Boks 53

Subota, 15.11.2014.

23:25

Kličko nokautom odbranio titulu

Vladimir Kličko i dalje je suvereni šampion u teškoj kategoriji, 17. put u nizu odbranio je tron.

Klièko nokautom odbranio titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Uvek Partizan

pre 9 godina

Benny Hill, 16. novembar 2014 11:29)
Znas sta kazu za statistiku? Mislim da nema osobe koja prati boks koja nije svesna da teska kategorija od povlacenja LL u teskoj krizi. Jednostavno vise nije prioritet. Sada je fokus na laksim kategorijama. Naravno da braca Klicko nisu kriva za to ali uz svo duzno postovanje prema njima oni jesu sampioni ali nisu krem teske kategorije zbog kog se ne spava cele noci, kao sto je nekada bilo.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (uvek Zvezda, 16. novemb

Da prijatelju to je nesto slicno kao vi sada u kosarci!!!

uvek Zvezda

pre 9 godina

Benny Hill, 16. novembar 2014 11:29)
Znas sta kazu za statistiku? Mislim da nema osobe koja prati boks koja nije svesna da teska kategorija od povlacenja LL u teskoj krizi. Jednostavno vise nije prioritet. Sada je fokus na laksim kategorijama. Naravno da braca Klicko nisu kriva za to ali uz svo duzno postovanje prema njima oni jesu sampioni ali nisu krem teske kategorije zbog kog se ne spava cele noci, kao sto je nekada bilo.....

Benny Hill

pre 9 godina

Klichko je profesor Boksa.U ovo vreme ama baš nema Konkurencije.I nije mlad,več ima 38 godina.Držiče titule dok se ne pojavi neki super talenat ko što bio Tajson sa svojih 20 godina.Ali nažalost takvih talenta nismo videli poslednjih 10 godina.Voleli mi njegov stil ili ne,Klichko pobedjuje,e sad kakav stil ima to je njegova stvar.Nisu svi ko Tajson,a važno je pobediti.Stastitike su mu nenormalne.87% pobeda sa KO,17 puta brani titula.I nema znakova da usporava.Respekt za Doktora železni Čelik

Иван-Ниш

pre 9 godina

Показао Кличко ко има снагу, памет, тактику, тј мозак. То што ни један противник не може да састави све те ствари у једно није кривица Кличка. За мечеве на Криму нема потребе јер је одрадио меч у Москви и показао и тамо ко је тата. А видим да сви који много брбљају и изигравају пајаце на крају врло брзо пољубе под у мечу са њим.

Corrales

pre 9 godina

Slazem se s Gatti, odlican mec. Problem Puleva je bilo neiskustvo, slaba koncentracija nakon razdvajanja, vecinu udaraca je i primio tad. Sjecam se toga iz ringa, dubok udisaj/izdisaj i natrag u borbu. E tu je Pulev podbacio. Svaka cast na hrabrosti Puleva, borio se, isao naprijed, vracao se u mec, u 1 je imao Klitschko na klimavim nogama i sansu za TKO, ali onda stize kazna. I u 5 rundi je Pulev potresao Klitschko, ali se opustio i dosao je kraj. Neobicno da Pulev nije mogao braniti pojedinacna lijevi krose, i to kao prvi udarac, greska u taktickoj pripremi i snimanju sampiona. Pulev je odlican bokser, ne sudite po njemu o ovom mecu, gledao sam sve njegove borbe i odlicno radi, kombinuje tijelo-glava, mobilan je, inace slabije pocinje mec i pojacava u kasnijim rundama. Klitschko ne volim, neatraktivan je, slabu bradu ima, prljav je bokser (iako danas nije odudarao od protivnika), Vladimir cepa protivnike, spusta im prednju ruku dugim kontaktom, ide sa dvije ruke, naskace na protivnike i mori ih tezinom, udara laktom kao Povetkina. Ali sinoc je Klitschko bio izuzetan, svaka mu cast, dominantan je. Za mene braca Klitschko nisu ni blizu talenta i umeca: Lewis, Holyfield, Ridick Bowe, Tyson. Neki komentari, npr. dzord- hvale Rahmana, on je bio slucajni prolaznik u ringu kojem se posrecilo i ne zasluzuje da se spominje kao velikan boksa, nije ni blizu Ukrajincu. Sad ce Klitschko imati laku odbranu, a prijete mu Wilder i Josua za koju godinu

moj misko

pre 9 godina

Nisu braca Klicko krivi sto su svi ostali smesni,najbolji primer je sad onaj sto ga kao izaziva,sve se svelo na to da im kao nesto prete i laju,a onda popiju debele batine,svako od njih dobije svoju sansu,a onda i svoju porciju batina.

CubanBoxingSchool

pre 9 godina

Svaka cast Klicku, kontrolisao je borbu od pocetka do kraja. Pulev se dobro borio, preziveo 3 nokdauna, ali 4. put je vec bilo previse. Vladimir jednostavno bez premca!

D10S

pre 9 godina

Strasno koliko ljudi, koji ne razumeju boks, pricaju svasta ovde.

99% vas nikada nije treniralo boks.

Mogu da se kladim da ni vrhunski sportisti poput Kristijana Ronalda ne bi izdrzalo 12 rundi udaranja dzaka punom snagom. A kamoli protivnika koji uzvraca udarce.

Vi ne znate koliko je boks naporan sport!

Tako da, Vladimiru i Vitaliju, svaka cast na uspehu! Pogotovo Vladmiri je, fizicki gledano, zver nad zverima! Imati toliko mase, visini, a uprkos tome biti toliko pokretan, brz i ne umoriv... To je prosto neverovatno!

Vladimir je definicija moderne teske katogerije. Ako vama to deluje dosadno, nadjite neki boks klub u blizini i idite na dva treninga nedeljno. Nakon toga cete da vidi sta znaci dva treninga dnevno, svaki dan, 10 puta tezi nego vas pocetnicki!

Ali stoji, da je Mike Tyson najbolji svih vremena! 20 cm nizi od Klicka, a tolika kilaza zahvaljujuci misicnoj masi i uz to njegova brzina. Bukvalno bi Iron Mike ubio Vladimira.

pendula

pre 9 godina

Normalno da pobedjuje stalno kad bira protivnike. Ne sećam se kad je imao kvalitetnog protivnika. Ima sreće što se Lenoks Luis penzionisao, inače bi ga opet unakazio..

bellpeace

pre 9 godina

U biti, Klicko po meni boksa tipicki istocno-europski, nikako americki. Kombinacije mu se ne svode na puno udaraca (sto je u njegovom slucaju i logicno zbog fizicke konstitucije), ne preuzima puno rizika, vec jako puno kalkulira i dosta se uzda na fizicki potencijal. Njemu se vecinu vremena treneri bili Njemci, za trenutne trenere ne znam. Nijemci su ga tehnicki i fizicki doveli do savrsenstva sto je uz cinjenicu da je jako pametan momak dovelo do toga da je najbolji. I zaista je.

Npr., mi Hrvati smo imali par odlicnih boksace tipa Parlov, Mavrovic, Drvis, itd., no svima je stil manje vise isti. Nema tu nekog head-movementa, vrhunske pokretljivosti, samo udri. Kad se Mavrovic borio za titulu prvaka protiv Lennoxa Lewisa, uspio je izdrzati cijeli mec iskljucivo jer genetski ima celicnu bradu, inace bi dozivio nokaut. Americki boks je dosta drugaciji i atraktivniji, temelji se na trazenju kuteva, radu tijelom, kombinacijama, taktici. Cak i Hrvati koji su odrasli u Americi kao Zivic i Cuvalo su se borili skroz drugacije iako su se oni borili dosta ranije, za vrijeme Robinsona i Alia.

Drago mi je da se i u Srbiji prati boks, jedan uistinu prelijep sport!

Milosh

pre 9 godina

Komentator Gatti je opisao mec odlicno, ali dodao bih jos po nesto.

Iskreno, s obzirom na prethodne meceve Vladimira ocekivao sam da ce ovaj biti jednako dosadan, ali sam se prevario. Iako iz teksta to ne moze da se zakljuci Pulev je izboksovao sasvim solidno. Koncetracija mu nije bila na nivou doduse, i nekako mi je delovao previse nervozan jos pre nego je poceo mec. Ne bi me cudilo da on pobedi ako se sretnu ponovo.

El Sharaawy

pre 9 godina

koliko god da zvuci apsurdno,hrabar protivnik pravi probleme Klichku ..e sad sto bugarin nema odbranu ,drzi sirok gard ,i stoji frontalno ispred njega druga je stvar .Britanac Joshua ,i Wilder bi mozda mogli da ga posalju u penziju ))

dzordz

pre 9 godina

@Gatti O kakvom sjajnom boksu i sjajnim bokserima (narocito bugarin) ti pricas, a i ostali koji ovo hvale??? Braca Klicko jesu dominantni i tu svaka cast, ali to uopste ne govori mnogo o njima koliko o nepostojanju ikakvih protivnika. Ko se iole razume u boks ce reci da su ti "vrhunski" bokseri Klicko ustvari jako tanki tehnicki i sve sto imaju je jak udarac. To bi bilo dovoljno za onu krusku na vasarima i naravno reci cete dovoljno je za njihove konkurente, ali bi ih bilo koji teskas stare garde (tajson, holifild, luis, rahman, a o onim starijim da ne pricamo) razvalio. Odmah bi im krenuli na bradu i nokautirali bi ih u prvoj rundi jer su braca plasljivci. Pa ljudi ti Klicko brothers zatvaraju oci od straha kad neko krene jacim udarcem po njima. Izes boksere. Sto rekose vec neki pre mene guranje, gnjecenje i mlataranje, a boksa nigde. Ovaj Bugarin drugi na svetu???...e na sta je spao boks

Stefan

pre 9 godina

Bravo majstore, bravo legendo. Nadam se da ce da se ucute pametnjakovici koji lupaju da ti i tvoj brat ste unistili boks. Ne naprotiv, Vi ste bas dokazali da je boks intelektualan sport, a ne sirovinski. Svaka cast na pobedi, koji udarci divota, bravo!

K1elite

pre 9 godina

Kličko dominator..otkad znam za sebe kad god boksuje pobeda nije dovedena u pitanje. zar je moguće da na svetu nema nijedan bokser koji su mu se može bar malo suprotstaviti? Pružiti bar nekakav otpor?
(Dibe, 15. novembar 2014 23:41)

2004 Godine zadnji "TUCARI" napustaju Boks,LEWIS,BREWSTER,TYSON..Od tada je dosta teskasa preslo u MMA ili K1,Amerikanci su totalno propali,Mladi visoki momci idu na Basket,Futbol ili Atletiku..Vladimir izgleda kao Monstrum ima toliko jaku fizicku spremu da je cudoviste od Boksera dali je tuj sve cisto koce ga znati..Pogledaj borbe u MMA teskoj Kategoriji neznas ko ce na kraju zavrsiti u Bolnici a ko ne..Boks u teskoj je pao na dno nema kvaliteta da se suprostavi Sili

dejavu

pre 9 godina

Dominacija brace Klicko je sasvim zasluzena,ali je prosto neverovatno koliko je kvalitet ostalih boksera opao nakon povlacenja britanca Lenoksa Luisa.
Zasto i kako su Amerikanci nestali u ovoj kategoriji,ako se zna da je 90% svih najvecih teskasa odatle...za mene je prava pravcata misterija.

regeton

pre 9 godina

Klicko boksuje na americki nacin, dva udarca i zagrlja da ne moze protivnik da uzvrati( PAMETNO) koliko sam video cak su mu i treneri amerikanci..svaka cast, realno prejak je za svakog protivnika.. i pravi je sampion ! Nadam se da ce Hukic neki mec boksovat u Areni... sportski pozdrav !

Driven

pre 9 godina

Pffff ... Klicko prespreman !!! Kao sajla je. Svi vole da pobedjuju ali niko ne voli da se sprema da bi pobedio. Iskreno smatram da Klicko svakom mecu pristupa kao da mu zivot visi o koncu.

Izazivac je bio malo vodenaste mase za moj ukus. Kao da se svi zadovoljavaju sto su dobili sansu da kroce u ring sa Klickom. Nikada mi to nece biti jasno ... i vrhunac svega, onaj siroki gard mu je dosao glave. Pa ja se tako igram sa mojim klincem : krenem levom rukom napred, on skupi ruke ispred glave (kao u dupli dekung) a ja ga pipnem po obrazu "levim kroseom"

Mozda i najzanimljivija borba od zadnjih nekoliko ... Klicko je imao podliv ispod oka, nije neranjiv, ali kao sto sam napisao u prosloj temi, izazivaci moraju biti prespremni ako misle da povrede Klicka i da ne padaju po 4,5 ptuta na pod u toku meca

Nenad11

pre 9 godina

Nisam strucnjak, ali volim da se pravim. Braca Klicko su fizicki, takticki i psiicki nadmocni nad protivnicima, mozda je neko bio fizicki jaci od njih fizicki, ali takticki i psihicki su bili slabiji, pa su zato gubili. Braca Klicko se ne daju isprovocirati, psihicki ostaju hladni, protivnicima to jos vise smeta i padaju jos vise. Braca fizicke predispozicije imaju, dobar trening i najbolje uslove imaju. Nisu oni krivi sto im niko ne moze nista, cak ni sada kada su obojica u godinama...

jajac

pre 9 godina

Nazalost,vise nema boksa u USA.Boks stagnira godinama,narocito teska kategorija.Fali spektakularan boks koji su prezentovali Ali,TAJSON,Marcano,Foreman itd..boks se preselio u Nemacku i istocnu evropu.Gradovi poput Njujorka,Filadelfije koji su davali vrhunske boksere gotovo da vise nemaju skole boksa.Pojava MMA je nazalost bacila boks u drugi plan.Klicko je u ovoj otuznoj konkurenciji bez premca.Ovaj bugarin i drugi Klickovi protivnici ne bi mogli Tajsonu ili Aliju da budu ni sparing partneri na treningu.Steta,obozavam boks ali nesto mora da se menja.Jedan spektakularan bokser koji ima harizmu,mogao bi to da promeni ali takvog nema ni na vidiku.Klicko je sjajan ali dalekoo od nekadasnjih asova.Pozdrav svim ljubiteljima plemenite vestine od trenera boksa,retkog koji jos uvek ima entuzijazam u ovom sportu

Gatti

pre 9 godina

Odlican mec, svaka cast obojici boksera. Nisam ljubitelj Klitschko, ali bio je izvrstan i potvrdio dominaciju. Pulev je fantastican bokser, izvrstan tehnicar, danas nije uspjeo, ali je karijera jos pred njim. Pulev je platio danak neiskustvu u velikim mecevima, svi knockdown-i su bili nakon break-a i sudijinog razdvajanja, tj. nakon perioda svoje dominacije. Pulev nije branio prednji direkt i nije bio koncentrisan nakon razdvajanja. Pulev je nocas pokazao staminu, karakter, nekoliko puta je potresao Kiltschko, npr. u 1 rundi je Ukrajinac bio na staklenim nogama, takodje i u 5 rundi je Vladimir trazio zagrljaj. Mana Puleva je bila neopreznost nakon sto pogodi sampiona. Klitschko je ipak znacajno jaceg udarca i poslije duzeg vremena imao je odlican mec, borbu protiv vrhunskog boksera. Svaka cast Klitschko, bio je izuzetan. Sta dalje za Klitschko, bice voluntary odbrana, lak protivnik-mozda cak i Briggs. WBC prvak Stiverne mu nije dorastao, Wilder je jos neiskusan. Pulev ce se vratiti i jednog dana se opet boriti za titulu, gledacemo jos njegove kombinacije tijelo-glava sto je danas nedostajalo. Odlican mec, dvojice vrhunskih teskasa.

mcmanamanaman

pre 9 godina

Dobar je bio bugarin prva dva minuta...Stvarno steta sto zadnjih 10 godina boks nekako stagnira jer ili nema konkurenata ili su braća mnogo jaka...

Hell

pre 9 godina

Na sta je spao ovaj boks! Svaka cast braci Klicko ali ovo je smesno kakvi su im protivnici,ej bre Bugarin??? Gde su ona zlatna vremena boksa kad su harali Tajson,Holifild,Luis,Rahman... pa i ranije Ali i Frejzer... to je bio boks i svi poznavaoci boksa ce se sloziti sa mnom,a ovaj boks od kada dominiraju braca klicko je toliko monoton i dosadan da je to pravo skrnavljenje ovog sporta

Dibe

pre 9 godina

Kličko dominator..otkad znam za sebe kad god boksuje pobeda nije dovedena u pitanje. zar je moguće da na svetu nema nijedan bokser koji su mu se može bar malo suprotstaviti? Pružiti bar nekakav otpor?

Hell

pre 9 godina

Na sta je spao ovaj boks! Svaka cast braci Klicko ali ovo je smesno kakvi su im protivnici,ej bre Bugarin??? Gde su ona zlatna vremena boksa kad su harali Tajson,Holifild,Luis,Rahman... pa i ranije Ali i Frejzer... to je bio boks i svi poznavaoci boksa ce se sloziti sa mnom,a ovaj boks od kada dominiraju braca klicko je toliko monoton i dosadan da je to pravo skrnavljenje ovog sporta

mcmanamanaman

pre 9 godina

Dobar je bio bugarin prva dva minuta...Stvarno steta sto zadnjih 10 godina boks nekako stagnira jer ili nema konkurenata ili su braća mnogo jaka...

Dibe

pre 9 godina

Kličko dominator..otkad znam za sebe kad god boksuje pobeda nije dovedena u pitanje. zar je moguće da na svetu nema nijedan bokser koji su mu se može bar malo suprotstaviti? Pružiti bar nekakav otpor?

regeton

pre 9 godina

Klicko boksuje na americki nacin, dva udarca i zagrlja da ne moze protivnik da uzvrati( PAMETNO) koliko sam video cak su mu i treneri amerikanci..svaka cast, realno prejak je za svakog protivnika.. i pravi je sampion ! Nadam se da ce Hukic neki mec boksovat u Areni... sportski pozdrav !

K1elite

pre 9 godina

Kličko dominator..otkad znam za sebe kad god boksuje pobeda nije dovedena u pitanje. zar je moguće da na svetu nema nijedan bokser koji su mu se može bar malo suprotstaviti? Pružiti bar nekakav otpor?
(Dibe, 15. novembar 2014 23:41)

2004 Godine zadnji "TUCARI" napustaju Boks,LEWIS,BREWSTER,TYSON..Od tada je dosta teskasa preslo u MMA ili K1,Amerikanci su totalno propali,Mladi visoki momci idu na Basket,Futbol ili Atletiku..Vladimir izgleda kao Monstrum ima toliko jaku fizicku spremu da je cudoviste od Boksera dali je tuj sve cisto koce ga znati..Pogledaj borbe u MMA teskoj Kategoriji neznas ko ce na kraju zavrsiti u Bolnici a ko ne..Boks u teskoj je pao na dno nema kvaliteta da se suprostavi Sili

Gatti

pre 9 godina

Odlican mec, svaka cast obojici boksera. Nisam ljubitelj Klitschko, ali bio je izvrstan i potvrdio dominaciju. Pulev je fantastican bokser, izvrstan tehnicar, danas nije uspjeo, ali je karijera jos pred njim. Pulev je platio danak neiskustvu u velikim mecevima, svi knockdown-i su bili nakon break-a i sudijinog razdvajanja, tj. nakon perioda svoje dominacije. Pulev nije branio prednji direkt i nije bio koncentrisan nakon razdvajanja. Pulev je nocas pokazao staminu, karakter, nekoliko puta je potresao Kiltschko, npr. u 1 rundi je Ukrajinac bio na staklenim nogama, takodje i u 5 rundi je Vladimir trazio zagrljaj. Mana Puleva je bila neopreznost nakon sto pogodi sampiona. Klitschko je ipak znacajno jaceg udarca i poslije duzeg vremena imao je odlican mec, borbu protiv vrhunskog boksera. Svaka cast Klitschko, bio je izuzetan. Sta dalje za Klitschko, bice voluntary odbrana, lak protivnik-mozda cak i Briggs. WBC prvak Stiverne mu nije dorastao, Wilder je jos neiskusan. Pulev ce se vratiti i jednog dana se opet boriti za titulu, gledacemo jos njegove kombinacije tijelo-glava sto je danas nedostajalo. Odlican mec, dvojice vrhunskih teskasa.

bellpeace

pre 9 godina

U biti, Klicko po meni boksa tipicki istocno-europski, nikako americki. Kombinacije mu se ne svode na puno udaraca (sto je u njegovom slucaju i logicno zbog fizicke konstitucije), ne preuzima puno rizika, vec jako puno kalkulira i dosta se uzda na fizicki potencijal. Njemu se vecinu vremena treneri bili Njemci, za trenutne trenere ne znam. Nijemci su ga tehnicki i fizicki doveli do savrsenstva sto je uz cinjenicu da je jako pametan momak dovelo do toga da je najbolji. I zaista je.

Npr., mi Hrvati smo imali par odlicnih boksace tipa Parlov, Mavrovic, Drvis, itd., no svima je stil manje vise isti. Nema tu nekog head-movementa, vrhunske pokretljivosti, samo udri. Kad se Mavrovic borio za titulu prvaka protiv Lennoxa Lewisa, uspio je izdrzati cijeli mec iskljucivo jer genetski ima celicnu bradu, inace bi dozivio nokaut. Americki boks je dosta drugaciji i atraktivniji, temelji se na trazenju kuteva, radu tijelom, kombinacijama, taktici. Cak i Hrvati koji su odrasli u Americi kao Zivic i Cuvalo su se borili skroz drugacije iako su se oni borili dosta ranije, za vrijeme Robinsona i Alia.

Drago mi je da se i u Srbiji prati boks, jedan uistinu prelijep sport!

jajac

pre 9 godina

Nazalost,vise nema boksa u USA.Boks stagnira godinama,narocito teska kategorija.Fali spektakularan boks koji su prezentovali Ali,TAJSON,Marcano,Foreman itd..boks se preselio u Nemacku i istocnu evropu.Gradovi poput Njujorka,Filadelfije koji su davali vrhunske boksere gotovo da vise nemaju skole boksa.Pojava MMA je nazalost bacila boks u drugi plan.Klicko je u ovoj otuznoj konkurenciji bez premca.Ovaj bugarin i drugi Klickovi protivnici ne bi mogli Tajsonu ili Aliju da budu ni sparing partneri na treningu.Steta,obozavam boks ali nesto mora da se menja.Jedan spektakularan bokser koji ima harizmu,mogao bi to da promeni ali takvog nema ni na vidiku.Klicko je sjajan ali dalekoo od nekadasnjih asova.Pozdrav svim ljubiteljima plemenite vestine od trenera boksa,retkog koji jos uvek ima entuzijazam u ovom sportu

Corrales

pre 9 godina

Slazem se s Gatti, odlican mec. Problem Puleva je bilo neiskustvo, slaba koncentracija nakon razdvajanja, vecinu udaraca je i primio tad. Sjecam se toga iz ringa, dubok udisaj/izdisaj i natrag u borbu. E tu je Pulev podbacio. Svaka cast na hrabrosti Puleva, borio se, isao naprijed, vracao se u mec, u 1 je imao Klitschko na klimavim nogama i sansu za TKO, ali onda stize kazna. I u 5 rundi je Pulev potresao Klitschko, ali se opustio i dosao je kraj. Neobicno da Pulev nije mogao braniti pojedinacna lijevi krose, i to kao prvi udarac, greska u taktickoj pripremi i snimanju sampiona. Pulev je odlican bokser, ne sudite po njemu o ovom mecu, gledao sam sve njegove borbe i odlicno radi, kombinuje tijelo-glava, mobilan je, inace slabije pocinje mec i pojacava u kasnijim rundama. Klitschko ne volim, neatraktivan je, slabu bradu ima, prljav je bokser (iako danas nije odudarao od protivnika), Vladimir cepa protivnike, spusta im prednju ruku dugim kontaktom, ide sa dvije ruke, naskace na protivnike i mori ih tezinom, udara laktom kao Povetkina. Ali sinoc je Klitschko bio izuzetan, svaka mu cast, dominantan je. Za mene braca Klitschko nisu ni blizu talenta i umeca: Lewis, Holyfield, Ridick Bowe, Tyson. Neki komentari, npr. dzord- hvale Rahmana, on je bio slucajni prolaznik u ringu kojem se posrecilo i ne zasluzuje da se spominje kao velikan boksa, nije ni blizu Ukrajincu. Sad ce Klitschko imati laku odbranu, a prijete mu Wilder i Josua za koju godinu

Driven

pre 9 godina

Pffff ... Klicko prespreman !!! Kao sajla je. Svi vole da pobedjuju ali niko ne voli da se sprema da bi pobedio. Iskreno smatram da Klicko svakom mecu pristupa kao da mu zivot visi o koncu.

Izazivac je bio malo vodenaste mase za moj ukus. Kao da se svi zadovoljavaju sto su dobili sansu da kroce u ring sa Klickom. Nikada mi to nece biti jasno ... i vrhunac svega, onaj siroki gard mu je dosao glave. Pa ja se tako igram sa mojim klincem : krenem levom rukom napred, on skupi ruke ispred glave (kao u dupli dekung) a ja ga pipnem po obrazu "levim kroseom"

Mozda i najzanimljivija borba od zadnjih nekoliko ... Klicko je imao podliv ispod oka, nije neranjiv, ali kao sto sam napisao u prosloj temi, izazivaci moraju biti prespremni ako misle da povrede Klicka i da ne padaju po 4,5 ptuta na pod u toku meca

D10S

pre 9 godina

Strasno koliko ljudi, koji ne razumeju boks, pricaju svasta ovde.

99% vas nikada nije treniralo boks.

Mogu da se kladim da ni vrhunski sportisti poput Kristijana Ronalda ne bi izdrzalo 12 rundi udaranja dzaka punom snagom. A kamoli protivnika koji uzvraca udarce.

Vi ne znate koliko je boks naporan sport!

Tako da, Vladimiru i Vitaliju, svaka cast na uspehu! Pogotovo Vladmiri je, fizicki gledano, zver nad zverima! Imati toliko mase, visini, a uprkos tome biti toliko pokretan, brz i ne umoriv... To je prosto neverovatno!

Vladimir je definicija moderne teske katogerije. Ako vama to deluje dosadno, nadjite neki boks klub u blizini i idite na dva treninga nedeljno. Nakon toga cete da vidi sta znaci dva treninga dnevno, svaki dan, 10 puta tezi nego vas pocetnicki!

Ali stoji, da je Mike Tyson najbolji svih vremena! 20 cm nizi od Klicka, a tolika kilaza zahvaljujuci misicnoj masi i uz to njegova brzina. Bukvalno bi Iron Mike ubio Vladimira.

moj misko

pre 9 godina

Nisu braca Klicko krivi sto su svi ostali smesni,najbolji primer je sad onaj sto ga kao izaziva,sve se svelo na to da im kao nesto prete i laju,a onda popiju debele batine,svako od njih dobije svoju sansu,a onda i svoju porciju batina.

dejavu

pre 9 godina

Dominacija brace Klicko je sasvim zasluzena,ali je prosto neverovatno koliko je kvalitet ostalih boksera opao nakon povlacenja britanca Lenoksa Luisa.
Zasto i kako su Amerikanci nestali u ovoj kategoriji,ako se zna da je 90% svih najvecih teskasa odatle...za mene je prava pravcata misterija.

Stefan

pre 9 godina

Bravo majstore, bravo legendo. Nadam se da ce da se ucute pametnjakovici koji lupaju da ti i tvoj brat ste unistili boks. Ne naprotiv, Vi ste bas dokazali da je boks intelektualan sport, a ne sirovinski. Svaka cast na pobedi, koji udarci divota, bravo!

Nenad11

pre 9 godina

Nisam strucnjak, ali volim da se pravim. Braca Klicko su fizicki, takticki i psiicki nadmocni nad protivnicima, mozda je neko bio fizicki jaci od njih fizicki, ali takticki i psihicki su bili slabiji, pa su zato gubili. Braca Klicko se ne daju isprovocirati, psihicki ostaju hladni, protivnicima to jos vise smeta i padaju jos vise. Braca fizicke predispozicije imaju, dobar trening i najbolje uslove imaju. Nisu oni krivi sto im niko ne moze nista, cak ni sada kada su obojica u godinama...

dzordz

pre 9 godina

@Gatti O kakvom sjajnom boksu i sjajnim bokserima (narocito bugarin) ti pricas, a i ostali koji ovo hvale??? Braca Klicko jesu dominantni i tu svaka cast, ali to uopste ne govori mnogo o njima koliko o nepostojanju ikakvih protivnika. Ko se iole razume u boks ce reci da su ti "vrhunski" bokseri Klicko ustvari jako tanki tehnicki i sve sto imaju je jak udarac. To bi bilo dovoljno za onu krusku na vasarima i naravno reci cete dovoljno je za njihove konkurente, ali bi ih bilo koji teskas stare garde (tajson, holifild, luis, rahman, a o onim starijim da ne pricamo) razvalio. Odmah bi im krenuli na bradu i nokautirali bi ih u prvoj rundi jer su braca plasljivci. Pa ljudi ti Klicko brothers zatvaraju oci od straha kad neko krene jacim udarcem po njima. Izes boksere. Sto rekose vec neki pre mene guranje, gnjecenje i mlataranje, a boksa nigde. Ovaj Bugarin drugi na svetu???...e na sta je spao boks

Benny Hill

pre 9 godina

Klichko je profesor Boksa.U ovo vreme ama baš nema Konkurencije.I nije mlad,več ima 38 godina.Držiče titule dok se ne pojavi neki super talenat ko što bio Tajson sa svojih 20 godina.Ali nažalost takvih talenta nismo videli poslednjih 10 godina.Voleli mi njegov stil ili ne,Klichko pobedjuje,e sad kakav stil ima to je njegova stvar.Nisu svi ko Tajson,a važno je pobediti.Stastitike su mu nenormalne.87% pobeda sa KO,17 puta brani titula.I nema znakova da usporava.Respekt za Doktora železni Čelik

Milosh

pre 9 godina

Komentator Gatti je opisao mec odlicno, ali dodao bih jos po nesto.

Iskreno, s obzirom na prethodne meceve Vladimira ocekivao sam da ce ovaj biti jednako dosadan, ali sam se prevario. Iako iz teksta to ne moze da se zakljuci Pulev je izboksovao sasvim solidno. Koncetracija mu nije bila na nivou doduse, i nekako mi je delovao previse nervozan jos pre nego je poceo mec. Ne bi me cudilo da on pobedi ako se sretnu ponovo.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Benny Hill, 16. novembar 2014 11:29)
Znas sta kazu za statistiku? Mislim da nema osobe koja prati boks koja nije svesna da teska kategorija od povlacenja LL u teskoj krizi. Jednostavno vise nije prioritet. Sada je fokus na laksim kategorijama. Naravno da braca Klicko nisu kriva za to ali uz svo duzno postovanje prema njima oni jesu sampioni ali nisu krem teske kategorije zbog kog se ne spava cele noci, kao sto je nekada bilo.....

Иван-Ниш

pre 9 godina

Показао Кличко ко има снагу, памет, тактику, тј мозак. То што ни један противник не може да састави све те ствари у једно није кривица Кличка. За мечеве на Криму нема потребе јер је одрадио меч у Москви и показао и тамо ко је тата. А видим да сви који много брбљају и изигравају пајаце на крају врло брзо пољубе под у мечу са њим.

El Sharaawy

pre 9 godina

koliko god da zvuci apsurdno,hrabar protivnik pravi probleme Klichku ..e sad sto bugarin nema odbranu ,drzi sirok gard ,i stoji frontalno ispred njega druga je stvar .Britanac Joshua ,i Wilder bi mozda mogli da ga posalju u penziju ))

CubanBoxingSchool

pre 9 godina

Svaka cast Klicku, kontrolisao je borbu od pocetka do kraja. Pulev se dobro borio, preziveo 3 nokdauna, ali 4. put je vec bilo previse. Vladimir jednostavno bez premca!

pendula

pre 9 godina

Normalno da pobedjuje stalno kad bira protivnike. Ne sećam se kad je imao kvalitetnog protivnika. Ima sreće što se Lenoks Luis penzionisao, inače bi ga opet unakazio..

Uvek Partizan

pre 9 godina

Benny Hill, 16. novembar 2014 11:29)
Znas sta kazu za statistiku? Mislim da nema osobe koja prati boks koja nije svesna da teska kategorija od povlacenja LL u teskoj krizi. Jednostavno vise nije prioritet. Sada je fokus na laksim kategorijama. Naravno da braca Klicko nisu kriva za to ali uz svo duzno postovanje prema njima oni jesu sampioni ali nisu krem teske kategorije zbog kog se ne spava cele noci, kao sto je nekada bilo.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (uvek Zvezda, 16. novemb

Da prijatelju to je nesto slicno kao vi sada u kosarci!!!

Hell

pre 9 godina

Na sta je spao ovaj boks! Svaka cast braci Klicko ali ovo je smesno kakvi su im protivnici,ej bre Bugarin??? Gde su ona zlatna vremena boksa kad su harali Tajson,Holifild,Luis,Rahman... pa i ranije Ali i Frejzer... to je bio boks i svi poznavaoci boksa ce se sloziti sa mnom,a ovaj boks od kada dominiraju braca klicko je toliko monoton i dosadan da je to pravo skrnavljenje ovog sporta

K1elite

pre 9 godina

Kličko dominator..otkad znam za sebe kad god boksuje pobeda nije dovedena u pitanje. zar je moguće da na svetu nema nijedan bokser koji su mu se može bar malo suprotstaviti? Pružiti bar nekakav otpor?
(Dibe, 15. novembar 2014 23:41)

2004 Godine zadnji "TUCARI" napustaju Boks,LEWIS,BREWSTER,TYSON..Od tada je dosta teskasa preslo u MMA ili K1,Amerikanci su totalno propali,Mladi visoki momci idu na Basket,Futbol ili Atletiku..Vladimir izgleda kao Monstrum ima toliko jaku fizicku spremu da je cudoviste od Boksera dali je tuj sve cisto koce ga znati..Pogledaj borbe u MMA teskoj Kategoriji neznas ko ce na kraju zavrsiti u Bolnici a ko ne..Boks u teskoj je pao na dno nema kvaliteta da se suprostavi Sili

dzordz

pre 9 godina

@Gatti O kakvom sjajnom boksu i sjajnim bokserima (narocito bugarin) ti pricas, a i ostali koji ovo hvale??? Braca Klicko jesu dominantni i tu svaka cast, ali to uopste ne govori mnogo o njima koliko o nepostojanju ikakvih protivnika. Ko se iole razume u boks ce reci da su ti "vrhunski" bokseri Klicko ustvari jako tanki tehnicki i sve sto imaju je jak udarac. To bi bilo dovoljno za onu krusku na vasarima i naravno reci cete dovoljno je za njihove konkurente, ali bi ih bilo koji teskas stare garde (tajson, holifild, luis, rahman, a o onim starijim da ne pricamo) razvalio. Odmah bi im krenuli na bradu i nokautirali bi ih u prvoj rundi jer su braca plasljivci. Pa ljudi ti Klicko brothers zatvaraju oci od straha kad neko krene jacim udarcem po njima. Izes boksere. Sto rekose vec neki pre mene guranje, gnjecenje i mlataranje, a boksa nigde. Ovaj Bugarin drugi na svetu???...e na sta je spao boks

Dibe

pre 9 godina

Kličko dominator..otkad znam za sebe kad god boksuje pobeda nije dovedena u pitanje. zar je moguće da na svetu nema nijedan bokser koji su mu se može bar malo suprotstaviti? Pružiti bar nekakav otpor?

Gatti

pre 9 godina

Odlican mec, svaka cast obojici boksera. Nisam ljubitelj Klitschko, ali bio je izvrstan i potvrdio dominaciju. Pulev je fantastican bokser, izvrstan tehnicar, danas nije uspjeo, ali je karijera jos pred njim. Pulev je platio danak neiskustvu u velikim mecevima, svi knockdown-i su bili nakon break-a i sudijinog razdvajanja, tj. nakon perioda svoje dominacije. Pulev nije branio prednji direkt i nije bio koncentrisan nakon razdvajanja. Pulev je nocas pokazao staminu, karakter, nekoliko puta je potresao Kiltschko, npr. u 1 rundi je Ukrajinac bio na staklenim nogama, takodje i u 5 rundi je Vladimir trazio zagrljaj. Mana Puleva je bila neopreznost nakon sto pogodi sampiona. Klitschko je ipak znacajno jaceg udarca i poslije duzeg vremena imao je odlican mec, borbu protiv vrhunskog boksera. Svaka cast Klitschko, bio je izuzetan. Sta dalje za Klitschko, bice voluntary odbrana, lak protivnik-mozda cak i Briggs. WBC prvak Stiverne mu nije dorastao, Wilder je jos neiskusan. Pulev ce se vratiti i jednog dana se opet boriti za titulu, gledacemo jos njegove kombinacije tijelo-glava sto je danas nedostajalo. Odlican mec, dvojice vrhunskih teskasa.

regeton

pre 9 godina

Klicko boksuje na americki nacin, dva udarca i zagrlja da ne moze protivnik da uzvrati( PAMETNO) koliko sam video cak su mu i treneri amerikanci..svaka cast, realno prejak je za svakog protivnika.. i pravi je sampion ! Nadam se da ce Hukic neki mec boksovat u Areni... sportski pozdrav !

pendula

pre 9 godina

Normalno da pobedjuje stalno kad bira protivnike. Ne sećam se kad je imao kvalitetnog protivnika. Ima sreće što se Lenoks Luis penzionisao, inače bi ga opet unakazio..

mcmanamanaman

pre 9 godina

Dobar je bio bugarin prva dva minuta...Stvarno steta sto zadnjih 10 godina boks nekako stagnira jer ili nema konkurenata ili su braća mnogo jaka...

El Sharaawy

pre 9 godina

koliko god da zvuci apsurdno,hrabar protivnik pravi probleme Klichku ..e sad sto bugarin nema odbranu ,drzi sirok gard ,i stoji frontalno ispred njega druga je stvar .Britanac Joshua ,i Wilder bi mozda mogli da ga posalju u penziju ))

Stefan

pre 9 godina

Bravo majstore, bravo legendo. Nadam se da ce da se ucute pametnjakovici koji lupaju da ti i tvoj brat ste unistili boks. Ne naprotiv, Vi ste bas dokazali da je boks intelektualan sport, a ne sirovinski. Svaka cast na pobedi, koji udarci divota, bravo!

D10S

pre 9 godina

Strasno koliko ljudi, koji ne razumeju boks, pricaju svasta ovde.

99% vas nikada nije treniralo boks.

Mogu da se kladim da ni vrhunski sportisti poput Kristijana Ronalda ne bi izdrzalo 12 rundi udaranja dzaka punom snagom. A kamoli protivnika koji uzvraca udarce.

Vi ne znate koliko je boks naporan sport!

Tako da, Vladimiru i Vitaliju, svaka cast na uspehu! Pogotovo Vladmiri je, fizicki gledano, zver nad zverima! Imati toliko mase, visini, a uprkos tome biti toliko pokretan, brz i ne umoriv... To je prosto neverovatno!

Vladimir je definicija moderne teske katogerije. Ako vama to deluje dosadno, nadjite neki boks klub u blizini i idite na dva treninga nedeljno. Nakon toga cete da vidi sta znaci dva treninga dnevno, svaki dan, 10 puta tezi nego vas pocetnicki!

Ali stoji, da je Mike Tyson najbolji svih vremena! 20 cm nizi od Klicka, a tolika kilaza zahvaljujuci misicnoj masi i uz to njegova brzina. Bukvalno bi Iron Mike ubio Vladimira.

Benny Hill

pre 9 godina

Klichko je profesor Boksa.U ovo vreme ama baš nema Konkurencije.I nije mlad,več ima 38 godina.Držiče titule dok se ne pojavi neki super talenat ko što bio Tajson sa svojih 20 godina.Ali nažalost takvih talenta nismo videli poslednjih 10 godina.Voleli mi njegov stil ili ne,Klichko pobedjuje,e sad kakav stil ima to je njegova stvar.Nisu svi ko Tajson,a važno je pobediti.Stastitike su mu nenormalne.87% pobeda sa KO,17 puta brani titula.I nema znakova da usporava.Respekt za Doktora železni Čelik

jajac

pre 9 godina

Nazalost,vise nema boksa u USA.Boks stagnira godinama,narocito teska kategorija.Fali spektakularan boks koji su prezentovali Ali,TAJSON,Marcano,Foreman itd..boks se preselio u Nemacku i istocnu evropu.Gradovi poput Njujorka,Filadelfije koji su davali vrhunske boksere gotovo da vise nemaju skole boksa.Pojava MMA je nazalost bacila boks u drugi plan.Klicko je u ovoj otuznoj konkurenciji bez premca.Ovaj bugarin i drugi Klickovi protivnici ne bi mogli Tajsonu ili Aliju da budu ni sparing partneri na treningu.Steta,obozavam boks ali nesto mora da se menja.Jedan spektakularan bokser koji ima harizmu,mogao bi to da promeni ali takvog nema ni na vidiku.Klicko je sjajan ali dalekoo od nekadasnjih asova.Pozdrav svim ljubiteljima plemenite vestine od trenera boksa,retkog koji jos uvek ima entuzijazam u ovom sportu

Corrales

pre 9 godina

Slazem se s Gatti, odlican mec. Problem Puleva je bilo neiskustvo, slaba koncentracija nakon razdvajanja, vecinu udaraca je i primio tad. Sjecam se toga iz ringa, dubok udisaj/izdisaj i natrag u borbu. E tu je Pulev podbacio. Svaka cast na hrabrosti Puleva, borio se, isao naprijed, vracao se u mec, u 1 je imao Klitschko na klimavim nogama i sansu za TKO, ali onda stize kazna. I u 5 rundi je Pulev potresao Klitschko, ali se opustio i dosao je kraj. Neobicno da Pulev nije mogao braniti pojedinacna lijevi krose, i to kao prvi udarac, greska u taktickoj pripremi i snimanju sampiona. Pulev je odlican bokser, ne sudite po njemu o ovom mecu, gledao sam sve njegove borbe i odlicno radi, kombinuje tijelo-glava, mobilan je, inace slabije pocinje mec i pojacava u kasnijim rundama. Klitschko ne volim, neatraktivan je, slabu bradu ima, prljav je bokser (iako danas nije odudarao od protivnika), Vladimir cepa protivnike, spusta im prednju ruku dugim kontaktom, ide sa dvije ruke, naskace na protivnike i mori ih tezinom, udara laktom kao Povetkina. Ali sinoc je Klitschko bio izuzetan, svaka mu cast, dominantan je. Za mene braca Klitschko nisu ni blizu talenta i umeca: Lewis, Holyfield, Ridick Bowe, Tyson. Neki komentari, npr. dzord- hvale Rahmana, on je bio slucajni prolaznik u ringu kojem se posrecilo i ne zasluzuje da se spominje kao velikan boksa, nije ni blizu Ukrajincu. Sad ce Klitschko imati laku odbranu, a prijete mu Wilder i Josua za koju godinu

Иван-Ниш

pre 9 godina

Показао Кличко ко има снагу, памет, тактику, тј мозак. То што ни један противник не може да састави све те ствари у једно није кривица Кличка. За мечеве на Криму нема потребе јер је одрадио меч у Москви и показао и тамо ко је тата. А видим да сви који много брбљају и изигравају пајаце на крају врло брзо пољубе под у мечу са њим.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Benny Hill, 16. novembar 2014 11:29)
Znas sta kazu za statistiku? Mislim da nema osobe koja prati boks koja nije svesna da teska kategorija od povlacenja LL u teskoj krizi. Jednostavno vise nije prioritet. Sada je fokus na laksim kategorijama. Naravno da braca Klicko nisu kriva za to ali uz svo duzno postovanje prema njima oni jesu sampioni ali nisu krem teske kategorije zbog kog se ne spava cele noci, kao sto je nekada bilo.....

dejavu

pre 9 godina

Dominacija brace Klicko je sasvim zasluzena,ali je prosto neverovatno koliko je kvalitet ostalih boksera opao nakon povlacenja britanca Lenoksa Luisa.
Zasto i kako su Amerikanci nestali u ovoj kategoriji,ako se zna da je 90% svih najvecih teskasa odatle...za mene je prava pravcata misterija.

moj misko

pre 9 godina

Nisu braca Klicko krivi sto su svi ostali smesni,najbolji primer je sad onaj sto ga kao izaziva,sve se svelo na to da im kao nesto prete i laju,a onda popiju debele batine,svako od njih dobije svoju sansu,a onda i svoju porciju batina.

Milosh

pre 9 godina

Komentator Gatti je opisao mec odlicno, ali dodao bih jos po nesto.

Iskreno, s obzirom na prethodne meceve Vladimira ocekivao sam da ce ovaj biti jednako dosadan, ali sam se prevario. Iako iz teksta to ne moze da se zakljuci Pulev je izboksovao sasvim solidno. Koncetracija mu nije bila na nivou doduse, i nekako mi je delovao previse nervozan jos pre nego je poceo mec. Ne bi me cudilo da on pobedi ako se sretnu ponovo.

CubanBoxingSchool

pre 9 godina

Svaka cast Klicku, kontrolisao je borbu od pocetka do kraja. Pulev se dobro borio, preziveo 3 nokdauna, ali 4. put je vec bilo previse. Vladimir jednostavno bez premca!

Nenad11

pre 9 godina

Nisam strucnjak, ali volim da se pravim. Braca Klicko su fizicki, takticki i psiicki nadmocni nad protivnicima, mozda je neko bio fizicki jaci od njih fizicki, ali takticki i psihicki su bili slabiji, pa su zato gubili. Braca Klicko se ne daju isprovocirati, psihicki ostaju hladni, protivnicima to jos vise smeta i padaju jos vise. Braca fizicke predispozicije imaju, dobar trening i najbolje uslove imaju. Nisu oni krivi sto im niko ne moze nista, cak ni sada kada su obojica u godinama...

Driven

pre 9 godina

Pffff ... Klicko prespreman !!! Kao sajla je. Svi vole da pobedjuju ali niko ne voli da se sprema da bi pobedio. Iskreno smatram da Klicko svakom mecu pristupa kao da mu zivot visi o koncu.

Izazivac je bio malo vodenaste mase za moj ukus. Kao da se svi zadovoljavaju sto su dobili sansu da kroce u ring sa Klickom. Nikada mi to nece biti jasno ... i vrhunac svega, onaj siroki gard mu je dosao glave. Pa ja se tako igram sa mojim klincem : krenem levom rukom napred, on skupi ruke ispred glave (kao u dupli dekung) a ja ga pipnem po obrazu "levim kroseom"

Mozda i najzanimljivija borba od zadnjih nekoliko ... Klicko je imao podliv ispod oka, nije neranjiv, ali kao sto sam napisao u prosloj temi, izazivaci moraju biti prespremni ako misle da povrede Klicka i da ne padaju po 4,5 ptuta na pod u toku meca

bellpeace

pre 9 godina

U biti, Klicko po meni boksa tipicki istocno-europski, nikako americki. Kombinacije mu se ne svode na puno udaraca (sto je u njegovom slucaju i logicno zbog fizicke konstitucije), ne preuzima puno rizika, vec jako puno kalkulira i dosta se uzda na fizicki potencijal. Njemu se vecinu vremena treneri bili Njemci, za trenutne trenere ne znam. Nijemci su ga tehnicki i fizicki doveli do savrsenstva sto je uz cinjenicu da je jako pametan momak dovelo do toga da je najbolji. I zaista je.

Npr., mi Hrvati smo imali par odlicnih boksace tipa Parlov, Mavrovic, Drvis, itd., no svima je stil manje vise isti. Nema tu nekog head-movementa, vrhunske pokretljivosti, samo udri. Kad se Mavrovic borio za titulu prvaka protiv Lennoxa Lewisa, uspio je izdrzati cijeli mec iskljucivo jer genetski ima celicnu bradu, inace bi dozivio nokaut. Americki boks je dosta drugaciji i atraktivniji, temelji se na trazenju kuteva, radu tijelom, kombinacijama, taktici. Cak i Hrvati koji su odrasli u Americi kao Zivic i Cuvalo su se borili skroz drugacije iako su se oni borili dosta ranije, za vrijeme Robinsona i Alia.

Drago mi je da se i u Srbiji prati boks, jedan uistinu prelijep sport!

Uvek Partizan

pre 9 godina

Benny Hill, 16. novembar 2014 11:29)
Znas sta kazu za statistiku? Mislim da nema osobe koja prati boks koja nije svesna da teska kategorija od povlacenja LL u teskoj krizi. Jednostavno vise nije prioritet. Sada je fokus na laksim kategorijama. Naravno da braca Klicko nisu kriva za to ali uz svo duzno postovanje prema njima oni jesu sampioni ali nisu krem teske kategorije zbog kog se ne spava cele noci, kao sto je nekada bilo.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (uvek Zvezda, 16. novemb

Da prijatelju to je nesto slicno kao vi sada u kosarci!!!