Tenis 81

Subota, 06.06.2015.

15:02

Novak: Psihički važna pobeda, ostalo mi je snage

Novak Đoković kaže da je očekivao vrlo težak meč sa Endijem Marijem, kao i da će finale sa Stanom Vavrinkom takođe biti veliki izazov.

Novak: Psihièki važna pobeda, ostalo mi je snage IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

pavle

pre 8 godina

Po astrologu Milanu Atlicu,koji je inace pogadjao sve Novakove meceve,pobedjuje Sten! Nadamo se da ce Nole moci da se suprostavi nebesima!

Sojic

pre 8 godina

Prokletstvo RG se nastavlja. 2005e Nadala dodio Soderling, Federer osvojio RG, 2015e Nadala dobio Novak, Wawrinka osvaja RG...Ah ti Svajcarci. Samo da znate pa se cujemo u nedelju..!

robin hud

pre 8 godina

Ovakav meč se može sažmeti u samo jednu, doduše za Novaka uobičajnu, rečenicu.
Novak je opet pokazao zašto je no.1.
Za razliku od Nadala i Rogera, mečevi sa Marijem za Novaka poprimaju još jednu dimenziju. To je neka vrsta psihološkog rata u koji Mari, a i poneki novinari pokušavaju da ga uvuku. Mari ima neku vrstu neuobičajnog ponašanja, koja meni izglada kao nemoć i kroz koju se kanališe njegova bezidejnost.
Mari je pokazao svu svoju nemoć u ovom meču.
Poslednji set je pokazao još jednu Novakovu osobinu. On i kad mora postaje precizna mašina. Ja sam već pisao da Novaku odgovara pauza što se i potvrdilo.
Vavrinka je već odigrao svoj najbolji meč protiv Rogera i on to ne može ponoviti.
Želim ti puno sreće u finalu, nadam se da neće odlučivati, ali nije na odmet.

Beobrad

pre 8 godina

Ko nije znao zasto je Novak najbolji na svetu, danas je video u 5. setu!
Odranije istraumirani Marej, od danas ce tek drhtati kada bude igrao odlucujuce setove s' Novakom!
AO: 6:0, RG: 6:1 !
Takva mentalna gromada se retko radja!

Dragan Miljanic

pre 8 godina

Bravo Novače na briljantnoj igri protiv Mareja koji je poslednjih meseci izuzetno popravio igru u svim elementima.Sutra te čeka velika borba protiv igrača koji je poslednje dve godine konačno izašao iz senke svog zemljaka Federera.

Inspector Blok

pre 8 godina

БРАВО! јиш само..само мало..па да певамо Боже правде! Правде, уистину!
Тужни Мари,којим све може да стигне, себе је изградио, у мећувремену као перфектну мешавину РН и Симонеа!Много тежак, али слаб у *главу* што наши стари кажу.Новак? Не бих данас..одлажем за сутра.

Поздрав, свима...идемоооо/ могу и ја поред ДД да навијам-:)))/

nikolabg

pre 8 godina

Oduvek se Novak gospodski ponasao kako na terenu tako i vam njega,kad sam video Congu juce i Mareja juce i danas kako posle svakog poena nesto gestikuliraju masu,psuju i pricaju,bio sam ubedjen u finale Djokovic-Vavrinka.
To je samo odraz velike psiholoske nestabilnosti.Djokovic,Federer i Nadal osvajali su i osvajace jos mnoge duge i kvalitetne poene ali ce uvek pokazati tu dozu gospodstva i postovanja prema bilo kom protivniku cak i aplaudirati kao sto Novak i radi.Kad to budu ostali izbacili iz svog ponasanja vise ce ih ceniti i bice mnogo sigurniji u sebe.

anica

pre 8 godina

@ Dilan Dog
I Vama obilje zdravlja i sve najbolje! Na tako kulturan, iskren, strucan nacin sve objasnite da je predivno citati vase komentare. Nadamo se Novakovom RG
SRDACAN POZDRAV!

Voja

pre 8 godina

Opet isto huškanje od ugroženih Anglosaksonskih novinara.Zašto nisu pitali Marija o njegovom tajm-autu,posle izgubljenog seta od Ferera?Ali Ferer je nebitan,bitno je samo pljuvati Novaka.Što nisu pitali da li je korektno da se 100 puta podbaci lopta,pa odustane od servisa!Ali nema veze,mogu samo da mu pljunu pod prozor.

DJ Ape

pre 8 godina

Kad bilo koji drugi igrač zatraži medicinski tajm aut - to je sasvim OK i normalno. Kad Novak uzme - to je nekorektno, nesportski... Imam samo jednu poruku za te "novinare" - umrite od muke, Novak je BOG!

fortissimo

pre 8 godina

Sa Stanom ce to biti drugaciji mec. Mislim da nema sanse da poeni budu dugi kao sa Endijem. Ako i dodje do takvih poena Novak je u prednosti. Stan igra agresivno i Novak mora da odgovori na isti nacin. Verujem u njegov retern jer Stan odlicno servira, takodje da vise forsira njegov FH jer ima odlican jednorucni BH. Mislim da Novak nece propustiti ovu veliku sansu i da osvaja RG. Jednostavno to zasluzuje svojim igrama ove sezone. Sa druge strane Stan gubi meceve pa se pojavi i odlicno igra. Ne verujem da se takva forma nagradjuje i takva kampanjska igra. Jedan stalni, viskoki kontinuitet u sezoni mora da se nagradi. A to ima Novak i to on i pokazuje cele sezone. Na kraju i ne brojim koliko meceva je u nizu dobio ove sezone..

+++

pre 8 godina

Da ga je Novak dobio odmah 3:0 svi bi rekli "dosadan je", a ovako ispade mnogo bolje...Marej je bio fizicki spremniji za nijansu koja mu je omogucila "produzetke" ali Djokoviceva mentalna snaga, fokus, koncetracija su bile na nivou od 101% i to je pravo merilo koliki je neko sampion ta umna snaga..

johnny

pre 8 godina

šta reći, novak od 2011 ima 7 masters titula na šljaci a nadal 6

i to sve u eri u kojoj mu je najveći rival upravo čovek za kojeg kažu da je najbolji igrač na šljaci svih vremena (pa šta je onda novak)

Jonesky

pre 8 godina

Gledao sam na kompu preko nekog engleskog TV kanala. Posle 3-0 u petom
setu reporter umalo nije zaplakao. Samo se tiho culo "uf...uf..."
Bravo Novace legendo.

1234

pre 8 godina

Dobar stav! Plasio je nedostatak emocija (mada verovatno i zbog publike) Dok Murray psuje sve vreme i govori "shut up" nekom iz publike ista je i dalje uz njega. Zbog toga je Pariz najodvratniji grad iz godine u godinu sto se tice odnosa prema Novaku.

Mecevi protiv Murraya su uvek najtezi. Prebacivanje preko mreze pa da vidimo ko ce vise da izdrzi. Od sada cu uvek navijati u zrebu da Murray bude u drugoj polovini. Jako je nezgodan za Novaka i bice sve nezgodniji bez obzira na skor od 19-8. Ocekujem laksi mec u finalu iako Wawrinka igra fenomenalno. OCekujem da Novak nadje oruzje da mu poremeti onaj jednorucni bekhend i da tako dobije dosta poena na njegove greske! Idemo Nole, ovo je tvoj turnir!

danilo

pre 8 godina

Imam utisak da se kod nas Endi potcenjuje sasvim neopravdano.
Pored dva GS, čovek ima zlatnu sa OI, tukao je na travi u finalu Fedexa!
I protiv Federera je do pre godinu dana vodio 11:9 u medjusobnim mečevima.
Kada udje u dobar ritam skoro je nemoguće igrati protiv njega.
Meč je pokazao zašto je Nole najbolji igrač proteklih 5 godina.
Kada on greši a protivnik igra odlično, Nole gubi u tai-brejku ili 7:5.
Kada on igra svoju igru, onda krompiri prosto vise u vazduhu.
Nole je zaista jedan od igrača koji je već obeležio ovu igru, a ima šanse da je sasvim obeleži po svom delu i liku!

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Novakov rekord u karijeri po broju pobeda nad TOP 10 igracima je 24 pobeda u 2012 i 2013 godini,a tek na polovoni sezone Novak vec ima 16 pobeda nad TOP 10 igraca.A sto se tice Wawrinke,pa ajde da se ne lazem,ko bi od nas hteo u finalu bilo kog GS-a Rodzera,najjboljeg igraca u istoriji,Rafu najjboljeg igraca u istoriji sljake ili Mareja,davljenika!Tako da Wawinka igrac sasvim po meri Novaka,ma kako god igrao!

облак

pre 8 godina

Човјече, покидао си нам живце у наставку четвртог сета, а онда пети сет и све лијеже на своје мјесто! Нека си га помео, оно његово бубачење лоптице је иритантно као и његово кревељење. Не знам само да ли ће најновији пораз приписати ранијима или почиње наново да их рачуна :-). Срећно сутра!

Andjela

pre 8 godina

Ko zna mozda je i dobro sto je odigrao ovakav mec. Dva seta je izgubio iskljucivo zbog svoje nervoze. Nadam se da je na taj nacin ispucao svu negativu energiju i da ce sutra u mec uci hladne glave. Sa druge strane ne mogu a da ne primetim da novinari opet pokusavaju da napakuju "Australian open". Nije korektno da Novak trazi doktora, a korektno je da se Andy prenemaze na svoj servis i da podbacuje loptu milion puta.

cenzura

pre 8 godina

Bravo Djoko! Ne gledam suviše tenisa, ali ovaj put sam se potrudio zbog tebe. Nekdje sam uhvatio,da si nadčovjek. Mislim, da si blizu ove prognoze. Imaš sve, čak i živce i koncentraciju. Kad si prinudžen stvarno radiš precizno kao stroj. To je sposobnost samo velikih šampiona. Navijam, da osvojiš sva četiri grand slama u jednoj godini. Ako ti to uspe uči češ zauvjek u istoriju tenisa. Sutra bit ču opet kraj TV, i navijat ču za tebe. LP , od Slovenca.

Ljubisa

pre 8 godina

Novak Djokovic je kao Monte Kristo - hladnokrvno se sportski naravno sveti i svakoga stize kazna za neke sto su mu ranije naudili, samo jos da sutra pobedi i bice u samom vrhu svetske teniske istorije. Prosle godine Federera u finalu Vimbledona (njegova najveca tvrdjava koju je srusio). Ove godine, ovih dana srusio najvecu tenisku (tvrdjavu)Nadalov Rolad Garros a Andy (kao i mnogi drugi) jos nemoze da dodje k'sebi od kako je Novaku uzeo US OPen i Vibledon. Jos sutra Novace, nekako izvuci pobedu i bice svasta do kraja godine, posticices u jednoj kalendarskoj godini kao niko do sada i niko u buduce. Ovaj nacin mirnog proslavljanja veoma vaznih pobeda meni upravo to govori: da neces na ovome stati, vec ces pokusati da sve najvaznije turnire ove godine pokupis. Realno, (pod uslovom, naravno da sutra slavis) sve bi to bilo moguce, samo da ostanes potpuno zdrav. Jos kad bi usput sa svojom druzinom pokupio i Salataru, to bi bilo nestvarno i neponovljivo dostignuce.
Puno srece sutra,.. sa manje ostvarenih brejk prilika ali mnogo, mnogo bolje realizovanih!!!

the pilot

pre 8 godina

Sedam ljutih gusara došlo na RG, šest si ih POČISTIO - ostao još jedan...
Ajmo Novače, pehar je tu. Srbija je uz tebe. Ti si naš ponos - LEGENDO!

nekorektan

pre 8 godina

Kako samo njega tako olako pitaju direktne stvari uz potenciranje nejgove nekorektnosti?
Što ne pitaju Mareja i Serenu zašto se ceo život vuku po terenu između poena, a kada poen počne, trče kao navijeni.
Lično ja bih im rekao da sam imao tretman na onom trećem udu.

Zuja

pre 8 godina

Ova slika kao da mu Marej govori, ne sekiraj se osvajas sutra sigurno. Dobro mu je Marej zakomplikovao stvari bar sto se tice odmora za sutrasnji mec i pripremu za protivnika u finalu. Sada ce Novakov tim morati tokom dana i sutra do meca da se pripremaju za Vavrinku. Najvazni je psihicki odmor, molim Boga da Novak igra kao danas mec sa Marejem. Vavrinka nece imati ni promil sansi da osvoji. Na kraju meca Nole nije bio vidno raspolozen i nasmejan, vidi se da je pod strasnim pritiskom. Cak i mene stiska u glavu neka tegoba, jos od Nadala me hvataju zmarci da li ce uspeti sve to da prevazidje i osvoji titulu. Mislim da nikada nisam tokom svih godina kao veliki navijac Novaka bio pod ovakvom nervozom i pritiskom. Majka me gleda ovakvog 30 godina, cita me ko bukvar i jos me podrzava ne nerviraj se uspece Novak. Covek mi toliko usao pod kozu da imam osecaj kao da mi je brat rodjeni. A kome pa ne bi ovakva ljudina i sportista! Nas vecni sampion! Idemo jos jedan korak najbolji igracu ikada, samo jos malo izdrzi!

Dott

pre 8 godina

Za javnost svi mogu da pricaju sta hoce, onako kako njima odgovara, ali znam tacno sta misle o Novaku, njegovoj igri i sposobnosti. Svi koji su sa njim igrali te vazne meceve u zavrsnicama turnira osetili su to da Novak svoju igru dozira naspram njihove, s ciljem da sto vise snage sacuva za naredni mec. To ih svakako frustrira i tera da podignu svoj nivo a istovremeno znaju da ako to ucine, ucinice i Novak. Toga se jako plase jer njegovu snagu osecaju, plase se jer znaju moguc epilog daljeg toka meca, da ce se boriti da uzmu bar jedan gem u setu.
Nema diskusije, Novak uzima RG i posticice u ovoj godine cak i vise od onoga sta planira, mislim da i sam sebe iznenadjuje trenutno koliko moze dobro da igra kad biva isprovociran i doveden do toga.

Musaka

pre 8 godina

Ako ponovi pristup igri iz prva dva seta i pogotovo poslednjeg seta meča sa Marejem/Marijem, nema zime za Novaka. Nadam se samo da neće biti komplikacija kao danas i juče i da to može biti gotovo u četiri seta maksimum, mada to zavisi i od toga kako Vavrinka bude odigrao. Nadam se reprizi ovogodišnjeg polufinala AO, pa da se slavi sjutra i u Crnoj Gori. Pozdrav.

Alex

pre 8 godina

A što novinari ne pitaju Mareja da li je bilo korektno to što je skoro kod svakog svog servisa prekida servis po sistemu kreni-stani, iritirajući protivnika? A čak ni običnu opomenu nije dobio od sudije, iako je skoro svaki put, pored toga i prekoračio vreme za serviranje.

dorcol

pre 8 godina

koji bezobrazluk novinara, mislim da su bas engeski ,da li je korektno sto je po zavrsetku uzeo medicinski tajm aut , svasta ,pa nije uzeo izmedju gemova ,drugo pauza izmedju setova traje par minuta i to se nije osetilo ,sto nisu pitali za mareja kad je vise puta krenuo da servira pa odustane,cak je uspeo novaka da iznervira da je bas glasno opsovao ,ali ako i ja bi ,nikad se oni nece pomiriti da je srbin brooj 1 a pogotovu pirgavi englezi koji osim fudbala i nemaju sport.

Gajetano

pre 8 godina

Novace, snage sigurno ne moze da ponestane u mecu koji ce definisati kako tvoju karijeru, tako i samu tenisku istoriju!

Kada Novak sutra osvoji Rolan Garos, bice to ako ne najtezi, a ono sigurno najcudniji put do GS titule koji je prvi nosilac turnira ikada imao. Od cetvrtfinala naovamo sve sam antiklimaks, koji (anti)kulminira finalem sa Vavrinkom. Novak Vavrinku tambura gde god stigne, od 2007. pobedio ga je 16 puta a izgubio samo jednom. A pogotovu sa ovakvom Novakovom formom i inercijom, Vavrinka sutra nema sta da trazi. Realno!

Sve cestitke i Mareju, trenutno je UBEDLJIVO DRUGI najbolji igrac sveta. Malo li je pored ovakvog Novaka? Na svim vaznim turnirima ove sezone (Gren slemovi i Mastersi) Marej je gubio samo i iskljucivo od Djokovica. Gde god se nije ukrstio sa njim, osvajao je turnir. Na njegovu zalost, to se desilo samo jednom (Madrid).

Novak je na korak da konacno dosanja i svoj i nas vec dugo sanjani san. Ako se kojim cudom to ipak ne desi, bila bi to velika sportska nepravda. Nista vise, ali nista ni manje od toga.

Pozdrav,

+++

pre 8 godina

Udri samo omlati ceo zapad reketom !!! Ne obracaj paznju na one ljubomorne "srbe" to je vrsta vazda u izumiranju...pravi srbi se ponose i hvale tvojim uspehom.

Civokvi

pre 8 godina

Neko kritikuje Đokovića što je meč otišao u pet setova, ali zamislite kako je tek Mariju, kome je ovo osmi poraz zaredom od Novaka.

Nenad

pre 8 godina

Nije dobro što je ovaj meč trajao ovoliko. Novaku bi bolje bilo da sutra otrese Vavrinku u 3 seta, jer ako meč ode u četvrti, ili ne daj bože peti set, Stenove šanse drastično rastu.

Kol

pre 8 godina

Ti si zaista legenda imas zivce odnosno nerve ne od celika vec od titanijuma, odgledao sam 4 set do kraja i vise nisam mogao verovao sam da mozes do pobede ali nisam imao zivce da gledam, otisao sam do prodavnice da uzmem slane zanimacije za vecerasnje finale, vratim se a ti lagano 6-1! SVAKA CAST i srecno sutra, da Ana ili Jelena imaju tvoju psihu bile na Sereninom nivou!

Gajetano

pre 8 godina

Novace, snage sigurno ne moze da ponestane u mecu koji ce definisati kako tvoju karijeru, tako i samu tenisku istoriju!

Kada Novak sutra osvoji Rolan Garos, bice to ako ne najtezi, a ono sigurno najcudniji put do GS titule koji je prvi nosilac turnira ikada imao. Od cetvrtfinala naovamo sve sam antiklimaks, koji (anti)kulminira finalem sa Vavrinkom. Novak Vavrinku tambura gde god stigne, od 2007. pobedio ga je 16 puta a izgubio samo jednom. A pogotovu sa ovakvom Novakovom formom i inercijom, Vavrinka sutra nema sta da trazi. Realno!

Sve cestitke i Mareju, trenutno je UBEDLJIVO DRUGI najbolji igrac sveta. Malo li je pored ovakvog Novaka? Na svim vaznim turnirima ove sezone (Gren slemovi i Mastersi) Marej je gubio samo i iskljucivo od Djokovica. Gde god se nije ukrstio sa njim, osvajao je turnir. Na njegovu zalost, to se desilo samo jednom (Madrid).

Novak je na korak da konacno dosanja i svoj i nas vec dugo sanjani san. Ako se kojim cudom to ipak ne desi, bila bi to velika sportska nepravda. Nista vise, ali nista ni manje od toga.

Pozdrav,

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Ova slika kao da mu Marej govori, ne sekiraj se osvajas sutra sigurno. Dobro mu je Marej zakomplikovao stvari bar sto se tice odmora za sutrasnji mec i pripremu za protivnika u finalu. Sada ce Novakov tim morati tokom dana i sutra do meca da se pripremaju za Vavrinku. Najvazni je psihicki odmor, molim Boga da Novak igra kao danas mec sa Marejem. Vavrinka nece imati ni promil sansi da osvoji. Na kraju meca Nole nije bio vidno raspolozen i nasmejan, vidi se da je pod strasnim pritiskom. Cak i mene stiska u glavu neka tegoba, jos od Nadala me hvataju zmarci da li ce uspeti sve to da prevazidje i osvoji titulu. Mislim da nikada nisam tokom svih godina kao veliki navijac Novaka bio pod ovakvom nervozom i pritiskom. Majka me gleda ovakvog 30 godina, cita me ko bukvar i jos me podrzava ne nerviraj se uspece Novak. Covek mi toliko usao pod kozu da imam osecaj kao da mi je brat rodjeni. A kome pa ne bi ovakva ljudina i sportista! Nas vecni sampion! Idemo jos jedan korak najbolji igracu ikada, samo jos malo izdrzi!
(Zuja, 06. jun 2015 15:27)
-----
Ko da sam ja pisao...mucnina u glavi, osecaj, cak i iste godine imamo. poz

simke

pre 8 godina

Jeste bilo jako tesko za gledanje,ali bolje sto je Novak odigrao mec u 5 setova,jer kad igrac prebrodi tako tesku situaciju,obicno u sledecem mecu dobije sa 3-0 u setovima...Mislim da ce se to desiti i sjutra,ovo je Novaka samo dodatno mentalno ojacalo.

Dylan Dog

pre 8 godina

Idemooooo!
Ok. Mogu i ja malo i ja da navijam.
Iskrene čestitke Novaku na izuzetnoj pobedi! Ko ne oseća tenis, ko ne zna šta se mota po glavama tenisera, ne razume koliko je ovo što je Novak učinio bilo teško. Isto tako ne razume zašto je Endi opet posustao i gotovo sa nulom izgubio poslednji set.
Poštovani čitaoci mojih komentara, u životu Vam je najveći (i daleko najteži) protivnik - Vi sami! Borba (čitaj: učenje) traje ceo život i nikada se ne završava, a sastoji se od puno malih pobeda i poraza. Što je više pobeda, to je napredak veći, a sam život smisleniji. Ako se sve shvati kao igra - uživanje je maksimalno, a ako se shvati kao moranje, veća je muka. Sve u svemu, važno je da se ide napred.
Novak je uspeo da pobedi sebe, a Marej nažalost - nije. U 5. setu sam samo čekao da 2 lopte smesti u mrežu i ništa više. Znao sam da će otići u tešku samodestrukciju jer je takav tip ličnosti. Šta drugo očekivati od tenisera koji gunđa i psuje kada napravi iznuđenu grešku ili protivnik viner?! Čist zakon odražavanja, ili što bi mi rekli, "šta seješ, to žanješ". Kada šalješ negativnu energiju, negativna ti se vraća.
Iskreno mi je žao pojedinih Anglosaksonaca, pogotovo onih koji na sajtu Eurosporta ostavljaju komentare. Valjda će im u sledećem životu biti bolje.
Današnji meč nije imao veze sa tenisom. Bila je to mentalna borba. Nisu odlučivali bekhendi i forhendi, već GLAVA.
Novaku puno, puno, puno zdravlja i obilje, pregršt sportske sreće u sutrašnjem finalu!
Uzdravlje!

Novosadjanin.

pre 8 godina

Ne vredi...Uvek pitanja da li je nesto korektno...Setimo se samo finala AO, prakticno im je smetalo sto je Novak u jednom delu meca igrao slabo i istezao nogu. Budi Bog s nama, pa dokle vise???? Ja bih to sada namerno radio svaki put da igram sa Marejem. Da li je korektna publika prema Novaku? Nije! medicinski tajm aut postoji sa razlogom, ako cd se svaki put postavljati pitanje korektnosti onda ga treba ukinuti!
Jednostavno novinari ne mogu da se naviknu da je Novak dobio svaki mec od septembra prosle god, osim nevaznog finala u Dubaiu. E pa naviknite se na cinjenicu da ce je jedan naocit Srbin doci u situaciju da prestigne RF po broju GS titula. Naviknite se da ce traziti medicinski tajm aut svaki put kada se bar malo ne oseca dobro.
Ako ovi ne mogu da poprskaju teren da bi se izbegle povrede, onda on moze da trazi to kad god ima pravo. Tacka! Sto se tice meca, zabijen je jos jedan ekser u sanduk Marejevog samopouzdanja. Idemo Noleee!!!!!

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Novakov rekord u karijeri po broju pobeda nad TOP 10 igracima je 24 pobeda u 2012 i 2013 godini,a tek na polovoni sezone Novak vec ima 16 pobeda nad TOP 10 igraca.A sto se tice Wawrinke,pa ajde da se ne lazem,ko bi od nas hteo u finalu bilo kog GS-a Rodzera,najjboljeg igraca u istoriji,Rafu najjboljeg igraca u istoriji sljake ili Mareja,davljenika!Tako da Wawinka igrac sasvim po meri Novaka,ma kako god igrao!

Jovan

pre 8 godina

Sve perfektno izreceno. Najvise mi se dopada izjava za kraj cetvrtog seta, potouno je svetan bio Novak sta se dogodilo i znao je da samo treba da ostane smiren i ceka svoju sansu u petom. Marej je od pocetka meca danas pa do pocetka petog seta napravio samo jednu neiznudjenu gresku i zato je uzeo taj set, Novak je malo pao i to je bilo to. Neverovatan mentalni pristup i stabilnost. Meni je fascinantno kako uspeva da ostane pribran i smiren. Na pauzi Marej nesto psuje baca flasicu nervira se, meni puls oko 150 tokom poena, kao da ja trcim tamo a Nole ladan kao spricer. Nole ti si genije svega mi. U nedelju Titula je tvoja i Bozja, i nasa :-) IDEMOOOOOOOO

Dylan Dog

pre 8 godina

Idemooooo!
Ok. Mogu i ja malo i ja da navijam.
Iskrene čestitke Novaku na izuzetnoj pobedi! Ko ne oseća tenis, ko ne zna šta se mota po glavama tenisera, ne razume koliko je ovo što je Novak učinio bilo teško. Isto tako ne razume zašto je Endi opet posustao i gotovo sa nulom izgubio poslednji set.
Poštovani čitaoci mojih komentara, u životu Vam je najveći (i daleko najteži) protivnik - Vi sami! Borba (čitaj: učenje) traje ceo život i nikada se ne završava, a sastoji se od puno malih pobeda i poraza. Što je više pobeda, to je napredak veći, a sam život smisleniji. Ako se sve shvati kao igra - uživanje je maksimalno, a ako se shvati kao moranje, veća je muka. Sve u svemu, važno je da se ide napred.
Novak je uspeo da pobedi sebe, a Marej nažalost - nije. U 5. setu sam samo čekao da 2 lopte smesti u mrežu i ništa više. Znao sam da će otići u tešku samodestrukciju jer je takav tip ličnosti. Šta drugo očekivati od tenisera koji gunđa i psuje kada napravi iznuđenu grešku ili protivnik viner?! Čist zakon odražavanja, ili što bi mi rekli, "šta seješ, to žanješ". Kada šalješ negativnu energiju, negativna ti se vraća.
Iskreno mi je žao pojedinih Anglosaksonaca, pogotovo onih koji na sajtu Eurosporta ostavljaju komentare. Valjda će im u sledećem životu biti bolje.
Današnji meč nije imao veze sa tenisom. Bila je to mentalna borba. Nisu odlučivali bekhendi i forhendi, već GLAVA.
Novaku puno, puno, puno zdravlja i obilje, pregršt sportske sreće u sutrašnjem finalu!
Uzdravlje!

Alex

pre 8 godina

A što novinari ne pitaju Mareja da li je bilo korektno to što je skoro kod svakog svog servisa prekida servis po sistemu kreni-stani, iritirajući protivnika? A čak ni običnu opomenu nije dobio od sudije, iako je skoro svaki put, pored toga i prekoračio vreme za serviranje.

Zuja

pre 8 godina

Ova slika kao da mu Marej govori, ne sekiraj se osvajas sutra sigurno. Dobro mu je Marej zakomplikovao stvari bar sto se tice odmora za sutrasnji mec i pripremu za protivnika u finalu. Sada ce Novakov tim morati tokom dana i sutra do meca da se pripremaju za Vavrinku. Najvazni je psihicki odmor, molim Boga da Novak igra kao danas mec sa Marejem. Vavrinka nece imati ni promil sansi da osvoji. Na kraju meca Nole nije bio vidno raspolozen i nasmejan, vidi se da je pod strasnim pritiskom. Cak i mene stiska u glavu neka tegoba, jos od Nadala me hvataju zmarci da li ce uspeti sve to da prevazidje i osvoji titulu. Mislim da nikada nisam tokom svih godina kao veliki navijac Novaka bio pod ovakvom nervozom i pritiskom. Majka me gleda ovakvog 30 godina, cita me ko bukvar i jos me podrzava ne nerviraj se uspece Novak. Covek mi toliko usao pod kozu da imam osecaj kao da mi je brat rodjeni. A kome pa ne bi ovakva ljudina i sportista! Nas vecni sampion! Idemo jos jedan korak najbolji igracu ikada, samo jos malo izdrzi!

the pilot

pre 8 godina

Sedam ljutih gusara došlo na RG, šest si ih POČISTIO - ostao još jedan...
Ajmo Novače, pehar je tu. Srbija je uz tebe. Ti si naš ponos - LEGENDO!

Voja

pre 8 godina

Opet isto huškanje od ugroženih Anglosaksonskih novinara.Zašto nisu pitali Marija o njegovom tajm-autu,posle izgubljenog seta od Ferera?Ali Ferer je nebitan,bitno je samo pljuvati Novaka.Što nisu pitali da li je korektno da se 100 puta podbaci lopta,pa odustane od servisa!Ali nema veze,mogu samo da mu pljunu pod prozor.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Ne vredi...Uvek pitanja da li je nesto korektno...Setimo se samo finala AO, prakticno im je smetalo sto je Novak u jednom delu meca igrao slabo i istezao nogu. Budi Bog s nama, pa dokle vise???? Ja bih to sada namerno radio svaki put da igram sa Marejem. Da li je korektna publika prema Novaku? Nije! medicinski tajm aut postoji sa razlogom, ako cd se svaki put postavljati pitanje korektnosti onda ga treba ukinuti!
Jednostavno novinari ne mogu da se naviknu da je Novak dobio svaki mec od septembra prosle god, osim nevaznog finala u Dubaiu. E pa naviknite se na cinjenicu da ce je jedan naocit Srbin doci u situaciju da prestigne RF po broju GS titula. Naviknite se da ce traziti medicinski tajm aut svaki put kada se bar malo ne oseca dobro.
Ako ovi ne mogu da poprskaju teren da bi se izbegle povrede, onda on moze da trazi to kad god ima pravo. Tacka! Sto se tice meca, zabijen je jos jedan ekser u sanduk Marejevog samopouzdanja. Idemo Noleee!!!!!

Gajetano

pre 8 godina

Novace, snage sigurno ne moze da ponestane u mecu koji ce definisati kako tvoju karijeru, tako i samu tenisku istoriju!

Kada Novak sutra osvoji Rolan Garos, bice to ako ne najtezi, a ono sigurno najcudniji put do GS titule koji je prvi nosilac turnira ikada imao. Od cetvrtfinala naovamo sve sam antiklimaks, koji (anti)kulminira finalem sa Vavrinkom. Novak Vavrinku tambura gde god stigne, od 2007. pobedio ga je 16 puta a izgubio samo jednom. A pogotovu sa ovakvom Novakovom formom i inercijom, Vavrinka sutra nema sta da trazi. Realno!

Sve cestitke i Mareju, trenutno je UBEDLJIVO DRUGI najbolji igrac sveta. Malo li je pored ovakvog Novaka? Na svim vaznim turnirima ove sezone (Gren slemovi i Mastersi) Marej je gubio samo i iskljucivo od Djokovica. Gde god se nije ukrstio sa njim, osvajao je turnir. Na njegovu zalost, to se desilo samo jednom (Madrid).

Novak je na korak da konacno dosanja i svoj i nas vec dugo sanjani san. Ako se kojim cudom to ipak ne desi, bila bi to velika sportska nepravda. Nista vise, ali nista ni manje od toga.

Pozdrav,

dorcol

pre 8 godina

koji bezobrazluk novinara, mislim da su bas engeski ,da li je korektno sto je po zavrsetku uzeo medicinski tajm aut , svasta ,pa nije uzeo izmedju gemova ,drugo pauza izmedju setova traje par minuta i to se nije osetilo ,sto nisu pitali za mareja kad je vise puta krenuo da servira pa odustane,cak je uspeo novaka da iznervira da je bas glasno opsovao ,ali ako i ja bi ,nikad se oni nece pomiriti da je srbin brooj 1 a pogotovu pirgavi englezi koji osim fudbala i nemaju sport.

danilo

pre 8 godina

Imam utisak da se kod nas Endi potcenjuje sasvim neopravdano.
Pored dva GS, čovek ima zlatnu sa OI, tukao je na travi u finalu Fedexa!
I protiv Federera je do pre godinu dana vodio 11:9 u medjusobnim mečevima.
Kada udje u dobar ritam skoro je nemoguće igrati protiv njega.
Meč je pokazao zašto je Nole najbolji igrač proteklih 5 godina.
Kada on greši a protivnik igra odlično, Nole gubi u tai-brejku ili 7:5.
Kada on igra svoju igru, onda krompiri prosto vise u vazduhu.
Nole je zaista jedan od igrača koji je već obeležio ovu igru, a ima šanse da je sasvim obeleži po svom delu i liku!

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Ova slika kao da mu Marej govori, ne sekiraj se osvajas sutra sigurno. Dobro mu je Marej zakomplikovao stvari bar sto se tice odmora za sutrasnji mec i pripremu za protivnika u finalu. Sada ce Novakov tim morati tokom dana i sutra do meca da se pripremaju za Vavrinku. Najvazni je psihicki odmor, molim Boga da Novak igra kao danas mec sa Marejem. Vavrinka nece imati ni promil sansi da osvoji. Na kraju meca Nole nije bio vidno raspolozen i nasmejan, vidi se da je pod strasnim pritiskom. Cak i mene stiska u glavu neka tegoba, jos od Nadala me hvataju zmarci da li ce uspeti sve to da prevazidje i osvoji titulu. Mislim da nikada nisam tokom svih godina kao veliki navijac Novaka bio pod ovakvom nervozom i pritiskom. Majka me gleda ovakvog 30 godina, cita me ko bukvar i jos me podrzava ne nerviraj se uspece Novak. Covek mi toliko usao pod kozu da imam osecaj kao da mi je brat rodjeni. A kome pa ne bi ovakva ljudina i sportista! Nas vecni sampion! Idemo jos jedan korak najbolji igracu ikada, samo jos malo izdrzi!
(Zuja, 06. jun 2015 15:27)
-----
Ko da sam ja pisao...mucnina u glavi, osecaj, cak i iste godine imamo. poz

+++

pre 8 godina

Udri samo omlati ceo zapad reketom !!! Ne obracaj paznju na one ljubomorne "srbe" to je vrsta vazda u izumiranju...pravi srbi se ponose i hvale tvojim uspehom.

nekorektan

pre 8 godina

Kako samo njega tako olako pitaju direktne stvari uz potenciranje nejgove nekorektnosti?
Što ne pitaju Mareja i Serenu zašto se ceo život vuku po terenu između poena, a kada poen počne, trče kao navijeni.
Lično ja bih im rekao da sam imao tretman na onom trećem udu.

Civokvi

pre 8 godina

Neko kritikuje Đokovića što je meč otišao u pet setova, ali zamislite kako je tek Mariju, kome je ovo osmi poraz zaredom od Novaka.

DJ Ape

pre 8 godina

Kad bilo koji drugi igrač zatraži medicinski tajm aut - to je sasvim OK i normalno. Kad Novak uzme - to je nekorektno, nesportski... Imam samo jednu poruku za te "novinare" - umrite od muke, Novak je BOG!

simke

pre 8 godina

Jeste bilo jako tesko za gledanje,ali bolje sto je Novak odigrao mec u 5 setova,jer kad igrac prebrodi tako tesku situaciju,obicno u sledecem mecu dobije sa 3-0 u setovima...Mislim da ce se to desiti i sjutra,ovo je Novaka samo dodatno mentalno ojacalo.

Dott

pre 8 godina

Za javnost svi mogu da pricaju sta hoce, onako kako njima odgovara, ali znam tacno sta misle o Novaku, njegovoj igri i sposobnosti. Svi koji su sa njim igrali te vazne meceve u zavrsnicama turnira osetili su to da Novak svoju igru dozira naspram njihove, s ciljem da sto vise snage sacuva za naredni mec. To ih svakako frustrira i tera da podignu svoj nivo a istovremeno znaju da ako to ucine, ucinice i Novak. Toga se jako plase jer njegovu snagu osecaju, plase se jer znaju moguc epilog daljeg toka meca, da ce se boriti da uzmu bar jedan gem u setu.
Nema diskusije, Novak uzima RG i posticice u ovoj godine cak i vise od onoga sta planira, mislim da i sam sebe iznenadjuje trenutno koliko moze dobro da igra kad biva isprovociran i doveden do toga.

johnny

pre 8 godina

šta reći, novak od 2011 ima 7 masters titula na šljaci a nadal 6

i to sve u eri u kojoj mu je najveći rival upravo čovek za kojeg kažu da je najbolji igrač na šljaci svih vremena (pa šta je onda novak)

Jovan

pre 8 godina

Sve perfektno izreceno. Najvise mi se dopada izjava za kraj cetvrtog seta, potouno je svetan bio Novak sta se dogodilo i znao je da samo treba da ostane smiren i ceka svoju sansu u petom. Marej je od pocetka meca danas pa do pocetka petog seta napravio samo jednu neiznudjenu gresku i zato je uzeo taj set, Novak je malo pao i to je bilo to. Neverovatan mentalni pristup i stabilnost. Meni je fascinantno kako uspeva da ostane pribran i smiren. Na pauzi Marej nesto psuje baca flasicu nervira se, meni puls oko 150 tokom poena, kao da ja trcim tamo a Nole ladan kao spricer. Nole ti si genije svega mi. U nedelju Titula je tvoja i Bozja, i nasa :-) IDEMOOOOOOOO

Jonesky

pre 8 godina

Gledao sam na kompu preko nekog engleskog TV kanala. Posle 3-0 u petom
setu reporter umalo nije zaplakao. Samo se tiho culo "uf...uf..."
Bravo Novace legendo.

Andjela

pre 8 godina

Ko zna mozda je i dobro sto je odigrao ovakav mec. Dva seta je izgubio iskljucivo zbog svoje nervoze. Nadam se da je na taj nacin ispucao svu negativu energiju i da ce sutra u mec uci hladne glave. Sa druge strane ne mogu a da ne primetim da novinari opet pokusavaju da napakuju "Australian open". Nije korektno da Novak trazi doktora, a korektno je da se Andy prenemaze na svoj servis i da podbacuje loptu milion puta.

cenzura

pre 8 godina

Bravo Djoko! Ne gledam suviše tenisa, ali ovaj put sam se potrudio zbog tebe. Nekdje sam uhvatio,da si nadčovjek. Mislim, da si blizu ove prognoze. Imaš sve, čak i živce i koncentraciju. Kad si prinudžen stvarno radiš precizno kao stroj. To je sposobnost samo velikih šampiona. Navijam, da osvojiš sva četiri grand slama u jednoj godini. Ako ti to uspe uči češ zauvjek u istoriju tenisa. Sutra bit ču opet kraj TV, i navijat ču za tebe. LP , od Slovenca.

+++

pre 8 godina

Da ga je Novak dobio odmah 3:0 svi bi rekli "dosadan je", a ovako ispade mnogo bolje...Marej je bio fizicki spremniji za nijansu koja mu je omogucila "produzetke" ali Djokoviceva mentalna snaga, fokus, koncetracija su bile na nivou od 101% i to je pravo merilo koliki je neko sampion ta umna snaga..

Dragan Miljanic

pre 8 godina

Bravo Novače na briljantnoj igri protiv Mareja koji je poslednjih meseci izuzetno popravio igru u svim elementima.Sutra te čeka velika borba protiv igrača koji je poslednje dve godine konačno izašao iz senke svog zemljaka Federera.

облак

pre 8 godina

Човјече, покидао си нам живце у наставку четвртог сета, а онда пети сет и све лијеже на своје мјесто! Нека си га помео, оно његово бубачење лоптице је иритантно као и његово кревељење. Не знам само да ли ће најновији пораз приписати ранијима или почиње наново да их рачуна :-). Срећно сутра!

1234

pre 8 godina

Dobar stav! Plasio je nedostatak emocija (mada verovatno i zbog publike) Dok Murray psuje sve vreme i govori "shut up" nekom iz publike ista je i dalje uz njega. Zbog toga je Pariz najodvratniji grad iz godine u godinu sto se tice odnosa prema Novaku.

Mecevi protiv Murraya su uvek najtezi. Prebacivanje preko mreze pa da vidimo ko ce vise da izdrzi. Od sada cu uvek navijati u zrebu da Murray bude u drugoj polovini. Jako je nezgodan za Novaka i bice sve nezgodniji bez obzira na skor od 19-8. Ocekujem laksi mec u finalu iako Wawrinka igra fenomenalno. OCekujem da Novak nadje oruzje da mu poremeti onaj jednorucni bekhend i da tako dobije dosta poena na njegove greske! Idemo Nole, ovo je tvoj turnir!

anica

pre 8 godina

@ Dilan Dog
I Vama obilje zdravlja i sve najbolje! Na tako kulturan, iskren, strucan nacin sve objasnite da je predivno citati vase komentare. Nadamo se Novakovom RG
SRDACAN POZDRAV!

nikolabg

pre 8 godina

Oduvek se Novak gospodski ponasao kako na terenu tako i vam njega,kad sam video Congu juce i Mareja juce i danas kako posle svakog poena nesto gestikuliraju masu,psuju i pricaju,bio sam ubedjen u finale Djokovic-Vavrinka.
To je samo odraz velike psiholoske nestabilnosti.Djokovic,Federer i Nadal osvajali su i osvajace jos mnoge duge i kvalitetne poene ali ce uvek pokazati tu dozu gospodstva i postovanja prema bilo kom protivniku cak i aplaudirati kao sto Novak i radi.Kad to budu ostali izbacili iz svog ponasanja vise ce ih ceniti i bice mnogo sigurniji u sebe.

Musaka

pre 8 godina

Ako ponovi pristup igri iz prva dva seta i pogotovo poslednjeg seta meča sa Marejem/Marijem, nema zime za Novaka. Nadam se samo da neće biti komplikacija kao danas i juče i da to može biti gotovo u četiri seta maksimum, mada to zavisi i od toga kako Vavrinka bude odigrao. Nadam se reprizi ovogodišnjeg polufinala AO, pa da se slavi sjutra i u Crnoj Gori. Pozdrav.

Ljubisa

pre 8 godina

Novak Djokovic je kao Monte Kristo - hladnokrvno se sportski naravno sveti i svakoga stize kazna za neke sto su mu ranije naudili, samo jos da sutra pobedi i bice u samom vrhu svetske teniske istorije. Prosle godine Federera u finalu Vimbledona (njegova najveca tvrdjava koju je srusio). Ove godine, ovih dana srusio najvecu tenisku (tvrdjavu)Nadalov Rolad Garros a Andy (kao i mnogi drugi) jos nemoze da dodje k'sebi od kako je Novaku uzeo US OPen i Vibledon. Jos sutra Novace, nekako izvuci pobedu i bice svasta do kraja godine, posticices u jednoj kalendarskoj godini kao niko do sada i niko u buduce. Ovaj nacin mirnog proslavljanja veoma vaznih pobeda meni upravo to govori: da neces na ovome stati, vec ces pokusati da sve najvaznije turnire ove godine pokupis. Realno, (pod uslovom, naravno da sutra slavis) sve bi to bilo moguce, samo da ostanes potpuno zdrav. Jos kad bi usput sa svojom druzinom pokupio i Salataru, to bi bilo nestvarno i neponovljivo dostignuce.
Puno srece sutra,.. sa manje ostvarenih brejk prilika ali mnogo, mnogo bolje realizovanih!!!

fortissimo

pre 8 godina

Sa Stanom ce to biti drugaciji mec. Mislim da nema sanse da poeni budu dugi kao sa Endijem. Ako i dodje do takvih poena Novak je u prednosti. Stan igra agresivno i Novak mora da odgovori na isti nacin. Verujem u njegov retern jer Stan odlicno servira, takodje da vise forsira njegov FH jer ima odlican jednorucni BH. Mislim da Novak nece propustiti ovu veliku sansu i da osvaja RG. Jednostavno to zasluzuje svojim igrama ove sezone. Sa druge strane Stan gubi meceve pa se pojavi i odlicno igra. Ne verujem da se takva forma nagradjuje i takva kampanjska igra. Jedan stalni, viskoki kontinuitet u sezoni mora da se nagradi. A to ima Novak i to on i pokazuje cele sezone. Na kraju i ne brojim koliko meceva je u nizu dobio ove sezone..

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Novakov rekord u karijeri po broju pobeda nad TOP 10 igracima je 24 pobeda u 2012 i 2013 godini,a tek na polovoni sezone Novak vec ima 16 pobeda nad TOP 10 igraca.A sto se tice Wawrinke,pa ajde da se ne lazem,ko bi od nas hteo u finalu bilo kog GS-a Rodzera,najjboljeg igraca u istoriji,Rafu najjboljeg igraca u istoriji sljake ili Mareja,davljenika!Tako da Wawinka igrac sasvim po meri Novaka,ma kako god igrao!

Kol

pre 8 godina

Ti si zaista legenda imas zivce odnosno nerve ne od celika vec od titanijuma, odgledao sam 4 set do kraja i vise nisam mogao verovao sam da mozes do pobede ali nisam imao zivce da gledam, otisao sam do prodavnice da uzmem slane zanimacije za vecerasnje finale, vratim se a ti lagano 6-1! SVAKA CAST i srecno sutra, da Ana ili Jelena imaju tvoju psihu bile na Sereninom nivou!

Inspector Blok

pre 8 godina

БРАВО! јиш само..само мало..па да певамо Боже правде! Правде, уистину!
Тужни Мари,којим све може да стигне, себе је изградио, у мећувремену као перфектну мешавину РН и Симонеа!Много тежак, али слаб у *главу* што наши стари кажу.Новак? Не бих данас..одлажем за сутра.

Поздрав, свима...идемоооо/ могу и ја поред ДД да навијам-:)))/

Gajetano

pre 8 godina

Novace, snage sigurno ne moze da ponestane u mecu koji ce definisati kako tvoju karijeru, tako i samu tenisku istoriju!

Kada Novak sutra osvoji Rolan Garos, bice to ako ne najtezi, a ono sigurno najcudniji put do GS titule koji je prvi nosilac turnira ikada imao. Od cetvrtfinala naovamo sve sam antiklimaks, koji (anti)kulminira finalem sa Vavrinkom. Novak Vavrinku tambura gde god stigne, od 2007. pobedio ga je 16 puta a izgubio samo jednom. A pogotovu sa ovakvom Novakovom formom i inercijom, Vavrinka sutra nema sta da trazi. Realno!

Sve cestitke i Mareju, trenutno je UBEDLJIVO DRUGI najbolji igrac sveta. Malo li je pored ovakvog Novaka? Na svim vaznim turnirima ove sezone (Gren slemovi i Mastersi) Marej je gubio samo i iskljucivo od Djokovica. Gde god se nije ukrstio sa njim, osvajao je turnir. Na njegovu zalost, to se desilo samo jednom (Madrid).

Novak je na korak da konacno dosanja i svoj i nas vec dugo sanjani san. Ako se kojim cudom to ipak ne desi, bila bi to velika sportska nepravda. Nista vise, ali nista ni manje od toga.

Pozdrav,

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Novakov rekord u karijeri po broju pobeda nad TOP 10 igracima je 24 pobeda u 2012 i 2013 godini,a tek na polovoni sezone Novak vec ima 16 pobeda nad TOP 10 igraca.A sto se tice Wawrinke,pa ajde da se ne lazem,ko bi od nas hteo u finalu bilo kog GS-a Rodzera,najjboljeg igraca u istoriji,Rafu najjboljeg igraca u istoriji sljake ili Mareja,davljenika!Tako da Wawinka igrac sasvim po meri Novaka,ma kako god igrao!

Beobrad

pre 8 godina

Ko nije znao zasto je Novak najbolji na svetu, danas je video u 5. setu!
Odranije istraumirani Marej, od danas ce tek drhtati kada bude igrao odlucujuce setove s' Novakom!
AO: 6:0, RG: 6:1 !
Takva mentalna gromada se retko radja!

robin hud

pre 8 godina

Ovakav meč se može sažmeti u samo jednu, doduše za Novaka uobičajnu, rečenicu.
Novak je opet pokazao zašto je no.1.
Za razliku od Nadala i Rogera, mečevi sa Marijem za Novaka poprimaju još jednu dimenziju. To je neka vrsta psihološkog rata u koji Mari, a i poneki novinari pokušavaju da ga uvuku. Mari ima neku vrstu neuobičajnog ponašanja, koja meni izglada kao nemoć i kroz koju se kanališe njegova bezidejnost.
Mari je pokazao svu svoju nemoć u ovom meču.
Poslednji set je pokazao još jednu Novakovu osobinu. On i kad mora postaje precizna mašina. Ja sam već pisao da Novaku odgovara pauza što se i potvrdilo.
Vavrinka je već odigrao svoj najbolji meč protiv Rogera i on to ne može ponoviti.
Želim ti puno sreće u finalu, nadam se da neće odlučivati, ali nije na odmet.

Nenad

pre 8 godina

Nije dobro što je ovaj meč trajao ovoliko. Novaku bi bolje bilo da sutra otrese Vavrinku u 3 seta, jer ako meč ode u četvrti, ili ne daj bože peti set, Stenove šanse drastično rastu.

Sojic

pre 8 godina

Prokletstvo RG se nastavlja. 2005e Nadala dodio Soderling, Federer osvojio RG, 2015e Nadala dobio Novak, Wawrinka osvaja RG...Ah ti Svajcarci. Samo da znate pa se cujemo u nedelju..!

pavle

pre 8 godina

Po astrologu Milanu Atlicu,koji je inace pogadjao sve Novakove meceve,pobedjuje Sten! Nadamo se da ce Nole moci da se suprostavi nebesima!

Sojic

pre 8 godina

Prokletstvo RG se nastavlja. 2005e Nadala dodio Soderling, Federer osvojio RG, 2015e Nadala dobio Novak, Wawrinka osvaja RG...Ah ti Svajcarci. Samo da znate pa se cujemo u nedelju..!

Nenad

pre 8 godina

Nije dobro što je ovaj meč trajao ovoliko. Novaku bi bolje bilo da sutra otrese Vavrinku u 3 seta, jer ako meč ode u četvrti, ili ne daj bože peti set, Stenove šanse drastično rastu.

Zuja

pre 8 godina

Ova slika kao da mu Marej govori, ne sekiraj se osvajas sutra sigurno. Dobro mu je Marej zakomplikovao stvari bar sto se tice odmora za sutrasnji mec i pripremu za protivnika u finalu. Sada ce Novakov tim morati tokom dana i sutra do meca da se pripremaju za Vavrinku. Najvazni je psihicki odmor, molim Boga da Novak igra kao danas mec sa Marejem. Vavrinka nece imati ni promil sansi da osvoji. Na kraju meca Nole nije bio vidno raspolozen i nasmejan, vidi se da je pod strasnim pritiskom. Cak i mene stiska u glavu neka tegoba, jos od Nadala me hvataju zmarci da li ce uspeti sve to da prevazidje i osvoji titulu. Mislim da nikada nisam tokom svih godina kao veliki navijac Novaka bio pod ovakvom nervozom i pritiskom. Majka me gleda ovakvog 30 godina, cita me ko bukvar i jos me podrzava ne nerviraj se uspece Novak. Covek mi toliko usao pod kozu da imam osecaj kao da mi je brat rodjeni. A kome pa ne bi ovakva ljudina i sportista! Nas vecni sampion! Idemo jos jedan korak najbolji igracu ikada, samo jos malo izdrzi!

+++

pre 8 godina

Udri samo omlati ceo zapad reketom !!! Ne obracaj paznju na one ljubomorne "srbe" to je vrsta vazda u izumiranju...pravi srbi se ponose i hvale tvojim uspehom.

Gajetano

pre 8 godina

Novace, snage sigurno ne moze da ponestane u mecu koji ce definisati kako tvoju karijeru, tako i samu tenisku istoriju!

Kada Novak sutra osvoji Rolan Garos, bice to ako ne najtezi, a ono sigurno najcudniji put do GS titule koji je prvi nosilac turnira ikada imao. Od cetvrtfinala naovamo sve sam antiklimaks, koji (anti)kulminira finalem sa Vavrinkom. Novak Vavrinku tambura gde god stigne, od 2007. pobedio ga je 16 puta a izgubio samo jednom. A pogotovu sa ovakvom Novakovom formom i inercijom, Vavrinka sutra nema sta da trazi. Realno!

Sve cestitke i Mareju, trenutno je UBEDLJIVO DRUGI najbolji igrac sveta. Malo li je pored ovakvog Novaka? Na svim vaznim turnirima ove sezone (Gren slemovi i Mastersi) Marej je gubio samo i iskljucivo od Djokovica. Gde god se nije ukrstio sa njim, osvajao je turnir. Na njegovu zalost, to se desilo samo jednom (Madrid).

Novak je na korak da konacno dosanja i svoj i nas vec dugo sanjani san. Ako se kojim cudom to ipak ne desi, bila bi to velika sportska nepravda. Nista vise, ali nista ni manje od toga.

Pozdrav,

Dylan Dog

pre 8 godina

Idemooooo!
Ok. Mogu i ja malo i ja da navijam.
Iskrene čestitke Novaku na izuzetnoj pobedi! Ko ne oseća tenis, ko ne zna šta se mota po glavama tenisera, ne razume koliko je ovo što je Novak učinio bilo teško. Isto tako ne razume zašto je Endi opet posustao i gotovo sa nulom izgubio poslednji set.
Poštovani čitaoci mojih komentara, u životu Vam je najveći (i daleko najteži) protivnik - Vi sami! Borba (čitaj: učenje) traje ceo život i nikada se ne završava, a sastoji se od puno malih pobeda i poraza. Što je više pobeda, to je napredak veći, a sam život smisleniji. Ako se sve shvati kao igra - uživanje je maksimalno, a ako se shvati kao moranje, veća je muka. Sve u svemu, važno je da se ide napred.
Novak je uspeo da pobedi sebe, a Marej nažalost - nije. U 5. setu sam samo čekao da 2 lopte smesti u mrežu i ništa više. Znao sam da će otići u tešku samodestrukciju jer je takav tip ličnosti. Šta drugo očekivati od tenisera koji gunđa i psuje kada napravi iznuđenu grešku ili protivnik viner?! Čist zakon odražavanja, ili što bi mi rekli, "šta seješ, to žanješ". Kada šalješ negativnu energiju, negativna ti se vraća.
Iskreno mi je žao pojedinih Anglosaksonaca, pogotovo onih koji na sajtu Eurosporta ostavljaju komentare. Valjda će im u sledećem životu biti bolje.
Današnji meč nije imao veze sa tenisom. Bila je to mentalna borba. Nisu odlučivali bekhendi i forhendi, već GLAVA.
Novaku puno, puno, puno zdravlja i obilje, pregršt sportske sreće u sutrašnjem finalu!
Uzdravlje!

Dott

pre 8 godina

Za javnost svi mogu da pricaju sta hoce, onako kako njima odgovara, ali znam tacno sta misle o Novaku, njegovoj igri i sposobnosti. Svi koji su sa njim igrali te vazne meceve u zavrsnicama turnira osetili su to da Novak svoju igru dozira naspram njihove, s ciljem da sto vise snage sacuva za naredni mec. To ih svakako frustrira i tera da podignu svoj nivo a istovremeno znaju da ako to ucine, ucinice i Novak. Toga se jako plase jer njegovu snagu osecaju, plase se jer znaju moguc epilog daljeg toka meca, da ce se boriti da uzmu bar jedan gem u setu.
Nema diskusije, Novak uzima RG i posticice u ovoj godine cak i vise od onoga sta planira, mislim da i sam sebe iznenadjuje trenutno koliko moze dobro da igra kad biva isprovociran i doveden do toga.

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Ova slika kao da mu Marej govori, ne sekiraj se osvajas sutra sigurno. Dobro mu je Marej zakomplikovao stvari bar sto se tice odmora za sutrasnji mec i pripremu za protivnika u finalu. Sada ce Novakov tim morati tokom dana i sutra do meca da se pripremaju za Vavrinku. Najvazni je psihicki odmor, molim Boga da Novak igra kao danas mec sa Marejem. Vavrinka nece imati ni promil sansi da osvoji. Na kraju meca Nole nije bio vidno raspolozen i nasmejan, vidi se da je pod strasnim pritiskom. Cak i mene stiska u glavu neka tegoba, jos od Nadala me hvataju zmarci da li ce uspeti sve to da prevazidje i osvoji titulu. Mislim da nikada nisam tokom svih godina kao veliki navijac Novaka bio pod ovakvom nervozom i pritiskom. Majka me gleda ovakvog 30 godina, cita me ko bukvar i jos me podrzava ne nerviraj se uspece Novak. Covek mi toliko usao pod kozu da imam osecaj kao da mi je brat rodjeni. A kome pa ne bi ovakva ljudina i sportista! Nas vecni sampion! Idemo jos jedan korak najbolji igracu ikada, samo jos malo izdrzi!
(Zuja, 06. jun 2015 15:27)
-----
Ko da sam ja pisao...mucnina u glavi, osecaj, cak i iste godine imamo. poz

Inspector Blok

pre 8 godina

БРАВО! јиш само..само мало..па да певамо Боже правде! Правде, уистину!
Тужни Мари,којим све може да стигне, себе је изградио, у мећувремену као перфектну мешавину РН и Симонеа!Много тежак, али слаб у *главу* што наши стари кажу.Новак? Не бих данас..одлажем за сутра.

Поздрав, свима...идемоооо/ могу и ја поред ДД да навијам-:)))/

the pilot

pre 8 godina

Sedam ljutih gusara došlo na RG, šest si ih POČISTIO - ostao još jedan...
Ajmo Novače, pehar je tu. Srbija je uz tebe. Ti si naš ponos - LEGENDO!

DJ Ape

pre 8 godina

Kad bilo koji drugi igrač zatraži medicinski tajm aut - to je sasvim OK i normalno. Kad Novak uzme - to je nekorektno, nesportski... Imam samo jednu poruku za te "novinare" - umrite od muke, Novak je BOG!

Voja

pre 8 godina

Opet isto huškanje od ugroženih Anglosaksonskih novinara.Zašto nisu pitali Marija o njegovom tajm-autu,posle izgubljenog seta od Ferera?Ali Ferer je nebitan,bitno je samo pljuvati Novaka.Što nisu pitali da li je korektno da se 100 puta podbaci lopta,pa odustane od servisa!Ali nema veze,mogu samo da mu pljunu pod prozor.

nikolabg

pre 8 godina

Oduvek se Novak gospodski ponasao kako na terenu tako i vam njega,kad sam video Congu juce i Mareja juce i danas kako posle svakog poena nesto gestikuliraju masu,psuju i pricaju,bio sam ubedjen u finale Djokovic-Vavrinka.
To je samo odraz velike psiholoske nestabilnosti.Djokovic,Federer i Nadal osvajali su i osvajace jos mnoge duge i kvalitetne poene ali ce uvek pokazati tu dozu gospodstva i postovanja prema bilo kom protivniku cak i aplaudirati kao sto Novak i radi.Kad to budu ostali izbacili iz svog ponasanja vise ce ih ceniti i bice mnogo sigurniji u sebe.

johnny

pre 8 godina

šta reći, novak od 2011 ima 7 masters titula na šljaci a nadal 6

i to sve u eri u kojoj mu je najveći rival upravo čovek za kojeg kažu da je najbolji igrač na šljaci svih vremena (pa šta je onda novak)

Beobrad

pre 8 godina

Ko nije znao zasto je Novak najbolji na svetu, danas je video u 5. setu!
Odranije istraumirani Marej, od danas ce tek drhtati kada bude igrao odlucujuce setove s' Novakom!
AO: 6:0, RG: 6:1 !
Takva mentalna gromada se retko radja!

simke

pre 8 godina

Jeste bilo jako tesko za gledanje,ali bolje sto je Novak odigrao mec u 5 setova,jer kad igrac prebrodi tako tesku situaciju,obicno u sledecem mecu dobije sa 3-0 u setovima...Mislim da ce se to desiti i sjutra,ovo je Novaka samo dodatno mentalno ojacalo.

cenzura

pre 8 godina

Bravo Djoko! Ne gledam suviše tenisa, ali ovaj put sam se potrudio zbog tebe. Nekdje sam uhvatio,da si nadčovjek. Mislim, da si blizu ove prognoze. Imaš sve, čak i živce i koncentraciju. Kad si prinudžen stvarno radiš precizno kao stroj. To je sposobnost samo velikih šampiona. Navijam, da osvojiš sva četiri grand slama u jednoj godini. Ako ti to uspe uči češ zauvjek u istoriju tenisa. Sutra bit ču opet kraj TV, i navijat ču za tebe. LP , od Slovenca.

fortissimo

pre 8 godina

Sa Stanom ce to biti drugaciji mec. Mislim da nema sanse da poeni budu dugi kao sa Endijem. Ako i dodje do takvih poena Novak je u prednosti. Stan igra agresivno i Novak mora da odgovori na isti nacin. Verujem u njegov retern jer Stan odlicno servira, takodje da vise forsira njegov FH jer ima odlican jednorucni BH. Mislim da Novak nece propustiti ovu veliku sansu i da osvaja RG. Jednostavno to zasluzuje svojim igrama ove sezone. Sa druge strane Stan gubi meceve pa se pojavi i odlicno igra. Ne verujem da se takva forma nagradjuje i takva kampanjska igra. Jedan stalni, viskoki kontinuitet u sezoni mora da se nagradi. A to ima Novak i to on i pokazuje cele sezone. Na kraju i ne brojim koliko meceva je u nizu dobio ove sezone..

anica

pre 8 godina

@ Dilan Dog
I Vama obilje zdravlja i sve najbolje! Na tako kulturan, iskren, strucan nacin sve objasnite da je predivno citati vase komentare. Nadamo se Novakovom RG
SRDACAN POZDRAV!

+++

pre 8 godina

Da ga je Novak dobio odmah 3:0 svi bi rekli "dosadan je", a ovako ispade mnogo bolje...Marej je bio fizicki spremniji za nijansu koja mu je omogucila "produzetke" ali Djokoviceva mentalna snaga, fokus, koncetracija su bile na nivou od 101% i to je pravo merilo koliki je neko sampion ta umna snaga..

Alex

pre 8 godina

A što novinari ne pitaju Mareja da li je bilo korektno to što je skoro kod svakog svog servisa prekida servis po sistemu kreni-stani, iritirajući protivnika? A čak ni običnu opomenu nije dobio od sudije, iako je skoro svaki put, pored toga i prekoračio vreme za serviranje.

Andjela

pre 8 godina

Ko zna mozda je i dobro sto je odigrao ovakav mec. Dva seta je izgubio iskljucivo zbog svoje nervoze. Nadam se da je na taj nacin ispucao svu negativu energiju i da ce sutra u mec uci hladne glave. Sa druge strane ne mogu a da ne primetim da novinari opet pokusavaju da napakuju "Australian open". Nije korektno da Novak trazi doktora, a korektno je da se Andy prenemaze na svoj servis i da podbacuje loptu milion puta.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Novakov rekord u karijeri po broju pobeda nad TOP 10 igracima je 24 pobeda u 2012 i 2013 godini,a tek na polovoni sezone Novak vec ima 16 pobeda nad TOP 10 igraca.A sto se tice Wawrinke,pa ajde da se ne lazem,ko bi od nas hteo u finalu bilo kog GS-a Rodzera,najjboljeg igraca u istoriji,Rafu najjboljeg igraca u istoriji sljake ili Mareja,davljenika!Tako da Wawinka igrac sasvim po meri Novaka,ma kako god igrao!

dorcol

pre 8 godina

koji bezobrazluk novinara, mislim da su bas engeski ,da li je korektno sto je po zavrsetku uzeo medicinski tajm aut , svasta ,pa nije uzeo izmedju gemova ,drugo pauza izmedju setova traje par minuta i to se nije osetilo ,sto nisu pitali za mareja kad je vise puta krenuo da servira pa odustane,cak je uspeo novaka da iznervira da je bas glasno opsovao ,ali ako i ja bi ,nikad se oni nece pomiriti da je srbin brooj 1 a pogotovu pirgavi englezi koji osim fudbala i nemaju sport.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Ne vredi...Uvek pitanja da li je nesto korektno...Setimo se samo finala AO, prakticno im je smetalo sto je Novak u jednom delu meca igrao slabo i istezao nogu. Budi Bog s nama, pa dokle vise???? Ja bih to sada namerno radio svaki put da igram sa Marejem. Da li je korektna publika prema Novaku? Nije! medicinski tajm aut postoji sa razlogom, ako cd se svaki put postavljati pitanje korektnosti onda ga treba ukinuti!
Jednostavno novinari ne mogu da se naviknu da je Novak dobio svaki mec od septembra prosle god, osim nevaznog finala u Dubaiu. E pa naviknite se na cinjenicu da ce je jedan naocit Srbin doci u situaciju da prestigne RF po broju GS titula. Naviknite se da ce traziti medicinski tajm aut svaki put kada se bar malo ne oseca dobro.
Ako ovi ne mogu da poprskaju teren da bi se izbegle povrede, onda on moze da trazi to kad god ima pravo. Tacka! Sto se tice meca, zabijen je jos jedan ekser u sanduk Marejevog samopouzdanja. Idemo Noleee!!!!!

Civokvi

pre 8 godina

Neko kritikuje Đokovića što je meč otišao u pet setova, ali zamislite kako je tek Mariju, kome je ovo osmi poraz zaredom od Novaka.

nekorektan

pre 8 godina

Kako samo njega tako olako pitaju direktne stvari uz potenciranje nejgove nekorektnosti?
Što ne pitaju Mareja i Serenu zašto se ceo život vuku po terenu između poena, a kada poen počne, trče kao navijeni.
Lično ja bih im rekao da sam imao tretman na onom trećem udu.

облак

pre 8 godina

Човјече, покидао си нам живце у наставку четвртог сета, а онда пети сет и све лијеже на своје мјесто! Нека си га помео, оно његово бубачење лоптице је иритантно као и његово кревељење. Не знам само да ли ће најновији пораз приписати ранијима или почиње наново да их рачуна :-). Срећно сутра!

danilo

pre 8 godina

Imam utisak da se kod nas Endi potcenjuje sasvim neopravdano.
Pored dva GS, čovek ima zlatnu sa OI, tukao je na travi u finalu Fedexa!
I protiv Federera je do pre godinu dana vodio 11:9 u medjusobnim mečevima.
Kada udje u dobar ritam skoro je nemoguće igrati protiv njega.
Meč je pokazao zašto je Nole najbolji igrač proteklih 5 godina.
Kada on greši a protivnik igra odlično, Nole gubi u tai-brejku ili 7:5.
Kada on igra svoju igru, onda krompiri prosto vise u vazduhu.
Nole je zaista jedan od igrača koji je već obeležio ovu igru, a ima šanse da je sasvim obeleži po svom delu i liku!

Jovan

pre 8 godina

Sve perfektno izreceno. Najvise mi se dopada izjava za kraj cetvrtog seta, potouno je svetan bio Novak sta se dogodilo i znao je da samo treba da ostane smiren i ceka svoju sansu u petom. Marej je od pocetka meca danas pa do pocetka petog seta napravio samo jednu neiznudjenu gresku i zato je uzeo taj set, Novak je malo pao i to je bilo to. Neverovatan mentalni pristup i stabilnost. Meni je fascinantno kako uspeva da ostane pribran i smiren. Na pauzi Marej nesto psuje baca flasicu nervira se, meni puls oko 150 tokom poena, kao da ja trcim tamo a Nole ladan kao spricer. Nole ti si genije svega mi. U nedelju Titula je tvoja i Bozja, i nasa :-) IDEMOOOOOOOO

Jonesky

pre 8 godina

Gledao sam na kompu preko nekog engleskog TV kanala. Posle 3-0 u petom
setu reporter umalo nije zaplakao. Samo se tiho culo "uf...uf..."
Bravo Novace legendo.

Kol

pre 8 godina

Ti si zaista legenda imas zivce odnosno nerve ne od celika vec od titanijuma, odgledao sam 4 set do kraja i vise nisam mogao verovao sam da mozes do pobede ali nisam imao zivce da gledam, otisao sam do prodavnice da uzmem slane zanimacije za vecerasnje finale, vratim se a ti lagano 6-1! SVAKA CAST i srecno sutra, da Ana ili Jelena imaju tvoju psihu bile na Sereninom nivou!

Gajetano

pre 8 godina

Novace, snage sigurno ne moze da ponestane u mecu koji ce definisati kako tvoju karijeru, tako i samu tenisku istoriju!

Kada Novak sutra osvoji Rolan Garos, bice to ako ne najtezi, a ono sigurno najcudniji put do GS titule koji je prvi nosilac turnira ikada imao. Od cetvrtfinala naovamo sve sam antiklimaks, koji (anti)kulminira finalem sa Vavrinkom. Novak Vavrinku tambura gde god stigne, od 2007. pobedio ga je 16 puta a izgubio samo jednom. A pogotovu sa ovakvom Novakovom formom i inercijom, Vavrinka sutra nema sta da trazi. Realno!

Sve cestitke i Mareju, trenutno je UBEDLJIVO DRUGI najbolji igrac sveta. Malo li je pored ovakvog Novaka? Na svim vaznim turnirima ove sezone (Gren slemovi i Mastersi) Marej je gubio samo i iskljucivo od Djokovica. Gde god se nije ukrstio sa njim, osvajao je turnir. Na njegovu zalost, to se desilo samo jednom (Madrid).

Novak je na korak da konacno dosanja i svoj i nas vec dugo sanjani san. Ako se kojim cudom to ipak ne desi, bila bi to velika sportska nepravda. Nista vise, ali nista ni manje od toga.

Pozdrav,

1234

pre 8 godina

Dobar stav! Plasio je nedostatak emocija (mada verovatno i zbog publike) Dok Murray psuje sve vreme i govori "shut up" nekom iz publike ista je i dalje uz njega. Zbog toga je Pariz najodvratniji grad iz godine u godinu sto se tice odnosa prema Novaku.

Mecevi protiv Murraya su uvek najtezi. Prebacivanje preko mreze pa da vidimo ko ce vise da izdrzi. Od sada cu uvek navijati u zrebu da Murray bude u drugoj polovini. Jako je nezgodan za Novaka i bice sve nezgodniji bez obzira na skor od 19-8. Ocekujem laksi mec u finalu iako Wawrinka igra fenomenalno. OCekujem da Novak nadje oruzje da mu poremeti onaj jednorucni bekhend i da tako dobije dosta poena na njegove greske! Idemo Nole, ovo je tvoj turnir!

Musaka

pre 8 godina

Ako ponovi pristup igri iz prva dva seta i pogotovo poslednjeg seta meča sa Marejem/Marijem, nema zime za Novaka. Nadam se samo da neće biti komplikacija kao danas i juče i da to može biti gotovo u četiri seta maksimum, mada to zavisi i od toga kako Vavrinka bude odigrao. Nadam se reprizi ovogodišnjeg polufinala AO, pa da se slavi sjutra i u Crnoj Gori. Pozdrav.

robin hud

pre 8 godina

Ovakav meč se može sažmeti u samo jednu, doduše za Novaka uobičajnu, rečenicu.
Novak je opet pokazao zašto je no.1.
Za razliku od Nadala i Rogera, mečevi sa Marijem za Novaka poprimaju još jednu dimenziju. To je neka vrsta psihološkog rata u koji Mari, a i poneki novinari pokušavaju da ga uvuku. Mari ima neku vrstu neuobičajnog ponašanja, koja meni izglada kao nemoć i kroz koju se kanališe njegova bezidejnost.
Mari je pokazao svu svoju nemoć u ovom meču.
Poslednji set je pokazao još jednu Novakovu osobinu. On i kad mora postaje precizna mašina. Ja sam već pisao da Novaku odgovara pauza što se i potvrdilo.
Vavrinka je već odigrao svoj najbolji meč protiv Rogera i on to ne može ponoviti.
Želim ti puno sreće u finalu, nadam se da neće odlučivati, ali nije na odmet.

Dragan Miljanic

pre 8 godina

Bravo Novače na briljantnoj igri protiv Mareja koji je poslednjih meseci izuzetno popravio igru u svim elementima.Sutra te čeka velika borba protiv igrača koji je poslednje dve godine konačno izašao iz senke svog zemljaka Federera.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Novakov rekord u karijeri po broju pobeda nad TOP 10 igracima je 24 pobeda u 2012 i 2013 godini,a tek na polovoni sezone Novak vec ima 16 pobeda nad TOP 10 igraca.A sto se tice Wawrinke,pa ajde da se ne lazem,ko bi od nas hteo u finalu bilo kog GS-a Rodzera,najjboljeg igraca u istoriji,Rafu najjboljeg igraca u istoriji sljake ili Mareja,davljenika!Tako da Wawinka igrac sasvim po meri Novaka,ma kako god igrao!

Ljubisa

pre 8 godina

Novak Djokovic je kao Monte Kristo - hladnokrvno se sportski naravno sveti i svakoga stize kazna za neke sto su mu ranije naudili, samo jos da sutra pobedi i bice u samom vrhu svetske teniske istorije. Prosle godine Federera u finalu Vimbledona (njegova najveca tvrdjava koju je srusio). Ove godine, ovih dana srusio najvecu tenisku (tvrdjavu)Nadalov Rolad Garros a Andy (kao i mnogi drugi) jos nemoze da dodje k'sebi od kako je Novaku uzeo US OPen i Vibledon. Jos sutra Novace, nekako izvuci pobedu i bice svasta do kraja godine, posticices u jednoj kalendarskoj godini kao niko do sada i niko u buduce. Ovaj nacin mirnog proslavljanja veoma vaznih pobeda meni upravo to govori: da neces na ovome stati, vec ces pokusati da sve najvaznije turnire ove godine pokupis. Realno, (pod uslovom, naravno da sutra slavis) sve bi to bilo moguce, samo da ostanes potpuno zdrav. Jos kad bi usput sa svojom druzinom pokupio i Salataru, to bi bilo nestvarno i neponovljivo dostignuce.
Puno srece sutra,.. sa manje ostvarenih brejk prilika ali mnogo, mnogo bolje realizovanih!!!

pavle

pre 8 godina

Po astrologu Milanu Atlicu,koji je inace pogadjao sve Novakove meceve,pobedjuje Sten! Nadamo se da ce Nole moci da se suprostavi nebesima!