Tenis 127

Nedelja, 24.10.2010.

15:49

Prva ATP titula za Troickog!

Srpski teniser Viktor Troicki osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pobedivši u finalu turnira u Moskvi Kipranina Markosa Bagdatisa sa 3:6, 6:4, 6:3.

Prva ATP titula za Troickog! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Svedok

pre 13 godina

@ jovicic

Znam da su vam namere bile casne, ali prvo proverite, pitajte, pa nam onda dajte informaciju, a ne dezinformaciju. Nagradni fond zenskog i muskog turnira se ne zbrajaju, jer je jedan pod okriljem WTA, a drugi pod ATP. Sledeci ATP turnir je u Petersburgu i on ima nagradni fond od 750000, a pobednik dobija 113000, a nagradni fond u Monpeljeu je 650000. Turnir u Moskvi jeste, ako ne turnir ATP 250 sa najbogatijim nagradnim fondom, onda jedan od najplacenijih (Troicki je dobio 182 000 i neki "satic")

jovicic

pre 13 godina

Pa nije ovo bas tako mali turnir kako mislite.
Nagradni fond je 1 milion dolara, a vecina turnira iz ovog ranga nema vise od 500 000 dolara.

To je zato sto je turnir mesovit, pa su sabrane nagrade muskog i zenskog turnira :)
Ovim ne umanjujem Viktorov uspeh i od srca mu cestitam!

pendulabgd

pre 13 godina

prvo, moram da prokomentarisem ljude koji omalozavaju relan uspeh viktora!
kazete mali turnir?
bilo koji turnir, a da se boduje za ATP Tour je veliki turnir! nije najveci, ali je veliki definitivno!
dakle sve cestitke Viktoru, znamo svi koliko je rada ulozeno da bi se doslo dovde, a ja verujem da on najbolje zna koliko je to!
da bi se osvojio jedan ovakav turnir potrebno je imati odredjeni nivo forme, drzati ga celu nedelju a dok igras sa najboljim igracima sveta! (za sve one koji ce na ovo postaviti pitanje pa koliko je njih igralo iz top 10 ako su najbolji. da razjasnimo najbolji igraci svetu su oni koji idu na grand slam da igraju ... a njih je 64!!!)

sve najbolje u daljoj karijeri, odredjeni igraci tek kasnije u karijeri pocinju da igraju svoj najbolji tenis, klasican primer je najbolji teniser svih vremena RF!

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Bravo! Viktor je odlican u poslednje vreme, nadam se da sad ima samopouzdanje - da veruje u sebe i da nastavi sa dobrim igrama!

slučajni prolaznik

pre 13 godina

Sad je Viktor Troicki postao kralj. Zašto tako pišete? Pa ovo je mali turnir i njegova prva pobeda u 25 godini. Sve čestitke Viktoru, ali nije ovo za kralja.
(Borozan, 24. oktobar 2010 16:17) Poštovani Borozane, kralj je svako ko postigne uspeh, a iz ove je od Boga zaboravljene zemlje, gde se svaki kvalitet i nadprosečnost guši zarad vladavine polusveta i ološa. Ja toliko. Uživajte!

Vreme i mesto za radost

pre 13 godina

Jesmo li sad dobili "novog kralja" ili ne, uopste nije vazno. Pustimo ljude da se raduju (Zasto je kod nas toliko ljudi kojima necija sreca - makar i trenutna - toliko smeta?) i neka iskazu to, pa makar bilo i preterano.

Zbog nas takvih - da u svemu prvo trazimo ono: "Cekaj da vidim sta tu ne valja" - cisto mi zao Viktora. Sad su zlonamernici dobili jos nekog prema kome ce nestedimice ispaljivati svoj arsenal omalovazavanja. A vec su poceli "konsatujuci" kako kako je taj turnir "luk i voda".
Nije me briga koliko i sta su do sada postigli ti "znalci" u zivotu neka oni sami o tome brinu), ali jedno sigurno nisu shvatili (zato sto nemaju dobru volju za to): nisu naucili da se licna sreca postize i tako sto se nikom neces podsmehivati i omalovazavati ono sto drugi postignu. Tim pre kad tudji uspesi doprinose i nasim zajednickim uspesima.
Zato sam neizmerno zahvalan svim nasim teniserima sto na najlepsi nacin predstavljaju i mene.

Vico, majstore, dobrodosao u istoriju (pre svega sportsku) Srbije!

Dermendziev

pre 13 godina

Viktor nas je sve prisutne na "Olimpijskom" beskrajno obradovao,posle sjajne pobede nad Bagdatisom.Jos jednom sve cestitke Viktoru na osvojenom trofeju.Mec je bio izuzetno tezak.

Da,Viktor je lutao svojim servisom u prvom setu.
Kad je usao u servis(drugi set) bile su to prave bombe."Paradoksalno" je koliko je i Bagdatis dobro servirao!Viktor je imao solidan prijem.Bilo je i spornih odluka sudija(i Viktor je protestovao,ali na svu srecu brzo se obuzdao).Sa osnovne linije Markos je igrao odlicno.U ukupnom skoru Viktor bolji za jedan set(pogotovo treci).

U mecu parova ruski par je bio bolji 7:6,6:3.Osetio se Viktorov umor pogotovo u drugom setu(mec se igrao samo posle jednog sata ukljucujuci i ceremoniju nagradjivanja).Tursunov i Janko su bili odlicni.

Fantastican je bio mec Azarenka-Kirilenka.Navijao sam za Masu.Klasa trenera je vratila Viktoriju u mec posle 0:4 u drugom setu.Vika je odigrala fantasticnu skrivenu baranku.

PS:Sto se tice podrske na "Olimpijskom" moja je procena da je Viktor imao vecu podrsku.Viktorovi koreni poticu iz Rusije.Njegov otc je rodjen u Beogrdu,babuska -Rortov na Donu,deduska - Tver.

Pozdrav!

cestitka

pre 13 godina

L'equipe u sutasnjem broju i to u prvoj recenici:Ne bas do-
bra vest za ekipu Francuske pred......Inace vrlo afirma-
tivan tekst o Troickom.

pera

pre 13 godina

Mnogo me je iznervirao kad se drao onom linijskom sudiji "jel si normalan bre,jel si normalan..." i to u situaciji kada je vec bilo jasno da dobija mec.Ostalo je bilo ok.

irena

pre 13 godina

BRAVO Viktore!!! Svaka cast na pruzenom u danasnjem mecu, samo nastavi tako i dalje! Hvala ti, jer tebi dugujem osmeh koji mi je na licu danas!!!

Aca Znalac

pre 13 godina

Bravo Viki Care. Cestitam ti na prvoj tituli i nemoj stati samo napred. Cestitke i za finale u dublu sa Jankelom. Dejvis kup je nas 100%.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Viktore!Cestitke na tituli a nadam se da ce ih u buducnosti biti i vise.Pozdrav za @Vukana.Viktor je marljivo trenirao i uspeo da dodje do trofeja.Moj ti je savet da i ti marljivo ucis cime ces pre svega pomoci sebi.To bi ti sigurno pozeleo i Viktor.

stefan141

pre 13 godina

Svaka cast za titulu ali onakvo ponasanje stvarno nije za pohvalu naprotiv.Puno srece i da se ne zaustavis samo na ovoj jednoj tituli!!

iggy

pre 13 godina

Kao prvo ovaj turnir je nize klase, katastrofa od konkurenata, a drugo i takav turnir nece osvojiti. Izgubice u finalu od Bagdatisa. Toliko od mene, vi "veliki" poznavaoci tenisa!
(Mr.Error, 23. oktobar 2010 17:02)

A priznaj da ti je sad malo glup osecaj

Спасибо большое!

pre 13 godina

Большое спасибо Виктор!
Эта твоя, первая титула.
Пусть будет их еще много!

Jova

pre 13 godina

Jako mi je drago zbog Viktora. Dobro je igrao, publika ga je bodrila, malo mu je i Bagdatis pomogao ( pomoc suparnika nije na odmet ). Vidjelo se koliko mu je ovo znacilo i kako se radovao. To je jako dobro za samopouzanje, na ovom turniru je dobio par jakih igraca, sto mu se ranije nije desavalo. Titula je titula, bez obzira na jacinu turnira. Ni celandzere nije lako dobiti. Cini mi se da Viktor posle otvorenog prvenstva Amerike i tjesnog poraza od Novaka polako dobija na mentalnom planu a i igru je podigao na visi nivo. Dobro se krece, salje precizne i duboke lopte a ni ne libi se napasti. Uz servis koji je uvijek imao postaje ozbiljan konkurent cak i najboljim. Samo da formu zadrzi do decembra. I na kraju, neka na krilima ove pobjede dobije i dubl pa da se on i Janko jos jedanput obraduju.
Pozdrav...

Sarma

pre 13 godina

Najzad, nek´ je sa srećom! Nadam se (a verovatno da nisam jedini misli) da je ovo velika prekretnica u Viktorovoj karijeri. Sad je Janko na redu.

Pozdrav svima

ajkula

pre 13 godina

@Konačno
Ja navijam i za Novaka i za Viktora!!!Ovo je bio kvalitetan turnir,a Viktor je igrao vrhunski.Sa ovakvom igrom može biti broj jedan i pobjediti bilo kog!!!Bravo Viktore!!!Ajmo po titulu u dublu!!!

Dylan Dog

pre 13 godina

Bravo Vitore!

Moje iskrene čestitke za prvu ATP titulu u karijeri! Ova titula predstavlja krunu dobrih igara koje smo imali prilike da vidimo ove jeseni.
Osim što je važna sama po sebi, veliku važnost ima i sa aspekta samopouzdanja koje neizostavno nosi sa sobom.

Neka ovaj turnir bude temelj budućih uspeha.
Puno sreće u završnici sezone!

ja

pre 13 godina

Pa nije ovo bas tako mali turnir kako mislite.
Nagradni fond je 1 milion dolara, a vecina turnira iz ovog ranga nema vise od 500 000 dolara.
Ucestvovalo je i nekoliko dobrih igraca : Davidenko, Juzni, Conga, Bagdatis, Stepanek.
Viktor je na ovom turniru dobio Congu i Bagdatisa dvojici od prva 4 nosioca.
Bagdatis je ove godine pobedjivao i Federera i Nadala i Berdiha, tako da ipak predstavlja tenisera za respekt.
Mozda nije pruzio svoj maksimum u finalu, ali to sigurno ne umanjuje Viktorov uspeh.
I ja sam ranije mislio da je Viktor limitiran teniser ili da bar igra limitiran tenis.
Medjutim on nas polako uverava u suprotno.
Uzeo je prvu titulu, nedavno protiv Nadala imao mec lopte...
Niko nije ni ocekivao da prvu titulu uzme na nekom mastersu. Sa ovakvim turnirima svi igraci pocinju, a kasnije samo od njih zavisi dokle ce dogurati.
Viktor ima 24 godine, ali uzmite u obzir i cinjenicu da je tek pre 4 godine usao u profi tenis, pre svega 2 godine se probio u prvih 100 tenisera na svetu.
Jos uvek ima vremena za njega da napravi i neki veci uspeh.
Bavice se on tenisom bar jos 5-6 godina.
Iako mi se Jankova igra mnogo vise svidja, Viktoru upucujem sve cestitke i zelim mu da na najbolji nacin zavrsi ovaj turnir, sa titulom i u dublu.
Napred momci!

Borozan

pre 13 godina

Sad je Viktor Troicki postao kralj. Zašto tako pišete? Pa ovo je mali turnir i njegova prva pobeda u 25 godini. Sve čestitke Viktoru, ali nije ovo za kralja.

Borbena

pre 13 godina

" Fantastična vest! Napred do titule Viktore da potvrdiš odličnu formu i samopouzdanje pre DC!
(Borbena, 22. oktobar 2010 15:24)
# Link komentara
Preporučujem (+68)
Ne preporučujem (-2)"

Bravo Viktore i hvala! Srećno i u dublu sa Jankom , pa da se danas okitiš duplom krunom!

LANe

pre 13 godina

Bravoooo. :))
Koliko sam srecan. Konacno titula za Viktora. :)))
On je ogroman talenat i bas mi je drago sto je uspeo da to krunise jednom titulom. Nadam se da ce ih biti jos mnogo i da je ovo pocetak njegovog uspona na ATP listi. :)
Jos kad bi on i Jane uzeli dubl danas...
Samo napred momci, idemooo. :)
P.S. To je drugarstvo kada Janko sedi u publici i bodri Viktora, BRAVO.

mali radojica

pre 13 godina

Sto rece neko ovde na komentarima pre neki dan:'Mnogo limitiran igrac Ne moze on do ATP titule nije neki igrac". Nesto mi govori da ce uskoro kladionice morati da dobro razmisljaju o kvotama na Troickog a bogami to vazi i kad bude uskoro igrao na velikim turnirima protiv Rafe, Federera, Mareja a da ne pricamo o duelu sa Ruskim igracima. Ako uzmemo i Davis Cup u decembru a tokom sledece godine nasi igraci i igracice krenu ovako da nizu turnire, e onda neka zacute svi oni koji da li zbog komsijskog kompleksa ili neznajnja tvrde da mi nismo teniska super sila.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo Viktore!!! Alal vera na igri i pobedi. Dobili smo jos jednog tenisera koji je poceo da osvaja ATP turnire. Neka je sa srecom i samo tako nastavi.

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bravo Viktore! Iskrene cestitke! Divan uspeh za Tebe i za Srpski Tenis! Nadam se da ce ti to posluziti kao jak dodatak tvom samopouzdanju i motiv da teras dalje i da udjes medju privih 20 za koji mesec! Odlican tajming ovog rezultata pre finala DK, samo nemojte se opustiti vec ostanite fokusirani i fajteri kao do sada! Jedino tako ima uspeha! Napred i osvojite DK!

Ja

pre 13 godina

Kao prvo ovaj turnir je nize klase, katastrofa od konkurenata, a drugo i takav turnir nece osvojiti. Izgubice u finalu od Bagdatisa. Toliko od mene, vi "veliki" poznavaoci tenisa!
(Mr.Error, 23. oktobar 2010 17:02)

Kakav se glupo osecas, jel' da?

Miroslav

pre 13 godina

Sjajan momak, igra fenomenalno u zadnje vreme i bolji je nego sto to rang lista pokazujr.Divno je videti ceo Srpski tim koji uz takvo drugarstvo postize fantasticne uspehe. Napred momci (i ozrnjeni) ovo je vasih 5 minuta i uzivajte u tome uz nove uspehe.

Miroslav

nikol dž.femija

pre 13 godina

Ovoje zaista fantasticno - tri nedelje tri titule ZA TRI predstavnika SRBIJE - Novak, Ana i Viktor !!!

FENOMENENALNO, čestitke Viktoru, BRAVO!!!

DIVNO i LEPŠE OD SVEGA JE BILO VIDETI srpsko podržavanje, navijanje, SRPSKU RADOST što je drugi pobedio. JANKO se TAKO RADOVAO, TAKO JE BIO SREĆAN, a i njegova supruga,kao da je on pobedio, jasno se videlo i kao da je i kamerman bio zadivljen time pa ga je kadrirao baš u tim iskrenim,nenameštenim trenucima, prave ushićenosti!!
ETO TO SU SRBI i SRPSKA POSLA !!!!

ODLIČNO je što smo konačno videli i čuli NAŠEG PREDSTAVNIKA KAO POBEDNIKA, do kraja, BEZ uobičajenih / Eursportovih/ SASECANJA.

Nadajmo se da će, iako umoran i radostan, DATI SVE OD SEBE, pun poleta i moći, i osvojiti titulu i u dublu s Tipsarevićem.

VERUJEM DA IMA MOTIV da u Moskvi osvoji dupli trofej, jer to se retko dogadja i većim igračima, a posebno će biti zanimljivo ako se to i desi, jer eto privi put sing pa odmah i dubl. Baš berićetno !!! Neka, neka, neka,...radio je, čekao je....

MEČ DEJVIS KUPA koji je izgubio, izgleda da je na njega delovao otrežnjujuće i KAO DA VIŠE NIŠTA NIJE ISTO,jer izjavio je da mu je to najbolniji poraz, KAO DA JE ODLUČIO DA SE BORI, BORI i NE ODUSTAJE DO KRAJA i da pobedjuje .....

Dominus

pre 13 godina

Svaka cast :) Zaista... Odlicno odigrana dva zadnja seta i zasluzen prvi ATP trofej :). A onaj Bagdatis odma da ide na lecenje :D Jadne linijske sudije... Jesu gresile ali greske se desavaju.Dobro da je tu glavni sudija Lejani koji je jedan od najboljih teniskih sudija, pa da vrsi korekcije :D Viktoru puno srece u nastavku karijere :) AJMO PO SALATARU.

kide93

pre 13 godina

idemooooooooo, bravo majstore, zasluzio si je!!!
kako sam srecan zbog njega...xD
sad u dublu sta bude bice...
jos jednom bravo majstore!!!:D

Dilema

pre 13 godina

Svaka cast Viktore.Srecno na 1.tituli i da ih bude jos mnogo,mnogo,a naredna vec za koji sat u dublu s Tipsijem!

"Uh sta sad da radim"? rece Bogdanovic."Pa koga god da stavim samlece Francuze"!!!!!

Konačno

pre 13 godina

Slab turnir. Navijam za Novaka, ne zanima me treća liga. Čekam London, verujem da će Novak igrati najmanje u finalu. To je uspeh koji me zanima, a ne turnir koji donosi 250 bodova. Manje od Linca.

Bojan

pre 13 godina

Svaka čast majstore...
Viktor osvojio muški turnir u Moskvi a Viktorija ženski..Simbolika...
Srećno i u dublu sa Jankelom pa da bude dupla kruna..

Nikola

pre 13 godina

Bravo Viktore!!! Svaka čast! Želim ti još puno titula. Baš sam se obradovao.
P.S. Kakve veze ima koliko poena nosi turnir? Svi prvo osvajaju niže turnire. ATP 250 je i Serbia Open.

Nenad

pre 13 godina

Cestitam prvu titulu Troickom. Svaka cast na upornosti ikonstantnom podizanju kvaliteta igre. Zelim mu jos mnogo titula u karijeri. Sad je naucio i kako se osvajaju turniri.

sima

pre 13 godina

Sve cestiyke Viktoru na zasluzenom PRVOM peharu!Ceo turnir je izigrao odlicno,danas posle nervoznog pocetka,je uspeo da se sabere i da tvrde odigra treci set; zato jedno veliko Bravo! Sada je led pbobijen (4 finala) pa nastavi tako;

Naravno da moram i VUKANA 'najveceg Viktorovog fana'da pozdravim i da mu cestitam titrulu njegovog fana!
Pozdrav, da da uzmemo jes jednu danas!

Mr.Error

pre 13 godina

bolji kraj sezone nije mogao biti. Svaka cast!
Sada, sa ovom titulom Viktor svakako predstavlja jednog od kandidata za vrh ATP-a. Titula mu je falila, i evo... to je ucitio.
Voleo bih samo da sledece godine on i Janko igraju konstantno dobro na turu. Ako to uspeju, bice jos titula; ubedjen sam!

WTATP Lista

pre 13 godina

Pocetkom meseca Viktor je na tragican nacin protiv Nadala ispustio najvecu pobedu karijere i stvarno je lepo videti da ga to uopste nije slomilo i da je zadrzao odlicnu formu pa ce zavrsetak ove sezone itekako moci po najboljem da pamti (treba tu nadajmo se dodati i Dejvis Kup titulu). Cele nedelje igrao je odlicno i pobedio dvojicu bivsih finalista Australijen Opena Congu i Bagdatisa, i potpuno zasluzeno dosao do svoje prve ATP titule. Koliko je to veliki uspeh govori cinjenica da Janko Tipsarevic jos nije ostvario svoj ATP prvenac, a Boba Zivojinovic je u svojoj prilicno zapazenoj karijeri na turu dosao do ukupno dva troveja u singlu. Dakle Viktor je sebi danas sigurno obezbedio mesto u nasoj sportskoj istoriji, a pocetak meca uopste nije puno obecavao. Viktor je kao i protiv Conge usao mnogo stegnuto, a Bagdatis je sa bekendom pogadjao sve sta je hteo i potpuno zasluzeno 6:3 dobio taj set. U drugom setu jako sigurna igra obojice bez ikakvih brejk sansi (cak ni djus situacija) sve do poslednjeg gema pri 5:4. Tada je Viktor odigrao odlicno, a Kipranina je jedna sudijska greska toliko izbacila iz takta (proradio "balkanski" temperament u svom najgorem obliku) da je povremeno poceo da psuje, preti (cak i pljuje), i kada se konacno pribrao vec je stanje u setovima bilo izjednaceno, a Viktor imao brejk prednosti u odlucujucem setu. Juce je Bagdatis u polufinalu preziveo slicnu situaciju i preokrenuo ishod meca u trecem setu, ali posle igubljenog prvog seta Troicki je toliko bio siguran na servisu da do kraja nije Bagdatisu dao nikakvu sansu za brejk. Jos jednom svaka cast, a uzgred budi receno za Viktora Moskva jos nije zavrsena jer ce za koji minut igrati i u finalu dublova zajedno sa Tipsarevicem koji mu je zajedno sa svojom suprugom bio danas najvatreniji navijac, i uvek raduje videti kakvi odnosi vladaju medju nasim Dejvis Kup reprezentativcima.

Матушка Россия

pre 13 godina

Крв није вода.Браво Викторе,Русски Цару.
Свака част.Сад узми и дубл.
Навикни се на ово.Ускоро че их бити још много!!!

nemanja

pre 13 godina

Srpski tenis ide ka najboljem vrhu...Mislim da su Novak,Ana,Jelena,Viktor,Janko i Nenad VELICANSTWO SWETSKOG TENISA! SRBIJAAAAAAAAAAAAAA! anu wolim najwishe.... PS: Brawo Viktoreeee

Svedok

pre 13 godina

Cestitke na prvoj tituli, za koju je morao da ponjedi dvojicu Grand Slam finalista, a oni, koji smatraju da je ovaj turnir druga liga, neka uzivaju u nasoj prvoj fudbalskoj ligi i puste nas da uzivamo. Troicki je u mecevima protiv Djokovica i Madala pokazao koliko je popravio svoju igru, pogotovo kretanje, bekhend i drugi servis, ali je za titulu trebala i pobjednicka psiha. A sad cekamo Janka u Petersburgu.

Is-tra!!!

pre 13 godina

Može Viktor i više samo treba vjerovati u sebe.
Neopisivo sam sretna zbog njega. Idemo sad dubl.....
Ruski bolje ide od engleskog?

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo Viktore!!! Alal vera na igri i pobedi. Dobili smo jos jednog tenisera koji je poceo da osvaja ATP turnire. Neka je sa srecom i samo tako nastavi.

LANe

pre 13 godina

Bravoooo. :))
Koliko sam srecan. Konacno titula za Viktora. :)))
On je ogroman talenat i bas mi je drago sto je uspeo da to krunise jednom titulom. Nadam se da ce ih biti jos mnogo i da je ovo pocetak njegovog uspona na ATP listi. :)
Jos kad bi on i Jane uzeli dubl danas...
Samo napred momci, idemooo. :)
P.S. To je drugarstvo kada Janko sedi u publici i bodri Viktora, BRAVO.

Спасибо большое!

pre 13 godina

Большое спасибо Виктор!
Эта твоя, первая титула.
Пусть будет их еще много!

ja

pre 13 godina

Pa nije ovo bas tako mali turnir kako mislite.
Nagradni fond je 1 milion dolara, a vecina turnira iz ovog ranga nema vise od 500 000 dolara.
Ucestvovalo je i nekoliko dobrih igraca : Davidenko, Juzni, Conga, Bagdatis, Stepanek.
Viktor je na ovom turniru dobio Congu i Bagdatisa dvojici od prva 4 nosioca.
Bagdatis je ove godine pobedjivao i Federera i Nadala i Berdiha, tako da ipak predstavlja tenisera za respekt.
Mozda nije pruzio svoj maksimum u finalu, ali to sigurno ne umanjuje Viktorov uspeh.
I ja sam ranije mislio da je Viktor limitiran teniser ili da bar igra limitiran tenis.
Medjutim on nas polako uverava u suprotno.
Uzeo je prvu titulu, nedavno protiv Nadala imao mec lopte...
Niko nije ni ocekivao da prvu titulu uzme na nekom mastersu. Sa ovakvim turnirima svi igraci pocinju, a kasnije samo od njih zavisi dokle ce dogurati.
Viktor ima 24 godine, ali uzmite u obzir i cinjenicu da je tek pre 4 godine usao u profi tenis, pre svega 2 godine se probio u prvih 100 tenisera na svetu.
Jos uvek ima vremena za njega da napravi i neki veci uspeh.
Bavice se on tenisom bar jos 5-6 godina.
Iako mi se Jankova igra mnogo vise svidja, Viktoru upucujem sve cestitke i zelim mu da na najbolji nacin zavrsi ovaj turnir, sa titulom i u dublu.
Napred momci!

mali radojica

pre 13 godina

Sto rece neko ovde na komentarima pre neki dan:'Mnogo limitiran igrac Ne moze on do ATP titule nije neki igrac". Nesto mi govori da ce uskoro kladionice morati da dobro razmisljaju o kvotama na Troickog a bogami to vazi i kad bude uskoro igrao na velikim turnirima protiv Rafe, Federera, Mareja a da ne pricamo o duelu sa Ruskim igracima. Ako uzmemo i Davis Cup u decembru a tokom sledece godine nasi igraci i igracice krenu ovako da nizu turnire, e onda neka zacute svi oni koji da li zbog komsijskog kompleksa ili neznajnja tvrde da mi nismo teniska super sila.

Is-tra!!!

pre 13 godina

Može Viktor i više samo treba vjerovati u sebe.
Neopisivo sam sretna zbog njega. Idemo sad dubl.....
Ruski bolje ide od engleskog?

WTATP Lista

pre 13 godina

Pocetkom meseca Viktor je na tragican nacin protiv Nadala ispustio najvecu pobedu karijere i stvarno je lepo videti da ga to uopste nije slomilo i da je zadrzao odlicnu formu pa ce zavrsetak ove sezone itekako moci po najboljem da pamti (treba tu nadajmo se dodati i Dejvis Kup titulu). Cele nedelje igrao je odlicno i pobedio dvojicu bivsih finalista Australijen Opena Congu i Bagdatisa, i potpuno zasluzeno dosao do svoje prve ATP titule. Koliko je to veliki uspeh govori cinjenica da Janko Tipsarevic jos nije ostvario svoj ATP prvenac, a Boba Zivojinovic je u svojoj prilicno zapazenoj karijeri na turu dosao do ukupno dva troveja u singlu. Dakle Viktor je sebi danas sigurno obezbedio mesto u nasoj sportskoj istoriji, a pocetak meca uopste nije puno obecavao. Viktor je kao i protiv Conge usao mnogo stegnuto, a Bagdatis je sa bekendom pogadjao sve sta je hteo i potpuno zasluzeno 6:3 dobio taj set. U drugom setu jako sigurna igra obojice bez ikakvih brejk sansi (cak ni djus situacija) sve do poslednjeg gema pri 5:4. Tada je Viktor odigrao odlicno, a Kipranina je jedna sudijska greska toliko izbacila iz takta (proradio "balkanski" temperament u svom najgorem obliku) da je povremeno poceo da psuje, preti (cak i pljuje), i kada se konacno pribrao vec je stanje u setovima bilo izjednaceno, a Viktor imao brejk prednosti u odlucujucem setu. Juce je Bagdatis u polufinalu preziveo slicnu situaciju i preokrenuo ishod meca u trecem setu, ali posle igubljenog prvog seta Troicki je toliko bio siguran na servisu da do kraja nije Bagdatisu dao nikakvu sansu za brejk. Jos jednom svaka cast, a uzgred budi receno za Viktora Moskva jos nije zavrsena jer ce za koji minut igrati i u finalu dublova zajedno sa Tipsarevicem koji mu je zajedno sa svojom suprugom bio danas najvatreniji navijac, i uvek raduje videti kakvi odnosi vladaju medju nasim Dejvis Kup reprezentativcima.

Dylan Dog

pre 13 godina

Bravo Vitore!

Moje iskrene čestitke za prvu ATP titulu u karijeri! Ova titula predstavlja krunu dobrih igara koje smo imali prilike da vidimo ove jeseni.
Osim što je važna sama po sebi, veliku važnost ima i sa aspekta samopouzdanja koje neizostavno nosi sa sobom.

Neka ovaj turnir bude temelj budućih uspeha.
Puno sreće u završnici sezone!

kide93

pre 13 godina

idemooooooooo, bravo majstore, zasluzio si je!!!
kako sam srecan zbog njega...xD
sad u dublu sta bude bice...
jos jednom bravo majstore!!!:D

iggy

pre 13 godina

Kao prvo ovaj turnir je nize klase, katastrofa od konkurenata, a drugo i takav turnir nece osvojiti. Izgubice u finalu od Bagdatisa. Toliko od mene, vi "veliki" poznavaoci tenisa!
(Mr.Error, 23. oktobar 2010 17:02)

A priznaj da ti je sad malo glup osecaj

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bravo Viktore! Iskrene cestitke! Divan uspeh za Tebe i za Srpski Tenis! Nadam se da ce ti to posluziti kao jak dodatak tvom samopouzdanju i motiv da teras dalje i da udjes medju privih 20 za koji mesec! Odlican tajming ovog rezultata pre finala DK, samo nemojte se opustiti vec ostanite fokusirani i fajteri kao do sada! Jedino tako ima uspeha! Napred i osvojite DK!

Dominus

pre 13 godina

Svaka cast :) Zaista... Odlicno odigrana dva zadnja seta i zasluzen prvi ATP trofej :). A onaj Bagdatis odma da ide na lecenje :D Jadne linijske sudije... Jesu gresile ali greske se desavaju.Dobro da je tu glavni sudija Lejani koji je jedan od najboljih teniskih sudija, pa da vrsi korekcije :D Viktoru puno srece u nastavku karijere :) AJMO PO SALATARU.

slučajni prolaznik

pre 13 godina

Sad je Viktor Troicki postao kralj. Zašto tako pišete? Pa ovo je mali turnir i njegova prva pobeda u 25 godini. Sve čestitke Viktoru, ali nije ovo za kralja.
(Borozan, 24. oktobar 2010 16:17) Poštovani Borozane, kralj je svako ko postigne uspeh, a iz ove je od Boga zaboravljene zemlje, gde se svaki kvalitet i nadprosečnost guši zarad vladavine polusveta i ološa. Ja toliko. Uživajte!

Vreme i mesto za radost

pre 13 godina

Jesmo li sad dobili "novog kralja" ili ne, uopste nije vazno. Pustimo ljude da se raduju (Zasto je kod nas toliko ljudi kojima necija sreca - makar i trenutna - toliko smeta?) i neka iskazu to, pa makar bilo i preterano.

Zbog nas takvih - da u svemu prvo trazimo ono: "Cekaj da vidim sta tu ne valja" - cisto mi zao Viktora. Sad su zlonamernici dobili jos nekog prema kome ce nestedimice ispaljivati svoj arsenal omalovazavanja. A vec su poceli "konsatujuci" kako kako je taj turnir "luk i voda".
Nije me briga koliko i sta su do sada postigli ti "znalci" u zivotu neka oni sami o tome brinu), ali jedno sigurno nisu shvatili (zato sto nemaju dobru volju za to): nisu naucili da se licna sreca postize i tako sto se nikom neces podsmehivati i omalovazavati ono sto drugi postignu. Tim pre kad tudji uspesi doprinose i nasim zajednickim uspesima.
Zato sam neizmerno zahvalan svim nasim teniserima sto na najlepsi nacin predstavljaju i mene.

Vico, majstore, dobrodosao u istoriju (pre svega sportsku) Srbije!

Ja

pre 13 godina

Kao prvo ovaj turnir je nize klase, katastrofa od konkurenata, a drugo i takav turnir nece osvojiti. Izgubice u finalu od Bagdatisa. Toliko od mene, vi "veliki" poznavaoci tenisa!
(Mr.Error, 23. oktobar 2010 17:02)

Kakav se glupo osecas, jel' da?

Nenad

pre 13 godina

Cestitam prvu titulu Troickom. Svaka cast na upornosti ikonstantnom podizanju kvaliteta igre. Zelim mu jos mnogo titula u karijeri. Sad je naucio i kako se osvajaju turniri.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Ovoje zaista fantasticno - tri nedelje tri titule ZA TRI predstavnika SRBIJE - Novak, Ana i Viktor !!!

FENOMENENALNO, čestitke Viktoru, BRAVO!!!

DIVNO i LEPŠE OD SVEGA JE BILO VIDETI srpsko podržavanje, navijanje, SRPSKU RADOST što je drugi pobedio. JANKO se TAKO RADOVAO, TAKO JE BIO SREĆAN, a i njegova supruga,kao da je on pobedio, jasno se videlo i kao da je i kamerman bio zadivljen time pa ga je kadrirao baš u tim iskrenim,nenameštenim trenucima, prave ushićenosti!!
ETO TO SU SRBI i SRPSKA POSLA !!!!

ODLIČNO je što smo konačno videli i čuli NAŠEG PREDSTAVNIKA KAO POBEDNIKA, do kraja, BEZ uobičajenih / Eursportovih/ SASECANJA.

Nadajmo se da će, iako umoran i radostan, DATI SVE OD SEBE, pun poleta i moći, i osvojiti titulu i u dublu s Tipsarevićem.

VERUJEM DA IMA MOTIV da u Moskvi osvoji dupli trofej, jer to se retko dogadja i većim igračima, a posebno će biti zanimljivo ako se to i desi, jer eto privi put sing pa odmah i dubl. Baš berićetno !!! Neka, neka, neka,...radio je, čekao je....

MEČ DEJVIS KUPA koji je izgubio, izgleda da je na njega delovao otrežnjujuće i KAO DA VIŠE NIŠTA NIJE ISTO,jer izjavio je da mu je to najbolniji poraz, KAO DA JE ODLUČIO DA SE BORI, BORI i NE ODUSTAJE DO KRAJA i da pobedjuje .....

Borbena

pre 13 godina

" Fantastična vest! Napred do titule Viktore da potvrdiš odličnu formu i samopouzdanje pre DC!
(Borbena, 22. oktobar 2010 15:24)
# Link komentara
Preporučujem (+68)
Ne preporučujem (-2)"

Bravo Viktore i hvala! Srećno i u dublu sa Jankom , pa da se danas okitiš duplom krunom!

sima

pre 13 godina

Sve cestiyke Viktoru na zasluzenom PRVOM peharu!Ceo turnir je izigrao odlicno,danas posle nervoznog pocetka,je uspeo da se sabere i da tvrde odigra treci set; zato jedno veliko Bravo! Sada je led pbobijen (4 finala) pa nastavi tako;

Naravno da moram i VUKANA 'najveceg Viktorovog fana'da pozdravim i da mu cestitam titrulu njegovog fana!
Pozdrav, da da uzmemo jes jednu danas!

Svedok

pre 13 godina

Cestitke na prvoj tituli, za koju je morao da ponjedi dvojicu Grand Slam finalista, a oni, koji smatraju da je ovaj turnir druga liga, neka uzivaju u nasoj prvoj fudbalskoj ligi i puste nas da uzivamo. Troicki je u mecevima protiv Djokovica i Madala pokazao koliko je popravio svoju igru, pogotovo kretanje, bekhend i drugi servis, ali je za titulu trebala i pobjednicka psiha. A sad cekamo Janka u Petersburgu.

Jova

pre 13 godina

Jako mi je drago zbog Viktora. Dobro je igrao, publika ga je bodrila, malo mu je i Bagdatis pomogao ( pomoc suparnika nije na odmet ). Vidjelo se koliko mu je ovo znacilo i kako se radovao. To je jako dobro za samopouzanje, na ovom turniru je dobio par jakih igraca, sto mu se ranije nije desavalo. Titula je titula, bez obzira na jacinu turnira. Ni celandzere nije lako dobiti. Cini mi se da Viktor posle otvorenog prvenstva Amerike i tjesnog poraza od Novaka polako dobija na mentalnom planu a i igru je podigao na visi nivo. Dobro se krece, salje precizne i duboke lopte a ni ne libi se napasti. Uz servis koji je uvijek imao postaje ozbiljan konkurent cak i najboljim. Samo da formu zadrzi do decembra. I na kraju, neka na krilima ove pobjede dobije i dubl pa da se on i Janko jos jedanput obraduju.
Pozdrav...

Sarma

pre 13 godina

Najzad, nek´ je sa srećom! Nadam se (a verovatno da nisam jedini misli) da je ovo velika prekretnica u Viktorovoj karijeri. Sad je Janko na redu.

Pozdrav svima

Bojan

pre 13 godina

Svaka čast majstore...
Viktor osvojio muški turnir u Moskvi a Viktorija ženski..Simbolika...
Srećno i u dublu sa Jankelom pa da bude dupla kruna..

ajkula

pre 13 godina

@Konačno
Ja navijam i za Novaka i za Viktora!!!Ovo je bio kvalitetan turnir,a Viktor je igrao vrhunski.Sa ovakvom igrom može biti broj jedan i pobjediti bilo kog!!!Bravo Viktore!!!Ajmo po titulu u dublu!!!

cestitka

pre 13 godina

L'equipe u sutasnjem broju i to u prvoj recenici:Ne bas do-
bra vest za ekipu Francuske pred......Inace vrlo afirma-
tivan tekst o Troickom.

Dermendziev

pre 13 godina

Viktor nas je sve prisutne na "Olimpijskom" beskrajno obradovao,posle sjajne pobede nad Bagdatisom.Jos jednom sve cestitke Viktoru na osvojenom trofeju.Mec je bio izuzetno tezak.

Da,Viktor je lutao svojim servisom u prvom setu.
Kad je usao u servis(drugi set) bile su to prave bombe."Paradoksalno" je koliko je i Bagdatis dobro servirao!Viktor je imao solidan prijem.Bilo je i spornih odluka sudija(i Viktor je protestovao,ali na svu srecu brzo se obuzdao).Sa osnovne linije Markos je igrao odlicno.U ukupnom skoru Viktor bolji za jedan set(pogotovo treci).

U mecu parova ruski par je bio bolji 7:6,6:3.Osetio se Viktorov umor pogotovo u drugom setu(mec se igrao samo posle jednog sata ukljucujuci i ceremoniju nagradjivanja).Tursunov i Janko su bili odlicni.

Fantastican je bio mec Azarenka-Kirilenka.Navijao sam za Masu.Klasa trenera je vratila Viktoriju u mec posle 0:4 u drugom setu.Vika je odigrala fantasticnu skrivenu baranku.

PS:Sto se tice podrske na "Olimpijskom" moja je procena da je Viktor imao vecu podrsku.Viktorovi koreni poticu iz Rusije.Njegov otc je rodjen u Beogrdu,babuska -Rortov na Donu,deduska - Tver.

Pozdrav!

irena

pre 13 godina

BRAVO Viktore!!! Svaka cast na pruzenom u danasnjem mecu, samo nastavi tako i dalje! Hvala ti, jer tebi dugujem osmeh koji mi je na licu danas!!!

Nikola

pre 13 godina

Bravo Viktore!!! Svaka čast! Želim ti još puno titula. Baš sam se obradovao.
P.S. Kakve veze ima koliko poena nosi turnir? Svi prvo osvajaju niže turnire. ATP 250 je i Serbia Open.

Borozan

pre 13 godina

Sad je Viktor Troicki postao kralj. Zašto tako pišete? Pa ovo je mali turnir i njegova prva pobeda u 25 godini. Sve čestitke Viktoru, ali nije ovo za kralja.

Dilema

pre 13 godina

Svaka cast Viktore.Srecno na 1.tituli i da ih bude jos mnogo,mnogo,a naredna vec za koji sat u dublu s Tipsijem!

"Uh sta sad da radim"? rece Bogdanovic."Pa koga god da stavim samlece Francuze"!!!!!

pera

pre 13 godina

Mnogo me je iznervirao kad se drao onom linijskom sudiji "jel si normalan bre,jel si normalan..." i to u situaciji kada je vec bilo jasno da dobija mec.Ostalo je bilo ok.

Mr.Error

pre 13 godina

bolji kraj sezone nije mogao biti. Svaka cast!
Sada, sa ovom titulom Viktor svakako predstavlja jednog od kandidata za vrh ATP-a. Titula mu je falila, i evo... to je ucitio.
Voleo bih samo da sledece godine on i Janko igraju konstantno dobro na turu. Ako to uspeju, bice jos titula; ubedjen sam!

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Viktore!Cestitke na tituli a nadam se da ce ih u buducnosti biti i vise.Pozdrav za @Vukana.Viktor je marljivo trenirao i uspeo da dodje do trofeja.Moj ti je savet da i ti marljivo ucis cime ces pre svega pomoci sebi.To bi ti sigurno pozeleo i Viktor.

Miroslav

pre 13 godina

Sjajan momak, igra fenomenalno u zadnje vreme i bolji je nego sto to rang lista pokazujr.Divno je videti ceo Srpski tim koji uz takvo drugarstvo postize fantasticne uspehe. Napred momci (i ozrnjeni) ovo je vasih 5 minuta i uzivajte u tome uz nove uspehe.

Miroslav

Aca Znalac

pre 13 godina

Bravo Viki Care. Cestitam ti na prvoj tituli i nemoj stati samo napred. Cestitke i za finale u dublu sa Jankelom. Dejvis kup je nas 100%.

nemanja

pre 13 godina

Srpski tenis ide ka najboljem vrhu...Mislim da su Novak,Ana,Jelena,Viktor,Janko i Nenad VELICANSTWO SWETSKOG TENISA! SRBIJAAAAAAAAAAAAAA! anu wolim najwishe.... PS: Brawo Viktoreeee

Матушка Россия

pre 13 godina

Крв није вода.Браво Викторе,Русски Цару.
Свака част.Сад узми и дубл.
Навикни се на ово.Ускоро че их бити још много!!!

pendulabgd

pre 13 godina

prvo, moram da prokomentarisem ljude koji omalozavaju relan uspeh viktora!
kazete mali turnir?
bilo koji turnir, a da se boduje za ATP Tour je veliki turnir! nije najveci, ali je veliki definitivno!
dakle sve cestitke Viktoru, znamo svi koliko je rada ulozeno da bi se doslo dovde, a ja verujem da on najbolje zna koliko je to!
da bi se osvojio jedan ovakav turnir potrebno je imati odredjeni nivo forme, drzati ga celu nedelju a dok igras sa najboljim igracima sveta! (za sve one koji ce na ovo postaviti pitanje pa koliko je njih igralo iz top 10 ako su najbolji. da razjasnimo najbolji igraci svetu su oni koji idu na grand slam da igraju ... a njih je 64!!!)

sve najbolje u daljoj karijeri, odredjeni igraci tek kasnije u karijeri pocinju da igraju svoj najbolji tenis, klasican primer je najbolji teniser svih vremena RF!

Konačno

pre 13 godina

Slab turnir. Navijam za Novaka, ne zanima me treća liga. Čekam London, verujem da će Novak igrati najmanje u finalu. To je uspeh koji me zanima, a ne turnir koji donosi 250 bodova. Manje od Linca.

stefan141

pre 13 godina

Svaka cast za titulu ali onakvo ponasanje stvarno nije za pohvalu naprotiv.Puno srece i da se ne zaustavis samo na ovoj jednoj tituli!!

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Bravo! Viktor je odlican u poslednje vreme, nadam se da sad ima samopouzdanje - da veruje u sebe i da nastavi sa dobrim igrama!

jovicic

pre 13 godina

Pa nije ovo bas tako mali turnir kako mislite.
Nagradni fond je 1 milion dolara, a vecina turnira iz ovog ranga nema vise od 500 000 dolara.

To je zato sto je turnir mesovit, pa su sabrane nagrade muskog i zenskog turnira :)
Ovim ne umanjujem Viktorov uspeh i od srca mu cestitam!

Svedok

pre 13 godina

@ jovicic

Znam da su vam namere bile casne, ali prvo proverite, pitajte, pa nam onda dajte informaciju, a ne dezinformaciju. Nagradni fond zenskog i muskog turnira se ne zbrajaju, jer je jedan pod okriljem WTA, a drugi pod ATP. Sledeci ATP turnir je u Petersburgu i on ima nagradni fond od 750000, a pobednik dobija 113000, a nagradni fond u Monpeljeu je 650000. Turnir u Moskvi jeste, ako ne turnir ATP 250 sa najbogatijim nagradnim fondom, onda jedan od najplacenijih (Troicki je dobio 182 000 i neki "satic")

Konačno

pre 13 godina

Slab turnir. Navijam za Novaka, ne zanima me treća liga. Čekam London, verujem da će Novak igrati najmanje u finalu. To je uspeh koji me zanima, a ne turnir koji donosi 250 bodova. Manje od Linca.

Borozan

pre 13 godina

Sad je Viktor Troicki postao kralj. Zašto tako pišete? Pa ovo je mali turnir i njegova prva pobeda u 25 godini. Sve čestitke Viktoru, ali nije ovo za kralja.

iggy

pre 13 godina

Kao prvo ovaj turnir je nize klase, katastrofa od konkurenata, a drugo i takav turnir nece osvojiti. Izgubice u finalu od Bagdatisa. Toliko od mene, vi "veliki" poznavaoci tenisa!
(Mr.Error, 23. oktobar 2010 17:02)

A priznaj da ti je sad malo glup osecaj

pera

pre 13 godina

Mnogo me je iznervirao kad se drao onom linijskom sudiji "jel si normalan bre,jel si normalan..." i to u situaciji kada je vec bilo jasno da dobija mec.Ostalo je bilo ok.

Borbena

pre 13 godina

" Fantastična vest! Napred do titule Viktore da potvrdiš odličnu formu i samopouzdanje pre DC!
(Borbena, 22. oktobar 2010 15:24)
# Link komentara
Preporučujem (+68)
Ne preporučujem (-2)"

Bravo Viktore i hvala! Srećno i u dublu sa Jankom , pa da se danas okitiš duplom krunom!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo Viktore!!! Alal vera na igri i pobedi. Dobili smo jos jednog tenisera koji je poceo da osvaja ATP turnire. Neka je sa srecom i samo tako nastavi.

slučajni prolaznik

pre 13 godina

Sad je Viktor Troicki postao kralj. Zašto tako pišete? Pa ovo je mali turnir i njegova prva pobeda u 25 godini. Sve čestitke Viktoru, ali nije ovo za kralja.
(Borozan, 24. oktobar 2010 16:17) Poštovani Borozane, kralj je svako ko postigne uspeh, a iz ove je od Boga zaboravljene zemlje, gde se svaki kvalitet i nadprosečnost guši zarad vladavine polusveta i ološa. Ja toliko. Uživajte!

Ja

pre 13 godina

Kao prvo ovaj turnir je nize klase, katastrofa od konkurenata, a drugo i takav turnir nece osvojiti. Izgubice u finalu od Bagdatisa. Toliko od mene, vi "veliki" poznavaoci tenisa!
(Mr.Error, 23. oktobar 2010 17:02)

Kakav se glupo osecas, jel' da?

Спасибо большое!

pre 13 godina

Большое спасибо Виктор!
Эта твоя, первая титула.
Пусть будет их еще много!

stefan141

pre 13 godina

Svaka cast za titulu ali onakvo ponasanje stvarno nije za pohvalu naprotiv.Puno srece i da se ne zaustavis samo na ovoj jednoj tituli!!

jovicic

pre 13 godina

Pa nije ovo bas tako mali turnir kako mislite.
Nagradni fond je 1 milion dolara, a vecina turnira iz ovog ranga nema vise od 500 000 dolara.

To je zato sto je turnir mesovit, pa su sabrane nagrade muskog i zenskog turnira :)
Ovim ne umanjujem Viktorov uspeh i od srca mu cestitam!

ajkula

pre 13 godina

@Konačno
Ja navijam i za Novaka i za Viktora!!!Ovo je bio kvalitetan turnir,a Viktor je igrao vrhunski.Sa ovakvom igrom može biti broj jedan i pobjediti bilo kog!!!Bravo Viktore!!!Ajmo po titulu u dublu!!!

mali radojica

pre 13 godina

Sto rece neko ovde na komentarima pre neki dan:'Mnogo limitiran igrac Ne moze on do ATP titule nije neki igrac". Nesto mi govori da ce uskoro kladionice morati da dobro razmisljaju o kvotama na Troickog a bogami to vazi i kad bude uskoro igrao na velikim turnirima protiv Rafe, Federera, Mareja a da ne pricamo o duelu sa Ruskim igracima. Ako uzmemo i Davis Cup u decembru a tokom sledece godine nasi igraci i igracice krenu ovako da nizu turnire, e onda neka zacute svi oni koji da li zbog komsijskog kompleksa ili neznajnja tvrde da mi nismo teniska super sila.

nemanja

pre 13 godina

Srpski tenis ide ka najboljem vrhu...Mislim da su Novak,Ana,Jelena,Viktor,Janko i Nenad VELICANSTWO SWETSKOG TENISA! SRBIJAAAAAAAAAAAAAA! anu wolim najwishe.... PS: Brawo Viktoreeee

Is-tra!!!

pre 13 godina

Može Viktor i više samo treba vjerovati u sebe.
Neopisivo sam sretna zbog njega. Idemo sad dubl.....
Ruski bolje ide od engleskog?

LANe

pre 13 godina

Bravoooo. :))
Koliko sam srecan. Konacno titula za Viktora. :)))
On je ogroman talenat i bas mi je drago sto je uspeo da to krunise jednom titulom. Nadam se da ce ih biti jos mnogo i da je ovo pocetak njegovog uspona na ATP listi. :)
Jos kad bi on i Jane uzeli dubl danas...
Samo napred momci, idemooo. :)
P.S. To je drugarstvo kada Janko sedi u publici i bodri Viktora, BRAVO.

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bravo Viktore! Iskrene cestitke! Divan uspeh za Tebe i za Srpski Tenis! Nadam se da ce ti to posluziti kao jak dodatak tvom samopouzdanju i motiv da teras dalje i da udjes medju privih 20 za koji mesec! Odlican tajming ovog rezultata pre finala DK, samo nemojte se opustiti vec ostanite fokusirani i fajteri kao do sada! Jedino tako ima uspeha! Napred i osvojite DK!

Матушка Россия

pre 13 godina

Крв није вода.Браво Викторе,Русски Цару.
Свака част.Сад узми и дубл.
Навикни се на ово.Ускоро че их бити још много!!!

Sarma

pre 13 godina

Najzad, nek´ je sa srećom! Nadam se (a verovatno da nisam jedini misli) da je ovo velika prekretnica u Viktorovoj karijeri. Sad je Janko na redu.

Pozdrav svima

Dylan Dog

pre 13 godina

Bravo Vitore!

Moje iskrene čestitke za prvu ATP titulu u karijeri! Ova titula predstavlja krunu dobrih igara koje smo imali prilike da vidimo ove jeseni.
Osim što je važna sama po sebi, veliku važnost ima i sa aspekta samopouzdanja koje neizostavno nosi sa sobom.

Neka ovaj turnir bude temelj budućih uspeha.
Puno sreće u završnici sezone!

kide93

pre 13 godina

idemooooooooo, bravo majstore, zasluzio si je!!!
kako sam srecan zbog njega...xD
sad u dublu sta bude bice...
jos jednom bravo majstore!!!:D

Dominus

pre 13 godina

Svaka cast :) Zaista... Odlicno odigrana dva zadnja seta i zasluzen prvi ATP trofej :). A onaj Bagdatis odma da ide na lecenje :D Jadne linijske sudije... Jesu gresile ali greske se desavaju.Dobro da je tu glavni sudija Lejani koji je jedan od najboljih teniskih sudija, pa da vrsi korekcije :D Viktoru puno srece u nastavku karijere :) AJMO PO SALATARU.

Nenad

pre 13 godina

Cestitam prvu titulu Troickom. Svaka cast na upornosti ikonstantnom podizanju kvaliteta igre. Zelim mu jos mnogo titula u karijeri. Sad je naucio i kako se osvajaju turniri.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Ovoje zaista fantasticno - tri nedelje tri titule ZA TRI predstavnika SRBIJE - Novak, Ana i Viktor !!!

FENOMENENALNO, čestitke Viktoru, BRAVO!!!

DIVNO i LEPŠE OD SVEGA JE BILO VIDETI srpsko podržavanje, navijanje, SRPSKU RADOST što je drugi pobedio. JANKO se TAKO RADOVAO, TAKO JE BIO SREĆAN, a i njegova supruga,kao da je on pobedio, jasno se videlo i kao da je i kamerman bio zadivljen time pa ga je kadrirao baš u tim iskrenim,nenameštenim trenucima, prave ushićenosti!!
ETO TO SU SRBI i SRPSKA POSLA !!!!

ODLIČNO je što smo konačno videli i čuli NAŠEG PREDSTAVNIKA KAO POBEDNIKA, do kraja, BEZ uobičajenih / Eursportovih/ SASECANJA.

Nadajmo se da će, iako umoran i radostan, DATI SVE OD SEBE, pun poleta i moći, i osvojiti titulu i u dublu s Tipsarevićem.

VERUJEM DA IMA MOTIV da u Moskvi osvoji dupli trofej, jer to se retko dogadja i većim igračima, a posebno će biti zanimljivo ako se to i desi, jer eto privi put sing pa odmah i dubl. Baš berićetno !!! Neka, neka, neka,...radio je, čekao je....

MEČ DEJVIS KUPA koji je izgubio, izgleda da je na njega delovao otrežnjujuće i KAO DA VIŠE NIŠTA NIJE ISTO,jer izjavio je da mu je to najbolniji poraz, KAO DA JE ODLUČIO DA SE BORI, BORI i NE ODUSTAJE DO KRAJA i da pobedjuje .....

WTATP Lista

pre 13 godina

Pocetkom meseca Viktor je na tragican nacin protiv Nadala ispustio najvecu pobedu karijere i stvarno je lepo videti da ga to uopste nije slomilo i da je zadrzao odlicnu formu pa ce zavrsetak ove sezone itekako moci po najboljem da pamti (treba tu nadajmo se dodati i Dejvis Kup titulu). Cele nedelje igrao je odlicno i pobedio dvojicu bivsih finalista Australijen Opena Congu i Bagdatisa, i potpuno zasluzeno dosao do svoje prve ATP titule. Koliko je to veliki uspeh govori cinjenica da Janko Tipsarevic jos nije ostvario svoj ATP prvenac, a Boba Zivojinovic je u svojoj prilicno zapazenoj karijeri na turu dosao do ukupno dva troveja u singlu. Dakle Viktor je sebi danas sigurno obezbedio mesto u nasoj sportskoj istoriji, a pocetak meca uopste nije puno obecavao. Viktor je kao i protiv Conge usao mnogo stegnuto, a Bagdatis je sa bekendom pogadjao sve sta je hteo i potpuno zasluzeno 6:3 dobio taj set. U drugom setu jako sigurna igra obojice bez ikakvih brejk sansi (cak ni djus situacija) sve do poslednjeg gema pri 5:4. Tada je Viktor odigrao odlicno, a Kipranina je jedna sudijska greska toliko izbacila iz takta (proradio "balkanski" temperament u svom najgorem obliku) da je povremeno poceo da psuje, preti (cak i pljuje), i kada se konacno pribrao vec je stanje u setovima bilo izjednaceno, a Viktor imao brejk prednosti u odlucujucem setu. Juce je Bagdatis u polufinalu preziveo slicnu situaciju i preokrenuo ishod meca u trecem setu, ali posle igubljenog prvog seta Troicki je toliko bio siguran na servisu da do kraja nije Bagdatisu dao nikakvu sansu za brejk. Jos jednom svaka cast, a uzgred budi receno za Viktora Moskva jos nije zavrsena jer ce za koji minut igrati i u finalu dublova zajedno sa Tipsarevicem koji mu je zajedno sa svojom suprugom bio danas najvatreniji navijac, i uvek raduje videti kakvi odnosi vladaju medju nasim Dejvis Kup reprezentativcima.

Nikola

pre 13 godina

Bravo Viktore!!! Svaka čast! Želim ti još puno titula. Baš sam se obradovao.
P.S. Kakve veze ima koliko poena nosi turnir? Svi prvo osvajaju niže turnire. ATP 250 je i Serbia Open.

ja

pre 13 godina

Pa nije ovo bas tako mali turnir kako mislite.
Nagradni fond je 1 milion dolara, a vecina turnira iz ovog ranga nema vise od 500 000 dolara.
Ucestvovalo je i nekoliko dobrih igraca : Davidenko, Juzni, Conga, Bagdatis, Stepanek.
Viktor je na ovom turniru dobio Congu i Bagdatisa dvojici od prva 4 nosioca.
Bagdatis je ove godine pobedjivao i Federera i Nadala i Berdiha, tako da ipak predstavlja tenisera za respekt.
Mozda nije pruzio svoj maksimum u finalu, ali to sigurno ne umanjuje Viktorov uspeh.
I ja sam ranije mislio da je Viktor limitiran teniser ili da bar igra limitiran tenis.
Medjutim on nas polako uverava u suprotno.
Uzeo je prvu titulu, nedavno protiv Nadala imao mec lopte...
Niko nije ni ocekivao da prvu titulu uzme na nekom mastersu. Sa ovakvim turnirima svi igraci pocinju, a kasnije samo od njih zavisi dokle ce dogurati.
Viktor ima 24 godine, ali uzmite u obzir i cinjenicu da je tek pre 4 godine usao u profi tenis, pre svega 2 godine se probio u prvih 100 tenisera na svetu.
Jos uvek ima vremena za njega da napravi i neki veci uspeh.
Bavice se on tenisom bar jos 5-6 godina.
Iako mi se Jankova igra mnogo vise svidja, Viktoru upucujem sve cestitke i zelim mu da na najbolji nacin zavrsi ovaj turnir, sa titulom i u dublu.
Napred momci!

Aca Znalac

pre 13 godina

Bravo Viki Care. Cestitam ti na prvoj tituli i nemoj stati samo napred. Cestitke i za finale u dublu sa Jankelom. Dejvis kup je nas 100%.

pendulabgd

pre 13 godina

prvo, moram da prokomentarisem ljude koji omalozavaju relan uspeh viktora!
kazete mali turnir?
bilo koji turnir, a da se boduje za ATP Tour je veliki turnir! nije najveci, ali je veliki definitivno!
dakle sve cestitke Viktoru, znamo svi koliko je rada ulozeno da bi se doslo dovde, a ja verujem da on najbolje zna koliko je to!
da bi se osvojio jedan ovakav turnir potrebno je imati odredjeni nivo forme, drzati ga celu nedelju a dok igras sa najboljim igracima sveta! (za sve one koji ce na ovo postaviti pitanje pa koliko je njih igralo iz top 10 ako su najbolji. da razjasnimo najbolji igraci svetu su oni koji idu na grand slam da igraju ... a njih je 64!!!)

sve najbolje u daljoj karijeri, odredjeni igraci tek kasnije u karijeri pocinju da igraju svoj najbolji tenis, klasican primer je najbolji teniser svih vremena RF!

Dilema

pre 13 godina

Svaka cast Viktore.Srecno na 1.tituli i da ih bude jos mnogo,mnogo,a naredna vec za koji sat u dublu s Tipsijem!

"Uh sta sad da radim"? rece Bogdanovic."Pa koga god da stavim samlece Francuze"!!!!!

Mr.Error

pre 13 godina

bolji kraj sezone nije mogao biti. Svaka cast!
Sada, sa ovom titulom Viktor svakako predstavlja jednog od kandidata za vrh ATP-a. Titula mu je falila, i evo... to je ucitio.
Voleo bih samo da sledece godine on i Janko igraju konstantno dobro na turu. Ako to uspeju, bice jos titula; ubedjen sam!

Jova

pre 13 godina

Jako mi je drago zbog Viktora. Dobro je igrao, publika ga je bodrila, malo mu je i Bagdatis pomogao ( pomoc suparnika nije na odmet ). Vidjelo se koliko mu je ovo znacilo i kako se radovao. To je jako dobro za samopouzanje, na ovom turniru je dobio par jakih igraca, sto mu se ranije nije desavalo. Titula je titula, bez obzira na jacinu turnira. Ni celandzere nije lako dobiti. Cini mi se da Viktor posle otvorenog prvenstva Amerike i tjesnog poraza od Novaka polako dobija na mentalnom planu a i igru je podigao na visi nivo. Dobro se krece, salje precizne i duboke lopte a ni ne libi se napasti. Uz servis koji je uvijek imao postaje ozbiljan konkurent cak i najboljim. Samo da formu zadrzi do decembra. I na kraju, neka na krilima ove pobjede dobije i dubl pa da se on i Janko jos jedanput obraduju.
Pozdrav...

cestitka

pre 13 godina

L'equipe u sutasnjem broju i to u prvoj recenici:Ne bas do-
bra vest za ekipu Francuske pred......Inace vrlo afirma-
tivan tekst o Troickom.

Miroslav

pre 13 godina

Sjajan momak, igra fenomenalno u zadnje vreme i bolji je nego sto to rang lista pokazujr.Divno je videti ceo Srpski tim koji uz takvo drugarstvo postize fantasticne uspehe. Napred momci (i ozrnjeni) ovo je vasih 5 minuta i uzivajte u tome uz nove uspehe.

Miroslav

Svedok

pre 13 godina

Cestitke na prvoj tituli, za koju je morao da ponjedi dvojicu Grand Slam finalista, a oni, koji smatraju da je ovaj turnir druga liga, neka uzivaju u nasoj prvoj fudbalskoj ligi i puste nas da uzivamo. Troicki je u mecevima protiv Djokovica i Madala pokazao koliko je popravio svoju igru, pogotovo kretanje, bekhend i drugi servis, ali je za titulu trebala i pobjednicka psiha. A sad cekamo Janka u Petersburgu.

Bojan

pre 13 godina

Svaka čast majstore...
Viktor osvojio muški turnir u Moskvi a Viktorija ženski..Simbolika...
Srećno i u dublu sa Jankelom pa da bude dupla kruna..

sima

pre 13 godina

Sve cestiyke Viktoru na zasluzenom PRVOM peharu!Ceo turnir je izigrao odlicno,danas posle nervoznog pocetka,je uspeo da se sabere i da tvrde odigra treci set; zato jedno veliko Bravo! Sada je led pbobijen (4 finala) pa nastavi tako;

Naravno da moram i VUKANA 'najveceg Viktorovog fana'da pozdravim i da mu cestitam titrulu njegovog fana!
Pozdrav, da da uzmemo jes jednu danas!

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Viktore!Cestitke na tituli a nadam se da ce ih u buducnosti biti i vise.Pozdrav za @Vukana.Viktor je marljivo trenirao i uspeo da dodje do trofeja.Moj ti je savet da i ti marljivo ucis cime ces pre svega pomoci sebi.To bi ti sigurno pozeleo i Viktor.

irena

pre 13 godina

BRAVO Viktore!!! Svaka cast na pruzenom u danasnjem mecu, samo nastavi tako i dalje! Hvala ti, jer tebi dugujem osmeh koji mi je na licu danas!!!

Vreme i mesto za radost

pre 13 godina

Jesmo li sad dobili "novog kralja" ili ne, uopste nije vazno. Pustimo ljude da se raduju (Zasto je kod nas toliko ljudi kojima necija sreca - makar i trenutna - toliko smeta?) i neka iskazu to, pa makar bilo i preterano.

Zbog nas takvih - da u svemu prvo trazimo ono: "Cekaj da vidim sta tu ne valja" - cisto mi zao Viktora. Sad su zlonamernici dobili jos nekog prema kome ce nestedimice ispaljivati svoj arsenal omalovazavanja. A vec su poceli "konsatujuci" kako kako je taj turnir "luk i voda".
Nije me briga koliko i sta su do sada postigli ti "znalci" u zivotu neka oni sami o tome brinu), ali jedno sigurno nisu shvatili (zato sto nemaju dobru volju za to): nisu naucili da se licna sreca postize i tako sto se nikom neces podsmehivati i omalovazavati ono sto drugi postignu. Tim pre kad tudji uspesi doprinose i nasim zajednickim uspesima.
Zato sam neizmerno zahvalan svim nasim teniserima sto na najlepsi nacin predstavljaju i mene.

Vico, majstore, dobrodosao u istoriju (pre svega sportsku) Srbije!

Dermendziev

pre 13 godina

Viktor nas je sve prisutne na "Olimpijskom" beskrajno obradovao,posle sjajne pobede nad Bagdatisom.Jos jednom sve cestitke Viktoru na osvojenom trofeju.Mec je bio izuzetno tezak.

Da,Viktor je lutao svojim servisom u prvom setu.
Kad je usao u servis(drugi set) bile su to prave bombe."Paradoksalno" je koliko je i Bagdatis dobro servirao!Viktor je imao solidan prijem.Bilo je i spornih odluka sudija(i Viktor je protestovao,ali na svu srecu brzo se obuzdao).Sa osnovne linije Markos je igrao odlicno.U ukupnom skoru Viktor bolji za jedan set(pogotovo treci).

U mecu parova ruski par je bio bolji 7:6,6:3.Osetio se Viktorov umor pogotovo u drugom setu(mec se igrao samo posle jednog sata ukljucujuci i ceremoniju nagradjivanja).Tursunov i Janko su bili odlicni.

Fantastican je bio mec Azarenka-Kirilenka.Navijao sam za Masu.Klasa trenera je vratila Viktoriju u mec posle 0:4 u drugom setu.Vika je odigrala fantasticnu skrivenu baranku.

PS:Sto se tice podrske na "Olimpijskom" moja je procena da je Viktor imao vecu podrsku.Viktorovi koreni poticu iz Rusije.Njegov otc je rodjen u Beogrdu,babuska -Rortov na Donu,deduska - Tver.

Pozdrav!

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Bravo! Viktor je odlican u poslednje vreme, nadam se da sad ima samopouzdanje - da veruje u sebe i da nastavi sa dobrim igrama!

Svedok

pre 13 godina

@ jovicic

Znam da su vam namere bile casne, ali prvo proverite, pitajte, pa nam onda dajte informaciju, a ne dezinformaciju. Nagradni fond zenskog i muskog turnira se ne zbrajaju, jer je jedan pod okriljem WTA, a drugi pod ATP. Sledeci ATP turnir je u Petersburgu i on ima nagradni fond od 750000, a pobednik dobija 113000, a nagradni fond u Monpeljeu je 650000. Turnir u Moskvi jeste, ako ne turnir ATP 250 sa najbogatijim nagradnim fondom, onda jedan od najplacenijih (Troicki je dobio 182 000 i neki "satic")