Rukomet 133

Sreda, 10.12.2014.

18:02

EP: Krah rukometašica u Osijeku

Rukometašice Srbije doživele su i drugi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto su u drugom kolu D grupe izgubile od Francuske u Osijeku sa 27:16 (11:3).

EP: Krah rukometašica u Osijeku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Djole

pre 9 godina

Nekada su se na pripreme pozivali zdravi sportisti i ukoliko se na istim povrede menjani su opet zdravim . Da li se mozda to pravilo promenilo pa zdravi ostaku kod kuce a povredjeni krecu na takmicenja ? Razlozi im ne piju vodu .

Zanina

pre 9 godina

Koliko god ovi porazi bole, to je ipak realnost našeg ženskog rukometa. Bez obzira na ozljede, Crnogorke i Francuskinje su mnogo kvalitetnije od nas. Treba spasiti obraz i pobijediti barem Slovačku, mada će i to biti teško. Ako se zanemari EP i SP koje je odigrano kod nas, ženski rukomet već jedno desetljeće ide stranputicom. Bojana Popović je pokušala da nas podigne dovodjenjem legendarne Anje Anderson za trenericu, ali joj RSS nije želio nakon isteka suradnje produljiti ugovor i mnoge igračice više nisu željele igrati za Srbiju što je joj više produbilo krizu. Mislim da treba naći trenera stranca i pokušati s mladim igračicama nešto napraviti.

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Pa sto krah,za mene ovo je ocekivano pa od kad igraju pod zastavom Srbije nisu dobili ni jedan mec van nase granice,gubili su sva tri meca,nadam se da ce izgubiti od Slovakinja jer im ne trebaju jos tri blamaze u drugom krugu,jasno je da kao i muskarci ne mogu nikog da pobede ako nismo domacini.

my way

pre 9 godina

(???, 11. decembar 2014 02:25)
Da, zna se granica u ostroj igri i zna se sta je faul u napadu, a nista od toga protiv Crne Gore nije postovano, za razliku od ove utakmice i to nema veze sa tim kolika je razlika, isto bi bilo i da smo pobedili Crnogorke. Ti uzivaj u svojih 5 minuta zbog ovih, realno sasvim ocekivanih poraza imajuci u vidu zdravstvenu situaciju u ekipi. Nadam se da ih nakon ovog EP koje su svi koji prate rukomet objektivno otpisali pre pocetka, sa mozda sportskom nadom u podvig, vise neces docekati.

bea

pre 9 godina

Samo tri gola za jedno poluvreme? Pa to je sramota. Loša atmosfera, devojke nisu spremne, bez volje , polovicna ekipa, nema krila, nema akcije, trener dvorska luda! Sastav ekipe se bira po liniji ko je čiji!

???

pre 9 godina

@my way
Moderna odbrana u rukometu igra se na ivici faula. Jasno se zna gde je granica. A zna se i sta je faul u napadu. E sad, to sto tebi vise odgovara da pricas o sudijama i povredama, umesto da shvatis istinu, to je vec druga stvar.
Da smo nocas izgubili npr. 4 razlike opet bi se pricalo o sudijama...
Pogledaj kakva ce biti utakmica izmedju CG i FRA. Pa da vidis kako ce i jedne i druge da biju u odbrani, e to je vrhunski rukomet.
Pa Hrvati su u svakom mecu protiv Francuza ( muski rukomet) dobijali takve batine da su se prakticno navikli na to, jer to je rukomet danas.
Kad smo mi izgubili od FRA 99% komentatora je kukalo kako Francuzi igraju grubo i kako su sudije krive :)
Sto se povreda tice, sve to stoji, ali nece biti da je Lekicka koja daje 6 golova protiv CG u 2 poluvremenu bas tako povredjena. Povrede su uvek lepo dodju kao izgovor.
Reprezentacija Srbije je osvojila jednu medalju i to u sred Beograda. Da bi imala kontinuitet uspeha morala bi da promeni nacin igre. Isto se odnosi i na muskace. Bez jake odbrane, agresivne igre na ivici iskljucenja, danas je nemoguce biti u svetskom vrhu.

Саша

pre 9 godina

Бићу слободан да одговорим колеги коментатору који се потписао са ,,???''. Драги колега, из целог твог излагања (у два коментара) који је био на моменте и увредљив за мене, успео сам да разаберем да се у неким стварима ти и ја ипак слажемо: рукомет (фудбал, кошарка...) се заиста променио само што се мени те промене не допадају а теби се допадају (или можда грешим). За разлику од рукомета, у фудбалу и кошарци се води рачуна да се превелика агресивност и грубости у одбрани не претворе у тучу а то се постиже сталним кориговањем правила, анализама суђења у судијским организацијама итд. а све у циљу задржавања атрактивности и лепршавости саме игре. У свом коментару сам навео да се можда народу допада да гледа тучу али сам исто тако рекао да ја то нећу да гледам. Нарочито ми смета када играчи (и играчице) прослављају свој старт над противничким играчем којег су оборили на патос, као да су постигли гол, а то раде и наше репрезентативке и репрезентативци (што ми се посебно не допада). То није фер-плеј. То је моје мишљење које имам право да изнесем али то не значи да сам незналица. Моје знање о рукометној игри можда није велико, иако сам тих осамдесетих година играо рукомет као клинац и репрезентовао своју школу на општинском турниру и, без лажне скромности, био један од најбољих играча и стрелаца (ако те занима играо сам левог бека и освојили смо прво место на турниру), само што сам се окренуо неким другим спортовима (рекао сам да је то тада било много лакше) у којима сам био успешнији али сам и даље волео рукомет и спорт уопште те сматрам да сам имао право да изнесем своје мишљење без бојазни да ће због тога неко да ме вређа. Колега коментатору ,,???'', сматрам да би било добро за тебе да научиш да поштујеш туђе мишљење чак и ако се са њим не слажеш а то се зове толеранција. Она (толеранција) ће ти помоћи у комуникацији са другим људима и твоје мишљење ће се више уважавати а то је ваљда најважније. Иначе, опраштам ти увреде, чиними се да си млађи од мене па ћу ти то одбити на младост у нади да ћеш постати бољи коментатор (толерантнији).

kralj ibi

pre 9 godina

Molim OKS i Ministarstvo sporta da ubuduce preraspodelu para prave po rezultatima, znaci vaterpolo kosarka rvanje streljastvo atletika i to je to nikom vise nu paru jednu

my way

pre 9 godina

@(???, 10. decembar 2014 23:12)

Da ti znas nesto o rukometu znao bi da su njegov sastavni deo i iskljucenja, a pogotovo da se ostri faulovi ne nagradjuju dosudjivanjem prekrsaja u napadu kako je par puta bila nagradjena Crna Gora. Znao bi i da nase devojke nisu umorne i istrosene, vec povredjene i neoporavljene. Takodje, ne bi omalovazavao devojke koje su na zadnja 2 takmicenja bile 4. na Evropskom i 2. na Svetskom prvenstvu, sto vise nego dovoljno govori da su veoma sposobne da igraju kvalitetan savremeni rukomet.

tamara

pre 9 godina

Naša igra se svodi na 3,4 najbolje rukometašice zato ništa i ne funkcioiše.Kada ne igraju Sanja,Kaća i Andrea ne igra ni Srbija. Tužno je što Lekićeva poveređena i BEZ IJEDNOG TRENINGA igra bolje od većine rukometašica . Selektor igru zasniva na povređenim igračicama, i već planira Olimpijske igre . Same devojke daju izjave da ih je sramota a on nalazi opravdanja i razloge(prvo treba da ih traži u sebi). ZAkasnele izmene i neiskorišćena 2 tajmauta. Devojke zaslužuju boljeg trenera i čoveka koji će ih voditi ,a ne da one vode njega - tajmaut na utakmici sa Crnom Gorom, Andrea ispravlja Boškovića i smišlja nam akcije!

dejan

pre 9 godina

upravo sam se vratio iz dvorane Gradski vrt

bio sam na zapadnoj tribini i u jednom trenutku su svi ponižavajuće govorili o Srbiji, Cvijićka je u startu dala pet lopti i dobili smo lake golove.A o broju tri ( mislim da je Krpež) ne treba trošiti komentar.Ja sam imao osećaj da ta devojka spava na terenu, bez volje, neće da se vrati kada protivnik krene u kontru, a gol ne može dati nikako.Ja ne mogu da verujem da mi nemamo bolje desno krilo ( bolje bez njega igrati).Ova je bruka i sramota nacionalnog tima.Da ste mogli čuti samo komentare na njenu igru, ponašanje kao i celog tima.U jednom trenutku je bila velika sramota
Crnogorke kakva krila imaju i ove naše to je nebo i zemlja.
U petak je nova utakmica i treba dobiti Slovačku koje nisu isto nikakve( Crnogorke su vodile 23:10 pa su izmenile celu prvu postavu)
pozdrav iz Vukovara i napred Srbija

???

pre 9 godina

@Sasa
Pa zbog te nekadasnje elegancije je i promenjen nacin igre. Danas, umesto da pustis da ti protivnik daje atraktivne golove, ti ga lepo polomis u odbrani.
Nista cudno, Francuzi su takvom odbranom osvojili sve sto se moze osvojiti.
U zenskom rukometu je Crna Gora uspela da srusi Norvesku zahvaljujuci mocnoj odbrani.
Nas problem je sto mi i dalje igramo nesto sto vise ne prolazi u modernom rukometu.
A sto se popularnosti tice, popularan je rukomet i u Srbiji, idi pogledaj na netu koliko je gledalaca bilo u Areni kad se kod nas igralo.
I nisu promene karakteristicne samo za rukomet. Danasnji fudbal je potpuno drugaciji od onog od pre 20-30 godina. Danas je odbrana surova, nema vise elegantne, brze igre, vezni red je osnovni deo tima,samo jos mi to nismo shvatili, pa jos uvek preskacemo sredinu terena.

panteroid

pre 9 godina

Bozo,kako si? Jesi gledao utakmicu....mislim rukometnu,znas ono sa dva gola i obelezenim sestercem i devetercem? Tu nema Duleta. Ako ga sanjas onda tebi stvarno nema pomoci.

???

pre 9 godina

@my way
Da ti naucis nesto o rukometu, umesto sto lupetas, znao bi sta je rukomet danas. Snazna i agresivna odbrana je neophodna za dobar rezultat. E sad, to sto neznalice podrzavaju ovakav rukomet kakav igraju nase, a koji je izasao iz mode jos pre 15-20 godina, to je i razlog sto i dalje za svaki poraz manji od 5 razlike krivimo sudije, publiku, masone itd.
A kad je poraz ovako ubedljiv, kao veceras, onda mozemo da kukamo kako su nase "umorne i istrosene", nisu imale srece itd.
Idi sad komentarisi fudbal i pisi kako cemo sigurno osvojiti EP, jer nam tim vredi XXX miliona dolara. Pusti taktiku, ona ni u fudbalu nije vazna.

Саша

pre 9 godina

Некада, осамдесетих година, ко се још сећа, наша рукометна репрезентација и у мушкој и у женској конкуренцији, готово редовно је освајала медаље на великим такмичењима. Али то је била нека друга држава у којој си могао да тренираш шта год си хтео потпуно бесплатно па ако си талентован, сва су ти врата отворена... А и рукомет је данас другачији, бржи, оштрији, на моменте толико груб да је на ивици туче. Можда се то народу свиђа, мени НЕ. Некада се играо мекши и лепршавији рукомет и, док си гледао утакмицу, у сваком нападу си само чекао који ће играч (играчица) да изведе неку бравуру, неки маестралан потез. Данас се слави неки рвачки захват у одбрани као да је постигнут гол. Због тога све мање гледам рукомет. А можда народ воли тучу. Нешто не видим да се повећава број гледалаца на рукометним утакмицама, напротив, мислим да их је све мање и да би рукометне организације морале нешто да предузму. Већи број гледалаца привлачи већи број спонзора а то значи више новца, бољи квалитет рукомета и на крају бољи резултати и клубова и репрезентације. Ко данас иде да гледа женски рукомет осим родбине и пријатеља. Мислим да би рукомет у Србији требало укинути, ако то већ није урађено само нико не сме да објави, да се не брукамо - три гола за цело полувреме... ?! Нису девојке криве, једноставно, не сналазимо се ми у савременом рукомету. Црногорке су победиле само зато што су јаче у рвању а Францускиње су још и брже трчале; скок шут, техника, финта, дриблинг - нико ништа није показао. Зато није било ни триста гледалаца а Осјек није толико далеко, до границе са Србијом нема ни тридесет километара. Волео бих да се нешто промени па да уживамо у лепшем рукомету а не да гледамо тучу јер ја то више нећу да гледам.

my way

pre 9 godina

Jesu opet sudije krive?
(???, 10. decembar 2014 21:54)
Nisu, a bilo bi dobro da si umesto sto laprdas nesto od utakmica i odgledao, pa bi video razliku u sudjenju.
Nista, glave gore. Prosto, temelj nase reprezentacije je tandem Lekic-Damnjanovic, a one obe igraju povredjene.

ultrasrbin

pre 9 godina

Boza Bogdanovic, 10. decembar 2014 21:09

Imam samo nekoliko komentara na tvoj esej:

- Kakve veze KK Partizan i Vujosevic imaju sa rukometom i to zenskim?
- Nisam znao za tu foru sa 1 i 3 cetvrtinom. Mislio sam da se racuna rezultat na kraju?
- Koje je to vrhunske igrace imao Partizan zadnjih 10 godina( ne pominjemo one koje je napravio),a sada ih nema? Definitivno smo slabiji nego prethodnih godina,ali je smesno da pominjes trenera koji je obezbedio F4, uzeo Jadransku nekoliko puta uzastopno,a od domacem prvenstvu da ne govorimo.
-Za Bogdana si se nalupao posto ga Dule jeste davio( ne opravdavam postupak),ali zato sto je umislio da je sam dovoljan( izgubio par utakmica misleci da je Bog). pogledaj kako je Bogdan odigrao posle toga.

sinbad

pre 9 godina

Naš narod više prati snuker i slične gluposti od rukometa,osim kada se desi neki visok poraz tada se pljuvčne žlezde dobrano naštelaju iako ne verujem da većina zna da nabroji više od 3 igračice,što i nečudi danas se sportske vesti svode na to šta je Nole jeo i pio i na prepucavanja titovih blizanaca,a za ostalo šta ostane,nisam pročitao ni jednu analizu gde se pogrešilo već opšta mesta(domaćinstvo,penzije...),oladite malo i pustite nas da pratimo na miru nekad najtrofejniji sport u ovoj zemlji.

Boza Bogdanovic

pre 9 godina

Mirko me je prozvao kada sam spomenuo Vujosevica. Sest decenija navijam za Partizan, a kao gimnazijalac igrao sam kosarku u Istocnoj ligi Srbije.
Velicina kosarkaskog trenera vidi se u rezultatima ekipe u 1. i 3. cetvrtini. Ako se prouce sve utakmice, videce se da je Dule u preko 70% slucajeva gubio te dve cetvrtine. Na pojedinim utakmicama u prvih 10-ak minuta dali su samo po 4-5 poena. Ko je kriv nego trener za to?
Dalje, svako od igraca, bez obzira na formu, ima svoj dan. Ili fantastican, ili los, a retko prosecan. Trener u profesionalnom sportu je sa svojim igracima po ceo dan. Zasto dozvoljava da neko od njih u 1. poluvremenu promasi 80% trojki, a tek u 2. poluvremenu ubaci u igru igraca, koji pogodi 80% trojki? Dao bi verovatno i vise poena, da ga Dule ne zameni?!
Setimo se Bogdana Bogdanovica. Mnogo smatraju, a i ja medju njima, da je on ubedljivo najveci talenat posle Noleta u nasem sportu u poslednjoj deceniji. Uglavnom je bio rezerva kod Duleta, dok ga Duda nije odveo na Evropsko prvenstvo?! Kasnije je u Partizanu prosecno davao preko 20 poena po utakmici i postao je br.1. u srpskoj kosarci. Dule se posvadjao sa njime, isamarao ga i prebacio u rezervu, cak i po cenu da izgubi te utakmice. Dao mu je vecu minutazu posle nekoliko poraza.
Gospodine Mirko, nije Dule osvojio tolike titule zato sto je izvanredan trener, vec zato sto je imao fantasticne igrace. Sada ih nema.
Koliko utakmica smo izgubili zbog Duletovih tehnickih gresaka?
Boza Bogdanovic, Bor

raso

pre 9 godina

A Boskovic posle utakmice izjavljuje da on "preuzima krivicu", i da se sprema za Rio, tj sprema neko levo krilo, i desno krilo, ima neke nove igracice u vidu..A jos nije ni kvalifikacije za SP u Danskoj prosao koje se igraju u junu, a sa tog prvenstva prvih 5 ide u Rio..A pitanje je dal cemo se upste plasirati na SP u Danskoj, a covek kupio karte za Rio..I to jos spremio nova krila, nove igracice, samo jos da polete..Covek nema obraz, umesto da se pokupi posle ovog fijaska, on...Nemam reci..

a

pre 9 godina

Kriv je selektor. Iz ko zna kojih pobuda je forsirao tim da pobedi protiv CG, koja je jaka kao zemlja i svakome ko iole poznaje rukomet je bilo jasno da protiv njih nismo imali sanse. A onda su tako istrosene i psihicki i fizicki, nase naletele na FRA i dozivele debakl. A da je selektor razmisljao logicno, trebao je manje da forsira protiv CG pa da protiv FRA sa potpuno odmornim timom juri pobedu. Ali, neke druge stvari su ocigledno vaznije od sporta.

Mito

pre 9 godina

Mislim da je naš rukomet odavno u krizi i pored dva bljeska na šampionatima održanim u Srbiji. Naši klubovi su u slabom materijalnom položaju. Iole kvalitetniji igrači odlaze u inostranstvo. Mnogi od njih igraju za druge reprezentacije (koliko samo naših igračica je otišlo da igra za Crnu Goru zbog boljih uslova, a mislim da ih ima i u drugim reprezentacijama, a ima toga i kod muškaraca). Trenutno nema ozbiljnih trenerskih imena, koji bi organizovali tu reprezentaciju koja igra sporo, neinventivno, staromodno (tri gola za celo poluvreme, bez i jedne kontre). Ako smo znali da su igračice povređene, trebalo je uigravati mlađe, pa i ako ispadnemo stvorili smo uslove za sledeća takmićenja. Ovako stručni štab ima alibi, a rezultat je deprimirajući.

Dovla

pre 9 godina

Los ulazak u utakmicu,lose skeniran protivnik,igra na nivou pocetnika i u fazi napada i u odbrani,selektor ocajno odradio svoj posao,itd. Zakljucak-super smo prosli. Zar je moguce da ona mala Radivojevic mora da pokazuje drugim,nazovi,igracicama kako se krece igrac u odbrani. Vidim hvalite Cvijic,samo ne znam zasto. Devojka je ocigledni prosek,ne zna da se izbori za prostor. Nek pogleda kako to radi Rajovic. Najgore u reprezentaciji je da povredjena Lekic igra mnogo bolje od svih. Tesko ce i protiv Slovakinja sa ovakvom igrom

kerez

pre 9 godina

Srpska reprezentacija je u protekloj deceniji,od onog čuvenog SP u Hrvatskoj i utakmice sa Austrijom koja je takoreći sahranila ženski rukomet do prvenstava kod nas prethodne dve godine,u medjuvremenu na Evropskim prvenstvima odigrala 15 utakmica i od toga zabeležila 14 poraza a na SP i Olimpijade nismo ni išli,uz konstantne promene trenera i cele ekipe,dakle haos totalni,tako da spočitavati im kako su 4 mesto na prošlom Ep i svetsko srebro posledica isključivo domaćinstva je opšta budalaština,realnost ekipe sa tako lošim backgroundom je da domaći teren iskoristi da uopšte uspe nekoga da pobedi a devojke su igrale finale i polufinale,dakle daleko prevazišle sebe.Po mnogima domaćinstvo automatski znači uspeh pa eto vidimo Hrvatice koje ako danas ne pobede ispadaju već posle drugog kola.Na ovo prvenstvo smo otišli sa 4 naše najbolje igračice koje su sve do jedne rovite,njihove zamene su ipak prosek,tako da ne treba da čude porazi od ekipa od kojih nismo bolji ni kada smo zdravi i kompletni.Što se selektora tiče on je svakako bio dobro rešenje uopšteno za stvaranje ekipe i atmosfere u njoj kada je to bilo potrebno,ali za veće uspehe treba ipak kvalitetniji stručnjak,to se videlo i u finalu prošle godine gde smo izgubili isključivo pogrešnim taktičkim rešenjima kada se lomio rezultat,možda ne bi bilo loše da sad kiksiramo pa da se uz sve počasti zahvalimo Boškoviću i dovedemo nekoga ko će ubrzati igru i ovu ekipu napraviti boljom na duže staze sa akcentom na OI u Riju.

JAGODA

pre 9 godina

MOZEMO DALEKO AKO POPRAVIMO IGRU,JER SE NE UKRSTAMO S'JAKOM GRUPM.SANJA NAJLEPSA SI VOLIM TE LEPOTICE!!!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Nenad

pre 9 godina

Svako sebi daje za pravo da pise, a rukometnu loptu video samo na tv-u ili leci neke svoke komplekse kao onaj Boza Bogdanovic,zalutao covek, eto da nesto lupi.
Devojke du jako dobre u svakom pogledu i sigurno su u vrhu svetskog rukometa, to sto su dobile coveka koji ne zna rukomet, sigurno nisu krive. Slicna stvar kao u muskom rukometu, izblamiracemo i Perica koji je bio odlican rukometas, ali je vec pokazao da je veoma daleko od ozbiljnog selektora.

dorcol

pre 9 godina

al sam bio pametan ko' pcelica .legnem da spavam ,sto da se nerviram ,kad sam ustao jos 10 min do kraja ,10 razlike ,nasmejah se od muke ,joj zar ih nije bar malo sramota ,i treba da ispadnu ,koga bre mi zavaravamo .

Ivan NK

pre 9 godina

Jasno je da su djevojke odigrale lose, prvo poluvrijeme katastrofalno, ali ne treba sad na njih svaljivati drvlje i kamenje.
Koliko se u Srbiji ulaze u rukomet, one su jos i odlicne.
Veci je budzet podgoricke Buducnosti, nego svih klubova u srpskoj ligi zajedno.
Takodje, povrede Lekic, Damnjanovic, Tomasevic, Cvijic, odlazak Jelene Eric i Cece Ognjenovic su dodatno oslabile nasu reprezentaciju.
Ipak, ne zaboravljamo uspjehe sa proteklog SP i EP-hvala i srecno protiv Slovacke!!!

Divos

pre 9 godina

Дефинитивно лош дан наших, све се лоше поклопило, ту и нема потребе за неким мудровањем. Добро, сада ваља вратити емотивно девојке, колико је то већ могуће, и покушати победити Словачку, те некако изборити пролаз у 2.круг.
Биће сигурно тешко, наше Српкиње очекује јако тежак меч са Словакињама. Нека се боре, одиграју најбоље што умеју, да ли ће бити довољно за успех, видећемо.али свакако ваља подржати наше девојке.

Msl :)

pre 9 godina

Nije stvar u igracicama, sustina je u selektoru. Na domacem terenu publika diriguje i nosi ekipu, a na neutralnom/gostujucem trener. On ne poznaje sustinski rukomet, forsira spor pozicioni napad, a jedina igracica koja moze to da poveze Andrea je ocigledno jos povredjena. Potpun takticki promasaj uigravanja ekipe, koji dovodi do motivacionog kraha. Glavu gore sada je rez. u drugom planu, ali dugorocno gledano Srbiji je potreban stranac za selektora zato sto je struka u Srbiji devastirana.

bea

pre 9 godina

Nabedjeni treneru po kumovskoj liniji nemaš ti pojma, nikad nisi ni imao! Devojke igraju same na sopstveni kvalitet. Ko ih vodi dobro su i igrale!

danix

pre 9 godina

I pored danasnjeg debakla,ja ne bih napadao djevojke.Jer,kad dodjes na vrh brda,manje-vise se zadrzis na njemu i onda slijedi silazak.Nase djevojke su svoj maksimum postigle na SP u Beogradu,imali smo vanserijske Sanju i Andreu i jos 5-6 solidnih igracica.
Sada su Andrea i Sanja bile povrijedjene i van forme,a kad motor ne radi,auto ne moze krenuti.
Uostalom,zar nije Norveska ispala u 1/4 finalu od nasih,a do tada su zarile i palile,pa i C.Gora se nije proslavila na SP,Danska i Francuska takodje,pa sta,nista,idemo dalje.
Kod nase reprezentacije treba da dodje do smjene generacije,Sanja i Andrea bi trebale ostati dok se ne formira nova ekipa,sa novim trenerom,jer mislim da je i Boskovic dao svoj maksimum.
Ipak,trebamo biti zahvalni ovim djevojkama sto su na proslim EP i SP povratile ugled srpskom zenskom rukometu.
Isto vazi za musku ekipu,smjena generacija je neophodna.
Kolo srece se okrece,ko bi dole,ode gore......

MRKI

pre 9 godina

Ovo je bruka od ekipe, trenera, ekipa nema vodju, nemaju srca, igraju samo da se utakmica završi, šutevi nerezonski, glupa isključenja, loda realizacija igrača više tako da bolje nije moglo.

Ratko

pre 9 godina

Jel su to one legende rukometa sto su u Srbiji osvojile srebrne medalje i nacionalne penzije od 43 godine zivota u visini dve prosecne plate + one silne novcane premije? Sta njih briga sto daju po tri gola za poluvreme kada su one obezbedjene ceo zivot, sad mogu i da se opuste pa na neko takmicenje da odu i bez treninga. Bolje gledajte kako cete vi da rmbacite do 65 godina i dobili onu minimalnu penzijcu. Ipak su se one puno odricale i evo sad vidimo plod tog mukotrpnog nacina zivota i masovne treninge. Kako lepo igraju ko prave penzionerke.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Stalno pisem i dobijem minusa da ako hoces nesto da osvojis organizuj prvenstvo. samo zavaravanje.Na URAaaaa pred nasom publikom.Eto nas na mestu koje nam pripada.Nije samo zenska reprezentacija u pitanju vec i muska. Nekada smo bili sila a danas?

branko

pre 9 godina

Оптимизам је позитивна особина ако се заснива на нечем реалном. Пред ово првенство није било ни једне реалне чињенице која би се могла сматрати основом за оптимизам. Нисам хтео то да пишем пре почетка мада је то морало бити јасно свакоме ко се бар мало разуме у рукомет и ко бар мало познаје ову екипу. А оне су ипак помињале полуфинале па чак и медаљу! Неозбиљно! И са здравим и спремним Лекићевом и Дамјановићевом ова екипа никад није показала неки озбиљан квалитет сем на домаћем терену. Не верујем ни да ће победити Словачку , мада бих волео да се преварим. Нема у томе ничег страшног. То је реалност. Они који ту реалност не виде опет ће се надати, нервирати и разочаравати. И ја сам био међу њима али одавно већ нисам, баш као ни кад је у питању мушка рукометна репрезентација. Били смо светска рукометна и понадали смо се (у 'Чаиру' и у Арени'') да то постајемо опет. Ни говора!

Da

pre 9 godina

Ovako cete za koju godinu i kosarkase i Djokovica da pljujete kada nekad ne budu odigrali kako ovaj ovako "veliki i sposoban" narod ocekuje. Zapamtite

savo

pre 9 godina

Pa igramo sa povredjenim Sanjom i Andreom koje su vise od pola ekipe uz njîh vrede jos Cvija i golman, tako da sta se moglo ocekivati.

miss

pre 9 godina

Nhih pljujete, što su sada lošije, a pre par godina, ako to nije bilo u Srbiji ne sećam se dobro, kad su bile u top 3 tad su vam vile najbolje, heroji, sve.. Devojke su pokazale tada svoj kvalitet i dokle mogu, zar moraju svake god da budu u vrhu? Da li je to moguće? Nisu one loše ni malo, i ako loše završe na ovom prvenstvu, pogledajte prošle uspese. Oprošteno im je. A kad igraju oni naši 'fudbaleri' njih opravdavate i kad gube od Jermenije.

Plavi Zmaj

pre 9 godina

Da sad ne idemo u detaljnije analize. Zanima me samo zašto većina naših igračica sa 6 metara i ne pokušava da uputi udarac od poda. Da li je moguće da mi gotovo teže dajemo golove sa 6 nego sa 9 metara? Bošković je danas totalno pogubio konce.

mirko

pre 9 godina

nismo ni ocekivali nista drugo..da se igra kod nas bilo bi drugacije ovako isto kao i muske kolege kad smo domacini onda smo medju prve dve-tri a kad smo van zemlje onda nas nema ni medju 10.

to je samo dokaz da nije problem u znanju vec je problem u psihi igraca/igracica

PATRIOTA

pre 9 godina

Katarina Tomašević i Sanja Rajović su jedine zaslužile prolaznu ocenu.Šanse protiv Slovačke su minimalne pošto su slovakinje namučile Francusku.Ja bih izveo ovu početnu postavu protiv Slovačke:Tomašević,Nišavić(34 god a pošto se Ognjenović oprostila dali je moguće da nemamo nijedno mlađe levo krilo)Stoiljković,Liščević,Popović,Krpež(ni ona nema zamenu)Rajović.Lekić može možda jedno poluvreme,jer je povređena,Damjanović ni toliko a Cvija zbog povrede igra loše a i sve odbrane se fokusiraju na nju dok je Rajović danas imala 4/4.Srce na teren pa da vas gledamo u drugoj fazi što je maksimum ove genaracije.(imamo jedno 4 sa EP i jedno srebro sa SP)za ovu generaciju nije loše,barem su bolje od fudbalera,pošto se redovn0 plasiraju na EP.Napred Srbija!!!!!!!

mirko

pre 9 godina

Poslednjih godinu dana bio sam ubedjen da je Dule Vujosevic ubedljivo najgori trener u svim sportovima u Srbiji, ali preksinoc i veceras sam se uverio da ima i gorih trenera od njega. Odavno se nismo ovako obrukali, kao sada u prvom poluvremenu ove utakmice. Ako jos veceras nas trener ne podnese ostavku, onda je jasno da je veci debelokozac od nilskog konja.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 10. decembar 2014 18:46)
--------------------------------------------------------
razume se 13. godina je mnogo pa ne moze bilo koja sportska vest da prodje a da komsije ne pljunu po Duletu.

Uzmi Dule 14. titulu

Xxx7

pre 9 godina

Ooo boze sta je ovo?! Nasi bekovi sem Lekic i Sanje, zajedno sa trenerom svi napolje! U Beogradu prosle godine imali smo srece da su andrea i sanja bile u nenormalnoj formi pa se nedostatak ostalih igracica nije video, ali evo obe su povredjene a mi ne mozemo da damo go. Tuga, za svetskog vicesampiona! Boskovicu vreme je da ides!

HanSolo

pre 9 godina

Kakva bedna sramota.. Ovakav rekord samo mi možemo da postignemo.. 3 gola za poluvreme u rukometu.. To mora biti neki rekord.. Smučio mi se naš tako zvani sport i naše tzv zvezde.. Fuuujjjjj!!

Danilo

pre 9 godina

@ILIJA,zabrojao si se :-) Bruka,nema sta! A i gledati prenos sa Kovinjalom je "uzivancija" :-). Sreca sto Crnogorke nisu imale svoj dan,pa je relativno tesno bilo rezultatski,inace bi prosli kao i sa Francuskom. Nama u timu jedino funkcionise Tomasevicka.

garavi

pre 9 godina

pa sad je sve jasno ko dan.. reprezentativke srbije mogu da pobede nekog samo kod kuće uz malu naklonost sudaca a na strani izvan srbije one su preplašeni mačići na koje vikneš i pobegnu... ovo je reprezentacija, daju 3 gola u poluvremenu? Da je nogomet ne bi bilo puno a u rukometu je ovo bruka nad brukama... sramoćenje se nastavlja

Saša

pre 9 godina

Saša bošković najveća delitant rukometa šeta pored klupe i samo tapše i mrtav hladan bez neke žustrine da prenese na igračice da malo podvikne da ih trgne sramota na E.prvenstvo krenuo samo sa dva krila po jedno sa obe strane, šta će J.Popović sa svojih 170 tak cm.pored brzih i žustrih odbram.igračica,igra preko krila misaona imenica sa takvim trenerom nema koncepcije igre,odbrana nam dosta šuplja napad komičan kontra ,polu kontra i produženi napad ŠTA JE TO.Većina devojaka igraju u boljim klubovima čak i vrhunskim i znaju da igraju ali trener ih guši,nezna da im kaže šta i kako da igraju ne nalazi ko sa kim se snalazi i razume.Trener posebna priča diletant, neznalica veliki PROMAŠAJ bolje bi vodila ekipu Dragica Đurić.

takinardi

pre 9 godina

Ovaj sport treba ZAKONOM zabraniti u Srbiji i kod dama i kod muškaraca. Mislio sam da dame mogu nešto na strani jer imamo extra srednjeg beka Lekić, levi Sanja i desni Živković koja je bila solidna, a sad nas je pokopala na početku. Ovaj sport da bi neko gledao morao bi da se prvo nakljuka bensedinom da bi mogao da svari ove početničke greške. Mi sa igračicom više ne umemo da napravimo višak niti da promenimo odbranu 5-1. A šta tek reći za naše selektore Boškovića i bišeg Matića, ljudi pojma nemaju, time-out je za njih misaona pojava, šta li se uigrava na treninzima i sami ne znaju... RUKOMET ZABRANITI U SRBIJI DO DALJNJEG!

Damir

pre 9 godina

Dobro reče komentator - očaj nad očajem. Ne pamtim kad je neko dao 3 gola za poluvrijeme,pa čak i kad igraju egzotične zemlje,ako još ima takvih u rukometu.

petar

pre 9 godina

kakva sramota,obrukale su srpski rukomet,treba im oduzeti nacionalna priznanja,da nije bilo sudija i publike u srbiji ne bi prosle prvi krug,trenr je trebo biti smenjen posle sramnog udranaja norvezanke u areni,odavno nisma ovako bio ogorcen na neku sportsku ekipu

iggy sweden

pre 9 godina

MENI JE 47 GODINA A NE PAMTIM DA SAM IKADA GLEDAO UTAKMICU U KOJOJ JE NEKO DAO SAMO TRI GOLA ZA POLUVRIJEME.

SVAKA CAST DJEVOJKE.

zeljko

pre 9 godina

Sve razumem,i da nece i da je protivnik bolji i svasta nesto ali ovako jadnu igru nikada razumeti necu. Ako ne zelite da igrate,recite,ako ne mozete,recite. "Ko sme,taj moze......." davno rece Vojvoda Živojin Mišic....

dusan

pre 9 godina

gledam rukomet ceo zivot i nikada nisam video da neki tim ovako igra...ovo je sramota prvo za same igracice pa onda i selektora.imamo sigurno najdominantnijeg pivota na svetu(cvija),nijednom nije primila loptu,nisu ni pokusale da je proigraju. sigurno necu sebi prirediti jos jedno mucenje tako da cu na poluvremenu ugasiti tv..o lekickoj i damjanovickoj ne bih trosio reci,ostalim se nema sta zameriti jer su to sve ili prosecne ili ispodprosecne igracice! samo da dodam da nisam hejter ali i sutra cemo imati velikih problema sa slovackom mada nam taj mec i ne znaci nista jer s ovakvom igrom je bolje vratiti se kuci.

Grobar

pre 9 godina

Grozno. A sutra u medijima biće izjave tipa "povrede nas sasekle,ovo-ono...".Nijedna kontra u dve utakmice??!! Iste su kao kolege im,jaki kući i baš nigde više

Данац

pre 9 godina

Ala su jadne, fizicki nespremne, bez volje, isti kao i miska selekcija.
Dankinje se bore kao lavice svaki minut, ali treba voleti svoju zastavu......

Rio =pusta zelja

pre 9 godina

Skolski kako protiv Srbije.Zatvoriti Lekic i Damjanovic ,cvrsto na Cvijic i to je to.Nema nikakve mudrosti jer KRILA U SRBIJI NE POSTOJE.OVAJ MEC CE BITI PRIMER KAKO PROTIV SRBIJE.

smdrg

pre 9 godina

Ovo je nevidjeno...gde je ona ekipa koju smo do sad gledali? Ja ne mogu da verujem. A broj golova na poluvremenu necu ni da komentarisem...

nn

pre 9 godina

Rukomet je najnesavrseniji kolektivni sport - kao takav ima mnogo "rupa u zakonu" i sportski inteligentnije ekipe (i igracice) tu uvek bolje plivaju. Ovo poluvreme nema veze sa tehnikom i obucenoscu igracica, iskljucivo je vezano za pamet - odnosno glupost. Primile su cetiri iz penala, cetiri iz kontre, dva iz odbitka uz silne popijene batine, a bez kontre, penala i gola sa krila i sa katastrofalnom selekcijom suta. Mislim da su ova tri gola rekord nad rekordima i bar ce uci u istoriju.

this is the end

pre 9 godina

Ima li iko pametan u rukometnom savezu pa da otera ovog diletanta Boškovića, pa taj godinama uništava ženski rukomet! Čovek nema pojma, amater, a kad amater ima strategiju onda imamo ovakvu amatersku igru rukometašica. Pa gde su ti naši rukometni znalci, ovakvi amateri uništavaju sve u ovoj državi čega god se dohvate, kroz politiku, ekenomiju i sport, a da o kulturi i ne govorim. Pa ove rukometašice nemaju nikakvu strategiju igre, a ovaj amater Bošković samo maše rukama, čovek ne zna da bekne! Katastrofa!

Sasa

pre 9 godina

Ovo je stvarno jadno,podseca me na nase fudbalere protiv danske,prosto mi dodhe da razmisljam jel su one i kad odigrali neki mec,ne mogu jedno dodavanje normalno da urade

Boza Bogdanovic

pre 9 godina

Poslednjih godinu dana bio sam ubedjen da je Dule Vujosevic ubedljivo najgori trener u svim sportovima u Srbiji, ali preksinoc i veceras sam se uverio da ima i gorih trenera od njega. Odavno se nismo ovako obrukali, kao sada u prvom poluvremenu ove utakmice. Ako jos veceras nas trener ne podnese ostavku, onda je jasno da je veci debelokozac od nilskog konja.
Boza Bogdanovic, Bor

Pedja

pre 9 godina

Ajde da razumem da nismo najbolji, pa gubimo itd. ali ne moramo bas da se brukamo. Kako je moguce da neko nije u stanju da da vise od 3 gola na poluvremenu? Neki fudbalski timovi daju vise golova na poluvremenu od ovog.

Dalibor

pre 9 godina

"Vise fudbaleri Reala daju golova ,na pojedinim utakmicama za ovo vreme(23 minut)nego nase rukometasice"
Nedeljko Kovinjalo je legenda :-D

nex

pre 9 godina

Au,brate,pa ovoliko lose. Oboriste negativan rekord,garant. Tri gola,aman.
Lepo je biti vice-prvak sveta,al kad to opravdas,onda to stvarno i jesi. Ovakvom igrom probajte bar da se ne obrukate protiv Slovakinja,pa kuci polako.
Ovo je sramota za gledanje,a kamoli da igras.
A ne zaboravite da ste bile na srpskom Olimpu,na terasi skupstine. Ne skrnavite to

ma stvarno

pre 9 godina

Ovaj rezultat koji je trenutan je zbog ocigledne neuigranosti tima.Dakle, ako su bile povredjene,Andrea,Cvija,Sanja i Kristina pravi covece drugu postavu ,uigravaj ,a ne da nam se ovo desava.Ovo je licilo na parodiju sa onako bacenim loptama,bez samopouzdanja...Jadna igra...Makar da izgubimo sa normalnim rezultatom,jer ja u cuda ne verujem!

***spartak***

pre 9 godina

Мени није јасно због чега ми Срби толико волимо рукомет. Мени је жао ових девојака, криво што мушкарци неће играти на СП, али будимо реални наш је рукомет у расулу. Сви на Балкану имају један добар клуб и у мушкој и у женској конкуренцији, све њихове репрезентације играју модеран рукомет, а ми смо све јаднији. Наша мушка репрезентација је домаћинска, а једини квалитетан рукомет био је виђен када је на клупи седео најбољи тренер ове године и освајач ЛШ са Фленсбургом Врањеш, док поштено говорећи женкса репрезентација ништа не би освојила да последња два велика такмичења нису била одржана у Србији. Ја и даље навијам за њих, волим Србију, али ако се не промени приступ, не промени начин игре и не повећа већ пропали и дискутабилни национални понос свих нас, па и спортиста, ван наших дворана, терена, пливалишта ми ћемо бити топовска храна свим иоле озбиљним селекцијама.

b

pre 9 godina

Trener je katastrofa, bolje rečeno nema ga. Igraju loše, nepovezano, sporo i bez hemije. Lekić igra 1 na 3 i naravno jede batine.. Kada imaju igrača više (u dva navrata x2 minuta) ne da ne naprave poziciju za šut nego još i prime 2,3 gola.. Krila odsečena, kontre ne postoje..Menjajte trenera, ne danas nego prekjuče.

mrsimud

pre 9 godina

Prvih 10 minuta jedan gol... bez brige ovim tempom pogodicemo sest puta.
(Ilija, 10. decembar 2014 18:15)

Poluvreme 3 gola. Izgleda da ne odstupamo od tog tempa! :-D

ogi-cg

pre 9 godina

Dje vam je borba,sta se brukate.Vidjecemo ove Francuskinje oce li ovako sa Crnom Gorom.Pobicemo se sa njima,pa da vidimo.Rukometni naravno.Gledajte veceras kako se gine za sveti dres svoje zemlje.Bez ljutnje,vama to hvali braco Srbi u svakom sportu.

Stefan

pre 9 godina

Gasim TV posle 5:1, sve se vidi, nema tu leba....ovo je bruka i sramota. Već 4 izgubljene lopte, dva prestupa, tri faula u napadu, tri zicera promašena....

Dalibor

pre 9 godina

"Vise fudbaleri Reala daju golova ,na pojedinim utakmicama za ovo vreme(23 minut)nego nase rukometasice"
Nedeljko Kovinjalo je legenda :-D

Stefan

pre 9 godina

Gasim TV posle 5:1, sve se vidi, nema tu leba....ovo je bruka i sramota. Već 4 izgubljene lopte, dva prestupa, tri faula u napadu, tri zicera promašena....

Данац

pre 9 godina

Ala su jadne, fizicki nespremne, bez volje, isti kao i miska selekcija.
Dankinje se bore kao lavice svaki minut, ali treba voleti svoju zastavu......

takinardi

pre 9 godina

Ovaj sport treba ZAKONOM zabraniti u Srbiji i kod dama i kod muškaraca. Mislio sam da dame mogu nešto na strani jer imamo extra srednjeg beka Lekić, levi Sanja i desni Živković koja je bila solidna, a sad nas je pokopala na početku. Ovaj sport da bi neko gledao morao bi da se prvo nakljuka bensedinom da bi mogao da svari ove početničke greške. Mi sa igračicom više ne umemo da napravimo višak niti da promenimo odbranu 5-1. A šta tek reći za naše selektore Boškovića i bišeg Matića, ljudi pojma nemaju, time-out je za njih misaona pojava, šta li se uigrava na treninzima i sami ne znaju... RUKOMET ZABRANITI U SRBIJI DO DALJNJEG!

Rio =pusta zelja

pre 9 godina

Skolski kako protiv Srbije.Zatvoriti Lekic i Damjanovic ,cvrsto na Cvijic i to je to.Nema nikakve mudrosti jer KRILA U SRBIJI NE POSTOJE.OVAJ MEC CE BITI PRIMER KAKO PROTIV SRBIJE.

iggy sweden

pre 9 godina

MENI JE 47 GODINA A NE PAMTIM DA SAM IKADA GLEDAO UTAKMICU U KOJOJ JE NEKO DAO SAMO TRI GOLA ZA POLUVRIJEME.

SVAKA CAST DJEVOJKE.

danix

pre 9 godina

I pored danasnjeg debakla,ja ne bih napadao djevojke.Jer,kad dodjes na vrh brda,manje-vise se zadrzis na njemu i onda slijedi silazak.Nase djevojke su svoj maksimum postigle na SP u Beogradu,imali smo vanserijske Sanju i Andreu i jos 5-6 solidnih igracica.
Sada su Andrea i Sanja bile povrijedjene i van forme,a kad motor ne radi,auto ne moze krenuti.
Uostalom,zar nije Norveska ispala u 1/4 finalu od nasih,a do tada su zarile i palile,pa i C.Gora se nije proslavila na SP,Danska i Francuska takodje,pa sta,nista,idemo dalje.
Kod nase reprezentacije treba da dodje do smjene generacije,Sanja i Andrea bi trebale ostati dok se ne formira nova ekipa,sa novim trenerom,jer mislim da je i Boskovic dao svoj maksimum.
Ipak,trebamo biti zahvalni ovim djevojkama sto su na proslim EP i SP povratile ugled srpskom zenskom rukometu.
Isto vazi za musku ekipu,smjena generacija je neophodna.
Kolo srece se okrece,ko bi dole,ode gore......

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Stalno pisem i dobijem minusa da ako hoces nesto da osvojis organizuj prvenstvo. samo zavaravanje.Na URAaaaa pred nasom publikom.Eto nas na mestu koje nam pripada.Nije samo zenska reprezentacija u pitanju vec i muska. Nekada smo bili sila a danas?

Damir

pre 9 godina

Dobro reče komentator - očaj nad očajem. Ne pamtim kad je neko dao 3 gola za poluvrijeme,pa čak i kad igraju egzotične zemlje,ako još ima takvih u rukometu.

raso

pre 9 godina

A Boskovic posle utakmice izjavljuje da on "preuzima krivicu", i da se sprema za Rio, tj sprema neko levo krilo, i desno krilo, ima neke nove igracice u vidu..A jos nije ni kvalifikacije za SP u Danskoj prosao koje se igraju u junu, a sa tog prvenstva prvih 5 ide u Rio..A pitanje je dal cemo se upste plasirati na SP u Danskoj, a covek kupio karte za Rio..I to jos spremio nova krila, nove igracice, samo jos da polete..Covek nema obraz, umesto da se pokupi posle ovog fijaska, on...Nemam reci..

b

pre 9 godina

Trener je katastrofa, bolje rečeno nema ga. Igraju loše, nepovezano, sporo i bez hemije. Lekić igra 1 na 3 i naravno jede batine.. Kada imaju igrača više (u dva navrata x2 minuta) ne da ne naprave poziciju za šut nego još i prime 2,3 gola.. Krila odsečena, kontre ne postoje..Menjajte trenera, ne danas nego prekjuče.

smdrg

pre 9 godina

Ovo je nevidjeno...gde je ona ekipa koju smo do sad gledali? Ja ne mogu da verujem. A broj golova na poluvremenu necu ni da komentarisem...

ogi-cg

pre 9 godina

Dje vam je borba,sta se brukate.Vidjecemo ove Francuskinje oce li ovako sa Crnom Gorom.Pobicemo se sa njima,pa da vidimo.Rukometni naravno.Gledajte veceras kako se gine za sveti dres svoje zemlje.Bez ljutnje,vama to hvali braco Srbi u svakom sportu.

HanSolo

pre 9 godina

Kakva bedna sramota.. Ovakav rekord samo mi možemo da postignemo.. 3 gola za poluvreme u rukometu.. To mora biti neki rekord.. Smučio mi se naš tako zvani sport i naše tzv zvezde.. Fuuujjjjj!!

savo

pre 9 godina

Pa igramo sa povredjenim Sanjom i Andreom koje su vise od pola ekipe uz njîh vrede jos Cvija i golman, tako da sta se moglo ocekivati.

a

pre 9 godina

Kriv je selektor. Iz ko zna kojih pobuda je forsirao tim da pobedi protiv CG, koja je jaka kao zemlja i svakome ko iole poznaje rukomet je bilo jasno da protiv njih nismo imali sanse. A onda su tako istrosene i psihicki i fizicki, nase naletele na FRA i dozivele debakl. A da je selektor razmisljao logicno, trebao je manje da forsira protiv CG pa da protiv FRA sa potpuno odmornim timom juri pobedu. Ali, neke druge stvari su ocigledno vaznije od sporta.

MRKI

pre 9 godina

Ovo je bruka od ekipe, trenera, ekipa nema vodju, nemaju srca, igraju samo da se utakmica završi, šutevi nerezonski, glupa isključenja, loda realizacija igrača više tako da bolje nije moglo.

bea

pre 9 godina

Nabedjeni treneru po kumovskoj liniji nemaš ti pojma, nikad nisi ni imao! Devojke igraju same na sopstveni kvalitet. Ko ih vodi dobro su i igrale!

Saša

pre 9 godina

Saša bošković najveća delitant rukometa šeta pored klupe i samo tapše i mrtav hladan bez neke žustrine da prenese na igračice da malo podvikne da ih trgne sramota na E.prvenstvo krenuo samo sa dva krila po jedno sa obe strane, šta će J.Popović sa svojih 170 tak cm.pored brzih i žustrih odbram.igračica,igra preko krila misaona imenica sa takvim trenerom nema koncepcije igre,odbrana nam dosta šuplja napad komičan kontra ,polu kontra i produženi napad ŠTA JE TO.Većina devojaka igraju u boljim klubovima čak i vrhunskim i znaju da igraju ali trener ih guši,nezna da im kaže šta i kako da igraju ne nalazi ko sa kim se snalazi i razume.Trener posebna priča diletant, neznalica veliki PROMAŠAJ bolje bi vodila ekipu Dragica Đurić.

garavi

pre 9 godina

pa sad je sve jasno ko dan.. reprezentativke srbije mogu da pobede nekog samo kod kuće uz malu naklonost sudaca a na strani izvan srbije one su preplašeni mačići na koje vikneš i pobegnu... ovo je reprezentacija, daju 3 gola u poluvremenu? Da je nogomet ne bi bilo puno a u rukometu je ovo bruka nad brukama... sramoćenje se nastavlja

Ratko

pre 9 godina

Jel su to one legende rukometa sto su u Srbiji osvojile srebrne medalje i nacionalne penzije od 43 godine zivota u visini dve prosecne plate + one silne novcane premije? Sta njih briga sto daju po tri gola za poluvreme kada su one obezbedjene ceo zivot, sad mogu i da se opuste pa na neko takmicenje da odu i bez treninga. Bolje gledajte kako cete vi da rmbacite do 65 godina i dobili onu minimalnu penzijcu. Ipak su se one puno odricale i evo sad vidimo plod tog mukotrpnog nacina zivota i masovne treninge. Kako lepo igraju ko prave penzionerke.

petar

pre 9 godina

kakva sramota,obrukale su srpski rukomet,treba im oduzeti nacionalna priznanja,da nije bilo sudija i publike u srbiji ne bi prosle prvi krug,trenr je trebo biti smenjen posle sramnog udranaja norvezanke u areni,odavno nisma ovako bio ogorcen na neku sportsku ekipu

ma stvarno

pre 9 godina

Ovaj rezultat koji je trenutan je zbog ocigledne neuigranosti tima.Dakle, ako su bile povredjene,Andrea,Cvija,Sanja i Kristina pravi covece drugu postavu ,uigravaj ,a ne da nam se ovo desava.Ovo je licilo na parodiju sa onako bacenim loptama,bez samopouzdanja...Jadna igra...Makar da izgubimo sa normalnim rezultatom,jer ja u cuda ne verujem!

***spartak***

pre 9 godina

Мени није јасно због чега ми Срби толико волимо рукомет. Мени је жао ових девојака, криво што мушкарци неће играти на СП, али будимо реални наш је рукомет у расулу. Сви на Балкану имају један добар клуб и у мушкој и у женској конкуренцији, све њихове репрезентације играју модеран рукомет, а ми смо све јаднији. Наша мушка репрезентација је домаћинска, а једини квалитетан рукомет био је виђен када је на клупи седео најбољи тренер ове године и освајач ЛШ са Фленсбургом Врањеш, док поштено говорећи женкса репрезентација ништа не би освојила да последња два велика такмичења нису била одржана у Србији. Ја и даље навијам за њих, волим Србију, али ако се не промени приступ, не промени начин игре и не повећа већ пропали и дискутабилни национални понос свих нас, па и спортиста, ван наших дворана, терена, пливалишта ми ћемо бити топовска храна свим иоле озбиљним селекцијама.

Pedja

pre 9 godina

Ajde da razumem da nismo najbolji, pa gubimo itd. ali ne moramo bas da se brukamo. Kako je moguce da neko nije u stanju da da vise od 3 gola na poluvremenu? Neki fudbalski timovi daju vise golova na poluvremenu od ovog.

zeljko

pre 9 godina

Sve razumem,i da nece i da je protivnik bolji i svasta nesto ali ovako jadnu igru nikada razumeti necu. Ako ne zelite da igrate,recite,ako ne mozete,recite. "Ko sme,taj moze......." davno rece Vojvoda Živojin Mišic....

Plavi Zmaj

pre 9 godina

Da sad ne idemo u detaljnije analize. Zanima me samo zašto većina naših igračica sa 6 metara i ne pokušava da uputi udarac od poda. Da li je moguće da mi gotovo teže dajemo golove sa 6 nego sa 9 metara? Bošković je danas totalno pogubio konce.

Xxx7

pre 9 godina

Ooo boze sta je ovo?! Nasi bekovi sem Lekic i Sanje, zajedno sa trenerom svi napolje! U Beogradu prosle godine imali smo srece da su andrea i sanja bile u nenormalnoj formi pa se nedostatak ostalih igracica nije video, ali evo obe su povredjene a mi ne mozemo da damo go. Tuga, za svetskog vicesampiona! Boskovicu vreme je da ides!

Danilo

pre 9 godina

@ILIJA,zabrojao si se :-) Bruka,nema sta! A i gledati prenos sa Kovinjalom je "uzivancija" :-). Sreca sto Crnogorke nisu imale svoj dan,pa je relativno tesno bilo rezultatski,inace bi prosli kao i sa Francuskom. Nama u timu jedino funkcionise Tomasevicka.

miss

pre 9 godina

Nhih pljujete, što su sada lošije, a pre par godina, ako to nije bilo u Srbiji ne sećam se dobro, kad su bile u top 3 tad su vam vile najbolje, heroji, sve.. Devojke su pokazale tada svoj kvalitet i dokle mogu, zar moraju svake god da budu u vrhu? Da li je to moguće? Nisu one loše ni malo, i ako loše završe na ovom prvenstvu, pogledajte prošle uspese. Oprošteno im je. A kad igraju oni naši 'fudbaleri' njih opravdavate i kad gube od Jermenije.

Boza Bogdanovic

pre 9 godina

Poslednjih godinu dana bio sam ubedjen da je Dule Vujosevic ubedljivo najgori trener u svim sportovima u Srbiji, ali preksinoc i veceras sam se uverio da ima i gorih trenera od njega. Odavno se nismo ovako obrukali, kao sada u prvom poluvremenu ove utakmice. Ako jos veceras nas trener ne podnese ostavku, onda je jasno da je veci debelokozac od nilskog konja.
Boza Bogdanovic, Bor

Boza Bogdanovic

pre 9 godina

Mirko me je prozvao kada sam spomenuo Vujosevica. Sest decenija navijam za Partizan, a kao gimnazijalac igrao sam kosarku u Istocnoj ligi Srbije.
Velicina kosarkaskog trenera vidi se u rezultatima ekipe u 1. i 3. cetvrtini. Ako se prouce sve utakmice, videce se da je Dule u preko 70% slucajeva gubio te dve cetvrtine. Na pojedinim utakmicama u prvih 10-ak minuta dali su samo po 4-5 poena. Ko je kriv nego trener za to?
Dalje, svako od igraca, bez obzira na formu, ima svoj dan. Ili fantastican, ili los, a retko prosecan. Trener u profesionalnom sportu je sa svojim igracima po ceo dan. Zasto dozvoljava da neko od njih u 1. poluvremenu promasi 80% trojki, a tek u 2. poluvremenu ubaci u igru igraca, koji pogodi 80% trojki? Dao bi verovatno i vise poena, da ga Dule ne zameni?!
Setimo se Bogdana Bogdanovica. Mnogo smatraju, a i ja medju njima, da je on ubedljivo najveci talenat posle Noleta u nasem sportu u poslednjoj deceniji. Uglavnom je bio rezerva kod Duleta, dok ga Duda nije odveo na Evropsko prvenstvo?! Kasnije je u Partizanu prosecno davao preko 20 poena po utakmici i postao je br.1. u srpskoj kosarci. Dule se posvadjao sa njime, isamarao ga i prebacio u rezervu, cak i po cenu da izgubi te utakmice. Dao mu je vecu minutazu posle nekoliko poraza.
Gospodine Mirko, nije Dule osvojio tolike titule zato sto je izvanredan trener, vec zato sto je imao fantasticne igrace. Sada ih nema.
Koliko utakmica smo izgubili zbog Duletovih tehnickih gresaka?
Boza Bogdanovic, Bor

Ivan NK

pre 9 godina

Jasno je da su djevojke odigrale lose, prvo poluvrijeme katastrofalno, ali ne treba sad na njih svaljivati drvlje i kamenje.
Koliko se u Srbiji ulaze u rukomet, one su jos i odlicne.
Veci je budzet podgoricke Buducnosti, nego svih klubova u srpskoj ligi zajedno.
Takodje, povrede Lekic, Damnjanovic, Tomasevic, Cvijic, odlazak Jelene Eric i Cece Ognjenovic su dodatno oslabile nasu reprezentaciju.
Ipak, ne zaboravljamo uspjehe sa proteklog SP i EP-hvala i srecno protiv Slovacke!!!

dejan

pre 9 godina

upravo sam se vratio iz dvorane Gradski vrt

bio sam na zapadnoj tribini i u jednom trenutku su svi ponižavajuće govorili o Srbiji, Cvijićka je u startu dala pet lopti i dobili smo lake golove.A o broju tri ( mislim da je Krpež) ne treba trošiti komentar.Ja sam imao osećaj da ta devojka spava na terenu, bez volje, neće da se vrati kada protivnik krene u kontru, a gol ne može dati nikako.Ja ne mogu da verujem da mi nemamo bolje desno krilo ( bolje bez njega igrati).Ova je bruka i sramota nacionalnog tima.Da ste mogli čuti samo komentare na njenu igru, ponašanje kao i celog tima.U jednom trenutku je bila velika sramota
Crnogorke kakva krila imaju i ove naše to je nebo i zemlja.
U petak je nova utakmica i treba dobiti Slovačku koje nisu isto nikakve( Crnogorke su vodile 23:10 pa su izmenile celu prvu postavu)
pozdrav iz Vukovara i napred Srbija

this is the end

pre 9 godina

Ima li iko pametan u rukometnom savezu pa da otera ovog diletanta Boškovića, pa taj godinama uništava ženski rukomet! Čovek nema pojma, amater, a kad amater ima strategiju onda imamo ovakvu amatersku igru rukometašica. Pa gde su ti naši rukometni znalci, ovakvi amateri uništavaju sve u ovoj državi čega god se dohvate, kroz politiku, ekenomiju i sport, a da o kulturi i ne govorim. Pa ove rukometašice nemaju nikakvu strategiju igre, a ovaj amater Bošković samo maše rukama, čovek ne zna da bekne! Katastrofa!

Mito

pre 9 godina

Mislim da je naš rukomet odavno u krizi i pored dva bljeska na šampionatima održanim u Srbiji. Naši klubovi su u slabom materijalnom položaju. Iole kvalitetniji igrači odlaze u inostranstvo. Mnogi od njih igraju za druge reprezentacije (koliko samo naših igračica je otišlo da igra za Crnu Goru zbog boljih uslova, a mislim da ih ima i u drugim reprezentacijama, a ima toga i kod muškaraca). Trenutno nema ozbiljnih trenerskih imena, koji bi organizovali tu reprezentaciju koja igra sporo, neinventivno, staromodno (tri gola za celo poluvreme, bez i jedne kontre). Ako smo znali da su igračice povređene, trebalo je uigravati mlađe, pa i ako ispadnemo stvorili smo uslove za sledeća takmićenja. Ovako stručni štab ima alibi, a rezultat je deprimirajući.

mirko

pre 9 godina

nismo ni ocekivali nista drugo..da se igra kod nas bilo bi drugacije ovako isto kao i muske kolege kad smo domacini onda smo medju prve dve-tri a kad smo van zemlje onda nas nema ni medju 10.

to je samo dokaz da nije problem u znanju vec je problem u psihi igraca/igracica

nex

pre 9 godina

Au,brate,pa ovoliko lose. Oboriste negativan rekord,garant. Tri gola,aman.
Lepo je biti vice-prvak sveta,al kad to opravdas,onda to stvarno i jesi. Ovakvom igrom probajte bar da se ne obrukate protiv Slovakinja,pa kuci polako.
Ovo je sramota za gledanje,a kamoli da igras.
A ne zaboravite da ste bile na srpskom Olimpu,na terasi skupstine. Ne skrnavite to

tamara

pre 9 godina

Naša igra se svodi na 3,4 najbolje rukometašice zato ništa i ne funkcioiše.Kada ne igraju Sanja,Kaća i Andrea ne igra ni Srbija. Tužno je što Lekićeva poveređena i BEZ IJEDNOG TRENINGA igra bolje od većine rukometašica . Selektor igru zasniva na povređenim igračicama, i već planira Olimpijske igre . Same devojke daju izjave da ih je sramota a on nalazi opravdanja i razloge(prvo treba da ih traži u sebi). ZAkasnele izmene i neiskorišćena 2 tajmauta. Devojke zaslužuju boljeg trenera i čoveka koji će ih voditi ,a ne da one vode njega - tajmaut na utakmici sa Crnom Gorom, Andrea ispravlja Boškovića i smišlja nam akcije!

mrsimud

pre 9 godina

Prvih 10 minuta jedan gol... bez brige ovim tempom pogodicemo sest puta.
(Ilija, 10. decembar 2014 18:15)

Poluvreme 3 gola. Izgleda da ne odstupamo od tog tempa! :-D

PATRIOTA

pre 9 godina

Katarina Tomašević i Sanja Rajović su jedine zaslužile prolaznu ocenu.Šanse protiv Slovačke su minimalne pošto su slovakinje namučile Francusku.Ja bih izveo ovu početnu postavu protiv Slovačke:Tomašević,Nišavić(34 god a pošto se Ognjenović oprostila dali je moguće da nemamo nijedno mlađe levo krilo)Stoiljković,Liščević,Popović,Krpež(ni ona nema zamenu)Rajović.Lekić može možda jedno poluvreme,jer je povređena,Damjanović ni toliko a Cvija zbog povrede igra loše a i sve odbrane se fokusiraju na nju dok je Rajović danas imala 4/4.Srce na teren pa da vas gledamo u drugoj fazi što je maksimum ove genaracije.(imamo jedno 4 sa EP i jedno srebro sa SP)za ovu generaciju nije loše,barem su bolje od fudbalera,pošto se redovn0 plasiraju na EP.Napred Srbija!!!!!!!

nn

pre 9 godina

Rukomet je najnesavrseniji kolektivni sport - kao takav ima mnogo "rupa u zakonu" i sportski inteligentnije ekipe (i igracice) tu uvek bolje plivaju. Ovo poluvreme nema veze sa tehnikom i obucenoscu igracica, iskljucivo je vezano za pamet - odnosno glupost. Primile su cetiri iz penala, cetiri iz kontre, dva iz odbitka uz silne popijene batine, a bez kontre, penala i gola sa krila i sa katastrofalnom selekcijom suta. Mislim da su ova tri gola rekord nad rekordima i bar ce uci u istoriju.

dusan

pre 9 godina

gledam rukomet ceo zivot i nikada nisam video da neki tim ovako igra...ovo je sramota prvo za same igracice pa onda i selektora.imamo sigurno najdominantnijeg pivota na svetu(cvija),nijednom nije primila loptu,nisu ni pokusale da je proigraju. sigurno necu sebi prirediti jos jedno mucenje tako da cu na poluvremenu ugasiti tv..o lekickoj i damjanovickoj ne bih trosio reci,ostalim se nema sta zameriti jer su to sve ili prosecne ili ispodprosecne igracice! samo da dodam da nisam hejter ali i sutra cemo imati velikih problema sa slovackom mada nam taj mec i ne znaci nista jer s ovakvom igrom je bolje vratiti se kuci.

???

pre 9 godina

@Sasa
Pa zbog te nekadasnje elegancije je i promenjen nacin igre. Danas, umesto da pustis da ti protivnik daje atraktivne golove, ti ga lepo polomis u odbrani.
Nista cudno, Francuzi su takvom odbranom osvojili sve sto se moze osvojiti.
U zenskom rukometu je Crna Gora uspela da srusi Norvesku zahvaljujuci mocnoj odbrani.
Nas problem je sto mi i dalje igramo nesto sto vise ne prolazi u modernom rukometu.
A sto se popularnosti tice, popularan je rukomet i u Srbiji, idi pogledaj na netu koliko je gledalaca bilo u Areni kad se kod nas igralo.
I nisu promene karakteristicne samo za rukomet. Danasnji fudbal je potpuno drugaciji od onog od pre 20-30 godina. Danas je odbrana surova, nema vise elegantne, brze igre, vezni red je osnovni deo tima,samo jos mi to nismo shvatili, pa jos uvek preskacemo sredinu terena.

Da

pre 9 godina

Ovako cete za koju godinu i kosarkase i Djokovica da pljujete kada nekad ne budu odigrali kako ovaj ovako "veliki i sposoban" narod ocekuje. Zapamtite

Msl :)

pre 9 godina

Nije stvar u igracicama, sustina je u selektoru. Na domacem terenu publika diriguje i nosi ekipu, a na neutralnom/gostujucem trener. On ne poznaje sustinski rukomet, forsira spor pozicioni napad, a jedina igracica koja moze to da poveze Andrea je ocigledno jos povredjena. Potpun takticki promasaj uigravanja ekipe, koji dovodi do motivacionog kraha. Glavu gore sada je rez. u drugom planu, ali dugorocno gledano Srbiji je potreban stranac za selektora zato sto je struka u Srbiji devastirana.

kerez

pre 9 godina

Srpska reprezentacija je u protekloj deceniji,od onog čuvenog SP u Hrvatskoj i utakmice sa Austrijom koja je takoreći sahranila ženski rukomet do prvenstava kod nas prethodne dve godine,u medjuvremenu na Evropskim prvenstvima odigrala 15 utakmica i od toga zabeležila 14 poraza a na SP i Olimpijade nismo ni išli,uz konstantne promene trenera i cele ekipe,dakle haos totalni,tako da spočitavati im kako su 4 mesto na prošlom Ep i svetsko srebro posledica isključivo domaćinstva je opšta budalaština,realnost ekipe sa tako lošim backgroundom je da domaći teren iskoristi da uopšte uspe nekoga da pobedi a devojke su igrale finale i polufinale,dakle daleko prevazišle sebe.Po mnogima domaćinstvo automatski znači uspeh pa eto vidimo Hrvatice koje ako danas ne pobede ispadaju već posle drugog kola.Na ovo prvenstvo smo otišli sa 4 naše najbolje igračice koje su sve do jedne rovite,njihove zamene su ipak prosek,tako da ne treba da čude porazi od ekipa od kojih nismo bolji ni kada smo zdravi i kompletni.Što se selektora tiče on je svakako bio dobro rešenje uopšteno za stvaranje ekipe i atmosfere u njoj kada je to bilo potrebno,ali za veće uspehe treba ipak kvalitetniji stručnjak,to se videlo i u finalu prošle godine gde smo izgubili isključivo pogrešnim taktičkim rešenjima kada se lomio rezultat,možda ne bi bilo loše da sad kiksiramo pa da se uz sve počasti zahvalimo Boškoviću i dovedemo nekoga ko će ubrzati igru i ovu ekipu napraviti boljom na duže staze sa akcentom na OI u Riju.

Sasa

pre 9 godina

Ovo je stvarno jadno,podseca me na nase fudbalere protiv danske,prosto mi dodhe da razmisljam jel su one i kad odigrali neki mec,ne mogu jedno dodavanje normalno da urade

mirko

pre 9 godina

Poslednjih godinu dana bio sam ubedjen da je Dule Vujosevic ubedljivo najgori trener u svim sportovima u Srbiji, ali preksinoc i veceras sam se uverio da ima i gorih trenera od njega. Odavno se nismo ovako obrukali, kao sada u prvom poluvremenu ove utakmice. Ako jos veceras nas trener ne podnese ostavku, onda je jasno da je veci debelokozac od nilskog konja.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 10. decembar 2014 18:46)
--------------------------------------------------------
razume se 13. godina je mnogo pa ne moze bilo koja sportska vest da prodje a da komsije ne pljunu po Duletu.

Uzmi Dule 14. titulu

Dovla

pre 9 godina

Los ulazak u utakmicu,lose skeniran protivnik,igra na nivou pocetnika i u fazi napada i u odbrani,selektor ocajno odradio svoj posao,itd. Zakljucak-super smo prosli. Zar je moguce da ona mala Radivojevic mora da pokazuje drugim,nazovi,igracicama kako se krece igrac u odbrani. Vidim hvalite Cvijic,samo ne znam zasto. Devojka je ocigledni prosek,ne zna da se izbori za prostor. Nek pogleda kako to radi Rajovic. Najgore u reprezentaciji je da povredjena Lekic igra mnogo bolje od svih. Tesko ce i protiv Slovakinja sa ovakvom igrom

Grobar

pre 9 godina

Grozno. A sutra u medijima biće izjave tipa "povrede nas sasekle,ovo-ono...".Nijedna kontra u dve utakmice??!! Iste su kao kolege im,jaki kući i baš nigde više

Nenad

pre 9 godina

Svako sebi daje za pravo da pise, a rukometnu loptu video samo na tv-u ili leci neke svoke komplekse kao onaj Boza Bogdanovic,zalutao covek, eto da nesto lupi.
Devojke du jako dobre u svakom pogledu i sigurno su u vrhu svetskog rukometa, to sto su dobile coveka koji ne zna rukomet, sigurno nisu krive. Slicna stvar kao u muskom rukometu, izblamiracemo i Perica koji je bio odlican rukometas, ali je vec pokazao da je veoma daleko od ozbiljnog selektora.

JAGODA

pre 9 godina

MOZEMO DALEKO AKO POPRAVIMO IGRU,JER SE NE UKRSTAMO S'JAKOM GRUPM.SANJA NAJLEPSA SI VOLIM TE LEPOTICE!!!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Divos

pre 9 godina

Дефинитивно лош дан наших, све се лоше поклопило, ту и нема потребе за неким мудровањем. Добро, сада ваља вратити емотивно девојке, колико је то већ могуће, и покушати победити Словачку, те некако изборити пролаз у 2.круг.
Биће сигурно тешко, наше Српкиње очекује јако тежак меч са Словакињама. Нека се боре, одиграју најбоље што умеју, да ли ће бити довољно за успех, видећемо.али свакако ваља подржати наше девојке.

???

pre 9 godina

@my way
Da ti naucis nesto o rukometu, umesto sto lupetas, znao bi sta je rukomet danas. Snazna i agresivna odbrana je neophodna za dobar rezultat. E sad, to sto neznalice podrzavaju ovakav rukomet kakav igraju nase, a koji je izasao iz mode jos pre 15-20 godina, to je i razlog sto i dalje za svaki poraz manji od 5 razlike krivimo sudije, publiku, masone itd.
A kad je poraz ovako ubedljiv, kao veceras, onda mozemo da kukamo kako su nase "umorne i istrosene", nisu imale srece itd.
Idi sad komentarisi fudbal i pisi kako cemo sigurno osvojiti EP, jer nam tim vredi XXX miliona dolara. Pusti taktiku, ona ni u fudbalu nije vazna.

branko

pre 9 godina

Оптимизам је позитивна особина ако се заснива на нечем реалном. Пред ово првенство није било ни једне реалне чињенице која би се могла сматрати основом за оптимизам. Нисам хтео то да пишем пре почетка мада је то морало бити јасно свакоме ко се бар мало разуме у рукомет и ко бар мало познаје ову екипу. А оне су ипак помињале полуфинале па чак и медаљу! Неозбиљно! И са здравим и спремним Лекићевом и Дамјановићевом ова екипа никад није показала неки озбиљан квалитет сем на домаћем терену. Не верујем ни да ће победити Словачку , мада бих волео да се преварим. Нема у томе ничег страшног. То је реалност. Они који ту реалност не виде опет ће се надати, нервирати и разочаравати. И ја сам био међу њима али одавно већ нисам, баш као ни кад је у питању мушка рукометна репрезентација. Били смо светска рукометна и понадали смо се (у 'Чаиру' и у Арени'') да то постајемо опет. Ни говора!

my way

pre 9 godina

@(???, 10. decembar 2014 23:12)

Da ti znas nesto o rukometu znao bi da su njegov sastavni deo i iskljucenja, a pogotovo da se ostri faulovi ne nagradjuju dosudjivanjem prekrsaja u napadu kako je par puta bila nagradjena Crna Gora. Znao bi i da nase devojke nisu umorne i istrosene, vec povredjene i neoporavljene. Takodje, ne bi omalovazavao devojke koje su na zadnja 2 takmicenja bile 4. na Evropskom i 2. na Svetskom prvenstvu, sto vise nego dovoljno govori da su veoma sposobne da igraju kvalitetan savremeni rukomet.

???

pre 9 godina

@my way
Moderna odbrana u rukometu igra se na ivici faula. Jasno se zna gde je granica. A zna se i sta je faul u napadu. E sad, to sto tebi vise odgovara da pricas o sudijama i povredama, umesto da shvatis istinu, to je vec druga stvar.
Da smo nocas izgubili npr. 4 razlike opet bi se pricalo o sudijama...
Pogledaj kakva ce biti utakmica izmedju CG i FRA. Pa da vidis kako ce i jedne i druge da biju u odbrani, e to je vrhunski rukomet.
Pa Hrvati su u svakom mecu protiv Francuza ( muski rukomet) dobijali takve batine da su se prakticno navikli na to, jer to je rukomet danas.
Kad smo mi izgubili od FRA 99% komentatora je kukalo kako Francuzi igraju grubo i kako su sudije krive :)
Sto se povreda tice, sve to stoji, ali nece biti da je Lekicka koja daje 6 golova protiv CG u 2 poluvremenu bas tako povredjena. Povrede su uvek lepo dodju kao izgovor.
Reprezentacija Srbije je osvojila jednu medalju i to u sred Beograda. Da bi imala kontinuitet uspeha morala bi da promeni nacin igre. Isto se odnosi i na muskace. Bez jake odbrane, agresivne igre na ivici iskljucenja, danas je nemoguce biti u svetskom vrhu.

sinbad

pre 9 godina

Naš narod više prati snuker i slične gluposti od rukometa,osim kada se desi neki visok poraz tada se pljuvčne žlezde dobrano naštelaju iako ne verujem da većina zna da nabroji više od 3 igračice,što i nečudi danas se sportske vesti svode na to šta je Nole jeo i pio i na prepucavanja titovih blizanaca,a za ostalo šta ostane,nisam pročitao ni jednu analizu gde se pogrešilo već opšta mesta(domaćinstvo,penzije...),oladite malo i pustite nas da pratimo na miru nekad najtrofejniji sport u ovoj zemlji.

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Pa sto krah,za mene ovo je ocekivano pa od kad igraju pod zastavom Srbije nisu dobili ni jedan mec van nase granice,gubili su sva tri meca,nadam se da ce izgubiti od Slovakinja jer im ne trebaju jos tri blamaze u drugom krugu,jasno je da kao i muskarci ne mogu nikog da pobede ako nismo domacini.

Саша

pre 9 godina

Некада, осамдесетих година, ко се још сећа, наша рукометна репрезентација и у мушкој и у женској конкуренцији, готово редовно је освајала медаље на великим такмичењима. Али то је била нека друга држава у којој си могао да тренираш шта год си хтео потпуно бесплатно па ако си талентован, сва су ти врата отворена... А и рукомет је данас другачији, бржи, оштрији, на моменте толико груб да је на ивици туче. Можда се то народу свиђа, мени НЕ. Некада се играо мекши и лепршавији рукомет и, док си гледао утакмицу, у сваком нападу си само чекао који ће играч (играчица) да изведе неку бравуру, неки маестралан потез. Данас се слави неки рвачки захват у одбрани као да је постигнут гол. Због тога све мање гледам рукомет. А можда народ воли тучу. Нешто не видим да се повећава број гледалаца на рукометним утакмицама, напротив, мислим да их је све мање и да би рукометне организације морале нешто да предузму. Већи број гледалаца привлачи већи број спонзора а то значи више новца, бољи квалитет рукомета и на крају бољи резултати и клубова и репрезентације. Ко данас иде да гледа женски рукомет осим родбине и пријатеља. Мислим да би рукомет у Србији требало укинути, ако то већ није урађено само нико не сме да објави, да се не брукамо - три гола за цело полувреме... ?! Нису девојке криве, једноставно, не сналазимо се ми у савременом рукомету. Црногорке су победиле само зато што су јаче у рвању а Францускиње су још и брже трчале; скок шут, техника, финта, дриблинг - нико ништа није показао. Зато није било ни триста гледалаца а Осјек није толико далеко, до границе са Србијом нема ни тридесет километара. Волео бих да се нешто промени па да уживамо у лепшем рукомету а не да гледамо тучу јер ја то више нећу да гледам.

my way

pre 9 godina

Jesu opet sudije krive?
(???, 10. decembar 2014 21:54)
Nisu, a bilo bi dobro da si umesto sto laprdas nesto od utakmica i odgledao, pa bi video razliku u sudjenju.
Nista, glave gore. Prosto, temelj nase reprezentacije je tandem Lekic-Damnjanovic, a one obe igraju povredjene.

ultrasrbin

pre 9 godina

Boza Bogdanovic, 10. decembar 2014 21:09

Imam samo nekoliko komentara na tvoj esej:

- Kakve veze KK Partizan i Vujosevic imaju sa rukometom i to zenskim?
- Nisam znao za tu foru sa 1 i 3 cetvrtinom. Mislio sam da se racuna rezultat na kraju?
- Koje je to vrhunske igrace imao Partizan zadnjih 10 godina( ne pominjemo one koje je napravio),a sada ih nema? Definitivno smo slabiji nego prethodnih godina,ali je smesno da pominjes trenera koji je obezbedio F4, uzeo Jadransku nekoliko puta uzastopno,a od domacem prvenstvu da ne govorimo.
-Za Bogdana si se nalupao posto ga Dule jeste davio( ne opravdavam postupak),ali zato sto je umislio da je sam dovoljan( izgubio par utakmica misleci da je Bog). pogledaj kako je Bogdan odigrao posle toga.

bea

pre 9 godina

Samo tri gola za jedno poluvreme? Pa to je sramota. Loša atmosfera, devojke nisu spremne, bez volje , polovicna ekipa, nema krila, nema akcije, trener dvorska luda! Sastav ekipe se bira po liniji ko je čiji!

dorcol

pre 9 godina

al sam bio pametan ko' pcelica .legnem da spavam ,sto da se nerviram ,kad sam ustao jos 10 min do kraja ,10 razlike ,nasmejah se od muke ,joj zar ih nije bar malo sramota ,i treba da ispadnu ,koga bre mi zavaravamo .

my way

pre 9 godina

(???, 11. decembar 2014 02:25)
Da, zna se granica u ostroj igri i zna se sta je faul u napadu, a nista od toga protiv Crne Gore nije postovano, za razliku od ove utakmice i to nema veze sa tim kolika je razlika, isto bi bilo i da smo pobedili Crnogorke. Ti uzivaj u svojih 5 minuta zbog ovih, realno sasvim ocekivanih poraza imajuci u vidu zdravstvenu situaciju u ekipi. Nadam se da ih nakon ovog EP koje su svi koji prate rukomet objektivno otpisali pre pocetka, sa mozda sportskom nadom u podvig, vise neces docekati.

Zanina

pre 9 godina

Koliko god ovi porazi bole, to je ipak realnost našeg ženskog rukometa. Bez obzira na ozljede, Crnogorke i Francuskinje su mnogo kvalitetnije od nas. Treba spasiti obraz i pobijediti barem Slovačku, mada će i to biti teško. Ako se zanemari EP i SP koje je odigrano kod nas, ženski rukomet već jedno desetljeće ide stranputicom. Bojana Popović je pokušala da nas podigne dovodjenjem legendarne Anje Anderson za trenericu, ali joj RSS nije želio nakon isteka suradnje produljiti ugovor i mnoge igračice više nisu željele igrati za Srbiju što je joj više produbilo krizu. Mislim da treba naći trenera stranca i pokušati s mladim igračicama nešto napraviti.

Саша

pre 9 godina

Бићу слободан да одговорим колеги коментатору који се потписао са ,,???''. Драги колега, из целог твог излагања (у два коментара) који је био на моменте и увредљив за мене, успео сам да разаберем да се у неким стварима ти и ја ипак слажемо: рукомет (фудбал, кошарка...) се заиста променио само што се мени те промене не допадају а теби се допадају (или можда грешим). За разлику од рукомета, у фудбалу и кошарци се води рачуна да се превелика агресивност и грубости у одбрани не претворе у тучу а то се постиже сталним кориговањем правила, анализама суђења у судијским организацијама итд. а све у циљу задржавања атрактивности и лепршавости саме игре. У свом коментару сам навео да се можда народу допада да гледа тучу али сам исто тако рекао да ја то нећу да гледам. Нарочито ми смета када играчи (и играчице) прослављају свој старт над противничким играчем којег су оборили на патос, као да су постигли гол, а то раде и наше репрезентативке и репрезентативци (што ми се посебно не допада). То није фер-плеј. То је моје мишљење које имам право да изнесем али то не значи да сам незналица. Моје знање о рукометној игри можда није велико, иако сам тих осамдесетих година играо рукомет као клинац и репрезентовао своју школу на општинском турниру и, без лажне скромности, био један од најбољих играча и стрелаца (ако те занима играо сам левог бека и освојили смо прво место на турниру), само што сам се окренуо неким другим спортовима (рекао сам да је то тада било много лакше) у којима сам био успешнији али сам и даље волео рукомет и спорт уопште те сматрам да сам имао право да изнесем своје мишљење без бојазни да ће због тога неко да ме вређа. Колега коментатору ,,???'', сматрам да би било добро за тебе да научиш да поштујеш туђе мишљење чак и ако се са њим не слажеш а то се зове толеранција. Она (толеранција) ће ти помоћи у комуникацији са другим људима и твоје мишљење ће се више уважавати а то је ваљда најважније. Иначе, опраштам ти увреде, чиними се да си млађи од мене па ћу ти то одбити на младост у нади да ћеш постати бољи коментатор (толерантнији).

Djole

pre 9 godina

Nekada su se na pripreme pozivali zdravi sportisti i ukoliko se na istim povrede menjani su opet zdravim . Da li se mozda to pravilo promenilo pa zdravi ostaku kod kuce a povredjeni krecu na takmicenja ? Razlozi im ne piju vodu .

panteroid

pre 9 godina

Bozo,kako si? Jesi gledao utakmicu....mislim rukometnu,znas ono sa dva gola i obelezenim sestercem i devetercem? Tu nema Duleta. Ako ga sanjas onda tebi stvarno nema pomoci.

kralj ibi

pre 9 godina

Molim OKS i Ministarstvo sporta da ubuduce preraspodelu para prave po rezultatima, znaci vaterpolo kosarka rvanje streljastvo atletika i to je to nikom vise nu paru jednu

ogi-cg

pre 9 godina

Dje vam je borba,sta se brukate.Vidjecemo ove Francuskinje oce li ovako sa Crnom Gorom.Pobicemo se sa njima,pa da vidimo.Rukometni naravno.Gledajte veceras kako se gine za sveti dres svoje zemlje.Bez ljutnje,vama to hvali braco Srbi u svakom sportu.

Данац

pre 9 godina

Ala su jadne, fizicki nespremne, bez volje, isti kao i miska selekcija.
Dankinje se bore kao lavice svaki minut, ali treba voleti svoju zastavu......

takinardi

pre 9 godina

Ovaj sport treba ZAKONOM zabraniti u Srbiji i kod dama i kod muškaraca. Mislio sam da dame mogu nešto na strani jer imamo extra srednjeg beka Lekić, levi Sanja i desni Živković koja je bila solidna, a sad nas je pokopala na početku. Ovaj sport da bi neko gledao morao bi da se prvo nakljuka bensedinom da bi mogao da svari ove početničke greške. Mi sa igračicom više ne umemo da napravimo višak niti da promenimo odbranu 5-1. A šta tek reći za naše selektore Boškovića i bišeg Matića, ljudi pojma nemaju, time-out je za njih misaona pojava, šta li se uigrava na treninzima i sami ne znaju... RUKOMET ZABRANITI U SRBIJI DO DALJNJEG!

Stefan

pre 9 godina

Gasim TV posle 5:1, sve se vidi, nema tu leba....ovo je bruka i sramota. Već 4 izgubljene lopte, dva prestupa, tri faula u napadu, tri zicera promašena....

danix

pre 9 godina

I pored danasnjeg debakla,ja ne bih napadao djevojke.Jer,kad dodjes na vrh brda,manje-vise se zadrzis na njemu i onda slijedi silazak.Nase djevojke su svoj maksimum postigle na SP u Beogradu,imali smo vanserijske Sanju i Andreu i jos 5-6 solidnih igracica.
Sada su Andrea i Sanja bile povrijedjene i van forme,a kad motor ne radi,auto ne moze krenuti.
Uostalom,zar nije Norveska ispala u 1/4 finalu od nasih,a do tada su zarile i palile,pa i C.Gora se nije proslavila na SP,Danska i Francuska takodje,pa sta,nista,idemo dalje.
Kod nase reprezentacije treba da dodje do smjene generacije,Sanja i Andrea bi trebale ostati dok se ne formira nova ekipa,sa novim trenerom,jer mislim da je i Boskovic dao svoj maksimum.
Ipak,trebamo biti zahvalni ovim djevojkama sto su na proslim EP i SP povratile ugled srpskom zenskom rukometu.
Isto vazi za musku ekipu,smjena generacija je neophodna.
Kolo srece se okrece,ko bi dole,ode gore......

Саша

pre 9 godina

Некада, осамдесетих година, ко се још сећа, наша рукометна репрезентација и у мушкој и у женској конкуренцији, готово редовно је освајала медаље на великим такмичењима. Али то је била нека друга држава у којој си могао да тренираш шта год си хтео потпуно бесплатно па ако си талентован, сва су ти врата отворена... А и рукомет је данас другачији, бржи, оштрији, на моменте толико груб да је на ивици туче. Можда се то народу свиђа, мени НЕ. Некада се играо мекши и лепршавији рукомет и, док си гледао утакмицу, у сваком нападу си само чекао који ће играч (играчица) да изведе неку бравуру, неки маестралан потез. Данас се слави неки рвачки захват у одбрани као да је постигнут гол. Због тога све мање гледам рукомет. А можда народ воли тучу. Нешто не видим да се повећава број гледалаца на рукометним утакмицама, напротив, мислим да их је све мање и да би рукометне организације морале нешто да предузму. Већи број гледалаца привлачи већи број спонзора а то значи више новца, бољи квалитет рукомета и на крају бољи резултати и клубова и репрезентације. Ко данас иде да гледа женски рукомет осим родбине и пријатеља. Мислим да би рукомет у Србији требало укинути, ако то већ није урађено само нико не сме да објави, да се не брукамо - три гола за цело полувреме... ?! Нису девојке криве, једноставно, не сналазимо се ми у савременом рукомету. Црногорке су победиле само зато што су јаче у рвању а Францускиње су још и брже трчале; скок шут, техника, финта, дриблинг - нико ништа није показао. Зато није било ни триста гледалаца а Осјек није толико далеко, до границе са Србијом нема ни тридесет километара. Волео бих да се нешто промени па да уживамо у лепшем рукомету а не да гледамо тучу јер ја то више нећу да гледам.

miss

pre 9 godina

Nhih pljujete, što su sada lošije, a pre par godina, ako to nije bilo u Srbiji ne sećam se dobro, kad su bile u top 3 tad su vam vile najbolje, heroji, sve.. Devojke su pokazale tada svoj kvalitet i dokle mogu, zar moraju svake god da budu u vrhu? Da li je to moguće? Nisu one loše ni malo, i ako loše završe na ovom prvenstvu, pogledajte prošle uspese. Oprošteno im je. A kad igraju oni naši 'fudbaleri' njih opravdavate i kad gube od Jermenije.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Stalno pisem i dobijem minusa da ako hoces nesto da osvojis organizuj prvenstvo. samo zavaravanje.Na URAaaaa pred nasom publikom.Eto nas na mestu koje nam pripada.Nije samo zenska reprezentacija u pitanju vec i muska. Nekada smo bili sila a danas?

mirko

pre 9 godina

Poslednjih godinu dana bio sam ubedjen da je Dule Vujosevic ubedljivo najgori trener u svim sportovima u Srbiji, ali preksinoc i veceras sam se uverio da ima i gorih trenera od njega. Odavno se nismo ovako obrukali, kao sada u prvom poluvremenu ove utakmice. Ako jos veceras nas trener ne podnese ostavku, onda je jasno da je veci debelokozac od nilskog konja.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 10. decembar 2014 18:46)
--------------------------------------------------------
razume se 13. godina je mnogo pa ne moze bilo koja sportska vest da prodje a da komsije ne pljunu po Duletu.

Uzmi Dule 14. titulu

sinbad

pre 9 godina

Naš narod više prati snuker i slične gluposti od rukometa,osim kada se desi neki visok poraz tada se pljuvčne žlezde dobrano naštelaju iako ne verujem da većina zna da nabroji više od 3 igračice,što i nečudi danas se sportske vesti svode na to šta je Nole jeo i pio i na prepucavanja titovih blizanaca,a za ostalo šta ostane,nisam pročitao ni jednu analizu gde se pogrešilo već opšta mesta(domaćinstvo,penzije...),oladite malo i pustite nas da pratimo na miru nekad najtrofejniji sport u ovoj zemlji.

garavi

pre 9 godina

pa sad je sve jasno ko dan.. reprezentativke srbije mogu da pobede nekog samo kod kuće uz malu naklonost sudaca a na strani izvan srbije one su preplašeni mačići na koje vikneš i pobegnu... ovo je reprezentacija, daju 3 gola u poluvremenu? Da je nogomet ne bi bilo puno a u rukometu je ovo bruka nad brukama... sramoćenje se nastavlja

Boza Bogdanovic

pre 9 godina

Poslednjih godinu dana bio sam ubedjen da je Dule Vujosevic ubedljivo najgori trener u svim sportovima u Srbiji, ali preksinoc i veceras sam se uverio da ima i gorih trenera od njega. Odavno se nismo ovako obrukali, kao sada u prvom poluvremenu ove utakmice. Ako jos veceras nas trener ne podnese ostavku, onda je jasno da je veci debelokozac od nilskog konja.
Boza Bogdanovic, Bor

Boza Bogdanovic

pre 9 godina

Mirko me je prozvao kada sam spomenuo Vujosevica. Sest decenija navijam za Partizan, a kao gimnazijalac igrao sam kosarku u Istocnoj ligi Srbije.
Velicina kosarkaskog trenera vidi se u rezultatima ekipe u 1. i 3. cetvrtini. Ako se prouce sve utakmice, videce se da je Dule u preko 70% slucajeva gubio te dve cetvrtine. Na pojedinim utakmicama u prvih 10-ak minuta dali su samo po 4-5 poena. Ko je kriv nego trener za to?
Dalje, svako od igraca, bez obzira na formu, ima svoj dan. Ili fantastican, ili los, a retko prosecan. Trener u profesionalnom sportu je sa svojim igracima po ceo dan. Zasto dozvoljava da neko od njih u 1. poluvremenu promasi 80% trojki, a tek u 2. poluvremenu ubaci u igru igraca, koji pogodi 80% trojki? Dao bi verovatno i vise poena, da ga Dule ne zameni?!
Setimo se Bogdana Bogdanovica. Mnogo smatraju, a i ja medju njima, da je on ubedljivo najveci talenat posle Noleta u nasem sportu u poslednjoj deceniji. Uglavnom je bio rezerva kod Duleta, dok ga Duda nije odveo na Evropsko prvenstvo?! Kasnije je u Partizanu prosecno davao preko 20 poena po utakmici i postao je br.1. u srpskoj kosarci. Dule se posvadjao sa njime, isamarao ga i prebacio u rezervu, cak i po cenu da izgubi te utakmice. Dao mu je vecu minutazu posle nekoliko poraza.
Gospodine Mirko, nije Dule osvojio tolike titule zato sto je izvanredan trener, vec zato sto je imao fantasticne igrace. Sada ih nema.
Koliko utakmica smo izgubili zbog Duletovih tehnickih gresaka?
Boza Bogdanovic, Bor

my way

pre 9 godina

Jesu opet sudije krive?
(???, 10. decembar 2014 21:54)
Nisu, a bilo bi dobro da si umesto sto laprdas nesto od utakmica i odgledao, pa bi video razliku u sudjenju.
Nista, glave gore. Prosto, temelj nase reprezentacije je tandem Lekic-Damnjanovic, a one obe igraju povredjene.

my way

pre 9 godina

@(???, 10. decembar 2014 23:12)

Da ti znas nesto o rukometu znao bi da su njegov sastavni deo i iskljucenja, a pogotovo da se ostri faulovi ne nagradjuju dosudjivanjem prekrsaja u napadu kako je par puta bila nagradjena Crna Gora. Znao bi i da nase devojke nisu umorne i istrosene, vec povredjene i neoporavljene. Takodje, ne bi omalovazavao devojke koje su na zadnja 2 takmicenja bile 4. na Evropskom i 2. na Svetskom prvenstvu, sto vise nego dovoljno govori da su veoma sposobne da igraju kvalitetan savremeni rukomet.

Ratko

pre 9 godina

Jel su to one legende rukometa sto su u Srbiji osvojile srebrne medalje i nacionalne penzije od 43 godine zivota u visini dve prosecne plate + one silne novcane premije? Sta njih briga sto daju po tri gola za poluvreme kada su one obezbedjene ceo zivot, sad mogu i da se opuste pa na neko takmicenje da odu i bez treninga. Bolje gledajte kako cete vi da rmbacite do 65 godina i dobili onu minimalnu penzijcu. Ipak su se one puno odricale i evo sad vidimo plod tog mukotrpnog nacina zivota i masovne treninge. Kako lepo igraju ko prave penzionerke.

mirko

pre 9 godina

nismo ni ocekivali nista drugo..da se igra kod nas bilo bi drugacije ovako isto kao i muske kolege kad smo domacini onda smo medju prve dve-tri a kad smo van zemlje onda nas nema ni medju 10.

to je samo dokaz da nije problem u znanju vec je problem u psihi igraca/igracica

JAGODA

pre 9 godina

MOZEMO DALEKO AKO POPRAVIMO IGRU,JER SE NE UKRSTAMO S'JAKOM GRUPM.SANJA NAJLEPSA SI VOLIM TE LEPOTICE!!!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

kerez

pre 9 godina

Srpska reprezentacija je u protekloj deceniji,od onog čuvenog SP u Hrvatskoj i utakmice sa Austrijom koja je takoreći sahranila ženski rukomet do prvenstava kod nas prethodne dve godine,u medjuvremenu na Evropskim prvenstvima odigrala 15 utakmica i od toga zabeležila 14 poraza a na SP i Olimpijade nismo ni išli,uz konstantne promene trenera i cele ekipe,dakle haos totalni,tako da spočitavati im kako su 4 mesto na prošlom Ep i svetsko srebro posledica isključivo domaćinstva je opšta budalaština,realnost ekipe sa tako lošim backgroundom je da domaći teren iskoristi da uopšte uspe nekoga da pobedi a devojke su igrale finale i polufinale,dakle daleko prevazišle sebe.Po mnogima domaćinstvo automatski znači uspeh pa eto vidimo Hrvatice koje ako danas ne pobede ispadaju već posle drugog kola.Na ovo prvenstvo smo otišli sa 4 naše najbolje igračice koje su sve do jedne rovite,njihove zamene su ipak prosek,tako da ne treba da čude porazi od ekipa od kojih nismo bolji ni kada smo zdravi i kompletni.Što se selektora tiče on je svakako bio dobro rešenje uopšteno za stvaranje ekipe i atmosfere u njoj kada je to bilo potrebno,ali za veće uspehe treba ipak kvalitetniji stručnjak,to se videlo i u finalu prošle godine gde smo izgubili isključivo pogrešnim taktičkim rešenjima kada se lomio rezultat,možda ne bi bilo loše da sad kiksiramo pa da se uz sve počasti zahvalimo Boškoviću i dovedemo nekoga ko će ubrzati igru i ovu ekipu napraviti boljom na duže staze sa akcentom na OI u Riju.

Grobar

pre 9 godina

Grozno. A sutra u medijima biće izjave tipa "povrede nas sasekle,ovo-ono...".Nijedna kontra u dve utakmice??!! Iste su kao kolege im,jaki kući i baš nigde više

HanSolo

pre 9 godina

Kakva bedna sramota.. Ovakav rekord samo mi možemo da postignemo.. 3 gola za poluvreme u rukometu.. To mora biti neki rekord.. Smučio mi se naš tako zvani sport i naše tzv zvezde.. Fuuujjjjj!!

MRKI

pre 9 godina

Ovo je bruka od ekipe, trenera, ekipa nema vodju, nemaju srca, igraju samo da se utakmica završi, šutevi nerezonski, glupa isključenja, loda realizacija igrača više tako da bolje nije moglo.

petar

pre 9 godina

kakva sramota,obrukale su srpski rukomet,treba im oduzeti nacionalna priznanja,da nije bilo sudija i publike u srbiji ne bi prosle prvi krug,trenr je trebo biti smenjen posle sramnog udranaja norvezanke u areni,odavno nisma ovako bio ogorcen na neku sportsku ekipu

iggy sweden

pre 9 godina

MENI JE 47 GODINA A NE PAMTIM DA SAM IKADA GLEDAO UTAKMICU U KOJOJ JE NEKO DAO SAMO TRI GOLA ZA POLUVRIJEME.

SVAKA CAST DJEVOJKE.

dorcol

pre 9 godina

al sam bio pametan ko' pcelica .legnem da spavam ,sto da se nerviram ,kad sam ustao jos 10 min do kraja ,10 razlike ,nasmejah se od muke ,joj zar ih nije bar malo sramota ,i treba da ispadnu ,koga bre mi zavaravamo .

Dalibor

pre 9 godina

"Vise fudbaleri Reala daju golova ,na pojedinim utakmicama za ovo vreme(23 minut)nego nase rukometasice"
Nedeljko Kovinjalo je legenda :-D

savo

pre 9 godina

Pa igramo sa povredjenim Sanjom i Andreom koje su vise od pola ekipe uz njîh vrede jos Cvija i golman, tako da sta se moglo ocekivati.

a

pre 9 godina

Kriv je selektor. Iz ko zna kojih pobuda je forsirao tim da pobedi protiv CG, koja je jaka kao zemlja i svakome ko iole poznaje rukomet je bilo jasno da protiv njih nismo imali sanse. A onda su tako istrosene i psihicki i fizicki, nase naletele na FRA i dozivele debakl. A da je selektor razmisljao logicno, trebao je manje da forsira protiv CG pa da protiv FRA sa potpuno odmornim timom juri pobedu. Ali, neke druge stvari su ocigledno vaznije od sporta.

ultrasrbin

pre 9 godina

Boza Bogdanovic, 10. decembar 2014 21:09

Imam samo nekoliko komentara na tvoj esej:

- Kakve veze KK Partizan i Vujosevic imaju sa rukometom i to zenskim?
- Nisam znao za tu foru sa 1 i 3 cetvrtinom. Mislio sam da se racuna rezultat na kraju?
- Koje je to vrhunske igrace imao Partizan zadnjih 10 godina( ne pominjemo one koje je napravio),a sada ih nema? Definitivno smo slabiji nego prethodnih godina,ali je smesno da pominjes trenera koji je obezbedio F4, uzeo Jadransku nekoliko puta uzastopno,a od domacem prvenstvu da ne govorimo.
-Za Bogdana si se nalupao posto ga Dule jeste davio( ne opravdavam postupak),ali zato sto je umislio da je sam dovoljan( izgubio par utakmica misleci da je Bog). pogledaj kako je Bogdan odigrao posle toga.

Ljuba Moljac

pre 9 godina

Pa sto krah,za mene ovo je ocekivano pa od kad igraju pod zastavom Srbije nisu dobili ni jedan mec van nase granice,gubili su sva tri meca,nadam se da ce izgubiti od Slovakinja jer im ne trebaju jos tri blamaze u drugom krugu,jasno je da kao i muskarci ne mogu nikog da pobede ako nismo domacini.

Saša

pre 9 godina

Saša bošković najveća delitant rukometa šeta pored klupe i samo tapše i mrtav hladan bez neke žustrine da prenese na igračice da malo podvikne da ih trgne sramota na E.prvenstvo krenuo samo sa dva krila po jedno sa obe strane, šta će J.Popović sa svojih 170 tak cm.pored brzih i žustrih odbram.igračica,igra preko krila misaona imenica sa takvim trenerom nema koncepcije igre,odbrana nam dosta šuplja napad komičan kontra ,polu kontra i produženi napad ŠTA JE TO.Većina devojaka igraju u boljim klubovima čak i vrhunskim i znaju da igraju ali trener ih guši,nezna da im kaže šta i kako da igraju ne nalazi ko sa kim se snalazi i razume.Trener posebna priča diletant, neznalica veliki PROMAŠAJ bolje bi vodila ekipu Dragica Đurić.

Mito

pre 9 godina

Mislim da je naš rukomet odavno u krizi i pored dva bljeska na šampionatima održanim u Srbiji. Naši klubovi su u slabom materijalnom položaju. Iole kvalitetniji igrači odlaze u inostranstvo. Mnogi od njih igraju za druge reprezentacije (koliko samo naših igračica je otišlo da igra za Crnu Goru zbog boljih uslova, a mislim da ih ima i u drugim reprezentacijama, a ima toga i kod muškaraca). Trenutno nema ozbiljnih trenerskih imena, koji bi organizovali tu reprezentaciju koja igra sporo, neinventivno, staromodno (tri gola za celo poluvreme, bez i jedne kontre). Ako smo znali da su igračice povređene, trebalo je uigravati mlađe, pa i ako ispadnemo stvorili smo uslove za sledeća takmićenja. Ovako stručni štab ima alibi, a rezultat je deprimirajući.

???

pre 9 godina

@Sasa
Pa zbog te nekadasnje elegancije je i promenjen nacin igre. Danas, umesto da pustis da ti protivnik daje atraktivne golove, ti ga lepo polomis u odbrani.
Nista cudno, Francuzi su takvom odbranom osvojili sve sto se moze osvojiti.
U zenskom rukometu je Crna Gora uspela da srusi Norvesku zahvaljujuci mocnoj odbrani.
Nas problem je sto mi i dalje igramo nesto sto vise ne prolazi u modernom rukometu.
A sto se popularnosti tice, popularan je rukomet i u Srbiji, idi pogledaj na netu koliko je gledalaca bilo u Areni kad se kod nas igralo.
I nisu promene karakteristicne samo za rukomet. Danasnji fudbal je potpuno drugaciji od onog od pre 20-30 godina. Danas je odbrana surova, nema vise elegantne, brze igre, vezni red je osnovni deo tima,samo jos mi to nismo shvatili, pa jos uvek preskacemo sredinu terena.

Xxx7

pre 9 godina

Ooo boze sta je ovo?! Nasi bekovi sem Lekic i Sanje, zajedno sa trenerom svi napolje! U Beogradu prosle godine imali smo srece da su andrea i sanja bile u nenormalnoj formi pa se nedostatak ostalih igracica nije video, ali evo obe su povredjene a mi ne mozemo da damo go. Tuga, za svetskog vicesampiona! Boskovicu vreme je da ides!

Da

pre 9 godina

Ovako cete za koju godinu i kosarkase i Djokovica da pljujete kada nekad ne budu odigrali kako ovaj ovako "veliki i sposoban" narod ocekuje. Zapamtite

Ivan NK

pre 9 godina

Jasno je da su djevojke odigrale lose, prvo poluvrijeme katastrofalno, ali ne treba sad na njih svaljivati drvlje i kamenje.
Koliko se u Srbiji ulaze u rukomet, one su jos i odlicne.
Veci je budzet podgoricke Buducnosti, nego svih klubova u srpskoj ligi zajedno.
Takodje, povrede Lekic, Damnjanovic, Tomasevic, Cvijic, odlazak Jelene Eric i Cece Ognjenovic su dodatno oslabile nasu reprezentaciju.
Ipak, ne zaboravljamo uspjehe sa proteklog SP i EP-hvala i srecno protiv Slovacke!!!

raso

pre 9 godina

A Boskovic posle utakmice izjavljuje da on "preuzima krivicu", i da se sprema za Rio, tj sprema neko levo krilo, i desno krilo, ima neke nove igracice u vidu..A jos nije ni kvalifikacije za SP u Danskoj prosao koje se igraju u junu, a sa tog prvenstva prvih 5 ide u Rio..A pitanje je dal cemo se upste plasirati na SP u Danskoj, a covek kupio karte za Rio..I to jos spremio nova krila, nove igracice, samo jos da polete..Covek nema obraz, umesto da se pokupi posle ovog fijaska, on...Nemam reci..

zeljko

pre 9 godina

Sve razumem,i da nece i da je protivnik bolji i svasta nesto ali ovako jadnu igru nikada razumeti necu. Ako ne zelite da igrate,recite,ako ne mozete,recite. "Ko sme,taj moze......." davno rece Vojvoda Živojin Mišic....

Damir

pre 9 godina

Dobro reče komentator - očaj nad očajem. Ne pamtim kad je neko dao 3 gola za poluvrijeme,pa čak i kad igraju egzotične zemlje,ako još ima takvih u rukometu.

Sasa

pre 9 godina

Ovo je stvarno jadno,podseca me na nase fudbalere protiv danske,prosto mi dodhe da razmisljam jel su one i kad odigrali neki mec,ne mogu jedno dodavanje normalno da urade

***spartak***

pre 9 godina

Мени није јасно због чега ми Срби толико волимо рукомет. Мени је жао ових девојака, криво што мушкарци неће играти на СП, али будимо реални наш је рукомет у расулу. Сви на Балкану имају један добар клуб и у мушкој и у женској конкуренцији, све њихове репрезентације играју модеран рукомет, а ми смо све јаднији. Наша мушка репрезентација је домаћинска, а једини квалитетан рукомет био је виђен када је на клупи седео најбољи тренер ове године и освајач ЛШ са Фленсбургом Врањеш, док поштено говорећи женкса репрезентација ништа не би освојила да последња два велика такмичења нису била одржана у Србији. Ја и даље навијам за њих, волим Србију, али ако се не промени приступ, не промени начин игре и не повећа већ пропали и дискутабилни национални понос свих нас, па и спортиста, ван наших дворана, терена, пливалишта ми ћемо бити топовска храна свим иоле озбиљним селекцијама.

dusan

pre 9 godina

gledam rukomet ceo zivot i nikada nisam video da neki tim ovako igra...ovo je sramota prvo za same igracice pa onda i selektora.imamo sigurno najdominantnijeg pivota na svetu(cvija),nijednom nije primila loptu,nisu ni pokusale da je proigraju. sigurno necu sebi prirediti jos jedno mucenje tako da cu na poluvremenu ugasiti tv..o lekickoj i damjanovickoj ne bih trosio reci,ostalim se nema sta zameriti jer su to sve ili prosecne ili ispodprosecne igracice! samo da dodam da nisam hejter ali i sutra cemo imati velikih problema sa slovackom mada nam taj mec i ne znaci nista jer s ovakvom igrom je bolje vratiti se kuci.

???

pre 9 godina

@my way
Da ti naucis nesto o rukometu, umesto sto lupetas, znao bi sta je rukomet danas. Snazna i agresivna odbrana je neophodna za dobar rezultat. E sad, to sto neznalice podrzavaju ovakav rukomet kakav igraju nase, a koji je izasao iz mode jos pre 15-20 godina, to je i razlog sto i dalje za svaki poraz manji od 5 razlike krivimo sudije, publiku, masone itd.
A kad je poraz ovako ubedljiv, kao veceras, onda mozemo da kukamo kako su nase "umorne i istrosene", nisu imale srece itd.
Idi sad komentarisi fudbal i pisi kako cemo sigurno osvojiti EP, jer nam tim vredi XXX miliona dolara. Pusti taktiku, ona ni u fudbalu nije vazna.

Саша

pre 9 godina

Бићу слободан да одговорим колеги коментатору који се потписао са ,,???''. Драги колега, из целог твог излагања (у два коментара) који је био на моменте и увредљив за мене, успео сам да разаберем да се у неким стварима ти и ја ипак слажемо: рукомет (фудбал, кошарка...) се заиста променио само што се мени те промене не допадају а теби се допадају (или можда грешим). За разлику од рукомета, у фудбалу и кошарци се води рачуна да се превелика агресивност и грубости у одбрани не претворе у тучу а то се постиже сталним кориговањем правила, анализама суђења у судијским организацијама итд. а све у циљу задржавања атрактивности и лепршавости саме игре. У свом коментару сам навео да се можда народу допада да гледа тучу али сам исто тако рекао да ја то нећу да гледам. Нарочито ми смета када играчи (и играчице) прослављају свој старт над противничким играчем којег су оборили на патос, као да су постигли гол, а то раде и наше репрезентативке и репрезентативци (што ми се посебно не допада). То није фер-плеј. То је моје мишљење које имам право да изнесем али то не значи да сам незналица. Моје знање о рукометној игри можда није велико, иако сам тих осамдесетих година играо рукомет као клинац и репрезентовао своју школу на општинском турниру и, без лажне скромности, био један од најбољих играча и стрелаца (ако те занима играо сам левог бека и освојили смо прво место на турниру), само што сам се окренуо неким другим спортовима (рекао сам да је то тада било много лакше) у којима сам био успешнији али сам и даље волео рукомет и спорт уопште те сматрам да сам имао право да изнесем своје мишљење без бојазни да ће због тога неко да ме вређа. Колега коментатору ,,???'', сматрам да би било добро за тебе да научиш да поштујеш туђе мишљење чак и ако се са њим не слажеш а то се зове толеранција. Она (толеранција) ће ти помоћи у комуникацији са другим људима и твоје мишљење ће се више уважавати а то је ваљда најважније. Иначе, опраштам ти увреде, чиними се да си млађи од мене па ћу ти то одбити на младост у нади да ћеш постати бољи коментатор (толерантнији).

???

pre 9 godina

@my way
Moderna odbrana u rukometu igra se na ivici faula. Jasno se zna gde je granica. A zna se i sta je faul u napadu. E sad, to sto tebi vise odgovara da pricas o sudijama i povredama, umesto da shvatis istinu, to je vec druga stvar.
Da smo nocas izgubili npr. 4 razlike opet bi se pricalo o sudijama...
Pogledaj kakva ce biti utakmica izmedju CG i FRA. Pa da vidis kako ce i jedne i druge da biju u odbrani, e to je vrhunski rukomet.
Pa Hrvati su u svakom mecu protiv Francuza ( muski rukomet) dobijali takve batine da su se prakticno navikli na to, jer to je rukomet danas.
Kad smo mi izgubili od FRA 99% komentatora je kukalo kako Francuzi igraju grubo i kako su sudije krive :)
Sto se povreda tice, sve to stoji, ali nece biti da je Lekicka koja daje 6 golova protiv CG u 2 poluvremenu bas tako povredjena. Povrede su uvek lepo dodju kao izgovor.
Reprezentacija Srbije je osvojila jednu medalju i to u sred Beograda. Da bi imala kontinuitet uspeha morala bi da promeni nacin igre. Isto se odnosi i na muskace. Bez jake odbrane, agresivne igre na ivici iskljucenja, danas je nemoguce biti u svetskom vrhu.

this is the end

pre 9 godina

Ima li iko pametan u rukometnom savezu pa da otera ovog diletanta Boškovića, pa taj godinama uništava ženski rukomet! Čovek nema pojma, amater, a kad amater ima strategiju onda imamo ovakvu amatersku igru rukometašica. Pa gde su ti naši rukometni znalci, ovakvi amateri uništavaju sve u ovoj državi čega god se dohvate, kroz politiku, ekenomiju i sport, a da o kulturi i ne govorim. Pa ove rukometašice nemaju nikakvu strategiju igre, a ovaj amater Bošković samo maše rukama, čovek ne zna da bekne! Katastrofa!

Danilo

pre 9 godina

@ILIJA,zabrojao si se :-) Bruka,nema sta! A i gledati prenos sa Kovinjalom je "uzivancija" :-). Sreca sto Crnogorke nisu imale svoj dan,pa je relativno tesno bilo rezultatski,inace bi prosli kao i sa Francuskom. Nama u timu jedino funkcionise Tomasevicka.

mrsimud

pre 9 godina

Prvih 10 minuta jedan gol... bez brige ovim tempom pogodicemo sest puta.
(Ilija, 10. decembar 2014 18:15)

Poluvreme 3 gola. Izgleda da ne odstupamo od tog tempa! :-D

Divos

pre 9 godina

Дефинитивно лош дан наших, све се лоше поклопило, ту и нема потребе за неким мудровањем. Добро, сада ваља вратити емотивно девојке, колико је то већ могуће, и покушати победити Словачку, те некако изборити пролаз у 2.круг.
Биће сигурно тешко, наше Српкиње очекује јако тежак меч са Словакињама. Нека се боре, одиграју најбоље што умеју, да ли ће бити довољно за успех, видећемо.али свакако ваља подржати наше девојке.

Dovla

pre 9 godina

Los ulazak u utakmicu,lose skeniran protivnik,igra na nivou pocetnika i u fazi napada i u odbrani,selektor ocajno odradio svoj posao,itd. Zakljucak-super smo prosli. Zar je moguce da ona mala Radivojevic mora da pokazuje drugim,nazovi,igracicama kako se krece igrac u odbrani. Vidim hvalite Cvijic,samo ne znam zasto. Devojka je ocigledni prosek,ne zna da se izbori za prostor. Nek pogleda kako to radi Rajovic. Najgore u reprezentaciji je da povredjena Lekic igra mnogo bolje od svih. Tesko ce i protiv Slovakinja sa ovakvom igrom

bea

pre 9 godina

Nabedjeni treneru po kumovskoj liniji nemaš ti pojma, nikad nisi ni imao! Devojke igraju same na sopstveni kvalitet. Ko ih vodi dobro su i igrale!

panteroid

pre 9 godina

Bozo,kako si? Jesi gledao utakmicu....mislim rukometnu,znas ono sa dva gola i obelezenim sestercem i devetercem? Tu nema Duleta. Ako ga sanjas onda tebi stvarno nema pomoci.

kralj ibi

pre 9 godina

Molim OKS i Ministarstvo sporta da ubuduce preraspodelu para prave po rezultatima, znaci vaterpolo kosarka rvanje streljastvo atletika i to je to nikom vise nu paru jednu

b

pre 9 godina

Trener je katastrofa, bolje rečeno nema ga. Igraju loše, nepovezano, sporo i bez hemije. Lekić igra 1 na 3 i naravno jede batine.. Kada imaju igrača više (u dva navrata x2 minuta) ne da ne naprave poziciju za šut nego još i prime 2,3 gola.. Krila odsečena, kontre ne postoje..Menjajte trenera, ne danas nego prekjuče.

ma stvarno

pre 9 godina

Ovaj rezultat koji je trenutan je zbog ocigledne neuigranosti tima.Dakle, ako su bile povredjene,Andrea,Cvija,Sanja i Kristina pravi covece drugu postavu ,uigravaj ,a ne da nam se ovo desava.Ovo je licilo na parodiju sa onako bacenim loptama,bez samopouzdanja...Jadna igra...Makar da izgubimo sa normalnim rezultatom,jer ja u cuda ne verujem!

smdrg

pre 9 godina

Ovo je nevidjeno...gde je ona ekipa koju smo do sad gledali? Ja ne mogu da verujem. A broj golova na poluvremenu necu ni da komentarisem...

nn

pre 9 godina

Rukomet je najnesavrseniji kolektivni sport - kao takav ima mnogo "rupa u zakonu" i sportski inteligentnije ekipe (i igracice) tu uvek bolje plivaju. Ovo poluvreme nema veze sa tehnikom i obucenoscu igracica, iskljucivo je vezano za pamet - odnosno glupost. Primile su cetiri iz penala, cetiri iz kontre, dva iz odbitka uz silne popijene batine, a bez kontre, penala i gola sa krila i sa katastrofalnom selekcijom suta. Mislim da su ova tri gola rekord nad rekordima i bar ce uci u istoriju.

PATRIOTA

pre 9 godina

Katarina Tomašević i Sanja Rajović su jedine zaslužile prolaznu ocenu.Šanse protiv Slovačke su minimalne pošto su slovakinje namučile Francusku.Ja bih izveo ovu početnu postavu protiv Slovačke:Tomašević,Nišavić(34 god a pošto se Ognjenović oprostila dali je moguće da nemamo nijedno mlađe levo krilo)Stoiljković,Liščević,Popović,Krpež(ni ona nema zamenu)Rajović.Lekić može možda jedno poluvreme,jer je povređena,Damjanović ni toliko a Cvija zbog povrede igra loše a i sve odbrane se fokusiraju na nju dok je Rajović danas imala 4/4.Srce na teren pa da vas gledamo u drugoj fazi što je maksimum ove genaracije.(imamo jedno 4 sa EP i jedno srebro sa SP)za ovu generaciju nije loše,barem su bolje od fudbalera,pošto se redovn0 plasiraju na EP.Napred Srbija!!!!!!!

Plavi Zmaj

pre 9 godina

Da sad ne idemo u detaljnije analize. Zanima me samo zašto većina naših igračica sa 6 metara i ne pokušava da uputi udarac od poda. Da li je moguće da mi gotovo teže dajemo golove sa 6 nego sa 9 metara? Bošković je danas totalno pogubio konce.

Nenad

pre 9 godina

Svako sebi daje za pravo da pise, a rukometnu loptu video samo na tv-u ili leci neke svoke komplekse kao onaj Boza Bogdanovic,zalutao covek, eto da nesto lupi.
Devojke du jako dobre u svakom pogledu i sigurno su u vrhu svetskog rukometa, to sto su dobile coveka koji ne zna rukomet, sigurno nisu krive. Slicna stvar kao u muskom rukometu, izblamiracemo i Perica koji je bio odlican rukometas, ali je vec pokazao da je veoma daleko od ozbiljnog selektora.

bea

pre 9 godina

Samo tri gola za jedno poluvreme? Pa to je sramota. Loša atmosfera, devojke nisu spremne, bez volje , polovicna ekipa, nema krila, nema akcije, trener dvorska luda! Sastav ekipe se bira po liniji ko je čiji!

Rio =pusta zelja

pre 9 godina

Skolski kako protiv Srbije.Zatvoriti Lekic i Damjanovic ,cvrsto na Cvijic i to je to.Nema nikakve mudrosti jer KRILA U SRBIJI NE POSTOJE.OVAJ MEC CE BITI PRIMER KAKO PROTIV SRBIJE.

nex

pre 9 godina

Au,brate,pa ovoliko lose. Oboriste negativan rekord,garant. Tri gola,aman.
Lepo je biti vice-prvak sveta,al kad to opravdas,onda to stvarno i jesi. Ovakvom igrom probajte bar da se ne obrukate protiv Slovakinja,pa kuci polako.
Ovo je sramota za gledanje,a kamoli da igras.
A ne zaboravite da ste bile na srpskom Olimpu,na terasi skupstine. Ne skrnavite to

Pedja

pre 9 godina

Ajde da razumem da nismo najbolji, pa gubimo itd. ali ne moramo bas da se brukamo. Kako je moguce da neko nije u stanju da da vise od 3 gola na poluvremenu? Neki fudbalski timovi daju vise golova na poluvremenu od ovog.

Msl :)

pre 9 godina

Nije stvar u igracicama, sustina je u selektoru. Na domacem terenu publika diriguje i nosi ekipu, a na neutralnom/gostujucem trener. On ne poznaje sustinski rukomet, forsira spor pozicioni napad, a jedina igracica koja moze to da poveze Andrea je ocigledno jos povredjena. Potpun takticki promasaj uigravanja ekipe, koji dovodi do motivacionog kraha. Glavu gore sada je rez. u drugom planu, ali dugorocno gledano Srbiji je potreban stranac za selektora zato sto je struka u Srbiji devastirana.

dejan

pre 9 godina

upravo sam se vratio iz dvorane Gradski vrt

bio sam na zapadnoj tribini i u jednom trenutku su svi ponižavajuće govorili o Srbiji, Cvijićka je u startu dala pet lopti i dobili smo lake golove.A o broju tri ( mislim da je Krpež) ne treba trošiti komentar.Ja sam imao osećaj da ta devojka spava na terenu, bez volje, neće da se vrati kada protivnik krene u kontru, a gol ne može dati nikako.Ja ne mogu da verujem da mi nemamo bolje desno krilo ( bolje bez njega igrati).Ova je bruka i sramota nacionalnog tima.Da ste mogli čuti samo komentare na njenu igru, ponašanje kao i celog tima.U jednom trenutku je bila velika sramota
Crnogorke kakva krila imaju i ove naše to je nebo i zemlja.
U petak je nova utakmica i treba dobiti Slovačku koje nisu isto nikakve( Crnogorke su vodile 23:10 pa su izmenile celu prvu postavu)
pozdrav iz Vukovara i napred Srbija

Zanina

pre 9 godina

Koliko god ovi porazi bole, to je ipak realnost našeg ženskog rukometa. Bez obzira na ozljede, Crnogorke i Francuskinje su mnogo kvalitetnije od nas. Treba spasiti obraz i pobijediti barem Slovačku, mada će i to biti teško. Ako se zanemari EP i SP koje je odigrano kod nas, ženski rukomet već jedno desetljeće ide stranputicom. Bojana Popović je pokušala da nas podigne dovodjenjem legendarne Anje Anderson za trenericu, ali joj RSS nije želio nakon isteka suradnje produljiti ugovor i mnoge igračice više nisu željele igrati za Srbiju što je joj više produbilo krizu. Mislim da treba naći trenera stranca i pokušati s mladim igračicama nešto napraviti.

Djole

pre 9 godina

Nekada su se na pripreme pozivali zdravi sportisti i ukoliko se na istim povrede menjani su opet zdravim . Da li se mozda to pravilo promenilo pa zdravi ostaku kod kuce a povredjeni krecu na takmicenja ? Razlozi im ne piju vodu .

branko

pre 9 godina

Оптимизам је позитивна особина ако се заснива на нечем реалном. Пред ово првенство није било ни једне реалне чињенице која би се могла сматрати основом за оптимизам. Нисам хтео то да пишем пре почетка мада је то морало бити јасно свакоме ко се бар мало разуме у рукомет и ко бар мало познаје ову екипу. А оне су ипак помињале полуфинале па чак и медаљу! Неозбиљно! И са здравим и спремним Лекићевом и Дамјановићевом ова екипа никад није показала неки озбиљан квалитет сем на домаћем терену. Не верујем ни да ће победити Словачку , мада бих волео да се преварим. Нема у томе ничег страшног. То је реалност. Они који ту реалност не виде опет ће се надати, нервирати и разочаравати. И ја сам био међу њима али одавно већ нисам, баш као ни кад је у питању мушка рукометна репрезентација. Били смо светска рукометна и понадали смо се (у 'Чаиру' и у Арени'') да то постајемо опет. Ни говора!

tamara

pre 9 godina

Naša igra se svodi na 3,4 najbolje rukometašice zato ništa i ne funkcioiše.Kada ne igraju Sanja,Kaća i Andrea ne igra ni Srbija. Tužno je što Lekićeva poveređena i BEZ IJEDNOG TRENINGA igra bolje od većine rukometašica . Selektor igru zasniva na povređenim igračicama, i već planira Olimpijske igre . Same devojke daju izjave da ih je sramota a on nalazi opravdanja i razloge(prvo treba da ih traži u sebi). ZAkasnele izmene i neiskorišćena 2 tajmauta. Devojke zaslužuju boljeg trenera i čoveka koji će ih voditi ,a ne da one vode njega - tajmaut na utakmici sa Crnom Gorom, Andrea ispravlja Boškovića i smišlja nam akcije!

my way

pre 9 godina

(???, 11. decembar 2014 02:25)
Da, zna se granica u ostroj igri i zna se sta je faul u napadu, a nista od toga protiv Crne Gore nije postovano, za razliku od ove utakmice i to nema veze sa tim kolika je razlika, isto bi bilo i da smo pobedili Crnogorke. Ti uzivaj u svojih 5 minuta zbog ovih, realno sasvim ocekivanih poraza imajuci u vidu zdravstvenu situaciju u ekipi. Nadam se da ih nakon ovog EP koje su svi koji prate rukomet objektivno otpisali pre pocetka, sa mozda sportskom nadom u podvig, vise neces docekati.