Tenis 58

Četvrtak, 24.09.2015.

14:49

Eva Azderaki, Novakovo 'oko sokolovo' u finalu

Eva Azderaki-Mur bila je glavni sudija tokom finala US opena i po opštem utisku odradila je fantastičan posao.

Eva Azderaki, Novakovo 'oko sokolovo' u finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

abraxas

pre 8 godina

Sudila je odlično,samo da ispravim jedan navod - nije prva žena koja je sudila muško finale GS-a. Ja znam bar za jednu osobu,Francuskinja,više ne sudi,nego je na nekoj visokoj funkciji. Zaboravio sam joj ime,da ne tražim sad,ali se sjećam da je baš Federeru sudila.
(Damir, 24. septembar 2015 18:03)

Nije ni rečeno da je prva dama koja je sudila muško finale GS, nego prva dama koja je sudila muško finale US Opena. Inače, ta Francuskinja je Sandra de Jenken, koja je 2007. sudila i finale Australija Opena i finale Rolan Garosa, a u oba finala je igrao Federer. Dobio je Australiju, ali je izgubio Rolan Garos.

Svaka cast

pre 8 godina

Ona korekcija u trecem setu na 5-4 30-40, kada je dosudila aut Federeru je mozda i odlucila mec.

Svaka cast Evi, a bruka i sramota za linijske sudije.

Goran

pre 8 godina

Skrece se sa poente, ovde je glavna stvar da su sudije sudile na stetu Djokovica u 99% sumnjivih situacija? Slucajnost? Pa ne bih rekao, oni u podsvesti zele da Federer osvoji poen, zato i uzviknu "aut'... Djokovic bi posle ovog finala GS trebao na svaku sumnjivu lopticu da trazi "celendz" pa makar izgubio sve celendze vec u prvom gemu... Federer bi dobio mec da ova Grkinja nije uradila fenomenalan posao...

Svete

pre 8 godina

1-1 u setovi, 5-4 za Novaka i servira za set, 30-40 brejk lopta za Federera, odigra bekend koji pada u aut, sudije cute i glavni sudija kaze aut, izjednacenje Novak uzima sledece 2 poena i vodjstvo 2-1 u setovima......to je bila klljucna odluka na mecu !!
Kada se setim samo onog Marije Paskala sa RG 2013 kada je Novakovu dobru loptu prozvao kao aut i poklonio brejk Nadalu, tada je presekao Novaka i njegov preokret, najezim se svaki put....
Bravo za Grkinju, sto cesce da sudi u finalima !

sumnjičav

pre 8 godina

I šta smo tačno saznali iz ovog članka o Evi Azderaki?
(MM, 24. septembar 2015 15:15)
saznali smo da ima m..a veća od pola muškaraca i da zna da sudi.

Ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Imao sam prilike gledati finale izmedju Djokovica i Federera na
Nemackom Eurosportu i na Svajcarskom programu. U oba
slucajeva su komentatori pohvalili EVU za perfektno i korektno
sudjenje, bez greske i vanjskog utecaja gledalaca.
Trebalo bi je cesto postaviti da sudi musko finale na velikim
turnirima!
BRAVO EVA! POLLES EFCHARISTIES!!!

Brejk u petom

pre 8 godina

Desavalo mi se da pisem o sudjenju u futbalu npr, ali nisam verovao, da cu pisati o teniskom sudiji. Zaista se slazem sa ocenom, kao najbolje sudjenje ikad, stepen tezine meca cista desetka: finale GS, prvi nosilac protiv drugog, teniska Marakana dupke krcata, 27 GS u igri, zena sudi prvi put u istoriji i jos ponesto.
Najlakse je bilo slediti linijske sudce i klimati glavom na opste odusevljenje publike, medjutim Eva je zariskirala i krenula na sve ili nista, udahnula Noletovu hrabrost, uhvatila bika za rogove i napravila taj neponovljivi 13 od 13.

Izbeglica od 1991

pre 8 godina

to ce joj biti vrhunac karijere i kraj..pobogu..sto linijske sudije nisu sudile na stetu federera.srpski sportisti se u svim sportovima suocavaju sa tendencioznim sudjenjem..od pamtiveka..sto bi rekli kradu nas pred ocima celog sveta decenijama!grkinja je imala hrabrost ali mislim da joj je ovo kraj karijere!
Preporučujem (+65)Ne preporučujem (-33)

E, bas mi odnos pluseva i minusa na ovaj komentar govori da sam tada doneo pravu odluku.
Nista nas spasti ne moze i nece.
Pozdrav sa neprijateljskog zapada, a uvek kada ovu Grkinju budem video na visokoj stolici na nekom vaznom mecu mislicu na dve trecine mog jadnog naroda koji ovako rezonuje.
Uzdravlje.

Dobro

pre 8 godina

Svaka cast Evi, bas je super odradila posao. Sumnjam da bi vrhunske sudije muskog pola videli ove aute od dva-tri centimetra. Stvarno ima zenska 'oko sokolovo' nema price.
Cini mi se da su dva-tri puta linijasi bili ometeni Polozajem Noleta, tacno iza loptice, a jednom i Federera, pa i nisu mogli da reaguju, jer nisu ni mogli dobro da vide.
Treba joj od sada dati da sudi sve vazne meceve.
Sto se publike tice, koliko vidim, a pratim tenis od sedamdesetih, sve sto sudija moze to je da posle poena opominje publiku, nikad vise od 'dozvoljenih' parola. Molim za tisinu prilikom poena, bez bliceva molim, i tako u tom stilu. Posto je publka u NY uglavnom bagra, nije mogla ona tu nista posebno. Sta je mogla. Da isprazni stadion?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

LOL

pre 8 godina

@ljubitelj sporta
Mislim da nisi najbolje pročitao tekst, a bogami ni pogledao video. Lepo piše "...zanimljivo je da je VEĆINA napravljena na štetu prvog igrača sveta". Dakle, nisu SVE korekcije bile u Đokovićevu korist. A zastava na rukavi je samo fotomontaža :)

Dragan

pre 8 godina

@ MilosT
Ti izgleda nisi FAN odradjivanja... Ja na primer ne lajkujem kad procitam da Novak ima ili nema momentum...
Drago mi je da nisam jedini ko ne lajkuje ovaj nas novogovor (odoh da gledam farmu sad da vidim sta lajkuju starlete)... I moram da odradim ovo cudo na poslu... grrrrrrr

jaffar

pre 8 godina

Evantija je trenutno sudija bez konkurencije, kao i pre neku godinu kada je Stosur osvojila US open, nije podlegla Sereninom domacem terenu.

Svaka cast za grkinju!!!

Damir

pre 8 godina

Sudila je odlično,samo da ispravim jedan navod - nije prva žena koja je sudila muško finale GS-a. Ja znam bar za jednu osobu,Francuskinja,više ne sudi,nego je na nekoj visokoj funkciji. Zaboravio sam joj ime,da ne tražim sad,ali se sjećam da je baš Federeru sudila.

optimus prime

pre 8 godina

Eva je odradila posao savršeno. Onako bez greške odsuditi svaki poen je za poštovanje. Realno, publiku ni druge sudije ne bi mogle da kontrolišu bolje, ali dovoljno je bilo i ovo fantastično oko sokolovo.

DROGBA11

pre 8 godina

Najjaci komentar za trobojku na ruci, xaxa :-) Salu na stranu, to je bilo najhrabrije sudjenje koje sam ikada video. Toliko korekcija u finalu GS, izmedju 2 najbolja igraca, i to bez greske. Svaka cast.

Đole

pre 8 godina

Slika koju vidimo nastaje u mozgu. Navijanje za jednog takmičara je dovoljan bias da mozak čoveka (linijskog sudije recimo) zaista "vidi" da je lopta pala tamo gde odgovara onome za koga intimno taj sudija navija. Novakov običaj da presudi sam i vrlo često na svoju štetu, sudijama olakšava da donesu odluku koja nije u Novakovu korist. Glavni sudija je dužan da o ovom aspektu vodi još više računa, ali i glavni sudija je čovek (žena).
Greške sudija u najvećem broju nisu namerne, već deo sveukupne atmosfere. Zato i teniseri imaju "omiljene turnire" što se nikad ne odnosi samo na podlogu na kojoj se igra, već i tu "atmosferu" o kojoj se uglavnom govori uopšteno.

MilosT

pre 8 godina

Да ли је још могуће да неко нешто "уради" у овом нашем новојезику? Сви "одрађују" ,а до скоро је то значило да нешто урадиш онако офрље, преко "оне " ствари. Мени то страшно пара уши.

ocjena

pre 8 godina

Ona je u samom vrhu sudijskog teniskog staleža i nije ni čudo što joj je povjereno da sudi finalni meč i odlično je odradila svoj dio posla.Da je kojim slučajem ispravljala greške linisijskih sudija u korist Federera,znamo kakva bi bila reakcija većine Novakovih navijača.

Sanja svinja o kukuruzu

pre 8 godina

(Atila, 24. septembar 2015 15:43)

Atila, slazem se sa tobom potpuno. Svaka cast Evi na "oku sokolovom", ali mnogo vise od toga nije uradila (kao i sve druge sudije) da mec ucini i regularnim. Sto se tice tih tacnih 13 odluka za aut, imam osecaj da je to bilo negde nereseno izmedju Noleta i Rodzera tj., mozda je Federer imao 2-3 auta vise. U svakom slucaju ne pokusavam da obezvrednim Evinu ulogu u mecu, ona je bila velika, ali generalno moraju sudije mnogo vise da ucine za regularnost meca. Podivljala publika mora da se disciplinuje, da joj se kaze da ne budu li prestali sa bezobrazlucima da ce mec biti prekinut i odigran sutradan bez prisustva publike. Normalno, za takve mere je zaduzena ATP birokratija koja bi, zajedno sa sponzorima, donela jasna pravila od kog momenta jedan mec vise nije regularan.

Predo

pre 8 godina

I šta smo tačno saznali iz ovog članka o Evi Azderaki?
(MM, 24. septembar 2015 15:15)
Drago mi je da je napisan ovaj članak. Gledao sam na stotine teniskih mečeva, odigrao na stotine. Ovo je bilo najbolje suđenje jednog teniskog meča, koje sam video. Morao sam da pojedem svoje reči od prije nekoliko godina da žene ne mogu da sude muške mečeve, jer nisu navikle na tako brze lopte. Mislim da su u ovom trenutku Eva Azderaki i Marija Čičak iz Hrvatske među top 5 sudija na turu.
Ma juče sam razmišljao nakon intervjua Saše Đorđevića koliko je NOvak sretan što je tehnologija preuzela tako važnu ulogu u tenisu, a to je primoralo i sudije da ne smeju tendenciozno suditi, jer je čelindž moćno oružje. Da nema toga siguran sam da bi Novak bio često žrtva pogrešnih odluka, pogotovo u mečevima sa Federerom. Eva Azderaki je omogućila da finale US Opena protekne bez i najmanje tenzije, vezane za odluke sudija. Ionako je bilo dovoljno tenzija druge vrste. Svaka čast.

Milan Nis

pre 8 godina

@(Fica, 24. septembar 2015 15:19)
Sve se slazem osim da bi mec otisao na drugu stranu,Novak je dominatan u tri seta i tu je kraj.Samo mnoooogo los dan bi mogao da ga spreci da dodje do trofeja.

simke

pre 8 godina

Po meni,ovo je bilo najbolje sudjenje ikad u tenisu...U vrlo vaznim i bitnim trenucima je zaustavljala igru i svaki put bila u pravu....Zamislite da je bio neki tromi sudija,a tkavih ima dosta,koji ne zele uopste da se oglasavaju,Novak bi bio mnogo ostecen i vjerovatno bi izgubio mec.

Vladeta

pre 8 godina

Naajbolji je sudija, definitivno. Sudi na vrhunskom nivou već godinama, ne plaši se nikoga, ima autoritet, ali ga ne zloupotrebljava. Odgledao sam mnogo mečeva koje je ona sudila, preko 100 sigurno, jedva da sam video 3-4 greške. I da, što je ona slaaatka i, onako, simpatična, kako da kažem ;)

Nenad Stefan

pre 8 godina

Bum! Eva i Lajani su ubedljivo najbolje teniske sudije! Pravi uzori mladim i neiskusnim sudijama, ali i starijim i nesposobnim kolegama. Njih dvoje spadaju u sam vrh svih svetskih sportskih sudija! Svaka čast! Ne tražim da neko sudi za nas, samo objektivno da bude i našim sportistima je dovoljno!;-)

Đorđe

pre 8 godina

Takav autoritet, preciznost, nepokolebljivost i nepodkupljivost
(ne mislim materijalnu) može samo osoba sa integritetom.
13 od 13, ako bi preterivali, moglo bi se nazvati savršenstvom.
Ali nije daleko od istibe. Videti i dosuditi aut u odlučujućem
poenu suprotno željama 20.000 navijača je i velika hrabrost.
EVA AZERAKI ŽENA ZMAJ!!!

Duduk

pre 8 godina

Efharisto Eva
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sick, 24. septembar 2015 15:06)
Parkalo Sick.

Aleksandar

pre 8 godina

Cuo sam komentatora kako je naziva svojevrsnom zvezdom meca i potpuno je bio u pravu. Zasluzuje da joj daju ovakav posao i u buducnosti.

mikele

pre 8 godina

to ce joj biti vrhunac karijere i kraj..pobogu..sto linijske sudije nisu sudile na stetu federera.srpski sportisti se u svim sportovima suocavaju sa tendencioznim sudjenjem..od pamtiveka..sto bi rekli kradu nas pred ocima celog sveta decenijama!grkinja je imala hrabrost ali mislim da joj je ovo kraj karijere!

v

pre 8 godina

@Vladimir

Apsolutno se slazem. Najbitniji poen, nesumnjivo. Federer je imao brejk loptu, bilo je 30:40 za Federera, Noletov servis. Ko zna sta bi bilo da Eva nije zaustavila igru i rekla da je Federerova lopta bila u autu. Da je Novak izgubio taj gem, bilo bi vraski tesko da se vrati u taj set. Sve pohvale i dubok naklon za Evu.

Luka

pre 8 godina

Nisam gledao finale i tek sada vidim koliko je ova žena pomogla Novaku da pobedi, odnosno da ima podjednaku sansu da pobedi. Pitanje je koliko bi celendza Novak trazio da ona nije zvala sumnjive lopte, a pitanje je i koliko bi poena bilo ponovljeno.
Neki poeni su stvarno bili mnogo bitni.

Pepe

pre 8 godina

Genijalno odradjeno ali hajde da pratimo koliko ce jos ovakvih finalnih meceva da sudi:-) Mislim, u kojima igra Federer i bori se za 18. GS trofej!?

Fica

pre 8 godina

Svaka cast Evi...pri rezultatu 5-4 u trecem setu za Djokovica i na Federovu brejk loptu ispravlja linijskog sudiju i poen osvaja Nole ,spasivsi brejk loptu ,kasnije osvaja taj gem i treci set (6-4) sto je po meni odlucujuci poen u mecu...da kojim slucajem nije ispravila linijskog sudiju mozda bi Federer osvojio taj poen pa bi bilo 5-5 i mozda bi mec otisao na drugu stranu.

Atila

pre 8 godina

Ona je možda odlično presuđivala kod spornih lopti, ali daleko da je kao sudija fantastično vodila meč, kao što izgleda svi ovde pominju.

Postavlja se pitanje - šta je uradila da zaštiti Đokovića od zvižduka, ometanja, dobacivanja i silnih aplauza kad promaši prvi servis, što je presedan na Grand slemovima uopšte, a kamoli u finalu.

Neverovatno je da nijednom, osim možda par - "please, the players are ready, be quiet during points..." itd, nije uzela mikrofon i autoritativno rekla gledaocima da poštuju prvog igrača sveta i učesnika finala i da time iskažu poštovanje i samom tenisu kao sportu i takmičenju koju gledaju, da apeluje da nije u duhu ove igre da se gledaoci ponašaju kao fudbalski navijači. Paradoksalno je da sudije često opominju gledaoce da zauzmu neko mesto na tribinama, jer kad stoje ometaju igrače, a da u konkretnom slučaju glavna sudija nije našla za shodno da opominje gledaoce zbog iskazanog otvorenog neprijateljstva prema jednom od učesnika u finalu. Bila je u obavezi da bar proba da zaštiti Đokovića, a ovako bila je samo nemi posmatrač i tako dozvolila da kroz ceo meč Đoković bude izložen do sad neviđenom prostakluku na jednom teniskom meču sa tribina.

Vladimir

pre 8 godina

Pri kraju treceg seta prekinula je igru,sudila Fedov aut i bila je u pravu.To je mozda bio kljucni poen meca.Po nekom stereotipu sudije su uvek"losi momci"i sa razlogom i bez razloga oni su uvek dezurni krivci ali njena procena 13 od 13 je impozantna i sasvim dovoljno govori o njoj.Obicno finale ima jednog pobednika ali ovaj put se ona potrudila da ih bude dvoje.Svaka cast Eva i puno srece u daljoj karijeri.

anica

pre 8 godina

Nisam je pomenula, evo da iskoristim priliku, svaka vam cast gospodjo kako ste odradili mec, samo mogu da vam pozavide i Lajani, i onaj celavi, ma sve sudije...bravo EVA. Nole joj namignuo na kraju:))))

Vladimir

pre 8 godina

Pri kraju treceg seta prekinula je igru,sudila Fedov aut i bila je u pravu.To je mozda bio kljucni poen meca.Po nekom stereotipu sudije su uvek"losi momci"i sa razlogom i bez razloga oni su uvek dezurni krivci ali njena procena 13 od 13 je impozantna i sasvim dovoljno govori o njoj.Obicno finale ima jednog pobednika ali ovaj put se ona potrudila da ih bude dvoje.Svaka cast Eva i puno srece u daljoj karijeri.

anica

pre 8 godina

Nisam je pomenula, evo da iskoristim priliku, svaka vam cast gospodjo kako ste odradili mec, samo mogu da vam pozavide i Lajani, i onaj celavi, ma sve sudije...bravo EVA. Nole joj namignuo na kraju:))))

simke

pre 8 godina

Po meni,ovo je bilo najbolje sudjenje ikad u tenisu...U vrlo vaznim i bitnim trenucima je zaustavljala igru i svaki put bila u pravu....Zamislite da je bio neki tromi sudija,a tkavih ima dosta,koji ne zele uopste da se oglasavaju,Novak bi bio mnogo ostecen i vjerovatno bi izgubio mec.

Aleksandar

pre 8 godina

Cuo sam komentatora kako je naziva svojevrsnom zvezdom meca i potpuno je bio u pravu. Zasluzuje da joj daju ovakav posao i u buducnosti.

v

pre 8 godina

@Vladimir

Apsolutno se slazem. Najbitniji poen, nesumnjivo. Federer je imao brejk loptu, bilo je 30:40 za Federera, Noletov servis. Ko zna sta bi bilo da Eva nije zaustavila igru i rekla da je Federerova lopta bila u autu. Da je Novak izgubio taj gem, bilo bi vraski tesko da se vrati u taj set. Sve pohvale i dubok naklon za Evu.

Predo

pre 8 godina

I šta smo tačno saznali iz ovog članka o Evi Azderaki?
(MM, 24. septembar 2015 15:15)
Drago mi je da je napisan ovaj članak. Gledao sam na stotine teniskih mečeva, odigrao na stotine. Ovo je bilo najbolje suđenje jednog teniskog meča, koje sam video. Morao sam da pojedem svoje reči od prije nekoliko godina da žene ne mogu da sude muške mečeve, jer nisu navikle na tako brze lopte. Mislim da su u ovom trenutku Eva Azderaki i Marija Čičak iz Hrvatske među top 5 sudija na turu.
Ma juče sam razmišljao nakon intervjua Saše Đorđevića koliko je NOvak sretan što je tehnologija preuzela tako važnu ulogu u tenisu, a to je primoralo i sudije da ne smeju tendenciozno suditi, jer je čelindž moćno oružje. Da nema toga siguran sam da bi Novak bio često žrtva pogrešnih odluka, pogotovo u mečevima sa Federerom. Eva Azderaki je omogućila da finale US Opena protekne bez i najmanje tenzije, vezane za odluke sudija. Ionako je bilo dovoljno tenzija druge vrste. Svaka čast.

Fica

pre 8 godina

Svaka cast Evi...pri rezultatu 5-4 u trecem setu za Djokovica i na Federovu brejk loptu ispravlja linijskog sudiju i poen osvaja Nole ,spasivsi brejk loptu ,kasnije osvaja taj gem i treci set (6-4) sto je po meni odlucujuci poen u mecu...da kojim slucajem nije ispravila linijskog sudiju mozda bi Federer osvojio taj poen pa bi bilo 5-5 i mozda bi mec otisao na drugu stranu.

Luka

pre 8 godina

Nisam gledao finale i tek sada vidim koliko je ova žena pomogla Novaku da pobedi, odnosno da ima podjednaku sansu da pobedi. Pitanje je koliko bi celendza Novak trazio da ona nije zvala sumnjive lopte, a pitanje je i koliko bi poena bilo ponovljeno.
Neki poeni su stvarno bili mnogo bitni.

Pepe

pre 8 godina

Genijalno odradjeno ali hajde da pratimo koliko ce jos ovakvih finalnih meceva da sudi:-) Mislim, u kojima igra Federer i bori se za 18. GS trofej!?

Đorđe

pre 8 godina

Takav autoritet, preciznost, nepokolebljivost i nepodkupljivost
(ne mislim materijalnu) može samo osoba sa integritetom.
13 od 13, ako bi preterivali, moglo bi se nazvati savršenstvom.
Ali nije daleko od istibe. Videti i dosuditi aut u odlučujućem
poenu suprotno željama 20.000 navijača je i velika hrabrost.
EVA AZERAKI ŽENA ZMAJ!!!

Nenad Stefan

pre 8 godina

Bum! Eva i Lajani su ubedljivo najbolje teniske sudije! Pravi uzori mladim i neiskusnim sudijama, ali i starijim i nesposobnim kolegama. Njih dvoje spadaju u sam vrh svih svetskih sportskih sudija! Svaka čast! Ne tražim da neko sudi za nas, samo objektivno da bude i našim sportistima je dovoljno!;-)

sumnjičav

pre 8 godina

I šta smo tačno saznali iz ovog članka o Evi Azderaki?
(MM, 24. septembar 2015 15:15)
saznali smo da ima m..a veća od pola muškaraca i da zna da sudi.

Atila

pre 8 godina

Ona je možda odlično presuđivala kod spornih lopti, ali daleko da je kao sudija fantastično vodila meč, kao što izgleda svi ovde pominju.

Postavlja se pitanje - šta je uradila da zaštiti Đokovića od zvižduka, ometanja, dobacivanja i silnih aplauza kad promaši prvi servis, što je presedan na Grand slemovima uopšte, a kamoli u finalu.

Neverovatno je da nijednom, osim možda par - "please, the players are ready, be quiet during points..." itd, nije uzela mikrofon i autoritativno rekla gledaocima da poštuju prvog igrača sveta i učesnika finala i da time iskažu poštovanje i samom tenisu kao sportu i takmičenju koju gledaju, da apeluje da nije u duhu ove igre da se gledaoci ponašaju kao fudbalski navijači. Paradoksalno je da sudije često opominju gledaoce da zauzmu neko mesto na tribinama, jer kad stoje ometaju igrače, a da u konkretnom slučaju glavna sudija nije našla za shodno da opominje gledaoce zbog iskazanog otvorenog neprijateljstva prema jednom od učesnika u finalu. Bila je u obavezi da bar proba da zaštiti Đokovića, a ovako bila je samo nemi posmatrač i tako dozvolila da kroz ceo meč Đoković bude izložen do sad neviđenom prostakluku na jednom teniskom meču sa tribina.

Brejk u petom

pre 8 godina

Desavalo mi se da pisem o sudjenju u futbalu npr, ali nisam verovao, da cu pisati o teniskom sudiji. Zaista se slazem sa ocenom, kao najbolje sudjenje ikad, stepen tezine meca cista desetka: finale GS, prvi nosilac protiv drugog, teniska Marakana dupke krcata, 27 GS u igri, zena sudi prvi put u istoriji i jos ponesto.
Najlakse je bilo slediti linijske sudce i klimati glavom na opste odusevljenje publike, medjutim Eva je zariskirala i krenula na sve ili nista, udahnula Noletovu hrabrost, uhvatila bika za rogove i napravila taj neponovljivi 13 od 13.

Vladeta

pre 8 godina

Naajbolji je sudija, definitivno. Sudi na vrhunskom nivou već godinama, ne plaši se nikoga, ima autoritet, ali ga ne zloupotrebljava. Odgledao sam mnogo mečeva koje je ona sudila, preko 100 sigurno, jedva da sam video 3-4 greške. I da, što je ona slaaatka i, onako, simpatična, kako da kažem ;)

DROGBA11

pre 8 godina

Najjaci komentar za trobojku na ruci, xaxa :-) Salu na stranu, to je bilo najhrabrije sudjenje koje sam ikada video. Toliko korekcija u finalu GS, izmedju 2 najbolja igraca, i to bez greske. Svaka cast.

Sanja svinja o kukuruzu

pre 8 godina

(Atila, 24. septembar 2015 15:43)

Atila, slazem se sa tobom potpuno. Svaka cast Evi na "oku sokolovom", ali mnogo vise od toga nije uradila (kao i sve druge sudije) da mec ucini i regularnim. Sto se tice tih tacnih 13 odluka za aut, imam osecaj da je to bilo negde nereseno izmedju Noleta i Rodzera tj., mozda je Federer imao 2-3 auta vise. U svakom slucaju ne pokusavam da obezvrednim Evinu ulogu u mecu, ona je bila velika, ali generalno moraju sudije mnogo vise da ucine za regularnost meca. Podivljala publika mora da se disciplinuje, da joj se kaze da ne budu li prestali sa bezobrazlucima da ce mec biti prekinut i odigran sutradan bez prisustva publike. Normalno, za takve mere je zaduzena ATP birokratija koja bi, zajedno sa sponzorima, donela jasna pravila od kog momenta jedan mec vise nije regularan.

mikele

pre 8 godina

to ce joj biti vrhunac karijere i kraj..pobogu..sto linijske sudije nisu sudile na stetu federera.srpski sportisti se u svim sportovima suocavaju sa tendencioznim sudjenjem..od pamtiveka..sto bi rekli kradu nas pred ocima celog sveta decenijama!grkinja je imala hrabrost ali mislim da joj je ovo kraj karijere!

optimus prime

pre 8 godina

Eva je odradila posao savršeno. Onako bez greške odsuditi svaki poen je za poštovanje. Realno, publiku ni druge sudije ne bi mogle da kontrolišu bolje, ali dovoljno je bilo i ovo fantastično oko sokolovo.

Dobro

pre 8 godina

Svaka cast Evi, bas je super odradila posao. Sumnjam da bi vrhunske sudije muskog pola videli ove aute od dva-tri centimetra. Stvarno ima zenska 'oko sokolovo' nema price.
Cini mi se da su dva-tri puta linijasi bili ometeni Polozajem Noleta, tacno iza loptice, a jednom i Federera, pa i nisu mogli da reaguju, jer nisu ni mogli dobro da vide.
Treba joj od sada dati da sudi sve vazne meceve.
Sto se publike tice, koliko vidim, a pratim tenis od sedamdesetih, sve sto sudija moze to je da posle poena opominje publiku, nikad vise od 'dozvoljenih' parola. Molim za tisinu prilikom poena, bez bliceva molim, i tako u tom stilu. Posto je publka u NY uglavnom bagra, nije mogla ona tu nista posebno. Sta je mogla. Da isprazni stadion?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Svete

pre 8 godina

1-1 u setovi, 5-4 za Novaka i servira za set, 30-40 brejk lopta za Federera, odigra bekend koji pada u aut, sudije cute i glavni sudija kaze aut, izjednacenje Novak uzima sledece 2 poena i vodjstvo 2-1 u setovima......to je bila klljucna odluka na mecu !!
Kada se setim samo onog Marije Paskala sa RG 2013 kada je Novakovu dobru loptu prozvao kao aut i poklonio brejk Nadalu, tada je presekao Novaka i njegov preokret, najezim se svaki put....
Bravo za Grkinju, sto cesce da sudi u finalima !

MilosT

pre 8 godina

Да ли је још могуће да неко нешто "уради" у овом нашем новојезику? Сви "одрађују" ,а до скоро је то значило да нешто урадиш онако офрље, преко "оне " ствари. Мени то страшно пара уши.

jaffar

pre 8 godina

Evantija je trenutno sudija bez konkurencije, kao i pre neku godinu kada je Stosur osvojila US open, nije podlegla Sereninom domacem terenu.

Svaka cast za grkinju!!!

Duduk

pre 8 godina

Efharisto Eva
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sick, 24. septembar 2015 15:06)
Parkalo Sick.

Đole

pre 8 godina

Slika koju vidimo nastaje u mozgu. Navijanje za jednog takmičara je dovoljan bias da mozak čoveka (linijskog sudije recimo) zaista "vidi" da je lopta pala tamo gde odgovara onome za koga intimno taj sudija navija. Novakov običaj da presudi sam i vrlo često na svoju štetu, sudijama olakšava da donesu odluku koja nije u Novakovu korist. Glavni sudija je dužan da o ovom aspektu vodi još više računa, ali i glavni sudija je čovek (žena).
Greške sudija u najvećem broju nisu namerne, već deo sveukupne atmosfere. Zato i teniseri imaju "omiljene turnire" što se nikad ne odnosi samo na podlogu na kojoj se igra, već i tu "atmosferu" o kojoj se uglavnom govori uopšteno.

Ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Imao sam prilike gledati finale izmedju Djokovica i Federera na
Nemackom Eurosportu i na Svajcarskom programu. U oba
slucajeva su komentatori pohvalili EVU za perfektno i korektno
sudjenje, bez greske i vanjskog utecaja gledalaca.
Trebalo bi je cesto postaviti da sudi musko finale na velikim
turnirima!
BRAVO EVA! POLLES EFCHARISTIES!!!

Milan Nis

pre 8 godina

@(Fica, 24. septembar 2015 15:19)
Sve se slazem osim da bi mec otisao na drugu stranu,Novak je dominatan u tri seta i tu je kraj.Samo mnoooogo los dan bi mogao da ga spreci da dodje do trofeja.

Goran

pre 8 godina

Skrece se sa poente, ovde je glavna stvar da su sudije sudile na stetu Djokovica u 99% sumnjivih situacija? Slucajnost? Pa ne bih rekao, oni u podsvesti zele da Federer osvoji poen, zato i uzviknu "aut'... Djokovic bi posle ovog finala GS trebao na svaku sumnjivu lopticu da trazi "celendz" pa makar izgubio sve celendze vec u prvom gemu... Federer bi dobio mec da ova Grkinja nije uradila fenomenalan posao...

ocjena

pre 8 godina

Ona je u samom vrhu sudijskog teniskog staleža i nije ni čudo što joj je povjereno da sudi finalni meč i odlično je odradila svoj dio posla.Da je kojim slučajem ispravljala greške linisijskih sudija u korist Federera,znamo kakva bi bila reakcija većine Novakovih navijača.

Dragan

pre 8 godina

@ MilosT
Ti izgleda nisi FAN odradjivanja... Ja na primer ne lajkujem kad procitam da Novak ima ili nema momentum...
Drago mi je da nisam jedini ko ne lajkuje ovaj nas novogovor (odoh da gledam farmu sad da vidim sta lajkuju starlete)... I moram da odradim ovo cudo na poslu... grrrrrrr

Izbeglica od 1991

pre 8 godina

to ce joj biti vrhunac karijere i kraj..pobogu..sto linijske sudije nisu sudile na stetu federera.srpski sportisti se u svim sportovima suocavaju sa tendencioznim sudjenjem..od pamtiveka..sto bi rekli kradu nas pred ocima celog sveta decenijama!grkinja je imala hrabrost ali mislim da joj je ovo kraj karijere!
Preporučujem (+65)Ne preporučujem (-33)

E, bas mi odnos pluseva i minusa na ovaj komentar govori da sam tada doneo pravu odluku.
Nista nas spasti ne moze i nece.
Pozdrav sa neprijateljskog zapada, a uvek kada ovu Grkinju budem video na visokoj stolici na nekom vaznom mecu mislicu na dve trecine mog jadnog naroda koji ovako rezonuje.
Uzdravlje.

Damir

pre 8 godina

Sudila je odlično,samo da ispravim jedan navod - nije prva žena koja je sudila muško finale GS-a. Ja znam bar za jednu osobu,Francuskinja,više ne sudi,nego je na nekoj visokoj funkciji. Zaboravio sam joj ime,da ne tražim sad,ali se sjećam da je baš Federeru sudila.

LOL

pre 8 godina

@ljubitelj sporta
Mislim da nisi najbolje pročitao tekst, a bogami ni pogledao video. Lepo piše "...zanimljivo je da je VEĆINA napravljena na štetu prvog igrača sveta". Dakle, nisu SVE korekcije bile u Đokovićevu korist. A zastava na rukavi je samo fotomontaža :)

Svaka cast

pre 8 godina

Ona korekcija u trecem setu na 5-4 30-40, kada je dosudila aut Federeru je mozda i odlucila mec.

Svaka cast Evi, a bruka i sramota za linijske sudije.

abraxas

pre 8 godina

Sudila je odlično,samo da ispravim jedan navod - nije prva žena koja je sudila muško finale GS-a. Ja znam bar za jednu osobu,Francuskinja,više ne sudi,nego je na nekoj visokoj funkciji. Zaboravio sam joj ime,da ne tražim sad,ali se sjećam da je baš Federeru sudila.
(Damir, 24. septembar 2015 18:03)

Nije ni rečeno da je prva dama koja je sudila muško finale GS, nego prva dama koja je sudila muško finale US Opena. Inače, ta Francuskinja je Sandra de Jenken, koja je 2007. sudila i finale Australija Opena i finale Rolan Garosa, a u oba finala je igrao Federer. Dobio je Australiju, ali je izgubio Rolan Garos.

ocjena

pre 8 godina

Ona je u samom vrhu sudijskog teniskog staleža i nije ni čudo što joj je povjereno da sudi finalni meč i odlično je odradila svoj dio posla.Da je kojim slučajem ispravljala greške linisijskih sudija u korist Federera,znamo kakva bi bila reakcija većine Novakovih navijača.

Atila

pre 8 godina

Ona je možda odlično presuđivala kod spornih lopti, ali daleko da je kao sudija fantastično vodila meč, kao što izgleda svi ovde pominju.

Postavlja se pitanje - šta je uradila da zaštiti Đokovića od zvižduka, ometanja, dobacivanja i silnih aplauza kad promaši prvi servis, što je presedan na Grand slemovima uopšte, a kamoli u finalu.

Neverovatno je da nijednom, osim možda par - "please, the players are ready, be quiet during points..." itd, nije uzela mikrofon i autoritativno rekla gledaocima da poštuju prvog igrača sveta i učesnika finala i da time iskažu poštovanje i samom tenisu kao sportu i takmičenju koju gledaju, da apeluje da nije u duhu ove igre da se gledaoci ponašaju kao fudbalski navijači. Paradoksalno je da sudije često opominju gledaoce da zauzmu neko mesto na tribinama, jer kad stoje ometaju igrače, a da u konkretnom slučaju glavna sudija nije našla za shodno da opominje gledaoce zbog iskazanog otvorenog neprijateljstva prema jednom od učesnika u finalu. Bila je u obavezi da bar proba da zaštiti Đokovića, a ovako bila je samo nemi posmatrač i tako dozvolila da kroz ceo meč Đoković bude izložen do sad neviđenom prostakluku na jednom teniskom meču sa tribina.

mikele

pre 8 godina

to ce joj biti vrhunac karijere i kraj..pobogu..sto linijske sudije nisu sudile na stetu federera.srpski sportisti se u svim sportovima suocavaju sa tendencioznim sudjenjem..od pamtiveka..sto bi rekli kradu nas pred ocima celog sveta decenijama!grkinja je imala hrabrost ali mislim da joj je ovo kraj karijere!

Izbeglica od 1991

pre 8 godina

to ce joj biti vrhunac karijere i kraj..pobogu..sto linijske sudije nisu sudile na stetu federera.srpski sportisti se u svim sportovima suocavaju sa tendencioznim sudjenjem..od pamtiveka..sto bi rekli kradu nas pred ocima celog sveta decenijama!grkinja je imala hrabrost ali mislim da joj je ovo kraj karijere!
Preporučujem (+65)Ne preporučujem (-33)

E, bas mi odnos pluseva i minusa na ovaj komentar govori da sam tada doneo pravu odluku.
Nista nas spasti ne moze i nece.
Pozdrav sa neprijateljskog zapada, a uvek kada ovu Grkinju budem video na visokoj stolici na nekom vaznom mecu mislicu na dve trecine mog jadnog naroda koji ovako rezonuje.
Uzdravlje.

Sanja svinja o kukuruzu

pre 8 godina

(Atila, 24. septembar 2015 15:43)

Atila, slazem se sa tobom potpuno. Svaka cast Evi na "oku sokolovom", ali mnogo vise od toga nije uradila (kao i sve druge sudije) da mec ucini i regularnim. Sto se tice tih tacnih 13 odluka za aut, imam osecaj da je to bilo negde nereseno izmedju Noleta i Rodzera tj., mozda je Federer imao 2-3 auta vise. U svakom slucaju ne pokusavam da obezvrednim Evinu ulogu u mecu, ona je bila velika, ali generalno moraju sudije mnogo vise da ucine za regularnost meca. Podivljala publika mora da se disciplinuje, da joj se kaze da ne budu li prestali sa bezobrazlucima da ce mec biti prekinut i odigran sutradan bez prisustva publike. Normalno, za takve mere je zaduzena ATP birokratija koja bi, zajedno sa sponzorima, donela jasna pravila od kog momenta jedan mec vise nije regularan.

anica

pre 8 godina

Nisam je pomenula, evo da iskoristim priliku, svaka vam cast gospodjo kako ste odradili mec, samo mogu da vam pozavide i Lajani, i onaj celavi, ma sve sudije...bravo EVA. Nole joj namignuo na kraju:))))

Pepe

pre 8 godina

Genijalno odradjeno ali hajde da pratimo koliko ce jos ovakvih finalnih meceva da sudi:-) Mislim, u kojima igra Federer i bori se za 18. GS trofej!?

LOL

pre 8 godina

@ljubitelj sporta
Mislim da nisi najbolje pročitao tekst, a bogami ni pogledao video. Lepo piše "...zanimljivo je da je VEĆINA napravljena na štetu prvog igrača sveta". Dakle, nisu SVE korekcije bile u Đokovićevu korist. A zastava na rukavi je samo fotomontaža :)

sumnjičav

pre 8 godina

I šta smo tačno saznali iz ovog članka o Evi Azderaki?
(MM, 24. septembar 2015 15:15)
saznali smo da ima m..a veća od pola muškaraca i da zna da sudi.

Dragan

pre 8 godina

@ MilosT
Ti izgleda nisi FAN odradjivanja... Ja na primer ne lajkujem kad procitam da Novak ima ili nema momentum...
Drago mi je da nisam jedini ko ne lajkuje ovaj nas novogovor (odoh da gledam farmu sad da vidim sta lajkuju starlete)... I moram da odradim ovo cudo na poslu... grrrrrrr

Vladimir

pre 8 godina

Pri kraju treceg seta prekinula je igru,sudila Fedov aut i bila je u pravu.To je mozda bio kljucni poen meca.Po nekom stereotipu sudije su uvek"losi momci"i sa razlogom i bez razloga oni su uvek dezurni krivci ali njena procena 13 od 13 je impozantna i sasvim dovoljno govori o njoj.Obicno finale ima jednog pobednika ali ovaj put se ona potrudila da ih bude dvoje.Svaka cast Eva i puno srece u daljoj karijeri.

simke

pre 8 godina

Po meni,ovo je bilo najbolje sudjenje ikad u tenisu...U vrlo vaznim i bitnim trenucima je zaustavljala igru i svaki put bila u pravu....Zamislite da je bio neki tromi sudija,a tkavih ima dosta,koji ne zele uopste da se oglasavaju,Novak bi bio mnogo ostecen i vjerovatno bi izgubio mec.

Fica

pre 8 godina

Svaka cast Evi...pri rezultatu 5-4 u trecem setu za Djokovica i na Federovu brejk loptu ispravlja linijskog sudiju i poen osvaja Nole ,spasivsi brejk loptu ,kasnije osvaja taj gem i treci set (6-4) sto je po meni odlucujuci poen u mecu...da kojim slucajem nije ispravila linijskog sudiju mozda bi Federer osvojio taj poen pa bi bilo 5-5 i mozda bi mec otisao na drugu stranu.

Damir

pre 8 godina

Sudila je odlično,samo da ispravim jedan navod - nije prva žena koja je sudila muško finale GS-a. Ja znam bar za jednu osobu,Francuskinja,više ne sudi,nego je na nekoj visokoj funkciji. Zaboravio sam joj ime,da ne tražim sad,ali se sjećam da je baš Federeru sudila.

Luka

pre 8 godina

Nisam gledao finale i tek sada vidim koliko je ova žena pomogla Novaku da pobedi, odnosno da ima podjednaku sansu da pobedi. Pitanje je koliko bi celendza Novak trazio da ona nije zvala sumnjive lopte, a pitanje je i koliko bi poena bilo ponovljeno.
Neki poeni su stvarno bili mnogo bitni.

Aleksandar

pre 8 godina

Cuo sam komentatora kako je naziva svojevrsnom zvezdom meca i potpuno je bio u pravu. Zasluzuje da joj daju ovakav posao i u buducnosti.

Milan Nis

pre 8 godina

@(Fica, 24. septembar 2015 15:19)
Sve se slazem osim da bi mec otisao na drugu stranu,Novak je dominatan u tri seta i tu je kraj.Samo mnoooogo los dan bi mogao da ga spreci da dodje do trofeja.

v

pre 8 godina

@Vladimir

Apsolutno se slazem. Najbitniji poen, nesumnjivo. Federer je imao brejk loptu, bilo je 30:40 za Federera, Noletov servis. Ko zna sta bi bilo da Eva nije zaustavila igru i rekla da je Federerova lopta bila u autu. Da je Novak izgubio taj gem, bilo bi vraski tesko da se vrati u taj set. Sve pohvale i dubok naklon za Evu.

Nenad Stefan

pre 8 godina

Bum! Eva i Lajani su ubedljivo najbolje teniske sudije! Pravi uzori mladim i neiskusnim sudijama, ali i starijim i nesposobnim kolegama. Njih dvoje spadaju u sam vrh svih svetskih sportskih sudija! Svaka čast! Ne tražim da neko sudi za nas, samo objektivno da bude i našim sportistima je dovoljno!;-)

Goran

pre 8 godina

Skrece se sa poente, ovde je glavna stvar da su sudije sudile na stetu Djokovica u 99% sumnjivih situacija? Slucajnost? Pa ne bih rekao, oni u podsvesti zele da Federer osvoji poen, zato i uzviknu "aut'... Djokovic bi posle ovog finala GS trebao na svaku sumnjivu lopticu da trazi "celendz" pa makar izgubio sve celendze vec u prvom gemu... Federer bi dobio mec da ova Grkinja nije uradila fenomenalan posao...

Duduk

pre 8 godina

Efharisto Eva
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sick, 24. septembar 2015 15:06)
Parkalo Sick.

MilosT

pre 8 godina

Да ли је још могуће да неко нешто "уради" у овом нашем новојезику? Сви "одрађују" ,а до скоро је то значило да нешто урадиш онако офрље, преко "оне " ствари. Мени то страшно пара уши.

Đorđe

pre 8 godina

Takav autoritet, preciznost, nepokolebljivost i nepodkupljivost
(ne mislim materijalnu) može samo osoba sa integritetom.
13 od 13, ako bi preterivali, moglo bi se nazvati savršenstvom.
Ali nije daleko od istibe. Videti i dosuditi aut u odlučujućem
poenu suprotno željama 20.000 navijača je i velika hrabrost.
EVA AZERAKI ŽENA ZMAJ!!!

Predo

pre 8 godina

I šta smo tačno saznali iz ovog članka o Evi Azderaki?
(MM, 24. septembar 2015 15:15)
Drago mi je da je napisan ovaj članak. Gledao sam na stotine teniskih mečeva, odigrao na stotine. Ovo je bilo najbolje suđenje jednog teniskog meča, koje sam video. Morao sam da pojedem svoje reči od prije nekoliko godina da žene ne mogu da sude muške mečeve, jer nisu navikle na tako brze lopte. Mislim da su u ovom trenutku Eva Azderaki i Marija Čičak iz Hrvatske među top 5 sudija na turu.
Ma juče sam razmišljao nakon intervjua Saše Đorđevića koliko je NOvak sretan što je tehnologija preuzela tako važnu ulogu u tenisu, a to je primoralo i sudije da ne smeju tendenciozno suditi, jer je čelindž moćno oružje. Da nema toga siguran sam da bi Novak bio često žrtva pogrešnih odluka, pogotovo u mečevima sa Federerom. Eva Azderaki je omogućila da finale US Opena protekne bez i najmanje tenzije, vezane za odluke sudija. Ionako je bilo dovoljno tenzija druge vrste. Svaka čast.

Đole

pre 8 godina

Slika koju vidimo nastaje u mozgu. Navijanje za jednog takmičara je dovoljan bias da mozak čoveka (linijskog sudije recimo) zaista "vidi" da je lopta pala tamo gde odgovara onome za koga intimno taj sudija navija. Novakov običaj da presudi sam i vrlo često na svoju štetu, sudijama olakšava da donesu odluku koja nije u Novakovu korist. Glavni sudija je dužan da o ovom aspektu vodi još više računa, ali i glavni sudija je čovek (žena).
Greške sudija u najvećem broju nisu namerne, već deo sveukupne atmosfere. Zato i teniseri imaju "omiljene turnire" što se nikad ne odnosi samo na podlogu na kojoj se igra, već i tu "atmosferu" o kojoj se uglavnom govori uopšteno.

optimus prime

pre 8 godina

Eva je odradila posao savršeno. Onako bez greške odsuditi svaki poen je za poštovanje. Realno, publiku ni druge sudije ne bi mogle da kontrolišu bolje, ali dovoljno je bilo i ovo fantastično oko sokolovo.

Brejk u petom

pre 8 godina

Desavalo mi se da pisem o sudjenju u futbalu npr, ali nisam verovao, da cu pisati o teniskom sudiji. Zaista se slazem sa ocenom, kao najbolje sudjenje ikad, stepen tezine meca cista desetka: finale GS, prvi nosilac protiv drugog, teniska Marakana dupke krcata, 27 GS u igri, zena sudi prvi put u istoriji i jos ponesto.
Najlakse je bilo slediti linijske sudce i klimati glavom na opste odusevljenje publike, medjutim Eva je zariskirala i krenula na sve ili nista, udahnula Noletovu hrabrost, uhvatila bika za rogove i napravila taj neponovljivi 13 od 13.

Vladeta

pre 8 godina

Naajbolji je sudija, definitivno. Sudi na vrhunskom nivou već godinama, ne plaši se nikoga, ima autoritet, ali ga ne zloupotrebljava. Odgledao sam mnogo mečeva koje je ona sudila, preko 100 sigurno, jedva da sam video 3-4 greške. I da, što je ona slaaatka i, onako, simpatična, kako da kažem ;)

DROGBA11

pre 8 godina

Najjaci komentar za trobojku na ruci, xaxa :-) Salu na stranu, to je bilo najhrabrije sudjenje koje sam ikada video. Toliko korekcija u finalu GS, izmedju 2 najbolja igraca, i to bez greske. Svaka cast.

jaffar

pre 8 godina

Evantija je trenutno sudija bez konkurencije, kao i pre neku godinu kada je Stosur osvojila US open, nije podlegla Sereninom domacem terenu.

Svaka cast za grkinju!!!

Ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Imao sam prilike gledati finale izmedju Djokovica i Federera na
Nemackom Eurosportu i na Svajcarskom programu. U oba
slucajeva su komentatori pohvalili EVU za perfektno i korektno
sudjenje, bez greske i vanjskog utecaja gledalaca.
Trebalo bi je cesto postaviti da sudi musko finale na velikim
turnirima!
BRAVO EVA! POLLES EFCHARISTIES!!!

Svaka cast

pre 8 godina

Ona korekcija u trecem setu na 5-4 30-40, kada je dosudila aut Federeru je mozda i odlucila mec.

Svaka cast Evi, a bruka i sramota za linijske sudije.

Svete

pre 8 godina

1-1 u setovi, 5-4 za Novaka i servira za set, 30-40 brejk lopta za Federera, odigra bekend koji pada u aut, sudije cute i glavni sudija kaze aut, izjednacenje Novak uzima sledece 2 poena i vodjstvo 2-1 u setovima......to je bila klljucna odluka na mecu !!
Kada se setim samo onog Marije Paskala sa RG 2013 kada je Novakovu dobru loptu prozvao kao aut i poklonio brejk Nadalu, tada je presekao Novaka i njegov preokret, najezim se svaki put....
Bravo za Grkinju, sto cesce da sudi u finalima !

Dobro

pre 8 godina

Svaka cast Evi, bas je super odradila posao. Sumnjam da bi vrhunske sudije muskog pola videli ove aute od dva-tri centimetra. Stvarno ima zenska 'oko sokolovo' nema price.
Cini mi se da su dva-tri puta linijasi bili ometeni Polozajem Noleta, tacno iza loptice, a jednom i Federera, pa i nisu mogli da reaguju, jer nisu ni mogli dobro da vide.
Treba joj od sada dati da sudi sve vazne meceve.
Sto se publike tice, koliko vidim, a pratim tenis od sedamdesetih, sve sto sudija moze to je da posle poena opominje publiku, nikad vise od 'dozvoljenih' parola. Molim za tisinu prilikom poena, bez bliceva molim, i tako u tom stilu. Posto je publka u NY uglavnom bagra, nije mogla ona tu nista posebno. Sta je mogla. Da isprazni stadion?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

abraxas

pre 8 godina

Sudila je odlično,samo da ispravim jedan navod - nije prva žena koja je sudila muško finale GS-a. Ja znam bar za jednu osobu,Francuskinja,više ne sudi,nego je na nekoj visokoj funkciji. Zaboravio sam joj ime,da ne tražim sad,ali se sjećam da je baš Federeru sudila.
(Damir, 24. septembar 2015 18:03)

Nije ni rečeno da je prva dama koja je sudila muško finale GS, nego prva dama koja je sudila muško finale US Opena. Inače, ta Francuskinja je Sandra de Jenken, koja je 2007. sudila i finale Australija Opena i finale Rolan Garosa, a u oba finala je igrao Federer. Dobio je Australiju, ali je izgubio Rolan Garos.