Tenis 64

Subota, 30.05.2015.

17:28

Nadal diže formu, Sok preslišao Ćorića

Devetostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal nastavio je sa odličnim igrama i ove sezone u Parizu.

Nadal diže formu, Sok preslišao Æoriæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Дејан

pre 9 godina

Надал игра стегнуто, већи притисак ће бити на њему, Надал може много да изгуби а Ноле може много више да добије. Очекујем победу Нолета, полуфинале са Марејем, биће тврдо. Очекујем победу Нолета и финале са Нишикоријем. И наравно, победу Нолета. :)

rafa

pre 9 godina

Maja, 30. maj 2015 22:39
Upamticemo ali ako ne bude tako, onda se javi ponovo i priznaj da nemas veze sa tenisom..Iskreno , nemam nista protiv Novaka,navijam za nadala od kad je stupio na scenu, ali zbog ovakvih komentara , broj Rafinih obozavalaca se sve vise povecava,onako iz inata..A ti mora da se osecas mocno dok kuckas ove baljezgarije..

Svete

pre 9 godina

Gospodine Tutiki, ne uzimaš obzir da su greške Kuznetsova izforsirane. Nadal igra bolje od Djokovica za sada na turniru.
(Oskar, 30. maj 2015 20:49)


A da li je Nadal povrijedjen ??

Ili ce to zavisiti od ishoda turnira ?

Naravno da igra bolje, pa on je ovaj turnir cekao 11 i po meseci i za njega se pripremao, kako bilo ko moze da igra bolje od njega na ovom turniru ?

mihajlo

pre 9 godina

Kod Novaka ce dve stvari biti vazne za pobedu protiv Nadala. Prva, mora da ima visok procenat ubacenih prvih servisa, znaci da bude siguran u svojim servis gemovima, i druga, mora da skracuje poene na mrezi, nije bitno toliko da odigra kvalitetne voleje koliko je bitan tajming izlaska na mrezu...ako to sprovede onda je pobeda zagarantovana. I ritern naravno se podrazumeva, ako tu omane nema nista od titule....IDEMO NOLEEEEE!!!!!

merdo vrbas

pre 9 godina

Auu, sad se Novak uplasio. Jedno je pobediti Kuznezowa, druga noleta. Nole nema za sad pravog protivnika. Vi koji ste protiv noleta, mozete malo da se nervirate zasto je to tako.

Mihajlo

pre 9 godina

Za sredu je prognoza super, ali je petak haos!!! http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-pariz/eta2/11/768039/4/meteogram

krajisnik

pre 9 godina

hrvat@
pa tad su se javljali Bornini fanovi,a sad kontra.Novak se dokazao kao veliki covjek,a Borna ako pokaze ljudske kvalitete kao Nole,volice ga i ovdje.Aufiderzen

zoran

pre 9 godina

nije mi jasno sto potencirate tog corica? 46. na listi nista nije uradio i naverovatnije nece. koliko u svetu ima takvih pa niko ih i nespominje. pa Viktor je 33. a niko ga ne spominje

Maja

pre 9 godina

Nemam nikakvu dilemu ili strepnju da li će Nole dobiti Nadala. Hoće, bez većih problema u tri seta, ali sa većim nivoom igre nego što je igrao u dosadašnjem delu turnira. Jednostavno to je trenutni omer snaga, toga je svestan i Nole i Nadal. Nema potrebe praviti tenziju jer je zaista i nema, to se vidi i po njima dvojici.
Malo veći problem će biti Marej, ali neće uspeti da parira Novaku do kraja. Finale će biti jedno od nezanimljivijih GS finala, ko god bude na drugoj strani. Novak konačno osvaja RG. Upamtite ovaj post.

Biber

pre 9 godina

Da je danas momak iz Rusije imao vise petlje Rafa bi se lose proveo.
Ne znam kako je to danasnjom igrom Rafa nesto npredovao.
Los prvi servis,podosta neiznudjenih gtesaka....sve u svemu nista posebno.

Jana

pre 9 godina

Danix, nije ovo klasicno dizanje forme, vidi se da je Nadal u losoj formi, ali on ovo malo zna mnogo da dobro da iskoristi u svoju korist, njemu ovo sluzi kao zagrevanje, kao psihicko dizanje forme, pobedjuje, hvata zalet, hvata tu glad za titulom, provodi vremena na sljaci i prilagodjava se. Ne idem ja njemu uz dlaku, ali znam da njega nikad ne treba otpisati. Videla sam vise puta kako se igraju te psihicke igrice, posebno on, kao niije u formi, trazi formu, pokusava da dize formu i odjednom sve zivo stize, sve zivo pogadja u u milimetar. Samo mi ostaje da vidim taj najavljen duel, pa da vidim sta ce biti. Naravno da bih volela da ga Nole pocisti zajedno sa sljakom i svim tim njegovim drpanjem ruku kojekude.

pera

pre 9 godina

Nadal je Nadal, konacno!
Ali ne zato sto je pobedio ovog anonimusa, nego na nacin pobede.
Odigrao je sa 20% snage, i mec je vise delovao kao trening za Nadala, nego sto je bio mec.
Preciznost je ponovo tu, kretanje takodje, a kad bude trebao da igra protiv jaceg samo ce podici nivo zalaganja i to je to.
Definitivno ova pariska sljaka deluje vrlo pozitivno na njega.
Pre pocetka sam bio pesimista, ali sad sam i vise nego siguran da ukoliko uzme makar jedan od prva dva seta protiv Novaka dobija i mec.

Чигирибаубау

pre 9 godina

Па не знам,она шпанска баба Ванга и није толико добро играо колико је Кузњецов грешио.Само полако,кад буде налетео на неког,ко ће му поруши флашице и окрене ритуал(буља,нос,уво)!,биће ћаос рафос патос!!!

stefan

pre 9 godina

Tipicno primitivni komentari sa uvodnom recenicom pocepace ga nole kao svinja masan dzak itd.. Nadal je odigrao solidno,onoliko koliko je bilo potrebno, i dalje igra sa povecom dozom(ne) samopouzdanja i pritiska. Slazem se da na bekend riternu moraju biti dublje lopte ali i to je u vecem delu bolje nego u madridu i rimu.. Svi govorite vec 5 godina kako ga nole trese , uzima rg itd aa to jos nikad da dodje,a ako se i desi nije smak sveta jer niko vecno nije pobedjivao. Novak je favorit vec nekoliko godina pa sta smo videli na slemovima? zato nepricajte svasta jer sve je potpuno otvoreno. Da objasnim jos zbog cega imaju vecina peotiv rafe veliki beoj neiz.gresaka pa ih je to kao kostalo,zato sto svoju jedinu sansu vide u vinerima jer kad se razvije poen svima padaju sanse. Uzivajte jer mnogo kopija novaka, bejbija federera ima,ali nema kopija top spin forhenda i Kralja SLjake!

zex

pre 9 godina

Sve dok Nole ne pobedi sebe i Nadala za mene je Nadal favorit na RG,iskreno jedino se tu plasim za Novaka samo zbog tradicije i moranja sve ostalo je na Novakovoj strani,Nole je jednostavno najbolji od svih i samo da mentalno izdrzi bice sve ok,ako izgubi bice vremena za taj RG u buduce,steta sto Nadal nema nekog tezeg rivala,neznam kakav ce mu problem napraviti Sok,videcemo.

mirko kojotovski

pre 9 godina

oduvace ga Nole.Bas onoliko koliko je razlika izmedju prvog i sedmog tenisera sveta.Bice to u tri seta lagana pobeda.Necete biti svesni koja ce to demonstracija sile biti.Nole je do sada malo jace trenirao a onda ce da ga otrese ko slinu od patos.Bice to vamos tamos patos

dorcol

pre 9 godina

polako zec je jos u sumi ,novak prvo treba da prodje gaskea ,sto se tice nadala bio u formi ili ne bice cupavo ,a opet sto se tice ovog malog iz hr ,pisu gluposti da je bio umoran ,od cega ,imao je dan pauze ,ima 18 god ,pa i posle troickog sam je govorio da je umoran ,alo to je jedan mec ,mali je prenaduvan .tacka.

Oskar

pre 9 godina

@@@(Milan, 30. maj 2015 18:53)

Gospodine Tutiki, ne uzimaš obzir da su greške Kuznetsova izforsirane. Nadal igra bolje od Djokovica za sada na turniru.

Dimitrije

pre 9 godina

Ni dva gema nisu odigrana, a sa Rafe lije znoj.O kosi koja se proredila, ritualu....Ako u svemu ovome nema tajni (to jest dopinga) ja mu cestitam na fanatizmu sa kojim se odnosi prema tenisu i na svemu sto je osvojio do sada.Ostace u istoriji sporta medju nekoliko najvecih ili drugi Amstrong.

Realno, Rafa osvaja ovo bez većih problema...

pre 9 godina

Krajnje naložen Nadal i u zoni, videlo se to jasno već danas. Želi da osvoji ovaj GS više neg' išta!

danix

pre 9 godina

Ma,o kakvom podizanju Rafine forme se ovdje prica?Danas je igrao sa 120-tim igracem svijeta,skoro rekreativcem Kuznjecovom.
I nista posebno nisam vidio u Rafinoj igri,prvi servis los,prijem niakakav,loptu vraca na pola terena a Kuznjecov ih zabija u mrezu.Da je neko malo jaci od Kuznjecova bio danas na drugoj strani mreze druga prica bi bila.
Zato mislim da ce ga Nole otresti k'o doberman macku.Jedino da ga sile neciste "posebno" ne pripreme za mec protiv Novaka pa da trci kao navijen.

Aleksandar I

pre 9 godina

(iVamos Kingo, 30. maj 2015 17:49)

Evo da ti kazem iz mog slucaja, ja sam voleo da gledam i RF i RN, voleo sam da obojica uzmu sva 4 GS, ali za Novaka navijam, i ne od 2011 vec jedno 5 godina ranije...I dan danas u svakom sportu imam neke simpatije prema nekom klubu ili nekom igracu, ali da navijam za nekog ne ide...

batman

pre 9 godina

Kako da ne ,isprasio je 120 na svetu koji je onako preplasen prva 2 seta samo gledao. Nadal nije onaj stari,to se i danas videlo,fali mu snage ,vec posle drugog seta se videlo da "gubi dah" . Mislim da je Novak u puno boljoj formi a pogotovo fizickoj kondiciji,tako da ne vidim nikoga ko moze da ga pobedi na RG. Sacekat cemo nedelju da potvrdi ono sto svi znaju da je Nole najbolji na svetu.

zarko

pre 9 godina

Nadal pokazuje da je fizički spreman i da se vratio u formu posle povrede.
Nole ako prođe Gaskea u direktnom obračunu sa Nadalom može da napravi taj istoriski iskorak u belom sportu eventualnom pobedom,u suprotnom veliki korak unazad i teško bi se oporavio.Mislim da Nole ima nešto veće šanse da trijufuje ovog puta.

Milan

pre 9 godina

Hmmm, statistika mu je prilicno slaba (Nadalu). Los procenat ubacenog prvog servisa, i losa realizacija istog, ispod 60% oboje. Los odnos direktnih poena i neiznudjenih gresaka. Dobra iskoriscenost drugog servisa. Dva dozvoljena brejka. Da mu je sa druge strane bio iole bolji server i riterner, ne znam kako bi se proveo. Novakove brojke su mnogo impresivnije, i to protiv, barem danas, mnogo boljeg tenisera. Statistika sva cetiri igraca govori koliko je Novakov mec bio kvalitetniji. No o tom po tom, cekamo medjusobni duel.

ja

pre 9 godina

Kingo nemas blage veze, navijam za Novaka od 2006 god.nikad za Nadala ili placljivka, mada je po meni Nadal najbolji svih vremena ali su povrede ucilile svoje, nadam se da ce Nole konacno i ovo da osvoji.

nlp

pre 9 godina

@Nebojsa
Ne lupetaj ti, on je uz takvu statistiku pocistio protivnika sa terena,mnogo lakse nego Djokovic bilo kojeg svog rivala. Dosado jedna,sad ti nije umoran neko ko je pre 2 dana igrao 5 setova a znao si da lupetas tuda kako je Novak umoran mesec dana posle AO.

miki7878

pre 9 godina

Rafa osvaja Roland Garros 2015 !
Nemoj neko pogresno da me shvati ali ja za Rafu navijam od 2007 kad jos Novak nije bio ni priblizno popularan kao sad. Priznajte i vi da ste bodrili Nadala i Federera do 2011 kad je Novak pukao sezonu... Ubedjem sam da 90% navijaca Noleta na teritoriji Sirbistana je do pre 4 godine bilo za Fedexa i Rafu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (iVamos Kingo, 30. maj 2015 17:49)

A sto se ti svima njima kao pravdas? Svi smo mi Rafa Nadal. Napred majstore!!

Deki

pre 9 godina

Nikad nisam navijao za Nadala, za Federera jesam. Ne volim ni u čemu više anaga, manje tehnika. Isti slučaj sa Lebronom Džejsom u NBA. Obojica su veliki sportisti današnjece, ali će za mene samo ostati na tome, ništa više.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Odgledala ceo mec i ja zaista ne vidim nista spektakularno. A ni sama ne znam koliko sam Rafinih meceva odgledala. Servis i dalje nista specijalno. Kuznjecov je van top 100. Decko nema ni snage da se nosi sa Rafom. Znam da u cetvrtfinalu nece biti lako, ali ne toliko zbog Rafine igre, koliko zbog pritiska koji ce Novak osecati. Sigurna sam da ce mec biti u cetiri ili pet setova, iskljucivo zbog Novakove treme koja ce ga sigurno stici u nekom delu meca.

tenisač

pre 9 godina

Nadal je odigrao dosta loše danas, a razlog ubedljive pobede je katastrofalno loš protivnik.
Ovi što hvale Nadala nadam se da neće promeniti priču o dobrom Nadalu šampionu kada ga Nole dobije, tipa dobio ga jer ovaj nije u formi, imao povredu itd.

Deki

pre 9 godina

Novak 6:4 6:4 6:4 za manje od 2 sata Nadal 6:1 6:3 6:2 preko 2 sata sa 100 i nekim na svetu uz 2 izgubljena gema na svoj servis.
To je vama podizanje forme?

Beobrad

pre 9 godina

Dize igru Nadal, ocekivano, ali Sok bi mogao ozbiljno da ga namuci!
Bice Sok repriza Smiceka sa AO !
Opasan mec u najavi, Djokovic-Nadal, tacan rez. 3:1 !

BG

pre 9 godina

Rafa sve bolji i bolji.Blizu 90 winera u prva 3 meca ukupno sta znaci igra jako agresivno.Neki kazu Rafa nista posebno,rekao bih da igra jako dobro.Danas napravio dosta pogresaka,ali svesno je danas testirao forhand i bekend na slabijem protivniku.Igrao je agresivnije nego inace i zato je bilo i vise pogresaka.Kad je Rus zagrizao krajem 2. i pocetkom 3.seta i Rafa se digao i primirio ga.Uostalom smesno je reci da covek koji u prva 3 kola nije bio ni blizu gubitka seta ne igra dobro.Nije imao nista lakse protivnike od Novaka i Rogera.Silina Rafine snage ce biti vidjena i cetvrtfinalu.

Jana

pre 9 godina

Sto neko rece dole, pa da je igrao sa nekim iole jacim teniserom, a ne detetom, rekla bih, koji je tako zgrceno stajao na terenu i samo je falilo da stane na osnovnu liniju i da kaze Rafi da cepa lopte slobodno... Razumem, verovatno je i mlad i nema dovoljno iskustva. Da je neko ko ima vise iskustva, godina igranja, pa ne verujem da bi Nadal izasao kao pobednik.

No, ovo njemu i jeste u jednu ruku dizanje forme u smislu- ima vise sati igre, pa makar mu ovo doslo kao malo jaci trening, ali ipak se uhodava, i ujedno dize mu samopouzdanje, ma koliko protivnik bio lak zalogaj za njega, Rafi ovo na psihickoj bazi godi.

A rekla bih da se i Nadal mucio da dodje do gemova. Videla sam i par gresaka (nisam stigla sve da ispratim, pocinje ispitni rok). Da je bio neko sa vise iskustva, znao bi da iskoristi svaku Nadalovu gresku. Ali da ovo imponuje Rafi, da ga dize, bodri, o da. I to je ono cega se ja plasim. Bas, bas plasim...

goran

pre 9 godina

Mnogo ste podigli ovog Bornu u poslednje vreme, decko ima talenat ima sve potrebne udarce da se umesa u sam vrh tenisa to mislim niko ne spori, ali nema ono sto je mnogo bitno u tenisu a pogotovu za sam vrh o kome masta a to je fizicka sprema, mnogi kazu mlad je a kako to moze biti izgovor ? pa on bas naprotiv u ovim godinama treba da puca od kondicije, i svojom svezinom i mladoscu je trebao da samelje Robreda u proslom kolu koji je veteran i na zalasku je karijere a na kraju ga je jedva pobedio gde su cak i nijanse odlucivale u petom setu...Setite se svi Noleta tamo do 2011-te svi su govorili da je veliki talenat i da je steta sto fizicki ne moze da podnese konstatno igranje ali onda je usledio obrt ,Novak je lepo angazovao strucnjake da utvrde zbog cega se silno zamara i na kraju je od igraca koji je predavao meceve zbog iscrpljenosti stigao do toga da sada njegovi protivnici padaju od umora jer nemaju snage da se nose sa njegovom fizickom izdrzljivoscu ...tako da Borna je za sada samo losa kopija Novaka,morace jos mnogo da se najede pasulja da bi svoj talenat izbrusio do kraja

Mikii

pre 9 godina

Nadal ne igra ni za 1 jedini procenat bolje nego cele sezone. Sve sem rutinskih 3:0, eventualno 3:1 za Djokovica, znacilo bi da ljubimac botova ima gadan problem u glavi.

Dželena

pre 9 godina

Bravo, Nadal! Dokazuj da još uvek igraš impresivno! Mnogi govore kako si u poslednje vreme loš i da ti je karijera na samom kraju, pokaži koliko nisu u pravu! :-)

MK

pre 9 godina

Da li ste vi uopste gledali mec? Dize formu? Da je igrao protiv nekog boljeg tenisera glat bi izgubio danas. Mora on to mnogo bolje ako hoce Novaka da pobedi. Ali sto se mene tice moze i dalje ovako da igra haha

iVamos Kingo

pre 9 godina

Rafa osvaja Roland Garros 2015 !
Nemoj neko pogresno da me shvati ali ja za Rafu navijam od 2007 kad jos Novak nije bio ni priblizno popularan kao sad. Priznajte i vi da ste bodrili Nadala i Federera do 2011 kad je Novak pukao sezonu... Ubedjem sam da 90% navijaca Noleta na teritoriji Sirbistana je do pre 4 godine bilo za Fedexa i Rafu.

milwood

pre 9 godina

Gledao sam 2. set . Kuznjecov je igrao odlicno , malo gresio , odolevao Rafi a ipak je Rafa rutinski osvojio set. Ocigledno je da Rafa salje lopte sve dublje i blize linijama , zbog toga toliko i gresaka . Ocekujem da ce forhend proraditi bas kad treba . Takodje , servis mora biti bolji . Samo tako moze da dobije Djokovica .

REALan

pre 9 godina

E ,sada pocinje zabava.Nadal se evidentno vratio blizu svog najboljeg tenisa,a do Dokovica bi trebao biti na toj razini za dramatican mec.Bit ce zabavno :)

Pero

pre 9 godina

Kuznjecov imao odličnu taktiku?! Ako ju je i imao, odlično ju je sakrio. Koliko sam ja video, samo je preplašeno šetao po terenu i prebacivao lopticu bez bilo kakve konkretne ideje.

Nebojša

pre 9 godina

Nisam mogao da gledam meč ali po statistici sve samo ne briljantno 57% osvojenih poena na prvi servis po jedan as i dupla imao je trideset vinera ali je ispratio to sa 25 grešaka dva puta je dozvolio brejk solidno ništa posebno protiv slabog protivnika.

Što se tiče Ćorica ne može da se vadi na umor imao je više
od 40 sati pauze skoro cela dva dana pa je svejedno glatko izgubio druga stvar bi bila da je gusto izgubio posle velike borbe onda bi moglo da se priča o umoru ovako ne jer je poočišćen.

MK

pre 9 godina

Da li ste vi uopste gledali mec? Dize formu? Da je igrao protiv nekog boljeg tenisera glat bi izgubio danas. Mora on to mnogo bolje ako hoce Novaka da pobedi. Ali sto se mene tice moze i dalje ovako da igra haha

Nebojša

pre 9 godina

Nisam mogao da gledam meč ali po statistici sve samo ne briljantno 57% osvojenih poena na prvi servis po jedan as i dupla imao je trideset vinera ali je ispratio to sa 25 grešaka dva puta je dozvolio brejk solidno ništa posebno protiv slabog protivnika.

Što se tiče Ćorica ne može da se vadi na umor imao je više
od 40 sati pauze skoro cela dva dana pa je svejedno glatko izgubio druga stvar bi bila da je gusto izgubio posle velike borbe onda bi moglo da se priča o umoru ovako ne jer je poočišćen.

Pero

pre 9 godina

Kuznjecov imao odličnu taktiku?! Ako ju je i imao, odlično ju je sakrio. Koliko sam ja video, samo je preplašeno šetao po terenu i prebacivao lopticu bez bilo kakve konkretne ideje.

ja

pre 9 godina

Kingo nemas blage veze, navijam za Novaka od 2006 god.nikad za Nadala ili placljivka, mada je po meni Nadal najbolji svih vremena ali su povrede ucilile svoje, nadam se da ce Nole konacno i ovo da osvoji.

Deki

pre 9 godina

Nikad nisam navijao za Nadala, za Federera jesam. Ne volim ni u čemu više anaga, manje tehnika. Isti slučaj sa Lebronom Džejsom u NBA. Obojica su veliki sportisti današnjece, ali će za mene samo ostati na tome, ništa više.

Deki

pre 9 godina

Novak 6:4 6:4 6:4 za manje od 2 sata Nadal 6:1 6:3 6:2 preko 2 sata sa 100 i nekim na svetu uz 2 izgubljena gema na svoj servis.
To je vama podizanje forme?

Jana

pre 9 godina

Danix, nije ovo klasicno dizanje forme, vidi se da je Nadal u losoj formi, ali on ovo malo zna mnogo da dobro da iskoristi u svoju korist, njemu ovo sluzi kao zagrevanje, kao psihicko dizanje forme, pobedjuje, hvata zalet, hvata tu glad za titulom, provodi vremena na sljaci i prilagodjava se. Ne idem ja njemu uz dlaku, ali znam da njega nikad ne treba otpisati. Videla sam vise puta kako se igraju te psihicke igrice, posebno on, kao niije u formi, trazi formu, pokusava da dize formu i odjednom sve zivo stize, sve zivo pogadja u u milimetar. Samo mi ostaje da vidim taj najavljen duel, pa da vidim sta ce biti. Naravno da bih volela da ga Nole pocisti zajedno sa sljakom i svim tim njegovim drpanjem ruku kojekude.

REALan

pre 9 godina

E ,sada pocinje zabava.Nadal se evidentno vratio blizu svog najboljeg tenisa,a do Dokovica bi trebao biti na toj razini za dramatican mec.Bit ce zabavno :)

Maja

pre 9 godina

Nemam nikakvu dilemu ili strepnju da li će Nole dobiti Nadala. Hoće, bez većih problema u tri seta, ali sa većim nivoom igre nego što je igrao u dosadašnjem delu turnira. Jednostavno to je trenutni omer snaga, toga je svestan i Nole i Nadal. Nema potrebe praviti tenziju jer je zaista i nema, to se vidi i po njima dvojici.
Malo veći problem će biti Marej, ali neće uspeti da parira Novaku do kraja. Finale će biti jedno od nezanimljivijih GS finala, ko god bude na drugoj strani. Novak konačno osvaja RG. Upamtite ovaj post.

iVamos Kingo

pre 9 godina

Rafa osvaja Roland Garros 2015 !
Nemoj neko pogresno da me shvati ali ja za Rafu navijam od 2007 kad jos Novak nije bio ni priblizno popularan kao sad. Priznajte i vi da ste bodrili Nadala i Federera do 2011 kad je Novak pukao sezonu... Ubedjem sam da 90% navijaca Noleta na teritoriji Sirbistana je do pre 4 godine bilo za Fedexa i Rafu.

batman

pre 9 godina

Kako da ne ,isprasio je 120 na svetu koji je onako preplasen prva 2 seta samo gledao. Nadal nije onaj stari,to se i danas videlo,fali mu snage ,vec posle drugog seta se videlo da "gubi dah" . Mislim da je Novak u puno boljoj formi a pogotovo fizickoj kondiciji,tako da ne vidim nikoga ko moze da ga pobedi na RG. Sacekat cemo nedelju da potvrdi ono sto svi znaju da je Nole najbolji na svetu.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Odgledala ceo mec i ja zaista ne vidim nista spektakularno. A ni sama ne znam koliko sam Rafinih meceva odgledala. Servis i dalje nista specijalno. Kuznjecov je van top 100. Decko nema ni snage da se nosi sa Rafom. Znam da u cetvrtfinalu nece biti lako, ali ne toliko zbog Rafine igre, koliko zbog pritiska koji ce Novak osecati. Sigurna sam da ce mec biti u cetiri ili pet setova, iskljucivo zbog Novakove treme koja ce ga sigurno stici u nekom delu meca.

tenisač

pre 9 godina

Nadal je odigrao dosta loše danas, a razlog ubedljive pobede je katastrofalno loš protivnik.
Ovi što hvale Nadala nadam se da neće promeniti priču o dobrom Nadalu šampionu kada ga Nole dobije, tipa dobio ga jer ovaj nije u formi, imao povredu itd.

miki7878

pre 9 godina

Rafa osvaja Roland Garros 2015 !
Nemoj neko pogresno da me shvati ali ja za Rafu navijam od 2007 kad jos Novak nije bio ni priblizno popularan kao sad. Priznajte i vi da ste bodrili Nadala i Federera do 2011 kad je Novak pukao sezonu... Ubedjem sam da 90% navijaca Noleta na teritoriji Sirbistana je do pre 4 godine bilo za Fedexa i Rafu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (iVamos Kingo, 30. maj 2015 17:49)

A sto se ti svima njima kao pravdas? Svi smo mi Rafa Nadal. Napred majstore!!

danix

pre 9 godina

Ma,o kakvom podizanju Rafine forme se ovdje prica?Danas je igrao sa 120-tim igracem svijeta,skoro rekreativcem Kuznjecovom.
I nista posebno nisam vidio u Rafinoj igri,prvi servis los,prijem niakakav,loptu vraca na pola terena a Kuznjecov ih zabija u mrezu.Da je neko malo jaci od Kuznjecova bio danas na drugoj strani mreze druga prica bi bila.
Zato mislim da ce ga Nole otresti k'o doberman macku.Jedino da ga sile neciste "posebno" ne pripreme za mec protiv Novaka pa da trci kao navijen.

goran

pre 9 godina

Mnogo ste podigli ovog Bornu u poslednje vreme, decko ima talenat ima sve potrebne udarce da se umesa u sam vrh tenisa to mislim niko ne spori, ali nema ono sto je mnogo bitno u tenisu a pogotovu za sam vrh o kome masta a to je fizicka sprema, mnogi kazu mlad je a kako to moze biti izgovor ? pa on bas naprotiv u ovim godinama treba da puca od kondicije, i svojom svezinom i mladoscu je trebao da samelje Robreda u proslom kolu koji je veteran i na zalasku je karijere a na kraju ga je jedva pobedio gde su cak i nijanse odlucivale u petom setu...Setite se svi Noleta tamo do 2011-te svi su govorili da je veliki talenat i da je steta sto fizicki ne moze da podnese konstatno igranje ali onda je usledio obrt ,Novak je lepo angazovao strucnjake da utvrde zbog cega se silno zamara i na kraju je od igraca koji je predavao meceve zbog iscrpljenosti stigao do toga da sada njegovi protivnici padaju od umora jer nemaju snage da se nose sa njegovom fizickom izdrzljivoscu ...tako da Borna je za sada samo losa kopija Novaka,morace jos mnogo da se najede pasulja da bi svoj talenat izbrusio do kraja

mirko kojotovski

pre 9 godina

oduvace ga Nole.Bas onoliko koliko je razlika izmedju prvog i sedmog tenisera sveta.Bice to u tri seta lagana pobeda.Necete biti svesni koja ce to demonstracija sile biti.Nole je do sada malo jace trenirao a onda ce da ga otrese ko slinu od patos.Bice to vamos tamos patos

Чигирибаубау

pre 9 godina

Па не знам,она шпанска баба Ванга и није толико добро играо колико је Кузњецов грешио.Само полако,кад буде налетео на неког,ко ће му поруши флашице и окрене ритуал(буља,нос,уво)!,биће ћаос рафос патос!!!

Dimitrije

pre 9 godina

Ni dva gema nisu odigrana, a sa Rafe lije znoj.O kosi koja se proredila, ritualu....Ako u svemu ovome nema tajni (to jest dopinga) ja mu cestitam na fanatizmu sa kojim se odnosi prema tenisu i na svemu sto je osvojio do sada.Ostace u istoriji sporta medju nekoliko najvecih ili drugi Amstrong.

Milan

pre 9 godina

Hmmm, statistika mu je prilicno slaba (Nadalu). Los procenat ubacenog prvog servisa, i losa realizacija istog, ispod 60% oboje. Los odnos direktnih poena i neiznudjenih gresaka. Dobra iskoriscenost drugog servisa. Dva dozvoljena brejka. Da mu je sa druge strane bio iole bolji server i riterner, ne znam kako bi se proveo. Novakove brojke su mnogo impresivnije, i to protiv, barem danas, mnogo boljeg tenisera. Statistika sva cetiri igraca govori koliko je Novakov mec bio kvalitetniji. No o tom po tom, cekamo medjusobni duel.

krajisnik

pre 9 godina

hrvat@
pa tad su se javljali Bornini fanovi,a sad kontra.Novak se dokazao kao veliki covjek,a Borna ako pokaze ljudske kvalitete kao Nole,volice ga i ovdje.Aufiderzen

Dželena

pre 9 godina

Bravo, Nadal! Dokazuj da još uvek igraš impresivno! Mnogi govore kako si u poslednje vreme loš i da ti je karijera na samom kraju, pokaži koliko nisu u pravu! :-)

Aleksandar I

pre 9 godina

(iVamos Kingo, 30. maj 2015 17:49)

Evo da ti kazem iz mog slucaja, ja sam voleo da gledam i RF i RN, voleo sam da obojica uzmu sva 4 GS, ali za Novaka navijam, i ne od 2011 vec jedno 5 godina ranije...I dan danas u svakom sportu imam neke simpatije prema nekom klubu ili nekom igracu, ali da navijam za nekog ne ide...

milwood

pre 9 godina

Gledao sam 2. set . Kuznjecov je igrao odlicno , malo gresio , odolevao Rafi a ipak je Rafa rutinski osvojio set. Ocigledno je da Rafa salje lopte sve dublje i blize linijama , zbog toga toliko i gresaka . Ocekujem da ce forhend proraditi bas kad treba . Takodje , servis mora biti bolji . Samo tako moze da dobije Djokovica .

dorcol

pre 9 godina

polako zec je jos u sumi ,novak prvo treba da prodje gaskea ,sto se tice nadala bio u formi ili ne bice cupavo ,a opet sto se tice ovog malog iz hr ,pisu gluposti da je bio umoran ,od cega ,imao je dan pauze ,ima 18 god ,pa i posle troickog sam je govorio da je umoran ,alo to je jedan mec ,mali je prenaduvan .tacka.

Beobrad

pre 9 godina

Dize igru Nadal, ocekivano, ali Sok bi mogao ozbiljno da ga namuci!
Bice Sok repriza Smiceka sa AO !
Opasan mec u najavi, Djokovic-Nadal, tacan rez. 3:1 !

merdo vrbas

pre 9 godina

Auu, sad se Novak uplasio. Jedno je pobediti Kuznezowa, druga noleta. Nole nema za sad pravog protivnika. Vi koji ste protiv noleta, mozete malo da se nervirate zasto je to tako.

Biber

pre 9 godina

Da je danas momak iz Rusije imao vise petlje Rafa bi se lose proveo.
Ne znam kako je to danasnjom igrom Rafa nesto npredovao.
Los prvi servis,podosta neiznudjenih gtesaka....sve u svemu nista posebno.

stefan

pre 9 godina

Tipicno primitivni komentari sa uvodnom recenicom pocepace ga nole kao svinja masan dzak itd.. Nadal je odigrao solidno,onoliko koliko je bilo potrebno, i dalje igra sa povecom dozom(ne) samopouzdanja i pritiska. Slazem se da na bekend riternu moraju biti dublje lopte ali i to je u vecem delu bolje nego u madridu i rimu.. Svi govorite vec 5 godina kako ga nole trese , uzima rg itd aa to jos nikad da dodje,a ako se i desi nije smak sveta jer niko vecno nije pobedjivao. Novak je favorit vec nekoliko godina pa sta smo videli na slemovima? zato nepricajte svasta jer sve je potpuno otvoreno. Da objasnim jos zbog cega imaju vecina peotiv rafe veliki beoj neiz.gresaka pa ih je to kao kostalo,zato sto svoju jedinu sansu vide u vinerima jer kad se razvije poen svima padaju sanse. Uzivajte jer mnogo kopija novaka, bejbija federera ima,ali nema kopija top spin forhenda i Kralja SLjake!

Svete

pre 9 godina

Gospodine Tutiki, ne uzimaš obzir da su greške Kuznetsova izforsirane. Nadal igra bolje od Djokovica za sada na turniru.
(Oskar, 30. maj 2015 20:49)


A da li je Nadal povrijedjen ??

Ili ce to zavisiti od ishoda turnira ?

Naravno da igra bolje, pa on je ovaj turnir cekao 11 i po meseci i za njega se pripremao, kako bilo ko moze da igra bolje od njega na ovom turniru ?

zarko

pre 9 godina

Nadal pokazuje da je fizički spreman i da se vratio u formu posle povrede.
Nole ako prođe Gaskea u direktnom obračunu sa Nadalom može da napravi taj istoriski iskorak u belom sportu eventualnom pobedom,u suprotnom veliki korak unazad i teško bi se oporavio.Mislim da Nole ima nešto veće šanse da trijufuje ovog puta.

zex

pre 9 godina

Sve dok Nole ne pobedi sebe i Nadala za mene je Nadal favorit na RG,iskreno jedino se tu plasim za Novaka samo zbog tradicije i moranja sve ostalo je na Novakovoj strani,Nole je jednostavno najbolji od svih i samo da mentalno izdrzi bice sve ok,ako izgubi bice vremena za taj RG u buduce,steta sto Nadal nema nekog tezeg rivala,neznam kakav ce mu problem napraviti Sok,videcemo.

zoran

pre 9 godina

nije mi jasno sto potencirate tog corica? 46. na listi nista nije uradio i naverovatnije nece. koliko u svetu ima takvih pa niko ih i nespominje. pa Viktor je 33. a niko ga ne spominje

pera

pre 9 godina

Nadal je Nadal, konacno!
Ali ne zato sto je pobedio ovog anonimusa, nego na nacin pobede.
Odigrao je sa 20% snage, i mec je vise delovao kao trening za Nadala, nego sto je bio mec.
Preciznost je ponovo tu, kretanje takodje, a kad bude trebao da igra protiv jaceg samo ce podici nivo zalaganja i to je to.
Definitivno ova pariska sljaka deluje vrlo pozitivno na njega.
Pre pocetka sam bio pesimista, ali sad sam i vise nego siguran da ukoliko uzme makar jedan od prva dva seta protiv Novaka dobija i mec.

Realno, Rafa osvaja ovo bez većih problema...

pre 9 godina

Krajnje naložen Nadal i u zoni, videlo se to jasno već danas. Želi da osvoji ovaj GS više neg' išta!

rafa

pre 9 godina

Maja, 30. maj 2015 22:39
Upamticemo ali ako ne bude tako, onda se javi ponovo i priznaj da nemas veze sa tenisom..Iskreno , nemam nista protiv Novaka,navijam za nadala od kad je stupio na scenu, ali zbog ovakvih komentara , broj Rafinih obozavalaca se sve vise povecava,onako iz inata..A ti mora da se osecas mocno dok kuckas ove baljezgarije..

Jana

pre 9 godina

Sto neko rece dole, pa da je igrao sa nekim iole jacim teniserom, a ne detetom, rekla bih, koji je tako zgrceno stajao na terenu i samo je falilo da stane na osnovnu liniju i da kaze Rafi da cepa lopte slobodno... Razumem, verovatno je i mlad i nema dovoljno iskustva. Da je neko ko ima vise iskustva, godina igranja, pa ne verujem da bi Nadal izasao kao pobednik.

No, ovo njemu i jeste u jednu ruku dizanje forme u smislu- ima vise sati igre, pa makar mu ovo doslo kao malo jaci trening, ali ipak se uhodava, i ujedno dize mu samopouzdanje, ma koliko protivnik bio lak zalogaj za njega, Rafi ovo na psihickoj bazi godi.

A rekla bih da se i Nadal mucio da dodje do gemova. Videla sam i par gresaka (nisam stigla sve da ispratim, pocinje ispitni rok). Da je bio neko sa vise iskustva, znao bi da iskoristi svaku Nadalovu gresku. Ali da ovo imponuje Rafi, da ga dize, bodri, o da. I to je ono cega se ja plasim. Bas, bas plasim...

mihajlo

pre 9 godina

Kod Novaka ce dve stvari biti vazne za pobedu protiv Nadala. Prva, mora da ima visok procenat ubacenih prvih servisa, znaci da bude siguran u svojim servis gemovima, i druga, mora da skracuje poene na mrezi, nije bitno toliko da odigra kvalitetne voleje koliko je bitan tajming izlaska na mrezu...ako to sprovede onda je pobeda zagarantovana. I ritern naravno se podrazumeva, ako tu omane nema nista od titule....IDEMO NOLEEEEE!!!!!

Mikii

pre 9 godina

Nadal ne igra ni za 1 jedini procenat bolje nego cele sezone. Sve sem rutinskih 3:0, eventualno 3:1 za Djokovica, znacilo bi da ljubimac botova ima gadan problem u glavi.

BG

pre 9 godina

Rafa sve bolji i bolji.Blizu 90 winera u prva 3 meca ukupno sta znaci igra jako agresivno.Neki kazu Rafa nista posebno,rekao bih da igra jako dobro.Danas napravio dosta pogresaka,ali svesno je danas testirao forhand i bekend na slabijem protivniku.Igrao je agresivnije nego inace i zato je bilo i vise pogresaka.Kad je Rus zagrizao krajem 2. i pocetkom 3.seta i Rafa se digao i primirio ga.Uostalom smesno je reci da covek koji u prva 3 kola nije bio ni blizu gubitka seta ne igra dobro.Nije imao nista lakse protivnike od Novaka i Rogera.Silina Rafine snage ce biti vidjena i cetvrtfinalu.

Oskar

pre 9 godina

@@@(Milan, 30. maj 2015 18:53)

Gospodine Tutiki, ne uzimaš obzir da su greške Kuznetsova izforsirane. Nadal igra bolje od Djokovica za sada na turniru.

nlp

pre 9 godina

@Nebojsa
Ne lupetaj ti, on je uz takvu statistiku pocistio protivnika sa terena,mnogo lakse nego Djokovic bilo kojeg svog rivala. Dosado jedna,sad ti nije umoran neko ko je pre 2 dana igrao 5 setova a znao si da lupetas tuda kako je Novak umoran mesec dana posle AO.

Дејан

pre 9 godina

Надал игра стегнуто, већи притисак ће бити на њему, Надал може много да изгуби а Ноле може много више да добије. Очекујем победу Нолета, полуфинале са Марејем, биће тврдо. Очекујем победу Нолета и финале са Нишикоријем. И наравно, победу Нолета. :)

Mihajlo

pre 9 godina

Za sredu je prognoza super, ali je petak haos!!! http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-pariz/eta2/11/768039/4/meteogram

iVamos Kingo

pre 9 godina

Rafa osvaja Roland Garros 2015 !
Nemoj neko pogresno da me shvati ali ja za Rafu navijam od 2007 kad jos Novak nije bio ni priblizno popularan kao sad. Priznajte i vi da ste bodrili Nadala i Federera do 2011 kad je Novak pukao sezonu... Ubedjem sam da 90% navijaca Noleta na teritoriji Sirbistana je do pre 4 godine bilo za Fedexa i Rafu.

miki7878

pre 9 godina

Rafa osvaja Roland Garros 2015 !
Nemoj neko pogresno da me shvati ali ja za Rafu navijam od 2007 kad jos Novak nije bio ni priblizno popularan kao sad. Priznajte i vi da ste bodrili Nadala i Federera do 2011 kad je Novak pukao sezonu... Ubedjem sam da 90% navijaca Noleta na teritoriji Sirbistana je do pre 4 godine bilo za Fedexa i Rafu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (iVamos Kingo, 30. maj 2015 17:49)

A sto se ti svima njima kao pravdas? Svi smo mi Rafa Nadal. Napred majstore!!

Dželena

pre 9 godina

Bravo, Nadal! Dokazuj da još uvek igraš impresivno! Mnogi govore kako si u poslednje vreme loš i da ti je karijera na samom kraju, pokaži koliko nisu u pravu! :-)

milwood

pre 9 godina

Gledao sam 2. set . Kuznjecov je igrao odlicno , malo gresio , odolevao Rafi a ipak je Rafa rutinski osvojio set. Ocigledno je da Rafa salje lopte sve dublje i blize linijama , zbog toga toliko i gresaka . Ocekujem da ce forhend proraditi bas kad treba . Takodje , servis mora biti bolji . Samo tako moze da dobije Djokovica .

rafa

pre 9 godina

Maja, 30. maj 2015 22:39
Upamticemo ali ako ne bude tako, onda se javi ponovo i priznaj da nemas veze sa tenisom..Iskreno , nemam nista protiv Novaka,navijam za nadala od kad je stupio na scenu, ali zbog ovakvih komentara , broj Rafinih obozavalaca se sve vise povecava,onako iz inata..A ti mora da se osecas mocno dok kuckas ove baljezgarije..

pera

pre 9 godina

Nadal je Nadal, konacno!
Ali ne zato sto je pobedio ovog anonimusa, nego na nacin pobede.
Odigrao je sa 20% snage, i mec je vise delovao kao trening za Nadala, nego sto je bio mec.
Preciznost je ponovo tu, kretanje takodje, a kad bude trebao da igra protiv jaceg samo ce podici nivo zalaganja i to je to.
Definitivno ova pariska sljaka deluje vrlo pozitivno na njega.
Pre pocetka sam bio pesimista, ali sad sam i vise nego siguran da ukoliko uzme makar jedan od prva dva seta protiv Novaka dobija i mec.

MK

pre 9 godina

Da li ste vi uopste gledali mec? Dize formu? Da je igrao protiv nekog boljeg tenisera glat bi izgubio danas. Mora on to mnogo bolje ako hoce Novaka da pobedi. Ali sto se mene tice moze i dalje ovako da igra haha

Realno, Rafa osvaja ovo bez većih problema...

pre 9 godina

Krajnje naložen Nadal i u zoni, videlo se to jasno već danas. Želi da osvoji ovaj GS više neg' išta!

nlp

pre 9 godina

@Nebojsa
Ne lupetaj ti, on je uz takvu statistiku pocistio protivnika sa terena,mnogo lakse nego Djokovic bilo kojeg svog rivala. Dosado jedna,sad ti nije umoran neko ko je pre 2 dana igrao 5 setova a znao si da lupetas tuda kako je Novak umoran mesec dana posle AO.

BG

pre 9 godina

Rafa sve bolji i bolji.Blizu 90 winera u prva 3 meca ukupno sta znaci igra jako agresivno.Neki kazu Rafa nista posebno,rekao bih da igra jako dobro.Danas napravio dosta pogresaka,ali svesno je danas testirao forhand i bekend na slabijem protivniku.Igrao je agresivnije nego inace i zato je bilo i vise pogresaka.Kad je Rus zagrizao krajem 2. i pocetkom 3.seta i Rafa se digao i primirio ga.Uostalom smesno je reci da covek koji u prva 3 kola nije bio ni blizu gubitka seta ne igra dobro.Nije imao nista lakse protivnike od Novaka i Rogera.Silina Rafine snage ce biti vidjena i cetvrtfinalu.

Oskar

pre 9 godina

@@@(Milan, 30. maj 2015 18:53)

Gospodine Tutiki, ne uzimaš obzir da su greške Kuznetsova izforsirane. Nadal igra bolje od Djokovica za sada na turniru.

stefan

pre 9 godina

Tipicno primitivni komentari sa uvodnom recenicom pocepace ga nole kao svinja masan dzak itd.. Nadal je odigrao solidno,onoliko koliko je bilo potrebno, i dalje igra sa povecom dozom(ne) samopouzdanja i pritiska. Slazem se da na bekend riternu moraju biti dublje lopte ali i to je u vecem delu bolje nego u madridu i rimu.. Svi govorite vec 5 godina kako ga nole trese , uzima rg itd aa to jos nikad da dodje,a ako se i desi nije smak sveta jer niko vecno nije pobedjivao. Novak je favorit vec nekoliko godina pa sta smo videli na slemovima? zato nepricajte svasta jer sve je potpuno otvoreno. Da objasnim jos zbog cega imaju vecina peotiv rafe veliki beoj neiz.gresaka pa ih je to kao kostalo,zato sto svoju jedinu sansu vide u vinerima jer kad se razvije poen svima padaju sanse. Uzivajte jer mnogo kopija novaka, bejbija federera ima,ali nema kopija top spin forhenda i Kralja SLjake!

Maja

pre 9 godina

Nemam nikakvu dilemu ili strepnju da li će Nole dobiti Nadala. Hoće, bez većih problema u tri seta, ali sa većim nivoom igre nego što je igrao u dosadašnjem delu turnira. Jednostavno to je trenutni omer snaga, toga je svestan i Nole i Nadal. Nema potrebe praviti tenziju jer je zaista i nema, to se vidi i po njima dvojici.
Malo veći problem će biti Marej, ali neće uspeti da parira Novaku do kraja. Finale će biti jedno od nezanimljivijih GS finala, ko god bude na drugoj strani. Novak konačno osvaja RG. Upamtite ovaj post.

Deki

pre 9 godina

Nikad nisam navijao za Nadala, za Federera jesam. Ne volim ni u čemu više anaga, manje tehnika. Isti slučaj sa Lebronom Džejsom u NBA. Obojica su veliki sportisti današnjece, ali će za mene samo ostati na tome, ništa više.

REALan

pre 9 godina

E ,sada pocinje zabava.Nadal se evidentno vratio blizu svog najboljeg tenisa,a do Dokovica bi trebao biti na toj razini za dramatican mec.Bit ce zabavno :)

Mikii

pre 9 godina

Nadal ne igra ni za 1 jedini procenat bolje nego cele sezone. Sve sem rutinskih 3:0, eventualno 3:1 za Djokovica, znacilo bi da ljubimac botova ima gadan problem u glavi.

ja

pre 9 godina

Kingo nemas blage veze, navijam za Novaka od 2006 god.nikad za Nadala ili placljivka, mada je po meni Nadal najbolji svih vremena ali su povrede ucilile svoje, nadam se da ce Nole konacno i ovo da osvoji.

mirko kojotovski

pre 9 godina

oduvace ga Nole.Bas onoliko koliko je razlika izmedju prvog i sedmog tenisera sveta.Bice to u tri seta lagana pobeda.Necete biti svesni koja ce to demonstracija sile biti.Nole je do sada malo jace trenirao a onda ce da ga otrese ko slinu od patos.Bice to vamos tamos patos

zoran

pre 9 godina

nije mi jasno sto potencirate tog corica? 46. na listi nista nije uradio i naverovatnije nece. koliko u svetu ima takvih pa niko ih i nespominje. pa Viktor je 33. a niko ga ne spominje

Deki

pre 9 godina

Novak 6:4 6:4 6:4 za manje od 2 sata Nadal 6:1 6:3 6:2 preko 2 sata sa 100 i nekim na svetu uz 2 izgubljena gema na svoj servis.
To je vama podizanje forme?

Dimitrije

pre 9 godina

Ni dva gema nisu odigrana, a sa Rafe lije znoj.O kosi koja se proredila, ritualu....Ako u svemu ovome nema tajni (to jest dopinga) ja mu cestitam na fanatizmu sa kojim se odnosi prema tenisu i na svemu sto je osvojio do sada.Ostace u istoriji sporta medju nekoliko najvecih ili drugi Amstrong.

danix

pre 9 godina

Ma,o kakvom podizanju Rafine forme se ovdje prica?Danas je igrao sa 120-tim igracem svijeta,skoro rekreativcem Kuznjecovom.
I nista posebno nisam vidio u Rafinoj igri,prvi servis los,prijem niakakav,loptu vraca na pola terena a Kuznjecov ih zabija u mrezu.Da je neko malo jaci od Kuznjecova bio danas na drugoj strani mreze druga prica bi bila.
Zato mislim da ce ga Nole otresti k'o doberman macku.Jedino da ga sile neciste "posebno" ne pripreme za mec protiv Novaka pa da trci kao navijen.

Nebojša

pre 9 godina

Nisam mogao da gledam meč ali po statistici sve samo ne briljantno 57% osvojenih poena na prvi servis po jedan as i dupla imao je trideset vinera ali je ispratio to sa 25 grešaka dva puta je dozvolio brejk solidno ništa posebno protiv slabog protivnika.

Što se tiče Ćorica ne može da se vadi na umor imao je više
od 40 sati pauze skoro cela dva dana pa je svejedno glatko izgubio druga stvar bi bila da je gusto izgubio posle velike borbe onda bi moglo da se priča o umoru ovako ne jer je poočišćen.

Svete

pre 9 godina

Gospodine Tutiki, ne uzimaš obzir da su greške Kuznetsova izforsirane. Nadal igra bolje od Djokovica za sada na turniru.
(Oskar, 30. maj 2015 20:49)


A da li je Nadal povrijedjen ??

Ili ce to zavisiti od ishoda turnira ?

Naravno da igra bolje, pa on je ovaj turnir cekao 11 i po meseci i za njega se pripremao, kako bilo ko moze da igra bolje od njega na ovom turniru ?

Beobrad

pre 9 godina

Dize igru Nadal, ocekivano, ali Sok bi mogao ozbiljno da ga namuci!
Bice Sok repriza Smiceka sa AO !
Opasan mec u najavi, Djokovic-Nadal, tacan rez. 3:1 !

batman

pre 9 godina

Kako da ne ,isprasio je 120 na svetu koji je onako preplasen prva 2 seta samo gledao. Nadal nije onaj stari,to se i danas videlo,fali mu snage ,vec posle drugog seta se videlo da "gubi dah" . Mislim da je Novak u puno boljoj formi a pogotovo fizickoj kondiciji,tako da ne vidim nikoga ko moze da ga pobedi na RG. Sacekat cemo nedelju da potvrdi ono sto svi znaju da je Nole najbolji na svetu.

goran

pre 9 godina

Mnogo ste podigli ovog Bornu u poslednje vreme, decko ima talenat ima sve potrebne udarce da se umesa u sam vrh tenisa to mislim niko ne spori, ali nema ono sto je mnogo bitno u tenisu a pogotovu za sam vrh o kome masta a to je fizicka sprema, mnogi kazu mlad je a kako to moze biti izgovor ? pa on bas naprotiv u ovim godinama treba da puca od kondicije, i svojom svezinom i mladoscu je trebao da samelje Robreda u proslom kolu koji je veteran i na zalasku je karijere a na kraju ga je jedva pobedio gde su cak i nijanse odlucivale u petom setu...Setite se svi Noleta tamo do 2011-te svi su govorili da je veliki talenat i da je steta sto fizicki ne moze da podnese konstatno igranje ali onda je usledio obrt ,Novak je lepo angazovao strucnjake da utvrde zbog cega se silno zamara i na kraju je od igraca koji je predavao meceve zbog iscrpljenosti stigao do toga da sada njegovi protivnici padaju od umora jer nemaju snage da se nose sa njegovom fizickom izdrzljivoscu ...tako da Borna je za sada samo losa kopija Novaka,morace jos mnogo da se najede pasulja da bi svoj talenat izbrusio do kraja

Чигирибаубау

pre 9 godina

Па не знам,она шпанска баба Ванга и није толико добро играо колико је Кузњецов грешио.Само полако,кад буде налетео на неког,ко ће му поруши флашице и окрене ритуал(буља,нос,уво)!,биће ћаос рафос патос!!!

dorcol

pre 9 godina

polako zec je jos u sumi ,novak prvo treba da prodje gaskea ,sto se tice nadala bio u formi ili ne bice cupavo ,a opet sto se tice ovog malog iz hr ,pisu gluposti da je bio umoran ,od cega ,imao je dan pauze ,ima 18 god ,pa i posle troickog sam je govorio da je umoran ,alo to je jedan mec ,mali je prenaduvan .tacka.

Biber

pre 9 godina

Da je danas momak iz Rusije imao vise petlje Rafa bi se lose proveo.
Ne znam kako je to danasnjom igrom Rafa nesto npredovao.
Los prvi servis,podosta neiznudjenih gtesaka....sve u svemu nista posebno.

Pero

pre 9 godina

Kuznjecov imao odličnu taktiku?! Ako ju je i imao, odlično ju je sakrio. Koliko sam ja video, samo je preplašeno šetao po terenu i prebacivao lopticu bez bilo kakve konkretne ideje.

Jana

pre 9 godina

Danix, nije ovo klasicno dizanje forme, vidi se da je Nadal u losoj formi, ali on ovo malo zna mnogo da dobro da iskoristi u svoju korist, njemu ovo sluzi kao zagrevanje, kao psihicko dizanje forme, pobedjuje, hvata zalet, hvata tu glad za titulom, provodi vremena na sljaci i prilagodjava se. Ne idem ja njemu uz dlaku, ali znam da njega nikad ne treba otpisati. Videla sam vise puta kako se igraju te psihicke igrice, posebno on, kao niije u formi, trazi formu, pokusava da dize formu i odjednom sve zivo stize, sve zivo pogadja u u milimetar. Samo mi ostaje da vidim taj najavljen duel, pa da vidim sta ce biti. Naravno da bih volela da ga Nole pocisti zajedno sa sljakom i svim tim njegovim drpanjem ruku kojekude.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Odgledala ceo mec i ja zaista ne vidim nista spektakularno. A ni sama ne znam koliko sam Rafinih meceva odgledala. Servis i dalje nista specijalno. Kuznjecov je van top 100. Decko nema ni snage da se nosi sa Rafom. Znam da u cetvrtfinalu nece biti lako, ali ne toliko zbog Rafine igre, koliko zbog pritiska koji ce Novak osecati. Sigurna sam da ce mec biti u cetiri ili pet setova, iskljucivo zbog Novakove treme koja ce ga sigurno stici u nekom delu meca.

tenisač

pre 9 godina

Nadal je odigrao dosta loše danas, a razlog ubedljive pobede je katastrofalno loš protivnik.
Ovi što hvale Nadala nadam se da neće promeniti priču o dobrom Nadalu šampionu kada ga Nole dobije, tipa dobio ga jer ovaj nije u formi, imao povredu itd.

Jana

pre 9 godina

Sto neko rece dole, pa da je igrao sa nekim iole jacim teniserom, a ne detetom, rekla bih, koji je tako zgrceno stajao na terenu i samo je falilo da stane na osnovnu liniju i da kaze Rafi da cepa lopte slobodno... Razumem, verovatno je i mlad i nema dovoljno iskustva. Da je neko ko ima vise iskustva, godina igranja, pa ne verujem da bi Nadal izasao kao pobednik.

No, ovo njemu i jeste u jednu ruku dizanje forme u smislu- ima vise sati igre, pa makar mu ovo doslo kao malo jaci trening, ali ipak se uhodava, i ujedno dize mu samopouzdanje, ma koliko protivnik bio lak zalogaj za njega, Rafi ovo na psihickoj bazi godi.

A rekla bih da se i Nadal mucio da dodje do gemova. Videla sam i par gresaka (nisam stigla sve da ispratim, pocinje ispitni rok). Da je bio neko sa vise iskustva, znao bi da iskoristi svaku Nadalovu gresku. Ali da ovo imponuje Rafi, da ga dize, bodri, o da. I to je ono cega se ja plasim. Bas, bas plasim...

Milan

pre 9 godina

Hmmm, statistika mu je prilicno slaba (Nadalu). Los procenat ubacenog prvog servisa, i losa realizacija istog, ispod 60% oboje. Los odnos direktnih poena i neiznudjenih gresaka. Dobra iskoriscenost drugog servisa. Dva dozvoljena brejka. Da mu je sa druge strane bio iole bolji server i riterner, ne znam kako bi se proveo. Novakove brojke su mnogo impresivnije, i to protiv, barem danas, mnogo boljeg tenisera. Statistika sva cetiri igraca govori koliko je Novakov mec bio kvalitetniji. No o tom po tom, cekamo medjusobni duel.

krajisnik

pre 9 godina

hrvat@
pa tad su se javljali Bornini fanovi,a sad kontra.Novak se dokazao kao veliki covjek,a Borna ako pokaze ljudske kvalitete kao Nole,volice ga i ovdje.Aufiderzen

zex

pre 9 godina

Sve dok Nole ne pobedi sebe i Nadala za mene je Nadal favorit na RG,iskreno jedino se tu plasim za Novaka samo zbog tradicije i moranja sve ostalo je na Novakovoj strani,Nole je jednostavno najbolji od svih i samo da mentalno izdrzi bice sve ok,ako izgubi bice vremena za taj RG u buduce,steta sto Nadal nema nekog tezeg rivala,neznam kakav ce mu problem napraviti Sok,videcemo.

merdo vrbas

pre 9 godina

Auu, sad se Novak uplasio. Jedno je pobediti Kuznezowa, druga noleta. Nole nema za sad pravog protivnika. Vi koji ste protiv noleta, mozete malo da se nervirate zasto je to tako.

zarko

pre 9 godina

Nadal pokazuje da je fizički spreman i da se vratio u formu posle povrede.
Nole ako prođe Gaskea u direktnom obračunu sa Nadalom može da napravi taj istoriski iskorak u belom sportu eventualnom pobedom,u suprotnom veliki korak unazad i teško bi se oporavio.Mislim da Nole ima nešto veće šanse da trijufuje ovog puta.

Aleksandar I

pre 9 godina

(iVamos Kingo, 30. maj 2015 17:49)

Evo da ti kazem iz mog slucaja, ja sam voleo da gledam i RF i RN, voleo sam da obojica uzmu sva 4 GS, ali za Novaka navijam, i ne od 2011 vec jedno 5 godina ranije...I dan danas u svakom sportu imam neke simpatije prema nekom klubu ili nekom igracu, ali da navijam za nekog ne ide...

mihajlo

pre 9 godina

Kod Novaka ce dve stvari biti vazne za pobedu protiv Nadala. Prva, mora da ima visok procenat ubacenih prvih servisa, znaci da bude siguran u svojim servis gemovima, i druga, mora da skracuje poene na mrezi, nije bitno toliko da odigra kvalitetne voleje koliko je bitan tajming izlaska na mrezu...ako to sprovede onda je pobeda zagarantovana. I ritern naravno se podrazumeva, ako tu omane nema nista od titule....IDEMO NOLEEEEE!!!!!

Дејан

pre 9 godina

Надал игра стегнуто, већи притисак ће бити на њему, Надал може много да изгуби а Ноле може много више да добије. Очекујем победу Нолета, полуфинале са Марејем, биће тврдо. Очекујем победу Нолета и финале са Нишикоријем. И наравно, победу Нолета. :)

Mihajlo

pre 9 godina

Za sredu je prognoza super, ali je petak haos!!! http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-pariz/eta2/11/768039/4/meteogram