Fudbal 47

Sreda, 01.07.2015.

17:25

Pogba u Barseloni – od sledećeg leta!

Fudbaler Juventusa Pol Pogba karijeru će nastaviti u Barseloni, ali će u redove katalonskog kluba preći sledećeg leta, prenose španski mediji.

Pogba u Barseloni – od sledeæeg leta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

perica22

pre 8 godina

(miki, 1. jul 2015 18:26)

Ajde da krenemo od 80- tih pa do recimo 2000:

Suster,Maradona,Lineker,Zubizareta,Bergistajn,Kuman,Laudrup,Stoickov,Nadal,Romario,Hadji,Prosinecki,Popesku,Figo,Baija,Ronaldo(zuba),Djovani,Rivaldo,Dragan Ciric,Dugari, pa onda Van Galovi(ili kako mu komsije tepaju "Fan Halovi") "olandezi",Klajvert,Zenden,braca De Bur,Koku,Rajziger,Bogarde,Overmars,Peti,Alfonso,Anderson,Litmanen,Dani,Enrike.
Ako gledamo od 2000 do danas, spisak je jos duzi i naravno jos skuplji, ali evo samo najskupljih i najpozantijih:
Saviola,Rikelme,Mendieta,Ronaldinjo,Davids,Eto,Deko,Zambrota,Tiram,Anri,Abidal,Alves,Ibrahimovic,Vilja,Maskerano,Fabregas,Sancez,Song,Nejmar,Suarez.
Usput su jos realizovali preko 50 transfera.
O Barsi imas pogresnu predstavu.
+-(plus minus) u transferima: U istoriji fudbala najveci minus u transferima ima Barselona, pa Real M a u top 10 su jos: Milan,Inter,Juve,Bajern M,Man utd,Man city,Celzi i Liverpul.

Od svih najvecih evropskih klubova samo su 3 u +(plusu), tj vise su prodali nego sto su kupili:Porto,Benfika i Arsenal(Arsenal je jedva u plusu).
Real Madrid je kupio za najvise novca ali je isto tako prodao za najvise novca.Porto je na drugom mestu.
Najveci minus ima Barsa, preko 1 milijardu evra. Najvise para na plate potrosila je Barselona. Malo zbog poreza(jer je dosta velik) a najvise zato sto velikim primanjima(platama) privlaci mega zvezde.(cak se i u filmu sprdaju da je Maradona ojadio Barsu, od velikog Dijega je sve krenulo)

neutralni felsh

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
(Adriano_Galliani, 1. jul 2015 22:42)

sta ima novo u milan lab-u? jel sklonili paucinu sa ulaza? ;)

Dzekson Martinez

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
(Adriano_Galliani, 01. jul 2015 22:42)
Samo zbog tebe bih voleo da Milan ponovo naleti na Barsu u LS! Uf,cekaj malo,pa Milan ne igra...nista,zaboravi.

koketinjo

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Adriano_Galliani, 1. jul 2015 22:42)

daa,la masija :Mesi,Xavi,Valdes,Puyol,Pedro,Iniesta,Buskec,Batra,Sergio,Rafinha,Montoya i mnogi drugi...i sto je najjace ,jezgro ,srz ekipe su cinili bar 4,5 igraca iz njene skole svih ovih godina :))Sad su toliko mocni ,da mogu sebi priustii bilo kakav tranfer ,a u prvom timu ce uvek biti bar 2,3 igraca iz njene skole,najpoznatije na svetu iz najboljeg tima na svetu !!:)) Dodji nam opet,baci koji hejt,lepo je videti koliko je ovaj klub doneo muka,suza i frustracija protivnickim navijacima.Naravno,idi pogledaj usput,je li neko mozda pristao doci u propalu kriminalnu organizaciju zvanu AC Milan :)) Barca je uzela tripletu a Mesi 5 zlatnu loptu ,i znam ,nije ti lako :)

hvala ali ne hvala... fino alla fine***

pre 8 godina

“Da, dobili smo ponudu od 80 milijuna eura za Pogbu”, otkrio je Marotta.
“Samo mogu potvrditi da je ponuda odbijena i Pogba ostaje naš igrač.”

rac

pre 8 godina

ko je Pogbi podigao cenu samo MEDIJI! decko ne igra nista specijalno samo sto ima po neki dribling! nas Matic je za njega igracina Pogba mu nije ni do kolena!

Sumadin

pre 8 godina

Ako barca ovog nauci da igra fudbal, i od njega napravi igraca onda jesu najbolja skola fudbala. Mene ovaj podseca na Balotelija svakako samo ne izgledom.

EuroNix

pre 8 godina

Pogba je od sledece sezone u Barci. Ugovor vredi 80 fiksno plus 10 bonusi, kako prenosi MD i sport. Gazzetta dello sport objavila da ugovor vredi 90 miliona. Pogba imace godisnju platu od 12 miliona, dakle 3 puta vise nego u Juveu.Barca placa manje nego sto je City nudio, jer Pogba ostaje jos jednu sezonu u Juveu. Detalji ugovora bice najverovatnije poznati 19 jula posle izbora, najkasnije u januaru kad Barci istice kazna. Pogba je na slici za novi dres Juventusa, dakle definitivno ostaje jos ovu sezonu u Torinu. Za Barcu je potpisao jos i Arda Turan na 5 godina. Ugovor vredi 35 miliona plus bonusi. Igrace od januara 2016 u Barci. Jedino sto je nepoznato, gde ce igrati do januara. Postoje dve opcije. Barca B ili Galatasarai. Raul Sanllehi je u Brazilu po Gersona, o tome saznacemo kasnije.

perikle

pre 8 godina

Директор Јувентуса Марота је потврдио да је Јувентус одбио понуду Барселоне од 80м еура. Јуве је барем познат по томе што не продаје лако своје најбоље играче.

ja

pre 8 godina

Volim Barsu i pratim je 10 godina vec, ali mi se ne svidja ova politika. Nadam se da ce se Laporta vratiti na celo predsednika narednih godina...

Blue Bridge

pre 8 godina

Igrac je krs, bacene pare. Francuzi od Zidana nisu imali nijednu veliku zvezdu pa se ovome Pogbi nabili cenu a on ne vredi te pare. I dalje verujem matorom Aleksu

neutralni felsh

pre 8 godina

barselona je najmocniji klub vec x godina unazad. a sada su to i zvanicno, nema koji igrac nece kod njih, makar i ne uspeo ali da proba medju najboljima. songa i seska nisu doveli toliko golemi ugovori koliko zelja da zaigraju tamo. to vazi i za nejmara i suareza, nejmar bese i nije hteo u real. e sad imaju konacni prestiz, uz brdo love: mega-tim, da ima ko da isprati mesija i prodaje dresove decici po africi (u bocvani je maki milion dece u barsinom unicefu, donacije i humana akcije, prilazi klinja sa dresom rivalda - o tome mi pricamo: "mes que un club")
sve to za 12 godina kakva dominacija ne u fudbalu nego u brendu.
opet se mislim: prirodni fenomen.

Miloje

pre 8 godina

Song je bio bolji igrač pa nije imao mesto u startnoj postavi... Ovaj tek nema šta da traži...
Prosto mi je neverovatno da se bilo ko otima oko ovog igrača. Čist prosek...

panini

pre 8 godina

propasce zbog ovoga..bas mi je drago jer sam najvise hteo da ga vidim u barsi ali je ovo glupost jer ko zna kako ce odraditi sad sezone kad zna da vec ide a i juventus zna da nema koristi od njega pa kolko ce ga forsirati ne zna se ni to tako da glupost mi je ovaj dogovor

miki

pre 8 godina

Barcelona je oduvek bila veliki klub,bez sumnje .Imala je onon "nesto" sto je privlacilo najvece genijalce ove igre,od Krojfa,Maradone,Romaria,Stoickova itd ,ali neverovatno je koliko je ovaj klub napredovao u zadnjih 10-12 god.Nekako cini mi se da je Ronaldinjo najzasluzniji za to,tj on je doneo vrtoglav uspon barci kako rezultatski,tako i marketinski .Barca do pre 15 god nije mogla ni primirisati Realu,Man Utd ili Milanu sto se tice kupovne moci ,a sad ih cak zvezde i cekaju po god dana samo da zaigraju za barcu.Eto koliko su napredovali i kakav brend postali. Naravno ova generacija sa Mesijem,Xaviem i Iniestom je napravila cudesne rezultate i samo su jos vise podigli rejting barci koja je danas mega popularna i stoji rame uz rame sa Realom ,cak ga je i prestigla u mnogo cemu.Mene posebno fascinira sto je blaugrana u ovih 10 god potpune dominacije ,sve to napravila sa ekipom koju srz cine igraci iz sopstvene skole .Imati danas 1 ili 2 u prvom timu iz svog podmladka je veliki uspeh,a oni svo ovo vreme imaju i po 5,6 igraca iz te la masije koji nose barcu ka trofejima.Kapa dole.Sad su postali toliko mocni ,da mogu sebi priustiti i mega transfere i u kombinaciji sa njihovim domacim igracima,to daje sjajne rezultate.Sjajan primer velikog uspona jednog pomalo uspavanog diva evropskog fudbala ,koji je po meni oduvek bio avangarda svetskog fudbala. Veliki respect !

Brico

pre 8 godina

Predpostavio sam da ce biti ovakav scenario i nisam se previse smorio,jer ovako cemo ga gledat jos jednu sezonu u crno-belom dredu ! Plasio sam da ne ode vec ovo leto i to u jedan od vestackih klubova poput City-a ili PSG . I u Real da je otisao,smorilo bi me.Ovako ako ode u barcu,bar ide u najbolju ekipu na svetu i igrace sa najboljim igracem sveta Mesijem ,sto mu je velika zelja,nekoliko puta je ponovio.U svakom slucaju,veliko mu hvala na svemu sto je dao Juventusu u ovih par sezona i nadam se da ce i ova zadnja njegova biti bar jednako uspesna ,kao i tek zavrsena sezona.Samo da uzmu za njega bar 80 mil evra ! FORCA JUVE !!

neutralni felsh

pre 8 godina

najmocniji klub na svetu.
za koga god licno da navijamo, mora to da im se prizna i cestita...
za 12. godina sta su postigli, od mene ful respekt za predjen put... tacka.

Miki27

pre 8 godina

Nisu ga jos doveli, Juve je izjavio da su odbili ponudu Barse od 80 miliona... Nevjerovatno je da ovoliko kostaju danasnji igraci! Pogba je odlican fudbaler ali ovo je previse...

punker

pre 8 godina

Ovo ako je istina, blaugrana ce biti nepobediva . I ovako su najbolji i nezaustavljivi ,sto smo videli i ove sezone, a tek s ovim montrumom na sredini ce biti cudo od ekipe. Zamislite u napadu ovaj trio latinosa ,a iza njih Pogba ,Iniesta i Buskec,tu je i sve bolji Rakitic !? Mada verujem da ce jedna od ove 3 zvezde u napadu napustiti barcu sledece leto ,ako Pogba dodje.tipujem da bi to mogao biti Nejmar .U svakom slucaju, fanovi barce imaju s scim da se ponose .Bez premca najbolji klub u ovom veku i drago mi je sto je tako,pre svega zbog Real Madrida koji nikad nisam mogao svariti. Veliki pozz od navijaca Leeds Utd-a !

miki

pre 8 godina

Barcelona je oduvek bila veliki klub,bez sumnje .Imala je onon "nesto" sto je privlacilo najvece genijalce ove igre,od Krojfa,Maradone,Romaria,Stoickova itd ,ali neverovatno je koliko je ovaj klub napredovao u zadnjih 10-12 god.Nekako cini mi se da je Ronaldinjo najzasluzniji za to,tj on je doneo vrtoglav uspon barci kako rezultatski,tako i marketinski .Barca do pre 15 god nije mogla ni primirisati Realu,Man Utd ili Milanu sto se tice kupovne moci ,a sad ih cak zvezde i cekaju po god dana samo da zaigraju za barcu.Eto koliko su napredovali i kakav brend postali. Naravno ova generacija sa Mesijem,Xaviem i Iniestom je napravila cudesne rezultate i samo su jos vise podigli rejting barci koja je danas mega popularna i stoji rame uz rame sa Realom ,cak ga je i prestigla u mnogo cemu.Mene posebno fascinira sto je blaugrana u ovih 10 god potpune dominacije ,sve to napravila sa ekipom koju srz cine igraci iz sopstvene skole .Imati danas 1 ili 2 u prvom timu iz svog podmladka je veliki uspeh,a oni svo ovo vreme imaju i po 5,6 igraca iz te la masije koji nose barcu ka trofejima.Kapa dole.Sad su postali toliko mocni ,da mogu sebi priustiti i mega transfere i u kombinaciji sa njihovim domacim igracima,to daje sjajne rezultate.Sjajan primer velikog uspona jednog pomalo uspavanog diva evropskog fudbala ,koji je po meni oduvek bio avangarda svetskog fudbala. Veliki respect !

neutralni felsh

pre 8 godina

najmocniji klub na svetu.
za koga god licno da navijamo, mora to da im se prizna i cestita...
za 12. godina sta su postigli, od mene ful respekt za predjen put... tacka.

Miki27

pre 8 godina

Nisu ga jos doveli, Juve je izjavio da su odbili ponudu Barse od 80 miliona... Nevjerovatno je da ovoliko kostaju danasnji igraci! Pogba je odlican fudbaler ali ovo je previse...

punker

pre 8 godina

Ovo ako je istina, blaugrana ce biti nepobediva . I ovako su najbolji i nezaustavljivi ,sto smo videli i ove sezone, a tek s ovim montrumom na sredini ce biti cudo od ekipe. Zamislite u napadu ovaj trio latinosa ,a iza njih Pogba ,Iniesta i Buskec,tu je i sve bolji Rakitic !? Mada verujem da ce jedna od ove 3 zvezde u napadu napustiti barcu sledece leto ,ako Pogba dodje.tipujem da bi to mogao biti Nejmar .U svakom slucaju, fanovi barce imaju s scim da se ponose .Bez premca najbolji klub u ovom veku i drago mi je sto je tako,pre svega zbog Real Madrida koji nikad nisam mogao svariti. Veliki pozz od navijaca Leeds Utd-a !

neutralni felsh

pre 8 godina

barselona je najmocniji klub vec x godina unazad. a sada su to i zvanicno, nema koji igrac nece kod njih, makar i ne uspeo ali da proba medju najboljima. songa i seska nisu doveli toliko golemi ugovori koliko zelja da zaigraju tamo. to vazi i za nejmara i suareza, nejmar bese i nije hteo u real. e sad imaju konacni prestiz, uz brdo love: mega-tim, da ima ko da isprati mesija i prodaje dresove decici po africi (u bocvani je maki milion dece u barsinom unicefu, donacije i humana akcije, prilazi klinja sa dresom rivalda - o tome mi pricamo: "mes que un club")
sve to za 12 godina kakva dominacija ne u fudbalu nego u brendu.
opet se mislim: prirodni fenomen.

EuroNix

pre 8 godina

Pogba je od sledece sezone u Barci. Ugovor vredi 80 fiksno plus 10 bonusi, kako prenosi MD i sport. Gazzetta dello sport objavila da ugovor vredi 90 miliona. Pogba imace godisnju platu od 12 miliona, dakle 3 puta vise nego u Juveu.Barca placa manje nego sto je City nudio, jer Pogba ostaje jos jednu sezonu u Juveu. Detalji ugovora bice najverovatnije poznati 19 jula posle izbora, najkasnije u januaru kad Barci istice kazna. Pogba je na slici za novi dres Juventusa, dakle definitivno ostaje jos ovu sezonu u Torinu. Za Barcu je potpisao jos i Arda Turan na 5 godina. Ugovor vredi 35 miliona plus bonusi. Igrace od januara 2016 u Barci. Jedino sto je nepoznato, gde ce igrati do januara. Postoje dve opcije. Barca B ili Galatasarai. Raul Sanllehi je u Brazilu po Gersona, o tome saznacemo kasnije.

koketinjo

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Adriano_Galliani, 1. jul 2015 22:42)

daa,la masija :Mesi,Xavi,Valdes,Puyol,Pedro,Iniesta,Buskec,Batra,Sergio,Rafinha,Montoya i mnogi drugi...i sto je najjace ,jezgro ,srz ekipe su cinili bar 4,5 igraca iz njene skole svih ovih godina :))Sad su toliko mocni ,da mogu sebi priustii bilo kakav tranfer ,a u prvom timu ce uvek biti bar 2,3 igraca iz njene skole,najpoznatije na svetu iz najboljeg tima na svetu !!:)) Dodji nam opet,baci koji hejt,lepo je videti koliko je ovaj klub doneo muka,suza i frustracija protivnickim navijacima.Naravno,idi pogledaj usput,je li neko mozda pristao doci u propalu kriminalnu organizaciju zvanu AC Milan :)) Barca je uzela tripletu a Mesi 5 zlatnu loptu ,i znam ,nije ti lako :)

Dzekson Martinez

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
(Adriano_Galliani, 01. jul 2015 22:42)
Samo zbog tebe bih voleo da Milan ponovo naleti na Barsu u LS! Uf,cekaj malo,pa Milan ne igra...nista,zaboravi.

Miloje

pre 8 godina

Song je bio bolji igrač pa nije imao mesto u startnoj postavi... Ovaj tek nema šta da traži...
Prosto mi je neverovatno da se bilo ko otima oko ovog igrača. Čist prosek...

rac

pre 8 godina

ko je Pogbi podigao cenu samo MEDIJI! decko ne igra nista specijalno samo sto ima po neki dribling! nas Matic je za njega igracina Pogba mu nije ni do kolena!

perikle

pre 8 godina

Директор Јувентуса Марота је потврдио да је Јувентус одбио понуду Барселоне од 80м еура. Јуве је барем познат по томе што не продаје лако своје најбоље играче.

ja

pre 8 godina

Volim Barsu i pratim je 10 godina vec, ali mi se ne svidja ova politika. Nadam se da ce se Laporta vratiti na celo predsednika narednih godina...

Sumadin

pre 8 godina

Ako barca ovog nauci da igra fudbal, i od njega napravi igraca onda jesu najbolja skola fudbala. Mene ovaj podseca na Balotelija svakako samo ne izgledom.

Brico

pre 8 godina

Predpostavio sam da ce biti ovakav scenario i nisam se previse smorio,jer ovako cemo ga gledat jos jednu sezonu u crno-belom dredu ! Plasio sam da ne ode vec ovo leto i to u jedan od vestackih klubova poput City-a ili PSG . I u Real da je otisao,smorilo bi me.Ovako ako ode u barcu,bar ide u najbolju ekipu na svetu i igrace sa najboljim igracem sveta Mesijem ,sto mu je velika zelja,nekoliko puta je ponovio.U svakom slucaju,veliko mu hvala na svemu sto je dao Juventusu u ovih par sezona i nadam se da ce i ova zadnja njegova biti bar jednako uspesna ,kao i tek zavrsena sezona.Samo da uzmu za njega bar 80 mil evra ! FORCA JUVE !!

hvala ali ne hvala... fino alla fine***

pre 8 godina

“Da, dobili smo ponudu od 80 milijuna eura za Pogbu”, otkrio je Marotta.
“Samo mogu potvrditi da je ponuda odbijena i Pogba ostaje naš igrač.”

Blue Bridge

pre 8 godina

Igrac je krs, bacene pare. Francuzi od Zidana nisu imali nijednu veliku zvezdu pa se ovome Pogbi nabili cenu a on ne vredi te pare. I dalje verujem matorom Aleksu

neutralni felsh

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
(Adriano_Galliani, 1. jul 2015 22:42)

sta ima novo u milan lab-u? jel sklonili paucinu sa ulaza? ;)

panini

pre 8 godina

propasce zbog ovoga..bas mi je drago jer sam najvise hteo da ga vidim u barsi ali je ovo glupost jer ko zna kako ce odraditi sad sezone kad zna da vec ide a i juventus zna da nema koristi od njega pa kolko ce ga forsirati ne zna se ni to tako da glupost mi je ovaj dogovor

perica22

pre 8 godina

(miki, 1. jul 2015 18:26)

Ajde da krenemo od 80- tih pa do recimo 2000:

Suster,Maradona,Lineker,Zubizareta,Bergistajn,Kuman,Laudrup,Stoickov,Nadal,Romario,Hadji,Prosinecki,Popesku,Figo,Baija,Ronaldo(zuba),Djovani,Rivaldo,Dragan Ciric,Dugari, pa onda Van Galovi(ili kako mu komsije tepaju "Fan Halovi") "olandezi",Klajvert,Zenden,braca De Bur,Koku,Rajziger,Bogarde,Overmars,Peti,Alfonso,Anderson,Litmanen,Dani,Enrike.
Ako gledamo od 2000 do danas, spisak je jos duzi i naravno jos skuplji, ali evo samo najskupljih i najpozantijih:
Saviola,Rikelme,Mendieta,Ronaldinjo,Davids,Eto,Deko,Zambrota,Tiram,Anri,Abidal,Alves,Ibrahimovic,Vilja,Maskerano,Fabregas,Sancez,Song,Nejmar,Suarez.
Usput su jos realizovali preko 50 transfera.
O Barsi imas pogresnu predstavu.
+-(plus minus) u transferima: U istoriji fudbala najveci minus u transferima ima Barselona, pa Real M a u top 10 su jos: Milan,Inter,Juve,Bajern M,Man utd,Man city,Celzi i Liverpul.

Od svih najvecih evropskih klubova samo su 3 u +(plusu), tj vise su prodali nego sto su kupili:Porto,Benfika i Arsenal(Arsenal je jedva u plusu).
Real Madrid je kupio za najvise novca ali je isto tako prodao za najvise novca.Porto je na drugom mestu.
Najveci minus ima Barsa, preko 1 milijardu evra. Najvise para na plate potrosila je Barselona. Malo zbog poreza(jer je dosta velik) a najvise zato sto velikim primanjima(platama) privlaci mega zvezde.(cak se i u filmu sprdaju da je Maradona ojadio Barsu, od velikog Dijega je sve krenulo)

Miloje

pre 8 godina

Song je bio bolji igrač pa nije imao mesto u startnoj postavi... Ovaj tek nema šta da traži...
Prosto mi je neverovatno da se bilo ko otima oko ovog igrača. Čist prosek...

rac

pre 8 godina

ko je Pogbi podigao cenu samo MEDIJI! decko ne igra nista specijalno samo sto ima po neki dribling! nas Matic je za njega igracina Pogba mu nije ni do kolena!

punker

pre 8 godina

Ovo ako je istina, blaugrana ce biti nepobediva . I ovako su najbolji i nezaustavljivi ,sto smo videli i ove sezone, a tek s ovim montrumom na sredini ce biti cudo od ekipe. Zamislite u napadu ovaj trio latinosa ,a iza njih Pogba ,Iniesta i Buskec,tu je i sve bolji Rakitic !? Mada verujem da ce jedna od ove 3 zvezde u napadu napustiti barcu sledece leto ,ako Pogba dodje.tipujem da bi to mogao biti Nejmar .U svakom slucaju, fanovi barce imaju s scim da se ponose .Bez premca najbolji klub u ovom veku i drago mi je sto je tako,pre svega zbog Real Madrida koji nikad nisam mogao svariti. Veliki pozz od navijaca Leeds Utd-a !

Blue Bridge

pre 8 godina

Igrac je krs, bacene pare. Francuzi od Zidana nisu imali nijednu veliku zvezdu pa se ovome Pogbi nabili cenu a on ne vredi te pare. I dalje verujem matorom Aleksu

miki

pre 8 godina

Barcelona je oduvek bila veliki klub,bez sumnje .Imala je onon "nesto" sto je privlacilo najvece genijalce ove igre,od Krojfa,Maradone,Romaria,Stoickova itd ,ali neverovatno je koliko je ovaj klub napredovao u zadnjih 10-12 god.Nekako cini mi se da je Ronaldinjo najzasluzniji za to,tj on je doneo vrtoglav uspon barci kako rezultatski,tako i marketinski .Barca do pre 15 god nije mogla ni primirisati Realu,Man Utd ili Milanu sto se tice kupovne moci ,a sad ih cak zvezde i cekaju po god dana samo da zaigraju za barcu.Eto koliko su napredovali i kakav brend postali. Naravno ova generacija sa Mesijem,Xaviem i Iniestom je napravila cudesne rezultate i samo su jos vise podigli rejting barci koja je danas mega popularna i stoji rame uz rame sa Realom ,cak ga je i prestigla u mnogo cemu.Mene posebno fascinira sto je blaugrana u ovih 10 god potpune dominacije ,sve to napravila sa ekipom koju srz cine igraci iz sopstvene skole .Imati danas 1 ili 2 u prvom timu iz svog podmladka je veliki uspeh,a oni svo ovo vreme imaju i po 5,6 igraca iz te la masije koji nose barcu ka trofejima.Kapa dole.Sad su postali toliko mocni ,da mogu sebi priustiti i mega transfere i u kombinaciji sa njihovim domacim igracima,to daje sjajne rezultate.Sjajan primer velikog uspona jednog pomalo uspavanog diva evropskog fudbala ,koji je po meni oduvek bio avangarda svetskog fudbala. Veliki respect !

panini

pre 8 godina

propasce zbog ovoga..bas mi je drago jer sam najvise hteo da ga vidim u barsi ali je ovo glupost jer ko zna kako ce odraditi sad sezone kad zna da vec ide a i juventus zna da nema koristi od njega pa kolko ce ga forsirati ne zna se ni to tako da glupost mi je ovaj dogovor

Sumadin

pre 8 godina

Ako barca ovog nauci da igra fudbal, i od njega napravi igraca onda jesu najbolja skola fudbala. Mene ovaj podseca na Balotelija svakako samo ne izgledom.

neutralni felsh

pre 8 godina

najmocniji klub na svetu.
za koga god licno da navijamo, mora to da im se prizna i cestita...
za 12. godina sta su postigli, od mene ful respekt za predjen put... tacka.

Brico

pre 8 godina

Predpostavio sam da ce biti ovakav scenario i nisam se previse smorio,jer ovako cemo ga gledat jos jednu sezonu u crno-belom dredu ! Plasio sam da ne ode vec ovo leto i to u jedan od vestackih klubova poput City-a ili PSG . I u Real da je otisao,smorilo bi me.Ovako ako ode u barcu,bar ide u najbolju ekipu na svetu i igrace sa najboljim igracem sveta Mesijem ,sto mu je velika zelja,nekoliko puta je ponovio.U svakom slucaju,veliko mu hvala na svemu sto je dao Juventusu u ovih par sezona i nadam se da ce i ova zadnja njegova biti bar jednako uspesna ,kao i tek zavrsena sezona.Samo da uzmu za njega bar 80 mil evra ! FORCA JUVE !!

neutralni felsh

pre 8 godina

barselona je najmocniji klub vec x godina unazad. a sada su to i zvanicno, nema koji igrac nece kod njih, makar i ne uspeo ali da proba medju najboljima. songa i seska nisu doveli toliko golemi ugovori koliko zelja da zaigraju tamo. to vazi i za nejmara i suareza, nejmar bese i nije hteo u real. e sad imaju konacni prestiz, uz brdo love: mega-tim, da ima ko da isprati mesija i prodaje dresove decici po africi (u bocvani je maki milion dece u barsinom unicefu, donacije i humana akcije, prilazi klinja sa dresom rivalda - o tome mi pricamo: "mes que un club")
sve to za 12 godina kakva dominacija ne u fudbalu nego u brendu.
opet se mislim: prirodni fenomen.

koketinjo

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Adriano_Galliani, 1. jul 2015 22:42)

daa,la masija :Mesi,Xavi,Valdes,Puyol,Pedro,Iniesta,Buskec,Batra,Sergio,Rafinha,Montoya i mnogi drugi...i sto je najjace ,jezgro ,srz ekipe su cinili bar 4,5 igraca iz njene skole svih ovih godina :))Sad su toliko mocni ,da mogu sebi priustii bilo kakav tranfer ,a u prvom timu ce uvek biti bar 2,3 igraca iz njene skole,najpoznatije na svetu iz najboljeg tima na svetu !!:)) Dodji nam opet,baci koji hejt,lepo je videti koliko je ovaj klub doneo muka,suza i frustracija protivnickim navijacima.Naravno,idi pogledaj usput,je li neko mozda pristao doci u propalu kriminalnu organizaciju zvanu AC Milan :)) Barca je uzela tripletu a Mesi 5 zlatnu loptu ,i znam ,nije ti lako :)

perikle

pre 8 godina

Директор Јувентуса Марота је потврдио да је Јувентус одбио понуду Барселоне од 80м еура. Јуве је барем познат по томе што не продаје лако своје најбоље играче.

EuroNix

pre 8 godina

Pogba je od sledece sezone u Barci. Ugovor vredi 80 fiksno plus 10 bonusi, kako prenosi MD i sport. Gazzetta dello sport objavila da ugovor vredi 90 miliona. Pogba imace godisnju platu od 12 miliona, dakle 3 puta vise nego u Juveu.Barca placa manje nego sto je City nudio, jer Pogba ostaje jos jednu sezonu u Juveu. Detalji ugovora bice najverovatnije poznati 19 jula posle izbora, najkasnije u januaru kad Barci istice kazna. Pogba je na slici za novi dres Juventusa, dakle definitivno ostaje jos ovu sezonu u Torinu. Za Barcu je potpisao jos i Arda Turan na 5 godina. Ugovor vredi 35 miliona plus bonusi. Igrace od januara 2016 u Barci. Jedino sto je nepoznato, gde ce igrati do januara. Postoje dve opcije. Barca B ili Galatasarai. Raul Sanllehi je u Brazilu po Gersona, o tome saznacemo kasnije.

Dzekson Martinez

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
(Adriano_Galliani, 01. jul 2015 22:42)
Samo zbog tebe bih voleo da Milan ponovo naleti na Barsu u LS! Uf,cekaj malo,pa Milan ne igra...nista,zaboravi.

ja

pre 8 godina

Volim Barsu i pratim je 10 godina vec, ali mi se ne svidja ova politika. Nadam se da ce se Laporta vratiti na celo predsednika narednih godina...

hvala ali ne hvala... fino alla fine***

pre 8 godina

“Da, dobili smo ponudu od 80 milijuna eura za Pogbu”, otkrio je Marotta.
“Samo mogu potvrditi da je ponuda odbijena i Pogba ostaje naš igrač.”

perica22

pre 8 godina

(miki, 1. jul 2015 18:26)

Ajde da krenemo od 80- tih pa do recimo 2000:

Suster,Maradona,Lineker,Zubizareta,Bergistajn,Kuman,Laudrup,Stoickov,Nadal,Romario,Hadji,Prosinecki,Popesku,Figo,Baija,Ronaldo(zuba),Djovani,Rivaldo,Dragan Ciric,Dugari, pa onda Van Galovi(ili kako mu komsije tepaju "Fan Halovi") "olandezi",Klajvert,Zenden,braca De Bur,Koku,Rajziger,Bogarde,Overmars,Peti,Alfonso,Anderson,Litmanen,Dani,Enrike.
Ako gledamo od 2000 do danas, spisak je jos duzi i naravno jos skuplji, ali evo samo najskupljih i najpozantijih:
Saviola,Rikelme,Mendieta,Ronaldinjo,Davids,Eto,Deko,Zambrota,Tiram,Anri,Abidal,Alves,Ibrahimovic,Vilja,Maskerano,Fabregas,Sancez,Song,Nejmar,Suarez.
Usput su jos realizovali preko 50 transfera.
O Barsi imas pogresnu predstavu.
+-(plus minus) u transferima: U istoriji fudbala najveci minus u transferima ima Barselona, pa Real M a u top 10 su jos: Milan,Inter,Juve,Bajern M,Man utd,Man city,Celzi i Liverpul.

Od svih najvecih evropskih klubova samo su 3 u +(plusu), tj vise su prodali nego sto su kupili:Porto,Benfika i Arsenal(Arsenal je jedva u plusu).
Real Madrid je kupio za najvise novca ali je isto tako prodao za najvise novca.Porto je na drugom mestu.
Najveci minus ima Barsa, preko 1 milijardu evra. Najvise para na plate potrosila je Barselona. Malo zbog poreza(jer je dosta velik) a najvise zato sto velikim primanjima(platama) privlaci mega zvezde.(cak se i u filmu sprdaju da je Maradona ojadio Barsu, od velikog Dijega je sve krenulo)

neutralni felsh

pre 8 godina

La Masia, Kuenka i Teljo haha
(Adriano_Galliani, 1. jul 2015 22:42)

sta ima novo u milan lab-u? jel sklonili paucinu sa ulaza? ;)

Miki27

pre 8 godina

Nisu ga jos doveli, Juve je izjavio da su odbili ponudu Barse od 80 miliona... Nevjerovatno je da ovoliko kostaju danasnji igraci! Pogba je odlican fudbaler ali ovo je previse...