedni najgore vrste.

Beobrad

pre 8 godina

Razumem ja sve, ali stvarno sramota da Novak nije nasao za shodno da i on uputi neku poruku Hjuitu! Ipak su oni igrali dosta meceva, ne znam zasto se Novak tako poneo. Nije to lepo sokole nas!

znalac

pre 8 godina

Hjuit je imao visestruke ispade na terenu, spram kojih je Kirgiosov ispad od prosle god.smesan. Ko prati tenis duze od kada je Djokovic postao prvak sveta, zna o cemu pricam. Ostali googlajte...

numba tventitu

pre 8 godina

Ja juče čuo, da je Rasti namestio meč 78 godine, u Luksemburgu, kada je izgubio od Federera, tri prema jedan, u produžecima, i oma sam javio onim Italijanima, al su oni rekli da je to rekla kazala, i da nema dokaza, i da se ne radi o Novaku, jer da je o Novaku, onda bi razmislili, i verovatno lansirali vest da Novak potplaćuje i Nadala i Federera!

Beobrad

pre 8 godina

@znalac
Tacno. Ali i Novak je ima mnogo ispada na terenu, ponasao se veoma nekulturno, bezobrazno i nesportski pa ga mi i pored toga volimo. I ne znaci da je los teniser ako je vec los covek. Hjuit je odlican teniser, kakav je kao covek, to ne znamo.

b92 najbolji

pre 8 godina

Trebao je da se oprosti jos onda pre 5-6 godina kada je Srbija pobedila Australiju u Areni na sljaci, sa njim na celu "Ozija". Od tada, a i par godina pre toga, Hjuit nije prosao 3. kolo ni na celendzeru u Maloj Mostanici.
Mogao je tada da se oprosti kao solidan igrac, a ovako se oprostio kao serijski gubitnik od prosecnih igraca
(mikkan, 21. januar 2016 13:57)

Samo da te podsetim, a verovatno i ne znas, da je taj Hjuit razbio Vavrinku u tri seta u prvom kolu Vimbldona 2013. godine, a iste godine na US openu u drugom kolu izbacio je Delpa u pet setova. U finalu Brizbejna 2014. pobedio je Federera. Eto, i takav Hjuit, koji je senka nekadasnjeg igraca zbog mnogobrojnih povreda, je pokazao kakav je bio teniser.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Zasto uvek mora da bude nekih zajedljivih komentar na racun drugih ljudi.To mi nece biti jasno nikad!" Inace Hjuitu sve najbolje u daljem zivotu van tenisa sa svojom porodici da uziva kako dolikuje.Jeste mozda nije najbolji australijski teniser iz perioda Lajvera,Emersona i jos nekih ali svakako od 2000 godine je bio jedan od najboljih koja Australija ima uz to pozitivan lik i veliki borac koji se nikad nije predavao.Sa tih 30-titula koliko ima ostace upamcen i biti medju svojim bivsim legendama i australijskim teniserima.Stoga jos jednom postovanje za sve i dobru karijeru koju je imao.

@@@

pre 8 godina

@barbosa
Ne nego si ti dokazao da pratis tenis jedno 2-3 godine.
Hjuit je redovno dobijao Samprasa, Agasija i mnogo jace tenisere od Troickog. Ali, imao je tesku povredu zbog koje nije vise mogao da igra na vrhunskom nivou. Zbog toga je i propao. Kad Djokovic ostari i popusti, pa kada ga neka boranija bude pobedjivala, naci ce se i tada neka budala da prica kako je konkurencija tada jaca.

Nebojša

pre 8 godina

Ja tenis nisam pratio kada je on bio broj jedan bio sam mali najbolje ga pamtim protiv Novaka na wimbldonu mislim 2007 ako ne grešim igrali su maraton u pet setova.

antiDebil

pre 8 godina

I posle recite da su Dimitrov, Cilic, Berdih, Vavrinka bolji igraci od ovog lika! Pojma nemate!
(Jumko, 21. januar 2016 12:38)

Wawrinka i Berdih su svakako bolji, ova dvojica su tu negde a gde su na spisku Nadal, Marej i recimo DelPotro ?

Marko

pre 8 godina

Bilo je fino i kulturno sve do "rubrike" izjava tenisera u vezi Lejtona Hjuita u kome organizator nije nashao prostora za Novaka,shto ukazuje na to da je SVET licemeran.
(Celal Halce, 21. januar 2016 12:54)
Ima video na sajtu AO i to je isti video i izjave koje su pustene na stadionu sa jednom razlikom.Nisu pustili video do kraja jer posle Kirgijosa je govorio Novak.Prvi teniser i najbolji na svetu,iseku ga da se ne cuje njegova poruka Lejtonu.I sad na stadionu i sirom sveta koji su gledali prenos verovatno komentarisu,eto Novak nije nasao minut da uputi reci na oprostaju LH.Perfidno i licemerno od organizatora.Iz svega sto mu rade pre svakog GS,Novace uzmi im sve ove godine.Ne daj im nista uzmi im sve.Sto bi Batler rekao.Ne dajte im nista uzmite im sve.

sava buric

pre 8 godina

ee, mukica Ferer! sta kaze, ima muzej! da bi ga malo popunio, u nedostatku trofeja, stavlja mijice, peskire i jos kojekakve suvenire....

beogradjanin

pre 8 godina

Naprasno su zaboravljeni njegovi rasistički ispadi kojima je obilovala karijera ovog tenisera! Ispade veliki šampion i još veći čovek. Ovo drugo sigurno nije,a šampiona je bilo mnogo većih. Dva jedina Masters kupa je osvojio 2001. i 2002.

dem.i

pre 8 godina

Gledala sam prenos, i zaista je bio divan oprostaj. Toliko je on pozitivan i dobar lik! Navijaci su ga podrzavali do kraja, pevali, na kraju ga ispratili ovacijama. Zelim mu svu srecu, i neka sada uziva sa divnom porodicom koju ima...

Come on

pre 8 godina

Pamtit ću ga i po tome što je popularisao uzvik "Come on" nakon nekog dobro odigranog poena.Mnogi su ga kopirali.To je njegov izum.To danas masovno rade i teniseri i teniserke.Kad god čujem "Come on" uvijek se prisjetim Hjuita.
Postigao je po meni maksimum,jer u njegovo vrijeme konkurencija nije bila toliko jaka kao danas već je vladao vakuum u muškom tenisu.Zbog svega toga iskoristio je taj vakuum i došao do dvije GS titule.Pamtim ga i ko izuzetnog borca koji nikada nje odustajao niti se predavao bez obzira na rezultat.

mikkan

pre 8 godina

Trebao je da se oprosti jos onda pre 5-6 godina kada je Srbija pobedila Australiju u Areni na sljaci, sa njim na celu "Ozija". Od tada, a i par godina pre toga, Hjuit nije prosao 3. kolo ni na celendzeru u Maloj Mostanici.
Mogao je tada da se oprosti kao solidan igrac, a ovako se oprostio kao serijski gubitnik od prosecnih igraca

mala

pre 8 godina

Sasvim slucajno sam pocela da treniram tenis 2001. godine. Tada je on bio najbolji i postao je moj omiljeni teniser. Uvek borben, motivisan, uporan. Sjajan lob, igra na mrezi. Proslave poena. Kacket pozadi. Jedino sto mi je smetalo je ono njegovo(i Rodikovo) "diranje" sortsa. :P Come on Lleyton!

mghc

pre 8 godina

Zavrsio je sa singlom, sutra igra u dublu sa Grotom protiv Pirsa i Kontinena. Svaka njemu cast, Australijan Open nece biti isti bez njegovih maratona na Rod Lejver areni u vecernjem terminu...

Alex

pre 8 godina

Kapa dole pred Lejtonom Hjuitom.Biće upamćen kao veliki borac, fer i korektan teniser.Mladi teniseri se po mnogo čemu mogu ugledati na njega.

htio bih da ostanem anoniman

pre 8 godina

Volio bih sad da cujem dezurne kriticare i raznorazne nikogovice koji su se zadnjih dana klonili prica o namjestanju. Danas su vjerovatno svi koji iole prate tenis pomislili da ce Lejton uciniti sve da na terenu ostane sto duze, i sta se desi, Ferer protutnji terenom. Ako ovo nije indikativno da kladionice drze pod cizmom moderni sport onda ne znam sta je. Na kraju je jedino posteni narod na gubitku.

Centurion

pre 8 godina

Jedan od najgotivnijih tenisera ikada, pun pozitivne energije, veliki borac i prava legenda belog sporta.
Šteta što nije uzeo još koji GS verujem da je po kvalitetu mogao da zaokruzi karijeru sa bar 5 najvećih trofeja, upravo je AO jedan od onih pehara koji mu silno nedostaju kao kruna karijere.

Train in vain

pre 8 godina

Veliki fajter, odlicnu karijeru je imao. Da li mi se ucinilo ili su "isekli" Novakov govor za Lejtonov oprostaj? Malo je off topic al opet...

GM

pre 8 godina

Covek je osvojio 2 GS u 18 godina i legenda je na svom kontinentu i sire. A sta ce ostati onda posle Novaka...

Kad bude osvojio 20 GS bice da tenis vise nije 'isti' sport i sl.

Nikola

pre 8 godina

Kladio sam se na Lejtona, da ce bar uzeti set Fereru. Nisam mogao da vjerujem da ce takav borac dozvoliti da ga Ferer isprasi sa 3:0 pred domacom publikom, na oprostaju.
Kad su kola krenula niz brdo, nadao sam se da ce bar predati mec, da bude kvota 1. Vjerujem da je znao da je dosta ljudi igralo na njega i nadao sam se da ce imati sluha da preda mec, i da na taj nacin ispostuje ljude koji su vjerovali u njega.
To bi bio pravi fer plej potez. Ovako je ostao gorak ukus u ustima, mala mrlja na kraju jedne velike karijere.
Sportski pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa.

barbosa

pre 8 godina

Jel moguce da se I ovo desilo?
Realno bilo je I vreme,mada sam misljena da se Hjuit trebao povuci jos prije 5-6 godina kada je bilo ocigledno da da nema sta da trazi sa igracima iz vrha ATP-tura.
Ovako,silnim porazima poslednjih godina od razne boranije,je samo doveo u pitanje kvalitet te genaracije sa njim,Rodzerom,Safinom I ostalom druzinom.Pa njega je Troicki pre dve sezone deklasirao sa 6:2,6:0.
Tako dolazimo do zakljucka da se Troicki rodio jedno 10 godina ranije sigurno bi imao barem jedan Slem.
Kengur je definitivno dokaz da je danasnja konkurencija neuporedivo jaca od one kada se Roki izivljavao nad ostatkom ATP-tura.

Dovidjenja, ne zbogom.

pre 8 godina

Izlazak njegove dece na stadion ispisao je poslednju recenicu njegove profesionalne karijere i prvu recenicu, nadam se, fantasticnog nastavka njegovog zivota, kakav zaista zasluzuje.
Hvala za sve, Rusty!

Celal Halce

pre 8 godina

Bilo je fino i kulturno sve do "rubrike" izjava tenisera u vezi Lejtona Hjuita u kome organizator nije nashao prostora za Novaka,shto ukazuje na to da je SVET licemeran.

roza luksemburg

pre 8 godina

rasti zardjao. nr znam zasto mu je trebalo ovoliko da se povuce, godiste je federera ali vec deset godina ne osvaja nista, a cetvrtfinale slema mu je misaona imenica

GM

pre 8 godina

Covek je osvojio 2 GS u 18 godina i legenda je na svom kontinentu i sire. A sta ce ostati onda posle Novaka...

Kad bude osvojio 20 GS bice da tenis vise nije 'isti' sport i sl.

barbosa

pre 8 godina

Jel moguce da se I ovo desilo?
Realno bilo je I vreme,mada sam misljena da se Hjuit trebao povuci jos prije 5-6 godina kada je bilo ocigledno da da nema sta da trazi sa igracima iz vrha ATP-tura.
Ovako,silnim porazima poslednjih godina od razne boranije,je samo doveo u pitanje kvalitet te genaracije sa njim,Rodzerom,Safinom I ostalom druzinom.Pa njega je Troicki pre dve sezone deklasirao sa 6:2,6:0.
Tako dolazimo do zakljucka da se Troicki rodio jedno 10 godina ranije sigurno bi imao barem jedan Slem.
Kengur je definitivno dokaz da je danasnja konkurencija neuporedivo jaca od one kada se Roki izivljavao nad ostatkom ATP-tura.

Centurion

pre 8 godina

Jedan od najgotivnijih tenisera ikada, pun pozitivne energije, veliki borac i prava legenda belog sporta.
Šteta što nije uzeo još koji GS verujem da je po kvalitetu mogao da zaokruzi karijeru sa bar 5 najvećih trofeja, upravo je AO jedan od onih pehara koji mu silno nedostaju kao kruna karijere.

Train in vain

pre 8 godina

Veliki fajter, odlicnu karijeru je imao. Da li mi se ucinilo ili su "isekli" Novakov govor za Lejtonov oprostaj? Malo je off topic al opet...

roza luksemburg

pre 8 godina

rasti zardjao. nr znam zasto mu je trebalo ovoliko da se povuce, godiste je federera ali vec deset godina ne osvaja nista, a cetvrtfinale slema mu je misaona imenica

Alex

pre 8 godina

Kapa dole pred Lejtonom Hjuitom.Biće upamćen kao veliki borac, fer i korektan teniser.Mladi teniseri se po mnogo čemu mogu ugledati na njega.

b92 najbolji

pre 8 godina

Trebao je da se oprosti jos onda pre 5-6 godina kada je Srbija pobedila Australiju u Areni na sljaci, sa njim na celu "Ozija". Od tada, a i par godina pre toga, Hjuit nije prosao 3. kolo ni na celendzeru u Maloj Mostanici.
Mogao je tada da se oprosti kao solidan igrac, a ovako se oprostio kao serijski gubitnik od prosecnih igraca
(mikkan, 21. januar 2016 13:57)

Samo da te podsetim, a verovatno i ne znas, da je taj Hjuit razbio Vavrinku u tri seta u prvom kolu Vimbldona 2013. godine, a iste godine na US openu u drugom kolu izbacio je Delpa u pet setova. U finalu Brizbejna 2014. pobedio je Federera. Eto, i takav Hjuit, koji je senka nekadasnjeg igraca zbog mnogobrojnih povreda, je pokazao kakav je bio teniser.

dem.i

pre 8 godina

Gledala sam prenos, i zaista je bio divan oprostaj. Toliko je on pozitivan i dobar lik! Navijaci su ga podrzavali do kraja, pevali, na kraju ga ispratili ovacijama. Zelim mu svu srecu, i neka sada uziva sa divnom porodicom koju ima...

auuu

pre 8 godina

@antiDebil
Vavrinka ni u kom slucaju nije bolji teniser od Hjuita. Del Potro i Berdih jos manje. Marej? Tesko. Hjuit je pre povrede rutinski pobedjivao Samprasa, Agasija, pa i Federera je savladao u prvih 5 meceva koje su igrali. Bio je jedan od najtalentovanijih tenisera u prethodne 2 decenije. Povreda ga je unistila, pa je i pored toga uspevao da zablista s vremena na vreme. Mnogi ne bi ni to uspeli. Nije posteno omalovazavati Hjuita. Da nije bilo problema sa povredama, on bi se sada povukao sa najmanje 7-8 GS titula. Da li je bolji od Nadala? Na sljaci nikako, ni blizu. Na travi i betonu je Hjuit iz najboljih dana bolji od Nadala, a narocito od Mareja. Ko ga je gledao pre povreda to sigurno zna. Posle Federera i Djokovica, Hjuit je mozda i najtalentovaniji teniser koji je igrao u ovom veku.

Marko

pre 8 godina

Bilo je fino i kulturno sve do "rubrike" izjava tenisera u vezi Lejtona Hjuita u kome organizator nije nashao prostora za Novaka,shto ukazuje na to da je SVET licemeran.
(Celal Halce, 21. januar 2016 12:54)
Ima video na sajtu AO i to je isti video i izjave koje su pustene na stadionu sa jednom razlikom.Nisu pustili video do kraja jer posle Kirgijosa je govorio Novak.Prvi teniser i najbolji na svetu,iseku ga da se ne cuje njegova poruka Lejtonu.I sad na stadionu i sirom sveta koji su gledali prenos verovatno komentarisu,eto Novak nije nasao minut da uputi reci na oprostaju LH.Perfidno i licemerno od organizatora.Iz svega sto mu rade pre svakog GS,Novace uzmi im sve ove godine.Ne daj im nista uzmi im sve.Sto bi Batler rekao.Ne dajte im nista uzmite im sve.

JJ

pre 8 godina

Hjuit je covek koji je Samprasu naneo jedan od najtezih poraza u finalu GS. Pobedio ga je u finalu US Opena, a Sampras je US Open osvajao 5 puta. Steta za povrede, da je ostao zdrav, danas bi se o njemu pricalo kao o istinskoj legendi tenisa. Ali, ispade da je od te generacije koja je prevremeno oterala Samprasa u penziju najduze trajao Rodik, iako nije bio ni priblizno dobar kao Hjuit i Safin. Hjuita unistile povrede, Safin unistio sam sebe. Rodik bio stabilan, igrao odlicno na brzim podlogama, jedino za Federera nikada nije nasao lek.
Ali Hjuit je predvodnik te generacije, nazalost nije imao srece da ostane zdrav. S obzirom na sve povrede koje je imao, dosta je i izdrzao.
Ostaje jedini teniser koji nikada nije izgubio finale na travi.

@@@

pre 8 godina

@barbosa
Ne nego si ti dokazao da pratis tenis jedno 2-3 godine.
Hjuit je redovno dobijao Samprasa, Agasija i mnogo jace tenisere od Troickog. Ali, imao je tesku povredu zbog koje nije vise mogao da igra na vrhunskom nivou. Zbog toga je i propao. Kad Djokovic ostari i popusti, pa kada ga neka boranija bude pobedjivala, naci ce se i tada neka budala da prica kako je konkurencija tada jaca.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Zasto uvek mora da bude nekih zajedljivih komentar na racun drugih ljudi.To mi nece biti jasno nikad!" Inace Hjuitu sve najbolje u daljem zivotu van tenisa sa svojom porodici da uziva kako dolikuje.Jeste mozda nije najbolji australijski teniser iz perioda Lajvera,Emersona i jos nekih ali svakako od 2000 godine je bio jedan od najboljih koja Australija ima uz to pozitivan lik i veliki borac koji se nikad nije predavao.Sa tih 30-titula koliko ima ostace upamcen i biti medju svojim bivsim legendama i australijskim teniserima.Stoga jos jednom postovanje za sve i dobru karijeru koju je imao.

Nikola

pre 8 godina

Kladio sam se na Lejtona, da ce bar uzeti set Fereru. Nisam mogao da vjerujem da ce takav borac dozvoliti da ga Ferer isprasi sa 3:0 pred domacom publikom, na oprostaju.
Kad su kola krenula niz brdo, nadao sam se da ce bar predati mec, da bude kvota 1. Vjerujem da je znao da je dosta ljudi igralo na njega i nadao sam se da ce imati sluha da preda mec, i da na taj nacin ispostuje ljude koji su vjerovali u njega.
To bi bio pravi fer plej potez. Ovako je ostao gorak ukus u ustima, mala mrlja na kraju jedne velike karijere.
Sportski pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa.

Come on

pre 8 godina

Pamtit ću ga i po tome što je popularisao uzvik "Come on" nakon nekog dobro odigranog poena.Mnogi su ga kopirali.To je njegov izum.To danas masovno rade i teniseri i teniserke.Kad god čujem "Come on" uvijek se prisjetim Hjuita.
Postigao je po meni maksimum,jer u njegovo vrijeme konkurencija nije bila toliko jaka kao danas već je vladao vakuum u muškom tenisu.Zbog svega toga iskoristio je taj vakuum i došao do dvije GS titule.Pamtim ga i ko izuzetnog borca koji nikada nje odustajao niti se predavao bez obzira na rezultat.

Celal Halce

pre 8 godina

Bilo je fino i kulturno sve do "rubrike" izjava tenisera u vezi Lejtona Hjuita u kome organizator nije nashao prostora za Novaka,shto ukazuje na to da je SVET licemeran.

beogradjanin

pre 8 godina

Naprasno su zaboravljeni njegovi rasistički ispadi kojima je obilovala karijera ovog tenisera! Ispade veliki šampion i još veći čovek. Ovo drugo sigurno nije,a šampiona je bilo mnogo većih. Dva jedina Masters kupa je osvojio 2001. i 2002.

mala

pre 8 godina

Sasvim slucajno sam pocela da treniram tenis 2001. godine. Tada je on bio najbolji i postao je moj omiljeni teniser. Uvek borben, motivisan, uporan. Sjajan lob, igra na mrezi. Proslave poena. Kacket pozadi. Jedino sto mi je smetalo je ono njegovo(i Rodikovo) "diranje" sortsa. :P Come on Lleyton!

Hvala unapred

pre 8 godina

Razumem ja sve, ali stvarno sramota da Novak nije nasao za shodno da i on uputi neku poruku Hjuitu! Ipak su oni igrali dosta meceva, ne znam zasto se Novak tako poneo. Nije to lepo sokole nas!
(Beobrad, 21. januar 2016 16:10)

Beobrad ne brukaj se, poslao je Novak poruku samo je organizatori nisu prikazali. Kako ljudi vole da se prave pametni, a selektivno prate dogadjaje.

mghc

pre 8 godina

Zavrsio je sa singlom, sutra igra u dublu sa Grotom protiv Pirsa i Kontinena. Svaka njemu cast, Australijan Open nece biti isti bez njegovih maratona na Rod Lejver areni u vecernjem terminu...

Đorđe

pre 8 godina

Za mene je David Ferer i veci borac i bolji trkac od svog vrsnjaka Hjuita. Nazalost vrhunac nije dozivio 2001. ili 2002. nego u periodu kada su Federer, Nadal i Đoković igrali najbolji tenis u njihovim karijerama. Znam, rizikujem da dobijem gomilu minusa. Ali zasto zbog ne biti iskren?

Nebojša

pre 8 godina

Ja tenis nisam pratio kada je on bio broj jedan bio sam mali najbolje ga pamtim protiv Novaka na wimbldonu mislim 2007 ako ne grešim igrali su maraton u pet setova.

Dovidjenja, ne zbogom.

pre 8 godina

Izlazak njegove dece na stadion ispisao je poslednju recenicu njegove profesionalne karijere i prvu recenicu, nadam se, fantasticnog nastavka njegovog zivota, kakav zaista zasluzuje.
Hvala za sve, Rusty!

mikkan

pre 8 godina

Trebao je da se oprosti jos onda pre 5-6 godina kada je Srbija pobedila Australiju u Areni na sljaci, sa njim na celu "Ozija". Od tada, a i par godina pre toga, Hjuit nije prosao 3. kolo ni na celendzeru u Maloj Mostanici.
Mogao je tada da se oprosti kao solidan igrac, a ovako se oprostio kao serijski gubitnik od prosecnih igraca

numba tventitu

pre 8 godina

Ja juče čuo, da je Rasti namestio meč 78 godine, u Luksemburgu, kada je izgubio od Federera, tri prema jedan, u produžecima, i oma sam javio onim Italijanima, al su oni rekli da je to rekla kazala, i da nema dokaza, i da se ne radi o Novaku, jer da je o Novaku, onda bi razmislili, i verovatno lansirali vest da Novak potplaćuje i Nadala i Federera!

no name

pre 8 godina

Jednostavno nije imao srece sa povredama a sigurno da je mogao da ima na kontu jos bar 2-3 GS. Inace teniser koji nije mozda klasa poput nekih tenisera bivsih iz Australije ali bio je vise dobar da bude prvi 87 nedelja i da uzme 30-titula od toga 2 GS. I to je za postovanje.

Aca Znalac

pre 8 godina

Evo vam engleski novinari žrtve. Hjuit je osvajao titule kada je imao malo godina i gubio mečeve isto tako. Istražite ga i pošaljite mu postcard from Melburn, đavoli jedni najgore vrste.

Beobrad

pre 8 godina

@znalac
Tacno. Ali i Novak je ima mnogo ispada na terenu, ponasao se veoma nekulturno, bezobrazno i nesportski pa ga mi i pored toga volimo. I ne znaci da je los teniser ako je vec los covek. Hjuit je odlican teniser, kakav je kao covek, to ne znamo.

antiDebil

pre 8 godina

I posle recite da su Dimitrov, Cilic, Berdih, Vavrinka bolji igraci od ovog lika! Pojma nemate!
(Jumko, 21. januar 2016 12:38)

Wawrinka i Berdih su svakako bolji, ova dvojica su tu negde a gde su na spisku Nadal, Marej i recimo DelPotro ?

zelena trava

pre 8 godina

Neverovatan borac od najmladjih dana. Najbolje oruzje su mu bili nemilosrdan napad i ludacka energija. Da je imao i poneko bolje oruzje bilo bi i vise trofeja. Meni nije bio simpaticam, cinio mi se prenaduvan i pomalo rasista, ali mi je zao sto su mu povrede uticale toliko na karijeru. Zbog toga se nadam i da ce se Del Potro vratiti da odigra par godina na svom nivou.

htio bih da ostanem anoniman

pre 8 godina

Volio bih sad da cujem dezurne kriticare i raznorazne nikogovice koji su se zadnjih dana klonili prica o namjestanju. Danas su vjerovatno svi koji iole prate tenis pomislili da ce Lejton uciniti sve da na terenu ostane sto duze, i sta se desi, Ferer protutnji terenom. Ako ovo nije indikativno da kladionice drze pod cizmom moderni sport onda ne znam sta je. Na kraju je jedino posteni narod na gubitku.

Beobrad

pre 8 godina

Razumem ja sve, ali stvarno sramota da Novak nije nasao za shodno da i on uputi neku poruku Hjuitu! Ipak su oni igrali dosta meceva, ne znam zasto se Novak tako poneo. Nije to lepo sokole nas!

pepe

pre 8 godina

@hjuit
Alo covece 2006 g.,ma ti stvarno napisa ovu budalastinu???Pa NOVAK je tada imao 18 i slovima osamnaest godina!!!Da li si ti NORMALAN???Pa ocigledno i nisi bas...

hjuit

pre 8 godina

...........
Posle Federera i Djokovica, Hjuit je mozda i najtalentovaniji teniser koji je igrao u ovom veku.
(auuu, 21. januar 2016 16:03)
Hjuit je bolji i od Nadala pa mozda i od Federera, samo od novaka Djokovica nije bolji, jel tako? Hjuit je odrao novaka na us openu 2006, prepustivsi mu 5-6 gemova..Posle toga ove pobede novaka se ne racunaju jer je kako kazes bio povredjen..Znaci Hjuit je najbolji teniser svih vremena,drao je sve samo ne Novaka..

hjuit

pre 8 godina

pepe
Decko,nisam ni mislio da ces razumeti o cemu pricam, vise sam se podsmevao komentaru,ironija,razumes..Rec je o tome da kada god neko ide u penziju svi ga hvale kako je najbolji a ovaj lik se nije tu zaustavio vec je napisao da je bolji od Nadala na betonu i travi..Nadal je osvojio 2 wimb i 2 us opena protiv 2 igraca koji su mozda najbolji na tim podlogama,federera i novaka..po mnogima je najbolji teniser ikada..Ali nekome je Hjuit bolji teniser ocigledno,stvar je u tome da je samo svetiNovak bolji od svih.

sava buric

pre 8 godina

ee, mukica Ferer! sta kaze, ima muzej! da bi ga malo popunio, u nedostatku trofeja, stavlja mijice, peskire i jos kojekakve suvenire....

znalac

pre 8 godina

Hjuit je imao visestruke ispade na terenu, spram kojih je Kirgiosov ispad od prosle god.smesan. Ko prati tenis duze od kada je Djokovic postao prvak sveta, zna o cemu pricam. Ostali googlajte...

Nikola

pre 8 godina

Kladio sam se na Lejtona, da ce bar uzeti set Fereru. Nisam mogao da vjerujem da ce takav borac dozvoliti da ga Ferer isprasi sa 3:0 pred domacom publikom, na oprostaju.
Kad su kola krenula niz brdo, nadao sam se da ce bar predati mec, da bude kvota 1. Vjerujem da je znao da je dosta ljudi igralo na njega i nadao sam se da ce imati sluha da preda mec, i da na taj nacin ispostuje ljude koji su vjerovali u njega.
To bi bio pravi fer plej potez. Ovako je ostao gorak ukus u ustima, mala mrlja na kraju jedne velike karijere.
Sportski pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa.

barbosa

pre 8 godina

Jel moguce da se I ovo desilo?
Realno bilo je I vreme,mada sam misljena da se Hjuit trebao povuci jos prije 5-6 godina kada je bilo ocigledno da da nema sta da trazi sa igracima iz vrha ATP-tura.
Ovako,silnim porazima poslednjih godina od razne boranije,je samo doveo u pitanje kvalitet te genaracije sa njim,Rodzerom,Safinom I ostalom druzinom.Pa njega je Troicki pre dve sezone deklasirao sa 6:2,6:0.
Tako dolazimo do zakljucka da se Troicki rodio jedno 10 godina ranije sigurno bi imao barem jedan Slem.
Kengur je definitivno dokaz da je danasnja konkurencija neuporedivo jaca od one kada se Roki izivljavao nad ostatkom ATP-tura.

roza luksemburg

pre 8 godina

rasti zardjao. nr znam zasto mu je trebalo ovoliko da se povuce, godiste je federera ali vec deset godina ne osvaja nista, a cetvrtfinale slema mu je misaona imenica

mikkan

pre 8 godina

Trebao je da se oprosti jos onda pre 5-6 godina kada je Srbija pobedila Australiju u Areni na sljaci, sa njim na celu "Ozija". Od tada, a i par godina pre toga, Hjuit nije prosao 3. kolo ni na celendzeru u Maloj Mostanici.
Mogao je tada da se oprosti kao solidan igrac, a ovako se oprostio kao serijski gubitnik od prosecnih igraca

sava buric

pre 8 godina

ee, mukica Ferer! sta kaze, ima muzej! da bi ga malo popunio, u nedostatku trofeja, stavlja mijice, peskire i jos kojekakve suvenire....

GM

pre 8 godina

Covek je osvojio 2 GS u 18 godina i legenda je na svom kontinentu i sire. A sta ce ostati onda posle Novaka...

Kad bude osvojio 20 GS bice da tenis vise nije 'isti' sport i sl.

Beobrad

pre 8 godina

Razumem ja sve, ali stvarno sramota da Novak nije nasao za shodno da i on uputi neku poruku Hjuitu! Ipak su oni igrali dosta meceva, ne znam zasto se Novak tako poneo. Nije to lepo sokole nas!

antiDebil

pre 8 godina

I posle recite da su Dimitrov, Cilic, Berdih, Vavrinka bolji igraci od ovog lika! Pojma nemate!
(Jumko, 21. januar 2016 12:38)

Wawrinka i Berdih su svakako bolji, ova dvojica su tu negde a gde su na spisku Nadal, Marej i recimo DelPotro ?

hjuit

pre 8 godina

...........
Posle Federera i Djokovica, Hjuit je mozda i najtalentovaniji teniser koji je igrao u ovom veku.
(auuu, 21. januar 2016 16:03)
Hjuit je bolji i od Nadala pa mozda i od Federera, samo od novaka Djokovica nije bolji, jel tako? Hjuit je odrao novaka na us openu 2006, prepustivsi mu 5-6 gemova..Posle toga ove pobede novaka se ne racunaju jer je kako kazes bio povredjen..Znaci Hjuit je najbolji teniser svih vremena,drao je sve samo ne Novaka..

Train in vain

pre 8 godina

Veliki fajter, odlicnu karijeru je imao. Da li mi se ucinilo ili su "isekli" Novakov govor za Lejtonov oprostaj? Malo je off topic al opet...

htio bih da ostanem anoniman

pre 8 godina

Volio bih sad da cujem dezurne kriticare i raznorazne nikogovice koji su se zadnjih dana klonili prica o namjestanju. Danas su vjerovatno svi koji iole prate tenis pomislili da ce Lejton uciniti sve da na terenu ostane sto duze, i sta se desi, Ferer protutnji terenom. Ako ovo nije indikativno da kladionice drze pod cizmom moderni sport onda ne znam sta je. Na kraju je jedino posteni narod na gubitku.

Đorđe

pre 8 godina

Za mene je David Ferer i veci borac i bolji trkac od svog vrsnjaka Hjuita. Nazalost vrhunac nije dozivio 2001. ili 2002. nego u periodu kada su Federer, Nadal i Đoković igrali najbolji tenis u njihovim karijerama. Znam, rizikujem da dobijem gomilu minusa. Ali zasto zbog ne biti iskren?

beogradjanin

pre 8 godina

Naprasno su zaboravljeni njegovi rasistički ispadi kojima je obilovala karijera ovog tenisera! Ispade veliki šampion i još veći čovek. Ovo drugo sigurno nije,a šampiona je bilo mnogo većih. Dva jedina Masters kupa je osvojio 2001. i 2002.

Beobrad

pre 8 godina

@znalac
Tacno. Ali i Novak je ima mnogo ispada na terenu, ponasao se veoma nekulturno, bezobrazno i nesportski pa ga mi i pored toga volimo. I ne znaci da je los teniser ako je vec los covek. Hjuit je odlican teniser, kakav je kao covek, to ne znamo.

Centurion

pre 8 godina

Jedan od najgotivnijih tenisera ikada, pun pozitivne energije, veliki borac i prava legenda belog sporta.
Šteta što nije uzeo još koji GS verujem da je po kvalitetu mogao da zaokruzi karijeru sa bar 5 najvećih trofeja, upravo je AO jedan od onih pehara koji mu silno nedostaju kao kruna karijere.

Celal Halce

pre 8 godina

Bilo je fino i kulturno sve do "rubrike" izjava tenisera u vezi Lejtona Hjuita u kome organizator nije nashao prostora za Novaka,shto ukazuje na to da je SVET licemeran.

pepe

pre 8 godina

@hjuit
Alo covece 2006 g.,ma ti stvarno napisa ovu budalastinu???Pa NOVAK je tada imao 18 i slovima osamnaest godina!!!Da li si ti NORMALAN???Pa ocigledno i nisi bas...

Alex

pre 8 godina

Kapa dole pred Lejtonom Hjuitom.Biće upamćen kao veliki borac, fer i korektan teniser.Mladi teniseri se po mnogo čemu mogu ugledati na njega.

znalac

pre 8 godina

Hjuit je imao visestruke ispade na terenu, spram kojih je Kirgiosov ispad od prosle god.smesan. Ko prati tenis duze od kada je Djokovic postao prvak sveta, zna o cemu pricam. Ostali googlajte...

numba tventitu

pre 8 godina

Ja juče čuo, da je Rasti namestio meč 78 godine, u Luksemburgu, kada je izgubio od Federera, tri prema jedan, u produžecima, i oma sam javio onim Italijanima, al su oni rekli da je to rekla kazala, i da nema dokaza, i da se ne radi o Novaku, jer da je o Novaku, onda bi razmislili, i verovatno lansirali vest da Novak potplaćuje i Nadala i Federera!

hjuit

pre 8 godina

pepe
Decko,nisam ni mislio da ces razumeti o cemu pricam, vise sam se podsmevao komentaru,ironija,razumes..Rec je o tome da kada god neko ide u penziju svi ga hvale kako je najbolji a ovaj lik se nije tu zaustavio vec je napisao da je bolji od Nadala na betonu i travi..Nadal je osvojio 2 wimb i 2 us opena protiv 2 igraca koji su mozda najbolji na tim podlogama,federera i novaka..po mnogima je najbolji teniser ikada..Ali nekome je Hjuit bolji teniser ocigledno,stvar je u tome da je samo svetiNovak bolji od svih.

Dovidjenja, ne zbogom.

pre 8 godina

Izlazak njegove dece na stadion ispisao je poslednju recenicu njegove profesionalne karijere i prvu recenicu, nadam se, fantasticnog nastavka njegovog zivota, kakav zaista zasluzuje.
Hvala za sve, Rusty!

Marko

pre 8 godina

Bilo je fino i kulturno sve do "rubrike" izjava tenisera u vezi Lejtona Hjuita u kome organizator nije nashao prostora za Novaka,shto ukazuje na to da je SVET licemeran.
(Celal Halce, 21. januar 2016 12:54)
Ima video na sajtu AO i to je isti video i izjave koje su pustene na stadionu sa jednom razlikom.Nisu pustili video do kraja jer posle Kirgijosa je govorio Novak.Prvi teniser i najbolji na svetu,iseku ga da se ne cuje njegova poruka Lejtonu.I sad na stadionu i sirom sveta koji su gledali prenos verovatno komentarisu,eto Novak nije nasao minut da uputi reci na oprostaju LH.Perfidno i licemerno od organizatora.Iz svega sto mu rade pre svakog GS,Novace uzmi im sve ove godine.Ne daj im nista uzmi im sve.Sto bi Batler rekao.Ne dajte im nista uzmite im sve.

mala

pre 8 godina

Sasvim slucajno sam pocela da treniram tenis 2001. godine. Tada je on bio najbolji i postao je moj omiljeni teniser. Uvek borben, motivisan, uporan. Sjajan lob, igra na mrezi. Proslave poena. Kacket pozadi. Jedino sto mi je smetalo je ono njegovo(i Rodikovo) "diranje" sortsa. :P Come on Lleyton!

@@@

pre 8 godina

@barbosa
Ne nego si ti dokazao da pratis tenis jedno 2-3 godine.
Hjuit je redovno dobijao Samprasa, Agasija i mnogo jace tenisere od Troickog. Ali, imao je tesku povredu zbog koje nije vise mogao da igra na vrhunskom nivou. Zbog toga je i propao. Kad Djokovic ostari i popusti, pa kada ga neka boranija bude pobedjivala, naci ce se i tada neka budala da prica kako je konkurencija tada jaca.

auuu

pre 8 godina

@antiDebil
Vavrinka ni u kom slucaju nije bolji teniser od Hjuita. Del Potro i Berdih jos manje. Marej? Tesko. Hjuit je pre povrede rutinski pobedjivao Samprasa, Agasija, pa i Federera je savladao u prvih 5 meceva koje su igrali. Bio je jedan od najtalentovanijih tenisera u prethodne 2 decenije. Povreda ga je unistila, pa je i pored toga uspevao da zablista s vremena na vreme. Mnogi ne bi ni to uspeli. Nije posteno omalovazavati Hjuita. Da nije bilo problema sa povredama, on bi se sada povukao sa najmanje 7-8 GS titula. Da li je bolji od Nadala? Na sljaci nikako, ni blizu. Na travi i betonu je Hjuit iz najboljih dana bolji od Nadala, a narocito od Mareja. Ko ga je gledao pre povreda to sigurno zna. Posle Federera i Djokovica, Hjuit je mozda i najtalentovaniji teniser koji je igrao u ovom veku.

Aca Znalac

pre 8 godina

Evo vam engleski novinari žrtve. Hjuit je osvajao titule kada je imao malo godina i gubio mečeve isto tako. Istražite ga i pošaljite mu postcard from Melburn, đavoli jedni najgore vrste.

Hvala unapred

pre 8 godina

Razumem ja sve, ali stvarno sramota da Novak nije nasao za shodno da i on uputi neku poruku Hjuitu! Ipak su oni igrali dosta meceva, ne znam zasto se Novak tako poneo. Nije to lepo sokole nas!
(Beobrad, 21. januar 2016 16:10)

Beobrad ne brukaj se, poslao je Novak poruku samo je organizatori nisu prikazali. Kako ljudi vole da se prave pametni, a selektivno prate dogadjaje.

mghc

pre 8 godina

Zavrsio je sa singlom, sutra igra u dublu sa Grotom protiv Pirsa i Kontinena. Svaka njemu cast, Australijan Open nece biti isti bez njegovih maratona na Rod Lejver areni u vecernjem terminu...

Come on

pre 8 godina

Pamtit ću ga i po tome što je popularisao uzvik "Come on" nakon nekog dobro odigranog poena.Mnogi su ga kopirali.To je njegov izum.To danas masovno rade i teniseri i teniserke.Kad god čujem "Come on" uvijek se prisjetim Hjuita.
Postigao je po meni maksimum,jer u njegovo vrijeme konkurencija nije bila toliko jaka kao danas već je vladao vakuum u muškom tenisu.Zbog svega toga iskoristio je taj vakuum i došao do dvije GS titule.Pamtim ga i ko izuzetnog borca koji nikada nje odustajao niti se predavao bez obzira na rezultat.

Nebojša

pre 8 godina

Ja tenis nisam pratio kada je on bio broj jedan bio sam mali najbolje ga pamtim protiv Novaka na wimbldonu mislim 2007 ako ne grešim igrali su maraton u pet setova.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Zasto uvek mora da bude nekih zajedljivih komentar na racun drugih ljudi.To mi nece biti jasno nikad!" Inace Hjuitu sve najbolje u daljem zivotu van tenisa sa svojom porodici da uziva kako dolikuje.Jeste mozda nije najbolji australijski teniser iz perioda Lajvera,Emersona i jos nekih ali svakako od 2000 godine je bio jedan od najboljih koja Australija ima uz to pozitivan lik i veliki borac koji se nikad nije predavao.Sa tih 30-titula koliko ima ostace upamcen i biti medju svojim bivsim legendama i australijskim teniserima.Stoga jos jednom postovanje za sve i dobru karijeru koju je imao.

b92 najbolji

pre 8 godina

Trebao je da se oprosti jos onda pre 5-6 godina kada je Srbija pobedila Australiju u Areni na sljaci, sa njim na celu "Ozija". Od tada, a i par godina pre toga, Hjuit nije prosao 3. kolo ni na celendzeru u Maloj Mostanici.
Mogao je tada da se oprosti kao solidan igrac, a ovako se oprostio kao serijski gubitnik od prosecnih igraca
(mikkan, 21. januar 2016 13:57)

Samo da te podsetim, a verovatno i ne znas, da je taj Hjuit razbio Vavrinku u tri seta u prvom kolu Vimbldona 2013. godine, a iste godine na US openu u drugom kolu izbacio je Delpa u pet setova. U finalu Brizbejna 2014. pobedio je Federera. Eto, i takav Hjuit, koji je senka nekadasnjeg igraca zbog mnogobrojnih povreda, je pokazao kakav je bio teniser.

dem.i

pre 8 godina

Gledala sam prenos, i zaista je bio divan oprostaj. Toliko je on pozitivan i dobar lik! Navijaci su ga podrzavali do kraja, pevali, na kraju ga ispratili ovacijama. Zelim mu svu srecu, i neka sada uziva sa divnom porodicom koju ima...

JJ

pre 8 godina

Hjuit je covek koji je Samprasu naneo jedan od najtezih poraza u finalu GS. Pobedio ga je u finalu US Opena, a Sampras je US Open osvajao 5 puta. Steta za povrede, da je ostao zdrav, danas bi se o njemu pricalo kao o istinskoj legendi tenisa. Ali, ispade da je od te generacije koja je prevremeno oterala Samprasa u penziju najduze trajao Rodik, iako nije bio ni priblizno dobar kao Hjuit i Safin. Hjuita unistile povrede, Safin unistio sam sebe. Rodik bio stabilan, igrao odlicno na brzim podlogama, jedino za Federera nikada nije nasao lek.
Ali Hjuit je predvodnik te generacije, nazalost nije imao srece da ostane zdrav. S obzirom na sve povrede koje je imao, dosta je i izdrzao.
Ostaje jedini teniser koji nikada nije izgubio finale na travi.

zelena trava

pre 8 godina

Neverovatan borac od najmladjih dana. Najbolje oruzje su mu bili nemilosrdan napad i ludacka energija. Da je imao i poneko bolje oruzje bilo bi i vise trofeja. Meni nije bio simpaticam, cinio mi se prenaduvan i pomalo rasista, ali mi je zao sto su mu povrede uticale toliko na karijeru. Zbog toga se nadam i da ce se Del Potro vratiti da odigra par godina na svom nivou.

no name

pre 8 godina

Jednostavno nije imao srece sa povredama a sigurno da je mogao da ima na kontu jos bar 2-3 GS. Inace teniser koji nije mozda klasa poput nekih tenisera bivsih iz Australije ali bio je vise dobar da bude prvi 87 nedelja i da uzme 30-titula od toga 2 GS. I to je za postovanje.