Tenis 361

Subota, 21.11.2015.

14:45

Savršenstvo: Novakov čas tenisa Nadalu

Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3 za sat i 19 minuta igre u polufinalu završnog Mastersa u Londonu.

Savršenstvo: Novakov èas tenisa Nadalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

361 Komentari

Sortiraj po:

heba

pre 8 godina

Kakvo je ono bilo džiberisanje sa "srećna slava"?
Šta je to trebalo da znači?
I to vam je idol nacije?
Pa ona Cecacbar znacda peva i na nešto liči.

Darko

pre 8 godina

Vrhunski članak Saše Ozma, kao i uvek.
Ali, evo još jedan (na engleskom) koji je na mene ostavio jak utisak:

http://www.skysports.com/tennis/news/33504/10073916/novak-djokovic-deserves-more-respect-for-domination-says-mark-petchey

Molim redakciju da ukoliko mogu objave srpsku verziju istog. Hvala.

Marko

pre 8 godina

3 puta za redom je osvojio Australian Open (Rekord u Open Eri).Sutra ce da bude prvi koji je osvojio World Tour Finals 4 puta za redom.Posle toga moze da napada trofeje u IW,Miami i Monte-Carlo (Nijedan teniser nije osvojio 5 Masters turnira za redom)

Swedenonline

pre 8 godina

Generalno razmišljajući o svetskoj teniskoj sceni zadnjih godina, o uspesima i padovima tenisera u vrhu, nemogu da ne pomislim o Čilicu. Da je dečko ni kriv ni dužan doživeti sticajem okolnosti da osvoji GS. Tanke oscilacije u konstantnosti u samom vrhu i onda upadneš na listu kojoj si i sam svestan da ne pripadaš.
Očigledno je vrlo dobro svestan toga da ga toliko pritiska da ne uspeva da se izvuče. Može ponekad da odigra iznad svog nivoa, tačnije svoj maksimum i kad učiš da ni to nije ni izbliza dovoljno za igru protiv vladajućeg režima. Dečko od onda konstantno tone. :-(

Uzimam ovi kao primer sta psihički pritisak opravdanja kvaliteta čini i da otvorim nekima vidike zašto je Nole izgubio prosli meč od Federera. Da izduva balon da nebi pukao kad je najkritičnije.

Бакстер

pre 8 godina

Људи одавно упали у неки свој делиријум да виде,говоре,пишу оно што њима одговара..Иначе Надал није више ни бледа сенка тенисера који је тукао до јуче заједно Новака и Федерера и очигледно да ако следеће године нешто из корена не промени биће још поражавајући скор пораза за њега у међусобним дуелима са Новаком као да ће Роџер му се приближити и ублажити негативан односно снага због шљаке којe је направљен.

zikazikic

pre 8 godina

@this is the end

O.K. ti je clanak u kojem kazu da ni jedan Novakov udarac nije vanserijski, da je svaki 8 (na skali do 10) i da je kljuc njegovog uspeha fizicka sprema? Interesantno. Inace ako te interesuje vrhunski clanak potrazi 'Roger Federer as religious experience', za razliku od indijanca na ESPNu pisao ga je vrhunski novinar.

Mujo

pre 8 godina

Pa ljudi, zar ne bi bilo smešno da onaj koji nije mogao da se sastavi čitavu godinu i koji je imao najgoru sezonu od kada igra tenis, pobedi završni master sezone?

S.P.

pre 8 godina

Sa Telegraph-a:
15:33
Nadal serves to stay in it
Serving at 40-30, Nadal takes his time, maybe thinking "is this my last chance of ever beating this guy again?" Nadal does EVERYTHING he can in this rally, up to and including a desperate hotdog shot, but Djokovic is just everyhwere. It's deuce. Djokovic with a rare error, mis-hitting a forehand long. Lovely one-two from ND, the backhand sends Rafa out wide, the forehand to the other court kisses the line. Back to deuce. And he has one the next one as well. It's match point... And he has finished it in style, moving RN around, and eventually hammering home the backhand for the winner and that is that.

14:34
Djokovic 4 Nadal 1 (Novak a break up)
Djoko is moving Rafa around like a ballroom dancer guiding his partner over the dancefloor. He's able to manouevre him seemingly at well, and the under-pressure Spanish hero eventually spoons a groundstroke miles wide. However, Nadal fights back hard to win the next point and, at 30-40 on the Djokovic second serve, he is right in it in an excellent rally. But a dropshot now from Novak! This man really does have all the toys. Nadal gets there, of course he does, he's Nadal, but can only dink it up. Novak with a delicate lob, Nadal just gives up on it.
Do you give Rafa any hope in this match? Is Djokovic ending for once and for all the debate about who is the greatest of all time? Email alan.tyers@telegraph.co.uk or tweet at me @alantyers

za opet??

pre 8 godina

...klot-frket, klot-frket, puf..., puf...
"Da li cu stici do sutra da ispletem? Koju rec da izvezem na desnom rukavu:
Respect ili Fair play? Ili mozda najbolje nista, nije to fudbal, za onog mog
se zna da je nagradjivan za te fazone."

neutralni felsh

pre 8 godina

djokovic je u zivotnoj formi i u zrelom periodu teniske karijere, ovakva igra je posledica toga. jos da vidimo kako ce proci sledeci okrsaj sa chicha federerom, koji je takodje u odlicnoj kuler formi, to je bas iskusio djokovic na svojoj kozi pre neki dan. mozda ga je cak podsvesno potcenio. ali sledeci put nece... dakle, poenta je da zivimo u zanimljivo tenisko vreme, ili,
fudbalski receno, djokovic je trenutno jak ko barsa ;)

dare slovenac

pre 8 godina

Finale če da bude sa manje poznatim švicarcem, a Roger če da sve više priča o rivalstvu sa Nadalom kao o največem u istoriji, što više če Nole da ruši rekorde, više če drugi da pričaju...

Leni

pre 8 godina

Imamo srecu kao "Nacija" sto imamo ovakvog genija.Naravno treba mnogo vise ulagati u ovaj sport i omoguciti klincima da "polete " i oni nekada u buducnosti !

this is the end

pre 8 godina

Novak Djokovic is the greatest tennis player in history

Za one koji uporno odbijaju da prihvate realnost neka odu na ESPN sajt ( vidi dole ) i sami se uvere ko je najbolji, da ne ispadne da mi Srbi preuveličavamo uspeh i značaj Novaka Đokovica. Ne znam šta još da se desi da oni progledaju?

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/14119101/why-novak-djokovic-greatest-tennis-player-history

stiven

pre 8 godina

Zašto toliko pišete o publici ? Pa oni sinoć nisu bili ni na strani Marija sa aplauzima, iako je Britanac. Meni je najvažnije da je naš Nole pobedio, pa uprkos publici. Neka Bog blagoslovi njegovu majku što nam ga rodi takvog kakav je čovek i sportista. Hvala ti Nole što nas sve činiš srećnim.

this is the end

pre 8 godina

Nadal, Djokovic

Rafa: "What Novak Is Doing Is Just Amazing"
Barclays ATP World Tour Finals

Za Jumka i ostale, da ne ispadne da mi ne znamo ništa o tenisu, da ne znamo ko je najbolji, jer je Novak 'ispod' ove dvojice, e pa eto, uverili smo se danas ko je danas najbolji, verovatno, uskoro, i u istoriji ovog lepog sporta.

Чигирибаубау

pre 8 godina

Браво Ноле!!!Од почетка ове Године па у будуће овај спорт се зове "НОВАК"!!!

pusa miki

pre 8 godina

i nasem n0letu se posrecilo, Nadal imao manje od 24h sata odmora, inace bi rastavio n0leta ko dete lego igracku
(Dr. Roddick, 21. novembar 2015 16:46)

Ti baš uporan!? Možeš ti do sutra da pišeš "naš nole... našeg nola itd", a svi odavno znaju da su vaši neki drugi (Čilić, Dodig, Ćorić). Ok, dobra ti je bila ta provokacija neko vreme, ali ta ti fora susjed više ne prolazi pošto su te svi odavno provalili, i zaista je čudno da se toga ne stidiš. A da, Dučić! Sada se samo sramotiš, i sebe i svoj narod, protiv koga inače nemam ništa. Pusa!

PS: Pozdravila te ćirilica he he

Cobra

pre 8 godina

Novak nije nesto sa puno snage i szrasti odigrao sa Federerom... da ne kazem da je istaktizirao. Ali Vavrinka nece tako. Videcemo jos ko je drugi finalista.

VUK

pre 8 godina

pobedi večeras, samo pobedi večeras, pobedi, Wawrinka ne zapinji, neka pobedi, samo neka pobedi i ne obuče džemper.. neka dođe sutra.. dođi sve ti....

Beogradska šmizla

pre 8 godina

Hvala Splićo na lepim željama. No, grešiš - Nole ima i dušu i srce i nešto sivih ćelija, veruj mi da nije robotenko, majke mi.
U svakom slučaju danas je bio fantazmagoričan, priznaj.
Pozdrav za Split, nekad veliki i topli grad, a danas... drugi put o tome.
Sve najbolje.

Milos

pre 8 godina

joj jack sparow udario sam ti slucajno minus dok sam gurao gore dole po telefonu. izvini javno. volim ga i ja kao brata rodjenog. zivio :)

Corto

pre 8 godina

Kako iko moze da daje procene na bazi Nadalove igre u grupi.

Pa nije igrao sa tenuskim nozanstvom do danas, igrao je sa Top 10 igracima. Novak je nesto drugo.

Svi to znaju. Eto... gledajte. Nadal lako pregazi u grupi sve njih a onda izadje prrd teniskog boga i deluje smesno.

Sa pola snage i cak i bez puno emocija Novak mu je objasnio ko je ko. Rutinski.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Vazna pobeda jeste,pre svega sto je zaustavljen Rafa u naletu,da mu se pokaze ko kosi,a ko vodu nosi.
Ali ovo je daleko od savrsenstva!
Odnos vinera i neiznudjenih gresaka u minusu za par poena.
U finalu sa ovom igrom( ali sada stvarno ne vidim da moze nesto radikalno da je poboljsa) nema sansi.
Nebitno da li ce igrati protiv Feda ili Stana!

sava buric

pre 8 godina

e, je'ste primetili da hejteri polako odustaju?! ostala su jos ova dva jadnika koji se jos uvek nesto batrgaju, dok je drugima doslo iz guze u glavu! ona dva "argumenta" su im se izlizala, vise je i njima glupo da jedno - isto ponavljaju.

sweswe

pre 8 godina

...eto, malo jaci trening za Novaka danas. Kontrola meca od prve sekunde.
Mirka se do'vatila igala i pocela polako sa klot-frket-klot mustrom, muza joj
malo strecka u ledjima.

Nestvarni Nole

pre 8 godina

Sta kazu strani portali ? Nestizem da pogledam . Imaju li malo Empatije prema Srbinu? Pozdrav za Porodicu Djoković. Srecna slava svima koji slave danas.

NottinghamForest

pre 8 godina

Life, death, taxes and Novak Djokovic being better than the man on the other side of the net.
The Serb is one of life's certainties. They could re-calibrate the nearby Greenwich clock to his game it is so reliable.


http://www.bbc.co.uk/sport/live/tennis/34358178 21/11/2015

Robert Lee

pre 8 godina

Svasta!
Novak nije izgubio prvih 14 meceva sa Nadalom. Pobedio ga je vec u trecem medjusobnom mecu u QF Majamija 2007.
Bar je to lako proveriti pre nego se napise.

varalica

pre 8 godina

Nole.....hvala ti sto postojis. Sta drugo da kazem....ne posustaj nikada, idi napred samo zbog sebe i ni zbog kog drugog, ovaj narod te ne zasluzuje. Ogroman pozdrav ljudino! Budi samo ziv i zdrav i ti i tvoja porodica!

4noge.dobre-2noge.lose

pre 8 godina

zao mi rafe, realno. pao je psihicki, tesko je dici se posle toliko poraza. zelim mu sve najbolje. za noleta najveci rispekt, kao i uvek.

pusa

pre 8 godina

I onda se nađe neka budala da kaže da je Novak "prebacivač loptice", da igra defanzivan tenis, da pimpluje itd bla bla.....
Kad je Federer odigrao ovako protiv Nadala, gospodo hr mrzitelji?

anica

pre 8 godina

Tackice, sta mislis kakav li ce repertoar biti veceras, kako god ne bila u kozi ni jednom ni drugom.
Znas i sam kako ide...ko drugom jamu kopa sam u nju upadne. Mogao bi malo pozitivnije da gledas na zivot, a? NIKO, ALI NIKO NE SME DA DIRA NOLETU STOLICU, ZAPAMTI!

nikola

pre 8 godina

Srećan sam zbog Noletove savršene igre, ali i zbog definitivnog povratka RN, odličnog tenisera i čoveka. Kada se za koju godinu penzionišu Nole, RF, Rafa, AM i Stan nastaće potop.

Carlos

pre 8 godina

Znaci prosto nevjerovatno.
Novak odigra savrsen poen,koji zavrsi spektakularnim vinerom I na kraju cujes providno mlak aplauz.
Rafa dobije dobar poen koji se zavrsava Novakovom greskom,publika u transu.
Nemam pravu rijec da opisem ovo,ali ovim Englezima su dobro isprali mozgove.
Mrtva trka izmedji Londonske I Njujorske publike.
Razumijem da vise simpatisu Spanca,ali onakvo nepostovanje jednog tenisera(u ovom slucaju teniskog broja 1)je preslo sve granice.
Ali I pored te cinjenice, Novak je unistio konkurenciju ove sezone.
Ako sutra dobije Novak,ovo ce I statisticki biti najuspjesnija sezona u istoriji.

Saša

pre 8 godina

Nema tu milosti dok se ne završe karijere, sutra da se izjednači sa prepotenkom pa onda da juri GS i da se zacementira kao najbolji igrač koji je igrao ovu igru, a znam da mu je to cilj, samo je nebo granica.

Mrs

pre 8 godina

"Citat 'ovo nije Nadal iz grupe,nazalost'

Ovo nije Nadal, tačka! Posle povrede Rafa nije Rafa, ovo je senka nekadašnjeg velemajstora!
(koki, 21. novembar 2015 16:38) # Link komentara"
Mislis, zamenUli su ga sa nekim koji samo lici na njega? Hm...

Marko

pre 8 godina

Jedna pobeda od obaranja Federerovog rekorda na GOAT listi za BEST SEASON.Federer drzi rekord sa 40 poena iz sezone 2006,a Novak sa ovim finalom se izjednacio sa Lejverom na drugom mestu sa 39 poena.Ako pobedi u finalu dobija jos dva poena i postavlja novi rekord od 41 poen koji ce tesko neko nekad oboriti.Federer kao covek koji je opcinjen rekordima to sigurno zna,zato ce da zapne iz petnih zila da to spreci.

Novak protiv Engleza

pre 8 godina

Velike cestitke Novaku i standardno sram da bude sve koji se u publici nisu udostojili da dosledno nagrade ovakvu dobru igru Srpskog igraca.
Svi znamo i zasto je to tako, ali ovako je sladje.

Podgorica

pre 8 godina

Lijepe vijesti za nas Srbe iz CG.
Novak Srbin nastavlja da igra svaki turnir nedjeljom.
Nijesam pametan, ali nijesu trebali da ga maltretiraju ovijeh drugih dana u nedjelji, kada covjek tek nedjeljom ima malo ozbiljnijeg protivnika.
Bravo mrco ljudska.

Eh

pre 8 godina

Sceam se kada je Djokovic pre x godina ('07 otprilike) izjavio kako Nadal nije nepobediv i da mu se ovaj zbog toga smejao na konferenciji za stampu.

petarczv

pre 8 godina

Eee licemeri pre par dana ga pljujete a sad je car kralj najbolji...Nole jeste najbolji uvek i bice pa makar jos 100 x izgubio (nedaj boze) Nole GOAT oderi i fekija ako uopste prodje u finale i ako se pojavi

N.A. Beograd

pre 8 godina

Bravo Nole genije, u inat vecinskoj publici koja je nekorektna, nisi pobedio samo Nadala vec i njih. Ne moze ti niko nista jaci si od od svih njih. Odmori i sutra u novu pobedu sa peharom u ruci pa bezbrizno sa Jelenom i Stefanom na zasluzen odmor. SRECNO LEGENDO I GENIJE OVE NASE LEPE SRBIJE!!!!!!!!

ekg

pre 8 godina

Ovo je nesto neverovatno. Svaki poen je odigrao prvo glavom pa tek reketom.Svaki udarac je uputio na stranu gde Rafa ne misli da hoce...Nije Rafa bio los, nego je Novak bio sjajan

hajlender

pre 8 godina

Tesko je nekoga (kao sto je Fed ili Novak) dobiti 2 puta za redom,
mislim da je Nole ipak kalkulisao protiv Rodger-a, racunao je na ponovno finale za par dana, nije ga pustio (to je glupo) ali nije odigrao svoj max i podize formu za finale. Grupni mecevi su dosta zeznuti ako treba da se odmeris sa top rivalima.
there can be only one

Volim Novaka

pre 8 godina

Sutra spektakl.

Novak kiseli kupus, renda glavice, te na kraju stavlja kamen na kacu.

Sezona najbolje zimnice ove godine.

Bravo legendo nasa.

Goran

pre 8 godina

Gde bese onaj Jumko koji je predvideo da ce finale igrati Federer-Nadal. "Veciti treci" kako ga je uvredljivo nazvao je odrzao cas tenisa a neka se pripremi za sutra i "najveci svih vremena". Sledi zavrsno deranje na zavrsnom mastersu.

Blaf

pre 8 godina

Zanimljivo, raspali umovi lupaju gluposti pre meča, posle meča tajac, muk i neverica. Da li plaču, što je najizglednija opcija. Ali ne vredi plakati, ne vredi suze liti, pokušajte sa psihijatrom.

Tony77

pre 8 godina

6:3-6:3
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (PFC, 21. novembar 2015 14:48) Svaka čast:)

dudo

pre 8 godina

Naraode, meni malo zao Nadala. Nije los momak.

Ali mi nimalo nije zao Britanske publike, koja je veceras dozivela paralizu facijalis Novakovim jakim i za njih opasnim po zdravlje udarcima.

everbanega10

pre 8 godina

Dominacija kakva nije vidjena u istoriji svetskog tenisa.
Rafin izraz lica na kraju meca sve govori, mislim da i on ne moze da veruje da neko ovako moze da igra tenis.
Ljudi moji, samo povrede da ga zaobidju, i za naseg Noleta granica nema, za par godina svet ce pricati da je Srbin najveci u istoriji ovako jednog popularnog sporta! I da, oderi bilo kog svajcarca u finalu, mada bih vise voleo Federera, jer se deda malo zaneo posle one nebitne pobede u grupi..

Ranzo Objektivni

pre 8 godina

HAHAHA čuj ove "Ovo nije Nadal iz grupe". Zar vam nije jasno da ne može tako da igra protiv Novaka? Granitna odbrana, brze kontre, bolji ritern, jača serva... Da sam igrao ja, bio bi Rafa iz grupe, ovako ništa više sem časnog poraza. Ali drago mi je zbog Nadala i tenisa uopšte da polako podiže nivo forme.

Sarajlija

pre 8 godina

E tako balkanac začepi gubice ovim Englezima, a baška nadigra Nadala.
Meni se čini da je ovaj meč i vrijedna pobjeda Novaka teže pala Englezima nego Rafi.
Aferim Novače.
Svim Srbima srećna slava, uz izvinjenje, jer nemam pojma sta slave. Ma neka je veselo.

siporex

pre 8 godina

...master klas - inace - meni se dopada ovaj mracni fazon kod noleta - izazvan ili umorom ili nekom sitnijom prehladom...- nije se na kraju ni radovao pobedi... genije!

kosta

pre 8 godina

Bravo na strasnoj igri i pobedi Novace.

Ali veliko hvala na cestitkama za moju pravoslavnu slavu, koju si meni i ostalima koji slave, uputio preko Britanskim medija. NEPROCENJLJIVO LEP OSECAJ.

Dosta je bilo dodvoravanja nakorektnim i ostrascenim navijacima Londona koji tenis smatraju za samo njihovu aristokratsku igru. Ne zasluzuju ni da te gledaju.

Stojan

pre 8 godina

Jedan od najtežih poraza Nadala. Lekcija i izjednačenje! Nadal se toliko trudio da digne formu (uspio) i osvoji neosvojeni zaključni turnir, a danas je naletio na boljeg igrača Novaka Đokovića. Bravo majstore. Mislim da ovaj poraz će Nadal teško preboljeti, a Novak će dobiti veliku inspiraciju za finale. Ko će u finale je veliko pitanje? Moje je mišljene da ima šanse i Vavrinka i Federer? Biće to teška i izjednačena borba. Sutra i ako Novak izgubi u finalu nije katastrofa jer ova godina je odlična po rezultatima. Danas je kod Novaka djelovao sve dobro, a sutra treba pripremiti dobru dnevnu formu, pa šta bude da bude. Idemo tako naprijed, jako, sigurno, koncentrisano i borbeno. poz!

Bane

pre 8 godina

Kako stvari stoje od Nadala da konkretno ugrozi nekako Novaka od sada pa ubuduce je vise tesko za ocekivati..Prosto lako je izgubio ovaj mec spanac!.Jedino Rodzer se nekako drzi protiv njega i ima nacin na koji zna da ga dobije naravno samo kad se igra u dva dobijena seta..

A.

pre 8 godina

Izgleda da je bio dobar naslov u jučerašnjoj vesti "Ferer izmučio Nadala pred meč sa Novakom".

Novak je odličan, ali Nadal je verovatno bio i umoran.
Dešavalo se i Novaku da izgubi meč ako je prethodnog dana igrao sa jakim protivnikom.

U svakom slučaju, Nole zaslužuje čestitke na pobedi.

monden

pre 8 godina

Za sat i devetnaest min ? Moj trening u teretani duze traje :D
(Markic, 21. novembar 2015 16:49)

Mora da si kilav, čim ti treba više od toga, da odradiš dobar trening

Ponceaus

pre 8 godina

Ocekivalo se da ce da mu kroti lako servise,da ce da bude bolji na bekendu ali ovako da ce mu busi forhend..ne vidim nacin na koji nadal moze vise ikad da ga dobije :)

Batko

pre 8 godina

Ajmo Rafa, pokazi ko je ko u svetu tenisa osim u Srbiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 21. novembar 2015 15:18)

Ti sine definitivno na odvikavanja od pisanja glupih komentara

Ivan

pre 8 godina

Stvarno je Nadalu vreme da se povuce, ovim ponizavanjima od Djokovica kojima nema kraja bacice samo senku na celokupnu svoju uspesnu karijeru....

Beobrad

pre 8 godina

Zbog ovakvog tenisa je Novak br. 1, ako je neko mozda zaboravio kako izgleda kad odigra maksimalno!
I sutra ce demonstrirati silu u finalu!

lion

pre 8 godina

И на крају ћирилицом честита славу Србима... Шта више рећи за овакву моралну и спортску громаду?
Србија је пресрећна што те има!

Aca Znalac

pre 8 godina

Đoković je stvarno impresivan. Tenis koji igra je savršenstvo. Neću da uvredim Nadala, ali mu nije mogao parirati ni u kojem segmentu igre. Nole ga je čitao i pogađao sve što je želeo u 90% situacija. Impresivan i fantastičan u ovoj 2015. Jedva čekam finale i susret sa Vavrinkom, koji će odrati fedu.

Dynamic

pre 8 godina

Opegla ga ljudski.
Zadnji put u Pekingu kad je bilo 6:2 6:2 bilo je zapravo mnogo teže nego što je rezultat pokazivao. I ovog puta rezultat zavarava, bilo je mnogo lakše nego 6:3 6:3.
Nadal je pored svih poraza zadnjih par meseci ostao pozitivan - ovog puta ne znam baš sa kakvim mislima će na zimsku pauzu. Videlo se na mreži da je očajan i da ga je Novak vratio u realnost. A opet ne mogu da razumem da je toliko zapinjao prtiv Ferera, kao da je junac od 18 godina. Ne kontam.
Novak, šta reći, vrhunska partija ali vidi se već da mu svega preko glave i da bi najradije na odmor. Biće teško u finalu pogotovu ako opet dođe Federer

maxa

pre 8 godina

Ово није ни 50% Надала од меча са Вавринком и Марејем.... Нема дубоких лопти, сваки трећу форхенд грешка, нема те брзине.... страшно, а таман сам мислио да се вратио....
(Рико, 21. novembar 2015 16:43)

znaš kako, ima tu malo i novakove zasluge (namig)

РЕПУБЛИКА СРПСКА

pre 8 godina

Еј људи, Новак ми честитао славу, како победом, тако и путем поруке на објективу камере.

Поштовање и захвалност за претежно мушки део припитих гостију, али хвала и Саксонцима што ми пренеше честитке.

Фини и увиђајни неки људи на том острву...

Pelagija

pre 8 godina

Naravno da sam oduševljena, Novak je opet i opet i opet igrao
f a n t a s t i č n o.
I samo me to opet podstaklo da se javim, jerbo konstantno se ponavljaju isti komentatori sa istim komentarima, u stilu - dobar je, loš je, bilo je boljih al' su sada bolesni, ima boljih koji su sada matori, biće boljih ali su danas mladi...
Aman ljudi, budimo realni, nepristrasni, objektivni - Novak je prosto takav kakav je - IZUZETAN. A šta se dešava kada si izuzetan i darovit čovek u Srbiji - pa to je, po pravilu, ovde teško priznati kada si sam mali, beznačajan i uskogrud.
Nije ni čudno što su "veliki" Srbi morali da odu iz svog sela da bi raširili krila (počnimo od Sv. Save, recimo, Vuka Karadžića i tako dalje, pa sve do Tesle i naših fantastičnih sportista).

I, da ne duljim, veliko saučešće neelokventnom Jumku sa sve kompanjonima. Doći će i tvojih pet minuta, dušo. Tvoja mržnja dopire samo do tvojih bližnjih, ne doseže te Novakove visine.

Jova

pre 8 godina

Gajetano je napisao ( divan komentar ) prije meča.

"Ali cak i ako umorni ratnik poklekne, ko mu ista moze zameriti? Divno je bilo biti Novakov navijac ove sezone, sezone u kojoj je iza sebe ostavio pustos, ne samo na terenu vec i u srcima vec vise od decenije brizljivo uzgajane armije Fedal navijaca:)))!"

Samo da se malo nadovežem na poslednju rečenicu.

Slučajno sam upoznala Novozelanđanina, uspješnog poslovnog čovjeka koji ima firmu u Slo, velikog ljubitelja tenisa i navijača Federera. Elem, čovjek postao skoro depresivan, rjetko gleda tenis, ogadio mu ga Novak.

PS: jako mi je drago što umorni ratnik ne pokleknu.

Pozdrav svima

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Ooo javio se Jumko osvajac zlatnih medalja na SP,EP,OI u igrama sa loptom.Ali samo u snu.Na javi najblize lopti je bio kada je prosao pored izloga sportske radnje!!

Mikii

pre 8 godina

Zadnje vreme doslo izgleda, Novak jace forhend od Rafe udara. Cestitke za Djokovica na laksem treningu, protiv ovog decka koji eto samo likom podseca na onog velikana od pre 5,6,7 godina. Sto se tice finala, ocekujem da Federer ima tezi mec protiv Wawrinke veceras, nego u eventualnom duelu sa Djokovicem. Zna tata sta Nolu treba.

matori

pre 8 godina

Novak ga je izbombardovao...možda je malo više grešio, ali to je posledica današnje agresivne igre. Novak je danas bio potpuno drugačiji igrač od onoga što je prikazao u poslednja dva meča. Ni traga umoru, malodušnosti, dekoncetrisanosti. Još jedan u ovom stilu i na odmor!!!
Idemooooo!!!!

mmm

pre 8 godina

kada je napisao ono na kameri suze mi potekose iako nisam zaplakao skoro nikada !!! nole tebi je premalo reci hvala za sve ! javno ti kazem , ako ti ikada nedaj boze bude trebao bubreg ili bila sta drugo evo dajem ti !!!

Shomi

pre 8 godina

Podseca me na isposnika, ono sto je Deniker u XIX veku opisao kao dinarski tip:
visok rast, mrka boja kože, tamna kosa, tamne oči, dugačko lice, prav ili orlovski povijen nos, razvijene i naglašene obrve, isturene jagodice.
Kada to spojite sa Bekerom iz najboljih dana dobijete: killing machine

Pokusaj objektivnog gledanja na stvari.

pre 8 godina

Sve SAD drzave i sva zapadna Evropa navija celu sezonu protiv Noleta, a on im stvalja lekovite tople i hladne obloge na svakom turniru. Valjda ce da ih izleci uskoro.

Jos mi covek cestitao porodicnu slavu iz Londona. Nevidjen lik. Cudo od coveka, ali u pravom smislu te reci.

optimus prime

pre 8 godina

Bila je to rafalna paljba Novaka Djokovica, 89 posto ubačenog prvog servisa, Nadal nije znao šta ga je snašlo. A komentator Višković je u jednom trenutku rekao, au šta radi ovo Novak.

anica

pre 8 godina

Svaka ti cast na svemu...tenis perfekcija, udarci, dusa ti cista, nema tih reci koje mogu da opisu srecu Nole. Bravo.
I na kraju cestitao slavo...Ponos Nas.

vlajzi

pre 8 godina

Ovo je savrsenstvo i cas tenisa kao sto je i Srbija najrazvijenija zemlja na svetu.
(Jumko, 21. novembar 2015 16:45)

Sto ga volim kad cmizdri. Joooj sto sam srecan! :D :*

srecna slava

pre 8 godina

Kako Nole cestira slavu Srbima, pocisti Nadala bas u vreme rucka i to bez previse neizvesnosti da bi ljudi mogli da uzivaju u slavskom rucku a ne da se nerviraju.

Svaka ti cast Nole, hejteri crknite slobodno.

toliko

pre 8 godina

Realno, Novak je dostigao stadijum karijere kada Federer ili Nadal mogu da ga pobede SAMO kada on igra loše. Drugačiji scenario Novakovog poraza nije moguć.

Danevla

pre 8 godina

Federer svima zadaje domaći zadatak kako treba da se igra protiv Đokovića.Agresivno na vinere,iz sve snage,dobar servis.Nadal nije imao nijednu brejk loptu.Nema nikakvu šansu,valjda je dobio tek jedan meč u poslednjih njihovih deset.Razumem što ne ume da servira kako dolikuje vrhunskom teniseru(ne znam zbog čega do sada nije angažovao nekoga da mu unapredi osnovni element igre),ali da dozvoli da jedan Đoković udara jače forhend od njega, e to mi uopšte nije jasno.

Zoran Mk

pre 8 godina

Rapsodija tenisa!

Ne secam se da je neko nekad ovako napenalio i razbio Nadala, u doslovce SVIM segmentima teniske igre.

Nisam babunoidni patrijotski kockoglavi "navijac" (nisam iz Srbije, ali Novak mi je u tom smislu bas kao svoj) pa da sada raspalim po Rogeru (Rodja, Feda, loknica, placljivko, dzemperce itd) koga, treba li to pomenuti, svi prizeljkuju za sutrasnje finale. Roger u pogledu tog "match-upa" nije Novaku lak protivnik kao Rafa,naprotiv, i nece tako olako dozvoliti da bide potucen do nogu.

Ali sacekajmo, i Stan se ovde pita puno toga.. mada mislim da ce Svajcarci biti pametniji od prosle godine i nekako eskivirati 3 seta. Mozda se diskretno dogovore da onaj ko izgubi prvi dzentlmenski pusti i drugi set.

Ako kojim slucajem ovo objavite (nisam bas ubedjen), popice salvu minusa.. Vise me interesuje koiko ce biti pluseva tj onih ljudi s kojima se mozemo razumeti.

Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa

Obelix

pre 8 godina

Puna mi je kuca gostiju.

Divan osecaj slava mi je.

Hvala Novace na cestitkama kako meni kao domacinu tako i gostima koji su uzivali u rapsodiji.

Pomalo mi zao Spanca, ali po opstem utisku gostiju, ostrasscenih Britanaca, kvazi publike, nikakao.

maestro

pre 8 godina

Ovo je hardcore po.n kategorija sta im Nole radi ,ali i svojevrsni vid kosmicke pravde-jer da nije bilo astme,celijakije,bronhitisa i mnogih vidova zdravstvenih problema imao bi Nole vise gs-ova,alii ovako se stice utisak da ce Nole da bude najveci ikada,krenulo ga ,uz malo srece i dobro zdravlje on ce jos dugo godina biti imperator teniskog carstva!!!Pozdrav!

masterkg

pre 8 godina

Gde je sad kompleksas Jumko da prokomentarise ovo rutinsko razbijanje od strane Novaka? I ja sam lud sto dajem na vaznosti toliko iskompleksiranom liku, koji sigurno nema nikakav uspeh u zivotu, nego po ceo dan komentarise samo Novakove tekstove na b92.
(Jednostavno No.1 :), 21. novembar 2015 16:28)
Veruj mi da si ti više prso od Jumka .....

poli-gaf

pre 8 godina

A lepo sam vam rekao da Nole igra od PF i u finalu..nisam siguran da će to biti Federer, mada bih voleo da ga demolira...sada to može, ipak je teško u par dana dobiti Federera i obrnuto! Nole je to znao i odigrao nešto opušteniji meč, sada nema opuštanja. .gas do daske!!! Vreme je da se NOVAK apsolutno podrži. .ko razume shvatiće! Ajde SRBI UJEDINITE SE!!!

Nebojša

pre 8 godina

Sjajan meč sjajan i Novak sa ovom igrom uzeće trofej ali kažem sa rezervom zbog nešto lošije igre u grupi osim prvog meča ali teško da može tri loša meča na jednom turniru da odigra tako da bi trebalo da bude pravi u finalu dobro će mu doći ovaj malo veći odmor ali ipak mislim da nije baš fer u odnosu na drugog finalistu koji će imati šest do osam sati manje vremena da se oporavi nego Novak.

Saša

pre 8 godina

Ovaj čovek počeo i slave da čestita pobedama nad velikanima ovog sporta, uskoro će i sredom i petkom i subotom i nedeljom, ma human je to dečko, hvala ti majstore.

zika

pre 8 godina

15 finale zaredom i to u jednoj sezoni, nemam reci. Ako gledamo na uzastopna finala ali ne samo u jednoj sezoni ispred noleta su jos federer(17) i lendl (18) mislim i da ce njih stici.

dominus

pre 8 godina

Sad je vise nego jasno da je poraz od Federera,na neki nacin,takticki odradjen,a onaj protiv Berdiha...verovatno se max.stedio.Verujem da ce pobediti u finalu i u velikom stilu zavrsiti najbolju sezonu u istoriji tenisa.

Teniser

pre 8 godina

Svaka cast majstore!Jedno pitanje za Fednadalovce gdje su slavili prve gubitke bodova Djokovica ove godine i zar su stvarno mislili da Novak nece u finale a tamo i da su dvojica za se ko je pobjednik

Svete

pre 8 godina

Stari dobri vamos tamos, takva raznovrsnost, takav kvalitet sa svih strana u svim aspektima nije vidjen kod jednog igraca !!!
Bravo Djovace, 15 finale zaredom u jednoj sezoni i od toga svih 13 na velikim turnirima, neopisivo...
Ajde ovako jos jedan mec pa da podvlacimo crtu za ovu sezonu!

BMX

pre 8 godina

"srecna slava" na cirilici posle pobede na zavrsnom Mastersu u Londonu posle dominantne pobede nad Nadalom i izjadnacenje u pobedama 23-23 uz set vise 62-61....neprocenjivo, za sve ostalo tu vodja da objasni...;)

macak u cizmama

pre 8 godina

Nole je miljama iznad drugih igraca,njegova era koja je pocela jos prije nekoliko godina sada dobija zamah i tek ce se pisati o momku sa Balkana koji je u eri velikana postavio rekorde i koji ce da vjerovatno postane najbolji ikada i po GS i po broju sedmica na 1 .mjestu.Sto bi rekao moj prijatelj iz Bosne:"Jarane ,ovaj Nole ce harati i postaviti novi rekord da je i nakon 30. god. moguce naosvajati vise GS-ova!"Stoga uzivajmo dame i gospodo!Hejteri ce pocrkati,umjesto da uzivaju u eri velikana Djokovica,Nadala i Federera.Ostavite mrznju po stranu,samo vam oduzima energiju i truje vam organizam.Melji NOLE!

Srle

pre 8 godina

No1e odlican/agresivno odrao Nadala koji je odigrao odlican mec ali ne moze protiv magije. Publika i hejteri muk nadal-i su se previse. Cekamo placka ako prodje Vavrinku.

manuginobili

pre 8 godina

Rodjo-ne bih ti bio sutra u kozi ako prodjes u finale,na tvom mjestu ja bih vec poceo da spremam dzemper-zahladnilo je a sutra ce kazu biti jos hladnije...:)

samuraj

pre 8 godina

Al na kraju Srecna Slava. Onako rutinska pobeda, subotnje popodne u Londonu gde ce on veceras u Novikov na veceru a mi ostali na slave.

rejnald

pre 8 godina

Каква снага и доминација Нолета па није дао Надалу времена ни да дише:)))
А иначе они који кукају да ово није онај стари Надал,па он и када је био на врхунцу каријере није често стизао до полуфинала овог турнира,он је одиграо максимално што може па није случајно онако разбио Вавринку и Мареја,све три победе у групи.
Али Но1е је класа изнад њега и свих њих,једино донекле Федерер је конкуретан али само кад добро убацује први сервис а Ноле и нема баш свој дан.

veliki strumf

pre 8 godina

Bravo za Rafu - ispunio je svoj cilj: uzeo je cak 2 gema vise nego u Pekingu :-) Monstruozni Nole, ova igra je vrh vrhova! Neka se pripremi Rodzer, nemoj slucajno da pobegne kao prosle godine!

doca93

pre 8 godina

Srpsko Sarajevo__Da li znas sta si sada rekao, Kronova bolest i astma??? Procitaj malo kakve su to bolesti i videces da covek ne moze da se bavi sportom kao sto je tenis, pogotovu na ovom nivou, ako ima ove bolesti.
Svasta stvarno.

Mujo

pre 8 godina

Novak ga je odrao, čak i više od toga, ne znam bolju reč, samleo ga je. Samo je fama da Nadal igra dobro, čovek nema servis. U stvari ima, ali kao Ana Ivanović. Njegovi udarci više nemaju snagu, samim tim naravno ni brzinu. Tako se ne pobeđuje niko, osim onih koji ga se i dalje plaše, a takvih je sve manje.
I prestanite, molim vas, sa tim pričama o Nadalovim povredama, koje ne postoje i o čemu ni on sam ne priča. I još neka mi Jumko objasni tu Nadalovu borbenost i borbu za svaku loptu. Pa Nadal se predao još u svlačionici. Novak je prvi brejk napravio odmah i to sa 40:0 i sa 4 vinera. Nadal nije imao ni jednu brejk loptu u celom meču. I još nešto. Nemojte, molim vas, sada da počinjete kako će ga Nadal pobediti u Australiji i osvojiti još jedan GS.
A publika, ko bubice.

unpluged

pre 8 godina

Majstore, ti tenis igraš sam protiv sebe, ako ide.. Svejedno je koje preko mreže, to je dominacija, druga reč neppstoji, Bravo majstore

posmatrač

pre 8 godina

Kako su lepi ovi kišni subotnji dani uz Novaka. Pijem kaficu i uživam u vikendu. Milina. I još jedva čekaš nedelju, taj inače tako dosadan dan...

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

....dok smisljam sta da napisem,Nole mi, pisuci na kameri SRECNA SLAVA, dade inspiraciju da napisem nesto u tom stilu - odrzao Nadalu Ocenas !!!!
Svima kojima je Arandjelov dan SLAVA, nek im je SRECNO !!! A i nasem SAMPIONU srecno u sutrasnjem finalu......

Gore glavu Nole!

pre 8 godina

Ovakva "publika" apsolutno zasluzuje da joj se kaze ono sto Novak, siguran sam, misli. Da sam na njegovom mestu, ne bih vise imao nikakvog postovanja prema bilo kome, ponajmanje prema njima (publici) koji ne znaju (citaj-mrsmo im je) da nagrade dobar potez, poen, iskljucivo i jedino zato sto on dolazi od coveka koji je , eto, "niza rasa". Shame on you London!

trsa

pre 8 godina

Nadal nije onaj covek koga sam gledao u mitskim mecevima njega sa Noletom i Federerom,ili je Nole toliko napredovao igracki i mentalno da ovo deluje blago receno ne zanimljivo. Nisam bio nesto verni gledalac u vreme kada je Federer harao (dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic) pa neka mi neko kaze jel to ovako izgledalo?

rejnald

pre 8 godina

Sad i mecevi sa Nadslom pocinju da budu rezultatski nezanimljivi...Ko bi rekao da je dosao i taj dan!Inace,da Federer nema onako dobar servis mislim da bi imao manje sanse za pobedu i od Nadala...

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

@Novak je hrvat i crnogorac 50 :50
Novak je covjek prije svega ,ono sto ti koji uskogrudo i povrsno tumacis stvari nikad neces biti, pljujuci jednog od najvecih Srba iz svoje jazbine!!!!

Boban Nikolić

pre 8 godina

Još jedan u nizu Novakovih rekorda.Plasman u 15 uzastopno finale.
Šteta što nema više turnira.
Rekord za istoriju.
Sutra u 19 h.11 titula.
Idemooooo

Dragan Banjaluka

pre 8 godina

Znam da cu sada lupiti glupost; ali je li moguce da je Novak takticki odigraobprotiv Federera jer ona igra protiv Federera je mozda i najjlisija partija u poslednjih nekoliko sezona.

Рико

pre 8 godina

Ово није ни 50% Надала од меча са Вавринком и Марејем.... Нема дубоких лопти, сваки трећу форхенд грешка, нема те брзине.... страшно, а таман сам мислио да се вратио....

Polki

pre 8 godina

@Nebojsa
Naravno da je druga prica kada je Novak sa druge strane ali Rafine lopte su toliko plitke da je samo pitanja vremena kada ce doci do brejka u drugom. 80% Rafinih udaraca ide u servis polje. Rijetko koji udarac ide blizu osnovne a u grupi je druga prica bila..Sa takvom igrom protiv Novaka nema sanse..

Damir

pre 8 godina

Momentalno je 6-3,4-3...moram reći da sam razočaran Nadalovom igrom. Još nije došao ni do "deuce" na Noletov servis,često šalje balone i kratke lopte Đokoviću na izvol'te. Nema nekog rizika,ni snage u njegovoj igri. Slabo. Ostaje čekati finale i pravi,natjecateljski meč. Nadam se ipak sa Federerom,jer ne zna ni Bog kakav će Wawro izaći na teren nikad. Pa da vidimo borbu,a ne ovo. Rafa ni sjena nekadašnjeg Nadala.

Srle

pre 8 godina

Cuj ovog dole da Nadal ima vise navijaca. Pa za njega navija vecina latino populacije sto je i normalno. Novak dolazi iz male ocrnjene zemlje od zapada u kojoj ima izroda koji bi te prodali za koru leba. Jos ako si uspesan onda te mrze duplo.

igor

pre 8 godina

Gde ste sada vi koji laprdate kako su fed i nadal igrali najkvalitetniji tenis?! Od ovoga niti moze niti je ikada bilo kvalitetnijeg tenisa, bar ne od strane jednog tenisera! I da slazem se sa jednim procitanim komentarom Shame on you London, ne zasluzujete ovaj turnir zaista!!!

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Bogami,kako je krenulo ovaj Nole ce da prestigne i Federera!Cijenim da ce osvojiti najmanje 20gs-ova,AO -koji mu najvise lezi jos jedno cetiri puta,Wimbli bar tri,USO tri i RG bar jedanput.Ne moze mu na GS Fedja nista,Rafa nije bolestan niti je imao povrede,slijepo crijevo mu se davno saniralo-jednostavno unistio ga je njegov stil igranja koji se vise bazirao na fizickom trosenju nego na teniskoj inteligenciji i talentu,i automatski pored fizicke nemoci on sad ima i psihicku blokadu.Nole me podsjeca na Pistol Pita koji je uz konstantnu nasljednu anemiju -talasemiju bio nekada daleko najbolji igrac ,a NO1e je uz svoje bolesti-astmu,Kronovu bolest i jos svasta nesto, se uzdigao do neslucenih visina i tek ce,samo treba uzivati u cinjenici da smo savremenici velikog igraca i velikog covjeka Novaka Djokovica!

markooo

pre 8 godina

Piši ćirilicom da te cijeli svijet razumije! Zbog ovoga nije najomiljeniji u svijetu, ali bitno je da se održava tradicija i da se pošalje poruka narodu na ovaj svečan dan.

Jednostavno No.1 :)

pre 8 godina

Gde je sad kompleksas Jumko da prokomentarise ovo rutinsko razbijanje od strane Novaka? I ja sam lud sto dajem na vaznosti toliko iskompleksiranom liku, koji sigurno nema nikakav uspeh u zivotu, nego po ceo dan komentarise samo Novakove tekstove na b92.

Struki

pre 8 godina

@Glavu gore Novace,iskulirao ih je na kraju meca,sa sve cirilicom i cestitkom svima koji danas slave Arandjelovdan! Srbin,genijalac,ma nemam vise reci da opisem ovakvu ljudsku velicinu i ovakvog sportistu! Ziv i zdrav nam bio Novace i jos dosta vremena da nas uveseljavas!

Dejan V

pre 8 godina

Ovakva "publika" apsolutno zasluzuje da joj se kaze ono sto Novak, siguran sam, misli. Da sam na njegovom mestu, ne bih vise imao nikakvog postovanja prema bilo kome, ponajmanje prema njima (publici) koji ne znaju (citaj-mrsmo im je) da nagrade dobar potez, poen, iskljucivo i jedino zato sto on dolazi od coveka koji je , eto, "niza rasa". Shame on you London!
(Gore glavu Nole!, 21. novembar 2015 16:24)

Niza rasa?? Gle, Novak Djokovic kao i 70% Balkanaca pripada I2 ili E-V13 haplogrupi, sto ga cini Staro-Evropejcem, koji nikako ne mogu biti "niza rasa" od bilo koga. Samo moze biti obrnuto, jer su isti ti Englezi zapravo Turska plemena iz centralne Azije, bas kao i vecina Spanaca i Francuza. Turkmeni i Baskiri, prijatelju. Ajd pozdrav.

DjaPe

pre 8 godina

Kakav jaz izmedju komentara svih sportskih strucnjaka i teniskih komentatora na svetskim televizijama koji ne prestaju da izraze reci hvale za vrhunski tenis Novaka od kojeg su mnogi aspekti najbolji u istoriji i dobar deo komentara ovde kojima Novakov protivnik pobedio sam sebe.

777

pre 8 godina

ovo nije Nadal iz grupe,nazalost.
(:), 21. novembar 2015 16:13)

Novakova zasluga, i da je hteo da igra bolje, Novak mu to nije dozvolio. Da li si isto primetio da i ovo nije Novak iz grupe?

lovac_u_mutnom

pre 8 godina

Ni meni se ne ide na posao pa moram. Tako i ti Nole, odradi jos ova dva meca i teraj na odmor.....ja cu ipak sacekati da me gazda sam posalje na godisnji....

gosa

pre 8 godina

Šta god da uradi ako zbog toga prestanete da ovoliko pišete o njemu, podići ću mu spomenik! (Jelenko, 21. novembar 2015 14:51)

NE NEGO CE O TEBI DA PISU :)))

Srdjan

pre 8 godina

Svidja mi se ovo, najvise jer Novak ne djeluje psihicki ispraznjeno sto se mozda i moglo ocekivati posle ovakve sezone. Navijam za finale Novak-Federer! :)

Nebojša

pre 8 godina

Rafa ni blizu igre kao u grupi...
(Polki, 21. novembar 2015 15:36)

Kakvi protivnici takva i igra Novak je ipak nešto drugo u odnosu na Mareja i Wavrinku a kada tu dodaš i strah koji mora da postoji bar malo kod Nadala dobiješ ovo što gledaš.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Eto, jos jednom se pokazalo da su sve kritike neosnovane, pa i glupe (moram da kazem). Novak opet dize nivo kada treba. Zar posle ovoliko vremena i dalje mnogi ne znaju naseg coveka? Naravno, uvek postoji los dan, i nece uvek biti u stanju da to uradi. Ali hove u 99 posto slucajeva. Idemo Noki do konacnog trijumfa.

MILOS

pre 8 godina

Smatram na osnovu vidjenog u dosadasnjem toku meca da ce ga Novak u dva seta pobijediti. Dalje, sto se tice sutrasnjeg finala sa vjerujem Federerom opet smatram da ce Novak zadrzati energiju sa kojom je usao u duel za Nadalom.
Pozdrav svim ljudima dobre volje!

VUJKE

pre 8 godina

Pobedice ga,mada Nadal je u blagom zaletu što se tiče samopouzdanja.
Kraj je sezone i jednostavno je i novak blago prezasicen što ne znači da će se predati lako.
Veliki je to meč i drago mi je sto se opet sastaju divovi teniske borbe.
Navijam na Naleta i predviđam 7:5;4:6;6:3.

Aleksandar

pre 8 godina

Ovo zaista postaje dosadno. Unapred se zna rezultat, sem kad Nole resi da po nekad pusti Federera da pobedi, cisto da stadioni ne zvrje prazni, jer se unapred sve zna, a ljudi nece da bacaju velike pare da bi videli vec vidjeno.

VUJKE

pre 8 godina

Pobedice ga,mada Nadal je u blagom zaletu što se tiče samopouzdanja.
Kraj je sezone i jednostavno je i novak blago prezasicen što ne znači da će se predati lako.
Veliki je to meč i drago mi je sto se opet sastaju divovi teniske borbe.
Navijam na Naleta i predviđam 7:5;4:6;6:3.

zika

pre 8 godina

To je to kad igra protiv nadala uvek je motivisan odmah igra jace agresivnije sa vise zelje takodje i protiv rodzera. Protiv ostalih igra kolko treba.

ЈоВ

pre 8 godina

Читам ове хејтерске коментаре на 4-1 за Нолета и његових силних винера и не силази ми кез са лица...

DMilos

pre 8 godina

Ovde se vidi koliko je Novak igrao lose protiv Federera, ovo je igra sa Vimbldona i bolje, vise bih voleo da Novak ima los dan sa Nadalom nego sa Federerom, volim kada gazi podmuklog Federera!

Tenis

pre 8 godina

Da je umor prisutan kod Noleta, jeste. Nadal je odmorniji, ali my fali samopouzdanja sa Noletom. Smatram da Novak i sa pola snage moze da dobije Nadala, pogotovo ove sezone kada je Novak neprokosnoven I Na vrhunskom nivou, a Nasal ispod svakog prosjeka. Uzivajmo u svakom slucaju. Idemooooo u finaleeee da zapecatimo ovu fascinantnu sezonu, pa na zasluzeni odmor. Srecno kralju

Vlada

pre 8 godina

Koji je to stepen samopouzdanja, kada na 5:2 praktično poklanja Nadalu njegov servis-gem, a razlika je samo 1 brejk, da bi dobio sa 6:3 i pri tom ušteda energije i nerasipanje na nevažne gemove. Treba imati petlju.

milan

pre 8 godina

Nece. Zato sto kad je Rafa u formi, a nazalost zbog povrede to se zadnjih godina desava maskimalno tri meseca u sezoni, obicno dobija dva od tri meca protiv Novaka. U Parizu i Pekingu Rafa je bio daleko od fome, ali sada je dobar. Maksimalno se t za Novaka. I to mu je dobro, jer ce u suptonom imati dva poraza od "dede" Federera u 6 dana, a to je stvarno previs eza igraca koji je trenutno brpj jedan ne ATP. Đokovic je odlsican teniser, ali po kvaliteti iza Federea i Rafe. Pogledajte sta ko ima osvojeno i sve je jasno. Vise objektivnosti.

Svete

pre 8 godina

Opet pobrkani naslov, situacija na ATP listi, u sezoni 2015 i na prethodnim izdanjima ovog turnira omogucava samo jednu varijantu u naslovu ,,Hoce li Nadal pobediti Novaka'' !!
Nadam se da nece, treba Djokovic da smogne snagu i da zavrsni jednu fenomenalnu sezonu na najbolji nacin a mislim da mu je ovo danas finale pre finala, ako danas dobije Svajcarac sutra nema nikakve sanse...
I u slucaju da izgubi nema veze, to ne kvari utisak o sezoni!

sasa jokic

pre 8 godina

Ljudi Nole je totalno iscrpljen, pogotovo mentalno, tesko da ce do pobede, ali hajde da se nadamo cudu, da ce od negde izvuci dodatnu energiju.

Srle

pre 8 godina

Cuj ovog dole da Nadal ima vise navijaca. Pa za njega navija vecina latino populacije sto je i normalno. Novak dolazi iz male ocrnjene zemlje od zapada u kojoj ima izroda koji bi te prodali za koru leba. Jos ako si uspesan onda te mrze duplo.

Svete

pre 8 godina

Stari dobri vamos tamos, takva raznovrsnost, takav kvalitet sa svih strana u svim aspektima nije vidjen kod jednog igraca !!!
Bravo Djovace, 15 finale zaredom u jednoj sezoni i od toga svih 13 na velikim turnirima, neopisivo...
Ajde ovako jos jedan mec pa da podvlacimo crtu za ovu sezonu!

srecna slava

pre 8 godina

Kako Nole cestira slavu Srbima, pocisti Nadala bas u vreme rucka i to bez previse neizvesnosti da bi ljudi mogli da uzivaju u slavskom rucku a ne da se nerviraju.

Svaka ti cast Nole, hejteri crknite slobodno.

posmatrač

pre 8 godina

Kako su lepi ovi kišni subotnji dani uz Novaka. Pijem kaficu i uživam u vikendu. Milina. I još jedva čekaš nedelju, taj inače tako dosadan dan...

DMilos

pre 8 godina

Ovde se vidi koliko je Novak igrao lose protiv Federera, ovo je igra sa Vimbldona i bolje, vise bih voleo da Novak ima los dan sa Nadalom nego sa Federerom, volim kada gazi podmuklog Federera!

Eh

pre 8 godina

Sceam se kada je Djokovic pre x godina ('07 otprilike) izjavio kako Nadal nije nepobediv i da mu se ovaj zbog toga smejao na konferenciji za stampu.

Gore glavu Nole!

pre 8 godina

Ovakva "publika" apsolutno zasluzuje da joj se kaze ono sto Novak, siguran sam, misli. Da sam na njegovom mestu, ne bih vise imao nikakvog postovanja prema bilo kome, ponajmanje prema njima (publici) koji ne znaju (citaj-mrsmo im je) da nagrade dobar potez, poen, iskljucivo i jedino zato sto on dolazi od coveka koji je , eto, "niza rasa". Shame on you London!

BMX

pre 8 godina

"srecna slava" na cirilici posle pobede na zavrsnom Mastersu u Londonu posle dominantne pobede nad Nadalom i izjadnacenje u pobedama 23-23 uz set vise 62-61....neprocenjivo, za sve ostalo tu vodja da objasni...;)

markooo

pre 8 godina

Piši ćirilicom da te cijeli svijet razumije! Zbog ovoga nije najomiljeniji u svijetu, ali bitno je da se održava tradicija i da se pošalje poruka narodu na ovaj svečan dan.

Zoran Mk

pre 8 godina

Rapsodija tenisa!

Ne secam se da je neko nekad ovako napenalio i razbio Nadala, u doslovce SVIM segmentima teniske igre.

Nisam babunoidni patrijotski kockoglavi "navijac" (nisam iz Srbije, ali Novak mi je u tom smislu bas kao svoj) pa da sada raspalim po Rogeru (Rodja, Feda, loknica, placljivko, dzemperce itd) koga, treba li to pomenuti, svi prizeljkuju za sutrasnje finale. Roger u pogledu tog "match-upa" nije Novaku lak protivnik kao Rafa,naprotiv, i nece tako olako dozvoliti da bide potucen do nogu.

Ali sacekajmo, i Stan se ovde pita puno toga.. mada mislim da ce Svajcarci biti pametniji od prosle godine i nekako eskivirati 3 seta. Mozda se diskretno dogovore da onaj ko izgubi prvi dzentlmenski pusti i drugi set.

Ako kojim slucajem ovo objavite (nisam bas ubedjen), popice salvu minusa.. Vise me interesuje koiko ce biti pluseva tj onih ljudi s kojima se mozemo razumeti.

Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

@Novak je hrvat i crnogorac 50 :50
Novak je covjek prije svega ,ono sto ti koji uskogrudo i povrsno tumacis stvari nikad neces biti, pljujuci jednog od najvecih Srba iz svoje jazbine!!!!

poli-gaf

pre 8 godina

A lepo sam vam rekao da Nole igra od PF i u finalu..nisam siguran da će to biti Federer, mada bih voleo da ga demolira...sada to može, ipak je teško u par dana dobiti Federera i obrnuto! Nole je to znao i odigrao nešto opušteniji meč, sada nema opuštanja. .gas do daske!!! Vreme je da se NOVAK apsolutno podrži. .ko razume shvatiće! Ajde SRBI UJEDINITE SE!!!

toliko

pre 8 godina

Realno, Novak je dostigao stadijum karijere kada Federer ili Nadal mogu da ga pobede SAMO kada on igra loše. Drugačiji scenario Novakovog poraza nije moguć.

Volim Novaka

pre 8 godina

Sutra spektakl.

Novak kiseli kupus, renda glavice, te na kraju stavlja kamen na kacu.

Sezona najbolje zimnice ove godine.

Bravo legendo nasa.

Obelix

pre 8 godina

Puna mi je kuca gostiju.

Divan osecaj slava mi je.

Hvala Novace na cestitkama kako meni kao domacinu tako i gostima koji su uzivali u rapsodiji.

Pomalo mi zao Spanca, ali po opstem utisku gostiju, ostrasscenih Britanaca, kvazi publike, nikakao.

777

pre 8 godina

ovo nije Nadal iz grupe,nazalost.
(:), 21. novembar 2015 16:13)

Novakova zasluga, i da je hteo da igra bolje, Novak mu to nije dozvolio. Da li si isto primetio da i ovo nije Novak iz grupe?

Struki

pre 8 godina

@Glavu gore Novace,iskulirao ih je na kraju meca,sa sve cirilicom i cestitkom svima koji danas slave Arandjelovdan! Srbin,genijalac,ma nemam vise reci da opisem ovakvu ljudsku velicinu i ovakvog sportistu! Ziv i zdrav nam bio Novace i jos dosta vremena da nas uveseljavas!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Eto, jos jednom se pokazalo da su sve kritike neosnovane, pa i glupe (moram da kazem). Novak opet dize nivo kada treba. Zar posle ovoliko vremena i dalje mnogi ne znaju naseg coveka? Naravno, uvek postoji los dan, i nece uvek biti u stanju da to uradi. Ali hove u 99 posto slucajeva. Idemo Noki do konacnog trijumfa.

Boban Nikolić

pre 8 godina

Još jedan u nizu Novakovih rekorda.Plasman u 15 uzastopno finale.
Šteta što nema više turnira.
Rekord za istoriju.
Sutra u 19 h.11 titula.
Idemooooo

zika

pre 8 godina

15 finale zaredom i to u jednoj sezoni, nemam reci. Ako gledamo na uzastopna finala ali ne samo u jednoj sezoni ispred noleta su jos federer(17) i lendl (18) mislim i da ce njih stici.

macak u cizmama

pre 8 godina

Nole je miljama iznad drugih igraca,njegova era koja je pocela jos prije nekoliko godina sada dobija zamah i tek ce se pisati o momku sa Balkana koji je u eri velikana postavio rekorde i koji ce da vjerovatno postane najbolji ikada i po GS i po broju sedmica na 1 .mjestu.Sto bi rekao moj prijatelj iz Bosne:"Jarane ,ovaj Nole ce harati i postaviti novi rekord da je i nakon 30. god. moguce naosvajati vise GS-ova!"Stoga uzivajmo dame i gospodo!Hejteri ce pocrkati,umjesto da uzivaju u eri velikana Djokovica,Nadala i Federera.Ostavite mrznju po stranu,samo vam oduzima energiju i truje vam organizam.Melji NOLE!

veliki strumf

pre 8 godina

Bravo za Rafu - ispunio je svoj cilj: uzeo je cak 2 gema vise nego u Pekingu :-) Monstruozni Nole, ova igra je vrh vrhova! Neka se pripremi Rodzer, nemoj slucajno da pobegne kao prosle godine!

MILOS

pre 8 godina

Smatram na osnovu vidjenog u dosadasnjem toku meca da ce ga Novak u dva seta pobijediti. Dalje, sto se tice sutrasnjeg finala sa vjerujem Federerom opet smatram da ce Novak zadrzati energiju sa kojom je usao u duel za Nadalom.
Pozdrav svim ljudima dobre volje!

Mujo

pre 8 godina

Novak ga je odrao, čak i više od toga, ne znam bolju reč, samleo ga je. Samo je fama da Nadal igra dobro, čovek nema servis. U stvari ima, ali kao Ana Ivanović. Njegovi udarci više nemaju snagu, samim tim naravno ni brzinu. Tako se ne pobeđuje niko, osim onih koji ga se i dalje plaše, a takvih je sve manje.
I prestanite, molim vas, sa tim pričama o Nadalovim povredama, koje ne postoje i o čemu ni on sam ne priča. I još neka mi Jumko objasni tu Nadalovu borbenost i borbu za svaku loptu. Pa Nadal se predao još u svlačionici. Novak je prvi brejk napravio odmah i to sa 40:0 i sa 4 vinera. Nadal nije imao ni jednu brejk loptu u celom meču. I još nešto. Nemojte, molim vas, sada da počinjete kako će ga Nadal pobediti u Australiji i osvojiti još jedan GS.
A publika, ko bubice.

Saša

pre 8 godina

Ovaj čovek počeo i slave da čestita pobedama nad velikanima ovog sporta, uskoro će i sredom i petkom i subotom i nedeljom, ma human je to dečko, hvala ti majstore.

DjaPe

pre 8 godina

Kakav jaz izmedju komentara svih sportskih strucnjaka i teniskih komentatora na svetskim televizijama koji ne prestaju da izraze reci hvale za vrhunski tenis Novaka od kojeg su mnogi aspekti najbolji u istoriji i dobar deo komentara ovde kojima Novakov protivnik pobedio sam sebe.

Jednostavno No.1 :)

pre 8 godina

Gde je sad kompleksas Jumko da prokomentarise ovo rutinsko razbijanje od strane Novaka? I ja sam lud sto dajem na vaznosti toliko iskompleksiranom liku, koji sigurno nema nikakav uspeh u zivotu, nego po ceo dan komentarise samo Novakove tekstove na b92.

gosa

pre 8 godina

Šta god da uradi ako zbog toga prestanete da ovoliko pišete o njemu, podići ću mu spomenik! (Jelenko, 21. novembar 2015 14:51)

NE NEGO CE O TEBI DA PISU :)))

Pokusaj objektivnog gledanja na stvari.

pre 8 godina

Sve SAD drzave i sva zapadna Evropa navija celu sezonu protiv Noleta, a on im stvalja lekovite tople i hladne obloge na svakom turniru. Valjda ce da ih izleci uskoro.

Jos mi covek cestitao porodicnu slavu iz Londona. Nevidjen lik. Cudo od coveka, ali u pravom smislu te reci.

ЈоВ

pre 8 godina

Читам ове хејтерске коментаре на 4-1 за Нолета и његових силних винера и не силази ми кез са лица...

samuraj

pre 8 godina

Al na kraju Srecna Slava. Onako rutinska pobeda, subotnje popodne u Londonu gde ce on veceras u Novikov na veceru a mi ostali na slave.

rejnald

pre 8 godina

Sad i mecevi sa Nadslom pocinju da budu rezultatski nezanimljivi...Ko bi rekao da je dosao i taj dan!Inace,da Federer nema onako dobar servis mislim da bi imao manje sanse za pobedu i od Nadala...

manuginobili

pre 8 godina

Rodjo-ne bih ti bio sutra u kozi ako prodjes u finale,na tvom mjestu ja bih vec poceo da spremam dzemper-zahladnilo je a sutra ce kazu biti jos hladnije...:)

dominus

pre 8 godina

Sad je vise nego jasno da je poraz od Federera,na neki nacin,takticki odradjen,a onaj protiv Berdiha...verovatno se max.stedio.Verujem da ce pobediti u finalu i u velikom stilu zavrsiti najbolju sezonu u istoriji tenisa.

Dragan Banjaluka

pre 8 godina

Znam da cu sada lupiti glupost; ali je li moguce da je Novak takticki odigraobprotiv Federera jer ona igra protiv Federera je mozda i najjlisija partija u poslednjih nekoliko sezona.

VUK

pre 8 godina

pobedi večeras, samo pobedi večeras, pobedi, Wawrinka ne zapinji, neka pobedi, samo neka pobedi i ne obuče džemper.. neka dođe sutra.. dođi sve ti....

Vlada

pre 8 godina

Koji je to stepen samopouzdanja, kada na 5:2 praktično poklanja Nadalu njegov servis-gem, a razlika je samo 1 brejk, da bi dobio sa 6:3 i pri tom ušteda energije i nerasipanje na nevažne gemove. Treba imati petlju.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Bogami,kako je krenulo ovaj Nole ce da prestigne i Federera!Cijenim da ce osvojiti najmanje 20gs-ova,AO -koji mu najvise lezi jos jedno cetiri puta,Wimbli bar tri,USO tri i RG bar jedanput.Ne moze mu na GS Fedja nista,Rafa nije bolestan niti je imao povrede,slijepo crijevo mu se davno saniralo-jednostavno unistio ga je njegov stil igranja koji se vise bazirao na fizickom trosenju nego na teniskoj inteligenciji i talentu,i automatski pored fizicke nemoci on sad ima i psihicku blokadu.Nole me podsjeca na Pistol Pita koji je uz konstantnu nasljednu anemiju -talasemiju bio nekada daleko najbolji igrac ,a NO1e je uz svoje bolesti-astmu,Kronovu bolest i jos svasta nesto, se uzdigao do neslucenih visina i tek ce,samo treba uzivati u cinjenici da smo savremenici velikog igraca i velikog covjeka Novaka Djokovica!

Svete

pre 8 godina

Opet pobrkani naslov, situacija na ATP listi, u sezoni 2015 i na prethodnim izdanjima ovog turnira omogucava samo jednu varijantu u naslovu ,,Hoce li Nadal pobediti Novaka'' !!
Nadam se da nece, treba Djokovic da smogne snagu i da zavrsni jednu fenomenalnu sezonu na najbolji nacin a mislim da mu je ovo danas finale pre finala, ako danas dobije Svajcarac sutra nema nikakve sanse...
I u slucaju da izgubi nema veze, to ne kvari utisak o sezoni!

dudo

pre 8 godina

Naraode, meni malo zao Nadala. Nije los momak.

Ali mi nimalo nije zao Britanske publike, koja je veceras dozivela paralizu facijalis Novakovim jakim i za njih opasnim po zdravlje udarcima.

Srle

pre 8 godina

No1e odlican/agresivno odrao Nadala koji je odigrao odlican mec ali ne moze protiv magije. Publika i hejteri muk nadal-i su se previse. Cekamo placka ako prodje Vavrinku.

pusa miki

pre 8 godina

i nasem n0letu se posrecilo, Nadal imao manje od 24h sata odmora, inace bi rastavio n0leta ko dete lego igracku
(Dr. Roddick, 21. novembar 2015 16:46)

Ti baš uporan!? Možeš ti do sutra da pišeš "naš nole... našeg nola itd", a svi odavno znaju da su vaši neki drugi (Čilić, Dodig, Ćorić). Ok, dobra ti je bila ta provokacija neko vreme, ali ta ti fora susjed više ne prolazi pošto su te svi odavno provalili, i zaista je čudno da se toga ne stidiš. A da, Dučić! Sada se samo sramotiš, i sebe i svoj narod, protiv koga inače nemam ništa. Pusa!

PS: Pozdravila te ćirilica he he

Marko

pre 8 godina

Jedna pobeda od obaranja Federerovog rekorda na GOAT listi za BEST SEASON.Federer drzi rekord sa 40 poena iz sezone 2006,a Novak sa ovim finalom se izjednacio sa Lejverom na drugom mestu sa 39 poena.Ako pobedi u finalu dobija jos dva poena i postavlja novi rekord od 41 poen koji ce tesko neko nekad oboriti.Federer kao covek koji je opcinjen rekordima to sigurno zna,zato ce da zapne iz petnih zila da to spreci.

Nestvarni Nole

pre 8 godina

Sta kazu strani portali ? Nestizem da pogledam . Imaju li malo Empatije prema Srbinu? Pozdrav za Porodicu Djoković. Srecna slava svima koji slave danas.

Teniser

pre 8 godina

Svaka cast majstore!Jedno pitanje za Fednadalovce gdje su slavili prve gubitke bodova Djokovica ove godine i zar su stvarno mislili da Novak nece u finale a tamo i da su dvojica za se ko je pobjednik

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

....dok smisljam sta da napisem,Nole mi, pisuci na kameri SRECNA SLAVA, dade inspiraciju da napisem nesto u tom stilu - odrzao Nadalu Ocenas !!!!
Svima kojima je Arandjelov dan SLAVA, nek im je SRECNO !!! A i nasem SAMPIONU srecno u sutrasnjem finalu......

trsa

pre 8 godina

Nadal nije onaj covek koga sam gledao u mitskim mecevima njega sa Noletom i Federerom,ili je Nole toliko napredovao igracki i mentalno da ovo deluje blago receno ne zanimljivo. Nisam bio nesto verni gledalac u vreme kada je Federer harao (dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic) pa neka mi neko kaze jel to ovako izgledalo?

Nebojša

pre 8 godina

Rafa ni blizu igre kao u grupi...
(Polki, 21. novembar 2015 15:36)

Kakvi protivnici takva i igra Novak je ipak nešto drugo u odnosu na Mareja i Wavrinku a kada tu dodaš i strah koji mora da postoji bar malo kod Nadala dobiješ ovo što gledaš.

Dejan V

pre 8 godina

Ovakva "publika" apsolutno zasluzuje da joj se kaze ono sto Novak, siguran sam, misli. Da sam na njegovom mestu, ne bih vise imao nikakvog postovanja prema bilo kome, ponajmanje prema njima (publici) koji ne znaju (citaj-mrsmo im je) da nagrade dobar potez, poen, iskljucivo i jedino zato sto on dolazi od coveka koji je , eto, "niza rasa". Shame on you London!
(Gore glavu Nole!, 21. novembar 2015 16:24)

Niza rasa?? Gle, Novak Djokovic kao i 70% Balkanaca pripada I2 ili E-V13 haplogrupi, sto ga cini Staro-Evropejcem, koji nikako ne mogu biti "niza rasa" od bilo koga. Samo moze biti obrnuto, jer su isti ti Englezi zapravo Turska plemena iz centralne Azije, bas kao i vecina Spanaca i Francuza. Turkmeni i Baskiri, prijatelju. Ajd pozdrav.

stiven

pre 8 godina

Zašto toliko pišete o publici ? Pa oni sinoć nisu bili ni na strani Marija sa aplauzima, iako je Britanac. Meni je najvažnije da je naš Nole pobedio, pa uprkos publici. Neka Bog blagoslovi njegovu majku što nam ga rodi takvog kakav je čovek i sportista. Hvala ti Nole što nas sve činiš srećnim.

maestro

pre 8 godina

Ovo je hardcore po.n kategorija sta im Nole radi ,ali i svojevrsni vid kosmicke pravde-jer da nije bilo astme,celijakije,bronhitisa i mnogih vidova zdravstvenih problema imao bi Nole vise gs-ova,alii ovako se stice utisak da ce Nole da bude najveci ikada,krenulo ga ,uz malo srece i dobro zdravlje on ce jos dugo godina biti imperator teniskog carstva!!!Pozdrav!

lovac_u_mutnom

pre 8 godina

Ni meni se ne ide na posao pa moram. Tako i ti Nole, odradi jos ova dva meca i teraj na odmor.....ja cu ipak sacekati da me gazda sam posalje na godisnji....

neutralni felsh

pre 8 godina

djokovic je u zivotnoj formi i u zrelom periodu teniske karijere, ovakva igra je posledica toga. jos da vidimo kako ce proci sledeci okrsaj sa chicha federerom, koji je takodje u odlicnoj kuler formi, to je bas iskusio djokovic na svojoj kozi pre neki dan. mozda ga je cak podsvesno potcenio. ali sledeci put nece... dakle, poenta je da zivimo u zanimljivo tenisko vreme, ili,
fudbalski receno, djokovic je trenutno jak ko barsa ;)

sweswe

pre 8 godina

...eto, malo jaci trening za Novaka danas. Kontrola meca od prve sekunde.
Mirka se do'vatila igala i pocela polako sa klot-frket-klot mustrom, muza joj
malo strecka u ledjima.

Aleksandar

pre 8 godina

Ovo zaista postaje dosadno. Unapred se zna rezultat, sem kad Nole resi da po nekad pusti Federera da pobedi, cisto da stadioni ne zvrje prazni, jer se unapred sve zna, a ljudi nece da bacaju velike pare da bi videli vec vidjeno.

igor

pre 8 godina

Gde ste sada vi koji laprdate kako su fed i nadal igrali najkvalitetniji tenis?! Od ovoga niti moze niti je ikada bilo kvalitetnijeg tenisa, bar ne od strane jednog tenisera! I da slazem se sa jednim procitanim komentarom Shame on you London, ne zasluzujete ovaj turnir zaista!!!

Sarajlija

pre 8 godina

E tako balkanac začepi gubice ovim Englezima, a baška nadigra Nadala.
Meni se čini da je ovaj meč i vrijedna pobjeda Novaka teže pala Englezima nego Rafi.
Aferim Novače.
Svim Srbima srećna slava, uz izvinjenje, jer nemam pojma sta slave. Ma neka je veselo.

pusa

pre 8 godina

I onda se nađe neka budala da kaže da je Novak "prebacivač loptice", da igra defanzivan tenis, da pimpluje itd bla bla.....
Kad je Federer odigrao ovako protiv Nadala, gospodo hr mrzitelji?

unpluged

pre 8 godina

Majstore, ti tenis igraš sam protiv sebe, ako ide.. Svejedno je koje preko mreže, to je dominacija, druga reč neppstoji, Bravo majstore

vlajzi

pre 8 godina

Ovo je savrsenstvo i cas tenisa kao sto je i Srbija najrazvijenija zemlja na svetu.
(Jumko, 21. novembar 2015 16:45)

Sto ga volim kad cmizdri. Joooj sto sam srecan! :D :*

ekg

pre 8 godina

Ovo je nesto neverovatno. Svaki poen je odigrao prvo glavom pa tek reketom.Svaki udarac je uputio na stranu gde Rafa ne misli da hoce...Nije Rafa bio los, nego je Novak bio sjajan

Srdjan

pre 8 godina

Svidja mi se ovo, najvise jer Novak ne djeluje psihicki ispraznjeno sto se mozda i moglo ocekivati posle ovakve sezone. Navijam za finale Novak-Federer! :)

zika

pre 8 godina

To je to kad igra protiv nadala uvek je motivisan odmah igra jace agresivnije sa vise zelje takodje i protiv rodzera. Protiv ostalih igra kolko treba.

hajlender

pre 8 godina

Tesko je nekoga (kao sto je Fed ili Novak) dobiti 2 puta za redom,
mislim da je Nole ipak kalkulisao protiv Rodger-a, racunao je na ponovno finale za par dana, nije ga pustio (to je glupo) ali nije odigrao svoj max i podize formu za finale. Grupni mecevi su dosta zeznuti ako treba da se odmeris sa top rivalima.
there can be only one

Чигирибаубау

pre 8 godina

Браво Ноле!!!Од почетка ове Године па у будуће овај спорт се зове "НОВАК"!!!

kosta

pre 8 godina

Bravo na strasnoj igri i pobedi Novace.

Ali veliko hvala na cestitkama za moju pravoslavnu slavu, koju si meni i ostalima koji slave, uputio preko Britanskim medija. NEPROCENJLJIVO LEP OSECAJ.

Dosta je bilo dodvoravanja nakorektnim i ostrascenim navijacima Londona koji tenis smatraju za samo njihovu aristokratsku igru. Ne zasluzuju ni da te gledaju.

lion

pre 8 godina

И на крају ћирилицом честита славу Србима... Шта више рећи за овакву моралну и спортску громаду?
Србија је пресрећна што те има!

Jova

pre 8 godina

Gajetano je napisao ( divan komentar ) prije meča.

"Ali cak i ako umorni ratnik poklekne, ko mu ista moze zameriti? Divno je bilo biti Novakov navijac ove sezone, sezone u kojoj je iza sebe ostavio pustos, ne samo na terenu vec i u srcima vec vise od decenije brizljivo uzgajane armije Fedal navijaca:)))!"

Samo da se malo nadovežem na poslednju rečenicu.

Slučajno sam upoznala Novozelanđanina, uspješnog poslovnog čovjeka koji ima firmu u Slo, velikog ljubitelja tenisa i navijača Federera. Elem, čovjek postao skoro depresivan, rjetko gleda tenis, ogadio mu ga Novak.

PS: jako mi je drago što umorni ratnik ne pokleknu.

Pozdrav svima

optimus prime

pre 8 godina

Bila je to rafalna paljba Novaka Djokovica, 89 posto ubačenog prvog servisa, Nadal nije znao šta ga je snašlo. A komentator Višković je u jednom trenutku rekao, au šta radi ovo Novak.

Novak protiv Engleza

pre 8 godina

Velike cestitke Novaku i standardno sram da bude sve koji se u publici nisu udostojili da dosledno nagrade ovakvu dobru igru Srpskog igraca.
Svi znamo i zasto je to tako, ali ovako je sladje.

this is the end

pre 8 godina

Nadal, Djokovic

Rafa: "What Novak Is Doing Is Just Amazing"
Barclays ATP World Tour Finals

Za Jumka i ostale, da ne ispadne da mi ne znamo ništa o tenisu, da ne znamo ko je najbolji, jer je Novak 'ispod' ove dvojice, e pa eto, uverili smo se danas ko je danas najbolji, verovatno, uskoro, i u istoriji ovog lepog sporta.

4noge.dobre-2noge.lose

pre 8 godina

zao mi rafe, realno. pao je psihicki, tesko je dici se posle toliko poraza. zelim mu sve najbolje. za noleta najveci rispekt, kao i uvek.

anica

pre 8 godina

Tackice, sta mislis kakav li ce repertoar biti veceras, kako god ne bila u kozi ni jednom ni drugom.
Znas i sam kako ide...ko drugom jamu kopa sam u nju upadne. Mogao bi malo pozitivnije da gledas na zivot, a? NIKO, ALI NIKO NE SME DA DIRA NOLETU STOLICU, ZAPAMTI!

doca93

pre 8 godina

Srpsko Sarajevo__Da li znas sta si sada rekao, Kronova bolest i astma??? Procitaj malo kakve su to bolesti i videces da covek ne moze da se bavi sportom kao sto je tenis, pogotovu na ovom nivou, ako ima ove bolesti.
Svasta stvarno.

Beogradska šmizla

pre 8 godina

Hvala Splićo na lepim željama. No, grešiš - Nole ima i dušu i srce i nešto sivih ćelija, veruj mi da nije robotenko, majke mi.
U svakom slučaju danas je bio fantazmagoričan, priznaj.
Pozdrav za Split, nekad veliki i topli grad, a danas... drugi put o tome.
Sve najbolje.

monden

pre 8 godina

Za sat i devetnaest min ? Moj trening u teretani duze traje :D
(Markic, 21. novembar 2015 16:49)

Mora da si kilav, čim ti treba više od toga, da odradiš dobar trening

Saša

pre 8 godina

Nema tu milosti dok se ne završe karijere, sutra da se izjednači sa prepotenkom pa onda da juri GS i da se zacementira kao najbolji igrač koji je igrao ovu igru, a znam da mu je to cilj, samo je nebo granica.

Carlos

pre 8 godina

Znaci prosto nevjerovatno.
Novak odigra savrsen poen,koji zavrsi spektakularnim vinerom I na kraju cujes providno mlak aplauz.
Rafa dobije dobar poen koji se zavrsava Novakovom greskom,publika u transu.
Nemam pravu rijec da opisem ovo,ali ovim Englezima su dobro isprali mozgove.
Mrtva trka izmedji Londonske I Njujorske publike.
Razumijem da vise simpatisu Spanca,ali onakvo nepostovanje jednog tenisera(u ovom slucaju teniskog broja 1)je preslo sve granice.
Ali I pored te cinjenice, Novak je unistio konkurenciju ove sezone.
Ako sutra dobije Novak,ovo ce I statisticki biti najuspjesnija sezona u istoriji.

this is the end

pre 8 godina

Novak Djokovic is the greatest tennis player in history

Za one koji uporno odbijaju da prihvate realnost neka odu na ESPN sajt ( vidi dole ) i sami se uvere ko je najbolji, da ne ispadne da mi Srbi preuveličavamo uspeh i značaj Novaka Đokovica. Ne znam šta još da se desi da oni progledaju?

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/14119101/why-novak-djokovic-greatest-tennis-player-history

Shomi

pre 8 godina

Podseca me na isposnika, ono sto je Deniker u XIX veku opisao kao dinarski tip:
visok rast, mrka boja kože, tamna kosa, tamne oči, dugačko lice, prav ili orlovski povijen nos, razvijene i naglašene obrve, isturene jagodice.
Kada to spojite sa Bekerom iz najboljih dana dobijete: killing machine

Tenis

pre 8 godina

Da je umor prisutan kod Noleta, jeste. Nadal je odmorniji, ali my fali samopouzdanja sa Noletom. Smatram da Novak i sa pola snage moze da dobije Nadala, pogotovo ove sezone kada je Novak neprokosnoven I Na vrhunskom nivou, a Nasal ispod svakog prosjeka. Uzivajmo u svakom slucaju. Idemooooo u finaleeee da zapecatimo ovu fascinantnu sezonu, pa na zasluzeni odmor. Srecno kralju

Batko

pre 8 godina

Ajmo Rafa, pokazi ko je ko u svetu tenisa osim u Srbiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 21. novembar 2015 15:18)

Ti sine definitivno na odvikavanja od pisanja glupih komentara

Goran

pre 8 godina

Gde bese onaj Jumko koji je predvideo da ce finale igrati Federer-Nadal. "Veciti treci" kako ga je uvredljivo nazvao je odrzao cas tenisa a neka se pripremi za sutra i "najveci svih vremena". Sledi zavrsno deranje na zavrsnom mastersu.

Milos

pre 8 godina

joj jack sparow udario sam ti slucajno minus dok sam gurao gore dole po telefonu. izvini javno. volim ga i ja kao brata rodjenog. zivio :)

N.A. Beograd

pre 8 godina

Bravo Nole genije, u inat vecinskoj publici koja je nekorektna, nisi pobedio samo Nadala vec i njih. Ne moze ti niko nista jaci si od od svih njih. Odmori i sutra u novu pobedu sa peharom u ruci pa bezbrizno sa Jelenom i Stefanom na zasluzen odmor. SRECNO LEGENDO I GENIJE OVE NASE LEPE SRBIJE!!!!!!!!

Polki

pre 8 godina

@Nebojsa
Naravno da je druga prica kada je Novak sa druge strane ali Rafine lopte su toliko plitke da je samo pitanja vremena kada ce doci do brejka u drugom. 80% Rafinih udaraca ide u servis polje. Rijetko koji udarac ide blizu osnovne a u grupi je druga prica bila..Sa takvom igrom protiv Novaka nema sanse..

РЕПУБЛИКА СРПСКА

pre 8 godina

Еј људи, Новак ми честитао славу, како победом, тако и путем поруке на објективу камере.

Поштовање и захвалност за претежно мушки део припитих гостију, али хвала и Саксонцима што ми пренеше честитке.

Фини и увиђајни неки људи на том острву...

maxa

pre 8 godina

Ово није ни 50% Надала од меча са Вавринком и Марејем.... Нема дубоких лопти, сваки трећу форхенд грешка, нема те брзине.... страшно, а таман сам мислио да се вратио....
(Рико, 21. novembar 2015 16:43)

znaš kako, ima tu malo i novakove zasluge (namig)

Leni

pre 8 godina

Imamo srecu kao "Nacija" sto imamo ovakvog genija.Naravno treba mnogo vise ulagati u ovaj sport i omoguciti klincima da "polete " i oni nekada u buducnosti !

matori

pre 8 godina

Novak ga je izbombardovao...možda je malo više grešio, ali to je posledica današnje agresivne igre. Novak je danas bio potpuno drugačiji igrač od onoga što je prikazao u poslednja dva meča. Ni traga umoru, malodušnosti, dekoncetrisanosti. Još jedan u ovom stilu i na odmor!!!
Idemooooo!!!!

Cobra

pre 8 godina

Novak nije nesto sa puno snage i szrasti odigrao sa Federerom... da ne kazem da je istaktizirao. Ali Vavrinka nece tako. Videcemo jos ko je drugi finalista.

dare slovenac

pre 8 godina

Finale če da bude sa manje poznatim švicarcem, a Roger če da sve više priča o rivalstvu sa Nadalom kao o največem u istoriji, što više če Nole da ruši rekorde, više če drugi da pričaju...

Dynamic

pre 8 godina

Opegla ga ljudski.
Zadnji put u Pekingu kad je bilo 6:2 6:2 bilo je zapravo mnogo teže nego što je rezultat pokazivao. I ovog puta rezultat zavarava, bilo je mnogo lakše nego 6:3 6:3.
Nadal je pored svih poraza zadnjih par meseci ostao pozitivan - ovog puta ne znam baš sa kakvim mislima će na zimsku pauzu. Videlo se na mreži da je očajan i da ga je Novak vratio u realnost. A opet ne mogu da razumem da je toliko zapinjao prtiv Ferera, kao da je junac od 18 godina. Ne kontam.
Novak, šta reći, vrhunska partija ali vidi se već da mu svega preko glave i da bi najradije na odmor. Biće teško u finalu pogotovu ako opet dođe Federer

rejnald

pre 8 godina

Каква снага и доминација Нолета па није дао Надалу времена ни да дише:)))
А иначе они који кукају да ово није онај стари Надал,па он и када је био на врхунцу каријере није често стизао до полуфинала овог турнира,он је одиграо максимално што може па није случајно онако разбио Вавринку и Мареја,све три победе у групи.
Али Но1е је класа изнад њега и свих њих,једино донекле Федерер је конкуретан али само кад добро убацује први сервис а Ноле и нема баш свој дан.

Damir

pre 8 godina

Momentalno je 6-3,4-3...moram reći da sam razočaran Nadalovom igrom. Još nije došao ni do "deuce" na Noletov servis,često šalje balone i kratke lopte Đokoviću na izvol'te. Nema nekog rizika,ni snage u njegovoj igri. Slabo. Ostaje čekati finale i pravi,natjecateljski meč. Nadam se ipak sa Federerom,jer ne zna ni Bog kakav će Wawro izaći na teren nikad. Pa da vidimo borbu,a ne ovo. Rafa ni sjena nekadašnjeg Nadala.

siporex

pre 8 godina

...master klas - inace - meni se dopada ovaj mracni fazon kod noleta - izazvan ili umorom ili nekom sitnijom prehladom...- nije se na kraju ni radovao pobedi... genije!

Beobrad

pre 8 godina

Zbog ovakvog tenisa je Novak br. 1, ako je neko mozda zaboravio kako izgleda kad odigra maksimalno!
I sutra ce demonstrirati silu u finalu!

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Ooo javio se Jumko osvajac zlatnih medalja na SP,EP,OI u igrama sa loptom.Ali samo u snu.Na javi najblize lopti je bio kada je prosao pored izloga sportske radnje!!

masterkg

pre 8 godina

Gde je sad kompleksas Jumko da prokomentarise ovo rutinsko razbijanje od strane Novaka? I ja sam lud sto dajem na vaznosti toliko iskompleksiranom liku, koji sigurno nema nikakav uspeh u zivotu, nego po ceo dan komentarise samo Novakove tekstove na b92.
(Jednostavno No.1 :), 21. novembar 2015 16:28)
Veruj mi da si ti više prso od Jumka .....

petarczv

pre 8 godina

Eee licemeri pre par dana ga pljujete a sad je car kralj najbolji...Nole jeste najbolji uvek i bice pa makar jos 100 x izgubio (nedaj boze) Nole GOAT oderi i fekija ako uopste prodje u finale i ako se pojavi

Corto

pre 8 godina

Kako iko moze da daje procene na bazi Nadalove igre u grupi.

Pa nije igrao sa tenuskim nozanstvom do danas, igrao je sa Top 10 igracima. Novak je nesto drugo.

Svi to znaju. Eto... gledajte. Nadal lako pregazi u grupi sve njih a onda izadje prrd teniskog boga i deluje smesno.

Sa pola snage i cak i bez puno emocija Novak mu je objasnio ko je ko. Rutinski.

Ponceaus

pre 8 godina

Ocekivalo se da ce da mu kroti lako servise,da ce da bude bolji na bekendu ali ovako da ce mu busi forhend..ne vidim nacin na koji nadal moze vise ikad da ga dobije :)

S.P.

pre 8 godina

Sa Telegraph-a:
15:33
Nadal serves to stay in it
Serving at 40-30, Nadal takes his time, maybe thinking "is this my last chance of ever beating this guy again?" Nadal does EVERYTHING he can in this rally, up to and including a desperate hotdog shot, but Djokovic is just everyhwere. It's deuce. Djokovic with a rare error, mis-hitting a forehand long. Lovely one-two from ND, the backhand sends Rafa out wide, the forehand to the other court kisses the line. Back to deuce. And he has one the next one as well. It's match point... And he has finished it in style, moving RN around, and eventually hammering home the backhand for the winner and that is that.

14:34
Djokovic 4 Nadal 1 (Novak a break up)
Djoko is moving Rafa around like a ballroom dancer guiding his partner over the dancefloor. He's able to manouevre him seemingly at well, and the under-pressure Spanish hero eventually spoons a groundstroke miles wide. However, Nadal fights back hard to win the next point and, at 30-40 on the Djokovic second serve, he is right in it in an excellent rally. But a dropshot now from Novak! This man really does have all the toys. Nadal gets there, of course he does, he's Nadal, but can only dink it up. Novak with a delicate lob, Nadal just gives up on it.
Do you give Rafa any hope in this match? Is Djokovic ending for once and for all the debate about who is the greatest of all time? Email alan.tyers@telegraph.co.uk or tweet at me @alantyers

Blaf

pre 8 godina

Zanimljivo, raspali umovi lupaju gluposti pre meča, posle meča tajac, muk i neverica. Da li plaču, što je najizglednija opcija. Ali ne vredi plakati, ne vredi suze liti, pokušajte sa psihijatrom.

Tony77

pre 8 godina

6:3-6:3
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (PFC, 21. novembar 2015 14:48) Svaka čast:)

varalica

pre 8 godina

Nole.....hvala ti sto postojis. Sta drugo da kazem....ne posustaj nikada, idi napred samo zbog sebe i ni zbog kog drugog, ovaj narod te ne zasluzuje. Ogroman pozdrav ljudino! Budi samo ziv i zdrav i ti i tvoja porodica!

Robert Lee

pre 8 godina

Svasta!
Novak nije izgubio prvih 14 meceva sa Nadalom. Pobedio ga je vec u trecem medjusobnom mecu u QF Majamija 2007.
Bar je to lako proveriti pre nego se napise.

VUJKE

pre 8 godina

Pobedice ga,mada Nadal je u blagom zaletu što se tiče samopouzdanja.
Kraj je sezone i jednostavno je i novak blago prezasicen što ne znači da će se predati lako.
Veliki je to meč i drago mi je sto se opet sastaju divovi teniske borbe.
Navijam na Naleta i predviđam 7:5;4:6;6:3.

NottinghamForest

pre 8 godina

Life, death, taxes and Novak Djokovic being better than the man on the other side of the net.
The Serb is one of life's certainties. They could re-calibrate the nearby Greenwich clock to his game it is so reliable.


http://www.bbc.co.uk/sport/live/tennis/34358178 21/11/2015

anica

pre 8 godina

Svaka ti cast na svemu...tenis perfekcija, udarci, dusa ti cista, nema tih reci koje mogu da opisu srecu Nole. Bravo.
I na kraju cestitao slavo...Ponos Nas.

Ivan

pre 8 godina

Stvarno je Nadalu vreme da se povuce, ovim ponizavanjima od Djokovica kojima nema kraja bacice samo senku na celokupnu svoju uspesnu karijeru....

nikola

pre 8 godina

Srećan sam zbog Noletove savršene igre, ali i zbog definitivnog povratka RN, odličnog tenisera i čoveka. Kada se za koju godinu penzionišu Nole, RF, Rafa, AM i Stan nastaće potop.

Podgorica

pre 8 godina

Lijepe vijesti za nas Srbe iz CG.
Novak Srbin nastavlja da igra svaki turnir nedjeljom.
Nijesam pametan, ali nijesu trebali da ga maltretiraju ovijeh drugih dana u nedjelji, kada covjek tek nedjeljom ima malo ozbiljnijeg protivnika.
Bravo mrco ljudska.

sava buric

pre 8 godina

e, je'ste primetili da hejteri polako odustaju?! ostala su jos ova dva jadnika koji se jos uvek nesto batrgaju, dok je drugima doslo iz guze u glavu! ona dva "argumenta" su im se izlizala, vise je i njima glupo da jedno - isto ponavljaju.

Mujo

pre 8 godina

Pa ljudi, zar ne bi bilo smešno da onaj koji nije mogao da se sastavi čitavu godinu i koji je imao najgoru sezonu od kada igra tenis, pobedi završni master sezone?

Pelagija

pre 8 godina

Naravno da sam oduševljena, Novak je opet i opet i opet igrao
f a n t a s t i č n o.
I samo me to opet podstaklo da se javim, jerbo konstantno se ponavljaju isti komentatori sa istim komentarima, u stilu - dobar je, loš je, bilo je boljih al' su sada bolesni, ima boljih koji su sada matori, biće boljih ali su danas mladi...
Aman ljudi, budimo realni, nepristrasni, objektivni - Novak je prosto takav kakav je - IZUZETAN. A šta se dešava kada si izuzetan i darovit čovek u Srbiji - pa to je, po pravilu, ovde teško priznati kada si sam mali, beznačajan i uskogrud.
Nije ni čudno što su "veliki" Srbi morali da odu iz svog sela da bi raširili krila (počnimo od Sv. Save, recimo, Vuka Karadžića i tako dalje, pa sve do Tesle i naših fantastičnih sportista).

I, da ne duljim, veliko saučešće neelokventnom Jumku sa sve kompanjonima. Doći će i tvojih pet minuta, dušo. Tvoja mržnja dopire samo do tvojih bližnjih, ne doseže te Novakove visine.

mmm

pre 8 godina

kada je napisao ono na kameri suze mi potekose iako nisam zaplakao skoro nikada !!! nole tebi je premalo reci hvala za sve ! javno ti kazem , ako ti ikada nedaj boze bude trebao bubreg ili bila sta drugo evo dajem ti !!!

za opet??

pre 8 godina

...klot-frket, klot-frket, puf..., puf...
"Da li cu stici do sutra da ispletem? Koju rec da izvezem na desnom rukavu:
Respect ili Fair play? Ili mozda najbolje nista, nije to fudbal, za onog mog
se zna da je nagradjivan za te fazone."

milan

pre 8 godina

Nece. Zato sto kad je Rafa u formi, a nazalost zbog povrede to se zadnjih godina desava maskimalno tri meseca u sezoni, obicno dobija dva od tri meca protiv Novaka. U Parizu i Pekingu Rafa je bio daleko od fome, ali sada je dobar. Maksimalno se t za Novaka. I to mu je dobro, jer ce u suptonom imati dva poraza od "dede" Federera u 6 dana, a to je stvarno previs eza igraca koji je trenutno brpj jedan ne ATP. Đokovic je odlsican teniser, ali po kvaliteti iza Federea i Rafe. Pogledajte sta ko ima osvojeno i sve je jasno. Vise objektivnosti.

Danevla

pre 8 godina

Federer svima zadaje domaći zadatak kako treba da se igra protiv Đokovića.Agresivno na vinere,iz sve snage,dobar servis.Nadal nije imao nijednu brejk loptu.Nema nikakvu šansu,valjda je dobio tek jedan meč u poslednjih njihovih deset.Razumem što ne ume da servira kako dolikuje vrhunskom teniseru(ne znam zbog čega do sada nije angažovao nekoga da mu unapredi osnovni element igre),ali da dozvoli da jedan Đoković udara jače forhend od njega, e to mi uopšte nije jasno.

Nebojša

pre 8 godina

Sjajan meč sjajan i Novak sa ovom igrom uzeće trofej ali kažem sa rezervom zbog nešto lošije igre u grupi osim prvog meča ali teško da može tri loša meča na jednom turniru da odigra tako da bi trebalo da bude pravi u finalu dobro će mu doći ovaj malo veći odmor ali ipak mislim da nije baš fer u odnosu na drugog finalistu koji će imati šest do osam sati manje vremena da se oporavi nego Novak.

everbanega10

pre 8 godina

Dominacija kakva nije vidjena u istoriji svetskog tenisa.
Rafin izraz lica na kraju meca sve govori, mislim da i on ne moze da veruje da neko ovako moze da igra tenis.
Ljudi moji, samo povrede da ga zaobidju, i za naseg Noleta granica nema, za par godina svet ce pricati da je Srbin najveci u istoriji ovako jednog popularnog sporta! I da, oderi bilo kog svajcarca u finalu, mada bih vise voleo Federera, jer se deda malo zaneo posle one nebitne pobede u grupi..

Рико

pre 8 godina

Ово није ни 50% Надала од меча са Вавринком и Марејем.... Нема дубоких лопти, сваки трећу форхенд грешка, нема те брзине.... страшно, а таман сам мислио да се вратио....

Swedenonline

pre 8 godina

Generalno razmišljajući o svetskoj teniskoj sceni zadnjih godina, o uspesima i padovima tenisera u vrhu, nemogu da ne pomislim o Čilicu. Da je dečko ni kriv ni dužan doživeti sticajem okolnosti da osvoji GS. Tanke oscilacije u konstantnosti u samom vrhu i onda upadneš na listu kojoj si i sam svestan da ne pripadaš.
Očigledno je vrlo dobro svestan toga da ga toliko pritiska da ne uspeva da se izvuče. Može ponekad da odigra iznad svog nivoa, tačnije svoj maksimum i kad učiš da ni to nije ni izbliza dovoljno za igru protiv vladajućeg režima. Dečko od onda konstantno tone. :-(

Uzimam ovi kao primer sta psihički pritisak opravdanja kvaliteta čini i da otvorim nekima vidike zašto je Nole izgubio prosli meč od Federera. Da izduva balon da nebi pukao kad je najkritičnije.

Marko

pre 8 godina

3 puta za redom je osvojio Australian Open (Rekord u Open Eri).Sutra ce da bude prvi koji je osvojio World Tour Finals 4 puta za redom.Posle toga moze da napada trofeje u IW,Miami i Monte-Carlo (Nijedan teniser nije osvojio 5 Masters turnira za redom)

Aca Znalac

pre 8 godina

Đoković je stvarno impresivan. Tenis koji igra je savršenstvo. Neću da uvredim Nadala, ali mu nije mogao parirati ni u kojem segmentu igre. Nole ga je čitao i pogađao sve što je želeo u 90% situacija. Impresivan i fantastičan u ovoj 2015. Jedva čekam finale i susret sa Vavrinkom, koji će odrati fedu.

Mrs

pre 8 godina

"Citat 'ovo nije Nadal iz grupe,nazalost'

Ovo nije Nadal, tačka! Posle povrede Rafa nije Rafa, ovo je senka nekadašnjeg velemajstora!
(koki, 21. novembar 2015 16:38) # Link komentara"
Mislis, zamenUli su ga sa nekim koji samo lici na njega? Hm...

Ranzo Objektivni

pre 8 godina

HAHAHA čuj ove "Ovo nije Nadal iz grupe". Zar vam nije jasno da ne može tako da igra protiv Novaka? Granitna odbrana, brze kontre, bolji ritern, jača serva... Da sam igrao ja, bio bi Rafa iz grupe, ovako ništa više sem časnog poraza. Ali drago mi je zbog Nadala i tenisa uopšte da polako podiže nivo forme.

Stojan

pre 8 godina

Jedan od najtežih poraza Nadala. Lekcija i izjednačenje! Nadal se toliko trudio da digne formu (uspio) i osvoji neosvojeni zaključni turnir, a danas je naletio na boljeg igrača Novaka Đokovića. Bravo majstore. Mislim da ovaj poraz će Nadal teško preboljeti, a Novak će dobiti veliku inspiraciju za finale. Ko će u finale je veliko pitanje? Moje je mišljene da ima šanse i Vavrinka i Federer? Biće to teška i izjednačena borba. Sutra i ako Novak izgubi u finalu nije katastrofa jer ova godina je odlična po rezultatima. Danas je kod Novaka djelovao sve dobro, a sutra treba pripremiti dobru dnevnu formu, pa šta bude da bude. Idemo tako naprijed, jako, sigurno, koncentrisano i borbeno. poz!

sasa jokic

pre 8 godina

Ljudi Nole je totalno iscrpljen, pogotovo mentalno, tesko da ce do pobede, ali hajde da se nadamo cudu, da ce od negde izvuci dodatnu energiju.

VUJKE

pre 8 godina

Pobedice ga,mada Nadal je u blagom zaletu što se tiče samopouzdanja.
Kraj je sezone i jednostavno je i novak blago prezasicen što ne znači da će se predati lako.
Veliki je to meč i drago mi je sto se opet sastaju divovi teniske borbe.
Navijam na Naleta i predviđam 7:5;4:6;6:3.

A.

pre 8 godina

Izgleda da je bio dobar naslov u jučerašnjoj vesti "Ferer izmučio Nadala pred meč sa Novakom".

Novak je odličan, ali Nadal je verovatno bio i umoran.
Dešavalo se i Novaku da izgubi meč ako je prethodnog dana igrao sa jakim protivnikom.

U svakom slučaju, Nole zaslužuje čestitke na pobedi.

Darko

pre 8 godina

Vrhunski članak Saše Ozma, kao i uvek.
Ali, evo još jedan (na engleskom) koji je na mene ostavio jak utisak:

http://www.skysports.com/tennis/news/33504/10073916/novak-djokovic-deserves-more-respect-for-domination-says-mark-petchey

Molim redakciju da ukoliko mogu objave srpsku verziju istog. Hvala.

zikazikic

pre 8 godina

@this is the end

O.K. ti je clanak u kojem kazu da ni jedan Novakov udarac nije vanserijski, da je svaki 8 (na skali do 10) i da je kljuc njegovog uspeha fizicka sprema? Interesantno. Inace ako te interesuje vrhunski clanak potrazi 'Roger Federer as religious experience', za razliku od indijanca na ESPNu pisao ga je vrhunski novinar.

Bane

pre 8 godina

Kako stvari stoje od Nadala da konkretno ugrozi nekako Novaka od sada pa ubuduce je vise tesko za ocekivati..Prosto lako je izgubio ovaj mec spanac!.Jedino Rodzer se nekako drzi protiv njega i ima nacin na koji zna da ga dobije naravno samo kad se igra u dva dobijena seta..

Бакстер

pre 8 godina

Људи одавно упали у неки свој делиријум да виде,говоре,пишу оно што њима одговара..Иначе Надал није више ни бледа сенка тенисера који је тукао до јуче заједно Новака и Федерера и очигледно да ако следеће године нешто из корена не промени биће још поражавајући скор пораза за њега у међусобним дуелима са Новаком као да ће Роџер му се приближити и ублажити негативан односно снага због шљаке којe је направљен.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Vazna pobeda jeste,pre svega sto je zaustavljen Rafa u naletu,da mu se pokaze ko kosi,a ko vodu nosi.
Ali ovo je daleko od savrsenstva!
Odnos vinera i neiznudjenih gresaka u minusu za par poena.
U finalu sa ovom igrom( ali sada stvarno ne vidim da moze nesto radikalno da je poboljsa) nema sansi.
Nebitno da li ce igrati protiv Feda ili Stana!

Mikii

pre 8 godina

Zadnje vreme doslo izgleda, Novak jace forhend od Rafe udara. Cestitke za Djokovica na laksem treningu, protiv ovog decka koji eto samo likom podseca na onog velikana od pre 5,6,7 godina. Sto se tice finala, ocekujem da Federer ima tezi mec protiv Wawrinke veceras, nego u eventualnom duelu sa Djokovicem. Zna tata sta Nolu treba.

heba

pre 8 godina

Kakvo je ono bilo džiberisanje sa "srećna slava"?
Šta je to trebalo da znači?
I to vam je idol nacije?
Pa ona Cecacbar znacda peva i na nešto liči.

milan

pre 8 godina

Nece. Zato sto kad je Rafa u formi, a nazalost zbog povrede to se zadnjih godina desava maskimalno tri meseca u sezoni, obicno dobija dva od tri meca protiv Novaka. U Parizu i Pekingu Rafa je bio daleko od fome, ali sada je dobar. Maksimalno se t za Novaka. I to mu je dobro, jer ce u suptonom imati dva poraza od "dede" Federera u 6 dana, a to je stvarno previs eza igraca koji je trenutno brpj jedan ne ATP. Đokovic je odlsican teniser, ali po kvaliteti iza Federea i Rafe. Pogledajte sta ko ima osvojeno i sve je jasno. Vise objektivnosti.

monden

pre 8 godina

Za sat i devetnaest min ? Moj trening u teretani duze traje :D
(Markic, 21. novembar 2015 16:49)

Mora da si kilav, čim ti treba više od toga, da odradiš dobar trening

Рико

pre 8 godina

Ово није ни 50% Надала од меча са Вавринком и Марејем.... Нема дубоких лопти, сваки трећу форхенд грешка, нема те брзине.... страшно, а таман сам мислио да се вратио....

Danevla

pre 8 godina

Federer svima zadaje domaći zadatak kako treba da se igra protiv Đokovića.Agresivno na vinere,iz sve snage,dobar servis.Nadal nije imao nijednu brejk loptu.Nema nikakvu šansu,valjda je dobio tek jedan meč u poslednjih njihovih deset.Razumem što ne ume da servira kako dolikuje vrhunskom teniseru(ne znam zbog čega do sada nije angažovao nekoga da mu unapredi osnovni element igre),ali da dozvoli da jedan Đoković udara jače forhend od njega, e to mi uopšte nije jasno.

Damir

pre 8 godina

Momentalno je 6-3,4-3...moram reći da sam razočaran Nadalovom igrom. Još nije došao ni do "deuce" na Noletov servis,često šalje balone i kratke lopte Đokoviću na izvol'te. Nema nekog rizika,ni snage u njegovoj igri. Slabo. Ostaje čekati finale i pravi,natjecateljski meč. Nadam se ipak sa Federerom,jer ne zna ni Bog kakav će Wawro izaći na teren nikad. Pa da vidimo borbu,a ne ovo. Rafa ni sjena nekadašnjeg Nadala.

Ivan

pre 8 godina

Stvarno je Nadalu vreme da se povuce, ovim ponizavanjima od Djokovica kojima nema kraja bacice samo senku na celokupnu svoju uspesnu karijeru....

masterkg

pre 8 godina

Gde je sad kompleksas Jumko da prokomentarise ovo rutinsko razbijanje od strane Novaka? I ja sam lud sto dajem na vaznosti toliko iskompleksiranom liku, koji sigurno nema nikakav uspeh u zivotu, nego po ceo dan komentarise samo Novakove tekstove na b92.
(Jednostavno No.1 :), 21. novembar 2015 16:28)
Veruj mi da si ti više prso od Jumka .....

Nebojša

pre 8 godina

Sjajan meč sjajan i Novak sa ovom igrom uzeće trofej ali kažem sa rezervom zbog nešto lošije igre u grupi osim prvog meča ali teško da može tri loša meča na jednom turniru da odigra tako da bi trebalo da bude pravi u finalu dobro će mu doći ovaj malo veći odmor ali ipak mislim da nije baš fer u odnosu na drugog finalistu koji će imati šest do osam sati manje vremena da se oporavi nego Novak.

sasa jokic

pre 8 godina

Ljudi Nole je totalno iscrpljen, pogotovo mentalno, tesko da ce do pobede, ali hajde da se nadamo cudu, da ce od negde izvuci dodatnu energiju.

zikazikic

pre 8 godina

@this is the end

O.K. ti je clanak u kojem kazu da ni jedan Novakov udarac nije vanserijski, da je svaki 8 (na skali do 10) i da je kljuc njegovog uspeha fizicka sprema? Interesantno. Inace ako te interesuje vrhunski clanak potrazi 'Roger Federer as religious experience', za razliku od indijanca na ESPNu pisao ga je vrhunski novinar.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Vazna pobeda jeste,pre svega sto je zaustavljen Rafa u naletu,da mu se pokaze ko kosi,a ko vodu nosi.
Ali ovo je daleko od savrsenstva!
Odnos vinera i neiznudjenih gresaka u minusu za par poena.
U finalu sa ovom igrom( ali sada stvarno ne vidim da moze nesto radikalno da je poboljsa) nema sansi.
Nebitno da li ce igrati protiv Feda ili Stana!

A.

pre 8 godina

Izgleda da je bio dobar naslov u jučerašnjoj vesti "Ferer izmučio Nadala pred meč sa Novakom".

Novak je odličan, ali Nadal je verovatno bio i umoran.
Dešavalo se i Novaku da izgubi meč ako je prethodnog dana igrao sa jakim protivnikom.

U svakom slučaju, Nole zaslužuje čestitke na pobedi.

Mikii

pre 8 godina

Zadnje vreme doslo izgleda, Novak jace forhend od Rafe udara. Cestitke za Djokovica na laksem treningu, protiv ovog decka koji eto samo likom podseca na onog velikana od pre 5,6,7 godina. Sto se tice finala, ocekujem da Federer ima tezi mec protiv Wawrinke veceras, nego u eventualnom duelu sa Djokovicem. Zna tata sta Nolu treba.

VUJKE

pre 8 godina

Pobedice ga,mada Nadal je u blagom zaletu što se tiče samopouzdanja.
Kraj je sezone i jednostavno je i novak blago prezasicen što ne znači da će se predati lako.
Veliki je to meč i drago mi je sto se opet sastaju divovi teniske borbe.
Navijam na Naleta i predviđam 7:5;4:6;6:3.

Gore glavu Nole!

pre 8 godina

Ovakva "publika" apsolutno zasluzuje da joj se kaze ono sto Novak, siguran sam, misli. Da sam na njegovom mestu, ne bih vise imao nikakvog postovanja prema bilo kome, ponajmanje prema njima (publici) koji ne znaju (citaj-mrsmo im je) da nagrade dobar potez, poen, iskljucivo i jedino zato sto on dolazi od coveka koji je , eto, "niza rasa". Shame on you London!

Zoran Mk

pre 8 godina

Rapsodija tenisa!

Ne secam se da je neko nekad ovako napenalio i razbio Nadala, u doslovce SVIM segmentima teniske igre.

Nisam babunoidni patrijotski kockoglavi "navijac" (nisam iz Srbije, ali Novak mi je u tom smislu bas kao svoj) pa da sada raspalim po Rogeru (Rodja, Feda, loknica, placljivko, dzemperce itd) koga, treba li to pomenuti, svi prizeljkuju za sutrasnje finale. Roger u pogledu tog "match-upa" nije Novaku lak protivnik kao Rafa,naprotiv, i nece tako olako dozvoliti da bide potucen do nogu.

Ali sacekajmo, i Stan se ovde pita puno toga.. mada mislim da ce Svajcarci biti pametniji od prosle godine i nekako eskivirati 3 seta. Mozda se diskretno dogovore da onaj ko izgubi prvi dzentlmenski pusti i drugi set.

Ako kojim slucajem ovo objavite (nisam bas ubedjen), popice salvu minusa.. Vise me interesuje koiko ce biti pluseva tj onih ljudi s kojima se mozemo razumeti.

Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Bogami,kako je krenulo ovaj Nole ce da prestigne i Federera!Cijenim da ce osvojiti najmanje 20gs-ova,AO -koji mu najvise lezi jos jedno cetiri puta,Wimbli bar tri,USO tri i RG bar jedanput.Ne moze mu na GS Fedja nista,Rafa nije bolestan niti je imao povrede,slijepo crijevo mu se davno saniralo-jednostavno unistio ga je njegov stil igranja koji se vise bazirao na fizickom trosenju nego na teniskoj inteligenciji i talentu,i automatski pored fizicke nemoci on sad ima i psihicku blokadu.Nole me podsjeca na Pistol Pita koji je uz konstantnu nasljednu anemiju -talasemiju bio nekada daleko najbolji igrac ,a NO1e je uz svoje bolesti-astmu,Kronovu bolest i jos svasta nesto, se uzdigao do neslucenih visina i tek ce,samo treba uzivati u cinjenici da smo savremenici velikog igraca i velikog covjeka Novaka Djokovica!

DMilos

pre 8 godina

Ovde se vidi koliko je Novak igrao lose protiv Federera, ovo je igra sa Vimbldona i bolje, vise bih voleo da Novak ima los dan sa Nadalom nego sa Federerom, volim kada gazi podmuklog Federera!

markooo

pre 8 godina

Piši ćirilicom da te cijeli svijet razumije! Zbog ovoga nije najomiljeniji u svijetu, ali bitno je da se održava tradicija i da se pošalje poruka narodu na ovaj svečan dan.

Eh

pre 8 godina

Sceam se kada je Djokovic pre x godina ('07 otprilike) izjavio kako Nadal nije nepobediv i da mu se ovaj zbog toga smejao na konferenciji za stampu.

Srle

pre 8 godina

Cuj ovog dole da Nadal ima vise navijaca. Pa za njega navija vecina latino populacije sto je i normalno. Novak dolazi iz male ocrnjene zemlje od zapada u kojoj ima izroda koji bi te prodali za koru leba. Jos ako si uspesan onda te mrze duplo.

Dejan V

pre 8 godina

Ovakva "publika" apsolutno zasluzuje da joj se kaze ono sto Novak, siguran sam, misli. Da sam na njegovom mestu, ne bih vise imao nikakvog postovanja prema bilo kome, ponajmanje prema njima (publici) koji ne znaju (citaj-mrsmo im je) da nagrade dobar potez, poen, iskljucivo i jedino zato sto on dolazi od coveka koji je , eto, "niza rasa". Shame on you London!
(Gore glavu Nole!, 21. novembar 2015 16:24)

Niza rasa?? Gle, Novak Djokovic kao i 70% Balkanaca pripada I2 ili E-V13 haplogrupi, sto ga cini Staro-Evropejcem, koji nikako ne mogu biti "niza rasa" od bilo koga. Samo moze biti obrnuto, jer su isti ti Englezi zapravo Turska plemena iz centralne Azije, bas kao i vecina Spanaca i Francuza. Turkmeni i Baskiri, prijatelju. Ajd pozdrav.

posmatrač

pre 8 godina

Kako su lepi ovi kišni subotnji dani uz Novaka. Pijem kaficu i uživam u vikendu. Milina. I još jedva čekaš nedelju, taj inače tako dosadan dan...

zika

pre 8 godina

15 finale zaredom i to u jednoj sezoni, nemam reci. Ako gledamo na uzastopna finala ali ne samo u jednoj sezoni ispred noleta su jos federer(17) i lendl (18) mislim i da ce njih stici.

Svete

pre 8 godina

Stari dobri vamos tamos, takva raznovrsnost, takav kvalitet sa svih strana u svim aspektima nije vidjen kod jednog igraca !!!
Bravo Djovace, 15 finale zaredom u jednoj sezoni i od toga svih 13 na velikim turnirima, neopisivo...
Ajde ovako jos jedan mec pa da podvlacimo crtu za ovu sezonu!

Чигирибаубау

pre 8 godina

Браво Ноле!!!Од почетка ове Године па у будуће овај спорт се зове "НОВАК"!!!

Jednostavno No.1 :)

pre 8 godina

Gde je sad kompleksas Jumko da prokomentarise ovo rutinsko razbijanje od strane Novaka? I ja sam lud sto dajem na vaznosti toliko iskompleksiranom liku, koji sigurno nema nikakav uspeh u zivotu, nego po ceo dan komentarise samo Novakove tekstove na b92.

Mujo

pre 8 godina

Novak ga je odrao, čak i više od toga, ne znam bolju reč, samleo ga je. Samo je fama da Nadal igra dobro, čovek nema servis. U stvari ima, ali kao Ana Ivanović. Njegovi udarci više nemaju snagu, samim tim naravno ni brzinu. Tako se ne pobeđuje niko, osim onih koji ga se i dalje plaše, a takvih je sve manje.
I prestanite, molim vas, sa tim pričama o Nadalovim povredama, koje ne postoje i o čemu ni on sam ne priča. I još neka mi Jumko objasni tu Nadalovu borbenost i borbu za svaku loptu. Pa Nadal se predao još u svlačionici. Novak je prvi brejk napravio odmah i to sa 40:0 i sa 4 vinera. Nadal nije imao ni jednu brejk loptu u celom meču. I još nešto. Nemojte, molim vas, sada da počinjete kako će ga Nadal pobediti u Australiji i osvojiti još jedan GS.
A publika, ko bubice.

VUK

pre 8 godina

pobedi večeras, samo pobedi večeras, pobedi, Wawrinka ne zapinji, neka pobedi, samo neka pobedi i ne obuče džemper.. neka dođe sutra.. dođi sve ti....

za opet??

pre 8 godina

...klot-frket, klot-frket, puf..., puf...
"Da li cu stici do sutra da ispletem? Koju rec da izvezem na desnom rukavu:
Respect ili Fair play? Ili mozda najbolje nista, nije to fudbal, za onog mog
se zna da je nagradjivan za te fazone."

vlajzi

pre 8 godina

Ovo je savrsenstvo i cas tenisa kao sto je i Srbija najrazvijenija zemlja na svetu.
(Jumko, 21. novembar 2015 16:45)

Sto ga volim kad cmizdri. Joooj sto sam srecan! :D :*

heba

pre 8 godina

Kakvo je ono bilo džiberisanje sa "srećna slava"?
Šta je to trebalo da znači?
I to vam je idol nacije?
Pa ona Cecacbar znacda peva i na nešto liči.

doca93

pre 8 godina

Srpsko Sarajevo__Da li znas sta si sada rekao, Kronova bolest i astma??? Procitaj malo kakve su to bolesti i videces da covek ne moze da se bavi sportom kao sto je tenis, pogotovu na ovom nivou, ako ima ove bolesti.
Svasta stvarno.

igor

pre 8 godina

Gde ste sada vi koji laprdate kako su fed i nadal igrali najkvalitetniji tenis?! Od ovoga niti moze niti je ikada bilo kvalitetnijeg tenisa, bar ne od strane jednog tenisera! I da slazem se sa jednim procitanim komentarom Shame on you London, ne zasluzujete ovaj turnir zaista!!!

poli-gaf

pre 8 godina

A lepo sam vam rekao da Nole igra od PF i u finalu..nisam siguran da će to biti Federer, mada bih voleo da ga demolira...sada to može, ipak je teško u par dana dobiti Federera i obrnuto! Nole je to znao i odigrao nešto opušteniji meč, sada nema opuštanja. .gas do daske!!! Vreme je da se NOVAK apsolutno podrži. .ko razume shvatiće! Ajde SRBI UJEDINITE SE!!!

Volim Novaka

pre 8 godina

Sutra spektakl.

Novak kiseli kupus, renda glavice, te na kraju stavlja kamen na kacu.

Sezona najbolje zimnice ove godine.

Bravo legendo nasa.

Mujo

pre 8 godina

Pa ljudi, zar ne bi bilo smešno da onaj koji nije mogao da se sastavi čitavu godinu i koji je imao najgoru sezonu od kada igra tenis, pobedi završni master sezone?

Aleksandar

pre 8 godina

Ovo zaista postaje dosadno. Unapred se zna rezultat, sem kad Nole resi da po nekad pusti Federera da pobedi, cisto da stadioni ne zvrje prazni, jer se unapred sve zna, a ljudi nece da bacaju velike pare da bi videli vec vidjeno.

Cobra

pre 8 godina

Novak nije nesto sa puno snage i szrasti odigrao sa Federerom... da ne kazem da je istaktizirao. Ali Vavrinka nece tako. Videcemo jos ko je drugi finalista.

pusa miki

pre 8 godina

i nasem n0letu se posrecilo, Nadal imao manje od 24h sata odmora, inace bi rastavio n0leta ko dete lego igracku
(Dr. Roddick, 21. novembar 2015 16:46)

Ti baš uporan!? Možeš ti do sutra da pišeš "naš nole... našeg nola itd", a svi odavno znaju da su vaši neki drugi (Čilić, Dodig, Ćorić). Ok, dobra ti je bila ta provokacija neko vreme, ali ta ti fora susjed više ne prolazi pošto su te svi odavno provalili, i zaista je čudno da se toga ne stidiš. A da, Dučić! Sada se samo sramotiš, i sebe i svoj narod, protiv koga inače nemam ništa. Pusa!

PS: Pozdravila te ćirilica he he

macak u cizmama

pre 8 godina

Nole je miljama iznad drugih igraca,njegova era koja je pocela jos prije nekoliko godina sada dobija zamah i tek ce se pisati o momku sa Balkana koji je u eri velikana postavio rekorde i koji ce da vjerovatno postane najbolji ikada i po GS i po broju sedmica na 1 .mjestu.Sto bi rekao moj prijatelj iz Bosne:"Jarane ,ovaj Nole ce harati i postaviti novi rekord da je i nakon 30. god. moguce naosvajati vise GS-ova!"Stoga uzivajmo dame i gospodo!Hejteri ce pocrkati,umjesto da uzivaju u eri velikana Djokovica,Nadala i Federera.Ostavite mrznju po stranu,samo vam oduzima energiju i truje vam organizam.Melji NOLE!

anica

pre 8 godina

Tackice, sta mislis kakav li ce repertoar biti veceras, kako god ne bila u kozi ni jednom ni drugom.
Znas i sam kako ide...ko drugom jamu kopa sam u nju upadne. Mogao bi malo pozitivnije da gledas na zivot, a? NIKO, ALI NIKO NE SME DA DIRA NOLETU STOLICU, ZAPAMTI!

S.P.

pre 8 godina

Sa Telegraph-a:
15:33
Nadal serves to stay in it
Serving at 40-30, Nadal takes his time, maybe thinking "is this my last chance of ever beating this guy again?" Nadal does EVERYTHING he can in this rally, up to and including a desperate hotdog shot, but Djokovic is just everyhwere. It's deuce. Djokovic with a rare error, mis-hitting a forehand long. Lovely one-two from ND, the backhand sends Rafa out wide, the forehand to the other court kisses the line. Back to deuce. And he has one the next one as well. It's match point... And he has finished it in style, moving RN around, and eventually hammering home the backhand for the winner and that is that.

14:34
Djokovic 4 Nadal 1 (Novak a break up)
Djoko is moving Rafa around like a ballroom dancer guiding his partner over the dancefloor. He's able to manouevre him seemingly at well, and the under-pressure Spanish hero eventually spoons a groundstroke miles wide. However, Nadal fights back hard to win the next point and, at 30-40 on the Djokovic second serve, he is right in it in an excellent rally. But a dropshot now from Novak! This man really does have all the toys. Nadal gets there, of course he does, he's Nadal, but can only dink it up. Novak with a delicate lob, Nadal just gives up on it.
Do you give Rafa any hope in this match? Is Djokovic ending for once and for all the debate about who is the greatest of all time? Email alan.tyers@telegraph.co.uk or tweet at me @alantyers

VUJKE

pre 8 godina

Pobedice ga,mada Nadal je u blagom zaletu što se tiče samopouzdanja.
Kraj je sezone i jednostavno je i novak blago prezasicen što ne znači da će se predati lako.
Veliki je to meč i drago mi je sto se opet sastaju divovi teniske borbe.
Navijam na Naleta i predviđam 7:5;4:6;6:3.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

@Novak je hrvat i crnogorac 50 :50
Novak je covjek prije svega ,ono sto ti koji uskogrudo i povrsno tumacis stvari nikad neces biti, pljujuci jednog od najvecih Srba iz svoje jazbine!!!!

rejnald

pre 8 godina

Sad i mecevi sa Nadslom pocinju da budu rezultatski nezanimljivi...Ko bi rekao da je dosao i taj dan!Inace,da Federer nema onako dobar servis mislim da bi imao manje sanse za pobedu i od Nadala...

manuginobili

pre 8 godina

Rodjo-ne bih ti bio sutra u kozi ako prodjes u finale,na tvom mjestu ja bih vec poceo da spremam dzemper-zahladnilo je a sutra ce kazu biti jos hladnije...:)

dominus

pre 8 godina

Sad je vise nego jasno da je poraz od Federera,na neki nacin,takticki odradjen,a onaj protiv Berdiha...verovatno se max.stedio.Verujem da ce pobediti u finalu i u velikom stilu zavrsiti najbolju sezonu u istoriji tenisa.

Pokusaj objektivnog gledanja na stvari.

pre 8 godina

Sve SAD drzave i sva zapadna Evropa navija celu sezonu protiv Noleta, a on im stvalja lekovite tople i hladne obloge na svakom turniru. Valjda ce da ih izleci uskoro.

Jos mi covek cestitao porodicnu slavu iz Londona. Nevidjen lik. Cudo od coveka, ali u pravom smislu te reci.

pusa

pre 8 godina

I onda se nađe neka budala da kaže da je Novak "prebacivač loptice", da igra defanzivan tenis, da pimpluje itd bla bla.....
Kad je Federer odigrao ovako protiv Nadala, gospodo hr mrzitelji?

Dragan Banjaluka

pre 8 godina

Znam da cu sada lupiti glupost; ali je li moguce da je Novak takticki odigraobprotiv Federera jer ona igra protiv Federera je mozda i najjlisija partija u poslednjih nekoliko sezona.

777

pre 8 godina

ovo nije Nadal iz grupe,nazalost.
(:), 21. novembar 2015 16:13)

Novakova zasluga, i da je hteo da igra bolje, Novak mu to nije dozvolio. Da li si isto primetio da i ovo nije Novak iz grupe?

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

....dok smisljam sta da napisem,Nole mi, pisuci na kameri SRECNA SLAVA, dade inspiraciju da napisem nesto u tom stilu - odrzao Nadalu Ocenas !!!!
Svima kojima je Arandjelov dan SLAVA, nek im je SRECNO !!! A i nasem SAMPIONU srecno u sutrasnjem finalu......

Teniser

pre 8 godina

Svaka cast majstore!Jedno pitanje za Fednadalovce gdje su slavili prve gubitke bodova Djokovica ove godine i zar su stvarno mislili da Novak nece u finale a tamo i da su dvojica za se ko je pobjednik

Sarajlija

pre 8 godina

E tako balkanac začepi gubice ovim Englezima, a baška nadigra Nadala.
Meni se čini da je ovaj meč i vrijedna pobjeda Novaka teže pala Englezima nego Rafi.
Aferim Novače.
Svim Srbima srećna slava, uz izvinjenje, jer nemam pojma sta slave. Ma neka je veselo.

this is the end

pre 8 godina

Novak Djokovic is the greatest tennis player in history

Za one koji uporno odbijaju da prihvate realnost neka odu na ESPN sajt ( vidi dole ) i sami se uvere ko je najbolji, da ne ispadne da mi Srbi preuveličavamo uspeh i značaj Novaka Đokovica. Ne znam šta još da se desi da oni progledaju?

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/14119101/why-novak-djokovic-greatest-tennis-player-history

neutralni felsh

pre 8 godina

djokovic je u zivotnoj formi i u zrelom periodu teniske karijere, ovakva igra je posledica toga. jos da vidimo kako ce proci sledeci okrsaj sa chicha federerom, koji je takodje u odlicnoj kuler formi, to je bas iskusio djokovic na svojoj kozi pre neki dan. mozda ga je cak podsvesno potcenio. ali sledeci put nece... dakle, poenta je da zivimo u zanimljivo tenisko vreme, ili,
fudbalski receno, djokovic je trenutno jak ko barsa ;)

Бакстер

pre 8 godina

Људи одавно упали у неки свој делиријум да виде,говоре,пишу оно што њима одговара..Иначе Надал није више ни бледа сенка тенисера који је тукао до јуче заједно Новака и Федерера и очигледно да ако следеће године нешто из корена не промени биће још поражавајући скор пораза за њега у међусобним дуелима са Новаком као да ће Роџер му се приближити и ублажити негативан односно снага због шљаке којe је направљен.

Nebojša

pre 8 godina

Rafa ni blizu igre kao u grupi...
(Polki, 21. novembar 2015 15:36)

Kakvi protivnici takva i igra Novak je ipak nešto drugo u odnosu na Mareja i Wavrinku a kada tu dodaš i strah koji mora da postoji bar malo kod Nadala dobiješ ovo što gledaš.

veliki strumf

pre 8 godina

Bravo za Rafu - ispunio je svoj cilj: uzeo je cak 2 gema vise nego u Pekingu :-) Monstruozni Nole, ova igra je vrh vrhova! Neka se pripremi Rodzer, nemoj slucajno da pobegne kao prosle godine!

srecna slava

pre 8 godina

Kako Nole cestira slavu Srbima, pocisti Nadala bas u vreme rucka i to bez previse neizvesnosti da bi ljudi mogli da uzivaju u slavskom rucku a ne da se nerviraju.

Svaka ti cast Nole, hejteri crknite slobodno.

toliko

pre 8 godina

Realno, Novak je dostigao stadijum karijere kada Federer ili Nadal mogu da ga pobede SAMO kada on igra loše. Drugačiji scenario Novakovog poraza nije moguć.

trsa

pre 8 godina

Nadal nije onaj covek koga sam gledao u mitskim mecevima njega sa Noletom i Federerom,ili je Nole toliko napredovao igracki i mentalno da ovo deluje blago receno ne zanimljivo. Nisam bio nesto verni gledalac u vreme kada je Federer harao (dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic) pa neka mi neko kaze jel to ovako izgledalo?

Saša

pre 8 godina

Ovaj čovek počeo i slave da čestita pobedama nad velikanima ovog sporta, uskoro će i sredom i petkom i subotom i nedeljom, ma human je to dečko, hvala ti majstore.

Dynamic

pre 8 godina

Opegla ga ljudski.
Zadnji put u Pekingu kad je bilo 6:2 6:2 bilo je zapravo mnogo teže nego što je rezultat pokazivao. I ovog puta rezultat zavarava, bilo je mnogo lakše nego 6:3 6:3.
Nadal je pored svih poraza zadnjih par meseci ostao pozitivan - ovog puta ne znam baš sa kakvim mislima će na zimsku pauzu. Videlo se na mreži da je očajan i da ga je Novak vratio u realnost. A opet ne mogu da razumem da je toliko zapinjao prtiv Ferera, kao da je junac od 18 godina. Ne kontam.
Novak, šta reći, vrhunska partija ali vidi se već da mu svega preko glave i da bi najradije na odmor. Biće teško u finalu pogotovu ako opet dođe Federer

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Ooo javio se Jumko osvajac zlatnih medalja na SP,EP,OI u igrama sa loptom.Ali samo u snu.Na javi najblize lopti je bio kada je prosao pored izloga sportske radnje!!

dudo

pre 8 godina

Naraode, meni malo zao Nadala. Nije los momak.

Ali mi nimalo nije zao Britanske publike, koja je veceras dozivela paralizu facijalis Novakovim jakim i za njih opasnim po zdravlje udarcima.

Nestvarni Nole

pre 8 godina

Sta kazu strani portali ? Nestizem da pogledam . Imaju li malo Empatije prema Srbinu? Pozdrav za Porodicu Djoković. Srecna slava svima koji slave danas.

dare slovenac

pre 8 godina

Finale če da bude sa manje poznatim švicarcem, a Roger če da sve više priča o rivalstvu sa Nadalom kao o največem u istoriji, što više če Nole da ruši rekorde, više če drugi da pričaju...

this is the end

pre 8 godina

Nadal, Djokovic

Rafa: "What Novak Is Doing Is Just Amazing"
Barclays ATP World Tour Finals

Za Jumka i ostale, da ne ispadne da mi ne znamo ništa o tenisu, da ne znamo ko je najbolji, jer je Novak 'ispod' ove dvojice, e pa eto, uverili smo se danas ko je danas najbolji, verovatno, uskoro, i u istoriji ovog lepog sporta.

stiven

pre 8 godina

Zašto toliko pišete o publici ? Pa oni sinoć nisu bili ni na strani Marija sa aplauzima, iako je Britanac. Meni je najvažnije da je naš Nole pobedio, pa uprkos publici. Neka Bog blagoslovi njegovu majku što nam ga rodi takvog kakav je čovek i sportista. Hvala ti Nole što nas sve činiš srećnim.

gosa

pre 8 godina

Šta god da uradi ako zbog toga prestanete da ovoliko pišete o njemu, podići ću mu spomenik! (Jelenko, 21. novembar 2015 14:51)

NE NEGO CE O TEBI DA PISU :)))

charlotte sometimes

pre 8 godina

Eto, jos jednom se pokazalo da su sve kritike neosnovane, pa i glupe (moram da kazem). Novak opet dize nivo kada treba. Zar posle ovoliko vremena i dalje mnogi ne znaju naseg coveka? Naravno, uvek postoji los dan, i nece uvek biti u stanju da to uradi. Ali hove u 99 posto slucajeva. Idemo Noki do konacnog trijumfa.

Polki

pre 8 godina

@Nebojsa
Naravno da je druga prica kada je Novak sa druge strane ali Rafine lopte su toliko plitke da je samo pitanja vremena kada ce doci do brejka u drugom. 80% Rafinih udaraca ide u servis polje. Rijetko koji udarac ide blizu osnovne a u grupi je druga prica bila..Sa takvom igrom protiv Novaka nema sanse..

BMX

pre 8 godina

"srecna slava" na cirilici posle pobede na zavrsnom Mastersu u Londonu posle dominantne pobede nad Nadalom i izjadnacenje u pobedama 23-23 uz set vise 62-61....neprocenjivo, za sve ostalo tu vodja da objasni...;)

Boban Nikolić

pre 8 godina

Još jedan u nizu Novakovih rekorda.Plasman u 15 uzastopno finale.
Šteta što nema više turnira.
Rekord za istoriju.
Sutra u 19 h.11 titula.
Idemooooo

N.A. Beograd

pre 8 godina

Bravo Nole genije, u inat vecinskoj publici koja je nekorektna, nisi pobedio samo Nadala vec i njih. Ne moze ti niko nista jaci si od od svih njih. Odmori i sutra u novu pobedu sa peharom u ruci pa bezbrizno sa Jelenom i Stefanom na zasluzen odmor. SRECNO LEGENDO I GENIJE OVE NASE LEPE SRBIJE!!!!!!!!

Shomi

pre 8 godina

Podseca me na isposnika, ono sto je Deniker u XIX veku opisao kao dinarski tip:
visok rast, mrka boja kože, tamna kosa, tamne oči, dugačko lice, prav ili orlovski povijen nos, razvijene i naglašene obrve, isturene jagodice.
Kada to spojite sa Bekerom iz najboljih dana dobijete: killing machine

Novak protiv Engleza

pre 8 godina

Velike cestitke Novaku i standardno sram da bude sve koji se u publici nisu udostojili da dosledno nagrade ovakvu dobru igru Srpskog igraca.
Svi znamo i zasto je to tako, ali ovako je sladje.

Beobrad

pre 8 godina

Zbog ovakvog tenisa je Novak br. 1, ako je neko mozda zaboravio kako izgleda kad odigra maksimalno!
I sutra ce demonstrirati silu u finalu!

4noge.dobre-2noge.lose

pre 8 godina

zao mi rafe, realno. pao je psihicki, tesko je dici se posle toliko poraza. zelim mu sve najbolje. za noleta najveci rispekt, kao i uvek.

Robert Lee

pre 8 godina

Svasta!
Novak nije izgubio prvih 14 meceva sa Nadalom. Pobedio ga je vec u trecem medjusobnom mecu u QF Majamija 2007.
Bar je to lako proveriti pre nego se napise.

sweswe

pre 8 godina

...eto, malo jaci trening za Novaka danas. Kontrola meca od prve sekunde.
Mirka se do'vatila igala i pocela polako sa klot-frket-klot mustrom, muza joj
malo strecka u ledjima.

Beogradska šmizla

pre 8 godina

Hvala Splićo na lepim željama. No, grešiš - Nole ima i dušu i srce i nešto sivih ćelija, veruj mi da nije robotenko, majke mi.
U svakom slučaju danas je bio fantazmagoričan, priznaj.
Pozdrav za Split, nekad veliki i topli grad, a danas... drugi put o tome.
Sve najbolje.

Svete

pre 8 godina

Opet pobrkani naslov, situacija na ATP listi, u sezoni 2015 i na prethodnim izdanjima ovog turnira omogucava samo jednu varijantu u naslovu ,,Hoce li Nadal pobediti Novaka'' !!
Nadam se da nece, treba Djokovic da smogne snagu i da zavrsni jednu fenomenalnu sezonu na najbolji nacin a mislim da mu je ovo danas finale pre finala, ako danas dobije Svajcarac sutra nema nikakve sanse...
I u slucaju da izgubi nema veze, to ne kvari utisak o sezoni!

maxa

pre 8 godina

Ово није ни 50% Надала од меча са Вавринком и Марејем.... Нема дубоких лопти, сваки трећу форхенд грешка, нема те брзине.... страшно, а таман сам мислио да се вратио....
(Рико, 21. novembar 2015 16:43)

znaš kako, ima tu malo i novakove zasluge (namig)

petarczv

pre 8 godina

Eee licemeri pre par dana ga pljujete a sad je car kralj najbolji...Nole jeste najbolji uvek i bice pa makar jos 100 x izgubio (nedaj boze) Nole GOAT oderi i fekija ako uopste prodje u finale i ako se pojavi

Goran

pre 8 godina

Gde bese onaj Jumko koji je predvideo da ce finale igrati Federer-Nadal. "Veciti treci" kako ga je uvredljivo nazvao je odrzao cas tenisa a neka se pripremi za sutra i "najveci svih vremena". Sledi zavrsno deranje na zavrsnom mastersu.

ЈоВ

pre 8 godina

Читам ове хејтерске коментаре на 4-1 за Нолета и његових силних винера и не силази ми кез са лица...

MILOS

pre 8 godina

Smatram na osnovu vidjenog u dosadasnjem toku meca da ce ga Novak u dva seta pobijediti. Dalje, sto se tice sutrasnjeg finala sa vjerujem Federerom opet smatram da ce Novak zadrzati energiju sa kojom je usao u duel za Nadalom.
Pozdrav svim ljudima dobre volje!

Struki

pre 8 godina

@Glavu gore Novace,iskulirao ih je na kraju meca,sa sve cirilicom i cestitkom svima koji danas slave Arandjelovdan! Srbin,genijalac,ma nemam vise reci da opisem ovakvu ljudsku velicinu i ovakvog sportistu! Ziv i zdrav nam bio Novace i jos dosta vremena da nas uveseljavas!

Obelix

pre 8 godina

Puna mi je kuca gostiju.

Divan osecaj slava mi je.

Hvala Novace na cestitkama kako meni kao domacinu tako i gostima koji su uzivali u rapsodiji.

Pomalo mi zao Spanca, ali po opstem utisku gostiju, ostrasscenih Britanaca, kvazi publike, nikakao.

Saša

pre 8 godina

Nema tu milosti dok se ne završe karijere, sutra da se izjednači sa prepotenkom pa onda da juri GS i da se zacementira kao najbolji igrač koji je igrao ovu igru, a znam da mu je to cilj, samo je nebo granica.

optimus prime

pre 8 godina

Bila je to rafalna paljba Novaka Djokovica, 89 posto ubačenog prvog servisa, Nadal nije znao šta ga je snašlo. A komentator Višković je u jednom trenutku rekao, au šta radi ovo Novak.

Marko

pre 8 godina

Jedna pobeda od obaranja Federerovog rekorda na GOAT listi za BEST SEASON.Federer drzi rekord sa 40 poena iz sezone 2006,a Novak sa ovim finalom se izjednacio sa Lejverom na drugom mestu sa 39 poena.Ako pobedi u finalu dobija jos dva poena i postavlja novi rekord od 41 poen koji ce tesko neko nekad oboriti.Federer kao covek koji je opcinjen rekordima to sigurno zna,zato ce da zapne iz petnih zila da to spreci.

hajlender

pre 8 godina

Tesko je nekoga (kao sto je Fed ili Novak) dobiti 2 puta za redom,
mislim da je Nole ipak kalkulisao protiv Rodger-a, racunao je na ponovno finale za par dana, nije ga pustio (to je glupo) ali nije odigrao svoj max i podize formu za finale. Grupni mecevi su dosta zeznuti ako treba da se odmeris sa top rivalima.
there can be only one

anica

pre 8 godina

Svaka ti cast na svemu...tenis perfekcija, udarci, dusa ti cista, nema tih reci koje mogu da opisu srecu Nole. Bravo.
I na kraju cestitao slavo...Ponos Nas.

lion

pre 8 godina

И на крају ћирилицом честита славу Србима... Шта више рећи за овакву моралну и спортску громаду?
Србија је пресрећна што те има!

Blaf

pre 8 godina

Zanimljivo, raspali umovi lupaju gluposti pre meča, posle meča tajac, muk i neverica. Da li plaču, što je najizglednija opcija. Ali ne vredi plakati, ne vredi suze liti, pokušajte sa psihijatrom.

siporex

pre 8 godina

...master klas - inace - meni se dopada ovaj mracni fazon kod noleta - izazvan ili umorom ili nekom sitnijom prehladom...- nije se na kraju ni radovao pobedi... genije!

Ponceaus

pre 8 godina

Ocekivalo se da ce da mu kroti lako servise,da ce da bude bolji na bekendu ali ovako da ce mu busi forhend..ne vidim nacin na koji nadal moze vise ikad da ga dobije :)

Batko

pre 8 godina

Ajmo Rafa, pokazi ko je ko u svetu tenisa osim u Srbiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 21. novembar 2015 15:18)

Ti sine definitivno na odvikavanja od pisanja glupih komentara

Milos

pre 8 godina

joj jack sparow udario sam ti slucajno minus dok sam gurao gore dole po telefonu. izvini javno. volim ga i ja kao brata rodjenog. zivio :)

Tenis

pre 8 godina

Da je umor prisutan kod Noleta, jeste. Nadal je odmorniji, ali my fali samopouzdanja sa Noletom. Smatram da Novak i sa pola snage moze da dobije Nadala, pogotovo ove sezone kada je Novak neprokosnoven I Na vrhunskom nivou, a Nasal ispod svakog prosjeka. Uzivajmo u svakom slucaju. Idemooooo u finaleeee da zapecatimo ovu fascinantnu sezonu, pa na zasluzeni odmor. Srecno kralju

Vlada

pre 8 godina

Koji je to stepen samopouzdanja, kada na 5:2 praktično poklanja Nadalu njegov servis-gem, a razlika je samo 1 brejk, da bi dobio sa 6:3 i pri tom ušteda energije i nerasipanje na nevažne gemove. Treba imati petlju.

maestro

pre 8 godina

Ovo je hardcore po.n kategorija sta im Nole radi ,ali i svojevrsni vid kosmicke pravde-jer da nije bilo astme,celijakije,bronhitisa i mnogih vidova zdravstvenih problema imao bi Nole vise gs-ova,alii ovako se stice utisak da ce Nole da bude najveci ikada,krenulo ga ,uz malo srece i dobro zdravlje on ce jos dugo godina biti imperator teniskog carstva!!!Pozdrav!

samuraj

pre 8 godina

Al na kraju Srecna Slava. Onako rutinska pobeda, subotnje popodne u Londonu gde ce on veceras u Novikov na veceru a mi ostali na slave.

Srle

pre 8 godina

No1e odlican/agresivno odrao Nadala koji je odigrao odlican mec ali ne moze protiv magije. Publika i hejteri muk nadal-i su se previse. Cekamo placka ako prodje Vavrinku.

DjaPe

pre 8 godina

Kakav jaz izmedju komentara svih sportskih strucnjaka i teniskih komentatora na svetskim televizijama koji ne prestaju da izraze reci hvale za vrhunski tenis Novaka od kojeg su mnogi aspekti najbolji u istoriji i dobar deo komentara ovde kojima Novakov protivnik pobedio sam sebe.

unpluged

pre 8 godina

Majstore, ti tenis igraš sam protiv sebe, ako ide.. Svejedno je koje preko mreže, to je dominacija, druga reč neppstoji, Bravo majstore

rejnald

pre 8 godina

Каква снага и доминација Нолета па није дао Надалу времена ни да дише:)))
А иначе они који кукају да ово није онај стари Надал,па он и када је био на врхунцу каријере није често стизао до полуфинала овог турнира,он је одиграо максимално што може па није случајно онако разбио Вавринку и Мареја,све три победе у групи.
Али Но1е је класа изнад њега и свих њих,једино донекле Федерер је конкуретан али само кад добро убацује први сервис а Ноле и нема баш свој дан.

ekg

pre 8 godina

Ovo je nesto neverovatno. Svaki poen je odigrao prvo glavom pa tek reketom.Svaki udarac je uputio na stranu gde Rafa ne misli da hoce...Nije Rafa bio los, nego je Novak bio sjajan

kosta

pre 8 godina

Bravo na strasnoj igri i pobedi Novace.

Ali veliko hvala na cestitkama za moju pravoslavnu slavu, koju si meni i ostalima koji slave, uputio preko Britanskim medija. NEPROCENJLJIVO LEP OSECAJ.

Dosta je bilo dodvoravanja nakorektnim i ostrascenim navijacima Londona koji tenis smatraju za samo njihovu aristokratsku igru. Ne zasluzuju ni da te gledaju.

РЕПУБЛИКА СРПСКА

pre 8 godina

Еј људи, Новак ми честитао славу, како победом, тако и путем поруке на објективу камере.

Поштовање и захвалност за претежно мушки део припитих гостију, али хвала и Саксонцима што ми пренеше честитке.

Фини и увиђајни неки људи на том острву...

Jova

pre 8 godina

Gajetano je napisao ( divan komentar ) prije meča.

"Ali cak i ako umorni ratnik poklekne, ko mu ista moze zameriti? Divno je bilo biti Novakov navijac ove sezone, sezone u kojoj je iza sebe ostavio pustos, ne samo na terenu vec i u srcima vec vise od decenije brizljivo uzgajane armije Fedal navijaca:)))!"

Samo da se malo nadovežem na poslednju rečenicu.

Slučajno sam upoznala Novozelanđanina, uspješnog poslovnog čovjeka koji ima firmu u Slo, velikog ljubitelja tenisa i navijača Federera. Elem, čovjek postao skoro depresivan, rjetko gleda tenis, ogadio mu ga Novak.

PS: jako mi je drago što umorni ratnik ne pokleknu.

Pozdrav svima

Leni

pre 8 godina

Imamo srecu kao "Nacija" sto imamo ovakvog genija.Naravno treba mnogo vise ulagati u ovaj sport i omoguciti klincima da "polete " i oni nekada u buducnosti !

lovac_u_mutnom

pre 8 godina

Ni meni se ne ide na posao pa moram. Tako i ti Nole, odradi jos ova dva meca i teraj na odmor.....ja cu ipak sacekati da me gazda sam posalje na godisnji....

matori

pre 8 godina

Novak ga je izbombardovao...možda je malo više grešio, ali to je posledica današnje agresivne igre. Novak je danas bio potpuno drugačiji igrač od onoga što je prikazao u poslednja dva meča. Ni traga umoru, malodušnosti, dekoncetrisanosti. Još jedan u ovom stilu i na odmor!!!
Idemooooo!!!!

Tony77

pre 8 godina

6:3-6:3
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (PFC, 21. novembar 2015 14:48) Svaka čast:)

Aca Znalac

pre 8 godina

Đoković je stvarno impresivan. Tenis koji igra je savršenstvo. Neću da uvredim Nadala, ali mu nije mogao parirati ni u kojem segmentu igre. Nole ga je čitao i pogađao sve što je želeo u 90% situacija. Impresivan i fantastičan u ovoj 2015. Jedva čekam finale i susret sa Vavrinkom, koji će odrati fedu.

nikola

pre 8 godina

Srećan sam zbog Noletove savršene igre, ali i zbog definitivnog povratka RN, odličnog tenisera i čoveka. Kada se za koju godinu penzionišu Nole, RF, Rafa, AM i Stan nastaće potop.

zika

pre 8 godina

To je to kad igra protiv nadala uvek je motivisan odmah igra jace agresivnije sa vise zelje takodje i protiv rodzera. Protiv ostalih igra kolko treba.

Srdjan

pre 8 godina

Svidja mi se ovo, najvise jer Novak ne djeluje psihicki ispraznjeno sto se mozda i moglo ocekivati posle ovakve sezone. Navijam za finale Novak-Federer! :)

mmm

pre 8 godina

kada je napisao ono na kameri suze mi potekose iako nisam zaplakao skoro nikada !!! nole tebi je premalo reci hvala za sve ! javno ti kazem , ako ti ikada nedaj boze bude trebao bubreg ili bila sta drugo evo dajem ti !!!

Carlos

pre 8 godina

Znaci prosto nevjerovatno.
Novak odigra savrsen poen,koji zavrsi spektakularnim vinerom I na kraju cujes providno mlak aplauz.
Rafa dobije dobar poen koji se zavrsava Novakovom greskom,publika u transu.
Nemam pravu rijec da opisem ovo,ali ovim Englezima su dobro isprali mozgove.
Mrtva trka izmedji Londonske I Njujorske publike.
Razumijem da vise simpatisu Spanca,ali onakvo nepostovanje jednog tenisera(u ovom slucaju teniskog broja 1)je preslo sve granice.
Ali I pored te cinjenice, Novak je unistio konkurenciju ove sezone.
Ako sutra dobije Novak,ovo ce I statisticki biti najuspjesnija sezona u istoriji.

varalica

pre 8 godina

Nole.....hvala ti sto postojis. Sta drugo da kazem....ne posustaj nikada, idi napred samo zbog sebe i ni zbog kog drugog, ovaj narod te ne zasluzuje. Ogroman pozdrav ljudino! Budi samo ziv i zdrav i ti i tvoja porodica!

Swedenonline

pre 8 godina

Generalno razmišljajući o svetskoj teniskoj sceni zadnjih godina, o uspesima i padovima tenisera u vrhu, nemogu da ne pomislim o Čilicu. Da je dečko ni kriv ni dužan doživeti sticajem okolnosti da osvoji GS. Tanke oscilacije u konstantnosti u samom vrhu i onda upadneš na listu kojoj si i sam svestan da ne pripadaš.
Očigledno je vrlo dobro svestan toga da ga toliko pritiska da ne uspeva da se izvuče. Može ponekad da odigra iznad svog nivoa, tačnije svoj maksimum i kad učiš da ni to nije ni izbliza dovoljno za igru protiv vladajućeg režima. Dečko od onda konstantno tone. :-(

Uzimam ovi kao primer sta psihički pritisak opravdanja kvaliteta čini i da otvorim nekima vidike zašto je Nole izgubio prosli meč od Federera. Da izduva balon da nebi pukao kad je najkritičnije.

Marko

pre 8 godina

3 puta za redom je osvojio Australian Open (Rekord u Open Eri).Sutra ce da bude prvi koji je osvojio World Tour Finals 4 puta za redom.Posle toga moze da napada trofeje u IW,Miami i Monte-Carlo (Nijedan teniser nije osvojio 5 Masters turnira za redom)

everbanega10

pre 8 godina

Dominacija kakva nije vidjena u istoriji svetskog tenisa.
Rafin izraz lica na kraju meca sve govori, mislim da i on ne moze da veruje da neko ovako moze da igra tenis.
Ljudi moji, samo povrede da ga zaobidju, i za naseg Noleta granica nema, za par godina svet ce pricati da je Srbin najveci u istoriji ovako jednog popularnog sporta! I da, oderi bilo kog svajcarca u finalu, mada bih vise voleo Federera, jer se deda malo zaneo posle one nebitne pobede u grupi..

Mrs

pre 8 godina

"Citat 'ovo nije Nadal iz grupe,nazalost'

Ovo nije Nadal, tačka! Posle povrede Rafa nije Rafa, ovo je senka nekadašnjeg velemajstora!
(koki, 21. novembar 2015 16:38) # Link komentara"
Mislis, zamenUli su ga sa nekim koji samo lici na njega? Hm...

Pelagija

pre 8 godina

Naravno da sam oduševljena, Novak je opet i opet i opet igrao
f a n t a s t i č n o.
I samo me to opet podstaklo da se javim, jerbo konstantno se ponavljaju isti komentatori sa istim komentarima, u stilu - dobar je, loš je, bilo je boljih al' su sada bolesni, ima boljih koji su sada matori, biće boljih ali su danas mladi...
Aman ljudi, budimo realni, nepristrasni, objektivni - Novak je prosto takav kakav je - IZUZETAN. A šta se dešava kada si izuzetan i darovit čovek u Srbiji - pa to je, po pravilu, ovde teško priznati kada si sam mali, beznačajan i uskogrud.
Nije ni čudno što su "veliki" Srbi morali da odu iz svog sela da bi raširili krila (počnimo od Sv. Save, recimo, Vuka Karadžića i tako dalje, pa sve do Tesle i naših fantastičnih sportista).

I, da ne duljim, veliko saučešće neelokventnom Jumku sa sve kompanjonima. Doći će i tvojih pet minuta, dušo. Tvoja mržnja dopire samo do tvojih bližnjih, ne doseže te Novakove visine.

Ranzo Objektivni

pre 8 godina

HAHAHA čuj ove "Ovo nije Nadal iz grupe". Zar vam nije jasno da ne može tako da igra protiv Novaka? Granitna odbrana, brze kontre, bolji ritern, jača serva... Da sam igrao ja, bio bi Rafa iz grupe, ovako ništa više sem časnog poraza. Ali drago mi je zbog Nadala i tenisa uopšte da polako podiže nivo forme.

Podgorica

pre 8 godina

Lijepe vijesti za nas Srbe iz CG.
Novak Srbin nastavlja da igra svaki turnir nedjeljom.
Nijesam pametan, ali nijesu trebali da ga maltretiraju ovijeh drugih dana u nedjelji, kada covjek tek nedjeljom ima malo ozbiljnijeg protivnika.
Bravo mrco ljudska.

Stojan

pre 8 godina

Jedan od najtežih poraza Nadala. Lekcija i izjednačenje! Nadal se toliko trudio da digne formu (uspio) i osvoji neosvojeni zaključni turnir, a danas je naletio na boljeg igrača Novaka Đokovića. Bravo majstore. Mislim da ovaj poraz će Nadal teško preboljeti, a Novak će dobiti veliku inspiraciju za finale. Ko će u finale je veliko pitanje? Moje je mišljene da ima šanse i Vavrinka i Federer? Biće to teška i izjednačena borba. Sutra i ako Novak izgubi u finalu nije katastrofa jer ova godina je odlična po rezultatima. Danas je kod Novaka djelovao sve dobro, a sutra treba pripremiti dobru dnevnu formu, pa šta bude da bude. Idemo tako naprijed, jako, sigurno, koncentrisano i borbeno. poz!

NottinghamForest

pre 8 godina

Life, death, taxes and Novak Djokovic being better than the man on the other side of the net.
The Serb is one of life's certainties. They could re-calibrate the nearby Greenwich clock to his game it is so reliable.


http://www.bbc.co.uk/sport/live/tennis/34358178 21/11/2015

sava buric

pre 8 godina

e, je'ste primetili da hejteri polako odustaju?! ostala su jos ova dva jadnika koji se jos uvek nesto batrgaju, dok je drugima doslo iz guze u glavu! ona dva "argumenta" su im se izlizala, vise je i njima glupo da jedno - isto ponavljaju.

Corto

pre 8 godina

Kako iko moze da daje procene na bazi Nadalove igre u grupi.

Pa nije igrao sa tenuskim nozanstvom do danas, igrao je sa Top 10 igracima. Novak je nesto drugo.

Svi to znaju. Eto... gledajte. Nadal lako pregazi u grupi sve njih a onda izadje prrd teniskog boga i deluje smesno.

Sa pola snage i cak i bez puno emocija Novak mu je objasnio ko je ko. Rutinski.

Darko

pre 8 godina

Vrhunski članak Saše Ozma, kao i uvek.
Ali, evo još jedan (na engleskom) koji je na mene ostavio jak utisak:

http://www.skysports.com/tennis/news/33504/10073916/novak-djokovic-deserves-more-respect-for-domination-says-mark-petchey

Molim redakciju da ukoliko mogu objave srpsku verziju istog. Hvala.

Bane

pre 8 godina

Kako stvari stoje od Nadala da konkretno ugrozi nekako Novaka od sada pa ubuduce je vise tesko za ocekivati..Prosto lako je izgubio ovaj mec spanac!.Jedino Rodzer se nekako drzi protiv njega i ima nacin na koji zna da ga dobije naravno samo kad se igra u dva dobijena seta..