Tenis 80

Petak, 04.09.2015.

04:30

Ko brže "melje" – Novak ili Rodžer?

Novak Đoković i Rodžer Federer, dvojica najboljih tenisera sveta, potvrdili su u prva dva kola da su najozbiljniji kandidati za titulu na US openu.

Ko brže "melje" – Novak ili Rodžer? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

anica...prava

pre 8 godina

Smaras decko stvarno, ajde batali...ako ti je zadovoljstvo da mlatis ovde onda ok, ali ne vidim potrebu da pises neke gluposti, jasno sam rekla sta sam imala odavno...aj cao

anica

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.
(anica...prava, 4. septembar 2015 10:59)

Aman covece, ja sam prava Anica, nikada nisam rekla da necu ostavljati komentare gde se deda pominje. Ne igraj se vise sa mojim nikom!
(anica, 4. septembar 2015 12:05)

Ne mogu da verujem kakvih ljudi ima! Ne mogu da razumem da neko nema druga posla nego da komentarise u moje ime. Nadam se da ce B92 uvesti registraciju nadimaka, pa se ovakve stvari nece desavati. Inace, Federer osvaja jer je Djokovic inferiorniji igrac u svakom smislu sto rezultati i pokazuju. Vise necu komentarisati ovu vest.

No1emikic

pre 8 godina

No1e i Federer su daleko ispred ostalih, vidi se to u uvodnim rundama, nadam se njihovom finalu i 10. GS!!! Mozes ti to No1e, idemoooo korsk po korak.
Samo da nebude posle opet suze kako je Federer prerano bio na vrhuncu...
Pozdrav MIKIC ?

anica

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.
(anica...prava, 4. septembar 2015 10:59)

Aman covece, ja sam prava Anica, nikada nisam rekla da necu ostavljati komentare gde se deda pominje. Ne igraj se vise sa mojim nikom!

student

pre 8 godina

Хахах, али јуче кад је у једном тренутку против Дарсиса Роџер истрчао на други сервис, умро сам од смеха, не знам шта му би :D

antiDebil

pre 8 godina

Novak na snagu, Federer na magiju.
(1738, 4. septembar 2015 05:44)

Ajde, dakle mozemo ga zvati i Merlin Rodzerer, ili Dambldor, moze i Roki da bude Hari Poter ?
Novak je u finalu Wimbledona pretrcao 200 m manje od magicnog... !

Ti znas da je pocetkom ove godine Federer proglasen za jednog od 30 fizicki najspremnijih sportista na svetu, Djokovica nema na toj listi, mislis da su se preracunali kada su sklapali tu listu, ili mislis da takve liste sklapaju na nekin vanteniskim osnovama, onda to znaci da mislis da je mnogo toga sto se govori o Rodjeru obicna zabluda i marketinski potencirana prica, ili je mozda Federer fizicki jaci od Novaka onda prica o njegovoj magiji a Novakovoj snazi pada u vodu ?

men'sečini

pre 8 godina

(Dragan, 4. septembar 2015 07:18)

Koliko vidim, sve žene uđu u teren na drugi sevis protivnice. Muški, pak, ne smeju da rizikuju, ipak su to jači udarci.

Što se Federerovog riterna tiče, to pali samo kad je slab servis, a u tom slučaju može i bolje da riternira. Ajde nek proba to protiv Berdiha, Iznera, Andersona, Mareja, Karlovića, a i protiv Novaka sa zalečenom rukom. Očigledno je da Novak na prethodna dva mastersa nije servirao kako zna, pa je i to razlog poraza u finalima. Ako i uspe da riternira, to su slabi udarci koji se lako vraćaju u vidu loba, ili gađanjem u telo protivnika. U Sinsinatiju je to bio faktor iznenađenja, ali sada se Novak neće dati zbuniti.

danilo

pre 8 godina

Zanimljivo je koliko mediji odradjuju lavovski deo posla za Fedexa, uz fanove koji "seku vene" i na legendarni ritern!?
A istina je sledeća i prosta:
Ova godina je katastrofalna za Fedexa pošto je osvojio samo jedan turnir iz ATP 1000, ispao je Australiju treće kolo, RG u četvrtfinalu a Vimbldon je došao do finalu zahvaljujući pobedi nad samo jednim ozbiljnim igračem.
U finalu ga je Nole degradirao.
I ja bih da sam navijač Fedexa prešao na prideve i superlative jer brojevi i činjenice su prilično žalosni.
Ovo je naime vreme Novaka; nisu za istu rečenicu.

handsome

pre 8 godina

Objektivno, kao i u prethodne 4 godine, pita se iskljucivo Novak. Federer moze da igra partije zivota, ali njegov najkvalitetniji tenis ne moze da parira Djokovicevom. To je jednostavno tako, kao i sve druge nepromenljive stvari u zivotu; neko je slabiji a neko jednostavno jaci, vecih kapaciteta, snazniji, bolji.
Jedini Novakov pravi rival (u trenucima top forme) bese Rafael Nadal, takodje objektivno, tek za nijansu ipak slabiji od Djokovica, ali bolji i kvalitetniji od Rogera.
Kada se njih dvojica povuku (a Nadal je uveliko na tom putu), sve sto ostaje je ovaj predivan sport ciji ce maksimum biti nivo losih partija Novaka i Rafe, uz poneki bljesak trenutka i nadamo se, pojave nekih novih asova, dovoljno dobrih da zasene Novaka Djokovica i Rafaela Nadala.

ja

pre 8 godina

Nema nista od tog finala.
Federer sigurno ispada pre finala, a mozda i Novak, mada su Novaku sanse da ispadne pre finala mnogo manje, recimo neki 15%, dok su Federeove sanse da izpadne pre finala bar 90%.

nbgdeki

pre 8 godina

Hahahahha ko je ovaj genije sto pita da li sme da se stoji u terenu kad se ceka servis.??? Pa nije to penal pa da mora na liniji da stoji

anica...prava

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.

Melenci

pre 8 godina

naravno da je njihov start impresivan,ali samo oprezno.Protivnici su im bili "slabi",tako da tek u trecem kolo mozemo imati stvarnu sliku dominacije.Ako gledamo Sinsinati Nole je u velikom naletu i zelim mu da samo tako nastavi.Jedino sto moze Noleta da poremeti su velike vrucine,jedino to.Padaju teniseri u nesvest!Idemo Nole,samo ih jednog po jednog,sklanjaj sa tvog puta do titule!

rašo,canada

pre 8 godina

Da li može neki teniski trener među čitaocima B92 - samo molim vas da bude trener, a ne neko "prepametan" - da mi ibjasni da li je Federerov najnoviji ritern po pravilima ispravan, tj. da li protivnik može da čeka servis u terenu, a ne iza osnovne linije.
Hvala!
(Dragan, 04. septembar 2015 07:1
Da sme!
pogledaj Serenu,ona samo što ne stoji pored mreže kad igra sa teniserkama koje imaju slab servis
pravilnik uopšte neograničava mesto defanzivnog igrača za vreme servisa

laRS0n

pre 8 godina

Misljenja sam da treba da pricamo o kosarci.
(Kiriakos, 04. septembar 2015 07:00)
Ko ti brani? Imas vesti o košarci, pa izvoli čitaj

nikola tesla

pre 8 godina

Nadam se da ce rodja izgubiti pre, jer ne moze formu da drzi duzi period kao pre, to je sigurno. Ali ako dodje finale, nole mora da odigra na bas visokom nivou. Ne postavljam pitanje Novakovog ulaska u finale. 10 ;-)

Milan

pre 8 godina

Finale dobija FedEx. To ce mu biti 18. GS tutula, naspram 9 Novakovih. To je duplo vise i prava je simbolika posto je i dublo bolji igrac, da se ne lazemo.

Lentro

pre 8 godina

Kao veliki navijac Federera, navijam za ovo veliko finale. A i da izgubi od novaka, ne bi mi bilo zao, jer je Nole najveci car na turu. A da su monstruozni obojica na startu, jesu brate. Demoliraju svakog redom. Britanac je juce na Eurosportu rekao da se Hajder-Maureru zuri da sto prije "zavrsi" mec, jer ga u njemu nema.

dver appa

pre 8 godina

federer i novak rasturaju sve u prvim kolima ali ... Nista Novo !!!
koliko sam se toga nagledao na Us openu svih ovih godina pa nista ... Federer ce da cisti sve do polufinala ... tu ce Marej da ga udavi i smori i izbacice ga u 5 setova, dok Wawrinka i Nadal tesko mogu protiv Novaka u ovom trenutku, vjerovatno ce biti nesto tezi mecevi ali vidim u finalu Djokovica i Mareja, naravno naseg Nola kao pobjednika 3- 1 rez ...

Mihajlo

pre 8 godina

Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da su dosadašnji protivnici Novaka i Rođe, igrači iz pete lige tenisera. Tako, slika o pravoj formi obojice nije realna i ne pokazuje pravo stanjr stvari. U svakom slučaju, kod Novaka je vidljiv napredak u formi u odnosu na prethodne turnire, dok je Rođa tu gde je i bio. Ako Novak nastavi sa podizanjem forme, Rođa neće imati nikakve šanse protiv njega.

RF

pre 8 godina

Samo sto Rodzer ima mnogo teze protivnike u nastavku, ali to nije nikakva prepreka za maestra. Ako dodje do finala izmedju njega i Novaka prstace na sve strane pogotovo prva dva seta kao na Vimbldonu, pa ko prelomi tu negde bice pobednik.

Jele

pre 8 godina

Tako je bilo i prosls godine, svi su mislili da su vec u finalu, izmedju ostalog jer je Marej bio u jako losoj formi ( i povredjen), dok Nadal nije ni igrao.Na kraju znamo sta se desilo.
Isto tako sada realno je da stignu do kraja, ali nikad se ne zna.

Aca Znalac

pre 8 godina

Demolirati protivnika je ružan glagol. Svi teniseri izađu na teren i bore se koliko mogu. Naravno da je najteže pokazati pravu formu protiv Đokovića i Federera. Ali ovo demoliranje je ružno i fašistoidno. Njihovi protivnici su izašli na teren i izgubili expresno. Mislim da širenje ovakvog okultizma nije dobro i stvaranje nekih granica tipa "Ja sam najbolji, a ostali su down" nije dobro. Polako, ipak je ovo obično takmičenje u tenisu koje traje više od 100-tinu godinica, pa ovakvih naslova tipa odrati, uništiti, poniziti, preskočiti itd je više nego antihumano. Svi smo mi od krvi i mesa i živimo na ovoj našoj plavoj planetici u nekom sistemu i galaksiji. Langzam i cool, što bi rekle švabe, česi, talijani i amerikanci. Polako. Biće ovih GS-ova i posle nas, a nas biti neće.

misterx

pre 8 godina

Stvarno bi bilo sjajno kada bismo gledali finale izmedju Noleta i Fedeksa, mislim da bi to bio sjajan mec, cak i ako se obojica ne umore previse pre finala, mozda bi mogao taj mec da ode, ako do njega dodje, i u pet setova.

C i n i k

pre 8 godina

NDj je najbolji, a RF je ok ali je drugi, sa velikim zaostatkom iza NDj.Znaci to nisu 2 najbolja na svetu nego moze samo 1 da bude najbolji.Da su obojica najbolji onda bi delili prvo mesto?

Dragan

pre 8 godina

Da li može neki teniski trener među čitaocima B92 - samo molim vas da bude trener, a ne neko "prepametan" - da mi ibjasni da li je Federerov najnoviji ritern po pravilima ispravan, tj. da li protivnik može da čeka servis u terenu, a ne iza osnovne linije.
Hvala!

Petar

pre 8 godina

Opasno igra Federer, a za Novaka me ne čudi, mada sam se plašio u kakvoj je formi bio na zadnja dva turnira, u Njujorku igra odlično, oštro, brzo, sigurno. I ima taj stav u očima opet, kao da kaže - uzimam ovaj USOpen bez obzira na sve.
Rano jeste, ali ova dvojica su baš pokazala pet nivoa višu igru nego ostali.
Mari je već gubio setove, Nadal takođe, mnogi nisu izdržali ni sunce, odustajali su, a Federer i Novak kao zapete puške.
Federer se okuražio pobedama nad Endijem i Novakom u Sinsinatiju i namirisao je 18 - ti GS.
A Novak je verovatno shvatio da je trebalo da ima bar tri USOpena do danas, pa je od starta ubacio u petu brzinu.
Ako bude sve po planu, biće zanimljivo u meču Nadal - Novak, i to koliko će Novak sačuvati snage, fizičke i emotivne za preostala dva meča do titule ( ako pobedi ). I Fed. - Mari, takođe, koliko će Rodzer imati snage za Finale ako prođe Endija.

šetač

pre 8 godina

Prva nedelja i druga nedelja su kao dva različita turnira. Biće jako važno kako ko prođe u polufinalu. Za Noleta je važno da prođe Rafu što bezbolnije. Šteta je što nemamo polufinale Nole-Rafa, Rođa-Endi.

Ivan NS

pre 8 godina

Naravno da jesu najava. Jedva cekam finale. Najbolji teniser danasnjice (a i zadnje 4 godine) protiv najboljeg svih vremena! Ziveo tenis!

poznavalac

pre 8 godina

Rodzer igra zastrasujuci tenis,da bi ga Novak dobio mora pokusati uvesti mec u 5 set i u tom slucaju stvari se okrecu,sto ce biti veoma tesko sa ovakvom igrom koju Federer pruza.

ajde

pre 8 godina

Nije na odmet reci da im je stil drugaciji, Federer ima dosta godina i zeli brzo da zavrsava poene. I takodje se mora reci da Federer pravi bar duplo manje pauze izmedju poena, pa zato i provodi malo manje vremena. Zavisi i kakvi su protivnici po tom pitanju i koliko su kvalitetni.

Mislim da jeste ovo najava finala, ali Federer ima malo tezi posao posto ima pred sobom Kolsrajbera, pa Iznera, Berdiha i Mareja (ili Vavrinku). On moze jedino da ispadne ako ima los dan, a neko preko puta mreze savrsen. Tako je i kod Djokovica. Sepi, Gofan, Raonic (ili Nadal), Ferer (ili Cilic, Conga) nadam se nece biti problem.

A finale, spektakl. Posto Nole igra 5 puta bolje nego u Montrealu i Sinsinatiju, verujem da bi u finalu bio naostren, motivisan, jer ovaj turnir je jedan od najbitnijih ako zeli da juri Federera po GS titulama (on ne sme vise osvojiti nijednu).
Naravno, s obzirom da je Djokovic procentualno najuspesniji teniser IKADA na tvrdoj podlozi, red je da ima mnogo vise od JEDNE titule na US Openu.
U Australiji ima 5, na Vimbldonu 3. Prosto, ocekujem da ima mnogo titula na US Openu. Dosta je bilo "poklona" i nesrecnih okolnosti. Vrhunski teniser mora biti spreman i na sunce/kisu/vetar i na ludog bombardera Vavrinku i na defanzivnog smaraca Mareja i na ultra ofanzivnog Federera sa njegovim napadima na prepad. Udarci pod noge ili lob, sve to mora biti savrseno. Verujem da nije lako, ali ne sumnjam da je Djokovic vezbao i da ima odgovor na sve koji su rano otkrili karte.

INFO

pre 8 godina

Ipak bih vise paznje dao mecevima posle treceg kola, jer ovo po meni nisu protivnici za merilo. Federer ce najverovatnije sa Iznerom u 4. kolu i to ce biti fin test njegovog "novog" riterna.

Nebojša

pre 8 godina

Oboje su imali nedostojne rivale u prva dva kola tako da su očekivano lako izašli na kraj sa njima isto tako bi oboje trebalo da imaju malo teži posao sa Sepijem odnosno Kolšrajberom a najbitnije neće se pamtiti ko je mleo rivale brže već ko je osvojio trofej ono na šta bi oboje trebalo da obrate pažnju je da ne prodju kao prošle godine previše samouverenosti ne valja.

Mihajlo

pre 8 godina

Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da su dosadašnji protivnici Novaka i Rođe, igrači iz pete lige tenisera. Tako, slika o pravoj formi obojice nije realna i ne pokazuje pravo stanjr stvari. U svakom slučaju, kod Novaka je vidljiv napredak u formi u odnosu na prethodne turnire, dok je Rođa tu gde je i bio. Ako Novak nastavi sa podizanjem forme, Rođa neće imati nikakve šanse protiv njega.

ajde

pre 8 godina

Nije na odmet reci da im je stil drugaciji, Federer ima dosta godina i zeli brzo da zavrsava poene. I takodje se mora reci da Federer pravi bar duplo manje pauze izmedju poena, pa zato i provodi malo manje vremena. Zavisi i kakvi su protivnici po tom pitanju i koliko su kvalitetni.

Mislim da jeste ovo najava finala, ali Federer ima malo tezi posao posto ima pred sobom Kolsrajbera, pa Iznera, Berdiha i Mareja (ili Vavrinku). On moze jedino da ispadne ako ima los dan, a neko preko puta mreze savrsen. Tako je i kod Djokovica. Sepi, Gofan, Raonic (ili Nadal), Ferer (ili Cilic, Conga) nadam se nece biti problem.

A finale, spektakl. Posto Nole igra 5 puta bolje nego u Montrealu i Sinsinatiju, verujem da bi u finalu bio naostren, motivisan, jer ovaj turnir je jedan od najbitnijih ako zeli da juri Federera po GS titulama (on ne sme vise osvojiti nijednu).
Naravno, s obzirom da je Djokovic procentualno najuspesniji teniser IKADA na tvrdoj podlozi, red je da ima mnogo vise od JEDNE titule na US Openu.
U Australiji ima 5, na Vimbldonu 3. Prosto, ocekujem da ima mnogo titula na US Openu. Dosta je bilo "poklona" i nesrecnih okolnosti. Vrhunski teniser mora biti spreman i na sunce/kisu/vetar i na ludog bombardera Vavrinku i na defanzivnog smaraca Mareja i na ultra ofanzivnog Federera sa njegovim napadima na prepad. Udarci pod noge ili lob, sve to mora biti savrseno. Verujem da nije lako, ali ne sumnjam da je Djokovic vezbao i da ima odgovor na sve koji su rano otkrili karte.

nikola tesla

pre 8 godina

Nadam se da ce rodja izgubiti pre, jer ne moze formu da drzi duzi period kao pre, to je sigurno. Ali ako dodje finale, nole mora da odigra na bas visokom nivou. Ne postavljam pitanje Novakovog ulaska u finale. 10 ;-)

Jele

pre 8 godina

Tako je bilo i prosls godine, svi su mislili da su vec u finalu, izmedju ostalog jer je Marej bio u jako losoj formi ( i povredjen), dok Nadal nije ni igrao.Na kraju znamo sta se desilo.
Isto tako sada realno je da stignu do kraja, ali nikad se ne zna.

Milan

pre 8 godina

Finale dobija FedEx. To ce mu biti 18. GS tutula, naspram 9 Novakovih. To je duplo vise i prava je simbolika posto je i dublo bolji igrac, da se ne lazemo.

Petar

pre 8 godina

Opasno igra Federer, a za Novaka me ne čudi, mada sam se plašio u kakvoj je formi bio na zadnja dva turnira, u Njujorku igra odlično, oštro, brzo, sigurno. I ima taj stav u očima opet, kao da kaže - uzimam ovaj USOpen bez obzira na sve.
Rano jeste, ali ova dvojica su baš pokazala pet nivoa višu igru nego ostali.
Mari je već gubio setove, Nadal takođe, mnogi nisu izdržali ni sunce, odustajali su, a Federer i Novak kao zapete puške.
Federer se okuražio pobedama nad Endijem i Novakom u Sinsinatiju i namirisao je 18 - ti GS.
A Novak je verovatno shvatio da je trebalo da ima bar tri USOpena do danas, pa je od starta ubacio u petu brzinu.
Ako bude sve po planu, biće zanimljivo u meču Nadal - Novak, i to koliko će Novak sačuvati snage, fizičke i emotivne za preostala dva meča do titule ( ako pobedi ). I Fed. - Mari, takođe, koliko će Rodzer imati snage za Finale ako prođe Endija.

Aca Znalac

pre 8 godina

Demolirati protivnika je ružan glagol. Svi teniseri izađu na teren i bore se koliko mogu. Naravno da je najteže pokazati pravu formu protiv Đokovića i Federera. Ali ovo demoliranje je ružno i fašistoidno. Njihovi protivnici su izašli na teren i izgubili expresno. Mislim da širenje ovakvog okultizma nije dobro i stvaranje nekih granica tipa "Ja sam najbolji, a ostali su down" nije dobro. Polako, ipak je ovo obično takmičenje u tenisu koje traje više od 100-tinu godinica, pa ovakvih naslova tipa odrati, uništiti, poniziti, preskočiti itd je više nego antihumano. Svi smo mi od krvi i mesa i živimo na ovoj našoj plavoj planetici u nekom sistemu i galaksiji. Langzam i cool, što bi rekle švabe, česi, talijani i amerikanci. Polako. Biće ovih GS-ova i posle nas, a nas biti neće.

Ivan NS

pre 8 godina

Naravno da jesu najava. Jedva cekam finale. Najbolji teniser danasnjice (a i zadnje 4 godine) protiv najboljeg svih vremena! Ziveo tenis!

danilo

pre 8 godina

Zanimljivo je koliko mediji odradjuju lavovski deo posla za Fedexa, uz fanove koji "seku vene" i na legendarni ritern!?
A istina je sledeća i prosta:
Ova godina je katastrofalna za Fedexa pošto je osvojio samo jedan turnir iz ATP 1000, ispao je Australiju treće kolo, RG u četvrtfinalu a Vimbldon je došao do finalu zahvaljujući pobedi nad samo jednim ozbiljnim igračem.
U finalu ga je Nole degradirao.
I ja bih da sam navijač Fedexa prešao na prideve i superlative jer brojevi i činjenice su prilično žalosni.
Ovo je naime vreme Novaka; nisu za istu rečenicu.

šetač

pre 8 godina

Prva nedelja i druga nedelja su kao dva različita turnira. Biće jako važno kako ko prođe u polufinalu. Za Noleta je važno da prođe Rafu što bezbolnije. Šteta je što nemamo polufinale Nole-Rafa, Rođa-Endi.

RF

pre 8 godina

Samo sto Rodzer ima mnogo teze protivnike u nastavku, ali to nije nikakva prepreka za maestra. Ako dodje do finala izmedju njega i Novaka prstace na sve strane pogotovo prva dva seta kao na Vimbldonu, pa ko prelomi tu negde bice pobednik.

INFO

pre 8 godina

Ipak bih vise paznje dao mecevima posle treceg kola, jer ovo po meni nisu protivnici za merilo. Federer ce najverovatnije sa Iznerom u 4. kolu i to ce biti fin test njegovog "novog" riterna.

C i n i k

pre 8 godina

NDj je najbolji, a RF je ok ali je drugi, sa velikim zaostatkom iza NDj.Znaci to nisu 2 najbolja na svetu nego moze samo 1 da bude najbolji.Da su obojica najbolji onda bi delili prvo mesto?

handsome

pre 8 godina

Objektivno, kao i u prethodne 4 godine, pita se iskljucivo Novak. Federer moze da igra partije zivota, ali njegov najkvalitetniji tenis ne moze da parira Djokovicevom. To je jednostavno tako, kao i sve druge nepromenljive stvari u zivotu; neko je slabiji a neko jednostavno jaci, vecih kapaciteta, snazniji, bolji.
Jedini Novakov pravi rival (u trenucima top forme) bese Rafael Nadal, takodje objektivno, tek za nijansu ipak slabiji od Djokovica, ali bolji i kvalitetniji od Rogera.
Kada se njih dvojica povuku (a Nadal je uveliko na tom putu), sve sto ostaje je ovaj predivan sport ciji ce maksimum biti nivo losih partija Novaka i Rafe, uz poneki bljesak trenutka i nadamo se, pojave nekih novih asova, dovoljno dobrih da zasene Novaka Djokovica i Rafaela Nadala.

dver appa

pre 8 godina

federer i novak rasturaju sve u prvim kolima ali ... Nista Novo !!!
koliko sam se toga nagledao na Us openu svih ovih godina pa nista ... Federer ce da cisti sve do polufinala ... tu ce Marej da ga udavi i smori i izbacice ga u 5 setova, dok Wawrinka i Nadal tesko mogu protiv Novaka u ovom trenutku, vjerovatno ce biti nesto tezi mecevi ali vidim u finalu Djokovica i Mareja, naravno naseg Nola kao pobjednika 3- 1 rez ...

Nebojša

pre 8 godina

Oboje su imali nedostojne rivale u prva dva kola tako da su očekivano lako izašli na kraj sa njima isto tako bi oboje trebalo da imaju malo teži posao sa Sepijem odnosno Kolšrajberom a najbitnije neće se pamtiti ko je mleo rivale brže već ko je osvojio trofej ono na šta bi oboje trebalo da obrate pažnju je da ne prodju kao prošle godine previše samouverenosti ne valja.

nbgdeki

pre 8 godina

Hahahahha ko je ovaj genije sto pita da li sme da se stoji u terenu kad se ceka servis.??? Pa nije to penal pa da mora na liniji da stoji

men'sečini

pre 8 godina

(Dragan, 4. septembar 2015 07:18)

Koliko vidim, sve žene uđu u teren na drugi sevis protivnice. Muški, pak, ne smeju da rizikuju, ipak su to jači udarci.

Što se Federerovog riterna tiče, to pali samo kad je slab servis, a u tom slučaju može i bolje da riternira. Ajde nek proba to protiv Berdiha, Iznera, Andersona, Mareja, Karlovića, a i protiv Novaka sa zalečenom rukom. Očigledno je da Novak na prethodna dva mastersa nije servirao kako zna, pa je i to razlog poraza u finalima. Ako i uspe da riternira, to su slabi udarci koji se lako vraćaju u vidu loba, ili gađanjem u telo protivnika. U Sinsinatiju je to bio faktor iznenađenja, ali sada se Novak neće dati zbuniti.

rašo,canada

pre 8 godina

Da li može neki teniski trener među čitaocima B92 - samo molim vas da bude trener, a ne neko "prepametan" - da mi ibjasni da li je Federerov najnoviji ritern po pravilima ispravan, tj. da li protivnik može da čeka servis u terenu, a ne iza osnovne linije.
Hvala!
(Dragan, 04. septembar 2015 07:1
Da sme!
pogledaj Serenu,ona samo što ne stoji pored mreže kad igra sa teniserkama koje imaju slab servis
pravilnik uopšte neograničava mesto defanzivnog igrača za vreme servisa

laRS0n

pre 8 godina

Misljenja sam da treba da pricamo o kosarci.
(Kiriakos, 04. septembar 2015 07:00)
Ko ti brani? Imas vesti o košarci, pa izvoli čitaj

antiDebil

pre 8 godina

Novak na snagu, Federer na magiju.
(1738, 4. septembar 2015 05:44)

Ajde, dakle mozemo ga zvati i Merlin Rodzerer, ili Dambldor, moze i Roki da bude Hari Poter ?
Novak je u finalu Wimbledona pretrcao 200 m manje od magicnog... !

Ti znas da je pocetkom ove godine Federer proglasen za jednog od 30 fizicki najspremnijih sportista na svetu, Djokovica nema na toj listi, mislis da su se preracunali kada su sklapali tu listu, ili mislis da takve liste sklapaju na nekin vanteniskim osnovama, onda to znaci da mislis da je mnogo toga sto se govori o Rodjeru obicna zabluda i marketinski potencirana prica, ili je mozda Federer fizicki jaci od Novaka onda prica o njegovoj magiji a Novakovoj snazi pada u vodu ?

misterx

pre 8 godina

Stvarno bi bilo sjajno kada bismo gledali finale izmedju Noleta i Fedeksa, mislim da bi to bio sjajan mec, cak i ako se obojica ne umore previse pre finala, mozda bi mogao taj mec da ode, ako do njega dodje, i u pet setova.

Lentro

pre 8 godina

Kao veliki navijac Federera, navijam za ovo veliko finale. A i da izgubi od novaka, ne bi mi bilo zao, jer je Nole najveci car na turu. A da su monstruozni obojica na startu, jesu brate. Demoliraju svakog redom. Britanac je juce na Eurosportu rekao da se Hajder-Maureru zuri da sto prije "zavrsi" mec, jer ga u njemu nema.

Melenci

pre 8 godina

naravno da je njihov start impresivan,ali samo oprezno.Protivnici su im bili "slabi",tako da tek u trecem kolo mozemo imati stvarnu sliku dominacije.Ako gledamo Sinsinati Nole je u velikom naletu i zelim mu da samo tako nastavi.Jedino sto moze Noleta da poremeti su velike vrucine,jedino to.Padaju teniseri u nesvest!Idemo Nole,samo ih jednog po jednog,sklanjaj sa tvog puta do titule!

poznavalac

pre 8 godina

Rodzer igra zastrasujuci tenis,da bi ga Novak dobio mora pokusati uvesti mec u 5 set i u tom slucaju stvari se okrecu,sto ce biti veoma tesko sa ovakvom igrom koju Federer pruza.

anica...prava

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.

anica

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.
(anica...prava, 4. septembar 2015 10:59)

Aman covece, ja sam prava Anica, nikada nisam rekla da necu ostavljati komentare gde se deda pominje. Ne igraj se vise sa mojim nikom!

ja

pre 8 godina

Nema nista od tog finala.
Federer sigurno ispada pre finala, a mozda i Novak, mada su Novaku sanse da ispadne pre finala mnogo manje, recimo neki 15%, dok su Federeove sanse da izpadne pre finala bar 90%.

No1emikic

pre 8 godina

No1e i Federer su daleko ispred ostalih, vidi se to u uvodnim rundama, nadam se njihovom finalu i 10. GS!!! Mozes ti to No1e, idemoooo korsk po korak.
Samo da nebude posle opet suze kako je Federer prerano bio na vrhuncu...
Pozdrav MIKIC ?

student

pre 8 godina

Хахах, али јуче кад је у једном тренутку против Дарсиса Роџер истрчао на други сервис, умро сам од смеха, не знам шта му би :D

anica

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.
(anica...prava, 4. septembar 2015 10:59)

Aman covece, ja sam prava Anica, nikada nisam rekla da necu ostavljati komentare gde se deda pominje. Ne igraj se vise sa mojim nikom!
(anica, 4. septembar 2015 12:05)

Ne mogu da verujem kakvih ljudi ima! Ne mogu da razumem da neko nema druga posla nego da komentarise u moje ime. Nadam se da ce B92 uvesti registraciju nadimaka, pa se ovakve stvari nece desavati. Inace, Federer osvaja jer je Djokovic inferiorniji igrac u svakom smislu sto rezultati i pokazuju. Vise necu komentarisati ovu vest.

Dragan

pre 8 godina

Da li može neki teniski trener među čitaocima B92 - samo molim vas da bude trener, a ne neko "prepametan" - da mi ibjasni da li je Federerov najnoviji ritern po pravilima ispravan, tj. da li protivnik može da čeka servis u terenu, a ne iza osnovne linije.
Hvala!

anica...prava

pre 8 godina

Smaras decko stvarno, ajde batali...ako ti je zadovoljstvo da mlatis ovde onda ok, ali ne vidim potrebu da pises neke gluposti, jasno sam rekla sta sam imala odavno...aj cao

Milan

pre 8 godina

Finale dobija FedEx. To ce mu biti 18. GS tutula, naspram 9 Novakovih. To je duplo vise i prava je simbolika posto je i dublo bolji igrac, da se ne lazemo.

Dragan

pre 8 godina

Da li može neki teniski trener među čitaocima B92 - samo molim vas da bude trener, a ne neko "prepametan" - da mi ibjasni da li je Federerov najnoviji ritern po pravilima ispravan, tj. da li protivnik može da čeka servis u terenu, a ne iza osnovne linije.
Hvala!

C i n i k

pre 8 godina

NDj je najbolji, a RF je ok ali je drugi, sa velikim zaostatkom iza NDj.Znaci to nisu 2 najbolja na svetu nego moze samo 1 da bude najbolji.Da su obojica najbolji onda bi delili prvo mesto?

danilo

pre 8 godina

Zanimljivo je koliko mediji odradjuju lavovski deo posla za Fedexa, uz fanove koji "seku vene" i na legendarni ritern!?
A istina je sledeća i prosta:
Ova godina je katastrofalna za Fedexa pošto je osvojio samo jedan turnir iz ATP 1000, ispao je Australiju treće kolo, RG u četvrtfinalu a Vimbldon je došao do finalu zahvaljujući pobedi nad samo jednim ozbiljnim igračem.
U finalu ga je Nole degradirao.
I ja bih da sam navijač Fedexa prešao na prideve i superlative jer brojevi i činjenice su prilično žalosni.
Ovo je naime vreme Novaka; nisu za istu rečenicu.

ja

pre 8 godina

Nema nista od tog finala.
Federer sigurno ispada pre finala, a mozda i Novak, mada su Novaku sanse da ispadne pre finala mnogo manje, recimo neki 15%, dok su Federeove sanse da izpadne pre finala bar 90%.

poznavalac

pre 8 godina

Rodzer igra zastrasujuci tenis,da bi ga Novak dobio mora pokusati uvesti mec u 5 set i u tom slucaju stvari se okrecu,sto ce biti veoma tesko sa ovakvom igrom koju Federer pruza.

Mihajlo

pre 8 godina

Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da su dosadašnji protivnici Novaka i Rođe, igrači iz pete lige tenisera. Tako, slika o pravoj formi obojice nije realna i ne pokazuje pravo stanjr stvari. U svakom slučaju, kod Novaka je vidljiv napredak u formi u odnosu na prethodne turnire, dok je Rođa tu gde je i bio. Ako Novak nastavi sa podizanjem forme, Rođa neće imati nikakve šanse protiv njega.

handsome

pre 8 godina

Objektivno, kao i u prethodne 4 godine, pita se iskljucivo Novak. Federer moze da igra partije zivota, ali njegov najkvalitetniji tenis ne moze da parira Djokovicevom. To je jednostavno tako, kao i sve druge nepromenljive stvari u zivotu; neko je slabiji a neko jednostavno jaci, vecih kapaciteta, snazniji, bolji.
Jedini Novakov pravi rival (u trenucima top forme) bese Rafael Nadal, takodje objektivno, tek za nijansu ipak slabiji od Djokovica, ali bolji i kvalitetniji od Rogera.
Kada se njih dvojica povuku (a Nadal je uveliko na tom putu), sve sto ostaje je ovaj predivan sport ciji ce maksimum biti nivo losih partija Novaka i Rafe, uz poneki bljesak trenutka i nadamo se, pojave nekih novih asova, dovoljno dobrih da zasene Novaka Djokovica i Rafaela Nadala.

antiDebil

pre 8 godina

Novak na snagu, Federer na magiju.
(1738, 4. septembar 2015 05:44)

Ajde, dakle mozemo ga zvati i Merlin Rodzerer, ili Dambldor, moze i Roki da bude Hari Poter ?
Novak je u finalu Wimbledona pretrcao 200 m manje od magicnog... !

Ti znas da je pocetkom ove godine Federer proglasen za jednog od 30 fizicki najspremnijih sportista na svetu, Djokovica nema na toj listi, mislis da su se preracunali kada su sklapali tu listu, ili mislis da takve liste sklapaju na nekin vanteniskim osnovama, onda to znaci da mislis da je mnogo toga sto se govori o Rodjeru obicna zabluda i marketinski potencirana prica, ili je mozda Federer fizicki jaci od Novaka onda prica o njegovoj magiji a Novakovoj snazi pada u vodu ?

dver appa

pre 8 godina

federer i novak rasturaju sve u prvim kolima ali ... Nista Novo !!!
koliko sam se toga nagledao na Us openu svih ovih godina pa nista ... Federer ce da cisti sve do polufinala ... tu ce Marej da ga udavi i smori i izbacice ga u 5 setova, dok Wawrinka i Nadal tesko mogu protiv Novaka u ovom trenutku, vjerovatno ce biti nesto tezi mecevi ali vidim u finalu Djokovica i Mareja, naravno naseg Nola kao pobjednika 3- 1 rez ...

men'sečini

pre 8 godina

(Dragan, 4. septembar 2015 07:18)

Koliko vidim, sve žene uđu u teren na drugi sevis protivnice. Muški, pak, ne smeju da rizikuju, ipak su to jači udarci.

Što se Federerovog riterna tiče, to pali samo kad je slab servis, a u tom slučaju može i bolje da riternira. Ajde nek proba to protiv Berdiha, Iznera, Andersona, Mareja, Karlovića, a i protiv Novaka sa zalečenom rukom. Očigledno je da Novak na prethodna dva mastersa nije servirao kako zna, pa je i to razlog poraza u finalima. Ako i uspe da riternira, to su slabi udarci koji se lako vraćaju u vidu loba, ili gađanjem u telo protivnika. U Sinsinatiju je to bio faktor iznenađenja, ali sada se Novak neće dati zbuniti.

Aca Znalac

pre 8 godina

Demolirati protivnika je ružan glagol. Svi teniseri izađu na teren i bore se koliko mogu. Naravno da je najteže pokazati pravu formu protiv Đokovića i Federera. Ali ovo demoliranje je ružno i fašistoidno. Njihovi protivnici su izašli na teren i izgubili expresno. Mislim da širenje ovakvog okultizma nije dobro i stvaranje nekih granica tipa "Ja sam najbolji, a ostali su down" nije dobro. Polako, ipak je ovo obično takmičenje u tenisu koje traje više od 100-tinu godinica, pa ovakvih naslova tipa odrati, uništiti, poniziti, preskočiti itd je više nego antihumano. Svi smo mi od krvi i mesa i živimo na ovoj našoj plavoj planetici u nekom sistemu i galaksiji. Langzam i cool, što bi rekle švabe, česi, talijani i amerikanci. Polako. Biće ovih GS-ova i posle nas, a nas biti neće.

Nebojša

pre 8 godina

Oboje su imali nedostojne rivale u prva dva kola tako da su očekivano lako izašli na kraj sa njima isto tako bi oboje trebalo da imaju malo teži posao sa Sepijem odnosno Kolšrajberom a najbitnije neće se pamtiti ko je mleo rivale brže već ko je osvojio trofej ono na šta bi oboje trebalo da obrate pažnju je da ne prodju kao prošle godine previše samouverenosti ne valja.

nikola tesla

pre 8 godina

Nadam se da ce rodja izgubiti pre, jer ne moze formu da drzi duzi period kao pre, to je sigurno. Ali ako dodje finale, nole mora da odigra na bas visokom nivou. Ne postavljam pitanje Novakovog ulaska u finale. 10 ;-)

student

pre 8 godina

Хахах, али јуче кад је у једном тренутку против Дарсиса Роџер истрчао на други сервис, умро сам од смеха, не знам шта му би :D

ajde

pre 8 godina

Nije na odmet reci da im je stil drugaciji, Federer ima dosta godina i zeli brzo da zavrsava poene. I takodje se mora reci da Federer pravi bar duplo manje pauze izmedju poena, pa zato i provodi malo manje vremena. Zavisi i kakvi su protivnici po tom pitanju i koliko su kvalitetni.

Mislim da jeste ovo najava finala, ali Federer ima malo tezi posao posto ima pred sobom Kolsrajbera, pa Iznera, Berdiha i Mareja (ili Vavrinku). On moze jedino da ispadne ako ima los dan, a neko preko puta mreze savrsen. Tako je i kod Djokovica. Sepi, Gofan, Raonic (ili Nadal), Ferer (ili Cilic, Conga) nadam se nece biti problem.

A finale, spektakl. Posto Nole igra 5 puta bolje nego u Montrealu i Sinsinatiju, verujem da bi u finalu bio naostren, motivisan, jer ovaj turnir je jedan od najbitnijih ako zeli da juri Federera po GS titulama (on ne sme vise osvojiti nijednu).
Naravno, s obzirom da je Djokovic procentualno najuspesniji teniser IKADA na tvrdoj podlozi, red je da ima mnogo vise od JEDNE titule na US Openu.
U Australiji ima 5, na Vimbldonu 3. Prosto, ocekujem da ima mnogo titula na US Openu. Dosta je bilo "poklona" i nesrecnih okolnosti. Vrhunski teniser mora biti spreman i na sunce/kisu/vetar i na ludog bombardera Vavrinku i na defanzivnog smaraca Mareja i na ultra ofanzivnog Federera sa njegovim napadima na prepad. Udarci pod noge ili lob, sve to mora biti savrseno. Verujem da nije lako, ali ne sumnjam da je Djokovic vezbao i da ima odgovor na sve koji su rano otkrili karte.

No1emikic

pre 8 godina

No1e i Federer su daleko ispred ostalih, vidi se to u uvodnim rundama, nadam se njihovom finalu i 10. GS!!! Mozes ti to No1e, idemoooo korsk po korak.
Samo da nebude posle opet suze kako je Federer prerano bio na vrhuncu...
Pozdrav MIKIC ?

anica

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.
(anica...prava, 4. septembar 2015 10:59)

Aman covece, ja sam prava Anica, nikada nisam rekla da necu ostavljati komentare gde se deda pominje. Ne igraj se vise sa mojim nikom!
(anica, 4. septembar 2015 12:05)

Ne mogu da verujem kakvih ljudi ima! Ne mogu da razumem da neko nema druga posla nego da komentarise u moje ime. Nadam se da ce B92 uvesti registraciju nadimaka, pa se ovakve stvari nece desavati. Inace, Federer osvaja jer je Djokovic inferiorniji igrac u svakom smislu sto rezultati i pokazuju. Vise necu komentarisati ovu vest.

anica...prava

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.

misterx

pre 8 godina

Stvarno bi bilo sjajno kada bismo gledali finale izmedju Noleta i Fedeksa, mislim da bi to bio sjajan mec, cak i ako se obojica ne umore previse pre finala, mozda bi mogao taj mec da ode, ako do njega dodje, i u pet setova.

anica...prava

pre 8 godina

Smaras decko stvarno, ajde batali...ako ti je zadovoljstvo da mlatis ovde onda ok, ali ne vidim potrebu da pises neke gluposti, jasno sam rekla sta sam imala odavno...aj cao

anica

pre 8 godina

Nox naravno. Napred Nole!
(anica, 4. septembar 2015 10:33)

Ne ostavljaj komentare gde se doticni pominje, rekla sam da to necu raditi vise nikad, tako da ako procitate moje ime u vestima o njemu, znajte da nisam ja. pozdrav svima.
(anica...prava, 4. septembar 2015 10:59)

Aman covece, ja sam prava Anica, nikada nisam rekla da necu ostavljati komentare gde se deda pominje. Ne igraj se vise sa mojim nikom!

RF

pre 8 godina

Samo sto Rodzer ima mnogo teze protivnike u nastavku, ali to nije nikakva prepreka za maestra. Ako dodje do finala izmedju njega i Novaka prstace na sve strane pogotovo prva dva seta kao na Vimbldonu, pa ko prelomi tu negde bice pobednik.

Melenci

pre 8 godina

naravno da je njihov start impresivan,ali samo oprezno.Protivnici su im bili "slabi",tako da tek u trecem kolo mozemo imati stvarnu sliku dominacije.Ako gledamo Sinsinati Nole je u velikom naletu i zelim mu da samo tako nastavi.Jedino sto moze Noleta da poremeti su velike vrucine,jedino to.Padaju teniseri u nesvest!Idemo Nole,samo ih jednog po jednog,sklanjaj sa tvog puta do titule!

Petar

pre 8 godina

Opasno igra Federer, a za Novaka me ne čudi, mada sam se plašio u kakvoj je formi bio na zadnja dva turnira, u Njujorku igra odlično, oštro, brzo, sigurno. I ima taj stav u očima opet, kao da kaže - uzimam ovaj USOpen bez obzira na sve.
Rano jeste, ali ova dvojica su baš pokazala pet nivoa višu igru nego ostali.
Mari je već gubio setove, Nadal takođe, mnogi nisu izdržali ni sunce, odustajali su, a Federer i Novak kao zapete puške.
Federer se okuražio pobedama nad Endijem i Novakom u Sinsinatiju i namirisao je 18 - ti GS.
A Novak je verovatno shvatio da je trebalo da ima bar tri USOpena do danas, pa je od starta ubacio u petu brzinu.
Ako bude sve po planu, biće zanimljivo u meču Nadal - Novak, i to koliko će Novak sačuvati snage, fizičke i emotivne za preostala dva meča do titule ( ako pobedi ). I Fed. - Mari, takođe, koliko će Rodzer imati snage za Finale ako prođe Endija.

Lentro

pre 8 godina

Kao veliki navijac Federera, navijam za ovo veliko finale. A i da izgubi od novaka, ne bi mi bilo zao, jer je Nole najveci car na turu. A da su monstruozni obojica na startu, jesu brate. Demoliraju svakog redom. Britanac je juce na Eurosportu rekao da se Hajder-Maureru zuri da sto prije "zavrsi" mec, jer ga u njemu nema.

INFO

pre 8 godina

Ipak bih vise paznje dao mecevima posle treceg kola, jer ovo po meni nisu protivnici za merilo. Federer ce najverovatnije sa Iznerom u 4. kolu i to ce biti fin test njegovog "novog" riterna.

Ivan NS

pre 8 godina

Naravno da jesu najava. Jedva cekam finale. Najbolji teniser danasnjice (a i zadnje 4 godine) protiv najboljeg svih vremena! Ziveo tenis!

rašo,canada

pre 8 godina

Da li može neki teniski trener među čitaocima B92 - samo molim vas da bude trener, a ne neko "prepametan" - da mi ibjasni da li je Federerov najnoviji ritern po pravilima ispravan, tj. da li protivnik može da čeka servis u terenu, a ne iza osnovne linije.
Hvala!
(Dragan, 04. septembar 2015 07:1
Da sme!
pogledaj Serenu,ona samo što ne stoji pored mreže kad igra sa teniserkama koje imaju slab servis
pravilnik uopšte neograničava mesto defanzivnog igrača za vreme servisa

šetač

pre 8 godina

Prva nedelja i druga nedelja su kao dva različita turnira. Biće jako važno kako ko prođe u polufinalu. Za Noleta je važno da prođe Rafu što bezbolnije. Šteta je što nemamo polufinale Nole-Rafa, Rođa-Endi.

Jele

pre 8 godina

Tako je bilo i prosls godine, svi su mislili da su vec u finalu, izmedju ostalog jer je Marej bio u jako losoj formi ( i povredjen), dok Nadal nije ni igrao.Na kraju znamo sta se desilo.
Isto tako sada realno je da stignu do kraja, ali nikad se ne zna.

laRS0n

pre 8 godina

Misljenja sam da treba da pricamo o kosarci.
(Kiriakos, 04. septembar 2015 07:00)
Ko ti brani? Imas vesti o košarci, pa izvoli čitaj

nbgdeki

pre 8 godina

Hahahahha ko je ovaj genije sto pita da li sme da se stoji u terenu kad se ceka servis.??? Pa nije to penal pa da mora na liniji da stoji