Košarka 242

Petak, 18.09.2015.

23:13

Teodosić: Težak, bolan poraz...

Kapiten Srbije Miloš Teodosić rekao je posle poraza u dramatičnom polufinalu Evropskog prvenstva od Litvanije da 'Orlovi' nisu igrali svoju igru.

Teodosiæ: Težak, bolan poraz... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

242 Komentari

Sortiraj po:

ivan nk

pre 8 godina

Djordjevic izgubio utakmicu, a trener Litvanije je cudo od trenera da sa ovako smijesnim timom i sa ovako dekadentnom i ruznom igrom udje u finale, ni kriv ni duzan. Da je imao tim kakav ima SRBIJA, sta bi onda tek uradio, dobio bi 15-20 razlike lagano, i to i kad mu ne bi nesto posebno islo. Ovo je bila jedinstvena sansa da se sa ovim timom dofje do finala i do Olimpijade i da se potvrdi proslogodisnji uspjeh, sad je to sve pod znakom pitanja na koje ce morati da odgovori trener , igracima se nema sta zamjeriti jer su slusali i tadili ono sto im je naredjivao trener. Djeluje mozda paradoksalno pored 8 pobjeda, ali ovo je Neuspjeh.

Dragisa iz Bijeljine

pre 8 godina

Ljudi jednostavno usli smo u utakmicu prenervozno i nije nas islo,jednostavno nije nam dan bio i to je to svaka njima cast,pozdrav za nase KOSARKASE

pax

pre 8 godina

@zagreb zeljko - Imamo vrhunski tim u kosarci i odbojci kakav vi imate u rukometu. U nogometu ste osrednji. Dobri osrednji, ali osrednji.

alen

pre 8 godina

Budimo realni pa mi smo smesna repka bez Tea vidili so to u Sloveniji bez Tea na Prvenstvu.Prosle godine mi grupu nebi prosli bez njega pa onaj Iran sa njihovim centrom nas gazio.Teo je doktor za kosarku ali nazalost on nema pored sebe Stojakovica Divca Rakocevica Rebracu.

pH

pre 8 godina

Sutevi su bili iznudjeni jer niko nije mogao da probije i da udje pod kos. Litvanci su igrali jaku odbranu kao nijedna ekipa do sada. Teu sve cestitke, neka povede ekipu po bronzu !

Biljana Lavrnic

pre 8 godina

Po onoj cuvenoj "KO ZNA ZASTO JE TO DOBRO", a na koju se nadovezuje ona, takodje cuvena, "U SVAKOM ZLU IMA NESTO DOBRO", pa eto nadamo se tome... (da nadjacamo francuze).
Cestitke za borbenost,a na factor srece nismo mogli a uticemo, to se prosto desi, pa eto, ceka nas nedelja...
Da zavrsimo po cuvenju "IMA DANA ZA MEGDANA"

Biljana

nvxe

pre 8 godina

Bogdan nas je kostao celo EP. Dzaba Markovicu odbrana kad ne moze obruc da pogodi , jako los igrac. Macvan je trebao da ide umesto Milutinova. Raduljica jako los, Kuzmic?!U napadu zivi uzas. Teo je morao da ima loptu u zadnjem napadu, dobili bi.

Labud

pre 8 godina

Ne cude ovakvi rezultati kada se pokusava da se stavi tacka na crno-beli svet. Prosle godine je Partizan bio sampion, i voila, srebrna medalja.

Kenan

pre 8 godina

Litvanci su jakom odbranom,pod kosevima,resili utakmicu,pa shodno tome i velika nesigurnost u sutu,sa svih pozicija.
Zadnja akcija Bogdanovica je bila cist faul,jer su ga nogama spotakli.ali glavni sudija je bio Perez iz Spanije.
Velika je sansa propustena,da se osvoji zlato,na EP u Lilu.

Ig

pre 8 godina

Zar je toliko teško reći i priznati da je neko bolji od nas.
Bolji su bili tokom cele utakmice,bolji su tim.Čak su nam i poklonili nekoliko lopti bez potrebe pa nam i to nije bilo dovoljno.
Naši su se trudili i borili svaka im čast ali je protivnik u istinu bolji.
U revanšu bi bila još veća razlika za njih.

Ray Donovan

pre 8 godina

Realno su nas nadigrali,sa onakvom bezidejnošću i katastrofičnim šutem bolje i nije moglo.Snažni i prljavi Litvanci ?? pa zar to i nismo očekivali,raspali smo se kao tim sinoć.Utisak je da Sale nije imao nikakvu kontrolu nad timom,ili sam ja gledao neku drugu utakmicu.Francuzi ?? mnogo teško,našalost mislim i nemoguće.

ako nikako onda posteno

pre 8 godina

Teo je doktor kosarke i nemate pravo pljuvati po njemu.iako je Kanieitis igrao cijelu utakmicu kao vas sesti igrac sa mnostvom nerezonskih odluka,ubio vas je sut za tri poena i nemoc Raduljice protiv Valanciunasa,takodjer i slobodna bacanja vam nisu bila na nivou.zadnji napad mora ici na Bjelicu ili Tea koji su top igraci a ne na "imam puno samopouzdanja" Bogdanovica.sretno protiv francuza iako ce biti strasno tesko.

igor

pre 8 godina

Ovde neki pljuvaci pisu kada je Teo dao trojku da je bilo gotovo jer nije bilo gotovo. Gotovo je bilo kada je loptu uzeo Bogdanovic vezalj jer ovo nisu nase sudije.Posljednju loptu igra najbolji igrac Teo ili na Bjelicu .CAO.

Aca Znalac

pre 8 godina

Nismo odigrali u najvažnijim trenucima meča. Imali smo mi njih, ali smo mnogo solirali i izgubili koncentraciju u najvažnijem trenutku na 12,5 sekundi pre kraja, kada smo imali napad, a oni vodili 2 razlike. Trebalo se ići na Teodosića, a Bogdanović je upropastio sve. Inače nismo zaslužili pobedu jer smo odigrali najlošiju utakmicu na turniru. Igra nam je bila netimska i dolazim do zaključka da niko nije ni slušao selektora đorđevića šta govori. Svima su uši bile pune vode. Šteta, a mislim da smo daleko bolji od litvanaca, bar za jedno 2 klase. Odigrali su litvanci na sve i uništili nam našu brzu i lepršavu igru. nametnuli tzv varšavskopaktovsku tešku i grubu utakmicu i mi smo tu pukli. Tako nas je nekada SSSR pobeđivao sa Gomeljskim, e ova utakmica je pravi primer njihove ustrojene košarke. Španci će ih poderati za sve pare.

v

pre 8 godina

Mislim da nam se dva puta za redom ne moze desiti ovakva utakmica. Dobijamo Francuze za 3.mesto jer su oni mnogo vise pomereni psiholoski od nas

NS

pre 8 godina

Teo koliko je dobar i lucidan, toliko i ume da bude los za tim. Los u odbrani kroz celu karijeru i litvanci su ga tu ubili, Nepotrebna ispucavanja, i kada je bitno obicno odigra losu utakmicu. Kada je otisao iz OLimpijakosa ovi su posle uzeli dve titule eurolige. Dodje u CSK gde nema loseg igraca i ovi posto su predhodno uzimali titule eurolige nista sa njim ne urade . Dodju do final fora ali tamo obavezno gube. Sve ovo nije slucajnodefinitivno.

mozzmagpieforever

pre 8 godina

Dok ne budemo priznali sebi da Teodosić igra prevaziđenu košarku neće nam biti bolje. Odbranu ne igra, loptu drlja kao Slavnić pre 40 godina, nema dribling, ni izgrađen šut, baš ništa. Samo nerezonske šuteve, dodavanja koje nemaju veze sa zdravim razumom, i neverovatnu količinu negativne energije. Isti je ko Koštunica! Neka Đorđević sada priča o neverovatnoj viziji koju Teodosić poseduje, nije napravio dve dodavanja u toku utakmice!

Mare

pre 8 godina

Ovu utakmicu je trebalo u napadu igrati sa mnogo dodavanja, par napada gde smo imali protok lopte oni nisu znali gde se nalaze, ali smo mi previse polagali na individualnu igru a i desavale su nam se neverovatne stvari, Bjelici je lopta pobegla barem triput u samom pocetku razvoja kontranapada.

Džoni

pre 8 godina

Mi smo toliko jadni, nesrećni i nezadovoljni generalno životom u ovoj našoj zemlji da nam je ostalo jedino kroz sport da se radujemo, tako da ne čudi da skoro cela nacija ovako teško proživljava ovaj poraz koji je samo jedan u nizu i kao što ima pobeda biće uvek i poraza(nadajmo se što manje). Nadam se da će momci skinuti sa sebe to breme favorita koje smo im svesno ili ne, opravdano ili ne natovarili na pleća i koje ih je sputavalo u sve tri eliminacione utakmice i da će sada rasterećeno i sa velikom željom odigrati za to treće mesto jer sada više nemaju šta da izgube a mogu puno da dobiju prvenstveno na samopouzdanju a onda i na poštovanju drugih koje treba zaslužiti u ovakvim trenucima!

laki

pre 8 godina

Litvanija je igrala ono što jedino može, jaka odbrana na granici tuče i dug, strpljiv napad preko najslabijih igrača odbrane protivnika. Sa takvom igrom oni nikoga ne mogu da razvale, ali teško gube. Nama je to najviše nedostajalo, doslednost u napadu, a ne stihijnost koja je bila dominantna u većem delu utakmice. Kako objasniti da niko nije mogao da pogodi? Imali smo mi solidan broj otvorenih šuteva - Bogdan, Erceg, Simonović...da su dve ušle to bi bila potpuno drugačija priča. Strah, neodlučnost, nedoslednost u potezu. Mislim da je ključni detalj na utakmici naše vodjstvo od tri razlike kada je Nedović opalio potpuno nerezonski sa 8 metara i sve promašio. Naravno, ne krivim ga kao ni druge, želja je bila ogromna, ali, kako je to jednom rekao Divac, postoji trenutak na utakmici koji je odredi, prelomi - e, to je bio taj trenutak. Na drugoj strani, oni su na plus jedan opalili onu trojku koja je ušla i zapravo odlučila. Ostalo su bili detalji.

steni

pre 8 godina

Litvanci nisu pokazi apsolutno nista u ovom mecu, jednostavno je nas ocajan sut presudio (kao da prvi put sutiramo na kos), bice jako tesko protiv francuza, a spanci ima da tuku ove 20 razlike

Napred

pre 8 godina

Iako sam bio u predinfarktnom stanju gledajuci utakmici, nervirao, drao se... opet kazem bravo momci. Koliko nista nije islo, a izgubili ste samo 3 razlike. Sto je dobro sa onakvom ocajnom igrom u napadu, u odnosu na prethodne. Plus na sve to par sudijskih gresaka.
Da odigrate sad jos 10 puta, mislim da biste 8-9 meceva Vi dobili. Najzalije mi je Milosa jer je u odnosu na onog igraca pre, koji je bio divljak, izrastao u pravog lidera tima, i prosto nije mogao da pokrije nedostatke u ovom mecu.
Jedino sto im na ovom mecu zameram, posebno Bjelici, je to sto nisu imali veca m*da (ma koliko ne isao sut), sto su i kada bi izgradili poziciju, oklevali sa istim. Sutni brate mili...
A ne ne sutnu, pa naprave korake, faul u napadu, bace loptu u aut, itd. Inace da je barem jedan od momaka pored Tea proradio u napadu, ma samo da je licio na neka od prethodnih izdanja, dobili bi ovu utakmicu 7-8 razlike, uz sve ostalo isto kako je i bilo.
I ma koliko se nervirao gledajuci utakmice, kada ne ide, istovremeno znam da skoro nisam uzivao gledajuci nase momke pod obrucima, kao ovu Saletovu druzinu u poslednja dva izdanja.
Pozdrav i napred u nedelju.

Nenad

pre 8 godina

Litvanac je nadigrao Saleta. Tu je ključ poraza. Imao je Sale i neke čudne poteze (ulazak Kuzmića u sred naše serije u drugoj polovini 3/4, taman kad smo se zaukali...posle čega nismo koš dali dok ga nije vratio na kupu, ali je serija bila prekinuta...) Naravno, ne mislim ništa loše o Saletu, ipak je uspeo da izvuče dosta od naših igrača, koji nisu baš, ruku na srce, najbolji u Evropi. U svakom slučaju, raste i on kao i igrači, biće to još bolje...Francuzi su veliki favoriti, samo se nadam da naši momci neće potonuti jer nisu zaslužili deklasiranje u borbi za 3. ,esto.

Arhimed

pre 8 godina

Uzrok poraza je pre svefa Teova "luda glava". Teo je fantastican plamaker i asistent, dobar suter i odlican organizator igre, dirigent koji diriguje celim timom, ali sinoc nije imao svoju noc i to nije problem, problem je bio u tome sto nije "stao na loptu" relaksirao svoje igrace vec ih sa par nerezonskih suteva i ulazom direktno na centra samo pogurao da i oni prave iste greske. Niko u timu nije prelomi jer je svako promasivao i onda imao stegnutu ruku i ili nije uzimao suteve koji su se morali uzeti ili gubio loptu u dodavanju. Iz te negativne spirale nije uspeo ni Bogdanovic kao organizator da nas izvuce jer i on nije imao sutersko vece mada sa njegvom organizacijom smo i dosli u nekakvu polusansu da dobijemo mec.Slobodna bacanja su takodje dobar pokazatelj koliko je ekipa bila stegnuta, a to je potpuno pogresna filozofija jer mi de fakto nismo imali sta da izgubimo u ovom duelu. Litvancima kapa dole jer jesu oni igrali mozda grublje i "prljavije" ali su pozitivno pristupili mecu i pored toga sto sutevi ni njima nisu ulazili oni su odigrali par napada koji su razbijali nasu odranu i tako nam urusili moral. Nije ovo potpuno neocekivano jer ipak kao tim imamo dosta mana koje smo do sada prikrili fenomenalnim igrama pojedinaca,a sada smo sve svoje mane prikazali, a dobre strane su zatajile. Glavu gore nije lose biti ni 4. ni 3. u Evropi a tu nam negde realno i jeste mesto sto ne znaci da nije moglo bolje.

MILOJICA SRBIN GRADSKI

pre 8 godina

Zasto je vodio Milosavljevica za ovo prvenstvo je bio nepotreban i kada je bio u igri nicemu nije sluzio.O Bogdanovicu netreba trositi reci kako je igrao i na kom nivou citave sezone na ovom prvenstvu je bio jos gori.

тоша шумадинац

pre 8 godina

Некада мора и да се изгуби иначе се остали неби ни такмичили главу горе идемо напред идемо у Рио !

Drvodelja

pre 8 godina

Nikada necu razumeti neke stvari. Kazu neki: "Gde nam je bila kosarka nekada?" Misleci, naravno, na neuspehe poslednjih godina. Zaboravlja se srebro na evropskom i ukradeno srebro na svetskom. Onda slabije odigrano evropsko i nismo uspeli da se kvalifikujemo na OI. Promena selektora i uspeh na svetskom itd. Duda je poprilicno bio uspesan. Za tri godine dve medalja, videcemo kakav ce Saletov bilans da bude. Sale nije smeo da kalkulise u grupnoj fazi, ali nije jasno zasto ne Keselj, pa i Macvan, jer su to trofejni reprezentativci i zasto povredenog Bogdanovica forsirati, a ne recimo nekog pleja. Da, katastrofalno su vodili ututakmicu. Sale i stab. Zar je Simonovic kvalitetniji od Kalinica. Pa Gagic je izmislio kosarku za Raduljicu. Pa Stimac bi bio korisniji u ovoj utakmici od Kuzmica. Nije dobro dva posla, i selektor i trener. Ni za reprezentaciju ni za klub. Pao ima sada dva poprilicno losa centra. Sta bi sa Kaminskim? Na kraju i o korupciji u Fiba, jaci ce da se zastite. Prosle godine Spanci i Amerikanci u dva dela kostura i uvek tako. Ali zato Ameri dan vise pauze. . Podseca u mnogome na svet danas i na ne

Sima

pre 8 godina

Ljudi, zasto se nije islo na sigurne akcije i barem na spustanje centra ispod obruca 1:1.
Secamo se i Kingsa, kad je bila frka, Divac dobija loptu i igra 1:1.
(Mile, 19. septembar 2015 00:18)
A na koga da spuštamo kad je Valančijunas odučio svakog našeg centra od košarke

Глобтротер

pre 8 godina

(Bankar, 18. septembar 2015 23:38)

Теодосић: шут из игре 4/11, 3 асистенције, 2 изгубљене лопте за 28 мин.
Богдановић: шут из игре 4/12, 3 асистенције, 0 изгубљених лопти за 25 мин.

Ајде ми објасни како је Тео био најбољи, а за Богдана немаш коментар. Иначе целу утакмицу пробијају Теа и то је била цела тактика Казлаускаса, који иначе одлично познаје све мане и врлине Теа, и тако спремио одличну тактику.

Занимљиво је да смо највећу разлику у поенима ми направили у тренутку када Тео и Бјелица нису били на паркету.

Једноставно твоје поимање кошарке и већине твојих истомишљеника, а има их, судећи по плусевима које си добио, много, је аматерско и клубашки пристрасно. Скапирај да вечерас није играла Звезда него Србија.

Моје мишљење је да је Тео најбољи плеј кога имамо, Бјелица крилни центар, Радуљица центар у одсуству Бобија, Богдан бек, а Калина крило. Нажалост Калина је тотално ван форме, али сам сигуран да ће на неком од следећих шампионата да доминира.

Вечерас је Стефан био убедљиво наш најбољи играч, али ваљда пошто није атрактиван, нико га не спомиње.

mare

pre 8 godina

Svaka cast na velikom uspjehu jer to za razliku od nasih dubidusa je i sretno u borbi za trece mjesto... No, realno je da je litvanski trener pregazio vaseg... Previse se igralo izolacija i previse ispucanih trica a premalo kretanja i ulaza... Litavski trener je pametno duplirao tea a riskirao sa sutom izvana i pogodio... Reket je odlicno bio cuvan a raduljica beskorisan, a bjelica previse carini loptu... Isto tako teo koliko god bio maestralan do sada pokazuje "gubitnicki" mentalitet u kljucnim trenutcima, samo da kazem da nije ovo pljuvanje jer je vrhunski igrac ali treba poraditi mentalno poput dokovica kad najvise treba... Svi pljuju bogdana, ali brate, koliko vam je puta dosada bio prevaga i zabio kljucnih lopti... Iako je fulao, bar je imao muda biti vođa u tom trenutku... Nije proslo, nije ga islo al iskreno niste ni zasluzili. Puno srece u borbi za trece ( iako sumnjam zbog sudaca prvenstveno ) i borbi za rio... Komsija

pedja, bl

pre 8 godina

Najaci mi je utisak na utakmici, kontra,lopta kod Simona, kao da mu je bomba u rukama, baca je Bjelici, koji je ne ocekuje, i naravno gubimo loptu. E moj Simone.

marko_bgd

pre 8 godina

mozda jesi najbolji plej u evropi,ali nikad nikada neces osvojiti...sem titule prvaka rusije i vtb lige...ne omalaovazavam te,ali to je prosto tako,ti nikada neces pehar drzati u rukama

milan

pre 8 godina

Честитка кошаркашима, велики је ово успјех, српска кошарка је европски врх

Angmar

pre 8 godina

Ubio nas Teodosic!!!Izgleda da je on selektor a ne Djordjevic,radi sta hoce ...Ne mozes bez centra da igras,ova 3 su ispod proseka,Bobi bi ovima dao 20 poena sigurno,jbga
....

Mirko

pre 8 godina

Tebi decko svaka cast. Bogdan nije kriv on nije u formi a selektor ga forsira 25 minuta na parhetu. A vredjanje inteligencije od strane selektora, Simonovic pre Kalinica... nemam reci. Definitivno on ima neki problem sa Kalinicem
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cordel, 18. septembar 2015 23:24)

---------------
O kakvom Kalinicu pricas ,on bre ne moze da se sastavi na ovom turniru.Slobodno bacanja je sutirao 30%.Ni odbrana ni napad.

Vidim neki pricaju kako nam je Marjanovi falio.Nista nam ni on ne bi pomogao u ovoj utakmici.

Sale Zemun

pre 8 godina

Iako sam bio u predinfarktnom stanju gledajuci utakmici, nervirao, drao se... opet kazem bravo momci. Koliko nista nije islo, a izgubili ste samo 3 razlike. Sto je dobro sa onakvom ocajnom igrom u napadu, u odnosu na prethodne. Plus na sve to par sudijskih gresaka.
Da odigrate sad jos 10 puta, mislim da biste 8-9 meceva Vi dobili. Najzalije mi je Milosa jer je u odnosu na onog igraca pre, koji je bio divljak, izrastao u pravog lidera tima, i prosto nije mogao da pokrije nedostatke u ovom mecu.
Jedino sto im na ovom mecu zameram, posebno Bjelici, je to sto nisu imali veca m*da (ma koliko ne isao sut), sto su i kada bi izgradili poziciju, oklevali sa istim. Sutni brate mili...
A ne ne sutnu, pa naprave korake, faul u napadu, bace loptu u aut, itd. Inace da je barem jedan od momaka pored Tea proradio u napadu, ma samo da je licio na neka od prethodnih izdanja, dobili bi ovu utakmicu 7-8 razlike, uz sve ostalo isto kako je i bilo.
I ma koliko se nervirao gledajuci utakmice, kada ne ide, istovremeno znam da skoro nisam uzivao gledajuci nase momke pod obrucima, kao ovu Saletovu druzinu u poslednja dva izdanja.
Pozdrav i napred u nedelju.

dasa

pre 8 godina

Momci hvala vam za sve... U mom svetu vi ste i dalje kraljevi našeg sporta, veliki ljudi i velike ličnosti... Hvala vam do neba za sve, za. Mene ste pobednici

idi begaj

pre 8 godina

Bravo momci....
Vi sto svoju negativnu energiju,zato sto niste platili struju(ili ne znam ti sta) usmeravate ka bilo kom pojedincu reprezentacije,niste jos uvek naucili da zivot nije jedan dan.
Bravo momci!!!!!!Tako se bori za tim,zemlju,drugara.....
Ja sam ponosan na vas!!!!!!

krajisnik

pre 8 godina

Ovi u bonusu 7 minuta, mi ne idemo na prodor? Bogdan, sut cijelo prvenstvo, katastrofalno los. Kalina u zvezdi briljirao, sad slobodna bacanja i sut veoma slabi. Ruzniju utakmicu naseg tima nisam vidio nikad. Steta sto bobi nije igrao, ona njegova kucanja....

ivan nk

pre 8 godina

Djordjevic izgubio utakmicu, a trener Litvanije je cudo od trenera da sa ovako smijesnim timom i sa ovako dekadentnom i ruznom igrom udje u finale, ni kriv ni duzan. Da je imao tim kakav ima SRBIJA, sta bi onda tek uradio, dobio bi 15-20 razlike lagano, i to i kad mu ne bi nesto posebno islo. Ovo je bila jedinstvena sansa da se sa ovim timom dofje do finala i do Olimpijade i da se potvrdi proslogodisnji uspjeh, sad je to sve pod znakom pitanja na koje ce morati da odgovori trener , igracima se nema sta zamjeriti jer su slusali i tadili ono sto im je naredjivao trener. Djeluje mozda paradoksalno pored 8 pobjeda, ali ovo je Neuspjeh.

Kokan

pre 8 godina

Uglavnom smehotresni komentari. Tipa bravo legendo, brate, majstore itd. Teodosic je covek hendikep, pogotovu u osrednjoj ekipi kao sto je nasa, u odbrani gde god da igra. I to nenadoknadivi. U redu krasi ga zavidna kosarkaska inteligencija i na nesrecu nikakve atletske sposobnosti. Koje svih ovih godina nije ni pokusao da popravi za jedan promil. Ne postoji bek koga on moze da cuva! Zato ni nemoze da igra u NBA ni kao epizodista. Inace bi tamo odavno bio- kako bi to izgledalo videli ste u finalu Svetskog .....U staroj SFRJ bi reprezentaciju video na Univerzijadama a mozda ni tada. A ovde je glavni igrac, to samo govori koliko je kosarka potonula. U svakom slucaju odlican uspeh je i ovo.

dzo

pre 8 godina

Batice..
Zao mi je što ću ovo da napišem.
Nije moje da sve razumem, niti volim da sudim.
Ipak si suma sumarum luzer. Previše velikih utakmica za tebe i nijedna pobeda. Ovo je mozda i uspeh, zavisi kako se gleda. Ipak nijedna titula nije iza tebe. Nista lično, mnogo te poštujem, cenim,volim.. Ali ipak ostaje žal.. Nisi nam doneo nista zlatno.
Pozdrav. Srpska košarka i dalje čeka..

Manojlo

pre 8 godina

Svaka čast na odbrani ali košarka je ipak šuterski sport.Bar je tako bilo dok je selektor bio Pešić. U svakom slučaju čestitke našim košarkašima na dobrom nastupu na ovom prvenstvu.

Anonimus

pre 8 godina

Jedina stvar koju bih mogao da zamerim ovim momcima jeste šut za 3 poena. Tokom celog turnira procenat šuta za 3 im je očajan, a oni uporno pokušavaju. Kad vidiš da te neće menjaj taktiku. Naravno u nedelju bodrimo naše

marko

pre 8 godina

Teo, danas su ga napadali na prodoru kako su hteli. Zato i nisu šutirali više od 14 trojki, jer su više probijali kad je Teo bio u igri. Trener Litvanija nadigrao Saleta smo tako.

нема шта

pre 8 godina

@Sin Bludimir, mnogo volim Srbiju i basket, mrzim ovaj tim?
Ти буразеру под хитно на конслултације, овај коментар ти је класичан излив шизофреног цепања.

masinac bez cenzure

pre 8 godina

kako je meni zao sto ovog dobrog momka ovoliko nece. Sve najbolje Teo ziv i zdrav bio, dace Bog da uzmes ili evroligu ili titulu sa reprezentacijom

Đorđe

pre 8 godina

Daleko od toga da osuđujem, ili kritikujem, ali mislim da je Đorđević izgubio utakmicu.
Previše je rotirao tokom turnira, nije dozvolio pojedinim igračima da se razigraju. Bogdan je recimo takav igrač da su mu potrebni šutevi, akcije za njega i više minuta na parketu. Đorđević je njegovu ulogu maltene sveo na ulogu Milosavljevića i Simonovića. I taman kad je proradio u 3/4 izašao je iz igre i ušao 3 minuta pred kraj.
Bio nam je potreban razigran igrač u završnici i ako javnost nije, Đorđević bi trebalo da je svestan da Bjelica nije Bodiroga i da Raduljica nema šta da traži protiv dobrih centara. Zato je tokom turnira trebalo da više razigrava Bogdanovića i Nedovića, da ih istrpi u manje neizvesnim utakmicama. Oni gotovo da nisu imali napadački učinak na turniru i videlo se da su nesigurni na kraju i zato mislim da je preterao sa rotacijama. On i Danilović su igrali po 39 minuta i kad je išlo i kad nije. Ok oni su klasa iznad, ali opet je trebalo da se zna ko ima prednost, a ne da 4 minuta pred kraj na parketu budu Marković, Milosavljević, Kalinić i Simonović.
U svako slučaju sve čestitke i velika podrška Đorđeviću da nastavi dalje.

Milos

pre 8 godina

Zivot ide dalje, glavu gore. Znam da je glupo reci sta nam je falilo na ovoj utakmici. Odbrana dobra, ali je zbog nekih losih ispadanja izgledala veoma lose. Napad, sta reci, protivnik veoma agresivan, falio igrac koji voli kontakt, utakmica dusu dala za Macvana i njegove koseve bez igre. Ne zelim da neko misli da zameram Djordjevicu sto ga nije zvao, samo iznosim utisak kakav profil igraca nam je falio na ovoj utakmici... Ali bice bolje, evo, vec u nedelju...

mozzart

pre 8 godina

Moze neko da mi objasni koje ce reprezentacije ici u Rio? Oce li biti neke kvalifikacije? Jel imamo neke sanse?
(Placljivko, 18. septembar 2015 23:27)

Direktno idu Španci i Litvanci. U kvalifikacije idu ekipe od 3. do 7. mesta.

zoran

pre 8 godina

Uspeh je i cetvrto mesto jer sigurno gubimo bronzu.Ocigledno da forma tima nije dobro projektovana I ocito da je u padu sto se moze zakljuciti po igrama protiv Finske i Ceske.Vrhunac forme celog tima bio je u grupnoj fazi kada smo briljirali, a opste je poznato da se takva forma ne moze dugo odrzati.Veliki stratezi na ovakvim takmicenjima nisu bas sretni kad im tim gazi sve pred sobom u pocetnoj fazi jer to znaci pogresno tempirana format.No Sale ce to nauciti jer hvala Bogu ima i od koga.

Mile

pre 8 godina

Ljudi, zasto se nije islo na sigurne akcije i barem na spustanje centra ispod obruca 1:1.
Secamo se i Kingsa, kad je bila frka, Divac dobija loptu i igra 1:1.
Igru je trebalo smiriti i preuzeti kontrolu, umesto silovanjem za 3 poena, sto nije islo, usput pokazivalo da tim ima problema.
Losa utakmica, slabo i vodjenja od strane Djordjevica.

Sasa jokic

pre 8 godina

Bilo je pitanje kada cemo biti kaznjeni zbog nepreciznosti.
Problem je i u iskustvu lako igraca, takoni Saleta. Nihe se prodlavio sa izmenama, ni sa tajmingom za tajm aute, da ne pricam za 12 sekundi pre kraja! Tu sectrazi tajm aut i dogovara zadnji napad.
Cinjenica da se Bogdanovic zaleteo da resi utakmicu, govori da ne postoji dovoljno discipline.
Bjelica kada god je trebao da se podigne na sut, on fintu i ulaz, bez koda.
Teo previse na klupi i premalo autoriteta.
Ne moze se osvojiti zlato bez ozbiljnog sutera u timu.
Mislim da smo u kvalifikacijama prosli bolje nego sto smo zasluzili i da je bronza nas maksimum. Mada posle ove utakmice, tesko da cemo pobediti Francusku.
Nemamo pravog lidera, i ocajni smo na suti.

StefanBU

pre 8 godina

Mnogo nam je falio centar, Raduljica nije u formi, Kuzmicu fale utakmice. Dosli smo do polufinala samo zato sto imamo TIM, igrali smo najlepsu kosarku. Ali sem Tea mi nemamo dominantnog igraca. Bjelica je blizu ali nije to taj nivo. Mozda da je Krle ove godine igrao, i Bobi bili bi mocni i pod kosem. Da smo otisli u finalu i tamo bi nas Gasol gazio pod kosem.

Sta je tu je... Ja sam se nadao da cemo opet biti zlatni i da u tom naletu stvaramo neke nove zvezde.

Kako god vi ste nas ponos!

ma

pre 8 godina

Za ovakve utakmice, koje su na misice u zavrsnicama, mislim da je tu Macvan u prednosti. Trebalo je da umesto mladog Milutinovog, bude iskusni Macvan. Dobili bi Litvaniju sigurno sa bar 5 poena rzlike, sto je dovoljno za finale.
Ali i ovako nije lose, bice bolje na OI, ako Bog da.

kosarkas

pre 8 godina

Nema veze Teo dali ste sve od sebe u to sam ubedjen al jednostavno nije islo nije nikog htelo nije imao ko da povuce i to je to.Istina da su Litvanci odigrali takav bunker i takvu odbranu da ni Nemci bolji ne bi napravili (mislim na vojni Nemacki bunker) pa ni nije bilo drugog resenja osim suta.Bogdana nije htelo i to je to.Samo opusteno i hrabro na bronzu bice balkona.

Mladen

pre 8 godina

Teo kad bi znao koliko te volim kao coveka i košarkaša igrao bi do kraja zivota za reprezentaciju... Ti si posle Bodiroge nas najbolji kosarkas

El lobo

pre 8 godina

Tko visoko leti, nisko pada :)
(croat, 18. septembar 2015 23:21)

Bratac, jel si ti gledao turnir? IV mesto, naspram ispadanja u 1/8 finala sa 20 razlike od tima koji smo mi pobedili sa 13. Ispadanje na jedva u 1/2 finalu, naspram nikakvog učinka. Ako ti je utešna nagrada što Srbija nije osvojila medalju, to je pomalo tužno ...

Larry

pre 8 godina

Teodosić je večeras pokazao kakva je igračina. Bjelica je podbacio, od njega se očekivalo da nas vuče i kao da nisu bili odlučni u tome ko će da odlučuje u nekim situacijama , da li Beli ili Teo i falio nam je definitivno taj igrač u napadu na koga će ekipa da se osloni. Teova trojka je došla kasno. Definitivno naš najbolji košarkaš koji je dostojan majstor rame uz rame sa starim asovima ove prelepe igre. Beli još treba da radi da bi došao do tog nivoa. Šteta. U svakom slučaju podrška momcima u borbi za treće mesto.

011

pre 8 godina

Uz losu igru, ocajan sut, mali broj poena, puno je kada ti ukradu cist kos Markovica, dosude faul na cistu blokadu Bogdanovica, koji se pretvori u 2 poena, kada Erceg promasi 2 bacanja u najbitnijim momentima, sto mu se bas i ne desava cesto......a na kraju je i pored svega toga moglo i na nasu stranu!

Jooooj, zasto onako poslednji napad? Bilo je dovoljno vremena da se postavi nesto uigrano i neko ostane na cistom sutu, ili se proba sa iznudjivanjem faula uz eventualni kos, a ovako i da smo dali kos ostavili bi im dovoljno vremena za napad!

Bice bolje.....iskreno se nadam! Ipak su pokazali da mogu vise nego sto su i najveci optimisti ocekivali! Selektor bez greske, svaka izmena na mestu, Kalina imao veliki problem u odbrani pa ga je zato drzao na klupi, Milosavljevica uveo i momentalno iskljucio iz igre igraca koji nam je pravio najveci problem. Tea su prebili i udavili, ali je opet bio najbolji, falio je samo jos jedan igrac sa bar pribliznom partijom kao sto su bile prethodne i sve bi bilo drugacije! Na zalost nije ga bilo.

Ne bih da nesto mnogo mudrujem i trazim opravdanje, ali da li je bas morao sudija iz zemlje koja je u finalu, a da ne kazem da su sudije i Francuze prilicno masakrirali, u stvari Spancima dali dobrano vetar u ledja!

Jbga!

Sin Bludimir

pre 8 godina

Igrao sam i trenirao basket pola zivota, naravno ja sam nula da se poredim sa bilo kim ali imam nekog malog iskustva da kazem ovo.
Kako igra Teodosic ja ga je bih zeleo nikad u svom timu.
Sutira trojke kad mu dodje, baca prejake lopte posto misli da je sa druge strane Stiv Nesh da mu cita misli, kad je bitno gubi lopte, zataji kad najvise treba..
Uhvatili on i Raduljica fintu i na tu fintu i po neku od mnogobrojno probanih trojki dobijali luzere. Onda je neko provalio sistem i nismo znali kako da daml kosh...

Ma igra je dno. Bez zezanja, nebitno sto je to polufinale, stil igre svo vreme je dno. Koliko smo mi poena dali sa distance? Nama su poeni trojke, Raduljica i neka polaganja. To nije trajna strategija. Trajna "vrednost" je shut sa distance, ono sto ima recimo Gasol, pa kad nije pod kosem gadja i sa 4 i sa 5 metara.

U nedelju navijam za Fr. Mnogo volim Srbiju i basket, ali mi se gadi nas tim.

Kris Kros

pre 8 godina

Teo nije šampion, svaka njemu čast na želji, ali on ništa u karijeri nije osvojio. Sa Evroligi uvek chokira na final fouru. Danas isto, trojke nigde, i onda dade na kraju kad je gotovo. Ipak je samo jedan Đoković.

papillon

pre 8 godina

@Sasa jokic, 19. septembar 2015 00:04
Kako da trazi tajm-aut kad su promasili drugo bacanje i lopta se odbila kako se odbila.

Steta, naravno, jer nije nas isao sut ni ranije, a bilo je toliko slobodnih pozicija sa trojke Kako smo tanki na postu, na mnoge suteve za tri sau nas i naterali iako je tek nekoliko bilo preko ruke.
Tukli nas toliko da sam se sve vreme bojao tuce. Svakako da je to jos dodatno podiglo nervozu. PAr puta zaista nismo ni srece imali jer nakon odlicnih odbrana lopta padala u ruke Litvancima oko vrha reketa ili recimo kad su ukrali Kalini zivu loptu nakon dobre odbrane u poslednja dva minuta, Erceg bacanja ... Ima previse takvih situacija za ovakav jedan mec, polufinale i plasman na OI.
Odbrana nam je bila uglavnom dobra i cista, ali smo se umarali u napadu jer nemamo kvalitenu peticu. Bjelica je ipak bio za korak ispod ocekivanog nivoa.
Generalno, sada smo usli kao favoriti. To je ta razlika u odnosu na grupnu fazu i proslu godinu. Tada su igrali kao da nemaju sta da izgube, a kad su se pozicionirali kao favoriti, ruke su se malo skratile. Nisu Litvanic cak ni veceras bili bolji kad se sve uzme u obzir, ali pobeda se samo pamti.

dzordz karl

pre 8 godina

sad ce svi napljuvati sina budimira,a covek je realan i skroz u pravu.ne mozes pobedjivati ovakve utakmice sa nekim klinackim forama teodosica i ispucavanjem za tri poena celu utakmicu,na to se svodi nasa igra i zaista odvratno i mucno za gledanje igramo,samo sto nam je to prolazilo u prethodnim utakmicama.

нема шта

pre 8 godina

Овај момак обожава и живи да игра за своју земљу. Делује као флегма, то је само споља. Огроман емотивац. Ниједно окупљање није одбио. Долази полуспреман, повређен, само он зна како издржава. Дође обиђе своје на 3-4 дана и то је све.
Људино, легендо, поносу нашег града, хвала ти! Морамо даље, храбро са Французима, па шта буде. Медаља је медаља, олимпијада нек' буде награда за све. Воли вас Србија!

Zex

pre 8 godina

Ljudi, polufinale nije mala stvar, ali jeste strasno izgubiti od ekipe kojoj je Jonas Maciulis najbolji igrac. Mislim da je malo i preterano sa time da smo TIM, to je super, ali moraju da se znaju prioriteti, ko resava i kada. Takodje, nedopustivo je da Reinaltas Seibutis 2 puta polaze u kos na 3 minuta pred kraj....niko me ne moze ubediti da to ozbiljna ekipa sme da dozvoli....

dragutin

pre 8 godina

Teo je majstor kosarke i lepo je objasnio nismo trebali da se bijemo sa njima nego da se nadigravamo i trazimo pas vise.Zadnja dva meca smo dobili na misice cak i ovaj umalo ali nije to ona igra sa kojom se dobija.Ja licno ocekujem da nas Francuzi ociste 20 razlike posto je konacan psiholoski raspad neminovan posle ovakvog poraza.Bronza bi bila pravo cudo po meni.

veerghoen

pre 8 godina

Главу горе Тео. Ти си већ постао део историје. Питао бих Салета зашто је Калинић играо само 7 минута?

LOL

pre 8 godina

Djordjevic koji je sutirao trojke kao igrac je uspesno doveo tim Srbije do tacke gde ceo tim sutira sve gore i gore.

Svaka cast ali znamo da svaki tim mora imati losu utakmicu kad tad, u nasem slucaju to je bilo sada u polu finalu. Naravno to ne znaci da Litvanija nije zasluzila pobedu, naprotiv njihova pobeda je cista ovde i zelim im sve najbolje u finalu.

ogdan

pre 8 godina

Svaka cast momcima, ali svaka tebi cast. Da tebe nema ne bi mi nijednu medalju videli od 2002. I redovno dolazis i (do prosle godine) brutalno te pljuju po komentarima, ono nestvarno, a ti i pored toga (siguran sam da ne citas komentare ali si ipak nacuo kakvo je raspolozenje prema tebi nase prepametne nacije) gines i dajes sve od sebe. Nisi ti kric sto posle udvajanja i verovatno faula nemas kome loptu dati. Ali, ne kazem, i momcima svaka cast. Bogdanu samo zameram na drskosti da lose odigrano prvenstvo opere preko "nasih" ledja uzimajuci zadnji sut, da ispadne covek heroj i sve super. Nije Bogdan kriv sto ga svi uzdizu ako da eventualno jednu trojku po utakmici na 25+ minuta. Uglavnom, zao mi je ako ova generacija ne iskoristi Tea dok je jos tu da uzme jos koju medalju. Jer kad ode...

Markoni

pre 8 godina

Djordjeviceva velika greska i propust...nedisciplina Bogdanovica...nije sme on da mu zavrsava zadnji napad i tacka...i da je prosao ulaz i dao koš..bilo bi nerešeno i 6 sekundi do kraja za Litvance...Teodosić je morao da završava...Špancima je Gasol sve završavao zadnjih par minuta...

Pixi

pre 8 godina

Jeste težak poraz. Da je bar neka od onih promašenih trojki bila u košu....
Šta da se radi, moglo je bolje. Pozdrav našim košarkašima. Želim im da bistre glave uđu u naredni meč.

slavica

pre 8 godina

Pa nije smak sveta i ovo je super. Procicete turnir I bicete u Riu. Nije bilo vase vece, ljudi ste.
Hvala za sve sto ste uradili i sto cete raditi narednih godina za nasu Srbiju.

novosadjanin

pre 8 godina

U grču još od Finske, samo Finska i Češka nisu naša liga. Sa ovakvom dozom straha se ne može osvojiti pehar. Razlog valjda leži u tome što su, za razliku od prošle godine, bili favoriti. Ali jedan profesionalac mora naučiti da se izbori sa time. Pratim vas i dalje na kvalifikacionom turniru za Rio, dobra ste ekipa i izuzetni momci. Hvala vam za sve što ste pružili do sada. Protiv Francuza igrajte za svoju čast, pustite ove komentatore, najglasnije će vas osporavati baš oni koji su unapred otpisali Litvaniju i pričali još sinoć o finalu sa Špancima.

NISLIJA

pre 8 godina

Tako je bratac,nismo bili dobri i nismo uspeli da uspostavimo nasu igru.Zbog batina koje ste dobijali sve vreme to je i bila nemoguca misija.Pored svega toga bilo je i par kriminalnih gresaka sudija.Ukupno gledano ne mozemo biti nezadovoljni.Ovo je bio odlican turnir za nas i potvrda da rezultat na svetskom prvenstvu nije bio slucajan.Pokusajte da se oporavite do nedelje,odigrajte muski pa sta Bog da.I znajte da vas volimo(cak i oni sto ce malo kritikovati i izigravati selektore po portalima) sta god napravili!!!!!

hudbje

pre 8 godina

I kada se gubi i kada se pobedjuje (a pobedjujete cesto), vi ste ponos svih nas. Hvala Milose! Hvala momci! Glavu gore i ponosno napred. Vi ste igrali i pobedjivali, ovu smo izgubili (ne vi, nego svi mi zajedno - ginuli ste na terenu, nije islo, ima jeb***ih dana u svacijem zivotu). Jedan tim, jedna dusa, ostajmo zajedno. I u pobedi i u porazu.

i to će proći

pre 8 godina

šta to sad vredi? i 100:0 da pobedite nećete imati ništa od toga. šansa za OI je propuštena i to je to. Litvanci nisu pobedili kvalitetom nego su se jeftinim trikovima promuvali, mi smo dosta grčevito igrali ceo meč i eto... ispod crte: šteta, ali šta sad, pamet u glavu i više opreza sledeći put

Za B93

pre 8 godina

Mi smo od ove Litvanije bolji za 10 poena kad igramo pametno. Kad sutiramo trojke sa devet metara preko ruke ne znam ni sam koliko puta i treba da izgubimo. Momcima svaka cast, los dan u napadu pa sta sad. Samo napred u nedelju!

Miloš, CH

pre 8 godina

Prvo; Za sve pljuvace jedno pitanje; Sto ste vi uradili sa vasim zivotima? Ko ste vi??
Drugo; Ajmo da budeno fer i korektni pa da priznamo zasluzeni poraz. Ne razumem bas najbolje u kosarci ali mislim da sudije nisu krive sto nasi su promasili oko 25 suteva za tri. U vecini slucaja nasi igraci su bili potpuno slobodni.
Trece; Kod rezultata 43-42, imamo napad i jos 18 sekundi za taj napad a nas igrac pokusa za tri sa 9 metara. To pokazuje da veceras smo igrali bez glave. Ali sta je tu je, ipak ke to polifinale EP

bane

pre 8 godina

Ja ne mogu da prezalim onaj poklon koji smo dobili a nismo stigli da sutnemo na kos na dva razlike za njih. Trebalo je Teo opet da proba. Kukuuuuuu

PFC

pre 8 godina

Digni glavu Teo. Nije kraj sveta. Idemo na bronzu.
VI STE SRPSKO ZLATO. Bolje nemamo.
Ajmo narode, budimo ljudi iako smo srbi. Podignimo nase momke. I ovo je super uspeh. I Nole je gubio nekoliko finala. Budite jaki i da pocepamo francuze.
Podrska Saletu i momcima.
Srbija je uz vas momci.

dr mr

pre 8 godina

nemojmo biti stoka i pljuvati sad ove momke...razvalili smo do ove utakmice sve, igrali najbolju kosarku...
danas smo usli kao veliki favoriti i to nas je kostalo, pod velikim pritiskom smo izmasili nemoguce!
glavu gore, momci, vi ste nas ponos!

Pera Srbija

pre 8 godina

Litvanac uradio Saleta

To je žargonski. Spremio ekipu taktički i psihološki bolje

Šut spolja krompir, posledica spore lopte.

Najsnažniji fizicki na EP. Jedino spolja trojkama smo ih mogli dobiti kao onda spance.

Prljavo igraju, jaki centri sve ko 95.

Hvala za sve

Borili ste se kao lavovi

Star

pre 8 godina

Danas je odigrano loše, ali sve što imam da kažem je KAPA DOLA SALETU I MOMCIMA! Iz poraza se uči više nego iz pobede! Samo napred i glavu gore

satelit

pre 8 godina

Zasluzen poraz! Igrali ste U RITMU Litvanije... Dobise nas jedino kako su mogli! ZLO mi je,aj bar OI da izborimo na kvalifikacionom turniru-pa tamo medalja!

Milan Djordjevic

pre 8 godina

Pa realno niste bolje mogli. Naišli ste na kvalitet. Kog igrača imamo da iznese teret kad je tesno. Ti nemaš fizičke predispozicije a ni snagu Gasola da sam udješ u reket i poentiraš, a ovi drugi su sve sirovine bez ideja. Da je Bogdan malo stabilniji mogli smo da očekujemo nešto, ali ovako...I ovo je super kakvu ekipu imamo...možda bi Bobi doneo tu prevagu na našu stranu

Мина

pre 8 godina

Не могу мајсторе ником од вас ништа да замерим, али сви сте вечерас били страховито лоши. Сви до једног без изузетка. Ја сам вас бодрила и бодрићу увек па макар губили! Надам се да ћете смоћи знаге за ту бронзу иако ће бити тешко. Оба тима су, што каже Ђуровић, разочарана и то ће бити дефинитивно тежак дуел. Дајте све од себе, шта друго да кажем. Молим само "стручњаке", сус(ј)еде и осталу норанију да нас у широком луку заобиђу, ако немају реч подршке! Толико.

catch as you can

pre 8 godina

Naravno da boli,,niste se snasli u jurnjavi u koju su vas namamili. Izgubili ste od ekipe od koje ste bolji.
To je ono sto boli.
Tek sad vidim koliko je bilo odlucno sto je Boban izbacen iz ekipe. Kad Raduljica ne moze da prodje bilo bi odlicno da on uleti i pokori svojom visinom. Erceg se drzao koliko moze ali on je ipak krilo, a kad je tuca dozvoljena sanse mu se drasticno smanjuju pod kosem.

Mare,NS

pre 8 godina

Sra reci.
Najmanje desetak `otpadaka`(skokove ne racunam) nismo pokupili ispod naseg kosa,poklanjajuci im nove napade.
Slobodna bacanja,zasto tako lose OPET?
Silovanje trojki razumem,to smo mi,nekad upali,nekad ne upali.
Nepotrebni,po svaku cenu,ulasci pod kos,bez povratne lopte i ideje.
Ne razumem Bogdana i pretposlednji napad.
Bolje da je sacekao i sutirao trojku za pobedu,ako udje-udje,nego da ide na polaganje za produzetke,kao muva bez glave.

Njima svaka cast,niko im nije blistao(a sta tek reci za nase),ali pobedio je bolji, snalazljiviji i srecniji tim danas.

Do danas smo imali priliku,posle svakog meca da pricamo o tome,koji je nas igrac bio najbolji.
Objektivno,danas su svi bili ocajni,ne bih nikog izdvajao posebno.

Nije kasno da se uzme medalja,Francuzima je jos teze,jer su izgubili dobijenu utakmicu,a mi realno,nismo bili ni blizu.
Sta se desilo posle 43:40 za nas i kako je doslo do 0:12 posle toga,to je pitanje za selektora?

Neko iz Banata

pre 8 godina

Bogdan je zas*ao ,ali vratice on to nama,tako se postaje igrac,a Kalina je po nekim informacijama imao neku povredu tokom dana,bio i na snimanju.Cinjenica je da smo bili slabi na centarskim pozicijama kroz citavo prvenstvo iako mislim da je Raduljica izvukao maksimum.Stasace Milutinov i Jokic pa cemo dominirati.U svakom ja sam zadovoljan iako smo ovo trebali dobiti ,slobodna bacanja i oni nepriznati poeni Markovica(koji je realno nas najbolji igrac na prvenstvu) i Tea utakmica bi otisla u drugom smeru.Sad treba izboriti Rio ,pa da ih gledamo i sledeceg leta.

gost!

pre 8 godina

A kako bi nam samo leg'o Bobi u ovoj utakmici... Sta je - tu je, hrabro ste igrali, nije islo i eto. Srecno sa Francuzima i posle u Riju na postolje!

vojo

pre 8 godina

ne zameram nista, dali ste sve od sebe...ala vera na ovome do sada...idemo dalje...bice prilika za zlata...imamo buducnost bez obzira na sve i ovaj poraz...u Nedelju odigrajte za svoju dusu i pobedicemo 100%...glavu gore!

Deki

pre 8 godina

Realno, Teo je jedini na nivou bio veceras. Pravili su zid oko njega, tukli ga, gurali ali opet je uspeo da izvuce 16 poena, a ona trojka u pretposlednjem napadu je dokaz koliko srce i mentalnu snagu poseduje i koja je carina. Problem veceras je bio taj sto se nije pojavio niko drugi da iskoci i probije u napadu kao sto se dogadjalo u prethodnim utakmicama. Jedino su Markovic i Nedovic zasluzili pohvale za odlicnu, na momente i magicnu odbranu, ali je nedostajalo da se to kapitalizuje na drugoj strani. Neko ce reci da je forma lose tempirana ali ja se ne slazem. Jednostavno, imali smo takvu grupu da smo formu morali da dizemo na samom pocetku, dok su Litvanci npr. sa 50% gasa mogli da se prosetaju do prvog mesta u svojoj, smesnoj grupi. Sutra svim srcem uz nase momke protiv mocnih Francuza, cele hale i verovatno sudija. Da nam se vrati za sve one promasene trojke veceras!

danix

pre 8 godina

Nasi su vrlo lose odigrali mec,samo je Teo odigrao u granicama dozvoljenog,falilo je 15-tak koseva Bjelice,ostali,manje vise,van forme,centara nigdje i kad sve saberemo i oduzmemo,danas nismo bili ni blizu svoga nivoa.Mislim da su igraci bili umorni,Bjelica i Teo vec tri dana stavljaju led na koljena,a kad si umoran i jos pomalo povrijedjen onda nemas ni koncentarciju ni za igru a kamoli za dobar sut i to je to.
Stalno sam govorio da nam je mnogo falio Boban,ali sta cemo?
Litvanci nisu odigrali nista posebno i dobili su mec zato sto su imali vise snage i malo vise srece.
Od Francuza se i nije ocekivao veci uspjeh jer su igrali jako lose cijelo prvenstvo,ali nasi su pravo razocarali.
Nista,idemo dalje,imamo dobru bazu i samo je treba dogradjivati.Medjutim,obzirom na dugi jalovi period ni polufinale nije neuspjeh.Dajem podrsku Saletu da i dalje nastavi graditi ekipu.
Srecno momci,glave gore,bice bolje.

crise de nerfs

pre 8 godina

Hvala ti kapitenu,na borbi,na znanju,ali veceras nisi imao saigraca da igra uz tebe.Ti si nas velikan,nas ponos,nas vodja.Sa zaljenjem konstatujem da nas selektor nije bio spreman na ovu partiju saha veceras(protivnik u bonusu pola cetvrtine,a mi se ispucavamo).Svejedno,NISMO BILI DOBRI,ALI NISMO SE NI PREDALI!

Lena

pre 8 godina

Srce će mi puknuti ali jako loše smo odigrali. Jako loše. Uopće Litvanci nisu bili tako dobri, jako su grešili, mnogo izgubljenih / poklonjenih lopti... Ali kod naših ništa, ali baš ništa nije funkcioniralo... Teodosić je igrao kako-tako ali ne može on sam... Slaba koncentracija. Srljanje u napadima. Bezvezno forsiranje šuta za 3 poena. Stali su i Bjelica i Raduljica i Erceg... :(((( Đorđeviću se nije dalo ni koristiti tajmaut na kraju...

Igor

pre 8 godina

Teo, srbine...glavu gore!...Odlicna odbrana iz nekog razloga danas nije presla u napad...nestvarno smo zatvorili LItvaniju u sutu...no nasih barem 10 otvorenih nije uslo...umor, nedostatak koncentracije...sta god...odlicna odbrambena tekma, bas jaka sa obe strane...nekada eto, ipak pukne samar kao poraz...

Skocko iz Slagalicu

pre 8 godina

Ljudi,mozda smo bolji tim,tj sigurno smo bolji od njih
ali ovo kako ste veceras igrali je sramota.
oni borbeni,trce ,a vi kao neki amateri setnja po teren u napad niko da se izvuce,da potrci nego sve neka setnja bezveze.
zasluzeno smo izgubili
o sudijama i sudjenju ne treba da se trose reci,litvancima je dozvoljeno da igraju grubo celu utakmicu sto su oni iskoristili ovo je kosraka svaki mali kontakt je dovoljan da poremetis protivnickog igraca,spanci su im dozvolili tako da igraju oni su to iskoristili.
kosarka polako postaje kao i fudbal.tuga.

Ivan NS

pre 8 godina

Najvise si se trudio od svih. Steta, zao mi je Bogdanovica, ali sa onim sutem 2/13 ne ocekujte vise od polufinala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksis Sanco Panco, 18. septembar 2015 23:25)

Nikada ne žalim siledžije i divlje basketaše, poput Bogdana. Dečko je isključivi krivac, i tačka!!!

Negativni

pre 8 godina

Nije ovo nikakav težak poraz. Djordjević je od prosečne generacije napravio vrhunski tim. Ja sam apsolutno zadovoljan. Videlo se od starta da Litvanci imaju igru za nas i potpuno su zasluženo pobedili. Igrali su pametno, trojke šutirali retko i razbili nas ispod koša. Mi, osim Bjelice, nemamo inteligentnog igrača u timu. Teodosić je samo vrhunski talenat ali ne i vrhunski igrač. Litvanski trener je to lepo primetio. Bogdanović i Nedović su prosečni evropski igrači bez prave košarkaške inteligencije. S obzirom na to kakva nam je generacija, srebro od prošle i borba za bronzu ove godine, veliki su uspeh. Ovi isti igrači bez Djordjevića ne bi prošli Finsku, a verovatno i onako jaku grupu. On im je ulio samopouzdanje i timski duh.

Nemanja

pre 8 godina

Uzasna utakmica, raspad sistema. Raduljica je stavljen u dzep, Bogdanovic.kao po obicaju 1-2 trojke i to je to. Bjelica ocaj. Kalina nije ni igrao. Uzas.

mlad, zelen a nadmen..

pre 8 godina

Nadam se da je Sale naucio veceras nesto od svojih iskusnih kolega iz Litvanije i Spanije, forma se ne tempira za vreme igranja u grupi vec kasnije kada je najvaznije. Nasi su veceras izgledali potpuno istroseno i fizicki i psihicki.

Buki

pre 8 godina

Sto dizete Teodosica u komentarima u vis i zahvljujete mu na trojci zar nevidite da su on i sale glavni krivci za poraz decko nemoze niti jednog igraca sacuvati a sale litvanci mu u bonusu sest minuta pre krja on netrazi niti jednu akciju za ulaz kako bi sutirli barem slobodnjake ok sta je tuje idemo dalje a i sudije su nam ukrali pet poena ali netreba se zaliti na sudije kada smo sami krivi stvarno su lose odigrali ali idemo dalje treba pruziti momcima podrsku bez obzira na greske kojih je u ovom mecu bilo na izobilje.

Placljivko

pre 8 godina

Sutra su velike sanse da gubimo od Francuza,oni besni i tuzni kako su prosli juce i zele da pred svojima budu barem na postolju,a mi smo posle ovogo ''unistili'' ja mislim volju za tom bronzom.

A sto se tice Spanije,takodje sve reseno,a ukoliko Spanci budu pobedili sa preko 14 razlike,oticicu u WC i ima dobro da se isplacem.

Moze neko da mi objasni koje ce reprezentacije ici u Rio? Oce li biti neke kvalifikacije? Jel imamo neke sanse?

i porazi su deo sporta

pre 8 godina

Bogdan je išao srcem, hteo je da bude junak. Svako od nas je kao klinac sanjao da bude junak i reši utakmicu, zato Bogdanu ni malo ne zameram. Ima vremena da nauči da utakmice ne rešava volja da se bude junak nego hladna glava.

Nikola

pre 8 godina

Preko njega smo primili 30 poena, sta ga hvalite toliko? Kako smo od Turske izgubili ono cuveno polufinale? Arslan i Tundzeri nas razbili jer ih je on cuvao, a sada ovi igraci Zalgirisa! Dobar je ali ne igra odvranu tako da ima isti ucinak ko Milosavljevic. Evropska kosarka je jako pala kada Kalinic vredi 1m€ a Macijulis je kao neki igrac.

Rick Hunter

pre 8 godina

Tačno sam znao oni usljivi Španci jedva dobili Nemce koji su bili odlični i tada sam napisao jedva su pobedili tu utakmicu a na kraju ce se prošetati do finala pa možda i osvojiti, bio sam izgleda u pravu. Drugo nama sudi Španac i ne prizna nam čist koš Markovića, neke faulove itd. igrali smo loše ali smo mogli da prodjemo.

Dzeger

pre 8 godina

МА НАРАВНО ДА ЈЕ БОЉЕ ШТО СУ ИЗГУБИЛИ,ДА СУ ОСВОЈИЛИ ОВО ВЕЛИКИ ВОЂА БИ И ЊИХ ЗЛОУПОТРЕБИО КАО ИВАНУ ШПАНОВИЋ,ОВАКО КАО ЧЕТВРТЕ НЕЋЕ ИХ НИ ПРИМАТИ...

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Hteo sam da vas pljujem ali onda sam se iskulirao jer znam da je vama sad najgore.Izborite samo OI,dobijamo Bobija tad i onda lagano sa izvučenim poukama do olimpijske medalje!Vi to možete!

Cordel

pre 8 godina

Tebi decko svaka cast. Bogdan nije kriv on nije u formi a selektor ga forsira 25 minuta na parhetu. A vredjanje inteligencije od strane selektora, Simonovic pre Kalinica... nemam reci. Definitivno on ima neki problem sa Kalinicem

danilo

pre 8 godina

Svaka čast na borbenosti, bacali su se za svaku loptu, ginuli, ali jednostavno nije išlo dovoljno da bi se dobili Litvanci, spremni da poginu.
Skoro je nemoguće držati vrhunsku formu dve nedelje i igrati 8 utakmica savršeno; pokazali smo i Francuzi i mi.
Ova ekipa sa Bobijem jeste favorit za medalju na OI, a medalja na OI vredi bar tri medalje sa evropskih prvenstava.
I na kraju, ne bimožda bilo pravedno da smo i ovde šampioni jer ovo leto je za sprotsku Srbiju kao iz snova.
A imaju i druge nacije valjda pravo na malo radosti?

milan

pre 8 godina

Biti u cetiri sa jednim vrhunskim bekom - Teodosicem, jednim igracem odbrane Markovicem i osrednjim klupskim igracima tipa Bogdanovica, Nedovica i Milosavljevica nije lose. Nekada smo na krilu imali Bodirogu, a danas Kalinica i Simonovica?! Mi dve godine USPESNO foliramo konkurenciju da imamo ne znam kakav tim i krijemo svoje slabosti. Ali veceras, na ostru igru Litvanaca
koji su odvojili Teodosica od ostatka tima,pokazalo se da mi nemamo VINERA. Da niko sem naseg pleja niti moze ni ima srca da zabije. Znaci, imamo rezultate DALEKO IZNAD OBJEKTIVNOG KVALITETA IGRACA. Otuda nemam sta da kazem Đorđevicu - on bolju dvojku od Bogdanovica nema, a tom istom Bogdanovicu Obradovic u Feneru dozvoljava maskimalno do pet pokusaja za trojku. Nedovic je u Valensiji igrao desetak minuta po mecu.
Erceg je u 30 godini debitant u reprezentaciji i nije viner. To su sve CINJENICE. Od nas su bolji i Grci, ali srecom nismo njih dobili u cetvrtfinalu, jer bismo jos tada ispali. Francuzi ce da dobiju nedelju lako i ubedljivo, sve drugo je zavaravanje.

znanje-imanje

pre 8 godina

Kakva katastrofalna anti-utakmica. Srećom ova generacija Litvanije veze nema s košarkom, nego su sve same drvoseče. Da nije tako, da smo igrali sa Španijom ili Francuskom izgubili bi 30 razlike. Ovako čim bi poveli Litvanci nisu znali šta dalje. Dali su nam jedno 10 prilika da ih preteknemo i pobedimo. Ma samo da je Bogdanović zadnji ulaz jedan na jedan dao koš a ne lošu faul inscenaciju pobedili bi, i ovako katastrofalni...
Potpuno je neshvatljivo da se košarka igra kao ispucavanje trojki. Čini mi se da sam izbrojao 4 zajedničke akcije u prve 3 četvrtine i 6-7 spuštanja na centra gde smo iskoristili to 3 puta. Ali trener ne može ništa da uradi kada mu u jednoj utakmici odjednom podbace ama baš svi igrači. Naravno da kad je tako onda zlom magijom i sudije dosude 5-6 puta pogrešno protiv nas...
Nismo imali ama nijednog igrača da veže 2-3 dobra napada i nismo zaslužili finale. Isto važi i za naše i njihovo izvođenje slobodnih bacanja. A lakše bi igrali finale sa Španijom nego što ćemo za treće mesto protiv 2 Francuza i onih još deset.
Čekao sam od početka do kraja da razumem zašto je Đorđević pozvao ne jednog nego čak dva nedovršena centra. Ostaje mi to misterija jer ih svejedno nije ni koristio... A upravo na ovoj utakmici se najbolje videlo koliko jedan u tuči odličan a za razliku od ovih i već iskusan Vladimir Štimac fali. Sa njim jednim koji bi više koristio umesto ova dva koje nije, Kuzmića i Milutinova, imao je mesta i za još nekog realno upotrebljivog igrača.

Tribislav

pre 8 godina

KO VISOKO LETI, NISKO PADA. Poleteli su naši previše i kao i uvek nam se to obilo o glavu. Uopšte Litvanci nisu bili dobri, koliko smo bili losi. Moze se protiv Spanije, Francuske, Litvanije u bilo koje doba, ali protiv MENTALITETA se ne moze nikad.

sovuljaga

pre 8 godina

Cordel,izgleda nisi gledao ovaj turnir.Kalinic nagori u odbrani,najgori u napadu.Simonovic kada god udje odigra odlicno u odbrani a u napadu pogodi koju trojku.pogledaj statistiku Kalinica.koliko poena je daovao prosecno?skokova,asistencija?30% sut iz igre i isto toliko sa bacanja???ej druze,lik je poceo utakmicu i izgubio dve lopte i napravio faul kos,o cemu pricamo.Simon skroz posteno odradio posao.

vladan

pre 8 godina

Svaka čast Teo za borbenost i čestitam i ostalim momcima.

Tri utakmice za redom mi se prilagođavamo igri timova koji su slabiji na papiru. Početna nervoza, pa stalno uzbrdo.

Ovo je bila taktička (čitaj trenerska) pobjeda i Sale na taktičkom planu ima još da utvrdi par lekcija. Nije sve u motivaciji. Kad igrači ostanu bez ideje, trener mora da je smisli.

Sve ono što smo radili loše je proizišlo iz te situacije što igramo njihovu igru u kojoj su oni bolji i stalno u prednosti.

Čovjek uči dok je živ

ban

pre 8 godina

Ma i u CSKA si vazda bio gubitnik, navikao si ti na to. Koliko si samo finala izgubio. Ova generacija da se uporedi sa Djordjevic, Divac, Danilovic, Radmanovic, Gurovic. Idi begaj.

:((

pre 8 godina

steta, mada se videlo jos od osmine finala da nije to ista ekipa kao prosle godine na svetskom. Nazalost mislim da je ovo pocetak kraja lepih vremena, jos jedna generacija bez zlata

Jaa

pre 8 godina

Uzasna utakmica, raspad sistema. Raduljica je stavljen u dzep, Bogdanovic.kao po obicaju 1-2 trojke i to je to. Bjelica ocaj. Kalina nije ni igrao. Uzas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nemanja, 18. septembar 2015 23:24)

Bogdan je imao 9 poena, 3 asistencije isto kao i Teodosic ali bey izgubljenih lopti... Valjda je Teodosić vođa ekipe i treba da preuzima odgovornost a ne ostaviti povređenog Bogdana da šutira pošto nikone sme..

Stiven Džerard

pre 8 godina

Croat
Alo susjed jer još osećaš posledice Češkanja na -21 opasno je to udari čoveku na mozak i moraš ranije otići doma spreman il ne kužiš or not?

I bronza je medalja

pre 8 godina

Glavu gore, i dalje ste najprijatnije iznenadjenje u sportu za poslednjih godinu dana kod nas. Nismo bili dobri, ali nismo imali ni srece, vratice se u kvalifikacijama za Rio. Ne okrecite im ledja posle prvog poraza.

mi svi mladi sportisti tetovaze oziljci

pre 8 godina

Doktore kosarke. Onu trojku na kraju mogu da sutnu samo najhrabriji! Maestralan si bio celo prvenstvo. Tacka.

ma da

pre 8 godina

@croat
Susjed, a kako je hrvatska igrala? Nek si ti meni ziv i zdrav, vi ste davno ispali, mozda ti nisu javili 20 razlike od Česke. Momci ponosni smo na vas!!!! Ajmoooo u nedjelju po medalju!

Dartanjan

pre 8 godina

Svaka cast momci, igrali ste i borili se. Negde je zakazalo, po meni, Djordjevic danas nije dobro vodio ekipu, i nije je pripremio za partiju saha koju su Litvanci nama spremili. Uspeh je svakako uci medju 4 najbolje reprezentacije, ali... Ocekivalo se vise, mozda novinari, mozda uspesi drugih sportista, mozda rezultat od prosle godine, ali na zalost... Njje to bilo realno. Kao sto je Pesic rekao "Evropsko prvenstvo je svake druge godine, nastavite da trenirate..."

Tanja

pre 8 godina

Tko visoko leti, nisko pada :)
(croat, 18. septembar 2015 23:21)

Mi nismo pali. Još uvek smo u igri za medalju, a čak i četvrto je bolje od vaše 16. Pa ne znam ko je pao, a ko je ustao.
Živela Srbija!

slanina

pre 8 godina

Igrate ceo turnir kako treba! Nemamo najbolje igrace, ali imamo srce! Opet igramo košarku, i hvala vam sto sam uživao u celom turniru! Hrabro za bronzu.

Vuk

pre 8 godina

Bjelica dobar igrač malih mečeva..Vrhunski igrač,ali koji je koštao Srbiju finala sa njegovim tapkanjem u mjestu,izgubljenim loptama,soliranjem i silovanjem ka kosu,a odbrani tek..

Milan

pre 8 godina

totalno pogresno postavljena utakmica od pocetka.velika pobeda pre svega njihovog strucnog staba.od dve lose ekipe veceras,pobedila je manje losa

fles

pre 8 godina

evo ovako nisam hteo da kvarim atmosferu od prvog dana ali ovo je nasa prva jaca tekma od pocetka prvenstva...igranje u grupi sa spanijom i italijom nije pokazatelj nase snage jer se u grupi kalkulise i odmaraju igraci pa belineli protiv nas nula minuta to je primer toga...imali smo srece sto do sada nismo naleteli na jace a to cete videti i u utakmici sa francuskom...a yasto je to tako pa zato sto teo moze da radi sta hoce a da mu selektor recne kaze ,kuzmic je plus za protivnika a markovic ogranicen u napadu .....

Davidoff

pre 8 godina

Šta li si rekao u svlačionici Bogdanoviću?Nekad se znalo ko uzima najvažnije šuteve , pogotovo odlučujuće...Danas svako želi da bude heroj , a to ne ide tako lako...

Nik Sloter

pre 8 godina

Momci idemo dalje, hvala vam za sve sto ste uradili do sada. Da su usle 2 trojke od one 22, ali nisu i to je sport... Ako treba da igrate kao Litvanci da bi pobedili onda nemojte...
Sto se selektora tice - ja sam '69 godiste, partizanovac i za mene je Sale Djordjevic jedan od 10 najboljih sportista svih vremena (on, Dzordan, Bubka, Karl Luis...) i to nijedan glupi komentar ovde ne moze da promeni...

Peca

pre 8 godina

@Dartanjan Djordjevic je sve pokusao ali jednostavno (nikome) nije islo u napadu. Nasi dobri u odbrani ali tragicni u napadu. Zao mi je sto nismo usli u finale, ne zbog zlatne ili srebrne medalje, vec zbog Rija, dobre atmosfere i vere u nacionalni tim koji su nam vratili. Ipak hvala momci!

s

pre 8 godina

Nismo prosli u finale jer prakticno igramo sa jednim centrom, plus Raduljica nema sut sa distance pa je to jos veci problem. Steta sto necemo osvojiti zlato s obzirom da se cini mi se sada evropska prventsva igraju na 4 godine tako da mnogi igraci mozda nece ni igrati tada. Mislim da sto se evropskih prvenstava tice ovo kraj prvenstveno za Markovica zbog starosti i nece moci da igra tako dobro odbranu a u napadu znamo koloko je slab.Videcemo sta ce biti sa kuzmicem,iskreno ja nisam optimista.Steta sa Teo koji bi da smo usli u finale bio verovatno Mvp ili makar u prvoj petorci prvenstva. Dalje sto se tice evropskog prvenstva za cetiri god. Erceg verovatno nece igrati,tu dolaze Mitrovic ili Jokic.Prvom treba sut za tri drugom ekspolzivnost, bey toga njih dvojica ne mogu se nadati nekoj blistavoj karijeri.Sve u svemu nadam se da cemo otici u rio, jer bi ponovno ne igranje na olimpijadi bilo ravno katastrofi.

Bankar

pre 8 godina

Bjelica je zakazao - da sam na njegovom mestu vezbao bih hvatanje lopte. Bogdanovic - prosto nemam komentar. Da mi cekamo i pitamo se da li ce danas da ga krene ili ne, mislim da je katastrofa. Ostali su bili onako, a Teo najbolji. Zameram im i sto nisu oni tukli litvance, ja bih samarao gde stignem da sam igrao. Prosto deluje mi da su vise grizli od nas. Sudije su nas pokrale pa makar za ova 3 poena ako ne i vise.

dukees86

pre 8 godina

Od samog pocetka mi je smrdelo na poraz. Razbili nas takticki. Realno, kad ne ide Teodosicu i Bjelici mi smo krajnje prosecna ekipa. Pre svega nam fali dobar centar. Spanci ce razbiti Litvaniju a Parker ce poginuti da se iskupi za losu igru protiv Spanije i uzme medalju. Steta.

Fiki

pre 8 godina

Nista momci idemo dalje....poraz boli ma srce htelo da mi stane!!!!Sale hvala sto si kosarku vratio tamo gde joj mesto....ma ljudi mi se ponovo borimo za medalje a meni vise od toga stvarno ne treba!!Glava gore Bogdane i u porazu glava gore.....IDEMO PO BRONZU!!!

pozitivac

pre 8 godina

Dok ovo pišem, u kući je tišina kao da je ne daj Bože neko umro. Znam da ovaj poraz boli najviše njih same a onda i sve nas ali ne mogu da budem ljut na momke koji su nas do juče činili sretnima. Tužan sam a u isto vrijeme i srećan, što imamo u ovim teškim vremenima nekoga ko ce nas usrećiti. Tu mislim i na košarkaše koji danas nisu imali sreće, sljedeći put će biti bolje, siguran sam. Sad samo opusteno i igrajte kako znate protiv Francuske. Ja sam jednom u osnovnoj školi bio medju prvih četiri u nosenju jajeta u kašici pa sam letio a ne momci koji su u prva četiri mjesta na evropskom prvenstvu! Idemo dalje!

blaza

pre 8 godina

Teo brate, najbolji si.Mogu da pričaju sta hoće ali ti si genije i samo tako nastavi. Ovi pljuvaci nek razmisle malo sta pisu.Momci vi ste carevi.Dodje los dan kad nece i to je to.Idemo dalje.

cccc

pre 8 godina

@ croat
" prijatelju" , o vasim padovima se moze napisati roman! Samo da mi je znati zasto li si gledao utakmicu kada nas vec toliko mrzis? Zapravo Vi ste jedino u tome i dobri,mrznji,to Vam bas ide od ruke! Od svog balvana u oku ti nasao da trazis nasu trunku?! Ne valja ti ta matematika...

Milan

pre 8 godina

OK, mozda je ovo i realan domet ovakve ekipe, za utakmice kada se "bije", kada se igra na snagu nedostajao je Marjanovic i mozda jos po neki igrac.
Momcima koji su igrali ni reci zamerke, borili su se za Srbiju kako dolikuje. Najvaznije je da odemo u Rio, po mogucnosti kompletni, bronza je potpuno nevazna i treba odigrati za svoju dusu.

Beleg

pre 8 godina

Ti dečko, ti si fantazija. Ni sekund ti ne bih zamerio kad bi sutra rekao Odustajem, neću da igram sa ovim levatima. Ne, ne mislim da su naši levati, ali da budeš toliko lud da poslednji loptu ne daš Magiji, ja stvarno ne razumem.
Svaka čast.

sonja

pre 8 godina

Iš Hrvati sa ove vesti.
Sport je i sreca. Danas je nismo imali. Neko mora i da izgubi. Ali imamo jos jednu tekmu, moramo biti najbolji sto mozemo. Zaboravite na ovo danas.

rosa u podne

pre 8 godina

Markovic je bio fantastican u odbrani.

Nije mi jasno zasto je Kalinic malo igrao. Simonovic dobro brani, ali Kalina igra u oba smera. Osim toga mogli su obojica da igraju. Pretpostavljam da je povredjen, Sale je sa njima, zna valjda bolje od mene, foteljasa.

Pokazalo se da i pokretljiviji Erceg zadaje vece problem centru Litvanaaca od Raduljice.

Mislim da je forma tempirana da bude na vrhuncu odmah na pocetku, zbog teske grupe. Ideja je verovatno bila da se mora proci grupa, dobiti nesto slabiji protivnik u prvoj eliminacionoj, a posle kako bude. Posle su igrali sve slabije i slabije. Ne zameram, bilo je bitno obezbediti makar kvalifikacije za olimpijske igre.

Navijač

pre 8 godina

Glavu gore, Teo! Hvala vam, momci što ponosno nosite nacionalni dres. Donesite bronzu kući, ovo je veliko iskustvo i za selektora i za čitavu reprezentaciju - posle ovog prvenstva ste mnogo jači nego pre njega.

трубадур

pre 8 godina

Одмах при интонирању химне се видео на вашим лицима страх од пораза,без осмеха током целог меча...они најпознатији шутери за 3 у европи,а убацили само 2 тројке,ја вам само замерам тврдоглавост коју сте показали при шуту за 3,ако ти не иде зашто инсистираш до бесвести,зашто...

slanina

pre 8 godina

Igrate ceo turnir kako treba! Nemamo najbolje igrace, ali imamo srce! Opet igramo košarku, i hvala vam sto sam uživao u celom turniru! Hrabro za bronzu.

slavica

pre 8 godina

Pa nije smak sveta i ovo je super. Procicete turnir I bicete u Riu. Nije bilo vase vece, ljudi ste.
Hvala za sve sto ste uradili i sto cete raditi narednih godina za nasu Srbiju.

blaza

pre 8 godina

Teo brate, najbolji si.Mogu da pričaju sta hoće ali ti si genije i samo tako nastavi. Ovi pljuvaci nek razmisle malo sta pisu.Momci vi ste carevi.Dodje los dan kad nece i to je to.Idemo dalje.

satelit

pre 8 godina

Zasluzen poraz! Igrali ste U RITMU Litvanije... Dobise nas jedino kako su mogli! ZLO mi je,aj bar OI da izborimo na kvalifikacionom turniru-pa tamo medalja!

Lena

pre 8 godina

Srce će mi puknuti ali jako loše smo odigrali. Jako loše. Uopće Litvanci nisu bili tako dobri, jako su grešili, mnogo izgubljenih / poklonjenih lopti... Ali kod naših ništa, ali baš ništa nije funkcioniralo... Teodosić je igrao kako-tako ali ne može on sam... Slaba koncentracija. Srljanje u napadima. Bezvezno forsiranje šuta za 3 poena. Stali su i Bjelica i Raduljica i Erceg... :(((( Đorđeviću se nije dalo ni koristiti tajmaut na kraju...

PFC

pre 8 godina

Digni glavu Teo. Nije kraj sveta. Idemo na bronzu.
VI STE SRPSKO ZLATO. Bolje nemamo.
Ajmo narode, budimo ljudi iako smo srbi. Podignimo nase momke. I ovo je super uspeh. I Nole je gubio nekoliko finala. Budite jaki i da pocepamo francuze.
Podrska Saletu i momcima.
Srbija je uz vas momci.

Navijač

pre 8 godina

Glavu gore, Teo! Hvala vam, momci što ponosno nosite nacionalni dres. Donesite bronzu kući, ovo je veliko iskustvo i za selektora i za čitavu reprezentaciju - posle ovog prvenstva ste mnogo jači nego pre njega.

Dartanjan

pre 8 godina

Svaka cast momci, igrali ste i borili se. Negde je zakazalo, po meni, Djordjevic danas nije dobro vodio ekipu, i nije je pripremio za partiju saha koju su Litvanci nama spremili. Uspeh je svakako uci medju 4 najbolje reprezentacije, ali... Ocekivalo se vise, mozda novinari, mozda uspesi drugih sportista, mozda rezultat od prosle godine, ali na zalost... Njje to bilo realno. Kao sto je Pesic rekao "Evropsko prvenstvo je svake druge godine, nastavite da trenirate..."

Cordel

pre 8 godina

Tebi decko svaka cast. Bogdan nije kriv on nije u formi a selektor ga forsira 25 minuta na parhetu. A vredjanje inteligencije od strane selektora, Simonovic pre Kalinica... nemam reci. Definitivno on ima neki problem sa Kalinicem

pozitivac

pre 8 godina

Dok ovo pišem, u kući je tišina kao da je ne daj Bože neko umro. Znam da ovaj poraz boli najviše njih same a onda i sve nas ali ne mogu da budem ljut na momke koji su nas do juče činili sretnima. Tužan sam a u isto vrijeme i srećan, što imamo u ovim teškim vremenima nekoga ko ce nas usrećiti. Tu mislim i na košarkaše koji danas nisu imali sreće, sljedeći put će biti bolje, siguran sam. Sad samo opusteno i igrajte kako znate protiv Francuske. Ja sam jednom u osnovnoj školi bio medju prvih četiri u nosenju jajeta u kašici pa sam letio a ne momci koji su u prva četiri mjesta na evropskom prvenstvu! Idemo dalje!

Miloš, CH

pre 8 godina

Prvo; Za sve pljuvace jedno pitanje; Sto ste vi uradili sa vasim zivotima? Ko ste vi??
Drugo; Ajmo da budeno fer i korektni pa da priznamo zasluzeni poraz. Ne razumem bas najbolje u kosarci ali mislim da sudije nisu krive sto nasi su promasili oko 25 suteva za tri. U vecini slucaja nasi igraci su bili potpuno slobodni.
Trece; Kod rezultata 43-42, imamo napad i jos 18 sekundi za taj napad a nas igrac pokusa za tri sa 9 metara. To pokazuje da veceras smo igrali bez glave. Ali sta je tu je, ipak ke to polifinale EP

Pixi

pre 8 godina

Jeste težak poraz. Da je bar neka od onih promašenih trojki bila u košu....
Šta da se radi, moglo je bolje. Pozdrav našim košarkašima. Želim im da bistre glave uđu u naredni meč.

Nemanja

pre 8 godina

Uzasna utakmica, raspad sistema. Raduljica je stavljen u dzep, Bogdanovic.kao po obicaju 1-2 trojke i to je to. Bjelica ocaj. Kalina nije ni igrao. Uzas.

нема шта

pre 8 godina

Овај момак обожава и живи да игра за своју земљу. Делује као флегма, то је само споља. Огроман емотивац. Ниједно окупљање није одбио. Долази полуспреман, повређен, само он зна како издржава. Дође обиђе своје на 3-4 дана и то је све.
Људино, легендо, поносу нашег града, хвала ти! Морамо даље, храбро са Французима, па шта буде. Медаља је медаља, олимпијада нек' буде награда за све. Воли вас Србија!

marko

pre 8 godina

Teo, danas su ga napadali na prodoru kako su hteli. Zato i nisu šutirali više od 14 trojki, jer su više probijali kad je Teo bio u igri. Trener Litvanija nadigrao Saleta smo tako.

Bankar

pre 8 godina

Bjelica je zakazao - da sam na njegovom mestu vezbao bih hvatanje lopte. Bogdanovic - prosto nemam komentar. Da mi cekamo i pitamo se da li ce danas da ga krene ili ne, mislim da je katastrofa. Ostali su bili onako, a Teo najbolji. Zameram im i sto nisu oni tukli litvance, ja bih samarao gde stignem da sam igrao. Prosto deluje mi da su vise grizli od nas. Sudije su nas pokrale pa makar za ova 3 poena ako ne i vise.

Milan

pre 8 godina

OK, mozda je ovo i realan domet ovakve ekipe, za utakmice kada se "bije", kada se igra na snagu nedostajao je Marjanovic i mozda jos po neki igrac.
Momcima koji su igrali ni reci zamerke, borili su se za Srbiju kako dolikuje. Najvaznije je da odemo u Rio, po mogucnosti kompletni, bronza je potpuno nevazna i treba odigrati za svoju dusu.

bane

pre 8 godina

Ja ne mogu da prezalim onaj poklon koji smo dobili a nismo stigli da sutnemo na kos na dva razlike za njih. Trebalo je Teo opet da proba. Kukuuuuuu

i to će proći

pre 8 godina

šta to sad vredi? i 100:0 da pobedite nećete imati ništa od toga. šansa za OI je propuštena i to je to. Litvanci nisu pobedili kvalitetom nego su se jeftinim trikovima promuvali, mi smo dosta grčevito igrali ceo meč i eto... ispod crte: šteta, ali šta sad, pamet u glavu i više opreza sledeći put

Mladen

pre 8 godina

Teo kad bi znao koliko te volim kao coveka i košarkaša igrao bi do kraja zivota za reprezentaciju... Ti si posle Bodiroge nas najbolji kosarkas

нема шта

pre 8 godina

@Sin Bludimir, mnogo volim Srbiju i basket, mrzim ovaj tim?
Ти буразеру под хитно на конслултације, овај коментар ти је класичан излив шизофреног цепања.

El lobo

pre 8 godina

Tko visoko leti, nisko pada :)
(croat, 18. septembar 2015 23:21)

Bratac, jel si ti gledao turnir? IV mesto, naspram ispadanja u 1/8 finala sa 20 razlike od tima koji smo mi pobedili sa 13. Ispadanje na jedva u 1/2 finalu, naspram nikakvog učinka. Ako ti je utešna nagrada što Srbija nije osvojila medalju, to je pomalo tužno ...

masinac bez cenzure

pre 8 godina

kako je meni zao sto ovog dobrog momka ovoliko nece. Sve najbolje Teo ziv i zdrav bio, dace Bog da uzmes ili evroligu ili titulu sa reprezentacijom

Anonimus

pre 8 godina

Jedina stvar koju bih mogao da zamerim ovim momcima jeste šut za 3 poena. Tokom celog turnira procenat šuta za 3 im je očajan, a oni uporno pokušavaju. Kad vidiš da te neće menjaj taktiku. Naravno u nedelju bodrimo naše

Zex

pre 8 godina

Ljudi, polufinale nije mala stvar, ali jeste strasno izgubiti od ekipe kojoj je Jonas Maciulis najbolji igrac. Mislim da je malo i preterano sa time da smo TIM, to je super, ali moraju da se znaju prioriteti, ko resava i kada. Takodje, nedopustivo je da Reinaltas Seibutis 2 puta polaze u kos na 3 minuta pred kraj....niko me ne moze ubediti da to ozbiljna ekipa sme da dozvoli....

mozzart

pre 8 godina

Moze neko da mi objasni koje ce reprezentacije ici u Rio? Oce li biti neke kvalifikacije? Jel imamo neke sanse?
(Placljivko, 18. septembar 2015 23:27)

Direktno idu Španci i Litvanci. U kvalifikacije idu ekipe od 3. do 7. mesta.

dragutin

pre 8 godina

Teo je majstor kosarke i lepo je objasnio nismo trebali da se bijemo sa njima nego da se nadigravamo i trazimo pas vise.Zadnja dva meca smo dobili na misice cak i ovaj umalo ali nije to ona igra sa kojom se dobija.Ja licno ocekujem da nas Francuzi ociste 20 razlike posto je konacan psiholoski raspad neminovan posle ovakvog poraza.Bronza bi bila pravo cudo po meni.

ogdan

pre 8 godina

Svaka cast momcima, ali svaka tebi cast. Da tebe nema ne bi mi nijednu medalju videli od 2002. I redovno dolazis i (do prosle godine) brutalno te pljuju po komentarima, ono nestvarno, a ti i pored toga (siguran sam da ne citas komentare ali si ipak nacuo kakvo je raspolozenje prema tebi nase prepametne nacije) gines i dajes sve od sebe. Nisi ti kric sto posle udvajanja i verovatno faula nemas kome loptu dati. Ali, ne kazem, i momcima svaka cast. Bogdanu samo zameram na drskosti da lose odigrano prvenstvo opere preko "nasih" ledja uzimajuci zadnji sut, da ispadne covek heroj i sve super. Nije Bogdan kriv sto ga svi uzdizu ako da eventualno jednu trojku po utakmici na 25+ minuta. Uglavnom, zao mi je ako ova generacija ne iskoristi Tea dok je jos tu da uzme jos koju medalju. Jer kad ode...

StefanBU

pre 8 godina

Mnogo nam je falio centar, Raduljica nije u formi, Kuzmicu fale utakmice. Dosli smo do polufinala samo zato sto imamo TIM, igrali smo najlepsu kosarku. Ali sem Tea mi nemamo dominantnog igraca. Bjelica je blizu ali nije to taj nivo. Mozda da je Krle ove godine igrao, i Bobi bili bi mocni i pod kosem. Da smo otisli u finalu i tamo bi nas Gasol gazio pod kosem.

Sta je tu je... Ja sam se nadao da cemo opet biti zlatni i da u tom naletu stvaramo neke nove zvezde.

Kako god vi ste nas ponos!

dzordz karl

pre 8 godina

sad ce svi napljuvati sina budimira,a covek je realan i skroz u pravu.ne mozes pobedjivati ovakve utakmice sa nekim klinackim forama teodosica i ispucavanjem za tri poena celu utakmicu,na to se svodi nasa igra i zaista odvratno i mucno za gledanje igramo,samo sto nam je to prolazilo u prethodnim utakmicama.

Markoni

pre 8 godina

Djordjeviceva velika greska i propust...nedisciplina Bogdanovica...nije sme on da mu zavrsava zadnji napad i tacka...i da je prosao ulaz i dao koš..bilo bi nerešeno i 6 sekundi do kraja za Litvance...Teodosić je morao da završava...Špancima je Gasol sve završavao zadnjih par minuta...

Vuk

pre 8 godina

Bjelica dobar igrač malih mečeva..Vrhunski igrač,ali koji je koštao Srbiju finala sa njegovim tapkanjem u mjestu,izgubljenim loptama,soliranjem i silovanjem ka kosu,a odbrani tek..

kosarkas

pre 8 godina

Nema veze Teo dali ste sve od sebe u to sam ubedjen al jednostavno nije islo nije nikog htelo nije imao ko da povuce i to je to.Istina da su Litvanci odigrali takav bunker i takvu odbranu da ni Nemci bolji ne bi napravili (mislim na vojni Nemacki bunker) pa ni nije bilo drugog resenja osim suta.Bogdana nije htelo i to je to.Samo opusteno i hrabro na bronzu bice balkona.

Larry

pre 8 godina

Teodosić je večeras pokazao kakva je igračina. Bjelica je podbacio, od njega se očekivalo da nas vuče i kao da nisu bili odlučni u tome ko će da odlučuje u nekim situacijama , da li Beli ili Teo i falio nam je definitivno taj igrač u napadu na koga će ekipa da se osloni. Teova trojka je došla kasno. Definitivno naš najbolji košarkaš koji je dostojan majstor rame uz rame sa starim asovima ove prelepe igre. Beli još treba da radi da bi došao do tog nivoa. Šteta. U svakom slučaju podrška momcima u borbi za treće mesto.

zoran

pre 8 godina

Uspeh je i cetvrto mesto jer sigurno gubimo bronzu.Ocigledno da forma tima nije dobro projektovana I ocito da je u padu sto se moze zakljuciti po igrama protiv Finske i Ceske.Vrhunac forme celog tima bio je u grupnoj fazi kada smo briljirali, a opste je poznato da se takva forma ne moze dugo odrzati.Veliki stratezi na ovakvim takmicenjima nisu bas sretni kad im tim gazi sve pred sobom u pocetnoj fazi jer to znaci pogresno tempirana format.No Sale ce to nauciti jer hvala Bogu ima i od koga.

veerghoen

pre 8 godina

Главу горе Тео. Ти си већ постао део историје. Питао бих Салета зашто је Калинић играо само 7 минута?

Milos

pre 8 godina

Zivot ide dalje, glavu gore. Znam da je glupo reci sta nam je falilo na ovoj utakmici. Odbrana dobra, ali je zbog nekih losih ispadanja izgledala veoma lose. Napad, sta reci, protivnik veoma agresivan, falio igrac koji voli kontakt, utakmica dusu dala za Macvana i njegove koseve bez igre. Ne zelim da neko misli da zameram Djordjevicu sto ga nije zvao, samo iznosim utisak kakav profil igraca nam je falio na ovoj utakmici... Ali bice bolje, evo, vec u nedelju...

LOL

pre 8 godina

Djordjevic koji je sutirao trojke kao igrac je uspesno doveo tim Srbije do tacke gde ceo tim sutira sve gore i gore.

Svaka cast ali znamo da svaki tim mora imati losu utakmicu kad tad, u nasem slucaju to je bilo sada u polu finalu. Naravno to ne znaci da Litvanija nije zasluzila pobedu, naprotiv njihova pobeda je cista ovde i zelim im sve najbolje u finalu.

Kris Kros

pre 8 godina

Teo nije šampion, svaka njemu čast na želji, ali on ništa u karijeri nije osvojio. Sa Evroligi uvek chokira na final fouru. Danas isto, trojke nigde, i onda dade na kraju kad je gotovo. Ipak je samo jedan Đoković.

Manojlo

pre 8 godina

Svaka čast na odbrani ali košarka je ipak šuterski sport.Bar je tako bilo dok je selektor bio Pešić. U svakom slučaju čestitke našim košarkašima na dobrom nastupu na ovom prvenstvu.

Placljivko

pre 8 godina

Sutra su velike sanse da gubimo od Francuza,oni besni i tuzni kako su prosli juce i zele da pred svojima budu barem na postolju,a mi smo posle ovogo ''unistili'' ja mislim volju za tom bronzom.

A sto se tice Spanije,takodje sve reseno,a ukoliko Spanci budu pobedili sa preko 14 razlike,oticicu u WC i ima dobro da se isplacem.

Moze neko da mi objasni koje ce reprezentacije ici u Rio? Oce li biti neke kvalifikacije? Jel imamo neke sanse?

Sin Bludimir

pre 8 godina

Igrao sam i trenirao basket pola zivota, naravno ja sam nula da se poredim sa bilo kim ali imam nekog malog iskustva da kazem ovo.
Kako igra Teodosic ja ga je bih zeleo nikad u svom timu.
Sutira trojke kad mu dodje, baca prejake lopte posto misli da je sa druge strane Stiv Nesh da mu cita misli, kad je bitno gubi lopte, zataji kad najvise treba..
Uhvatili on i Raduljica fintu i na tu fintu i po neku od mnogobrojno probanih trojki dobijali luzere. Onda je neko provalio sistem i nismo znali kako da daml kosh...

Ma igra je dno. Bez zezanja, nebitno sto je to polufinale, stil igre svo vreme je dno. Koliko smo mi poena dali sa distance? Nama su poeni trojke, Raduljica i neka polaganja. To nije trajna strategija. Trajna "vrednost" je shut sa distance, ono sto ima recimo Gasol, pa kad nije pod kosem gadja i sa 4 i sa 5 metara.

U nedelju navijam za Fr. Mnogo volim Srbiju i basket, ali mi se gadi nas tim.

Milan

pre 8 godina

totalno pogresno postavljena utakmica od pocetka.velika pobeda pre svega njihovog strucnog staba.od dve lose ekipe veceras,pobedila je manje losa

Mile

pre 8 godina

Ljudi, zasto se nije islo na sigurne akcije i barem na spustanje centra ispod obruca 1:1.
Secamo se i Kingsa, kad je bila frka, Divac dobija loptu i igra 1:1.
Igru je trebalo smiriti i preuzeti kontrolu, umesto silovanjem za 3 poena, sto nije islo, usput pokazivalo da tim ima problema.
Losa utakmica, slabo i vodjenja od strane Djordjevica.

Mare,NS

pre 8 godina

Sra reci.
Najmanje desetak `otpadaka`(skokove ne racunam) nismo pokupili ispod naseg kosa,poklanjajuci im nove napade.
Slobodna bacanja,zasto tako lose OPET?
Silovanje trojki razumem,to smo mi,nekad upali,nekad ne upali.
Nepotrebni,po svaku cenu,ulasci pod kos,bez povratne lopte i ideje.
Ne razumem Bogdana i pretposlednji napad.
Bolje da je sacekao i sutirao trojku za pobedu,ako udje-udje,nego da ide na polaganje za produzetke,kao muva bez glave.

Njima svaka cast,niko im nije blistao(a sta tek reci za nase),ali pobedio je bolji, snalazljiviji i srecniji tim danas.

Do danas smo imali priliku,posle svakog meca da pricamo o tome,koji je nas igrac bio najbolji.
Objektivno,danas su svi bili ocajni,ne bih nikog izdvajao posebno.

Nije kasno da se uzme medalja,Francuzima je jos teze,jer su izgubili dobijenu utakmicu,a mi realno,nismo bili ni blizu.
Sta se desilo posle 43:40 za nas i kako je doslo do 0:12 posle toga,to je pitanje za selektora?

ma

pre 8 godina

Za ovakve utakmice, koje su na misice u zavrsnicama, mislim da je tu Macvan u prednosti. Trebalo je da umesto mladog Milutinovog, bude iskusni Macvan. Dobili bi Litvaniju sigurno sa bar 5 poena rzlike, sto je dovoljno za finale.
Ali i ovako nije lose, bice bolje na OI, ako Bog da.

milan

pre 8 godina

Biti u cetiri sa jednim vrhunskim bekom - Teodosicem, jednim igracem odbrane Markovicem i osrednjim klupskim igracima tipa Bogdanovica, Nedovica i Milosavljevica nije lose. Nekada smo na krilu imali Bodirogu, a danas Kalinica i Simonovica?! Mi dve godine USPESNO foliramo konkurenciju da imamo ne znam kakav tim i krijemo svoje slabosti. Ali veceras, na ostru igru Litvanaca
koji su odvojili Teodosica od ostatka tima,pokazalo se da mi nemamo VINERA. Da niko sem naseg pleja niti moze ni ima srca da zabije. Znaci, imamo rezultate DALEKO IZNAD OBJEKTIVNOG KVALITETA IGRACA. Otuda nemam sta da kazem Đorđevicu - on bolju dvojku od Bogdanovica nema, a tom istom Bogdanovicu Obradovic u Feneru dozvoljava maskimalno do pet pokusaja za trojku. Nedovic je u Valensiji igrao desetak minuta po mecu.
Erceg je u 30 godini debitant u reprezentaciji i nije viner. To su sve CINJENICE. Od nas su bolji i Grci, ali srecom nismo njih dobili u cetvrtfinalu, jer bismo jos tada ispali. Francuzi ce da dobiju nedelju lako i ubedljivo, sve drugo je zavaravanje.

Sasa jokic

pre 8 godina

Bilo je pitanje kada cemo biti kaznjeni zbog nepreciznosti.
Problem je i u iskustvu lako igraca, takoni Saleta. Nihe se prodlavio sa izmenama, ni sa tajmingom za tajm aute, da ne pricam za 12 sekundi pre kraja! Tu sectrazi tajm aut i dogovara zadnji napad.
Cinjenica da se Bogdanovic zaleteo da resi utakmicu, govori da ne postoji dovoljno discipline.
Bjelica kada god je trebao da se podigne na sut, on fintu i ulaz, bez koda.
Teo previse na klupi i premalo autoriteta.
Ne moze se osvojiti zlato bez ozbiljnog sutera u timu.
Mislim da smo u kvalifikacijama prosli bolje nego sto smo zasluzili i da je bronza nas maksimum. Mada posle ove utakmice, tesko da cemo pobediti Francusku.
Nemamo pravog lidera, i ocajni smo na suti.

Za B93

pre 8 godina

Mi smo od ove Litvanije bolji za 10 poena kad igramo pametno. Kad sutiramo trojke sa devet metara preko ruke ne znam ni sam koliko puta i treba da izgubimo. Momcima svaka cast, los dan u napadu pa sta sad. Samo napred u nedelju!

mi svi mladi sportisti tetovaze oziljci

pre 8 godina

Doktore kosarke. Onu trojku na kraju mogu da sutnu samo najhrabriji! Maestralan si bio celo prvenstvo. Tacka.

ma da

pre 8 godina

@croat
Susjed, a kako je hrvatska igrala? Nek si ti meni ziv i zdrav, vi ste davno ispali, mozda ti nisu javili 20 razlike od Česke. Momci ponosni smo na vas!!!! Ajmoooo u nedjelju po medalju!

Tanja

pre 8 godina

Tko visoko leti, nisko pada :)
(croat, 18. septembar 2015 23:21)

Mi nismo pali. Još uvek smo u igri za medalju, a čak i četvrto je bolje od vaše 16. Pa ne znam ko je pao, a ko je ustao.
Živela Srbija!

Nik Sloter

pre 8 godina

Momci idemo dalje, hvala vam za sve sto ste uradili do sada. Da su usle 2 trojke od one 22, ali nisu i to je sport... Ako treba da igrate kao Litvanci da bi pobedili onda nemojte...
Sto se selektora tice - ja sam '69 godiste, partizanovac i za mene je Sale Djordjevic jedan od 10 najboljih sportista svih vremena (on, Dzordan, Bubka, Karl Luis...) i to nijedan glupi komentar ovde ne moze da promeni...

Nikola

pre 8 godina

Preko njega smo primili 30 poena, sta ga hvalite toliko? Kako smo od Turske izgubili ono cuveno polufinale? Arslan i Tundzeri nas razbili jer ih je on cuvao, a sada ovi igraci Zalgirisa! Dobar je ali ne igra odvranu tako da ima isti ucinak ko Milosavljevic. Evropska kosarka je jako pala kada Kalinic vredi 1m€ a Macijulis je kao neki igrac.

crise de nerfs

pre 8 godina

Hvala ti kapitenu,na borbi,na znanju,ali veceras nisi imao saigraca da igra uz tebe.Ti si nas velikan,nas ponos,nas vodja.Sa zaljenjem konstatujem da nas selektor nije bio spreman na ovu partiju saha veceras(protivnik u bonusu pola cetvrtine,a mi se ispucavamo).Svejedno,NISMO BILI DOBRI,ALI NISMO SE NI PREDALI!

igor

pre 8 godina

Ovde neki pljuvaci pisu kada je Teo dao trojku da je bilo gotovo jer nije bilo gotovo. Gotovo je bilo kada je loptu uzeo Bogdanovic vezalj jer ovo nisu nase sudije.Posljednju loptu igra najbolji igrac Teo ili na Bjelicu .CAO.

Stiven Džerard

pre 8 godina

Croat
Alo susjed jer još osećaš posledice Češkanja na -21 opasno je to udari čoveku na mozak i moraš ranije otići doma spreman il ne kužiš or not?

Ivan NS

pre 8 godina

Najvise si se trudio od svih. Steta, zao mi je Bogdanovica, ali sa onim sutem 2/13 ne ocekujte vise od polufinala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksis Sanco Panco, 18. septembar 2015 23:25)

Nikada ne žalim siledžije i divlje basketaše, poput Bogdana. Dečko je isključivi krivac, i tačka!!!

rosa u podne

pre 8 godina

Markovic je bio fantastican u odbrani.

Nije mi jasno zasto je Kalinic malo igrao. Simonovic dobro brani, ali Kalina igra u oba smera. Osim toga mogli su obojica da igraju. Pretpostavljam da je povredjen, Sale je sa njima, zna valjda bolje od mene, foteljasa.

Pokazalo se da i pokretljiviji Erceg zadaje vece problem centru Litvanaaca od Raduljice.

Mislim da je forma tempirana da bude na vrhuncu odmah na pocetku, zbog teske grupe. Ideja je verovatno bila da se mora proci grupa, dobiti nesto slabiji protivnik u prvoj eliminacionoj, a posle kako bude. Posle su igrali sve slabije i slabije. Ne zameram, bilo je bitno obezbediti makar kvalifikacije za olimpijske igre.

Dzeger

pre 8 godina

МА НАРАВНО ДА ЈЕ БОЉЕ ШТО СУ ИЗГУБИЛИ,ДА СУ ОСВОЈИЛИ ОВО ВЕЛИКИ ВОЂА БИ И ЊИХ ЗЛОУПОТРЕБИО КАО ИВАНУ ШПАНОВИЋ,ОВАКО КАО ЧЕТВРТЕ НЕЋЕ ИХ НИ ПРИМАТИ...

vladan

pre 8 godina

Svaka čast Teo za borbenost i čestitam i ostalim momcima.

Tri utakmice za redom mi se prilagođavamo igri timova koji su slabiji na papiru. Početna nervoza, pa stalno uzbrdo.

Ovo je bila taktička (čitaj trenerska) pobjeda i Sale na taktičkom planu ima još da utvrdi par lekcija. Nije sve u motivaciji. Kad igrači ostanu bez ideje, trener mora da je smisli.

Sve ono što smo radili loše je proizišlo iz te situacije što igramo njihovu igru u kojoj su oni bolji i stalno u prednosti.

Čovjek uči dok je živ

Tribislav

pre 8 godina

KO VISOKO LETI, NISKO PADA. Poleteli su naši previše i kao i uvek nam se to obilo o glavu. Uopšte Litvanci nisu bili dobri, koliko smo bili losi. Moze se protiv Spanije, Francuske, Litvanije u bilo koje doba, ali protiv MENTALITETA se ne moze nikad.

gost!

pre 8 godina

A kako bi nam samo leg'o Bobi u ovoj utakmici... Sta je - tu je, hrabro ste igrali, nije islo i eto. Srecno sa Francuzima i posle u Riju na postolje!

Beleg

pre 8 godina

Ti dečko, ti si fantazija. Ni sekund ti ne bih zamerio kad bi sutra rekao Odustajem, neću da igram sa ovim levatima. Ne, ne mislim da su naši levati, ali da budeš toliko lud da poslednji loptu ne daš Magiji, ja stvarno ne razumem.
Svaka čast.

sovuljaga

pre 8 godina

Cordel,izgleda nisi gledao ovaj turnir.Kalinic nagori u odbrani,najgori u napadu.Simonovic kada god udje odigra odlicno u odbrani a u napadu pogodi koju trojku.pogledaj statistiku Kalinica.koliko poena je daovao prosecno?skokova,asistencija?30% sut iz igre i isto toliko sa bacanja???ej druze,lik je poceo utakmicu i izgubio dve lopte i napravio faul kos,o cemu pricamo.Simon skroz posteno odradio posao.

hudbje

pre 8 godina

I kada se gubi i kada se pobedjuje (a pobedjujete cesto), vi ste ponos svih nas. Hvala Milose! Hvala momci! Glavu gore i ponosno napred. Vi ste igrali i pobedjivali, ovu smo izgubili (ne vi, nego svi mi zajedno - ginuli ste na terenu, nije islo, ima jeb***ih dana u svacijem zivotu). Jedan tim, jedna dusa, ostajmo zajedno. I u pobedi i u porazu.

catch as you can

pre 8 godina

Naravno da boli,,niste se snasli u jurnjavi u koju su vas namamili. Izgubili ste od ekipe od koje ste bolji.
To je ono sto boli.
Tek sad vidim koliko je bilo odlucno sto je Boban izbacen iz ekipe. Kad Raduljica ne moze da prodje bilo bi odlicno da on uleti i pokori svojom visinom. Erceg se drzao koliko moze ali on je ipak krilo, a kad je tuca dozvoljena sanse mu se drasticno smanjuju pod kosem.

ako nikako onda posteno

pre 8 godina

Teo je doktor kosarke i nemate pravo pljuvati po njemu.iako je Kanieitis igrao cijelu utakmicu kao vas sesti igrac sa mnostvom nerezonskih odluka,ubio vas je sut za tri poena i nemoc Raduljice protiv Valanciunasa,takodjer i slobodna bacanja vam nisu bila na nivou.zadnji napad mora ici na Bjelicu ili Tea koji su top igraci a ne na "imam puno samopouzdanja" Bogdanovica.sretno protiv francuza iako ce biti strasno tesko.

pH

pre 8 godina

Sutevi su bili iznudjeni jer niko nije mogao da probije i da udje pod kos. Litvanci su igrali jaku odbranu kao nijedna ekipa do sada. Teu sve cestitke, neka povede ekipu po bronzu !

Igor

pre 8 godina

Teo, srbine...glavu gore!...Odlicna odbrana iz nekog razloga danas nije presla u napad...nestvarno smo zatvorili LItvaniju u sutu...no nasih barem 10 otvorenih nije uslo...umor, nedostatak koncentracije...sta god...odlicna odbrambena tekma, bas jaka sa obe strane...nekada eto, ipak pukne samar kao poraz...

znanje-imanje

pre 8 godina

Kakva katastrofalna anti-utakmica. Srećom ova generacija Litvanije veze nema s košarkom, nego su sve same drvoseče. Da nije tako, da smo igrali sa Španijom ili Francuskom izgubili bi 30 razlike. Ovako čim bi poveli Litvanci nisu znali šta dalje. Dali su nam jedno 10 prilika da ih preteknemo i pobedimo. Ma samo da je Bogdanović zadnji ulaz jedan na jedan dao koš a ne lošu faul inscenaciju pobedili bi, i ovako katastrofalni...
Potpuno je neshvatljivo da se košarka igra kao ispucavanje trojki. Čini mi se da sam izbrojao 4 zajedničke akcije u prve 3 četvrtine i 6-7 spuštanja na centra gde smo iskoristili to 3 puta. Ali trener ne može ništa da uradi kada mu u jednoj utakmici odjednom podbace ama baš svi igrači. Naravno da kad je tako onda zlom magijom i sudije dosude 5-6 puta pogrešno protiv nas...
Nismo imali ama nijednog igrača da veže 2-3 dobra napada i nismo zaslužili finale. Isto važi i za naše i njihovo izvođenje slobodnih bacanja. A lakše bi igrali finale sa Španijom nego što ćemo za treće mesto protiv 2 Francuza i onih još deset.
Čekao sam od početka do kraja da razumem zašto je Đorđević pozvao ne jednog nego čak dva nedovršena centra. Ostaje mi to misterija jer ih svejedno nije ni koristio... A upravo na ovoj utakmici se najbolje videlo koliko jedan u tuči odličan a za razliku od ovih i već iskusan Vladimir Štimac fali. Sa njim jednim koji bi više koristio umesto ova dva koje nije, Kuzmića i Milutinova, imao je mesta i za još nekog realno upotrebljivog igrača.

novosadjanin

pre 8 godina

U grču još od Finske, samo Finska i Češka nisu naša liga. Sa ovakvom dozom straha se ne može osvojiti pehar. Razlog valjda leži u tome što su, za razliku od prošle godine, bili favoriti. Ali jedan profesionalac mora naučiti da se izbori sa time. Pratim vas i dalje na kvalifikacionom turniru za Rio, dobra ste ekipa i izuzetni momci. Hvala vam za sve što ste pružili do sada. Protiv Francuza igrajte za svoju čast, pustite ove komentatore, najglasnije će vas osporavati baš oni koji su unapred otpisali Litvaniju i pričali još sinoć o finalu sa Špancima.

s

pre 8 godina

Nismo prosli u finale jer prakticno igramo sa jednim centrom, plus Raduljica nema sut sa distance pa je to jos veci problem. Steta sto necemo osvojiti zlato s obzirom da se cini mi se sada evropska prventsva igraju na 4 godine tako da mnogi igraci mozda nece ni igrati tada. Mislim da sto se evropskih prvenstava tice ovo kraj prvenstveno za Markovica zbog starosti i nece moci da igra tako dobro odbranu a u napadu znamo koloko je slab.Videcemo sta ce biti sa kuzmicem,iskreno ja nisam optimista.Steta sa Teo koji bi da smo usli u finale bio verovatno Mvp ili makar u prvoj petorci prvenstva. Dalje sto se tice evropskog prvenstva za cetiri god. Erceg verovatno nece igrati,tu dolaze Mitrovic ili Jokic.Prvom treba sut za tri drugom ekspolzivnost, bey toga njih dvojica ne mogu se nadati nekoj blistavoj karijeri.Sve u svemu nadam se da cemo otici u rio, jer bi ponovno ne igranje na olimpijadi bilo ravno katastrofi.

Biljana Lavrnic

pre 8 godina

Po onoj cuvenoj "KO ZNA ZASTO JE TO DOBRO", a na koju se nadovezuje ona, takodje cuvena, "U SVAKOM ZLU IMA NESTO DOBRO", pa eto nadamo se tome... (da nadjacamo francuze).
Cestitke za borbenost,a na factor srece nismo mogli a uticemo, to se prosto desi, pa eto, ceka nas nedelja...
Da zavrsimo po cuvenju "IMA DANA ZA MEGDANA"

Biljana

dukees86

pre 8 godina

Od samog pocetka mi je smrdelo na poraz. Razbili nas takticki. Realno, kad ne ide Teodosicu i Bjelici mi smo krajnje prosecna ekipa. Pre svega nam fali dobar centar. Spanci ce razbiti Litvaniju a Parker ce poginuti da se iskupi za losu igru protiv Spanije i uzme medalju. Steta.

Neko iz Banata

pre 8 godina

Bogdan je zas*ao ,ali vratice on to nama,tako se postaje igrac,a Kalina je po nekim informacijama imao neku povredu tokom dana,bio i na snimanju.Cinjenica je da smo bili slabi na centarskim pozicijama kroz citavo prvenstvo iako mislim da je Raduljica izvukao maksimum.Stasace Milutinov i Jokic pa cemo dominirati.U svakom ja sam zadovoljan iako smo ovo trebali dobiti ,slobodna bacanja i oni nepriznati poeni Markovica(koji je realno nas najbolji igrac na prvenstvu) i Tea utakmica bi otisla u drugom smeru.Sad treba izboriti Rio ,pa da ih gledamo i sledeceg leta.

Buki

pre 8 godina

Sto dizete Teodosica u komentarima u vis i zahvljujete mu na trojci zar nevidite da su on i sale glavni krivci za poraz decko nemoze niti jednog igraca sacuvati a sale litvanci mu u bonusu sest minuta pre krja on netrazi niti jednu akciju za ulaz kako bi sutirli barem slobodnjake ok sta je tuje idemo dalje a i sudije su nam ukrali pet poena ali netreba se zaliti na sudije kada smo sami krivi stvarno su lose odigrali ali idemo dalje treba pruziti momcima podrsku bez obzira na greske kojih je u ovom mecu bilo na izobilje.

alen

pre 8 godina

Budimo realni pa mi smo smesna repka bez Tea vidili so to u Sloveniji bez Tea na Prvenstvu.Prosle godine mi grupu nebi prosli bez njega pa onaj Iran sa njihovim centrom nas gazio.Teo je doktor za kosarku ali nazalost on nema pored sebe Stojakovica Divca Rakocevica Rebracu.

Deki

pre 8 godina

Realno, Teo je jedini na nivou bio veceras. Pravili su zid oko njega, tukli ga, gurali ali opet je uspeo da izvuce 16 poena, a ona trojka u pretposlednjem napadu je dokaz koliko srce i mentalnu snagu poseduje i koja je carina. Problem veceras je bio taj sto se nije pojavio niko drugi da iskoci i probije u napadu kao sto se dogadjalo u prethodnim utakmicama. Jedino su Markovic i Nedovic zasluzili pohvale za odlicnu, na momente i magicnu odbranu, ali je nedostajalo da se to kapitalizuje na drugoj strani. Neko ce reci da je forma lose tempirana ali ja se ne slazem. Jednostavno, imali smo takvu grupu da smo formu morali da dizemo na samom pocetku, dok su Litvanci npr. sa 50% gasa mogli da se prosetaju do prvog mesta u svojoj, smesnoj grupi. Sutra svim srcem uz nase momke protiv mocnih Francuza, cele hale i verovatno sudija. Da nam se vrati za sve one promasene trojke veceras!

sonja

pre 8 godina

Iš Hrvati sa ove vesti.
Sport je i sreca. Danas je nismo imali. Neko mora i da izgubi. Ali imamo jos jednu tekmu, moramo biti najbolji sto mozemo. Zaboravite na ovo danas.

Skocko iz Slagalicu

pre 8 godina

Ljudi,mozda smo bolji tim,tj sigurno smo bolji od njih
ali ovo kako ste veceras igrali je sramota.
oni borbeni,trce ,a vi kao neki amateri setnja po teren u napad niko da se izvuce,da potrci nego sve neka setnja bezveze.
zasluzeno smo izgubili
o sudijama i sudjenju ne treba da se trose reci,litvancima je dozvoljeno da igraju grubo celu utakmicu sto su oni iskoristili ovo je kosraka svaki mali kontakt je dovoljan da poremetis protivnickog igraca,spanci su im dozvolili tako da igraju oni su to iskoristili.
kosarka polako postaje kao i fudbal.tuga.

Davidoff

pre 8 godina

Šta li si rekao u svlačionici Bogdanoviću?Nekad se znalo ko uzima najvažnije šuteve , pogotovo odlučujuće...Danas svako želi da bude heroj , a to ne ide tako lako...

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Hteo sam da vas pljujem ali onda sam se iskulirao jer znam da je vama sad najgore.Izborite samo OI,dobijamo Bobija tad i onda lagano sa izvučenim poukama do olimpijske medalje!Vi to možete!

cccc

pre 8 godina

@ croat
" prijatelju" , o vasim padovima se moze napisati roman! Samo da mi je znati zasto li si gledao utakmicu kada nas vec toliko mrzis? Zapravo Vi ste jedino u tome i dobri,mrznji,to Vam bas ide od ruke! Od svog balvana u oku ti nasao da trazis nasu trunku?! Ne valja ti ta matematika...

mlad, zelen a nadmen..

pre 8 godina

Nadam se da je Sale naucio veceras nesto od svojih iskusnih kolega iz Litvanije i Spanije, forma se ne tempira za vreme igranja u grupi vec kasnije kada je najvaznije. Nasi su veceras izgledali potpuno istroseno i fizicki i psihicki.

laki

pre 8 godina

Litvanija je igrala ono što jedino može, jaka odbrana na granici tuče i dug, strpljiv napad preko najslabijih igrača odbrane protivnika. Sa takvom igrom oni nikoga ne mogu da razvale, ali teško gube. Nama je to najviše nedostajalo, doslednost u napadu, a ne stihijnost koja je bila dominantna u većem delu utakmice. Kako objasniti da niko nije mogao da pogodi? Imali smo mi solidan broj otvorenih šuteva - Bogdan, Erceg, Simonović...da su dve ušle to bi bila potpuno drugačija priča. Strah, neodlučnost, nedoslednost u potezu. Mislim da je ključni detalj na utakmici naše vodjstvo od tri razlike kada je Nedović opalio potpuno nerezonski sa 8 metara i sve promašio. Naravno, ne krivim ga kao ni druge, želja je bila ogromna, ali, kako je to jednom rekao Divac, postoji trenutak na utakmici koji je odredi, prelomi - e, to je bio taj trenutak. Na drugoj strani, oni su na plus jedan opalili onu trojku koja je ušla i zapravo odlučila. Ostalo su bili detalji.

Aca Znalac

pre 8 godina

Nismo odigrali u najvažnijim trenucima meča. Imali smo mi njih, ali smo mnogo solirali i izgubili koncentraciju u najvažnijem trenutku na 12,5 sekundi pre kraja, kada smo imali napad, a oni vodili 2 razlike. Trebalo se ići na Teodosića, a Bogdanović je upropastio sve. Inače nismo zaslužili pobedu jer smo odigrali najlošiju utakmicu na turniru. Igra nam je bila netimska i dolazim do zaključka da niko nije ni slušao selektora đorđevića šta govori. Svima su uši bile pune vode. Šteta, a mislim da smo daleko bolji od litvanaca, bar za jedno 2 klase. Odigrali su litvanci na sve i uništili nam našu brzu i lepršavu igru. nametnuli tzv varšavskopaktovsku tešku i grubu utakmicu i mi smo tu pukli. Tako nas je nekada SSSR pobeđivao sa Gomeljskim, e ova utakmica je pravi primer njihove ustrojene košarke. Španci će ih poderati za sve pare.

NS

pre 8 godina

Teo koliko je dobar i lucidan, toliko i ume da bude los za tim. Los u odbrani kroz celu karijeru i litvanci su ga tu ubili, Nepotrebna ispucavanja, i kada je bitno obicno odigra losu utakmicu. Kada je otisao iz OLimpijakosa ovi su posle uzeli dve titule eurolige. Dodje u CSK gde nema loseg igraca i ovi posto su predhodno uzimali titule eurolige nista sa njim ne urade . Dodju do final fora ali tamo obavezno gube. Sve ovo nije slucajnodefinitivno.

Dragisa iz Bijeljine

pre 8 godina

Ljudi jednostavno usli smo u utakmicu prenervozno i nije nas islo,jednostavno nije nam dan bio i to je to svaka njima cast,pozdrav za nase KOSARKASE

i porazi su deo sporta

pre 8 godina

Bogdan je išao srcem, hteo je da bude junak. Svako od nas je kao klinac sanjao da bude junak i reši utakmicu, zato Bogdanu ni malo ne zameram. Ima vremena da nauči da utakmice ne rešava volja da se bude junak nego hladna glava.

Rick Hunter

pre 8 godina

Tačno sam znao oni usljivi Španci jedva dobili Nemce koji su bili odlični i tada sam napisao jedva su pobedili tu utakmicu a na kraju ce se prošetati do finala pa možda i osvojiti, bio sam izgleda u pravu. Drugo nama sudi Španac i ne prizna nam čist koš Markovića, neke faulove itd. igrali smo loše ali smo mogli da prodjemo.

danilo

pre 8 godina

Svaka čast na borbenosti, bacali su se za svaku loptu, ginuli, ali jednostavno nije išlo dovoljno da bi se dobili Litvanci, spremni da poginu.
Skoro je nemoguće držati vrhunsku formu dve nedelje i igrati 8 utakmica savršeno; pokazali smo i Francuzi i mi.
Ova ekipa sa Bobijem jeste favorit za medalju na OI, a medalja na OI vredi bar tri medalje sa evropskih prvenstava.
I na kraju, ne bimožda bilo pravedno da smo i ovde šampioni jer ovo leto je za sprotsku Srbiju kao iz snova.
A imaju i druge nacije valjda pravo na malo radosti?

Ray Donovan

pre 8 godina

Realno su nas nadigrali,sa onakvom bezidejnošću i katastrofičnim šutem bolje i nije moglo.Snažni i prljavi Litvanci ?? pa zar to i nismo očekivali,raspali smo se kao tim sinoć.Utisak je da Sale nije imao nikakvu kontrolu nad timom,ili sam ja gledao neku drugu utakmicu.Francuzi ?? mnogo teško,našalost mislim i nemoguće.

трубадур

pre 8 godina

Одмах при интонирању химне се видео на вашим лицима страх од пораза,без осмеха током целог меча...они најпознатији шутери за 3 у европи,а убацили само 2 тројке,ја вам само замерам тврдоглавост коју сте показали при шуту за 3,ако ти не иде зашто инсистираш до бесвести,зашто...

Peca

pre 8 godina

@Dartanjan Djordjevic je sve pokusao ali jednostavno (nikome) nije islo u napadu. Nasi dobri u odbrani ali tragicni u napadu. Zao mi je sto nismo usli u finale, ne zbog zlatne ili srebrne medalje, vec zbog Rija, dobre atmosfere i vere u nacionalni tim koji su nam vratili. Ipak hvala momci!

Jaa

pre 8 godina

Uzasna utakmica, raspad sistema. Raduljica je stavljen u dzep, Bogdanovic.kao po obicaju 1-2 trojke i to je to. Bjelica ocaj. Kalina nije ni igrao. Uzas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nemanja, 18. septembar 2015 23:24)

Bogdan je imao 9 poena, 3 asistencije isto kao i Teodosic ali bey izgubljenih lopti... Valjda je Teodosić vođa ekipe i treba da preuzima odgovornost a ne ostaviti povređenog Bogdana da šutira pošto nikone sme..

danix

pre 8 godina

Nasi su vrlo lose odigrali mec,samo je Teo odigrao u granicama dozvoljenog,falilo je 15-tak koseva Bjelice,ostali,manje vise,van forme,centara nigdje i kad sve saberemo i oduzmemo,danas nismo bili ni blizu svoga nivoa.Mislim da su igraci bili umorni,Bjelica i Teo vec tri dana stavljaju led na koljena,a kad si umoran i jos pomalo povrijedjen onda nemas ni koncentarciju ni za igru a kamoli za dobar sut i to je to.
Stalno sam govorio da nam je mnogo falio Boban,ali sta cemo?
Litvanci nisu odigrali nista posebno i dobili su mec zato sto su imali vise snage i malo vise srece.
Od Francuza se i nije ocekivao veci uspjeh jer su igrali jako lose cijelo prvenstvo,ali nasi su pravo razocarali.
Nista,idemo dalje,imamo dobru bazu i samo je treba dogradjivati.Medjutim,obzirom na dugi jalovi period ni polufinale nije neuspjeh.Dajem podrsku Saletu da i dalje nastavi graditi ekipu.
Srecno momci,glave gore,bice bolje.

Sima

pre 8 godina

Ljudi, zasto se nije islo na sigurne akcije i barem na spustanje centra ispod obruca 1:1.
Secamo se i Kingsa, kad je bila frka, Divac dobija loptu i igra 1:1.
(Mile, 19. septembar 2015 00:18)
A na koga da spuštamo kad je Valančijunas odučio svakog našeg centra od košarke

Глобтротер

pre 8 godina

(Bankar, 18. septembar 2015 23:38)

Теодосић: шут из игре 4/11, 3 асистенције, 2 изгубљене лопте за 28 мин.
Богдановић: шут из игре 4/12, 3 асистенције, 0 изгубљених лопти за 25 мин.

Ајде ми објасни како је Тео био најбољи, а за Богдана немаш коментар. Иначе целу утакмицу пробијају Теа и то је била цела тактика Казлаускаса, који иначе одлично познаје све мане и врлине Теа, и тако спремио одличну тактику.

Занимљиво је да смо највећу разлику у поенима ми направили у тренутку када Тео и Бјелица нису били на паркету.

Једноставно твоје поимање кошарке и већине твојих истомишљеника, а има их, судећи по плусевима које си добио, много, је аматерско и клубашки пристрасно. Скапирај да вечерас није играла Звезда него Србија.

Моје мишљење је да је Тео најбољи плеј кога имамо, Бјелица крилни центар, Радуљица центар у одсуству Бобија, Богдан бек, а Калина крило. Нажалост Калина је тотално ван форме, али сам сигуран да ће на неком од следећих шампионата да доминира.

Вечерас је Стефан био убедљиво наш најбољи играч, али ваљда пошто није атрактиван, нико га не спомиње.

nvxe

pre 8 godina

Bogdan nas je kostao celo EP. Dzaba Markovicu odbrana kad ne moze obruc da pogodi , jako los igrac. Macvan je trebao da ide umesto Milutinova. Raduljica jako los, Kuzmic?!U napadu zivi uzas. Teo je morao da ima loptu u zadnjem napadu, dobili bi.

pax

pre 8 godina

@zagreb zeljko - Imamo vrhunski tim u kosarci i odbojci kakav vi imate u rukometu. U nogometu ste osrednji. Dobri osrednji, ali osrednji.

NISLIJA

pre 8 godina

Tako je bratac,nismo bili dobri i nismo uspeli da uspostavimo nasu igru.Zbog batina koje ste dobijali sve vreme to je i bila nemoguca misija.Pored svega toga bilo je i par kriminalnih gresaka sudija.Ukupno gledano ne mozemo biti nezadovoljni.Ovo je bio odlican turnir za nas i potvrda da rezultat na svetskom prvenstvu nije bio slucajan.Pokusajte da se oporavite do nedelje,odigrajte muski pa sta Bog da.I znajte da vas volimo(cak i oni sto ce malo kritikovati i izigravati selektore po portalima) sta god napravili!!!!!

Nenad

pre 8 godina

Litvanac je nadigrao Saleta. Tu je ključ poraza. Imao je Sale i neke čudne poteze (ulazak Kuzmića u sred naše serije u drugoj polovini 3/4, taman kad smo se zaukali...posle čega nismo koš dali dok ga nije vratio na kupu, ali je serija bila prekinuta...) Naravno, ne mislim ništa loše o Saletu, ipak je uspeo da izvuče dosta od naših igrača, koji nisu baš, ruku na srce, najbolji u Evropi. U svakom slučaju, raste i on kao i igrači, biće to još bolje...Francuzi su veliki favoriti, samo se nadam da naši momci neće potonuti jer nisu zaslužili deklasiranje u borbi za 3. ,esto.

Negativni

pre 8 godina

Nije ovo nikakav težak poraz. Djordjević je od prosečne generacije napravio vrhunski tim. Ja sam apsolutno zadovoljan. Videlo se od starta da Litvanci imaju igru za nas i potpuno su zasluženo pobedili. Igrali su pametno, trojke šutirali retko i razbili nas ispod koša. Mi, osim Bjelice, nemamo inteligentnog igrača u timu. Teodosić je samo vrhunski talenat ali ne i vrhunski igrač. Litvanski trener je to lepo primetio. Bogdanović i Nedović su prosečni evropski igrači bez prave košarkaške inteligencije. S obzirom na to kakva nam je generacija, srebro od prošle i borba za bronzu ove godine, veliki su uspeh. Ovi isti igrači bez Djordjevića ne bi prošli Finsku, a verovatno i onako jaku grupu. On im je ulio samopouzdanje i timski duh.

Mare

pre 8 godina

Ovu utakmicu je trebalo u napadu igrati sa mnogo dodavanja, par napada gde smo imali protok lopte oni nisu znali gde se nalaze, ali smo mi previse polagali na individualnu igru a i desavale su nam se neverovatne stvari, Bjelici je lopta pobegla barem triput u samom pocetku razvoja kontranapada.

mozzmagpieforever

pre 8 godina

Dok ne budemo priznali sebi da Teodosić igra prevaziđenu košarku neće nam biti bolje. Odbranu ne igra, loptu drlja kao Slavnić pre 40 godina, nema dribling, ni izgrađen šut, baš ništa. Samo nerezonske šuteve, dodavanja koje nemaju veze sa zdravim razumom, i neverovatnu količinu negativne energije. Isti je ko Koštunica! Neka Đorđević sada priča o neverovatnoj viziji koju Teodosić poseduje, nije napravio dve dodavanja u toku utakmice!

ban

pre 8 godina

Ma i u CSKA si vazda bio gubitnik, navikao si ti na to. Koliko si samo finala izgubio. Ova generacija da se uporedi sa Djordjevic, Divac, Danilovic, Radmanovic, Gurovic. Idi begaj.

Džoni

pre 8 godina

Mi smo toliko jadni, nesrećni i nezadovoljni generalno životom u ovoj našoj zemlji da nam je ostalo jedino kroz sport da se radujemo, tako da ne čudi da skoro cela nacija ovako teško proživljava ovaj poraz koji je samo jedan u nizu i kao što ima pobeda biće uvek i poraza(nadajmo se što manje). Nadam se da će momci skinuti sa sebe to breme favorita koje smo im svesno ili ne, opravdano ili ne natovarili na pleća i koje ih je sputavalo u sve tri eliminacione utakmice i da će sada rasterećeno i sa velikom željom odigrati za to treće mesto jer sada više nemaju šta da izgube a mogu puno da dobiju prvenstveno na samopouzdanju a onda i na poštovanju drugih koje treba zaslužiti u ovakvim trenucima!

Kenan

pre 8 godina

Litvanci su jakom odbranom,pod kosevima,resili utakmicu,pa shodno tome i velika nesigurnost u sutu,sa svih pozicija.
Zadnja akcija Bogdanovica je bila cist faul,jer su ga nogama spotakli.ali glavni sudija je bio Perez iz Spanije.
Velika je sansa propustena,da se osvoji zlato,na EP u Lilu.

ivan nk

pre 8 godina

Djordjevic izgubio utakmicu, a trener Litvanije je cudo od trenera da sa ovako smijesnim timom i sa ovako dekadentnom i ruznom igrom udje u finale, ni kriv ni duzan. Da je imao tim kakav ima SRBIJA, sta bi onda tek uradio, dobio bi 15-20 razlike lagano, i to i kad mu ne bi nesto posebno islo. Ovo je bila jedinstvena sansa da se sa ovim timom dofje do finala i do Olimpijade i da se potvrdi proslogodisnji uspjeh, sad je to sve pod znakom pitanja na koje ce morati da odgovori trener , igracima se nema sta zamjeriti jer su slusali i tadili ono sto im je naredjivao trener. Djeluje mozda paradoksalno pored 8 pobjeda, ali ovo je Neuspjeh.

Pera Srbija

pre 8 godina

Litvanac uradio Saleta

To je žargonski. Spremio ekipu taktički i psihološki bolje

Šut spolja krompir, posledica spore lopte.

Najsnažniji fizicki na EP. Jedino spolja trojkama smo ih mogli dobiti kao onda spance.

Prljavo igraju, jaki centri sve ko 95.

Hvala za sve

Borili ste se kao lavovi

I bronza je medalja

pre 8 godina

Glavu gore, i dalje ste najprijatnije iznenadjenje u sportu za poslednjih godinu dana kod nas. Nismo bili dobri, ali nismo imali ni srece, vratice se u kvalifikacijama za Rio. Ne okrecite im ledja posle prvog poraza.

mare

pre 8 godina

Svaka cast na velikom uspjehu jer to za razliku od nasih dubidusa je i sretno u borbi za trece mjesto... No, realno je da je litvanski trener pregazio vaseg... Previse se igralo izolacija i previse ispucanih trica a premalo kretanja i ulaza... Litavski trener je pametno duplirao tea a riskirao sa sutom izvana i pogodio... Reket je odlicno bio cuvan a raduljica beskorisan, a bjelica previse carini loptu... Isto tako teo koliko god bio maestralan do sada pokazuje "gubitnicki" mentalitet u kljucnim trenutcima, samo da kazem da nije ovo pljuvanje jer je vrhunski igrac ali treba poraditi mentalno poput dokovica kad najvise treba... Svi pljuju bogdana, ali brate, koliko vam je puta dosada bio prevaga i zabio kljucnih lopti... Iako je fulao, bar je imao muda biti vođa u tom trenutku... Nije proslo, nije ga islo al iskreno niste ni zasluzili. Puno srece u borbi za trece ( iako sumnjam zbog sudaca prvenstveno ) i borbi za rio... Komsija

Мина

pre 8 godina

Не могу мајсторе ником од вас ништа да замерим, али сви сте вечерас били страховито лоши. Сви до једног без изузетка. Ја сам вас бодрила и бодрићу увек па макар губили! Надам се да ћете смоћи знаге за ту бронзу иако ће бити тешко. Оба тима су, што каже Ђуровић, разочарана и то ће бити дефинитивно тежак дуел. Дајте све од себе, шта друго да кажем. Молим само "стручњаке", сус(ј)еде и осталу норанију да нас у широком луку заобиђу, ако немају реч подршке! Толико.

milan

pre 8 godina

Честитка кошаркашима, велики је ово успјех, српска кошарка је европски врх

Arhimed

pre 8 godina

Uzrok poraza je pre svefa Teova "luda glava". Teo je fantastican plamaker i asistent, dobar suter i odlican organizator igre, dirigent koji diriguje celim timom, ali sinoc nije imao svoju noc i to nije problem, problem je bio u tome sto nije "stao na loptu" relaksirao svoje igrace vec ih sa par nerezonskih suteva i ulazom direktno na centra samo pogurao da i oni prave iste greske. Niko u timu nije prelomi jer je svako promasivao i onda imao stegnutu ruku i ili nije uzimao suteve koji su se morali uzeti ili gubio loptu u dodavanju. Iz te negativne spirale nije uspeo ni Bogdanovic kao organizator da nas izvuce jer i on nije imao sutersko vece mada sa njegvom organizacijom smo i dosli u nekakvu polusansu da dobijemo mec.Slobodna bacanja su takodje dobar pokazatelj koliko je ekipa bila stegnuta, a to je potpuno pogresna filozofija jer mi de fakto nismo imali sta da izgubimo u ovom duelu. Litvancima kapa dole jer jesu oni igrali mozda grublje i "prljavije" ali su pozitivno pristupili mecu i pored toga sto sutevi ni njima nisu ulazili oni su odigrali par napada koji su razbijali nasu odranu i tako nam urusili moral. Nije ovo potpuno neocekivano jer ipak kao tim imamo dosta mana koje smo do sada prikrili fenomenalnim igrama pojedinaca,a sada smo sve svoje mane prikazali, a dobre strane su zatajile. Glavu gore nije lose biti ni 4. ni 3. u Evropi a tu nam negde realno i jeste mesto sto ne znaci da nije moglo bolje.

Ig

pre 8 godina

Zar je toliko teško reći i priznati da je neko bolji od nas.
Bolji su bili tokom cele utakmice,bolji su tim.Čak su nam i poklonili nekoliko lopti bez potrebe pa nam i to nije bilo dovoljno.
Naši su se trudili i borili svaka im čast ali je protivnik u istinu bolji.
U revanšu bi bila još veća razlika za njih.

dr mr

pre 8 godina

nemojmo biti stoka i pljuvati sad ove momke...razvalili smo do ove utakmice sve, igrali najbolju kosarku...
danas smo usli kao veliki favoriti i to nas je kostalo, pod velikim pritiskom smo izmasili nemoguce!
glavu gore, momci, vi ste nas ponos!

Fiki

pre 8 godina

Nista momci idemo dalje....poraz boli ma srce htelo da mi stane!!!!Sale hvala sto si kosarku vratio tamo gde joj mesto....ma ljudi mi se ponovo borimo za medalje a meni vise od toga stvarno ne treba!!Glava gore Bogdane i u porazu glava gore.....IDEMO PO BRONZU!!!

papillon

pre 8 godina

@Sasa jokic, 19. septembar 2015 00:04
Kako da trazi tajm-aut kad su promasili drugo bacanje i lopta se odbila kako se odbila.

Steta, naravno, jer nije nas isao sut ni ranije, a bilo je toliko slobodnih pozicija sa trojke Kako smo tanki na postu, na mnoge suteve za tri sau nas i naterali iako je tek nekoliko bilo preko ruke.
Tukli nas toliko da sam se sve vreme bojao tuce. Svakako da je to jos dodatno podiglo nervozu. PAr puta zaista nismo ni srece imali jer nakon odlicnih odbrana lopta padala u ruke Litvancima oko vrha reketa ili recimo kad su ukrali Kalini zivu loptu nakon dobre odbrane u poslednja dva minuta, Erceg bacanja ... Ima previse takvih situacija za ovakav jedan mec, polufinale i plasman na OI.
Odbrana nam je bila uglavnom dobra i cista, ali smo se umarali u napadu jer nemamo kvalitenu peticu. Bjelica je ipak bio za korak ispod ocekivanog nivoa.
Generalno, sada smo usli kao favoriti. To je ta razlika u odnosu na grupnu fazu i proslu godinu. Tada su igrali kao da nemaju sta da izgube, a kad su se pozicionirali kao favoriti, ruke su se malo skratile. Nisu Litvanic cak ni veceras bili bolji kad se sve uzme u obzir, ali pobeda se samo pamti.

krajisnik

pre 8 godina

Ovi u bonusu 7 minuta, mi ne idemo na prodor? Bogdan, sut cijelo prvenstvo, katastrofalno los. Kalina u zvezdi briljirao, sad slobodna bacanja i sut veoma slabi. Ruzniju utakmicu naseg tima nisam vidio nikad. Steta sto bobi nije igrao, ona njegova kucanja....

steni

pre 8 godina

Litvanci nisu pokazi apsolutno nista u ovom mecu, jednostavno je nas ocajan sut presudio (kao da prvi put sutiramo na kos), bice jako tesko protiv francuza, a spanci ima da tuku ove 20 razlike

Milan Djordjevic

pre 8 godina

Pa realno niste bolje mogli. Naišli ste na kvalitet. Kog igrača imamo da iznese teret kad je tesno. Ti nemaš fizičke predispozicije a ni snagu Gasola da sam udješ u reket i poentiraš, a ovi drugi su sve sirovine bez ideja. Da je Bogdan malo stabilniji mogli smo da očekujemo nešto, ali ovako...I ovo je super kakvu ekipu imamo...možda bi Bobi doneo tu prevagu na našu stranu

Kokan

pre 8 godina

Uglavnom smehotresni komentari. Tipa bravo legendo, brate, majstore itd. Teodosic je covek hendikep, pogotovu u osrednjoj ekipi kao sto je nasa, u odbrani gde god da igra. I to nenadoknadivi. U redu krasi ga zavidna kosarkaska inteligencija i na nesrecu nikakve atletske sposobnosti. Koje svih ovih godina nije ni pokusao da popravi za jedan promil. Ne postoji bek koga on moze da cuva! Zato ni nemoze da igra u NBA ni kao epizodista. Inace bi tamo odavno bio- kako bi to izgledalo videli ste u finalu Svetskog .....U staroj SFRJ bi reprezentaciju video na Univerzijadama a mozda ni tada. A ovde je glavni igrac, to samo govori koliko je kosarka potonula. U svakom slucaju odlican uspeh je i ovo.

MILOJICA SRBIN GRADSKI

pre 8 godina

Zasto je vodio Milosavljevica za ovo prvenstvo je bio nepotreban i kada je bio u igri nicemu nije sluzio.O Bogdanovicu netreba trositi reci kako je igrao i na kom nivou citave sezone na ovom prvenstvu je bio jos gori.

Napred

pre 8 godina

Iako sam bio u predinfarktnom stanju gledajuci utakmici, nervirao, drao se... opet kazem bravo momci. Koliko nista nije islo, a izgubili ste samo 3 razlike. Sto je dobro sa onakvom ocajnom igrom u napadu, u odnosu na prethodne. Plus na sve to par sudijskih gresaka.
Da odigrate sad jos 10 puta, mislim da biste 8-9 meceva Vi dobili. Najzalije mi je Milosa jer je u odnosu na onog igraca pre, koji je bio divljak, izrastao u pravog lidera tima, i prosto nije mogao da pokrije nedostatke u ovom mecu.
Jedino sto im na ovom mecu zameram, posebno Bjelici, je to sto nisu imali veca m*da (ma koliko ne isao sut), sto su i kada bi izgradili poziciju, oklevali sa istim. Sutni brate mili...
A ne ne sutnu, pa naprave korake, faul u napadu, bace loptu u aut, itd. Inace da je barem jedan od momaka pored Tea proradio u napadu, ma samo da je licio na neka od prethodnih izdanja, dobili bi ovu utakmicu 7-8 razlike, uz sve ostalo isto kako je i bilo.
I ma koliko se nervirao gledajuci utakmice, kada ne ide, istovremeno znam da skoro nisam uzivao gledajuci nase momke pod obrucima, kao ovu Saletovu druzinu u poslednja dva izdanja.
Pozdrav i napred u nedelju.

v

pre 8 godina

Mislim da nam se dva puta za redom ne moze desiti ovakva utakmica. Dobijamo Francuze za 3.mesto jer su oni mnogo vise pomereni psiholoski od nas

Star

pre 8 godina

Danas je odigrano loše, ali sve što imam da kažem je KAPA DOLA SALETU I MOMCIMA! Iz poraza se uči više nego iz pobede! Samo napred i glavu gore

fles

pre 8 godina

evo ovako nisam hteo da kvarim atmosferu od prvog dana ali ovo je nasa prva jaca tekma od pocetka prvenstva...igranje u grupi sa spanijom i italijom nije pokazatelj nase snage jer se u grupi kalkulise i odmaraju igraci pa belineli protiv nas nula minuta to je primer toga...imali smo srece sto do sada nismo naleteli na jace a to cete videti i u utakmici sa francuskom...a yasto je to tako pa zato sto teo moze da radi sta hoce a da mu selektor recne kaze ,kuzmic je plus za protivnika a markovic ogranicen u napadu .....

vojo

pre 8 godina

ne zameram nista, dali ste sve od sebe...ala vera na ovome do sada...idemo dalje...bice prilika za zlata...imamo buducnost bez obzira na sve i ovaj poraz...u Nedelju odigrajte za svoju dusu i pobedicemo 100%...glavu gore!

pedja, bl

pre 8 godina

Najaci mi je utisak na utakmici, kontra,lopta kod Simona, kao da mu je bomba u rukama, baca je Bjelici, koji je ne ocekuje, i naravno gubimo loptu. E moj Simone.

Labud

pre 8 godina

Ne cude ovakvi rezultati kada se pokusava da se stavi tacka na crno-beli svet. Prosle godine je Partizan bio sampion, i voila, srebrna medalja.

Sale Zemun

pre 8 godina

Iako sam bio u predinfarktnom stanju gledajuci utakmici, nervirao, drao se... opet kazem bravo momci. Koliko nista nije islo, a izgubili ste samo 3 razlike. Sto je dobro sa onakvom ocajnom igrom u napadu, u odnosu na prethodne. Plus na sve to par sudijskih gresaka.
Da odigrate sad jos 10 puta, mislim da biste 8-9 meceva Vi dobili. Najzalije mi je Milosa jer je u odnosu na onog igraca pre, koji je bio divljak, izrastao u pravog lidera tima, i prosto nije mogao da pokrije nedostatke u ovom mecu.
Jedino sto im na ovom mecu zameram, posebno Bjelici, je to sto nisu imali veca m*da (ma koliko ne isao sut), sto su i kada bi izgradili poziciju, oklevali sa istim. Sutni brate mili...
A ne ne sutnu, pa naprave korake, faul u napadu, bace loptu u aut, itd. Inace da je barem jedan od momaka pored Tea proradio u napadu, ma samo da je licio na neka od prethodnih izdanja, dobili bi ovu utakmicu 7-8 razlike, uz sve ostalo isto kako je i bilo.
I ma koliko se nervirao gledajuci utakmice, kada ne ide, istovremeno znam da skoro nisam uzivao gledajuci nase momke pod obrucima, kao ovu Saletovu druzinu u poslednja dva izdanja.
Pozdrav i napred u nedelju.

:((

pre 8 godina

steta, mada se videlo jos od osmine finala da nije to ista ekipa kao prosle godine na svetskom. Nazalost mislim da je ovo pocetak kraja lepih vremena, jos jedna generacija bez zlata

011

pre 8 godina

Uz losu igru, ocajan sut, mali broj poena, puno je kada ti ukradu cist kos Markovica, dosude faul na cistu blokadu Bogdanovica, koji se pretvori u 2 poena, kada Erceg promasi 2 bacanja u najbitnijim momentima, sto mu se bas i ne desava cesto......a na kraju je i pored svega toga moglo i na nasu stranu!

Jooooj, zasto onako poslednji napad? Bilo je dovoljno vremena da se postavi nesto uigrano i neko ostane na cistom sutu, ili se proba sa iznudjivanjem faula uz eventualni kos, a ovako i da smo dali kos ostavili bi im dovoljno vremena za napad!

Bice bolje.....iskreno se nadam! Ipak su pokazali da mogu vise nego sto su i najveci optimisti ocekivali! Selektor bez greske, svaka izmena na mestu, Kalina imao veliki problem u odbrani pa ga je zato drzao na klupi, Milosavljevica uveo i momentalno iskljucio iz igre igraca koji nam je pravio najveci problem. Tea su prebili i udavili, ali je opet bio najbolji, falio je samo jos jedan igrac sa bar pribliznom partijom kao sto su bile prethodne i sve bi bilo drugacije! Na zalost nije ga bilo.

Ne bih da nesto mnogo mudrujem i trazim opravdanje, ali da li je bas morao sudija iz zemlje koja je u finalu, a da ne kazem da su sudije i Francuze prilicno masakrirali, u stvari Spancima dali dobrano vetar u ledja!

Jbga!

Angmar

pre 8 godina

Ubio nas Teodosic!!!Izgleda da je on selektor a ne Djordjevic,radi sta hoce ...Ne mozes bez centra da igras,ova 3 su ispod proseka,Bobi bi ovima dao 20 poena sigurno,jbga
....

ivan nk

pre 8 godina

Djordjevic izgubio utakmicu, a trener Litvanije je cudo od trenera da sa ovako smijesnim timom i sa ovako dekadentnom i ruznom igrom udje u finale, ni kriv ni duzan. Da je imao tim kakav ima SRBIJA, sta bi onda tek uradio, dobio bi 15-20 razlike lagano, i to i kad mu ne bi nesto posebno islo. Ovo je bila jedinstvena sansa da se sa ovim timom dofje do finala i do Olimpijade i da se potvrdi proslogodisnji uspjeh, sad je to sve pod znakom pitanja na koje ce morati da odgovori trener , igracima se nema sta zamjeriti jer su slusali i tadili ono sto im je naredjivao trener. Djeluje mozda paradoksalno pored 8 pobjeda, ali ovo je Neuspjeh.

тоша шумадинац

pre 8 godina

Некада мора и да се изгуби иначе се остали неби ни такмичили главу горе идемо напред идемо у Рио !

dzo

pre 8 godina

Batice..
Zao mi je što ću ovo da napišem.
Nije moje da sve razumem, niti volim da sudim.
Ipak si suma sumarum luzer. Previše velikih utakmica za tebe i nijedna pobeda. Ovo je mozda i uspeh, zavisi kako se gleda. Ipak nijedna titula nije iza tebe. Nista lično, mnogo te poštujem, cenim,volim.. Ali ipak ostaje žal.. Nisi nam doneo nista zlatno.
Pozdrav. Srpska košarka i dalje čeka..

Đorđe

pre 8 godina

Daleko od toga da osuđujem, ili kritikujem, ali mislim da je Đorđević izgubio utakmicu.
Previše je rotirao tokom turnira, nije dozvolio pojedinim igračima da se razigraju. Bogdan je recimo takav igrač da su mu potrebni šutevi, akcije za njega i više minuta na parketu. Đorđević je njegovu ulogu maltene sveo na ulogu Milosavljevića i Simonovića. I taman kad je proradio u 3/4 izašao je iz igre i ušao 3 minuta pred kraj.
Bio nam je potreban razigran igrač u završnici i ako javnost nije, Đorđević bi trebalo da je svestan da Bjelica nije Bodiroga i da Raduljica nema šta da traži protiv dobrih centara. Zato je tokom turnira trebalo da više razigrava Bogdanovića i Nedovića, da ih istrpi u manje neizvesnim utakmicama. Oni gotovo da nisu imali napadački učinak na turniru i videlo se da su nesigurni na kraju i zato mislim da je preterao sa rotacijama. On i Danilović su igrali po 39 minuta i kad je išlo i kad nije. Ok oni su klasa iznad, ali opet je trebalo da se zna ko ima prednost, a ne da 4 minuta pred kraj na parketu budu Marković, Milosavljević, Kalinić i Simonović.
U svako slučaju sve čestitke i velika podrška Đorđeviću da nastavi dalje.

idi begaj

pre 8 godina

Bravo momci....
Vi sto svoju negativnu energiju,zato sto niste platili struju(ili ne znam ti sta) usmeravate ka bilo kom pojedincu reprezentacije,niste jos uvek naucili da zivot nije jedan dan.
Bravo momci!!!!!!Tako se bori za tim,zemlju,drugara.....
Ja sam ponosan na vas!!!!!!

Drvodelja

pre 8 godina

Nikada necu razumeti neke stvari. Kazu neki: "Gde nam je bila kosarka nekada?" Misleci, naravno, na neuspehe poslednjih godina. Zaboravlja se srebro na evropskom i ukradeno srebro na svetskom. Onda slabije odigrano evropsko i nismo uspeli da se kvalifikujemo na OI. Promena selektora i uspeh na svetskom itd. Duda je poprilicno bio uspesan. Za tri godine dve medalja, videcemo kakav ce Saletov bilans da bude. Sale nije smeo da kalkulise u grupnoj fazi, ali nije jasno zasto ne Keselj, pa i Macvan, jer su to trofejni reprezentativci i zasto povredenog Bogdanovica forsirati, a ne recimo nekog pleja. Da, katastrofalno su vodili ututakmicu. Sale i stab. Zar je Simonovic kvalitetniji od Kalinica. Pa Gagic je izmislio kosarku za Raduljicu. Pa Stimac bi bio korisniji u ovoj utakmici od Kuzmica. Nije dobro dva posla, i selektor i trener. Ni za reprezentaciju ni za klub. Pao ima sada dva poprilicno losa centra. Sta bi sa Kaminskim? Na kraju i o korupciji u Fiba, jaci ce da se zastite. Prosle godine Spanci i Amerikanci u dva dela kostura i uvek tako. Ali zato Ameri dan vise pauze. . Podseca u mnogome na svet danas i na ne

dasa

pre 8 godina

Momci hvala vam za sve... U mom svetu vi ste i dalje kraljevi našeg sporta, veliki ljudi i velike ličnosti... Hvala vam do neba za sve, za. Mene ste pobednici

marko_bgd

pre 8 godina

mozda jesi najbolji plej u evropi,ali nikad nikada neces osvojiti...sem titule prvaka rusije i vtb lige...ne omalaovazavam te,ali to je prosto tako,ti nikada neces pehar drzati u rukama

Mirko

pre 8 godina

Tebi decko svaka cast. Bogdan nije kriv on nije u formi a selektor ga forsira 25 minuta na parhetu. A vredjanje inteligencije od strane selektora, Simonovic pre Kalinica... nemam reci. Definitivno on ima neki problem sa Kalinicem
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cordel, 18. septembar 2015 23:24)

---------------
O kakvom Kalinicu pricas ,on bre ne moze da se sastavi na ovom turniru.Slobodno bacanja je sutirao 30%.Ni odbrana ni napad.

Vidim neki pricaju kako nam je Marjanovi falio.Nista nam ni on ne bi pomogao u ovoj utakmici.

Sin Bludimir

pre 8 godina

Igrao sam i trenirao basket pola zivota, naravno ja sam nula da se poredim sa bilo kim ali imam nekog malog iskustva da kazem ovo.
Kako igra Teodosic ja ga je bih zeleo nikad u svom timu.
Sutira trojke kad mu dodje, baca prejake lopte posto misli da je sa druge strane Stiv Nesh da mu cita misli, kad je bitno gubi lopte, zataji kad najvise treba..
Uhvatili on i Raduljica fintu i na tu fintu i po neku od mnogobrojno probanih trojki dobijali luzere. Onda je neko provalio sistem i nismo znali kako da daml kosh...

Ma igra je dno. Bez zezanja, nebitno sto je to polufinale, stil igre svo vreme je dno. Koliko smo mi poena dali sa distance? Nama su poeni trojke, Raduljica i neka polaganja. To nije trajna strategija. Trajna "vrednost" je shut sa distance, ono sto ima recimo Gasol, pa kad nije pod kosem gadja i sa 4 i sa 5 metara.

U nedelju navijam za Fr. Mnogo volim Srbiju i basket, ali mi se gadi nas tim.

Kris Kros

pre 8 godina

Teo nije šampion, svaka njemu čast na želji, ali on ništa u karijeri nije osvojio. Sa Evroligi uvek chokira na final fouru. Danas isto, trojke nigde, i onda dade na kraju kad je gotovo. Ipak je samo jedan Đoković.

Cordel

pre 8 godina

Tebi decko svaka cast. Bogdan nije kriv on nije u formi a selektor ga forsira 25 minuta na parhetu. A vredjanje inteligencije od strane selektora, Simonovic pre Kalinica... nemam reci. Definitivno on ima neki problem sa Kalinicem

Vuk

pre 8 godina

Bjelica dobar igrač malih mečeva..Vrhunski igrač,ali koji je koštao Srbiju finala sa njegovim tapkanjem u mjestu,izgubljenim loptama,soliranjem i silovanjem ka kosu,a odbrani tek..

dzordz karl

pre 8 godina

sad ce svi napljuvati sina budimira,a covek je realan i skroz u pravu.ne mozes pobedjivati ovakve utakmice sa nekim klinackim forama teodosica i ispucavanjem za tri poena celu utakmicu,na to se svodi nasa igra i zaista odvratno i mucno za gledanje igramo,samo sto nam je to prolazilo u prethodnim utakmicama.

Mladen

pre 8 godina

Teo kad bi znao koliko te volim kao coveka i košarkaša igrao bi do kraja zivota za reprezentaciju... Ti si posle Bodiroge nas najbolji kosarkas

Bankar

pre 8 godina

Bjelica je zakazao - da sam na njegovom mestu vezbao bih hvatanje lopte. Bogdanovic - prosto nemam komentar. Da mi cekamo i pitamo se da li ce danas da ga krene ili ne, mislim da je katastrofa. Ostali su bili onako, a Teo najbolji. Zameram im i sto nisu oni tukli litvance, ja bih samarao gde stignem da sam igrao. Prosto deluje mi da su vise grizli od nas. Sudije su nas pokrale pa makar za ova 3 poena ako ne i vise.

Nemanja

pre 8 godina

Uzasna utakmica, raspad sistema. Raduljica je stavljen u dzep, Bogdanovic.kao po obicaju 1-2 trojke i to je to. Bjelica ocaj. Kalina nije ni igrao. Uzas.

Sasa jokic

pre 8 godina

Bilo je pitanje kada cemo biti kaznjeni zbog nepreciznosti.
Problem je i u iskustvu lako igraca, takoni Saleta. Nihe se prodlavio sa izmenama, ni sa tajmingom za tajm aute, da ne pricam za 12 sekundi pre kraja! Tu sectrazi tajm aut i dogovara zadnji napad.
Cinjenica da se Bogdanovic zaleteo da resi utakmicu, govori da ne postoji dovoljno discipline.
Bjelica kada god je trebao da se podigne na sut, on fintu i ulaz, bez koda.
Teo previse na klupi i premalo autoriteta.
Ne moze se osvojiti zlato bez ozbiljnog sutera u timu.
Mislim da smo u kvalifikacijama prosli bolje nego sto smo zasluzili i da je bronza nas maksimum. Mada posle ove utakmice, tesko da cemo pobediti Francusku.
Nemamo pravog lidera, i ocajni smo na suti.

slanina

pre 8 godina

Igrate ceo turnir kako treba! Nemamo najbolje igrace, ali imamo srce! Opet igramo košarku, i hvala vam sto sam uživao u celom turniru! Hrabro za bronzu.

Markoni

pre 8 godina

Djordjeviceva velika greska i propust...nedisciplina Bogdanovica...nije sme on da mu zavrsava zadnji napad i tacka...i da je prosao ulaz i dao koš..bilo bi nerešeno i 6 sekundi do kraja za Litvance...Teodosić je morao da završava...Špancima je Gasol sve završavao zadnjih par minuta...

veerghoen

pre 8 godina

Главу горе Тео. Ти си већ постао део историје. Питао бих Салета зашто је Калинић играо само 7 минута?

ma

pre 8 godina

Za ovakve utakmice, koje su na misice u zavrsnicama, mislim da je tu Macvan u prednosti. Trebalo je da umesto mladog Milutinovog, bude iskusni Macvan. Dobili bi Litvaniju sigurno sa bar 5 poena rzlike, sto je dovoljno za finale.
Ali i ovako nije lose, bice bolje na OI, ako Bog da.

Mile

pre 8 godina

Ljudi, zasto se nije islo na sigurne akcije i barem na spustanje centra ispod obruca 1:1.
Secamo se i Kingsa, kad je bila frka, Divac dobija loptu i igra 1:1.
Igru je trebalo smiriti i preuzeti kontrolu, umesto silovanjem za 3 poena, sto nije islo, usput pokazivalo da tim ima problema.
Losa utakmica, slabo i vodjenja od strane Djordjevica.

i to će proći

pre 8 godina

šta to sad vredi? i 100:0 da pobedite nećete imati ništa od toga. šansa za OI je propuštena i to je to. Litvanci nisu pobedili kvalitetom nego su se jeftinim trikovima promuvali, mi smo dosta grčevito igrali ceo meč i eto... ispod crte: šteta, ali šta sad, pamet u glavu i više opreza sledeći put

Ivan NS

pre 8 godina

Najvise si se trudio od svih. Steta, zao mi je Bogdanovica, ali sa onim sutem 2/13 ne ocekujte vise od polufinala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksis Sanco Panco, 18. septembar 2015 23:25)

Nikada ne žalim siledžije i divlje basketaše, poput Bogdana. Dečko je isključivi krivac, i tačka!!!

mozzmagpieforever

pre 8 godina

Dok ne budemo priznali sebi da Teodosić igra prevaziđenu košarku neće nam biti bolje. Odbranu ne igra, loptu drlja kao Slavnić pre 40 godina, nema dribling, ni izgrađen šut, baš ništa. Samo nerezonske šuteve, dodavanja koje nemaju veze sa zdravim razumom, i neverovatnu količinu negativne energije. Isti je ko Koštunica! Neka Đorđević sada priča o neverovatnoj viziji koju Teodosić poseduje, nije napravio dve dodavanja u toku utakmice!

Labud

pre 8 godina

Ne cude ovakvi rezultati kada se pokusava da se stavi tacka na crno-beli svet. Prosle godine je Partizan bio sampion, i voila, srebrna medalja.

ban

pre 8 godina

Ma i u CSKA si vazda bio gubitnik, navikao si ti na to. Koliko si samo finala izgubio. Ova generacija da se uporedi sa Djordjevic, Divac, Danilovic, Radmanovic, Gurovic. Idi begaj.

Larry

pre 8 godina

Teodosić je večeras pokazao kakva je igračina. Bjelica je podbacio, od njega se očekivalo da nas vuče i kao da nisu bili odlučni u tome ko će da odlučuje u nekim situacijama , da li Beli ili Teo i falio nam je definitivno taj igrač u napadu na koga će ekipa da se osloni. Teova trojka je došla kasno. Definitivno naš najbolji košarkaš koji je dostojan majstor rame uz rame sa starim asovima ove prelepe igre. Beli još treba da radi da bi došao do tog nivoa. Šteta. U svakom slučaju podrška momcima u borbi za treće mesto.

Miloš, CH

pre 8 godina

Prvo; Za sve pljuvace jedno pitanje; Sto ste vi uradili sa vasim zivotima? Ko ste vi??
Drugo; Ajmo da budeno fer i korektni pa da priznamo zasluzeni poraz. Ne razumem bas najbolje u kosarci ali mislim da sudije nisu krive sto nasi su promasili oko 25 suteva za tri. U vecini slucaja nasi igraci su bili potpuno slobodni.
Trece; Kod rezultata 43-42, imamo napad i jos 18 sekundi za taj napad a nas igrac pokusa za tri sa 9 metara. To pokazuje da veceras smo igrali bez glave. Ali sta je tu je, ipak ke to polifinale EP

Buki

pre 8 godina

Sto dizete Teodosica u komentarima u vis i zahvljujete mu na trojci zar nevidite da su on i sale glavni krivci za poraz decko nemoze niti jednog igraca sacuvati a sale litvanci mu u bonusu sest minuta pre krja on netrazi niti jednu akciju za ulaz kako bi sutirli barem slobodnjake ok sta je tuje idemo dalje a i sudije su nam ukrali pet poena ali netreba se zaliti na sudije kada smo sami krivi stvarno su lose odigrali ali idemo dalje treba pruziti momcima podrsku bez obzira na greske kojih je u ovom mecu bilo na izobilje.

blaza

pre 8 godina

Teo brate, najbolji si.Mogu da pričaju sta hoće ali ti si genije i samo tako nastavi. Ovi pljuvaci nek razmisle malo sta pisu.Momci vi ste carevi.Dodje los dan kad nece i to je to.Idemo dalje.

нема шта

pre 8 godina

@Sin Bludimir, mnogo volim Srbiju i basket, mrzim ovaj tim?
Ти буразеру под хитно на конслултације, овај коментар ти је класичан излив шизофреног цепања.

PFC

pre 8 godina

Digni glavu Teo. Nije kraj sveta. Idemo na bronzu.
VI STE SRPSKO ZLATO. Bolje nemamo.
Ajmo narode, budimo ljudi iako smo srbi. Podignimo nase momke. I ovo je super uspeh. I Nole je gubio nekoliko finala. Budite jaki i da pocepamo francuze.
Podrska Saletu i momcima.
Srbija je uz vas momci.

nvxe

pre 8 godina

Bogdan nas je kostao celo EP. Dzaba Markovicu odbrana kad ne moze obruc da pogodi , jako los igrac. Macvan je trebao da ide umesto Milutinova. Raduljica jako los, Kuzmic?!U napadu zivi uzas. Teo je morao da ima loptu u zadnjem napadu, dobili bi.

dragutin

pre 8 godina

Teo je majstor kosarke i lepo je objasnio nismo trebali da se bijemo sa njima nego da se nadigravamo i trazimo pas vise.Zadnja dva meca smo dobili na misice cak i ovaj umalo ali nije to ona igra sa kojom se dobija.Ja licno ocekujem da nas Francuzi ociste 20 razlike posto je konacan psiholoski raspad neminovan posle ovakvog poraza.Bronza bi bila pravo cudo po meni.

El lobo

pre 8 godina

Tko visoko leti, nisko pada :)
(croat, 18. septembar 2015 23:21)

Bratac, jel si ti gledao turnir? IV mesto, naspram ispadanja u 1/8 finala sa 20 razlike od tima koji smo mi pobedili sa 13. Ispadanje na jedva u 1/2 finalu, naspram nikakvog učinka. Ako ti je utešna nagrada što Srbija nije osvojila medalju, to je pomalo tužno ...

Dartanjan

pre 8 godina

Svaka cast momci, igrali ste i borili se. Negde je zakazalo, po meni, Djordjevic danas nije dobro vodio ekipu, i nije je pripremio za partiju saha koju su Litvanci nama spremili. Uspeh je svakako uci medju 4 najbolje reprezentacije, ali... Ocekivalo se vise, mozda novinari, mozda uspesi drugih sportista, mozda rezultat od prosle godine, ali na zalost... Njje to bilo realno. Kao sto je Pesic rekao "Evropsko prvenstvo je svake druge godine, nastavite da trenirate..."

Nikola

pre 8 godina

Preko njega smo primili 30 poena, sta ga hvalite toliko? Kako smo od Turske izgubili ono cuveno polufinale? Arslan i Tundzeri nas razbili jer ih je on cuvao, a sada ovi igraci Zalgirisa! Dobar je ali ne igra odvranu tako da ima isti ucinak ko Milosavljevic. Evropska kosarka je jako pala kada Kalinic vredi 1m€ a Macijulis je kao neki igrac.

:((

pre 8 godina

steta, mada se videlo jos od osmine finala da nije to ista ekipa kao prosle godine na svetskom. Nazalost mislim da je ovo pocetak kraja lepih vremena, jos jedna generacija bez zlata

satelit

pre 8 godina

Zasluzen poraz! Igrali ste U RITMU Litvanije... Dobise nas jedino kako su mogli! ZLO mi je,aj bar OI da izborimo na kvalifikacionom turniru-pa tamo medalja!

i porazi su deo sporta

pre 8 godina

Bogdan je išao srcem, hteo je da bude junak. Svako od nas je kao klinac sanjao da bude junak i reši utakmicu, zato Bogdanu ni malo ne zameram. Ima vremena da nauči da utakmice ne rešava volja da se bude junak nego hladna glava.

marko

pre 8 godina

Teo, danas su ga napadali na prodoru kako su hteli. Zato i nisu šutirali više od 14 trojki, jer su više probijali kad je Teo bio u igri. Trener Litvanija nadigrao Saleta smo tako.

slavica

pre 8 godina

Pa nije smak sveta i ovo je super. Procicete turnir I bicete u Riu. Nije bilo vase vece, ljudi ste.
Hvala za sve sto ste uradili i sto cete raditi narednih godina za nasu Srbiju.

Placljivko

pre 8 godina

Sutra su velike sanse da gubimo od Francuza,oni besni i tuzni kako su prosli juce i zele da pred svojima budu barem na postolju,a mi smo posle ovogo ''unistili'' ja mislim volju za tom bronzom.

A sto se tice Spanije,takodje sve reseno,a ukoliko Spanci budu pobedili sa preko 14 razlike,oticicu u WC i ima dobro da se isplacem.

Moze neko da mi objasni koje ce reprezentacije ici u Rio? Oce li biti neke kvalifikacije? Jel imamo neke sanse?

Lena

pre 8 godina

Srce će mi puknuti ali jako loše smo odigrali. Jako loše. Uopće Litvanci nisu bili tako dobri, jako su grešili, mnogo izgubljenih / poklonjenih lopti... Ali kod naših ništa, ali baš ništa nije funkcioniralo... Teodosić je igrao kako-tako ali ne može on sam... Slaba koncentracija. Srljanje u napadima. Bezvezno forsiranje šuta za 3 poena. Stali su i Bjelica i Raduljica i Erceg... :(((( Đorđeviću se nije dalo ni koristiti tajmaut na kraju...

pozitivac

pre 8 godina

Dok ovo pišem, u kući je tišina kao da je ne daj Bože neko umro. Znam da ovaj poraz boli najviše njih same a onda i sve nas ali ne mogu da budem ljut na momke koji su nas do juče činili sretnima. Tužan sam a u isto vrijeme i srećan, što imamo u ovim teškim vremenima nekoga ko ce nas usrećiti. Tu mislim i na košarkaše koji danas nisu imali sreće, sljedeći put će biti bolje, siguran sam. Sad samo opusteno i igrajte kako znate protiv Francuske. Ja sam jednom u osnovnoj školi bio medju prvih četiri u nosenju jajeta u kašici pa sam letio a ne momci koji su u prva četiri mjesta na evropskom prvenstvu! Idemo dalje!

Navijač

pre 8 godina

Glavu gore, Teo! Hvala vam, momci što ponosno nosite nacionalni dres. Donesite bronzu kući, ovo je veliko iskustvo i za selektora i za čitavu reprezentaciju - posle ovog prvenstva ste mnogo jači nego pre njega.

NS

pre 8 godina

Teo koliko je dobar i lucidan, toliko i ume da bude los za tim. Los u odbrani kroz celu karijeru i litvanci su ga tu ubili, Nepotrebna ispucavanja, i kada je bitno obicno odigra losu utakmicu. Kada je otisao iz OLimpijakosa ovi su posle uzeli dve titule eurolige. Dodje u CSK gde nema loseg igraca i ovi posto su predhodno uzimali titule eurolige nista sa njim ne urade . Dodju do final fora ali tamo obavezno gube. Sve ovo nije slucajnodefinitivno.

ogdan

pre 8 godina

Svaka cast momcima, ali svaka tebi cast. Da tebe nema ne bi mi nijednu medalju videli od 2002. I redovno dolazis i (do prosle godine) brutalno te pljuju po komentarima, ono nestvarno, a ti i pored toga (siguran sam da ne citas komentare ali si ipak nacuo kakvo je raspolozenje prema tebi nase prepametne nacije) gines i dajes sve od sebe. Nisi ti kric sto posle udvajanja i verovatno faula nemas kome loptu dati. Ali, ne kazem, i momcima svaka cast. Bogdanu samo zameram na drskosti da lose odigrano prvenstvo opere preko "nasih" ledja uzimajuci zadnji sut, da ispadne covek heroj i sve super. Nije Bogdan kriv sto ga svi uzdizu ako da eventualno jednu trojku po utakmici na 25+ minuta. Uglavnom, zao mi je ako ova generacija ne iskoristi Tea dok je jos tu da uzme jos koju medalju. Jer kad ode...

kosarkas

pre 8 godina

Nema veze Teo dali ste sve od sebe u to sam ubedjen al jednostavno nije islo nije nikog htelo nije imao ko da povuce i to je to.Istina da su Litvanci odigrali takav bunker i takvu odbranu da ni Nemci bolji ne bi napravili (mislim na vojni Nemacki bunker) pa ni nije bilo drugog resenja osim suta.Bogdana nije htelo i to je to.Samo opusteno i hrabro na bronzu bice balkona.

Milan

pre 8 godina

OK, mozda je ovo i realan domet ovakve ekipe, za utakmice kada se "bije", kada se igra na snagu nedostajao je Marjanovic i mozda jos po neki igrac.
Momcima koji su igrali ni reci zamerke, borili su se za Srbiju kako dolikuje. Najvaznije je da odemo u Rio, po mogucnosti kompletni, bronza je potpuno nevazna i treba odigrati za svoju dusu.

нема шта

pre 8 godina

Овај момак обожава и живи да игра за своју земљу. Делује као флегма, то је само споља. Огроман емотивац. Ниједно окупљање није одбио. Долази полуспреман, повређен, само он зна како издржава. Дође обиђе своје на 3-4 дана и то је све.
Људино, легендо, поносу нашег града, хвала ти! Морамо даље, храбро са Французима, па шта буде. Медаља је медаља, олимпијада нек' буде награда за све. Воли вас Србија!

zoran

pre 8 godina

Uspeh je i cetvrto mesto jer sigurno gubimo bronzu.Ocigledno da forma tima nije dobro projektovana I ocito da je u padu sto se moze zakljuciti po igrama protiv Finske i Ceske.Vrhunac forme celog tima bio je u grupnoj fazi kada smo briljirali, a opste je poznato da se takva forma ne moze dugo odrzati.Veliki stratezi na ovakvim takmicenjima nisu bas sretni kad im tim gazi sve pred sobom u pocetnoj fazi jer to znaci pogresno tempirana format.No Sale ce to nauciti jer hvala Bogu ima i od koga.

marko_bgd

pre 8 godina

mozda jesi najbolji plej u evropi,ali nikad nikada neces osvojiti...sem titule prvaka rusije i vtb lige...ne omalaovazavam te,ali to je prosto tako,ti nikada neces pehar drzati u rukama

Ig

pre 8 godina

Zar je toliko teško reći i priznati da je neko bolji od nas.
Bolji su bili tokom cele utakmice,bolji su tim.Čak su nam i poklonili nekoliko lopti bez potrebe pa nam i to nije bilo dovoljno.
Naši su se trudili i borili svaka im čast ali je protivnik u istinu bolji.
U revanšu bi bila još veća razlika za njih.

Pixi

pre 8 godina

Jeste težak poraz. Da je bar neka od onih promašenih trojki bila u košu....
Šta da se radi, moglo je bolje. Pozdrav našim košarkašima. Želim im da bistre glave uđu u naredni meč.

StefanBU

pre 8 godina

Mnogo nam je falio centar, Raduljica nije u formi, Kuzmicu fale utakmice. Dosli smo do polufinala samo zato sto imamo TIM, igrali smo najlepsu kosarku. Ali sem Tea mi nemamo dominantnog igraca. Bjelica je blizu ali nije to taj nivo. Mozda da je Krle ove godine igrao, i Bobi bili bi mocni i pod kosem. Da smo otisli u finalu i tamo bi nas Gasol gazio pod kosem.

Sta je tu je... Ja sam se nadao da cemo opet biti zlatni i da u tom naletu stvaramo neke nove zvezde.

Kako god vi ste nas ponos!

Manojlo

pre 8 godina

Svaka čast na odbrani ali košarka je ipak šuterski sport.Bar je tako bilo dok je selektor bio Pešić. U svakom slučaju čestitke našim košarkašima na dobrom nastupu na ovom prvenstvu.

ivan nk

pre 8 godina

Djordjevic izgubio utakmicu, a trener Litvanije je cudo od trenera da sa ovako smijesnim timom i sa ovako dekadentnom i ruznom igrom udje u finale, ni kriv ni duzan. Da je imao tim kakav ima SRBIJA, sta bi onda tek uradio, dobio bi 15-20 razlike lagano, i to i kad mu ne bi nesto posebno islo. Ovo je bila jedinstvena sansa da se sa ovim timom dofje do finala i do Olimpijade i da se potvrdi proslogodisnji uspjeh, sad je to sve pod znakom pitanja na koje ce morati da odgovori trener , igracima se nema sta zamjeriti jer su slusali i tadili ono sto im je naredjivao trener. Djeluje mozda paradoksalno pored 8 pobjeda, ali ovo je Neuspjeh.

Jaa

pre 8 godina

Uzasna utakmica, raspad sistema. Raduljica je stavljen u dzep, Bogdanovic.kao po obicaju 1-2 trojke i to je to. Bjelica ocaj. Kalina nije ni igrao. Uzas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nemanja, 18. septembar 2015 23:24)

Bogdan je imao 9 poena, 3 asistencije isto kao i Teodosic ali bey izgubljenih lopti... Valjda je Teodosić vođa ekipe i treba da preuzima odgovornost a ne ostaviti povređenog Bogdana da šutira pošto nikone sme..

milan

pre 8 godina

Biti u cetiri sa jednim vrhunskim bekom - Teodosicem, jednim igracem odbrane Markovicem i osrednjim klupskim igracima tipa Bogdanovica, Nedovica i Milosavljevica nije lose. Nekada smo na krilu imali Bodirogu, a danas Kalinica i Simonovica?! Mi dve godine USPESNO foliramo konkurenciju da imamo ne znam kakav tim i krijemo svoje slabosti. Ali veceras, na ostru igru Litvanaca
koji su odvojili Teodosica od ostatka tima,pokazalo se da mi nemamo VINERA. Da niko sem naseg pleja niti moze ni ima srca da zabije. Znaci, imamo rezultate DALEKO IZNAD OBJEKTIVNOG KVALITETA IGRACA. Otuda nemam sta da kazem Đorđevicu - on bolju dvojku od Bogdanovica nema, a tom istom Bogdanovicu Obradovic u Feneru dozvoljava maskimalno do pet pokusaja za trojku. Nedovic je u Valensiji igrao desetak minuta po mecu.
Erceg je u 30 godini debitant u reprezentaciji i nije viner. To su sve CINJENICE. Od nas su bolji i Grci, ali srecom nismo njih dobili u cetvrtfinalu, jer bismo jos tada ispali. Francuzi ce da dobiju nedelju lako i ubedljivo, sve drugo je zavaravanje.

Skocko iz Slagalicu

pre 8 godina

Ljudi,mozda smo bolji tim,tj sigurno smo bolji od njih
ali ovo kako ste veceras igrali je sramota.
oni borbeni,trce ,a vi kao neki amateri setnja po teren u napad niko da se izvuce,da potrci nego sve neka setnja bezveze.
zasluzeno smo izgubili
o sudijama i sudjenju ne treba da se trose reci,litvancima je dozvoljeno da igraju grubo celu utakmicu sto su oni iskoristili ovo je kosraka svaki mali kontakt je dovoljan da poremetis protivnickog igraca,spanci su im dozvolili tako da igraju oni su to iskoristili.
kosarka polako postaje kao i fudbal.tuga.

ma da

pre 8 godina

@croat
Susjed, a kako je hrvatska igrala? Nek si ti meni ziv i zdrav, vi ste davno ispali, mozda ti nisu javili 20 razlike od Česke. Momci ponosni smo na vas!!!! Ajmoooo u nedjelju po medalju!

LOL

pre 8 godina

Djordjevic koji je sutirao trojke kao igrac je uspesno doveo tim Srbije do tacke gde ceo tim sutira sve gore i gore.

Svaka cast ali znamo da svaki tim mora imati losu utakmicu kad tad, u nasem slucaju to je bilo sada u polu finalu. Naravno to ne znaci da Litvanija nije zasluzila pobedu, naprotiv njihova pobeda je cista ovde i zelim im sve najbolje u finalu.

v

pre 8 godina

Mislim da nam se dva puta za redom ne moze desiti ovakva utakmica. Dobijamo Francuze za 3.mesto jer su oni mnogo vise pomereni psiholoski od nas

igor

pre 8 godina

Ovde neki pljuvaci pisu kada je Teo dao trojku da je bilo gotovo jer nije bilo gotovo. Gotovo je bilo kada je loptu uzeo Bogdanovic vezalj jer ovo nisu nase sudije.Posljednju loptu igra najbolji igrac Teo ili na Bjelicu .CAO.

dzo

pre 8 godina

Batice..
Zao mi je što ću ovo da napišem.
Nije moje da sve razumem, niti volim da sudim.
Ipak si suma sumarum luzer. Previše velikih utakmica za tebe i nijedna pobeda. Ovo je mozda i uspeh, zavisi kako se gleda. Ipak nijedna titula nije iza tebe. Nista lično, mnogo te poštujem, cenim,volim.. Ali ipak ostaje žal.. Nisi nam doneo nista zlatno.
Pozdrav. Srpska košarka i dalje čeka..

Milan Djordjevic

pre 8 godina

Pa realno niste bolje mogli. Naišli ste na kvalitet. Kog igrača imamo da iznese teret kad je tesno. Ti nemaš fizičke predispozicije a ni snagu Gasola da sam udješ u reket i poentiraš, a ovi drugi su sve sirovine bez ideja. Da je Bogdan malo stabilniji mogli smo da očekujemo nešto, ali ovako...I ovo je super kakvu ekipu imamo...možda bi Bobi doneo tu prevagu na našu stranu

cccc

pre 8 godina

@ croat
" prijatelju" , o vasim padovima se moze napisati roman! Samo da mi je znati zasto li si gledao utakmicu kada nas vec toliko mrzis? Zapravo Vi ste jedino u tome i dobri,mrznji,to Vam bas ide od ruke! Od svog balvana u oku ti nasao da trazis nasu trunku?! Ne valja ti ta matematika...

Stiven Džerard

pre 8 godina

Croat
Alo susjed jer još osećaš posledice Češkanja na -21 opasno je to udari čoveku na mozak i moraš ranije otići doma spreman il ne kužiš or not?

Nik Sloter

pre 8 godina

Momci idemo dalje, hvala vam za sve sto ste uradili do sada. Da su usle 2 trojke od one 22, ali nisu i to je sport... Ako treba da igrate kao Litvanci da bi pobedili onda nemojte...
Sto se selektora tice - ja sam '69 godiste, partizanovac i za mene je Sale Djordjevic jedan od 10 najboljih sportista svih vremena (on, Dzordan, Bubka, Karl Luis...) i to nijedan glupi komentar ovde ne moze da promeni...

Zex

pre 8 godina

Ljudi, polufinale nije mala stvar, ali jeste strasno izgubiti od ekipe kojoj je Jonas Maciulis najbolji igrac. Mislim da je malo i preterano sa time da smo TIM, to je super, ali moraju da se znaju prioriteti, ko resava i kada. Takodje, nedopustivo je da Reinaltas Seibutis 2 puta polaze u kos na 3 minuta pred kraj....niko me ne moze ubediti da to ozbiljna ekipa sme da dozvoli....

masinac bez cenzure

pre 8 godina

kako je meni zao sto ovog dobrog momka ovoliko nece. Sve najbolje Teo ziv i zdrav bio, dace Bog da uzmes ili evroligu ili titulu sa reprezentacijom

Anonimus

pre 8 godina

Jedina stvar koju bih mogao da zamerim ovim momcima jeste šut za 3 poena. Tokom celog turnira procenat šuta za 3 im je očajan, a oni uporno pokušavaju. Kad vidiš da te neće menjaj taktiku. Naravno u nedelju bodrimo naše

Kokan

pre 8 godina

Uglavnom smehotresni komentari. Tipa bravo legendo, brate, majstore itd. Teodosic je covek hendikep, pogotovu u osrednjoj ekipi kao sto je nasa, u odbrani gde god da igra. I to nenadoknadivi. U redu krasi ga zavidna kosarkaska inteligencija i na nesrecu nikakve atletske sposobnosti. Koje svih ovih godina nije ni pokusao da popravi za jedan promil. Ne postoji bek koga on moze da cuva! Zato ni nemoze da igra u NBA ni kao epizodista. Inace bi tamo odavno bio- kako bi to izgledalo videli ste u finalu Svetskog .....U staroj SFRJ bi reprezentaciju video na Univerzijadama a mozda ni tada. A ovde je glavni igrac, to samo govori koliko je kosarka potonula. U svakom slucaju odlican uspeh je i ovo.

Arhimed

pre 8 godina

Uzrok poraza je pre svefa Teova "luda glava". Teo je fantastican plamaker i asistent, dobar suter i odlican organizator igre, dirigent koji diriguje celim timom, ali sinoc nije imao svoju noc i to nije problem, problem je bio u tome sto nije "stao na loptu" relaksirao svoje igrace vec ih sa par nerezonskih suteva i ulazom direktno na centra samo pogurao da i oni prave iste greske. Niko u timu nije prelomi jer je svako promasivao i onda imao stegnutu ruku i ili nije uzimao suteve koji su se morali uzeti ili gubio loptu u dodavanju. Iz te negativne spirale nije uspeo ni Bogdanovic kao organizator da nas izvuce jer i on nije imao sutersko vece mada sa njegvom organizacijom smo i dosli u nekakvu polusansu da dobijemo mec.Slobodna bacanja su takodje dobar pokazatelj koliko je ekipa bila stegnuta, a to je potpuno pogresna filozofija jer mi de fakto nismo imali sta da izgubimo u ovom duelu. Litvancima kapa dole jer jesu oni igrali mozda grublje i "prljavije" ali su pozitivno pristupili mecu i pored toga sto sutevi ni njima nisu ulazili oni su odigrali par napada koji su razbijali nasu odranu i tako nam urusili moral. Nije ovo potpuno neocekivano jer ipak kao tim imamo dosta mana koje smo do sada prikrili fenomenalnim igrama pojedinaca,a sada smo sve svoje mane prikazali, a dobre strane su zatajile. Glavu gore nije lose biti ni 4. ni 3. u Evropi a tu nam negde realno i jeste mesto sto ne znaci da nije moglo bolje.

bane

pre 8 godina

Ja ne mogu da prezalim onaj poklon koji smo dobili a nismo stigli da sutnemo na kos na dva razlike za njih. Trebalo je Teo opet da proba. Kukuuuuuu

hudbje

pre 8 godina

I kada se gubi i kada se pobedjuje (a pobedjujete cesto), vi ste ponos svih nas. Hvala Milose! Hvala momci! Glavu gore i ponosno napred. Vi ste igrali i pobedjivali, ovu smo izgubili (ne vi, nego svi mi zajedno - ginuli ste na terenu, nije islo, ima jeb***ih dana u svacijem zivotu). Jedan tim, jedna dusa, ostajmo zajedno. I u pobedi i u porazu.

Milos

pre 8 godina

Zivot ide dalje, glavu gore. Znam da je glupo reci sta nam je falilo na ovoj utakmici. Odbrana dobra, ali je zbog nekih losih ispadanja izgledala veoma lose. Napad, sta reci, protivnik veoma agresivan, falio igrac koji voli kontakt, utakmica dusu dala za Macvana i njegove koseve bez igre. Ne zelim da neko misli da zameram Djordjevicu sto ga nije zvao, samo iznosim utisak kakav profil igraca nam je falio na ovoj utakmici... Ali bice bolje, evo, vec u nedelju...

Angmar

pre 8 godina

Ubio nas Teodosic!!!Izgleda da je on selektor a ne Djordjevic,radi sta hoce ...Ne mozes bez centra da igras,ova 3 su ispod proseka,Bobi bi ovima dao 20 poena sigurno,jbga
....

ivan nk

pre 8 godina

Djordjevic izgubio utakmicu, a trener Litvanije je cudo od trenera da sa ovako smijesnim timom i sa ovako dekadentnom i ruznom igrom udje u finale, ni kriv ni duzan. Da je imao tim kakav ima SRBIJA, sta bi onda tek uradio, dobio bi 15-20 razlike lagano, i to i kad mu ne bi nesto posebno islo. Ovo je bila jedinstvena sansa da se sa ovim timom dofje do finala i do Olimpijade i da se potvrdi proslogodisnji uspjeh, sad je to sve pod znakom pitanja na koje ce morati da odgovori trener , igracima se nema sta zamjeriti jer su slusali i tadili ono sto im je naredjivao trener. Djeluje mozda paradoksalno pored 8 pobjeda, ali ovo je Neuspjeh.

Beleg

pre 8 godina

Ti dečko, ti si fantazija. Ni sekund ti ne bih zamerio kad bi sutra rekao Odustajem, neću da igram sa ovim levatima. Ne, ne mislim da su naši levati, ali da budeš toliko lud da poslednji loptu ne daš Magiji, ja stvarno ne razumem.
Svaka čast.

Tribislav

pre 8 godina

KO VISOKO LETI, NISKO PADA. Poleteli su naši previše i kao i uvek nam se to obilo o glavu. Uopšte Litvanci nisu bili dobri, koliko smo bili losi. Moze se protiv Spanije, Francuske, Litvanije u bilo koje doba, ali protiv MENTALITETA se ne moze nikad.

MILOJICA SRBIN GRADSKI

pre 8 godina

Zasto je vodio Milosavljevica za ovo prvenstvo je bio nepotreban i kada je bio u igri nicemu nije sluzio.O Bogdanovicu netreba trositi reci kako je igrao i na kom nivou citave sezone na ovom prvenstvu je bio jos gori.

Davidoff

pre 8 godina

Šta li si rekao u svlačionici Bogdanoviću?Nekad se znalo ko uzima najvažnije šuteve , pogotovo odlučujuće...Danas svako želi da bude heroj , a to ne ide tako lako...

znanje-imanje

pre 8 godina

Kakva katastrofalna anti-utakmica. Srećom ova generacija Litvanije veze nema s košarkom, nego su sve same drvoseče. Da nije tako, da smo igrali sa Španijom ili Francuskom izgubili bi 30 razlike. Ovako čim bi poveli Litvanci nisu znali šta dalje. Dali su nam jedno 10 prilika da ih preteknemo i pobedimo. Ma samo da je Bogdanović zadnji ulaz jedan na jedan dao koš a ne lošu faul inscenaciju pobedili bi, i ovako katastrofalni...
Potpuno je neshvatljivo da se košarka igra kao ispucavanje trojki. Čini mi se da sam izbrojao 4 zajedničke akcije u prve 3 četvrtine i 6-7 spuštanja na centra gde smo iskoristili to 3 puta. Ali trener ne može ništa da uradi kada mu u jednoj utakmici odjednom podbace ama baš svi igrači. Naravno da kad je tako onda zlom magijom i sudije dosude 5-6 puta pogrešno protiv nas...
Nismo imali ama nijednog igrača da veže 2-3 dobra napada i nismo zaslužili finale. Isto važi i za naše i njihovo izvođenje slobodnih bacanja. A lakše bi igrali finale sa Španijom nego što ćemo za treće mesto protiv 2 Francuza i onih još deset.
Čekao sam od početka do kraja da razumem zašto je Đorđević pozvao ne jednog nego čak dva nedovršena centra. Ostaje mi to misterija jer ih svejedno nije ni koristio... A upravo na ovoj utakmici se najbolje videlo koliko jedan u tuči odličan a za razliku od ovih i već iskusan Vladimir Štimac fali. Sa njim jednim koji bi više koristio umesto ova dva koje nije, Kuzmića i Milutinova, imao je mesta i za još nekog realno upotrebljivog igrača.

mi svi mladi sportisti tetovaze oziljci

pre 8 godina

Doktore kosarke. Onu trojku na kraju mogu da sutnu samo najhrabriji! Maestralan si bio celo prvenstvo. Tacka.

Neko iz Banata

pre 8 godina

Bogdan je zas*ao ,ali vratice on to nama,tako se postaje igrac,a Kalina je po nekim informacijama imao neku povredu tokom dana,bio i na snimanju.Cinjenica je da smo bili slabi na centarskim pozicijama kroz citavo prvenstvo iako mislim da je Raduljica izvukao maksimum.Stasace Milutinov i Jokic pa cemo dominirati.U svakom ja sam zadovoljan iako smo ovo trebali dobiti ,slobodna bacanja i oni nepriznati poeni Markovica(koji je realno nas najbolji igrac na prvenstvu) i Tea utakmica bi otisla u drugom smeru.Sad treba izboriti Rio ,pa da ih gledamo i sledeceg leta.

Mare,NS

pre 8 godina

Sra reci.
Najmanje desetak `otpadaka`(skokove ne racunam) nismo pokupili ispod naseg kosa,poklanjajuci im nove napade.
Slobodna bacanja,zasto tako lose OPET?
Silovanje trojki razumem,to smo mi,nekad upali,nekad ne upali.
Nepotrebni,po svaku cenu,ulasci pod kos,bez povratne lopte i ideje.
Ne razumem Bogdana i pretposlednji napad.
Bolje da je sacekao i sutirao trojku za pobedu,ako udje-udje,nego da ide na polaganje za produzetke,kao muva bez glave.

Njima svaka cast,niko im nije blistao(a sta tek reci za nase),ali pobedio je bolji, snalazljiviji i srecniji tim danas.

Do danas smo imali priliku,posle svakog meca da pricamo o tome,koji je nas igrac bio najbolji.
Objektivno,danas su svi bili ocajni,ne bih nikog izdvajao posebno.

Nije kasno da se uzme medalja,Francuzima je jos teze,jer su izgubili dobijenu utakmicu,a mi realno,nismo bili ni blizu.
Sta se desilo posle 43:40 za nas i kako je doslo do 0:12 posle toga,to je pitanje za selektora?

ako nikako onda posteno

pre 8 godina

Teo je doktor kosarke i nemate pravo pljuvati po njemu.iako je Kanieitis igrao cijelu utakmicu kao vas sesti igrac sa mnostvom nerezonskih odluka,ubio vas je sut za tri poena i nemoc Raduljice protiv Valanciunasa,takodjer i slobodna bacanja vam nisu bila na nivou.zadnji napad mora ici na Bjelicu ili Tea koji su top igraci a ne na "imam puno samopouzdanja" Bogdanovica.sretno protiv francuza iako ce biti strasno tesko.

fles

pre 8 godina

evo ovako nisam hteo da kvarim atmosferu od prvog dana ali ovo je nasa prva jaca tekma od pocetka prvenstva...igranje u grupi sa spanijom i italijom nije pokazatelj nase snage jer se u grupi kalkulise i odmaraju igraci pa belineli protiv nas nula minuta to je primer toga...imali smo srece sto do sada nismo naleteli na jace a to cete videti i u utakmici sa francuskom...a yasto je to tako pa zato sto teo moze da radi sta hoce a da mu selektor recne kaze ,kuzmic je plus za protivnika a markovic ogranicen u napadu .....

danilo

pre 8 godina

Svaka čast na borbenosti, bacali su se za svaku loptu, ginuli, ali jednostavno nije išlo dovoljno da bi se dobili Litvanci, spremni da poginu.
Skoro je nemoguće držati vrhunsku formu dve nedelje i igrati 8 utakmica savršeno; pokazali smo i Francuzi i mi.
Ova ekipa sa Bobijem jeste favorit za medalju na OI, a medalja na OI vredi bar tri medalje sa evropskih prvenstava.
I na kraju, ne bimožda bilo pravedno da smo i ovde šampioni jer ovo leto je za sprotsku Srbiju kao iz snova.
A imaju i druge nacije valjda pravo na malo radosti?

mlad, zelen a nadmen..

pre 8 godina

Nadam se da je Sale naucio veceras nesto od svojih iskusnih kolega iz Litvanije i Spanije, forma se ne tempira za vreme igranja u grupi vec kasnije kada je najvaznije. Nasi su veceras izgledali potpuno istroseno i fizicki i psihicki.

sonja

pre 8 godina

Iš Hrvati sa ove vesti.
Sport je i sreca. Danas je nismo imali. Neko mora i da izgubi. Ali imamo jos jednu tekmu, moramo biti najbolji sto mozemo. Zaboravite na ovo danas.

Igor

pre 8 godina

Teo, srbine...glavu gore!...Odlicna odbrana iz nekog razloga danas nije presla u napad...nestvarno smo zatvorili LItvaniju u sutu...no nasih barem 10 otvorenih nije uslo...umor, nedostatak koncentracije...sta god...odlicna odbrambena tekma, bas jaka sa obe strane...nekada eto, ipak pukne samar kao poraz...

rosa u podne

pre 8 godina

Markovic je bio fantastican u odbrani.

Nije mi jasno zasto je Kalinic malo igrao. Simonovic dobro brani, ali Kalina igra u oba smera. Osim toga mogli su obojica da igraju. Pretpostavljam da je povredjen, Sale je sa njima, zna valjda bolje od mene, foteljasa.

Pokazalo se da i pokretljiviji Erceg zadaje vece problem centru Litvanaaca od Raduljice.

Mislim da je forma tempirana da bude na vrhuncu odmah na pocetku, zbog teske grupe. Ideja je verovatno bila da se mora proci grupa, dobiti nesto slabiji protivnik u prvoj eliminacionoj, a posle kako bude. Posle su igrali sve slabije i slabije. Ne zameram, bilo je bitno obezbediti makar kvalifikacije za olimpijske igre.

mozzart

pre 8 godina

Moze neko da mi objasni koje ce reprezentacije ici u Rio? Oce li biti neke kvalifikacije? Jel imamo neke sanse?
(Placljivko, 18. septembar 2015 23:27)

Direktno idu Španci i Litvanci. U kvalifikacije idu ekipe od 3. do 7. mesta.

Mirko

pre 8 godina

Tebi decko svaka cast. Bogdan nije kriv on nije u formi a selektor ga forsira 25 minuta na parhetu. A vredjanje inteligencije od strane selektora, Simonovic pre Kalinica... nemam reci. Definitivno on ima neki problem sa Kalinicem
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cordel, 18. septembar 2015 23:24)

---------------
O kakvom Kalinicu pricas ,on bre ne moze da se sastavi na ovom turniru.Slobodno bacanja je sutirao 30%.Ni odbrana ni napad.

Vidim neki pricaju kako nam je Marjanovi falio.Nista nam ni on ne bi pomogao u ovoj utakmici.

Drvodelja

pre 8 godina

Nikada necu razumeti neke stvari. Kazu neki: "Gde nam je bila kosarka nekada?" Misleci, naravno, na neuspehe poslednjih godina. Zaboravlja se srebro na evropskom i ukradeno srebro na svetskom. Onda slabije odigrano evropsko i nismo uspeli da se kvalifikujemo na OI. Promena selektora i uspeh na svetskom itd. Duda je poprilicno bio uspesan. Za tri godine dve medalja, videcemo kakav ce Saletov bilans da bude. Sale nije smeo da kalkulise u grupnoj fazi, ali nije jasno zasto ne Keselj, pa i Macvan, jer su to trofejni reprezentativci i zasto povredenog Bogdanovica forsirati, a ne recimo nekog pleja. Da, katastrofalno su vodili ututakmicu. Sale i stab. Zar je Simonovic kvalitetniji od Kalinica. Pa Gagic je izmislio kosarku za Raduljicu. Pa Stimac bi bio korisniji u ovoj utakmici od Kuzmica. Nije dobro dva posla, i selektor i trener. Ni za reprezentaciju ni za klub. Pao ima sada dva poprilicno losa centra. Sta bi sa Kaminskim? Na kraju i o korupciji u Fiba, jaci ce da se zastite. Prosle godine Spanci i Amerikanci u dva dela kostura i uvek tako. Ali zato Ameri dan vise pauze. . Podseca u mnogome na svet danas i na ne

Kenan

pre 8 godina

Litvanci su jakom odbranom,pod kosevima,resili utakmicu,pa shodno tome i velika nesigurnost u sutu,sa svih pozicija.
Zadnja akcija Bogdanovica je bila cist faul,jer su ga nogama spotakli.ali glavni sudija je bio Perez iz Spanije.
Velika je sansa propustena,da se osvoji zlato,na EP u Lilu.

pH

pre 8 godina

Sutevi su bili iznudjeni jer niko nije mogao da probije i da udje pod kos. Litvanci su igrali jaku odbranu kao nijedna ekipa do sada. Teu sve cestitke, neka povede ekipu po bronzu !

dukees86

pre 8 godina

Od samog pocetka mi je smrdelo na poraz. Razbili nas takticki. Realno, kad ne ide Teodosicu i Bjelici mi smo krajnje prosecna ekipa. Pre svega nam fali dobar centar. Spanci ce razbiti Litvaniju a Parker ce poginuti da se iskupi za losu igru protiv Spanije i uzme medalju. Steta.

Negativni

pre 8 godina

Nije ovo nikakav težak poraz. Djordjević je od prosečne generacije napravio vrhunski tim. Ja sam apsolutno zadovoljan. Videlo se od starta da Litvanci imaju igru za nas i potpuno su zasluženo pobedili. Igrali su pametno, trojke šutirali retko i razbili nas ispod koša. Mi, osim Bjelice, nemamo inteligentnog igrača u timu. Teodosić je samo vrhunski talenat ali ne i vrhunski igrač. Litvanski trener je to lepo primetio. Bogdanović i Nedović su prosečni evropski igrači bez prave košarkaške inteligencije. S obzirom na to kakva nam je generacija, srebro od prošle i borba za bronzu ove godine, veliki su uspeh. Ovi isti igrači bez Djordjevića ne bi prošli Finsku, a verovatno i onako jaku grupu. On im je ulio samopouzdanje i timski duh.

Мина

pre 8 godina

Не могу мајсторе ником од вас ништа да замерим, али сви сте вечерас били страховито лоши. Сви до једног без изузетка. Ја сам вас бодрила и бодрићу увек па макар губили! Надам се да ћете смоћи знаге за ту бронзу иако ће бити тешко. Оба тима су, што каже Ђуровић, разочарана и то ће бити дефинитивно тежак дуел. Дајте све од себе, шта друго да кажем. Молим само "стручњаке", сус(ј)еде и осталу норанију да нас у широком луку заобиђу, ако немају реч подршке! Толико.

Dzeger

pre 8 godina

МА НАРАВНО ДА ЈЕ БОЉЕ ШТО СУ ИЗГУБИЛИ,ДА СУ ОСВОЈИЛИ ОВО ВЕЛИКИ ВОЂА БИ И ЊИХ ЗЛОУПОТРЕБИО КАО ИВАНУ ШПАНОВИЋ,ОВАКО КАО ЧЕТВРТЕ НЕЋЕ ИХ НИ ПРИМАТИ...

Peca

pre 8 godina

@Dartanjan Djordjevic je sve pokusao ali jednostavno (nikome) nije islo u napadu. Nasi dobri u odbrani ali tragicni u napadu. Zao mi je sto nismo usli u finale, ne zbog zlatne ili srebrne medalje, vec zbog Rija, dobre atmosfere i vere u nacionalni tim koji su nam vratili. Ipak hvala momci!

sovuljaga

pre 8 godina

Cordel,izgleda nisi gledao ovaj turnir.Kalinic nagori u odbrani,najgori u napadu.Simonovic kada god udje odigra odlicno u odbrani a u napadu pogodi koju trojku.pogledaj statistiku Kalinica.koliko poena je daovao prosecno?skokova,asistencija?30% sut iz igre i isto toliko sa bacanja???ej druze,lik je poceo utakmicu i izgubio dve lopte i napravio faul kos,o cemu pricamo.Simon skroz posteno odradio posao.

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Hteo sam da vas pljujem ali onda sam se iskulirao jer znam da je vama sad najgore.Izborite samo OI,dobijamo Bobija tad i onda lagano sa izvučenim poukama do olimpijske medalje!Vi to možete!

Tanja

pre 8 godina

Tko visoko leti, nisko pada :)
(croat, 18. septembar 2015 23:21)

Mi nismo pali. Još uvek smo u igri za medalju, a čak i četvrto je bolje od vaše 16. Pa ne znam ko je pao, a ko je ustao.
Živela Srbija!

crise de nerfs

pre 8 godina

Hvala ti kapitenu,na borbi,na znanju,ali veceras nisi imao saigraca da igra uz tebe.Ti si nas velikan,nas ponos,nas vodja.Sa zaljenjem konstatujem da nas selektor nije bio spreman na ovu partiju saha veceras(protivnik u bonusu pola cetvrtine,a mi se ispucavamo).Svejedno,NISMO BILI DOBRI,ALI NISMO SE NI PREDALI!

Za B93

pre 8 godina

Mi smo od ove Litvanije bolji za 10 poena kad igramo pametno. Kad sutiramo trojke sa devet metara preko ruke ne znam ni sam koliko puta i treba da izgubimo. Momcima svaka cast, los dan u napadu pa sta sad. Samo napred u nedelju!

Milan

pre 8 godina

totalno pogresno postavljena utakmica od pocetka.velika pobeda pre svega njihovog strucnog staba.od dve lose ekipe veceras,pobedila je manje losa

011

pre 8 godina

Uz losu igru, ocajan sut, mali broj poena, puno je kada ti ukradu cist kos Markovica, dosude faul na cistu blokadu Bogdanovica, koji se pretvori u 2 poena, kada Erceg promasi 2 bacanja u najbitnijim momentima, sto mu se bas i ne desava cesto......a na kraju je i pored svega toga moglo i na nasu stranu!

Jooooj, zasto onako poslednji napad? Bilo je dovoljno vremena da se postavi nesto uigrano i neko ostane na cistom sutu, ili se proba sa iznudjivanjem faula uz eventualni kos, a ovako i da smo dali kos ostavili bi im dovoljno vremena za napad!

Bice bolje.....iskreno se nadam! Ipak su pokazali da mogu vise nego sto su i najveci optimisti ocekivali! Selektor bez greske, svaka izmena na mestu, Kalina imao veliki problem u odbrani pa ga je zato drzao na klupi, Milosavljevica uveo i momentalno iskljucio iz igre igraca koji nam je pravio najveci problem. Tea su prebili i udavili, ali je opet bio najbolji, falio je samo jos jedan igrac sa bar pribliznom partijom kao sto su bile prethodne i sve bi bilo drugacije! Na zalost nije ga bilo.

Ne bih da nesto mnogo mudrujem i trazim opravdanje, ali da li je bas morao sudija iz zemlje koja je u finalu, a da ne kazem da su sudije i Francuze prilicno masakrirali, u stvari Spancima dali dobrano vetar u ledja!

Jbga!

dasa

pre 8 godina

Momci hvala vam za sve... U mom svetu vi ste i dalje kraljevi našeg sporta, veliki ljudi i velike ličnosti... Hvala vam do neba za sve, za. Mene ste pobednici

Глобтротер

pre 8 godina

(Bankar, 18. septembar 2015 23:38)

Теодосић: шут из игре 4/11, 3 асистенције, 2 изгубљене лопте за 28 мин.
Богдановић: шут из игре 4/12, 3 асистенције, 0 изгубљених лопти за 25 мин.

Ајде ми објасни како је Тео био најбољи, а за Богдана немаш коментар. Иначе целу утакмицу пробијају Теа и то је била цела тактика Казлаускаса, који иначе одлично познаје све мане и врлине Теа, и тако спремио одличну тактику.

Занимљиво је да смо највећу разлику у поенима ми направили у тренутку када Тео и Бјелица нису били на паркету.

Једноставно твоје поимање кошарке и већине твојих истомишљеника, а има их, судећи по плусевима које си добио, много, је аматерско и клубашки пристрасно. Скапирај да вечерас није играла Звезда него Србија.

Моје мишљење је да је Тео најбољи плеј кога имамо, Бјелица крилни центар, Радуљица центар у одсуству Бобија, Богдан бек, а Калина крило. Нажалост Калина је тотално ван форме, али сам сигуран да ће на неком од следећих шампионата да доминира.

Вечерас је Стефан био убедљиво наш најбољи играч, али ваљда пошто није атрактиван, нико га не спомиње.

mare

pre 8 godina

Svaka cast na velikom uspjehu jer to za razliku od nasih dubidusa je i sretno u borbi za trece mjesto... No, realno je da je litvanski trener pregazio vaseg... Previse se igralo izolacija i previse ispucanih trica a premalo kretanja i ulaza... Litavski trener je pametno duplirao tea a riskirao sa sutom izvana i pogodio... Reket je odlicno bio cuvan a raduljica beskorisan, a bjelica previse carini loptu... Isto tako teo koliko god bio maestralan do sada pokazuje "gubitnicki" mentalitet u kljucnim trenutcima, samo da kazem da nije ovo pljuvanje jer je vrhunski igrac ali treba poraditi mentalno poput dokovica kad najvise treba... Svi pljuju bogdana, ali brate, koliko vam je puta dosada bio prevaga i zabio kljucnih lopti... Iako je fulao, bar je imao muda biti vođa u tom trenutku... Nije proslo, nije ga islo al iskreno niste ni zasluzili. Puno srece u borbi za trece ( iako sumnjam zbog sudaca prvenstveno ) i borbi za rio... Komsija

Mare

pre 8 godina

Ovu utakmicu je trebalo u napadu igrati sa mnogo dodavanja, par napada gde smo imali protok lopte oni nisu znali gde se nalaze, ali smo mi previse polagali na individualnu igru a i desavale su nam se neverovatne stvari, Bjelici je lopta pobegla barem triput u samom pocetku razvoja kontranapada.

dr mr

pre 8 godina

nemojmo biti stoka i pljuvati sad ove momke...razvalili smo do ove utakmice sve, igrali najbolju kosarku...
danas smo usli kao veliki favoriti i to nas je kostalo, pod velikim pritiskom smo izmasili nemoguce!
glavu gore, momci, vi ste nas ponos!

I bronza je medalja

pre 8 godina

Glavu gore, i dalje ste najprijatnije iznenadjenje u sportu za poslednjih godinu dana kod nas. Nismo bili dobri, ali nismo imali ni srece, vratice se u kvalifikacijama za Rio. Ne okrecite im ledja posle prvog poraza.

Fiki

pre 8 godina

Nista momci idemo dalje....poraz boli ma srce htelo da mi stane!!!!Sale hvala sto si kosarku vratio tamo gde joj mesto....ma ljudi mi se ponovo borimo za medalje a meni vise od toga stvarno ne treba!!Glava gore Bogdane i u porazu glava gore.....IDEMO PO BRONZU!!!

novosadjanin

pre 8 godina

U grču još od Finske, samo Finska i Češka nisu naša liga. Sa ovakvom dozom straha se ne može osvojiti pehar. Razlog valjda leži u tome što su, za razliku od prošle godine, bili favoriti. Ali jedan profesionalac mora naučiti da se izbori sa time. Pratim vas i dalje na kvalifikacionom turniru za Rio, dobra ste ekipa i izuzetni momci. Hvala vam za sve što ste pružili do sada. Protiv Francuza igrajte za svoju čast, pustite ove komentatore, najglasnije će vas osporavati baš oni koji su unapred otpisali Litvaniju i pričali još sinoć o finalu sa Špancima.

NISLIJA

pre 8 godina

Tako je bratac,nismo bili dobri i nismo uspeli da uspostavimo nasu igru.Zbog batina koje ste dobijali sve vreme to je i bila nemoguca misija.Pored svega toga bilo je i par kriminalnih gresaka sudija.Ukupno gledano ne mozemo biti nezadovoljni.Ovo je bio odlican turnir za nas i potvrda da rezultat na svetskom prvenstvu nije bio slucajan.Pokusajte da se oporavite do nedelje,odigrajte muski pa sta Bog da.I znajte da vas volimo(cak i oni sto ce malo kritikovati i izigravati selektore po portalima) sta god napravili!!!!!

vladan

pre 8 godina

Svaka čast Teo za borbenost i čestitam i ostalim momcima.

Tri utakmice za redom mi se prilagođavamo igri timova koji su slabiji na papiru. Početna nervoza, pa stalno uzbrdo.

Ovo je bila taktička (čitaj trenerska) pobjeda i Sale na taktičkom planu ima još da utvrdi par lekcija. Nije sve u motivaciji. Kad igrači ostanu bez ideje, trener mora da je smisli.

Sve ono što smo radili loše je proizišlo iz te situacije što igramo njihovu igru u kojoj su oni bolji i stalno u prednosti.

Čovjek uči dok je živ

danix

pre 8 godina

Nasi su vrlo lose odigrali mec,samo je Teo odigrao u granicama dozvoljenog,falilo je 15-tak koseva Bjelice,ostali,manje vise,van forme,centara nigdje i kad sve saberemo i oduzmemo,danas nismo bili ni blizu svoga nivoa.Mislim da su igraci bili umorni,Bjelica i Teo vec tri dana stavljaju led na koljena,a kad si umoran i jos pomalo povrijedjen onda nemas ni koncentarciju ni za igru a kamoli za dobar sut i to je to.
Stalno sam govorio da nam je mnogo falio Boban,ali sta cemo?
Litvanci nisu odigrali nista posebno i dobili su mec zato sto su imali vise snage i malo vise srece.
Od Francuza se i nije ocekivao veci uspjeh jer su igrali jako lose cijelo prvenstvo,ali nasi su pravo razocarali.
Nista,idemo dalje,imamo dobru bazu i samo je treba dogradjivati.Medjutim,obzirom na dugi jalovi period ni polufinale nije neuspjeh.Dajem podrsku Saletu da i dalje nastavi graditi ekipu.
Srecno momci,glave gore,bice bolje.

s

pre 8 godina

Nismo prosli u finale jer prakticno igramo sa jednim centrom, plus Raduljica nema sut sa distance pa je to jos veci problem. Steta sto necemo osvojiti zlato s obzirom da se cini mi se sada evropska prventsva igraju na 4 godine tako da mnogi igraci mozda nece ni igrati tada. Mislim da sto se evropskih prvenstava tice ovo kraj prvenstveno za Markovica zbog starosti i nece moci da igra tako dobro odbranu a u napadu znamo koloko je slab.Videcemo sta ce biti sa kuzmicem,iskreno ja nisam optimista.Steta sa Teo koji bi da smo usli u finale bio verovatno Mvp ili makar u prvoj petorci prvenstva. Dalje sto se tice evropskog prvenstva za cetiri god. Erceg verovatno nece igrati,tu dolaze Mitrovic ili Jokic.Prvom treba sut za tri drugom ekspolzivnost, bey toga njih dvojica ne mogu se nadati nekoj blistavoj karijeri.Sve u svemu nadam se da cemo otici u rio, jer bi ponovno ne igranje na olimpijadi bilo ravno katastrofi.

catch as you can

pre 8 godina

Naravno da boli,,niste se snasli u jurnjavi u koju su vas namamili. Izgubili ste od ekipe od koje ste bolji.
To je ono sto boli.
Tek sad vidim koliko je bilo odlucno sto je Boban izbacen iz ekipe. Kad Raduljica ne moze da prodje bilo bi odlicno da on uleti i pokori svojom visinom. Erceg se drzao koliko moze ali on je ipak krilo, a kad je tuca dozvoljena sanse mu se drasticno smanjuju pod kosem.

gost!

pre 8 godina

A kako bi nam samo leg'o Bobi u ovoj utakmici... Sta je - tu je, hrabro ste igrali, nije islo i eto. Srecno sa Francuzima i posle u Riju na postolje!

тоша шумадинац

pre 8 godina

Некада мора и да се изгуби иначе се остали неби ни такмичили главу горе идемо напред идемо у Рио !

Nenad

pre 8 godina

Litvanac je nadigrao Saleta. Tu je ključ poraza. Imao je Sale i neke čudne poteze (ulazak Kuzmića u sred naše serije u drugoj polovini 3/4, taman kad smo se zaukali...posle čega nismo koš dali dok ga nije vratio na kupu, ali je serija bila prekinuta...) Naravno, ne mislim ništa loše o Saletu, ipak je uspeo da izvuče dosta od naših igrača, koji nisu baš, ruku na srce, najbolji u Evropi. U svakom slučaju, raste i on kao i igrači, biće to još bolje...Francuzi su veliki favoriti, samo se nadam da naši momci neće potonuti jer nisu zaslužili deklasiranje u borbi za 3. ,esto.

Napred

pre 8 godina

Iako sam bio u predinfarktnom stanju gledajuci utakmici, nervirao, drao se... opet kazem bravo momci. Koliko nista nije islo, a izgubili ste samo 3 razlike. Sto je dobro sa onakvom ocajnom igrom u napadu, u odnosu na prethodne. Plus na sve to par sudijskih gresaka.
Da odigrate sad jos 10 puta, mislim da biste 8-9 meceva Vi dobili. Najzalije mi je Milosa jer je u odnosu na onog igraca pre, koji je bio divljak, izrastao u pravog lidera tima, i prosto nije mogao da pokrije nedostatke u ovom mecu.
Jedino sto im na ovom mecu zameram, posebno Bjelici, je to sto nisu imali veca m*da (ma koliko ne isao sut), sto su i kada bi izgradili poziciju, oklevali sa istim. Sutni brate mili...
A ne ne sutnu, pa naprave korake, faul u napadu, bace loptu u aut, itd. Inace da je barem jedan od momaka pored Tea proradio u napadu, ma samo da je licio na neka od prethodnih izdanja, dobili bi ovu utakmicu 7-8 razlike, uz sve ostalo isto kako je i bilo.
I ma koliko se nervirao gledajuci utakmice, kada ne ide, istovremeno znam da skoro nisam uzivao gledajuci nase momke pod obrucima, kao ovu Saletovu druzinu u poslednja dva izdanja.
Pozdrav i napred u nedelju.

Aca Znalac

pre 8 godina

Nismo odigrali u najvažnijim trenucima meča. Imali smo mi njih, ali smo mnogo solirali i izgubili koncentraciju u najvažnijem trenutku na 12,5 sekundi pre kraja, kada smo imali napad, a oni vodili 2 razlike. Trebalo se ići na Teodosića, a Bogdanović je upropastio sve. Inače nismo zaslužili pobedu jer smo odigrali najlošiju utakmicu na turniru. Igra nam je bila netimska i dolazim do zaključka da niko nije ni slušao selektora đorđevića šta govori. Svima su uši bile pune vode. Šteta, a mislim da smo daleko bolji od litvanaca, bar za jedno 2 klase. Odigrali su litvanci na sve i uništili nam našu brzu i lepršavu igru. nametnuli tzv varšavskopaktovsku tešku i grubu utakmicu i mi smo tu pukli. Tako nas je nekada SSSR pobeđivao sa Gomeljskim, e ova utakmica je pravi primer njihove ustrojene košarke. Španci će ih poderati za sve pare.

alen

pre 8 godina

Budimo realni pa mi smo smesna repka bez Tea vidili so to u Sloveniji bez Tea na Prvenstvu.Prosle godine mi grupu nebi prosli bez njega pa onaj Iran sa njihovim centrom nas gazio.Teo je doktor za kosarku ali nazalost on nema pored sebe Stojakovica Divca Rakocevica Rebracu.

Dragisa iz Bijeljine

pre 8 godina

Ljudi jednostavno usli smo u utakmicu prenervozno i nije nas islo,jednostavno nije nam dan bio i to je to svaka njima cast,pozdrav za nase KOSARKASE

Pera Srbija

pre 8 godina

Litvanac uradio Saleta

To je žargonski. Spremio ekipu taktički i psihološki bolje

Šut spolja krompir, posledica spore lopte.

Najsnažniji fizicki na EP. Jedino spolja trojkama smo ih mogli dobiti kao onda spance.

Prljavo igraju, jaki centri sve ko 95.

Hvala za sve

Borili ste se kao lavovi

Star

pre 8 godina

Danas je odigrano loše, ali sve što imam da kažem je KAPA DOLA SALETU I MOMCIMA! Iz poraza se uči više nego iz pobede! Samo napred i glavu gore

Rick Hunter

pre 8 godina

Tačno sam znao oni usljivi Španci jedva dobili Nemce koji su bili odlični i tada sam napisao jedva su pobedili tu utakmicu a na kraju ce se prošetati do finala pa možda i osvojiti, bio sam izgleda u pravu. Drugo nama sudi Španac i ne prizna nam čist koš Markovića, neke faulove itd. igrali smo loše ali smo mogli da prodjemo.

трубадур

pre 8 godina

Одмах при интонирању химне се видео на вашим лицима страх од пораза,без осмеха током целог меча...они најпознатији шутери за 3 у европи,а убацили само 2 тројке,ја вам само замерам тврдоглавост коју сте показали при шуту за 3,ако ти не иде зашто инсистираш до бесвести,зашто...

Deki

pre 8 godina

Realno, Teo je jedini na nivou bio veceras. Pravili su zid oko njega, tukli ga, gurali ali opet je uspeo da izvuce 16 poena, a ona trojka u pretposlednjem napadu je dokaz koliko srce i mentalnu snagu poseduje i koja je carina. Problem veceras je bio taj sto se nije pojavio niko drugi da iskoci i probije u napadu kao sto se dogadjalo u prethodnim utakmicama. Jedino su Markovic i Nedovic zasluzili pohvale za odlicnu, na momente i magicnu odbranu, ali je nedostajalo da se to kapitalizuje na drugoj strani. Neko ce reci da je forma lose tempirana ali ja se ne slazem. Jednostavno, imali smo takvu grupu da smo formu morali da dizemo na samom pocetku, dok su Litvanci npr. sa 50% gasa mogli da se prosetaju do prvog mesta u svojoj, smesnoj grupi. Sutra svim srcem uz nase momke protiv mocnih Francuza, cele hale i verovatno sudija. Da nam se vrati za sve one promasene trojke veceras!

vojo

pre 8 godina

ne zameram nista, dali ste sve od sebe...ala vera na ovome do sada...idemo dalje...bice prilika za zlata...imamo buducnost bez obzira na sve i ovaj poraz...u Nedelju odigrajte za svoju dusu i pobedicemo 100%...glavu gore!

papillon

pre 8 godina

@Sasa jokic, 19. septembar 2015 00:04
Kako da trazi tajm-aut kad su promasili drugo bacanje i lopta se odbila kako se odbila.

Steta, naravno, jer nije nas isao sut ni ranije, a bilo je toliko slobodnih pozicija sa trojke Kako smo tanki na postu, na mnoge suteve za tri sau nas i naterali iako je tek nekoliko bilo preko ruke.
Tukli nas toliko da sam se sve vreme bojao tuce. Svakako da je to jos dodatno podiglo nervozu. PAr puta zaista nismo ni srece imali jer nakon odlicnih odbrana lopta padala u ruke Litvancima oko vrha reketa ili recimo kad su ukrali Kalini zivu loptu nakon dobre odbrane u poslednja dva minuta, Erceg bacanja ... Ima previse takvih situacija za ovakav jedan mec, polufinale i plasman na OI.
Odbrana nam je bila uglavnom dobra i cista, ali smo se umarali u napadu jer nemamo kvalitenu peticu. Bjelica je ipak bio za korak ispod ocekivanog nivoa.
Generalno, sada smo usli kao favoriti. To je ta razlika u odnosu na grupnu fazu i proslu godinu. Tada su igrali kao da nemaju sta da izgube, a kad su se pozicionirali kao favoriti, ruke su se malo skratile. Nisu Litvanic cak ni veceras bili bolji kad se sve uzme u obzir, ali pobeda se samo pamti.

Đorđe

pre 8 godina

Daleko od toga da osuđujem, ili kritikujem, ali mislim da je Đorđević izgubio utakmicu.
Previše je rotirao tokom turnira, nije dozvolio pojedinim igračima da se razigraju. Bogdan je recimo takav igrač da su mu potrebni šutevi, akcije za njega i više minuta na parketu. Đorđević je njegovu ulogu maltene sveo na ulogu Milosavljevića i Simonovića. I taman kad je proradio u 3/4 izašao je iz igre i ušao 3 minuta pred kraj.
Bio nam je potreban razigran igrač u završnici i ako javnost nije, Đorđević bi trebalo da je svestan da Bjelica nije Bodiroga i da Raduljica nema šta da traži protiv dobrih centara. Zato je tokom turnira trebalo da više razigrava Bogdanovića i Nedovića, da ih istrpi u manje neizvesnim utakmicama. Oni gotovo da nisu imali napadački učinak na turniru i videlo se da su nesigurni na kraju i zato mislim da je preterao sa rotacijama. On i Danilović su igrali po 39 minuta i kad je išlo i kad nije. Ok oni su klasa iznad, ali opet je trebalo da se zna ko ima prednost, a ne da 4 minuta pred kraj na parketu budu Marković, Milosavljević, Kalinić i Simonović.
U svako slučaju sve čestitke i velika podrška Đorđeviću da nastavi dalje.

Sima

pre 8 godina

Ljudi, zasto se nije islo na sigurne akcije i barem na spustanje centra ispod obruca 1:1.
Secamo se i Kingsa, kad je bila frka, Divac dobija loptu i igra 1:1.
(Mile, 19. septembar 2015 00:18)
A na koga da spuštamo kad je Valančijunas odučio svakog našeg centra od košarke

pedja, bl

pre 8 godina

Najaci mi je utisak na utakmici, kontra,lopta kod Simona, kao da mu je bomba u rukama, baca je Bjelici, koji je ne ocekuje, i naravno gubimo loptu. E moj Simone.

krajisnik

pre 8 godina

Ovi u bonusu 7 minuta, mi ne idemo na prodor? Bogdan, sut cijelo prvenstvo, katastrofalno los. Kalina u zvezdi briljirao, sad slobodna bacanja i sut veoma slabi. Ruzniju utakmicu naseg tima nisam vidio nikad. Steta sto bobi nije igrao, ona njegova kucanja....

Sale Zemun

pre 8 godina

Iako sam bio u predinfarktnom stanju gledajuci utakmici, nervirao, drao se... opet kazem bravo momci. Koliko nista nije islo, a izgubili ste samo 3 razlike. Sto je dobro sa onakvom ocajnom igrom u napadu, u odnosu na prethodne. Plus na sve to par sudijskih gresaka.
Da odigrate sad jos 10 puta, mislim da biste 8-9 meceva Vi dobili. Najzalije mi je Milosa jer je u odnosu na onog igraca pre, koji je bio divljak, izrastao u pravog lidera tima, i prosto nije mogao da pokrije nedostatke u ovom mecu.
Jedino sto im na ovom mecu zameram, posebno Bjelici, je to sto nisu imali veca m*da (ma koliko ne isao sut), sto su i kada bi izgradili poziciju, oklevali sa istim. Sutni brate mili...
A ne ne sutnu, pa naprave korake, faul u napadu, bace loptu u aut, itd. Inace da je barem jedan od momaka pored Tea proradio u napadu, ma samo da je licio na neka od prethodnih izdanja, dobili bi ovu utakmicu 7-8 razlike, uz sve ostalo isto kako je i bilo.
I ma koliko se nervirao gledajuci utakmice, kada ne ide, istovremeno znam da skoro nisam uzivao gledajuci nase momke pod obrucima, kao ovu Saletovu druzinu u poslednja dva izdanja.
Pozdrav i napred u nedelju.

idi begaj

pre 8 godina

Bravo momci....
Vi sto svoju negativnu energiju,zato sto niste platili struju(ili ne znam ti sta) usmeravate ka bilo kom pojedincu reprezentacije,niste jos uvek naucili da zivot nije jedan dan.
Bravo momci!!!!!!Tako se bori za tim,zemlju,drugara.....
Ja sam ponosan na vas!!!!!!

milan

pre 8 godina

Честитка кошаркашима, велики је ово успјех, српска кошарка је европски врх

steni

pre 8 godina

Litvanci nisu pokazi apsolutno nista u ovom mecu, jednostavno je nas ocajan sut presudio (kao da prvi put sutiramo na kos), bice jako tesko protiv francuza, a spanci ima da tuku ove 20 razlike

laki

pre 8 godina

Litvanija je igrala ono što jedino može, jaka odbrana na granici tuče i dug, strpljiv napad preko najslabijih igrača odbrane protivnika. Sa takvom igrom oni nikoga ne mogu da razvale, ali teško gube. Nama je to najviše nedostajalo, doslednost u napadu, a ne stihijnost koja je bila dominantna u većem delu utakmice. Kako objasniti da niko nije mogao da pogodi? Imali smo mi solidan broj otvorenih šuteva - Bogdan, Erceg, Simonović...da su dve ušle to bi bila potpuno drugačija priča. Strah, neodlučnost, nedoslednost u potezu. Mislim da je ključni detalj na utakmici naše vodjstvo od tri razlike kada je Nedović opalio potpuno nerezonski sa 8 metara i sve promašio. Naravno, ne krivim ga kao ni druge, želja je bila ogromna, ali, kako je to jednom rekao Divac, postoji trenutak na utakmici koji je odredi, prelomi - e, to je bio taj trenutak. Na drugoj strani, oni su na plus jedan opalili onu trojku koja je ušla i zapravo odlučila. Ostalo su bili detalji.

Džoni

pre 8 godina

Mi smo toliko jadni, nesrećni i nezadovoljni generalno životom u ovoj našoj zemlji da nam je ostalo jedino kroz sport da se radujemo, tako da ne čudi da skoro cela nacija ovako teško proživljava ovaj poraz koji je samo jedan u nizu i kao što ima pobeda biće uvek i poraza(nadajmo se što manje). Nadam se da će momci skinuti sa sebe to breme favorita koje smo im svesno ili ne, opravdano ili ne natovarili na pleća i koje ih je sputavalo u sve tri eliminacione utakmice i da će sada rasterećeno i sa velikom željom odigrati za to treće mesto jer sada više nemaju šta da izgube a mogu puno da dobiju prvenstveno na samopouzdanju a onda i na poštovanju drugih koje treba zaslužiti u ovakvim trenucima!

Ray Donovan

pre 8 godina

Realno su nas nadigrali,sa onakvom bezidejnošću i katastrofičnim šutem bolje i nije moglo.Snažni i prljavi Litvanci ?? pa zar to i nismo očekivali,raspali smo se kao tim sinoć.Utisak je da Sale nije imao nikakvu kontrolu nad timom,ili sam ja gledao neku drugu utakmicu.Francuzi ?? mnogo teško,našalost mislim i nemoguće.

Biljana Lavrnic

pre 8 godina

Po onoj cuvenoj "KO ZNA ZASTO JE TO DOBRO", a na koju se nadovezuje ona, takodje cuvena, "U SVAKOM ZLU IMA NESTO DOBRO", pa eto nadamo se tome... (da nadjacamo francuze).
Cestitke za borbenost,a na factor srece nismo mogli a uticemo, to se prosto desi, pa eto, ceka nas nedelja...
Da zavrsimo po cuvenju "IMA DANA ZA MEGDANA"

Biljana

pax

pre 8 godina

@zagreb zeljko - Imamo vrhunski tim u kosarci i odbojci kakav vi imate u rukometu. U nogometu ste osrednji. Dobri osrednji, ali osrednji.