Rukomet 203

Petak, 15.01.2016.

20:30

EP: Nesrećan poraz Srbije na startu

Reprezentacije Srbije poražena je na otvaranju Evropskog prvenstva od domaćina Poljske u okviru grupe A posle velike borbe – 29:28.

EP: Nesreæan poraz Srbije na startu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

203 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 8 godina

Pratim ovaj sport jos od kad sam bio klinac, i mislim da nikad do sad nisam video da Srbija igra ovako brzo, moderno i efikasno kao sinoc! Ne razumem samo odakle Marsenic u reprezentaciji (imamo bar 5 boljih pivota, a i igraca za odbranu!) i zasto i dalje napadamo samo preko bekova a ne igramo preko krila mada imamo jako dobre igrace na tim pozicijama... Ipak, svaka cast, posle DECENIJA sporih, pozicionih napada nesto je konacno pocelo da se menja!

Daniel Agger

pre 8 godina

Svak cast na borbi,posle duzeg vremena to je bilo na nivou na kom treba da bude,poraz jeste nezasluzen ali su sami krivi za njega nekim bas pocetnickim greskama,pogotovo bode oci iskljucenje Marsenica bez ikakve potrebe kad se lomio rezultat,Stanic skine mrtvi zicer iz kontre,a Marsenic umesto da se vraca nazad on prigovara sudiji.

rocco

pre 8 godina

Da dodam:
-sigurno 10 losih dodavanja pravo u ruke poljacima, pri pokusaju proigravanja pivota;
-6-7 golova smo primili od igraca koji je prethodno potpuno sam ostavljen tj. zaboravljen;
-poljaci su u nedelju izgubili od spanaca 26-12. Toliko o njihovom kvalitetu a usput i nasem.

Johnny

pre 8 godina

EP,u kojem sportu molim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cobo, 15. januar 2016 22:17)

Ne znaš? A još se igra u Beogradu. U vaterpolu, onome sportu koji igraju 4 zemlje na planeti! Ajd uzdravlje

nex

pre 8 godina

@Zare MKD
Tako je. I za to im treba 5-6 min,i sve "pokriveno" pravilima,i niko nista da im ne kaze i da ne primeti. Jednostavno,samo promene kriterijum

Džoni

pre 8 godina

Pod hitno je potrebno menjanje pravila u rukometu! Definitivno sport u kom sudije mogu da skroje rezultat kako god žele mada ne kažem da je bilo tako večeras ali to sudijsko uverenje o pasivnom napadu i vreme koje nije ograničeno za napad je dosta diskutabilno! Sedmerac za nas je suđen nešto preko minut do kraja a vreme je išlo sve vreme dok se Nikčević spremao da ga izvede i dok ga je izvodio tako da je ostalo na kraju svega pola minuta za njihov napad! Veliki je ulog kod neizvesnih završnica da bi se istek vremena prepustio na volju sudijama ili zapisničkom stolu!

Капетан Немо

pre 8 godina

Bedni Kovinjalo!!! (Sramota, 15. januar 2016 22:03)

Не дам Ковињала ни за живу главу. Душко Кораћ је умро, још ако ми отерате Ковињала, престаћу да гледам РТС. Још једино Аца Стојановић може да се мери са њима.
Што се тиче наших рукометаша, одиграли су онако како су обећали: борбено, срчано, без респекта према домаћину и 15000 домаћих навијача. Дали су све од себе и заслужили су макар нерешен резултат. Судије су прилично ,,навлачиле'' за домаћина, нарочито у другом полувремену, мислим да ми нисмо имали такво суђење када смо били домаћини. Мора се признати да су наши имали неколико непотребних грешака, нарочито оно искључење због приговора неколико минута пре краја, и то је вероватно одлучило утакмицу а не промашен пенал Никчевића пред крај утакмице. Чињеница је да су Пољаци значајно појачали одбрану у другом полувермену. Колико је то било у границама регуралног, велико је питање. Судије су пропустиле да досуде неколико очигледних фаулова над нашим играчима а можда и још неко искључење Пољацима (мислим да у другом полувремену нису имали ни једно). Шта је - ту је, не вреди кукати, нека наставе наши тако да се боре па шта ураде. Не бих издвајао ни једног играча, свако је знао своју улогу тиму и сви су дали максимум. Перић је направио одличан посао, нашао је хемију у тиму, још само да проради победнички менталитет и скочи самопоуздање и све је могуће. Против Француске ће бити врло тешко али нико није непобедив, ако буду играли као данас, имају шансе.
Напред Србијо!!!

Sone

pre 8 godina

Zelenovic srce na terenu-Stanic kao macka-nenadic sjajno na pocetku-nikcevic ipak dobar.ostali moraju bolje!
Vidi se napredak u nasoj igri.napokon Idemo Srbija!!!

simon

pre 8 godina

Sjajno petar na pocetku.Nikcevic dobar bez obzira na promasaj.Sesum kasno proradio.Zelenovic me iskreno raspametio ima onu stvar da udari na one bandere u odbrani.Djukic solidan.Stanic uvek odlican.Marsenic tragicar blagk je reci.
Glava gore bez muke protiv Francuza i jako na Makedoonce

milan 26

pre 8 godina

Zavidim ljudima koji ne gledaju sport kao ja. Ja poludim kad ovako izgubimo. pojedem se ziv, glava me boli jos uvek. znao dm d cemo da izgubimo na gol. kunem se. Jer kd codis skoro sve vreme a me mozes da prelomis onda to uradi protivnik. pogotovu dam znao da Nikcevic masi penal, dao ih je sve do tada, sto znaci da odlucujuci masi jer ima plus tezinu rezultata. Uvek kad igramo dobro izgubimo od nekoga ili primimo gol u zadnjoj sekundi za izjadmecenje. Uvek taj korak zafali. ne cudi sto padne moral posle mozda. Nadam se da nece jer vidim pozitivnu atmosferu u timu. dobicemo Makedoniju, ali sa dve pobede bi imali u nastavku mnogo vece sanse. pa i bod je ko kuca bio. Ako ima Boga da nas pocasti za ok igru. sudjenje je bilo sasvim dobro, budimo realni. Mozda je mogao Rnic jos malo da igra vise. Sa kaim igramo posle Makedonaca, koja nova grupa?

Milan

pre 8 godina

Dobro su igrali naši momci, malo sudije zeznule u drugom poluvremenu, previše isključenja. Konačno napredak u igri reprezentacije, samo napred momci!

sasa

pre 8 godina

Auu sudija i pored toga smo imali sanse,bojim se da mi nemamo konstantnost da se dizemo iz utakmice u utakmicu,vec obrnuto.Voleo bi da gresim.Svaka cast momcima

marko

pre 8 godina

Posle fudbala najomaraženiji rukometni savez,učaureni sportski radnici koje je vreme pregazilo,treneri pocetnici,igrači skromni,nemaju hrabrost kad je najvažnije,ovaj nikačevič je na ep u austriji 2010 imao sut 0/9,tad je nas uproastio na prvenstvu,pivoti su nam nikakvi,panjevi,ne može nenadic i zelenovic da igra 60 minuta,sjajni rnic dva minuta igra drugo poluvrme,pericu neznalico u rangu boskovica,i naravno ubedljiv poraz od makedonije i peške kući.

mxyed

pre 8 godina

Strašno. Iako nisam veliki fan rukometa uvek ispratim reprezentaciju i uvek se mnogo iznerviram. Nigde toliko sudija ne moze da izgresi kao u rukometu. Ali ono iskljucenje na prigovor je odlucio mec. Da li je moguce da se ovako glupo gubi.

drvobradi

pre 8 godina

Koliko god placaju Kovinjala,puno je. Kao da prenosi utakmicu JSL izmedju 7 i 9 tog tima,kojima bodovi ne trebaju a ne ovako uzbudljivu utakmicu. Uzas. BTW zasluzili smo barem nereseno, ali glupo smo prokockali sansu.

Danko

pre 8 godina

Sve dok u ekipi budemo imali Marsenice,ovako cemo zavrsavati svoje utakmice.Ne bih da kritikujem igrace ali sta vredi Nikcevicu 5 pogodjenih peteraca a kada je najbitnije on pogadja golmana,Nenadic postigne 6 gol.za 10min,posle katastrofa.Ne znam cija je ideja bila da on izvodi treci sedmerac.Zatim jos njegova 2,3nerezonska poteza i to je to.Zao mi je sto se ovako zavrsilo.Sa eventualnim bodom mogli smo da se nadamo i necemu vecem a ovako i ako prodjemo u 2 fazu,nemamo sta da trazimo.Bicemo u najboljem primeru 4 ili 5 u novoformiranoj grupi.Ponavljam,zao mi je sto se ovako zavsilo,dobar mec smo igrali ali fali nam nesto sto nije rukometno znanje,nego po mom misljenju sportska inteligencija.sportski pozdrav

sedam

pre 8 godina

Onaj protest za 2 min i promašeni ključni sedmerac su vas koštali pobjede, u najgorem slučaju neriješenog. Priznajem da ste odlično odigrali. Samo što preko krila slabo zabijate, možda ste jedan gol tako dali. Ostalo jako dobro.

Ranger

pre 8 godina

Nista novo,a pravila igre su ocajna,vreme se ne zaustavlja ni tokom izvodjenja sedmerca,duzina napada se odredjuje po subjektivnom nahodjenju sudija,niz razloga zbog kojih rukomet i dalje nece biti ni blizu fudbalu i kosarci po popularnosti...

Alen

pre 8 godina

jbg, domacinsko sudjenje...
(nikolololo, 15. januar 2016 21:58)
Pa nimalo, suđenje odlično. Srbija dobra, Poljska iskusnija, Presudila akcija na dva razlike za Srbiju i sa dva igrača viška svi potrčali u kontru i nitko nije pokupio odbijanac.

kris

pre 8 godina

"Nesrećan poraz Srbije".Nije nesrećan nego zaslužen.Kad Marsenić prekida našu kontru,nakon odbrane Stanića,da bi dobio isključenje,a Nikčević ne realizuje priliku utakmice sa sedam metara,onda ni ne zaslužujemo pobedu.Mi smo kao ona krava što svaki dan da 30 litara mleka,smo što svaki put nogom udari po kanti i prolije sve.

stradivari

pre 8 godina

Svaka cast momci...alal vera...Ovakve poraze mogu da podnesem,kada se ovako bori i leprsavo igra..
Jedino sta ne mogu da podnesem je Kovinjalo i Rts,upropastili su sav ugodjaj utakmice

jj

pre 8 godina

Glupo izgubljena utakmica... odbrana nam je i dalje katastrofa, a napad je bolji nego ranije, sa tim da i dalje malo koristimo krila... sudije su nas unistile veceras plus par nasih gluposti... u svakom slucaju bolje nego sto sam se nadao... za poslednji sedmerac sam mogao kucu da ulozim da ce da ga promasi...

BarbaDjole

pre 8 godina

J****a promaši Nikčević sedmerac, ali nikako mu ne treba zameriti. Staniću svaka čast za par 1 na 1 situacija. Znam da se u rukometu uvek sudi za domaće ali drugo poluvreme je bilo kriminalno.

Danko

pre 8 godina

Sve dok imamo raznorazne Marsenice u ekipi,sve dok promasujemo sedmerac u zadnjem minutu,sve dok nas najbolji strelac hoce da postigne sto vise golova naustrb ekipe,nazalost gubicemo ovako utakmice.Steta,odigrali smo dobar mec.Moja prognoza,gubimo od Francuza 5-8 raz.dobijamo Makedonce u neizvesnoj zavrsnici,i u novoformiranoj grupi osvajamo 4 ili 5 mesto.Ponavljam,steta.Da smo bar bod uzeli,mogli bi se nadati necem vecem a ovako...

solidan početak

pre 8 godina

U prvom poluvremenu je bilo korektno ali u drugom je proradio fenomen domaćinskog suđenja i mislim da je to bitno uticalo, naročito kriterijum u zadnjih 5 minuta (iako ne volim kada se krive sudije ali sada mora da se kaže). Utisak je da smo mogli bar nerešeno protiv domaćina. Bekovi su nam baš dobri, to je osveženje, Stanić, šta reći, majstor, međutim, osim Nikčevića izgleda da nemamo neka krila + premalo se uopšte i igra na krila i na kontre (stara boljka). Opet, ovaj tim mi deluje bolje sa Perićem.

novosadjanin

pre 8 godina

Rukomet - sport u kome domaćin "mora" do polufinala. Jedan Katar vicešampion sveta, a Srbija sa rukometom zaostalim 30 godina vicešampion Evrope, i jedni i drugi domaćini naravno. Žao mi je što sam se nervirao i zaluđivao kao klinac.

Walden

pre 8 godina

Igrac vise, rasprava sa sudijama, izlezavanje na parketu, razlozi poraza. A pogotovo ovo drugo, prosto mi ne ide u glavu, i da jeste faul, da igrac ostaje da lezi na parketu i zbog njegovog manjka u odbrani primamo gol. Tipicno za nas. Sve u svemu ok su odigrali nasi, bice to bolje.

mare

pre 8 godina

Stanic nas spasio katastrofe. Odbranio 5 zicera. Marsenica vratiti u CG. Tek se sada vidi koliko fale Ilic pogotovo ali i Vujin kao i Stojkovic.

Miske

pre 8 godina

Domaci teren je presuduo u kljucnim momentima.marsenic neiskusno.nenadic dobar na pocetku.zelenovic koristan i borben u oba pravca.nikcevic je hteo najbolje.stanic moze i bolje. Sve u svemu nismo imali srece.za sve kvazi-strucnjake-pokazali smo da znamo da igramo rukomet.bravo momci.Zivela Srbija!

nena

pre 8 godina

@drss
Taj igrač što obuče crni marker igra kao igrac i kao golman,jer kada jedan igrac dobije isključenje ( 2 min) onda se ' žrtvuje' golman tj.golman izađe a uđe jedan igrac sa klupe da zameni 'izbačenog' igrača jer je bolje da se ima 6 igrača u napadu . A kada krene napad protivničke ekipe onda kreće brza izmena igrac sa markerom izlazi a golman ulazi

pero

pre 8 godina

gubitnici,luzeri,ovo vam je najbolja i jedina dobra utakmica na turniru,doživećete debkal protiv francuza i makedonija,vi ste samo ekipa koja ima potencijal da odigra jednu utakmicu,trener neznalica,da odmori nenadica,sesum na srednjeg,rnic na beka koji je dobro igrao,nije u drugom poluvremenu dva minuta igrao,marsenic je burek izgubljen u svemiru,beljanski takodje,najslabije pivotmene imamo na ep,videcete na kraju ep da su nasi pivoti najmanje golova dali,kako zelenovic igra 60 minuta,pa to nema u africi,ljudi moji da li postoje rukometni radnici,da li su to amateri,da li se razumeju u rukomet,da postave perica,koji ubacuje nezagrijanog elezovica u poslednja dva minuta,a rnic mu na klupi,gubitnici sa trenerom neznalicom zavrsice prvenstvo sa tri poraza

Stefan

pre 8 godina

Jednostavno mi u rukometu i fudbalu nemamo sta da trazimo odavno, dok se ne iskoreni korupcija i dok se ne pocne ulagati.. sto nije slucaj sa kosarkom i odbojkom koju vode pravi ljudi.. nazalost.. bolje da ispadnemo odmah u grupnoj fazi nego da se brukamo...

Oliver Nedeljkovic

pre 8 godina

Marsenicu nije ti mesto u reprezentaciji, pored toga sto si prosecan igrac si jos i bezobrazan pa priustis sebi 2 minuta za prigovor u kljucnim momentima igre...a ovi sa RTS-a bi mogli da dovedu ozbiljnog komentatora za rukomet, Kovinjalo em dosadno zvuci em ne poznaje najosnovnija pravila igre rukometa....

Ivke

pre 8 godina

Ovaj Zmal raspali, nije znao gde se nalazi prvo poluvreme, Nenadic mu dao sest golova iz sest suteva, trener ga izvadio posle deset minuta da sprecava katastrofu, i onda nam odbrani penal za bod na kraju...

Ivke

pre 8 godina

Jedina zamerka Pericu na ovoj utakmici je neshvatljivo drzanje Rnica na klupi u drugom poluvremenu. U prvom dva puta sutnuo, dva gola dao i to probusio golmana.

jaffar

pre 8 godina

Bez obzira na poraz, ovo deluje dosta bolje nego pre, iako nisam upucen u snagu Poljeske reprezentacije, ali koliko znam sa njima smo uvek igrali na loptu.

Igra se dosta brze i raznovrsnije, za razliku od onoga sa Vujinom i Ilicem, gde smo gol mogli da damo samo sa 9+ metara, sporo i bez ikakvog drugog plana.

Ne znam koliko mozemo na ovom prvenstvu, ali neka se momci bore koliko god mogu, pa sta da bude, mi svakako nismo reprezentacija u krugu favorita.

pero

pre 8 godina

Kovinjalo drzi isti tonalitet makar bio potop sveta.
Zreo da se skine sa drzavne TV odavno, ali nismo mi te srece. Ja ne mogu da verujem da ga jos drze da radi ovako vazne prenose, a jasno je da covek radi ispod svih normi. Pa svaki komentator sa SK i ES je za klasu bolji od njega.

Laki

pre 8 godina

Šteta, mogli smo makar bod da izvučemo. Posle mnogo, mnogo, godina video sam naše rukometaše da su pokazali zube. Od svega viđenog, to me najviše raduje.
Na našu žalost, Stanić se kasno probudio (nije da ga kritikujem), mada mogli smo u odbrani mnogo bolje da odigramo. Za ovakvu utakmicu previše lakih golova smo primili. I na kraju, platili smo danak neiskustvu i u poslednjih 5min. smo ušli sa igračem manje. Mislim da Nikčevićev promašaj na kraju ništa ne bi rešio, jer bi Poljaci sigurno iznudili penal ili odigrali akciju sa realizacijom.

Šešum i Nenadić da se uozbilje i da ne prodaju lopte olako, ipak su oni iskusniji od ostalih. Rnić bi trebalo da se opusti, videlo se da je u grču. Zelenović me prijatno iznenadio. Ključna stvar, za nas, na ovom prvenstvu je odbrana.

Momci, glavu gore pa na Francuze.

скоба

pre 8 godina

Добро је момци, главу горе, не треба нико да криви Никчевића, један седмерац је Шмал морао да одбрани.Од задњих 16 минута 10 смо играли са играчем мање, и то је оно што прати свако првенство у рукомету, домаћинско суђење..лепо играте, ни случајно сад не смете да паднете, са Македонцима наше првенство почиње, Французи су друга категорија за све па наравно и за нас..

dragan

pre 8 godina

Potpuno je svejedno da li je jedan razlike ili pet. Poraz je poraz. Znaci, besmisleno je hvaliti tim kad gubi.. Utakmicu je opet resio LOŠ TRENER. Srpski rukometni treneri su katastrofa. Detalj koji je odlucio mec - Srbija sa plus dva ide na minus tri u drugom poluvremenu, a Peric tek tad, posle serije protivnika od 5:0 trazi tajm aut! Od tog trenutka Poljaci su uzeli i igru i rezultat.. Ali ne vredi vise ni govoriri o trenerima... Od Francuza gubimo mnogo ubedljivije nego sto smo vecras od Poljaka koji su nas potcenili. Kada dođe meč sa Makedoncima ni Nenadic ni Sesum nece moci da stoje na na nogama . Idmo kuci odmah nakog grupe sa tri poraza. Da li se ingeniozni Peric seca Rnica? Momka koji je odigrao odlicno svoju rolu u prvom poluvremenu? U drugom mu nije dao da igra uopste. Jedinom momku kod nas koji moze da zabije sa deset metara. Toliko.

mirko

pre 8 godina

Odavno nisam gledao ovako dobru igru nase rep. ali sam ocekivao da ne mozemo do kraja da zadrzimo koncentraciju uz par gresaka i promaseni sedmerac izgubili. I nekako smo malo pravili akcija preko krila

JPR23

pre 8 godina

Odbrana hmm.. Sudije, cirkus, kao i uvek u rukometu, pogotovo "domace sudjenje".. I sedmerzc na kraju da se sve upropasti.. Klasika! Nazalost.

Putnik

pre 8 godina

Ubio mene Bog,ako Mile Isakovic i ekipa pre 30.godina nisu igrali bolje i brze od ovih nasih sada.Totalno bezidejno oslanjamo se na Nenadica kao da smo Belorusija(koja se oslanja samo na Rutenku).Klasicna ispucavanja,ne znamo da dodamo jednu loptu pivotu,krila totalno neiskoriscena i neprimetna,necu da se pravim pametan ali sam prosto znao da ce Szmal odbaniti Nikcevicu penal.Sve u svemu ponovo po ko zna koji put gubimo od Poljaka sa 1-2 gola razlike.Protiv Francuske realno nema sta da trazimo,bar se protiv Makedonije nadam kakvom takvom igrom,osim ako Lazarov ne postigne 20.gola!I dalje ostajem pri tome da smo za vreme Jovice Cvetkovica igrali najjlepsi i najjatraktivniji rukomet,a tada smo i dobili Norvesku igrali nereseno protiv Nemacke i imali cak 7-8 gola prednosti protiv Danske.Posle toga igra nam je igra padala do kriminalnog nivoa,kao da smo se zaglavili u 19 vek.

Dejan

pre 8 godina

Svaka im cast,al daleko je ovo igra za drugu fazu takmicenja. Zelenovic me odusevio. Decko stvarno gine za dres. Al fali nam neko iskusan u odbrani i napadu.. Steta sto tu nije i Ilic.Tacno se vidi da ne znaju sta ce kad je gusto sa loptom . Krila nismo ni koristili.Malo smo i imali srece ,jer ni oni nisu nista posebno prikazali i zbog naseg Stanica.

Danevla

pre 8 godina

Preko 150 komentara na ovu utakmicu govori da Srbija voli i prati rukomet, više od odbojke i vaterpola. Sjajan, pravi muški sport za koji mi kao narod stvarno imamo talenta.Pa pogledajte samo naše bekove, na prvom mestu Nenadića!Ja onakvu fintu šuta nisam odavno video, njegov čuvar i jos dvojica Poljaka nisu znali gde se nalaze, Zmal je vec pao na gol liniji, a kamerman prestao da snima!!!Ali uvek nam fali nešto malo srece, kvaliteta da napravimo rezultat.Mentalitet, struka...Tako malo nam fali da bacimo na kolena favorite,možemo sa svima da igramo. Nadam se da sada nece uslediti uobičajeni scenario za naše, posle nesrećno izgubljene utakmice pad morala i ispadanje.Moramo bar Makedoniju da dobijemo i odemo u drugu fazu takmičenja.

Danijella

pre 8 godina

@dss
@drss
Crni marker nosi igrac u polju koji je zamenio golmana u tom napadu da bi imali isti broj ljudi u polju ( jer nam je jedan igrac iskljucen, ali ne taj sa markerom )..dok on igra mi nemamo golmana na golu sto je naravno na neki nacin i rizik pri gubljenju lopte. To se radi kao i u hokeju da se stvori vise ljudi u akciji. Nadam se da pomoglo. Poz!
P.S. mnogo bre nesto na silu guramo...nema leprsavosti..

Ђурађ

pre 8 godina

Браво момци! Без предаје до краја! Надам се да ће неко једнога дана вратити рукомет у светски врx! Прелеп спорт, створен за нас, али уништи га багра! Са мало улагања, наши клубови би лагано успешно играли ЛШ.

Ficko

pre 8 godina

Reprezentacije sa ovih prostora imaju dobre timove,standardno dobra Hrvatska, tu su i Srbija i Makedonija, kao i Crna Gora koja ima neverovatno talentovanu ekipu,za par godina ocekujem da ce da se bore i za medalje

rocco

pre 8 godina

Neverovatno sa koliko straha odigrase zadnjih 10 minuta.
Sesum poljacima dao 3 gola fore posle je sve bilo teze.
Sudije su se utrkivale da nam iskljuce igraca. U poslednjih 20 min imali smo 10 min igraca manje.
Odlucio je nedostatak hrabrosti i igrac manje.
Usput, mislim da je JEDANPUT ISLA LOPTA NA KRILO na celoj utakmici. Nikcevicu nijednom.

nisam pametan

pre 8 godina

Ni posle 20 godina mi ne znamo da je dozvoljeno napasti i sa krila?!
Iskljucenje zbog prigovora u kljucnim momentima nije potrebno ni komentarisati previse. Jbg takav nam je mentalitet.
Nismo bili toliko losi, Stanic-Nikcevic-Nenadic se izdvajaju. Samo kad bi imali nekoga ko bi mogao da nauci pojedine sirovine kako da igraju pametnije (npr dodaj na stranu kad imas 2 igraca vise, ili u odbrani digni ruke a ne tuci po vratu poljake) mogli bi da se ukljucimo u borbu za medalju. Srecno u nastavku...
Za kraj, zao mi je samo sto smo uvek sami sebi najveci protivnici...

vlade

pre 8 godina

bravo momci, svaka čast, nažalost, nismo imali sreće, pogotovo što su nas zadnjih 10 minuta tukli kao nezdravi, naravno bez isključenja.. odbrana nam je stvarno bila za pohvalu, bez krljanja, i ako su ovi poljaci građeni kao da utovaruju drva, a ne kao rukometaši.. napad, odličan, s obzirom kakvo je bilo suđenje i naravno, kakav renome imamo.. šteta što ćemo morati sa makedonijom da odlučujemo o daljoj sudbini i šteta što smo zaboli ovakvu grupu, ali ako ovako nastave momci, biće to dobro i narednih godina!

Stefan

pre 8 godina

Da se racuna prvo poluvreme, bili bi bolji od Francuza. Da ima neki kretenometar kpji belezi kretenske greske, iskljucenja, faulove u napadu, izgubljene lopte, ni tu nam ne bi bilo ravnih. Uvek za dva minuta prospemo sve sto uradimo, a onda kad se stabilizujemo nadje se neka volina da napravi dva iskljucenja i pokloni pet golova. Do sada je to uglavnom bio Curkovic, sada Marsenic. Inace sve ovo nije lose, igramo 20 % brze, sa markerom kad imamo igraca manje, ima tu nekih mladih igraca. Imaju za dve klase boljeg pivota, a nama fali suter kao Ilic.

ilke

pre 8 godina

Da bih pobedio kvalitetnog protivnika moras da imas hrabrost i veru u sebe. Ako mislite da je slucajno Nenadic nestao u drugom poluvremenu i Nikcevic promasio odlucujuci sedmerac, grdno se varate. Psiha je cudo :)

Ps. Rnic se godinama ignorise u reprezentaciji, iako uvek kada udje u igru je odlican.

Bibe

pre 8 godina

Nije nesrecno nego neznanje e tako treba da se kaze
Dosta vise nesrecno ajde dokle vise jednostavno lose smo igrali i to je to i sudenje uvek mi trazimo nekog krivca

Bravo

pre 8 godina

Odlican naslov NESRETAN PORAZ, drugacije se utakmica ne moze opisati. Jako dinamicna i agresivna igra na obe strane, malo sudijske pomoci za domacina (drugo poluvreme 5 iskljucenja nama i 1 njima, svi preokreti i povecanje prednosti Poljaci su ostvarili u periodu sa igracem vise), nasa stara bolest (padovi u igri - dva puta, na zalost, u drugom poluvremenu). Peric odlicno vodio momke, pravovremeni timeouti, odlicne zamisli. Mozda ima nekih drugih elemenata koji fale i koji su mogli da se odigraju, ali nije trenutak sad da se prica o tome. Momci su me odusevili sve sto je Peric trazio od njih odigrali su veci deo timski manje individualno, agresivno i konacno moderan rukomet (Hvalim te Boze), kod nekih igraca falilo je iskustva ali kako steci ako ne u ovakvim utakmicama. Ostavili su srce na terenu, ali jednostavno nije bilo njihovo vece! Glave gore ima jos utakmica nastavite tako da igrate odlicni ste bili! MOzda bi i najpravednije bilo nereseno jer su i Poljaci igrali odlicno. Sto se vas tice momci, kako Peric rece VERUJTE U SEBE. Idemo dalje..

Predrag

pre 8 godina

Steta. Mogli smo i da ne izgubimo. Mada, da nije bilo Stanica mozda bi poraz bio i ubedljiviji. Medjutim, i sudije su odradile svoj deo posla u pozadini. Najbolji nacin da pomognes domacinu je da mu omogucis da igra sto duze sa igracem vise i to u pravom trenutku, kada se lomi mec.

mile1970

pre 8 godina

Hoce li neko da skloni kovinjala pa on pravila ne poznaje.Ajmo realno svi smo ocekivali ubedljiv poraz momci odigrali sasvim pristojno.Ne krivim Marsenica igrao sam rukomet 20 godina i znam kako boli kad igras celu utakmicu srcano a onda ti dva kretena ovog puta u zutom sve uzmu u poslednkih 10 minuta.Glavu gore jos se igra.

veliki strumf

pre 8 godina

Poraz nije nesrecan, nego smo pobedili sami sebe. U zadnjih 10 minuta 2 glupa iskljucenja Sesuma i narocito Marsenica. Peric posle 2 data penala Nikcevicu daje Nenadicu da sutira bez potrebe, a kad je Nikcevic iskoristio svih 5 (a pretpostavka je da ce posle 5 jednom promasiti) opet daje njemu da sutira presudni sedmerac. U zadnjim minutima igra mu Elezovic koji nije igrao ceo mec, a bombarder Rnic koji je razbijao sedi na klupi. Nenadic bas preterivao na kraju, iako cela odbrana bila na njemu. Odbrana nam je nevidjeno suplja - promasili su bar 10 zicera. Jedino u napadu igramo napokon leprsavo i moderno. Steta, samo da nas ne ubije u pojam ovakav poraz

20 god.ludim

pre 8 godina

20 sekundi do kraja igrac vise pa 2 igraca vise i mi ne guramo loptu na krilo.Svaki nas promasen napad cista kontra za Poljake,mi nijednu kontru.Ne igramo na krila,nemamo kontre,cim nas prestane ovako k...ti u napadu sto ce neminovno doci kad tad lagano gubimo ovo.Vec 20 godina gledam isti rukomet i ludim svi igraju brzo i na kontre,krila samo mi gnjavimo i silujemo kroz sredinu dokle bre vise???

MJ11

pre 8 godina

Ova ekipa je propraćena na ep bez euforije, ustvari nije ni propraćena što može da bude dobro jer će momci biti rasterećeni.Imamo jako tešku grupu i realno ako prodjemo dalje biće uspeh a ja se nadam da možemo do iznenađenja i da obezbedimo kvalifikacije za OI.Napred Srbija!!!

srbin

pre 8 godina

pisem ovo na poluvremenu i jedno veliko bravo za igrace i trenera! Svaka cast na borbi,Poljska kao domacin je bila ogroman favorit,a nasi se trude i bore kao nikad,pametno igraju,vidi se da sa ovim trenerom ima napretka.. Nebitno je koji ce biti rez na kraju,nasi su odusevili!
Hajmooo do pobedeee!

milemen

pre 8 godina

Zavrseno je prvo poluvreme. Rezultat je bolji nego sto smo svi mogli da ocekujemo. Ni igra nije toliko losa. Najvise sto me je obradovalo je sto vise ne igramo "plitku" odbranu 6-0 do same linije od 6 metara. Igraci stoje duboko i izlaze agresivno prema poljskim bekovima. Naravno to ostavlja dovoljno prostora za neke (nema ih mnogo) njihove igrace da svojom brzinom i rukometnom vestinom rese situaciju jedan na jedan. Napad je poceo fenomenalno (citaj Nenadic), samo se nadam da ce nasi poceti da koriste i nase vise nego odlicne bekove, iskusnog Nikcevica i talentovanog Djukica. Srecno nasoj reprezentaciji u nasravku utakmice!

Rothmans

pre 8 godina

Za sad nije lose ali opet stare boljke vladaju u nasoj reprezentaciji, nijedan nas napad sa krila u prvom poluvremenu a sa pivota samo dva puta i oba puta promasaj. Poljaci nas ubijaju kombinacijama na njihovog pivota sreca pa je Stanic odlican mada moze i on jos bolje, s druge strane Nenadic pravi decu Poljacima svojim fintama ali pitanje je koliko cemo imati snage kad ponestane ideja spolja. Plasim se jedino rumunskih sudija evo sad iskljucise dva Poljaka u zadnjem minutu da nam ne vrate to sa kamatom kada se lomi rezultat. Poljaci nista posebno odlicno smo izolirali Bileckog.

Aleksandar

pre 8 godina

Sjajna igra momci, moderan, brz rukomet napokon, Nenadic doktor ove igre, samo neka tako nastave. Sta god uradili veceras, odusevili ste me, sudije na nivou, samo da ne pocnu da brljaju u drugom poluvremenu. Srecno momci !

Miro

pre 8 godina

Pisao sam vam prije 2-3 godine da vam Ilic i dijelom Vujin ubijaju igru....
A sad vidim dobru ekipu kojoj fale desno krilo i pivot za medalju...iako mi se cini kao da je bio neki ok na desnom krilu na P mu pocinje prezime

hm

pre 8 godina

Pa dobro, Periću, da li je moguće da ti srednjaka igra ovaj prespori i bezidejni Šešum, a onakav šuter Rnić greje klupu!? Čim je Rnić ušao u prvom poluvremenu, dao je dva gola iz dva šuta, u trećem napadu navukao dvojicu i ostavio zicer Zelenoviću...

Markoni

pre 8 godina

Pisem na poluvremenu,i moram priznati da sam iskreno iznenadjen kako igramo.Nisam ocekivao da ovako dobro igramo.Po prvi put vidim neke stvari kod nas kojih pre nije bilo.A to su disciplina u igri,zna se sta ko radi,vidi se zelja da se igra brzo i na kontre...Super.Svaka cast

скоба

pre 8 godina

Не чуди ме уопште Ненадић, дечко је најмалерознији играч Европе, да није било неколико повреда, био би годинама међу најбољима на свету, у Немачкој нико не може да га чува, али екипа им игра катастродалну одбрану, па на табели лоше стоје..у другом полувремену ће вероватно да умлате Ненадића, и изгубићемо, али лепо играмо, и свиђа ми се што не морам да гледам гњаватора Вујина

Пера

pre 8 godina

Дуго нисмо играли овако разноврсно у нападу. Осим оних око 5 минута на почетку првог поливремена, када су направили пресност од 3 гола и када смо били погубљени, све остало је било супер!

reporter

pre 8 godina

Ma nije samo Kovinjalo koji kao da je sa sahrane došao, uopšte način prenosa RTS-a da kompletno priguši ton sa terena a istaknu ton komentatora i svako malo puštaju reklame je katastrofa. Je li gledaju oni nekad Eurosport ili slično ? Ja odgledao 5 minuta i ne mogu više, ovo ubija. Sva sreća pa sad preko kablovske ima dosta sportskih kanala pa RTS sport više i ne gledam. Čak ni sa reprezentacijom, toliko su ga uprskali. Aca Stojanović koji čita misli igrača i izveštačeno dere je kazna za mozak. A tek onaj lik iz RT Vojvodina što 20 godina prenosi fudbal, ono je vrh. Ma gledam Olimpijakos umesto naše reprezentacije. Tuga.

Rothmans

pre 8 godina

I naravno kao sto sam i predvideo sve dobro sto smo uradili za prvih 30 minuta smo u*rali za minut i po u drugom raspad sistema po dobro razradjenom receptu.

Miroslav

pre 8 godina

Ovaj nas komentator je prava sramota! Kao da prenosi trecu ligu sahovske partije, a ne utakmicu evropskog prvenstva u rukometu. Bruka!

D9

pre 8 godina

Ne znam da li je neko primetio, ali ako naši igrači u NBA ili stranim fudbalskim ligama imaju prezimena na dresovima sa Č, Ć, Ž... onda mogu i rukometaši.
Njima piše NIKCEVIC, STANIC, SESUM...

Немања

pre 8 godina

Кад Ненадић каже "полако,не дивљајмо,има још 40 минута",ал се дечко променио,сјајан је.

Banjaluka

pre 8 godina

E dobro ste se ukljucili u EP. Bas ste ispratili reprezentaciju svaka vam cast.. Nigdje niste ni sastav objavili.. A da se kojim slucajem vrate sa medaljom svi cete ih svojatati i velicati. Zalosno...

Banjaluka

pre 8 godina

E dobro ste se ukljucili u EP. Bas ste ispratili reprezentaciju svaka vam cast.. Nigdje niste ni sastav objavili.. A da se kojim slucajem vrate sa medaljom svi cete ih svojatati i velicati. Zalosno...

Немања

pre 8 godina

Кад Ненадић каже "полако,не дивљајмо,има још 40 минута",ал се дечко променио,сјајан је.

Džoni

pre 8 godina

Pod hitno je potrebno menjanje pravila u rukometu! Definitivno sport u kom sudije mogu da skroje rezultat kako god žele mada ne kažem da je bilo tako večeras ali to sudijsko uverenje o pasivnom napadu i vreme koje nije ograničeno za napad je dosta diskutabilno! Sedmerac za nas je suđen nešto preko minut do kraja a vreme je išlo sve vreme dok se Nikčević spremao da ga izvede i dok ga je izvodio tako da je ostalo na kraju svega pola minuta za njihov napad! Veliki je ulog kod neizvesnih završnica da bi se istek vremena prepustio na volju sudijama ili zapisničkom stolu!

Milan

pre 8 godina

Dobro su igrali naši momci, malo sudije zeznule u drugom poluvremenu, previše isključenja. Konačno napredak u igri reprezentacije, samo napred momci!

Пера

pre 8 godina

Дуго нисмо играли овако разноврсно у нападу. Осим оних око 5 минута на почетку првог поливремена, када су направили пресност од 3 гола и када смо били погубљени, све остало је било супер!

simon

pre 8 godina

Sjajno petar na pocetku.Nikcevic dobar bez obzira na promasaj.Sesum kasno proradio.Zelenovic me iskreno raspametio ima onu stvar da udari na one bandere u odbrani.Djukic solidan.Stanic uvek odlican.Marsenic tragicar blagk je reci.
Glava gore bez muke protiv Francuza i jako na Makedoonce

Laki

pre 8 godina

Šteta, mogli smo makar bod da izvučemo. Posle mnogo, mnogo, godina video sam naše rukometaše da su pokazali zube. Od svega viđenog, to me najviše raduje.
Na našu žalost, Stanić se kasno probudio (nije da ga kritikujem), mada mogli smo u odbrani mnogo bolje da odigramo. Za ovakvu utakmicu previše lakih golova smo primili. I na kraju, platili smo danak neiskustvu i u poslednjih 5min. smo ušli sa igračem manje. Mislim da Nikčevićev promašaj na kraju ništa ne bi rešio, jer bi Poljaci sigurno iznudili penal ili odigrali akciju sa realizacijom.

Šešum i Nenadić da se uozbilje i da ne prodaju lopte olako, ipak su oni iskusniji od ostalih. Rnić bi trebalo da se opusti, videlo se da je u grču. Zelenović me prijatno iznenadio. Ključna stvar, za nas, na ovom prvenstvu je odbrana.

Momci, glavu gore pa na Francuze.

D9

pre 8 godina

Ne znam da li je neko primetio, ali ako naši igrači u NBA ili stranim fudbalskim ligama imaju prezimena na dresovima sa Č, Ć, Ž... onda mogu i rukometaši.
Njima piše NIKCEVIC, STANIC, SESUM...

Ivke

pre 8 godina

Jedina zamerka Pericu na ovoj utakmici je neshvatljivo drzanje Rnica na klupi u drugom poluvremenu. U prvom dva puta sutnuo, dva gola dao i to probusio golmana.

Danevla

pre 8 godina

Preko 150 komentara na ovu utakmicu govori da Srbija voli i prati rukomet, više od odbojke i vaterpola. Sjajan, pravi muški sport za koji mi kao narod stvarno imamo talenta.Pa pogledajte samo naše bekove, na prvom mestu Nenadića!Ja onakvu fintu šuta nisam odavno video, njegov čuvar i jos dvojica Poljaka nisu znali gde se nalaze, Zmal je vec pao na gol liniji, a kamerman prestao da snima!!!Ali uvek nam fali nešto malo srece, kvaliteta da napravimo rezultat.Mentalitet, struka...Tako malo nam fali da bacimo na kolena favorite,možemo sa svima da igramo. Nadam se da sada nece uslediti uobičajeni scenario za naše, posle nesrećno izgubljene utakmice pad morala i ispadanje.Moramo bar Makedoniju da dobijemo i odemo u drugu fazu takmičenja.

Sone

pre 8 godina

Zelenovic srce na terenu-Stanic kao macka-nenadic sjajno na pocetku-nikcevic ipak dobar.ostali moraju bolje!
Vidi se napredak u nasoj igri.napokon Idemo Srbija!!!

скоба

pre 8 godina

Не чуди ме уопште Ненадић, дечко је најмалерознији играч Европе, да није било неколико повреда, био би годинама међу најбољима на свету, у Немачкој нико не може да га чува, али екипа им игра катастродалну одбрану, па на табели лоше стоје..у другом полувремену ће вероватно да умлате Ненадића, и изгубићемо, али лепо играмо, и свиђа ми се што не морам да гледам гњаватора Вујина

milan 26

pre 8 godina

Zavidim ljudima koji ne gledaju sport kao ja. Ja poludim kad ovako izgubimo. pojedem se ziv, glava me boli jos uvek. znao dm d cemo da izgubimo na gol. kunem se. Jer kd codis skoro sve vreme a me mozes da prelomis onda to uradi protivnik. pogotovu dam znao da Nikcevic masi penal, dao ih je sve do tada, sto znaci da odlucujuci masi jer ima plus tezinu rezultata. Uvek kad igramo dobro izgubimo od nekoga ili primimo gol u zadnjoj sekundi za izjadmecenje. Uvek taj korak zafali. ne cudi sto padne moral posle mozda. Nadam se da nece jer vidim pozitivnu atmosferu u timu. dobicemo Makedoniju, ali sa dve pobede bi imali u nastavku mnogo vece sanse. pa i bod je ko kuca bio. Ako ima Boga da nas pocasti za ok igru. sudjenje je bilo sasvim dobro, budimo realni. Mozda je mogao Rnic jos malo da igra vise. Sa kaim igramo posle Makedonaca, koja nova grupa?

Капетан Немо

pre 8 godina

Bedni Kovinjalo!!! (Sramota, 15. januar 2016 22:03)

Не дам Ковињала ни за живу главу. Душко Кораћ је умро, још ако ми отерате Ковињала, престаћу да гледам РТС. Још једино Аца Стојановић може да се мери са њима.
Што се тиче наших рукометаша, одиграли су онако како су обећали: борбено, срчано, без респекта према домаћину и 15000 домаћих навијача. Дали су све од себе и заслужили су макар нерешен резултат. Судије су прилично ,,навлачиле'' за домаћина, нарочито у другом полувремену, мислим да ми нисмо имали такво суђење када смо били домаћини. Мора се признати да су наши имали неколико непотребних грешака, нарочито оно искључење због приговора неколико минута пре краја, и то је вероватно одлучило утакмицу а не промашен пенал Никчевића пред крај утакмице. Чињеница је да су Пољаци значајно појачали одбрану у другом полувермену. Колико је то било у границама регуралног, велико је питање. Судије су пропустиле да досуде неколико очигледних фаулова над нашим играчима а можда и још неко искључење Пољацима (мислим да у другом полувремену нису имали ни једно). Шта је - ту је, не вреди кукати, нека наставе наши тако да се боре па шта ураде. Не бих издвајао ни једног играча, свако је знао своју улогу тиму и сви су дали максимум. Перић је направио одличан посао, нашао је хемију у тиму, још само да проради победнички менталитет и скочи самопоуздање и све је могуће. Против Француске ће бити врло тешко али нико није непобедив, ако буду играли као данас, имају шансе.
Напред Србијо!!!

ilke

pre 8 godina

Da bih pobedio kvalitetnog protivnika moras da imas hrabrost i veru u sebe. Ako mislite da je slucajno Nenadic nestao u drugom poluvremenu i Nikcevic promasio odlucujuci sedmerac, grdno se varate. Psiha je cudo :)

Ps. Rnic se godinama ignorise u reprezentaciji, iako uvek kada udje u igru je odlican.

jaffar

pre 8 godina

Bez obzira na poraz, ovo deluje dosta bolje nego pre, iako nisam upucen u snagu Poljeske reprezentacije, ali koliko znam sa njima smo uvek igrali na loptu.

Igra se dosta brze i raznovrsnije, za razliku od onoga sa Vujinom i Ilicem, gde smo gol mogli da damo samo sa 9+ metara, sporo i bez ikakvog drugog plana.

Ne znam koliko mozemo na ovom prvenstvu, ali neka se momci bore koliko god mogu, pa sta da bude, mi svakako nismo reprezentacija u krugu favorita.

Miroslav

pre 8 godina

Ovaj nas komentator je prava sramota! Kao da prenosi trecu ligu sahovske partije, a ne utakmicu evropskog prvenstva u rukometu. Bruka!

Ivke

pre 8 godina

Ovaj Zmal raspali, nije znao gde se nalazi prvo poluvreme, Nenadic mu dao sest golova iz sest suteva, trener ga izvadio posle deset minuta da sprecava katastrofu, i onda nam odbrani penal za bod na kraju...

mxyed

pre 8 godina

Strašno. Iako nisam veliki fan rukometa uvek ispratim reprezentaciju i uvek se mnogo iznerviram. Nigde toliko sudija ne moze da izgresi kao u rukometu. Ali ono iskljucenje na prigovor je odlucio mec. Da li je moguce da se ovako glupo gubi.

Oliver Nedeljkovic

pre 8 godina

Marsenicu nije ti mesto u reprezentaciji, pored toga sto si prosecan igrac si jos i bezobrazan pa priustis sebi 2 minuta za prigovor u kljucnim momentima igre...a ovi sa RTS-a bi mogli da dovedu ozbiljnog komentatora za rukomet, Kovinjalo em dosadno zvuci em ne poznaje najosnovnija pravila igre rukometa....

reporter

pre 8 godina

Ma nije samo Kovinjalo koji kao da je sa sahrane došao, uopšte način prenosa RTS-a da kompletno priguši ton sa terena a istaknu ton komentatora i svako malo puštaju reklame je katastrofa. Je li gledaju oni nekad Eurosport ili slično ? Ja odgledao 5 minuta i ne mogu više, ovo ubija. Sva sreća pa sad preko kablovske ima dosta sportskih kanala pa RTS sport više i ne gledam. Čak ni sa reprezentacijom, toliko su ga uprskali. Aca Stojanović koji čita misli igrača i izveštačeno dere je kazna za mozak. A tek onaj lik iz RT Vojvodina što 20 godina prenosi fudbal, ono je vrh. Ma gledam Olimpijakos umesto naše reprezentacije. Tuga.

Stefan

pre 8 godina

Da se racuna prvo poluvreme, bili bi bolji od Francuza. Da ima neki kretenometar kpji belezi kretenske greske, iskljucenja, faulove u napadu, izgubljene lopte, ni tu nam ne bi bilo ravnih. Uvek za dva minuta prospemo sve sto uradimo, a onda kad se stabilizujemo nadje se neka volina da napravi dva iskljucenja i pokloni pet golova. Do sada je to uglavnom bio Curkovic, sada Marsenic. Inace sve ovo nije lose, igramo 20 % brze, sa markerom kad imamo igraca manje, ima tu nekih mladih igraca. Imaju za dve klase boljeg pivota, a nama fali suter kao Ilic.

srbin

pre 8 godina

pisem ovo na poluvremenu i jedno veliko bravo za igrace i trenera! Svaka cast na borbi,Poljska kao domacin je bila ogroman favorit,a nasi se trude i bore kao nikad,pametno igraju,vidi se da sa ovim trenerom ima napretka.. Nebitno je koji ce biti rez na kraju,nasi su odusevili!
Hajmooo do pobedeee!

nena

pre 8 godina

@drss
Taj igrač što obuče crni marker igra kao igrac i kao golman,jer kada jedan igrac dobije isključenje ( 2 min) onda se ' žrtvuje' golman tj.golman izađe a uđe jedan igrac sa klupe da zameni 'izbačenog' igrača jer je bolje da se ima 6 igrača u napadu . A kada krene napad protivničke ekipe onda kreće brza izmena igrac sa markerom izlazi a golman ulazi

Alen

pre 8 godina

jbg, domacinsko sudjenje...
(nikolololo, 15. januar 2016 21:58)
Pa nimalo, suđenje odlično. Srbija dobra, Poljska iskusnija, Presudila akcija na dva razlike za Srbiju i sa dva igrača viška svi potrčali u kontru i nitko nije pokupio odbijanac.

Ficko

pre 8 godina

Reprezentacije sa ovih prostora imaju dobre timove,standardno dobra Hrvatska, tu su i Srbija i Makedonija, kao i Crna Gora koja ima neverovatno talentovanu ekipu,za par godina ocekujem da ce da se bore i za medalje

Bravo

pre 8 godina

Odlican naslov NESRETAN PORAZ, drugacije se utakmica ne moze opisati. Jako dinamicna i agresivna igra na obe strane, malo sudijske pomoci za domacina (drugo poluvreme 5 iskljucenja nama i 1 njima, svi preokreti i povecanje prednosti Poljaci su ostvarili u periodu sa igracem vise), nasa stara bolest (padovi u igri - dva puta, na zalost, u drugom poluvremenu). Peric odlicno vodio momke, pravovremeni timeouti, odlicne zamisli. Mozda ima nekih drugih elemenata koji fale i koji su mogli da se odigraju, ali nije trenutak sad da se prica o tome. Momci su me odusevili sve sto je Peric trazio od njih odigrali su veci deo timski manje individualno, agresivno i konacno moderan rukomet (Hvalim te Boze), kod nekih igraca falilo je iskustva ali kako steci ako ne u ovakvim utakmicama. Ostavili su srce na terenu, ali jednostavno nije bilo njihovo vece! Glave gore ima jos utakmica nastavite tako da igrate odlicni ste bili! MOzda bi i najpravednije bilo nereseno jer su i Poljaci igrali odlicno. Sto se vas tice momci, kako Peric rece VERUJTE U SEBE. Idemo dalje..

hm

pre 8 godina

Pa dobro, Periću, da li je moguće da ti srednjaka igra ovaj prespori i bezidejni Šešum, a onakav šuter Rnić greje klupu!? Čim je Rnić ušao u prvom poluvremenu, dao je dva gola iz dva šuta, u trećem napadu navukao dvojicu i ostavio zicer Zelenoviću...

mile1970

pre 8 godina

Hoce li neko da skloni kovinjala pa on pravila ne poznaje.Ajmo realno svi smo ocekivali ubedljiv poraz momci odigrali sasvim pristojno.Ne krivim Marsenica igrao sam rukomet 20 godina i znam kako boli kad igras celu utakmicu srcano a onda ti dva kretena ovog puta u zutom sve uzmu u poslednkih 10 minuta.Glavu gore jos se igra.

sasa

pre 8 godina

Auu sudija i pored toga smo imali sanse,bojim se da mi nemamo konstantnost da se dizemo iz utakmice u utakmicu,vec obrnuto.Voleo bi da gresim.Svaka cast momcima

Putnik

pre 8 godina

Ubio mene Bog,ako Mile Isakovic i ekipa pre 30.godina nisu igrali bolje i brze od ovih nasih sada.Totalno bezidejno oslanjamo se na Nenadica kao da smo Belorusija(koja se oslanja samo na Rutenku).Klasicna ispucavanja,ne znamo da dodamo jednu loptu pivotu,krila totalno neiskoriscena i neprimetna,necu da se pravim pametan ali sam prosto znao da ce Szmal odbaniti Nikcevicu penal.Sve u svemu ponovo po ko zna koji put gubimo od Poljaka sa 1-2 gola razlike.Protiv Francuske realno nema sta da trazimo,bar se protiv Makedonije nadam kakvom takvom igrom,osim ako Lazarov ne postigne 20.gola!I dalje ostajem pri tome da smo za vreme Jovice Cvetkovica igrali najjlepsi i najjatraktivniji rukomet,a tada smo i dobili Norvesku igrali nereseno protiv Nemacke i imali cak 7-8 gola prednosti protiv Danske.Posle toga igra nam je igra padala do kriminalnog nivoa,kao da smo se zaglavili u 19 vek.

nisam pametan

pre 8 godina

Ni posle 20 godina mi ne znamo da je dozvoljeno napasti i sa krila?!
Iskljucenje zbog prigovora u kljucnim momentima nije potrebno ni komentarisati previse. Jbg takav nam je mentalitet.
Nismo bili toliko losi, Stanic-Nikcevic-Nenadic se izdvajaju. Samo kad bi imali nekoga ko bi mogao da nauci pojedine sirovine kako da igraju pametnije (npr dodaj na stranu kad imas 2 igraca vise, ili u odbrani digni ruke a ne tuci po vratu poljake) mogli bi da se ukljucimo u borbu za medalju. Srecno u nastavku...
Za kraj, zao mi je samo sto smo uvek sami sebi najveci protivnici...

marko

pre 8 godina

Posle fudbala najomaraženiji rukometni savez,učaureni sportski radnici koje je vreme pregazilo,treneri pocetnici,igrači skromni,nemaju hrabrost kad je najvažnije,ovaj nikačevič je na ep u austriji 2010 imao sut 0/9,tad je nas uproastio na prvenstvu,pivoti su nam nikakvi,panjevi,ne može nenadic i zelenovic da igra 60 minuta,sjajni rnic dva minuta igra drugo poluvrme,pericu neznalico u rangu boskovica,i naravno ubedljiv poraz od makedonije i peške kući.

Daniel Agger

pre 8 godina

Svak cast na borbi,posle duzeg vremena to je bilo na nivou na kom treba da bude,poraz jeste nezasluzen ali su sami krivi za njega nekim bas pocetnickim greskama,pogotovo bode oci iskljucenje Marsenica bez ikakve potrebe kad se lomio rezultat,Stanic skine mrtvi zicer iz kontre,a Marsenic umesto da se vraca nazad on prigovara sudiji.

Ђурађ

pre 8 godina

Браво момци! Без предаје до краја! Надам се да ће неко једнога дана вратити рукомет у светски врx! Прелеп спорт, створен за нас, али уништи га багра! Са мало улагања, наши клубови би лагано успешно играли ЛШ.

Dejan

pre 8 godina

Svaka im cast,al daleko je ovo igra za drugu fazu takmicenja. Zelenovic me odusevio. Decko stvarno gine za dres. Al fali nam neko iskusan u odbrani i napadu.. Steta sto tu nije i Ilic.Tacno se vidi da ne znaju sta ce kad je gusto sa loptom . Krila nismo ni koristili.Malo smo i imali srece ,jer ni oni nisu nista posebno prikazali i zbog naseg Stanica.

nex

pre 8 godina

@Zare MKD
Tako je. I za to im treba 5-6 min,i sve "pokriveno" pravilima,i niko nista da im ne kaze i da ne primeti. Jednostavno,samo promene kriterijum

MJ11

pre 8 godina

Ova ekipa je propraćena na ep bez euforije, ustvari nije ni propraćena što može da bude dobro jer će momci biti rasterećeni.Imamo jako tešku grupu i realno ako prodjemo dalje biće uspeh a ja se nadam da možemo do iznenađenja i da obezbedimo kvalifikacije za OI.Napred Srbija!!!

pero

pre 8 godina

Kovinjalo drzi isti tonalitet makar bio potop sveta.
Zreo da se skine sa drzavne TV odavno, ali nismo mi te srece. Ja ne mogu da verujem da ga jos drze da radi ovako vazne prenose, a jasno je da covek radi ispod svih normi. Pa svaki komentator sa SK i ES je za klasu bolji od njega.

solidan početak

pre 8 godina

U prvom poluvremenu je bilo korektno ali u drugom je proradio fenomen domaćinskog suđenja i mislim da je to bitno uticalo, naročito kriterijum u zadnjih 5 minuta (iako ne volim kada se krive sudije ali sada mora da se kaže). Utisak je da smo mogli bar nerešeno protiv domaćina. Bekovi su nam baš dobri, to je osveženje, Stanić, šta reći, majstor, međutim, osim Nikčevića izgleda da nemamo neka krila + premalo se uopšte i igra na krila i na kontre (stara boljka). Opet, ovaj tim mi deluje bolje sa Perićem.

novosadjanin

pre 8 godina

Rukomet - sport u kome domaćin "mora" do polufinala. Jedan Katar vicešampion sveta, a Srbija sa rukometom zaostalim 30 godina vicešampion Evrope, i jedni i drugi domaćini naravno. Žao mi je što sam se nervirao i zaluđivao kao klinac.

stradivari

pre 8 godina

Svaka cast momci...alal vera...Ovakve poraze mogu da podnesem,kada se ovako bori i leprsavo igra..
Jedino sta ne mogu da podnesem je Kovinjalo i Rts,upropastili su sav ugodjaj utakmice

Johnny

pre 8 godina

EP,u kojem sportu molim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cobo, 15. januar 2016 22:17)

Ne znaš? A još se igra u Beogradu. U vaterpolu, onome sportu koji igraju 4 zemlje na planeti! Ajd uzdravlje

drvobradi

pre 8 godina

Koliko god placaju Kovinjala,puno je. Kao da prenosi utakmicu JSL izmedju 7 i 9 tog tima,kojima bodovi ne trebaju a ne ovako uzbudljivu utakmicu. Uzas. BTW zasluzili smo barem nereseno, ali glupo smo prokockali sansu.

Ranger

pre 8 godina

Nista novo,a pravila igre su ocajna,vreme se ne zaustavlja ni tokom izvodjenja sedmerca,duzina napada se odredjuje po subjektivnom nahodjenju sudija,niz razloga zbog kojih rukomet i dalje nece biti ni blizu fudbalu i kosarci po popularnosti...

Miro

pre 8 godina

Pisao sam vam prije 2-3 godine da vam Ilic i dijelom Vujin ubijaju igru....
A sad vidim dobru ekipu kojoj fale desno krilo i pivot za medalju...iako mi se cini kao da je bio neki ok na desnom krilu na P mu pocinje prezime

Aleksandar

pre 8 godina

Sjajna igra momci, moderan, brz rukomet napokon, Nenadic doktor ove igre, samo neka tako nastave. Sta god uradili veceras, odusevili ste me, sudije na nivou, samo da ne pocnu da brljaju u drugom poluvremenu. Srecno momci !

Markoni

pre 8 godina

Pisem na poluvremenu,i moram priznati da sam iskreno iznenadjen kako igramo.Nisam ocekivao da ovako dobro igramo.Po prvi put vidim neke stvari kod nas kojih pre nije bilo.A to su disciplina u igri,zna se sta ko radi,vidi se zelja da se igra brzo i na kontre...Super.Svaka cast

Danko

pre 8 godina

Sve dok imamo raznorazne Marsenice u ekipi,sve dok promasujemo sedmerac u zadnjem minutu,sve dok nas najbolji strelac hoce da postigne sto vise golova naustrb ekipe,nazalost gubicemo ovako utakmice.Steta,odigrali smo dobar mec.Moja prognoza,gubimo od Francuza 5-8 raz.dobijamo Makedonce u neizvesnoj zavrsnici,i u novoformiranoj grupi osvajamo 4 ili 5 mesto.Ponavljam,steta.Da smo bar bod uzeli,mogli bi se nadati necem vecem a ovako...

20 god.ludim

pre 8 godina

20 sekundi do kraja igrac vise pa 2 igraca vise i mi ne guramo loptu na krilo.Svaki nas promasen napad cista kontra za Poljake,mi nijednu kontru.Ne igramo na krila,nemamo kontre,cim nas prestane ovako k...ti u napadu sto ce neminovno doci kad tad lagano gubimo ovo.Vec 20 godina gledam isti rukomet i ludim svi igraju brzo i na kontre,krila samo mi gnjavimo i silujemo kroz sredinu dokle bre vise???

kris

pre 8 godina

"Nesrećan poraz Srbije".Nije nesrećan nego zaslužen.Kad Marsenić prekida našu kontru,nakon odbrane Stanića,da bi dobio isključenje,a Nikčević ne realizuje priliku utakmice sa sedam metara,onda ni ne zaslužujemo pobedu.Mi smo kao ona krava što svaki dan da 30 litara mleka,smo što svaki put nogom udari po kanti i prolije sve.

Miske

pre 8 godina

Domaci teren je presuduo u kljucnim momentima.marsenic neiskusno.nenadic dobar na pocetku.zelenovic koristan i borben u oba pravca.nikcevic je hteo najbolje.stanic moze i bolje. Sve u svemu nismo imali srece.za sve kvazi-strucnjake-pokazali smo da znamo da igramo rukomet.bravo momci.Zivela Srbija!

Rothmans

pre 8 godina

I naravno kao sto sam i predvideo sve dobro sto smo uradili za prvih 30 minuta smo u*rali za minut i po u drugom raspad sistema po dobro razradjenom receptu.

JPR23

pre 8 godina

Odbrana hmm.. Sudije, cirkus, kao i uvek u rukometu, pogotovo "domace sudjenje".. I sedmerzc na kraju da se sve upropasti.. Klasika! Nazalost.

скоба

pre 8 godina

Добро је момци, главу горе, не треба нико да криви Никчевића, један седмерац је Шмал морао да одбрани.Од задњих 16 минута 10 смо играли са играчем мање, и то је оно што прати свако првенство у рукомету, домаћинско суђење..лепо играте, ни случајно сад не смете да паднете, са Македонцима наше првенство почиње, Французи су друга категорија за све па наравно и за нас..

veliki strumf

pre 8 godina

Poraz nije nesrecan, nego smo pobedili sami sebe. U zadnjih 10 minuta 2 glupa iskljucenja Sesuma i narocito Marsenica. Peric posle 2 data penala Nikcevicu daje Nenadicu da sutira bez potrebe, a kad je Nikcevic iskoristio svih 5 (a pretpostavka je da ce posle 5 jednom promasiti) opet daje njemu da sutira presudni sedmerac. U zadnjim minutima igra mu Elezovic koji nije igrao ceo mec, a bombarder Rnic koji je razbijao sedi na klupi. Nenadic bas preterivao na kraju, iako cela odbrana bila na njemu. Odbrana nam je nevidjeno suplja - promasili su bar 10 zicera. Jedino u napadu igramo napokon leprsavo i moderno. Steta, samo da nas ne ubije u pojam ovakav poraz

pero

pre 8 godina

gubitnici,luzeri,ovo vam je najbolja i jedina dobra utakmica na turniru,doživećete debkal protiv francuza i makedonija,vi ste samo ekipa koja ima potencijal da odigra jednu utakmicu,trener neznalica,da odmori nenadica,sesum na srednjeg,rnic na beka koji je dobro igrao,nije u drugom poluvremenu dva minuta igrao,marsenic je burek izgubljen u svemiru,beljanski takodje,najslabije pivotmene imamo na ep,videcete na kraju ep da su nasi pivoti najmanje golova dali,kako zelenovic igra 60 minuta,pa to nema u africi,ljudi moji da li postoje rukometni radnici,da li su to amateri,da li se razumeju u rukomet,da postave perica,koji ubacuje nezagrijanog elezovica u poslednja dva minuta,a rnic mu na klupi,gubitnici sa trenerom neznalicom zavrsice prvenstvo sa tri poraza

Predrag

pre 8 godina

Steta. Mogli smo i da ne izgubimo. Mada, da nije bilo Stanica mozda bi poraz bio i ubedljiviji. Medjutim, i sudije su odradile svoj deo posla u pozadini. Najbolji nacin da pomognes domacinu je da mu omogucis da igra sto duze sa igracem vise i to u pravom trenutku, kada se lomi mec.

sedam

pre 8 godina

Onaj protest za 2 min i promašeni ključni sedmerac su vas koštali pobjede, u najgorem slučaju neriješenog. Priznajem da ste odlično odigrali. Samo što preko krila slabo zabijate, možda ste jedan gol tako dali. Ostalo jako dobro.

dragan

pre 8 godina

Potpuno je svejedno da li je jedan razlike ili pet. Poraz je poraz. Znaci, besmisleno je hvaliti tim kad gubi.. Utakmicu je opet resio LOŠ TRENER. Srpski rukometni treneri su katastrofa. Detalj koji je odlucio mec - Srbija sa plus dva ide na minus tri u drugom poluvremenu, a Peric tek tad, posle serije protivnika od 5:0 trazi tajm aut! Od tog trenutka Poljaci su uzeli i igru i rezultat.. Ali ne vredi vise ni govoriri o trenerima... Od Francuza gubimo mnogo ubedljivije nego sto smo vecras od Poljaka koji su nas potcenili. Kada dođe meč sa Makedoncima ni Nenadic ni Sesum nece moci da stoje na na nogama . Idmo kuci odmah nakog grupe sa tri poraza. Da li se ingeniozni Peric seca Rnica? Momka koji je odigrao odlicno svoju rolu u prvom poluvremenu? U drugom mu nije dao da igra uopste. Jedinom momku kod nas koji moze da zabije sa deset metara. Toliko.

Danko

pre 8 godina

Sve dok u ekipi budemo imali Marsenice,ovako cemo zavrsavati svoje utakmice.Ne bih da kritikujem igrace ali sta vredi Nikcevicu 5 pogodjenih peteraca a kada je najbitnije on pogadja golmana,Nenadic postigne 6 gol.za 10min,posle katastrofa.Ne znam cija je ideja bila da on izvodi treci sedmerac.Zatim jos njegova 2,3nerezonska poteza i to je to.Zao mi je sto se ovako zavrsilo.Sa eventualnim bodom mogli smo da se nadamo i necemu vecem a ovako i ako prodjemo u 2 fazu,nemamo sta da trazimo.Bicemo u najboljem primeru 4 ili 5 u novoformiranoj grupi.Ponavljam,zao mi je sto se ovako zavsilo,dobar mec smo igrali ali fali nam nesto sto nije rukometno znanje,nego po mom misljenju sportska inteligencija.sportski pozdrav

vlade

pre 8 godina

bravo momci, svaka čast, nažalost, nismo imali sreće, pogotovo što su nas zadnjih 10 minuta tukli kao nezdravi, naravno bez isključenja.. odbrana nam je stvarno bila za pohvalu, bez krljanja, i ako su ovi poljaci građeni kao da utovaruju drva, a ne kao rukometaši.. napad, odličan, s obzirom kakvo je bilo suđenje i naravno, kakav renome imamo.. šteta što ćemo morati sa makedonijom da odlučujemo o daljoj sudbini i šteta što smo zaboli ovakvu grupu, ali ako ovako nastave momci, biće to dobro i narednih godina!

Rothmans

pre 8 godina

Za sad nije lose ali opet stare boljke vladaju u nasoj reprezentaciji, nijedan nas napad sa krila u prvom poluvremenu a sa pivota samo dva puta i oba puta promasaj. Poljaci nas ubijaju kombinacijama na njihovog pivota sreca pa je Stanic odlican mada moze i on jos bolje, s druge strane Nenadic pravi decu Poljacima svojim fintama ali pitanje je koliko cemo imati snage kad ponestane ideja spolja. Plasim se jedino rumunskih sudija evo sad iskljucise dva Poljaka u zadnjem minutu da nam ne vrate to sa kamatom kada se lomi rezultat. Poljaci nista posebno odlicno smo izolirali Bileckog.

BarbaDjole

pre 8 godina

J****a promaši Nikčević sedmerac, ali nikako mu ne treba zameriti. Staniću svaka čast za par 1 na 1 situacija. Znam da se u rukometu uvek sudi za domaće ali drugo poluvreme je bilo kriminalno.

jj

pre 8 godina

Glupo izgubljena utakmica... odbrana nam je i dalje katastrofa, a napad je bolji nego ranije, sa tim da i dalje malo koristimo krila... sudije su nas unistile veceras plus par nasih gluposti... u svakom slucaju bolje nego sto sam se nadao... za poslednji sedmerac sam mogao kucu da ulozim da ce da ga promasi...

mirko

pre 8 godina

Odavno nisam gledao ovako dobru igru nase rep. ali sam ocekivao da ne mozemo do kraja da zadrzimo koncentraciju uz par gresaka i promaseni sedmerac izgubili. I nekako smo malo pravili akcija preko krila

rocco

pre 8 godina

Neverovatno sa koliko straha odigrase zadnjih 10 minuta.
Sesum poljacima dao 3 gola fore posle je sve bilo teze.
Sudije su se utrkivale da nam iskljuce igraca. U poslednjih 20 min imali smo 10 min igraca manje.
Odlucio je nedostatak hrabrosti i igrac manje.
Usput, mislim da je JEDANPUT ISLA LOPTA NA KRILO na celoj utakmici. Nikcevicu nijednom.

Danijella

pre 8 godina

@dss
@drss
Crni marker nosi igrac u polju koji je zamenio golmana u tom napadu da bi imali isti broj ljudi u polju ( jer nam je jedan igrac iskljucen, ali ne taj sa markerom )..dok on igra mi nemamo golmana na golu sto je naravno na neki nacin i rizik pri gubljenju lopte. To se radi kao i u hokeju da se stvori vise ljudi u akciji. Nadam se da pomoglo. Poz!
P.S. mnogo bre nesto na silu guramo...nema leprsavosti..

Walden

pre 8 godina

Igrac vise, rasprava sa sudijama, izlezavanje na parketu, razlozi poraza. A pogotovo ovo drugo, prosto mi ne ide u glavu, i da jeste faul, da igrac ostaje da lezi na parketu i zbog njegovog manjka u odbrani primamo gol. Tipicno za nas. Sve u svemu ok su odigrali nasi, bice to bolje.

Stefan

pre 8 godina

Jednostavno mi u rukometu i fudbalu nemamo sta da trazimo odavno, dok se ne iskoreni korupcija i dok se ne pocne ulagati.. sto nije slucaj sa kosarkom i odbojkom koju vode pravi ljudi.. nazalost.. bolje da ispadnemo odmah u grupnoj fazi nego da se brukamo...

rocco

pre 8 godina

Da dodam:
-sigurno 10 losih dodavanja pravo u ruke poljacima, pri pokusaju proigravanja pivota;
-6-7 golova smo primili od igraca koji je prethodno potpuno sam ostavljen tj. zaboravljen;
-poljaci su u nedelju izgubili od spanaca 26-12. Toliko o njihovom kvalitetu a usput i nasem.

Milan

pre 8 godina

Pratim ovaj sport jos od kad sam bio klinac, i mislim da nikad do sad nisam video da Srbija igra ovako brzo, moderno i efikasno kao sinoc! Ne razumem samo odakle Marsenic u reprezentaciji (imamo bar 5 boljih pivota, a i igraca za odbranu!) i zasto i dalje napadamo samo preko bekova a ne igramo preko krila mada imamo jako dobre igrace na tim pozicijama... Ipak, svaka cast, posle DECENIJA sporih, pozicionih napada nesto je konacno pocelo da se menja!

milemen

pre 8 godina

Zavrseno je prvo poluvreme. Rezultat je bolji nego sto smo svi mogli da ocekujemo. Ni igra nije toliko losa. Najvise sto me je obradovalo je sto vise ne igramo "plitku" odbranu 6-0 do same linije od 6 metara. Igraci stoje duboko i izlaze agresivno prema poljskim bekovima. Naravno to ostavlja dovoljno prostora za neke (nema ih mnogo) njihove igrace da svojom brzinom i rukometnom vestinom rese situaciju jedan na jedan. Napad je poceo fenomenalno (citaj Nenadic), samo se nadam da ce nasi poceti da koriste i nase vise nego odlicne bekove, iskusnog Nikcevica i talentovanog Djukica. Srecno nasoj reprezentaciji u nasravku utakmice!

mare

pre 8 godina

Stanic nas spasio katastrofe. Odbranio 5 zicera. Marsenica vratiti u CG. Tek se sada vidi koliko fale Ilic pogotovo ali i Vujin kao i Stojkovic.

Bibe

pre 8 godina

Nije nesrecno nego neznanje e tako treba da se kaze
Dosta vise nesrecno ajde dokle vise jednostavno lose smo igrali i to je to i sudenje uvek mi trazimo nekog krivca

pero

pre 8 godina

gubitnici,luzeri,ovo vam je najbolja i jedina dobra utakmica na turniru,doživećete debkal protiv francuza i makedonija,vi ste samo ekipa koja ima potencijal da odigra jednu utakmicu,trener neznalica,da odmori nenadica,sesum na srednjeg,rnic na beka koji je dobro igrao,nije u drugom poluvremenu dva minuta igrao,marsenic je burek izgubljen u svemiru,beljanski takodje,najslabije pivotmene imamo na ep,videcete na kraju ep da su nasi pivoti najmanje golova dali,kako zelenovic igra 60 minuta,pa to nema u africi,ljudi moji da li postoje rukometni radnici,da li su to amateri,da li se razumeju u rukomet,da postave perica,koji ubacuje nezagrijanog elezovica u poslednja dva minuta,a rnic mu na klupi,gubitnici sa trenerom neznalicom zavrsice prvenstvo sa tri poraza

marko

pre 8 godina

Posle fudbala najomaraženiji rukometni savez,učaureni sportski radnici koje je vreme pregazilo,treneri pocetnici,igrači skromni,nemaju hrabrost kad je najvažnije,ovaj nikačevič je na ep u austriji 2010 imao sut 0/9,tad je nas uproastio na prvenstvu,pivoti su nam nikakvi,panjevi,ne može nenadic i zelenovic da igra 60 minuta,sjajni rnic dva minuta igra drugo poluvrme,pericu neznalico u rangu boskovica,i naravno ubedljiv poraz od makedonije i peške kući.

Putnik

pre 8 godina

Ubio mene Bog,ako Mile Isakovic i ekipa pre 30.godina nisu igrali bolje i brze od ovih nasih sada.Totalno bezidejno oslanjamo se na Nenadica kao da smo Belorusija(koja se oslanja samo na Rutenku).Klasicna ispucavanja,ne znamo da dodamo jednu loptu pivotu,krila totalno neiskoriscena i neprimetna,necu da se pravim pametan ali sam prosto znao da ce Szmal odbaniti Nikcevicu penal.Sve u svemu ponovo po ko zna koji put gubimo od Poljaka sa 1-2 gola razlike.Protiv Francuske realno nema sta da trazimo,bar se protiv Makedonije nadam kakvom takvom igrom,osim ako Lazarov ne postigne 20.gola!I dalje ostajem pri tome da smo za vreme Jovice Cvetkovica igrali najjlepsi i najjatraktivniji rukomet,a tada smo i dobili Norvesku igrali nereseno protiv Nemacke i imali cak 7-8 gola prednosti protiv Danske.Posle toga igra nam je igra padala do kriminalnog nivoa,kao da smo se zaglavili u 19 vek.

Johnny

pre 8 godina

EP,u kojem sportu molim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cobo, 15. januar 2016 22:17)

Ne znaš? A još se igra u Beogradu. U vaterpolu, onome sportu koji igraju 4 zemlje na planeti! Ajd uzdravlje

Rothmans

pre 8 godina

I naravno kao sto sam i predvideo sve dobro sto smo uradili za prvih 30 minuta smo u*rali za minut i po u drugom raspad sistema po dobro razradjenom receptu.

mare

pre 8 godina

Stanic nas spasio katastrofe. Odbranio 5 zicera. Marsenica vratiti u CG. Tek se sada vidi koliko fale Ilic pogotovo ali i Vujin kao i Stojkovic.

hm

pre 8 godina

Pa dobro, Periću, da li je moguće da ti srednjaka igra ovaj prespori i bezidejni Šešum, a onakav šuter Rnić greje klupu!? Čim je Rnić ušao u prvom poluvremenu, dao je dva gola iz dva šuta, u trećem napadu navukao dvojicu i ostavio zicer Zelenoviću...

mile1970

pre 8 godina

Hoce li neko da skloni kovinjala pa on pravila ne poznaje.Ajmo realno svi smo ocekivali ubedljiv poraz momci odigrali sasvim pristojno.Ne krivim Marsenica igrao sam rukomet 20 godina i znam kako boli kad igras celu utakmicu srcano a onda ti dva kretena ovog puta u zutom sve uzmu u poslednkih 10 minuta.Glavu gore jos se igra.

Капетан Немо

pre 8 godina

Bedni Kovinjalo!!! (Sramota, 15. januar 2016 22:03)

Не дам Ковињала ни за живу главу. Душко Кораћ је умро, још ако ми отерате Ковињала, престаћу да гледам РТС. Још једино Аца Стојановић може да се мери са њима.
Што се тиче наших рукометаша, одиграли су онако како су обећали: борбено, срчано, без респекта према домаћину и 15000 домаћих навијача. Дали су све од себе и заслужили су макар нерешен резултат. Судије су прилично ,,навлачиле'' за домаћина, нарочито у другом полувремену, мислим да ми нисмо имали такво суђење када смо били домаћини. Мора се признати да су наши имали неколико непотребних грешака, нарочито оно искључење због приговора неколико минута пре краја, и то је вероватно одлучило утакмицу а не промашен пенал Никчевића пред крај утакмице. Чињеница је да су Пољаци значајно појачали одбрану у другом полувермену. Колико је то било у границама регуралног, велико је питање. Судије су пропустиле да досуде неколико очигледних фаулова над нашим играчима а можда и још неко искључење Пољацима (мислим да у другом полувремену нису имали ни једно). Шта је - ту је, не вреди кукати, нека наставе наши тако да се боре па шта ураде. Не бих издвајао ни једног играча, свако је знао своју улогу тиму и сви су дали максимум. Перић је направио одличан посао, нашао је хемију у тиму, још само да проради победнички менталитет и скочи самопоуздање и све је могуће. Против Француске ће бити врло тешко али нико није непобедив, ако буду играли као данас, имају шансе.
Напред Србијо!!!

Oliver Nedeljkovic

pre 8 godina

Marsenicu nije ti mesto u reprezentaciji, pored toga sto si prosecan igrac si jos i bezobrazan pa priustis sebi 2 minuta za prigovor u kljucnim momentima igre...a ovi sa RTS-a bi mogli da dovedu ozbiljnog komentatora za rukomet, Kovinjalo em dosadno zvuci em ne poznaje najosnovnija pravila igre rukometa....

Stefan

pre 8 godina

Jednostavno mi u rukometu i fudbalu nemamo sta da trazimo odavno, dok se ne iskoreni korupcija i dok se ne pocne ulagati.. sto nije slucaj sa kosarkom i odbojkom koju vode pravi ljudi.. nazalost.. bolje da ispadnemo odmah u grupnoj fazi nego da se brukamo...

Džoni

pre 8 godina

Pod hitno je potrebno menjanje pravila u rukometu! Definitivno sport u kom sudije mogu da skroje rezultat kako god žele mada ne kažem da je bilo tako večeras ali to sudijsko uverenje o pasivnom napadu i vreme koje nije ograničeno za napad je dosta diskutabilno! Sedmerac za nas je suđen nešto preko minut do kraja a vreme je išlo sve vreme dok se Nikčević spremao da ga izvede i dok ga je izvodio tako da je ostalo na kraju svega pola minuta za njihov napad! Veliki je ulog kod neizvesnih završnica da bi se istek vremena prepustio na volju sudijama ili zapisničkom stolu!

Banjaluka

pre 8 godina

E dobro ste se ukljucili u EP. Bas ste ispratili reprezentaciju svaka vam cast.. Nigdje niste ni sastav objavili.. A da se kojim slucajem vrate sa medaljom svi cete ih svojatati i velicati. Zalosno...

milan 26

pre 8 godina

Zavidim ljudima koji ne gledaju sport kao ja. Ja poludim kad ovako izgubimo. pojedem se ziv, glava me boli jos uvek. znao dm d cemo da izgubimo na gol. kunem se. Jer kd codis skoro sve vreme a me mozes da prelomis onda to uradi protivnik. pogotovu dam znao da Nikcevic masi penal, dao ih je sve do tada, sto znaci da odlucujuci masi jer ima plus tezinu rezultata. Uvek kad igramo dobro izgubimo od nekoga ili primimo gol u zadnjoj sekundi za izjadmecenje. Uvek taj korak zafali. ne cudi sto padne moral posle mozda. Nadam se da nece jer vidim pozitivnu atmosferu u timu. dobicemo Makedoniju, ali sa dve pobede bi imali u nastavku mnogo vece sanse. pa i bod je ko kuca bio. Ako ima Boga da nas pocasti za ok igru. sudjenje je bilo sasvim dobro, budimo realni. Mozda je mogao Rnic jos malo da igra vise. Sa kaim igramo posle Makedonaca, koja nova grupa?

dragan

pre 8 godina

Potpuno je svejedno da li je jedan razlike ili pet. Poraz je poraz. Znaci, besmisleno je hvaliti tim kad gubi.. Utakmicu je opet resio LOŠ TRENER. Srpski rukometni treneri su katastrofa. Detalj koji je odlucio mec - Srbija sa plus dva ide na minus tri u drugom poluvremenu, a Peric tek tad, posle serije protivnika od 5:0 trazi tajm aut! Od tog trenutka Poljaci su uzeli i igru i rezultat.. Ali ne vredi vise ni govoriri o trenerima... Od Francuza gubimo mnogo ubedljivije nego sto smo vecras od Poljaka koji su nas potcenili. Kada dođe meč sa Makedoncima ni Nenadic ni Sesum nece moci da stoje na na nogama . Idmo kuci odmah nakog grupe sa tri poraza. Da li se ingeniozni Peric seca Rnica? Momka koji je odigrao odlicno svoju rolu u prvom poluvremenu? U drugom mu nije dao da igra uopste. Jedinom momku kod nas koji moze da zabije sa deset metara. Toliko.

Danevla

pre 8 godina

Preko 150 komentara na ovu utakmicu govori da Srbija voli i prati rukomet, više od odbojke i vaterpola. Sjajan, pravi muški sport za koji mi kao narod stvarno imamo talenta.Pa pogledajte samo naše bekove, na prvom mestu Nenadića!Ja onakvu fintu šuta nisam odavno video, njegov čuvar i jos dvojica Poljaka nisu znali gde se nalaze, Zmal je vec pao na gol liniji, a kamerman prestao da snima!!!Ali uvek nam fali nešto malo srece, kvaliteta da napravimo rezultat.Mentalitet, struka...Tako malo nam fali da bacimo na kolena favorite,možemo sa svima da igramo. Nadam se da sada nece uslediti uobičajeni scenario za naše, posle nesrećno izgubljene utakmice pad morala i ispadanje.Moramo bar Makedoniju da dobijemo i odemo u drugu fazu takmičenja.

Danko

pre 8 godina

Sve dok imamo raznorazne Marsenice u ekipi,sve dok promasujemo sedmerac u zadnjem minutu,sve dok nas najbolji strelac hoce da postigne sto vise golova naustrb ekipe,nazalost gubicemo ovako utakmice.Steta,odigrali smo dobar mec.Moja prognoza,gubimo od Francuza 5-8 raz.dobijamo Makedonce u neizvesnoj zavrsnici,i u novoformiranoj grupi osvajamo 4 ili 5 mesto.Ponavljam,steta.Da smo bar bod uzeli,mogli bi se nadati necem vecem a ovako...

reporter

pre 8 godina

Ma nije samo Kovinjalo koji kao da je sa sahrane došao, uopšte način prenosa RTS-a da kompletno priguši ton sa terena a istaknu ton komentatora i svako malo puštaju reklame je katastrofa. Je li gledaju oni nekad Eurosport ili slično ? Ja odgledao 5 minuta i ne mogu više, ovo ubija. Sva sreća pa sad preko kablovske ima dosta sportskih kanala pa RTS sport više i ne gledam. Čak ni sa reprezentacijom, toliko su ga uprskali. Aca Stojanović koji čita misli igrača i izveštačeno dere je kazna za mozak. A tek onaj lik iz RT Vojvodina što 20 godina prenosi fudbal, ono je vrh. Ma gledam Olimpijakos umesto naše reprezentacije. Tuga.

rocco

pre 8 godina

Da dodam:
-sigurno 10 losih dodavanja pravo u ruke poljacima, pri pokusaju proigravanja pivota;
-6-7 golova smo primili od igraca koji je prethodno potpuno sam ostavljen tj. zaboravljen;
-poljaci su u nedelju izgubili od spanaca 26-12. Toliko o njihovom kvalitetu a usput i nasem.

Пера

pre 8 godina

Дуго нисмо играли овако разноврсно у нападу. Осим оних око 5 минута на почетку првог поливремена, када су направили пресност од 3 гола и када смо били погубљени, све остало је било супер!

Bibe

pre 8 godina

Nije nesrecno nego neznanje e tako treba da se kaze
Dosta vise nesrecno ajde dokle vise jednostavno lose smo igrali i to je to i sudenje uvek mi trazimo nekog krivca

D9

pre 8 godina

Ne znam da li je neko primetio, ali ako naši igrači u NBA ili stranim fudbalskim ligama imaju prezimena na dresovima sa Č, Ć, Ž... onda mogu i rukometaši.
Njima piše NIKCEVIC, STANIC, SESUM...

sasa

pre 8 godina

Auu sudija i pored toga smo imali sanse,bojim se da mi nemamo konstantnost da se dizemo iz utakmice u utakmicu,vec obrnuto.Voleo bi da gresim.Svaka cast momcima

Sone

pre 8 godina

Zelenovic srce na terenu-Stanic kao macka-nenadic sjajno na pocetku-nikcevic ipak dobar.ostali moraju bolje!
Vidi se napredak u nasoj igri.napokon Idemo Srbija!!!

simon

pre 8 godina

Sjajno petar na pocetku.Nikcevic dobar bez obzira na promasaj.Sesum kasno proradio.Zelenovic me iskreno raspametio ima onu stvar da udari na one bandere u odbrani.Djukic solidan.Stanic uvek odlican.Marsenic tragicar blagk je reci.
Glava gore bez muke protiv Francuza i jako na Makedoonce

MJ11

pre 8 godina

Ova ekipa je propraćena na ep bez euforije, ustvari nije ni propraćena što može da bude dobro jer će momci biti rasterećeni.Imamo jako tešku grupu i realno ako prodjemo dalje biće uspeh a ja se nadam da možemo do iznenađenja i da obezbedimo kvalifikacije za OI.Napred Srbija!!!

Miroslav

pre 8 godina

Ovaj nas komentator je prava sramota! Kao da prenosi trecu ligu sahovske partije, a ne utakmicu evropskog prvenstva u rukometu. Bruka!

pero

pre 8 godina

Kovinjalo drzi isti tonalitet makar bio potop sveta.
Zreo da se skine sa drzavne TV odavno, ali nismo mi te srece. Ja ne mogu da verujem da ga jos drze da radi ovako vazne prenose, a jasno je da covek radi ispod svih normi. Pa svaki komentator sa SK i ES je za klasu bolji od njega.

kris

pre 8 godina

"Nesrećan poraz Srbije".Nije nesrećan nego zaslužen.Kad Marsenić prekida našu kontru,nakon odbrane Stanića,da bi dobio isključenje,a Nikčević ne realizuje priliku utakmice sa sedam metara,onda ni ne zaslužujemo pobedu.Mi smo kao ona krava što svaki dan da 30 litara mleka,smo što svaki put nogom udari po kanti i prolije sve.

novosadjanin

pre 8 godina

Rukomet - sport u kome domaćin "mora" do polufinala. Jedan Katar vicešampion sveta, a Srbija sa rukometom zaostalim 30 godina vicešampion Evrope, i jedni i drugi domaćini naravno. Žao mi je što sam se nervirao i zaluđivao kao klinac.

Miske

pre 8 godina

Domaci teren je presuduo u kljucnim momentima.marsenic neiskusno.nenadic dobar na pocetku.zelenovic koristan i borben u oba pravca.nikcevic je hteo najbolje.stanic moze i bolje. Sve u svemu nismo imali srece.za sve kvazi-strucnjake-pokazali smo da znamo da igramo rukomet.bravo momci.Zivela Srbija!

Alen

pre 8 godina

jbg, domacinsko sudjenje...
(nikolololo, 15. januar 2016 21:58)
Pa nimalo, suđenje odlično. Srbija dobra, Poljska iskusnija, Presudila akcija na dva razlike za Srbiju i sa dva igrača viška svi potrčali u kontru i nitko nije pokupio odbijanac.

Milan

pre 8 godina

Dobro su igrali naši momci, malo sudije zeznule u drugom poluvremenu, previše isključenja. Konačno napredak u igri reprezentacije, samo napred momci!

Немања

pre 8 godina

Кад Ненадић каже "полако,не дивљајмо,има још 40 минута",ал се дечко променио,сјајан је.

скоба

pre 8 godina

Не чуди ме уопште Ненадић, дечко је најмалерознији играч Европе, да није било неколико повреда, био би годинама међу најбољима на свету, у Немачкој нико не може да га чува, али екипа им игра катастродалну одбрану, па на табели лоше стоје..у другом полувремену ће вероватно да умлате Ненадића, и изгубићемо, али лепо играмо, и свиђа ми се што не морам да гледам гњаватора Вујина

20 god.ludim

pre 8 godina

20 sekundi do kraja igrac vise pa 2 igraca vise i mi ne guramo loptu na krilo.Svaki nas promasen napad cista kontra za Poljake,mi nijednu kontru.Ne igramo na krila,nemamo kontre,cim nas prestane ovako k...ti u napadu sto ce neminovno doci kad tad lagano gubimo ovo.Vec 20 godina gledam isti rukomet i ludim svi igraju brzo i na kontre,krila samo mi gnjavimo i silujemo kroz sredinu dokle bre vise???

jj

pre 8 godina

Glupo izgubljena utakmica... odbrana nam je i dalje katastrofa, a napad je bolji nego ranije, sa tim da i dalje malo koristimo krila... sudije su nas unistile veceras plus par nasih gluposti... u svakom slucaju bolje nego sto sam se nadao... za poslednji sedmerac sam mogao kucu da ulozim da ce da ga promasi...

JPR23

pre 8 godina

Odbrana hmm.. Sudije, cirkus, kao i uvek u rukometu, pogotovo "domace sudjenje".. I sedmerzc na kraju da se sve upropasti.. Klasika! Nazalost.

BarbaDjole

pre 8 godina

J****a promaši Nikčević sedmerac, ali nikako mu ne treba zameriti. Staniću svaka čast za par 1 na 1 situacija. Znam da se u rukometu uvek sudi za domaće ali drugo poluvreme je bilo kriminalno.

Danko

pre 8 godina

Sve dok u ekipi budemo imali Marsenice,ovako cemo zavrsavati svoje utakmice.Ne bih da kritikujem igrace ali sta vredi Nikcevicu 5 pogodjenih peteraca a kada je najbitnije on pogadja golmana,Nenadic postigne 6 gol.za 10min,posle katastrofa.Ne znam cija je ideja bila da on izvodi treci sedmerac.Zatim jos njegova 2,3nerezonska poteza i to je to.Zao mi je sto se ovako zavrsilo.Sa eventualnim bodom mogli smo da se nadamo i necemu vecem a ovako i ako prodjemo u 2 fazu,nemamo sta da trazimo.Bicemo u najboljem primeru 4 ili 5 u novoformiranoj grupi.Ponavljam,zao mi je sto se ovako zavsilo,dobar mec smo igrali ali fali nam nesto sto nije rukometno znanje,nego po mom misljenju sportska inteligencija.sportski pozdrav

ilke

pre 8 godina

Da bih pobedio kvalitetnog protivnika moras da imas hrabrost i veru u sebe. Ako mislite da je slucajno Nenadic nestao u drugom poluvremenu i Nikcevic promasio odlucujuci sedmerac, grdno se varate. Psiha je cudo :)

Ps. Rnic se godinama ignorise u reprezentaciji, iako uvek kada udje u igru je odlican.

Miro

pre 8 godina

Pisao sam vam prije 2-3 godine da vam Ilic i dijelom Vujin ubijaju igru....
A sad vidim dobru ekipu kojoj fale desno krilo i pivot za medalju...iako mi se cini kao da je bio neki ok na desnom krilu na P mu pocinje prezime

Markoni

pre 8 godina

Pisem na poluvremenu,i moram priznati da sam iskreno iznenadjen kako igramo.Nisam ocekivao da ovako dobro igramo.Po prvi put vidim neke stvari kod nas kojih pre nije bilo.A to su disciplina u igri,zna se sta ko radi,vidi se zelja da se igra brzo i na kontre...Super.Svaka cast

srbin

pre 8 godina

pisem ovo na poluvremenu i jedno veliko bravo za igrace i trenera! Svaka cast na borbi,Poljska kao domacin je bila ogroman favorit,a nasi se trude i bore kao nikad,pametno igraju,vidi se da sa ovim trenerom ima napretka.. Nebitno je koji ce biti rez na kraju,nasi su odusevili!
Hajmooo do pobedeee!

stradivari

pre 8 godina

Svaka cast momci...alal vera...Ovakve poraze mogu da podnesem,kada se ovako bori i leprsavo igra..
Jedino sta ne mogu da podnesem je Kovinjalo i Rts,upropastili su sav ugodjaj utakmice

solidan početak

pre 8 godina

U prvom poluvremenu je bilo korektno ali u drugom je proradio fenomen domaćinskog suđenja i mislim da je to bitno uticalo, naročito kriterijum u zadnjih 5 minuta (iako ne volim kada se krive sudije ali sada mora da se kaže). Utisak je da smo mogli bar nerešeno protiv domaćina. Bekovi su nam baš dobri, to je osveženje, Stanić, šta reći, majstor, međutim, osim Nikčevića izgleda da nemamo neka krila + premalo se uopšte i igra na krila i na kontre (stara boljka). Opet, ovaj tim mi deluje bolje sa Perićem.

Rothmans

pre 8 godina

Za sad nije lose ali opet stare boljke vladaju u nasoj reprezentaciji, nijedan nas napad sa krila u prvom poluvremenu a sa pivota samo dva puta i oba puta promasaj. Poljaci nas ubijaju kombinacijama na njihovog pivota sreca pa je Stanic odlican mada moze i on jos bolje, s druge strane Nenadic pravi decu Poljacima svojim fintama ali pitanje je koliko cemo imati snage kad ponestane ideja spolja. Plasim se jedino rumunskih sudija evo sad iskljucise dva Poljaka u zadnjem minutu da nam ne vrate to sa kamatom kada se lomi rezultat. Poljaci nista posebno odlicno smo izolirali Bileckog.

Ranger

pre 8 godina

Nista novo,a pravila igre su ocajna,vreme se ne zaustavlja ni tokom izvodjenja sedmerca,duzina napada se odredjuje po subjektivnom nahodjenju sudija,niz razloga zbog kojih rukomet i dalje nece biti ni blizu fudbalu i kosarci po popularnosti...

Predrag

pre 8 godina

Steta. Mogli smo i da ne izgubimo. Mada, da nije bilo Stanica mozda bi poraz bio i ubedljiviji. Medjutim, i sudije su odradile svoj deo posla u pozadini. Najbolji nacin da pomognes domacinu je da mu omogucis da igra sto duze sa igracem vise i to u pravom trenutku, kada se lomi mec.

Bravo

pre 8 godina

Odlican naslov NESRETAN PORAZ, drugacije se utakmica ne moze opisati. Jako dinamicna i agresivna igra na obe strane, malo sudijske pomoci za domacina (drugo poluvreme 5 iskljucenja nama i 1 njima, svi preokreti i povecanje prednosti Poljaci su ostvarili u periodu sa igracem vise), nasa stara bolest (padovi u igri - dva puta, na zalost, u drugom poluvremenu). Peric odlicno vodio momke, pravovremeni timeouti, odlicne zamisli. Mozda ima nekih drugih elemenata koji fale i koji su mogli da se odigraju, ali nije trenutak sad da se prica o tome. Momci su me odusevili sve sto je Peric trazio od njih odigrali su veci deo timski manje individualno, agresivno i konacno moderan rukomet (Hvalim te Boze), kod nekih igraca falilo je iskustva ali kako steci ako ne u ovakvim utakmicama. Ostavili su srce na terenu, ali jednostavno nije bilo njihovo vece! Glave gore ima jos utakmica nastavite tako da igrate odlicni ste bili! MOzda bi i najpravednije bilo nereseno jer su i Poljaci igrali odlicno. Sto se vas tice momci, kako Peric rece VERUJTE U SEBE. Idemo dalje..

Ivke

pre 8 godina

Jedina zamerka Pericu na ovoj utakmici je neshvatljivo drzanje Rnica na klupi u drugom poluvremenu. U prvom dva puta sutnuo, dva gola dao i to probusio golmana.

Aleksandar

pre 8 godina

Sjajna igra momci, moderan, brz rukomet napokon, Nenadic doktor ove igre, samo neka tako nastave. Sta god uradili veceras, odusevili ste me, sudije na nivou, samo da ne pocnu da brljaju u drugom poluvremenu. Srecno momci !

milemen

pre 8 godina

Zavrseno je prvo poluvreme. Rezultat je bolji nego sto smo svi mogli da ocekujemo. Ni igra nije toliko losa. Najvise sto me je obradovalo je sto vise ne igramo "plitku" odbranu 6-0 do same linije od 6 metara. Igraci stoje duboko i izlaze agresivno prema poljskim bekovima. Naravno to ostavlja dovoljno prostora za neke (nema ih mnogo) njihove igrace da svojom brzinom i rukometnom vestinom rese situaciju jedan na jedan. Napad je poceo fenomenalno (citaj Nenadic), samo se nadam da ce nasi poceti da koriste i nase vise nego odlicne bekove, iskusnog Nikcevica i talentovanog Djukica. Srecno nasoj reprezentaciji u nasravku utakmice!

drvobradi

pre 8 godina

Koliko god placaju Kovinjala,puno je. Kao da prenosi utakmicu JSL izmedju 7 i 9 tog tima,kojima bodovi ne trebaju a ne ovako uzbudljivu utakmicu. Uzas. BTW zasluzili smo barem nereseno, ali glupo smo prokockali sansu.

veliki strumf

pre 8 godina

Poraz nije nesrecan, nego smo pobedili sami sebe. U zadnjih 10 minuta 2 glupa iskljucenja Sesuma i narocito Marsenica. Peric posle 2 data penala Nikcevicu daje Nenadicu da sutira bez potrebe, a kad je Nikcevic iskoristio svih 5 (a pretpostavka je da ce posle 5 jednom promasiti) opet daje njemu da sutira presudni sedmerac. U zadnjim minutima igra mu Elezovic koji nije igrao ceo mec, a bombarder Rnic koji je razbijao sedi na klupi. Nenadic bas preterivao na kraju, iako cela odbrana bila na njemu. Odbrana nam je nevidjeno suplja - promasili su bar 10 zicera. Jedino u napadu igramo napokon leprsavo i moderno. Steta, samo da nas ne ubije u pojam ovakav poraz

mxyed

pre 8 godina

Strašno. Iako nisam veliki fan rukometa uvek ispratim reprezentaciju i uvek se mnogo iznerviram. Nigde toliko sudija ne moze da izgresi kao u rukometu. Ali ono iskljucenje na prigovor je odlucio mec. Da li je moguce da se ovako glupo gubi.

Ficko

pre 8 godina

Reprezentacije sa ovih prostora imaju dobre timove,standardno dobra Hrvatska, tu su i Srbija i Makedonija, kao i Crna Gora koja ima neverovatno talentovanu ekipu,za par godina ocekujem da ce da se bore i za medalje

Laki

pre 8 godina

Šteta, mogli smo makar bod da izvučemo. Posle mnogo, mnogo, godina video sam naše rukometaše da su pokazali zube. Od svega viđenog, to me najviše raduje.
Na našu žalost, Stanić se kasno probudio (nije da ga kritikujem), mada mogli smo u odbrani mnogo bolje da odigramo. Za ovakvu utakmicu previše lakih golova smo primili. I na kraju, platili smo danak neiskustvu i u poslednjih 5min. smo ušli sa igračem manje. Mislim da Nikčevićev promašaj na kraju ništa ne bi rešio, jer bi Poljaci sigurno iznudili penal ili odigrali akciju sa realizacijom.

Šešum i Nenadić da se uozbilje i da ne prodaju lopte olako, ipak su oni iskusniji od ostalih. Rnić bi trebalo da se opusti, videlo se da je u grču. Zelenović me prijatno iznenadio. Ključna stvar, za nas, na ovom prvenstvu je odbrana.

Momci, glavu gore pa na Francuze.

nex

pre 8 godina

@Zare MKD
Tako je. I za to im treba 5-6 min,i sve "pokriveno" pravilima,i niko nista da im ne kaze i da ne primeti. Jednostavno,samo promene kriterijum

rocco

pre 8 godina

Neverovatno sa koliko straha odigrase zadnjih 10 minuta.
Sesum poljacima dao 3 gola fore posle je sve bilo teze.
Sudije su se utrkivale da nam iskljuce igraca. U poslednjih 20 min imali smo 10 min igraca manje.
Odlucio je nedostatak hrabrosti i igrac manje.
Usput, mislim da je JEDANPUT ISLA LOPTA NA KRILO na celoj utakmici. Nikcevicu nijednom.

скоба

pre 8 godina

Добро је момци, главу горе, не треба нико да криви Никчевића, један седмерац је Шмал морао да одбрани.Од задњих 16 минута 10 смо играли са играчем мање, и то је оно што прати свако првенство у рукомету, домаћинско суђење..лепо играте, ни случајно сад не смете да паднете, са Македонцима наше првенство почиње, Французи су друга категорија за све па наравно и за нас..

Ђурађ

pre 8 godina

Браво момци! Без предаје до краја! Надам се да ће неко једнога дана вратити рукомет у светски врx! Прелеп спорт, створен за нас, али уништи га багра! Са мало улагања, наши клубови би лагано успешно играли ЛШ.

vlade

pre 8 godina

bravo momci, svaka čast, nažalost, nismo imali sreće, pogotovo što su nas zadnjih 10 minuta tukli kao nezdravi, naravno bez isključenja.. odbrana nam je stvarno bila za pohvalu, bez krljanja, i ako su ovi poljaci građeni kao da utovaruju drva, a ne kao rukometaši.. napad, odličan, s obzirom kakvo je bilo suđenje i naravno, kakav renome imamo.. šteta što ćemo morati sa makedonijom da odlučujemo o daljoj sudbini i šteta što smo zaboli ovakvu grupu, ali ako ovako nastave momci, biće to dobro i narednih godina!

Ivke

pre 8 godina

Ovaj Zmal raspali, nije znao gde se nalazi prvo poluvreme, Nenadic mu dao sest golova iz sest suteva, trener ga izvadio posle deset minuta da sprecava katastrofu, i onda nam odbrani penal za bod na kraju...

Daniel Agger

pre 8 godina

Svak cast na borbi,posle duzeg vremena to je bilo na nivou na kom treba da bude,poraz jeste nezasluzen ali su sami krivi za njega nekim bas pocetnickim greskama,pogotovo bode oci iskljucenje Marsenica bez ikakve potrebe kad se lomio rezultat,Stanic skine mrtvi zicer iz kontre,a Marsenic umesto da se vraca nazad on prigovara sudiji.

sedam

pre 8 godina

Onaj protest za 2 min i promašeni ključni sedmerac su vas koštali pobjede, u najgorem slučaju neriješenog. Priznajem da ste odlično odigrali. Samo što preko krila slabo zabijate, možda ste jedan gol tako dali. Ostalo jako dobro.

mirko

pre 8 godina

Odavno nisam gledao ovako dobru igru nase rep. ali sam ocekivao da ne mozemo do kraja da zadrzimo koncentraciju uz par gresaka i promaseni sedmerac izgubili. I nekako smo malo pravili akcija preko krila

Dejan

pre 8 godina

Svaka im cast,al daleko je ovo igra za drugu fazu takmicenja. Zelenovic me odusevio. Decko stvarno gine za dres. Al fali nam neko iskusan u odbrani i napadu.. Steta sto tu nije i Ilic.Tacno se vidi da ne znaju sta ce kad je gusto sa loptom . Krila nismo ni koristili.Malo smo i imali srece ,jer ni oni nisu nista posebno prikazali i zbog naseg Stanica.

Stefan

pre 8 godina

Da se racuna prvo poluvreme, bili bi bolji od Francuza. Da ima neki kretenometar kpji belezi kretenske greske, iskljucenja, faulove u napadu, izgubljene lopte, ni tu nam ne bi bilo ravnih. Uvek za dva minuta prospemo sve sto uradimo, a onda kad se stabilizujemo nadje se neka volina da napravi dva iskljucenja i pokloni pet golova. Do sada je to uglavnom bio Curkovic, sada Marsenic. Inace sve ovo nije lose, igramo 20 % brze, sa markerom kad imamo igraca manje, ima tu nekih mladih igraca. Imaju za dve klase boljeg pivota, a nama fali suter kao Ilic.

jaffar

pre 8 godina

Bez obzira na poraz, ovo deluje dosta bolje nego pre, iako nisam upucen u snagu Poljeske reprezentacije, ali koliko znam sa njima smo uvek igrali na loptu.

Igra se dosta brze i raznovrsnije, za razliku od onoga sa Vujinom i Ilicem, gde smo gol mogli da damo samo sa 9+ metara, sporo i bez ikakvog drugog plana.

Ne znam koliko mozemo na ovom prvenstvu, ali neka se momci bore koliko god mogu, pa sta da bude, mi svakako nismo reprezentacija u krugu favorita.

Milan

pre 8 godina

Pratim ovaj sport jos od kad sam bio klinac, i mislim da nikad do sad nisam video da Srbija igra ovako brzo, moderno i efikasno kao sinoc! Ne razumem samo odakle Marsenic u reprezentaciji (imamo bar 5 boljih pivota, a i igraca za odbranu!) i zasto i dalje napadamo samo preko bekova a ne igramo preko krila mada imamo jako dobre igrace na tim pozicijama... Ipak, svaka cast, posle DECENIJA sporih, pozicionih napada nesto je konacno pocelo da se menja!

nisam pametan

pre 8 godina

Ni posle 20 godina mi ne znamo da je dozvoljeno napasti i sa krila?!
Iskljucenje zbog prigovora u kljucnim momentima nije potrebno ni komentarisati previse. Jbg takav nam je mentalitet.
Nismo bili toliko losi, Stanic-Nikcevic-Nenadic se izdvajaju. Samo kad bi imali nekoga ko bi mogao da nauci pojedine sirovine kako da igraju pametnije (npr dodaj na stranu kad imas 2 igraca vise, ili u odbrani digni ruke a ne tuci po vratu poljake) mogli bi da se ukljucimo u borbu za medalju. Srecno u nastavku...
Za kraj, zao mi je samo sto smo uvek sami sebi najveci protivnici...

nena

pre 8 godina

@drss
Taj igrač što obuče crni marker igra kao igrac i kao golman,jer kada jedan igrac dobije isključenje ( 2 min) onda se ' žrtvuje' golman tj.golman izađe a uđe jedan igrac sa klupe da zameni 'izbačenog' igrača jer je bolje da se ima 6 igrača u napadu . A kada krene napad protivničke ekipe onda kreće brza izmena igrac sa markerom izlazi a golman ulazi

Danijella

pre 8 godina

@dss
@drss
Crni marker nosi igrac u polju koji je zamenio golmana u tom napadu da bi imali isti broj ljudi u polju ( jer nam je jedan igrac iskljucen, ali ne taj sa markerom )..dok on igra mi nemamo golmana na golu sto je naravno na neki nacin i rizik pri gubljenju lopte. To se radi kao i u hokeju da se stvori vise ljudi u akciji. Nadam se da pomoglo. Poz!
P.S. mnogo bre nesto na silu guramo...nema leprsavosti..

Walden

pre 8 godina

Igrac vise, rasprava sa sudijama, izlezavanje na parketu, razlozi poraza. A pogotovo ovo drugo, prosto mi ne ide u glavu, i da jeste faul, da igrac ostaje da lezi na parketu i zbog njegovog manjka u odbrani primamo gol. Tipicno za nas. Sve u svemu ok su odigrali nasi, bice to bolje.