Tenis 537

Subota, 09.01.2016.

15:50

Nestvarni Novak osvojio Dohu i prestigao Nadala!

Novak Đoković osvojio je turnir u Dohi pošto je posle neverovatnog izdanja savladao Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2.

Nestvarni Novak osvojio Dohu i prestigao Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

537 Komentari

Sortiraj po:

pp

pre 8 godina

Kakve sve gluposti pisu neznalice. Da je GS u Australiji manje bitan!? Mozda bi i bilo tako da tamo ne ucestvuju najveci igraci, oni iz top 10, ali posto i tamo igraju svi oni koji igraju i na ostalim najvecim turnirima onda tu razlike ne moze biti. Znaci, kad bi Federer, Marej, Vavrinka, Berdih i ostali iz iz top 10 rekli, mi ne idemo tamo to je nevazan turnir, onda bi se i moglo reci da turnir nije istog ranga kao RG, Vimbldon i USO. Sve dok svi isti teniseri igraju na svim Gslemovima to su turniri istog ranga. Turnir u Melburnu se razlikuje od onog u Njujorku samo po tome sto se Novak tamo postuje kao ravnopravni ucesnik i ne stavljaju ga da igra svaki dan u podne kao u Njujorku. Verovatno vas to boli pa pisete kojekakve gluposti, vi mrzitelji.

Vlastimir

pre 8 godina

Ovi sto pricaju da je AO najmanje bitan ili cenjen imaju veze sa realnoscu ko prvak sa nuklearnom fizikom.Pa susedi US je manje onda cenjen jer je uspeo da ga osvoji Cilic [ priznali vi ili ne najlosi igrac koji je uzeo Slem ko zna koliko decenija unazad] i tako mu za sva vremena unistio rejting,jer se to nije desilo na ostalim Slemovima.

anica

pre 8 godina

Naravno da je AO najmanje cenjen jer ga Novak osvaja...i ima sansu da osvoji 6...lhubomorni ljudi, zavidni, puni sujete...gledajte i ucite sta znaci emotivni mir vera u sebe, i ljubav od najblizih i iskrenih navijaca. Moze da poleti gde zeli, jel vam krivo?!!!
Glupost je nevidjena tako pricati, svaki je GS podjednako tezak, i ja sam misljenja da je WB druga prica, ali reci da je AO najmanje cenjen je klasicna ljubomora na Novakov uspeh.
NApred Novace nas.

VUK

pre 8 godina

idemo do 600 komentara.. da li ste primetili da je na 5:1 u prvom setu Novak promenio majicu.. Nadala je to dodatno dekocentrisalo i izgubio je i sledeći gem! Kada je video koliko je Nole mršav..u čudu je čovek ostao.. odakle dolaze te loptice tolikom brzinom? Odakle tolika snaga i kondicija? a nemaš ga šta videti?Ozbiljno.. da li znate da kada Novak igra važne mečeve.. pogotovo finala.. da širom manastira SPC,a posebno na Hilandaru, monasi mole za Đokovića.. mozda je to nekome smešno ali Novaku nije.. a ni protivnicima.Novak to zna i često van kamera medija odlazi i u tajnosti pomaže Hilandar i druge manastire..ateistima je to smešno..bilo kako bilo.. Novak ima toliku veru u sebe da je to za svako divljenje.. tu i leži zec.. Federer ima samopouzdanje.. to bude pa prođe. NOVAK IMA VERU! to ili imaš ili nemaš.. TO NIKADA NE PROLAZI!

max

pre 8 godina

( tako 09. januar)

Ne bih se slozio s tobom. H2H je besmislen ako su igraci medjusobno odigrali 5 meceva, na 47 itekako ima tezinu. Takodje ne znam odakle tvrdnja da je AO najslabiji veliki turnir. Da li su nagrade najmanje? Da li ne ucestvuju najbolji igraci ili pobeda vredi manje bodova? Ako ti je reper sto vise poznatih sedi na tribinama na US openu ili Wimbldonu onda mozda ne pricas o kvalitetu vec o popularnosti. Inace se slazem da novinari preteruju...

John Terry

pre 8 godina

(Soko, 9. januar 2016 21:35)
Pa nemamo nikakve finansijske koristi, ako na to mislis. Ali je lepo gledati nekoga ko igra ovako dobro i jos je Srbin. Ne kapiram sta ti tu smeta, sport se gleda zbog zabave, razonode, a ne da bi se imala korist od toga. Kakvu koristi imas ti od nekof filma, pa opet, sigurno volis da odgledas neki dobar s vremena na vreme.

.

pre 8 godina

@Jeste tako
Vimbldon jeste najcenjeniji, ali RG nikako nije cenjeniji od AO. To je nevidjena glupost.
Ali evo, oduzmi svoj trojici titule sa GS na kojem su najuspesniji? I kakav je skor?
Koliko Rafa ima GS na SVIM PODLOGAMA, osim sljake? Dakle bez RG? Ukupno 5.
Djokovic bez AO ukupno 5.
Federer bez WB 10.
Ko je tu najgori? Nadalu maknes RG i ode mu 70% titula.
Novaku maknes AO i ode mu samo 50%.
Federeru jos manje.
Vidis da je Nadal na neki nacin jednostran, bez sljake on nije ni 30% onoga sto jeste sa sljakom.
Za ostalu dvojicu se to ne moze reci ni za jednu podlogu.

Петар Велики

pre 8 godina

Само један-јадан од примерак хејтера.
"Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.
(Kika Majstor, 9. januar 2016 21:08)"

ХА,ХА,ХА какав стручњак хумориста. Већ годинама ја слушам вас који сте на тежим дрогама како лупетате о паду краља. Ало ово је тенис ван свих димензија. Ово је савршенство. Само ти гледај имаћеш шта да видиш. Просто ми се чини да је овај наш Ноле човек са друге планете. Знам да је за хејтере једини прави лек који прописује Др Новак а производи га Галеника и зове се ПОБЕДА. Ако имаш ишта у глави послушај изјаву Надала. Изјава за паметне значи много.За хејтере је то ноћна мора а за навијаче Федерера и горе од тога. Ипак имате право да навијате за кога хоћете. Демонкратија је чудо. А Федерерова жеља да буде "Лкалиф на место калифа" остаће само жеља. Овакав тенис нико никад није играо а тенис пратим од 1976 године.

Neutron

pre 8 godina

Nadal je izjavio za medije sledece:

NIKO NIKADA NIJE OVAKO IGRAO

Samo toliko. Valjda on zna o cemu prica. U toj recenici, u reci niko, je i Federer bio ukljucen. To je Nadal hteo da kaze takodje. Gledati ono je bila privilegija: najbolju predstavu u istoriji tenisa.

dejan

pre 8 godina

Rodzere,strpi se j9s samo malo,2020.god.Novaka vise nece interesovati tenis,mozda se i vratis na 1.mesto,hahahaha CRNI COVECE,PENZIONISI SE!

Jeste tako

pre 8 godina

tačno da je od svih gren slemova AO najmanje cenjen - najviše se ceni W i RG pa USO. Đoković je najneuspešniji sa pet gren slemova bez AO, Nadal i Federer imaju po 13 bez AO. mnooogo br uspešniji!

konfučije

pre 8 godina

Teško je neosvrnuti se na zlonamerne i polujadne komentare, iako znam da dolaze uglavnom od ostrašćenih adolescenata i ljubomornih "susjeda". Nadal danas izjavi da je neveroatan nivo na kojem je Novak odigrao! Ali ima u nas stručnjaka koji znaju da to i nije baš nesto. Pogotovo priče o snazi i vrednosti AO!! Da li ga propušta neki teniser? Ali eto ljudi hoće malo pažnje pa to pokušavaju pišući eto da se piše. Uživajte u tenisu, kad jednom ode teško će neko ovo ponoviti.

samo sport

pre 8 godina

Ma, dobro bre ljudi, bice tenisa i za dve nedelje i bice i 11 slem, NEGO GE STE VI DANAS DA SE PENJEMO NA RTANJ?! Prilicno i to bas zahtevan uspon, a ni silazenje nije bilo macji kasalj.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

@tako
npr. u medjusobnim okrsajima, u broju nedelja na prvom mestu ATP tura, u broju osvojenih Vinbldona ga je prestigao. U broju osvojenih AO, i zavrsnih masters turnira ubedljivo vodi oduvek. Uskoro ga stize i prestize i po broju mastersa, tako da Rafi jedino ostaje RG i par nekih turnira na sljaci kao nesto u cemu je uspesniji od Novaka.

Rafa

pre 8 godina

@no1
Federer je 2007 imao 12 GS titula, pa su ga i mogli proglasavati najvecim svih vremena. Djokovic ima 7 GS manje od Federera. To nije za poredjenje.

.

pre 8 godina

@tako
Po cemu je AO najslabiji GS? Nije nista slabiji od RG. Isti su ucesnici, isti sistem igre, ista pravila, pa me zanima po cemu je najslabiji?
Nekom je bas AO najtezi za osvajanje. Eto npr. Nadalu. Osvojio 9 RG, 2 WB, 2 USO i jedan jedini AO i to jedva, u 5 setova...
Pa me bas zanima kojom si ti logikom dosao do zakljucka da je to najslabiji GS? Ako je tako slab kako to da je Nadal uspeo samo jednom da ga osvoji?

Малац

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.(Bojan, 9. januar 2016 19:31)Verovatno je Novak slučajno osvojio samo 12 gemova, a Rafael je herojskom i hrabrom igrom uzeo velikih tri gema! Obožavam komentare ovih nazovi stručnjaka koji nisu ni gledali meč. Za tvoju informaciju, Novak je razmontirao Nadala kao niko do sada.
(optimus prime, 09. januar 2016 21:00)

Кад је резултат 7:6; 6:7;7:5 онда је неко МАЛО бољи, а када је неко МНОГО бољи онда је 6:1;6:2.
Надам се да ти је сад мало јасније пошто видим да си много збуњен.

tako

pre 8 godina

Pratim tenis i ukljucujem mozak i znam to dobro tako. Zato i pitam u cemu ga je prestigao... I broju GS titula, osvojenih Roland Garrosa, u cemu.. broju h2h pobeda?!? Pa? Karlovic je bolji od Noleta u h2h, pa jel bitno da ga prestigne. Nije. Pa, ko sada ne ukljucuje mozak. A Nole mora jos mnogo trave da pojede na Wimbiju i peska na Garrosu da prestigne Nadala, ali sa AO openima koji je svakako najslabiji GS, nece nikako. Zato mucnite glavom. Naslov je los.

Soko

pre 8 godina

"Pitam se".
Sta vi od toga imate??
Ajde Novak igra za svoju slavu i gotovo sigurno je obezbedio sebe da ima do kraja života. A vama ostaje samo da piskarate i slavite pobede njegove jer prosto šta znate osim toga..I da nisam srbomrzitelj već samo realna osoba koja mislim normalno a ne navijački ostrašćeno kao vi i vaši komentari svaki dan koji ostavite uvek na vesti o Novaku Djokoviću.

Kika Majstor

pre 8 godina

Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.

vlada

pre 8 godina

Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.
(Kika Majstor, 9. januar 2016 21:08)
Nismo mi Đokisti,mi smo samo Srbi. Vi stranci izvolite na vaše portale pa pružajte podršku recimo,vaterpolistima.. Trebaće im puno podrške da ne prođu na evropskom kao na svetskom prošle godine. Pusa.

optimus prime

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 9. januar 2016 19:31)

Verovatno je Novak slučajno osvojio samo 12 gemova, a Rafael je herojskom i hrabrom igrom uzeo velikih tri gema! Obožavam komentare ovih nazovi stručnjaka koji nisu ni gledali meč. Za tvoju informaciju, Novak je razmontirao Nadala kao niko do sada.

selja

pre 8 godina

Pratim tenis i ukljucujem mozak i znam to dobro tako. Zato i pitam u cemu ga je prestigao... I broju GS titula, osvojenih Roland Garrosa, u cemu.. broju h2h pobeda?!? Pa? Karlovic je bolji od Noleta u h2h, pa jel bitno da ga prestigne. Nije. Pa, ko sada ne ukljucuje mozak. A Nole mora jos mnogo trave da pojede na Wimbiju i peska na Garrosu da prestigne Nadala, ali sa AO openima koji je svakako najslabiji GS, nece nikako. Zato mucnite glavom. Naslov je los.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (tako, 9. januar 2016 21:16)

Kako možeš da porediš tri meča sa Karlovićem, spram 47 koliko su odigrali Nole i Rafa? Ajde malo ti mućni glavom, pa razmisli šta si napisao. Niko ne osporava Nadala, ali jedini koji mu je stao na crtu je Novak, a da ne govorimo o deset gren slemova? Koliko samo ljudi nemaju pojma o tenisu i ne znaju koliko je teško osvojiti jedan gren slem, a kamoli DESET!

mucak

pre 8 godina

@tako
Nije naslov los nego tvoje pametovanje i pogresno tumacenje i izvrtanje cinjenica i lupkanje po glavi.Pazi da tebe neko ne pocne da lupka po glavi,bilo bi opasno jer si(pogledaj potpis,cisto da ti objasnim)...

Mare

pre 8 godina

tako, 09. januar 2016 21:16

To za Karlovica bi bilo isto kao da kazemo npr "Isto je da neko ima 23 petice u dnevniku i da ima 3 petice u dnevniku" Nije zemljak isto. Karlovic ima vise pobeda zato sto su odigrali par meceva i to je jedini razlog. Ovo ostalo si tako nalupetao da nemam reci. Gde je taj Nadal od 2011-te? Koliko ono bese za 4 godine osvojio GS? Jedan ili dva? E moj ti koliko ne znas..

paka

pre 8 godina

Nestvarno! Novak igra na apsolutno zadivljujućem nivou! Druga dimenzija i zato duboki naklon majstorstvu! Rafa je igrao odlično, ali to pored ovakvog rezultata ni ne proizilazi...Chapeau!

teča rasa

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 09. januar 2016 19:31)

Ако си ти гледао неки други меч, могао си бар на крају ОВОГ меча да погледаш статистику а не овако да лупеташ!

jedan decko

pre 8 godina

@tako
I mene nerviraju bombasticni naslovi "Nole najbolji", "Nole ovo", "Nole ono", ali ti ga brate pretera. Sledeci put procitaj tekst pre nego pocnes da pises komentar. Prestigao ga je, po prvi put, u broju pobeda u medjusobnim duelima. Sada je 24:23 za Djokovica.

Mosorinac

pre 8 godina

Bolji meč nisam video u istoriji tenisa,tj.toliko dobre udarce jednog tenisera. Crtao po terenu. Kontam mnogi teniseri ovo nisu smeli gledati.:-)

VAMOS-TAMOS

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 9. januar 2016 19:31)

Bojane, ja sam meč gledao samo jednim okom, jer me je bilo sramota da gledam sve ono šta je Nole radio tvom miljeniku.

no1

pre 8 godina

(Ser Dankan i Jaje, 09. januar 2016 19:24)

Sve ok, ali po istom principu kako su Federera već tamo 2006., 2007. proglašavali za najvećeg ikada, kada ni po jednom parametru nije bio bolji od Samprasa, tako neko sa punim pravom već sada može da proglašava Novaka najboljim u istoriji. Bez dvostrukih standarda molim.

Mirko

pre 8 godina

Ma samo da mi je onog naduvenka ovako da otrese. Zivim za taj dan.
(Dragan, 9. januar 2016 18:08)ž

Već ga je otreso isto ovako, mislim da je čak isto na početku sezone, ali čini mi se da nije bio atp turnir, ali 2010 na ATP Finalnom turniru pobedio ga je sa 6:1,6:4.

teča rasa

pre 8 godina

Kako pogresan naslov.... Sramota! A u cemu ga je to prestigao, u cemu?
(tako, 09. januar 2016 19:37)

Пратиш ли ти тенис ил' ти то нако...

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku!
Ne znam sa cime bih uporedio danasnju igru.
Mozda sa sahovskim programom Fritz!
Koliko god da odigrate dobar potez,Fritz nadje bolji.
Tako i Nole.Koliko god igrate dobro protiv njega,on igra jos bolje!
Prosto neverovatno!
Nadal je danas odigrao vise nego dobro i sa ovom igrom bi verovatno pobedio bilo kog tenisera,a protiv Novaka osvojio samo tri gema!
Kao posledica toga je Nadalova izjava da ljudi nisu ni svesni na kom nivou je Djokovic odigrao danasnji mec!

Djordje

pre 8 godina

Savrsenstvo, dominacija, brutalnost, kao da je neko u igrici napravio savrsenog igraca, 30 vinera u dva seta neopisivo jos je mec trajao kratko nije bilo mnogo gemova tako da ti vineri imaju vecu tezinu

zex

pre 8 godina

mozete da pricate sta hocete novaki bi dobio dva nadala.nadal nije imao sanse protiv ovakvog protivnika.projektili su prolazili samo ih je pratio nikada nije ponizen ovako.novak je zver samo zdravlje da ga posluzi i bice vrhunska godina.nisam nikad video ovo brutalno ponizenje.

Swedenonline

pre 8 godina

Pustio sam snimak, opet! Jednostavno je jače od mene, moram još jednom da odgledam, magija je prejaka. A imam neki osećaj da će ovo biti duga noć. Ovaj nivo tenisa nije normalan, shvatite da je sa druge strane mreže ipak El Toro! :-)

mozak,sine

pre 8 godina

Ovo,sto sam danas video,a pratim
tenis od 1962.(od vremena,Bore Jovanovica,Nikole Pilica,Jelene Gencic,Sonje Pozeg,
Franulovica,...)da ne spominjem strance,Cirijaka,Santanu,Nastasea,
Kodru i ostale..., ne verujem da cu do kraja svog zivota jos videti!
Ako je ovo rival,koji treba da ga ugrozi,a mislim,da pored,"ostarelog"Rocka i ne konstantnog Endija,ne vidim nikog na horizontu,onda verujem da ce Nole,bude li ga zdravlje sluzilo,sigurno osvojiti preko 17 GS. U jednom trenutku,komentator EURO sport Kanal se zaboravio i rekao:"Novak cereci Rafu kao lav meso!" (bar tako bi zvucilo u mom slobodnom prevodu)!"Ovo je perfekcija broja 1. svetskog tenisa,i poruka predict AO svim pratiocima,usput Rafa je odigrao,do sad najbolje sto moze!"- dodao je drugi komentator!"Secam se Agasija,Samprasa,Federera i njihovih najboljih meceva,ali ovo danas sto je Djokovic odigrao,mislim da niko nije do sada.Jednostavno Rafa,nice imao nikakve sanse,od pocetka do kraja!"- zabrsio je svoju besedu komentator!Samo da napomenem jos ovo za USA podrucje,nice bilo direktnog prenosa na nijednom kanalu,Univerzitetsko prvenstvo u kosarci,plejof Americkog fudbala I mecevi FA kupa,i Barcelone,Imani su primat.Repriza je u 10 navece,na Bein kanalu,a Tennis Kanal prenosi zenski tenis!?Svasta,a igraju dva najbolja tenisera danasnjice!Jean od njih je Sportsman Evrope,drugi u izboru za atletu sveta.....tuzno,ali istinito!A gledajuci preko kompa,izostala je I dodela pehara!?

srle

pre 8 godina

Hoćemo dodelu trofeja na RTS, e kad bi b92 prenosio mečeve ATP 250, 500 i masterse, ovako i dalje smo uskraćeni da gledamo najvećeg srpskog sportistu.

Pravilo broj 1

pre 8 godina

kako mozete da napisete da je Nadal igrao dobro? Ko je gledao mec vidi da se covek raspao. Svaka Cast Novak

(snake, 09. januar 2016 17:51)

Igraš onako kako ti protivnik dozvoli, a protivnik igra onako kako mu ti dozvoliš.

QQ bre

pre 8 godina

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win ,then you win ,then you win .....then you win ,then you win,then you win.............................then you win ,then you win.......And then they respect you !! Samo kidaj srpski sine !!

budva

pre 8 godina

Ne znam kako se potpisao gospodin koji nam je ''otkrio Ameriku'', ubeđujući nas da nema pravila o mestu sedenja tenisera. a inače da bi prikrio koliko mu treško pada Novakov uspeh, istakao je alibi kako Novak ovo ''ladno'' dobija.
Gospodine, pogledajte na netu, nije prošlo nekoliko desetina sekundi po izlasku tenisera na finalini meč u Londonu, a oglasio se Bred Gilbert sa opsakom da su dečaci ovog puta bili brzi i zamenili peškire pre Novakovog izlaska na teren.Pusa za sve ozlovoljene.

rosonero

pre 8 godina

0
Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 09. januar 2016 16:18)

RTS ima neke druge emisije koje se bave jezikom i pravopisom. Bolje njih da potražiš.
(josip broz, 09. januar 2016 17:57)

da to treba da ima svaka televizija , a nema , ali na svakoj ima po jedan rialiti , tuga!! ali ono što treba da ima i nacionalni servis ( koji zahteva pretplatu) je sport , a ako nema naj dominantnijeg tenisera u istoriji tenisa , šta ce da ima , raspali fudbaleri ?! ameri deceniju i po plaču za takvim teniserom , britanci su davali milione da ga prisvoje a ovde ko nema kablovsku ne može da gleda ! pa kad ce da ga gledaju , kad ode u penziji pa da pustaju iz arhive ?! a ti si druže frustriran zbog nečega pa malo vidas rane na komentarima ovde.

mister mister

pre 8 godina

On igra nerealno dobro,vrhunski kao na dzojstiku..Udarci kao laserom,servis stabilan,kretnja savrsena..Cak ibu bezizlaznim situacijama prebaci lopticu,taktika vrhunsksa,mozak zver..Ne znam,ovakvo demontiranje Nadala je ludo,kako nazvati drugacije,demontiranje nije znao Nadal gde lete loptice..

Ser Dankan i Jaje

pre 8 godina

Rafa sada ti lepo angazuj Ivanisevica, pa ti i Rodja ruku pod ruku smisljate kako se pobedjuje NAJBOLJI IKADA.
(NOLKICA, 9. januar 2016 18:50)

Nemoj da trčiš pred rudu. Novak je na dobrom putu da postanje mozda i najbolji ikada, ali trenutno ni po kojem parametru nije najbolji ikada. Pa jos nije ni sve Grand Slamove kompletirao. Shvatam ja da je radost zbog ovih pobeda velika, al poštovanje drugih legendi je obavezna.

amater

pre 8 godina

Ne pratim puno tenis ali ovo sto radi Novak van svake pameti odnosno nestvarno u poslednjih 5 godina. Sto se tice Nadala vidno da je vec postao odavno teniska istorija koja po svemu sudeci nikad nece osvojiti niti GS ili masters kad se bude . Zao mi je zbog toga ali ocigledno da je moralo tako da se zavrsi kod slavnog spanca.

Zurkolomac

pre 8 godina

Nole je toliko bolji od svih tih amatera da. bi trebao da igra bosonog sa flasom piva u ruci. I da bar svaki treci poen pokloni protivniku. Mada bi ih i onda gazio…

Smilica

pre 8 godina

Tooooooooo No1E SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED KATARA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1E CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
NEKA BUDE
GODINA IZ SNOVA


DA OKO TVOGA VRATA
ZASIJA OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.


ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!
NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE TVOJA SRBIJA!

Petar Golemi

pre 8 godina

iz zbunjene Srbije dolazi Srbin koji zna šta hoće i može, da skoro uvek, ostvari šta hoće...Njegovi rivali će biti srećni ako mu uzmu koji gem.....Veliki Novak!!!!!Bravo !!!!!!!!

Храна је добро у мени и теби

pre 8 godina

Роџерова изјава о чекању Новаковог пада, данас је добила суров доказ. Јасно је да нико не може да уздигне ниво игре на онај ниво на ком Новак игра. Једино могу да чекају да Новаку падне самопоуздање, или ја бих рекао пре мотив. Нико никада није играо на нивоу који Новак с времена на време досегне.

Данас је било толико добро да је просто болело. Жив нам био Новаче.

Tea New York

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku!Utisak je da kako vreme ide,razlika u Novakovu korist u odnosu na rivale rapidno se povecava.Ne toliko u ATP poenima,koliko u igri.Mozda je ovo prerano sto cu reci,ali ne vidim nacin da on izgubi neki mec ove godine.Naravno da slab dan moze da dodje,ali mislim da je toliko sazreo i psihicki i igracki,o fizickoj spremi ne treba ni pricati.Na radost svih koji ga vole i navijaju za njega,tek slede godine dominacije jos nezabelezene u istoriji tenisa.Kakva radost i cast za sve nas.Puno srece u Melburnu,prvi u nizu GS za ovu godinu je vrlo blizu

RobiSarma

pre 8 godina

Kakav kič ova ceremonija dodeljivanja trofeja.
(thunderstruck, 09. januar 2016 17:45)
I ti si od svega primetio to? Pa ti si dno prijatelju

Wllaxy

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.
(Umetnik, 09. januar 2016 15:52)

Sa srećom da ih potrošiš i svaki put da dobiješ kao i sad...

lavleo

pre 8 godina

Igra Nole bez mane
Kada bije ne zna da stane
Tuzan je Rafin stric Toni
Dok devojka mu suze roni
Ne placi mala obrisi sline
Izgubio je od teniske velicine

GT40

pre 8 godina

Novace, boli ruka, a? Da li nekome i dalje nije jasno zasto ovaj momak nije voljen van Srbije i zasto nikad, ali nikad nece dobiti nagradu za fer plej?!
(Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 9. januar 2016 17:05)

Da si malo manje ostrašćeno čitao komentar o Novakovoj povredi desne ruke,pročitao bi da je on sam rekao da ima povredu ali da je lakša i da neće uticati na igru. Tako da nigde nema mesta tvrdnji da je bilo vađenje unapred.
Pozdrav dobronamernim ljubiteljima sporta.

Veliko slovo???????

pre 8 godina

@
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rosonero, 9. januar 2016 17:58)
Rosonero brate SVE si lepo r'eko al gde ti je Veliko slovo????
Imena ljudi se Pisu velikim slovom, a pogotovu Novak Velicanstveni!!!!!

Tina

pre 8 godina

2011 ja u kampu u Alicante Španiji dere Nadal Novaka a Španci urlaju ja se zavuko u šator i samo da ne plačem a sad mi ih opet nekako žao kakva dominacija Napred Noleee…ee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rale+, 9. januar 2016 17:33) # Link komentara

Nešto si baš izmešao, 2011 godine je Nole non-stop drao Rafu!

misterX

pre 8 godina

1. kolo: Nadal dobar
2. kolo: Nadal sjajan
3. kolo: Nadal odlican
4. kolo: Nadal opet onaj stari
FINALE : Nadal povredjen (naravno, vec 24. put)

PS
Nadal, ovakvom igrom sigurno moze osvojiti i masters 500 i 1000...moze i na GREN SLEMU doci do finala jer igra na svom maksimumu...medjutim problem je sa druge strane mreze - PROBLEM JE NOVAK (SAMO ZBOG Novaka Djokovica on (a i svi ostali) izgleda kao rekreativac).

misterX

pre 8 godina

I nek neko još kaže da ovo nije težak folirant! Što Rafu nije pobedio kad je ovaj bio Rafa u pravom smislu, sad je on kao nešto moćan kad je Nadal tu rekreativno.
(o bože, 9. januar 2016 17:26)
#
#
#
...potpuno se slazem s tobom - evo, vec 24. put Nadal povredjen protiv Novaka (i nekako bas, kao po pravilu, u finalima)
Secam se i ono pre 4/5 godina i onih 7 UZASTOPNIH FINALA u kojima je Novak pobedjivao VECITO POVREDJENOG NADALA !!!
:) :) :)

Carlos

pre 8 godina

Neverovatna prvilegija I cast je da zivimo u eri najboljeg tenisera I fudbalera svih vremena Novaka Djokovica I Lionela Messija.
Ima I ta simbolika da su te dve legende isto godiste.
Kada se te dve sportske velicine povuku za jedno 5-6 godina prilicno sam siguran da ce imati jake argumente da se smatraju najboljima u istoriji.

nenad

pre 8 godina

Salu na stranu, Novaku u ovoj godini su najbitnije OI i na drugom mestu RG. Ako to bude uspeo moze da izgubi sve ostale turnire sto naravno neće ali moze i u penziju ako hoće kao jedan od najboljih tenisera svih vremwna. Cak ni RG u ovoj godini ne mora da osvoji ali bi trebalo OI jer mu je to mozda zadnja sansa. Videli smo proslo godisnje finale RG da nije izdrzao pritisak pa sw nadam da će ove bolje da spremi na mentalnom planu

bakster

pre 8 godina

Samopouzdanje mu je Novak unistio skroz da Rafa vise ne veruje da moze da ga dobije. Tuga je gledati kako ga lako pobedjuje sa pola gasa a kad setim u proslosti koliko je to bio zver od igraca da ovo sad vise izgleda igre macke i misa kada je u pitanju duel njih dvojica. Cestitke na osvojenom trofeju po prvi put u Dohi.

teča rasa

pre 8 godina

... Nole moras poraditi na dramaturgiji! Zasto? Zbog gledalaca, nece ljudi da gledaju deranje! Ostalo perfektno! Ja tu neBiH nista menjao! ...
(AleksandarRS, 09. januar 201 17:03)

Па није да нема драме, сад сам се "ждерао" дал' ће га и у другом сету добити са 6:1 или "само" са 6:2!

rex

pre 8 godina

Ovo se zove dominacija. I posle se nađe pametnjakovića koji kažu da Novak igra defanzivni tenis Oo Razlika je u tome što su Novak i Nadal kompletni teniseri protiv kojih nema lakih poena, a Novak je u neverovatnoj formi... I kada je gubio od Nadala uvek je to bio vrhunski tenis za gledanje, pravi moderni gladijatori.

tupan glupan

pre 8 godina

Nadal sada ima 2 opcije za RG:
1. Da se "razboli"
@. Da izgubi od nekoga pre nego dodje do Djokovica
Izvinjavam se na gresci ima i opcija 3. Ako se dokopa Djokovica ,opet ponizenje sa produktima iz Ivanjice.

teča rasa

pre 8 godina

Novak je, usput, naučio Rafu da igra hrkljuš.
(Siki, 09. januar 2016 17:03)

Поред свега осталог у овом мечу и ово је нешто невиђено у тенису. Шта му друго преостаје, чврст је!

*nesa*

pre 8 godina

Ovo danas je bilo uzivanje za gledati :) Bravo Nole :)
Nesto se razmisljam i dolazim do zakljucka subktivnog sta bi Novak trebalo da cilja do kraja karijere. Pre svega to su dve titule na Australian openu, da bi postao najuspseniji teniser na tom grem slemu ikad. Drugo bar jedna titula na prokletom ROland garosu , a u slucaju da uspe da osvoji 2 titlue, posto bi Prvi igrac u istorji ovog sporta koji je osvojio svaki GS po dva puta minimum.
Trece , to ej zlato na Ol, mislim da je ove godine prava prilika za to, jer je beton u pitanju, samo da Novak bude zdrav i da nema onoliki pritisak na plecima kao u Londonu. Cetvrtko , ako supe da osvoji 17+ Gs , medjutim ako ispuni prva dva kriteijuma on je najuspsniji ikad, bez obzira na broj titula. I poslednje , Sinsanati.
puno zdravlja i uspeha Nole :)

barbosa

pre 8 godina

Ovaj se zainatio potpuno.
Izgleda da je sebi postavio za cilj da bude najbolji svih vremena,I strogo se drzi toga.
Ne odstupa od plana ni jedne milisekunde.Ako Novak zadrzi ovaj stav ja ne vidim kako da ne bude oboren Rogerov rekord od 17 GS.Meni sad izgleda smesno tih Rogerovih 17 GS,I to sad izgleda kao puka formalnost I samo je pitanje dana kada Novak obara taj rekord.
Novak je fizicku spremu doveo do savrsenstva I ne gine mu jos minimum 4 sezone na najvisem mogucem nivou.

stiven

pre 8 godina

Molim vas da li će da bude bilo gde repriza ovog meča, za nas koji nismo mogli da ga gledamo u direktnom prenosu. Bio bi to lepo prema velikom broju Noletovih obožavalaca. A verujem da bi mnogi voleli da ga odgledaju u miru uživajući u briljantnoj igri našeg idola Noleta.

budva

pre 8 godina

Gde si bre Dino? Il' se danas potpisuješ kao Umetnik? Rekoh ja, mada mi nisu objavili komentar, da će Novak da vas oduči od izlivanja sopstvene nemočic u navodno stračnim opaskama o njegovom tenisu. Pozdrav!

manuginobili

pre 8 godina

Sto bi rek'o Izet Fazlinovic-sta je ovo braco moja mila??!! :)...kao da igraju prvi i 397-i igrac,tako je Rafa danas izgledao u odnosu na Novaka...izgleda da nas ceka jos jedna "neizvjesna" teniska sezona,kao i prosla,mozda cak i malo "neizvjesnija",ako znate na sta mislim ;)...sta reci,ima li iko toliku mastu da moze da zamisli da neko dobije ovakvog Novaka u tri dobijena seta?!...ja nemam.

Prle

pre 8 godina

Kad ih pogledas na zagrevanju vidis da Rafa nema sanse,ima 10kg viska a Novak zategnut kao strela sto se kasnije i videlo.Sve stize,kliza,pravi spage kao od gume da je.

sherlock

pre 8 godina

sto je najgore od svega, nadal je odigrao jedan od boljih meceva u zadnjih godinu dana, stizao je skoro sve i bas je licio na starog nadala ali ovo danas je verovatno najbolje odigran mec ikada, ne bulaznim nego statistika sve govori, 30 vinera u samo 15 gemova cak 2 vinera po gemu??? uz samo 13 gresaka, mislim da niko nikada bolji mec odigrao nije..

Beobrad

pre 8 godina

Ovom i ovakvom pobedom, Novak je Rafi usao u mozak do kraja sezone!
Ne znam kada je Nadal ovako dobio Novaka, a Nole njega jeste vise puta demolirao!

vele

pre 8 godina

Au Nole pa kako da te vole oni zapadnjaci kad im radis sve ovo. Bilo koji teniser sadasnji ili iz proslosti da je bio na Rafinom mestu isto bi prosao ovo je jednostavno savrsenstvo atomski tenis iz druge dimenzije

Bozidar

pre 8 godina

Takooooooooooooooo jeeee breeeeeeeeee idemo Novace
24:23 sa rezultatom 6:1 6:2
Idemo sad na AO ..a Marej,Federer i ostali nek se misle sta ih ceka a pogotovo ova dvojica sto daju izjave o Novaku

Milos

pre 8 godina

Spineri kao sto je Rafa nemaju sansu protiv Novaka. Djokovic moze da se probije samo ravnim udarcima; to su potvrdili Vavrinka, Berdih, Anderson i pre neki dan Majer. Ali i takvi igraci moraju da drze taj nacin i nivo igre (neko ga je nazvao revolveraski) 1,5 sat da bi se dobio jedan Djokovic, a i onda je vrlo upitno da li ce pobediti naseg Novaka.
Sve najbolje, sretna Nova Godina i Bozic!

afhhh

pre 8 godina

Slabo ja pratim tenis,i smatram da je sport najlaksi nacin za drzanje masa u pokornosti,ali moram reci da sam zadivljen licnoscu i unutrasnjom snagom i energijom Novaka.Cim bi se kandidovao za predsednika dobio bi sve glasove,on nam je jedina sansa koja nas moze dic iz pepela,jer nije tipican Srbin.

Lazar

pre 8 godina

Ooo prvi set 6-1. Cak i da Nadal dobije Djokovica nece mi biti puno krivo zato sto je Nadal u odnosu na Federera druga dimenzija. Molim vas Rafo i Nole ne dozvolite Federeru da pomisli da igra finale nekog turnira. Posaljite ga zajedno u penziju.

AleksandarRS

pre 8 godina

Vamos Rafa! Ebiga, vec gotovo, ni kokice ne pojedoh! Nole moras poraditi na dramaturgiji! Zasto? Zbog gledalaca, nece ljudi da gledaju deranje! Ostalo perfektno! Ja tu neBiH nista menjao! Sretan dan REPUBLIKE SRPSKE! Pozdrav iz Banjaluke!

Branislav Mitrović-Floyd

pre 8 godina

Au braćo moja, pa šta bi bilo da našeg Nola nije bolela ruka? :-).. Živeli i Srećna Slava svima koji slave. Živeli!

MomaSRB

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.
(Umetnik, 09. januar 2016 15:52)

Alal vera domaćine!!!

nemoj da ste smesni..

pre 8 godina

" Igrao je izuzetno agresivno i dobro, slao je dublje lopte, bekhend mu je bio siguran, ali je to bilo dovoljno samo za tri gema."

Ljudi pa jel malo 3 gema, znate li vi sta je to protiv Novaka? Kad bih ja igrao protiv Noleta (pogotovo ovakvog kao danas) znas kad bih uzeo uzeo 3..u najboljem slucaju 3 poena i da pevam!!!

bazan

pre 8 godina

Brutalno.Najbolji Novakov mec ikada.Neverovatno je koliko podigne nivo igre kada igra protiv najboljih.Protiv ostalih igra koliko je potrebno.

Lemmy

pre 8 godina

Ova Novakova igra koju trenutno demonstrira nadmašuje sve sto je ikada vidjeno u tenisu. covek deluje jednostavno nepopedivo. Ovakva nadmoc, superiornost i snaka tesko da ce u skorije vreme biti prevazidjena od strane bilo kog igraca.
(Nnn, 09. januar 2016 17:18)

A.Davis

pre 8 godina

Pa vi i dalje pokusavajte izjavama da ga psihicki poremetite. Tu pre svega mislim na Federera, starac nije svestan da sto vise pokusava to gore po njega.

ljubiša

pre 8 godina

"imamo jedan problem Rafa",..drago mi je da je ovo bio prorocki komentar cika Tonija jos pre desetak godina, gledajuci jedan trening Djokovica.

Ratko Jevtovic

pre 8 godina

Tesko je naci pravu rec! Magija! Skoro nepogresiv!
Pravim ovih dana turnir u Beizbejnu. Promocija i hvalospevi o Rodzeru su na ivici ukusa. Nisu oni jos videli Novaka!
Jedva cekam AO. SRETNO NO1E!
Pozdrav iz Perta, Australija

Miodrag

pre 8 godina

E stvarno je dosadno gledati Noleta da do besvesti samo prebacuje lopticu preko mreze.Stvarno je dosadan njegov tenis.Ma salim se samo udri CARE neka puknu dusmani.

Neutron

pre 8 godina

Ovo sto ste upravo odgledali je najbolje odigrana partija tenisa u istoriji ovog sporta. Ako nije, onda molim da lepo napisite koji je to igrac i u kom mecu odigrao ludji tenis od ovoga. Mocicemo da ga uporedimo na Youtubeu.

Bojan

pre 8 godina

Mislim da Federer nece da vidi kad Nole bude prekinuo seriju... Nego sto me najvise plasi sto Novak gubi na samopouzdanju, dozvoljava da mu Rafa uzima dva gema po setu

josip broz

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 09. januar 2016 16:18)

RTS ima neke druge emisije koje se bave jezikom i pravopisom. Bolje njih da potražiš.

Рајко Четник

pre 8 godina

Моли Рафа Нолета:лакше Ноле не могу више ВАМОС ТАМОС,већ сам ПОПИЗДАНОС.
Каже Ноле:Извини Рафа што брзо возим, у граду 60(титула). Журим на славу Републике Српске, Светог Стефана.

Рико

pre 8 godina

Кад ће више стари Рафа, дечко се распада. Али није све у игри, нешто је и у глави, кад буде савладао проблем у глави вратиће се!

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Jeste videli kada se Rafa zakucao pesnicom u glavu!!!, to nikada do sada nije uradio, Federer lomio reket protiv Novaka, Rafa se samopovređuje, dame i gospodo jedan i jedini NOVAK ĐOKOVIĆ

Jovan

pre 8 godina

@Ajao pa to znaci da nece biti 6:1/6:2, nego 6:2/6:2.
(Shark, 09. januar 2016 09:42)

Ipak nije povreda teze prirode ocigledno. Svaka ti dala ! :-)

modesti

pre 8 godina

Ma sta ovo bi?RAZMONTIRAVANJE...NOVAK STRASNI!!!Bravo NOVACE!!!Neka ti se svaki turnir ovako zavrsava.DEMOLIRANJE...Ma bravo,bravo,bravo....Idemo dalje...

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

...i taman Rafa jurne levo, Nole loptu sprasi desno, onda Rafa jurne desno - Nole lopticu zakuca levo....I tako celi mec VAMOS - TAMOS....A u Nadalovom boxu - funeral atmosfera...hehehe...
SRECNO TI NOLE -RADOSTI NASA !!!!

777

pre 8 godina

Mamma mia!! Šta čovek da kaže? Sa pola snage oba seta? Sve je Rafa pokušao, udarao jako čak je dobio neke duže poene ali ne vredi. Novak nastavlja gde je stao. Rafi osim slabijeg servisa ništa ne mogu da zamerim. Trudio se ali je Novak iznad njega u igri barem dva koplja. Jednostavno surovo pometen sa terena. Još jedna poruka igračima sa tura. Ovo vas sve čeka kada izadjete sa druge strane mreže. Strašna dominacija. Lep poklon sinu Stefanu na danasnji dan...bravo.

veliki strumf

pre 8 godina

Sta sam pisao prethodnih dana? Obozavaoci Nadala su pisali hvalospeve o njegovpj igri, servisu, dominaciji, a zaboravili su jednu sitnicu: najjaci protivnik protiv koga je igrao pre finala bio je Careno Busta (66. na ATP). Rekoh da sacekate kad je preko puta br. 1! Ovi su bili za Rafu skijaskim recnikom receno bela staza, a Novak je crna! Dugo se Rafa nece oporaviti od ovog debakla, ko zna kad ce biti u stanju da se uopste suprotstavi ozbiljno Noletu, kamoli da ga dobije!

Orion

pre 8 godina

Ala ga "opra" Nole. Auuu...

U pravu je Federer... nece ni Novakovo samopouzdanje da traje vecno... ha ha ha...

Samo ti budi spreman Fed... evo tek sto nije.

blaza

pre 8 godina

Sad je Novak uzeo brejk za 4-1 u drugom setu.Ljudi moji pa ovo je gazenje, brutalno rasturanje.Novakov bekend jaci od Nadalovog forhenda.Gaziii samo

zzbz

pre 8 godina

(ADP #10 Italia Juve, 09. januar 2016 15:59)
Realno, ko nema bar Eurosport taj ni prati tenis. Na ES i na SK se prenosi tenis, to su kablovske tv. Nijedna nacionalna tv ne prenosi tenis, samo RTS ponekad, i to kad igra Djokovic, ostali teniseri "ne postoje". A kad pricamo o sportu sam rts prenosi ostale spoortove, b92 je pratio sa EK u kosarci, a danas niko ne prenosi nijedan sport kad su u pitanju domace tv. Vazno je da su tu farme, parovi i ostale sarade...
Sto se tice meca, Nole je toliko usavrsio igru protiv Nadala da je pomenuti postao smesan u ovom dvoboju. Svaka cast Nole i srecno na AO!

silvaner

pre 8 godina

Nije Rafa toliko los,videcete na sledecim njegovim mecevima protiv drugih tenisera.Ali ovaj nas je terminator.Pa on igra cak i bolje nego prosle godine.Ne treba prejudicirati stvari ali ako se po jutru dan poznaje.......

v

pre 8 godina

Eeee sta sam propustila! Moram ovo da nadjem negde na netu. Svaka cast Nole. S jedne strane mi je ovakva pobeda slatka, sa druge nedostaju mi njihovi tesni mecevi puni tenzije i takmicarskog naboja. Nole svakako ne treba da se osvrce. Slozile su mu se kockice i samo neka ubire plodove. Bravo Nole.

Teniski ekspert od 2011

pre 8 godina

Novak ce umiriti sve hejtere i naterace ih u misje rupe da ne izlaze
od sramote.
Ocistice sajt. Aman nadjite sebi zivot i okanite se Novaka !

jedva čekam

pre 8 godina

Sve je to super, bravo za Noleta. Nego, jeste vi vidjeli onaj meč našeg Ćorića i atomski tenis u Chennaiu?, a sutra igra finale protiv Stana the mana!Bit će pravi Noletov nasljednik!

aleksa

pre 8 godina

na pola drugog seta komentator na engleskom Eurosportu kaže : " da je ovo boks meč, sada bi sudija prekinuo borbu", na kraju isti komentator kaže: " Ako su ovo gledali Federer i Marej, to je bio horor film"

goran

pre 8 godina

Ovo je demonstracija totalnog i nestvarnog tenisa od strane Novaka ,ne pamtim kada je zadnji put ovako i ovoliko razbio Nadala ,nesto slicno je bilo prilikom njihovog poslednjeg susreta kada je i sam Nadal priznao da Djokovic igra nestvaran tenis i da ne postoji igrac koji ga moze dobiti kada igra u takvom raspolozenju, ali tada je Nadal jos i dobro rezultatski prosao ,za razliku od danasnjeg meca gde je prosao kao po onoj narodnoj "k`o bos po trnju"...nadam se da je Novak ovom predstavom svima zapusio usta sto se tice prigovaranja na njegov defanzivni stil tenisa ,danas Nadal nije mogao bukvalno da dise od teskih razmena na koje ga Nole prisiljavao snaznim i dubokim udarcima sto sa forhenda sto sa bekenda, Nole je zaista odigrao malo je reci perfektno , samo u prvom gemu je bilo malo grca i stegnutosti kada je Nadal dosao do brejk sanse ,ali nakon tog dobijenog gema Nole se razleteo po terenu i nije dao ni promil sanse Nadalu da pomisli da uopste moze da dobije ovaj mec...Nadam se da sada svi shvataju zasto Novak ne igra ovako u prvim kolima turnira kada ga svi kritikuju da igra ziheraski i da samo ceka gresku protivnika,poenta je upravo u snazi i motivaciji koju Novak uvek cuva za kraj tj.finale i zato kada udje inspirisan i fizicki i psihicki potpuno spreman u mec onda tesko protivniku sa druge strane mreze ,s druge strane Nadal je danas odigrao onako kako najbolje zna i ume ali sa ovakvom defanzivom protiv super ofanzivnog Novaka danas nije imao ni gram sansi...

rosonero

pre 8 godina

novak je evoluirao po pitanju riterna i on vraća servise od 220-230 km/h , kad udje u poen tu je neprikosnoven! poštujem nadala i mislim da je drugi svih vremena trenutno , ali on ima ubacivanje lopte u igru a ne servis , a kad udje u igru, tu nema šta da traži protiv novaka i to je jasno svakom ko je gledao predhodnih 5-6 mečeva ove dvojice. novaka mogu da pobede još samo veliki serveri kad imaju dan a novak ne , a medju njima je i rodzer i rodzera od ovakvog demoliranja spasava jedino servis , koji mu omogućava da koliko-toliko drži se u igri .ovim tempom novak ce postati najbolji svih vremena, bez sumnje .

parx

pre 8 godina

Vamos, tamos, propados. Bez zajebancije, Nadal je igrao kao u najboljim danima, jedino ga jb sto je Novak taj level igrice odavno presao. Sve mi se cini da ce Novak da okrene igricu.

Il numero uno

pre 8 godina

Komentator na Eurosportu: Sad je ponoc u Brizbejnu, pitam se da li je Federer gledao ovo.Bilo bi kao da gleda horor film, isto vazi i za Endija, s tim sto je to Rafa direktno iskusio.
Ostali komentari: Spectacular performance, Utterly perfect performance...

moon

pre 8 godina

Kao sto rece komentator na eurosportu 'Djokovic is just PERFECTION' nema dalje. Covek igra kao VSANZEMALJAC! Samo gazi Nole! Ove godine ces igrati jos bolje nego 2015 iako smo mislili da je to nemoguce!:D

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

Mislim da će Rafi to što je uspeo da osvoji dva gema u drugom setu dati mnogo na povratku samopouzdanja na početku sezone..

teča rasa

pre 8 godina

Ма добро, први мачићи се и тако бацају у воду, није тако страшно. БИЋЕ И СТРАШНИЈЕ... ал' дали може. Пази кад цела хала скандира Рафку да освоји и други гем у другом сету да не би изгубио са 6:1, 6:1!

znanje-imanje

pre 8 godina

Stric je mnogo puta rekao "puta" ali ni to ni sav vamos-tamos... Nije hteo da ga pobedi, već da ga ugazi, pa ga je i ugazio.

Cole

pre 8 godina

Auuu, ovo nije titula,
ovo nije pobeda nad
jednim od najboljih
svih vremena, ovo je
BURUALNA PORUKA svima,
pogotovo "najboljem"
svih vremena šta ih/ga
čeka u 2016. Tako da...

nevski

pre 8 godina

Mimo svog obicaja,probacu da analiziram jedan aspekt ovog meca,u kome Novak itekako moze jos da napreduje,a to su neiznudjene greske. Nisam teniski strucnjak,daleko od toga,tenis gledam otkako pamtim za sebe,tad se AO jos igrao na travi u Kujongu,ali,da se vratim na Novaka,osamdeset posto neiznudjenih gresaka,Novak je napravio cekajuci pasivne lopte,smisli sta ce da odigra,i,ostane u mestu,te mu nedostaje kretanje nogama te napravi gresku. Naravno da ne treba traziti.dlaku u jajetu,poenta je da Novak jos ima itekako lufta,a,bar jos tri,cetiri godine ce vladati svetskim tenisom totalno brutalno. Uz Bulletproof/Titanium za kraj,dame i gospodo,NOVAK ;)

zoleada

pre 8 godina

Ma Nole mora jednom da padne rekao je federer ha ha ha ...
Pitali Federera što je tako pozeleneo u licu. " pa gledao sam No1eta i Nadala u Dohi "

Neko se pravi blesav

pre 8 godina

@karudijan šumadijski
izvini, ali ja pretplatu plaćam BAŠ zbog trećeg programa i "muzike za samoubistvo". Ali zbog neprenošenja sportskih događaja dođe mi da razmislim

Melenci

pre 8 godina

ovo je strasno,ne pamtim da sam gledala Noleta ovako dominantnog iz prvih pet na svetu.Daj mu Boze i Sveti Sefane,samo zdravlja,da bude i dalje ovako silan!

Realno

pre 8 godina

Svaka cast Novaku DJokovicu! Najbolji teniser u svetu, nas junak i legendarni majstor. Hvala mu sto ulepsa i ove Bozicne dane! Pozdrav svim dobrim ljudima!
p.s.
Olimpijske igre su ono sto s radoscu cekam, medalja, zlatna, za Srbiju.

jagermeister

pre 8 godina

dominacija se nastavlja i to u najboljem mogucem svetlu...hvala ti Novace na ovakvom mecu uzivali smo u svakom tvom potezu...ovo je bilo savrsenstvo tenisa...

Jovan

pre 8 godina

Engleski komentor: "Referee should come in and stop the fight right now". Sve je receno. Federer i Nadal zajedno da igraju sad na dubl polju a Djokovic na singl, ne bi ga pobedili. Potpisujem ! :-)

o bože

pre 8 godina

I nek neko još kaže da ovo nije težak folirant! Što Rafu nije pobedio kad je ovaj bio Rafa u pravom smislu, sad je on kao nešto moćan kad je Nadal tu rekreativno.

Toto-ko-tunjo-distorzija-na-guslama

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 9. januar 2016 16:18)
Slazem se, sto se prenosa sporta tice. Inace, zaobidji Rts3 i "muziku za samoubistvo" da se, ne daj boze, ne poneses nekim jazz akordom. Kod nas bar ima toliko veselih kanala, kao nigde u svetu. Uzivaj.

optimus prime

pre 8 godina

Impresivna igra Novaka, ovakvu tenisku dominaciju svet nije video. Nadal je bio potpuno nemoćan i ako se ponadao da može nešto da uradi u Australiji, sad mu je jasno ko je najbolji. Ovo je nedvosmisleno jasna poruka za Federera i Mareja, Nole dominira i 2016. godine!

činjenica

pre 8 godina

Meni ovde nema ništa neobično. Kada Nole igra kako zna i ume, protivnici uzmu par gemova po setu. Tako je već 5 godina! To bre svi znaju, i Nadal i Federer, svi.

Nnn

pre 8 godina

Ova Novakova igra koju trenutno demonstrira nadmašuje sve sto je ikada vidjeno u tenisu. covek deluje jednostavno nepopedivo. Ovakva nadmoc, superiornost i snaka tesko da ce u skorije vreme biti prevazidjena od strane bilo kog igraca.

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Ono, kad si objektivno, jedan od najboljih igrača svih vremena, motivisan si, igraš dobro, imaš isti broj grešaka kao i protivnik i izgubis 6-1, 6-2.
Novače svaka čast!

Prejako

pre 8 godina

Ma nema se tu šta reći, samo ponoviti riječi komentatora na Eurosportu: Ovo je jača igra nego protiv Federera u Londonu na masters finalu.

Sampras

pre 8 godina

Nikada nisam video da neko ovako agresivno igra protiv Rafe! Federer nikada nije ni blizu bio ovakvoj agresivnoj igri. Isto ne pamtim da je neko ovako imao agresivne, snažne (a precizne) udarce po obe strane kombinovano, a pratim tenis od Samprasa. Uništi ga Nole! Engleski komentator na ES sredinom 2. seta: "Sudija bi trebalo da prekine ovaj meč!" Nasmeja me čovek! Stvarno, da je boks, sudija bi prekinuo meč.

vodoinstalater

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.

(Umetnik, 9. januar 2016 15:52)

U a si se otvorio, sine... Umetnički, nema šta!

cigani romantičari

pre 8 godina

Žao mi je Nadala,ali neko je morao biti žrtveno jagnje,da bi se poslala poruka svima da šampion ne posustaje i ne prestaje da melje i gazi sve pred sobom!Sa psihološke strane,ako je jednom Rafi prepustio 3 gema,legendi belog sporta,šta drugi da očekuju,čemu da se nadaju? Monstruozno,brutalno,nestvarno je Novak odigrao ovo finale!Pre neki dan,neko je napisao da je Vavrinka trenirao sa Noletom i da ga je Nole napravio čudovištem.Kako da nazovemo onda ovo,šta su od Novaka napravili Rafa i Rodžer? Frankeštajn?Jezivo...

Rale+

pre 8 godina

2011 ja u kampu u Alicante Španiji dere Nadal Novaka a Španci urlaju ja se zavuko u šator i samo da ne plačem a sad mi ih opet nekako žao kakva dominacija Napred Noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ivan M

pre 8 godina

Sem kad je dobijao poene sa dobrim servisima (ili nakon dobrog servisa), Rafa je gotovo svaki poen igrao u defanzivi. Prvi poen koji sam video gde je on diktirao igru i dobio poen je bio prvi poen u gemu kad je bilo 6-1 5-1 - možda je bio neki ranije, ali nije ih bilo puno. Da sam Toni, ja bih Rafi rekao "ajde da vidimo kako da dobijemo jedan set protiv Novaka" ili "kako da stignemo do taj brejka". Jer iz ove perspektive i to deluje kao povig za njega. Možda će Noletu on na šljaci biti veći rival, ali na ovakvim podlogama on nema šta da traži (zasada). Za Novaka - videlo se po statistikama o brzini njegovih udaraca da se nabrijao za ovaj meč i da je hteo dati upozorenje svima za ovu godinu. Što se toga tiče, itekako mu je uspelo.

dr.c

pre 8 godina

portugalski komentator na eurosportu u jednom trenutku odusevljen i pomalo pogubljen:novak djokovic najbolji teniser na svetu,najbolji teniser u kosmosu,ma ne,na mlecnom putu.

zeljko

pre 8 godina

napokon ovi sa Eurosporta su komentarisali kako dolikuje....razvalio ga je i ja ne pamtim da je neko razvalio vadiguzica u zadnjih 10 godina...pa svaki winer mu je isao preko 140 km na sat...nestvarno ali stvarno p.s pozdrav zvezdasici iz coskacx5

Mikii

pre 8 godina

Novace, boli ruka, a? Da li nekome i dalje nije jasno zasto ovaj momak nije voljen van Srbije i zasto nikad, ali nikad nece dobiti nagradu za fer plej?!

Sto se meca tice, Rafa, povlaci se, nije to to vise. Gubljenje setova i provlacenje protiv Buste, Kuznjecova, sakupljanje gemova protiv Djokovica, itd. Brukas se samo.

007

pre 8 godina

Ljudi moji ovo nije humano, Nadal ne igra uopste lose ,fascinira cinjenica da na jake Nadalove udarce Nole uzvraca jos jace,cini mi se da je sad jaci nego 2015

Lokomotiva

pre 8 godina

Drago mi je sto se nadal vratio u vrh tenisa, sigurni je i tenis bolji kada on igra na visokom nivou.

Nezaboravan mec. Dominacija se nastavlja... Smenjuju se izazivaci samo.

ned

pre 8 godina

Bravo! Neverovatno je koliko je bolji od Nadala. Kao da igra protiv nekog juniora. Ne znam ko može protiv njega osim Federera ove godine.

nemanja

pre 8 godina

Kad zavrse karijere ovo ce sigurno biti najvece tenisko rivalstvo u istoriji. Kako Nole igra, zaista fantasticno. Odavno ga boljeg nisam gledao, Rafa nemocan potpuno :) Ajde Nole privedi to kraju. Svaka cast majstore :D

Centurion

pre 8 godina

Kakva moćna ceremonija dodele pehara, vau ni gs turniri se ne bi postideli.
A trofej prelep, taman da se pridoda kolekciji kao jubilarni šezdeseti.
Ovaj turnir definitivno odskače od 250 serije.

kimi

pre 8 godina

Ovo je brutalno.. Ko je pratio zna da je Nadal igrao i vise nego dobro do finala, ali jednostavno nema recept za ovakvog Novaka Djokovica!
Masina je upaljena, jedva cekam nastavak sezone!

Stefanov tata.

pre 8 godina

Dooosadnoooo. Kao u F1 zbog Sumahera moracete da menjate pravila. Nikad Federer nije bio ovako dominantan. Braaavoooo Novace.

tenis neznalica

pre 8 godina

Djokovic uzasno lose odigrao ceo turnir.
ALI...
WHEN GOIN` GETS TOUGH, THE TOUGH GETS GOIN`!!!
Pobeda mi je malo vazna PONIZENJE mi je izuzetno vazno,vratio je prljavcu za sve one prljave trikove u finalu RG kada je Nadal koristio sve moguce prljave trikove da doceka kisu i izbegne poraz.Na RG Nadal je usao u istoriju,SADA JE USAO U DRUGU STRANU ISTORIJE.
T R A S H E D 111
P.S. MISLIM DA JE VECINA IGRACA U ZREBU AO SADA U CRKVI I MOLI SE DA SE NE NADJE NA PUTU NOVAKA.
P.P.S. 3 rekorda u jednom danu,malo li je?!

Gajetano

pre 8 godina

Bravo Majstoreee!!!

Gledao sam vecinu meceva izmedju ove dvojice i ne secam se da je ikada Novak odigrao ovako mocno. Od pocetka do kraja, kao legendarni kralj Mida, svaki dodir sa loptom pretvarao je u zlato.

Ako se po jutru dan poznaje bice ovo jos jedna velicanstvena sezona:)

Pozdrav,

Mr_No_Name

pre 8 godina

Ovaj Nole nije realan!
Mozda sam lud, ali meni je Nadala zao. Jedan od 5 najboljih tenisera u istoriji da ovako bude pociscen dok je u formi?
Djokeru - u naredne 2 godine: 5 GS, zlato na OI i prvo mesto. A onda mozes i u penziju :D

Svete

pre 8 godina

Au aau au au au au auuu, sta mu uradi covek !!!
Maksimalno ga je izvamostamosovao, pita se covek kada je stigao da zabije 30 vinera ? Djokovic je jedan igrac u ovim bitnim mecevima a drugi na onim mecevima koji ga vode do ovih najbitnijih i to najvise plasi sve ove njegove rivale.
Nekih 3 godine nisam cuo ,, Djokovic osvaja prvi trofej na ovom turniru '', nadam se da cu to jos barem 2 puta cuti ove sezone !
60 turnir, ej 60 komada nestvarno, izjednacio se po tome sa Agasijem samo sto je on to uradio sa punih 35 godina...
NIKADA ti Novace Djokovicu neces stici cuvenog Rokija po broju atp250 titula nemas ti taj kapacitet...heheheh hehehee, sva sreca pa je kasno u Brizbejnu i Roki verovatno ne gleda uzivo, mada....!
Ako ipak nije odgledao siguran sam da ce ga Mirka sacuvati od gledanja reprize i da mu nece to dozvoliti !!

BRAVO Djoleee, cekamo 11.GS !

Sasa

pre 8 godina

Evo linka

http://live.shwidget.com/static/freepopups/3430341846395770.html

Ali ovo je brutalno. Masina za mlevenje mesa. I Nole prelazi u vodjstvo, u medjusobnim duelima. I Nole, polako ali sigurno, staje na presto najboljih svih vremena.

I koliko god da vas nervira, koliko god da "iskace iz frizidera", i koje god gluposti da mu nalazite kao manu(pre svega zbog licnih frustracija i ljubomore), ovaj covek, pre svega kao predstavnik Srbije(ne kao "Nole srbenda i slicne fore), postaje nesto najbolje sto nam se desilo u posledjih... pa mnogo, mnogo godina, da ne kazem vekova.

Zato, kapu dole, za ovog coveka, koji je nas najbolji brend, predstavnik, ambasador. Imamo razloga, barem zbog necega, da budemo ponosni u svetu.

Nebojša

pre 8 godina

Koja brutalna sila apsolutna moć više nego solidnog Nadala razorio je sa lakoćom za sat i 13 minuta i za to kratko vreme upisao čak 30 direktnih poena podsetnik za sve koji ga prozivaju da je prebacivač ovim je poslao svima poruka pred prvi grenslem sezone.

Јота

pre 8 godina

Strasno, jezivo, perfektno, furiozno, snajperski precizno, jako, nadmocno, bubitacno, ma nemam reci za ovakvu igru Novace.

Ovako nesto jos nije vidjeno.

Malo je reci - CESTITKE NOVACE-

Jovan

pre 8 godina

Kada Novak ovako igra jedino ga Djokovic moze pobediti. Znaju to i Federer i Nadal, zato se i ne nerviraju vise. P.S. engleski komentator je rekao brilliant bar 15ak puta, covek ostao bez reci.

Blicc

pre 8 godina

Važno da na RTS-u ide repriza naše bujne srpske kinematografije - Montevideo. Izem ti pretplatu koju mi majka i otac plaćaju. Eurosport je tata. Kidaj, Nole.

the truth

pre 8 godina

Samo da osvrnem unaprijed na odredjene komentare. Kazu Jumko, Miki i druzina da Nadal nikad losiji, a Federer star, pa majku mu jesu ostali zaboravili igrat tenis? Dovoljnio je reci da Federer je u prolosti imao los skor sa Marejem, u poslednje vrijeme ga redovno pobjedjuje, mora da Marej zaboravio igrat ili da su ga godine stigle.

milos

pre 8 godina

moze da prica sta god hoce, da je rafa ovakav, dabje federer onakav, ali najbolji tenis za gledanje je novak rafa...toliko dobrih udaraca, duga razmena, ma milina gledati..da bog da ih cuva zdravlje i da jos dugo uzivamo u njohovoj borbi i partijama...

Karudijan Šumadijski

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća

sherlock

pre 8 godina

svaka cast za prenos meca, ugao kamere koji upotrebljavaju na ovom turniru je fenomenalan, ovo pod hitno treba da se uvede na svim turnirima, kako se u stvari vidi koliko su ovi momci u milimetar precizni i koliko brzo igraju, za sada ovo je nestvarno koliko su dobri!! niko nikada nije ni blizu ovako igrao, najveci rivalitet u istoriji po svemu!!

dr. mr.

pre 8 godina

ljudi, oduševljen sam! kako igraju, ovo je haos... Nole, neverovatan, nema šta! naš šampion!
PS, našao sam način da gledam meč, posao može da sačeka... živeo D3GO! :-)

Milan Nis

pre 8 godina

Au,pa ni najveci optimisti bisu ocekivali ovakvu dominaciju Novaka.
@umetnik
Vidi se da verujes u Rafu bezgranicno cim si CITAVIH 500 dinara ulozio na njega.

pera

pre 8 godina

ne razumem kako i zasto ocekujete da vam neko napise link za gledanje??? otkucate sportstream na googlu i nadjete sami link. ili ja da gubim vreme i trazim link kako bih vama poslao a vi samo da kliknete i gledate???? dok si ovde kucao molbu za link mogao si sam da ga nadjes...

Melenci

pre 8 godina

verovala sam da ce Nole igrati dobro,ali ovako,ovako brutalno i silno zaista nemam reci.Svaki poen je majstorstvo,divim mu se,idemo Nole jos jedan set!

zex

pre 8 godina

samo da neureknem Novaka ali ovo je savrsenstvo od igre.Nema tu izgovora da nadal nije onaj stari.ko moze da vrati ove projektile koje Novak salje?niko nikada nije igrao ovako kvalitetno kao Novak danas.Rekoh vec jednom Novak ima igru za Nadala i vise nema razloga da izgubi od njega samo los dan ili nedaj boze povreda.Nadal je odlican i sada i zelim mu sve najbolje bolje je imati njega u zavrsnici nego Federera ili Vavrinku.Nadal prosto lezi Novaku njegove lopte mu odgovaraju, drzi ga stalno u bekhendu pa ga napadne u forhend a lopte su strasno jake.zelim ima sve najbolje ove godine a Novaku da osvoji sve sto pozeli.

ciganin od vajkada

pre 8 godina

Šta je ovo, 'lebac ti..?! Auuu, objasnite Nadalu gde je levo, garant se izgubio. Gledam tenis mnogo godina, ovakvu, pa slobodno ću reći perfekciju u jednom setu, ne verujem da sam ikada video. I to protiv Nadala. Neverovatno!

Aca

pre 8 godina

Al je ona iskompleksirana likusa u zvezdinom dresu. Razumem 1 mahnes kad si u kadru, ajd pati za popularnoscu, al da mase svaki put kad upadne u kadar, e to ne razumem.. :-D

lobotom

pre 8 godina

Nisam se mijesao u razgovor kad ste psovali Federera, samo bih vam zelio skrenuti pozornost da su i Berdych i Nadal sjeli lijevo od sudije. Ne postoji nikakvo pisano ili nepisano pravilo koje odredjuje mjesto sjedenja. Paranoja cuda radi. Inace, Nole ovo uzima u dva seta!

TABAK!!!

pre 8 godina

IMA prenos na EUROSPORT1 A DA NEMA NI NA JEDAN DOMACI KANALA TREBA DA JE SRAMOTA OVE BANANE DRZAVE I ONDA TRAZE TIH 150din ZA RTS,NE TREBA NI 5din DA IM SE DA!

nevski

pre 8 godina

Poenta svega je da Djokovic samo sto ne pita Rafu gde ces da ti spakujem viner!
Pisem na 4-1,kako god da se zavrsi,the beast is unleashed!

ADP #10 Italia Juve

pre 8 godina

Vazno da je na RTS-u Montevideo, dok se finale izmedju ova dva velikana igra u Dohi... imam Eurosport ali stv. nije fer prema ostalim gradjanima Srbije koji prate tenis a nemaju Eurosport

TABAK!!!

pre 8 godina

IMA prenos na EUROSPORT1 A DA NEMA NI NA JEDAN DOMACI KANALA TREBA DA JE SRAMOTA OVE BANANE DRZAVE I ONDA TRAZE TIH 150din ZA RTS,NE TREBA NI 5din DA IM SE DA!

ADP #10 Italia Juve

pre 8 godina

Vazno da je na RTS-u Montevideo, dok se finale izmedju ova dva velikana igra u Dohi... imam Eurosport ali stv. nije fer prema ostalim gradjanima Srbije koji prate tenis a nemaju Eurosport

milos

pre 8 godina

moze da prica sta god hoce, da je rafa ovakav, dabje federer onakav, ali najbolji tenis za gledanje je novak rafa...toliko dobrih udaraca, duga razmena, ma milina gledati..da bog da ih cuva zdravlje i da jos dugo uzivamo u njohovoj borbi i partijama...

007

pre 8 godina

Ljudi moji ovo nije humano, Nadal ne igra uopste lose ,fascinira cinjenica da na jake Nadalove udarce Nole uzvraca jos jace,cini mi se da je sad jaci nego 2015

Nnn

pre 8 godina

Ova Novakova igra koju trenutno demonstrira nadmašuje sve sto je ikada vidjeno u tenisu. covek deluje jednostavno nepopedivo. Ovakva nadmoc, superiornost i snaka tesko da ce u skorije vreme biti prevazidjena od strane bilo kog igraca.

Sasa

pre 8 godina

Evo linka

http://live.shwidget.com/static/freepopups/3430341846395770.html

Ali ovo je brutalno. Masina za mlevenje mesa. I Nole prelazi u vodjstvo, u medjusobnim duelima. I Nole, polako ali sigurno, staje na presto najboljih svih vremena.

I koliko god da vas nervira, koliko god da "iskace iz frizidera", i koje god gluposti da mu nalazite kao manu(pre svega zbog licnih frustracija i ljubomore), ovaj covek, pre svega kao predstavnik Srbije(ne kao "Nole srbenda i slicne fore), postaje nesto najbolje sto nam se desilo u posledjih... pa mnogo, mnogo godina, da ne kazem vekova.

Zato, kapu dole, za ovog coveka, koji je nas najbolji brend, predstavnik, ambasador. Imamo razloga, barem zbog necega, da budemo ponosni u svetu.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Jeste videli kada se Rafa zakucao pesnicom u glavu!!!, to nikada do sada nije uradio, Federer lomio reket protiv Novaka, Rafa se samopovređuje, dame i gospodo jedan i jedini NOVAK ĐOKOVIĆ

Karudijan Šumadijski

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća

the truth

pre 8 godina

Samo da osvrnem unaprijed na odredjene komentare. Kazu Jumko, Miki i druzina da Nadal nikad losiji, a Federer star, pa majku mu jesu ostali zaboravili igrat tenis? Dovoljnio je reci da Federer je u prolosti imao los skor sa Marejem, u poslednje vrijeme ga redovno pobjedjuje, mora da Marej zaboravio igrat ili da su ga godine stigle.

VAMOS-TAMOS

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 9. januar 2016 19:31)

Bojane, ja sam meč gledao samo jednim okom, jer me je bilo sramota da gledam sve ono šta je Nole radio tvom miljeniku.

blaza

pre 8 godina

Sad je Novak uzeo brejk za 4-1 u drugom setu.Ljudi moji pa ovo je gazenje, brutalno rasturanje.Novakov bekend jaci od Nadalovog forhenda.Gaziii samo

GT40

pre 8 godina

Novace, boli ruka, a? Da li nekome i dalje nije jasno zasto ovaj momak nije voljen van Srbije i zasto nikad, ali nikad nece dobiti nagradu za fer plej?!
(Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 9. januar 2016 17:05)

Da si malo manje ostrašćeno čitao komentar o Novakovoj povredi desne ruke,pročitao bi da je on sam rekao da ima povredu ali da je lakša i da neće uticati na igru. Tako da nigde nema mesta tvrdnji da je bilo vađenje unapred.
Pozdrav dobronamernim ljubiteljima sporta.

Wllaxy

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.
(Umetnik, 09. januar 2016 15:52)

Sa srećom da ih potrošiš i svaki put da dobiješ kao i sad...

Blicc

pre 8 godina

Važno da na RTS-u ide repriza naše bujne srpske kinematografije - Montevideo. Izem ti pretplatu koju mi majka i otac plaćaju. Eurosport je tata. Kidaj, Nole.

kimi

pre 8 godina

Ovo je brutalno.. Ko je pratio zna da je Nadal igrao i vise nego dobro do finala, ali jednostavno nema recept za ovakvog Novaka Djokovica!
Masina je upaljena, jedva cekam nastavak sezone!

sherlock

pre 8 godina

svaka cast za prenos meca, ugao kamere koji upotrebljavaju na ovom turniru je fenomenalan, ovo pod hitno treba da se uvede na svim turnirima, kako se u stvari vidi koliko su ovi momci u milimetar precizni i koliko brzo igraju, za sada ovo je nestvarno koliko su dobri!! niko nikada nije ni blizu ovako igrao, najveci rivalitet u istoriji po svemu!!

Tea New York

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku!Utisak je da kako vreme ide,razlika u Novakovu korist u odnosu na rivale rapidno se povecava.Ne toliko u ATP poenima,koliko u igri.Mozda je ovo prerano sto cu reci,ali ne vidim nacin da on izgubi neki mec ove godine.Naravno da slab dan moze da dodje,ali mislim da je toliko sazreo i psihicki i igracki,o fizickoj spremi ne treba ni pricati.Na radost svih koji ga vole i navijaju za njega,tek slede godine dominacije jos nezabelezene u istoriji tenisa.Kakva radost i cast za sve nas.Puno srece u Melburnu,prvi u nizu GS za ovu godinu je vrlo blizu

AleksandarRS

pre 8 godina

Vamos Rafa! Ebiga, vec gotovo, ni kokice ne pojedoh! Nole moras poraditi na dramaturgiji! Zasto? Zbog gledalaca, nece ljudi da gledaju deranje! Ostalo perfektno! Ja tu neBiH nista menjao! Sretan dan REPUBLIKE SRPSKE! Pozdrav iz Banjaluke!

misterX

pre 8 godina

1. kolo: Nadal dobar
2. kolo: Nadal sjajan
3. kolo: Nadal odlican
4. kolo: Nadal opet onaj stari
FINALE : Nadal povredjen (naravno, vec 24. put)

PS
Nadal, ovakvom igrom sigurno moze osvojiti i masters 500 i 1000...moze i na GREN SLEMU doci do finala jer igra na svom maksimumu...medjutim problem je sa druge strane mreze - PROBLEM JE NOVAK (SAMO ZBOG Novaka Djokovica on (a i svi ostali) izgleda kao rekreativac).

lavleo

pre 8 godina

Igra Nole bez mane
Kada bije ne zna da stane
Tuzan je Rafin stric Toni
Dok devojka mu suze roni
Ne placi mala obrisi sline
Izgubio je od teniske velicine

*nesa*

pre 8 godina

Ovo danas je bilo uzivanje za gledati :) Bravo Nole :)
Nesto se razmisljam i dolazim do zakljucka subktivnog sta bi Novak trebalo da cilja do kraja karijere. Pre svega to su dve titule na Australian openu, da bi postao najuspseniji teniser na tom grem slemu ikad. Drugo bar jedna titula na prokletom ROland garosu , a u slucaju da uspe da osvoji 2 titlue, posto bi Prvi igrac u istorji ovog sporta koji je osvojio svaki GS po dva puta minimum.
Trece , to ej zlato na Ol, mislim da je ove godine prava prilika za to, jer je beton u pitanju, samo da Novak bude zdrav i da nema onoliki pritisak na plecima kao u Londonu. Cetvrtko , ako supe da osvoji 17+ Gs , medjutim ako ispuni prva dva kriteijuma on je najuspsniji ikad, bez obzira na broj titula. I poslednje , Sinsanati.
puno zdravlja i uspeha Nole :)

sherlock

pre 8 godina

sto je najgore od svega, nadal je odigrao jedan od boljih meceva u zadnjih godinu dana, stizao je skoro sve i bas je licio na starog nadala ali ovo danas je verovatno najbolje odigran mec ikada, ne bulaznim nego statistika sve govori, 30 vinera u samo 15 gemova cak 2 vinera po gemu??? uz samo 13 gresaka, mislim da niko nikada bolji mec odigrao nije..

Pravilo broj 1

pre 8 godina

kako mozete da napisete da je Nadal igrao dobro? Ko je gledao mec vidi da se covek raspao. Svaka Cast Novak

(snake, 09. januar 2016 17:51)

Igraš onako kako ti protivnik dozvoli, a protivnik igra onako kako mu ti dozvoliš.

aleksa

pre 8 godina

na pola drugog seta komentator na engleskom Eurosportu kaže : " da je ovo boks meč, sada bi sudija prekinuo borbu", na kraju isti komentator kaže: " Ako su ovo gledali Federer i Marej, to je bio horor film"

nevski

pre 8 godina

Poenta svega je da Djokovic samo sto ne pita Rafu gde ces da ti spakujem viner!
Pisem na 4-1,kako god da se zavrsi,the beast is unleashed!

misterX

pre 8 godina

I nek neko još kaže da ovo nije težak folirant! Što Rafu nije pobedio kad je ovaj bio Rafa u pravom smislu, sad je on kao nešto moćan kad je Nadal tu rekreativno.
(o bože, 9. januar 2016 17:26)
#
#
#
...potpuno se slazem s tobom - evo, vec 24. put Nadal povredjen protiv Novaka (i nekako bas, kao po pravilu, u finalima)
Secam se i ono pre 4/5 godina i onih 7 UZASTOPNIH FINALA u kojima je Novak pobedjivao VECITO POVREDJENOG NADALA !!!
:) :) :)

Mosorinac

pre 8 godina

Bolji meč nisam video u istoriji tenisa,tj.toliko dobre udarce jednog tenisera. Crtao po terenu. Kontam mnogi teniseri ovo nisu smeli gledati.:-)

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

...i taman Rafa jurne levo, Nole loptu sprasi desno, onda Rafa jurne desno - Nole lopticu zakuca levo....I tako celi mec VAMOS - TAMOS....A u Nadalovom boxu - funeral atmosfera...hehehe...
SRECNO TI NOLE -RADOSTI NASA !!!!

Jovan

pre 8 godina

Kada Novak ovako igra jedino ga Djokovic moze pobediti. Znaju to i Federer i Nadal, zato se i ne nerviraju vise. P.S. engleski komentator je rekao brilliant bar 15ak puta, covek ostao bez reci.

Swedenonline

pre 8 godina

Pustio sam snimak, opet! Jednostavno je jače od mene, moram još jednom da odgledam, magija je prejaka. A imam neki osećaj da će ovo biti duga noć. Ovaj nivo tenisa nije normalan, shvatite da je sa druge strane mreže ipak El Toro! :-)

mozak,sine

pre 8 godina

Ovo,sto sam danas video,a pratim
tenis od 1962.(od vremena,Bore Jovanovica,Nikole Pilica,Jelene Gencic,Sonje Pozeg,
Franulovica,...)da ne spominjem strance,Cirijaka,Santanu,Nastasea,
Kodru i ostale..., ne verujem da cu do kraja svog zivota jos videti!
Ako je ovo rival,koji treba da ga ugrozi,a mislim,da pored,"ostarelog"Rocka i ne konstantnog Endija,ne vidim nikog na horizontu,onda verujem da ce Nole,bude li ga zdravlje sluzilo,sigurno osvojiti preko 17 GS. U jednom trenutku,komentator EURO sport Kanal se zaboravio i rekao:"Novak cereci Rafu kao lav meso!" (bar tako bi zvucilo u mom slobodnom prevodu)!"Ovo je perfekcija broja 1. svetskog tenisa,i poruka predict AO svim pratiocima,usput Rafa je odigrao,do sad najbolje sto moze!"- dodao je drugi komentator!"Secam se Agasija,Samprasa,Federera i njihovih najboljih meceva,ali ovo danas sto je Djokovic odigrao,mislim da niko nije do sada.Jednostavno Rafa,nice imao nikakve sanse,od pocetka do kraja!"- zabrsio je svoju besedu komentator!Samo da napomenem jos ovo za USA podrucje,nice bilo direktnog prenosa na nijednom kanalu,Univerzitetsko prvenstvo u kosarci,plejof Americkog fudbala I mecevi FA kupa,i Barcelone,Imani su primat.Repriza je u 10 navece,na Bein kanalu,a Tennis Kanal prenosi zenski tenis!?Svasta,a igraju dva najbolja tenisera danasnjice!Jean od njih je Sportsman Evrope,drugi u izboru za atletu sveta.....tuzno,ali istinito!A gledajuci preko kompa,izostala je I dodela pehara!?

Sampras

pre 8 godina

Nikada nisam video da neko ovako agresivno igra protiv Rafe! Federer nikada nije ni blizu bio ovakvoj agresivnoj igri. Isto ne pamtim da je neko ovako imao agresivne, snažne (a precizne) udarce po obe strane kombinovano, a pratim tenis od Samprasa. Uništi ga Nole! Engleski komentator na ES sredinom 2. seta: "Sudija bi trebalo da prekine ovaj meč!" Nasmeja me čovek! Stvarno, da je boks, sudija bi prekinuo meč.

rex

pre 8 godina

Ovo se zove dominacija. I posle se nađe pametnjakovića koji kažu da Novak igra defanzivni tenis Oo Razlika je u tome što su Novak i Nadal kompletni teniseri protiv kojih nema lakih poena, a Novak je u neverovatnoj formi... I kada je gubio od Nadala uvek je to bio vrhunski tenis za gledanje, pravi moderni gladijatori.

rosonero

pre 8 godina

novak je evoluirao po pitanju riterna i on vraća servise od 220-230 km/h , kad udje u poen tu je neprikosnoven! poštujem nadala i mislim da je drugi svih vremena trenutno , ali on ima ubacivanje lopte u igru a ne servis , a kad udje u igru, tu nema šta da traži protiv novaka i to je jasno svakom ko je gledao predhodnih 5-6 mečeva ove dvojice. novaka mogu da pobede još samo veliki serveri kad imaju dan a novak ne , a medju njima je i rodzer i rodzera od ovakvog demoliranja spasava jedino servis , koji mu omogućava da koliko-toliko drži se u igri .ovim tempom novak ce postati najbolji svih vremena, bez sumnje .

QQ bre

pre 8 godina

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win ,then you win ,then you win .....then you win ,then you win,then you win.............................then you win ,then you win.......And then they respect you !! Samo kidaj srpski sine !!

MomaSRB

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.
(Umetnik, 09. januar 2016 15:52)

Alal vera domaćine!!!

afhhh

pre 8 godina

Slabo ja pratim tenis,i smatram da je sport najlaksi nacin za drzanje masa u pokornosti,ali moram reci da sam zadivljen licnoscu i unutrasnjom snagom i energijom Novaka.Cim bi se kandidovao za predsednika dobio bi sve glasove,on nam je jedina sansa koja nas moze dic iz pepela,jer nije tipican Srbin.

RobiSarma

pre 8 godina

Kakav kič ova ceremonija dodeljivanja trofeja.
(thunderstruck, 09. januar 2016 17:45)
I ti si od svega primetio to? Pa ti si dno prijatelju

Zurkolomac

pre 8 godina

Nole je toliko bolji od svih tih amatera da. bi trebao da igra bosonog sa flasom piva u ruci. I da bar svaki treci poen pokloni protivniku. Mada bi ih i onda gazio…

Smilica

pre 8 godina

Tooooooooo No1E SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED KATARA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1E CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
NEKA BUDE
GODINA IZ SNOVA


DA OKO TVOGA VRATA
ZASIJA OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.


ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!
NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE TVOJA SRBIJA!

Lazar

pre 8 godina

Ooo prvi set 6-1. Cak i da Nadal dobije Djokovica nece mi biti puno krivo zato sto je Nadal u odnosu na Federera druga dimenzija. Molim vas Rafo i Nole ne dozvolite Federeru da pomisli da igra finale nekog turnira. Posaljite ga zajedno u penziju.

teča rasa

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 09. januar 2016 19:31)

Ако си ти гледао неки други меч, могао си бар на крају ОВОГ меча да погледаш статистику а не овако да лупеташ!

dr.c

pre 8 godina

portugalski komentator na eurosportu u jednom trenutku odusevljen i pomalo pogubljen:novak djokovic najbolji teniser na svetu,najbolji teniser u kosmosu,ma ne,na mlecnom putu.

teča rasa

pre 8 godina

... Nole moras poraditi na dramaturgiji! Zasto? Zbog gledalaca, nece ljudi da gledaju deranje! Ostalo perfektno! Ja tu neBiH nista menjao! ...
(AleksandarRS, 09. januar 201 17:03)

Па није да нема драме, сад сам се "ждерао" дал' ће га и у другом сету добити са 6:1 или "само" са 6:2!

ciganin od vajkada

pre 8 godina

Šta je ovo, 'lebac ti..?! Auuu, objasnite Nadalu gde je levo, garant se izgubio. Gledam tenis mnogo godina, ovakvu, pa slobodno ću reći perfekciju u jednom setu, ne verujem da sam ikada video. I to protiv Nadala. Neverovatno!

barbosa

pre 8 godina

Ovaj se zainatio potpuno.
Izgleda da je sebi postavio za cilj da bude najbolji svih vremena,I strogo se drzi toga.
Ne odstupa od plana ni jedne milisekunde.Ako Novak zadrzi ovaj stav ja ne vidim kako da ne bude oboren Rogerov rekord od 17 GS.Meni sad izgleda smesno tih Rogerovih 17 GS,I to sad izgleda kao puka formalnost I samo je pitanje dana kada Novak obara taj rekord.
Novak je fizicku spremu doveo do savrsenstva I ne gine mu jos minimum 4 sezone na najvisem mogucem nivou.

nemanja

pre 8 godina

Kad zavrse karijere ovo ce sigurno biti najvece tenisko rivalstvo u istoriji. Kako Nole igra, zaista fantasticno. Odavno ga boljeg nisam gledao, Rafa nemocan potpuno :) Ajde Nole privedi to kraju. Svaka cast majstore :D

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku!
Ne znam sa cime bih uporedio danasnju igru.
Mozda sa sahovskim programom Fritz!
Koliko god da odigrate dobar potez,Fritz nadje bolji.
Tako i Nole.Koliko god igrate dobro protiv njega,on igra jos bolje!
Prosto neverovatno!
Nadal je danas odigrao vise nego dobro i sa ovom igrom bi verovatno pobedio bilo kog tenisera,a protiv Novaka osvojio samo tri gema!
Kao posledica toga je Nadalova izjava da ljudi nisu ni svesni na kom nivou je Djokovic odigrao danasnji mec!

cigani romantičari

pre 8 godina

Žao mi je Nadala,ali neko je morao biti žrtveno jagnje,da bi se poslala poruka svima da šampion ne posustaje i ne prestaje da melje i gazi sve pred sobom!Sa psihološke strane,ako je jednom Rafi prepustio 3 gema,legendi belog sporta,šta drugi da očekuju,čemu da se nadaju? Monstruozno,brutalno,nestvarno je Novak odigrao ovo finale!Pre neki dan,neko je napisao da je Vavrinka trenirao sa Noletom i da ga je Nole napravio čudovištem.Kako da nazovemo onda ovo,šta su od Novaka napravili Rafa i Rodžer? Frankeštajn?Jezivo...

zex

pre 8 godina

mozete da pricate sta hocete novaki bi dobio dva nadala.nadal nije imao sanse protiv ovakvog protivnika.projektili su prolazili samo ih je pratio nikada nije ponizen ovako.novak je zver samo zdravlje da ga posluzi i bice vrhunska godina.nisam nikad video ovo brutalno ponizenje.

mister mister

pre 8 godina

On igra nerealno dobro,vrhunski kao na dzojstiku..Udarci kao laserom,servis stabilan,kretnja savrsena..Cak ibu bezizlaznim situacijama prebaci lopticu,taktika vrhunsksa,mozak zver..Ne znam,ovakvo demontiranje Nadala je ludo,kako nazvati drugacije,demontiranje nije znao Nadal gde lete loptice..

optimus prime

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 9. januar 2016 19:31)

Verovatno je Novak slučajno osvojio samo 12 gemova, a Rafael je herojskom i hrabrom igrom uzeo velikih tri gema! Obožavam komentare ovih nazovi stručnjaka koji nisu ni gledali meč. Za tvoju informaciju, Novak je razmontirao Nadala kao niko do sada.

zex

pre 8 godina

samo da neureknem Novaka ali ovo je savrsenstvo od igre.Nema tu izgovora da nadal nije onaj stari.ko moze da vrati ove projektile koje Novak salje?niko nikada nije igrao ovako kvalitetno kao Novak danas.Rekoh vec jednom Novak ima igru za Nadala i vise nema razloga da izgubi od njega samo los dan ili nedaj boze povreda.Nadal je odlican i sada i zelim mu sve najbolje bolje je imati njega u zavrsnici nego Federera ili Vavrinku.Nadal prosto lezi Novaku njegove lopte mu odgovaraju, drzi ga stalno u bekhendu pa ga napadne u forhend a lopte su strasno jake.zelim ima sve najbolje ove godine a Novaku da osvoji sve sto pozeli.

teča rasa

pre 8 godina

Kako pogresan naslov.... Sramota! A u cemu ga je to prestigao, u cemu?
(tako, 09. januar 2016 19:37)

Пратиш ли ти тенис ил' ти то нако...

Neutron

pre 8 godina

Ovo sto ste upravo odgledali je najbolje odigrana partija tenisa u istoriji ovog sporta. Ako nije, onda molim da lepo napisite koji je to igrac i u kom mecu odigrao ludji tenis od ovoga. Mocicemo da ga uporedimo na Youtubeu.

Il numero uno

pre 8 godina

Komentator na Eurosportu: Sad je ponoc u Brizbejnu, pitam se da li je Federer gledao ovo.Bilo bi kao da gleda horor film, isto vazi i za Endija, s tim sto je to Rafa direktno iskusio.
Ostali komentari: Spectacular performance, Utterly perfect performance...

goran

pre 8 godina

Ovo je demonstracija totalnog i nestvarnog tenisa od strane Novaka ,ne pamtim kada je zadnji put ovako i ovoliko razbio Nadala ,nesto slicno je bilo prilikom njihovog poslednjeg susreta kada je i sam Nadal priznao da Djokovic igra nestvaran tenis i da ne postoji igrac koji ga moze dobiti kada igra u takvom raspolozenju, ali tada je Nadal jos i dobro rezultatski prosao ,za razliku od danasnjeg meca gde je prosao kao po onoj narodnoj "k`o bos po trnju"...nadam se da je Novak ovom predstavom svima zapusio usta sto se tice prigovaranja na njegov defanzivni stil tenisa ,danas Nadal nije mogao bukvalno da dise od teskih razmena na koje ga Nole prisiljavao snaznim i dubokim udarcima sto sa forhenda sto sa bekenda, Nole je zaista odigrao malo je reci perfektno , samo u prvom gemu je bilo malo grca i stegnutosti kada je Nadal dosao do brejk sanse ,ali nakon tog dobijenog gema Nole se razleteo po terenu i nije dao ni promil sanse Nadalu da pomisli da uopste moze da dobije ovaj mec...Nadam se da sada svi shvataju zasto Novak ne igra ovako u prvim kolima turnira kada ga svi kritikuju da igra ziheraski i da samo ceka gresku protivnika,poenta je upravo u snazi i motivaciji koju Novak uvek cuva za kraj tj.finale i zato kada udje inspirisan i fizicki i psihicki potpuno spreman u mec onda tesko protivniku sa druge strane mreze ,s druge strane Nadal je danas odigrao onako kako najbolje zna i ume ali sa ovakvom defanzivom protiv super ofanzivnog Novaka danas nije imao ni gram sansi...

Храна је добро у мени и теби

pre 8 godina

Роџерова изјава о чекању Новаковог пада, данас је добила суров доказ. Јасно је да нико не може да уздигне ниво игре на онај ниво на ком Новак игра. Једино могу да чекају да Новаку падне самопоуздање, или ја бих рекао пре мотив. Нико никада није играо на нивоу који Новак с времена на време досегне.

Данас је било толико добро да је просто болело. Жив нам био Новаче.

jedan decko

pre 8 godina

@tako
I mene nerviraju bombasticni naslovi "Nole najbolji", "Nole ovo", "Nole ono", ali ti ga brate pretera. Sledeci put procitaj tekst pre nego pocnes da pises komentar. Prestigao ga je, po prvi put, u broju pobeda u medjusobnim duelima. Sada je 24:23 za Djokovica.

činjenica

pre 8 godina

Meni ovde nema ništa neobično. Kada Nole igra kako zna i ume, protivnici uzmu par gemova po setu. Tako je već 5 godina! To bre svi znaju, i Nadal i Federer, svi.

Carlos

pre 8 godina

Neverovatna prvilegija I cast je da zivimo u eri najboljeg tenisera I fudbalera svih vremena Novaka Djokovica I Lionela Messija.
Ima I ta simbolika da su te dve legende isto godiste.
Kada se te dve sportske velicine povuku za jedno 5-6 godina prilicno sam siguran da ce imati jake argumente da se smatraju najboljima u istoriji.

Djordje

pre 8 godina

Savrsenstvo, dominacija, brutalnost, kao da je neko u igrici napravio savrsenog igraca, 30 vinera u dva seta neopisivo jos je mec trajao kratko nije bilo mnogo gemova tako da ti vineri imaju vecu tezinu

Gajetano

pre 8 godina

Bravo Majstoreee!!!

Gledao sam vecinu meceva izmedju ove dvojice i ne secam se da je ikada Novak odigrao ovako mocno. Od pocetka do kraja, kao legendarni kralj Mida, svaki dodir sa loptom pretvarao je u zlato.

Ako se po jutru dan poznaje bice ovo jos jedna velicanstvena sezona:)

Pozdrav,

.

pre 8 godina

@tako
Po cemu je AO najslabiji GS? Nije nista slabiji od RG. Isti su ucesnici, isti sistem igre, ista pravila, pa me zanima po cemu je najslabiji?
Nekom je bas AO najtezi za osvajanje. Eto npr. Nadalu. Osvojio 9 RG, 2 WB, 2 USO i jedan jedini AO i to jedva, u 5 setova...
Pa me bas zanima kojom si ti logikom dosao do zakljucka da je to najslabiji GS? Ako je tako slab kako to da je Nadal uspeo samo jednom da ga osvoji?

optimus prime

pre 8 godina

Impresivna igra Novaka, ovakvu tenisku dominaciju svet nije video. Nadal je bio potpuno nemoćan i ako se ponadao da može nešto da uradi u Australiji, sad mu je jasno ko je najbolji. Ovo je nedvosmisleno jasna poruka za Federera i Mareja, Nole dominira i 2016. godine!

Ratko Jevtovic

pre 8 godina

Tesko je naci pravu rec! Magija! Skoro nepogresiv!
Pravim ovih dana turnir u Beizbejnu. Promocija i hvalospevi o Rodzeru su na ivici ukusa. Nisu oni jos videli Novaka!
Jedva cekam AO. SRETNO NO1E!
Pozdrav iz Perta, Australija

Јота

pre 8 godina

Strasno, jezivo, perfektno, furiozno, snajperski precizno, jako, nadmocno, bubitacno, ma nemam reci za ovakvu igru Novace.

Ovako nesto jos nije vidjeno.

Malo je reci - CESTITKE NOVACE-

amater

pre 8 godina

Ne pratim puno tenis ali ovo sto radi Novak van svake pameti odnosno nestvarno u poslednjih 5 godina. Sto se tice Nadala vidno da je vec postao odavno teniska istorija koja po svemu sudeci nikad nece osvojiti niti GS ili masters kad se bude . Zao mi je zbog toga ali ocigledno da je moralo tako da se zavrsi kod slavnog spanca.

Petar Golemi

pre 8 godina

iz zbunjene Srbije dolazi Srbin koji zna šta hoće i može, da skoro uvek, ostvari šta hoće...Njegovi rivali će biti srećni ako mu uzmu koji gem.....Veliki Novak!!!!!Bravo !!!!!!!!

silvaner

pre 8 godina

Nije Rafa toliko los,videcete na sledecim njegovim mecevima protiv drugih tenisera.Ali ovaj nas je terminator.Pa on igra cak i bolje nego prosle godine.Ne treba prejudicirati stvari ali ako se po jutru dan poznaje.......

Milos

pre 8 godina

Spineri kao sto je Rafa nemaju sansu protiv Novaka. Djokovic moze da se probije samo ravnim udarcima; to su potvrdili Vavrinka, Berdih, Anderson i pre neki dan Majer. Ali i takvi igraci moraju da drze taj nacin i nivo igre (neko ga je nazvao revolveraski) 1,5 sat da bi se dobio jedan Djokovic, a i onda je vrlo upitno da li ce pobediti naseg Novaka.
Sve najbolje, sretna Nova Godina i Bozic!

Svete

pre 8 godina

Au aau au au au au auuu, sta mu uradi covek !!!
Maksimalno ga je izvamostamosovao, pita se covek kada je stigao da zabije 30 vinera ? Djokovic je jedan igrac u ovim bitnim mecevima a drugi na onim mecevima koji ga vode do ovih najbitnijih i to najvise plasi sve ove njegove rivale.
Nekih 3 godine nisam cuo ,, Djokovic osvaja prvi trofej na ovom turniru '', nadam se da cu to jos barem 2 puta cuti ove sezone !
60 turnir, ej 60 komada nestvarno, izjednacio se po tome sa Agasijem samo sto je on to uradio sa punih 35 godina...
NIKADA ti Novace Djokovicu neces stici cuvenog Rokija po broju atp250 titula nemas ti taj kapacitet...heheheh hehehee, sva sreca pa je kasno u Brizbejnu i Roki verovatno ne gleda uzivo, mada....!
Ako ipak nije odgledao siguran sam da ce ga Mirka sacuvati od gledanja reprize i da mu nece to dozvoliti !!

BRAVO Djoleee, cekamo 11.GS !

777

pre 8 godina

Mamma mia!! Šta čovek da kaže? Sa pola snage oba seta? Sve je Rafa pokušao, udarao jako čak je dobio neke duže poene ali ne vredi. Novak nastavlja gde je stao. Rafi osim slabijeg servisa ništa ne mogu da zamerim. Trudio se ali je Novak iznad njega u igri barem dva koplja. Jednostavno surovo pometen sa terena. Još jedna poruka igračima sa tura. Ovo vas sve čeka kada izadjete sa druge strane mreže. Strašna dominacija. Lep poklon sinu Stefanu na danasnji dan...bravo.

tenis neznalica

pre 8 godina

Djokovic uzasno lose odigrao ceo turnir.
ALI...
WHEN GOIN` GETS TOUGH, THE TOUGH GETS GOIN`!!!
Pobeda mi je malo vazna PONIZENJE mi je izuzetno vazno,vratio je prljavcu za sve one prljave trikove u finalu RG kada je Nadal koristio sve moguce prljave trikove da doceka kisu i izbegne poraz.Na RG Nadal je usao u istoriju,SADA JE USAO U DRUGU STRANU ISTORIJE.
T R A S H E D 111
P.S. MISLIM DA JE VECINA IGRACA U ZREBU AO SADA U CRKVI I MOLI SE DA SE NE NADJE NA PUTU NOVAKA.
P.P.S. 3 rekorda u jednom danu,malo li je?!

Tina

pre 8 godina

2011 ja u kampu u Alicante Španiji dere Nadal Novaka a Španci urlaju ja se zavuko u šator i samo da ne plačem a sad mi ih opet nekako žao kakva dominacija Napred Noleee…ee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rale+, 9. januar 2016 17:33) # Link komentara

Nešto si baš izmešao, 2011 godine je Nole non-stop drao Rafu!

Малац

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.(Bojan, 9. januar 2016 19:31)Verovatno je Novak slučajno osvojio samo 12 gemova, a Rafael je herojskom i hrabrom igrom uzeo velikih tri gema! Obožavam komentare ovih nazovi stručnjaka koji nisu ni gledali meč. Za tvoju informaciju, Novak je razmontirao Nadala kao niko do sada.
(optimus prime, 09. januar 2016 21:00)

Кад је резултат 7:6; 6:7;7:5 онда је неко МАЛО бољи, а када је неко МНОГО бољи онда је 6:1;6:2.
Надам се да ти је сад мало јасније пошто видим да си много збуњен.

rosonero

pre 8 godina

0
Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 09. januar 2016 16:18)

RTS ima neke druge emisije koje se bave jezikom i pravopisom. Bolje njih da potražiš.
(josip broz, 09. januar 2016 17:57)

da to treba da ima svaka televizija , a nema , ali na svakoj ima po jedan rialiti , tuga!! ali ono što treba da ima i nacionalni servis ( koji zahteva pretplatu) je sport , a ako nema naj dominantnijeg tenisera u istoriji tenisa , šta ce da ima , raspali fudbaleri ?! ameri deceniju i po plaču za takvim teniserom , britanci su davali milione da ga prisvoje a ovde ko nema kablovsku ne može da gleda ! pa kad ce da ga gledaju , kad ode u penziji pa da pustaju iz arhive ?! a ti si druže frustriran zbog nečega pa malo vidas rane na komentarima ovde.

dr. mr.

pre 8 godina

ljudi, oduševljen sam! kako igraju, ovo je haos... Nole, neverovatan, nema šta! naš šampion!
PS, našao sam način da gledam meč, posao može da sačeka... živeo D3GO! :-)

moon

pre 8 godina

Kao sto rece komentator na eurosportu 'Djokovic is just PERFECTION' nema dalje. Covek igra kao VSANZEMALJAC! Samo gazi Nole! Ove godine ces igrati jos bolje nego 2015 iako smo mislili da je to nemoguce!:D

Melenci

pre 8 godina

ovo je strasno,ne pamtim da sam gledala Noleta ovako dominantnog iz prvih pet na svetu.Daj mu Boze i Sveti Sefane,samo zdravlja,da bude i dalje ovako silan!

vodoinstalater

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.

(Umetnik, 9. januar 2016 15:52)

U a si se otvorio, sine... Umetnički, nema šta!

vlada

pre 8 godina

Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.
(Kika Majstor, 9. januar 2016 21:08)
Nismo mi Đokisti,mi smo samo Srbi. Vi stranci izvolite na vaše portale pa pružajte podršku recimo,vaterpolistima.. Trebaće im puno podrške da ne prođu na evropskom kao na svetskom prošle godine. Pusa.

tupan glupan

pre 8 godina

Nadal sada ima 2 opcije za RG:
1. Da se "razboli"
@. Da izgubi od nekoga pre nego dodje do Djokovica
Izvinjavam se na gresci ima i opcija 3. Ako se dokopa Djokovica ,opet ponizenje sa produktima iz Ivanjice.

selja

pre 8 godina

Pratim tenis i ukljucujem mozak i znam to dobro tako. Zato i pitam u cemu ga je prestigao... I broju GS titula, osvojenih Roland Garrosa, u cemu.. broju h2h pobeda?!? Pa? Karlovic je bolji od Noleta u h2h, pa jel bitno da ga prestigne. Nije. Pa, ko sada ne ukljucuje mozak. A Nole mora jos mnogo trave da pojede na Wimbiju i peska na Garrosu da prestigne Nadala, ali sa AO openima koji je svakako najslabiji GS, nece nikako. Zato mucnite glavom. Naslov je los.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (tako, 9. januar 2016 21:16)

Kako možeš da porediš tri meča sa Karlovićem, spram 47 koliko su odigrali Nole i Rafa? Ajde malo ti mućni glavom, pa razmisli šta si napisao. Niko ne osporava Nadala, ali jedini koji mu je stao na crtu je Novak, a da ne govorimo o deset gren slemova? Koliko samo ljudi nemaju pojma o tenisu i ne znaju koliko je teško osvojiti jedan gren slem, a kamoli DESET!

Melenci

pre 8 godina

verovala sam da ce Nole igrati dobro,ali ovako,ovako brutalno i silno zaista nemam reci.Svaki poen je majstorstvo,divim mu se,idemo Nole jos jedan set!

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Ono, kad si objektivno, jedan od najboljih igrača svih vremena, motivisan si, igraš dobro, imaš isti broj grešaka kao i protivnik i izgubis 6-1, 6-2.
Novače svaka čast!

veliki strumf

pre 8 godina

Sta sam pisao prethodnih dana? Obozavaoci Nadala su pisali hvalospeve o njegovpj igri, servisu, dominaciji, a zaboravili su jednu sitnicu: najjaci protivnik protiv koga je igrao pre finala bio je Careno Busta (66. na ATP). Rekoh da sacekate kad je preko puta br. 1! Ovi su bili za Rafu skijaskim recnikom receno bela staza, a Novak je crna! Dugo se Rafa nece oporaviti od ovog debakla, ko zna kad ce biti u stanju da se uopste suprotstavi ozbiljno Noletu, kamoli da ga dobije!

Ivan M

pre 8 godina

Sem kad je dobijao poene sa dobrim servisima (ili nakon dobrog servisa), Rafa je gotovo svaki poen igrao u defanzivi. Prvi poen koji sam video gde je on diktirao igru i dobio poen je bio prvi poen u gemu kad je bilo 6-1 5-1 - možda je bio neki ranije, ali nije ih bilo puno. Da sam Toni, ja bih Rafi rekao "ajde da vidimo kako da dobijemo jedan set protiv Novaka" ili "kako da stignemo do taj brejka". Jer iz ove perspektive i to deluje kao povig za njega. Možda će Noletu on na šljaci biti veći rival, ali na ovakvim podlogama on nema šta da traži (zasada). Za Novaka - videlo se po statistikama o brzini njegovih udaraca da se nabrijao za ovaj meč i da je hteo dati upozorenje svima za ovu godinu. Što se toga tiče, itekako mu je uspelo.

Miodrag

pre 8 godina

E stvarno je dosadno gledati Noleta da do besvesti samo prebacuje lopticu preko mreze.Stvarno je dosadan njegov tenis.Ma salim se samo udri CARE neka puknu dusmani.

josip broz

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 09. januar 2016 16:18)

RTS ima neke druge emisije koje se bave jezikom i pravopisom. Bolje njih da potražiš.

pera

pre 8 godina

ne razumem kako i zasto ocekujete da vam neko napise link za gledanje??? otkucate sportstream na googlu i nadjete sami link. ili ja da gubim vreme i trazim link kako bih vama poslao a vi samo da kliknete i gledate???? dok si ovde kucao molbu za link mogao si sam da ga nadjes...

Prejako

pre 8 godina

Ma nema se tu šta reći, samo ponoviti riječi komentatora na Eurosportu: Ovo je jača igra nego protiv Federera u Londonu na masters finalu.

teča rasa

pre 8 godina

Ма добро, први мачићи се и тако бацају у воду, није тако страшно. БИЋЕ И СТРАШНИЈЕ... ал' дали може. Пази кад цела хала скандира Рафку да освоји и други гем у другом сету да не би изгубио са 6:1, 6:1!

Ser Dankan i Jaje

pre 8 godina

Rafa sada ti lepo angazuj Ivanisevica, pa ti i Rodja ruku pod ruku smisljate kako se pobedjuje NAJBOLJI IKADA.
(NOLKICA, 9. januar 2016 18:50)

Nemoj da trčiš pred rudu. Novak je na dobrom putu da postanje mozda i najbolji ikada, ali trenutno ni po kojem parametru nije najbolji ikada. Pa jos nije ni sve Grand Slamove kompletirao. Shvatam ja da je radost zbog ovih pobeda velika, al poštovanje drugih legendi je obavezna.

parx

pre 8 godina

Vamos, tamos, propados. Bez zajebancije, Nadal je igrao kao u najboljim danima, jedino ga jb sto je Novak taj level igrice odavno presao. Sve mi se cini da ce Novak da okrene igricu.

Cole

pre 8 godina

Auuu, ovo nije titula,
ovo nije pobeda nad
jednim od najboljih
svih vremena, ovo je
BURUALNA PORUKA svima,
pogotovo "najboljem"
svih vremena šta ih/ga
čeka u 2016. Tako da...

Centurion

pre 8 godina

Kakva moćna ceremonija dodele pehara, vau ni gs turniri se ne bi postideli.
A trofej prelep, taman da se pridoda kolekciji kao jubilarni šezdeseti.
Ovaj turnir definitivno odskače od 250 serije.

vele

pre 8 godina

Au Nole pa kako da te vole oni zapadnjaci kad im radis sve ovo. Bilo koji teniser sadasnji ili iz proslosti da je bio na Rafinom mestu isto bi prosao ovo je jednostavno savrsenstvo atomski tenis iz druge dimenzije

nemoj da ste smesni..

pre 8 godina

" Igrao je izuzetno agresivno i dobro, slao je dublje lopte, bekhend mu je bio siguran, ali je to bilo dovoljno samo za tri gema."

Ljudi pa jel malo 3 gema, znate li vi sta je to protiv Novaka? Kad bih ja igrao protiv Noleta (pogotovo ovakvog kao danas) znas kad bih uzeo uzeo 3..u najboljem slucaju 3 poena i da pevam!!!

Lemmy

pre 8 godina

Ova Novakova igra koju trenutno demonstrira nadmašuje sve sto je ikada vidjeno u tenisu. covek deluje jednostavno nepopedivo. Ovakva nadmoc, superiornost i snaka tesko da ce u skorije vreme biti prevazidjena od strane bilo kog igraca.
(Nnn, 09. januar 2016 17:18)

Nebojša

pre 8 godina

Koja brutalna sila apsolutna moć više nego solidnog Nadala razorio je sa lakoćom za sat i 13 minuta i za to kratko vreme upisao čak 30 direktnih poena podsetnik za sve koji ga prozivaju da je prebacivač ovim je poslao svima poruka pred prvi grenslem sezone.

zoleada

pre 8 godina

Ma Nole mora jednom da padne rekao je federer ha ha ha ...
Pitali Federera što je tako pozeleneo u licu. " pa gledao sam No1eta i Nadala u Dohi "

Mirko

pre 8 godina

Ma samo da mi je onog naduvenka ovako da otrese. Zivim za taj dan.
(Dragan, 9. januar 2016 18:08)ž

Već ga je otreso isto ovako, mislim da je čak isto na početku sezone, ali čini mi se da nije bio atp turnir, ali 2010 na ATP Finalnom turniru pobedio ga je sa 6:1,6:4.

zeljko

pre 8 godina

napokon ovi sa Eurosporta su komentarisali kako dolikuje....razvalio ga je i ja ne pamtim da je neko razvalio vadiguzica u zadnjih 10 godina...pa svaki winer mu je isao preko 140 km na sat...nestvarno ali stvarno p.s pozdrav zvezdasici iz coskacx5

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

@tako
npr. u medjusobnim okrsajima, u broju nedelja na prvom mestu ATP tura, u broju osvojenih Vinbldona ga je prestigao. U broju osvojenih AO, i zavrsnih masters turnira ubedljivo vodi oduvek. Uskoro ga stize i prestize i po broju mastersa, tako da Rafi jedino ostaje RG i par nekih turnira na sljaci kao nesto u cemu je uspesniji od Novaka.

Realno

pre 8 godina

Svaka cast Novaku DJokovicu! Najbolji teniser u svetu, nas junak i legendarni majstor. Hvala mu sto ulepsa i ove Bozicne dane! Pozdrav svim dobrim ljudima!
p.s.
Olimpijske igre su ono sto s radoscu cekam, medalja, zlatna, za Srbiju.

Prle

pre 8 godina

Kad ih pogledas na zagrevanju vidis da Rafa nema sanse,ima 10kg viska a Novak zategnut kao strela sto se kasnije i videlo.Sve stize,kliza,pravi spage kao od gume da je.

budva

pre 8 godina

Ne znam kako se potpisao gospodin koji nam je ''otkrio Ameriku'', ubeđujući nas da nema pravila o mestu sedenja tenisera. a inače da bi prikrio koliko mu treško pada Novakov uspeh, istakao je alibi kako Novak ovo ''ladno'' dobija.
Gospodine, pogledajte na netu, nije prošlo nekoliko desetina sekundi po izlasku tenisera na finalini meč u Londonu, a oglasio se Bred Gilbert sa opsakom da su dečaci ovog puta bili brzi i zamenili peškire pre Novakovog izlaska na teren.Pusa za sve ozlovoljene.

Milan Nis

pre 8 godina

Au,pa ni najveci optimisti bisu ocekivali ovakvu dominaciju Novaka.
@umetnik
Vidi se da verujes u Rafu bezgranicno cim si CITAVIH 500 dinara ulozio na njega.

manuginobili

pre 8 godina

Sto bi rek'o Izet Fazlinovic-sta je ovo braco moja mila??!! :)...kao da igraju prvi i 397-i igrac,tako je Rafa danas izgledao u odnosu na Novaka...izgleda da nas ceka jos jedna "neizvjesna" teniska sezona,kao i prosla,mozda cak i malo "neizvjesnija",ako znate na sta mislim ;)...sta reci,ima li iko toliku mastu da moze da zamisli da neko dobije ovakvog Novaka u tri dobijena seta?!...ja nemam.

teča rasa

pre 8 godina

Novak je, usput, naučio Rafu da igra hrkljuš.
(Siki, 09. januar 2016 17:03)

Поред свега осталог у овом мечу и ово је нешто невиђено у тенису. Шта му друго преостаје, чврст је!

konfučije

pre 8 godina

Teško je neosvrnuti se na zlonamerne i polujadne komentare, iako znam da dolaze uglavnom od ostrašćenih adolescenata i ljubomornih "susjeda". Nadal danas izjavi da je neveroatan nivo na kojem je Novak odigrao! Ali ima u nas stručnjaka koji znaju da to i nije baš nesto. Pogotovo priče o snazi i vrednosti AO!! Da li ga propušta neki teniser? Ali eto ljudi hoće malo pažnje pa to pokušavaju pišući eto da se piše. Uživajte u tenisu, kad jednom ode teško će neko ovo ponoviti.

nenad

pre 8 godina

Salu na stranu, Novaku u ovoj godini su najbitnije OI i na drugom mestu RG. Ako to bude uspeo moze da izgubi sve ostale turnire sto naravno neće ali moze i u penziju ako hoće kao jedan od najboljih tenisera svih vremwna. Cak ni RG u ovoj godini ne mora da osvoji ali bi trebalo OI jer mu je to mozda zadnja sansa. Videli smo proslo godisnje finale RG da nije izdrzao pritisak pa sw nadam da će ove bolje da spremi na mentalnom planu

Mr_No_Name

pre 8 godina

Ovaj Nole nije realan!
Mozda sam lud, ali meni je Nadala zao. Jedan od 5 najboljih tenisera u istoriji da ovako bude pociscen dok je u formi?
Djokeru - u naredne 2 godine: 5 GS, zlato na OI i prvo mesto. A onda mozes i u penziju :D

Bojan

pre 8 godina

Mislim da Federer nece da vidi kad Nole bude prekinuo seriju... Nego sto me najvise plasi sto Novak gubi na samopouzdanju, dozvoljava da mu Rafa uzima dva gema po setu

v

pre 8 godina

Eeee sta sam propustila! Moram ovo da nadjem negde na netu. Svaka cast Nole. S jedne strane mi je ovakva pobeda slatka, sa druge nedostaju mi njihovi tesni mecevi puni tenzije i takmicarskog naboja. Nole svakako ne treba da se osvrce. Slozile su mu se kockice i samo neka ubire plodove. Bravo Nole.

ljubiša

pre 8 godina

"imamo jedan problem Rafa",..drago mi je da je ovo bio prorocki komentar cika Tonija jos pre desetak godina, gledajuci jedan trening Djokovica.

jagermeister

pre 8 godina

dominacija se nastavlja i to u najboljem mogucem svetlu...hvala ti Novace na ovakvom mecu uzivali smo u svakom tvom potezu...ovo je bilo savrsenstvo tenisa...

Рајко Четник

pre 8 godina

Моли Рафа Нолета:лакше Ноле не могу више ВАМОС ТАМОС,већ сам ПОПИЗДАНОС.
Каже Ноле:Извини Рафа што брзо возим, у граду 60(титула). Журим на славу Републике Српске, Светог Стефана.

Bozidar

pre 8 godina

Takooooooooooooooo jeeee breeeeeeeeee idemo Novace
24:23 sa rezultatom 6:1 6:2
Idemo sad na AO ..a Marej,Federer i ostali nek se misle sta ih ceka a pogotovo ova dvojica sto daju izjave o Novaku

stiven

pre 8 godina

Molim vas da li će da bude bilo gde repriza ovog meča, za nas koji nismo mogli da ga gledamo u direktnom prenosu. Bio bi to lepo prema velikom broju Noletovih obožavalaca. A verujem da bi mnogi voleli da ga odgledaju u miru uživajući u briljantnoj igri našeg idola Noleta.

A.Davis

pre 8 godina

Pa vi i dalje pokusavajte izjavama da ga psihicki poremetite. Tu pre svega mislim na Federera, starac nije svestan da sto vise pokusava to gore po njega.

Branislav Mitrović-Floyd

pre 8 godina

Au braćo moja, pa šta bi bilo da našeg Nola nije bolela ruka? :-).. Živeli i Srećna Slava svima koji slave. Živeli!

no1

pre 8 godina

(Ser Dankan i Jaje, 09. januar 2016 19:24)

Sve ok, ali po istom principu kako su Federera već tamo 2006., 2007. proglašavali za najvećeg ikada, kada ni po jednom parametru nije bio bolji od Samprasa, tako neko sa punim pravom već sada može da proglašava Novaka najboljim u istoriji. Bez dvostrukih standarda molim.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

Mislim da će Rafi to što je uspeo da osvoji dva gema u drugom setu dati mnogo na povratku samopouzdanja na početku sezone..

Stefanov tata.

pre 8 godina

Dooosadnoooo. Kao u F1 zbog Sumahera moracete da menjate pravila. Nikad Federer nije bio ovako dominantan. Braaavoooo Novace.

bakster

pre 8 godina

Samopouzdanje mu je Novak unistio skroz da Rafa vise ne veruje da moze da ga dobije. Tuga je gledati kako ga lako pobedjuje sa pola gasa a kad setim u proslosti koliko je to bio zver od igraca da ovo sad vise izgleda igre macke i misa kada je u pitanju duel njih dvojica. Cestitke na osvojenom trofeju po prvi put u Dohi.

nevski

pre 8 godina

Mimo svog obicaja,probacu da analiziram jedan aspekt ovog meca,u kome Novak itekako moze jos da napreduje,a to su neiznudjene greske. Nisam teniski strucnjak,daleko od toga,tenis gledam otkako pamtim za sebe,tad se AO jos igrao na travi u Kujongu,ali,da se vratim na Novaka,osamdeset posto neiznudjenih gresaka,Novak je napravio cekajuci pasivne lopte,smisli sta ce da odigra,i,ostane u mestu,te mu nedostaje kretanje nogama te napravi gresku. Naravno da ne treba traziti.dlaku u jajetu,poenta je da Novak jos ima itekako lufta,a,bar jos tri,cetiri godine ce vladati svetskim tenisom totalno brutalno. Uz Bulletproof/Titanium za kraj,dame i gospodo,NOVAK ;)

Beobrad

pre 8 godina

Ovom i ovakvom pobedom, Novak je Rafi usao u mozak do kraja sezone!
Ne znam kada je Nadal ovako dobio Novaka, a Nole njega jeste vise puta demolirao!

srle

pre 8 godina

Hoćemo dodelu trofeja na RTS, e kad bi b92 prenosio mečeve ATP 250, 500 i masterse, ovako i dalje smo uskraćeni da gledamo najvećeg srpskog sportistu.

Lokomotiva

pre 8 godina

Drago mi je sto se nadal vratio u vrh tenisa, sigurni je i tenis bolji kada on igra na visokom nivou.

Nezaboravan mec. Dominacija se nastavlja... Smenjuju se izazivaci samo.

budva

pre 8 godina

Gde si bre Dino? Il' se danas potpisuješ kao Umetnik? Rekoh ja, mada mi nisu objavili komentar, da će Novak da vas oduči od izlivanja sopstvene nemočic u navodno stračnim opaskama o njegovom tenisu. Pozdrav!

Aca

pre 8 godina

Al je ona iskompleksirana likusa u zvezdinom dresu. Razumem 1 mahnes kad si u kadru, ajd pati za popularnoscu, al da mase svaki put kad upadne u kadar, e to ne razumem.. :-D

Jovan

pre 8 godina

Engleski komentor: "Referee should come in and stop the fight right now". Sve je receno. Federer i Nadal zajedno da igraju sad na dubl polju a Djokovic na singl, ne bi ga pobedili. Potpisujem ! :-)

Orion

pre 8 godina

Ala ga "opra" Nole. Auuu...

U pravu je Federer... nece ni Novakovo samopouzdanje da traje vecno... ha ha ha...

Samo ti budi spreman Fed... evo tek sto nije.

bazan

pre 8 godina

Brutalno.Najbolji Novakov mec ikada.Neverovatno je koliko podigne nivo igre kada igra protiv najboljih.Protiv ostalih igra koliko je potrebno.

zzbz

pre 8 godina

(ADP #10 Italia Juve, 09. januar 2016 15:59)
Realno, ko nema bar Eurosport taj ni prati tenis. Na ES i na SK se prenosi tenis, to su kablovske tv. Nijedna nacionalna tv ne prenosi tenis, samo RTS ponekad, i to kad igra Djokovic, ostali teniseri "ne postoje". A kad pricamo o sportu sam rts prenosi ostale spoortove, b92 je pratio sa EK u kosarci, a danas niko ne prenosi nijedan sport kad su u pitanju domace tv. Vazno je da su tu farme, parovi i ostale sarade...
Sto se tice meca, Nole je toliko usavrsio igru protiv Nadala da je pomenuti postao smesan u ovom dvoboju. Svaka cast Nole i srecno na AO!

Teniski ekspert od 2011

pre 8 godina

Novak ce umiriti sve hejtere i naterace ih u misje rupe da ne izlaze
od sramote.
Ocistice sajt. Aman nadjite sebi zivot i okanite se Novaka !

dejan

pre 8 godina

Rodzere,strpi se j9s samo malo,2020.god.Novaka vise nece interesovati tenis,mozda se i vratis na 1.mesto,hahahaha CRNI COVECE,PENZIONISI SE!

Toto-ko-tunjo-distorzija-na-guslama

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 9. januar 2016 16:18)
Slazem se, sto se prenosa sporta tice. Inace, zaobidji Rts3 i "muziku za samoubistvo" da se, ne daj boze, ne poneses nekim jazz akordom. Kod nas bar ima toliko veselih kanala, kao nigde u svetu. Uzivaj.

modesti

pre 8 godina

Ma sta ovo bi?RAZMONTIRAVANJE...NOVAK STRASNI!!!Bravo NOVACE!!!Neka ti se svaki turnir ovako zavrsava.DEMOLIRANJE...Ma bravo,bravo,bravo....Idemo dalje...

Veliko slovo???????

pre 8 godina

@
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rosonero, 9. januar 2016 17:58)
Rosonero brate SVE si lepo r'eko al gde ti je Veliko slovo????
Imena ljudi se Pisu velikim slovom, a pogotovu Novak Velicanstveni!!!!!

paka

pre 8 godina

Nestvarno! Novak igra na apsolutno zadivljujućem nivou! Druga dimenzija i zato duboki naklon majstorstvu! Rafa je igrao odlično, ali to pored ovakvog rezultata ni ne proizilazi...Chapeau!

ned

pre 8 godina

Bravo! Neverovatno je koliko je bolji od Nadala. Kao da igra protiv nekog juniora. Ne znam ko može protiv njega osim Federera ove godine.

lobotom

pre 8 godina

Nisam se mijesao u razgovor kad ste psovali Federera, samo bih vam zelio skrenuti pozornost da su i Berdych i Nadal sjeli lijevo od sudije. Ne postoji nikakvo pisano ili nepisano pravilo koje odredjuje mjesto sjedenja. Paranoja cuda radi. Inace, Nole ovo uzima u dva seta!

Mare

pre 8 godina

tako, 09. januar 2016 21:16

To za Karlovica bi bilo isto kao da kazemo npr "Isto je da neko ima 23 petice u dnevniku i da ima 3 petice u dnevniku" Nije zemljak isto. Karlovic ima vise pobeda zato sto su odigrali par meceva i to je jedini razlog. Ovo ostalo si tako nalupetao da nemam reci. Gde je taj Nadal od 2011-te? Koliko ono bese za 4 godine osvojio GS? Jedan ili dva? E moj ti koliko ne znas..

znanje-imanje

pre 8 godina

Stric je mnogo puta rekao "puta" ali ni to ni sav vamos-tamos... Nije hteo da ga pobedi, već da ga ugazi, pa ga je i ugazio.

Neko se pravi blesav

pre 8 godina

@karudijan šumadijski
izvini, ali ja pretplatu plaćam BAŠ zbog trećeg programa i "muzike za samoubistvo". Ali zbog neprenošenja sportskih događaja dođe mi da razmislim

Jovan

pre 8 godina

@Ajao pa to znaci da nece biti 6:1/6:2, nego 6:2/6:2.
(Shark, 09. januar 2016 09:42)

Ipak nije povreda teze prirode ocigledno. Svaka ti dala ! :-)

Rale+

pre 8 godina

2011 ja u kampu u Alicante Španiji dere Nadal Novaka a Španci urlaju ja se zavuko u šator i samo da ne plačem a sad mi ih opet nekako žao kakva dominacija Napred Noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

VUK

pre 8 godina

idemo do 600 komentara.. da li ste primetili da je na 5:1 u prvom setu Novak promenio majicu.. Nadala je to dodatno dekocentrisalo i izgubio je i sledeći gem! Kada je video koliko je Nole mršav..u čudu je čovek ostao.. odakle dolaze te loptice tolikom brzinom? Odakle tolika snaga i kondicija? a nemaš ga šta videti?Ozbiljno.. da li znate da kada Novak igra važne mečeve.. pogotovo finala.. da širom manastira SPC,a posebno na Hilandaru, monasi mole za Đokovića.. mozda je to nekome smešno ali Novaku nije.. a ni protivnicima.Novak to zna i često van kamera medija odlazi i u tajnosti pomaže Hilandar i druge manastire..ateistima je to smešno..bilo kako bilo.. Novak ima toliku veru u sebe da je to za svako divljenje.. tu i leži zec.. Federer ima samopouzdanje.. to bude pa prođe. NOVAK IMA VERU! to ili imaš ili nemaš.. TO NIKADA NE PROLAZI!

samo sport

pre 8 godina

Ma, dobro bre ljudi, bice tenisa i za dve nedelje i bice i 11 slem, NEGO GE STE VI DANAS DA SE PENJEMO NA RTANJ?! Prilicno i to bas zahtevan uspon, a ni silazenje nije bilo macji kasalj.

Рико

pre 8 godina

Кад ће више стари Рафа, дечко се распада. Али није све у игри, нешто је и у глави, кад буде савладао проблем у глави вратиће се!

Neutron

pre 8 godina

Nadal je izjavio za medije sledece:

NIKO NIKADA NIJE OVAKO IGRAO

Samo toliko. Valjda on zna o cemu prica. U toj recenici, u reci niko, je i Federer bio ukljucen. To je Nadal hteo da kaze takodje. Gledati ono je bila privilegija: najbolju predstavu u istoriji tenisa.

John Terry

pre 8 godina

(Soko, 9. januar 2016 21:35)
Pa nemamo nikakve finansijske koristi, ako na to mislis. Ali je lepo gledati nekoga ko igra ovako dobro i jos je Srbin. Ne kapiram sta ti tu smeta, sport se gleda zbog zabave, razonode, a ne da bi se imala korist od toga. Kakvu koristi imas ti od nekof filma, pa opet, sigurno volis da odgledas neki dobar s vremena na vreme.

Mikii

pre 8 godina

Novace, boli ruka, a? Da li nekome i dalje nije jasno zasto ovaj momak nije voljen van Srbije i zasto nikad, ali nikad nece dobiti nagradu za fer plej?!

Sto se meca tice, Rafa, povlaci se, nije to to vise. Gubljenje setova i provlacenje protiv Buste, Kuznjecova, sakupljanje gemova protiv Djokovica, itd. Brukas se samo.

jedva čekam

pre 8 godina

Sve je to super, bravo za Noleta. Nego, jeste vi vidjeli onaj meč našeg Ćorića i atomski tenis u Chennaiu?, a sutra igra finale protiv Stana the mana!Bit će pravi Noletov nasljednik!

max

pre 8 godina

( tako 09. januar)

Ne bih se slozio s tobom. H2H je besmislen ako su igraci medjusobno odigrali 5 meceva, na 47 itekako ima tezinu. Takodje ne znam odakle tvrdnja da je AO najslabiji veliki turnir. Da li su nagrade najmanje? Da li ne ucestvuju najbolji igraci ili pobeda vredi manje bodova? Ako ti je reper sto vise poznatih sedi na tribinama na US openu ili Wimbldonu onda mozda ne pricas o kvalitetu vec o popularnosti. Inace se slazem da novinari preteruju...

anica

pre 8 godina

Naravno da je AO najmanje cenjen jer ga Novak osvaja...i ima sansu da osvoji 6...lhubomorni ljudi, zavidni, puni sujete...gledajte i ucite sta znaci emotivni mir vera u sebe, i ljubav od najblizih i iskrenih navijaca. Moze da poleti gde zeli, jel vam krivo?!!!
Glupost je nevidjena tako pricati, svaki je GS podjednako tezak, i ja sam misljenja da je WB druga prica, ali reci da je AO najmanje cenjen je klasicna ljubomora na Novakov uspeh.
NApred Novace nas.

Петар Велики

pre 8 godina

Само један-јадан од примерак хејтера.
"Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.
(Kika Majstor, 9. januar 2016 21:08)"

ХА,ХА,ХА какав стручњак хумориста. Већ годинама ја слушам вас који сте на тежим дрогама како лупетате о паду краља. Ало ово је тенис ван свих димензија. Ово је савршенство. Само ти гледај имаћеш шта да видиш. Просто ми се чини да је овај наш Ноле човек са друге планете. Знам да је за хејтере једини прави лек који прописује Др Новак а производи га Галеника и зове се ПОБЕДА. Ако имаш ишта у глави послушај изјаву Надала. Изјава за паметне значи много.За хејтере је то ноћна мора а за навијаче Федерера и горе од тога. Ипак имате право да навијате за кога хоћете. Демонкратија је чудо. А Федерерова жеља да буде "Лкалиф на место калифа" остаће само жеља. Овакав тенис нико никад није играо а тенис пратим од 1976 године.

mucak

pre 8 godina

@tako
Nije naslov los nego tvoje pametovanje i pogresno tumacenje i izvrtanje cinjenica i lupkanje po glavi.Pazi da tebe neko ne pocne da lupka po glavi,bilo bi opasno jer si(pogledaj potpis,cisto da ti objasnim)...

.

pre 8 godina

@Jeste tako
Vimbldon jeste najcenjeniji, ali RG nikako nije cenjeniji od AO. To je nevidjena glupost.
Ali evo, oduzmi svoj trojici titule sa GS na kojem su najuspesniji? I kakav je skor?
Koliko Rafa ima GS na SVIM PODLOGAMA, osim sljake? Dakle bez RG? Ukupno 5.
Djokovic bez AO ukupno 5.
Federer bez WB 10.
Ko je tu najgori? Nadalu maknes RG i ode mu 70% titula.
Novaku maknes AO i ode mu samo 50%.
Federeru jos manje.
Vidis da je Nadal na neki nacin jednostran, bez sljake on nije ni 30% onoga sto jeste sa sljakom.
Za ostalu dvojicu se to ne moze reci ni za jednu podlogu.

Kika Majstor

pre 8 godina

Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.

Rafa

pre 8 godina

@no1
Federer je 2007 imao 12 GS titula, pa su ga i mogli proglasavati najvecim svih vremena. Djokovic ima 7 GS manje od Federera. To nije za poredjenje.

tako

pre 8 godina

Pratim tenis i ukljucujem mozak i znam to dobro tako. Zato i pitam u cemu ga je prestigao... I broju GS titula, osvojenih Roland Garrosa, u cemu.. broju h2h pobeda?!? Pa? Karlovic je bolji od Noleta u h2h, pa jel bitno da ga prestigne. Nije. Pa, ko sada ne ukljucuje mozak. A Nole mora jos mnogo trave da pojede na Wimbiju i peska na Garrosu da prestigne Nadala, ali sa AO openima koji je svakako najslabiji GS, nece nikako. Zato mucnite glavom. Naslov je los.

Jeste tako

pre 8 godina

tačno da je od svih gren slemova AO najmanje cenjen - najviše se ceni W i RG pa USO. Đoković je najneuspešniji sa pet gren slemova bez AO, Nadal i Federer imaju po 13 bez AO. mnooogo br uspešniji!

o bože

pre 8 godina

I nek neko još kaže da ovo nije težak folirant! Što Rafu nije pobedio kad je ovaj bio Rafa u pravom smislu, sad je on kao nešto moćan kad je Nadal tu rekreativno.

Soko

pre 8 godina

"Pitam se".
Sta vi od toga imate??
Ajde Novak igra za svoju slavu i gotovo sigurno je obezbedio sebe da ima do kraja života. A vama ostaje samo da piskarate i slavite pobede njegove jer prosto šta znate osim toga..I da nisam srbomrzitelj već samo realna osoba koja mislim normalno a ne navijački ostrašćeno kao vi i vaši komentari svaki dan koji ostavite uvek na vesti o Novaku Djokoviću.

Vlastimir

pre 8 godina

Ovi sto pricaju da je AO najmanje bitan ili cenjen imaju veze sa realnoscu ko prvak sa nuklearnom fizikom.Pa susedi US je manje onda cenjen jer je uspeo da ga osvoji Cilic [ priznali vi ili ne najlosi igrac koji je uzeo Slem ko zna koliko decenija unazad] i tako mu za sva vremena unistio rejting,jer se to nije desilo na ostalim Slemovima.

pp

pre 8 godina

Kakve sve gluposti pisu neznalice. Da je GS u Australiji manje bitan!? Mozda bi i bilo tako da tamo ne ucestvuju najveci igraci, oni iz top 10, ali posto i tamo igraju svi oni koji igraju i na ostalim najvecim turnirima onda tu razlike ne moze biti. Znaci, kad bi Federer, Marej, Vavrinka, Berdih i ostali iz iz top 10 rekli, mi ne idemo tamo to je nevazan turnir, onda bi se i moglo reci da turnir nije istog ranga kao RG, Vimbldon i USO. Sve dok svi isti teniseri igraju na svim Gslemovima to su turniri istog ranga. Turnir u Melburnu se razlikuje od onog u Njujorku samo po tome sto se Novak tamo postuje kao ravnopravni ucesnik i ne stavljaju ga da igra svaki dan u podne kao u Njujorku. Verovatno vas to boli pa pisete kojekakve gluposti, vi mrzitelji.

Mikii

pre 8 godina

Novace, boli ruka, a? Da li nekome i dalje nije jasno zasto ovaj momak nije voljen van Srbije i zasto nikad, ali nikad nece dobiti nagradu za fer plej?!

Sto se meca tice, Rafa, povlaci se, nije to to vise. Gubljenje setova i provlacenje protiv Buste, Kuznjecova, sakupljanje gemova protiv Djokovica, itd. Brukas se samo.

tako

pre 8 godina

Pratim tenis i ukljucujem mozak i znam to dobro tako. Zato i pitam u cemu ga je prestigao... I broju GS titula, osvojenih Roland Garrosa, u cemu.. broju h2h pobeda?!? Pa? Karlovic je bolji od Noleta u h2h, pa jel bitno da ga prestigne. Nije. Pa, ko sada ne ukljucuje mozak. A Nole mora jos mnogo trave da pojede na Wimbiju i peska na Garrosu da prestigne Nadala, ali sa AO openima koji je svakako najslabiji GS, nece nikako. Zato mucnite glavom. Naslov je los.

Kika Majstor

pre 8 godina

Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.

lobotom

pre 8 godina

Nisam se mijesao u razgovor kad ste psovali Federera, samo bih vam zelio skrenuti pozornost da su i Berdych i Nadal sjeli lijevo od sudije. Ne postoji nikakvo pisano ili nepisano pravilo koje odredjuje mjesto sjedenja. Paranoja cuda radi. Inace, Nole ovo uzima u dva seta!

o bože

pre 8 godina

I nek neko još kaže da ovo nije težak folirant! Što Rafu nije pobedio kad je ovaj bio Rafa u pravom smislu, sad je on kao nešto moćan kad je Nadal tu rekreativno.

Jeste tako

pre 8 godina

tačno da je od svih gren slemova AO najmanje cenjen - najviše se ceni W i RG pa USO. Đoković je najneuspešniji sa pet gren slemova bez AO, Nadal i Federer imaju po 13 bez AO. mnooogo br uspešniji!

Aca

pre 8 godina

Al je ona iskompleksirana likusa u zvezdinom dresu. Razumem 1 mahnes kad si u kadru, ajd pati za popularnoscu, al da mase svaki put kad upadne u kadar, e to ne razumem.. :-D

Soko

pre 8 godina

"Pitam se".
Sta vi od toga imate??
Ajde Novak igra za svoju slavu i gotovo sigurno je obezbedio sebe da ima do kraja života. A vama ostaje samo da piskarate i slavite pobede njegove jer prosto šta znate osim toga..I da nisam srbomrzitelj već samo realna osoba koja mislim normalno a ne navijački ostrašćeno kao vi i vaši komentari svaki dan koji ostavite uvek na vesti o Novaku Djokoviću.

TABAK!!!

pre 8 godina

IMA prenos na EUROSPORT1 A DA NEMA NI NA JEDAN DOMACI KANALA TREBA DA JE SRAMOTA OVE BANANE DRZAVE I ONDA TRAZE TIH 150din ZA RTS,NE TREBA NI 5din DA IM SE DA!

Rafa

pre 8 godina

@no1
Federer je 2007 imao 12 GS titula, pa su ga i mogli proglasavati najvecim svih vremena. Djokovic ima 7 GS manje od Federera. To nije za poredjenje.

Ser Dankan i Jaje

pre 8 godina

Rafa sada ti lepo angazuj Ivanisevica, pa ti i Rodja ruku pod ruku smisljate kako se pobedjuje NAJBOLJI IKADA.
(NOLKICA, 9. januar 2016 18:50)

Nemoj da trčiš pred rudu. Novak je na dobrom putu da postanje mozda i najbolji ikada, ali trenutno ni po kojem parametru nije najbolji ikada. Pa jos nije ni sve Grand Slamove kompletirao. Shvatam ja da je radost zbog ovih pobeda velika, al poštovanje drugih legendi je obavezna.

Karudijan Šumadijski

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća

jedva čekam

pre 8 godina

Sve je to super, bravo za Noleta. Nego, jeste vi vidjeli onaj meč našeg Ćorića i atomski tenis u Chennaiu?, a sutra igra finale protiv Stana the mana!Bit će pravi Noletov nasljednik!

ADP #10 Italia Juve

pre 8 godina

Vazno da je na RTS-u Montevideo, dok se finale izmedju ova dva velikana igra u Dohi... imam Eurosport ali stv. nije fer prema ostalim gradjanima Srbije koji prate tenis a nemaju Eurosport

no1

pre 8 godina

(Ser Dankan i Jaje, 09. januar 2016 19:24)

Sve ok, ali po istom principu kako su Federera već tamo 2006., 2007. proglašavali za najvećeg ikada, kada ni po jednom parametru nije bio bolji od Samprasa, tako neko sa punim pravom već sada može da proglašava Novaka najboljim u istoriji. Bez dvostrukih standarda molim.

josip broz

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 09. januar 2016 16:18)

RTS ima neke druge emisije koje se bave jezikom i pravopisom. Bolje njih da potražiš.

RobiSarma

pre 8 godina

Kakav kič ova ceremonija dodeljivanja trofeja.
(thunderstruck, 09. januar 2016 17:45)
I ti si od svega primetio to? Pa ti si dno prijatelju

Blicc

pre 8 godina

Važno da na RTS-u ide repriza naše bujne srpske kinematografije - Montevideo. Izem ti pretplatu koju mi majka i otac plaćaju. Eurosport je tata. Kidaj, Nole.

lavleo

pre 8 godina

Igra Nole bez mane
Kada bije ne zna da stane
Tuzan je Rafin stric Toni
Dok devojka mu suze roni
Ne placi mala obrisi sline
Izgubio je od teniske velicine

Veliko slovo???????

pre 8 godina

@
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rosonero, 9. januar 2016 17:58)
Rosonero brate SVE si lepo r'eko al gde ti je Veliko slovo????
Imena ljudi se Pisu velikim slovom, a pogotovu Novak Velicanstveni!!!!!

milos

pre 8 godina

moze da prica sta god hoce, da je rafa ovakav, dabje federer onakav, ali najbolji tenis za gledanje je novak rafa...toliko dobrih udaraca, duga razmena, ma milina gledati..da bog da ih cuva zdravlje i da jos dugo uzivamo u njohovoj borbi i partijama...

Zurkolomac

pre 8 godina

Nole je toliko bolji od svih tih amatera da. bi trebao da igra bosonog sa flasom piva u ruci. I da bar svaki treci poen pokloni protivniku. Mada bi ih i onda gazio…

Carlos

pre 8 godina

Neverovatna prvilegija I cast je da zivimo u eri najboljeg tenisera I fudbalera svih vremena Novaka Djokovica I Lionela Messija.
Ima I ta simbolika da su te dve legende isto godiste.
Kada se te dve sportske velicine povuku za jedno 5-6 godina prilicno sam siguran da ce imati jake argumente da se smatraju najboljima u istoriji.

Smilica

pre 8 godina

Tooooooooo No1E SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED KATARA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1E CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
NEKA BUDE
GODINA IZ SNOVA


DA OKO TVOGA VRATA
ZASIJA OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.


ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!
NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE TVOJA SRBIJA!

barbosa

pre 8 godina

Ovaj se zainatio potpuno.
Izgleda da je sebi postavio za cilj da bude najbolji svih vremena,I strogo se drzi toga.
Ne odstupa od plana ni jedne milisekunde.Ako Novak zadrzi ovaj stav ja ne vidim kako da ne bude oboren Rogerov rekord od 17 GS.Meni sad izgleda smesno tih Rogerovih 17 GS,I to sad izgleda kao puka formalnost I samo je pitanje dana kada Novak obara taj rekord.
Novak je fizicku spremu doveo do savrsenstva I ne gine mu jos minimum 4 sezone na najvisem mogucem nivou.

pera

pre 8 godina

ne razumem kako i zasto ocekujete da vam neko napise link za gledanje??? otkucate sportstream na googlu i nadjete sami link. ili ja da gubim vreme i trazim link kako bih vama poslao a vi samo da kliknete i gledate???? dok si ovde kucao molbu za link mogao si sam da ga nadjes...

afhhh

pre 8 godina

Slabo ja pratim tenis,i smatram da je sport najlaksi nacin za drzanje masa u pokornosti,ali moram reci da sam zadivljen licnoscu i unutrasnjom snagom i energijom Novaka.Cim bi se kandidovao za predsednika dobio bi sve glasove,on nam je jedina sansa koja nas moze dic iz pepela,jer nije tipican Srbin.

Рајко Четник

pre 8 godina

Моли Рафа Нолета:лакше Ноле не могу више ВАМОС ТАМОС,већ сам ПОПИЗДАНОС.
Каже Ноле:Извини Рафа што брзо возим, у граду 60(титула). Журим на славу Републике Српске, Светог Стефана.

Tea New York

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku!Utisak je da kako vreme ide,razlika u Novakovu korist u odnosu na rivale rapidno se povecava.Ne toliko u ATP poenima,koliko u igri.Mozda je ovo prerano sto cu reci,ali ne vidim nacin da on izgubi neki mec ove godine.Naravno da slab dan moze da dodje,ali mislim da je toliko sazreo i psihicki i igracki,o fizickoj spremi ne treba ni pricati.Na radost svih koji ga vole i navijaju za njega,tek slede godine dominacije jos nezabelezene u istoriji tenisa.Kakva radost i cast za sve nas.Puno srece u Melburnu,prvi u nizu GS za ovu godinu je vrlo blizu

Рико

pre 8 godina

Кад ће више стари Рафа, дечко се распада. Али није све у игри, нешто је и у глави, кад буде савладао проблем у глави вратиће се!

blaza

pre 8 godina

Sad je Novak uzeo brejk za 4-1 u drugom setu.Ljudi moji pa ovo je gazenje, brutalno rasturanje.Novakov bekend jaci od Nadalovog forhenda.Gaziii samo

nenad

pre 8 godina

Salu na stranu, Novaku u ovoj godini su najbitnije OI i na drugom mestu RG. Ako to bude uspeo moze da izgubi sve ostale turnire sto naravno neće ali moze i u penziju ako hoće kao jedan od najboljih tenisera svih vremwna. Cak ni RG u ovoj godini ne mora da osvoji ali bi trebalo OI jer mu je to mozda zadnja sansa. Videli smo proslo godisnje finale RG da nije izdrzao pritisak pa sw nadam da će ove bolje da spremi na mentalnom planu

dejan

pre 8 godina

Rodzere,strpi se j9s samo malo,2020.god.Novaka vise nece interesovati tenis,mozda se i vratis na 1.mesto,hahahaha CRNI COVECE,PENZIONISI SE!

Lazar

pre 8 godina

Ooo prvi set 6-1. Cak i da Nadal dobije Djokovica nece mi biti puno krivo zato sto je Nadal u odnosu na Federera druga dimenzija. Molim vas Rafo i Nole ne dozvolite Federeru da pomisli da igra finale nekog turnira. Posaljite ga zajedno u penziju.

007

pre 8 godina

Ljudi moji ovo nije humano, Nadal ne igra uopste lose ,fascinira cinjenica da na jake Nadalove udarce Nole uzvraca jos jace,cini mi se da je sad jaci nego 2015

sherlock

pre 8 godina

svaka cast za prenos meca, ugao kamere koji upotrebljavaju na ovom turniru je fenomenalan, ovo pod hitno treba da se uvede na svim turnirima, kako se u stvari vidi koliko su ovi momci u milimetar precizni i koliko brzo igraju, za sada ovo je nestvarno koliko su dobri!! niko nikada nije ni blizu ovako igrao, najveci rivalitet u istoriji po svemu!!

Nnn

pre 8 godina

Ova Novakova igra koju trenutno demonstrira nadmašuje sve sto je ikada vidjeno u tenisu. covek deluje jednostavno nepopedivo. Ovakva nadmoc, superiornost i snaka tesko da ce u skorije vreme biti prevazidjena od strane bilo kog igraca.

samo sport

pre 8 godina

Ma, dobro bre ljudi, bice tenisa i za dve nedelje i bice i 11 slem, NEGO GE STE VI DANAS DA SE PENJEMO NA RTANJ?! Prilicno i to bas zahtevan uspon, a ni silazenje nije bilo macji kasalj.

AleksandarRS

pre 8 godina

Vamos Rafa! Ebiga, vec gotovo, ni kokice ne pojedoh! Nole moras poraditi na dramaturgiji! Zasto? Zbog gledalaca, nece ljudi da gledaju deranje! Ostalo perfektno! Ja tu neBiH nista menjao! Sretan dan REPUBLIKE SRPSKE! Pozdrav iz Banjaluke!

tenis neznalica

pre 8 godina

Djokovic uzasno lose odigrao ceo turnir.
ALI...
WHEN GOIN` GETS TOUGH, THE TOUGH GETS GOIN`!!!
Pobeda mi je malo vazna PONIZENJE mi je izuzetno vazno,vratio je prljavcu za sve one prljave trikove u finalu RG kada je Nadal koristio sve moguce prljave trikove da doceka kisu i izbegne poraz.Na RG Nadal je usao u istoriju,SADA JE USAO U DRUGU STRANU ISTORIJE.
T R A S H E D 111
P.S. MISLIM DA JE VECINA IGRACA U ZREBU AO SADA U CRKVI I MOLI SE DA SE NE NADJE NA PUTU NOVAKA.
P.P.S. 3 rekorda u jednom danu,malo li je?!

Wllaxy

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.
(Umetnik, 09. januar 2016 15:52)

Sa srećom da ih potrošiš i svaki put da dobiješ kao i sad...

GT40

pre 8 godina

Novace, boli ruka, a? Da li nekome i dalje nije jasno zasto ovaj momak nije voljen van Srbije i zasto nikad, ali nikad nece dobiti nagradu za fer plej?!
(Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 9. januar 2016 17:05)

Da si malo manje ostrašćeno čitao komentar o Novakovoj povredi desne ruke,pročitao bi da je on sam rekao da ima povredu ali da je lakša i da neće uticati na igru. Tako da nigde nema mesta tvrdnji da je bilo vađenje unapred.
Pozdrav dobronamernim ljubiteljima sporta.

Rale+

pre 8 godina

2011 ja u kampu u Alicante Španiji dere Nadal Novaka a Španci urlaju ja se zavuko u šator i samo da ne plačem a sad mi ih opet nekako žao kakva dominacija Napred Noleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

misterX

pre 8 godina

I nek neko još kaže da ovo nije težak folirant! Što Rafu nije pobedio kad je ovaj bio Rafa u pravom smislu, sad je on kao nešto moćan kad je Nadal tu rekreativno.
(o bože, 9. januar 2016 17:26)
#
#
#
...potpuno se slazem s tobom - evo, vec 24. put Nadal povredjen protiv Novaka (i nekako bas, kao po pravilu, u finalima)
Secam se i ono pre 4/5 godina i onih 7 UZASTOPNIH FINALA u kojima je Novak pobedjivao VECITO POVREDJENOG NADALA !!!
:) :) :)

misterX

pre 8 godina

1. kolo: Nadal dobar
2. kolo: Nadal sjajan
3. kolo: Nadal odlican
4. kolo: Nadal opet onaj stari
FINALE : Nadal povredjen (naravno, vec 24. put)

PS
Nadal, ovakvom igrom sigurno moze osvojiti i masters 500 i 1000...moze i na GREN SLEMU doci do finala jer igra na svom maksimumu...medjutim problem je sa druge strane mreze - PROBLEM JE NOVAK (SAMO ZBOG Novaka Djokovica on (a i svi ostali) izgleda kao rekreativac).

the truth

pre 8 godina

Samo da osvrnem unaprijed na odredjene komentare. Kazu Jumko, Miki i druzina da Nadal nikad losiji, a Federer star, pa majku mu jesu ostali zaboravili igrat tenis? Dovoljnio je reci da Federer je u prolosti imao los skor sa Marejem, u poslednje vrijeme ga redovno pobjedjuje, mora da Marej zaboravio igrat ili da su ga godine stigle.

nevski

pre 8 godina

Mimo svog obicaja,probacu da analiziram jedan aspekt ovog meca,u kome Novak itekako moze jos da napreduje,a to su neiznudjene greske. Nisam teniski strucnjak,daleko od toga,tenis gledam otkako pamtim za sebe,tad se AO jos igrao na travi u Kujongu,ali,da se vratim na Novaka,osamdeset posto neiznudjenih gresaka,Novak je napravio cekajuci pasivne lopte,smisli sta ce da odigra,i,ostane u mestu,te mu nedostaje kretanje nogama te napravi gresku. Naravno da ne treba traziti.dlaku u jajetu,poenta je da Novak jos ima itekako lufta,a,bar jos tri,cetiri godine ce vladati svetskim tenisom totalno brutalno. Uz Bulletproof/Titanium za kraj,dame i gospodo,NOVAK ;)

MomaSRB

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.
(Umetnik, 09. januar 2016 15:52)

Alal vera domaćine!!!

rex

pre 8 godina

Ovo se zove dominacija. I posle se nađe pametnjakovića koji kažu da Novak igra defanzivni tenis Oo Razlika je u tome što su Novak i Nadal kompletni teniseri protiv kojih nema lakih poena, a Novak je u neverovatnoj formi... I kada je gubio od Nadala uvek je to bio vrhunski tenis za gledanje, pravi moderni gladijatori.

amater

pre 8 godina

Ne pratim puno tenis ali ovo sto radi Novak van svake pameti odnosno nestvarno u poslednjih 5 godina. Sto se tice Nadala vidno da je vec postao odavno teniska istorija koja po svemu sudeci nikad nece osvojiti niti GS ili masters kad se bude . Zao mi je zbog toga ali ocigledno da je moralo tako da se zavrsi kod slavnog spanca.

Swedenonline

pre 8 godina

Pustio sam snimak, opet! Jednostavno je jače od mene, moram još jednom da odgledam, magija je prejaka. A imam neki osećaj da će ovo biti duga noć. Ovaj nivo tenisa nije normalan, shvatite da je sa druge strane mreže ipak El Toro! :-)

Sasa

pre 8 godina

Evo linka

http://live.shwidget.com/static/freepopups/3430341846395770.html

Ali ovo je brutalno. Masina za mlevenje mesa. I Nole prelazi u vodjstvo, u medjusobnim duelima. I Nole, polako ali sigurno, staje na presto najboljih svih vremena.

I koliko god da vas nervira, koliko god da "iskace iz frizidera", i koje god gluposti da mu nalazite kao manu(pre svega zbog licnih frustracija i ljubomore), ovaj covek, pre svega kao predstavnik Srbije(ne kao "Nole srbenda i slicne fore), postaje nesto najbolje sto nam se desilo u posledjih... pa mnogo, mnogo godina, da ne kazem vekova.

Zato, kapu dole, za ovog coveka, koji je nas najbolji brend, predstavnik, ambasador. Imamo razloga, barem zbog necega, da budemo ponosni u svetu.

činjenica

pre 8 godina

Meni ovde nema ništa neobično. Kada Nole igra kako zna i ume, protivnici uzmu par gemova po setu. Tako je već 5 godina! To bre svi znaju, i Nadal i Federer, svi.

*nesa*

pre 8 godina

Ovo danas je bilo uzivanje za gledati :) Bravo Nole :)
Nesto se razmisljam i dolazim do zakljucka subktivnog sta bi Novak trebalo da cilja do kraja karijere. Pre svega to su dve titule na Australian openu, da bi postao najuspseniji teniser na tom grem slemu ikad. Drugo bar jedna titula na prokletom ROland garosu , a u slucaju da uspe da osvoji 2 titlue, posto bi Prvi igrac u istorji ovog sporta koji je osvojio svaki GS po dva puta minimum.
Trece , to ej zlato na Ol, mislim da je ove godine prava prilika za to, jer je beton u pitanju, samo da Novak bude zdrav i da nema onoliki pritisak na plecima kao u Londonu. Cetvrtko , ako supe da osvoji 17+ Gs , medjutim ako ispuni prva dva kriteijuma on je najuspsniji ikad, bez obzira na broj titula. I poslednje , Sinsanati.
puno zdravlja i uspeha Nole :)

stiven

pre 8 godina

Molim vas da li će da bude bilo gde repriza ovog meča, za nas koji nismo mogli da ga gledamo u direktnom prenosu. Bio bi to lepo prema velikom broju Noletovih obožavalaca. A verujem da bi mnogi voleli da ga odgledaju u miru uživajući u briljantnoj igri našeg idola Noleta.

cigani romantičari

pre 8 godina

Žao mi je Nadala,ali neko je morao biti žrtveno jagnje,da bi se poslala poruka svima da šampion ne posustaje i ne prestaje da melje i gazi sve pred sobom!Sa psihološke strane,ako je jednom Rafi prepustio 3 gema,legendi belog sporta,šta drugi da očekuju,čemu da se nadaju? Monstruozno,brutalno,nestvarno je Novak odigrao ovo finale!Pre neki dan,neko je napisao da je Vavrinka trenirao sa Noletom i da ga je Nole napravio čudovištem.Kako da nazovemo onda ovo,šta su od Novaka napravili Rafa i Rodžer? Frankeštajn?Jezivo...

tupan glupan

pre 8 godina

Nadal sada ima 2 opcije za RG:
1. Da se "razboli"
@. Da izgubi od nekoga pre nego dodje do Djokovica
Izvinjavam se na gresci ima i opcija 3. Ako se dokopa Djokovica ,opet ponizenje sa produktima iz Ivanjice.

teča rasa

pre 8 godina

... Nole moras poraditi na dramaturgiji! Zasto? Zbog gledalaca, nece ljudi da gledaju deranje! Ostalo perfektno! Ja tu neBiH nista menjao! ...
(AleksandarRS, 09. januar 201 17:03)

Па није да нема драме, сад сам се "ждерао" дал' ће га и у другом сету добити са 6:1 или "само" са 6:2!

QQ bre

pre 8 godina

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win ,then you win ,then you win .....then you win ,then you win,then you win.............................then you win ,then you win.......And then they respect you !! Samo kidaj srpski sine !!

konfučije

pre 8 godina

Teško je neosvrnuti se na zlonamerne i polujadne komentare, iako znam da dolaze uglavnom od ostrašćenih adolescenata i ljubomornih "susjeda". Nadal danas izjavi da je neveroatan nivo na kojem je Novak odigrao! Ali ima u nas stručnjaka koji znaju da to i nije baš nesto. Pogotovo priče o snazi i vrednosti AO!! Da li ga propušta neki teniser? Ali eto ljudi hoće malo pažnje pa to pokušavaju pišući eto da se piše. Uživajte u tenisu, kad jednom ode teško će neko ovo ponoviti.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

@tako
npr. u medjusobnim okrsajima, u broju nedelja na prvom mestu ATP tura, u broju osvojenih Vinbldona ga je prestigao. U broju osvojenih AO, i zavrsnih masters turnira ubedljivo vodi oduvek. Uskoro ga stize i prestize i po broju mastersa, tako da Rafi jedino ostaje RG i par nekih turnira na sljaci kao nesto u cemu je uspesniji od Novaka.

zex

pre 8 godina

samo da neureknem Novaka ali ovo je savrsenstvo od igre.Nema tu izgovora da nadal nije onaj stari.ko moze da vrati ove projektile koje Novak salje?niko nikada nije igrao ovako kvalitetno kao Novak danas.Rekoh vec jednom Novak ima igru za Nadala i vise nema razloga da izgubi od njega samo los dan ili nedaj boze povreda.Nadal je odlican i sada i zelim mu sve najbolje bolje je imati njega u zavrsnici nego Federera ili Vavrinku.Nadal prosto lezi Novaku njegove lopte mu odgovaraju, drzi ga stalno u bekhendu pa ga napadne u forhend a lopte su strasno jake.zelim ima sve najbolje ove godine a Novaku da osvoji sve sto pozeli.

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

...i taman Rafa jurne levo, Nole loptu sprasi desno, onda Rafa jurne desno - Nole lopticu zakuca levo....I tako celi mec VAMOS - TAMOS....A u Nadalovom boxu - funeral atmosfera...hehehe...
SRECNO TI NOLE -RADOSTI NASA !!!!

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Jeste videli kada se Rafa zakucao pesnicom u glavu!!!, to nikada do sada nije uradio, Federer lomio reket protiv Novaka, Rafa se samopovređuje, dame i gospodo jedan i jedini NOVAK ĐOKOVIĆ

Neko se pravi blesav

pre 8 godina

@karudijan šumadijski
izvini, ali ja pretplatu plaćam BAŠ zbog trećeg programa i "muzike za samoubistvo". Ali zbog neprenošenja sportskih događaja dođe mi da razmislim

Mr_No_Name

pre 8 godina

Ovaj Nole nije realan!
Mozda sam lud, ali meni je Nadala zao. Jedan od 5 najboljih tenisera u istoriji da ovako bude pociscen dok je u formi?
Djokeru - u naredne 2 godine: 5 GS, zlato na OI i prvo mesto. A onda mozes i u penziju :D

zeljko

pre 8 godina

napokon ovi sa Eurosporta su komentarisali kako dolikuje....razvalio ga je i ja ne pamtim da je neko razvalio vadiguzica u zadnjih 10 godina...pa svaki winer mu je isao preko 140 km na sat...nestvarno ali stvarno p.s pozdrav zvezdasici iz coskacx5

rosonero

pre 8 godina

novak je evoluirao po pitanju riterna i on vraća servise od 220-230 km/h , kad udje u poen tu je neprikosnoven! poštujem nadala i mislim da je drugi svih vremena trenutno , ali on ima ubacivanje lopte u igru a ne servis , a kad udje u igru, tu nema šta da traži protiv novaka i to je jasno svakom ko je gledao predhodnih 5-6 mečeva ove dvojice. novaka mogu da pobede još samo veliki serveri kad imaju dan a novak ne , a medju njima je i rodzer i rodzera od ovakvog demoliranja spasava jedino servis , koji mu omogućava da koliko-toliko drži se u igri .ovim tempom novak ce postati najbolji svih vremena, bez sumnje .

bakster

pre 8 godina

Samopouzdanje mu je Novak unistio skroz da Rafa vise ne veruje da moze da ga dobije. Tuga je gledati kako ga lako pobedjuje sa pola gasa a kad setim u proslosti koliko je to bio zver od igraca da ovo sad vise izgleda igre macke i misa kada je u pitanju duel njih dvojica. Cestitke na osvojenom trofeju po prvi put u Dohi.

sherlock

pre 8 godina

sto je najgore od svega, nadal je odigrao jedan od boljih meceva u zadnjih godinu dana, stizao je skoro sve i bas je licio na starog nadala ali ovo danas je verovatno najbolje odigran mec ikada, ne bulaznim nego statistika sve govori, 30 vinera u samo 15 gemova cak 2 vinera po gemu??? uz samo 13 gresaka, mislim da niko nikada bolji mec odigrao nije..

teča rasa

pre 8 godina

Novak je, usput, naučio Rafu da igra hrkljuš.
(Siki, 09. januar 2016 17:03)

Поред свега осталог у овом мечу и ово је нешто невиђено у тенису. Шта му друго преостаје, чврст је!

rosonero

pre 8 godina

0
Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 09. januar 2016 16:18)

RTS ima neke druge emisije koje se bave jezikom i pravopisom. Bolje njih da potražiš.
(josip broz, 09. januar 2016 17:57)

da to treba da ima svaka televizija , a nema , ali na svakoj ima po jedan rialiti , tuga!! ali ono što treba da ima i nacionalni servis ( koji zahteva pretplatu) je sport , a ako nema naj dominantnijeg tenisera u istoriji tenisa , šta ce da ima , raspali fudbaleri ?! ameri deceniju i po plaču za takvim teniserom , britanci su davali milione da ga prisvoje a ovde ko nema kablovsku ne može da gleda ! pa kad ce da ga gledaju , kad ode u penziji pa da pustaju iz arhive ?! a ti si druže frustriran zbog nečega pa malo vidas rane na komentarima ovde.

mozak,sine

pre 8 godina

Ovo,sto sam danas video,a pratim
tenis od 1962.(od vremena,Bore Jovanovica,Nikole Pilica,Jelene Gencic,Sonje Pozeg,
Franulovica,...)da ne spominjem strance,Cirijaka,Santanu,Nastasea,
Kodru i ostale..., ne verujem da cu do kraja svog zivota jos videti!
Ako je ovo rival,koji treba da ga ugrozi,a mislim,da pored,"ostarelog"Rocka i ne konstantnog Endija,ne vidim nikog na horizontu,onda verujem da ce Nole,bude li ga zdravlje sluzilo,sigurno osvojiti preko 17 GS. U jednom trenutku,komentator EURO sport Kanal se zaboravio i rekao:"Novak cereci Rafu kao lav meso!" (bar tako bi zvucilo u mom slobodnom prevodu)!"Ovo je perfekcija broja 1. svetskog tenisa,i poruka predict AO svim pratiocima,usput Rafa je odigrao,do sad najbolje sto moze!"- dodao je drugi komentator!"Secam se Agasija,Samprasa,Federera i njihovih najboljih meceva,ali ovo danas sto je Djokovic odigrao,mislim da niko nije do sada.Jednostavno Rafa,nice imao nikakve sanse,od pocetka do kraja!"- zabrsio je svoju besedu komentator!Samo da napomenem jos ovo za USA podrucje,nice bilo direktnog prenosa na nijednom kanalu,Univerzitetsko prvenstvo u kosarci,plejof Americkog fudbala I mecevi FA kupa,i Barcelone,Imani su primat.Repriza je u 10 navece,na Bein kanalu,a Tennis Kanal prenosi zenski tenis!?Svasta,a igraju dva najbolja tenisera danasnjice!Jean od njih je Sportsman Evrope,drugi u izboru za atletu sveta.....tuzno,ali istinito!A gledajuci preko kompa,izostala je I dodela pehara!?

mister mister

pre 8 godina

On igra nerealno dobro,vrhunski kao na dzojstiku..Udarci kao laserom,servis stabilan,kretnja savrsena..Cak ibu bezizlaznim situacijama prebaci lopticu,taktika vrhunsksa,mozak zver..Ne znam,ovakvo demontiranje Nadala je ludo,kako nazvati drugacije,demontiranje nije znao Nadal gde lete loptice..

vlada

pre 8 godina

Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.
(Kika Majstor, 9. januar 2016 21:08)
Nismo mi Đokisti,mi smo samo Srbi. Vi stranci izvolite na vaše portale pa pružajte podršku recimo,vaterpolistima.. Trebaće im puno podrške da ne prođu na evropskom kao na svetskom prošle godine. Pusa.

kimi

pre 8 godina

Ovo je brutalno.. Ko je pratio zna da je Nadal igrao i vise nego dobro do finala, ali jednostavno nema recept za ovakvog Novaka Djokovica!
Masina je upaljena, jedva cekam nastavak sezone!

Toto-ko-tunjo-distorzija-na-guslama

pre 8 godina

Bravo za rts 1 rts 2 na po ko znakojem putu NE PRENOŠENJA SPORTSKIH DOGADJAJA i naravno rts 3 koja ima program muzike za samoubistvo i bravo za narod koji sve to plaća
(Karudijan Šumadijski, 9. januar 2016 16:18)
Slazem se, sto se prenosa sporta tice. Inace, zaobidji Rts3 i "muziku za samoubistvo" da se, ne daj boze, ne poneses nekim jazz akordom. Kod nas bar ima toliko veselih kanala, kao nigde u svetu. Uzivaj.

modesti

pre 8 godina

Ma sta ovo bi?RAZMONTIRAVANJE...NOVAK STRASNI!!!Bravo NOVACE!!!Neka ti se svaki turnir ovako zavrsava.DEMOLIRANJE...Ma bravo,bravo,bravo....Idemo dalje...

Prejako

pre 8 godina

Ma nema se tu šta reći, samo ponoviti riječi komentatora na Eurosportu: Ovo je jača igra nego protiv Federera u Londonu na masters finalu.

Sampras

pre 8 godina

Nikada nisam video da neko ovako agresivno igra protiv Rafe! Federer nikada nije ni blizu bio ovakvoj agresivnoj igri. Isto ne pamtim da je neko ovako imao agresivne, snažne (a precizne) udarce po obe strane kombinovano, a pratim tenis od Samprasa. Uništi ga Nole! Engleski komentator na ES sredinom 2. seta: "Sudija bi trebalo da prekine ovaj meč!" Nasmeja me čovek! Stvarno, da je boks, sudija bi prekinuo meč.

nemoj da ste smesni..

pre 8 godina

" Igrao je izuzetno agresivno i dobro, slao je dublje lopte, bekhend mu je bio siguran, ali je to bilo dovoljno samo za tri gema."

Ljudi pa jel malo 3 gema, znate li vi sta je to protiv Novaka? Kad bih ja igrao protiv Noleta (pogotovo ovakvog kao danas) znas kad bih uzeo uzeo 3..u najboljem slucaju 3 poena i da pevam!!!

moon

pre 8 godina

Kao sto rece komentator na eurosportu 'Djokovic is just PERFECTION' nema dalje. Covek igra kao VSANZEMALJAC! Samo gazi Nole! Ove godine ces igrati jos bolje nego 2015 iako smo mislili da je to nemoguce!:D

Tina

pre 8 godina

2011 ja u kampu u Alicante Španiji dere Nadal Novaka a Španci urlaju ja se zavuko u šator i samo da ne plačem a sad mi ih opet nekako žao kakva dominacija Napred Noleee…ee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rale+, 9. januar 2016 17:33) # Link komentara

Nešto si baš izmešao, 2011 godine je Nole non-stop drao Rafu!

Petar Golemi

pre 8 godina

iz zbunjene Srbije dolazi Srbin koji zna šta hoće i može, da skoro uvek, ostvari šta hoće...Njegovi rivali će biti srećni ako mu uzmu koji gem.....Veliki Novak!!!!!Bravo !!!!!!!!

Pravilo broj 1

pre 8 godina

kako mozete da napisete da je Nadal igrao dobro? Ko je gledao mec vidi da se covek raspao. Svaka Cast Novak

(snake, 09. januar 2016 17:51)

Igraš onako kako ti protivnik dozvoli, a protivnik igra onako kako mu ti dozvoliš.

jedan decko

pre 8 godina

@tako
I mene nerviraju bombasticni naslovi "Nole najbolji", "Nole ovo", "Nole ono", ali ti ga brate pretera. Sledeci put procitaj tekst pre nego pocnes da pises komentar. Prestigao ga je, po prvi put, u broju pobeda u medjusobnim duelima. Sada je 24:23 za Djokovica.

VAMOS-TAMOS

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 9. januar 2016 19:31)

Bojane, ja sam meč gledao samo jednim okom, jer me je bilo sramota da gledam sve ono šta je Nole radio tvom miljeniku.

mucak

pre 8 godina

@tako
Nije naslov los nego tvoje pametovanje i pogresno tumacenje i izvrtanje cinjenica i lupkanje po glavi.Pazi da tebe neko ne pocne da lupka po glavi,bilo bi opasno jer si(pogledaj potpis,cisto da ti objasnim)...

Малац

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.(Bojan, 9. januar 2016 19:31)Verovatno je Novak slučajno osvojio samo 12 gemova, a Rafael je herojskom i hrabrom igrom uzeo velikih tri gema! Obožavam komentare ovih nazovi stručnjaka koji nisu ni gledali meč. Za tvoju informaciju, Novak je razmontirao Nadala kao niko do sada.
(optimus prime, 09. januar 2016 21:00)

Кад је резултат 7:6; 6:7;7:5 онда је неко МАЛО бољи, а када је неко МНОГО бољи онда је 6:1;6:2.
Надам се да ти је сад мало јасније пошто видим да си много збуњен.

Петар Велики

pre 8 godina

Само један-јадан од примерак хејтера.
"Hmmm, Djokovic ovo nece da ponovi. On tako igra kad zna da sigurno pobedjuje, a jos ga je apsolutno sve islo. A Nadal igra sve bolje. Bice, ja mislim, neprijatnih iznenadjenja za Djokiste ove godine.
Djokisti se nece sloziti, ali, ajd' da vidimo.
(Kika Majstor, 9. januar 2016 21:08)"

ХА,ХА,ХА какав стручњак хумориста. Већ годинама ја слушам вас који сте на тежим дрогама како лупетате о паду краља. Ало ово је тенис ван свих димензија. Ово је савршенство. Само ти гледај имаћеш шта да видиш. Просто ми се чини да је овај наш Ноле човек са друге планете. Знам да је за хејтере једини прави лек који прописује Др Новак а производи га Галеника и зове се ПОБЕДА. Ако имаш ишта у глави послушај изјаву Надала. Изјава за паметне значи много.За хејтере је то ноћна мора а за навијаче Федерера и горе од тога. Ипак имате право да навијате за кога хоћете. Демонкратија је чудо. А Федерерова жеља да буде "Лкалиф на место калифа" остаће само жеља. Овакав тенис нико никад није играо а тенис пратим од 1976 године.

VUK

pre 8 godina

idemo do 600 komentara.. da li ste primetili da je na 5:1 u prvom setu Novak promenio majicu.. Nadala je to dodatno dekocentrisalo i izgubio je i sledeći gem! Kada je video koliko je Nole mršav..u čudu je čovek ostao.. odakle dolaze te loptice tolikom brzinom? Odakle tolika snaga i kondicija? a nemaš ga šta videti?Ozbiljno.. da li znate da kada Novak igra važne mečeve.. pogotovo finala.. da širom manastira SPC,a posebno na Hilandaru, monasi mole za Đokovića.. mozda je to nekome smešno ali Novaku nije.. a ni protivnicima.Novak to zna i često van kamera medija odlazi i u tajnosti pomaže Hilandar i druge manastire..ateistima je to smešno..bilo kako bilo.. Novak ima toliku veru u sebe da je to za svako divljenje.. tu i leži zec.. Federer ima samopouzdanje.. to bude pa prođe. NOVAK IMA VERU! to ili imaš ili nemaš.. TO NIKADA NE PROLAZI!

anica

pre 8 godina

Naravno da je AO najmanje cenjen jer ga Novak osvaja...i ima sansu da osvoji 6...lhubomorni ljudi, zavidni, puni sujete...gledajte i ucite sta znaci emotivni mir vera u sebe, i ljubav od najblizih i iskrenih navijaca. Moze da poleti gde zeli, jel vam krivo?!!!
Glupost je nevidjena tako pricati, svaki je GS podjednako tezak, i ja sam misljenja da je WB druga prica, ali reci da je AO najmanje cenjen je klasicna ljubomora na Novakov uspeh.
NApred Novace nas.

nevski

pre 8 godina

Poenta svega je da Djokovic samo sto ne pita Rafu gde ces da ti spakujem viner!
Pisem na 4-1,kako god da se zavrsi,the beast is unleashed!

Milan Nis

pre 8 godina

Au,pa ni najveci optimisti bisu ocekivali ovakvu dominaciju Novaka.
@umetnik
Vidi se da verujes u Rafu bezgranicno cim si CITAVIH 500 dinara ulozio na njega.

Jovan

pre 8 godina

Kada Novak ovako igra jedino ga Djokovic moze pobediti. Znaju to i Federer i Nadal, zato se i ne nerviraju vise. P.S. engleski komentator je rekao brilliant bar 15ak puta, covek ostao bez reci.

dr. mr.

pre 8 godina

ljudi, oduševljen sam! kako igraju, ovo je haos... Nole, neverovatan, nema šta! naš šampion!
PS, našao sam način da gledam meč, posao može da sačeka... živeo D3GO! :-)

Jovan

pre 8 godina

Engleski komentor: "Referee should come in and stop the fight right now". Sve je receno. Federer i Nadal zajedno da igraju sad na dubl polju a Djokovic na singl, ne bi ga pobedili. Potpisujem ! :-)

Cole

pre 8 godina

Auuu, ovo nije titula,
ovo nije pobeda nad
jednim od najboljih
svih vremena, ovo je
BURUALNA PORUKA svima,
pogotovo "najboljem"
svih vremena šta ih/ga
čeka u 2016. Tako da...

zoleada

pre 8 godina

Ma Nole mora jednom da padne rekao je federer ha ha ha ...
Pitali Federera što je tako pozeleneo u licu. " pa gledao sam No1eta i Nadala u Dohi "

v

pre 8 godina

Eeee sta sam propustila! Moram ovo da nadjem negde na netu. Svaka cast Nole. S jedne strane mi je ovakva pobeda slatka, sa druge nedostaju mi njihovi tesni mecevi puni tenzije i takmicarskog naboja. Nole svakako ne treba da se osvrce. Slozile su mu se kockice i samo neka ubire plodove. Bravo Nole.

Milos

pre 8 godina

Spineri kao sto je Rafa nemaju sansu protiv Novaka. Djokovic moze da se probije samo ravnim udarcima; to su potvrdili Vavrinka, Berdih, Anderson i pre neki dan Majer. Ali i takvi igraci moraju da drze taj nacin i nivo igre (neko ga je nazvao revolveraski) 1,5 sat da bi se dobio jedan Djokovic, a i onda je vrlo upitno da li ce pobediti naseg Novaka.
Sve najbolje, sretna Nova Godina i Bozic!

Miodrag

pre 8 godina

E stvarno je dosadno gledati Noleta da do besvesti samo prebacuje lopticu preko mreze.Stvarno je dosadan njegov tenis.Ma salim se samo udri CARE neka puknu dusmani.

jagermeister

pre 8 godina

dominacija se nastavlja i to u najboljem mogucem svetlu...hvala ti Novace na ovakvom mecu uzivali smo u svakom tvom potezu...ovo je bilo savrsenstvo tenisa...

Храна је добро у мени и теби

pre 8 godina

Роџерова изјава о чекању Новаковог пада, данас је добила суров доказ. Јасно је да нико не може да уздигне ниво игре на онај ниво на ком Новак игра. Једино могу да чекају да Новаку падне самопоуздање, или ја бих рекао пре мотив. Нико никада није играо на нивоу који Новак с времена на време досегне.

Данас је било толико добро да је просто болело. Жив нам био Новаче.

budva

pre 8 godina

Ne znam kako se potpisao gospodin koji nam je ''otkrio Ameriku'', ubeđujući nas da nema pravila o mestu sedenja tenisera. a inače da bi prikrio koliko mu treško pada Novakov uspeh, istakao je alibi kako Novak ovo ''ladno'' dobija.
Gospodine, pogledajte na netu, nije prošlo nekoliko desetina sekundi po izlasku tenisera na finalini meč u Londonu, a oglasio se Bred Gilbert sa opsakom da su dečaci ovog puta bili brzi i zamenili peškire pre Novakovog izlaska na teren.Pusa za sve ozlovoljene.

zex

pre 8 godina

mozete da pricate sta hocete novaki bi dobio dva nadala.nadal nije imao sanse protiv ovakvog protivnika.projektili su prolazili samo ih je pratio nikada nije ponizen ovako.novak je zver samo zdravlje da ga posluzi i bice vrhunska godina.nisam nikad video ovo brutalno ponizenje.

Djordje

pre 8 godina

Savrsenstvo, dominacija, brutalnost, kao da je neko u igrici napravio savrsenog igraca, 30 vinera u dva seta neopisivo jos je mec trajao kratko nije bilo mnogo gemova tako da ti vineri imaju vecu tezinu

paka

pre 8 godina

Nestvarno! Novak igra na apsolutno zadivljujućem nivou! Druga dimenzija i zato duboki naklon majstorstvu! Rafa je igrao odlično, ali to pored ovakvog rezultata ni ne proizilazi...Chapeau!

Mare

pre 8 godina

tako, 09. januar 2016 21:16

To za Karlovica bi bilo isto kao da kazemo npr "Isto je da neko ima 23 petice u dnevniku i da ima 3 petice u dnevniku" Nije zemljak isto. Karlovic ima vise pobeda zato sto su odigrali par meceva i to je jedini razlog. Ovo ostalo si tako nalupetao da nemam reci. Gde je taj Nadal od 2011-te? Koliko ono bese za 4 godine osvojio GS? Jedan ili dva? E moj ti koliko ne znas..

Melenci

pre 8 godina

verovala sam da ce Nole igrati dobro,ali ovako,ovako brutalno i silno zaista nemam reci.Svaki poen je majstorstvo,divim mu se,idemo Nole jos jedan set!

ciganin od vajkada

pre 8 godina

Šta je ovo, 'lebac ti..?! Auuu, objasnite Nadalu gde je levo, garant se izgubio. Gledam tenis mnogo godina, ovakvu, pa slobodno ću reći perfekciju u jednom setu, ne verujem da sam ikada video. I to protiv Nadala. Neverovatno!

nemanja

pre 8 godina

Kad zavrse karijere ovo ce sigurno biti najvece tenisko rivalstvo u istoriji. Kako Nole igra, zaista fantasticno. Odavno ga boljeg nisam gledao, Rafa nemocan potpuno :) Ajde Nole privedi to kraju. Svaka cast majstore :D

zzbz

pre 8 godina

(ADP #10 Italia Juve, 09. januar 2016 15:59)
Realno, ko nema bar Eurosport taj ni prati tenis. Na ES i na SK se prenosi tenis, to su kablovske tv. Nijedna nacionalna tv ne prenosi tenis, samo RTS ponekad, i to kad igra Djokovic, ostali teniseri "ne postoje". A kad pricamo o sportu sam rts prenosi ostale spoortove, b92 je pratio sa EK u kosarci, a danas niko ne prenosi nijedan sport kad su u pitanju domace tv. Vazno je da su tu farme, parovi i ostale sarade...
Sto se tice meca, Nole je toliko usavrsio igru protiv Nadala da je pomenuti postao smesan u ovom dvoboju. Svaka cast Nole i srecno na AO!

Teniski ekspert od 2011

pre 8 godina

Novak ce umiriti sve hejtere i naterace ih u misje rupe da ne izlaze
od sramote.
Ocistice sajt. Aman nadjite sebi zivot i okanite se Novaka !

ljubiša

pre 8 godina

"imamo jedan problem Rafa",..drago mi je da je ovo bio prorocki komentar cika Tonija jos pre desetak godina, gledajuci jedan trening Djokovica.

vodoinstalater

pre 8 godina

Ajmo Rafa, ulozio sam 500 dinara na tebe, udjimo pobednicki i plodonosno u ovu godinu.

(Umetnik, 9. januar 2016 15:52)

U a si se otvorio, sine... Umetnički, nema šta!

Neutron

pre 8 godina

Ovo sto ste upravo odgledali je najbolje odigrana partija tenisa u istoriji ovog sporta. Ako nije, onda molim da lepo napisite koji je to igrac i u kom mecu odigrao ludji tenis od ovoga. Mocicemo da ga uporedimo na Youtubeu.

veliki strumf

pre 8 godina

Sta sam pisao prethodnih dana? Obozavaoci Nadala su pisali hvalospeve o njegovpj igri, servisu, dominaciji, a zaboravili su jednu sitnicu: najjaci protivnik protiv koga je igrao pre finala bio je Careno Busta (66. na ATP). Rekoh da sacekate kad je preko puta br. 1! Ovi su bili za Rafu skijaskim recnikom receno bela staza, a Novak je crna! Dugo se Rafa nece oporaviti od ovog debakla, ko zna kad ce biti u stanju da se uopste suprotstavi ozbiljno Noletu, kamoli da ga dobije!

aleksa

pre 8 godina

na pola drugog seta komentator na engleskom Eurosportu kaže : " da je ovo boks meč, sada bi sudija prekinuo borbu", na kraju isti komentator kaže: " Ako su ovo gledali Federer i Marej, to je bio horor film"

Lokomotiva

pre 8 godina

Drago mi je sto se nadal vratio u vrh tenisa, sigurni je i tenis bolji kada on igra na visokom nivou.

Nezaboravan mec. Dominacija se nastavlja... Smenjuju se izazivaci samo.

goran

pre 8 godina

Ovo je demonstracija totalnog i nestvarnog tenisa od strane Novaka ,ne pamtim kada je zadnji put ovako i ovoliko razbio Nadala ,nesto slicno je bilo prilikom njihovog poslednjeg susreta kada je i sam Nadal priznao da Djokovic igra nestvaran tenis i da ne postoji igrac koji ga moze dobiti kada igra u takvom raspolozenju, ali tada je Nadal jos i dobro rezultatski prosao ,za razliku od danasnjeg meca gde je prosao kao po onoj narodnoj "k`o bos po trnju"...nadam se da je Novak ovom predstavom svima zapusio usta sto se tice prigovaranja na njegov defanzivni stil tenisa ,danas Nadal nije mogao bukvalno da dise od teskih razmena na koje ga Nole prisiljavao snaznim i dubokim udarcima sto sa forhenda sto sa bekenda, Nole je zaista odigrao malo je reci perfektno , samo u prvom gemu je bilo malo grca i stegnutosti kada je Nadal dosao do brejk sanse ,ali nakon tog dobijenog gema Nole se razleteo po terenu i nije dao ni promil sanse Nadalu da pomisli da uopste moze da dobije ovaj mec...Nadam se da sada svi shvataju zasto Novak ne igra ovako u prvim kolima turnira kada ga svi kritikuju da igra ziheraski i da samo ceka gresku protivnika,poenta je upravo u snazi i motivaciji koju Novak uvek cuva za kraj tj.finale i zato kada udje inspirisan i fizicki i psihicki potpuno spreman u mec onda tesko protivniku sa druge strane mreze ,s druge strane Nadal je danas odigrao onako kako najbolje zna i ume ali sa ovakvom defanzivom protiv super ofanzivnog Novaka danas nije imao ni gram sansi...

optimus prime

pre 8 godina

Impresivna igra Novaka, ovakvu tenisku dominaciju svet nije video. Nadal je bio potpuno nemoćan i ako se ponadao da može nešto da uradi u Australiji, sad mu je jasno ko je najbolji. Ovo je nedvosmisleno jasna poruka za Federera i Mareja, Nole dominira i 2016. godine!

Јота

pre 8 godina

Strasno, jezivo, perfektno, furiozno, snajperski precizno, jako, nadmocno, bubitacno, ma nemam reci za ovakvu igru Novace.

Ovako nesto jos nije vidjeno.

Malo je reci - CESTITKE NOVACE-

manuginobili

pre 8 godina

Sto bi rek'o Izet Fazlinovic-sta je ovo braco moja mila??!! :)...kao da igraju prvi i 397-i igrac,tako je Rafa danas izgledao u odnosu na Novaka...izgleda da nas ceka jos jedna "neizvjesna" teniska sezona,kao i prosla,mozda cak i malo "neizvjesnija",ako znate na sta mislim ;)...sta reci,ima li iko toliku mastu da moze da zamisli da neko dobije ovakvog Novaka u tri dobijena seta?!...ja nemam.

Prle

pre 8 godina

Kad ih pogledas na zagrevanju vidis da Rafa nema sanse,ima 10kg viska a Novak zategnut kao strela sto se kasnije i videlo.Sve stize,kliza,pravi spage kao od gume da je.

budva

pre 8 godina

Gde si bre Dino? Il' se danas potpisuješ kao Umetnik? Rekoh ja, mada mi nisu objavili komentar, da će Novak da vas oduči od izlivanja sopstvene nemočic u navodno stračnim opaskama o njegovom tenisu. Pozdrav!

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku!
Ne znam sa cime bih uporedio danasnju igru.
Mozda sa sahovskim programom Fritz!
Koliko god da odigrate dobar potez,Fritz nadje bolji.
Tako i Nole.Koliko god igrate dobro protiv njega,on igra jos bolje!
Prosto neverovatno!
Nadal je danas odigrao vise nego dobro i sa ovom igrom bi verovatno pobedio bilo kog tenisera,a protiv Novaka osvojio samo tri gema!
Kao posledica toga je Nadalova izjava da ljudi nisu ni svesni na kom nivou je Djokovic odigrao danasnji mec!

max

pre 8 godina

( tako 09. januar)

Ne bih se slozio s tobom. H2H je besmislen ako su igraci medjusobno odigrali 5 meceva, na 47 itekako ima tezinu. Takodje ne znam odakle tvrdnja da je AO najslabiji veliki turnir. Da li su nagrade najmanje? Da li ne ucestvuju najbolji igraci ili pobeda vredi manje bodova? Ako ti je reper sto vise poznatih sedi na tribinama na US openu ili Wimbldonu onda mozda ne pricas o kvalitetu vec o popularnosti. Inace se slazem da novinari preteruju...

Orion

pre 8 godina

Ala ga "opra" Nole. Auuu...

U pravu je Federer... nece ni Novakovo samopouzdanje da traje vecno... ha ha ha...

Samo ti budi spreman Fed... evo tek sto nije.

Gajetano

pre 8 godina

Bravo Majstoreee!!!

Gledao sam vecinu meceva izmedju ove dvojice i ne secam se da je ikada Novak odigrao ovako mocno. Od pocetka do kraja, kao legendarni kralj Mida, svaki dodir sa loptom pretvarao je u zlato.

Ako se po jutru dan poznaje bice ovo jos jedna velicanstvena sezona:)

Pozdrav,

ned

pre 8 godina

Bravo! Neverovatno je koliko je bolji od Nadala. Kao da igra protiv nekog juniora. Ne znam ko može protiv njega osim Federera ove godine.

znanje-imanje

pre 8 godina

Stric je mnogo puta rekao "puta" ali ni to ni sav vamos-tamos... Nije hteo da ga pobedi, već da ga ugazi, pa ga je i ugazio.

Branislav Mitrović-Floyd

pre 8 godina

Au braćo moja, pa šta bi bilo da našeg Nola nije bolela ruka? :-).. Živeli i Srećna Slava svima koji slave. Živeli!

777

pre 8 godina

Mamma mia!! Šta čovek da kaže? Sa pola snage oba seta? Sve je Rafa pokušao, udarao jako čak je dobio neke duže poene ali ne vredi. Novak nastavlja gde je stao. Rafi osim slabijeg servisa ništa ne mogu da zamerim. Trudio se ali je Novak iznad njega u igri barem dva koplja. Jednostavno surovo pometen sa terena. Još jedna poruka igračima sa tura. Ovo vas sve čeka kada izadjete sa druge strane mreže. Strašna dominacija. Lep poklon sinu Stefanu na danasnji dan...bravo.

Realno

pre 8 godina

Svaka cast Novaku DJokovicu! Najbolji teniser u svetu, nas junak i legendarni majstor. Hvala mu sto ulepsa i ove Bozicne dane! Pozdrav svim dobrim ljudima!
p.s.
Olimpijske igre su ono sto s radoscu cekam, medalja, zlatna, za Srbiju.

Il numero uno

pre 8 godina

Komentator na Eurosportu: Sad je ponoc u Brizbejnu, pitam se da li je Federer gledao ovo.Bilo bi kao da gleda horor film, isto vazi i za Endija, s tim sto je to Rafa direktno iskusio.
Ostali komentari: Spectacular performance, Utterly perfect performance...

Centurion

pre 8 godina

Kakva moćna ceremonija dodele pehara, vau ni gs turniri se ne bi postideli.
A trofej prelep, taman da se pridoda kolekciji kao jubilarni šezdeseti.
Ovaj turnir definitivno odskače od 250 serije.

dr.c

pre 8 godina

portugalski komentator na eurosportu u jednom trenutku odusevljen i pomalo pogubljen:novak djokovic najbolji teniser na svetu,najbolji teniser u kosmosu,ma ne,na mlecnom putu.

Mirko

pre 8 godina

Ma samo da mi je onog naduvenka ovako da otrese. Zivim za taj dan.
(Dragan, 9. januar 2016 18:08)ž

Već ga je otreso isto ovako, mislim da je čak isto na početku sezone, ali čini mi se da nije bio atp turnir, ali 2010 na ATP Finalnom turniru pobedio ga je sa 6:1,6:4.

Mosorinac

pre 8 godina

Bolji meč nisam video u istoriji tenisa,tj.toliko dobre udarce jednog tenisera. Crtao po terenu. Kontam mnogi teniseri ovo nisu smeli gledati.:-)

optimus prime

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 9. januar 2016 19:31)

Verovatno je Novak slučajno osvojio samo 12 gemova, a Rafael je herojskom i hrabrom igrom uzeo velikih tri gema! Obožavam komentare ovih nazovi stručnjaka koji nisu ni gledali meč. Za tvoju informaciju, Novak je razmontirao Nadala kao niko do sada.

Neutron

pre 8 godina

Nadal je izjavio za medije sledece:

NIKO NIKADA NIJE OVAKO IGRAO

Samo toliko. Valjda on zna o cemu prica. U toj recenici, u reci niko, je i Federer bio ukljucen. To je Nadal hteo da kaze takodje. Gledati ono je bila privilegija: najbolju predstavu u istoriji tenisa.

.

pre 8 godina

@Jeste tako
Vimbldon jeste najcenjeniji, ali RG nikako nije cenjeniji od AO. To je nevidjena glupost.
Ali evo, oduzmi svoj trojici titule sa GS na kojem su najuspesniji? I kakav je skor?
Koliko Rafa ima GS na SVIM PODLOGAMA, osim sljake? Dakle bez RG? Ukupno 5.
Djokovic bez AO ukupno 5.
Federer bez WB 10.
Ko je tu najgori? Nadalu maknes RG i ode mu 70% titula.
Novaku maknes AO i ode mu samo 50%.
Federeru jos manje.
Vidis da je Nadal na neki nacin jednostran, bez sljake on nije ni 30% onoga sto jeste sa sljakom.
Za ostalu dvojicu se to ne moze reci ni za jednu podlogu.

Vlastimir

pre 8 godina

Ovi sto pricaju da je AO najmanje bitan ili cenjen imaju veze sa realnoscu ko prvak sa nuklearnom fizikom.Pa susedi US je manje onda cenjen jer je uspeo da ga osvoji Cilic [ priznali vi ili ne najlosi igrac koji je uzeo Slem ko zna koliko decenija unazad] i tako mu za sva vremena unistio rejting,jer se to nije desilo na ostalim Slemovima.

A.Davis

pre 8 godina

Pa vi i dalje pokusavajte izjavama da ga psihicki poremetite. Tu pre svega mislim na Federera, starac nije svestan da sto vise pokusava to gore po njega.

bazan

pre 8 godina

Brutalno.Najbolji Novakov mec ikada.Neverovatno je koliko podigne nivo igre kada igra protiv najboljih.Protiv ostalih igra koliko je potrebno.

Stefanov tata.

pre 8 godina

Dooosadnoooo. Kao u F1 zbog Sumahera moracete da menjate pravila. Nikad Federer nije bio ovako dominantan. Braaavoooo Novace.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

Mislim da će Rafi to što je uspeo da osvoji dva gema u drugom setu dati mnogo na povratku samopouzdanja na početku sezone..

ljubitelj sporta

pre 8 godina

Ono, kad si objektivno, jedan od najboljih igrača svih vremena, motivisan si, igraš dobro, imaš isti broj grešaka kao i protivnik i izgubis 6-1, 6-2.
Novače svaka čast!

Nebojša

pre 8 godina

Koja brutalna sila apsolutna moć više nego solidnog Nadala razorio je sa lakoćom za sat i 13 minuta i za to kratko vreme upisao čak 30 direktnih poena podsetnik za sve koji ga prozivaju da je prebacivač ovim je poslao svima poruka pred prvi grenslem sezone.

Bojan

pre 8 godina

Mislim da Federer nece da vidi kad Nole bude prekinuo seriju... Nego sto me najvise plasi sto Novak gubi na samopouzdanju, dozvoljava da mu Rafa uzima dva gema po setu

Svete

pre 8 godina

Au aau au au au au auuu, sta mu uradi covek !!!
Maksimalno ga je izvamostamosovao, pita se covek kada je stigao da zabije 30 vinera ? Djokovic je jedan igrac u ovim bitnim mecevima a drugi na onim mecevima koji ga vode do ovih najbitnijih i to najvise plasi sve ove njegove rivale.
Nekih 3 godine nisam cuo ,, Djokovic osvaja prvi trofej na ovom turniru '', nadam se da cu to jos barem 2 puta cuti ove sezone !
60 turnir, ej 60 komada nestvarno, izjednacio se po tome sa Agasijem samo sto je on to uradio sa punih 35 godina...
NIKADA ti Novace Djokovicu neces stici cuvenog Rokija po broju atp250 titula nemas ti taj kapacitet...heheheh hehehee, sva sreca pa je kasno u Brizbejnu i Roki verovatno ne gleda uzivo, mada....!
Ako ipak nije odgledao siguran sam da ce ga Mirka sacuvati od gledanja reprize i da mu nece to dozvoliti !!

BRAVO Djoleee, cekamo 11.GS !

Bozidar

pre 8 godina

Takooooooooooooooo jeeee breeeeeeeeee idemo Novace
24:23 sa rezultatom 6:1 6:2
Idemo sad na AO ..a Marej,Federer i ostali nek se misle sta ih ceka a pogotovo ova dvojica sto daju izjave o Novaku

Melenci

pre 8 godina

ovo je strasno,ne pamtim da sam gledala Noleta ovako dominantnog iz prvih pet na svetu.Daj mu Boze i Sveti Sefane,samo zdravlja,da bude i dalje ovako silan!

vele

pre 8 godina

Au Nole pa kako da te vole oni zapadnjaci kad im radis sve ovo. Bilo koji teniser sadasnji ili iz proslosti da je bio na Rafinom mestu isto bi prosao ovo je jednostavno savrsenstvo atomski tenis iz druge dimenzije

srle

pre 8 godina

Hoćemo dodelu trofeja na RTS, e kad bi b92 prenosio mečeve ATP 250, 500 i masterse, ovako i dalje smo uskraćeni da gledamo najvećeg srpskog sportistu.

teča rasa

pre 8 godina

Kako pogresan naslov.... Sramota! A u cemu ga je to prestigao, u cemu?
(tako, 09. januar 2016 19:37)

Пратиш ли ти тенис ил' ти то нако...

teča rasa

pre 8 godina

Reziltat nema veze sa stvarnoscu,Novak je bio samo malo bolji od Nadala,videlo se sve u igri,a skoro svaki brejk odlucila je neka nijansa.
(Bojan, 09. januar 2016 19:31)

Ако си ти гледао неки други меч, могао си бар на крају ОВОГ меча да погледаш статистику а не овако да лупеташ!

.

pre 8 godina

@tako
Po cemu je AO najslabiji GS? Nije nista slabiji od RG. Isti su ucesnici, isti sistem igre, ista pravila, pa me zanima po cemu je najslabiji?
Nekom je bas AO najtezi za osvajanje. Eto npr. Nadalu. Osvojio 9 RG, 2 WB, 2 USO i jedan jedini AO i to jedva, u 5 setova...
Pa me bas zanima kojom si ti logikom dosao do zakljucka da je to najslabiji GS? Ako je tako slab kako to da je Nadal uspeo samo jednom da ga osvoji?

John Terry

pre 8 godina

(Soko, 9. januar 2016 21:35)
Pa nemamo nikakve finansijske koristi, ako na to mislis. Ali je lepo gledati nekoga ko igra ovako dobro i jos je Srbin. Ne kapiram sta ti tu smeta, sport se gleda zbog zabave, razonode, a ne da bi se imala korist od toga. Kakvu koristi imas ti od nekof filma, pa opet, sigurno volis da odgledas neki dobar s vremena na vreme.

Jovan

pre 8 godina

@Ajao pa to znaci da nece biti 6:1/6:2, nego 6:2/6:2.
(Shark, 09. januar 2016 09:42)

Ipak nije povreda teze prirode ocigledno. Svaka ti dala ! :-)

Beobrad

pre 8 godina

Ovom i ovakvom pobedom, Novak je Rafi usao u mozak do kraja sezone!
Ne znam kada je Nadal ovako dobio Novaka, a Nole njega jeste vise puta demolirao!

teča rasa

pre 8 godina

Ма добро, први мачићи се и тако бацају у воду, није тако страшно. БИЋЕ И СТРАШНИЈЕ... ал' дали може. Пази кад цела хала скандира Рафку да освоји и други гем у другом сету да не би изгубио са 6:1, 6:1!

Ivan M

pre 8 godina

Sem kad je dobijao poene sa dobrim servisima (ili nakon dobrog servisa), Rafa je gotovo svaki poen igrao u defanzivi. Prvi poen koji sam video gde je on diktirao igru i dobio poen je bio prvi poen u gemu kad je bilo 6-1 5-1 - možda je bio neki ranije, ali nije ih bilo puno. Da sam Toni, ja bih Rafi rekao "ajde da vidimo kako da dobijemo jedan set protiv Novaka" ili "kako da stignemo do taj brejka". Jer iz ove perspektive i to deluje kao povig za njega. Možda će Noletu on na šljaci biti veći rival, ali na ovakvim podlogama on nema šta da traži (zasada). Za Novaka - videlo se po statistikama o brzini njegovih udaraca da se nabrijao za ovaj meč i da je hteo dati upozorenje svima za ovu godinu. Što se toga tiče, itekako mu je uspelo.

parx

pre 8 godina

Vamos, tamos, propados. Bez zajebancije, Nadal je igrao kao u najboljim danima, jedino ga jb sto je Novak taj level igrice odavno presao. Sve mi se cini da ce Novak da okrene igricu.

silvaner

pre 8 godina

Nije Rafa toliko los,videcete na sledecim njegovim mecevima protiv drugih tenisera.Ali ovaj nas je terminator.Pa on igra cak i bolje nego prosle godine.Ne treba prejudicirati stvari ali ako se po jutru dan poznaje.......

Lemmy

pre 8 godina

Ova Novakova igra koju trenutno demonstrira nadmašuje sve sto je ikada vidjeno u tenisu. covek deluje jednostavno nepopedivo. Ovakva nadmoc, superiornost i snaka tesko da ce u skorije vreme biti prevazidjena od strane bilo kog igraca.
(Nnn, 09. januar 2016 17:18)

Ratko Jevtovic

pre 8 godina

Tesko je naci pravu rec! Magija! Skoro nepogresiv!
Pravim ovih dana turnir u Beizbejnu. Promocija i hvalospevi o Rodzeru su na ivici ukusa. Nisu oni jos videli Novaka!
Jedva cekam AO. SRETNO NO1E!
Pozdrav iz Perta, Australija

selja

pre 8 godina

Pratim tenis i ukljucujem mozak i znam to dobro tako. Zato i pitam u cemu ga je prestigao... I broju GS titula, osvojenih Roland Garrosa, u cemu.. broju h2h pobeda?!? Pa? Karlovic je bolji od Noleta u h2h, pa jel bitno da ga prestigne. Nije. Pa, ko sada ne ukljucuje mozak. A Nole mora jos mnogo trave da pojede na Wimbiju i peska na Garrosu da prestigne Nadala, ali sa AO openima koji je svakako najslabiji GS, nece nikako. Zato mucnite glavom. Naslov je los.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (tako, 9. januar 2016 21:16)

Kako možeš da porediš tri meča sa Karlovićem, spram 47 koliko su odigrali Nole i Rafa? Ajde malo ti mućni glavom, pa razmisli šta si napisao. Niko ne osporava Nadala, ali jedini koji mu je stao na crtu je Novak, a da ne govorimo o deset gren slemova? Koliko samo ljudi nemaju pojma o tenisu i ne znaju koliko je teško osvojiti jedan gren slem, a kamoli DESET!

pp

pre 8 godina

Kakve sve gluposti pisu neznalice. Da je GS u Australiji manje bitan!? Mozda bi i bilo tako da tamo ne ucestvuju najveci igraci, oni iz top 10, ali posto i tamo igraju svi oni koji igraju i na ostalim najvecim turnirima onda tu razlike ne moze biti. Znaci, kad bi Federer, Marej, Vavrinka, Berdih i ostali iz iz top 10 rekli, mi ne idemo tamo to je nevazan turnir, onda bi se i moglo reci da turnir nije istog ranga kao RG, Vimbldon i USO. Sve dok svi isti teniseri igraju na svim Gslemovima to su turniri istog ranga. Turnir u Melburnu se razlikuje od onog u Njujorku samo po tome sto se Novak tamo postuje kao ravnopravni ucesnik i ne stavljaju ga da igra svaki dan u podne kao u Njujorku. Verovatno vas to boli pa pisete kojekakve gluposti, vi mrzitelji.