Fudbal 82

Četvrtak, 12.11.2015.

18:59

Vučelić: Stadion uskoro Partizanov

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić kaže za Novosti da crno-beli nisu dobili vlasništvo nad stadionom u Humskoj, ali i da bi to moglo da se dogodi uskoro.

Vuèeliæ: Stadion uskoro Partizanov IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Milan B.

pre 8 godina

(Стево Ђубре, 13. novembar 2015 11:22) Nisam znao da je Boris Tadic daltonista pa je na utakmice dolazio u crno-belom dresu!!!

mikan

pre 8 godina

Ako istorija počinje dolaskom komunista i partizana u Beograd onda imaju pravo na stadion. Ali to je mesto gde je BSK osvajao 4 titule prvaka stare Jugoslavije. Komunisti su sravnili sa zemljom već delimično bombardovanjem urušen stadion Bsk, privremeno zabranili takmičenje BSKu, oteli sa Zvezdom većinu igraća i plac dodelili JNA. Kakav je pravni osnov otete imovine i uknjižbe po komunističkim uredbama , veliko je pitanje. Ofk kao naslednik BSKa treba da traži svoju imovinu i otštetu !

Dule 032

pre 8 godina

A šta je sa NAJVAŽNIJOM činjenicom da je stadion početkom 90-tih tadašnji načelnik Generalštaba (dakle glavni vojnik u državi-i ovlašćen) uz poštovanje pravne procedure predao stadion SD Partizanu i TO je upisano kao vlasništvo sportskog društva !Ceo slučaj je kasnije NEOVLAŠĆENO (van vremenskih zakonskih rokova) pokrenut !
Sa druge strane,u isto vreme,Zvezdi se u tišini POKLANJA stadion !Dakle ISTO kao i Partizanu se poklanja,ali bez saplitanja!

translucent

pre 8 godina

Obzirom da održavanje stadiona JNA košta oko 1,5M evra godišnje i da su promenjene sotlice, reflektori i trava, ukupna suma koja je uložena u stadion nakon odluke države da više ne može da ga održava, je veća od 50 miliona.
Obzirom da Rajko Mitić vredi oko 20 miliona, jasno je da je Partizan platio više nego dovoljno za svoj stadion.

Стево Ђубре

pre 8 godina

(partizan sramota Srbije, 12. novembar 2015 19:30)

Јестеееее, Партизан је само крао, а ви сте све купили циглицама. И Демаркуса Вилијамса сте исто купили циглицама, дуг од 16.000.000 евра у кошраци исто платили циглицама, 50.000.000 у фудбалу ћете исто да платите циглицама, пошто сте ви, је л' те, многоооо велики легалисти, никад се нисте очешали о буџет државе и народне паре. Да те подсетим само да сте стадион ваш од момента изградње, све до 90-тих водили у папирима као недовршени објекат да не бисте плаћали воду и струју. 30 година еејјјјјј! А Партизан је у Стадион ЈНА уложио преко 20.000.000 евра, то су парееее буразеру од трансфера наших играча, које Партизан мора да продаје да би живео. Ми немамо Тадића/Вучића да нам довлачи Русе и Арапе у клуб, сипа као из кабла народне паре и прети банкама и повериоцима. Мој "легалисто" ...

laik

pre 8 godina

Da se kaže i ko je davao novac za Marakanu sada Rajko Mitić,Cigani sada Delije, KK sada Telekom,menjaju imena kao Ona gaće. Isti su tada komunisti od narodnih para finansirali izgradnju svih stadiona u Jugi.Partizan nije dobio jedini vlasništvo zbog Sleta onog koji je je bio u maju ili vojske Juge koja se raspala zajedno sa tom državom. Partizan igra tu od svog postojanja tako da ovi što spominju Zagreb neka idu tamo i žale se.

Ivke

pre 8 godina

Koji su sada ovo fazoni? Stadion nije Partizanov. To bi bilo isto kao da sada KK Crvena Zvezda krene u sudsku proceduru oko preuzimanja u svoje vlasnistvo Beogradsku Arenu.

Marko Niš

pre 8 godina

Naravno da je naš, Partizan je JSD i normalno da je nasledio JNA stadion, ko je napravio klub uopšte ako nije vojska! A Gasić i ostali kad nešto naprave nek tad i potražuju. Nisu sposobni ni akumulator da održavaju a kamo li stadion!

Vuk Samotnjak

pre 8 godina

Za one koji ne veruju u "ciglice" korišćene za izgradnju stadiona Crvene Zvezde mogu samo da kažem da ih imam nekoliko (sve od porodice mi je dato na čuvanje :-). Naravno da su i firme, tada državne, finansirale deo izgradnje, ali ne zaboravite da su i oni za uzvrat dobijali reklami i beneficije.
Što se tiče stadiona JNA mislim da bi bilo u redu samo da ga Partizan plati ako želi dabide vlasnik. Poklanjanje je besmisleno ako ga Partizan već održava i za uzvrat koristi besplatno. Zašto jednostavno ne ostane na tome? Jedini odgovor je neka muljačina za kakvu znamo da su političari iz uprava jedino i sposobni. Posle se taj stadion ili zemljište lepo može prodati, Partizan izgradi novi stadion kapaciteta od 20/30-tak hiljada (više im ne treba) negde u tri pm, a razlika ide nekom u džep. Ili da se zajmi novac putem hipoteke na stadion, a naravno deo zajmljenog novca bi nestao bez traga (vidjeno u Zvezdi). Mogao bih vrlo brzo da osmislim mnogo sličnih konstrukcija. A na kraju bi sve to moglo lepo i da se privatizuje, mada lično mislim da se privatizacija neće desiti u bliskoj budućnosti. Na kraju krajeva, stadion i zemljište na kome se on nalazi su vrlo bitna stavka i u muljačinama oko Zvezde, kao i za Zvezdinu budućnost.

jones

pre 8 godina

Ако су тражили 20 бодова, вредело је ...
(Коло коло, 12. novembar 2015 19:57)
I ovo je tek prva sezona otplate duga, tako da se ne nervirajte dzabe ni narednih godina. :)

Roto KOS

pre 8 godina

"Marakana" je sazidana od klubskih para, a ovaj stadion vojske od novca gradjana Srbije i to sad hoce da bez ikakve nadoknade poklone onima koji pripadaju Zagrebu i Jugoslaviji ahahahaha komedija, nego lepo vi gospodine mrs u Zemunelo!
(Hugo iz Albukerkija, 12. novembar 2015 20:02)

Isto kao sto vam je i klub osnovala grupa beogradskih mangupa koji su prkosili tadasnjim vlastima...

srbEUin

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)
i ostali ...

Znači PODSTANAR ili ZAKUPAC (koji uzgred nepokretnost koristi potpuno besplatno) sada na bazi plaćanja komunalija koje je sam tošio i redovnog održavanja - pranja i krečenja prostorija koje je sam zaprljao, i promene nameštaja koji je sam pohabao, treba da postane VLASNIK nepokretnosti?

Da li biste isto tako dali i neku svoju nepokretnost?

A, da.
Vi ste partizani.
Vi ne priznajete svojinu.

sloba

pre 8 godina

Pa cak i da drzava oduzme stadion Partizanu normalno bi bilo da grad Beograd izgradi nov stadion Partizanu onako kako je izgradio Zvezdi.Treba biti objektivan i navijacki neostrascen i shvatiti da jedan sportski gigant, kakav je Partizan, mora da ima svoj stadion.

srbEUin

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)
i ostali ...

Znači PODSTANAR ili ZAKUPAC (koji uzgred nepokretnost koristi potpuno besplatno) sada na bazi plaćanja komunalija koje je sam tošio i redovnog održavanja - pranja i krečenja prostorija koje je sam zaprljao, i promene nameštaja koji je sam pohabao, treba da postane VLASNIK nepokretnosti?

Da li biste isto tako dali i neku svoju nepokretnost?

A, da.
Vi ste partizani.
Vi ne priznajete svojinu.

Mikan

pre 8 godina

Ovo je sramota! Stadion je izgradila vojska za svoje potrebe i ustupila ga partizanu i Zvezdi na korišćenje. Pošto je bio pretesan Zvezda je odlučila da sagradi svoj stadion i štampala je "ciglice" koje je kupovao ko je hteo i na taj način finansirao izgradnju. Pomogli su svi koji su hteli i tako je izgrađena Marakana za koju je onda Džajić morao još jednom da plati nekih 200.000 kako bi definitivno prešla na Zvezdino ime. A čime je partizan zaslužio stadion vojske? Jel dao dinar za njega? Jel ga gradio? Malo im što su 70 koristili besplatno stadion, što je vojska sve održavala i što su dobili na poklon Zemunelo nego sad hoće i stadion? Pa mnogo je čak i za državno mezimče.
(partizan sramota Srbije, 12. novembar 2015 19:30)

Ja ne razumem jednu stvar.. Sta TI imas protiv toga da stadion na kojem Partizan igra 70 godina postane vlasnistvo kluba? Hoce li ta informacija nesto promeniti po pitanju tvog zivota? Ili samo volis da pljujes po svemu sto ima veze sa Partizanom. Ni ti a ni bilo ko od nase nista ne dobija bio stadion u vlasnistvu Partizana ili Vojske Republike Srbije.

belgrado

pre 8 godina

ljudi,
pa zvezdin stadion je pravio cica draza licno.
...a ideju o gradnji je imao i car dusan,
samo nije imao materijala.

..i nikad nisu igrali u sfrj,
sve uspehe i bari i tokio su imali u kraljevini srbiji.

ime crvena zvezda su dobili 1941 na ravnoj gori kada je draza hteo da stvori mocan tim koji ce se suprostaviti pavelicevom partizanu osnovanom 1941 u zagrebu.



ps. braca grim su totalni amateri i pojma nemaju o bajkama :))

Jasno

pre 8 godina

Opala, znači titula za stadion! Tako recite, za 7 godina niste imali kikseva kao za ovu polusezonu, a pritom u evropi maltene nikad bolje.
Na taj isti stadion nikad više, jer ovo prijatelji moji SPORT VIŠE NIJE.

Bilal

pre 8 godina

...ali za "ko ce da uzme Partizanu stadion"?! Paaaa, vlasnici istog, recimo. Ne pise to u papiru tek tako, vlasnicki list nije administrativni papircic, na kome sluzbenici jedu burek ujutru. Vojska ga sagradila, pa normalno da je njihov. A to, sto su ovolike godine dozvoljavali Partizanu da igra za dzabe, samo da ga odrzava, to je tek neka druga prica. ...Ovo je, ipak, neki vid pravne drzave, ne mozes tek tako da kazes JNA je oduvek Partizanov- nikad bio nije, a da li ce mu ga pokloniti- pa, ne bi bilo pravo, sem da se svi sportski objekti u Srbiji poklone njihovim korisnicima.

(Pera Magic Mitic, 12. novembar 2015 20:23)
Ma koja vojska, molim te!? JNA!? Pa ona burazeru ne postoji od 1991. Je l' možda Vojska Jugoslavije!? Pa ni ona ne postoji od 2007. Vojska Srbije nije nikada ni bila vlasnik Stadiona JNA. Dakle, logično je da čije je stado toga je i livada. Nego je ovaj problem izvukao iz naftalina vajni ex-ministar vojni, Dragan Šutanovac, inače okoreli zvezdaš, da bi napakostio FK Partizan. Čovek očigledno nije imao prečeg posla. To mu je najveći uspeh u reorganizaciji i modernizaciji Vojske Srbije.

bjekine bajke

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)

Ko je finansirao vojsku? Isti taj narod. Ko je sedeo u upravi vojnog kluba? Generali te iste vojske.

Tokyo

pre 8 godina

Postavljam pitanje "A zsto"?To je objekat koji je pripadao JNA a dana vojsci Srbije. Partizan je samo bio korisnik i nije vojsci placao nikakvu zakupninu ali je imao obavezu odrzavanja.Partizan takodje je decenijama koristio i terene vojne gimnazije a i danas koristi. Logicno bi bilo da FK Partizan i odredjenij vrednosti kao kompezacija vojsci Srbije izgradi odredjeni broj stanova kao sto je uradjeno u slucaju kasarne Stepa Stepanovic gde su pored ostalog gradjeni stanovi za trziste

Crni

pre 8 godina

Kada čujem ovo" Vratite Stadion srpskom Narodu " povraca mi se!
Naravno da je Stadion srpski isto kao sto je Rajka Mitic srpski.
Ni manje ni više! !!!!

grr

pre 8 godina

Ovo je uzas da se nesto poklanja tek tako. Izvinte, ali to je izgradjeno od narodnih para za dobrobit armije. Ko zeli stadion ili zemljiste, neka plati. Tender, pa plati...
(Realno, 12. novembar 2015 19:55)

Od čijih para i za čiju dobrobit je izgrađen stadion Crvene Zvezde?

Peđa

pre 8 godina

Mene zanima, da li navijači Zvezde stvarno veruju da su svoj stadion izgradili prodajom markica, tzv ciglica, običnim narodu po ceni od 20 dinara za komad. Da li oni stvarno veruju u tu bajku, da im država ništa nije dala već da su oni ono vreme komunizma nešto sami izgradili? Šekularac je tada išao po raznim jakim firmama (citiram tekst iz jednih ranijih vesti) u Jugoslaviji da prikuplja novac za izgradnju stadiona. Koje jake firme? Pa to su tada bile sve državne firme koje ništa nisu smele da urade bez odobrenja Komunističke partije. Zar stvarno neko misli da je Zvezda prikupila te pare tek onako, na ime i neko svoj genijalni marketing, u ono vreme socijalističkog a ne kapitalističkog uredjenja u državi? Dajte više ne zamajavajte sami sebe...

Dragi

pre 8 godina

Vučelić, Popović i kompanija su zatekli klub u užasnom stanju, ali će ga ostaviti u još užasnijem kada odu, a verujem da će to biti vrlo brzo!

Hugo_DEVASTATOR_grobarski_je_KOMPLEX_NABIJATOR

pre 8 godina

ahahahahaha stadion nepostojece jugoslovenske narodne armije ahahahahahaha
pa vi ni stadion nemate ahahaha, ali bez brige grobosi svejedno je to za Huga, on ce da trese mreze na stadionu vojske i ako bude i ako ne bude vas ahahahahahaha

mica cica iz bloka

pre 8 godina

Zelim da kazem onom sto je izjavio kako je zvezdin stadion izgradjen stamanjem nekih ciglica... To nije tacno,tada je to progurano kao gradnja gradskog stadiona i finansirano samodoprinosom svih zaposlenih Beogradjana. Tako da molim ostrascene zvezdase da se ne prave mnogo naivni.Bila sam dete, al dobro pamtim sve! A Partizanu nije odrzavala vojska stadion, nego upravo suprotno. Molim vas bez dezinformacija ovde molim...

Hugo iz Albukerkija

pre 8 godina

"Marakana" je sazidana od klubskih para, a ovaj stadion vojske od novca gradjana Srbije i to sad hoce da bez ikakve nadoknade poklone onima koji pripadaju Zagrebu i Jugoslaviji ahahahaha komedija, nego lepo vi gospodine mrs u Zemunelo!

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

Spin doktor iz krvavih devedesetih. Pa ko ce uzeti Partizanu stadion?! Moze u papirima da pise sta god, ali ce "JNA" uvek biti Partizanov.
Nego, nemoj da skreces sa sustinskih problema a to je fudbalski tim. Najgori u istoriji bez obzira sta Bjelogrlic, cuveni strucnjak , kaze...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (donadoni, 12. novembar 2015 19:24)
Za spinovanje si potpuno u pravu druze...to je vise nego jasno...ali za "ko ce da uzme Partizanu stadion"?! Paaaa, vlasnici istog, recimo. Ne pise to u papiru tek tako, vlasnicki list nije administrativni papircic, na kome sluzbenici jedu burek ujutru. Vojska ga sagradila, pa normalno da je njihov. A to, sto su ovolike godine dozvoljavali Partizanu da igra za dzabe, samo da ga odrzava, to je tek neka druga prica. Da li se secas da je direktor Pionira (tj. Taša, kome i pripada) hteo pre par godina da izbaci i KKCZ i KKP zbog neizmirenih dugovanja. Ovo je, ipak, neki vid pravne drzave, ne mozes tek tako da kazes JNA je oduvek Partizanov- nikad bio nije, a da li ce mu ga pokloniti- pa, ne bi bilo pravo, sem da se svi sportski objekti u Srbiji poklone njihovim korisnicima.

p.s. joooj, sto mojoj devojci gazdarica ne kaze: "Ajd, sreco, ti mi samo odrzavaj stan i evo ti, ne moras nista da placas. A, za par godina mozes da ga i bez naknade prevedes na sebe"..ehh, nego me smara 24/7.

donadoni

pre 8 godina

Spin doktor iz krvavih devedesetih. Pa ko ce uzeti Partizanu stadion?! Moze u papirima da pise sta god, ali ce "JNA" uvek biti Partizanov.
Nego, nemoj da skreces sa sustinskih problema a to je fudbalski tim. Najgori u istoriji bez obzira sta Bjelogrlic, cuveni strucnjak , kaze...

Realno

pre 8 godina

Cekajte, znaci u vreme krize i nemastine, kada se dobijaju otkazi, i kada se dobijaju smanjenja plata i penzija, tamo neki klub, nekog sporta koji donosi nasilje i nije reprezentativan van okvira nase drzave, dobija odnosno DOBIJA stadion?! Nije vazno dal je to Partizan, Vojvodina, Mladost, Cakac macak i sta ti ja znam... Ovo je uzas da se nesto poklanja tek tako. Izvinte, ali to je izgradjeno od narodnih para za dobrobit armije. Ko zeli stadion ili zemljiste, neka plati. Tender, pa plati...

GM

pre 8 godina

Srbija poklanja Srebrenici, poklanja i fudbalskom klubu koji je godinama zataskao milione...

Dok prosecan Srbin i stanovnik zivi sve teze i teze iz dana u dan, ovakvima se poklanja. Eeeeej Vucelic... Produzena ruka Mire Markovic.

partizan sramota Srbije

pre 8 godina

Ovo je sramota! Stadion je izgradila vojska za svoje potrebe i ustupila ga partizanu i Zvezdi na korišćenje. Pošto je bio pretesan Zvezda je odlučila da sagradi svoj stadion i štampala je "ciglice" koje je kupovao ko je hteo i na taj način finansirao izgradnju. Pomogli su svi koji su hteli i tako je izgrađena Marakana za koju je onda Džajić morao još jednom da plati nekih 200.000 kako bi definitivno prešla na Zvezdino ime. A čime je partizan zaslužio stadion vojske? Jel dao dinar za njega? Jel ga gradio? Malo im što su 70 koristili besplatno stadion, što je vojska sve održavala i što su dobili na poklon Zemunelo nego sad hoće i stadion? Pa mnogo je čak i za državno mezimče.

mazanje ociju

pre 8 godina

Kako divna uprava, svaka cast!



Sta vam zelim, mislim da bi me redakcija b92 cenzurisala do kraja zivota, verovatno bi prosledili komentar mupu, i zatvorili bi me.

Ne morate ni da objavite ovo, morao sam negde da napisem eto..

Gugi

pre 8 godina

Osnivači Partizana Sava Kovačević i Peko Dapčević partizanski generali iz Crne gore zaslužuju da im se postave biste pored stadiona.Pravda za Peku i Sava!!!

brajkoo

pre 8 godina

aa sto se cini, daj ulazite malo pare u perspektivne timove tipa Zvezda, Borac, Javor, Cukaricki, Vojvodinu... drzava samo sipa u ovaj tim koji ce narednih godina da se bori za opstanak u ligi ... dokle vise !?

KRIGER

pre 8 godina

Moze, ali prvo da uredno platite sve zakupe do sada zato sto ste koristili taj lavor od vojske, a to su novci reda velicine izgradnje bar desetak ovakvih stadiona u pokusaju i to bez kamata, njih i da ne racunamo, plus da to platite iz sobstvenih prihoda, a ne iz drzavne kase kao sto ste do sada to navikli, sto ce reci KATANAC!!!

hugo vijeira voli hugoline

pre 8 godina

Vratite stadion koji nije vas.Dzabe vam i stadion kad ni zemljiste nije vase.Kako se zovu oni koji prisvajaju tudje?

pan

pre 8 godina

Da mi je neko 1995. rekao da će za 20 godina Čović voditi Zvezdu i Beograd, Vučelić Partizan i medije, a Nikolić, Vučić, Vulin i Dačić Srbiju..........
(završite rečenicu sami)

e2

pre 8 godina

Steta je sto se klubu daje stadion da bi se zatim klub u bliskoj buducnosti prodao strancima. Nema ovo veze sa navijanjem i Partizanom i Zvezdom. Ovo je kradja na visem nivou.

pan

pre 8 godina

Da mi je neko 1995. rekao da će za 20 godina Čović voditi Zvezdu i Beograd, Vučelić Partizan i medije, a Nikolić, Vučić, Vulin i Dačić Srbiju..........
(završite rečenicu sami)

partizan sramota Srbije

pre 8 godina

Ovo je sramota! Stadion je izgradila vojska za svoje potrebe i ustupila ga partizanu i Zvezdi na korišćenje. Pošto je bio pretesan Zvezda je odlučila da sagradi svoj stadion i štampala je "ciglice" koje je kupovao ko je hteo i na taj način finansirao izgradnju. Pomogli su svi koji su hteli i tako je izgrađena Marakana za koju je onda Džajić morao još jednom da plati nekih 200.000 kako bi definitivno prešla na Zvezdino ime. A čime je partizan zaslužio stadion vojske? Jel dao dinar za njega? Jel ga gradio? Malo im što su 70 koristili besplatno stadion, što je vojska sve održavala i što su dobili na poklon Zemunelo nego sad hoće i stadion? Pa mnogo je čak i za državno mezimče.

GM

pre 8 godina

Srbija poklanja Srebrenici, poklanja i fudbalskom klubu koji je godinama zataskao milione...

Dok prosecan Srbin i stanovnik zivi sve teze i teze iz dana u dan, ovakvima se poklanja. Eeeeej Vucelic... Produzena ruka Mire Markovic.

mica cica iz bloka

pre 8 godina

Zelim da kazem onom sto je izjavio kako je zvezdin stadion izgradjen stamanjem nekih ciglica... To nije tacno,tada je to progurano kao gradnja gradskog stadiona i finansirano samodoprinosom svih zaposlenih Beogradjana. Tako da molim ostrascene zvezdase da se ne prave mnogo naivni.Bila sam dete, al dobro pamtim sve! A Partizanu nije odrzavala vojska stadion, nego upravo suprotno. Molim vas bez dezinformacija ovde molim...

Crni

pre 8 godina

Kada čujem ovo" Vratite Stadion srpskom Narodu " povraca mi se!
Naravno da je Stadion srpski isto kao sto je Rajka Mitic srpski.
Ni manje ni više! !!!!

Realno

pre 8 godina

Cekajte, znaci u vreme krize i nemastine, kada se dobijaju otkazi, i kada se dobijaju smanjenja plata i penzija, tamo neki klub, nekog sporta koji donosi nasilje i nije reprezentativan van okvira nase drzave, dobija odnosno DOBIJA stadion?! Nije vazno dal je to Partizan, Vojvodina, Mladost, Cakac macak i sta ti ja znam... Ovo je uzas da se nesto poklanja tek tako. Izvinte, ali to je izgradjeno od narodnih para za dobrobit armije. Ko zeli stadion ili zemljiste, neka plati. Tender, pa plati...

hugo vijeira voli hugoline

pre 8 godina

Vratite stadion koji nije vas.Dzabe vam i stadion kad ni zemljiste nije vase.Kako se zovu oni koji prisvajaju tudje?

Peđa

pre 8 godina

Mene zanima, da li navijači Zvezde stvarno veruju da su svoj stadion izgradili prodajom markica, tzv ciglica, običnim narodu po ceni od 20 dinara za komad. Da li oni stvarno veruju u tu bajku, da im država ništa nije dala već da su oni ono vreme komunizma nešto sami izgradili? Šekularac je tada išao po raznim jakim firmama (citiram tekst iz jednih ranijih vesti) u Jugoslaviji da prikuplja novac za izgradnju stadiona. Koje jake firme? Pa to su tada bile sve državne firme koje ništa nisu smele da urade bez odobrenja Komunističke partije. Zar stvarno neko misli da je Zvezda prikupila te pare tek onako, na ime i neko svoj genijalni marketing, u ono vreme socijalističkog a ne kapitalističkog uredjenja u državi? Dajte više ne zamajavajte sami sebe...

belgrado

pre 8 godina

ljudi,
pa zvezdin stadion je pravio cica draza licno.
...a ideju o gradnji je imao i car dusan,
samo nije imao materijala.

..i nikad nisu igrali u sfrj,
sve uspehe i bari i tokio su imali u kraljevini srbiji.

ime crvena zvezda su dobili 1941 na ravnoj gori kada je draza hteo da stvori mocan tim koji ce se suprostaviti pavelicevom partizanu osnovanom 1941 u zagrebu.



ps. braca grim su totalni amateri i pojma nemaju o bajkama :))

Bilal

pre 8 godina

...ali za "ko ce da uzme Partizanu stadion"?! Paaaa, vlasnici istog, recimo. Ne pise to u papiru tek tako, vlasnicki list nije administrativni papircic, na kome sluzbenici jedu burek ujutru. Vojska ga sagradila, pa normalno da je njihov. A to, sto su ovolike godine dozvoljavali Partizanu da igra za dzabe, samo da ga odrzava, to je tek neka druga prica. ...Ovo je, ipak, neki vid pravne drzave, ne mozes tek tako da kazes JNA je oduvek Partizanov- nikad bio nije, a da li ce mu ga pokloniti- pa, ne bi bilo pravo, sem da se svi sportski objekti u Srbiji poklone njihovim korisnicima.

(Pera Magic Mitic, 12. novembar 2015 20:23)
Ma koja vojska, molim te!? JNA!? Pa ona burazeru ne postoji od 1991. Je l' možda Vojska Jugoslavije!? Pa ni ona ne postoji od 2007. Vojska Srbije nije nikada ni bila vlasnik Stadiona JNA. Dakle, logično je da čije je stado toga je i livada. Nego je ovaj problem izvukao iz naftalina vajni ex-ministar vojni, Dragan Šutanovac, inače okoreli zvezdaš, da bi napakostio FK Partizan. Čovek očigledno nije imao prečeg posla. To mu je najveći uspeh u reorganizaciji i modernizaciji Vojske Srbije.

grr

pre 8 godina

Ovo je uzas da se nesto poklanja tek tako. Izvinte, ali to je izgradjeno od narodnih para za dobrobit armije. Ko zeli stadion ili zemljiste, neka plati. Tender, pa plati...
(Realno, 12. novembar 2015 19:55)

Od čijih para i za čiju dobrobit je izgrađen stadion Crvene Zvezde?

e2

pre 8 godina

Steta je sto se klubu daje stadion da bi se zatim klub u bliskoj buducnosti prodao strancima. Nema ovo veze sa navijanjem i Partizanom i Zvezdom. Ovo je kradja na visem nivou.

mazanje ociju

pre 8 godina

Kako divna uprava, svaka cast!



Sta vam zelim, mislim da bi me redakcija b92 cenzurisala do kraja zivota, verovatno bi prosledili komentar mupu, i zatvorili bi me.

Ne morate ni da objavite ovo, morao sam negde da napisem eto..

sloba

pre 8 godina

Pa cak i da drzava oduzme stadion Partizanu normalno bi bilo da grad Beograd izgradi nov stadion Partizanu onako kako je izgradio Zvezdi.Treba biti objektivan i navijacki neostrascen i shvatiti da jedan sportski gigant, kakav je Partizan, mora da ima svoj stadion.

srbEUin

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)
i ostali ...

Znači PODSTANAR ili ZAKUPAC (koji uzgred nepokretnost koristi potpuno besplatno) sada na bazi plaćanja komunalija koje je sam tošio i redovnog održavanja - pranja i krečenja prostorija koje je sam zaprljao, i promene nameštaja koji je sam pohabao, treba da postane VLASNIK nepokretnosti?

Da li biste isto tako dali i neku svoju nepokretnost?

A, da.
Vi ste partizani.
Vi ne priznajete svojinu.

Gugi

pre 8 godina

Osnivači Partizana Sava Kovačević i Peko Dapčević partizanski generali iz Crne gore zaslužuju da im se postave biste pored stadiona.Pravda za Peku i Sava!!!

KRIGER

pre 8 godina

Moze, ali prvo da uredno platite sve zakupe do sada zato sto ste koristili taj lavor od vojske, a to su novci reda velicine izgradnje bar desetak ovakvih stadiona u pokusaju i to bez kamata, njih i da ne racunamo, plus da to platite iz sobstvenih prihoda, a ne iz drzavne kase kao sto ste do sada to navikli, sto ce reci KATANAC!!!

Roto KOS

pre 8 godina

"Marakana" je sazidana od klubskih para, a ovaj stadion vojske od novca gradjana Srbije i to sad hoce da bez ikakve nadoknade poklone onima koji pripadaju Zagrebu i Jugoslaviji ahahahaha komedija, nego lepo vi gospodine mrs u Zemunelo!
(Hugo iz Albukerkija, 12. novembar 2015 20:02)

Isto kao sto vam je i klub osnovala grupa beogradskih mangupa koji su prkosili tadasnjim vlastima...

srbEUin

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)
i ostali ...

Znači PODSTANAR ili ZAKUPAC (koji uzgred nepokretnost koristi potpuno besplatno) sada na bazi plaćanja komunalija koje je sam tošio i redovnog održavanja - pranja i krečenja prostorija koje je sam zaprljao, i promene nameštaja koji je sam pohabao, treba da postane VLASNIK nepokretnosti?

Da li biste isto tako dali i neku svoju nepokretnost?

A, da.
Vi ste partizani.
Vi ne priznajete svojinu.

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

Spin doktor iz krvavih devedesetih. Pa ko ce uzeti Partizanu stadion?! Moze u papirima da pise sta god, ali ce "JNA" uvek biti Partizanov.
Nego, nemoj da skreces sa sustinskih problema a to je fudbalski tim. Najgori u istoriji bez obzira sta Bjelogrlic, cuveni strucnjak , kaze...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (donadoni, 12. novembar 2015 19:24)
Za spinovanje si potpuno u pravu druze...to je vise nego jasno...ali za "ko ce da uzme Partizanu stadion"?! Paaaa, vlasnici istog, recimo. Ne pise to u papiru tek tako, vlasnicki list nije administrativni papircic, na kome sluzbenici jedu burek ujutru. Vojska ga sagradila, pa normalno da je njihov. A to, sto su ovolike godine dozvoljavali Partizanu da igra za dzabe, samo da ga odrzava, to je tek neka druga prica. Da li se secas da je direktor Pionira (tj. Taša, kome i pripada) hteo pre par godina da izbaci i KKCZ i KKP zbog neizmirenih dugovanja. Ovo je, ipak, neki vid pravne drzave, ne mozes tek tako da kazes JNA je oduvek Partizanov- nikad bio nije, a da li ce mu ga pokloniti- pa, ne bi bilo pravo, sem da se svi sportski objekti u Srbiji poklone njihovim korisnicima.

p.s. joooj, sto mojoj devojci gazdarica ne kaze: "Ajd, sreco, ti mi samo odrzavaj stan i evo ti, ne moras nista da placas. A, za par godina mozes da ga i bez naknade prevedes na sebe"..ehh, nego me smara 24/7.

donadoni

pre 8 godina

Spin doktor iz krvavih devedesetih. Pa ko ce uzeti Partizanu stadion?! Moze u papirima da pise sta god, ali ce "JNA" uvek biti Partizanov.
Nego, nemoj da skreces sa sustinskih problema a to je fudbalski tim. Najgori u istoriji bez obzira sta Bjelogrlic, cuveni strucnjak , kaze...

Dragi

pre 8 godina

Vučelić, Popović i kompanija su zatekli klub u užasnom stanju, ali će ga ostaviti u još užasnijem kada odu, a verujem da će to biti vrlo brzo!

Tokyo

pre 8 godina

Postavljam pitanje "A zsto"?To je objekat koji je pripadao JNA a dana vojsci Srbije. Partizan je samo bio korisnik i nije vojsci placao nikakvu zakupninu ali je imao obavezu odrzavanja.Partizan takodje je decenijama koristio i terene vojne gimnazije a i danas koristi. Logicno bi bilo da FK Partizan i odredjenij vrednosti kao kompezacija vojsci Srbije izgradi odredjeni broj stanova kao sto je uradjeno u slucaju kasarne Stepa Stepanovic gde su pored ostalog gradjeni stanovi za trziste

brajkoo

pre 8 godina

aa sto se cini, daj ulazite malo pare u perspektivne timove tipa Zvezda, Borac, Javor, Cukaricki, Vojvodinu... drzava samo sipa u ovaj tim koji ce narednih godina da se bori za opstanak u ligi ... dokle vise !?

Mikan

pre 8 godina

Ovo je sramota! Stadion je izgradila vojska za svoje potrebe i ustupila ga partizanu i Zvezdi na korišćenje. Pošto je bio pretesan Zvezda je odlučila da sagradi svoj stadion i štampala je "ciglice" koje je kupovao ko je hteo i na taj način finansirao izgradnju. Pomogli su svi koji su hteli i tako je izgrađena Marakana za koju je onda Džajić morao još jednom da plati nekih 200.000 kako bi definitivno prešla na Zvezdino ime. A čime je partizan zaslužio stadion vojske? Jel dao dinar za njega? Jel ga gradio? Malo im što su 70 koristili besplatno stadion, što je vojska sve održavala i što su dobili na poklon Zemunelo nego sad hoće i stadion? Pa mnogo je čak i za državno mezimče.
(partizan sramota Srbije, 12. novembar 2015 19:30)

Ja ne razumem jednu stvar.. Sta TI imas protiv toga da stadion na kojem Partizan igra 70 godina postane vlasnistvo kluba? Hoce li ta informacija nesto promeniti po pitanju tvog zivota? Ili samo volis da pljujes po svemu sto ima veze sa Partizanom. Ni ti a ni bilo ko od nase nista ne dobija bio stadion u vlasnistvu Partizana ili Vojske Republike Srbije.

Hugo_DEVASTATOR_grobarski_je_KOMPLEX_NABIJATOR

pre 8 godina

ahahahahaha stadion nepostojece jugoslovenske narodne armije ahahahahahaha
pa vi ni stadion nemate ahahaha, ali bez brige grobosi svejedno je to za Huga, on ce da trese mreze na stadionu vojske i ako bude i ako ne bude vas ahahahahahaha

bjekine bajke

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)

Ko je finansirao vojsku? Isti taj narod. Ko je sedeo u upravi vojnog kluba? Generali te iste vojske.

Стево Ђубре

pre 8 godina

(partizan sramota Srbije, 12. novembar 2015 19:30)

Јестеееее, Партизан је само крао, а ви сте све купили циглицама. И Демаркуса Вилијамса сте исто купили циглицама, дуг од 16.000.000 евра у кошраци исто платили циглицама, 50.000.000 у фудбалу ћете исто да платите циглицама, пошто сте ви, је л' те, многоооо велики легалисти, никад се нисте очешали о буџет државе и народне паре. Да те подсетим само да сте стадион ваш од момента изградње, све до 90-тих водили у папирима као недовршени објекат да не бисте плаћали воду и струју. 30 година еејјјјјј! А Партизан је у Стадион ЈНА уложио преко 20.000.000 евра, то су парееее буразеру од трансфера наших играча, које Партизан мора да продаје да би живео. Ми немамо Тадића/Вучића да нам довлачи Русе и Арапе у клуб, сипа као из кабла народне паре и прети банкама и повериоцима. Мој "легалисто" ...

jones

pre 8 godina

Ако су тражили 20 бодова, вредело је ...
(Коло коло, 12. novembar 2015 19:57)
I ovo je tek prva sezona otplate duga, tako da se ne nervirajte dzabe ni narednih godina. :)

Jasno

pre 8 godina

Opala, znači titula za stadion! Tako recite, za 7 godina niste imali kikseva kao za ovu polusezonu, a pritom u evropi maltene nikad bolje.
Na taj isti stadion nikad više, jer ovo prijatelji moji SPORT VIŠE NIJE.

Hugo iz Albukerkija

pre 8 godina

"Marakana" je sazidana od klubskih para, a ovaj stadion vojske od novca gradjana Srbije i to sad hoce da bez ikakve nadoknade poklone onima koji pripadaju Zagrebu i Jugoslaviji ahahahaha komedija, nego lepo vi gospodine mrs u Zemunelo!

Marko Niš

pre 8 godina

Naravno da je naš, Partizan je JSD i normalno da je nasledio JNA stadion, ko je napravio klub uopšte ako nije vojska! A Gasić i ostali kad nešto naprave nek tad i potražuju. Nisu sposobni ni akumulator da održavaju a kamo li stadion!

Dule 032

pre 8 godina

A šta je sa NAJVAŽNIJOM činjenicom da je stadion početkom 90-tih tadašnji načelnik Generalštaba (dakle glavni vojnik u državi-i ovlašćen) uz poštovanje pravne procedure predao stadion SD Partizanu i TO je upisano kao vlasništvo sportskog društva !Ceo slučaj je kasnije NEOVLAŠĆENO (van vremenskih zakonskih rokova) pokrenut !
Sa druge strane,u isto vreme,Zvezdi se u tišini POKLANJA stadion !Dakle ISTO kao i Partizanu se poklanja,ali bez saplitanja!

laik

pre 8 godina

Da se kaže i ko je davao novac za Marakanu sada Rajko Mitić,Cigani sada Delije, KK sada Telekom,menjaju imena kao Ona gaće. Isti su tada komunisti od narodnih para finansirali izgradnju svih stadiona u Jugi.Partizan nije dobio jedini vlasništvo zbog Sleta onog koji je je bio u maju ili vojske Juge koja se raspala zajedno sa tom državom. Partizan igra tu od svog postojanja tako da ovi što spominju Zagreb neka idu tamo i žale se.

translucent

pre 8 godina

Obzirom da održavanje stadiona JNA košta oko 1,5M evra godišnje i da su promenjene sotlice, reflektori i trava, ukupna suma koja je uložena u stadion nakon odluke države da više ne može da ga održava, je veća od 50 miliona.
Obzirom da Rajko Mitić vredi oko 20 miliona, jasno je da je Partizan platio više nego dovoljno za svoj stadion.

Ivke

pre 8 godina

Koji su sada ovo fazoni? Stadion nije Partizanov. To bi bilo isto kao da sada KK Crvena Zvezda krene u sudsku proceduru oko preuzimanja u svoje vlasnistvo Beogradsku Arenu.

Vuk Samotnjak

pre 8 godina

Za one koji ne veruju u "ciglice" korišćene za izgradnju stadiona Crvene Zvezde mogu samo da kažem da ih imam nekoliko (sve od porodice mi je dato na čuvanje :-). Naravno da su i firme, tada državne, finansirale deo izgradnje, ali ne zaboravite da su i oni za uzvrat dobijali reklami i beneficije.
Što se tiče stadiona JNA mislim da bi bilo u redu samo da ga Partizan plati ako želi dabide vlasnik. Poklanjanje je besmisleno ako ga Partizan već održava i za uzvrat koristi besplatno. Zašto jednostavno ne ostane na tome? Jedini odgovor je neka muljačina za kakvu znamo da su političari iz uprava jedino i sposobni. Posle se taj stadion ili zemljište lepo može prodati, Partizan izgradi novi stadion kapaciteta od 20/30-tak hiljada (više im ne treba) negde u tri pm, a razlika ide nekom u džep. Ili da se zajmi novac putem hipoteke na stadion, a naravno deo zajmljenog novca bi nestao bez traga (vidjeno u Zvezdi). Mogao bih vrlo brzo da osmislim mnogo sličnih konstrukcija. A na kraju bi sve to moglo lepo i da se privatizuje, mada lično mislim da se privatizacija neće desiti u bliskoj budućnosti. Na kraju krajeva, stadion i zemljište na kome se on nalazi su vrlo bitna stavka i u muljačinama oko Zvezde, kao i za Zvezdinu budućnost.

mikan

pre 8 godina

Ako istorija počinje dolaskom komunista i partizana u Beograd onda imaju pravo na stadion. Ali to je mesto gde je BSK osvajao 4 titule prvaka stare Jugoslavije. Komunisti su sravnili sa zemljom već delimično bombardovanjem urušen stadion Bsk, privremeno zabranili takmičenje BSKu, oteli sa Zvezdom većinu igraća i plac dodelili JNA. Kakav je pravni osnov otete imovine i uknjižbe po komunističkim uredbama , veliko je pitanje. Ofk kao naslednik BSKa treba da traži svoju imovinu i otštetu !

Milan B.

pre 8 godina

(Стево Ђубре, 13. novembar 2015 11:22) Nisam znao da je Boris Tadic daltonista pa je na utakmice dolazio u crno-belom dresu!!!

partizan sramota Srbije

pre 8 godina

Ovo je sramota! Stadion je izgradila vojska za svoje potrebe i ustupila ga partizanu i Zvezdi na korišćenje. Pošto je bio pretesan Zvezda je odlučila da sagradi svoj stadion i štampala je "ciglice" koje je kupovao ko je hteo i na taj način finansirao izgradnju. Pomogli su svi koji su hteli i tako je izgrađena Marakana za koju je onda Džajić morao još jednom da plati nekih 200.000 kako bi definitivno prešla na Zvezdino ime. A čime je partizan zaslužio stadion vojske? Jel dao dinar za njega? Jel ga gradio? Malo im što su 70 koristili besplatno stadion, što je vojska sve održavala i što su dobili na poklon Zemunelo nego sad hoće i stadion? Pa mnogo je čak i za državno mezimče.

Realno

pre 8 godina

Cekajte, znaci u vreme krize i nemastine, kada se dobijaju otkazi, i kada se dobijaju smanjenja plata i penzija, tamo neki klub, nekog sporta koji donosi nasilje i nije reprezentativan van okvira nase drzave, dobija odnosno DOBIJA stadion?! Nije vazno dal je to Partizan, Vojvodina, Mladost, Cakac macak i sta ti ja znam... Ovo je uzas da se nesto poklanja tek tako. Izvinte, ali to je izgradjeno od narodnih para za dobrobit armije. Ko zeli stadion ili zemljiste, neka plati. Tender, pa plati...

Bilal

pre 8 godina

...ali za "ko ce da uzme Partizanu stadion"?! Paaaa, vlasnici istog, recimo. Ne pise to u papiru tek tako, vlasnicki list nije administrativni papircic, na kome sluzbenici jedu burek ujutru. Vojska ga sagradila, pa normalno da je njihov. A to, sto su ovolike godine dozvoljavali Partizanu da igra za dzabe, samo da ga odrzava, to je tek neka druga prica. ...Ovo je, ipak, neki vid pravne drzave, ne mozes tek tako da kazes JNA je oduvek Partizanov- nikad bio nije, a da li ce mu ga pokloniti- pa, ne bi bilo pravo, sem da se svi sportski objekti u Srbiji poklone njihovim korisnicima.

(Pera Magic Mitic, 12. novembar 2015 20:23)
Ma koja vojska, molim te!? JNA!? Pa ona burazeru ne postoji od 1991. Je l' možda Vojska Jugoslavije!? Pa ni ona ne postoji od 2007. Vojska Srbije nije nikada ni bila vlasnik Stadiona JNA. Dakle, logično je da čije je stado toga je i livada. Nego je ovaj problem izvukao iz naftalina vajni ex-ministar vojni, Dragan Šutanovac, inače okoreli zvezdaš, da bi napakostio FK Partizan. Čovek očigledno nije imao prečeg posla. To mu je najveći uspeh u reorganizaciji i modernizaciji Vojske Srbije.

KRIGER

pre 8 godina

Moze, ali prvo da uredno platite sve zakupe do sada zato sto ste koristili taj lavor od vojske, a to su novci reda velicine izgradnje bar desetak ovakvih stadiona u pokusaju i to bez kamata, njih i da ne racunamo, plus da to platite iz sobstvenih prihoda, a ne iz drzavne kase kao sto ste do sada to navikli, sto ce reci KATANAC!!!

mica cica iz bloka

pre 8 godina

Zelim da kazem onom sto je izjavio kako je zvezdin stadion izgradjen stamanjem nekih ciglica... To nije tacno,tada je to progurano kao gradnja gradskog stadiona i finansirano samodoprinosom svih zaposlenih Beogradjana. Tako da molim ostrascene zvezdase da se ne prave mnogo naivni.Bila sam dete, al dobro pamtim sve! A Partizanu nije odrzavala vojska stadion, nego upravo suprotno. Molim vas bez dezinformacija ovde molim...

GM

pre 8 godina

Srbija poklanja Srebrenici, poklanja i fudbalskom klubu koji je godinama zataskao milione...

Dok prosecan Srbin i stanovnik zivi sve teze i teze iz dana u dan, ovakvima se poklanja. Eeeeej Vucelic... Produzena ruka Mire Markovic.

hugo vijeira voli hugoline

pre 8 godina

Vratite stadion koji nije vas.Dzabe vam i stadion kad ni zemljiste nije vase.Kako se zovu oni koji prisvajaju tudje?

Hugo iz Albukerkija

pre 8 godina

"Marakana" je sazidana od klubskih para, a ovaj stadion vojske od novca gradjana Srbije i to sad hoce da bez ikakve nadoknade poklone onima koji pripadaju Zagrebu i Jugoslaviji ahahahaha komedija, nego lepo vi gospodine mrs u Zemunelo!

Hugo_DEVASTATOR_grobarski_je_KOMPLEX_NABIJATOR

pre 8 godina

ahahahahaha stadion nepostojece jugoslovenske narodne armije ahahahahahaha
pa vi ni stadion nemate ahahaha, ali bez brige grobosi svejedno je to za Huga, on ce da trese mreze na stadionu vojske i ako bude i ako ne bude vas ahahahahahaha

srbEUin

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)
i ostali ...

Znači PODSTANAR ili ZAKUPAC (koji uzgred nepokretnost koristi potpuno besplatno) sada na bazi plaćanja komunalija koje je sam tošio i redovnog održavanja - pranja i krečenja prostorija koje je sam zaprljao, i promene nameštaja koji je sam pohabao, treba da postane VLASNIK nepokretnosti?

Da li biste isto tako dali i neku svoju nepokretnost?

A, da.
Vi ste partizani.
Vi ne priznajete svojinu.

Peđa

pre 8 godina

Mene zanima, da li navijači Zvezde stvarno veruju da su svoj stadion izgradili prodajom markica, tzv ciglica, običnim narodu po ceni od 20 dinara za komad. Da li oni stvarno veruju u tu bajku, da im država ništa nije dala već da su oni ono vreme komunizma nešto sami izgradili? Šekularac je tada išao po raznim jakim firmama (citiram tekst iz jednih ranijih vesti) u Jugoslaviji da prikuplja novac za izgradnju stadiona. Koje jake firme? Pa to su tada bile sve državne firme koje ništa nisu smele da urade bez odobrenja Komunističke partije. Zar stvarno neko misli da je Zvezda prikupila te pare tek onako, na ime i neko svoj genijalni marketing, u ono vreme socijalističkog a ne kapitalističkog uredjenja u državi? Dajte više ne zamajavajte sami sebe...

grr

pre 8 godina

Ovo je uzas da se nesto poklanja tek tako. Izvinte, ali to je izgradjeno od narodnih para za dobrobit armije. Ko zeli stadion ili zemljiste, neka plati. Tender, pa plati...
(Realno, 12. novembar 2015 19:55)

Od čijih para i za čiju dobrobit je izgrađen stadion Crvene Zvezde?

srbEUin

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)
i ostali ...

Znači PODSTANAR ili ZAKUPAC (koji uzgred nepokretnost koristi potpuno besplatno) sada na bazi plaćanja komunalija koje je sam tošio i redovnog održavanja - pranja i krečenja prostorija koje je sam zaprljao, i promene nameštaja koji je sam pohabao, treba da postane VLASNIK nepokretnosti?

Da li biste isto tako dali i neku svoju nepokretnost?

A, da.
Vi ste partizani.
Vi ne priznajete svojinu.

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

Spin doktor iz krvavih devedesetih. Pa ko ce uzeti Partizanu stadion?! Moze u papirima da pise sta god, ali ce "JNA" uvek biti Partizanov.
Nego, nemoj da skreces sa sustinskih problema a to je fudbalski tim. Najgori u istoriji bez obzira sta Bjelogrlic, cuveni strucnjak , kaze...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (donadoni, 12. novembar 2015 19:24)
Za spinovanje si potpuno u pravu druze...to je vise nego jasno...ali za "ko ce da uzme Partizanu stadion"?! Paaaa, vlasnici istog, recimo. Ne pise to u papiru tek tako, vlasnicki list nije administrativni papircic, na kome sluzbenici jedu burek ujutru. Vojska ga sagradila, pa normalno da je njihov. A to, sto su ovolike godine dozvoljavali Partizanu da igra za dzabe, samo da ga odrzava, to je tek neka druga prica. Da li se secas da je direktor Pionira (tj. Taša, kome i pripada) hteo pre par godina da izbaci i KKCZ i KKP zbog neizmirenih dugovanja. Ovo je, ipak, neki vid pravne drzave, ne mozes tek tako da kazes JNA je oduvek Partizanov- nikad bio nije, a da li ce mu ga pokloniti- pa, ne bi bilo pravo, sem da se svi sportski objekti u Srbiji poklone njihovim korisnicima.

p.s. joooj, sto mojoj devojci gazdarica ne kaze: "Ajd, sreco, ti mi samo odrzavaj stan i evo ti, ne moras nista da placas. A, za par godina mozes da ga i bez naknade prevedes na sebe"..ehh, nego me smara 24/7.

Crni

pre 8 godina

Kada čujem ovo" Vratite Stadion srpskom Narodu " povraca mi se!
Naravno da je Stadion srpski isto kao sto je Rajka Mitic srpski.
Ni manje ni više! !!!!

Mikan

pre 8 godina

Ovo je sramota! Stadion je izgradila vojska za svoje potrebe i ustupila ga partizanu i Zvezdi na korišćenje. Pošto je bio pretesan Zvezda je odlučila da sagradi svoj stadion i štampala je "ciglice" koje je kupovao ko je hteo i na taj način finansirao izgradnju. Pomogli su svi koji su hteli i tako je izgrađena Marakana za koju je onda Džajić morao još jednom da plati nekih 200.000 kako bi definitivno prešla na Zvezdino ime. A čime je partizan zaslužio stadion vojske? Jel dao dinar za njega? Jel ga gradio? Malo im što su 70 koristili besplatno stadion, što je vojska sve održavala i što su dobili na poklon Zemunelo nego sad hoće i stadion? Pa mnogo je čak i za državno mezimče.
(partizan sramota Srbije, 12. novembar 2015 19:30)

Ja ne razumem jednu stvar.. Sta TI imas protiv toga da stadion na kojem Partizan igra 70 godina postane vlasnistvo kluba? Hoce li ta informacija nesto promeniti po pitanju tvog zivota? Ili samo volis da pljujes po svemu sto ima veze sa Partizanom. Ni ti a ni bilo ko od nase nista ne dobija bio stadion u vlasnistvu Partizana ili Vojske Republike Srbije.

Tokyo

pre 8 godina

Postavljam pitanje "A zsto"?To je objekat koji je pripadao JNA a dana vojsci Srbije. Partizan je samo bio korisnik i nije vojsci placao nikakvu zakupninu ali je imao obavezu odrzavanja.Partizan takodje je decenijama koristio i terene vojne gimnazije a i danas koristi. Logicno bi bilo da FK Partizan i odredjenij vrednosti kao kompezacija vojsci Srbije izgradi odredjeni broj stanova kao sto je uradjeno u slucaju kasarne Stepa Stepanovic gde su pored ostalog gradjeni stanovi za trziste

Gugi

pre 8 godina

Osnivači Partizana Sava Kovačević i Peko Dapčević partizanski generali iz Crne gore zaslužuju da im se postave biste pored stadiona.Pravda za Peku i Sava!!!

brajkoo

pre 8 godina

aa sto se cini, daj ulazite malo pare u perspektivne timove tipa Zvezda, Borac, Javor, Cukaricki, Vojvodinu... drzava samo sipa u ovaj tim koji ce narednih godina da se bori za opstanak u ligi ... dokle vise !?

Jasno

pre 8 godina

Opala, znači titula za stadion! Tako recite, za 7 godina niste imali kikseva kao za ovu polusezonu, a pritom u evropi maltene nikad bolje.
Na taj isti stadion nikad više, jer ovo prijatelji moji SPORT VIŠE NIJE.

belgrado

pre 8 godina

ljudi,
pa zvezdin stadion je pravio cica draza licno.
...a ideju o gradnji je imao i car dusan,
samo nije imao materijala.

..i nikad nisu igrali u sfrj,
sve uspehe i bari i tokio su imali u kraljevini srbiji.

ime crvena zvezda su dobili 1941 na ravnoj gori kada je draza hteo da stvori mocan tim koji ce se suprostaviti pavelicevom partizanu osnovanom 1941 u zagrebu.



ps. braca grim su totalni amateri i pojma nemaju o bajkama :))

sloba

pre 8 godina

Pa cak i da drzava oduzme stadion Partizanu normalno bi bilo da grad Beograd izgradi nov stadion Partizanu onako kako je izgradio Zvezdi.Treba biti objektivan i navijacki neostrascen i shvatiti da jedan sportski gigant, kakav je Partizan, mora da ima svoj stadion.

Roto KOS

pre 8 godina

"Marakana" je sazidana od klubskih para, a ovaj stadion vojske od novca gradjana Srbije i to sad hoce da bez ikakve nadoknade poklone onima koji pripadaju Zagrebu i Jugoslaviji ahahahaha komedija, nego lepo vi gospodine mrs u Zemunelo!
(Hugo iz Albukerkija, 12. novembar 2015 20:02)

Isto kao sto vam je i klub osnovala grupa beogradskih mangupa koji su prkosili tadasnjim vlastima...

Ivke

pre 8 godina

Koji su sada ovo fazoni? Stadion nije Partizanov. To bi bilo isto kao da sada KK Crvena Zvezda krene u sudsku proceduru oko preuzimanja u svoje vlasnistvo Beogradsku Arenu.

jones

pre 8 godina

Ако су тражили 20 бодова, вредело је ...
(Коло коло, 12. novembar 2015 19:57)
I ovo je tek prva sezona otplate duga, tako da se ne nervirajte dzabe ni narednih godina. :)

e2

pre 8 godina

Steta je sto se klubu daje stadion da bi se zatim klub u bliskoj buducnosti prodao strancima. Nema ovo veze sa navijanjem i Partizanom i Zvezdom. Ovo je kradja na visem nivou.

laik

pre 8 godina

Da se kaže i ko je davao novac za Marakanu sada Rajko Mitić,Cigani sada Delije, KK sada Telekom,menjaju imena kao Ona gaće. Isti su tada komunisti od narodnih para finansirali izgradnju svih stadiona u Jugi.Partizan nije dobio jedini vlasništvo zbog Sleta onog koji je je bio u maju ili vojske Juge koja se raspala zajedno sa tom državom. Partizan igra tu od svog postojanja tako da ovi što spominju Zagreb neka idu tamo i žale se.

Стево Ђубре

pre 8 godina

(partizan sramota Srbije, 12. novembar 2015 19:30)

Јестеееее, Партизан је само крао, а ви сте све купили циглицама. И Демаркуса Вилијамса сте исто купили циглицама, дуг од 16.000.000 евра у кошраци исто платили циглицама, 50.000.000 у фудбалу ћете исто да платите циглицама, пошто сте ви, је л' те, многоооо велики легалисти, никад се нисте очешали о буџет државе и народне паре. Да те подсетим само да сте стадион ваш од момента изградње, све до 90-тих водили у папирима као недовршени објекат да не бисте плаћали воду и струју. 30 година еејјјјјј! А Партизан је у Стадион ЈНА уложио преко 20.000.000 евра, то су парееее буразеру од трансфера наших играча, које Партизан мора да продаје да би живео. Ми немамо Тадића/Вучића да нам довлачи Русе и Арапе у клуб, сипа као из кабла народне паре и прети банкама и повериоцима. Мој "легалисто" ...

donadoni

pre 8 godina

Spin doktor iz krvavih devedesetih. Pa ko ce uzeti Partizanu stadion?! Moze u papirima da pise sta god, ali ce "JNA" uvek biti Partizanov.
Nego, nemoj da skreces sa sustinskih problema a to je fudbalski tim. Najgori u istoriji bez obzira sta Bjelogrlic, cuveni strucnjak , kaze...

bjekine bajke

pre 8 godina

(mica cica iz bloka, 12. novembar 2015 20:33)

Ko je finansirao vojsku? Isti taj narod. Ko je sedeo u upravi vojnog kluba? Generali te iste vojske.

translucent

pre 8 godina

Obzirom da održavanje stadiona JNA košta oko 1,5M evra godišnje i da su promenjene sotlice, reflektori i trava, ukupna suma koja je uložena u stadion nakon odluke države da više ne može da ga održava, je veća od 50 miliona.
Obzirom da Rajko Mitić vredi oko 20 miliona, jasno je da je Partizan platio više nego dovoljno za svoj stadion.

pan

pre 8 godina

Da mi je neko 1995. rekao da će za 20 godina Čović voditi Zvezdu i Beograd, Vučelić Partizan i medije, a Nikolić, Vučić, Vulin i Dačić Srbiju..........
(završite rečenicu sami)

mazanje ociju

pre 8 godina

Kako divna uprava, svaka cast!



Sta vam zelim, mislim da bi me redakcija b92 cenzurisala do kraja zivota, verovatno bi prosledili komentar mupu, i zatvorili bi me.

Ne morate ni da objavite ovo, morao sam negde da napisem eto..

Marko Niš

pre 8 godina

Naravno da je naš, Partizan je JSD i normalno da je nasledio JNA stadion, ko je napravio klub uopšte ako nije vojska! A Gasić i ostali kad nešto naprave nek tad i potražuju. Nisu sposobni ni akumulator da održavaju a kamo li stadion!

Vuk Samotnjak

pre 8 godina

Za one koji ne veruju u "ciglice" korišćene za izgradnju stadiona Crvene Zvezde mogu samo da kažem da ih imam nekoliko (sve od porodice mi je dato na čuvanje :-). Naravno da su i firme, tada državne, finansirale deo izgradnje, ali ne zaboravite da su i oni za uzvrat dobijali reklami i beneficije.
Što se tiče stadiona JNA mislim da bi bilo u redu samo da ga Partizan plati ako želi dabide vlasnik. Poklanjanje je besmisleno ako ga Partizan već održava i za uzvrat koristi besplatno. Zašto jednostavno ne ostane na tome? Jedini odgovor je neka muljačina za kakvu znamo da su političari iz uprava jedino i sposobni. Posle se taj stadion ili zemljište lepo može prodati, Partizan izgradi novi stadion kapaciteta od 20/30-tak hiljada (više im ne treba) negde u tri pm, a razlika ide nekom u džep. Ili da se zajmi novac putem hipoteke na stadion, a naravno deo zajmljenog novca bi nestao bez traga (vidjeno u Zvezdi). Mogao bih vrlo brzo da osmislim mnogo sličnih konstrukcija. A na kraju bi sve to moglo lepo i da se privatizuje, mada lično mislim da se privatizacija neće desiti u bliskoj budućnosti. Na kraju krajeva, stadion i zemljište na kome se on nalazi su vrlo bitna stavka i u muljačinama oko Zvezde, kao i za Zvezdinu budućnost.

Dragi

pre 8 godina

Vučelić, Popović i kompanija su zatekli klub u užasnom stanju, ali će ga ostaviti u još užasnijem kada odu, a verujem da će to biti vrlo brzo!

Dule 032

pre 8 godina

A šta je sa NAJVAŽNIJOM činjenicom da je stadion početkom 90-tih tadašnji načelnik Generalštaba (dakle glavni vojnik u državi-i ovlašćen) uz poštovanje pravne procedure predao stadion SD Partizanu i TO je upisano kao vlasništvo sportskog društva !Ceo slučaj je kasnije NEOVLAŠĆENO (van vremenskih zakonskih rokova) pokrenut !
Sa druge strane,u isto vreme,Zvezdi se u tišini POKLANJA stadion !Dakle ISTO kao i Partizanu se poklanja,ali bez saplitanja!

mikan

pre 8 godina

Ako istorija počinje dolaskom komunista i partizana u Beograd onda imaju pravo na stadion. Ali to je mesto gde je BSK osvajao 4 titule prvaka stare Jugoslavije. Komunisti su sravnili sa zemljom već delimično bombardovanjem urušen stadion Bsk, privremeno zabranili takmičenje BSKu, oteli sa Zvezdom većinu igraća i plac dodelili JNA. Kakav je pravni osnov otete imovine i uknjižbe po komunističkim uredbama , veliko je pitanje. Ofk kao naslednik BSKa treba da traži svoju imovinu i otštetu !

Milan B.

pre 8 godina

(Стево Ђубре, 13. novembar 2015 11:22) Nisam znao da je Boris Tadic daltonista pa je na utakmice dolazio u crno-belom dresu!!!