Košarka 38

Ponedeljak, 29.06.2015.

20:58

Niksi žele Nemanju Bjelicu

Nemanja Bjelica će sledeće sezone verovatno da igra u NBA ligi, ali to možda ne bude u dresu Minesota Timbervuvlsa, koji su ga draftovali 2010. godine.

Niksi žele Nemanju Bjelicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

qwerty

pre 8 godina

Greg Monro najverovatnije potpisuje za Nikse uskoro, all star tip igrača. Još ako Melo bude zdrav imaće bar 35-40 minuta po utakmici. Po meni, u svakom smislu Minesota bolja opcija. A i imaće šansu da igra i uči od legende Kevina Garneta, tako da..

stefan

pre 8 godina

Njujork - Aflalo, Greg Monro, Porzingis i Nemanja Bjelica.
Lejkers - Dzimi Batler, Kevin Lav, Rasel.
San Antonio - Lamarkus Oldridž.
Memfis - ostaje M.Gasol.
Klivlend ce da izvisi.

Zorz Pap

pre 8 godina

Za Mirka
Stvarno mi nije jasno sta je to izuzetno kod Minesote i tih igraca sto si nabrojao. Ne znam da li uopste pratis NBA i ovi sto daju pluseve. Rubio je ubedljivo najslabiji startni plej na zapadu, Garnet puni 40 i potpuno je fizicki potrosen, Pekmen je bio dobar igrac pre povreda, Vigins markentiski napumpan koji ce maksimalno biti prosecan NBA igrac. Tauns i Levin i ako ispadnu dobri otici ce odatle kao Lav u neki drugi tim. Minesota nema ni TEORETSKE sanse da bude blizu plejofa na zapadu pored GSW, OKC, SAS, HUO, LAC, Memfisa, DAL, NOP, POR...Minesota bi u Evropi bila odlicna, za NBA su jednostavno mnogo slabi sto ce rezultati kao i do sada pokazivati.

nebitno

pre 8 godina

bolje bi mu bilo i niksima, pored taunsa koji je draftovan, za bjelicu nema mesta u ekipi, kazem to jer ce minesota igrati u reketu prakticno sa 2 centra, tauns i pekmen, vigins ne nadmasiv na niskom krilu...u takvom okruzenju bjelica bi imao, u najboljem slucaju, 15-18 minuta po mecu sto je izuzetno lose jer to i dalje nece biti ekipa koja ce igrati u doigravanju

Jesse Pinkman

pre 8 godina

U Nicksima je prilicno losa atmosfera trenutno. Carmelo se ljuti sto su izabrali ovog Parzingasa. NY bi trebao do uvali nekom Carmela dok jos moze nesto da dobije za njega. Prosao jednom prvo kolo play-offa i to je sve u karijeri sto je postigao. takodje Nicksi nemaju play-a (draftovali su jednog) sto znaci da ce igraci morati da se pomuce da dobiju otvoren sut...(bers0003, 29. jun)
koliko dezinformacija na jednom mestu pa ja nemam reci...
naprotiv sto se tice Porzingisa, Melu se dopada on kao igrac i zadovoljan je draftom.
Takođe Melo je igrao finale zapada kad je poražen od Lejkersa kasnije šampiona te godine.
i trece Knicksi nemaju pleja? ja ne znam sta je Kalderon ako nije plej plus taj momak sto kazes da su ga draftovali je takodje sjajan plejmejker...
molim te u buduce ne komentarisi ako ne znas sta pričaš, a sto se tice Bjelice bas bih voleo da dodje u Njujork sta vise to sam bas razmišljao pre mesec dva i bilo bi mi stvarno drago

vladek

pre 8 godina

U Nikse obavezno. Znacajno ce pojacati tim,imace prostora za igru,i sto je najbitnije na istoku ce bez problema u play off. Minesota je jaci tim,ali realno GSW,SAS,Hjuston,OKC,Dallas,NO,Memfis,LAC,eto nabrojah ko ce sigurno biti jaci od njih.Namerno sam izbacio Portland,jer Aldric ce verovatno otici,a nisam racunao ni LAL koji imaju velike planove,i trebalo bi da ih gledamo u play offu.A tu je i Juta,nimalo naivan tim.Zapad je bas jak

zagor

pre 8 godina

@jezekilj
ako necega ima previse u NBA to su nadr... istetovirani, nabedjeni likovi puni sebe, koji hoce da sutnu po minimum 10 puta po utakmici i da tvituju i iz svlacionice i izlaze u novinama svaki dan. pogotovo je takvih dovoljno u niksima uvek bilo. svakako da je cool as ice karakter prednost pri prilagodjavanju, a ne prepreka. sa druge strane, bjelici sigurno ne nedostaje zara u igri i gladi za pobedom. bjelica - ubica. to je bar dokazao... nema zime za njega sa te strane.
on ce u nyk da igra vrv 4. moze, ali mora onda tim da mu se malo prilagodi. generalno, u nba su cetvorke zveri, ali ako se debeli melo pocne da se malo vise spustati blize kosu, a nyk potpise i dramonda, sigurno im nece faliti mesa u reketu, tako da bi bjeli mogao da igra tu neku nestandardnu cetvorku. ako budu hteli i umeli maksimalno da ga koriste, nema sumnje da ce da bude medju kandidatima za roy. nadam se da ce da upadne u ekipu koja ga stvarno zeli, a jaci ugovor (oko 6 miliona) bi bio garant toga.
PUNO SRECE SA ZDRAVLJEM PRE SVEGA, a za ostalo ce on sam da se izbori, kao i do sada.

Trenerski

pre 8 godina

NY bi mu bas legao prvo sto bi zbog slabe konkurencije imao vise minuta i bio primeceniji. Drugo ljudi ne shvataju sta je NY i zivot u njemu bukvalno je u SAD veca razlika nego u Srbiji. Igrati u Minesotti ili Utah je kao kod nas igrati u Pirotu ili Krusevcu mozda Vranju. Donekle je bolje u Miamiu i LA ali oni koliko god bili teatralni i nasminkani nisu NY. To se oseca u vazduhu govoru nacinu na kojem se Njujorcani obracaju ostalima sve isto i jos izrazenije nego u Beogradu jer oni imaju jedan klub Knickse a ostali su za "seljake". To da li ce osvojiti praten otom potom jel Divac osvojio, bitno je u zivotu biti u centru desavanja a Medison SG svakako to jeste.

Andrija

pre 8 godina

Mani se Nemanja NBA lige.Izgubi ćeš 3 godine života uzalud.Sve je to jedan cirkus.Ostani tamo gde si kralj.
Nadam se da grešim.

đurađ

pre 8 godina

@1389

Od Viginsa neće videti loptu? Očigledno nijednom nisi gledao Minesotu i Viginsa prošle sezone, pošto dečko ni izbliza ne troši mnogo lopti, a paklen je igrač.

Trenerski

pre 8 godina

Ma kakav akristaps Nemanja je za njega superstar. Videce oni vec nije on neki flegmaticni Vojvodjanin tipa Mikicic, Bodiroga, Rebraca cega se oni najvise plase on je covek zivac koji kida.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ Lana

Sale odlazi nakon evropskog prvenstva, naravno ukoliko budu losi rezultati, ali posto se ja nadam medalji (sta god uradili, obozavam ove momke), onda ce mu produziti ugovor selektora do olimpijskih igara, tako da Sale verovatno nece voditi repku na sledeci mundobasket.

Zika

pre 8 godina

Koji god tim bio a da je slabiji odnosno da se Nemanji da minutaza i gd enema nadmenih superstarova bila bi dobra sredina. Igraci iz Evrope uglavnom smao u takvim timovima uspevaju.

Mirko

pre 8 godina

Niksi su ti nešto kao siva eminencija NBA i priznajem da je to velika čast igrati u tom klubu.. Njujork, Medison Skver Garden... Vrh!
Imao bi tamo u tom timu puno prostora da igra jer su generalno slabi a i veliki Fil je tamo kao i Melo, mada su kažem generalno slabi pa je pitanje šta će svi zajedno da naprave ove godine.


Minesota je u tom smislu nezanimljiva, ali je svakakako bolji tim i mogu više da urade - KG,Pekmen,Wigins,Rubio... stvarno izuzetno.

Jedva čekam da vidim šta će odlučiti. Ima da gledam svaki njegov nastup u NBA!

1389

pre 8 godina

Moze u Nikse i taman posto raspali SK voli da prenosi utakmice Niksa koji su blagi ocaj. Bolje nego u Vulvse gde od Wiginsa nece videti loptu.

Jezekilj

pre 8 godina

Odličan igrač, ali ima jednu manu. Mnogo je dobar, tih i povučen tip (mada kažu da je i 'Obrva' takav! Što naravno nije loše samo po sebi, već NBA zahtijeva drskost i bezobrazluk što Nemanja, isreno nema u sebi). Možda griješim, ali moje mišljenje je da neće uspjeti preko bare tj. neće napraviti karijeru u NBA.
Ali zaista bih se radovao ako griješim ovdje.
I još nešto, ne bih baš volio da ga vidim u redovima Niksa, jer pored Karmela svi igrači su ispodprosječni. Karmelo je 'Game destroyer'(upravo sam smislio novi izraz). Njemu bi recimo više odgovarali Oklahoma, Spursi, Cavsi, Dalas, Indijana i Memfis možda najviše. Ostalo ne. Nikako ne. On je košarkaš kojeg odmah, bez razmišljanja, treba da uzme tim koji ima šampionske ambicije. Ali vidjećemo. Dug je put ispred njega. Go Nemanja, Go Cavs!

Marko

pre 8 godina

Na njegovoj poziciji igraju i Melo i Porzingis. Ne vidim sta on tu ima da trazi osim ako ne trejduju jednog od ove dvojice, sto je prakticno nemoguce.

nucky thompson

pre 8 godina

dobro dosao u NYC. Samo jos da Meka uvale nekome i rekonstrukcija time moze da pocne. Ovih dana svi mediji bruje u gradu kako je Melo nezadovoljan. Iako je rodjen i odrastao ovde, vrijeme je da ide. poz iz NJ

Lana

pre 8 godina

Do sledećeg Mundobasketa imaćemo nekoliko standardnih NBA igrača, Sale će steći dodatno iskustvo što u EL, što na EP i Olimpijadi. Ostaće srčanost, a znanje će se povećati. To zlato i nije tako nemoguća misija.

nyk

pre 8 godina

Kakva vest!!! Bjeli, dodji i probudi Nikse!!!! Odlicna sredina za njega, imace prostora da igra i da se razvija, a Melo ce najzad imati nekoga u ekipi ko zna da igra ovu lepu igru!!

bers0003

pre 8 godina

U Nicksima je prilicno losa atmosfera trenutno. Carmelo se ljuti sto su izabrali ovog Parzingasa. NY bi trebao do uvali nekom Carmela dok jos moze nesto da dobije za njega. Prosao jednom prvo kolo play-offa i to je sve u karijeri sto je postigao. takodje Nicksi nemaju play-a (draftovali su jednog) sto znaci da ce igraci morati da se pomuce da dobiju otvoren sut...

Novosadjanin.

pre 8 godina

Fil Dzekson zna sta radi... Ocekujem da za vrlo kratko vreme imamo NBA petorku. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Jokic i Bobi. I Milutinov ce uskoro u NBA. Lepa buducnost nas ceka.

Cheff#231

pre 8 godina

Minesota pravi dobru ekipu, i mislim da mu je to bolja opcija. Uzeli su prvog pika sa drafta,imaju Wiggins-a (prošlogodišnjeg prvog pika),i još nekolicinu dobrih igrača,+ legenda KG! Dok u NY, ne vidim nikakav boljitak, dok je Melo tamo,njega nažalost ne zanimaju titule,već samo keš, a baš šteta,jer je čovek sjajan igrač.Gde god da ode, srećno Bjelo!

GM

pre 8 godina

Bjelici bi Niksi bas lepo legli, jer ce se taj tim razvijati u ozbilnog konkurenta za titulu ove i sledece godine, sto njemu u potpunosti odgovara kako se bude privikavao i napredovao.

S druge strane Minesota nema nikakve sanse na zapadu za pocetak.

nyk

pre 8 godina

Kakva vest!!! Bjeli, dodji i probudi Nikse!!!! Odlicna sredina za njega, imace prostora da igra i da se razvija, a Melo ce najzad imati nekoga u ekipi ko zna da igra ovu lepu igru!!

Lana

pre 8 godina

Do sledećeg Mundobasketa imaćemo nekoliko standardnih NBA igrača, Sale će steći dodatno iskustvo što u EL, što na EP i Olimpijadi. Ostaće srčanost, a znanje će se povećati. To zlato i nije tako nemoguća misija.

Cheff#231

pre 8 godina

Minesota pravi dobru ekipu, i mislim da mu je to bolja opcija. Uzeli su prvog pika sa drafta,imaju Wiggins-a (prošlogodišnjeg prvog pika),i još nekolicinu dobrih igrača,+ legenda KG! Dok u NY, ne vidim nikakav boljitak, dok je Melo tamo,njega nažalost ne zanimaju titule,već samo keš, a baš šteta,jer je čovek sjajan igrač.Gde god da ode, srećno Bjelo!

bers0003

pre 8 godina

U Nicksima je prilicno losa atmosfera trenutno. Carmelo se ljuti sto su izabrali ovog Parzingasa. NY bi trebao do uvali nekom Carmela dok jos moze nesto da dobije za njega. Prosao jednom prvo kolo play-offa i to je sve u karijeri sto je postigao. takodje Nicksi nemaju play-a (draftovali su jednog) sto znaci da ce igraci morati da se pomuce da dobiju otvoren sut...

GM

pre 8 godina

Bjelici bi Niksi bas lepo legli, jer ce se taj tim razvijati u ozbilnog konkurenta za titulu ove i sledece godine, sto njemu u potpunosti odgovara kako se bude privikavao i napredovao.

S druge strane Minesota nema nikakve sanse na zapadu za pocetak.

Mirko

pre 8 godina

Niksi su ti nešto kao siva eminencija NBA i priznajem da je to velika čast igrati u tom klubu.. Njujork, Medison Skver Garden... Vrh!
Imao bi tamo u tom timu puno prostora da igra jer su generalno slabi a i veliki Fil je tamo kao i Melo, mada su kažem generalno slabi pa je pitanje šta će svi zajedno da naprave ove godine.


Minesota je u tom smislu nezanimljiva, ali je svakakako bolji tim i mogu više da urade - KG,Pekmen,Wigins,Rubio... stvarno izuzetno.

Jedva čekam da vidim šta će odlučiti. Ima da gledam svaki njegov nastup u NBA!

Novosadjanin.

pre 8 godina

Fil Dzekson zna sta radi... Ocekujem da za vrlo kratko vreme imamo NBA petorku. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Jokic i Bobi. I Milutinov ce uskoro u NBA. Lepa buducnost nas ceka.

nucky thompson

pre 8 godina

dobro dosao u NYC. Samo jos da Meka uvale nekome i rekonstrukcija time moze da pocne. Ovih dana svi mediji bruje u gradu kako je Melo nezadovoljan. Iako je rodjen i odrastao ovde, vrijeme je da ide. poz iz NJ

Zika

pre 8 godina

Koji god tim bio a da je slabiji odnosno da se Nemanji da minutaza i gd enema nadmenih superstarova bila bi dobra sredina. Igraci iz Evrope uglavnom smao u takvim timovima uspevaju.

1389

pre 8 godina

Moze u Nikse i taman posto raspali SK voli da prenosi utakmice Niksa koji su blagi ocaj. Bolje nego u Vulvse gde od Wiginsa nece videti loptu.

đurađ

pre 8 godina

@1389

Od Viginsa neće videti loptu? Očigledno nijednom nisi gledao Minesotu i Viginsa prošle sezone, pošto dečko ni izbliza ne troši mnogo lopti, a paklen je igrač.

Marko

pre 8 godina

Na njegovoj poziciji igraju i Melo i Porzingis. Ne vidim sta on tu ima da trazi osim ako ne trejduju jednog od ove dvojice, sto je prakticno nemoguce.

Jezekilj

pre 8 godina

Odličan igrač, ali ima jednu manu. Mnogo je dobar, tih i povučen tip (mada kažu da je i 'Obrva' takav! Što naravno nije loše samo po sebi, već NBA zahtijeva drskost i bezobrazluk što Nemanja, isreno nema u sebi). Možda griješim, ali moje mišljenje je da neće uspjeti preko bare tj. neće napraviti karijeru u NBA.
Ali zaista bih se radovao ako griješim ovdje.
I još nešto, ne bih baš volio da ga vidim u redovima Niksa, jer pored Karmela svi igrači su ispodprosječni. Karmelo je 'Game destroyer'(upravo sam smislio novi izraz). Njemu bi recimo više odgovarali Oklahoma, Spursi, Cavsi, Dalas, Indijana i Memfis možda najviše. Ostalo ne. Nikako ne. On je košarkaš kojeg odmah, bez razmišljanja, treba da uzme tim koji ima šampionske ambicije. Ali vidjećemo. Dug je put ispred njega. Go Nemanja, Go Cavs!

Jesse Pinkman

pre 8 godina

U Nicksima je prilicno losa atmosfera trenutno. Carmelo se ljuti sto su izabrali ovog Parzingasa. NY bi trebao do uvali nekom Carmela dok jos moze nesto da dobije za njega. Prosao jednom prvo kolo play-offa i to je sve u karijeri sto je postigao. takodje Nicksi nemaju play-a (draftovali su jednog) sto znaci da ce igraci morati da se pomuce da dobiju otvoren sut...(bers0003, 29. jun)
koliko dezinformacija na jednom mestu pa ja nemam reci...
naprotiv sto se tice Porzingisa, Melu se dopada on kao igrac i zadovoljan je draftom.
Takođe Melo je igrao finale zapada kad je poražen od Lejkersa kasnije šampiona te godine.
i trece Knicksi nemaju pleja? ja ne znam sta je Kalderon ako nije plej plus taj momak sto kazes da su ga draftovali je takodje sjajan plejmejker...
molim te u buduce ne komentarisi ako ne znas sta pričaš, a sto se tice Bjelice bas bih voleo da dodje u Njujork sta vise to sam bas razmišljao pre mesec dva i bilo bi mi stvarno drago

zagor

pre 8 godina

@jezekilj
ako necega ima previse u NBA to su nadr... istetovirani, nabedjeni likovi puni sebe, koji hoce da sutnu po minimum 10 puta po utakmici i da tvituju i iz svlacionice i izlaze u novinama svaki dan. pogotovo je takvih dovoljno u niksima uvek bilo. svakako da je cool as ice karakter prednost pri prilagodjavanju, a ne prepreka. sa druge strane, bjelici sigurno ne nedostaje zara u igri i gladi za pobedom. bjelica - ubica. to je bar dokazao... nema zime za njega sa te strane.
on ce u nyk da igra vrv 4. moze, ali mora onda tim da mu se malo prilagodi. generalno, u nba su cetvorke zveri, ali ako se debeli melo pocne da se malo vise spustati blize kosu, a nyk potpise i dramonda, sigurno im nece faliti mesa u reketu, tako da bi bjeli mogao da igra tu neku nestandardnu cetvorku. ako budu hteli i umeli maksimalno da ga koriste, nema sumnje da ce da bude medju kandidatima za roy. nadam se da ce da upadne u ekipu koja ga stvarno zeli, a jaci ugovor (oko 6 miliona) bi bio garant toga.
PUNO SRECE SA ZDRAVLJEM PRE SVEGA, a za ostalo ce on sam da se izbori, kao i do sada.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ Lana

Sale odlazi nakon evropskog prvenstva, naravno ukoliko budu losi rezultati, ali posto se ja nadam medalji (sta god uradili, obozavam ove momke), onda ce mu produziti ugovor selektora do olimpijskih igara, tako da Sale verovatno nece voditi repku na sledeci mundobasket.

vladek

pre 8 godina

U Nikse obavezno. Znacajno ce pojacati tim,imace prostora za igru,i sto je najbitnije na istoku ce bez problema u play off. Minesota je jaci tim,ali realno GSW,SAS,Hjuston,OKC,Dallas,NO,Memfis,LAC,eto nabrojah ko ce sigurno biti jaci od njih.Namerno sam izbacio Portland,jer Aldric ce verovatno otici,a nisam racunao ni LAL koji imaju velike planove,i trebalo bi da ih gledamo u play offu.A tu je i Juta,nimalo naivan tim.Zapad je bas jak

Trenerski

pre 8 godina

NY bi mu bas legao prvo sto bi zbog slabe konkurencije imao vise minuta i bio primeceniji. Drugo ljudi ne shvataju sta je NY i zivot u njemu bukvalno je u SAD veca razlika nego u Srbiji. Igrati u Minesotti ili Utah je kao kod nas igrati u Pirotu ili Krusevcu mozda Vranju. Donekle je bolje u Miamiu i LA ali oni koliko god bili teatralni i nasminkani nisu NY. To se oseca u vazduhu govoru nacinu na kojem se Njujorcani obracaju ostalima sve isto i jos izrazenije nego u Beogradu jer oni imaju jedan klub Knickse a ostali su za "seljake". To da li ce osvojiti praten otom potom jel Divac osvojio, bitno je u zivotu biti u centru desavanja a Medison SG svakako to jeste.

nebitno

pre 8 godina

bolje bi mu bilo i niksima, pored taunsa koji je draftovan, za bjelicu nema mesta u ekipi, kazem to jer ce minesota igrati u reketu prakticno sa 2 centra, tauns i pekmen, vigins ne nadmasiv na niskom krilu...u takvom okruzenju bjelica bi imao, u najboljem slucaju, 15-18 minuta po mecu sto je izuzetno lose jer to i dalje nece biti ekipa koja ce igrati u doigravanju

qwerty

pre 8 godina

Greg Monro najverovatnije potpisuje za Nikse uskoro, all star tip igrača. Još ako Melo bude zdrav imaće bar 35-40 minuta po utakmici. Po meni, u svakom smislu Minesota bolja opcija. A i imaće šansu da igra i uči od legende Kevina Garneta, tako da..

Zorz Pap

pre 8 godina

Za Mirka
Stvarno mi nije jasno sta je to izuzetno kod Minesote i tih igraca sto si nabrojao. Ne znam da li uopste pratis NBA i ovi sto daju pluseve. Rubio je ubedljivo najslabiji startni plej na zapadu, Garnet puni 40 i potpuno je fizicki potrosen, Pekmen je bio dobar igrac pre povreda, Vigins markentiski napumpan koji ce maksimalno biti prosecan NBA igrac. Tauns i Levin i ako ispadnu dobri otici ce odatle kao Lav u neki drugi tim. Minesota nema ni TEORETSKE sanse da bude blizu plejofa na zapadu pored GSW, OKC, SAS, HUO, LAC, Memfisa, DAL, NOP, POR...Minesota bi u Evropi bila odlicna, za NBA su jednostavno mnogo slabi sto ce rezultati kao i do sada pokazivati.

stefan

pre 8 godina

Njujork - Aflalo, Greg Monro, Porzingis i Nemanja Bjelica.
Lejkers - Dzimi Batler, Kevin Lav, Rasel.
San Antonio - Lamarkus Oldridž.
Memfis - ostaje M.Gasol.
Klivlend ce da izvisi.

Andrija

pre 8 godina

Mani se Nemanja NBA lige.Izgubi ćeš 3 godine života uzalud.Sve je to jedan cirkus.Ostani tamo gde si kralj.
Nadam se da grešim.

Trenerski

pre 8 godina

Ma kakav akristaps Nemanja je za njega superstar. Videce oni vec nije on neki flegmaticni Vojvodjanin tipa Mikicic, Bodiroga, Rebraca cega se oni najvise plase on je covek zivac koji kida.

GM

pre 8 godina

Bjelici bi Niksi bas lepo legli, jer ce se taj tim razvijati u ozbilnog konkurenta za titulu ove i sledece godine, sto njemu u potpunosti odgovara kako se bude privikavao i napredovao.

S druge strane Minesota nema nikakve sanse na zapadu za pocetak.

Jezekilj

pre 8 godina

Odličan igrač, ali ima jednu manu. Mnogo je dobar, tih i povučen tip (mada kažu da je i 'Obrva' takav! Što naravno nije loše samo po sebi, već NBA zahtijeva drskost i bezobrazluk što Nemanja, isreno nema u sebi). Možda griješim, ali moje mišljenje je da neće uspjeti preko bare tj. neće napraviti karijeru u NBA.
Ali zaista bih se radovao ako griješim ovdje.
I još nešto, ne bih baš volio da ga vidim u redovima Niksa, jer pored Karmela svi igrači su ispodprosječni. Karmelo je 'Game destroyer'(upravo sam smislio novi izraz). Njemu bi recimo više odgovarali Oklahoma, Spursi, Cavsi, Dalas, Indijana i Memfis možda najviše. Ostalo ne. Nikako ne. On je košarkaš kojeg odmah, bez razmišljanja, treba da uzme tim koji ima šampionske ambicije. Ali vidjećemo. Dug je put ispred njega. Go Nemanja, Go Cavs!

Andrija

pre 8 godina

Mani se Nemanja NBA lige.Izgubi ćeš 3 godine života uzalud.Sve je to jedan cirkus.Ostani tamo gde si kralj.
Nadam se da grešim.

Marko

pre 8 godina

Na njegovoj poziciji igraju i Melo i Porzingis. Ne vidim sta on tu ima da trazi osim ako ne trejduju jednog od ove dvojice, sto je prakticno nemoguce.

nyk

pre 8 godina

Kakva vest!!! Bjeli, dodji i probudi Nikse!!!! Odlicna sredina za njega, imace prostora da igra i da se razvija, a Melo ce najzad imati nekoga u ekipi ko zna da igra ovu lepu igru!!

Lana

pre 8 godina

Do sledećeg Mundobasketa imaćemo nekoliko standardnih NBA igrača, Sale će steći dodatno iskustvo što u EL, što na EP i Olimpijadi. Ostaće srčanost, a znanje će se povećati. To zlato i nije tako nemoguća misija.

bers0003

pre 8 godina

U Nicksima je prilicno losa atmosfera trenutno. Carmelo se ljuti sto su izabrali ovog Parzingasa. NY bi trebao do uvali nekom Carmela dok jos moze nesto da dobije za njega. Prosao jednom prvo kolo play-offa i to je sve u karijeri sto je postigao. takodje Nicksi nemaju play-a (draftovali su jednog) sto znaci da ce igraci morati da se pomuce da dobiju otvoren sut...

1389

pre 8 godina

Moze u Nikse i taman posto raspali SK voli da prenosi utakmice Niksa koji su blagi ocaj. Bolje nego u Vulvse gde od Wiginsa nece videti loptu.

Trenerski

pre 8 godina

Ma kakav akristaps Nemanja je za njega superstar. Videce oni vec nije on neki flegmaticni Vojvodjanin tipa Mikicic, Bodiroga, Rebraca cega se oni najvise plase on je covek zivac koji kida.

Cheff#231

pre 8 godina

Minesota pravi dobru ekipu, i mislim da mu je to bolja opcija. Uzeli su prvog pika sa drafta,imaju Wiggins-a (prošlogodišnjeg prvog pika),i još nekolicinu dobrih igrača,+ legenda KG! Dok u NY, ne vidim nikakav boljitak, dok je Melo tamo,njega nažalost ne zanimaju titule,već samo keš, a baš šteta,jer je čovek sjajan igrač.Gde god da ode, srećno Bjelo!

nebitno

pre 8 godina

bolje bi mu bilo i niksima, pored taunsa koji je draftovan, za bjelicu nema mesta u ekipi, kazem to jer ce minesota igrati u reketu prakticno sa 2 centra, tauns i pekmen, vigins ne nadmasiv na niskom krilu...u takvom okruzenju bjelica bi imao, u najboljem slucaju, 15-18 minuta po mecu sto je izuzetno lose jer to i dalje nece biti ekipa koja ce igrati u doigravanju

Novosadjanin.

pre 8 godina

Fil Dzekson zna sta radi... Ocekujem da za vrlo kratko vreme imamo NBA petorku. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Jokic i Bobi. I Milutinov ce uskoro u NBA. Lepa buducnost nas ceka.

nucky thompson

pre 8 godina

dobro dosao u NYC. Samo jos da Meka uvale nekome i rekonstrukcija time moze da pocne. Ovih dana svi mediji bruje u gradu kako je Melo nezadovoljan. Iako je rodjen i odrastao ovde, vrijeme je da ide. poz iz NJ

Trenerski

pre 8 godina

NY bi mu bas legao prvo sto bi zbog slabe konkurencije imao vise minuta i bio primeceniji. Drugo ljudi ne shvataju sta je NY i zivot u njemu bukvalno je u SAD veca razlika nego u Srbiji. Igrati u Minesotti ili Utah je kao kod nas igrati u Pirotu ili Krusevcu mozda Vranju. Donekle je bolje u Miamiu i LA ali oni koliko god bili teatralni i nasminkani nisu NY. To se oseca u vazduhu govoru nacinu na kojem se Njujorcani obracaju ostalima sve isto i jos izrazenije nego u Beogradu jer oni imaju jedan klub Knickse a ostali su za "seljake". To da li ce osvojiti praten otom potom jel Divac osvojio, bitno je u zivotu biti u centru desavanja a Medison SG svakako to jeste.

Mirko

pre 8 godina

Niksi su ti nešto kao siva eminencija NBA i priznajem da je to velika čast igrati u tom klubu.. Njujork, Medison Skver Garden... Vrh!
Imao bi tamo u tom timu puno prostora da igra jer su generalno slabi a i veliki Fil je tamo kao i Melo, mada su kažem generalno slabi pa je pitanje šta će svi zajedno da naprave ove godine.


Minesota je u tom smislu nezanimljiva, ali je svakakako bolji tim i mogu više da urade - KG,Pekmen,Wigins,Rubio... stvarno izuzetno.

Jedva čekam da vidim šta će odlučiti. Ima da gledam svaki njegov nastup u NBA!

Jesse Pinkman

pre 8 godina

U Nicksima je prilicno losa atmosfera trenutno. Carmelo se ljuti sto su izabrali ovog Parzingasa. NY bi trebao do uvali nekom Carmela dok jos moze nesto da dobije za njega. Prosao jednom prvo kolo play-offa i to je sve u karijeri sto je postigao. takodje Nicksi nemaju play-a (draftovali su jednog) sto znaci da ce igraci morati da se pomuce da dobiju otvoren sut...(bers0003, 29. jun)
koliko dezinformacija na jednom mestu pa ja nemam reci...
naprotiv sto se tice Porzingisa, Melu se dopada on kao igrac i zadovoljan je draftom.
Takođe Melo je igrao finale zapada kad je poražen od Lejkersa kasnije šampiona te godine.
i trece Knicksi nemaju pleja? ja ne znam sta je Kalderon ako nije plej plus taj momak sto kazes da su ga draftovali je takodje sjajan plejmejker...
molim te u buduce ne komentarisi ako ne znas sta pričaš, a sto se tice Bjelice bas bih voleo da dodje u Njujork sta vise to sam bas razmišljao pre mesec dva i bilo bi mi stvarno drago

Zorz Pap

pre 8 godina

Za Mirka
Stvarno mi nije jasno sta je to izuzetno kod Minesote i tih igraca sto si nabrojao. Ne znam da li uopste pratis NBA i ovi sto daju pluseve. Rubio je ubedljivo najslabiji startni plej na zapadu, Garnet puni 40 i potpuno je fizicki potrosen, Pekmen je bio dobar igrac pre povreda, Vigins markentiski napumpan koji ce maksimalno biti prosecan NBA igrac. Tauns i Levin i ako ispadnu dobri otici ce odatle kao Lav u neki drugi tim. Minesota nema ni TEORETSKE sanse da bude blizu plejofa na zapadu pored GSW, OKC, SAS, HUO, LAC, Memfisa, DAL, NOP, POR...Minesota bi u Evropi bila odlicna, za NBA su jednostavno mnogo slabi sto ce rezultati kao i do sada pokazivati.

stefan

pre 8 godina

Njujork - Aflalo, Greg Monro, Porzingis i Nemanja Bjelica.
Lejkers - Dzimi Batler, Kevin Lav, Rasel.
San Antonio - Lamarkus Oldridž.
Memfis - ostaje M.Gasol.
Klivlend ce da izvisi.

Vitez Koja

pre 8 godina

@ Lana

Sale odlazi nakon evropskog prvenstva, naravno ukoliko budu losi rezultati, ali posto se ja nadam medalji (sta god uradili, obozavam ove momke), onda ce mu produziti ugovor selektora do olimpijskih igara, tako da Sale verovatno nece voditi repku na sledeci mundobasket.

qwerty

pre 8 godina

Greg Monro najverovatnije potpisuje za Nikse uskoro, all star tip igrača. Još ako Melo bude zdrav imaće bar 35-40 minuta po utakmici. Po meni, u svakom smislu Minesota bolja opcija. A i imaće šansu da igra i uči od legende Kevina Garneta, tako da..

Zika

pre 8 godina

Koji god tim bio a da je slabiji odnosno da se Nemanji da minutaza i gd enema nadmenih superstarova bila bi dobra sredina. Igraci iz Evrope uglavnom smao u takvim timovima uspevaju.

vladek

pre 8 godina

U Nikse obavezno. Znacajno ce pojacati tim,imace prostora za igru,i sto je najbitnije na istoku ce bez problema u play off. Minesota je jaci tim,ali realno GSW,SAS,Hjuston,OKC,Dallas,NO,Memfis,LAC,eto nabrojah ko ce sigurno biti jaci od njih.Namerno sam izbacio Portland,jer Aldric ce verovatno otici,a nisam racunao ni LAL koji imaju velike planove,i trebalo bi da ih gledamo u play offu.A tu je i Juta,nimalo naivan tim.Zapad je bas jak

đurađ

pre 8 godina

@1389

Od Viginsa neće videti loptu? Očigledno nijednom nisi gledao Minesotu i Viginsa prošle sezone, pošto dečko ni izbliza ne troši mnogo lopti, a paklen je igrač.

zagor

pre 8 godina

@jezekilj
ako necega ima previse u NBA to su nadr... istetovirani, nabedjeni likovi puni sebe, koji hoce da sutnu po minimum 10 puta po utakmici i da tvituju i iz svlacionice i izlaze u novinama svaki dan. pogotovo je takvih dovoljno u niksima uvek bilo. svakako da je cool as ice karakter prednost pri prilagodjavanju, a ne prepreka. sa druge strane, bjelici sigurno ne nedostaje zara u igri i gladi za pobedom. bjelica - ubica. to je bar dokazao... nema zime za njega sa te strane.
on ce u nyk da igra vrv 4. moze, ali mora onda tim da mu se malo prilagodi. generalno, u nba su cetvorke zveri, ali ako se debeli melo pocne da se malo vise spustati blize kosu, a nyk potpise i dramonda, sigurno im nece faliti mesa u reketu, tako da bi bjeli mogao da igra tu neku nestandardnu cetvorku. ako budu hteli i umeli maksimalno da ga koriste, nema sumnje da ce da bude medju kandidatima za roy. nadam se da ce da upadne u ekipu koja ga stvarno zeli, a jaci ugovor (oko 6 miliona) bi bio garant toga.
PUNO SRECE SA ZDRAVLJEM PRE SVEGA, a za ostalo ce on sam da se izbori, kao i do sada.