32

Subota, 27.06.2015.

16:42

Markes: Pobeda je moja; Rosi: Pričaćemo...

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes rekao je da je zaslužio pobedu u Asenu i dodao da ponašanje Valentina Rosija nije bilo fer.

Markes: Pobeda je moja; Rosi: Prièaæemo... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

F1fan

pre 8 godina

Ovakvi incidenti jesu rezultat velikog rivalstva, ali da ne znamo predistoriju Markezovih udaranja drugih vozača još iz manjih kategorija,možda bi poverovali u nj.verziju.Biti previše na adrenalinu nikom ne daje pravo da udara druge na opasnim mestima staze.A mali preteruje i po španskom običaju leleče kad mu ne prođe.Mnogo je slučajeva kada je Markez drugima udaranjem upropastio trku.Šteta,jer ako želi da bude "naslednik Rosija" uz to ide i nešto što mali kao čovek baš i nema.Dok Rosiju nije išlo,u periodu njegove patriotske greške u karijeri s Dukatijem ili teške povrede,iako najpopularnijem vozaču motora ikada, nikad nismo čuli ili pročitali nikakvo kukanje.I zato Rosi ostaje zauvek "sinonim za motoGP".

Moto-veteran

pre 8 godina

Markezova izjava:„Nikad se ne zna. Ali, posle ovog iskustva, znam šta treba da uradim“, je vrlo bezobrazna i treba je uzeti u obzir sledeći put kad napravi nešto ovako. Jasno je da DORNA želi da ima popularnog,harizmatičnog vozača u interesu motoGP-a kada se Rosi povuče,i forsira malog još od nižih kategorija.Ali da bi neko bio "besmrtnik" u ovom sportu mali drznik mora mnogo da uči. A izgleda da je krenuo linijom bezobrazluka na stazi i nekorektnih izjava.Što nije dobro ni za njega ni za motoGP.To bi trebalo neko da mu kaže,onako direktno.

Frenki

pre 8 godina

Prava pobeda na italijanski nacin.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 28. jun 2015 08:23)

Ako je ovo pobeda na "italijanski način" onda je izjava Markeza meketanje na "španski" način.BTW ne pstoje nekorektniji sportisti u bilo kom sportu od Španaca, i to zna svako ko prati sport globalno.

GT40

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.(mare, 28. jun 2015 08:23)
Ne bi trebalo komentarisati ono o čemu nemš bar malo ličnog iskustva.Da si jednom seo na motocikl znao bi da kontrola motora na klizavoj travi i šljunku znači siguran pad.Pogotovu ako voziš brzinom od +150kmh. Rosi je ostavljanjem prednjeg točka u vazduhu sprečio ukopavanje a brzina je učinila svoje i prošao je. Naravno sve je ovako kako sam napisao ako motor vozi Rosi, i zato je doktor.

Vlada

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 28. jun 2015 08:23)

Mare brate razumem ja da si ti Marquezov verni fan ali da li si ikada seo na motor? Skuter bilo šta na dva točka? Ne daj bože na neku CBR-ku ili R1 npr?

mare

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.

Natasa NS VR46

pre 8 godina

Marquez je smrad i nije u redu sta je izjavio i posle direkcije...
Mislim da mali nikada nece dostici ono sto je Rossi uradio. Ne samo mali smrad vec bilo ko.
Sta reci za Valentina Rossi-ja nego da je najbolji

sasa

pre 8 godina

nekako,uvek volim da citam komentare tipa Rossi namerno pokusao da izgura nekoga sa staze. jel stvarno mislite da se pri tim brzinama rade takve stvari,Gospodo videste li onaj kadar sa glavne tribine kada ko zna koliko hiljada ljudi drzi ruke u vazduhu,cista poezija

dejan

pre 8 godina

Markez je odličan i agresivan vozač, ali pokušati preticanje na onom mestu NIJE moglo da prodje bez incidenta. Neko bi morao da reaguje. I još on našao da kuka?

Vlada

pre 8 godina

Što se malog marqueza tiče, naklon do poda zbog toga što se ne predaje do kraja i pokušava da pretekne vozača ispred sebe čak i dve krivine pred kraj.
Čovek hoće da pbedi po svaku cenu i to poštujem.

Iskreno mislim da su obojca znali da će do kontakta doći i pre nego što je do istog došlo. Mislim da je Rosi bio apsolutno spreman na manevar koji je uradio. A marquez je još jednom, ako u Argentini, dokazao ko je od njih dvojce mladji.

Ono što Marquezu ne ide na čast je ova izjava. Ni jednog trenutka nije bio ispred Rosija u toj predzadnjoj krivni i on to zna i opet daje ovakve izjave. razumem ja da mu je krivo što ga je matori lisac ponovo preveslao na čisto iskustvo, ali malo sportskog duha i ponašanja nije na odmet!

speedy46

pre 8 godina

Markez se nije našao ispred Rosija i prema tome nema prava da se buni. Svaki vozač ima prava da brani svoju poziciju.

Svojim stilom vožnje Markez često urgožava ostale vozače i dovodi ih u opasnost. Osionost i bahatost na dalu! Počeo sam da ga se plašim.
Pitanje je dana kada će neko regovati zbog njegovog ponašanja. Poslaće ga kod psihologa i posle toga trkački gen biće ugašen.

Ipak mi se čini da je prerano ušao u GP klasu.

Doktorovo preticanje Markeza par krugova pred kraj je prava umetnost i primer kao se to radi.

ilke

pre 8 godina

Rosi je ispred njega, prva naredna krivina je Rosiju sa unutrašnje strane. Dečko se samo preracunao da će Rosi ostati zaglavljen u sljunku.

Scholes

pre 8 godina

Zgotivio sam Markeza kad je usao u kraljevsku klasu, gotivio sam ga dok je bio i u nizim kategorijama, verovatno cu navijati za njega kad se Rosi povuce, ali zar mu nije bio dovoljno bezobrazan potez na stazi nego sad kukumavci i po konferencijama za stampu? Koliko ce jos puta ovako nesto da pokusa, a da mu prodje bez posledica jer oni koje ugrozava se sklone, ali kad tad ce mu se omaci i napravice neki haos.. U svakoj trci ugrozava druge vozace, neki kazu da je agresivan, a ja kazem da je glup, a drugi su pametniji pa ne zele da ruzikuju glavu i popuste. Do sad koliko je puta ovako pokusavao samo protiv Pedrose i Lorenca i uvek mu ovi iz GP-a progledaju kroz prste. Jedno dve trke kazne pa ce se ohladiti.

zemi99

pre 8 godina

Pratim Markeza od kad se pojavio u moto-sportu i stvarno je prvi utisak bio da će ili ubiti nekog na stazi ili poginuti! Incidenti u najjačoj klasi to potvrđuju. Vrhunski vozači u odlučnim momentima imaju hladnu glavu i ispravne odluke, a njemu se u takvim momentima izgleda "zamagli" pred očima! Zna se kad moraš da kočiš ako hoćeš na motoru da prodješ kroz krivinu, ne možeš samo da se zaletiš u vozača ispred tebe i da se od njega odbiješ na stazu! Tako on radi od početka i kriva je DORNA koja mu toleriše takvo ponašanje kroz celu karijeru! A izjava je u rangu nezrelog klinca i Doktor mu je i tu pokazao gde mu je mesto!!!

Uvek Zvezda

pre 8 godina

E u tome je razlika izmedju Doktora i svih drugih...Doktor nikada nije kukao.. Markez i Lorenco su bez dileme vrhunski vozaci ali ocigledno im nedostaje to malo, nesto da bi bili pravi...Inace, pravi trkacki incident i svima je jasno da je ovde Markez pogresio. Ovo me je podsetilo na trku F1 mislim u Kanadi, kada je Grozan uleteo direktno isped, mislim Stivensa i izazvao sudar da bi preko radio veze rekao timu: "Udario me je, udario me je! Jeste videli?"...

vule

pre 8 godina

@MotoGP
Nije Erceg pristrascen ni prema jednom vozacu(osim mozda malo ali samo malo prema Stoneru ranije) covek jednostavno obozava ovaj sport i uziva da ga prenosi pa se nekada zanese i on :)

sto se ljutis

pre 8 godina

E moj Markez, ko te ne zna... nije ti ovo prvi put, godinama si izbacivao Janonea, Brandla, kasnije Pedrosu i ostale bez da se ikada izvinis. Sad si pokusao i Rosija, samo gde ces u plastiku klinac. Pa to je veliki doktor.
Jasno se na snimku vidi da je Markez usao u Rosija iako je imao unutrasnji deo staze, samo da je isao tim delom ostao bi na drugom mestu te je pokusao da ga izbaci. I na prosloj trci je nogom udario u gumu Lorencu kad je ispao, vrlo prljav i nesimpatican vozac, a jos lici na Dzokera sa onim ustima.

saša

pre 8 godina

Realno, Rosi je namerno malo pustio kocnicu jer je iskusno znao da ce izgledati kao da ga je Mark izgurao sa staze a samim tim i da on nece biti kaznjen zato sto je isekao krivinu, sto je inace i bio jedini naci da prodje ispred Marka iz te poslednje krivine s obzirom da je Spanac imao prednost jer ga je vec obisao.
(Mike Starr AiC, 27. jun 2015 17:50)
Markez je presao ivičnjak na drugom delu "s" krivine, iako je dodatno prikočio udarivši u Rossi-a. Inace nikad ne bi ispravio motor. Hazarderski potez malog bahatog
Znam samo da ako bude upropastio Rossi-u šampionat ove godine, da mu je bolje da se sam povuče, nego da to urade navijači umesto njega

danilo

pre 8 godina

Gledao sam odličnu trku sve do kraja i do proglašenja pobednika i stekao sam utisak da je pobedio Rosi.
Ali ako Markes kaže da je njegova pobeda, ko zna, on je ipak bio bliže?
Šalu na stranu, ovakvu situaciju nikada nisam video a i teško ću videti.
Rosi nije mogao da planira ovaj dogadjaj a što je ostao na motoru i prošao prvi, verovatno je čist dar sa neba, uz njegov vozački genije.

dejan

pre 8 godina

Ko gubi ima pravo da place,a Markesu nije prvi put da udara i gura druge vozace bezobrazan je drzak i opasan po druge vozace.Plasim se da bi iz zlobe mogao u nekoj narednoj trci da izgura Rosija sa staze jer on i onako nema sansu za titulu.Tipicno ljigavi Spanac.

zbzb

pre 8 godina

Realno Markes nije u pravu. Najbolje da možeš da se zaletiš na nekoga sa unutrašnje strane i da naglo ukočiš, i šta on mora da stane. Tačno ga je izgurao iz putanje. Sigurno Rosi ima protekciju, ali ovo nije način da ga pobediš, malo je pre hevi, i nije fer prema drugim vozačima, šta da su izleteli obojica... A Rosi se bori za titulu, a Merkes je 5...jer stalno siluje i 4 outa je već pao ove sezone...

Deus Ex

pre 8 godina

kada je doslo do kontakta markez jeste bio iza rossija i vale je imao pravo da zadrzi svoju putanju sto je i uradio...u svakom slucaju odlicna trka, tempo koji su drzali njih dvojica je bio neverovatan

vule

pre 8 godina

Neko nam je malo ljut.. Hehehw
Kad je Rosi gubio u duelima od Markeza to je podnosio dostojanstveno i sportski,Markez izgleda ne moze tako. Idemo Vale do titule!

dzaILIbu

pre 8 godina

More Marko(ez) ne ori drumova,vec ti Marko procitaj izvestaj direkcije trke! hm,poceo si malo da mi se ne svidjas. Slicno cuvenim kukumavcima Bjadjiju,Stoneru i Lorencu!!! I hajde da imas pravo,vec ti kome milion izazivanja incidenata nijedna kazna nije data,promenjeno pravilo da dobijes fabricki motor umesto kao svi da se malo patis u privatnoj ekipi,i da ne nabrajam dalje,smes da kazes:"Rosi je to uradio pa nije bilo nista!"

MotoGP

pre 8 godina

Drugi put ove sezone se Markez češe sa Rosijem. Oba puta je Vale bio uspešniji, ali onako iskusno. Kvarno, ali čisto.
Ne treba Markezu ovo da daje ovakve izjave. Sada je u krizi zbog svojih grešaka, pa je frustriran. Ćuti, uči, i pokaži na stazi. I Šumaher je kukao kako ga je Sena pokvareno zatvarao i izbacivao sa staze, pa svi znamo šta je Šumaher postao kasnije po tom pitanju.
Sjana trka, BTW. Erceg presrećan, čovek previše navija za Rosija. Citat: "Kada je Rosi odličan, to je najbolje za sve". OK, kapiram da je Rosi najuspešniji, najveći, i najpopularniji vozač svih vremena, ali ono... Politički korektno i suzdržano, gos. Erceg!

Mike Starr AiC

pre 8 godina

Realno, Rosi je namerno malo pustio kocnicu jer je iskusno znao da ce izgledati kao da ga je Mark izgurao sa staze a samim tim i da on nece biti kaznjen zato sto je isekao krivinu, sto je inace i bio jedini naci da prodje ispred Marka iz te poslednje krivine s obzirom da je Spanac imao prednost jer ga je vec obisao.

vule

pre 8 godina

Neko nam je malo ljut.. Hehehw
Kad je Rosi gubio u duelima od Markeza to je podnosio dostojanstveno i sportski,Markez izgleda ne moze tako. Idemo Vale do titule!

danilo

pre 8 godina

Gledao sam odličnu trku sve do kraja i do proglašenja pobednika i stekao sam utisak da je pobedio Rosi.
Ali ako Markes kaže da je njegova pobeda, ko zna, on je ipak bio bliže?
Šalu na stranu, ovakvu situaciju nikada nisam video a i teško ću videti.
Rosi nije mogao da planira ovaj dogadjaj a što je ostao na motoru i prošao prvi, verovatno je čist dar sa neba, uz njegov vozački genije.

dzaILIbu

pre 8 godina

More Marko(ez) ne ori drumova,vec ti Marko procitaj izvestaj direkcije trke! hm,poceo si malo da mi se ne svidjas. Slicno cuvenim kukumavcima Bjadjiju,Stoneru i Lorencu!!! I hajde da imas pravo,vec ti kome milion izazivanja incidenata nijedna kazna nije data,promenjeno pravilo da dobijes fabricki motor umesto kao svi da se malo patis u privatnoj ekipi,i da ne nabrajam dalje,smes da kazes:"Rosi je to uradio pa nije bilo nista!"

zbzb

pre 8 godina

Realno Markes nije u pravu. Najbolje da možeš da se zaletiš na nekoga sa unutrašnje strane i da naglo ukočiš, i šta on mora da stane. Tačno ga je izgurao iz putanje. Sigurno Rosi ima protekciju, ali ovo nije način da ga pobediš, malo je pre hevi, i nije fer prema drugim vozačima, šta da su izleteli obojica... A Rosi se bori za titulu, a Merkes je 5...jer stalno siluje i 4 outa je već pao ove sezone...

Deus Ex

pre 8 godina

kada je doslo do kontakta markez jeste bio iza rossija i vale je imao pravo da zadrzi svoju putanju sto je i uradio...u svakom slucaju odlicna trka, tempo koji su drzali njih dvojica je bio neverovatan

sto se ljutis

pre 8 godina

E moj Markez, ko te ne zna... nije ti ovo prvi put, godinama si izbacivao Janonea, Brandla, kasnije Pedrosu i ostale bez da se ikada izvinis. Sad si pokusao i Rosija, samo gde ces u plastiku klinac. Pa to je veliki doktor.
Jasno se na snimku vidi da je Markez usao u Rosija iako je imao unutrasnji deo staze, samo da je isao tim delom ostao bi na drugom mestu te je pokusao da ga izbaci. I na prosloj trci je nogom udario u gumu Lorencu kad je ispao, vrlo prljav i nesimpatican vozac, a jos lici na Dzokera sa onim ustima.

dejan

pre 8 godina

Ko gubi ima pravo da place,a Markesu nije prvi put da udara i gura druge vozace bezobrazan je drzak i opasan po druge vozace.Plasim se da bi iz zlobe mogao u nekoj narednoj trci da izgura Rosija sa staze jer on i onako nema sansu za titulu.Tipicno ljigavi Spanac.

saša

pre 8 godina

Realno, Rosi je namerno malo pustio kocnicu jer je iskusno znao da ce izgledati kao da ga je Mark izgurao sa staze a samim tim i da on nece biti kaznjen zato sto je isekao krivinu, sto je inace i bio jedini naci da prodje ispred Marka iz te poslednje krivine s obzirom da je Spanac imao prednost jer ga je vec obisao.
(Mike Starr AiC, 27. jun 2015 17:50)
Markez je presao ivičnjak na drugom delu "s" krivine, iako je dodatno prikočio udarivši u Rossi-a. Inace nikad ne bi ispravio motor. Hazarderski potez malog bahatog
Znam samo da ako bude upropastio Rossi-u šampionat ove godine, da mu je bolje da se sam povuče, nego da to urade navijači umesto njega

Vlada

pre 8 godina

Što se malog marqueza tiče, naklon do poda zbog toga što se ne predaje do kraja i pokušava da pretekne vozača ispred sebe čak i dve krivine pred kraj.
Čovek hoće da pbedi po svaku cenu i to poštujem.

Iskreno mislim da su obojca znali da će do kontakta doći i pre nego što je do istog došlo. Mislim da je Rosi bio apsolutno spreman na manevar koji je uradio. A marquez je još jednom, ako u Argentini, dokazao ko je od njih dvojce mladji.

Ono što Marquezu ne ide na čast je ova izjava. Ni jednog trenutka nije bio ispred Rosija u toj predzadnjoj krivni i on to zna i opet daje ovakve izjave. razumem ja da mu je krivo što ga je matori lisac ponovo preveslao na čisto iskustvo, ali malo sportskog duha i ponašanja nije na odmet!

ilke

pre 8 godina

Rosi je ispred njega, prva naredna krivina je Rosiju sa unutrašnje strane. Dečko se samo preracunao da će Rosi ostati zaglavljen u sljunku.

Scholes

pre 8 godina

Zgotivio sam Markeza kad je usao u kraljevsku klasu, gotivio sam ga dok je bio i u nizim kategorijama, verovatno cu navijati za njega kad se Rosi povuce, ali zar mu nije bio dovoljno bezobrazan potez na stazi nego sad kukumavci i po konferencijama za stampu? Koliko ce jos puta ovako nesto da pokusa, a da mu prodje bez posledica jer oni koje ugrozava se sklone, ali kad tad ce mu se omaci i napravice neki haos.. U svakoj trci ugrozava druge vozace, neki kazu da je agresivan, a ja kazem da je glup, a drugi su pametniji pa ne zele da ruzikuju glavu i popuste. Do sad koliko je puta ovako pokusavao samo protiv Pedrose i Lorenca i uvek mu ovi iz GP-a progledaju kroz prste. Jedno dve trke kazne pa ce se ohladiti.

zemi99

pre 8 godina

Pratim Markeza od kad se pojavio u moto-sportu i stvarno je prvi utisak bio da će ili ubiti nekog na stazi ili poginuti! Incidenti u najjačoj klasi to potvrđuju. Vrhunski vozači u odlučnim momentima imaju hladnu glavu i ispravne odluke, a njemu se u takvim momentima izgleda "zamagli" pred očima! Zna se kad moraš da kočiš ako hoćeš na motoru da prodješ kroz krivinu, ne možeš samo da se zaletiš u vozača ispred tebe i da se od njega odbiješ na stazu! Tako on radi od početka i kriva je DORNA koja mu toleriše takvo ponašanje kroz celu karijeru! A izjava je u rangu nezrelog klinca i Doktor mu je i tu pokazao gde mu je mesto!!!

speedy46

pre 8 godina

Markez se nije našao ispred Rosija i prema tome nema prava da se buni. Svaki vozač ima prava da brani svoju poziciju.

Svojim stilom vožnje Markez često urgožava ostale vozače i dovodi ih u opasnost. Osionost i bahatost na dalu! Počeo sam da ga se plašim.
Pitanje je dana kada će neko regovati zbog njegovog ponašanja. Poslaće ga kod psihologa i posle toga trkački gen biće ugašen.

Ipak mi se čini da je prerano ušao u GP klasu.

Doktorovo preticanje Markeza par krugova pred kraj je prava umetnost i primer kao se to radi.

dejan

pre 8 godina

Markez je odličan i agresivan vozač, ali pokušati preticanje na onom mestu NIJE moglo da prodje bez incidenta. Neko bi morao da reaguje. I još on našao da kuka?

vule

pre 8 godina

@MotoGP
Nije Erceg pristrascen ni prema jednom vozacu(osim mozda malo ali samo malo prema Stoneru ranije) covek jednostavno obozava ovaj sport i uziva da ga prenosi pa se nekada zanese i on :)

sasa

pre 8 godina

nekako,uvek volim da citam komentare tipa Rossi namerno pokusao da izgura nekoga sa staze. jel stvarno mislite da se pri tim brzinama rade takve stvari,Gospodo videste li onaj kadar sa glavne tribine kada ko zna koliko hiljada ljudi drzi ruke u vazduhu,cista poezija

Uvek Zvezda

pre 8 godina

E u tome je razlika izmedju Doktora i svih drugih...Doktor nikada nije kukao.. Markez i Lorenco su bez dileme vrhunski vozaci ali ocigledno im nedostaje to malo, nesto da bi bili pravi...Inace, pravi trkacki incident i svima je jasno da je ovde Markez pogresio. Ovo me je podsetilo na trku F1 mislim u Kanadi, kada je Grozan uleteo direktno isped, mislim Stivensa i izazvao sudar da bi preko radio veze rekao timu: "Udario me je, udario me je! Jeste videli?"...

Vlada

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 28. jun 2015 08:23)

Mare brate razumem ja da si ti Marquezov verni fan ali da li si ikada seo na motor? Skuter bilo šta na dva točka? Ne daj bože na neku CBR-ku ili R1 npr?

Natasa NS VR46

pre 8 godina

Marquez je smrad i nije u redu sta je izjavio i posle direkcije...
Mislim da mali nikada nece dostici ono sto je Rossi uradio. Ne samo mali smrad vec bilo ko.
Sta reci za Valentina Rossi-ja nego da je najbolji

MotoGP

pre 8 godina

Drugi put ove sezone se Markez češe sa Rosijem. Oba puta je Vale bio uspešniji, ali onako iskusno. Kvarno, ali čisto.
Ne treba Markezu ovo da daje ovakve izjave. Sada je u krizi zbog svojih grešaka, pa je frustriran. Ćuti, uči, i pokaži na stazi. I Šumaher je kukao kako ga je Sena pokvareno zatvarao i izbacivao sa staze, pa svi znamo šta je Šumaher postao kasnije po tom pitanju.
Sjana trka, BTW. Erceg presrećan, čovek previše navija za Rosija. Citat: "Kada je Rosi odličan, to je najbolje za sve". OK, kapiram da je Rosi najuspešniji, najveći, i najpopularniji vozač svih vremena, ali ono... Politički korektno i suzdržano, gos. Erceg!

Frenki

pre 8 godina

Prava pobeda na italijanski nacin.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 28. jun 2015 08:23)

Ako je ovo pobeda na "italijanski način" onda je izjava Markeza meketanje na "španski" način.BTW ne pstoje nekorektniji sportisti u bilo kom sportu od Španaca, i to zna svako ko prati sport globalno.

GT40

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.(mare, 28. jun 2015 08:23)
Ne bi trebalo komentarisati ono o čemu nemš bar malo ličnog iskustva.Da si jednom seo na motocikl znao bi da kontrola motora na klizavoj travi i šljunku znači siguran pad.Pogotovu ako voziš brzinom od +150kmh. Rosi je ostavljanjem prednjeg točka u vazduhu sprečio ukopavanje a brzina je učinila svoje i prošao je. Naravno sve je ovako kako sam napisao ako motor vozi Rosi, i zato je doktor.

Moto-veteran

pre 8 godina

Markezova izjava:„Nikad se ne zna. Ali, posle ovog iskustva, znam šta treba da uradim“, je vrlo bezobrazna i treba je uzeti u obzir sledeći put kad napravi nešto ovako. Jasno je da DORNA želi da ima popularnog,harizmatičnog vozača u interesu motoGP-a kada se Rosi povuče,i forsira malog još od nižih kategorija.Ali da bi neko bio "besmrtnik" u ovom sportu mali drznik mora mnogo da uči. A izgleda da je krenuo linijom bezobrazluka na stazi i nekorektnih izjava.Što nije dobro ni za njega ni za motoGP.To bi trebalo neko da mu kaže,onako direktno.

F1fan

pre 8 godina

Ovakvi incidenti jesu rezultat velikog rivalstva, ali da ne znamo predistoriju Markezovih udaranja drugih vozača još iz manjih kategorija,možda bi poverovali u nj.verziju.Biti previše na adrenalinu nikom ne daje pravo da udara druge na opasnim mestima staze.A mali preteruje i po španskom običaju leleče kad mu ne prođe.Mnogo je slučajeva kada je Markez drugima udaranjem upropastio trku.Šteta,jer ako želi da bude "naslednik Rosija" uz to ide i nešto što mali kao čovek baš i nema.Dok Rosiju nije išlo,u periodu njegove patriotske greške u karijeri s Dukatijem ili teške povrede,iako najpopularnijem vozaču motora ikada, nikad nismo čuli ili pročitali nikakvo kukanje.I zato Rosi ostaje zauvek "sinonim za motoGP".

Mike Starr AiC

pre 8 godina

Realno, Rosi je namerno malo pustio kocnicu jer je iskusno znao da ce izgledati kao da ga je Mark izgurao sa staze a samim tim i da on nece biti kaznjen zato sto je isekao krivinu, sto je inace i bio jedini naci da prodje ispred Marka iz te poslednje krivine s obzirom da je Spanac imao prednost jer ga je vec obisao.

mare

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.

Mike Starr AiC

pre 8 godina

Realno, Rosi je namerno malo pustio kocnicu jer je iskusno znao da ce izgledati kao da ga je Mark izgurao sa staze a samim tim i da on nece biti kaznjen zato sto je isekao krivinu, sto je inace i bio jedini naci da prodje ispred Marka iz te poslednje krivine s obzirom da je Spanac imao prednost jer ga je vec obisao.

mare

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.

MotoGP

pre 8 godina

Drugi put ove sezone se Markez češe sa Rosijem. Oba puta je Vale bio uspešniji, ali onako iskusno. Kvarno, ali čisto.
Ne treba Markezu ovo da daje ovakve izjave. Sada je u krizi zbog svojih grešaka, pa je frustriran. Ćuti, uči, i pokaži na stazi. I Šumaher je kukao kako ga je Sena pokvareno zatvarao i izbacivao sa staze, pa svi znamo šta je Šumaher postao kasnije po tom pitanju.
Sjana trka, BTW. Erceg presrećan, čovek previše navija za Rosija. Citat: "Kada je Rosi odličan, to je najbolje za sve". OK, kapiram da je Rosi najuspešniji, najveći, i najpopularniji vozač svih vremena, ali ono... Politički korektno i suzdržano, gos. Erceg!

vule

pre 8 godina

Neko nam je malo ljut.. Hehehw
Kad je Rosi gubio u duelima od Markeza to je podnosio dostojanstveno i sportski,Markez izgleda ne moze tako. Idemo Vale do titule!

dzaILIbu

pre 8 godina

More Marko(ez) ne ori drumova,vec ti Marko procitaj izvestaj direkcije trke! hm,poceo si malo da mi se ne svidjas. Slicno cuvenim kukumavcima Bjadjiju,Stoneru i Lorencu!!! I hajde da imas pravo,vec ti kome milion izazivanja incidenata nijedna kazna nije data,promenjeno pravilo da dobijes fabricki motor umesto kao svi da se malo patis u privatnoj ekipi,i da ne nabrajam dalje,smes da kazes:"Rosi je to uradio pa nije bilo nista!"

sto se ljutis

pre 8 godina

E moj Markez, ko te ne zna... nije ti ovo prvi put, godinama si izbacivao Janonea, Brandla, kasnije Pedrosu i ostale bez da se ikada izvinis. Sad si pokusao i Rosija, samo gde ces u plastiku klinac. Pa to je veliki doktor.
Jasno se na snimku vidi da je Markez usao u Rosija iako je imao unutrasnji deo staze, samo da je isao tim delom ostao bi na drugom mestu te je pokusao da ga izbaci. I na prosloj trci je nogom udario u gumu Lorencu kad je ispao, vrlo prljav i nesimpatican vozac, a jos lici na Dzokera sa onim ustima.

dejan

pre 8 godina

Ko gubi ima pravo da place,a Markesu nije prvi put da udara i gura druge vozace bezobrazan je drzak i opasan po druge vozace.Plasim se da bi iz zlobe mogao u nekoj narednoj trci da izgura Rosija sa staze jer on i onako nema sansu za titulu.Tipicno ljigavi Spanac.

saša

pre 8 godina

Realno, Rosi je namerno malo pustio kocnicu jer je iskusno znao da ce izgledati kao da ga je Mark izgurao sa staze a samim tim i da on nece biti kaznjen zato sto je isekao krivinu, sto je inace i bio jedini naci da prodje ispred Marka iz te poslednje krivine s obzirom da je Spanac imao prednost jer ga je vec obisao.
(Mike Starr AiC, 27. jun 2015 17:50)
Markez je presao ivičnjak na drugom delu "s" krivine, iako je dodatno prikočio udarivši u Rossi-a. Inace nikad ne bi ispravio motor. Hazarderski potez malog bahatog
Znam samo da ako bude upropastio Rossi-u šampionat ove godine, da mu je bolje da se sam povuče, nego da to urade navijači umesto njega

Natasa NS VR46

pre 8 godina

Marquez je smrad i nije u redu sta je izjavio i posle direkcije...
Mislim da mali nikada nece dostici ono sto je Rossi uradio. Ne samo mali smrad vec bilo ko.
Sta reci za Valentina Rossi-ja nego da je najbolji

Scholes

pre 8 godina

Zgotivio sam Markeza kad je usao u kraljevsku klasu, gotivio sam ga dok je bio i u nizim kategorijama, verovatno cu navijati za njega kad se Rosi povuce, ali zar mu nije bio dovoljno bezobrazan potez na stazi nego sad kukumavci i po konferencijama za stampu? Koliko ce jos puta ovako nesto da pokusa, a da mu prodje bez posledica jer oni koje ugrozava se sklone, ali kad tad ce mu se omaci i napravice neki haos.. U svakoj trci ugrozava druge vozace, neki kazu da je agresivan, a ja kazem da je glup, a drugi su pametniji pa ne zele da ruzikuju glavu i popuste. Do sad koliko je puta ovako pokusavao samo protiv Pedrose i Lorenca i uvek mu ovi iz GP-a progledaju kroz prste. Jedno dve trke kazne pa ce se ohladiti.

zbzb

pre 8 godina

Realno Markes nije u pravu. Najbolje da možeš da se zaletiš na nekoga sa unutrašnje strane i da naglo ukočiš, i šta on mora da stane. Tačno ga je izgurao iz putanje. Sigurno Rosi ima protekciju, ali ovo nije način da ga pobediš, malo je pre hevi, i nije fer prema drugim vozačima, šta da su izleteli obojica... A Rosi se bori za titulu, a Merkes je 5...jer stalno siluje i 4 outa je već pao ove sezone...

zemi99

pre 8 godina

Pratim Markeza od kad se pojavio u moto-sportu i stvarno je prvi utisak bio da će ili ubiti nekog na stazi ili poginuti! Incidenti u najjačoj klasi to potvrđuju. Vrhunski vozači u odlučnim momentima imaju hladnu glavu i ispravne odluke, a njemu se u takvim momentima izgleda "zamagli" pred očima! Zna se kad moraš da kočiš ako hoćeš na motoru da prodješ kroz krivinu, ne možeš samo da se zaletiš u vozača ispred tebe i da se od njega odbiješ na stazu! Tako on radi od početka i kriva je DORNA koja mu toleriše takvo ponašanje kroz celu karijeru! A izjava je u rangu nezrelog klinca i Doktor mu je i tu pokazao gde mu je mesto!!!

speedy46

pre 8 godina

Markez se nije našao ispred Rosija i prema tome nema prava da se buni. Svaki vozač ima prava da brani svoju poziciju.

Svojim stilom vožnje Markez često urgožava ostale vozače i dovodi ih u opasnost. Osionost i bahatost na dalu! Počeo sam da ga se plašim.
Pitanje je dana kada će neko regovati zbog njegovog ponašanja. Poslaće ga kod psihologa i posle toga trkački gen biće ugašen.

Ipak mi se čini da je prerano ušao u GP klasu.

Doktorovo preticanje Markeza par krugova pred kraj je prava umetnost i primer kao se to radi.

Vlada

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 28. jun 2015 08:23)

Mare brate razumem ja da si ti Marquezov verni fan ali da li si ikada seo na motor? Skuter bilo šta na dva točka? Ne daj bože na neku CBR-ku ili R1 npr?

Uvek Zvezda

pre 8 godina

E u tome je razlika izmedju Doktora i svih drugih...Doktor nikada nije kukao.. Markez i Lorenco su bez dileme vrhunski vozaci ali ocigledno im nedostaje to malo, nesto da bi bili pravi...Inace, pravi trkacki incident i svima je jasno da je ovde Markez pogresio. Ovo me je podsetilo na trku F1 mislim u Kanadi, kada je Grozan uleteo direktno isped, mislim Stivensa i izazvao sudar da bi preko radio veze rekao timu: "Udario me je, udario me je! Jeste videli?"...

dejan

pre 8 godina

Markez je odličan i agresivan vozač, ali pokušati preticanje na onom mestu NIJE moglo da prodje bez incidenta. Neko bi morao da reaguje. I još on našao da kuka?

Moto-veteran

pre 8 godina

Markezova izjava:„Nikad se ne zna. Ali, posle ovog iskustva, znam šta treba da uradim“, je vrlo bezobrazna i treba je uzeti u obzir sledeći put kad napravi nešto ovako. Jasno je da DORNA želi da ima popularnog,harizmatičnog vozača u interesu motoGP-a kada se Rosi povuče,i forsira malog još od nižih kategorija.Ali da bi neko bio "besmrtnik" u ovom sportu mali drznik mora mnogo da uči. A izgleda da je krenuo linijom bezobrazluka na stazi i nekorektnih izjava.Što nije dobro ni za njega ni za motoGP.To bi trebalo neko da mu kaže,onako direktno.

Deus Ex

pre 8 godina

kada je doslo do kontakta markez jeste bio iza rossija i vale je imao pravo da zadrzi svoju putanju sto je i uradio...u svakom slucaju odlicna trka, tempo koji su drzali njih dvojica je bio neverovatan

danilo

pre 8 godina

Gledao sam odličnu trku sve do kraja i do proglašenja pobednika i stekao sam utisak da je pobedio Rosi.
Ali ako Markes kaže da je njegova pobeda, ko zna, on je ipak bio bliže?
Šalu na stranu, ovakvu situaciju nikada nisam video a i teško ću videti.
Rosi nije mogao da planira ovaj dogadjaj a što je ostao na motoru i prošao prvi, verovatno je čist dar sa neba, uz njegov vozački genije.

vule

pre 8 godina

@MotoGP
Nije Erceg pristrascen ni prema jednom vozacu(osim mozda malo ali samo malo prema Stoneru ranije) covek jednostavno obozava ovaj sport i uziva da ga prenosi pa se nekada zanese i on :)

ilke

pre 8 godina

Rosi je ispred njega, prva naredna krivina je Rosiju sa unutrašnje strane. Dečko se samo preracunao da će Rosi ostati zaglavljen u sljunku.

sasa

pre 8 godina

nekako,uvek volim da citam komentare tipa Rossi namerno pokusao da izgura nekoga sa staze. jel stvarno mislite da se pri tim brzinama rade takve stvari,Gospodo videste li onaj kadar sa glavne tribine kada ko zna koliko hiljada ljudi drzi ruke u vazduhu,cista poezija

Frenki

pre 8 godina

Prava pobeda na italijanski nacin.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 28. jun 2015 08:23)

Ako je ovo pobeda na "italijanski način" onda je izjava Markeza meketanje na "španski" način.BTW ne pstoje nekorektniji sportisti u bilo kom sportu od Španaca, i to zna svako ko prati sport globalno.

F1fan

pre 8 godina

Ovakvi incidenti jesu rezultat velikog rivalstva, ali da ne znamo predistoriju Markezovih udaranja drugih vozača još iz manjih kategorija,možda bi poverovali u nj.verziju.Biti previše na adrenalinu nikom ne daje pravo da udara druge na opasnim mestima staze.A mali preteruje i po španskom običaju leleče kad mu ne prođe.Mnogo je slučajeva kada je Markez drugima udaranjem upropastio trku.Šteta,jer ako želi da bude "naslednik Rosija" uz to ide i nešto što mali kao čovek baš i nema.Dok Rosiju nije išlo,u periodu njegove patriotske greške u karijeri s Dukatijem ili teške povrede,iako najpopularnijem vozaču motora ikada, nikad nismo čuli ili pročitali nikakvo kukanje.I zato Rosi ostaje zauvek "sinonim za motoGP".

Vlada

pre 8 godina

Što se malog marqueza tiče, naklon do poda zbog toga što se ne predaje do kraja i pokušava da pretekne vozača ispred sebe čak i dve krivine pred kraj.
Čovek hoće da pbedi po svaku cenu i to poštujem.

Iskreno mislim da su obojca znali da će do kontakta doći i pre nego što je do istog došlo. Mislim da je Rosi bio apsolutno spreman na manevar koji je uradio. A marquez je još jednom, ako u Argentini, dokazao ko je od njih dvojce mladji.

Ono što Marquezu ne ide na čast je ova izjava. Ni jednog trenutka nije bio ispred Rosija u toj predzadnjoj krivni i on to zna i opet daje ovakve izjave. razumem ja da mu je krivo što ga je matori lisac ponovo preveslao na čisto iskustvo, ali malo sportskog duha i ponašanja nije na odmet!

GT40

pre 8 godina

Jako cudna situacija, ali svakako mislim da je doktor mogao da ostane na stazi, a on je samo produzio pravo i vrlo lako iskobtrolisao motor. Prava pobeda na italijanski nacin.(mare, 28. jun 2015 08:23)
Ne bi trebalo komentarisati ono o čemu nemš bar malo ličnog iskustva.Da si jednom seo na motocikl znao bi da kontrola motora na klizavoj travi i šljunku znači siguran pad.Pogotovu ako voziš brzinom od +150kmh. Rosi je ostavljanjem prednjeg točka u vazduhu sprečio ukopavanje a brzina je učinila svoje i prošao je. Naravno sve je ovako kako sam napisao ako motor vozi Rosi, i zato je doktor.