Tenis 59

Ponedeljak, 21.01.2008.

02:51

AO: Ana Ivanović u četvrfinalu

AO: Ana Ivanoviæ u èetvrfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Srki

pre 16 godina

@ addave

Veoma sam srecan sto nisi bio u pravu, ali samo zato sto je Jelena pobedila i to lakse nego sto je bilo ko mogao da ocekuje.
Svrha mog komentara nije bila da potcenjujem sestre Vilijams, vec da istaknem kvalitet nasih igracica i da ih neopravdano potcenjujes. Sama Jelena je to najbolje dokazala. Poenta je da se mec igra zato sto se ne zna pobednik, kada bi se pobednik 100% unapred znao najiskrenije sumnjam da bi se mec uopste igrao, dakle ako se igra moze da ode i na jednu i na drugu stranu. Svaka cast za Serenu sto je igrala i dobijala i povredjena, ali mislim da ni Jelena ne zaostaje (seti se Fed kupa, na primer). Na kraju hocu da kazem da mozemo da budemo jako ponosni na nase tenisere i da ne vidim razlog da pojedinci budu, ne protiv njih, ali da ih potcenjuju.
Napred u nove pobede!

Prorok Muhamed

pre 16 godina

Utorak je 9.10h,...pogledao sam live score jutros i vidim da je Jelena odrala Serenu,i plasirala se u polufinale AO. U medjuvremenu, citam komentare addave-a i smejem se k'o lud. Kakav genijalni prognozer, strucnjak, djecarac!

Милутин

pre 16 godina

I ja sam vrlo razocaran ponasanjem Ane prilikom osvajanja poena! "Come on"(odakle si ti?!)u lice protivnici prilikom njene greske me bas nervira. Ana, tvoja lepota gubi sjaj ako se ponasas uobrazeno. Jelena Jankovic je protiv Serene danas aplaudirala protivnici kao pravi sampion! Bravo Jelena...

Kukoch

pre 16 godina

Mislim stvarno mi je muka od svih "strusnjaka" tenisa koji znaju ovo ili ono.....
Ja znam jedno,do pre 3 godine bili smo nepoznata zemlja u svetu tenisa,sada smo velesila.....i to bas velesila


Zato pljuvaci-fuck off

Budite Srbi i navijajte za Srbe,za Noleta,Anu,Jelenu,Janka,........uvek a ne samo onda kada pobedjuju......
Ja sam ponosan na sve njih,svaka cast,i za mene ste vec napravili uspeh.....

addave

pre 16 godina

@Srki,

Donekle mogu da se slozim da je moguce da Vilijamsove ne bi osvojile bas sve u slucaju da igraju na vise turnira. Ali gotovo je sigurno da bi igrale makar u polufinalima, gde god da se pojave. Kako god da su umorne. Sto bi im takodje donelo pregrst bodova.

Medjutim, svako tempira svoju formu kako zna i ume. Ono sto Vilijamsove imaju , a sto nase nemaju je neka zivotinjska zelja za pobedom, i sam taj nastup prilicno deluje na suparnika. Verujem da je 50% njihove pobede u zastrasivanju protivnika ispustanjem raznovrsnih krika i gestikulacija, koje izvrsno obavljaju. Drugih 50% je u savrsenim udarcima i pokretljivosti koju na zalost nema cak ni Jelena. A narocito sada. O kvalitetu udaraca da ne govorimo.

A sad za ovo sto pricas da lupetam gluposti. Ocigledno da nisi gledao mnogo meceva sa Serenom na primer. Sigurno ne znas na koliko meceva je igrala sa ozbiljnim povredama, i koliko je njih dobijala, maltene vukuci se po terenu, povredjena. Na jendom turniru je dobila Sarapovu prakticno bez jedne noge, stajala na jednom mestu i udarala svom snagom samo ono sto joj pridje blizu. I rasturila Sarapovu sa nulom u poslednjem setu. Tako da ne pricam bas sve napamet. Nego posmatram malo i druge igrace i igracice , a ne samo nase, kao vecina ovde.

Nista zato, ono sto sam rekao ostaje, pa cemo da vidimo da li sam bio u pravu:

Serena - Jelena 6:1 6:3
Venus - Ana 6:4 6:4

Nadam se da ipak necu biti u pravu...

Srki

pre 16 godina

@ addave

Ja necu biti fin kao prethodnik koji te je kritikovao i reci cu ti da lupas gluposti.
Obrazlozenje:
Imam ja brata koji gleda neki kviz i nema pojma o oblasti iz koje je pitanje i lupi odgovor je pod a (recimo), skoro uvek pogodi da sam poceo da ga zovem Demijan. Poenta, on lupi odgovor, mozda pogodi, mozda ne, ali ako pogodi ne znaci da je znao, jednostavno se desilo. Tako i ti, ukoliko ne mozes da me ubedis da si vidovit, molim te da se uzdrzis od "predvidjanja" i "sta bi bilo kad bilo" komentara. CINJENICA je da su Ana i Jelena na pozicijama na kojima jesu, a to da li zasluzuju ili ne ko si ti da procenjujes?
Kazes da sestre Vilijams igraju desetak turnira i da sve osvoje, jeste, ali pitanje je da li bi sve osvajale da igraju 20 turnira godisnje i da na turnir dolaze iscrpljene od naporne sezone. Sad kad bih se ja pravio vidovit rekao bih: Ma nemaju one sanse da odigraju celu sezonu, kad bi igrale vise meceva ne bi nista uradile. Ali cinjenica je da one igraju malo meceva, da se nalaze na pozicijama na kojima se nalaze, a jedino merilo su bodovi osvojeni na WTA turnirima, a oni kazu da su Ana i Jelena ispred njih. To sto bi Ana ili Jelena izgubile u medjusobnom duelu (ne daj Boze) ne znaci da njih dve zasluzuju da budu ispred na rang listi. Da je tako onda bi 1. i 2. na rang listi bili Nalbandijan i Kanjas jer imaju pozitivan skor protiv Federera. Nadam se da se slazemo da takav sistem razmisljanja ne funkcionise, ako ni zbog cega onada zbog pomenutog primera.

hibiskus

pre 16 godina

@addave
Evo, priznajem da ne znam o profesionalnom tenisu puno, al barem javno ne lupam svasta.
U profesionalnom sportu zezanje ne postoji (Adriano iz Intera najbolji primer, a nama najblizi Janko Tipsarevic).
U tvom slucaju zezanje se zove tempiranje forme i priprema za odredjeni sportski dogadjaj citaj turnir, ako je tenis u pitanju.
A one su igrale 10 meceva prosle godine zato sto verovatno i ne mogu vise da izdrze, i kad bi sestre Williams igrale onoliko meceva koliko su Ana I Jelena odigrale ne bi stigle ni do cetvrtine finala zbog istrosenosti i umora.
Uostalom americka skola tenisa "daj da odserviram 300 na sat", radi jos samo u Vimbldonu.

Sto se Aninog meca tice, strasno me nervira Anina neprilagodljivost na situaciju na terenu. Dok pobedjuje to radi sjajno, cim se sitacija malo promeni pada psihicki, ne koncentrise se na servisu, ne bodri sama sebe (ne racunajuci ono stidljivo: ajde!). Sve u svemu bitan je prolaz u sledece kolo i pobeda u 2 seta

addave

pre 16 godina

@najcrnji,

Narabno da nisam plakao kada sam gledao Rokija, to mi je bilo vise smesno. Mada , vise uopste i ne gledam to americko smece od filmova.

Sto se tic etenisa, neke cinjenice ipak moramo prihvatiti onave kakve jesu. I to za nase dobro. Znaci, ne nadati se lazno da nam ne padne previse tesko kada se desi. Ja ovo ne pisem iz obesti nego pokazujem realno cinjenice, da ne bismo previse uzleteli i prenisko pali potom.

Zasto su Jelena i Ana sada tako visoko?

Pa to ne vidi samo onaj ko ne zeli da vidi. Evo da pojasnim malo:

1. Sestre vilijams su izlazile samo na po desetak turnira prosle godine, kada god su izasle, osvajale bi taj turnir. Znaci, iz nekog razloga , samo se pojave na gren slemu, osvoje ga i onda se zezaju. Nisu iglrele mnostvo turnira i zato su pale nisko. Ali kada god zazele, pojave se na turniru i osvoje ga.

2. Sarapova je bila povredjena veliki deo godine, dovoljno da padne na lestvici ispod nasih. Kuznjecova takodje ne pripada tamo gde jeste, takoda je realan poredak (sa zdravom Jelenom) ovakav:

1. Henin
2. Sarapova
3. Serena
4. Venus
5. Ana
6. Jelena

Neno

pre 16 godina

Anci, sredi se!!!
Sada tek pocinje AO.Igraj protiv nje za dusu,kao sto si igrala i protiv Enan u Sidneju.Ako je sredis imas FINALE!!!
SHOW NO RESPECT!!!

najcrnnji

pre 16 godina

@addave (kom.39) Hladnoca koja izbija iz vaseg komentara ukazuje na osobu koja se retko raduje i nije plakala kad je gledala Rokija. Vasu strucnost ne dovodim u pitanje ali ovaj sajt nije rezervisan samo za strucnjake vec i za navijace. Vasa konstatacija da su devojke 5 i 6 na listi daje meni mogucnost da ja utvrdim da su one obe na prvom mestu. Ni jedno ni drugo nije istina. WTA kaze da su treca i cetvrta. I konacno zapoceti poruku na javnom servisu sa recenicom 'Vi (koji vi) nemate pojma o tenisu' ukazuje na aroganciju, nepristojnost i odsustvo sportskog duha.

Pegone

pre 16 godina

Steta sto i Kirilenko nije prosla, pa da se susretnu zaledno u polofinalu.
Pravi uzitak sa dve lepotice.
PS sretno protiv Venus

Navijam na Anu

pre 16 godina

Naravno da navijam za anche

Ali moramo i da gledamo realnosti, josh uvek je stoji igra na kraj ivice. Mora da skrachuje servis greshaka da bi mogla da osvoji setovi protiv venusa, da bi odigrala mech protiv serene, dobila bi je 100%, isto kao shto bi Jankovich igrala protiv Venusa, dobila bi je. ali sad na naprekom vojdstvo ima da bude na amerikance, ali ima shansa za Anu, najvecha shansa je na jelenu, samo ako bi mogla da se vrati u tom formu koja je izgubila od 2006-usopen kada je urnishala Enan! Svaka Chast lepotani-=CCC=-e

Teniser CH

pre 16 godina

Imamo situaciju gde je Ana vidljivo napredovala za 12 meseci zbog Aranschinog kampa i nacina treniranja, i zbog njenog Australiskog teama koji je nju stavio na novi rezim ( ishrana, trenizi, psihicka sprema, surfing da ojaca sve misice i...novi udarci koje do pre 10 meseci nije ni znala). Kod Jelene se bas to ne vidi, ne vidi se taj team i plan, vidi se samo mama i to nije dovoljno da se bude broj 1 na listi ili ostane tu gde je.
Ponovo se na ovom turniru, kao i u Parizu i Wimbledonu vidi da u top 16 ulaze neke koje bele veze sa profesionalnim tenisom nemaju. Ni Dankinja ni da Delakva iz Australije nisu nivo po kome se bilo sta meri u tenisu, ama bas nista....tenis sa poljanceta je to.
Obe nase ce morati da naprave kvantni skok da bi prosle sestre Williams, jer te dve sestre znaju da igraju tenis i to onaj sa svim udarcima, sa taktikom i mudroscu, sa velikom voljom da se pobedi.
Rekao bih pre da Ana ima sanse da prodje , a Jelena samo i samo ako joj povreda ne bude problem i ona se okane loptanja jer to ce Serena nemilosrdno kazniti sa dva kratka seta.

addave

pre 16 godina

Kakvi su ovo komentari?
Pa vi bre pojma nemate o tenisu.

"Bravo Ana" - za sta bravo? Igrala je sa nekakvom sedamnaestogodisnjakinjom, i jedva se izvukla u drugom setu, da ga je izgubila, verovatno bi i ceo mec.

Igra je bila jako losa. Mnogo gresaka, ruka stegnuta sve vreme. Kretanje lose, udarac tvrd, nema mekocu.

Ne vidim skoro nikakav napredak u odnosu na US open. To znaci da ce Vilijams ponovo da je zgazi. Racunam na neki ugodan rezultat od 6:4, 6:4 za Venus.

Ana zapravo ima dva velika problema u svojoj igri:

1. Prevelika emotivnost. Kada igra sa top igracima, previse je uzbudjena, sva se trese na terenu. To je stvar koja se tesko popravlja, i samo velikim iskustvom moze nesto da se uradi. Trebace joj jos par godina da se malo smiri.

2. Nezgrapnost. Previse je krupna za svoju visinu. Ona nema potrebnu brzinu da bi uradila nesto vise protiv udaracica kao sto su Henin, Vilijamsove i Sarapova. Njih jednostavno ne moze da dobije na brzim terenima, nema potrebne fizicke predispozicije.

Realno, Ana i Jelena su negde peta i sesta na listi, nikako treca i cetvrta.

Znaci, mislim da nasi polako zavrsavaju nastupe na AO: Jelena ce mozda ukupno dobiti 3-4 gema, recimo da ce biti 6:1, 6:3 u najboljem slucaju, a Ana rekh gubi sa 6:4, 6:4, jer Vilijams nije u zivotnoj formi.

Mile

pre 16 godina

Bravo lepotice! Em si lepa,em si pametna,pa si uporna,vredna...Sve drugo dolazi samo po sebi.Na redu je Venus. Neka i ona oseti sve tvoje vrline.Bolja si i od nje.Na tebi je da to pokazes.Bravo.

bambino montenegrino

pre 16 godina

Bravo luđakinjo prelijepa!!! Nadam se da ćeš razvalit i onu odvratnu, nazovi ženu, Venus što ima više muških hormona od mog pokojnog brkatog đeda.... Montenegro je uz tebe, prelijepa....

Svaka cast

pre 16 godina

Komentari postaju suvisni. Ja mogu samo da kazem da sam ponosan sto mogu da navijam za Janka, Jelenu, Anu, Novaka, Borisa, Nenada i ostale tenisere koji, kao niko drugi iz ove zemlje, predstavljaju Srbiju u svetu.

predo

pre 16 godina

Moram da se prisjetim nasih, pa i mojih, pomalo podsmjesljivih komentara na racun nase spore i pomalo debeljuskaste Ane i njenog neprestanog ponavljanja: Ja sam mlada, ima jos vremena. Mnogi od nas su joj predvidjali prosjecnu karijeru (ako nesto ne promjeni). Kakav napredak prosle godine! Prvo na fizickom. a onda i na psihickom planu. Da li je to plod rada njenog novog strucnog rada ili dugorocne strategije, ne znam, ali je stvarno postalo uzivanje je gledati kako igra i kako se bori, a ne samo kako izgleda. VENUS MORA PASTI!

ja

pre 16 godina

Bravo Ana za pobedu!
Razocaran sam Aninim ponasanjem! Preforsirano radovanje na gresku protivnice. To se radi kada je "gusta" zavrsnica meca! Mala i nije tako fina kao sto se prikazuje! Odrace je Venus!

Branko

pre 16 godina

Ako Ana i Jelena posalju sestre kuci,slavicemo u restoranu "Zupa" u Cikagu do kasno u noc.Cetvrtkom obicno peva Zoran Kalezic pa ce biti jos i pesme.
Napred nase lepotice!
Branko,Cikago

Makaveli

pre 16 godina

Ocekivano. Licno ocekujem i protiv Williams pobedu Ane. Realno je u najjacoj formi i jedino Justine Hehin moze da joj stane na crtu.
Fino bi bilo kada bi i Jelena iznenadili drugu Williams, ali tesko. Ana je, bar za mene, ovaj put favorit protiv Venus, a ako to uspe, onda ide sigurno i u finale, jer ni Hantuchova ni Radwanska nemaju protiv nje sanse.
Samo napred Ana!

Jack Sparrow

pre 16 godina

2003 Williamsove su ispadale od Belgijanki,2008 vrlo lako od Ane I Jelene. Kad je Justin izbacila Serenu u cetvrtfinalu Roland Garosa ,tata Richards je razbio mobilni I pravio cuvene scene,a vrhunac je bila konferencija za stampu kad je Carlos Rodrigez izjavio "kako su danas svi srecni osim Williamsovih".Druga Belgijanka je bila Kim Kong ili Kim ubica. Istorija se ponavlja ali su sad Srpkinje u pitanju. Samo udjite u "zonu" I vase su.

Dragan

pre 16 godina

Bravo Ana!!! Ovo je vec veliki uspeh! Ipak, sada dolaze oni ozbiljni mecevi. Hrabro, pribrano i uz svest da imas sta da pokazes! Sve je u glavi!
NAPRED ANCHI!!!!

Zoran Stojčevski

pre 16 godina

Anči bez preterivanja ako ovako nastaviš FINALE JE TVOJE A POSLE VIDE.EMO. šta reći pravi ¡muški¡ tenis.Cela je nacija ponosna na tebe.SERBIAN OPEN SE NASTAVLJA.

Petar Veliki

pre 16 godina

Dopustila si joj da se ponada, sto je bilo velikodusno sa tvoje strane. :)
Zamalo da zgazis na liniju prilikom odlaska na klupu, c,c,c... :)
Idemo dalje!

joejoe

pre 16 godina

Bravo za Anu. Btw, stvarno lepo od Australijanaca: http://www.australianopen.com/en_AU/interactive/slideshow/slideShow.html?xmlPage=/en_AU/interactive/slideshow/2008-01-21/200801211200876990004.xml

hely

pre 16 godina

Cestitke Ani za prvo 1/4 finale AO .:))
Odlicno je igrala volej i ukoliko razvije igru na mrezi onda zbilja ima sanse za pobedu protiv igracica teske kategorije kako henin, sestre, sharapovu..
Ali od ovoga sto je pruzila danas zaista ne mogu da vidim kako ce pocistiti Venus ?
jedino ako venus ima povredu inace mozemo samo sanjati
u svakom slucaju , napreduje u tehnici nema stagnacije kao kod JJ .
Ja bi da one pociste sestre williams sa terena i nadju se nekako u finalu ;))

Dusan

pre 16 godina

To je to. Posle zreba znalo se da sve do cetvrt finala i nema pravih, ali ni opasnih protivnika. Prvi set odlican, ali u drugom malo nesnalazenja posle promene taktike Dankinje, na srecu sve se zavrsilo rutinski u tie breaku. Igra je generalno mnogo bolja nego na stratu sezone i turnira. Sada dolazi na red "nepremostiva" Venus. Starija sestra cini mi se ne igra nesto narocito dosada, ali je poznato da ona ima inspiraciju za velike meceve, a ovo ce biti takav. Nadam se da ce Ana jos vise podici igru, vrsiti konstantan pritisak i da ce je sluziti servis. Ovo je prakticno mec za finale. Sestre Vilijams protiv Srbije u cetvrt finalu. Pa da vidimo ko je bolji.

ivan bg

pre 16 godina

Bravo Anci, rutinska pobeda... Najlepsa si i najbolja!
Jos da Nole pobedi Hjuita i bice to savrsen ucinak nasih tenisera u koji se uklapa cak i Jankov herojski poraz od Federera.
Ko bi pre samo nekoliko godina rekao da cemo postati ovakva teniska sila?
Zaista neverovatno... Ma mora da je to zbog kajmaka, gibanice i sarme

coolinar

pre 16 godina

Ana ce ove godine cudo napraviti u tenisu, samo da se malo sredi na psiholoskom planu i nije daleko od toga da bude prva, isto to vazi i za JJ !
Obe obicno oderu protivnice u prvom setu,a onda u mislima odlutaju negde i igraju kao da su tek uzele reket u sake, ali mlade su, polako...

m.N.

pre 16 godina

Dosta tesko je islo u drugom setu,ali dobila je Ana na iskustvo. Ova tinejdzerka je bila previse nervozna da uzme set, videlo se jasno, a i Ana je to osetila i hladnokrvno iskoristila.
Ipak, tesko,tesko protiv Venus sa ovakvom igrom. Potrebna je vrlo inspirativna igra od Ane u sledecem mecu da bi nacinila podvig.

Pittsburgh

pre 16 godina

Bravo Ana, oci mi se sklapaju, ali sam ostao do 03.00 da vidim pobedu. Samo napred, svi smo uz tebe (p.s. 'Ajde' zvuci mnogo lepse nego c'mon ..trust me :)

Mare

pre 16 godina

Dobar mec, ali samo ne bi trebala toliko da brza.Jedan deo gresaka usledio je s Anine strane i posle potpune dominacije u poenu.Nekako imam utisak da se jos nije privikla na novi reket ili joj mozda i ne odgovara kao onaj Vilsonov?Udarci su joj precizni ali nisu nesto jaki kao pre, nemaju brzinu.Mozda to govori i manji broj aseva?Sve u svemu dobro je i ovako.Bilo bi steta da je Venus i treci put zaredom izbaci sa nekog GS takmicenja, i bas zato ne treba da se predaje i naka pokaze zube!Srecno Anci!

Slavko

pre 16 godina

U Aninoj igri se osjeti prelazak na Yonex imam utisak da nema dobru kontrolu nad lopticom, trebace izgleda ipak malo vise vremena da se navikne na tu promjenu.

VladaR NS

pre 16 godina

Anice, lepotice, cenim te bas zbog toga sto ti lepota nije jedina i najjaca strana! Bas si kraljica, ljudina i sportista! Toliko odlucnosti, koncentracije i jacine je cesto tesko povezati sa tvojim Baby-faceom! Slatkis koji razbija protivnice... Savrsena kombinacija! Eh, da je vise ovakvih Srba i Srpkinja i da nemamo 40% Radikala pocetkom 2008.god., mnogo toga bi bilo bolje. Mnogo trazim!? Ma ne, samo mi je zao sto i takve osobe moraju zbog naseg pasosa da vade vizu kako bi igrale na prestiznim turnirima. Porazavajuce... Svaka cast, Ana, namam reci koliko si super...!

najcrnnji

pre 16 godina

@addave (kom.39) Hladnoca koja izbija iz vaseg komentara ukazuje na osobu koja se retko raduje i nije plakala kad je gledala Rokija. Vasu strucnost ne dovodim u pitanje ali ovaj sajt nije rezervisan samo za strucnjake vec i za navijace. Vasa konstatacija da su devojke 5 i 6 na listi daje meni mogucnost da ja utvrdim da su one obe na prvom mestu. Ni jedno ni drugo nije istina. WTA kaze da su treca i cetvrta. I konacno zapoceti poruku na javnom servisu sa recenicom 'Vi (koji vi) nemate pojma o tenisu' ukazuje na aroganciju, nepristojnost i odsustvo sportskog duha.

Pittsburgh

pre 16 godina

Bravo Ana, oci mi se sklapaju, ali sam ostao do 03.00 da vidim pobedu. Samo napred, svi smo uz tebe (p.s. 'Ajde' zvuci mnogo lepse nego c'mon ..trust me :)

Srki

pre 16 godina

@ addave

Ja necu biti fin kao prethodnik koji te je kritikovao i reci cu ti da lupas gluposti.
Obrazlozenje:
Imam ja brata koji gleda neki kviz i nema pojma o oblasti iz koje je pitanje i lupi odgovor je pod a (recimo), skoro uvek pogodi da sam poceo da ga zovem Demijan. Poenta, on lupi odgovor, mozda pogodi, mozda ne, ali ako pogodi ne znaci da je znao, jednostavno se desilo. Tako i ti, ukoliko ne mozes da me ubedis da si vidovit, molim te da se uzdrzis od "predvidjanja" i "sta bi bilo kad bilo" komentara. CINJENICA je da su Ana i Jelena na pozicijama na kojima jesu, a to da li zasluzuju ili ne ko si ti da procenjujes?
Kazes da sestre Vilijams igraju desetak turnira i da sve osvoje, jeste, ali pitanje je da li bi sve osvajale da igraju 20 turnira godisnje i da na turnir dolaze iscrpljene od naporne sezone. Sad kad bih se ja pravio vidovit rekao bih: Ma nemaju one sanse da odigraju celu sezonu, kad bi igrale vise meceva ne bi nista uradile. Ali cinjenica je da one igraju malo meceva, da se nalaze na pozicijama na kojima se nalaze, a jedino merilo su bodovi osvojeni na WTA turnirima, a oni kazu da su Ana i Jelena ispred njih. To sto bi Ana ili Jelena izgubile u medjusobnom duelu (ne daj Boze) ne znaci da njih dve zasluzuju da budu ispred na rang listi. Da je tako onda bi 1. i 2. na rang listi bili Nalbandijan i Kanjas jer imaju pozitivan skor protiv Federera. Nadam se da se slazemo da takav sistem razmisljanja ne funkcionise, ako ni zbog cega onada zbog pomenutog primera.

ivan bg

pre 16 godina

Bravo Anci, rutinska pobeda... Najlepsa si i najbolja!
Jos da Nole pobedi Hjuita i bice to savrsen ucinak nasih tenisera u koji se uklapa cak i Jankov herojski poraz od Federera.
Ko bi pre samo nekoliko godina rekao da cemo postati ovakva teniska sila?
Zaista neverovatno... Ma mora da je to zbog kajmaka, gibanice i sarme

bambino montenegrino

pre 16 godina

Bravo luđakinjo prelijepa!!! Nadam se da ćeš razvalit i onu odvratnu, nazovi ženu, Venus što ima više muških hormona od mog pokojnog brkatog đeda.... Montenegro je uz tebe, prelijepa....

ja

pre 16 godina

Bravo Ana za pobedu!
Razocaran sam Aninim ponasanjem! Preforsirano radovanje na gresku protivnice. To se radi kada je "gusta" zavrsnica meca! Mala i nije tako fina kao sto se prikazuje! Odrace je Venus!

predo

pre 16 godina

Moram da se prisjetim nasih, pa i mojih, pomalo podsmjesljivih komentara na racun nase spore i pomalo debeljuskaste Ane i njenog neprestanog ponavljanja: Ja sam mlada, ima jos vremena. Mnogi od nas su joj predvidjali prosjecnu karijeru (ako nesto ne promjeni). Kakav napredak prosle godine! Prvo na fizickom. a onda i na psihickom planu. Da li je to plod rada njenog novog strucnog rada ili dugorocne strategije, ne znam, ali je stvarno postalo uzivanje je gledati kako igra i kako se bori, a ne samo kako izgleda. VENUS MORA PASTI!

addave

pre 16 godina

Kakvi su ovo komentari?
Pa vi bre pojma nemate o tenisu.

"Bravo Ana" - za sta bravo? Igrala je sa nekakvom sedamnaestogodisnjakinjom, i jedva se izvukla u drugom setu, da ga je izgubila, verovatno bi i ceo mec.

Igra je bila jako losa. Mnogo gresaka, ruka stegnuta sve vreme. Kretanje lose, udarac tvrd, nema mekocu.

Ne vidim skoro nikakav napredak u odnosu na US open. To znaci da ce Vilijams ponovo da je zgazi. Racunam na neki ugodan rezultat od 6:4, 6:4 za Venus.

Ana zapravo ima dva velika problema u svojoj igri:

1. Prevelika emotivnost. Kada igra sa top igracima, previse je uzbudjena, sva se trese na terenu. To je stvar koja se tesko popravlja, i samo velikim iskustvom moze nesto da se uradi. Trebace joj jos par godina da se malo smiri.

2. Nezgrapnost. Previse je krupna za svoju visinu. Ona nema potrebnu brzinu da bi uradila nesto vise protiv udaracica kao sto su Henin, Vilijamsove i Sarapova. Njih jednostavno ne moze da dobije na brzim terenima, nema potrebne fizicke predispozicije.

Realno, Ana i Jelena su negde peta i sesta na listi, nikako treca i cetvrta.

Znaci, mislim da nasi polako zavrsavaju nastupe na AO: Jelena ce mozda ukupno dobiti 3-4 gema, recimo da ce biti 6:1, 6:3 u najboljem slucaju, a Ana rekh gubi sa 6:4, 6:4, jer Vilijams nije u zivotnoj formi.

Jack Sparrow

pre 16 godina

2003 Williamsove su ispadale od Belgijanki,2008 vrlo lako od Ane I Jelene. Kad je Justin izbacila Serenu u cetvrtfinalu Roland Garosa ,tata Richards je razbio mobilni I pravio cuvene scene,a vrhunac je bila konferencija za stampu kad je Carlos Rodrigez izjavio "kako su danas svi srecni osim Williamsovih".Druga Belgijanka je bila Kim Kong ili Kim ubica. Istorija se ponavlja ali su sad Srpkinje u pitanju. Samo udjite u "zonu" I vase su.

VladaR NS

pre 16 godina

Anice, lepotice, cenim te bas zbog toga sto ti lepota nije jedina i najjaca strana! Bas si kraljica, ljudina i sportista! Toliko odlucnosti, koncentracije i jacine je cesto tesko povezati sa tvojim Baby-faceom! Slatkis koji razbija protivnice... Savrsena kombinacija! Eh, da je vise ovakvih Srba i Srpkinja i da nemamo 40% Radikala pocetkom 2008.god., mnogo toga bi bilo bolje. Mnogo trazim!? Ma ne, samo mi je zao sto i takve osobe moraju zbog naseg pasosa da vade vizu kako bi igrale na prestiznim turnirima. Porazavajuce... Svaka cast, Ana, namam reci koliko si super...!

coolinar

pre 16 godina

Ana ce ove godine cudo napraviti u tenisu, samo da se malo sredi na psiholoskom planu i nije daleko od toga da bude prva, isto to vazi i za JJ !
Obe obicno oderu protivnice u prvom setu,a onda u mislima odlutaju negde i igraju kao da su tek uzele reket u sake, ali mlade su, polako...

Petar Veliki

pre 16 godina

Dopustila si joj da se ponada, sto je bilo velikodusno sa tvoje strane. :)
Zamalo da zgazis na liniju prilikom odlaska na klupu, c,c,c... :)
Idemo dalje!

Svaka cast

pre 16 godina

Komentari postaju suvisni. Ja mogu samo da kazem da sam ponosan sto mogu da navijam za Janka, Jelenu, Anu, Novaka, Borisa, Nenada i ostale tenisere koji, kao niko drugi iz ove zemlje, predstavljaju Srbiju u svetu.

addave

pre 16 godina

@najcrnji,

Narabno da nisam plakao kada sam gledao Rokija, to mi je bilo vise smesno. Mada , vise uopste i ne gledam to americko smece od filmova.

Sto se tic etenisa, neke cinjenice ipak moramo prihvatiti onave kakve jesu. I to za nase dobro. Znaci, ne nadati se lazno da nam ne padne previse tesko kada se desi. Ja ovo ne pisem iz obesti nego pokazujem realno cinjenice, da ne bismo previse uzleteli i prenisko pali potom.

Zasto su Jelena i Ana sada tako visoko?

Pa to ne vidi samo onaj ko ne zeli da vidi. Evo da pojasnim malo:

1. Sestre vilijams su izlazile samo na po desetak turnira prosle godine, kada god su izasle, osvajale bi taj turnir. Znaci, iz nekog razloga , samo se pojave na gren slemu, osvoje ga i onda se zezaju. Nisu iglrele mnostvo turnira i zato su pale nisko. Ali kada god zazele, pojave se na turniru i osvoje ga.

2. Sarapova je bila povredjena veliki deo godine, dovoljno da padne na lestvici ispod nasih. Kuznjecova takodje ne pripada tamo gde jeste, takoda je realan poredak (sa zdravom Jelenom) ovakav:

1. Henin
2. Sarapova
3. Serena
4. Venus
5. Ana
6. Jelena

hibiskus

pre 16 godina

@addave
Evo, priznajem da ne znam o profesionalnom tenisu puno, al barem javno ne lupam svasta.
U profesionalnom sportu zezanje ne postoji (Adriano iz Intera najbolji primer, a nama najblizi Janko Tipsarevic).
U tvom slucaju zezanje se zove tempiranje forme i priprema za odredjeni sportski dogadjaj citaj turnir, ako je tenis u pitanju.
A one su igrale 10 meceva prosle godine zato sto verovatno i ne mogu vise da izdrze, i kad bi sestre Williams igrale onoliko meceva koliko su Ana I Jelena odigrale ne bi stigle ni do cetvrtine finala zbog istrosenosti i umora.
Uostalom americka skola tenisa "daj da odserviram 300 na sat", radi jos samo u Vimbldonu.

Sto se Aninog meca tice, strasno me nervira Anina neprilagodljivost na situaciju na terenu. Dok pobedjuje to radi sjajno, cim se sitacija malo promeni pada psihicki, ne koncentrise se na servisu, ne bodri sama sebe (ne racunajuci ono stidljivo: ajde!). Sve u svemu bitan je prolaz u sledece kolo i pobeda u 2 seta

Prorok Muhamed

pre 16 godina

Utorak je 9.10h,...pogledao sam live score jutros i vidim da je Jelena odrala Serenu,i plasirala se u polufinale AO. U medjuvremenu, citam komentare addave-a i smejem se k'o lud. Kakav genijalni prognozer, strucnjak, djecarac!

Branko

pre 16 godina

Ako Ana i Jelena posalju sestre kuci,slavicemo u restoranu "Zupa" u Cikagu do kasno u noc.Cetvrtkom obicno peva Zoran Kalezic pa ce biti jos i pesme.
Napred nase lepotice!
Branko,Cikago

Teniser CH

pre 16 godina

Imamo situaciju gde je Ana vidljivo napredovala za 12 meseci zbog Aranschinog kampa i nacina treniranja, i zbog njenog Australiskog teama koji je nju stavio na novi rezim ( ishrana, trenizi, psihicka sprema, surfing da ojaca sve misice i...novi udarci koje do pre 10 meseci nije ni znala). Kod Jelene se bas to ne vidi, ne vidi se taj team i plan, vidi se samo mama i to nije dovoljno da se bude broj 1 na listi ili ostane tu gde je.
Ponovo se na ovom turniru, kao i u Parizu i Wimbledonu vidi da u top 16 ulaze neke koje bele veze sa profesionalnim tenisom nemaju. Ni Dankinja ni da Delakva iz Australije nisu nivo po kome se bilo sta meri u tenisu, ama bas nista....tenis sa poljanceta je to.
Obe nase ce morati da naprave kvantni skok da bi prosle sestre Williams, jer te dve sestre znaju da igraju tenis i to onaj sa svim udarcima, sa taktikom i mudroscu, sa velikom voljom da se pobedi.
Rekao bih pre da Ana ima sanse da prodje , a Jelena samo i samo ako joj povreda ne bude problem i ona se okane loptanja jer to ce Serena nemilosrdno kazniti sa dva kratka seta.

joejoe

pre 16 godina

Bravo za Anu. Btw, stvarno lepo od Australijanaca: http://www.australianopen.com/en_AU/interactive/slideshow/slideShow.html?xmlPage=/en_AU/interactive/slideshow/2008-01-21/200801211200876990004.xml

Kukoch

pre 16 godina

Mislim stvarno mi je muka od svih "strusnjaka" tenisa koji znaju ovo ili ono.....
Ja znam jedno,do pre 3 godine bili smo nepoznata zemlja u svetu tenisa,sada smo velesila.....i to bas velesila


Zato pljuvaci-fuck off

Budite Srbi i navijajte za Srbe,za Noleta,Anu,Jelenu,Janka,........uvek a ne samo onda kada pobedjuju......
Ja sam ponosan na sve njih,svaka cast,i za mene ste vec napravili uspeh.....

m.N.

pre 16 godina

Dosta tesko je islo u drugom setu,ali dobila je Ana na iskustvo. Ova tinejdzerka je bila previse nervozna da uzme set, videlo se jasno, a i Ana je to osetila i hladnokrvno iskoristila.
Ipak, tesko,tesko protiv Venus sa ovakvom igrom. Potrebna je vrlo inspirativna igra od Ane u sledecem mecu da bi nacinila podvig.

Makaveli

pre 16 godina

Ocekivano. Licno ocekujem i protiv Williams pobedu Ane. Realno je u najjacoj formi i jedino Justine Hehin moze da joj stane na crtu.
Fino bi bilo kada bi i Jelena iznenadili drugu Williams, ali tesko. Ana je, bar za mene, ovaj put favorit protiv Venus, a ako to uspe, onda ide sigurno i u finale, jer ni Hantuchova ni Radwanska nemaju protiv nje sanse.
Samo napred Ana!

Mile

pre 16 godina

Bravo lepotice! Em si lepa,em si pametna,pa si uporna,vredna...Sve drugo dolazi samo po sebi.Na redu je Venus. Neka i ona oseti sve tvoje vrline.Bolja si i od nje.Na tebi je da to pokazes.Bravo.

Милутин

pre 16 godina

I ja sam vrlo razocaran ponasanjem Ane prilikom osvajanja poena! "Come on"(odakle si ti?!)u lice protivnici prilikom njene greske me bas nervira. Ana, tvoja lepota gubi sjaj ako se ponasas uobrazeno. Jelena Jankovic je protiv Serene danas aplaudirala protivnici kao pravi sampion! Bravo Jelena...

Slavko

pre 16 godina

U Aninoj igri se osjeti prelazak na Yonex imam utisak da nema dobru kontrolu nad lopticom, trebace izgleda ipak malo vise vremena da se navikne na tu promjenu.

Mare

pre 16 godina

Dobar mec, ali samo ne bi trebala toliko da brza.Jedan deo gresaka usledio je s Anine strane i posle potpune dominacije u poenu.Nekako imam utisak da se jos nije privikla na novi reket ili joj mozda i ne odgovara kao onaj Vilsonov?Udarci su joj precizni ali nisu nesto jaki kao pre, nemaju brzinu.Mozda to govori i manji broj aseva?Sve u svemu dobro je i ovako.Bilo bi steta da je Venus i treci put zaredom izbaci sa nekog GS takmicenja, i bas zato ne treba da se predaje i naka pokaze zube!Srecno Anci!

hely

pre 16 godina

Cestitke Ani za prvo 1/4 finale AO .:))
Odlicno je igrala volej i ukoliko razvije igru na mrezi onda zbilja ima sanse za pobedu protiv igracica teske kategorije kako henin, sestre, sharapovu..
Ali od ovoga sto je pruzila danas zaista ne mogu da vidim kako ce pocistiti Venus ?
jedino ako venus ima povredu inace mozemo samo sanjati
u svakom slucaju , napreduje u tehnici nema stagnacije kao kod JJ .
Ja bi da one pociste sestre williams sa terena i nadju se nekako u finalu ;))

Neno

pre 16 godina

Anci, sredi se!!!
Sada tek pocinje AO.Igraj protiv nje za dusu,kao sto si igrala i protiv Enan u Sidneju.Ako je sredis imas FINALE!!!
SHOW NO RESPECT!!!

Srki

pre 16 godina

@ addave

Veoma sam srecan sto nisi bio u pravu, ali samo zato sto je Jelena pobedila i to lakse nego sto je bilo ko mogao da ocekuje.
Svrha mog komentara nije bila da potcenjujem sestre Vilijams, vec da istaknem kvalitet nasih igracica i da ih neopravdano potcenjujes. Sama Jelena je to najbolje dokazala. Poenta je da se mec igra zato sto se ne zna pobednik, kada bi se pobednik 100% unapred znao najiskrenije sumnjam da bi se mec uopste igrao, dakle ako se igra moze da ode i na jednu i na drugu stranu. Svaka cast za Serenu sto je igrala i dobijala i povredjena, ali mislim da ni Jelena ne zaostaje (seti se Fed kupa, na primer). Na kraju hocu da kazem da mozemo da budemo jako ponosni na nase tenisere i da ne vidim razlog da pojedinci budu, ne protiv njih, ali da ih potcenjuju.
Napred u nove pobede!

Dusan

pre 16 godina

To je to. Posle zreba znalo se da sve do cetvrt finala i nema pravih, ali ni opasnih protivnika. Prvi set odlican, ali u drugom malo nesnalazenja posle promene taktike Dankinje, na srecu sve se zavrsilo rutinski u tie breaku. Igra je generalno mnogo bolja nego na stratu sezone i turnira. Sada dolazi na red "nepremostiva" Venus. Starija sestra cini mi se ne igra nesto narocito dosada, ali je poznato da ona ima inspiraciju za velike meceve, a ovo ce biti takav. Nadam se da ce Ana jos vise podici igru, vrsiti konstantan pritisak i da ce je sluziti servis. Ovo je prakticno mec za finale. Sestre Vilijams protiv Srbije u cetvrt finalu. Pa da vidimo ko je bolji.

Zoran Stojčevski

pre 16 godina

Anči bez preterivanja ako ovako nastaviš FINALE JE TVOJE A POSLE VIDE.EMO. šta reći pravi ¡muški¡ tenis.Cela je nacija ponosna na tebe.SERBIAN OPEN SE NASTAVLJA.

Dragan

pre 16 godina

Bravo Ana!!! Ovo je vec veliki uspeh! Ipak, sada dolaze oni ozbiljni mecevi. Hrabro, pribrano i uz svest da imas sta da pokazes! Sve je u glavi!
NAPRED ANCHI!!!!

Pegone

pre 16 godina

Steta sto i Kirilenko nije prosla, pa da se susretnu zaledno u polofinalu.
Pravi uzitak sa dve lepotice.
PS sretno protiv Venus

addave

pre 16 godina

@Srki,

Donekle mogu da se slozim da je moguce da Vilijamsove ne bi osvojile bas sve u slucaju da igraju na vise turnira. Ali gotovo je sigurno da bi igrale makar u polufinalima, gde god da se pojave. Kako god da su umorne. Sto bi im takodje donelo pregrst bodova.

Medjutim, svako tempira svoju formu kako zna i ume. Ono sto Vilijamsove imaju , a sto nase nemaju je neka zivotinjska zelja za pobedom, i sam taj nastup prilicno deluje na suparnika. Verujem da je 50% njihove pobede u zastrasivanju protivnika ispustanjem raznovrsnih krika i gestikulacija, koje izvrsno obavljaju. Drugih 50% je u savrsenim udarcima i pokretljivosti koju na zalost nema cak ni Jelena. A narocito sada. O kvalitetu udaraca da ne govorimo.

A sad za ovo sto pricas da lupetam gluposti. Ocigledno da nisi gledao mnogo meceva sa Serenom na primer. Sigurno ne znas na koliko meceva je igrala sa ozbiljnim povredama, i koliko je njih dobijala, maltene vukuci se po terenu, povredjena. Na jendom turniru je dobila Sarapovu prakticno bez jedne noge, stajala na jednom mestu i udarala svom snagom samo ono sto joj pridje blizu. I rasturila Sarapovu sa nulom u poslednjem setu. Tako da ne pricam bas sve napamet. Nego posmatram malo i druge igrace i igracice , a ne samo nase, kao vecina ovde.

Nista zato, ono sto sam rekao ostaje, pa cemo da vidimo da li sam bio u pravu:

Serena - Jelena 6:1 6:3
Venus - Ana 6:4 6:4

Nadam se da ipak necu biti u pravu...

Navijam na Anu

pre 16 godina

Naravno da navijam za anche

Ali moramo i da gledamo realnosti, josh uvek je stoji igra na kraj ivice. Mora da skrachuje servis greshaka da bi mogla da osvoji setovi protiv venusa, da bi odigrala mech protiv serene, dobila bi je 100%, isto kao shto bi Jankovich igrala protiv Venusa, dobila bi je. ali sad na naprekom vojdstvo ima da bude na amerikance, ali ima shansa za Anu, najvecha shansa je na jelenu, samo ako bi mogla da se vrati u tom formu koja je izgubila od 2006-usopen kada je urnishala Enan! Svaka Chast lepotani-=CCC=-e

addave

pre 16 godina

Kakvi su ovo komentari?
Pa vi bre pojma nemate o tenisu.

"Bravo Ana" - za sta bravo? Igrala je sa nekakvom sedamnaestogodisnjakinjom, i jedva se izvukla u drugom setu, da ga je izgubila, verovatno bi i ceo mec.

Igra je bila jako losa. Mnogo gresaka, ruka stegnuta sve vreme. Kretanje lose, udarac tvrd, nema mekocu.

Ne vidim skoro nikakav napredak u odnosu na US open. To znaci da ce Vilijams ponovo da je zgazi. Racunam na neki ugodan rezultat od 6:4, 6:4 za Venus.

Ana zapravo ima dva velika problema u svojoj igri:

1. Prevelika emotivnost. Kada igra sa top igracima, previse je uzbudjena, sva se trese na terenu. To je stvar koja se tesko popravlja, i samo velikim iskustvom moze nesto da se uradi. Trebace joj jos par godina da se malo smiri.

2. Nezgrapnost. Previse je krupna za svoju visinu. Ona nema potrebnu brzinu da bi uradila nesto vise protiv udaracica kao sto su Henin, Vilijamsove i Sarapova. Njih jednostavno ne moze da dobije na brzim terenima, nema potrebne fizicke predispozicije.

Realno, Ana i Jelena su negde peta i sesta na listi, nikako treca i cetvrta.

Znaci, mislim da nasi polako zavrsavaju nastupe na AO: Jelena ce mozda ukupno dobiti 3-4 gema, recimo da ce biti 6:1, 6:3 u najboljem slucaju, a Ana rekh gubi sa 6:4, 6:4, jer Vilijams nije u zivotnoj formi.

ja

pre 16 godina

Bravo Ana za pobedu!
Razocaran sam Aninim ponasanjem! Preforsirano radovanje na gresku protivnice. To se radi kada je "gusta" zavrsnica meca! Mala i nije tako fina kao sto se prikazuje! Odrace je Venus!

addave

pre 16 godina

@najcrnji,

Narabno da nisam plakao kada sam gledao Rokija, to mi je bilo vise smesno. Mada , vise uopste i ne gledam to americko smece od filmova.

Sto se tic etenisa, neke cinjenice ipak moramo prihvatiti onave kakve jesu. I to za nase dobro. Znaci, ne nadati se lazno da nam ne padne previse tesko kada se desi. Ja ovo ne pisem iz obesti nego pokazujem realno cinjenice, da ne bismo previse uzleteli i prenisko pali potom.

Zasto su Jelena i Ana sada tako visoko?

Pa to ne vidi samo onaj ko ne zeli da vidi. Evo da pojasnim malo:

1. Sestre vilijams su izlazile samo na po desetak turnira prosle godine, kada god su izasle, osvajale bi taj turnir. Znaci, iz nekog razloga , samo se pojave na gren slemu, osvoje ga i onda se zezaju. Nisu iglrele mnostvo turnira i zato su pale nisko. Ali kada god zazele, pojave se na turniru i osvoje ga.

2. Sarapova je bila povredjena veliki deo godine, dovoljno da padne na lestvici ispod nasih. Kuznjecova takodje ne pripada tamo gde jeste, takoda je realan poredak (sa zdravom Jelenom) ovakav:

1. Henin
2. Sarapova
3. Serena
4. Venus
5. Ana
6. Jelena

bambino montenegrino

pre 16 godina

Bravo luđakinjo prelijepa!!! Nadam se da ćeš razvalit i onu odvratnu, nazovi ženu, Venus što ima više muških hormona od mog pokojnog brkatog đeda.... Montenegro je uz tebe, prelijepa....

VladaR NS

pre 16 godina

Anice, lepotice, cenim te bas zbog toga sto ti lepota nije jedina i najjaca strana! Bas si kraljica, ljudina i sportista! Toliko odlucnosti, koncentracije i jacine je cesto tesko povezati sa tvojim Baby-faceom! Slatkis koji razbija protivnice... Savrsena kombinacija! Eh, da je vise ovakvih Srba i Srpkinja i da nemamo 40% Radikala pocetkom 2008.god., mnogo toga bi bilo bolje. Mnogo trazim!? Ma ne, samo mi je zao sto i takve osobe moraju zbog naseg pasosa da vade vizu kako bi igrale na prestiznim turnirima. Porazavajuce... Svaka cast, Ana, namam reci koliko si super...!

addave

pre 16 godina

@Srki,

Donekle mogu da se slozim da je moguce da Vilijamsove ne bi osvojile bas sve u slucaju da igraju na vise turnira. Ali gotovo je sigurno da bi igrale makar u polufinalima, gde god da se pojave. Kako god da su umorne. Sto bi im takodje donelo pregrst bodova.

Medjutim, svako tempira svoju formu kako zna i ume. Ono sto Vilijamsove imaju , a sto nase nemaju je neka zivotinjska zelja za pobedom, i sam taj nastup prilicno deluje na suparnika. Verujem da je 50% njihove pobede u zastrasivanju protivnika ispustanjem raznovrsnih krika i gestikulacija, koje izvrsno obavljaju. Drugih 50% je u savrsenim udarcima i pokretljivosti koju na zalost nema cak ni Jelena. A narocito sada. O kvalitetu udaraca da ne govorimo.

A sad za ovo sto pricas da lupetam gluposti. Ocigledno da nisi gledao mnogo meceva sa Serenom na primer. Sigurno ne znas na koliko meceva je igrala sa ozbiljnim povredama, i koliko je njih dobijala, maltene vukuci se po terenu, povredjena. Na jendom turniru je dobila Sarapovu prakticno bez jedne noge, stajala na jednom mestu i udarala svom snagom samo ono sto joj pridje blizu. I rasturila Sarapovu sa nulom u poslednjem setu. Tako da ne pricam bas sve napamet. Nego posmatram malo i druge igrace i igracice , a ne samo nase, kao vecina ovde.

Nista zato, ono sto sam rekao ostaje, pa cemo da vidimo da li sam bio u pravu:

Serena - Jelena 6:1 6:3
Venus - Ana 6:4 6:4

Nadam se da ipak necu biti u pravu...

Милутин

pre 16 godina

I ja sam vrlo razocaran ponasanjem Ane prilikom osvajanja poena! "Come on"(odakle si ti?!)u lice protivnici prilikom njene greske me bas nervira. Ana, tvoja lepota gubi sjaj ako se ponasas uobrazeno. Jelena Jankovic je protiv Serene danas aplaudirala protivnici kao pravi sampion! Bravo Jelena...

ivan bg

pre 16 godina

Bravo Anci, rutinska pobeda... Najlepsa si i najbolja!
Jos da Nole pobedi Hjuita i bice to savrsen ucinak nasih tenisera u koji se uklapa cak i Jankov herojski poraz od Federera.
Ko bi pre samo nekoliko godina rekao da cemo postati ovakva teniska sila?
Zaista neverovatno... Ma mora da je to zbog kajmaka, gibanice i sarme

Slavko

pre 16 godina

U Aninoj igri se osjeti prelazak na Yonex imam utisak da nema dobru kontrolu nad lopticom, trebace izgleda ipak malo vise vremena da se navikne na tu promjenu.

Mare

pre 16 godina

Dobar mec, ali samo ne bi trebala toliko da brza.Jedan deo gresaka usledio je s Anine strane i posle potpune dominacije u poenu.Nekako imam utisak da se jos nije privikla na novi reket ili joj mozda i ne odgovara kao onaj Vilsonov?Udarci su joj precizni ali nisu nesto jaki kao pre, nemaju brzinu.Mozda to govori i manji broj aseva?Sve u svemu dobro je i ovako.Bilo bi steta da je Venus i treci put zaredom izbaci sa nekog GS takmicenja, i bas zato ne treba da se predaje i naka pokaze zube!Srecno Anci!

Jack Sparrow

pre 16 godina

2003 Williamsove su ispadale od Belgijanki,2008 vrlo lako od Ane I Jelene. Kad je Justin izbacila Serenu u cetvrtfinalu Roland Garosa ,tata Richards je razbio mobilni I pravio cuvene scene,a vrhunac je bila konferencija za stampu kad je Carlos Rodrigez izjavio "kako su danas svi srecni osim Williamsovih".Druga Belgijanka je bila Kim Kong ili Kim ubica. Istorija se ponavlja ali su sad Srpkinje u pitanju. Samo udjite u "zonu" I vase su.

Teniser CH

pre 16 godina

Imamo situaciju gde je Ana vidljivo napredovala za 12 meseci zbog Aranschinog kampa i nacina treniranja, i zbog njenog Australiskog teama koji je nju stavio na novi rezim ( ishrana, trenizi, psihicka sprema, surfing da ojaca sve misice i...novi udarci koje do pre 10 meseci nije ni znala). Kod Jelene se bas to ne vidi, ne vidi se taj team i plan, vidi se samo mama i to nije dovoljno da se bude broj 1 na listi ili ostane tu gde je.
Ponovo se na ovom turniru, kao i u Parizu i Wimbledonu vidi da u top 16 ulaze neke koje bele veze sa profesionalnim tenisom nemaju. Ni Dankinja ni da Delakva iz Australije nisu nivo po kome se bilo sta meri u tenisu, ama bas nista....tenis sa poljanceta je to.
Obe nase ce morati da naprave kvantni skok da bi prosle sestre Williams, jer te dve sestre znaju da igraju tenis i to onaj sa svim udarcima, sa taktikom i mudroscu, sa velikom voljom da se pobedi.
Rekao bih pre da Ana ima sanse da prodje , a Jelena samo i samo ako joj povreda ne bude problem i ona se okane loptanja jer to ce Serena nemilosrdno kazniti sa dva kratka seta.

hibiskus

pre 16 godina

@addave
Evo, priznajem da ne znam o profesionalnom tenisu puno, al barem javno ne lupam svasta.
U profesionalnom sportu zezanje ne postoji (Adriano iz Intera najbolji primer, a nama najblizi Janko Tipsarevic).
U tvom slucaju zezanje se zove tempiranje forme i priprema za odredjeni sportski dogadjaj citaj turnir, ako je tenis u pitanju.
A one su igrale 10 meceva prosle godine zato sto verovatno i ne mogu vise da izdrze, i kad bi sestre Williams igrale onoliko meceva koliko su Ana I Jelena odigrale ne bi stigle ni do cetvrtine finala zbog istrosenosti i umora.
Uostalom americka skola tenisa "daj da odserviram 300 na sat", radi jos samo u Vimbldonu.

Sto se Aninog meca tice, strasno me nervira Anina neprilagodljivost na situaciju na terenu. Dok pobedjuje to radi sjajno, cim se sitacija malo promeni pada psihicki, ne koncentrise se na servisu, ne bodri sama sebe (ne racunajuci ono stidljivo: ajde!). Sve u svemu bitan je prolaz u sledece kolo i pobeda u 2 seta

Pittsburgh

pre 16 godina

Bravo Ana, oci mi se sklapaju, ali sam ostao do 03.00 da vidim pobedu. Samo napred, svi smo uz tebe (p.s. 'Ajde' zvuci mnogo lepse nego c'mon ..trust me :)

m.N.

pre 16 godina

Dosta tesko je islo u drugom setu,ali dobila je Ana na iskustvo. Ova tinejdzerka je bila previse nervozna da uzme set, videlo se jasno, a i Ana je to osetila i hladnokrvno iskoristila.
Ipak, tesko,tesko protiv Venus sa ovakvom igrom. Potrebna je vrlo inspirativna igra od Ane u sledecem mecu da bi nacinila podvig.

coolinar

pre 16 godina

Ana ce ove godine cudo napraviti u tenisu, samo da se malo sredi na psiholoskom planu i nije daleko od toga da bude prva, isto to vazi i za JJ !
Obe obicno oderu protivnice u prvom setu,a onda u mislima odlutaju negde i igraju kao da su tek uzele reket u sake, ali mlade su, polako...

Petar Veliki

pre 16 godina

Dopustila si joj da se ponada, sto je bilo velikodusno sa tvoje strane. :)
Zamalo da zgazis na liniju prilikom odlaska na klupu, c,c,c... :)
Idemo dalje!

joejoe

pre 16 godina

Bravo za Anu. Btw, stvarno lepo od Australijanaca: http://www.australianopen.com/en_AU/interactive/slideshow/slideShow.html?xmlPage=/en_AU/interactive/slideshow/2008-01-21/200801211200876990004.xml

Dusan

pre 16 godina

To je to. Posle zreba znalo se da sve do cetvrt finala i nema pravih, ali ni opasnih protivnika. Prvi set odlican, ali u drugom malo nesnalazenja posle promene taktike Dankinje, na srecu sve se zavrsilo rutinski u tie breaku. Igra je generalno mnogo bolja nego na stratu sezone i turnira. Sada dolazi na red "nepremostiva" Venus. Starija sestra cini mi se ne igra nesto narocito dosada, ali je poznato da ona ima inspiraciju za velike meceve, a ovo ce biti takav. Nadam se da ce Ana jos vise podici igru, vrsiti konstantan pritisak i da ce je sluziti servis. Ovo je prakticno mec za finale. Sestre Vilijams protiv Srbije u cetvrt finalu. Pa da vidimo ko je bolji.

hely

pre 16 godina

Cestitke Ani za prvo 1/4 finale AO .:))
Odlicno je igrala volej i ukoliko razvije igru na mrezi onda zbilja ima sanse za pobedu protiv igracica teske kategorije kako henin, sestre, sharapovu..
Ali od ovoga sto je pruzila danas zaista ne mogu da vidim kako ce pocistiti Venus ?
jedino ako venus ima povredu inace mozemo samo sanjati
u svakom slucaju , napreduje u tehnici nema stagnacije kao kod JJ .
Ja bi da one pociste sestre williams sa terena i nadju se nekako u finalu ;))

Zoran Stojčevski

pre 16 godina

Anči bez preterivanja ako ovako nastaviš FINALE JE TVOJE A POSLE VIDE.EMO. šta reći pravi ¡muški¡ tenis.Cela je nacija ponosna na tebe.SERBIAN OPEN SE NASTAVLJA.

Dragan

pre 16 godina

Bravo Ana!!! Ovo je vec veliki uspeh! Ipak, sada dolaze oni ozbiljni mecevi. Hrabro, pribrano i uz svest da imas sta da pokazes! Sve je u glavi!
NAPRED ANCHI!!!!

Makaveli

pre 16 godina

Ocekivano. Licno ocekujem i protiv Williams pobedu Ane. Realno je u najjacoj formi i jedino Justine Hehin moze da joj stane na crtu.
Fino bi bilo kada bi i Jelena iznenadili drugu Williams, ali tesko. Ana je, bar za mene, ovaj put favorit protiv Venus, a ako to uspe, onda ide sigurno i u finale, jer ni Hantuchova ni Radwanska nemaju protiv nje sanse.
Samo napred Ana!

predo

pre 16 godina

Moram da se prisjetim nasih, pa i mojih, pomalo podsmjesljivih komentara na racun nase spore i pomalo debeljuskaste Ane i njenog neprestanog ponavljanja: Ja sam mlada, ima jos vremena. Mnogi od nas su joj predvidjali prosjecnu karijeru (ako nesto ne promjeni). Kakav napredak prosle godine! Prvo na fizickom. a onda i na psihickom planu. Da li je to plod rada njenog novog strucnog rada ili dugorocne strategije, ne znam, ali je stvarno postalo uzivanje je gledati kako igra i kako se bori, a ne samo kako izgleda. VENUS MORA PASTI!

Branko

pre 16 godina

Ako Ana i Jelena posalju sestre kuci,slavicemo u restoranu "Zupa" u Cikagu do kasno u noc.Cetvrtkom obicno peva Zoran Kalezic pa ce biti jos i pesme.
Napred nase lepotice!
Branko,Cikago

Svaka cast

pre 16 godina

Komentari postaju suvisni. Ja mogu samo da kazem da sam ponosan sto mogu da navijam za Janka, Jelenu, Anu, Novaka, Borisa, Nenada i ostale tenisere koji, kao niko drugi iz ove zemlje, predstavljaju Srbiju u svetu.

Mile

pre 16 godina

Bravo lepotice! Em si lepa,em si pametna,pa si uporna,vredna...Sve drugo dolazi samo po sebi.Na redu je Venus. Neka i ona oseti sve tvoje vrline.Bolja si i od nje.Na tebi je da to pokazes.Bravo.

Navijam na Anu

pre 16 godina

Naravno da navijam za anche

Ali moramo i da gledamo realnosti, josh uvek je stoji igra na kraj ivice. Mora da skrachuje servis greshaka da bi mogla da osvoji setovi protiv venusa, da bi odigrala mech protiv serene, dobila bi je 100%, isto kao shto bi Jankovich igrala protiv Venusa, dobila bi je. ali sad na naprekom vojdstvo ima da bude na amerikance, ali ima shansa za Anu, najvecha shansa je na jelenu, samo ako bi mogla da se vrati u tom formu koja je izgubila od 2006-usopen kada je urnishala Enan! Svaka Chast lepotani-=CCC=-e

Pegone

pre 16 godina

Steta sto i Kirilenko nije prosla, pa da se susretnu zaledno u polofinalu.
Pravi uzitak sa dve lepotice.
PS sretno protiv Venus

Neno

pre 16 godina

Anci, sredi se!!!
Sada tek pocinje AO.Igraj protiv nje za dusu,kao sto si igrala i protiv Enan u Sidneju.Ako je sredis imas FINALE!!!
SHOW NO RESPECT!!!

najcrnnji

pre 16 godina

@addave (kom.39) Hladnoca koja izbija iz vaseg komentara ukazuje na osobu koja se retko raduje i nije plakala kad je gledala Rokija. Vasu strucnost ne dovodim u pitanje ali ovaj sajt nije rezervisan samo za strucnjake vec i za navijace. Vasa konstatacija da su devojke 5 i 6 na listi daje meni mogucnost da ja utvrdim da su one obe na prvom mestu. Ni jedno ni drugo nije istina. WTA kaze da su treca i cetvrta. I konacno zapoceti poruku na javnom servisu sa recenicom 'Vi (koji vi) nemate pojma o tenisu' ukazuje na aroganciju, nepristojnost i odsustvo sportskog duha.

Srki

pre 16 godina

@ addave

Ja necu biti fin kao prethodnik koji te je kritikovao i reci cu ti da lupas gluposti.
Obrazlozenje:
Imam ja brata koji gleda neki kviz i nema pojma o oblasti iz koje je pitanje i lupi odgovor je pod a (recimo), skoro uvek pogodi da sam poceo da ga zovem Demijan. Poenta, on lupi odgovor, mozda pogodi, mozda ne, ali ako pogodi ne znaci da je znao, jednostavno se desilo. Tako i ti, ukoliko ne mozes da me ubedis da si vidovit, molim te da se uzdrzis od "predvidjanja" i "sta bi bilo kad bilo" komentara. CINJENICA je da su Ana i Jelena na pozicijama na kojima jesu, a to da li zasluzuju ili ne ko si ti da procenjujes?
Kazes da sestre Vilijams igraju desetak turnira i da sve osvoje, jeste, ali pitanje je da li bi sve osvajale da igraju 20 turnira godisnje i da na turnir dolaze iscrpljene od naporne sezone. Sad kad bih se ja pravio vidovit rekao bih: Ma nemaju one sanse da odigraju celu sezonu, kad bi igrale vise meceva ne bi nista uradile. Ali cinjenica je da one igraju malo meceva, da se nalaze na pozicijama na kojima se nalaze, a jedino merilo su bodovi osvojeni na WTA turnirima, a oni kazu da su Ana i Jelena ispred njih. To sto bi Ana ili Jelena izgubile u medjusobnom duelu (ne daj Boze) ne znaci da njih dve zasluzuju da budu ispred na rang listi. Da je tako onda bi 1. i 2. na rang listi bili Nalbandijan i Kanjas jer imaju pozitivan skor protiv Federera. Nadam se da se slazemo da takav sistem razmisljanja ne funkcionise, ako ni zbog cega onada zbog pomenutog primera.

Kukoch

pre 16 godina

Mislim stvarno mi je muka od svih "strusnjaka" tenisa koji znaju ovo ili ono.....
Ja znam jedno,do pre 3 godine bili smo nepoznata zemlja u svetu tenisa,sada smo velesila.....i to bas velesila


Zato pljuvaci-fuck off

Budite Srbi i navijajte za Srbe,za Noleta,Anu,Jelenu,Janka,........uvek a ne samo onda kada pobedjuju......
Ja sam ponosan na sve njih,svaka cast,i za mene ste vec napravili uspeh.....

Prorok Muhamed

pre 16 godina

Utorak je 9.10h,...pogledao sam live score jutros i vidim da je Jelena odrala Serenu,i plasirala se u polufinale AO. U medjuvremenu, citam komentare addave-a i smejem se k'o lud. Kakav genijalni prognozer, strucnjak, djecarac!

Srki

pre 16 godina

@ addave

Veoma sam srecan sto nisi bio u pravu, ali samo zato sto je Jelena pobedila i to lakse nego sto je bilo ko mogao da ocekuje.
Svrha mog komentara nije bila da potcenjujem sestre Vilijams, vec da istaknem kvalitet nasih igracica i da ih neopravdano potcenjujes. Sama Jelena je to najbolje dokazala. Poenta je da se mec igra zato sto se ne zna pobednik, kada bi se pobednik 100% unapred znao najiskrenije sumnjam da bi se mec uopste igrao, dakle ako se igra moze da ode i na jednu i na drugu stranu. Svaka cast za Serenu sto je igrala i dobijala i povredjena, ali mislim da ni Jelena ne zaostaje (seti se Fed kupa, na primer). Na kraju hocu da kazem da mozemo da budemo jako ponosni na nase tenisere i da ne vidim razlog da pojedinci budu, ne protiv njih, ali da ih potcenjuju.
Napred u nove pobede!