Odbojka 180

Sreda, 06.01.2016.

18:11

Odbojkaši ne idu na Olimpijske igre!

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke u Berlinu sa 3:0 (25:20, 26.24, 25:20) u drugom meču kvalifikacija za Olimpijske igre.

Odbojkaši ne idu na Olimpijske igre! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

vasa lalosevic

pre 8 godina

Pročitao sam sve komentare Nešto malo pratim odbojku jedva 4o godina. Nikada ne bi bilo onakve reprezentacije da nije postojala onakva Vojvodina i gospodin Kijac. Danas nema ni klubova ni lige. Pa nemoguće je da u Poljskoj imate hiljade gledalaca a kod nas dodje rodbina i komšije. Na derbije su do juče dolazili plaćeni gledaoci ali više ni za njih para nema.Jedva čekam da vidim sprdnju od lige sledeće godine kada genijalci iz saveza sprovedu svoje
ideje u delo tek će to biti laku noć.Gospodin Boričić je odlično napravio kapital od tuđeg rada. Sada bi bilo dobro da se promeni kompletan sistem sporta jer se pokazalo da nema vunderkinda i da sistem otimanja para od klubova više nemože da egzistira.Treba uložiti nešto u tu našu decu a ne čekati samo da to urade roditelji.Dotle će sportom upravljati divlji menadzeri koji su se etablirali u sve sportove. Ima tu posla za policiju ali izgleda da se bave drugim stvarima.Nekada je bilo hleba i igara a sada...

Иван-Ниш

pre 8 godina

Нисам изненађен нити разочаран. Здрав разум ми је говорио да реално ова репрезентација није за ОИ тј. да тамо не би урадила ништа значајно. Још од Васе Мијића немамо доброг примача сервиса и сви успеси или бољи резултати после њега долазили на конто Николе Грбића и Ивана Миљковића, као још неколико ванпросечних играча. На ОИ мора да буде екипа попуњенана на свим позицијама, без много импровизација и о-рук система или нема успеха. Моја прогноза за остале колективне спортове на ОИ... Кошаркаши у пуном саставу иду у Рио и са комплетном центарском линијом су други фаворити, а ни полуфинале није неуспех. Кошаркашице могу до полуфинала, мада ни четвртфинале није неуспех. Рукометаши имају реалне шансе за пласман на ОИ, а тамо од њих ништа не очекујем. Ватерполисти никад већи фаворити и желим им од свег срца злато. Одбојкашице су ми највећа енигма. Могу до медаље, четвртфинале није неуспех, али ће много тога на турниру да зависи од квалитета пријема сервиса... Надам се да ћете сада објавити коментар...

Hshs

pre 8 godina

Uvesti već jednom poreske olakšice kompanijama i firmama koje ulažu u sport!! Svi sportovi su nam na polu-amaterskom nivou, šta očekivati od reprezentacija posle?!

zoran obrenovac

pre 8 godina

Podržavam "Balkanskog špijuna".Ovo sam pisao sto puta.Mi nemamo maosovnost u muškoj odbojci to je prvo.Savez je nezainteresovan za rad klubova.Sponzora nema nigde.Lokalne samopuprave odbojkaške klubove drže u rangu Fitnes Klubova.Ali OSS najviše novca dobija od države.I ove godine su br jedan 98 000 000 dinara su dobili.Plus sponzorstvo od Vipa,Winera itd.ŽENSKA ODBOJKA IMA MASOVNOST.Primera radi mislim da je odnos sledeći:Odbojkaša ima oko 10 000 u Srbiji-Odbojkašica bliže 100 000.I pored toliko klubova,dece u ženskoj odbojci da nismo doveli iz RS Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović nas ne bilo nigde.Odbojkaši i odbojkašice u Srbiji igraju za 300 -600 eura mesečne plate koje uglavnom kasne.Ali koga briga za to ,radi se pomoću štapa i kanapa u klubovima a to je baza.Ako nema baze a nema je ,ićićemo u Republiku Srpsku,Hrvatsku,C Goru itd možda vaskrsne negde neki primač ili tehničar.Čuda se dešavaju...Možda nađemo nekog Kviska Vujevića,Nikića,Starovića.Trenere Travicu,Vukovića,Kolakovića,Silviju Popović,Brankicu Mihajlović,Starovićku,Tijanu Bošković...
Sistem je imam sreće više nego pameti !!!

nn

pre 8 godina

ajde malo ... Kad pobedjuju KRALJEVI - BOGOVI kad gube ajmo pljuvanje .... MOMCI ... samo polako za godinu dve bice to ok ... Od mene PUNA PODRSKA !!!!

musa dembele

pre 8 godina

Najlosija osobina mladih srpskih trenera je "pametovanje"... Grbic je imao formiran tim,ali on je zeleo da pokaze svoju VELICINU i ZNANJE i sve je promenio-istumbao... Kolakovicevu ekipu koja je osvajala neke medalje trebao je da zadrzi i samo detalje nadogradi.. Ali ,ne to ne bi bilo to ,mora svoja crta s novim timom i eto ti "rezultat".. Zasto u vaterpolu nijedan srpski trener ne mudruje,a nije da nema sirine u izboru igraca,e pa zato i ima rezultata!

pavle

pre 8 godina

Живот одавно није живот
Одбојка ето сазнадох из ваших коментара
није игра...
АЛИИИИ гледах малопре Французе и обрадовах се...Па они заиста уживају и играју одбојку....прави одбојкашки наркомани!!!
Е па Онда има наде да нам постану узор!!! А и мали Ивовић управо у Француској био МВП ...Бата МВП Италијанске лиге...мало ли је

Balkanski špijun

pre 8 godina

Pažljivo sam pročitao sve komentare i mislim da sledeći komentari objašnjavaju prave razloge ovog fijaska:
- Realnost! Odbojkaski savez se dugo krije iza rezultata reprezentacije. Sada neka objasne: kako to da 15 godina nismo izbacili ni jednog dobrog primača servisa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji? Kod nas bi svi da smečuju, osnove igre se ne razvijaju kako treba.
(Milan, 6. januar 2016 19:49)
- previse ocekujete, nista se ne ulaze u odbojku, klubovi su nam polu-amaterski, a ocekuju se rezultati
(17796, 6. januar 2016 20:13)
- Veći problem od ovog debakla je što nemamo potreban kvalitet u mlađim kategorijama, a ubedljivo najveća crna tačka je katastrofalna liga, takmičenje amaterskog nivoa koje se održava samo reda radi.
(GNS, 6. januar 2016 19:41)
- Tuzno je kakav tretman ima odbojka u Srbiji od strane drzave. klubovi gotovo ne postoje. A imamo samo takvu gospodu u odbojkaskom savezu.
(amss, 6. januar 2016 19:41)
Odličan komentar je ostavio i bivši odbojkaš, ali ga zbog dugog teksta ovde nisam kopirao.
I na kraju bi dodao da je i ženska reprezentacija bila na sličnom putu propadanja da nisu dovedene dve igračice iz Republike Srpske Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, i tako na određeno vreme je odložen scenario kao sa muškom reprezentacijom.

nenad

pre 8 godina

Terziću kapa dole.Ali realno naša ženska reprezentacija nema ni 10 posto šanse da uzme medalju u Riju i to treba reći javno.Pored Kine, USA,i Brazila ne realno je da se bilo koja reprezentacija umeša u borbu za medalju.Eventualno Rusija ako bude u najačem sastavu može možda do bronze.Uostalom u poslednjih 20 godina i pet Olimpijada u ženskoj odbojci samo je jedna medalja otišla u Evropu.Tu jednu medalju je uzela Rusija i to je sve za 20 godina sve ostalo su uzele reprezentacije van Evrope.Ovaj podatak govori samo koliko je ženska odbojka kvalitetnija van Evrope.Kod muškaraca sad po meni imamo egal situaciju.Brazil i Amerila nisu dominanti kao pre,Kube nema,Iran je tu Argentina.Ekipe iz Evrope Poljska,Rusija,Francuska su svakako ravnopravne sa reprezentacijama van Evrope.Da je muška reprezentacija Srbije izborila plasman u Rio oni bi imali veće šanse za medalju od devojka.Već su pobeđivali USA i Brazil,Evropske reprezentacije.Devojke nikad nisu pobedile Kinu i Brazil,Ameriku jednom od 20 utakmica tako da što se odbojke tiče na OI medalja je pusta želja,i nije realno devojkama natovariti bespotreban teret na vrat.Lepo je št su izborile plasman i neka odigraju najbolje što mogu i to je to.

Василије

pre 8 godina

Нема везе битно да ћемо на олимпијади моћи да гледамо тамо неку тунгузију која се квалификовала у земљи дембелији, а најбоље европске селекције у кошарци, рукомету и одбојци не!

HR_odbojkaš

pre 8 godina

Pišem iz Hrvatske i uvijek navijam za Srbiju u odbojci tako da nisam opterećen nekim lokalnim razmiricama.

Po meni su tri ključne stvari za to što nećete u Rio. Prva je katastrofalan prijem bez kojeg do izražaja ne može doći napadački potencijal koji Srbija ima. Uroš, Petrić, a još manje Ivović nikad nisu bili dobri na prijemu niti će biti. Klasičan su primjer ofenzivnih primača. Petrić nije igrao mjesec dana, ali niti Katić ne igra puno u Galatasarayju, pogotovo nakon dvomjesečne stanke i za mene je bilo čudno da je on pozvan. Sumnjam da bi s Nikolom Kovačevićem stvar bila drugačija jer niti on nije naročito dobar na prijemu servisa. Druga stvar je očajan i posve bezopasan servis. Osim Atanasijevića niste imali opasnog servera, a tako se ne može stvoriti pritisak na protivnika. Grozer i Kurek su vas uništili u obje utakmice. I treća stvar je jako loša obrana u polju. Statistički gledano mislim da je Srbija ekipa s najmanje spašenih lopti u igri na cijelom turniru.

Dosta se toga može zamjeriti i tehničarima, ali opet sve polazi od prijema kojeg vi niste imali u niti jednom setu. Žao mi je što vas neće biti u Brazilu jer osobno znam neke igrače, ali trebate izvući pouke iz ovog i naći jednog dobrog defanzivnog primača (kao što je Murilo u Brazilu ili Tillie u Francuskoj) i onda će priča biti drukčija.

Anonimus

pre 8 godina

Kako se selektuju igraci za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, ko ih prati, gleda i bira? Kako se sa njima radi? Koje uspehe imaju zadnjih godina?
Primer:Ekipa kadeta Partizana ne prodje na finalni turnir u Srbiji ali zato u reprezentaciju idu 4 igraca iz Partizana i budu 156-ti na nekoj tamo balkanijadi sta god..je l se tako prave buduci seniori...strucnjaci moji? Pojma vi nemate sta po Srbiji imate.. vazno je sta je u dzepu i sta je za kog igraca reko Pera, Mika Zika..a talenti odustaju polako jer ste privatizovali sve. Lepo svi da se preispitate i da se sklonite onima koji zele da rade kako treba iz osnova. a da..pa najlakse je svaliti krivicu na Grbica..prepisujete od toleta fudbalskog "maga". Sramota!

Analitičar

pre 8 godina

A ja mislio da će posle katastrofalnog rezultata i igre na EP, trener i odbojkaški savez Srbije analizirati igru, ispraviti nedostatke (prije svega prijem i servis) i da kroz intenzivni trening i uigravanje unaprediti svoju igru na kvalifikacijama. A oni još gore igraju nego što su bili na EP. Jednostavno katastrofa što su pokazali. Moje mišljenje da 50 % krivice leži na odbojkaškom savezu i OK Srbije , koji praktično ništa ne rade na finansiranju igrača i klubova u Srbiji, usavršavanje juniorskog talenta. Sve njih treba poslati o ostavku i samo tako Srbija može biti sportska sila.... Nažalost i u drugim sportovima Srbije nije bolja situacija. Problem je mnogo glublji.

Platon

pre 8 godina

Auu koliko komentara BLAMAZA, KATASTROFA...ne razumem, i pre turnira se znalo da ce biti jako tesko plasirati se, toliko dobrih ekipa se bori za samo tri mesta. Nisu se plasirali i sta sad, ne moze se otici svaki put na olimpijadu, jednostavno trenutno nemamo dovoljan kvalitet i ne zasluzejemo ni da se plasiramo u ovoj konkurenciji. Narod se mnogo navikao na uspehe u odbojci pa sad je neodlazak na OI katastrofa, a kada bi se fudbaleri plasirali na evropsko ovde bi se slavilo danima. Treba biti realan, druge reprezentacije mnogo vise ulazu u odbojku i naravno da im se vracaju rezultati, nasi klubovi imaju ocajne uslove za rad.

milanche

pre 8 godina

Cestitamoo.Salu na stranu,rezultat je ocekivan jer trenutno nemamo igrace koji mogu da izguraju dobre rezultate.Stanje se ogleda u nasim klubovima.Retko ko zna da nabroji par igraca iz vodecih klubova.Samaraju nas u Euro kupovima.Trenutno smo u kanalu kao Holandjani posle sjajnih 90.ih.Samo se nadam da cemo brze od njih naci izlaz iz krize inace nam preti fudbalski scenario

nalim

pre 8 godina

Vanja je bio igračina, ovaj drugi nikada nije valjao, pa ne valja ni sada za selektora. Nisam ga voleo nikada, a zbog njegove malodušnosti sam i prestao da gledam odbojku. Ovo se dalo naslutiti njegovim izborom, odbojka je igra ritma i srca, a ovaj ga nema ni koliko miš.

Macan

pre 8 godina

Samozivost Aleksandra Boricica je dovela do ovoga. Ko god je blizak kuci odbojke zna da se doticni nije slagao sa Gajicem a onda i sa Travicom. Narusio je odnose i sa Kolakovicem. Bilo mu je vazno da se domogne fotelje u CEV-u. Nikola je samo koletaralna steta. U pravu je komentator na SK da sve bitne lopte na Chalangu nosu dodate nama. Sudije su bile neme i protiv poljaka i nemaca. Nista Boricic nece uraditi za Srbiju

Duka

pre 8 godina

Podrska odbojkasima i Grbicu,posle vaterpola,odbojka je nas najtrofejniji kolektivni sport. Kako vas nije sramota da ovako pisete o odbojkasima? Hejteri u misije rupe.

blinki

pre 8 godina

Da je igrao Jovovic ne bi bilo ovako, ovaj klinac tehnicar se nije dokazao,tek svaku petu loptu je podigao dobro,to je bio najveci problem

Joao

pre 8 godina

Momci su imali tezak zadatak i tesku grupu! Neuspeh, ali sta da se radi. Bice drugih prilika. U odbojci se do sada dobro radilo i ne sumnjam da ce opet zablistati.

Vucko

pre 8 godina

Mnogo sam razocaran, pokvarise mi Badnje vece. Jeste da osim Atanasijevica i Lisinca nemamo jos nekog igraca ekstra kvaliteta, ali nismo ni sh klasa pa da propustamo Olimpijadu. Mozda je ova sansa Nikoli dosla prerano, nisam za davanje sanse pocetnicima da se na reprezentaciji uce, vec pozicija selektora treba da bude kruna trenerske karijere. Gde su mu stariji Kovacevic i Nikic, pa nemoguce da su slabiji od ovih primaca?!
Nece nas biti na Oi u fudbalu, odbojci, rukometu, videcemo sta ce biti sa kosarkasima, mada u njih verujem. Stvarno sam ocekivao veci broj ekipa iz kolektivnih sportova, ali sta da se radi, kako smo mala i siromasna zemlja, moramo i ovim biti zadovoljni, iako smo navikli na vece uspehe.

Dejan

pre 8 godina

Gomila stručnjaka kao i sa Noletom kad izgubi , odmah pregršt eksperata.
Idemo dalje naši odbojkaši i uvek uz vas i sve naše sportiste.

Jovan

pre 8 godina

Davite više "znalci" sa Terzićem.
Lik je 13 godina na čelu reprezentacije (EJ!!!)
Za to vreme bi i hobotnica koja pogađa rezultate osvojila više medalja.
Imao je sve same bisere evropske odbojke u ekipi i ludu sreću da ih vodi (Ognjenović, Spasojević, Đerisilo, Brakočević, Čitaković).
Kao i Gajić, onomad.
Sa braćom Grbić, Mijićem, Miljkovićem, Đulom, Gerom i Kviskom-i ja bi se prošetao do zlata u Sidneju.

grobari kg

pre 8 godina

od kad kk partizan ne igral EL generalno sam razocaran u nas sport, tako da nisam ni znao da se ovo igralo... sva sreca pa ide vikend i primera, premier liga, pa nemci za koji dan...

nnj

pre 8 godina

Ne znam sta da kazem. Kad se setim da je Igor Kolakovic 2012. godine sa ovom reprezentacijom pobedio odlicnu ekipu Rusije (pri tome je Atanasijevic imao 21-22 godine, Uros Kovacevic i Srecko Lisinac 19 i Mihajlo Mitic na dizacu!!!) i da je osvojio bronzu na EP 2013. prosto ne mogu, a da se ne zapitam sta se dogodilo. Takodje, 2014. godine u Svetskoj ligi na obe utakmice protiv Amerikanaca u Cikagu Nemanja Petric je igrao prvu postavu i imao je skroz korektan prijem (ko zeli, moze da pogleda utakmicu i sam se uveri), a ove godine katastrofa. Jovovic je iz godine u godinu sve losiji, sto ne bi trebalo da je slucaj s obzirom da je selektor najbolji dizac svih vremena.
E sad, istina je da nasi primaci nemaju kvalitet, ali takodje moram da iskritikujem Nikolu. Svi znamo ko je on i ne treba trositi reci na to, izuzetno je inteligentan i uvek zna sta da kaze. Ali upravo je to i problem - zna samo da prica. U praksi bas ne pokazuje svoje znanje. Ista stvar se desila kada je Grbic preuzeo Perudju. Sjajna ekipa je pod njegovim vodjstvom sve losije i losije igrala. Jednostavno ne ume da nauci i poradi na onome sto ne valja. Srebro iz SL je doslo zbog onih stvari koje su naucene kod Igora Kolakovica. Od kako je Nikola poceo da uvodi svoje stvari to vise ni na sta ne lici. Od toliko potencijala na kraju nije ispalo nista. Jedna talentovana generacija je propustila veliku sansu, a sada ce morati da cekaju cak do 2020. Trebaju nam NASI ljudi i covek koji se da usaglasi ekipu.

Maksimović

pre 8 godina

Hvala, Nikola za sve što si Srbiji pružio kao igrač, a sada zbogom i srećan put. Dokle će reprezentacije svih naših sportova služiti kao poligoni za vežbu neiskusnih i netalentovanih trenera-selektora?!

blinki

pre 8 godina

Naravno da smo zasluzili OI, mi smo u 5-6 najboljih svetskih ekipa,ove kvalifikacije su bruka za odbojku. Ne mozes u kvalifikacijama koje daju jednog ucesnika na OI da stavis Rusiju,Francusku,Poljsku,Srbiju,Bugarsku, ovo su uz SAD,Brazil i Italiju najbolje svetske reprezentacije a na olimpijadi ce igrati Venecuela i Australija

Jovan

pre 8 godina

Gde su ovi silni „znalci“ što kritikuju Grbića kako ne zna „od bisera granu“, da vide ŠTA rade francuski srednjaci-da pojedu za užinu „najbolji blokerski par“.
Kako i ruski i francuski libero LETE po terenu-a ne da ne znaju loptu ni prstima da prihvate kao onaj jadni Rosić.
Rusi bombarduju servisima, a Ngape ne znaš da li bolje prima servis, udara ili servira-sva 4 primača Srbije zajedno nisu mu ni do zanoktice. Pa se ti onda plasiraj na OI, sa tom jadom od igrača koje imaš.
Daleko od toga da je Grbić sjajan. Nema „hemije“ u ekipi, boli ih uvo, nedisciplinovani su, Ateljević igra sam za sebe, a u odbrani mu je mrsko da se protegne. Imam utisak da van terena čestito ni ne komuniciraju jedni sa drugima, ali i da su najbolja družina na svetu, tehnički su toliko limitirani da ih ni svi treneri ovoga sveta ne bi mogli odvesti u Rio.

slanina

pre 8 godina

Mislim da je ovde najveći problem što smo mi Srbi. Jednostavno, u svemu smo navikli da kidamo, da smo dobri i želimo kao narod mnogo. Naravno to nam je donelo velike uspehe, ali treba biti realan, pa reći da ovaj put mozda nemamo kvalitet. Nadam se da ce se to u narednih par godina promeniti, da cemo oper biti ona plava četa. I do tada, odbojkaši će uvek imati moju podršku! Idemo dalje...

k

pre 8 godina

Ovi što prizivaju Nikića i drugog Kovačevića očigledno nisu pratili reprezentaciju poslednje dve godine ili imaju selektivno pamćenje. Ovo je najbolje što imamo u ovom trenutku, a prijemu i servisu ne može Nikola da ih nauči na pripremama.

zoran ivkovic

pre 8 godina

moje neko misljenje je da je odbojka pravi zenski sport . jako je lepo videti lepe i zgodne devojke da prebacuju loptu s jedne na drugu stranu ...koliko je zenska odbojka lepa toliko mi se muska odbojka nekako ne dopada . sta vise nekako mi odbojka nije muski sport ,totalno pogresan sport za muskarca i neshvatljivo mi da muskarac to trenira . fudbal,kosarka ,rukomet su muski sportovi .to je neko moje misljenje

shhhhhh

pre 8 godina

Ne moze se vecno biti u vrhu svetske odbojke, mora nekad i ovo vreme da dodje. Budimo realni, nemamo ekipu za nesto ozbiljno i ne treba pljuvati. I rukometasi ce se vrv vratiti bez pobede sa evropskog pa i tu se ne treba nervirati, to je realnost. Zato svi u arenu da podrzimo vaterpoliste, ja idem !

Rasa

pre 8 godina

Sad odjenom ispada de nemamo kvaliteta. Pa sa ovim igračimo igramo već 4 godine i osvajali smo medalje i pobeđivali najbolje. Od one utakmice sa Amerima u polufinalu svetske lige totalni raspad u pola godine.

veliki strumf

pre 8 godina

Ovo je najtezi poraz srpske odbojke u zadnjih 20 godina, a sam nacin na koji je mec izgubljen je sraman! Ne samo da se nismo kvalifikovali za Rio, nego se ni za kvalifikacije nismo kvalifikovali! Tim je cist prosek, nikad gori, a Nikola nije dorastao ulozi selektora - svi potezi koje je vukao, vukao je sa zakasnjenjem, i juce i danas. Sam danasnji mec je jedan od najtezih poraza reprezentacije Srbije - glatko, od vrlo prosecnog protivnika. Remont tima je neophodan, pocev od selektora, preko primaca do dizaca! Ovako uklopljeni nisu ni evropski prosek.

satelit

pre 8 godina

NIKAKVA STETA! Prosle OI su bili rukometasi i odbojkasi-ucinak NI BLIZU medalje! Ove godine ce ici kosarkasice i nadamo se kosarkasi sa realnim sansama za bronzu ili srebro.. Uz vaterpolo i obdojkasice takodje sa izgledima za medalju bicemo jednako brojni u RIU,ali kvaltetniji.. NADAM SE samo da ovaj neuspeh nije najava lose godine,jer je prosla bila brutalno dobra xa srpski sport .. Ocekujemo da vaterpolisti i NOVAK u januaru ucine godinu vec uspesnom!

Rep.Srpska

pre 8 godina

prijem servisa ocajan...ali to je i logicno,kad su servisi ocajni...kako oni mogu na treningu da vezbaju prijem,ako su nam losi serveri.cista logika.momci ajd vi lepo na treninge i vezbanje do sledecih OI.

Nema tehnicara ni u savezu ni u ekipi

pre 8 godina

Mene je samo strah da ne postanemo u odbojci ono sto smo u rukometu.Liga pred gasenjem nema sponzora ,novca, mladjih kategorija po klubovima prazne hale i 7,8 mesta.Mislim da ako ne nastavimo da ulazemo stavljamo veliki znak pitanja na ovaj jako lep ali ocigledno i ne zanimljiv sport za funkcionere u Srbiji.Sto se tice igre definitivno je da nemamo tehnicara ,a bez tehnicara nema ni prave odbojke,ni Brdjovic ni Jovic nisu po kvalitetu za reprezentaciju , a ako pogeldate nasih poslednjih 10 utakmica videcete pregrst losih sporih i pogresnih lopti,a kad je tako onda nema ni ubojitog napada ako se to ne promeni...

Boston

pre 8 godina

Kad se setim one stare garde najezim se. Krivo mi je sto necemo u Rio, ali nije puno. Evidentno je da nemamo kvalitet trenutno i to je to.

lexspecialis

pre 8 godina

Veliki udarac za našu odbojku, ali polako ovi momci su generacija 92-93 mogu da igraju zajedno još 2 ciklusa ali svakako treba paziti gde ide naš sport jer su nam nacionalne lige u odbojci,rukometu i vaterpolu poluamaterske...bez baze nema ni rezultata

stiven

pre 8 godina

Nije kriv Nikola, mi jednostavno nemamo kvalitet. Donekle je bio konstantan kvalitetom samo Atanasijević, a ostali uglavnom nisu za ovaj nivo takmičenja. Ako ste gledali treći set, videli ste koliko je bilo servis grešaka (ili u mrežu ili u aut), da je to nedopustivo. Više grešaka nego ispravnih servisa !!! Tako ne može da se igra ni protiv slabijeg protivnika, a ne protiv odlične ekipe Nemačke. Da li je za to kriv selektor - nije...

quantdog

pre 8 godina

Komentar od ljudi koji nisu u svetu sporta ili bilo kom segmentu zivota uspeli napraviti nesto su licemerni. Sa njihovog gledista ako malo razmislite, gore je njima nego nama!!!

Nislija

pre 8 godina

Nidza je odlican trener, ne moze on umesto njih da igra, ne vidi im se to u ocima, nema onog "ubilackog" pogleda za poen, za pobedu, ne umeju oni da grizu...a da se ne prica o manekenisanju na podlozi...

deki-pariz

pre 8 godina

@PICASSO
bravo za komentar. i ja živim u Fr i ovde nema nigde sport na nacionalnu tv....rts je za sport 10000 bolji izbor nego francusku nacionalnu tv....

Milos

pre 8 godina

Obavestiti Boricica da je kvalifikacioni turnir za OI neuspesno zavrsen.
Posto se doticni gospodin ne pojavljuje na radnom mestu,ne ulazi u kancelariju niti ga zanimaju odbojkaska desavanja.
Mada to nece nista promeniti...

iggy

pre 8 godina

Kad sam cuo izjave pred Berlin kako se busaju u grudi i pricaju maltene prosetacemo se do Rija, znao sam da od tog posla nema nista. Pa generacija Grbica i ostalih koja je sve zivo osvojila nisu nikad davali takve izjave, koje skoro da ponizavaju protivnike, medju kojima su i zvanicni svetski prvaci

jaaaa

pre 8 godina

E ovako, ako je neko imao vere i nade u Nikolu, to sam ja. Ali on me je potpuno razocarao. Sastav skoro da nije izmenjen. Samo je izbacen Nikola i to je to. Ocekivao sam da Nikola malo poseti nase terene. S obzirom da nema klub i da je mogao (imao vremena) da makar neke utakmice domace lige pogleda. Da bi imao tim kako treba, konkurencija MORA da bude zdrava... Ne sme da bude zagarantovanih mesta. Pozovi 5-6 tehnicara, isto korektora, libera. Mnogi igraci su u trenutno boljoj formi nego ovi sto su izneli ove 2 utakmice. Bezobrazno je da selektor kaze: Znam da Borovnjak nece ni da prodje u uzi krug, ali eto na spisku je. Pa zasto se nasao tu? Postoji toliko igraca! Upravo je to uradio Sasa Djordjevic i napravio rezultate... Vodi po 24 igraca a onda jedan po jedan otpadaju... I na kraju dodje do 12. Bitnija je trenutna forma, a ne Ime i Prezime i kakav je u klubu... Sve najbolje, ali delujes previse nezainteresovano za ovaj poziv Nikola

Macan

pre 8 godina

Na pretposlom EP Srbija je bila treca. Kolakovic otisao dosao Grbic. Potpuno ista ekipa. Na proslom EP bili sedmi i sada ne odlazak na OI. Daleko je Tokyo 2020. Izbior da ne idu N. Kovacevic i Nikic koji dobro igraju i koji su primaci a tu smo najslabiji bili. Grbic vodi Lisinca i Petrica koji nisu igrali mesec dana zbog povrede. Selektor i savez nose krivicu. Vracajte Gajica, Travicu, Kolakovica

dejan

pre 8 godina

Šta sad kažete, u ženskoj konkurenciji smo se već davno plasirali na olimpijadu, ali nama se to ne sviđa jer je trener Zoran Terzić, čovjek koji toliko ima uspjeha sa ženskom reprezentacijom, ah da ja sam zaboravio mi ne brojimo uspjehom ako nije zlato jer nas ima 400 miliona stanovnika i mi smo vele sila, i mi ulažemo milijarde u odbojku. Nama se ne sviđa Zoran Terzić jer je namrgođen i ne smije se nikad i kritikuje igračice kada se ne zalažu, on treba da ih bodri i govori im nema veze biće bolje samo polako. EEEEEE moji vi. Po meni Nikola Grbić nije kriv apsolutno ništa, samo ću reći PITA SE OD G****A NE PRAVI, važno je da se Atanasijević i kompanija manekenišu, e njima treba jedan Zoran Terzić da im drekne i objasni neke stvari kako se igra i zalaže za reprezentaciju, ako hoćeš da igraš hoćeš ako nećeš ajmo džada. Pozdrav za redakciju B92 i SREĆNO VAM BADNJE VEČE I BOŽIĆ!!!

Dejan

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliko je Nemanja Ptrić očajan u reprezentaciji,a u Modeni je jedan od glavnih igrača,ekipe koja je prva na tabeli u italijanskoj ligi.O Marku Ivoviću ne treba trošiti reči,nisam video nikada toliko slabog primača u reprezentaciji.Morao je da bude pozvan Miloš Nikić.Uroš Kovačević će izgleda zauvek biti večiti talenat.Mislim da Katić ima potencijala.Atanasijević nikada neće biti nivo Ivana Miljkovića.Videćemo šta i kako dalje,odbojkaši su sami rekli da će kruna ove generacije biti OI u Tokiju 2020.godine.Mismo nekada uvek dobijali neizvesne setove,sada ih obično gubimo.Kad se samo setim sedmorke:braća Grbići,Miljković,Vujević,Gerić,Mešter i Vasa Mijić,bilo ih je milina gledati.

laza

pre 8 godina

Ovo je sport.Činjenica nismo zaslužili da pobedimo.Lisinac i Petrić nisu igrali mesec dana.Imali smo samo par treninga,jednostavno ovo je turnir gde sve zavisi od trenutne forme igrača,ko je iole u sportu zna da je tako.Odbojkaši su nas najviše obradovali bili su 1996,2000,2004,2008,2012 na Olimpijadi.Jedna mala zemlja se nije plasirala na OI a pre toga bila je pet puta uzastopno,eto devojke idu treći put uzastopno.Osim Brazila i možda Rusije ne znam ko će imati obe selekcije na OI.Biće prilike ovo je mlad tim,biće oni 2020 na OI potpisujem i doneće već medalju 2017 sa Evropskog.Mala smo zemlja da bi nakon jednog uslovno rečeno neuspeha skidali glavu nekom.Pa košarkaši nisu bili prethodne dve olimpijade,a kolike su pare smo u košarci.Jedan igrač Zvezde ili u prethodnom periodu Partizana je bio plaćeniji nego cela super liga Srbije.Sa druge strane niko neće da kaže da je ovde na turniru prvak sveta ,olimpijski šampion i prvak evrope.Da nije njih Srbija bi izborila plasman.U košarci prvak sveta ,evrope ,olimpijski pobednik idu direktno kao i u rukometu ali i vateroplu gde se Srbija plasirala kao pobednik svetske lige.PODRŠKA ODBOJKAŠIMA KAD JE NAJTEŽE

nikola

pre 8 godina

Zao mije i odbojkasa i Nikole,desavaju se takvi kiksevi.Toliko radosti su nam donosili decenijama.Za pljuvace nije ovo superliga pa odmah smene.Podrska celom timu i selektoru.

LFC

pre 8 godina

Za mene ocekivano,vec odavno nismo ni blizu kvaliteta brace Grbic,Miljkovica i ostalih generacija pre njih koji su vladali,ovom timu je uspeh da na svakih par takmicenja uzme neku od medalju.

Jedburgh!

pre 8 godina

Šteta!
Ima komentara koji brane Nikolu Grbića od odgovornosti za ovaj debakl i propuštanje Ria, ali njegov izraz lica koji je preneo na igrače je nešto što je fakat, ma koliko ga cenili kao igrača nekada.
Verujem da ovi (kao i neki koji nisu pozvani) igrači objektivno vrede i znaju više samo su nespretno i nesigurno vođeni od trenera koji nema trenerskog iskustva i rezultata (hvatanje lopte u sred poena!).
Nadajmo se da će OSS naučiti nešto iz ovoga i neće više eksperimentisati sa trenerom, kao i da Srbija neće doživeti sudbinu Holandije koja je potonula posle slavne decenije...
Glavu gore i idemo dalje!

P.S.
Ako je za utehu jedna od četiri ekipe iz polufinala (Poljska,Rusija,Francuska uz Nemačku)takođe neće videti Rio, a moguće je da to bude aktuelini ili svetski ili olimpijski ili evropski šampion!?

Mazdrpan

pre 8 godina

Za sve ove što pišu da nije kriv Grbić, da nemamo kvalitetne igrače, i druge gluposti, neka razmisle o tome da je Kolaković sa skoro istim igračima igra na OI u Pekingu četvrtfinale, učestvovao na OI u Londonu, bio treći SP, treći na EP, i Evropski prvak u Beču. Nikola se SVOJEVOLJNO odrekao Miloša Nikića koji dominira u Modeni ove sezone i Nikole Kovačevića, dva iskusna primača servisa, Saša Starovića, najboljeg poentera italijanske lige i Mihajla Mitića (sami ste videli kakvi su nam tehničari). I možda ste u pravu da ovi momci nemaju kvalitet, ali Grbić ih je birao. Nije bilo teoretske šanse da Okolić, Katić ili Ivović donesu neku prevagu i odvedu Srbiju na OI. Grbić je odgovoran 100%!

nikol dz femija

pre 8 godina

NIJE NIKOLA ZA SELEKTORA, jednostavno nije, odlican igra, divan covek, pristupacan, normalan, lep muskarac, ALI NIJE ZA TRENERA REPREZENTACIJE, nema ono nesto sto je neophodno, nema dovoljno nerva, lucidnosti, borbenosti i duha pobednika na tom mestu selektora, trenera.

Bice bolje u sledecem ciklusu.A i ko zna zasto je ovo dobro, a nesto dobro mora uvek da ima.

dj

pre 8 godina

E moji Srbi, a pljujete li pljujete Terzića. Čovek godinama od igračica, koje uz časne izuzetke ne predstavljaju neki extra kvalitet ni u svojim klubovima na evropskom i svetskom prvenstvu, napravi TIM i postiže rezultate. A skakali ste od sreće kad je otišao Kolaković... Očekivao sam i ja da će Nikola kao sjajan lider na terenu, mozak ekipe, genijalan tehničar, biti nešto slično kao trener. Na moje zaprepašćenje desilo se nešto sasvim suprotno! Uspeo je da u rekordnom razbuca ekipu, koja je sa Kolakovićem uspešno prošla smenu generacija, postizala solidne rezultate i trebalo da eksplodira možda već u Riju. On je čudnim izborom oslabio ekipu za 50% i prekinuo dvodecenijski kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Mpra to korak po korak, ne ide uvek to prečicom, preko noći sa terena na užarenu klupu. Čak nije imao ni početničku sreću kao Sale Đorđević...

Bojan

pre 8 godina

Sad nam je bio preko potreban iskusni selektor,ali šta da se radi,kad je Boričić sa svima u svađi.Pa je ni kriv ni dužan,Grbić postao selektor.Svaka njemu čast na igračkoj karijeri,ali za mesto selektora je još zelen!

jaffar

pre 8 godina

Neko uporedio Peru Bozica i Nikolu Grbica, ne ide to u istu recenicu!

Ne razumem se mnogo u odbojku ali kako meni deluje najveci je problem je Nikola, ali zato sto vise ne igra.
Dok je on bio tehnicar i sa prosecnom reprezentacijom smo znali da iznenadimo, tacnije tehnicar je dusa tima a mi vise takvog nemamo.

Mozda ima nesto i do selektora ali je cini mi se, mi vise nemamo kvalitet za visoka mesta, jednostavno prosecan tim, prosecni rezultati!

bivši odbojkaš

pre 8 godina

Kaže Nikola:"Moralni kvaliteti će biti presudni".
Ništa ti brate ne znače moralni kvaliteti, ako nemaš odbojkaških kvaliteta, odnosno ako si u dva elementa, prijemu i servisu, daleko ispod evropskog i svetskog vrha.
Petrić, U. Kovačević, pa i moj ljubimac Ivović izvanredni u napadu, ali ispodprosečni u svom osnovnom poslu, a oni su PRIMAČI. Bez kvalitetnog PRIJEMA,nema ni kvalitetnog napada.
Jovović i Brđović, kao tehničari, rekao bih prosečni. Sa boljim PRIJEMOM bi i bolje dizali, ali treba da se i rodiš sa "nosom za odbojku", jer se sve u odbojci može naučiti, ali to ili imaš ili nemaš.
Bata Atanasijević je svetska klasa na korektoru koja bi tek došla do izaražaja sa kvalitetnijim loptama, a one znate već ovise o PRIJEMU.
Stanković, Podraščanin i Lisinac su dobijali relativno malo lopti, jer je bio loš PRIJEM, pa ... Znate već.
O Majstoroviću ne bih mnogo trošio reči za igru u polju i posebno PRIJEMU, jer nam je poslednji čestiti libero bio Vasa Mijić.
Drugi element koji nam je katastrofalan je SERVIS. Ozbiljno treba prići rešavanju ovog problema u našoj reprezentaciji.
I na kraju, ne mogu da se ne osvrnem na jedan sigurno nesportski, a možda i malo sraman potez našeg selektora na 16:22 za Nemce u prvom setu, kada je uhvatio loptu ispred nemačkog igrača koji je pretrčao na našu stranu da spasi loptu. Jesu Nemci dobili poen, ali Nikola to ne priliči jednoj veličini kao što si ti. Bacio si se blatom na svoje odbojkaško ime. To ti ipak nije trebalo.

picasso

pre 8 godina

Nigdje prenosa? Nemam Sport klub, ali ovo je necuveno da nacionalna televizija ne prenosi drzavni tim. I hoce da placamo pretplatu? Nece moci...
(milan, 6. januar 2016 18:16)
Zivim u Francuskoj i placam porez za javni servis televizije u godisnjem iznosu od 136€, kao i svi drugi gradjani. Ovde je to sasvim normalna stvar, oduvek je tako i nikome ne pada na pamet da to osporava.
Istovremeno, na javnom servisu sporta ima samo u tragovima, i to obicno budu manje popularni sportovi ili takmicenja. Sve sto je iole interesantno otkupljuju komercijalne TV stanice koje skupo naplacuju svoju preptlatu. Pouzdano vam kazem da vam javni servis u Srbiji, kada je sport u pitanju, pruza neuporedivo vise nego ovaj ovde, i to za znacajno manje pare.
Ne znam odakle vam ideja da bi nacionalna televizija MORALA da prenosi ovo ili ono.
I ne znam odakle vam ideja da je placanje zakonske takse stvar slobodnog izbora.
Ovde takvima sa sudskim nalogom ulaze u stan i zaplenjuju namestaj i nekretnine.

Bobi

pre 8 godina

I nije mi žao što ne idu, stvarno ne mogu da ih gledam sa umišljenim frizuricama, a odbojka mi je nekada bila jedan od omiljenih sportova, svaka čast Nikoli, ali treba tu još čvršća ruka...

Gari

pre 8 godina

Nema ovo veze sa Grbicem. Prosto -- nemamo svetsku klasu kao nekada i bilo bi dobro da to sto pre shvatimo i ne zivimo od proslih generacija.

Od one generacije brace Grbic mi nemamo svetsku klasu! Ne posle njih kada su se povukli, nego i kada su oni imali 25-30 godina. Nismo izbrusili nikoga. Imamo odlicne Podrascanina, Stankovica i Atanasijevica, ali em nisu Top klasa, em igraju toplo-hladno. Nemamo.

I ako zelimo ponovo u vrh, moracemo pazljivije i jos jace sa mladjim kategorijama. Nije problem ne ici u Rio, nego sto nema mladih i dobrih koji dolaze. Ocekuju nas teske godine.

Nolan

pre 8 godina

Bruka i sramota našeg trofejnog sporta. Servis je na nivou ženske srednjoškolske utakmice, Nemci servisom dobijaju 3 poena zaredom.
Prijem nikakav, napad smeč pa kud puklo... a Grbić sve gleda i ništa ne preduzima, kao režiser svega ovoga.

amss

pre 8 godina

Tuzno je kakav tretman ima odbojka u Srbiji od strane drzave. klubovi gotovo ne postoje. A imamo samo takvu gospodu u odbojkaskom savezu. Grbici gospode!!!

Aleksandar

pre 8 godina

Nikola Grbić ostavka! Zašto? Pripremljenost igrača NULA. Prijem NULA. Servis NULA! Psihološki momenat NULA. Povedeni igrači koji mesec dana nisu igrali zbog povreda (Petrić, Lisinac)?! Uroš Kovačević i Ivović kao amateri na prijemu. Podraščanin van forme. Servis i prijem reprezentacije poput amaterske ekipe. Brđović je car lično za Jovovića na poziciji tehničara. A to ko igra je odabir selektora koji je zakazao u svim parametrima. Igramo užasno! Čestitke Atanasijeviću na klasi koju je pokazao. Bez njega smo najobičnija nula od tima!

antiDebil

pre 8 godina

Steta, vece sanse bi imali da je Nikola Grbic uz selektora igrao i tehnicara tu nam skripi i to mnoooogo !
Malo mi je i nakaradan ovaj novogodisnji sve ili nista turnir kvalifikacija za OI. Koja je tu zanimljiva situacija, recimo Francuska kao aktuelni evropski prvak i pobednik SL ako izgubi od Rusije i npr.od Bugarske i oni mogu da se slikaju, gube svaku sansu za OI...Ne kazem da smo mi zasluzili da prodjemo ali cudan je nacin kvalifikovanja. Svetski prvak bi morao da ima direktno mesto na OI, evropski prvak bi morao da ima direktno mesto na OI, ovako je sve nekako besmisleno !

Giovanni

pre 8 godina

Sto bi rekla moja pokojna baba ovi nasi "mletkavi".
Drugo, odbojka se modernizovala, tako da danas ako nemas primace od 2 metra ne vredi nista.
Ovi nasi naspram Poljaka i Nemaca deluju sitno i neuhranjeno.
I generlano nemamo jednog igraca koji zna da primi loptu, uz to ovi nasi primaci kilavi i u napadu.
Kod nas samo Atansijevic uzima poene, da nije njega, bili bi verovanto rang portugala.
Servisi takodje katastrofalni.
Samo Atanasijevic ume da raspali.
Pretanko je sve to za olimijadu i neki vrh.
Zao mi samo Atanasijevica sto nema sa kim da igra, a iluzorno je jos od njega ocekivati sa njegovih 23 da vuce celu ekipu kao sto je Miljkovic pre jedno 4-5 godina.
Odbojka nam tone vec nekolko godina kao rukomet, i ako gospoda iz saveza ne preduzme korake u cilju modernizovanja nase odbojke, odbojku ce zadesiti ista sudbina kao i rukomet.

znanje-imanje

pre 8 godina

Jedna od većih sramota u istoriji naše odbojke. Ono što ne razumem - pa samo činjenica kakav je i koliki džiber onaj nemački trener trebala bi da je više nego dovoljna motivacija za klub rekreativaca da ga pobede.
Igrač spram igrača naš tim je daleko bolji od nemačkog, i verovatno svaki ima duplo veći ugovor od onog prekoputa. Strašno!
Mi definitivno imamo problem dizača - on je osovina tima i tu sad nemamo rešenje. Ali bez obzira na to - ovo je apsolutno neprihvatljivo. I dok su juče poljaci barem servirali vrhunski i barem je bilo neke igre ovo danas...
Malo kad se viđa tako vidljivo psihološko samoubistvo tima kao poen koji je odlučio. Set lopta za 1:1, dobar servis prelazi kod nas, nemac ga ipak stiže i vraća, a naši umesto bloka ii prijema smeča?!?
Ne znam otkud taj psihološki teg. Šta je da je bliži se katastrofa neodlaska na OI. Ovo su, uz još neke, najbolji igrači koje imamo, ali dok drugi grizu - jedini način igranja odbojke - naši su svi u alibi-modalitetu. Serviramo kao babe (ako nismo već pogrešili), apsolutno ništa u polju ne hvatamo, a u svim situacijama nas drugi nadmudruju. Šta to u glavi nije u redu apsolutno ne shvatam. Protiv poljaka smo odigrali ukupno 5 puta kroz sredinu?!
Nikola sada ima svoj najveći odbojkaški izazov ikada.

VALDOMIRO

pre 8 godina

Velika blamaza za Srbsku odbojku. Pa Kolakovic je bio trenercina za ovog apaticnog Grbica, koji je bio veliki igrac ali je velika trenerska neznalica: od izbora igraca, pripreme, vodjenje utakmice, taktike......Nadam se da ce kao veliki sportsmen TRENUTNO PODNETI OSTAVKU.

gigatrend

pre 8 godina

A pre 5-6 dana smo kao imali neke šanse? Pitam (se) čemu tačno služi nerealni optimizam, ako činjenice govore drugačije. Podsetiću samo na komentar, na intervju Dragana Stankovića, pred Evropsko prvenstvo http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1048824#k17899758

Pomalo mi je žao Grbića i momaka, ali budućnost srpske odbojke nije nimalo svetla. A mi navijači smo se razmazili, pa dolazi do velikog raskoraka između želja i mogućnosti.

Predrag

pre 8 godina

Nemacka u svemu bolja, a nasa igra totalna improvizacija. Bolje receno i nema igre. Serviranje promenljivo.Prijem katastrofa. Dizanje katastrofa. Nikako da nameste dobru loptu smeceru. Blok slab. A Nemci igraju kao sat. Vidi se da su uigrani, a nasi, kao da su se skupili pred utakmicu. Sa ovakvom igrom se ne ide na velika takmicenja.

Furkan Radimir

pre 8 godina

Posle 20 godina nas nece biti na OI ! pa kako nije Nikola kriv? Ko je kriv,kako su drugi selektori mogli,ko bira i sprema igracee?

Neutron

pre 8 godina

Dakle unistise nas i Nemci i Poljaci. Posle one svetske lige gde smo na cudovatan nacin dobili Amerikance cinilo se je da se sprema jedan solidan tim, a sada izgledamo bas slabasno. Nista bez prijema, a toga kod nas nema. Taman se na jedvite jade priblizimo a prijemom odmah platimo natrag i to sa kamatom. Ne znam da li je Grbic kriv ili jednostavno momci ne umeju bolje, ali ono pacersko hvatanje lopte sa njegove strane dok je lopta jos bila u igri pa sa tim poklonio nod Nemackoj...da li je hteo da ispadne lukav pa da osujeti njihov napad, ne znam, ali je ispao teski tupson, kako god. Trebao je odmah makar gestom da se izvini nasim igracima.

bojan

pre 8 godina

kao prvo najveći krivac za neuspeh je Nikola Grbić.Ova reprezentacija je trebala imati domet u Riju i ne mogu da shvatim da se odrekao Nikića i Kovačevića. Zašto je Brđović u reprezentaciji, šta je sa jednim Mitićem koga je Kolaković uveliko znao da iskoristi. Mi sem dva blokera i Atanasijevića nemamo prave igrače i prosto je neverovatno kako se Nikića odrekao selektor.
Ova generacija je bila svetski juniorski i kadetski prvak i neko mora da snosi odgovornost.Izgubili smo od dve prosečne reprezentacije.Pustite priče Poljaci svetski prvaci.Fali im 5 igrača, igralo se kod njih u Poljskoj.Ta ista Poljska na evropskom nije ni polufinale igrala, druga grupa je za klasu jača.
Po prvi put od 96 imaćemo jedan kolektivni muški sport na OI, košarkašima će namestiti da igraju u Turskoj ili Italiji( Francuzi će na kraju u Filipine, živi bili pa videli) tako da tu imamo jako male šanse.Sudije će nas uništiti
Lupajte koliko hoćete minuse ali je ovo velika sramota šta se desilo sa muškom odbojkom

Sramota

pre 8 godina

Nisu igraci toliko bas losi ali los.nam je selektor. EP sedmo mesto. Nikad gore. Sada debakl. I sve pid vodjstvom Nikole Grbica. Covek koji nema ni klupski staz Savez je hteo da mu se oduzi. Brat Vladimir je u savezu. Zadovoljavamo se nekakvim komercijalnim takmicenjem koje selektor vec tada nije iskoristio za stvaranje ekipe. Odrala nas "svetska" velesila Nemacka. Postali smo prosek. Bojim se da ce i kosarkasi da ovako prodju. Nikoli se zahvaliti. Dovesti coveka koji ima viziju i taktiku

Nemanja

pre 8 godina

Mislim da ne treba kriviti Nikolu,jednostavno ovi momci nemaju kvalitet,ne moze on da servira i prima servis,mada jeste direktno kriv za onaj jedan poen :P

Kića

pre 8 godina

Gde je sad Uroš Kovačević da nam kaže kao pre 2 dana da sigurno idemo na OI, ako ne prvo mesto, onda 100% ćemo biti 2. ili 3. na turniru..
Ili kako je letos govorio posle Svetske lige: "Bićemo na krovu sveta"

?

pre 8 godina

Ostavite Nikolu na miru,pa toliko puta nas je ucinio ponosnim.Ovaj tim nema kvalitet,na prijemu i na tehnicaru smo preslabi,Vanja-Vujevic,to vise necemo imati.Pa pogledajte zene u kosarci kako samo dve(A.Dabovic i S.Petrovic)igracice prave razliku.Voleo bi Gvardiolu da vidim kako sprovodi tika-taku u Pecincima sa igracima Donjeg Srema.

Milan

pre 8 godina

Realnost! Odbojkaski savez se dugo krije iza rezultata reprezentacije. Sada neka objasne: kako to da 15 godina nismo izbacili ni jednog dobrog primača servisa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji? Kod nas bi svi da smečuju, osnove igre se ne razvijaju kako treba.

vukasin

pre 8 godina

Treba postaviti kovaca za selektora iskusniji je i dokazan selektor. Kad je mogo da napravi sa iranom onakve rezultste moci ce sa srbijom i bolje

dex

pre 8 godina

Ja sam danas napisao da nemamo sta da trazimo i da OI necemo videti. Mi jednostavno nismo vise sila u odbojci i spadamo u drugu klasu timova. Poraz od Nemacke ce to i pokazati.

doktor

pre 8 godina

Moram i ja priznati da ovaj Uros Kovacevic vec neko vreme je razlog zato ne gledam rep.. Ako pogledate i njego nezgrapan smec sve ce vam biti jasno,pa onda one grejace za ruke,brada... Ovaj covek i nije odbojkas

merakNemaCenu

pre 8 godina

Mozete sa pricate sta hocete, Grbic ima svoje greske, kao i svaki mladi trener, ali da je za sve on kriv to nije istina. Igra je aspolutno losa, prijem ne postoji, napad slab i pravolinijski, stalno se trazi blok aut, nema okretanja preko ramena i od ramena, kuvanja niti bilo kakve kreativnosti. Odbrana nista bolja, igra u polju ne postoji, padaju sve moguce i nemoguce lopte, dok ako niste primetili, Nemci ginu za svaku loptu i ne znam da li je neki poen pao u polje a da oni nisu makar zakacili loptu. To je velika stvar. I ovi sto toliko hvale Atanasijevica me iznenadjuju, jer ili mi ne gledamo istog igraca ili ljudi misle da znaju mnogo o odbojci. Pa dzabe neko ima najvise poena na mecu, ako je pored toga imao isto toliko gresaka. Decko ima odraz, motoriku, pa ne mora svaki poen da gadja blok aut, postoji i plasiranje u prazno, gadjanje najduze dijagonale itd. Blok aut je element koji se koristi kada nemas sta drugo da "pogodis" a ne zasnivas svoj napad na njemu. Dakle po meni glavni problem je nekreativan napad, los prijem i slaba igra u polju. Pogotovo poslednje 2 stvari su bitne, i bez njih se utakmice ne dobijaju. Sportski pozdrav

nemam ja godine

pre 8 godina

Grbiću je uvaljena koska i ne treba sad njega da kritikujemo. Na prvom mestu, nije trebalo da ga uzmu za selektora u ovom prelaznom periodu, taman je mogao kao trener da sazri, pa sa njim u novi olimpijski ciklus.
Što se tiče igrača, niko nije odigrao dobro. Ni taj Atanasijević koga toliko hvalite. Trebalo je više šanse da se da Katiću, da oseti kako je kad se igra za reprezentaciju. Bolji bi bio od Ivovića sigurno...
Sve u svemu jako slabo. Da su se i plasirali na OI prošli bi gore nego odbojkašice u Londonu.

nex

pre 8 godina

Ljudi,suocite se realnoscu. Nemamo kvalitet,i to je to. Pitanje da li uopste imamo bolje igrace. Tako da nema potrebe da kritukujete,pljujete i td.

gbj

pre 8 godina

Tek sad se vidi koliko dobar strateg je bio Kolakovic.
Nema veze, neka Nikola ima kontinuitet pa ce doci i rezultati. Solidni su nam juniori, sacekamo ih petnaestak godina da stasaju i nema zime za nas u muskoj odbojci.

Beloved

pre 8 godina

Momci deluju kao da su zalutali na kvalifikacioni turnir. Realno veze sa vezom nemaju, ne zna se ko je gori od koga. Došli smo u fazu da u odbojci gubimo od Nemačke ! Jad i beda.

dragan

pre 8 godina

Da li primecujete: sto vise Boricic napreduje u Svetskoj odbojkaskoj organizaciji - reprezentacija nazaduje.Nije hteo Gajica jer je s njim u svađi.a Kovac mu nije bio dostupan. Sest meseci su ganjali Nikolu i on je prihvatio i nacinio veliku gresku. I mora se reci, a to NIJE PLJUVANJE VEC OBICNA OCENA NAVIJACA - mi uopste nememo igru. NIkakvu. Prijem i servis se treniraju, a ovo je bilo katastrofa. Niko ne pljuje zalaganje, ali ovako lose...

Marko NS

pre 8 godina

Imali smo 4 top klasa igraca (Grbici, Miljko, Kvisko) + 3-4 visoke klase. Sada imamo 1 top klasu (Atanasijevic) i 2-3 visoke klase i ostalo prosek. Tu vrhunskih rezultata nema. :-(

GNS

pre 8 godina

Veći problem od ovog debakla je što nemamo potreban kvalitet u mlađim kategorijama, a ubedljivo najveća crna tačka je katastrofalna liga, takmičenje amaterskog nivoa koje se održava samo reda radi.

Just a man

pre 8 godina

Gospodine Grbicu pakuj se i idi. Ovi momci su pokazali koliko su jaki a od kada si doso sve se raspada. Odbacio si dva izvanredna primaca, mislim na Nikolu Kovacevica i Nikica, onda forsiras Petrica koji se ne moze sastavi na terenu, dalje ko je Katic, od kada se za takve turnire eksperimentise i dovode novi igraci. Uvodis igraca na servis na 25:25 stvarno pocetnicke greske koje se reprezentaciji kao sto je nasa ne sme dozvoliti. Gospodinu Grbicu momentalni otkaz, dovesti nekoga ko ce ovu reprezentaciju vratiti gde joj je mesto.

poli-gaf

pre 8 godina

Kada ce nasi treneri shvatiti savremene trendove kolektivnih sportova...da u odbojci treba imati kvalitetan SERVIS, u fudbalu treba TRCATI, u kosarci SUT je presudan, rukometu BRZI NAPAD...od dobrih igrca ne znaci da ce postati i dobri treneri...treba se obrazovati i sticati iskusto, kroz rad u klubovima, kroz rad u reprezentacijama mladjih selekcija, oa tek onda...ovako ih prerano trosimo!!!

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

jov

pre 8 godina

Realno nismo dovoljno kvalitetni za OI, žao mi je ali takvo je trenutno stanje... Glavni razlog je pijem, užasan prijem, jedino što je dobro to je Atanasijević, dečku svaka čast, ali džabe sve to kad ne možemo da primimo loptu kako treba, šteta...

gledam samo one koji valjaju

pre 8 godina

Ovi ko KK Partizan. Vidiš da su loši i da će se teško popraviti. Ne mislim samo ovu utakmicu nego uopšte. Do 15-8 za Nemce sam gledao i potom odustao. Ne dozvoljavam da mi svaki luzer kida živce.

milan

pre 8 godina

Nigdje prenosa? Nemam Sport klub, ali ovo je necuveno da nacionalna televizija ne prenosi drzavni tim. I hoce da placamo pretplatu? Nece moci...

ADVOKAT

pre 8 godina

Ništa ne ukazuje na dobro protiv Nemačke! A gde su Russia i France? Potpuno smo vam meča! Jedino da Bata Atanasijević i servira, prima, diže i smečuje! Možda mudrac na klupi kaže koju reč! Biti igrač je jedno, a trener sasvim nešto drugo što se najbolje vidi kod naše reprezentacije!

stars

pre 8 godina

Nema ovo veze sa trenerom, igraci su nam raspad. Od odlaska Miljkovica mi nemamo sta da trazimo sa velikim ekipama, mada nisam znao i da su Nemci veliki za nas

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

Samo sam realan

pre 8 godina

Trener katastrofa, ekipa tu I tamo. Nikola legenda kao igrac, tu nema price, ali za trenera reprezentacije mora da se kali kroz klubove. Uostalom mozda ni ja nisam kompetentan da komentarisem, sad da sve pobedi I da se plasira na oi I osvoji medalju prvi bih ga slavio I kunuo u dozivotnog trenera :D

Matorac

pre 8 godina

Jadno barem po prvom setu. Na turnir otisli sa nerealnim zeljama. U slabijoj grubi ce biti poslednji. Nikola je bio odlican igrac ali je los selektor. Debakl na EP i sada debakl mada ruku na srce igraci nisu nists

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

crni

pre 8 godina

Grbicu svaka čast za igračk. u karijeru genije al za trenersku povući se i nekog treniraj poput sad Zvjezde i Klek šume a reprezentacije se mani.....sledeća medalja 2358 a olimpijske 2468.....

stars

pre 8 godina

Nema ovo veze sa trenerom, igraci su nam raspad. Od odlaska Miljkovica mi nemamo sta da trazimo sa velikim ekipama, mada nisam znao i da su Nemci veliki za nas

milan

pre 8 godina

Nigdje prenosa? Nemam Sport klub, ali ovo je necuveno da nacionalna televizija ne prenosi drzavni tim. I hoce da placamo pretplatu? Nece moci...

HR_odbojkaš

pre 8 godina

Pišem iz Hrvatske i uvijek navijam za Srbiju u odbojci tako da nisam opterećen nekim lokalnim razmiricama.

Po meni su tri ključne stvari za to što nećete u Rio. Prva je katastrofalan prijem bez kojeg do izražaja ne može doći napadački potencijal koji Srbija ima. Uroš, Petrić, a još manje Ivović nikad nisu bili dobri na prijemu niti će biti. Klasičan su primjer ofenzivnih primača. Petrić nije igrao mjesec dana, ali niti Katić ne igra puno u Galatasarayju, pogotovo nakon dvomjesečne stanke i za mene je bilo čudno da je on pozvan. Sumnjam da bi s Nikolom Kovačevićem stvar bila drugačija jer niti on nije naročito dobar na prijemu servisa. Druga stvar je očajan i posve bezopasan servis. Osim Atanasijevića niste imali opasnog servera, a tako se ne može stvoriti pritisak na protivnika. Grozer i Kurek su vas uništili u obje utakmice. I treća stvar je jako loša obrana u polju. Statistički gledano mislim da je Srbija ekipa s najmanje spašenih lopti u igri na cijelom turniru.

Dosta se toga može zamjeriti i tehničarima, ali opet sve polazi od prijema kojeg vi niste imali u niti jednom setu. Žao mi je što vas neće biti u Brazilu jer osobno znam neke igrače, ali trebate izvući pouke iz ovog i naći jednog dobrog defanzivnog primača (kao što je Murilo u Brazilu ili Tillie u Francuskoj) i onda će priča biti drukčija.

jov

pre 8 godina

Realno nismo dovoljno kvalitetni za OI, žao mi je ali takvo je trenutno stanje... Glavni razlog je pijem, užasan prijem, jedino što je dobro to je Atanasijević, dečku svaka čast, ali džabe sve to kad ne možemo da primimo loptu kako treba, šteta...

Nemanja

pre 8 godina

Mislim da ne treba kriviti Nikolu,jednostavno ovi momci nemaju kvalitet,ne moze on da servira i prima servis,mada jeste direktno kriv za onaj jedan poen :P

Gari

pre 8 godina

Nema ovo veze sa Grbicem. Prosto -- nemamo svetsku klasu kao nekada i bilo bi dobro da to sto pre shvatimo i ne zivimo od proslih generacija.

Od one generacije brace Grbic mi nemamo svetsku klasu! Ne posle njih kada su se povukli, nego i kada su oni imali 25-30 godina. Nismo izbrusili nikoga. Imamo odlicne Podrascanina, Stankovica i Atanasijevica, ali em nisu Top klasa, em igraju toplo-hladno. Nemamo.

I ako zelimo ponovo u vrh, moracemo pazljivije i jos jace sa mladjim kategorijama. Nije problem ne ici u Rio, nego sto nema mladih i dobrih koji dolaze. Ocekuju nas teske godine.

?

pre 8 godina

Ostavite Nikolu na miru,pa toliko puta nas je ucinio ponosnim.Ovaj tim nema kvalitet,na prijemu i na tehnicaru smo preslabi,Vanja-Vujevic,to vise necemo imati.Pa pogledajte zene u kosarci kako samo dve(A.Dabovic i S.Petrovic)igracice prave razliku.Voleo bi Gvardiolu da vidim kako sprovodi tika-taku u Pecincima sa igracima Donjeg Srema.

Marko NS

pre 8 godina

Imali smo 4 top klasa igraca (Grbici, Miljko, Kvisko) + 3-4 visoke klase. Sada imamo 1 top klasu (Atanasijevic) i 2-3 visoke klase i ostalo prosek. Tu vrhunskih rezultata nema. :-(

zoran obrenovac

pre 8 godina

Podržavam "Balkanskog špijuna".Ovo sam pisao sto puta.Mi nemamo maosovnost u muškoj odbojci to je prvo.Savez je nezainteresovan za rad klubova.Sponzora nema nigde.Lokalne samopuprave odbojkaške klubove drže u rangu Fitnes Klubova.Ali OSS najviše novca dobija od države.I ove godine su br jedan 98 000 000 dinara su dobili.Plus sponzorstvo od Vipa,Winera itd.ŽENSKA ODBOJKA IMA MASOVNOST.Primera radi mislim da je odnos sledeći:Odbojkaša ima oko 10 000 u Srbiji-Odbojkašica bliže 100 000.I pored toliko klubova,dece u ženskoj odbojci da nismo doveli iz RS Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović nas ne bilo nigde.Odbojkaši i odbojkašice u Srbiji igraju za 300 -600 eura mesečne plate koje uglavnom kasne.Ali koga briga za to ,radi se pomoću štapa i kanapa u klubovima a to je baza.Ako nema baze a nema je ,ićićemo u Republiku Srpsku,Hrvatsku,C Goru itd možda vaskrsne negde neki primač ili tehničar.Čuda se dešavaju...Možda nađemo nekog Kviska Vujevića,Nikića,Starovića.Trenere Travicu,Vukovića,Kolakovića,Silviju Popović,Brankicu Mihajlović,Starovićku,Tijanu Bošković...
Sistem je imam sreće više nego pameti !!!

Василије

pre 8 godina

Нема везе битно да ћемо на олимпијади моћи да гледамо тамо неку тунгузију која се квалификовала у земљи дембелији, а најбоље европске селекције у кошарци, рукомету и одбојци не!

bojan

pre 8 godina

kao prvo najveći krivac za neuspeh je Nikola Grbić.Ova reprezentacija je trebala imati domet u Riju i ne mogu da shvatim da se odrekao Nikića i Kovačevića. Zašto je Brđović u reprezentaciji, šta je sa jednim Mitićem koga je Kolaković uveliko znao da iskoristi. Mi sem dva blokera i Atanasijevića nemamo prave igrače i prosto je neverovatno kako se Nikića odrekao selektor.
Ova generacija je bila svetski juniorski i kadetski prvak i neko mora da snosi odgovornost.Izgubili smo od dve prosečne reprezentacije.Pustite priče Poljaci svetski prvaci.Fali im 5 igrača, igralo se kod njih u Poljskoj.Ta ista Poljska na evropskom nije ni polufinale igrala, druga grupa je za klasu jača.
Po prvi put od 96 imaćemo jedan kolektivni muški sport na OI, košarkašima će namestiti da igraju u Turskoj ili Italiji( Francuzi će na kraju u Filipine, živi bili pa videli) tako da tu imamo jako male šanse.Sudije će nas uništiti
Lupajte koliko hoćete minuse ali je ovo velika sramota šta se desilo sa muškom odbojkom

nex

pre 8 godina

Ljudi,suocite se realnoscu. Nemamo kvalitet,i to je to. Pitanje da li uopste imamo bolje igrace. Tako da nema potrebe da kritukujete,pljujete i td.

bivši odbojkaš

pre 8 godina

Kaže Nikola:"Moralni kvaliteti će biti presudni".
Ništa ti brate ne znače moralni kvaliteti, ako nemaš odbojkaških kvaliteta, odnosno ako si u dva elementa, prijemu i servisu, daleko ispod evropskog i svetskog vrha.
Petrić, U. Kovačević, pa i moj ljubimac Ivović izvanredni u napadu, ali ispodprosečni u svom osnovnom poslu, a oni su PRIMAČI. Bez kvalitetnog PRIJEMA,nema ni kvalitetnog napada.
Jovović i Brđović, kao tehničari, rekao bih prosečni. Sa boljim PRIJEMOM bi i bolje dizali, ali treba da se i rodiš sa "nosom za odbojku", jer se sve u odbojci može naučiti, ali to ili imaš ili nemaš.
Bata Atanasijević je svetska klasa na korektoru koja bi tek došla do izaražaja sa kvalitetnijim loptama, a one znate već ovise o PRIJEMU.
Stanković, Podraščanin i Lisinac su dobijali relativno malo lopti, jer je bio loš PRIJEM, pa ... Znate već.
O Majstoroviću ne bih mnogo trošio reči za igru u polju i posebno PRIJEMU, jer nam je poslednji čestiti libero bio Vasa Mijić.
Drugi element koji nam je katastrofalan je SERVIS. Ozbiljno treba prići rešavanju ovog problema u našoj reprezentaciji.
I na kraju, ne mogu da se ne osvrnem na jedan sigurno nesportski, a možda i malo sraman potez našeg selektora na 16:22 za Nemce u prvom setu, kada je uhvatio loptu ispred nemačkog igrača koji je pretrčao na našu stranu da spasi loptu. Jesu Nemci dobili poen, ali Nikola to ne priliči jednoj veličini kao što si ti. Bacio si se blatom na svoje odbojkaško ime. To ti ipak nije trebalo.

dex

pre 8 godina

Ja sam danas napisao da nemamo sta da trazimo i da OI necemo videti. Mi jednostavno nismo vise sila u odbojci i spadamo u drugu klasu timova. Poraz od Nemacke ce to i pokazati.

Balkanski špijun

pre 8 godina

Pažljivo sam pročitao sve komentare i mislim da sledeći komentari objašnjavaju prave razloge ovog fijaska:
- Realnost! Odbojkaski savez se dugo krije iza rezultata reprezentacije. Sada neka objasne: kako to da 15 godina nismo izbacili ni jednog dobrog primača servisa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji? Kod nas bi svi da smečuju, osnove igre se ne razvijaju kako treba.
(Milan, 6. januar 2016 19:49)
- previse ocekujete, nista se ne ulaze u odbojku, klubovi su nam polu-amaterski, a ocekuju se rezultati
(17796, 6. januar 2016 20:13)
- Veći problem od ovog debakla je što nemamo potreban kvalitet u mlađim kategorijama, a ubedljivo najveća crna tačka je katastrofalna liga, takmičenje amaterskog nivoa koje se održava samo reda radi.
(GNS, 6. januar 2016 19:41)
- Tuzno je kakav tretman ima odbojka u Srbiji od strane drzave. klubovi gotovo ne postoje. A imamo samo takvu gospodu u odbojkaskom savezu.
(amss, 6. januar 2016 19:41)
Odličan komentar je ostavio i bivši odbojkaš, ali ga zbog dugog teksta ovde nisam kopirao.
I na kraju bi dodao da je i ženska reprezentacija bila na sličnom putu propadanja da nisu dovedene dve igračice iz Republike Srpske Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, i tako na određeno vreme je odložen scenario kao sa muškom reprezentacijom.

dejan

pre 8 godina

Šta sad kažete, u ženskoj konkurenciji smo se već davno plasirali na olimpijadu, ali nama se to ne sviđa jer je trener Zoran Terzić, čovjek koji toliko ima uspjeha sa ženskom reprezentacijom, ah da ja sam zaboravio mi ne brojimo uspjehom ako nije zlato jer nas ima 400 miliona stanovnika i mi smo vele sila, i mi ulažemo milijarde u odbojku. Nama se ne sviđa Zoran Terzić jer je namrgođen i ne smije se nikad i kritikuje igračice kada se ne zalažu, on treba da ih bodri i govori im nema veze biće bolje samo polako. EEEEEE moji vi. Po meni Nikola Grbić nije kriv apsolutno ništa, samo ću reći PITA SE OD G****A NE PRAVI, važno je da se Atanasijević i kompanija manekenišu, e njima treba jedan Zoran Terzić da im drekne i objasni neke stvari kako se igra i zalaže za reprezentaciju, ako hoćeš da igraš hoćeš ako nećeš ajmo džada. Pozdrav za redakciju B92 i SREĆNO VAM BADNJE VEČE I BOŽIĆ!!!

Bobi

pre 8 godina

I nije mi žao što ne idu, stvarno ne mogu da ih gledam sa umišljenim frizuricama, a odbojka mi je nekada bila jedan od omiljenih sportova, svaka čast Nikoli, ali treba tu još čvršća ruka...

merakNemaCenu

pre 8 godina

Mozete sa pricate sta hocete, Grbic ima svoje greske, kao i svaki mladi trener, ali da je za sve on kriv to nije istina. Igra je aspolutno losa, prijem ne postoji, napad slab i pravolinijski, stalno se trazi blok aut, nema okretanja preko ramena i od ramena, kuvanja niti bilo kakve kreativnosti. Odbrana nista bolja, igra u polju ne postoji, padaju sve moguce i nemoguce lopte, dok ako niste primetili, Nemci ginu za svaku loptu i ne znam da li je neki poen pao u polje a da oni nisu makar zakacili loptu. To je velika stvar. I ovi sto toliko hvale Atanasijevica me iznenadjuju, jer ili mi ne gledamo istog igraca ili ljudi misle da znaju mnogo o odbojci. Pa dzabe neko ima najvise poena na mecu, ako je pored toga imao isto toliko gresaka. Decko ima odraz, motoriku, pa ne mora svaki poen da gadja blok aut, postoji i plasiranje u prazno, gadjanje najduze dijagonale itd. Blok aut je element koji se koristi kada nemas sta drugo da "pogodis" a ne zasnivas svoj napad na njemu. Dakle po meni glavni problem je nekreativan napad, los prijem i slaba igra u polju. Pogotovo poslednje 2 stvari su bitne, i bez njih se utakmice ne dobijaju. Sportski pozdrav

Samo sam realan

pre 8 godina

Trener katastrofa, ekipa tu I tamo. Nikola legenda kao igrac, tu nema price, ali za trenera reprezentacije mora da se kali kroz klubove. Uostalom mozda ni ja nisam kompetentan da komentarisem, sad da sve pobedi I da se plasira na oi I osvoji medalju prvi bih ga slavio I kunuo u dozivotnog trenera :D

Mazdrpan

pre 8 godina

Za sve ove što pišu da nije kriv Grbić, da nemamo kvalitetne igrače, i druge gluposti, neka razmisle o tome da je Kolaković sa skoro istim igračima igra na OI u Pekingu četvrtfinale, učestvovao na OI u Londonu, bio treći SP, treći na EP, i Evropski prvak u Beču. Nikola se SVOJEVOLJNO odrekao Miloša Nikića koji dominira u Modeni ove sezone i Nikole Kovačevića, dva iskusna primača servisa, Saša Starovića, najboljeg poentera italijanske lige i Mihajla Mitića (sami ste videli kakvi su nam tehničari). I možda ste u pravu da ovi momci nemaju kvalitet, ali Grbić ih je birao. Nije bilo teoretske šanse da Okolić, Katić ili Ivović donesu neku prevagu i odvedu Srbiju na OI. Grbić je odgovoran 100%!

laza

pre 8 godina

Ovo je sport.Činjenica nismo zaslužili da pobedimo.Lisinac i Petrić nisu igrali mesec dana.Imali smo samo par treninga,jednostavno ovo je turnir gde sve zavisi od trenutne forme igrača,ko je iole u sportu zna da je tako.Odbojkaši su nas najviše obradovali bili su 1996,2000,2004,2008,2012 na Olimpijadi.Jedna mala zemlja se nije plasirala na OI a pre toga bila je pet puta uzastopno,eto devojke idu treći put uzastopno.Osim Brazila i možda Rusije ne znam ko će imati obe selekcije na OI.Biće prilike ovo je mlad tim,biće oni 2020 na OI potpisujem i doneće već medalju 2017 sa Evropskog.Mala smo zemlja da bi nakon jednog uslovno rečeno neuspeha skidali glavu nekom.Pa košarkaši nisu bili prethodne dve olimpijade,a kolike su pare smo u košarci.Jedan igrač Zvezde ili u prethodnom periodu Partizana je bio plaćeniji nego cela super liga Srbije.Sa druge strane niko neće da kaže da je ovde na turniru prvak sveta ,olimpijski šampion i prvak evrope.Da nije njih Srbija bi izborila plasman.U košarci prvak sveta ,evrope ,olimpijski pobednik idu direktno kao i u rukometu ali i vateroplu gde se Srbija plasirala kao pobednik svetske lige.PODRŠKA ODBOJKAŠIMA KAD JE NAJTEŽE

doktor

pre 8 godina

Moram i ja priznati da ovaj Uros Kovacevic vec neko vreme je razlog zato ne gledam rep.. Ako pogledate i njego nezgrapan smec sve ce vam biti jasno,pa onda one grejace za ruke,brada... Ovaj covek i nije odbojkas

Milos

pre 8 godina

Obavestiti Boricica da je kvalifikacioni turnir za OI neuspesno zavrsen.
Posto se doticni gospodin ne pojavljuje na radnom mestu,ne ulazi u kancelariju niti ga zanimaju odbojkaska desavanja.
Mada to nece nista promeniti...

Platon

pre 8 godina

Auu koliko komentara BLAMAZA, KATASTROFA...ne razumem, i pre turnira se znalo da ce biti jako tesko plasirati se, toliko dobrih ekipa se bori za samo tri mesta. Nisu se plasirali i sta sad, ne moze se otici svaki put na olimpijadu, jednostavno trenutno nemamo dovoljan kvalitet i ne zasluzejemo ni da se plasiramo u ovoj konkurenciji. Narod se mnogo navikao na uspehe u odbojci pa sad je neodlazak na OI katastrofa, a kada bi se fudbaleri plasirali na evropsko ovde bi se slavilo danima. Treba biti realan, druge reprezentacije mnogo vise ulazu u odbojku i naravno da im se vracaju rezultati, nasi klubovi imaju ocajne uslove za rad.

picasso

pre 8 godina

Nigdje prenosa? Nemam Sport klub, ali ovo je necuveno da nacionalna televizija ne prenosi drzavni tim. I hoce da placamo pretplatu? Nece moci...
(milan, 6. januar 2016 18:16)
Zivim u Francuskoj i placam porez za javni servis televizije u godisnjem iznosu od 136€, kao i svi drugi gradjani. Ovde je to sasvim normalna stvar, oduvek je tako i nikome ne pada na pamet da to osporava.
Istovremeno, na javnom servisu sporta ima samo u tragovima, i to obicno budu manje popularni sportovi ili takmicenja. Sve sto je iole interesantno otkupljuju komercijalne TV stanice koje skupo naplacuju svoju preptlatu. Pouzdano vam kazem da vam javni servis u Srbiji, kada je sport u pitanju, pruza neuporedivo vise nego ovaj ovde, i to za znacajno manje pare.
Ne znam odakle vam ideja da bi nacionalna televizija MORALA da prenosi ovo ili ono.
I ne znam odakle vam ideja da je placanje zakonske takse stvar slobodnog izbora.
Ovde takvima sa sudskim nalogom ulaze u stan i zaplenjuju namestaj i nekretnine.

lexspecialis

pre 8 godina

Veliki udarac za našu odbojku, ali polako ovi momci su generacija 92-93 mogu da igraju zajedno još 2 ciklusa ali svakako treba paziti gde ide naš sport jer su nam nacionalne lige u odbojci,rukometu i vaterpolu poluamaterske...bez baze nema ni rezultata

Beloved

pre 8 godina

Momci deluju kao da su zalutali na kvalifikacioni turnir. Realno veze sa vezom nemaju, ne zna se ko je gori od koga. Došli smo u fazu da u odbojci gubimo od Nemačke ! Jad i beda.

jaaaa

pre 8 godina

E ovako, ako je neko imao vere i nade u Nikolu, to sam ja. Ali on me je potpuno razocarao. Sastav skoro da nije izmenjen. Samo je izbacen Nikola i to je to. Ocekivao sam da Nikola malo poseti nase terene. S obzirom da nema klub i da je mogao (imao vremena) da makar neke utakmice domace lige pogleda. Da bi imao tim kako treba, konkurencija MORA da bude zdrava... Ne sme da bude zagarantovanih mesta. Pozovi 5-6 tehnicara, isto korektora, libera. Mnogi igraci su u trenutno boljoj formi nego ovi sto su izneli ove 2 utakmice. Bezobrazno je da selektor kaze: Znam da Borovnjak nece ni da prodje u uzi krug, ali eto na spisku je. Pa zasto se nasao tu? Postoji toliko igraca! Upravo je to uradio Sasa Djordjevic i napravio rezultate... Vodi po 24 igraca a onda jedan po jedan otpadaju... I na kraju dodje do 12. Bitnija je trenutna forma, a ne Ime i Prezime i kakav je u klubu... Sve najbolje, ali delujes previse nezainteresovano za ovaj poziv Nikola

Duka

pre 8 godina

Podrska odbojkasima i Grbicu,posle vaterpola,odbojka je nas najtrofejniji kolektivni sport. Kako vas nije sramota da ovako pisete o odbojkasima? Hejteri u misije rupe.

Aleksandar

pre 8 godina

Nikola Grbić ostavka! Zašto? Pripremljenost igrača NULA. Prijem NULA. Servis NULA! Psihološki momenat NULA. Povedeni igrači koji mesec dana nisu igrali zbog povreda (Petrić, Lisinac)?! Uroš Kovačević i Ivović kao amateri na prijemu. Podraščanin van forme. Servis i prijem reprezentacije poput amaterske ekipe. Brđović je car lično za Jovovića na poziciji tehničara. A to ko igra je odabir selektora koji je zakazao u svim parametrima. Igramo užasno! Čestitke Atanasijeviću na klasi koju je pokazao. Bez njega smo najobičnija nula od tima!

dragan

pre 8 godina

Da li primecujete: sto vise Boricic napreduje u Svetskoj odbojkaskoj organizaciji - reprezentacija nazaduje.Nije hteo Gajica jer je s njim u svađi.a Kovac mu nije bio dostupan. Sest meseci su ganjali Nikolu i on je prihvatio i nacinio veliku gresku. I mora se reci, a to NIJE PLJUVANJE VEC OBICNA OCENA NAVIJACA - mi uopste nememo igru. NIkakvu. Prijem i servis se treniraju, a ovo je bilo katastrofa. Niko ne pljuje zalaganje, ali ovako lose...

nikola

pre 8 godina

Zao mije i odbojkasa i Nikole,desavaju se takvi kiksevi.Toliko radosti su nam donosili decenijama.Za pljuvace nije ovo superliga pa odmah smene.Podrska celom timu i selektoru.

amss

pre 8 godina

Tuzno je kakav tretman ima odbojka u Srbiji od strane drzave. klubovi gotovo ne postoje. A imamo samo takvu gospodu u odbojkaskom savezu. Grbici gospode!!!

Matorac

pre 8 godina

Jadno barem po prvom setu. Na turnir otisli sa nerealnim zeljama. U slabijoj grubi ce biti poslednji. Nikola je bio odlican igrac ali je los selektor. Debakl na EP i sada debakl mada ruku na srce igraci nisu nists

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

Anonimus

pre 8 godina

Kako se selektuju igraci za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, ko ih prati, gleda i bira? Kako se sa njima radi? Koje uspehe imaju zadnjih godina?
Primer:Ekipa kadeta Partizana ne prodje na finalni turnir u Srbiji ali zato u reprezentaciju idu 4 igraca iz Partizana i budu 156-ti na nekoj tamo balkanijadi sta god..je l se tako prave buduci seniori...strucnjaci moji? Pojma vi nemate sta po Srbiji imate.. vazno je sta je u dzepu i sta je za kog igraca reko Pera, Mika Zika..a talenti odustaju polako jer ste privatizovali sve. Lepo svi da se preispitate i da se sklonite onima koji zele da rade kako treba iz osnova. a da..pa najlakse je svaliti krivicu na Grbica..prepisujete od toleta fudbalskog "maga". Sramota!

pavle

pre 8 godina

Живот одавно није живот
Одбојка ето сазнадох из ваших коментара
није игра...
АЛИИИИ гледах малопре Французе и обрадовах се...Па они заиста уживају и играју одбојку....прави одбојкашки наркомани!!!
Е па Онда има наде да нам постану узор!!! А и мали Ивовић управо у Француској био МВП ...Бата МВП Италијанске лиге...мало ли је

milanche

pre 8 godina

Cestitamoo.Salu na stranu,rezultat je ocekivan jer trenutno nemamo igrace koji mogu da izguraju dobre rezultate.Stanje se ogleda u nasim klubovima.Retko ko zna da nabroji par igraca iz vodecih klubova.Samaraju nas u Euro kupovima.Trenutno smo u kanalu kao Holandjani posle sjajnih 90.ih.Samo se nadam da cemo brze od njih naci izlaz iz krize inace nam preti fudbalski scenario

Macan

pre 8 godina

Samozivost Aleksandra Boricica je dovela do ovoga. Ko god je blizak kuci odbojke zna da se doticni nije slagao sa Gajicem a onda i sa Travicom. Narusio je odnose i sa Kolakovicem. Bilo mu je vazno da se domogne fotelje u CEV-u. Nikola je samo koletaralna steta. U pravu je komentator na SK da sve bitne lopte na Chalangu nosu dodate nama. Sudije su bile neme i protiv poljaka i nemaca. Nista Boricic nece uraditi za Srbiju

nenad

pre 8 godina

Terziću kapa dole.Ali realno naša ženska reprezentacija nema ni 10 posto šanse da uzme medalju u Riju i to treba reći javno.Pored Kine, USA,i Brazila ne realno je da se bilo koja reprezentacija umeša u borbu za medalju.Eventualno Rusija ako bude u najačem sastavu može možda do bronze.Uostalom u poslednjih 20 godina i pet Olimpijada u ženskoj odbojci samo je jedna medalja otišla u Evropu.Tu jednu medalju je uzela Rusija i to je sve za 20 godina sve ostalo su uzele reprezentacije van Evrope.Ovaj podatak govori samo koliko je ženska odbojka kvalitetnija van Evrope.Kod muškaraca sad po meni imamo egal situaciju.Brazil i Amerila nisu dominanti kao pre,Kube nema,Iran je tu Argentina.Ekipe iz Evrope Poljska,Rusija,Francuska su svakako ravnopravne sa reprezentacijama van Evrope.Da je muška reprezentacija Srbije izborila plasman u Rio oni bi imali veće šanse za medalju od devojka.Već su pobeđivali USA i Brazil,Evropske reprezentacije.Devojke nikad nisu pobedile Kinu i Brazil,Ameriku jednom od 20 utakmica tako da što se odbojke tiče na OI medalja je pusta želja,i nije realno devojkama natovariti bespotreban teret na vrat.Lepo je št su izborile plasman i neka odigraju najbolje što mogu i to je to.

blinki

pre 8 godina

Naravno da smo zasluzili OI, mi smo u 5-6 najboljih svetskih ekipa,ove kvalifikacije su bruka za odbojku. Ne mozes u kvalifikacijama koje daju jednog ucesnika na OI da stavis Rusiju,Francusku,Poljsku,Srbiju,Bugarsku, ovo su uz SAD,Brazil i Italiju najbolje svetske reprezentacije a na olimpijadi ce igrati Venecuela i Australija

poli-gaf

pre 8 godina

Kada ce nasi treneri shvatiti savremene trendove kolektivnih sportova...da u odbojci treba imati kvalitetan SERVIS, u fudbalu treba TRCATI, u kosarci SUT je presudan, rukometu BRZI NAPAD...od dobrih igrca ne znaci da ce postati i dobri treneri...treba se obrazovati i sticati iskusto, kroz rad u klubovima, kroz rad u reprezentacijama mladjih selekcija, oa tek onda...ovako ih prerano trosimo!!!

Bojan

pre 8 godina

Sad nam je bio preko potreban iskusni selektor,ali šta da se radi,kad je Boričić sa svima u svađi.Pa je ni kriv ni dužan,Grbić postao selektor.Svaka njemu čast na igračkoj karijeri,ali za mesto selektora je još zelen!

Dejan

pre 8 godina

Gomila stručnjaka kao i sa Noletom kad izgubi , odmah pregršt eksperata.
Idemo dalje naši odbojkaši i uvek uz vas i sve naše sportiste.

nn

pre 8 godina

ajde malo ... Kad pobedjuju KRALJEVI - BOGOVI kad gube ajmo pljuvanje .... MOMCI ... samo polako za godinu dve bice to ok ... Od mene PUNA PODRSKA !!!!

Rasa

pre 8 godina

Sad odjenom ispada de nemamo kvaliteta. Pa sa ovim igračimo igramo već 4 godine i osvajali smo medalje i pobeđivali najbolje. Od one utakmice sa Amerima u polufinalu svetske lige totalni raspad u pola godine.

iggy

pre 8 godina

Kad sam cuo izjave pred Berlin kako se busaju u grudi i pricaju maltene prosetacemo se do Rija, znao sam da od tog posla nema nista. Pa generacija Grbica i ostalih koja je sve zivo osvojila nisu nikad davali takve izjave, koje skoro da ponizavaju protivnike, medju kojima su i zvanicni svetski prvaci

dj

pre 8 godina

E moji Srbi, a pljujete li pljujete Terzića. Čovek godinama od igračica, koje uz časne izuzetke ne predstavljaju neki extra kvalitet ni u svojim klubovima na evropskom i svetskom prvenstvu, napravi TIM i postiže rezultate. A skakali ste od sreće kad je otišao Kolaković... Očekivao sam i ja da će Nikola kao sjajan lider na terenu, mozak ekipe, genijalan tehničar, biti nešto slično kao trener. Na moje zaprepašćenje desilo se nešto sasvim suprotno! Uspeo je da u rekordnom razbuca ekipu, koja je sa Kolakovićem uspešno prošla smenu generacija, postizala solidne rezultate i trebalo da eksplodira možda već u Riju. On je čudnim izborom oslabio ekipu za 50% i prekinuo dvodecenijski kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Mpra to korak po korak, ne ide uvek to prečicom, preko noći sa terena na užarenu klupu. Čak nije imao ni početničku sreću kao Sale Đorđević...

Predrag

pre 8 godina

Nemacka u svemu bolja, a nasa igra totalna improvizacija. Bolje receno i nema igre. Serviranje promenljivo.Prijem katastrofa. Dizanje katastrofa. Nikako da nameste dobru loptu smeceru. Blok slab. A Nemci igraju kao sat. Vidi se da su uigrani, a nasi, kao da su se skupili pred utakmicu. Sa ovakvom igrom se ne ide na velika takmicenja.

jaffar

pre 8 godina

Neko uporedio Peru Bozica i Nikolu Grbica, ne ide to u istu recenicu!

Ne razumem se mnogo u odbojku ali kako meni deluje najveci je problem je Nikola, ali zato sto vise ne igra.
Dok je on bio tehnicar i sa prosecnom reprezentacijom smo znali da iznenadimo, tacnije tehnicar je dusa tima a mi vise takvog nemamo.

Mozda ima nesto i do selektora ali je cini mi se, mi vise nemamo kvalitet za visoka mesta, jednostavno prosecan tim, prosecni rezultati!

Rep.Srpska

pre 8 godina

prijem servisa ocajan...ali to je i logicno,kad su servisi ocajni...kako oni mogu na treningu da vezbaju prijem,ako su nam losi serveri.cista logika.momci ajd vi lepo na treninge i vezbanje do sledecih OI.

Boston

pre 8 godina

Kad se setim one stare garde najezim se. Krivo mi je sto necemo u Rio, ali nije puno. Evidentno je da nemamo kvalitet trenutno i to je to.

Nema tehnicara ni u savezu ni u ekipi

pre 8 godina

Mene je samo strah da ne postanemo u odbojci ono sto smo u rukometu.Liga pred gasenjem nema sponzora ,novca, mladjih kategorija po klubovima prazne hale i 7,8 mesta.Mislim da ako ne nastavimo da ulazemo stavljamo veliki znak pitanja na ovaj jako lep ali ocigledno i ne zanimljiv sport za funkcionere u Srbiji.Sto se tice igre definitivno je da nemamo tehnicara ,a bez tehnicara nema ni prave odbojke,ni Brdjovic ni Jovic nisu po kvalitetu za reprezentaciju , a ako pogeldate nasih poslednjih 10 utakmica videcete pregrst losih sporih i pogresnih lopti,a kad je tako onda nema ni ubojitog napada ako se to ne promeni...

shhhhhh

pre 8 godina

Ne moze se vecno biti u vrhu svetske odbojke, mora nekad i ovo vreme da dodje. Budimo realni, nemamo ekipu za nesto ozbiljno i ne treba pljuvati. I rukometasi ce se vrv vratiti bez pobede sa evropskog pa i tu se ne treba nervirati, to je realnost. Zato svi u arenu da podrzimo vaterpoliste, ja idem !

nnj

pre 8 godina

Ne znam sta da kazem. Kad se setim da je Igor Kolakovic 2012. godine sa ovom reprezentacijom pobedio odlicnu ekipu Rusije (pri tome je Atanasijevic imao 21-22 godine, Uros Kovacevic i Srecko Lisinac 19 i Mihajlo Mitic na dizacu!!!) i da je osvojio bronzu na EP 2013. prosto ne mogu, a da se ne zapitam sta se dogodilo. Takodje, 2014. godine u Svetskoj ligi na obe utakmice protiv Amerikanaca u Cikagu Nemanja Petric je igrao prvu postavu i imao je skroz korektan prijem (ko zeli, moze da pogleda utakmicu i sam se uveri), a ove godine katastrofa. Jovovic je iz godine u godinu sve losiji, sto ne bi trebalo da je slucaj s obzirom da je selektor najbolji dizac svih vremena.
E sad, istina je da nasi primaci nemaju kvalitet, ali takodje moram da iskritikujem Nikolu. Svi znamo ko je on i ne treba trositi reci na to, izuzetno je inteligentan i uvek zna sta da kaze. Ali upravo je to i problem - zna samo da prica. U praksi bas ne pokazuje svoje znanje. Ista stvar se desila kada je Grbic preuzeo Perudju. Sjajna ekipa je pod njegovim vodjstvom sve losije i losije igrala. Jednostavno ne ume da nauci i poradi na onome sto ne valja. Srebro iz SL je doslo zbog onih stvari koje su naucene kod Igora Kolakovica. Od kako je Nikola poceo da uvodi svoje stvari to vise ni na sta ne lici. Od toliko potencijala na kraju nije ispalo nista. Jedna talentovana generacija je propustila veliku sansu, a sada ce morati da cekaju cak do 2020. Trebaju nam NASI ljudi i covek koji se da usaglasi ekipu.

ADVOKAT

pre 8 godina

Ništa ne ukazuje na dobro protiv Nemačke! A gde su Russia i France? Potpuno smo vam meča! Jedino da Bata Atanasijević i servira, prima, diže i smečuje! Možda mudrac na klupi kaže koju reč! Biti igrač je jedno, a trener sasvim nešto drugo što se najbolje vidi kod naše reprezentacije!

Macan

pre 8 godina

Na pretposlom EP Srbija je bila treca. Kolakovic otisao dosao Grbic. Potpuno ista ekipa. Na proslom EP bili sedmi i sada ne odlazak na OI. Daleko je Tokyo 2020. Izbior da ne idu N. Kovacevic i Nikic koji dobro igraju i koji su primaci a tu smo najslabiji bili. Grbic vodi Lisinca i Petrica koji nisu igrali mesec dana zbog povrede. Selektor i savez nose krivicu. Vracajte Gajica, Travicu, Kolakovica

nikol dz femija

pre 8 godina

NIJE NIKOLA ZA SELEKTORA, jednostavno nije, odlican igra, divan covek, pristupacan, normalan, lep muskarac, ALI NIJE ZA TRENERA REPREZENTACIJE, nema ono nesto sto je neophodno, nema dovoljno nerva, lucidnosti, borbenosti i duha pobednika na tom mestu selektora, trenera.

Bice bolje u sledecem ciklusu.A i ko zna zasto je ovo dobro, a nesto dobro mora uvek da ima.

Furkan Radimir

pre 8 godina

Posle 20 godina nas nece biti na OI ! pa kako nije Nikola kriv? Ko je kriv,kako su drugi selektori mogli,ko bira i sprema igracee?

stiven

pre 8 godina

Nije kriv Nikola, mi jednostavno nemamo kvalitet. Donekle je bio konstantan kvalitetom samo Atanasijević, a ostali uglavnom nisu za ovaj nivo takmičenja. Ako ste gledali treći set, videli ste koliko je bilo servis grešaka (ili u mrežu ili u aut), da je to nedopustivo. Više grešaka nego ispravnih servisa !!! Tako ne može da se igra ni protiv slabijeg protivnika, a ne protiv odlične ekipe Nemačke. Da li je za to kriv selektor - nije...

veliki strumf

pre 8 godina

Ovo je najtezi poraz srpske odbojke u zadnjih 20 godina, a sam nacin na koji je mec izgubljen je sraman! Ne samo da se nismo kvalifikovali za Rio, nego se ni za kvalifikacije nismo kvalifikovali! Tim je cist prosek, nikad gori, a Nikola nije dorastao ulozi selektora - svi potezi koje je vukao, vukao je sa zakasnjenjem, i juce i danas. Sam danasnji mec je jedan od najtezih poraza reprezentacije Srbije - glatko, od vrlo prosecnog protivnika. Remont tima je neophodan, pocev od selektora, preko primaca do dizaca! Ovako uklopljeni nisu ni evropski prosek.

satelit

pre 8 godina

NIKAKVA STETA! Prosle OI su bili rukometasi i odbojkasi-ucinak NI BLIZU medalje! Ove godine ce ici kosarkasice i nadamo se kosarkasi sa realnim sansama za bronzu ili srebro.. Uz vaterpolo i obdojkasice takodje sa izgledima za medalju bicemo jednako brojni u RIU,ali kvaltetniji.. NADAM SE samo da ovaj neuspeh nije najava lose godine,jer je prosla bila brutalno dobra xa srpski sport .. Ocekujemo da vaterpolisti i NOVAK u januaru ucine godinu vec uspesnom!

Jovan

pre 8 godina

Gde su ovi silni „znalci“ što kritikuju Grbića kako ne zna „od bisera granu“, da vide ŠTA rade francuski srednjaci-da pojedu za užinu „najbolji blokerski par“.
Kako i ruski i francuski libero LETE po terenu-a ne da ne znaju loptu ni prstima da prihvate kao onaj jadni Rosić.
Rusi bombarduju servisima, a Ngape ne znaš da li bolje prima servis, udara ili servira-sva 4 primača Srbije zajedno nisu mu ni do zanoktice. Pa se ti onda plasiraj na OI, sa tom jadom od igrača koje imaš.
Daleko od toga da je Grbić sjajan. Nema „hemije“ u ekipi, boli ih uvo, nedisciplinovani su, Ateljević igra sam za sebe, a u odbrani mu je mrsko da se protegne. Imam utisak da van terena čestito ni ne komuniciraju jedni sa drugima, ali i da su najbolja družina na svetu, tehnički su toliko limitirani da ih ni svi treneri ovoga sveta ne bi mogli odvesti u Rio.

crni

pre 8 godina

Grbicu svaka čast za igračk. u karijeru genije al za trenersku povući se i nekog treniraj poput sad Zvjezde i Klek šume a reprezentacije se mani.....sledeća medalja 2358 a olimpijske 2468.....

Dejan

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliko je Nemanja Ptrić očajan u reprezentaciji,a u Modeni je jedan od glavnih igrača,ekipe koja je prva na tabeli u italijanskoj ligi.O Marku Ivoviću ne treba trošiti reči,nisam video nikada toliko slabog primača u reprezentaciji.Morao je da bude pozvan Miloš Nikić.Uroš Kovačević će izgleda zauvek biti večiti talenat.Mislim da Katić ima potencijala.Atanasijević nikada neće biti nivo Ivana Miljkovića.Videćemo šta i kako dalje,odbojkaši su sami rekli da će kruna ove generacije biti OI u Tokiju 2020.godine.Mismo nekada uvek dobijali neizvesne setove,sada ih obično gubimo.Kad se samo setim sedmorke:braća Grbići,Miljković,Vujević,Gerić,Mešter i Vasa Mijić,bilo ih je milina gledati.

Milan

pre 8 godina

Realnost! Odbojkaski savez se dugo krije iza rezultata reprezentacije. Sada neka objasne: kako to da 15 godina nismo izbacili ni jednog dobrog primača servisa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji? Kod nas bi svi da smečuju, osnove igre se ne razvijaju kako treba.

Jedburgh!

pre 8 godina

Šteta!
Ima komentara koji brane Nikolu Grbića od odgovornosti za ovaj debakl i propuštanje Ria, ali njegov izraz lica koji je preneo na igrače je nešto što je fakat, ma koliko ga cenili kao igrača nekada.
Verujem da ovi (kao i neki koji nisu pozvani) igrači objektivno vrede i znaju više samo su nespretno i nesigurno vođeni od trenera koji nema trenerskog iskustva i rezultata (hvatanje lopte u sred poena!).
Nadajmo se da će OSS naučiti nešto iz ovoga i neće više eksperimentisati sa trenerom, kao i da Srbija neće doživeti sudbinu Holandije koja je potonula posle slavne decenije...
Glavu gore i idemo dalje!

P.S.
Ako je za utehu jedna od četiri ekipe iz polufinala (Poljska,Rusija,Francuska uz Nemačku)takođe neće videti Rio, a moguće je da to bude aktuelini ili svetski ili olimpijski ili evropski šampion!?

antiDebil

pre 8 godina

Steta, vece sanse bi imali da je Nikola Grbic uz selektora igrao i tehnicara tu nam skripi i to mnoooogo !
Malo mi je i nakaradan ovaj novogodisnji sve ili nista turnir kvalifikacija za OI. Koja je tu zanimljiva situacija, recimo Francuska kao aktuelni evropski prvak i pobednik SL ako izgubi od Rusije i npr.od Bugarske i oni mogu da se slikaju, gube svaku sansu za OI...Ne kazem da smo mi zasluzili da prodjemo ali cudan je nacin kvalifikovanja. Svetski prvak bi morao da ima direktno mesto na OI, evropski prvak bi morao da ima direktno mesto na OI, ovako je sve nekako besmisleno !

Nolan

pre 8 godina

Bruka i sramota našeg trofejnog sporta. Servis je na nivou ženske srednjoškolske utakmice, Nemci servisom dobijaju 3 poena zaredom.
Prijem nikakav, napad smeč pa kud puklo... a Grbić sve gleda i ništa ne preduzima, kao režiser svega ovoga.

Giovanni

pre 8 godina

Sto bi rekla moja pokojna baba ovi nasi "mletkavi".
Drugo, odbojka se modernizovala, tako da danas ako nemas primace od 2 metra ne vredi nista.
Ovi nasi naspram Poljaka i Nemaca deluju sitno i neuhranjeno.
I generlano nemamo jednog igraca koji zna da primi loptu, uz to ovi nasi primaci kilavi i u napadu.
Kod nas samo Atansijevic uzima poene, da nije njega, bili bi verovanto rang portugala.
Servisi takodje katastrofalni.
Samo Atanasijevic ume da raspali.
Pretanko je sve to za olimijadu i neki vrh.
Zao mi samo Atanasijevica sto nema sa kim da igra, a iluzorno je jos od njega ocekivati sa njegovih 23 da vuce celu ekipu kao sto je Miljkovic pre jedno 4-5 godina.
Odbojka nam tone vec nekolko godina kao rukomet, i ako gospoda iz saveza ne preduzme korake u cilju modernizovanja nase odbojke, odbojku ce zadesiti ista sudbina kao i rukomet.

LFC

pre 8 godina

Za mene ocekivano,vec odavno nismo ni blizu kvaliteta brace Grbic,Miljkovica i ostalih generacija pre njih koji su vladali,ovom timu je uspeh da na svakih par takmicenja uzme neku od medalju.

gledam samo one koji valjaju

pre 8 godina

Ovi ko KK Partizan. Vidiš da su loši i da će se teško popraviti. Ne mislim samo ovu utakmicu nego uopšte. Do 15-8 za Nemce sam gledao i potom odustao. Ne dozvoljavam da mi svaki luzer kida živce.

znanje-imanje

pre 8 godina

Jedna od većih sramota u istoriji naše odbojke. Ono što ne razumem - pa samo činjenica kakav je i koliki džiber onaj nemački trener trebala bi da je više nego dovoljna motivacija za klub rekreativaca da ga pobede.
Igrač spram igrača naš tim je daleko bolji od nemačkog, i verovatno svaki ima duplo veći ugovor od onog prekoputa. Strašno!
Mi definitivno imamo problem dizača - on je osovina tima i tu sad nemamo rešenje. Ali bez obzira na to - ovo je apsolutno neprihvatljivo. I dok su juče poljaci barem servirali vrhunski i barem je bilo neke igre ovo danas...
Malo kad se viđa tako vidljivo psihološko samoubistvo tima kao poen koji je odlučio. Set lopta za 1:1, dobar servis prelazi kod nas, nemac ga ipak stiže i vraća, a naši umesto bloka ii prijema smeča?!?
Ne znam otkud taj psihološki teg. Šta je da je bliži se katastrofa neodlaska na OI. Ovo su, uz još neke, najbolji igrači koje imamo, ali dok drugi grizu - jedini način igranja odbojke - naši su svi u alibi-modalitetu. Serviramo kao babe (ako nismo već pogrešili), apsolutno ništa u polju ne hvatamo, a u svim situacijama nas drugi nadmudruju. Šta to u glavi nije u redu apsolutno ne shvatam. Protiv poljaka smo odigrali ukupno 5 puta kroz sredinu?!
Nikola sada ima svoj najveći odbojkaški izazov ikada.

Analitičar

pre 8 godina

A ja mislio da će posle katastrofalnog rezultata i igre na EP, trener i odbojkaški savez Srbije analizirati igru, ispraviti nedostatke (prije svega prijem i servis) i da kroz intenzivni trening i uigravanje unaprediti svoju igru na kvalifikacijama. A oni još gore igraju nego što su bili na EP. Jednostavno katastrofa što su pokazali. Moje mišljenje da 50 % krivice leži na odbojkaškom savezu i OK Srbije , koji praktično ništa ne rade na finansiranju igrača i klubova u Srbiji, usavršavanje juniorskog talenta. Sve njih treba poslati o ostavku i samo tako Srbija može biti sportska sila.... Nažalost i u drugim sportovima Srbije nije bolja situacija. Problem je mnogo glublji.

deki-pariz

pre 8 godina

@PICASSO
bravo za komentar. i ja živim u Fr i ovde nema nigde sport na nacionalnu tv....rts je za sport 10000 bolji izbor nego francusku nacionalnu tv....

vukasin

pre 8 godina

Treba postaviti kovaca za selektora iskusniji je i dokazan selektor. Kad je mogo da napravi sa iranom onakve rezultste moci ce sa srbijom i bolje

nemam ja godine

pre 8 godina

Grbiću je uvaljena koska i ne treba sad njega da kritikujemo. Na prvom mestu, nije trebalo da ga uzmu za selektora u ovom prelaznom periodu, taman je mogao kao trener da sazri, pa sa njim u novi olimpijski ciklus.
Što se tiče igrača, niko nije odigrao dobro. Ni taj Atanasijević koga toliko hvalite. Trebalo je više šanse da se da Katiću, da oseti kako je kad se igra za reprezentaciju. Bolji bi bio od Ivovića sigurno...
Sve u svemu jako slabo. Da su se i plasirali na OI prošli bi gore nego odbojkašice u Londonu.

Jovan

pre 8 godina

Davite više "znalci" sa Terzićem.
Lik je 13 godina na čelu reprezentacije (EJ!!!)
Za to vreme bi i hobotnica koja pogađa rezultate osvojila više medalja.
Imao je sve same bisere evropske odbojke u ekipi i ludu sreću da ih vodi (Ognjenović, Spasojević, Đerisilo, Brakočević, Čitaković).
Kao i Gajić, onomad.
Sa braćom Grbić, Mijićem, Miljkovićem, Đulom, Gerom i Kviskom-i ja bi se prošetao do zlata u Sidneju.

Kića

pre 8 godina

Gde je sad Uroš Kovačević da nam kaže kao pre 2 dana da sigurno idemo na OI, ako ne prvo mesto, onda 100% ćemo biti 2. ili 3. na turniru..
Ili kako je letos govorio posle Svetske lige: "Bićemo na krovu sveta"

VALDOMIRO

pre 8 godina

Velika blamaza za Srbsku odbojku. Pa Kolakovic je bio trenercina za ovog apaticnog Grbica, koji je bio veliki igrac ali je velika trenerska neznalica: od izbora igraca, pripreme, vodjenje utakmice, taktike......Nadam se da ce kao veliki sportsmen TRENUTNO PODNETI OSTAVKU.

gigatrend

pre 8 godina

A pre 5-6 dana smo kao imali neke šanse? Pitam (se) čemu tačno služi nerealni optimizam, ako činjenice govore drugačije. Podsetiću samo na komentar, na intervju Dragana Stankovića, pred Evropsko prvenstvo http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1048824#k17899758

Pomalo mi je žao Grbića i momaka, ali budućnost srpske odbojke nije nimalo svetla. A mi navijači smo se razmazili, pa dolazi do velikog raskoraka između želja i mogućnosti.

k

pre 8 godina

Ovi što prizivaju Nikića i drugog Kovačevića očigledno nisu pratili reprezentaciju poslednje dve godine ili imaju selektivno pamćenje. Ovo je najbolje što imamo u ovom trenutku, a prijemu i servisu ne može Nikola da ih nauči na pripremama.

GNS

pre 8 godina

Veći problem od ovog debakla je što nemamo potreban kvalitet u mlađim kategorijama, a ubedljivo najveća crna tačka je katastrofalna liga, takmičenje amaterskog nivoa koje se održava samo reda radi.

Nislija

pre 8 godina

Nidza je odlican trener, ne moze on umesto njih da igra, ne vidi im se to u ocima, nema onog "ubilackog" pogleda za poen, za pobedu, ne umeju oni da grizu...a da se ne prica o manekenisanju na podlozi...

slanina

pre 8 godina

Mislim da je ovde najveći problem što smo mi Srbi. Jednostavno, u svemu smo navikli da kidamo, da smo dobri i želimo kao narod mnogo. Naravno to nam je donelo velike uspehe, ali treba biti realan, pa reći da ovaj put mozda nemamo kvalitet. Nadam se da ce se to u narednih par godina promeniti, da cemo oper biti ona plava četa. I do tada, odbojkaši će uvek imati moju podršku! Idemo dalje...

Just a man

pre 8 godina

Gospodine Grbicu pakuj se i idi. Ovi momci su pokazali koliko su jaki a od kada si doso sve se raspada. Odbacio si dva izvanredna primaca, mislim na Nikolu Kovacevica i Nikica, onda forsiras Petrica koji se ne moze sastavi na terenu, dalje ko je Katic, od kada se za takve turnire eksperimentise i dovode novi igraci. Uvodis igraca na servis na 25:25 stvarno pocetnicke greske koje se reprezentaciji kao sto je nasa ne sme dozvoliti. Gospodinu Grbicu momentalni otkaz, dovesti nekoga ko ce ovu reprezentaciju vratiti gde joj je mesto.

musa dembele

pre 8 godina

Najlosija osobina mladih srpskih trenera je "pametovanje"... Grbic je imao formiran tim,ali on je zeleo da pokaze svoju VELICINU i ZNANJE i sve je promenio-istumbao... Kolakovicevu ekipu koja je osvajala neke medalje trebao je da zadrzi i samo detalje nadogradi.. Ali ,ne to ne bi bilo to ,mora svoja crta s novim timom i eto ti "rezultat".. Zasto u vaterpolu nijedan srpski trener ne mudruje,a nije da nema sirine u izboru igraca,e pa zato i ima rezultata!

Sramota

pre 8 godina

Nisu igraci toliko bas losi ali los.nam je selektor. EP sedmo mesto. Nikad gore. Sada debakl. I sve pid vodjstvom Nikole Grbica. Covek koji nema ni klupski staz Savez je hteo da mu se oduzi. Brat Vladimir je u savezu. Zadovoljavamo se nekakvim komercijalnim takmicenjem koje selektor vec tada nije iskoristio za stvaranje ekipe. Odrala nas "svetska" velesila Nemacka. Postali smo prosek. Bojim se da ce i kosarkasi da ovako prodju. Nikoli se zahvaliti. Dovesti coveka koji ima viziju i taktiku

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

Neutron

pre 8 godina

Dakle unistise nas i Nemci i Poljaci. Posle one svetske lige gde smo na cudovatan nacin dobili Amerikance cinilo se je da se sprema jedan solidan tim, a sada izgledamo bas slabasno. Nista bez prijema, a toga kod nas nema. Taman se na jedvite jade priblizimo a prijemom odmah platimo natrag i to sa kamatom. Ne znam da li je Grbic kriv ili jednostavno momci ne umeju bolje, ali ono pacersko hvatanje lopte sa njegove strane dok je lopta jos bila u igri pa sa tim poklonio nod Nemackoj...da li je hteo da ispadne lukav pa da osujeti njihov napad, ne znam, ali je ispao teski tupson, kako god. Trebao je odmah makar gestom da se izvini nasim igracima.

quantdog

pre 8 godina

Komentar od ljudi koji nisu u svetu sporta ili bilo kom segmentu zivota uspeli napraviti nesto su licemerni. Sa njihovog gledista ako malo razmislite, gore je njima nego nama!!!

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

grobari kg

pre 8 godina

od kad kk partizan ne igral EL generalno sam razocaran u nas sport, tako da nisam ni znao da se ovo igralo... sva sreca pa ide vikend i primera, premier liga, pa nemci za koji dan...

Vucko

pre 8 godina

Mnogo sam razocaran, pokvarise mi Badnje vece. Jeste da osim Atanasijevica i Lisinca nemamo jos nekog igraca ekstra kvaliteta, ali nismo ni sh klasa pa da propustamo Olimpijadu. Mozda je ova sansa Nikoli dosla prerano, nisam za davanje sanse pocetnicima da se na reprezentaciji uce, vec pozicija selektora treba da bude kruna trenerske karijere. Gde su mu stariji Kovacevic i Nikic, pa nemoguce da su slabiji od ovih primaca?!
Nece nas biti na Oi u fudbalu, odbojci, rukometu, videcemo sta ce biti sa kosarkasima, mada u njih verujem. Stvarno sam ocekivao veci broj ekipa iz kolektivnih sportova, ali sta da se radi, kako smo mala i siromasna zemlja, moramo i ovim biti zadovoljni, iako smo navikli na vece uspehe.

Joao

pre 8 godina

Momci su imali tezak zadatak i tesku grupu! Neuspeh, ali sta da se radi. Bice drugih prilika. U odbojci se do sada dobro radilo i ne sumnjam da ce opet zablistati.

nalim

pre 8 godina

Vanja je bio igračina, ovaj drugi nikada nije valjao, pa ne valja ni sada za selektora. Nisam ga voleo nikada, a zbog njegove malodušnosti sam i prestao da gledam odbojku. Ovo se dalo naslutiti njegovim izborom, odbojka je igra ritma i srca, a ovaj ga nema ni koliko miš.

Hshs

pre 8 godina

Uvesti već jednom poreske olakšice kompanijama i firmama koje ulažu u sport!! Svi sportovi su nam na polu-amaterskom nivou, šta očekivati od reprezentacija posle?!

vasa lalosevic

pre 8 godina

Pročitao sam sve komentare Nešto malo pratim odbojku jedva 4o godina. Nikada ne bi bilo onakve reprezentacije da nije postojala onakva Vojvodina i gospodin Kijac. Danas nema ni klubova ni lige. Pa nemoguće je da u Poljskoj imate hiljade gledalaca a kod nas dodje rodbina i komšije. Na derbije su do juče dolazili plaćeni gledaoci ali više ni za njih para nema.Jedva čekam da vidim sprdnju od lige sledeće godine kada genijalci iz saveza sprovedu svoje
ideje u delo tek će to biti laku noć.Gospodin Boričić je odlično napravio kapital od tuđeg rada. Sada bi bilo dobro da se promeni kompletan sistem sporta jer se pokazalo da nema vunderkinda i da sistem otimanja para od klubova više nemože da egzistira.Treba uložiti nešto u tu našu decu a ne čekati samo da to urade roditelji.Dotle će sportom upravljati divlji menadzeri koji su se etablirali u sve sportove. Ima tu posla za policiju ali izgleda da se bave drugim stvarima.Nekada je bilo hleba i igara a sada...

Иван-Ниш

pre 8 godina

Нисам изненађен нити разочаран. Здрав разум ми је говорио да реално ова репрезентација није за ОИ тј. да тамо не би урадила ништа значајно. Још од Васе Мијића немамо доброг примача сервиса и сви успеси или бољи резултати после њега долазили на конто Николе Грбића и Ивана Миљковића, као још неколико ванпросечних играча. На ОИ мора да буде екипа попуњенана на свим позицијама, без много импровизација и о-рук система или нема успеха. Моја прогноза за остале колективне спортове на ОИ... Кошаркаши у пуном саставу иду у Рио и са комплетном центарском линијом су други фаворити, а ни полуфинале није неуспех. Кошаркашице могу до полуфинала, мада ни четвртфинале није неуспех. Рукометаши имају реалне шансе за пласман на ОИ, а тамо од њих ништа не очекујем. Ватерполисти никад већи фаворити и желим им од свег срца злато. Одбојкашице су ми највећа енигма. Могу до медаље, четвртфинале није неуспех, али ће много тога на турниру да зависи од квалитета пријема сервиса... Надам се да ћете сада објавити коментар...

blinki

pre 8 godina

Da je igrao Jovovic ne bi bilo ovako, ovaj klinac tehnicar se nije dokazao,tek svaku petu loptu je podigao dobro,to je bio najveci problem

Maksimović

pre 8 godina

Hvala, Nikola za sve što si Srbiji pružio kao igrač, a sada zbogom i srećan put. Dokle će reprezentacije svih naših sportova služiti kao poligoni za vežbu neiskusnih i netalentovanih trenera-selektora?!

gbj

pre 8 godina

Tek sad se vidi koliko dobar strateg je bio Kolakovic.
Nema veze, neka Nikola ima kontinuitet pa ce doci i rezultati. Solidni su nam juniori, sacekamo ih petnaestak godina da stasaju i nema zime za nas u muskoj odbojci.

zoran ivkovic

pre 8 godina

moje neko misljenje je da je odbojka pravi zenski sport . jako je lepo videti lepe i zgodne devojke da prebacuju loptu s jedne na drugu stranu ...koliko je zenska odbojka lepa toliko mi se muska odbojka nekako ne dopada . sta vise nekako mi odbojka nije muski sport ,totalno pogresan sport za muskarca i neshvatljivo mi da muskarac to trenira . fudbal,kosarka ,rukomet su muski sportovi .to je neko moje misljenje

nalim

pre 8 godina

Vanja je bio igračina, ovaj drugi nikada nije valjao, pa ne valja ni sada za selektora. Nisam ga voleo nikada, a zbog njegove malodušnosti sam i prestao da gledam odbojku. Ovo se dalo naslutiti njegovim izborom, odbojka je igra ritma i srca, a ovaj ga nema ni koliko miš.

zoran ivkovic

pre 8 godina

moje neko misljenje je da je odbojka pravi zenski sport . jako je lepo videti lepe i zgodne devojke da prebacuju loptu s jedne na drugu stranu ...koliko je zenska odbojka lepa toliko mi se muska odbojka nekako ne dopada . sta vise nekako mi odbojka nije muski sport ,totalno pogresan sport za muskarca i neshvatljivo mi da muskarac to trenira . fudbal,kosarka ,rukomet su muski sportovi .to je neko moje misljenje

picasso

pre 8 godina

Nigdje prenosa? Nemam Sport klub, ali ovo je necuveno da nacionalna televizija ne prenosi drzavni tim. I hoce da placamo pretplatu? Nece moci...
(milan, 6. januar 2016 18:16)
Zivim u Francuskoj i placam porez za javni servis televizije u godisnjem iznosu od 136€, kao i svi drugi gradjani. Ovde je to sasvim normalna stvar, oduvek je tako i nikome ne pada na pamet da to osporava.
Istovremeno, na javnom servisu sporta ima samo u tragovima, i to obicno budu manje popularni sportovi ili takmicenja. Sve sto je iole interesantno otkupljuju komercijalne TV stanice koje skupo naplacuju svoju preptlatu. Pouzdano vam kazem da vam javni servis u Srbiji, kada je sport u pitanju, pruza neuporedivo vise nego ovaj ovde, i to za znacajno manje pare.
Ne znam odakle vam ideja da bi nacionalna televizija MORALA da prenosi ovo ili ono.
I ne znam odakle vam ideja da je placanje zakonske takse stvar slobodnog izbora.
Ovde takvima sa sudskim nalogom ulaze u stan i zaplenjuju namestaj i nekretnine.

blinki

pre 8 godina

Da je igrao Jovovic ne bi bilo ovako, ovaj klinac tehnicar se nije dokazao,tek svaku petu loptu je podigao dobro,to je bio najveci problem

grobari kg

pre 8 godina

od kad kk partizan ne igral EL generalno sam razocaran u nas sport, tako da nisam ni znao da se ovo igralo... sva sreca pa ide vikend i primera, premier liga, pa nemci za koji dan...

Василије

pre 8 godina

Нема везе битно да ћемо на олимпијади моћи да гледамо тамо неку тунгузију која се квалификовала у земљи дембелији, а најбоље европске селекције у кошарци, рукомету и одбојци не!

nikol dz femija

pre 8 godina

NIJE NIKOLA ZA SELEKTORA, jednostavno nije, odlican igra, divan covek, pristupacan, normalan, lep muskarac, ALI NIJE ZA TRENERA REPREZENTACIJE, nema ono nesto sto je neophodno, nema dovoljno nerva, lucidnosti, borbenosti i duha pobednika na tom mestu selektora, trenera.

Bice bolje u sledecem ciklusu.A i ko zna zasto je ovo dobro, a nesto dobro mora uvek da ima.

Samo sam realan

pre 8 godina

Trener katastrofa, ekipa tu I tamo. Nikola legenda kao igrac, tu nema price, ali za trenera reprezentacije mora da se kali kroz klubove. Uostalom mozda ni ja nisam kompetentan da komentarisem, sad da sve pobedi I da se plasira na oi I osvoji medalju prvi bih ga slavio I kunuo u dozivotnog trenera :D

milan

pre 8 godina

Nigdje prenosa? Nemam Sport klub, ali ovo je necuveno da nacionalna televizija ne prenosi drzavni tim. I hoce da placamo pretplatu? Nece moci...

Jovan

pre 8 godina

Davite više "znalci" sa Terzićem.
Lik je 13 godina na čelu reprezentacije (EJ!!!)
Za to vreme bi i hobotnica koja pogađa rezultate osvojila više medalja.
Imao je sve same bisere evropske odbojke u ekipi i ludu sreću da ih vodi (Ognjenović, Spasojević, Đerisilo, Brakočević, Čitaković).
Kao i Gajić, onomad.
Sa braćom Grbić, Mijićem, Miljkovićem, Đulom, Gerom i Kviskom-i ja bi se prošetao do zlata u Sidneju.

Maksimović

pre 8 godina

Hvala, Nikola za sve što si Srbiji pružio kao igrač, a sada zbogom i srećan put. Dokle će reprezentacije svih naših sportova služiti kao poligoni za vežbu neiskusnih i netalentovanih trenera-selektora?!

deki-pariz

pre 8 godina

@PICASSO
bravo za komentar. i ja živim u Fr i ovde nema nigde sport na nacionalnu tv....rts je za sport 10000 bolji izbor nego francusku nacionalnu tv....

?

pre 8 godina

Ostavite Nikolu na miru,pa toliko puta nas je ucinio ponosnim.Ovaj tim nema kvalitet,na prijemu i na tehnicaru smo preslabi,Vanja-Vujevic,to vise necemo imati.Pa pogledajte zene u kosarci kako samo dve(A.Dabovic i S.Petrovic)igracice prave razliku.Voleo bi Gvardiolu da vidim kako sprovodi tika-taku u Pecincima sa igracima Donjeg Srema.

stars

pre 8 godina

Nema ovo veze sa trenerom, igraci su nam raspad. Od odlaska Miljkovica mi nemamo sta da trazimo sa velikim ekipama, mada nisam znao i da su Nemci veliki za nas

bojan

pre 8 godina

kao prvo najveći krivac za neuspeh je Nikola Grbić.Ova reprezentacija je trebala imati domet u Riju i ne mogu da shvatim da se odrekao Nikića i Kovačevića. Zašto je Brđović u reprezentaciji, šta je sa jednim Mitićem koga je Kolaković uveliko znao da iskoristi. Mi sem dva blokera i Atanasijevića nemamo prave igrače i prosto je neverovatno kako se Nikića odrekao selektor.
Ova generacija je bila svetski juniorski i kadetski prvak i neko mora da snosi odgovornost.Izgubili smo od dve prosečne reprezentacije.Pustite priče Poljaci svetski prvaci.Fali im 5 igrača, igralo se kod njih u Poljskoj.Ta ista Poljska na evropskom nije ni polufinale igrala, druga grupa je za klasu jača.
Po prvi put od 96 imaćemo jedan kolektivni muški sport na OI, košarkašima će namestiti da igraju u Turskoj ili Italiji( Francuzi će na kraju u Filipine, živi bili pa videli) tako da tu imamo jako male šanse.Sudije će nas uništiti
Lupajte koliko hoćete minuse ali je ovo velika sramota šta se desilo sa muškom odbojkom

dejan

pre 8 godina

Šta sad kažete, u ženskoj konkurenciji smo se već davno plasirali na olimpijadu, ali nama se to ne sviđa jer je trener Zoran Terzić, čovjek koji toliko ima uspjeha sa ženskom reprezentacijom, ah da ja sam zaboravio mi ne brojimo uspjehom ako nije zlato jer nas ima 400 miliona stanovnika i mi smo vele sila, i mi ulažemo milijarde u odbojku. Nama se ne sviđa Zoran Terzić jer je namrgođen i ne smije se nikad i kritikuje igračice kada se ne zalažu, on treba da ih bodri i govori im nema veze biće bolje samo polako. EEEEEE moji vi. Po meni Nikola Grbić nije kriv apsolutno ništa, samo ću reći PITA SE OD G****A NE PRAVI, važno je da se Atanasijević i kompanija manekenišu, e njima treba jedan Zoran Terzić da im drekne i objasni neke stvari kako se igra i zalaže za reprezentaciju, ako hoćeš da igraš hoćeš ako nećeš ajmo džada. Pozdrav za redakciju B92 i SREĆNO VAM BADNJE VEČE I BOŽIĆ!!!

dj

pre 8 godina

E moji Srbi, a pljujete li pljujete Terzića. Čovek godinama od igračica, koje uz časne izuzetke ne predstavljaju neki extra kvalitet ni u svojim klubovima na evropskom i svetskom prvenstvu, napravi TIM i postiže rezultate. A skakali ste od sreće kad je otišao Kolaković... Očekivao sam i ja da će Nikola kao sjajan lider na terenu, mozak ekipe, genijalan tehničar, biti nešto slično kao trener. Na moje zaprepašćenje desilo se nešto sasvim suprotno! Uspeo je da u rekordnom razbuca ekipu, koja je sa Kolakovićem uspešno prošla smenu generacija, postizala solidne rezultate i trebalo da eksplodira možda već u Riju. On je čudnim izborom oslabio ekipu za 50% i prekinuo dvodecenijski kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Mpra to korak po korak, ne ide uvek to prečicom, preko noći sa terena na užarenu klupu. Čak nije imao ni početničku sreću kao Sale Đorđević...

Duka

pre 8 godina

Podrska odbojkasima i Grbicu,posle vaterpola,odbojka je nas najtrofejniji kolektivni sport. Kako vas nije sramota da ovako pisete o odbojkasima? Hejteri u misije rupe.

crni

pre 8 godina

Grbicu svaka čast za igračk. u karijeru genije al za trenersku povući se i nekog treniraj poput sad Zvjezde i Klek šume a reprezentacije se mani.....sledeća medalja 2358 a olimpijske 2468.....

bivši odbojkaš

pre 8 godina

Kaže Nikola:"Moralni kvaliteti će biti presudni".
Ništa ti brate ne znače moralni kvaliteti, ako nemaš odbojkaških kvaliteta, odnosno ako si u dva elementa, prijemu i servisu, daleko ispod evropskog i svetskog vrha.
Petrić, U. Kovačević, pa i moj ljubimac Ivović izvanredni u napadu, ali ispodprosečni u svom osnovnom poslu, a oni su PRIMAČI. Bez kvalitetnog PRIJEMA,nema ni kvalitetnog napada.
Jovović i Brđović, kao tehničari, rekao bih prosečni. Sa boljim PRIJEMOM bi i bolje dizali, ali treba da se i rodiš sa "nosom za odbojku", jer se sve u odbojci može naučiti, ali to ili imaš ili nemaš.
Bata Atanasijević je svetska klasa na korektoru koja bi tek došla do izaražaja sa kvalitetnijim loptama, a one znate već ovise o PRIJEMU.
Stanković, Podraščanin i Lisinac su dobijali relativno malo lopti, jer je bio loš PRIJEM, pa ... Znate već.
O Majstoroviću ne bih mnogo trošio reči za igru u polju i posebno PRIJEMU, jer nam je poslednji čestiti libero bio Vasa Mijić.
Drugi element koji nam je katastrofalan je SERVIS. Ozbiljno treba prići rešavanju ovog problema u našoj reprezentaciji.
I na kraju, ne mogu da se ne osvrnem na jedan sigurno nesportski, a možda i malo sraman potez našeg selektora na 16:22 za Nemce u prvom setu, kada je uhvatio loptu ispred nemačkog igrača koji je pretrčao na našu stranu da spasi loptu. Jesu Nemci dobili poen, ali Nikola to ne priliči jednoj veličini kao što si ti. Bacio si se blatom na svoje odbojkaško ime. To ti ipak nije trebalo.

gledam samo one koji valjaju

pre 8 godina

Ovi ko KK Partizan. Vidiš da su loši i da će se teško popraviti. Ne mislim samo ovu utakmicu nego uopšte. Do 15-8 za Nemce sam gledao i potom odustao. Ne dozvoljavam da mi svaki luzer kida živce.

Nemanja

pre 8 godina

Mislim da ne treba kriviti Nikolu,jednostavno ovi momci nemaju kvalitet,ne moze on da servira i prima servis,mada jeste direktno kriv za onaj jedan poen :P

Nislija

pre 8 godina

Nidza je odlican trener, ne moze on umesto njih da igra, ne vidi im se to u ocima, nema onog "ubilackog" pogleda za poen, za pobedu, ne umeju oni da grizu...a da se ne prica o manekenisanju na podlozi...

Milos

pre 8 godina

Obavestiti Boricica da je kvalifikacioni turnir za OI neuspesno zavrsen.
Posto se doticni gospodin ne pojavljuje na radnom mestu,ne ulazi u kancelariju niti ga zanimaju odbojkaska desavanja.
Mada to nece nista promeniti...

gbj

pre 8 godina

Tek sad se vidi koliko dobar strateg je bio Kolakovic.
Nema veze, neka Nikola ima kontinuitet pa ce doci i rezultati. Solidni su nam juniori, sacekamo ih petnaestak godina da stasaju i nema zime za nas u muskoj odbojci.

laza

pre 8 godina

Ovo je sport.Činjenica nismo zaslužili da pobedimo.Lisinac i Petrić nisu igrali mesec dana.Imali smo samo par treninga,jednostavno ovo je turnir gde sve zavisi od trenutne forme igrača,ko je iole u sportu zna da je tako.Odbojkaši su nas najviše obradovali bili su 1996,2000,2004,2008,2012 na Olimpijadi.Jedna mala zemlja se nije plasirala na OI a pre toga bila je pet puta uzastopno,eto devojke idu treći put uzastopno.Osim Brazila i možda Rusije ne znam ko će imati obe selekcije na OI.Biće prilike ovo je mlad tim,biće oni 2020 na OI potpisujem i doneće već medalju 2017 sa Evropskog.Mala smo zemlja da bi nakon jednog uslovno rečeno neuspeha skidali glavu nekom.Pa košarkaši nisu bili prethodne dve olimpijade,a kolike su pare smo u košarci.Jedan igrač Zvezde ili u prethodnom periodu Partizana je bio plaćeniji nego cela super liga Srbije.Sa druge strane niko neće da kaže da je ovde na turniru prvak sveta ,olimpijski šampion i prvak evrope.Da nije njih Srbija bi izborila plasman.U košarci prvak sveta ,evrope ,olimpijski pobednik idu direktno kao i u rukometu ali i vateroplu gde se Srbija plasirala kao pobednik svetske lige.PODRŠKA ODBOJKAŠIMA KAD JE NAJTEŽE

nenad

pre 8 godina

Terziću kapa dole.Ali realno naša ženska reprezentacija nema ni 10 posto šanse da uzme medalju u Riju i to treba reći javno.Pored Kine, USA,i Brazila ne realno je da se bilo koja reprezentacija umeša u borbu za medalju.Eventualno Rusija ako bude u najačem sastavu može možda do bronze.Uostalom u poslednjih 20 godina i pet Olimpijada u ženskoj odbojci samo je jedna medalja otišla u Evropu.Tu jednu medalju je uzela Rusija i to je sve za 20 godina sve ostalo su uzele reprezentacije van Evrope.Ovaj podatak govori samo koliko je ženska odbojka kvalitetnija van Evrope.Kod muškaraca sad po meni imamo egal situaciju.Brazil i Amerila nisu dominanti kao pre,Kube nema,Iran je tu Argentina.Ekipe iz Evrope Poljska,Rusija,Francuska su svakako ravnopravne sa reprezentacijama van Evrope.Da je muška reprezentacija Srbije izborila plasman u Rio oni bi imali veće šanse za medalju od devojka.Već su pobeđivali USA i Brazil,Evropske reprezentacije.Devojke nikad nisu pobedile Kinu i Brazil,Ameriku jednom od 20 utakmica tako da što se odbojke tiče na OI medalja je pusta želja,i nije realno devojkama natovariti bespotreban teret na vrat.Lepo je št su izborile plasman i neka odigraju najbolje što mogu i to je to.

quantdog

pre 8 godina

Komentar od ljudi koji nisu u svetu sporta ili bilo kom segmentu zivota uspeli napraviti nesto su licemerni. Sa njihovog gledista ako malo razmislite, gore je njima nego nama!!!

jaaaa

pre 8 godina

E ovako, ako je neko imao vere i nade u Nikolu, to sam ja. Ali on me je potpuno razocarao. Sastav skoro da nije izmenjen. Samo je izbacen Nikola i to je to. Ocekivao sam da Nikola malo poseti nase terene. S obzirom da nema klub i da je mogao (imao vremena) da makar neke utakmice domace lige pogleda. Da bi imao tim kako treba, konkurencija MORA da bude zdrava... Ne sme da bude zagarantovanih mesta. Pozovi 5-6 tehnicara, isto korektora, libera. Mnogi igraci su u trenutno boljoj formi nego ovi sto su izneli ove 2 utakmice. Bezobrazno je da selektor kaze: Znam da Borovnjak nece ni da prodje u uzi krug, ali eto na spisku je. Pa zasto se nasao tu? Postoji toliko igraca! Upravo je to uradio Sasa Djordjevic i napravio rezultate... Vodi po 24 igraca a onda jedan po jedan otpadaju... I na kraju dodje do 12. Bitnija je trenutna forma, a ne Ime i Prezime i kakav je u klubu... Sve najbolje, ali delujes previse nezainteresovano za ovaj poziv Nikola

Dejan

pre 8 godina

Gomila stručnjaka kao i sa Noletom kad izgubi , odmah pregršt eksperata.
Idemo dalje naši odbojkaši i uvek uz vas i sve naše sportiste.

Marko NS

pre 8 godina

Imali smo 4 top klasa igraca (Grbici, Miljko, Kvisko) + 3-4 visoke klase. Sada imamo 1 top klasu (Atanasijevic) i 2-3 visoke klase i ostalo prosek. Tu vrhunskih rezultata nema. :-(

VALDOMIRO

pre 8 godina

Velika blamaza za Srbsku odbojku. Pa Kolakovic je bio trenercina za ovog apaticnog Grbica, koji je bio veliki igrac ali je velika trenerska neznalica: od izbora igraca, pripreme, vodjenje utakmice, taktike......Nadam se da ce kao veliki sportsmen TRENUTNO PODNETI OSTAVKU.

Just a man

pre 8 godina

Gospodine Grbicu pakuj se i idi. Ovi momci su pokazali koliko su jaki a od kada si doso sve se raspada. Odbacio si dva izvanredna primaca, mislim na Nikolu Kovacevica i Nikica, onda forsiras Petrica koji se ne moze sastavi na terenu, dalje ko je Katic, od kada se za takve turnire eksperimentise i dovode novi igraci. Uvodis igraca na servis na 25:25 stvarno pocetnicke greske koje se reprezentaciji kao sto je nasa ne sme dozvoliti. Gospodinu Grbicu momentalni otkaz, dovesti nekoga ko ce ovu reprezentaciju vratiti gde joj je mesto.

veliki strumf

pre 8 godina

Ovo je najtezi poraz srpske odbojke u zadnjih 20 godina, a sam nacin na koji je mec izgubljen je sraman! Ne samo da se nismo kvalifikovali za Rio, nego se ni za kvalifikacije nismo kvalifikovali! Tim je cist prosek, nikad gori, a Nikola nije dorastao ulozi selektora - svi potezi koje je vukao, vukao je sa zakasnjenjem, i juce i danas. Sam danasnji mec je jedan od najtezih poraza reprezentacije Srbije - glatko, od vrlo prosecnog protivnika. Remont tima je neophodan, pocev od selektora, preko primaca do dizaca! Ovako uklopljeni nisu ni evropski prosek.

nikola

pre 8 godina

Zao mije i odbojkasa i Nikole,desavaju se takvi kiksevi.Toliko radosti su nam donosili decenijama.Za pljuvace nije ovo superliga pa odmah smene.Podrska celom timu i selektoru.

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

merakNemaCenu

pre 8 godina

Mozete sa pricate sta hocete, Grbic ima svoje greske, kao i svaki mladi trener, ali da je za sve on kriv to nije istina. Igra je aspolutno losa, prijem ne postoji, napad slab i pravolinijski, stalno se trazi blok aut, nema okretanja preko ramena i od ramena, kuvanja niti bilo kakve kreativnosti. Odbrana nista bolja, igra u polju ne postoji, padaju sve moguce i nemoguce lopte, dok ako niste primetili, Nemci ginu za svaku loptu i ne znam da li je neki poen pao u polje a da oni nisu makar zakacili loptu. To je velika stvar. I ovi sto toliko hvale Atanasijevica me iznenadjuju, jer ili mi ne gledamo istog igraca ili ljudi misle da znaju mnogo o odbojci. Pa dzabe neko ima najvise poena na mecu, ako je pored toga imao isto toliko gresaka. Decko ima odraz, motoriku, pa ne mora svaki poen da gadja blok aut, postoji i plasiranje u prazno, gadjanje najduze dijagonale itd. Blok aut je element koji se koristi kada nemas sta drugo da "pogodis" a ne zasnivas svoj napad na njemu. Dakle po meni glavni problem je nekreativan napad, los prijem i slaba igra u polju. Pogotovo poslednje 2 stvari su bitne, i bez njih se utakmice ne dobijaju. Sportski pozdrav

Gari

pre 8 godina

Nema ovo veze sa Grbicem. Prosto -- nemamo svetsku klasu kao nekada i bilo bi dobro da to sto pre shvatimo i ne zivimo od proslih generacija.

Od one generacije brace Grbic mi nemamo svetsku klasu! Ne posle njih kada su se povukli, nego i kada su oni imali 25-30 godina. Nismo izbrusili nikoga. Imamo odlicne Podrascanina, Stankovica i Atanasijevica, ali em nisu Top klasa, em igraju toplo-hladno. Nemamo.

I ako zelimo ponovo u vrh, moracemo pazljivije i jos jace sa mladjim kategorijama. Nije problem ne ici u Rio, nego sto nema mladih i dobrih koji dolaze. Ocekuju nas teske godine.

Sramota

pre 8 godina

Nisu igraci toliko bas losi ali los.nam je selektor. EP sedmo mesto. Nikad gore. Sada debakl. I sve pid vodjstvom Nikole Grbica. Covek koji nema ni klupski staz Savez je hteo da mu se oduzi. Brat Vladimir je u savezu. Zadovoljavamo se nekakvim komercijalnim takmicenjem koje selektor vec tada nije iskoristio za stvaranje ekipe. Odrala nas "svetska" velesila Nemacka. Postali smo prosek. Bojim se da ce i kosarkasi da ovako prodju. Nikoli se zahvaliti. Dovesti coveka koji ima viziju i taktiku

Jedburgh!

pre 8 godina

Šteta!
Ima komentara koji brane Nikolu Grbića od odgovornosti za ovaj debakl i propuštanje Ria, ali njegov izraz lica koji je preneo na igrače je nešto što je fakat, ma koliko ga cenili kao igrača nekada.
Verujem da ovi (kao i neki koji nisu pozvani) igrači objektivno vrede i znaju više samo su nespretno i nesigurno vođeni od trenera koji nema trenerskog iskustva i rezultata (hvatanje lopte u sred poena!).
Nadajmo se da će OSS naučiti nešto iz ovoga i neće više eksperimentisati sa trenerom, kao i da Srbija neće doživeti sudbinu Holandije koja je potonula posle slavne decenije...
Glavu gore i idemo dalje!

P.S.
Ako je za utehu jedna od četiri ekipe iz polufinala (Poljska,Rusija,Francuska uz Nemačku)takođe neće videti Rio, a moguće je da to bude aktuelini ili svetski ili olimpijski ili evropski šampion!?

satelit

pre 8 godina

NIKAKVA STETA! Prosle OI su bili rukometasi i odbojkasi-ucinak NI BLIZU medalje! Ove godine ce ici kosarkasice i nadamo se kosarkasi sa realnim sansama za bronzu ili srebro.. Uz vaterpolo i obdojkasice takodje sa izgledima za medalju bicemo jednako brojni u RIU,ali kvaltetniji.. NADAM SE samo da ovaj neuspeh nije najava lose godine,jer je prosla bila brutalno dobra xa srpski sport .. Ocekujemo da vaterpolisti i NOVAK u januaru ucine godinu vec uspesnom!

Bojan

pre 8 godina

Sad nam je bio preko potreban iskusni selektor,ali šta da se radi,kad je Boričić sa svima u svađi.Pa je ni kriv ni dužan,Grbić postao selektor.Svaka njemu čast na igračkoj karijeri,ali za mesto selektora je još zelen!

blinki

pre 8 godina

Naravno da smo zasluzili OI, mi smo u 5-6 najboljih svetskih ekipa,ove kvalifikacije su bruka za odbojku. Ne mozes u kvalifikacijama koje daju jednog ucesnika na OI da stavis Rusiju,Francusku,Poljsku,Srbiju,Bugarsku, ovo su uz SAD,Brazil i Italiju najbolje svetske reprezentacije a na olimpijadi ce igrati Venecuela i Australija

nn

pre 8 godina

ajde malo ... Kad pobedjuju KRALJEVI - BOGOVI kad gube ajmo pljuvanje .... MOMCI ... samo polako za godinu dve bice to ok ... Od mene PUNA PODRSKA !!!!

ADVOKAT

pre 8 godina

Ništa ne ukazuje na dobro protiv Nemačke! A gde su Russia i France? Potpuno smo vam meča! Jedino da Bata Atanasijević i servira, prima, diže i smečuje! Možda mudrac na klupi kaže koju reč! Biti igrač je jedno, a trener sasvim nešto drugo što se najbolje vidi kod naše reprezentacije!

amss

pre 8 godina

Tuzno je kakav tretman ima odbojka u Srbiji od strane drzave. klubovi gotovo ne postoje. A imamo samo takvu gospodu u odbojkaskom savezu. Grbici gospode!!!

nemam ja godine

pre 8 godina

Grbiću je uvaljena koska i ne treba sad njega da kritikujemo. Na prvom mestu, nije trebalo da ga uzmu za selektora u ovom prelaznom periodu, taman je mogao kao trener da sazri, pa sa njim u novi olimpijski ciklus.
Što se tiče igrača, niko nije odigrao dobro. Ni taj Atanasijević koga toliko hvalite. Trebalo je više šanse da se da Katiću, da oseti kako je kad se igra za reprezentaciju. Bolji bi bio od Ivovića sigurno...
Sve u svemu jako slabo. Da su se i plasirali na OI prošli bi gore nego odbojkašice u Londonu.

Macan

pre 8 godina

Samozivost Aleksandra Boricica je dovela do ovoga. Ko god je blizak kuci odbojke zna da se doticni nije slagao sa Gajicem a onda i sa Travicom. Narusio je odnose i sa Kolakovicem. Bilo mu je vazno da se domogne fotelje u CEV-u. Nikola je samo koletaralna steta. U pravu je komentator na SK da sve bitne lopte na Chalangu nosu dodate nama. Sudije su bile neme i protiv poljaka i nemaca. Nista Boricic nece uraditi za Srbiju

HR_odbojkaš

pre 8 godina

Pišem iz Hrvatske i uvijek navijam za Srbiju u odbojci tako da nisam opterećen nekim lokalnim razmiricama.

Po meni su tri ključne stvari za to što nećete u Rio. Prva je katastrofalan prijem bez kojeg do izražaja ne može doći napadački potencijal koji Srbija ima. Uroš, Petrić, a još manje Ivović nikad nisu bili dobri na prijemu niti će biti. Klasičan su primjer ofenzivnih primača. Petrić nije igrao mjesec dana, ali niti Katić ne igra puno u Galatasarayju, pogotovo nakon dvomjesečne stanke i za mene je bilo čudno da je on pozvan. Sumnjam da bi s Nikolom Kovačevićem stvar bila drugačija jer niti on nije naročito dobar na prijemu servisa. Druga stvar je očajan i posve bezopasan servis. Osim Atanasijevića niste imali opasnog servera, a tako se ne može stvoriti pritisak na protivnika. Grozer i Kurek su vas uništili u obje utakmice. I treća stvar je jako loša obrana u polju. Statistički gledano mislim da je Srbija ekipa s najmanje spašenih lopti u igri na cijelom turniru.

Dosta se toga može zamjeriti i tehničarima, ali opet sve polazi od prijema kojeg vi niste imali u niti jednom setu. Žao mi je što vas neće biti u Brazilu jer osobno znam neke igrače, ali trebate izvući pouke iz ovog i naći jednog dobrog defanzivnog primača (kao što je Murilo u Brazilu ili Tillie u Francuskoj) i onda će priča biti drukčija.

doktor

pre 8 godina

Moram i ja priznati da ovaj Uros Kovacevic vec neko vreme je razlog zato ne gledam rep.. Ako pogledate i njego nezgrapan smec sve ce vam biti jasno,pa onda one grejace za ruke,brada... Ovaj covek i nije odbojkas

Macan

pre 8 godina

Na pretposlom EP Srbija je bila treca. Kolakovic otisao dosao Grbic. Potpuno ista ekipa. Na proslom EP bili sedmi i sada ne odlazak na OI. Daleko je Tokyo 2020. Izbior da ne idu N. Kovacevic i Nikic koji dobro igraju i koji su primaci a tu smo najslabiji bili. Grbic vodi Lisinca i Petrica koji nisu igrali mesec dana zbog povrede. Selektor i savez nose krivicu. Vracajte Gajica, Travicu, Kolakovica

stiven

pre 8 godina

Nije kriv Nikola, mi jednostavno nemamo kvalitet. Donekle je bio konstantan kvalitetom samo Atanasijević, a ostali uglavnom nisu za ovaj nivo takmičenja. Ako ste gledali treći set, videli ste koliko je bilo servis grešaka (ili u mrežu ili u aut), da je to nedopustivo. Više grešaka nego ispravnih servisa !!! Tako ne može da se igra ni protiv slabijeg protivnika, a ne protiv odlične ekipe Nemačke. Da li je za to kriv selektor - nije...

shhhhhh

pre 8 godina

Ne moze se vecno biti u vrhu svetske odbojke, mora nekad i ovo vreme da dodje. Budimo realni, nemamo ekipu za nesto ozbiljno i ne treba pljuvati. I rukometasi ce se vrv vratiti bez pobede sa evropskog pa i tu se ne treba nervirati, to je realnost. Zato svi u arenu da podrzimo vaterpoliste, ja idem !

nex

pre 8 godina

Ljudi,suocite se realnoscu. Nemamo kvalitet,i to je to. Pitanje da li uopste imamo bolje igrace. Tako da nema potrebe da kritukujete,pljujete i td.

Mazdrpan

pre 8 godina

Za sve ove što pišu da nije kriv Grbić, da nemamo kvalitetne igrače, i druge gluposti, neka razmisle o tome da je Kolaković sa skoro istim igračima igra na OI u Pekingu četvrtfinale, učestvovao na OI u Londonu, bio treći SP, treći na EP, i Evropski prvak u Beču. Nikola se SVOJEVOLJNO odrekao Miloša Nikića koji dominira u Modeni ove sezone i Nikole Kovačevića, dva iskusna primača servisa, Saša Starovića, najboljeg poentera italijanske lige i Mihajla Mitića (sami ste videli kakvi su nam tehničari). I možda ste u pravu da ovi momci nemaju kvalitet, ali Grbić ih je birao. Nije bilo teoretske šanse da Okolić, Katić ili Ivović donesu neku prevagu i odvedu Srbiju na OI. Grbić je odgovoran 100%!

nnj

pre 8 godina

Ne znam sta da kazem. Kad se setim da je Igor Kolakovic 2012. godine sa ovom reprezentacijom pobedio odlicnu ekipu Rusije (pri tome je Atanasijevic imao 21-22 godine, Uros Kovacevic i Srecko Lisinac 19 i Mihajlo Mitic na dizacu!!!) i da je osvojio bronzu na EP 2013. prosto ne mogu, a da se ne zapitam sta se dogodilo. Takodje, 2014. godine u Svetskoj ligi na obe utakmice protiv Amerikanaca u Cikagu Nemanja Petric je igrao prvu postavu i imao je skroz korektan prijem (ko zeli, moze da pogleda utakmicu i sam se uveri), a ove godine katastrofa. Jovovic je iz godine u godinu sve losiji, sto ne bi trebalo da je slucaj s obzirom da je selektor najbolji dizac svih vremena.
E sad, istina je da nasi primaci nemaju kvalitet, ali takodje moram da iskritikujem Nikolu. Svi znamo ko je on i ne treba trositi reci na to, izuzetno je inteligentan i uvek zna sta da kaze. Ali upravo je to i problem - zna samo da prica. U praksi bas ne pokazuje svoje znanje. Ista stvar se desila kada je Grbic preuzeo Perudju. Sjajna ekipa je pod njegovim vodjstvom sve losije i losije igrala. Jednostavno ne ume da nauci i poradi na onome sto ne valja. Srebro iz SL je doslo zbog onih stvari koje su naucene kod Igora Kolakovica. Od kako je Nikola poceo da uvodi svoje stvari to vise ni na sta ne lici. Od toliko potencijala na kraju nije ispalo nista. Jedna talentovana generacija je propustila veliku sansu, a sada ce morati da cekaju cak do 2020. Trebaju nam NASI ljudi i covek koji se da usaglasi ekipu.

zoran obrenovac

pre 8 godina

Podržavam "Balkanskog špijuna".Ovo sam pisao sto puta.Mi nemamo maosovnost u muškoj odbojci to je prvo.Savez je nezainteresovan za rad klubova.Sponzora nema nigde.Lokalne samopuprave odbojkaške klubove drže u rangu Fitnes Klubova.Ali OSS najviše novca dobija od države.I ove godine su br jedan 98 000 000 dinara su dobili.Plus sponzorstvo od Vipa,Winera itd.ŽENSKA ODBOJKA IMA MASOVNOST.Primera radi mislim da je odnos sledeći:Odbojkaša ima oko 10 000 u Srbiji-Odbojkašica bliže 100 000.I pored toliko klubova,dece u ženskoj odbojci da nismo doveli iz RS Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović nas ne bilo nigde.Odbojkaši i odbojkašice u Srbiji igraju za 300 -600 eura mesečne plate koje uglavnom kasne.Ali koga briga za to ,radi se pomoću štapa i kanapa u klubovima a to je baza.Ako nema baze a nema je ,ićićemo u Republiku Srpsku,Hrvatsku,C Goru itd možda vaskrsne negde neki primač ili tehničar.Čuda se dešavaju...Možda nađemo nekog Kviska Vujevića,Nikića,Starovića.Trenere Travicu,Vukovića,Kolakovića,Silviju Popović,Brankicu Mihajlović,Starovićku,Tijanu Bošković...
Sistem je imam sreće više nego pameti !!!

Matorac

pre 8 godina

Jadno barem po prvom setu. Na turnir otisli sa nerealnim zeljama. U slabijoj grubi ce biti poslednji. Nikola je bio odlican igrac ali je los selektor. Debakl na EP i sada debakl mada ruku na srce igraci nisu nists

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

Aleksandar

pre 8 godina

Nikola Grbić ostavka! Zašto? Pripremljenost igrača NULA. Prijem NULA. Servis NULA! Psihološki momenat NULA. Povedeni igrači koji mesec dana nisu igrali zbog povreda (Petrić, Lisinac)?! Uroš Kovačević i Ivović kao amateri na prijemu. Podraščanin van forme. Servis i prijem reprezentacije poput amaterske ekipe. Brđović je car lično za Jovovića na poziciji tehničara. A to ko igra je odabir selektora koji je zakazao u svim parametrima. Igramo užasno! Čestitke Atanasijeviću na klasi koju je pokazao. Bez njega smo najobičnija nula od tima!

Furkan Radimir

pre 8 godina

Posle 20 godina nas nece biti na OI ! pa kako nije Nikola kriv? Ko je kriv,kako su drugi selektori mogli,ko bira i sprema igracee?

Bobi

pre 8 godina

I nije mi žao što ne idu, stvarno ne mogu da ih gledam sa umišljenim frizuricama, a odbojka mi je nekada bila jedan od omiljenih sportova, svaka čast Nikoli, ali treba tu još čvršća ruka...

musa dembele

pre 8 godina

Najlosija osobina mladih srpskih trenera je "pametovanje"... Grbic je imao formiran tim,ali on je zeleo da pokaze svoju VELICINU i ZNANJE i sve je promenio-istumbao... Kolakovicevu ekipu koja je osvajala neke medalje trebao je da zadrzi i samo detalje nadogradi.. Ali ,ne to ne bi bilo to ,mora svoja crta s novim timom i eto ti "rezultat".. Zasto u vaterpolu nijedan srpski trener ne mudruje,a nije da nema sirine u izboru igraca,e pa zato i ima rezultata!

rale

pre 8 godina

Nemogu da verujem, da neko sumnja da je trener više od pola ekipe, da se sad ne pravim pametan, ali u muškoj odbojci dozvoljavati seriju od 5:0, pa tek onda tražite tajm aut, sve govori, čak i u zenskoj odbojci je to mnogo, ovo pričam za jučerašnju utakmicu, ovu i ne gledam, nemam živaca, Nikola nikad neće biti dobar trener!!!

jov

pre 8 godina

Realno nismo dovoljno kvalitetni za OI, žao mi je ali takvo je trenutno stanje... Glavni razlog je pijem, užasan prijem, jedino što je dobro to je Atanasijević, dečku svaka čast, ali džabe sve to kad ne možemo da primimo loptu kako treba, šteta...

Neutron

pre 8 godina

Dakle unistise nas i Nemci i Poljaci. Posle one svetske lige gde smo na cudovatan nacin dobili Amerikance cinilo se je da se sprema jedan solidan tim, a sada izgledamo bas slabasno. Nista bez prijema, a toga kod nas nema. Taman se na jedvite jade priblizimo a prijemom odmah platimo natrag i to sa kamatom. Ne znam da li je Grbic kriv ili jednostavno momci ne umeju bolje, ali ono pacersko hvatanje lopte sa njegove strane dok je lopta jos bila u igri pa sa tim poklonio nod Nemackoj...da li je hteo da ispadne lukav pa da osujeti njihov napad, ne znam, ali je ispao teski tupson, kako god. Trebao je odmah makar gestom da se izvini nasim igracima.

lexspecialis

pre 8 godina

Veliki udarac za našu odbojku, ali polako ovi momci su generacija 92-93 mogu da igraju zajedno još 2 ciklusa ali svakako treba paziti gde ide naš sport jer su nam nacionalne lige u odbojci,rukometu i vaterpolu poluamaterske...bez baze nema ni rezultata

Anonimus

pre 8 godina

Kako se selektuju igraci za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, ko ih prati, gleda i bira? Kako se sa njima radi? Koje uspehe imaju zadnjih godina?
Primer:Ekipa kadeta Partizana ne prodje na finalni turnir u Srbiji ali zato u reprezentaciju idu 4 igraca iz Partizana i budu 156-ti na nekoj tamo balkanijadi sta god..je l se tako prave buduci seniori...strucnjaci moji? Pojma vi nemate sta po Srbiji imate.. vazno je sta je u dzepu i sta je za kog igraca reko Pera, Mika Zika..a talenti odustaju polako jer ste privatizovali sve. Lepo svi da se preispitate i da se sklonite onima koji zele da rade kako treba iz osnova. a da..pa najlakse je svaliti krivicu na Grbica..prepisujete od toleta fudbalskog "maga". Sramota!

pavle

pre 8 godina

Живот одавно није живот
Одбојка ето сазнадох из ваших коментара
није игра...
АЛИИИИ гледах малопре Французе и обрадовах се...Па они заиста уживају и играју одбојку....прави одбојкашки наркомани!!!
Е па Онда има наде да нам постану узор!!! А и мали Ивовић управо у Француској био МВП ...Бата МВП Италијанске лиге...мало ли је

dex

pre 8 godina

Ja sam danas napisao da nemamo sta da trazimo i da OI necemo videti. Mi jednostavno nismo vise sila u odbojci i spadamo u drugu klasu timova. Poraz od Nemacke ce to i pokazati.

jaffar

pre 8 godina

Neko uporedio Peru Bozica i Nikolu Grbica, ne ide to u istu recenicu!

Ne razumem se mnogo u odbojku ali kako meni deluje najveci je problem je Nikola, ali zato sto vise ne igra.
Dok je on bio tehnicar i sa prosecnom reprezentacijom smo znali da iznenadimo, tacnije tehnicar je dusa tima a mi vise takvog nemamo.

Mozda ima nesto i do selektora ali je cini mi se, mi vise nemamo kvalitet za visoka mesta, jednostavno prosecan tim, prosecni rezultati!

poli-gaf

pre 8 godina

Kada ce nasi treneri shvatiti savremene trendove kolektivnih sportova...da u odbojci treba imati kvalitetan SERVIS, u fudbalu treba TRCATI, u kosarci SUT je presudan, rukometu BRZI NAPAD...od dobrih igrca ne znaci da ce postati i dobri treneri...treba se obrazovati i sticati iskusto, kroz rad u klubovima, kroz rad u reprezentacijama mladjih selekcija, oa tek onda...ovako ih prerano trosimo!!!

Rasa

pre 8 godina

Sad odjenom ispada de nemamo kvaliteta. Pa sa ovim igračimo igramo već 4 godine i osvajali smo medalje i pobeđivali najbolje. Od one utakmice sa Amerima u polufinalu svetske lige totalni raspad u pola godine.

k

pre 8 godina

Ovi što prizivaju Nikića i drugog Kovačevića očigledno nisu pratili reprezentaciju poslednje dve godine ili imaju selektivno pamćenje. Ovo je najbolje što imamo u ovom trenutku, a prijemu i servisu ne može Nikola da ih nauči na pripremama.

Platon

pre 8 godina

Auu koliko komentara BLAMAZA, KATASTROFA...ne razumem, i pre turnira se znalo da ce biti jako tesko plasirati se, toliko dobrih ekipa se bori za samo tri mesta. Nisu se plasirali i sta sad, ne moze se otici svaki put na olimpijadu, jednostavno trenutno nemamo dovoljan kvalitet i ne zasluzejemo ni da se plasiramo u ovoj konkurenciji. Narod se mnogo navikao na uspehe u odbojci pa sad je neodlazak na OI katastrofa, a kada bi se fudbaleri plasirali na evropsko ovde bi se slavilo danima. Treba biti realan, druge reprezentacije mnogo vise ulazu u odbojku i naravno da im se vracaju rezultati, nasi klubovi imaju ocajne uslove za rad.

Иван-Ниш

pre 8 godina

Нисам изненађен нити разочаран. Здрав разум ми је говорио да реално ова репрезентација није за ОИ тј. да тамо не би урадила ништа значајно. Још од Васе Мијића немамо доброг примача сервиса и сви успеси или бољи резултати после њега долазили на конто Николе Грбића и Ивана Миљковића, као још неколико ванпросечних играча. На ОИ мора да буде екипа попуњенана на свим позицијама, без много импровизација и о-рук система или нема успеха. Моја прогноза за остале колективне спортове на ОИ... Кошаркаши у пуном саставу иду у Рио и са комплетном центарском линијом су други фаворити, а ни полуфинале није неуспех. Кошаркашице могу до полуфинала, мада ни четвртфинале није неуспех. Рукометаши имају реалне шансе за пласман на ОИ, а тамо од њих ништа не очекујем. Ватерполисти никад већи фаворити и желим им од свег срца злато. Одбојкашице су ми највећа енигма. Могу до медаље, четвртфинале није неуспех, али ће много тога на турниру да зависи од квалитета пријема сервиса... Надам се да ћете сада објавити коментар...

Giovanni

pre 8 godina

Sto bi rekla moja pokojna baba ovi nasi "mletkavi".
Drugo, odbojka se modernizovala, tako da danas ako nemas primace od 2 metra ne vredi nista.
Ovi nasi naspram Poljaka i Nemaca deluju sitno i neuhranjeno.
I generlano nemamo jednog igraca koji zna da primi loptu, uz to ovi nasi primaci kilavi i u napadu.
Kod nas samo Atansijevic uzima poene, da nije njega, bili bi verovanto rang portugala.
Servisi takodje katastrofalni.
Samo Atanasijevic ume da raspali.
Pretanko je sve to za olimijadu i neki vrh.
Zao mi samo Atanasijevica sto nema sa kim da igra, a iluzorno je jos od njega ocekivati sa njegovih 23 da vuce celu ekipu kao sto je Miljkovic pre jedno 4-5 godina.
Odbojka nam tone vec nekolko godina kao rukomet, i ako gospoda iz saveza ne preduzme korake u cilju modernizovanja nase odbojke, odbojku ce zadesiti ista sudbina kao i rukomet.

znanje-imanje

pre 8 godina

Jedna od većih sramota u istoriji naše odbojke. Ono što ne razumem - pa samo činjenica kakav je i koliki džiber onaj nemački trener trebala bi da je više nego dovoljna motivacija za klub rekreativaca da ga pobede.
Igrač spram igrača naš tim je daleko bolji od nemačkog, i verovatno svaki ima duplo veći ugovor od onog prekoputa. Strašno!
Mi definitivno imamo problem dizača - on je osovina tima i tu sad nemamo rešenje. Ali bez obzira na to - ovo je apsolutno neprihvatljivo. I dok su juče poljaci barem servirali vrhunski i barem je bilo neke igre ovo danas...
Malo kad se viđa tako vidljivo psihološko samoubistvo tima kao poen koji je odlučio. Set lopta za 1:1, dobar servis prelazi kod nas, nemac ga ipak stiže i vraća, a naši umesto bloka ii prijema smeča?!?
Ne znam otkud taj psihološki teg. Šta je da je bliži se katastrofa neodlaska na OI. Ovo su, uz još neke, najbolji igrači koje imamo, ali dok drugi grizu - jedini način igranja odbojke - naši su svi u alibi-modalitetu. Serviramo kao babe (ako nismo već pogrešili), apsolutno ništa u polju ne hvatamo, a u svim situacijama nas drugi nadmudruju. Šta to u glavi nije u redu apsolutno ne shvatam. Protiv poljaka smo odigrali ukupno 5 puta kroz sredinu?!
Nikola sada ima svoj najveći odbojkaški izazov ikada.

antiDebil

pre 8 godina

Steta, vece sanse bi imali da je Nikola Grbic uz selektora igrao i tehnicara tu nam skripi i to mnoooogo !
Malo mi je i nakaradan ovaj novogodisnji sve ili nista turnir kvalifikacija za OI. Koja je tu zanimljiva situacija, recimo Francuska kao aktuelni evropski prvak i pobednik SL ako izgubi od Rusije i npr.od Bugarske i oni mogu da se slikaju, gube svaku sansu za OI...Ne kazem da smo mi zasluzili da prodjemo ali cudan je nacin kvalifikovanja. Svetski prvak bi morao da ima direktno mesto na OI, evropski prvak bi morao da ima direktno mesto na OI, ovako je sve nekako besmisleno !

Nolan

pre 8 godina

Bruka i sramota našeg trofejnog sporta. Servis je na nivou ženske srednjoškolske utakmice, Nemci servisom dobijaju 3 poena zaredom.
Prijem nikakav, napad smeč pa kud puklo... a Grbić sve gleda i ništa ne preduzima, kao režiser svega ovoga.

gigatrend

pre 8 godina

A pre 5-6 dana smo kao imali neke šanse? Pitam (se) čemu tačno služi nerealni optimizam, ako činjenice govore drugačije. Podsetiću samo na komentar, na intervju Dragana Stankovića, pred Evropsko prvenstvo http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1048824#k17899758

Pomalo mi je žao Grbića i momaka, ali budućnost srpske odbojke nije nimalo svetla. A mi navijači smo se razmazili, pa dolazi do velikog raskoraka između želja i mogućnosti.

dragan

pre 8 godina

Da li primecujete: sto vise Boricic napreduje u Svetskoj odbojkaskoj organizaciji - reprezentacija nazaduje.Nije hteo Gajica jer je s njim u svađi.a Kovac mu nije bio dostupan. Sest meseci su ganjali Nikolu i on je prihvatio i nacinio veliku gresku. I mora se reci, a to NIJE PLJUVANJE VEC OBICNA OCENA NAVIJACA - mi uopste nememo igru. NIkakvu. Prijem i servis se treniraju, a ovo je bilo katastrofa. Niko ne pljuje zalaganje, ali ovako lose...

Nema tehnicara ni u savezu ni u ekipi

pre 8 godina

Mene je samo strah da ne postanemo u odbojci ono sto smo u rukometu.Liga pred gasenjem nema sponzora ,novca, mladjih kategorija po klubovima prazne hale i 7,8 mesta.Mislim da ako ne nastavimo da ulazemo stavljamo veliki znak pitanja na ovaj jako lep ali ocigledno i ne zanimljiv sport za funkcionere u Srbiji.Sto se tice igre definitivno je da nemamo tehnicara ,a bez tehnicara nema ni prave odbojke,ni Brdjovic ni Jovic nisu po kvalitetu za reprezentaciju , a ako pogeldate nasih poslednjih 10 utakmica videcete pregrst losih sporih i pogresnih lopti,a kad je tako onda nema ni ubojitog napada ako se to ne promeni...

iggy

pre 8 godina

Kad sam cuo izjave pred Berlin kako se busaju u grudi i pricaju maltene prosetacemo se do Rija, znao sam da od tog posla nema nista. Pa generacija Grbica i ostalih koja je sve zivo osvojila nisu nikad davali takve izjave, koje skoro da ponizavaju protivnike, medju kojima su i zvanicni svetski prvaci

Dejan

pre 8 godina

Prosto je neverovatno koliko je Nemanja Ptrić očajan u reprezentaciji,a u Modeni je jedan od glavnih igrača,ekipe koja je prva na tabeli u italijanskoj ligi.O Marku Ivoviću ne treba trošiti reči,nisam video nikada toliko slabog primača u reprezentaciji.Morao je da bude pozvan Miloš Nikić.Uroš Kovačević će izgleda zauvek biti večiti talenat.Mislim da Katić ima potencijala.Atanasijević nikada neće biti nivo Ivana Miljkovića.Videćemo šta i kako dalje,odbojkaši su sami rekli da će kruna ove generacije biti OI u Tokiju 2020.godine.Mismo nekada uvek dobijali neizvesne setove,sada ih obično gubimo.Kad se samo setim sedmorke:braća Grbići,Miljković,Vujević,Gerić,Mešter i Vasa Mijić,bilo ih je milina gledati.

Vucko

pre 8 godina

Mnogo sam razocaran, pokvarise mi Badnje vece. Jeste da osim Atanasijevica i Lisinca nemamo jos nekog igraca ekstra kvaliteta, ali nismo ni sh klasa pa da propustamo Olimpijadu. Mozda je ova sansa Nikoli dosla prerano, nisam za davanje sanse pocetnicima da se na reprezentaciji uce, vec pozicija selektora treba da bude kruna trenerske karijere. Gde su mu stariji Kovacevic i Nikic, pa nemoguce da su slabiji od ovih primaca?!
Nece nas biti na Oi u fudbalu, odbojci, rukometu, videcemo sta ce biti sa kosarkasima, mada u njih verujem. Stvarno sam ocekivao veci broj ekipa iz kolektivnih sportova, ali sta da se radi, kako smo mala i siromasna zemlja, moramo i ovim biti zadovoljni, iako smo navikli na vece uspehe.

Jovan

pre 8 godina

Gde su ovi silni „znalci“ što kritikuju Grbića kako ne zna „od bisera granu“, da vide ŠTA rade francuski srednjaci-da pojedu za užinu „najbolji blokerski par“.
Kako i ruski i francuski libero LETE po terenu-a ne da ne znaju loptu ni prstima da prihvate kao onaj jadni Rosić.
Rusi bombarduju servisima, a Ngape ne znaš da li bolje prima servis, udara ili servira-sva 4 primača Srbije zajedno nisu mu ni do zanoktice. Pa se ti onda plasiraj na OI, sa tom jadom od igrača koje imaš.
Daleko od toga da je Grbić sjajan. Nema „hemije“ u ekipi, boli ih uvo, nedisciplinovani su, Ateljević igra sam za sebe, a u odbrani mu je mrsko da se protegne. Imam utisak da van terena čestito ni ne komuniciraju jedni sa drugima, ali i da su najbolja družina na svetu, tehnički su toliko limitirani da ih ni svi treneri ovoga sveta ne bi mogli odvesti u Rio.

milanche

pre 8 godina

Cestitamoo.Salu na stranu,rezultat je ocekivan jer trenutno nemamo igrace koji mogu da izguraju dobre rezultate.Stanje se ogleda u nasim klubovima.Retko ko zna da nabroji par igraca iz vodecih klubova.Samaraju nas u Euro kupovima.Trenutno smo u kanalu kao Holandjani posle sjajnih 90.ih.Samo se nadam da cemo brze od njih naci izlaz iz krize inace nam preti fudbalski scenario

Beloved

pre 8 godina

Momci deluju kao da su zalutali na kvalifikacioni turnir. Realno veze sa vezom nemaju, ne zna se ko je gori od koga. Došli smo u fazu da u odbojci gubimo od Nemačke ! Jad i beda.

Milan

pre 8 godina

Realnost! Odbojkaski savez se dugo krije iza rezultata reprezentacije. Sada neka objasne: kako to da 15 godina nismo izbacili ni jednog dobrog primača servisa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji? Kod nas bi svi da smečuju, osnove igre se ne razvijaju kako treba.

vukasin

pre 8 godina

Treba postaviti kovaca za selektora iskusniji je i dokazan selektor. Kad je mogo da napravi sa iranom onakve rezultste moci ce sa srbijom i bolje

slanina

pre 8 godina

Mislim da je ovde najveći problem što smo mi Srbi. Jednostavno, u svemu smo navikli da kidamo, da smo dobri i želimo kao narod mnogo. Naravno to nam je donelo velike uspehe, ali treba biti realan, pa reći da ovaj put mozda nemamo kvalitet. Nadam se da ce se to u narednih par godina promeniti, da cemo oper biti ona plava četa. I do tada, odbojkaši će uvek imati moju podršku! Idemo dalje...

Analitičar

pre 8 godina

A ja mislio da će posle katastrofalnog rezultata i igre na EP, trener i odbojkaški savez Srbije analizirati igru, ispraviti nedostatke (prije svega prijem i servis) i da kroz intenzivni trening i uigravanje unaprediti svoju igru na kvalifikacijama. A oni još gore igraju nego što su bili na EP. Jednostavno katastrofa što su pokazali. Moje mišljenje da 50 % krivice leži na odbojkaškom savezu i OK Srbije , koji praktično ništa ne rade na finansiranju igrača i klubova u Srbiji, usavršavanje juniorskog talenta. Sve njih treba poslati o ostavku i samo tako Srbija može biti sportska sila.... Nažalost i u drugim sportovima Srbije nije bolja situacija. Problem je mnogo glublji.

GNS

pre 8 godina

Veći problem od ovog debakla je što nemamo potreban kvalitet u mlađim kategorijama, a ubedljivo najveća crna tačka je katastrofalna liga, takmičenje amaterskog nivoa koje se održava samo reda radi.

Rep.Srpska

pre 8 godina

prijem servisa ocajan...ali to je i logicno,kad su servisi ocajni...kako oni mogu na treningu da vezbaju prijem,ako su nam losi serveri.cista logika.momci ajd vi lepo na treninge i vezbanje do sledecih OI.

Joao

pre 8 godina

Momci su imali tezak zadatak i tesku grupu! Neuspeh, ali sta da se radi. Bice drugih prilika. U odbojci se do sada dobro radilo i ne sumnjam da ce opet zablistati.

Balkanski špijun

pre 8 godina

Pažljivo sam pročitao sve komentare i mislim da sledeći komentari objašnjavaju prave razloge ovog fijaska:
- Realnost! Odbojkaski savez se dugo krije iza rezultata reprezentacije. Sada neka objasne: kako to da 15 godina nismo izbacili ni jednog dobrog primača servisa kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji? Kod nas bi svi da smečuju, osnove igre se ne razvijaju kako treba.
(Milan, 6. januar 2016 19:49)
- previse ocekujete, nista se ne ulaze u odbojku, klubovi su nam polu-amaterski, a ocekuju se rezultati
(17796, 6. januar 2016 20:13)
- Veći problem od ovog debakla je što nemamo potreban kvalitet u mlađim kategorijama, a ubedljivo najveća crna tačka je katastrofalna liga, takmičenje amaterskog nivoa koje se održava samo reda radi.
(GNS, 6. januar 2016 19:41)
- Tuzno je kakav tretman ima odbojka u Srbiji od strane drzave. klubovi gotovo ne postoje. A imamo samo takvu gospodu u odbojkaskom savezu.
(amss, 6. januar 2016 19:41)
Odličan komentar je ostavio i bivši odbojkaš, ali ga zbog dugog teksta ovde nisam kopirao.
I na kraju bi dodao da je i ženska reprezentacija bila na sličnom putu propadanja da nisu dovedene dve igračice iz Republike Srpske Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, i tako na određeno vreme je odložen scenario kao sa muškom reprezentacijom.

Hshs

pre 8 godina

Uvesti već jednom poreske olakšice kompanijama i firmama koje ulažu u sport!! Svi sportovi su nam na polu-amaterskom nivou, šta očekivati od reprezentacija posle?!

Predrag

pre 8 godina

Nemacka u svemu bolja, a nasa igra totalna improvizacija. Bolje receno i nema igre. Serviranje promenljivo.Prijem katastrofa. Dizanje katastrofa. Nikako da nameste dobru loptu smeceru. Blok slab. A Nemci igraju kao sat. Vidi se da su uigrani, a nasi, kao da su se skupili pred utakmicu. Sa ovakvom igrom se ne ide na velika takmicenja.

Kića

pre 8 godina

Gde je sad Uroš Kovačević da nam kaže kao pre 2 dana da sigurno idemo na OI, ako ne prvo mesto, onda 100% ćemo biti 2. ili 3. na turniru..
Ili kako je letos govorio posle Svetske lige: "Bićemo na krovu sveta"

Boston

pre 8 godina

Kad se setim one stare garde najezim se. Krivo mi je sto necemo u Rio, ali nije puno. Evidentno je da nemamo kvalitet trenutno i to je to.

LFC

pre 8 godina

Za mene ocekivano,vec odavno nismo ni blizu kvaliteta brace Grbic,Miljkovica i ostalih generacija pre njih koji su vladali,ovom timu je uspeh da na svakih par takmicenja uzme neku od medalju.

vasa lalosevic

pre 8 godina

Pročitao sam sve komentare Nešto malo pratim odbojku jedva 4o godina. Nikada ne bi bilo onakve reprezentacije da nije postojala onakva Vojvodina i gospodin Kijac. Danas nema ni klubova ni lige. Pa nemoguće je da u Poljskoj imate hiljade gledalaca a kod nas dodje rodbina i komšije. Na derbije su do juče dolazili plaćeni gledaoci ali više ni za njih para nema.Jedva čekam da vidim sprdnju od lige sledeće godine kada genijalci iz saveza sprovedu svoje
ideje u delo tek će to biti laku noć.Gospodin Boričić je odlično napravio kapital od tuđeg rada. Sada bi bilo dobro da se promeni kompletan sistem sporta jer se pokazalo da nema vunderkinda i da sistem otimanja para od klubova više nemože da egzistira.Treba uložiti nešto u tu našu decu a ne čekati samo da to urade roditelji.Dotle će sportom upravljati divlji menadzeri koji su se etablirali u sve sportove. Ima tu posla za policiju ali izgleda da se bave drugim stvarima.Nekada je bilo hleba i igara a sada...