Košarka 223

Subota, 21.12.2013.

17:53

'Večiti' kroz brojke u Evroligi

Košarkaši Real Madrida ubedljivo vode u gotovo svim statističkim parametrima nakon prve faze Evrolige.

'Veèiti' kroz brojke u Evroligi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

223 Komentari

Sortiraj po:

peca

pre 10 godina

Kada su na pocetku EL izbacili kvote za prolaz i osvajanje EL. Zvezda je bila veci favorit za osvajanje El, a Partizan za prolaz. Tada sam napisao da je moguca ovakva situacija za prolaz i tako je bilo. Zvezda realno/trenutno ima bolji tim od Partizana (videcemo od marta). Partizan je prosao kao mnogi klubovi prethodnih godina, koji su prolazili sa dve-tri pobede, a Zvezda je prosla kao Partizan prethodnih godina, kada nije bilo dovoljno ni 5 pobeda, a kamoli 4. To su grupe, ne moze se porediti. Nekad je vazna sreca u zrebu. Partizan je do sada nije imao, a ove godine jeste.
Statistika je tu zbog gledalaca, ne mogu se porediti klubovi po statistici.

Batko

pre 10 godina

A zamislite da su imali 5-5 i opet ne bi otisli jer PAO ima bolji medjusobni skor,pa ja mislim da bi se pisala saopstenja! Mada panteri vi ste ispali iz borbe za top 16 tri kola pre kraja,posle ste igrali revijalne utakmice.E da mi je vas mozak da odmorim par dana,da ubedjujem sebe da je sve okrenuto protiv nas a mi najbolji na svetu! Nije vama lako!
(Ko vas ne zna..., 22. decembar 2013

Tebi je lako..ti i nemaš mozak

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

A zamislite da su imali 5-5 i opet ne bi otisli jer PAO ima bolji medjusobni skor,pa ja mislim da bi se pisala saopstenja! Mada panteri vi ste ispali iz borbe za top 16 tri kola pre kraja,posle ste igrali revijalne utakmice.E da mi je vas mozak da odmorim par dana,da ubedjujem sebe da je sve okrenuto protiv nas a mi najbolji na svetu! Nije vama lako!

Dzeronimo

pre 10 godina

@erolko.Pa to je svima jasno.Juce igrac cedevite kaze sa njima se uvek BIJU.To je njihov stil.Samo tako spuste ekipu ispod 60 poena.

Dzeronimo

pre 10 godina

@Keti S.A vi nas ne omalovazavate?To je i ok?Ionako se ovde javljaju sve klinci uglavnom.A krajnje je vreme da vas mag prestane nas da spominje svaki dan i sa siri mrznju.Da si to rekla mogli bi da pricamo dalje.

Mile

pre 10 godina

Cvetkovic
Nelson
Dzenkins
Blazic
Silb
Lazic
Simonovic
Radenovic
Katic
Marjanovic
to su 10 igraca u rotaciji i to ozbiljni respektabilni igraci i opet niste uspeli svaka vam cast

Erolko

pre 10 godina

Partizan najgori u EL po broju datih poena, asistencija i 2. najgori u izg. loptama, a po indeksu 4-ti otpozadi-sve tehnicke kategorije. Skokovi i odbrana 5-6. mesto- fizicke kat. Ovi podaci jasno pokazuju da Partizan tj. DV forsira totalno destruktivnu kosarku. Fizicka sprema, skocnost i borbenost glavni aduti igre, a kreativnost i tehnika zapostavljeni (poneki izuzetak iskoci na 3-4god). Nije cudo sto vam samo 4ke i 5ice uspevaju, i to iskljucivo atlete 'snagatori'. Ovi ostali kad odu nisu vise na tom nivou fizicke spreme i tehnicki se vise zahteva od njih, i onda padaju u formi i povredjuju se.

Pex- Gro

pre 10 godina

Auuu sta ga pametnih na jednom mestu. Ovo je dokaz da Srbija ima najvise trenera,statisticarana,predsednika....na svetu. Zato smo tu gde jesmo .

.

pre 10 godina

Niste rekli koliko puta je veci zvezdin budzet,i koliko su im igraci vise placeni od Partizanovih!! To je vrlo bitno,kao i da nama dva skoro najbolja igraca ne igraju, dok njima nije niko povredjen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grobari Grocka, 22. decembar 2013 00:02)
Povredjen nam je igrac koji je svaki mec pocinjao kao starter Luka Mitrovic.A o budzetu bih i ja voleo da znamo sa koliko novca koja ekipa raspolaze.Poznati su budzeti svih evroligasa,samo budzet Partizan Nis-a ostaje tajna.Ne bi me uopste cudilo ako se ispostavi da Partizan Nis ima vise novca nego bilo koji drugi clan ABA lige.Mislis da su stranci poput Lovernja,Westermana,Bertansa itd dosli ovde da igraju za dzabe?Jedno je to sto Vujosevic zeli da predstavi svoju ekipu kao da nemaju ni za leba a istina je nesto sasvim drugo.

zvezdas

pre 10 godina

Zvezda je igrala dve revijalne utakmice i pobedila ih. Partizan nine imao revijalne utakmice.
(DG, 21. decembar 2013 23:06)
Zaboravio si onu u Istanbulu u pretproslom kolu...

Lafayette

pre 10 godina

Necu reci ni CZ ni FMP nego drugi srpski tim u EL,crvenih dresova ..je prolaz dalje ispustio protiv Panatenaikosa kuci,jednostavno trener kog oni nemogu da smisle bi to sigurno dobio!Nisu igrali lose...ali ocigledno nedovoljno!Dok Partizan ima srece da je to sto jeste posle toliko godina u EL i da je jedan trener to sto jeste ,ljudina,patriota a i moze mu se !Ne, ne mislim na D.Vujosevica...eto to, plus Partizan ima 6 odbranu u ligi...sem CSKA niko se nije nadavao koseva protiv Partizana!Zvezda sa ovim timom i iskustvom EL moze mnogo u Evro-kupu a Partizan ako ne dovede neko pojacanje tesko da u ritmu ABA-EL sa ovim fondom igraca moze napraviti nesto !

dovla

pre 10 godina

U evroligi je bitnija odbrana od napada,za razliku od NBA,a Partizan ima šestu najbolju odbranu u evropi.Teoretski jedan tim može imati koš razliku samo +10,a da ima svih 10 pobeda.

sonemo

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno da ovde vecina ljudi gleda kosarku kroz indexe korisnosti u koji uopste ne ulaze defanzivni ucinci ( izuzev skok i uk. lopte). Mnogo je merodavnija +/- statistika nego index korisnosti. Primer vam je i utakmica Barsa- Nanter gde je Barsa imala za 20 veci index a izgubila je utakmicu, ili Fener- Partizan, takvih primera je svake godine koliko volite. Partizan je odigrao srazmerno mogucnostima u ovom momentu i zahvaljujuci boljem medjusobnom skoru je prosao dalje, Zvezda je po meni odigrala iznad ocekivanja, ne zbog 4 pobede( dve su ostvarene u revijalnim utakmicama), nego zbog otpora koji su pruzili u ostalim utakmicama. Jednostavno Partizan je imao malo vise srece ovaj put, i po meni boljeg trenera. Nadam se da ce se stvari popraviti sto se tice Partizana u F16 i da ce odigrati bolje nego do sada (jer to sigurno mogu), a Zvezdi puno srece u EK. Pozdrav od grobara

The Wolf

pre 10 godina

Partizan je najjaci klub ikada u svetu,a i sire!Samo mi imamo prosek komentara 354,7!Na nasim treninzima ima 13,6 igraca u proseku sto je u top 3 u Evropi!Nasi igraci na treningu istrce kontru fanstasticnih 17 puta,a kapiten Gagi Milosavljevic i toku jedne utakmice udahne i izdahne 2059,7 puta u proseku i u toke smo prvi!Najmladji igrac ikad u svetu zaigrao je u nasem Partizanu,pionir Nikola,imao je tad samo 6 godina!Pobedjivali smo najvece-Borac iz Cacka,Hemofarm,Radnicki,Zvezdu,Slobodu Uzice,Metalac,Kikindu,Beopetrol,OkkBeograd,Megu,Atlas,Olimpiju,Siroki,Mzt,Vojvodinu...Dobro,jos nikad nismo pobedili Solnok,ali polako...bice i njima trener neki Partizanovac,pa cemo ih "tuci" kao Fener!U proseku smo broj jedan i u prošenju u kukanju,imamo tacno 7954,5 kukanja i prosenja na godisnjem nivou i zasluzeno smo prvi u Evropi!Zauvek partizan,grobar do groba,sa tastaturom pod miskom!

Keti S.

pre 10 godina

Besmislena statistika koja po obicaju potpuno izokrene sustinu stvari.Igraci Partizana igraju za tim i ne "vitlaju"statistike i indekse korisnosti.Partizan ima jasnu i prepoznatljivu koncepciju igre,dok Zvezda to jos uvek trazi,te se uglavnom oslanja na pojedinacne kvalitete,pre svega svojih Amera,te Bobija Marjanovica i Jake Blazica.Stoga je sasvim logicno sto je Zvezda u segmentu statistike bolja.Krajnje je vreme da navijaci Zvezde prestanu da omalovazavaju ne samo Partizan,vec i njegove protivnike u grupi poput Nantera i Budiveljnika.Davno je proslo vreme kada je nasa zemlja bila kosarkaska sila,te nemamo nikakvo pokrice da na druge gledamo sa "olimpijskih visina".Francuska je zvanicni prvak Evrope,dok nas je Ukrajina potpuno zasluzeno pobedila na letosnjem EP-u.To su dve velike evropske zemlje koje imaju daleko vece mogucnosti ne samo da ulazu u sport,vec imaju i neuporedivo vecu biolosku bazu od nas,te je vrlo moguce da ce tek "eksplodirati"na planu sporta.Uostalom Francuska je odlicna u rukometu i fudbalu,a sasvim je respektibilna i u odbojci.Neverovatno je kakav smo narod,te smo jos u tripu da u kosarci nesto predstavljamo.Mi smo prosto receno na tom planu mala,relativno respektibilna zemlja koja ima sposobnost da iznenadi favorite,te da u rasponu od nekih deset godina ostvari odgovarajuci uspeh,jer je to moguce dovoljno,da se obnovi bioloska baza,te "nakupi" zavidan broj kvalitetnih igraca.Ali o nekom kontinuitetu uspeha nema ni govora.Stoga se spustite na zemlju!

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iskreno ja ovo citam svake sezone ! Prosle sezone je Crvena zvezda ubacivala u prvih 2 meseca sve sto je sutnula,ubacivala brdo poena,imala neverovatne utakmice u duelima sa Sasarijem koje da su trajale jos dva minuta otisle bi u 200 poena ! Na drugoj strani Partizan su svi omalovazavali,pricali da ne moze da ubaci preko 60 peona,da nema sut za tri poena,da nema nista pa znamo sta je bilo na kraju ! Dobili smo vas 30 razlike,u dve utakmice u finalnoj seriji smo vas spustili ispod 60 postignutih poena,bili smo najbolja trojkaska ekipa u domacoj ligi,a u prvom delu sezone smo nesrecno u Euroligi izgubili cak 5 utakmica na jednu ili dve lopte kao i vi ove sezone ! Nema sta,svaka vama cast,prva vam je sezona,videli ste sta je Euroliga ali je cinjenica je da nijednu utakmicu koja je vazna niste dobili i tu je kraj svake price,a imali ste sanse realno da dobijete Panatanaikos koji je uzanas i prestar tim u kome nema uloga za buducnost sem Papasa i Bramosa sve su to istroseni kosarkasi koji su na zalasku svoje karijere ! Vise srece drugi put i to je to,sta da se radi.Ne kaze se dzabe za jedno oko corav konj ! Dzaba statistika kada ste ispali sa 4-6 kao i Partizan 2011/12 godine !

jsd zlo Srbije

pre 10 godina

"kako se nije setio pisac ovog teksta da uporedi budzete klubova u evroligi ove godine,i tu bi panteri bili na `sjajnom`7,8 mestu, rame uz rame sa barsom,realom,fenerom..."

Ovaj komentar je najbolji dokaz koliko je grobarima ispran mozak i u kom svetu zive. Njih je Vujosevic ozbiljno ubedio da Zvezda ima budzet kao Barselona, Fenerbahce i Real??? Majko mila! Inace koliko zive u nerealnom svetu dovoljno govori i to da oni vise ni statistici ne veruju ni svojim ocima nego vujosevicu. Prosle godine kada je isto bilo toliko kuknjave je partizan imao za 500.000 veci budzet za prvi tim! Da li shvatate to?! A pogledajte izjave. Kao da su imali 10 puta manji. Pogledajte dresove partizana u zadnjih deset godina, a pogledajte Zvezdine i bice vam jasno ko je koliko para dobijao od drzave. SVAKE godine je partizanu dodeljivan NIS, MTS, Telekom, EPS, JAT, KOmercijalna banka... i svake od prethodnih 11 godina su imali veci budzet. Jedne sezone cak DESET puta! DESET!!! 400.000 prema 4 miliona. Da li ste culi rec tada iz jsd-a? PRVI put u zadnjoj deceniji Zvezda ima za nijasnu veci budzet i pogledajte samo kuknjavu! Pa kako se sami sebi ne gadite?? Jel vam fali Tadic na tribinama i Dacic u upravi da bi bilo sve posteno? Pa predsednik vam osudjen za prebijanje sudije, a vi pricate o postenju??

Stambolac

pre 10 godina

Pošto već pravite statistiku, molim vas napravite i onu iz Istanbula, možda ćemo saznati kako je to Partizan dobio utakmicu trojkama - ukupno 11, pet sa 9 metara i koliko je ko bio u "posedu lopte", to je najvažnije.

crnobeli delija

pre 10 godina

statistika, sve pokazuje a nista ne otkriva.
tako i u NFL-u, jedna ekipa istrci 2x vise engo druga i na kraju izgubi utakmicu. Brojevi su cudo.

covic

pre 10 godina

Grobari, Vujesevicu nije vam smetalo kada ste vi imali budzet 5x veci od nas i kad smo se borili za opstanak u jadranskoj ligi i nismo imali para nego skupljali vase otpatke od igraca tada vam je sve bilo lepo ...sad trpite narednih 10 godina mocne zvezdeee...:)

Grobari Grocka

pre 10 godina

Niste rekli koliko puta je veci zvezdin budzet,i koliko su im igraci vise placeni od Partizanovih!! To je vrlo bitno,kao i da nama dva skoro najbolja igraca ne igraju, dok njima nije niko povredjen.

Kuki

pre 10 godina

Osvrno bih se na ucesce nasih tima u Evropi. Zvezda dobra partija u EL, uz malo srece mogli su da prodju dalje. U Evro Kupu imaju priliku da pokazu da je ovo ispadanje bilo samo nedostatak srece i fa su zaista ozbiljan tim. Partizan, odlicno je sto su prosli, ali nek mi ne zamere Grobari, u ovom trenutku je Zvezda bolji tim, i zaista imaju male sanse imaju u novoj grupi. Ali se cesto desava da Partizan bolje igra drugi deo sezone, pa je sve moguce. Osvrnuo bi se i na Radnicki. Odlicno je sto su prosli grupu, ali u ovoj novoj grupi realno imaju male sanse.

Mire....

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem da nema ni jedan normalan komentar od 173.... Samo se bzv svadjate! Sve sto se izdesavalo je realno. Zvezdi je bila potrebna odbrana za prolaz a ne poeni toliki, a u grupi partizanovoj je bilo realno da prodje ekipa sa 2 pobede. Ove tri ekipe su ekstremno jake, sve mogu na f4!

Nataeos

pre 10 godina

Bolji smo u ovom, pa u onom, pa grupa nam je bila jača itd itd itd... Budite bolji do mile volje! Rezultat je: mi smo u Top16 a vi toliko bolji igrate evrokup.. A vi sad kukajte koliko hoćete, ja bi bio zadovoljan da su nam oba kluba u top16 pa makar i sa jednom pobedom! Ali mržnja je ovde nažalost jača...

berija

pre 10 godina

Wolf, 21. decembar 2013 20:47)

Zvezda nije imala u grupi Nanter i Budivelnik.
Pametnom čoveku koji se razume u košarku to je dovoljno.

A ovi što pričaju o slabosti Lokomotive polako, cepaćete sebi kosu gledajući trojke Vilijamsa...

Ljubisa livac

pre 10 godina

Eto samo pogledati statistiku, ko je sa kojim skorom prosao, kos kolicnikom, efikasnoscu. I onda se oni dice prolazom, pricaju da su imali tezu grupu, kako da ne... Samo vise srece, Budji-sta god-nik i NanteR.

frenky simao

pre 10 godina

Partizan je najjaci klub ikada u svetu,a i sire!Samo mi imamo prosek komentara 354,7!Na nasim treninzima ima 13,6 igraca u proseku sto je u top 3 u Evropi!Nasi igraci na treningu istrce kontru fanstasticnih 17 puta,a kapiten Gagi Milosavljevic i toku jedne utakmice udahne i izdahne 2059,7 puta u proseku i u toke smo prvi!Najmladji igrac ikad u svetu zaigrao je u nasem Partizanu,pionir Nikola,imao je tad samo 6 godina!Pobedjivali smo najvece-Borac iz Cacka,Hemofarm,Radnicki,Zvezdu,Slobodu Uzice,Metalac,Kikindu,Beopetrol,OkkBeograd,Megu,Atlas,Olimpiju,Siroki,Mzt,Vojvodinu...Dobro,jos nikad nismo pobedili Solnok,ali polako...bice i njima trener neki Partizanovac,pa cemo ih "tuci" kao Fener!U proseku smo broj jedan i u prošenju u kukanju,imamo tacno 7954,5 kukanja i prosenja na godisnjem nivou i zasluzeno smo prvi u Evropi!Zauvek partizan,grobar do groba,sa tastaturom pod miskom!

Ars

pre 10 godina

Poredjenje statistika bi imalo smisla u ABA ligi gde igramo protiv istih timova. Činjenica je da smo mi imali utakmice sa ekipama koje malo bolje od nas,a Partizan 3 vrlo teska i 2 lagana rivala i otuda malo losija statistika. Jedini bitan faktor ovde su asistencije koje su posledica nedostatka plejmejkera( kod partizana) i losih i neodredjenih akcija Radonjića, koji u kljucnim momentima nije umeo da nacrta dobru akciju i da vrsi rotacije kako treba,a posledica toga je i peto mesto.Za prvu sezonu dosta od zvezde,mada bi mogli malo da zapnemo u kupu i napravimo dobar rezultat jer tim imamo za tako nesto.Partizanu srecno u nastavku mada ne verujem da imate šta da pokazete u protiv ovih ekipa iskreno.

posmatrac

pre 10 godina

Pobeda protiv Fenera je vrednija od sve četiri Zvezdine pirove pobede, pogotovo kad su poslednje dve Zvezdine izvojevane u prijateljskim utakmicama koje nikome ništa nisu značile.

Borik

pre 10 godina

ne daj bože da se partizan pojača i krene da pobeđuje u top 16...mislim da će hitna pomoć kampovati u železniku...ili gde već.
(sa se(r)vera najglasnije kmečanje se čuje, 21. decembar 2013 21:48)

Cime da se pojacate? Pa vi ste poznati kao KK Mali budzet. Stalno kukate kako nemate para. Vasi igraci umjesto plata primaju stipendije.

Batko

pre 10 godina

Pobeda protiv Fenera je vrednija od sve četiri Zvezdine pirove pobede, pogotovo kad su poslednje dve Zvezdine izvojevane u prijateljskim utakmicama koje nikome ništa nisu značile.
(posmatrac, 21. decembar 2013 22:21)

Pobeda protiv Fenera??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Klinacka posla

pre 10 godina

Sta je ovo??? Uteha!!!
Ljudi, ako imalo obraza imate ne mozete da poredite Partizan i zvezdu u kosarci. Za mladje, Kicanovic. Dalipagic, Grbovic, Vilfan, Pesic, Danilovic, Djordjevic, Vujanic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Obradovic, Kecman..........Razmislite o tome koliko sam jos vrhunskih igraca zaboravio!!!!!!
(Boban, 21. decembar 2013 20:38)

Ukratko

Partizan je u svojoj istoriji izbacio vise igraca za Kucu Slavnih nego Zvezda za reprezentaciju.

top16

pre 10 godina

Zašto lažete sami sebe? Zar vam je Vujošević toliko isprao mozak? Imali ste 12 igrača kao i svi drugi. Ko vam je kriv što su vam se povrijedila dva igrača? Da nisu možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate centra? Da nisu Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate pleja? Možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što ste napravili lošu selekciju pa vam se igra svela na dva preumorna i iscrpljena igrača? Opet Zvezda?
Stvarno ste neviđene kukamajke! Non stop kmečite... Pozdrav redakciji!
(Banja Luka, 21. decembar 2013 19:40)

Sa parama koje je KKP imao jos je napravljena i dobra selekcija!Da ima para bio bi tu jos jedan dobar plej,centar,a ne klinci od 17,18 godina.A ko je kriv sto Partizan nema para i pored sjajnih rezultata,a zvezda pre i fmp sad ih vecito imaju,vecito neki evropski projekti,Andjelkovici,Drakulici,Vucicevici, Pesici,Zmago,Avodzobiji,a nisu nikada imali rezultate,to jeste za analizu.

KKGepek

pre 10 godina

Dok panteri ne mogu da veruju sta se desava, DV uzima trofeje... mozda imamo losu statistiku i jedva smo prosli, ali bar smo posteno prosli a ne kao neki koji osvajaju kupove ubacivanjem PP aparata.
(Nehru, 21. decembar 2013 18:38) Rece navijac kluba ciji je predsednik osudjivan za prebijanje sudija.. Xaxax naravno da ste posteno prosli.. u konkurenciji Budjivelnika i Nantera morali su da vas puste.. gubili ste utakmice sa 50 razlike i pricate nesto.. ok prosli ste kako ste prosli ,srecno u top16 al ne izigravajte velicinu. Smesni ste.

pera

pre 10 godina

E ajde panteri dosta vise.Prvu godinu ste u Evroligi i vec vi znate sta su nepravde,sta je sreca,nesreca,sta ste zasluzili itd.Partizan je za ovih zadnjih 12-13g.(da ne racunam pre) imao toliko nesreca da ih je tesko nabrojati.Jel se secate kako smo na F4 izgubili od Olimpijakosa?Jel se secate kako smo prosle godine izgubili od Bamberga za prolaz(promasena 2 bacanja za pobedu),pre toga u bg gubimo nekih 10 poena razlike u poslednja 2 minuta,pa sezonu pre toga ispadamo sa skorom 4-6 i to tako sto gubimo 3 poslednja kola,pa pre toga u jednoj sezoni gubimo 4 utkmice sa poenom razlike i sutom za pobedu,pa pre toga na jednu loptu ostali bez top8... I sto je glavno,nikad nismo imali budzete kakav vi imate ove sezone.

sa se(r)vera najglasnije kmečanje se čuje

pre 10 godina

ne daj bože da se partizan pojača i krene da pobeđuje u top 16...mislim da će hitna pomoć kampovati u železniku...ili gde već.

zalosna sova

pre 10 godina

Manite se ljudi statistike,ne igra ona kosarku i ne utice na to ko ce proci dalje a ko nece.Hajde da malo budemo realni,Partizan je grupu kakvu je imao,sa tri "smrtno ozbiljna"kandidata za pobednika EL,polufinalistu EK,i prvaka Francuske koja je prvak Evrope.Dakle,EKSTREMNO TESKA GRUPA!S druge strane,Zvezda je imala UJEDNACENU GRUPU,gde su svi timovi,sem Makabija a i on je mnogo slabiji nego ranije,izjednaceni.Moze Makabiju parirati mozda jos Lokomotiva,ali i ona nema neki tim.Partizan je prosao sa tri pobede jer je pobedio direktne konkurente za prolaz i pobedio ZASLUZENO Fenerbahce,dok Zvezda nije prosla jer je izgubila kljucne meceve sa PAO i Lokomotivom,Makabi nisu ni mogli da dobiju,a Laboral je dobio mec sa Lokomotivom i taj mec je izbacio Zvezdu iz TOP16.Manite se vi brojki,gledajte cinjenice.Partizan je igrao sa veoma suzenim rosterom i relativno mladim timom i prosao dalje a vi ste igrali u punom sastavu i niste prosli pa se zapitajte zasto.

stric

pre 10 godina

Zvezdaći su čuveni po mattematici tipa, Partiaz je izgubio od Zadra, Radnički je dobio Zadar a mi Radnički, što znači da smo bolji od njih...
Uh
Zapamtite ove brojke i videćete koliko malo znače negde 10.03.2014 kada bude ludilo i kada se budemo bavili računicama štta nam sve treba da prođemo dallje!!!
xexe

русвај

pre 10 godina

Црвена звезда је победила два противника, Партизан је победио три противника. Зато је Партизан прошао у Топ16.

.

pre 10 godina

Partizan je uvek bio i bice tipicna defanzivna ekipa sa puno skakaca,dobrih defanzivaca,ne mnogo lepote u napadu,ali tako jedino mogu da se stvore rezultati kada igras protiv neuporedivo skupljih timova!U poslednjih 10 godina,cak i u onoj F4-godini,je uvek bio medju prvima po izgubljenim loptama,najmanje davao poena(najmanje i primao),uvek medju najlosijimo u % slobodnih bacanja i za 3,los indeks tima itd,a uvek su rezultai bili dobri.Ovo nije nista novo.Kako bese ono:napad donosi pobede,a odbrana trofeje.

jorgos sigalas

pre 10 godina

Partizan je pametno rasporedio pobede, pa i onu u Istambulu, jer je Nanter takodje neocekivano dobio Barsu. Ako je i bilo pomoci, to je i realno za ekipu koja 10 i vise godina igra EL, od strane trenera koji ga je trenirao. Tu ne vidim nista sporno. Partizan je ekipa, koja poput Ajaxa u fudbalu u LS, ima ime i rejting u EL, ali je daleko od TOP ekipe. Zvezda se trudila, igrala solidno, ali pobedila dva puta po dve iste ekipe u vrlo ujednacenoj grupi sto nije bilo dovoljno. Mozda su mogli i oni u TOP16, ali dva poraza od Rusa i iskustvo dugogodisnjeg igranja ostalih ekipa u grupi su ih na kraju skupo kostali. Cestitke i jednima i drugima, nisu se obrukali.

Ipak je statistika naj važnija

pre 10 godina

Ja da sam na mestu ljudi iz Partizana, posle ovoga procitanog, bi povukao ekipu iz daljeg takmicenja u top 16
(mm, 21. decembar 2013 18:23)

Nema potrebe, samo sredi sa ovim tvojima iz Železnika da vrate 2 boda Partizanu osvojenih na zadnjem "derbiju" kada je Partizan po statistici bio bolji tim 86:75 indeksnih poena, a ja ti obećavam da ćemo odmah nakon toga povući tim Partizana iz Evrolige.
Pošteno?

mitar sulundar

pre 10 godina

Dzeronimo, 21. decembar 2013 19:08)
interesantno razmišljanje, još interesantnije ime..."džeronimo"... indijanac koji nije znao ni da je zemlja okrugla...a i ti neznaš šta je košarka... ima zvezda četiri kolca koji koštaju više nego cela aba liga, nema veze to što ih je platio riza haljimi, ima veze što oni neće ni da se sagnu za loptu kada igraju u širokom, skoplju, njih zanimaju svetla velikog grada... a zaboravljaju da su iz ekipe sela pored beograda. moraš da shvatiš da cilj opravdava sredstva ... partizan je cilj ispunio, ušao u top 16, a neko će krivca svoje promašaje tražiti na pogrešnim mestima...

stara prica

pre 10 godina

uzalud trud dzaba vam sve ocete na silu ali ne ide...
kad statistika bude odredjivala plasman eto i zvezde u top 16 do tada peglajte kup rajmunda saporte ili sta vec i pazite da vam se ne dogodi mes verona

Boban

pre 10 godina

Sta je ovo??? Uteha!!!
Ljudi, ako imalo obraza imate ne mozete da poredite Partizan i zvezdu u kosarci. Za mladje, Kicanovic. Dalipagic, Grbovic, Vilfan, Pesic, Danilovic, Djordjevic, Vujanic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Obradovic, Kecman..........Razmislite o tome koliko sam jos vrhunskih igraca zaboravio!!!!!!

Grobar81

pre 10 godina

Svaka cast Zvezdi, zasluzili su da prodju dalje ali budimo realni.. grupa su bile takva da je Zvezda mogla da igra sa svim ekipama u grupi (grupa je bila izjednacena jedini je Makabi malo kvalitetniji ove sezone) dok je u Partizanovoj grupi totalno drugacija situacije (prve tri ekipe su pretendenti za osvajanje Evro lige protiv kojih je jako tesko igrati a kamo li ih dobiti). Partizanu ce biti lakse sada u top 16 fazi ako je Real u grupi koji je strasan nego sto je bilo sada. Sve u svemu statistika je tacna ali ne moze biti merodovna.

Manje pakosti, zdravije se živi

pre 10 godina

Hajde bre panteri uozbiljite se. Igrate prvi put Evroligu otkad ste osnovani i umesto da vam bude drago da ste igrali u takmičenju kojem ni po čemu ne pripadate (spasio vas Bartomeu, trebalo je Igokea da igra a ne vi), vi hoćete da se izjedete od muke što je evropsdka košarkaška INSTITUCIJA zvana KK Partizan po 6. put (od sezone 2006/07 do danas) prošla u TOP 16. Hajde malo da se osvestite, da shvatite ko ste i šta ste i da prestanete da se ponašate kao uvređena mlada.

leteca kornjaca

pre 10 godina

Ajd i ovo da dodam.
Za sastav Partizana je kriv onaj koji je drzao racun tima ceo prelazni rok u blokadi. CZT je svoj tim sastavila u julu a Partizan u oktobru. Ali dobro, vi ste vasa finala igrali u pripremnom periodu, a nasa tek slede!

Wolf

pre 10 godina

Dokle vise sa tim lupetanjem Zvezda ima 4 a Partizan 3!
Zvezda je imala neuporedivo laksu grupu plus od te 4 pobede 2 su u revijalnim utakmicama bez znacaja.
Dakle kada je trebalo imali ste samo 2 pobede.
Plus gubili ste od direktnih konkurenata za prolaz.
Plus Partizann je igrao sa 4,5 igraca skoro ceo prvi deo. A vi sa 12.
Plus prosek godina nasih igraca je 21 a vasih cini mi se 26!
Plus vasi crnci i Bobi vrede vise nego ceo tim Partizana (novcano)
Dakle uopste niste zasluzili da prodjete dalje i tisina!
(mix, 21. decembar 2013 17:44)

Ja sam panter, navijam za Nanter

pre 10 godina

Mene je kao grobara sramota kako smo mi kukavicki prosli u TOP 16, a kako je Crvena Zvezda Beograd junacki ispala. Predlazem da Grad Beograd donese odluku po kojoj bi usled ovakve statistike Partizan svoje mesto ustupio klubu iz Zeleznika da se ne brukamo dalje.

Moram da kazem i da nisam od onih pakosnih grobara koji se nasladjuju bolom navijaca Crvene Zvezde Beograd. Gledajuci ove brojke sam shvatio koliko je mala granica izmedju patnje, i busanja u grudi, novog DVD-a "projekat evropska Zvezda" i ostalaih privilegija koje pripadaju pobednicima. Zato kao ljubitelj kosarke i Partizanovac, cenim svaki sekund u ovih trinaest (13) godina dominacije.

leteca kornjaca

pre 10 godina

Stvarno ne znam zbog cega ljudi iz sportske redakcije B92 muce pantere ovakvim vestima. I sta ih lozite sa onim Tejicem ili kako, pa Vesely je u tim godinama zakucavao sa pola terena! Sta treba sad, los zreb i da Covke smenjuje celnike Evrolige? Bolja je Zvezda ali juce. Tu su gde im je i mesto.

goga

pre 10 godina

samo bih vas pitao zasto onda u vaterpolu pricate da ste zasluzili da igrate ls na osnovu statistike ako ona nije bitna(a ne zaslugom Sostara, kao sto ste u top 16 zahvaljujuci vasim sjajnim izdanjima a ne Zocu kome se vas trener zahvaljivao na konferenciji posle poraza od CSKA)

ladzin

pre 10 godina

realno zvezda nije imala srece,a lako je mogla i 1 u grupi da bude,partizanu cestitam prolaz u top 16(iako mislim da je zvezda vise zasluzila tamo da se nadje al nema veze).Price da je zeljko pustio partizan mislim da nisu istinite,ali ni grobari ne trebaju da se podsnevaju zvezdi zbog toga sto je zvezda ove sezone u evroligi pruzila mnogo vise nego partizan,ali nije imala sportske srece

Peđa

pre 10 godina

1.Zvezda ima više pobeda.
2.Zvezda ima više skokova.
3.Zvezda je dala više poena.
4.Zvezda je bolje igrala.
5.Zvezda nije prošla u top 16.
6.Partizan je prošao u top 16....

Pfc

pre 10 godina

Zvezda bi od prva tri u Partizanovoj grupi bila demolirana!!! Njima je bre Lokomotiva bila druga u grupi eeeeej...babe i zabe ne mogu da se porede!

Drobnjak iz auta

pre 10 godina

Statistika je kao bikini... ili još bolje, statistika je kao naziv kluba - kazuje puno a ništa ne otkriva. A mi znamo čiji se klub krije iza imena CZBGDIVATELEKOM.

Bojan

pre 10 godina

Tz zvezda ima statistiku, ima milione,ima igrace ,ima novi tim ,ima Covica ,ima vladu ima sve. Samo nema Duska Vujosevica
(Parni valjak, 21. decembar 2013 19:40)

Pu, pu,... daleko bilo. Taman posla da za trenera imamo licemera i demagoga koji se hrani mrznjom prema drugima.

MomaSRB

pre 10 godina

Veciti?? Pa ljudi, koluko znam postoji samo Partizan. Kako veciti, a pricate o klybu n covica osnovanog pre 2 godine. Koje trofwje ima taj veciti od 1970 do danas. Malo vise od kk kolubare. vristim od smeha. VECITI HAHAHAHA. SORRY, ali tako je. (Dolmerus, 21. decembar 2013 19:42) I ja vristim od smeha...ali zbog tvog pravopisa i gramatike. HAHAHAHA. SORRY, ali tako je.

BL

pre 10 godina

zvezdasi devedeset i prve godine kada ste osvojili kesh postigli ste 18 golova ,a olimpik iz marseja 20....statistika je chudo...uz 3:0registrovanom rezultatu u drezdenu
(muamua, 21. decembar 2013 19:35)

Vi Igokejci zbog ove Zvezdine titule jos milion godina necete mirno spavati. Cak je i na vestima o kosarci spominjete.

veliki strumf

pre 10 godina

Ja cu izneti sasvim drugaciji zakljucak: iz svega navedenog je jasno da ce Partizan u top 16 sluziti za kos razliku (pa oni su izgubili od 2 najgore i najsmesnije ekipe u EL - Budiveljnika i Nantera), dok je Zvezda u top 3 favorita za uzimanje Evrokupa, sto bi bio neverovatan uspeh! Sada je i onim najnepoverljivijima napokon jasno da Partizan sa ovakvim brojkama i cinjenicom da godinama nije pobedio u gostima, nema sanse da dobije jedan mocan Fener u gostima, i da napravi seriju 19-2, a da ne bude pusten! Tako nesto ne bi mogao ni Majami a ni Cikago iz najboljih dana da uradi!

danilo

pre 10 godina

"Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece ..."
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 21. decembar 2013 18:02)
I tako kroz istoriju luzeri pričaju svoje priče o sreći, kao da je reč o seoskoj tomboli...

Žare

pre 10 godina

Imam 47 godina i navijam za Zvezdu. Gledao sam i igrao basket kada većini komentatora roditelji nisu ni znali šta je košarka.

Kada igra Partizan sa stranim klubovima, naravno navijam za Partizan.

Ono što je napravio kvazi stručnjak, trener Partizana za ovih deset godina je da je pitanje dana kada če pasti krv, zbog gluposti koje on izvodi i izjavljuje.

Čovek koji od jezika ne poznaje ni maternji, koji sem sa Partizanom nije osvojio ništa veće od turnira u klikerima, koji je u stanju da zavadi devojčice dok igraju lastiš.

A komšije, kada se otreznite, razmislite da li je bolje da ste nastavili u EK, gde bi pobeđivali, ili TOP16, gde teško da možete dve pobede da naberete. Bojim se samo da ne uprskate plasman u ABA, gde prva dva a kraju lige idu dogodine u EL.

Sretno u svakom slučaju.

Bobinator

pre 10 godina

A ta slučajnost je rad,rad, rad,..... kvalitet, sistem, organizacija, publika, ljubav prema klubu i što reče jedan komentator srce šampiona.
(chera-bera, 21. decembar 2013 19:52)

Zaboravio si da spomenes jos i sudije, sudije, sudije, pistolje u svlacionicama, malo gepekovanja, malo vise stipanja, gomilu para iz budzeta i nesto iz Dodikovog dzepa.

istina

pre 10 godina

Znate zasto je Partizan prosao, a Zvezda ne? Zato sto ima Boga! Bog nece dozvoliti uspeh timu sa sumnjivo stecenim visokim budzetom i timu koji je nezasluzeno umesto Igokee otisao u evroligu. Sa druge strane nagradjuje trud treniranja sest sati dnevno mladih junaka Partizana.

chera-bera

pre 10 godina

Evo sad je jasno da je Partizan slučajno prošao.
Slučajno 12 puta šampion, slučajno skoro svake godine u TOP16, slučajno u TOP8, slučajno i F4.
Kakve sve slučajnosti.
A ta slučajnost je rad,rad, rad,..... kvalitet, sistem, organizacija, publika, ljubav prema klubu i što reče jedan komentator srce šampiona.

svakom prema zaslugama

pre 10 godina

I kao sto je legenda CSKA rekla nadamo se da ce drzava i sponzori nagraditi Zvezdu i Partizan srazmerno njihovom ucinku!

Problem je sto je ucinak KK pustio nas Zeljko, 21. od 24 ekipe u minusu, pa ce takva biti i nagrada!

prokupcanin

pre 10 godina

sve sami strucnjaci od po godinu povremenog gledanja kosarke! Laboral i Panatinaikos nikad losiji,Rusi nepredvidivi,Makabi solidan. To je konkurencija koja je Vas lisila top 16 faze. S druge strane, imate tri favorita (Real cetvrti)za osvajanje Evrolige. ne mozete protiv takvih ekipa igrati za statistiku!

Pikaso

pre 10 godina

Pogled na statistiku pametnome, a ne napaljenom, sve govori.Prvo, potpuno je glupo praviti uporednu statistiku dva kluba koja su igrala u dve potpuno različite grupe sa potpuno različitim timovima.Ovaj tekst govori i potpaljuje navijače da porede nešto što je neuporedivo(dve potpuno različite grupe).Partizan je morao da prodje,jer je imao dve nedorasle ekipe za EL,doduše sa 5 puta većim budžetima.Jedini uspeh Partizana je u tome što je prošao grupu bez dva možda ključna igrača(Bertans i Westerman) i što praktično igra sa samo 4 igrača.Muslija, Gagića,Daloa i mladog Milutinova ne možete računati u ozbiljnije igrače za EL.
Sa druge strane,kada se gleda ovaj tekst,CZV bi trebala da igra F4,a nije se plasirala u Top 16.Upravo ovaj tekst,takodje govori,koliko statistika može biti varljiva. Takodje,ova statistika govori da je Zvezina grupa bila dosta slabija od ostalih,gde je 5 timova bilo ujednačeno(bez Ritasa),gde je PAO najslabiji u poslednjih 10 godina,sa smorenim i isluženim igracima,gde je Papas glavni igrač,osrednjim trenerom.Makabi najslabiji roster unazad 10 godina,Laboral takodje,Lokomotiva nepredvidiva ekipa,skupih pojedinaca ali bez sistema u igri i bez iskustva učešća u EL.CZV,takodje, prvi put igra EL sa neiskusnim i osrednjim trenerom.Veliki broja ostrašćenih navijača Zvezde se neće složiti sa mnom, ali videćete kako će ekipe iz Zvezdine grupe proći u Top 16....Živi bili pa videli.Pozdrav.

Grobar

pre 10 godina

Da se zna Partizan da je bio u Zvijezdinoj grupi prošao bi sigurno,a vi što niste prošli noje vam Partizan kriv nego vi. Ali izgleda da je problem što smo mi prošli a vi niste. Niko se od vad ne pita "zašto nismo prošli?"Mi smo prošli i šta sad.A da se kladimo da.ćemo dobiti ove vaše iz grupe.Upamtite. Sretno u drugoj ligi. Možda kroz nju uđete u prvu,jer kroz Aba ligu sigurno nećete.

Doktor

pre 10 godina

"Prosto je neverovatno" ocekivanje da se jedan tim, koji do jucer nije ni znao za Evroligu, plasira u Top 16. Ja sam uzeo ime Boris Beker i prosto je neverovatno da se nisam pojavio u prvih 100 ATP liste. Cemu plac? Nema nista preko noci. Ime se stvara a ne kupuje.

muamua

pre 10 godina

zvezdasi devedeset i prve godine kada ste osvojili kesh postigli ste 18 golova ,a olimpik iz marseja 20....statistika je chudo...uz 3:0registrovanom rezultatu u drezdenu

Grobar

pre 10 godina

3 pobjede u 3 zadnja kola kad nikom nizašta nije trebalo. I kad su svi igrali sa pola snage,samo ste se vi ložili da dokažete kako ste nezasluženo ispali.

djordjevic

pre 10 godina

Panteri su neuinistivi...Dajte ljudi, ispali ste i zdravo. Nije TOP 16 za vas i nema kukanja. Pa ispali ste bre DVA KOLA pre kraja. Sta hocete vise? Niste ni blizu bili.

Teemu

pre 10 godina

zakljucak: Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece i Zeljka uz sebe kao sto je Partizan imao.. P.S. Zvezda je imala i vise pobeda od Partizana a i pobedila je renomirane protivnike za razliku od crno-belih..

Tako je, samo se ti tesi.

zizu

pre 10 godina

Zvezda je imala izjednaceniju grupu od nase ali slabiju. Zato je i bila izjednacenija. Mi smo imali tri zveri u grupi i dva tima sa kojima mozemo da se nosimo i njih smo u direktnom okrsaju izbacili. Od ova tri prva tima iz nase grupe najmanje 2 ce biti na fajnal foru. Iz zvezdine grupe nijedan. Evo videcete
(Mister No, 21. decembar 2013 19:14)




Mnogo je bitnije ko je tim sa kojim se boris za to cetvrto mesto.zvezda se borila sa laboralom,panatenikosom a partizan sa nanterom i budjelnikom.Od makabija,fenera je svejedno ko ti ispadne jer oni prolaze sigurno a nama iz cetvrtog sesira dolazi kuban ,a videli smo kakvi su i kakve igrace imaju, a ritas je sigurno bolji ud budjavih i nantera

KKP

pre 10 godina

Ja sam za ove Partizanove rivale,Budeveljnik i Nanter,prvi put cuo pre dva meseca.
(sumadinac, 21. decembar 2013 18:56)
A mislis da oni i dan danas znaju za CZT?sumnjam..

Pedja

pre 10 godina

Brojke sve govore. Koliko god da se navijaci Partizana hvale kako su prosli dalje cinjenica da su jedina ekipa sa 3 pobede koja je prosla dalje sve govori o kvalitetu. To je problem igranja po grupama gde neko moze i dobro da igra pa opet da ispadne. Nedavno se to desilo u ligi sampiona u fudbalu gde je Napoli ispao, a skupio je 12 bodova sto je jos veci paradoks. Uostalom videcemo sad u evroligi kako ce Partizan proci sa Zvezdinim protivnicima iz grupe, a isto tako videcemo kako ce proci Partizanovi protivnici u evrokupu i tada ce biti jasno cija je grupa bila teza, ko je bolje igrao itd.

Dolmerus

pre 10 godina

Veciti?? Pa ljudi, koluko znam postoji samo Partizan. Kako veciti, a pricate o klybu n covica osnovanog pre 2 godine. Koje trofwje ima taj veciti od 1970 do danas. Malo vise od kk kolubare. vristim od smeha. VECITI HAHAHAHA. SORRY, ali tako je.

Dzeronimo

pre 10 godina

@dux.Majstore kojih 7-8 igraca?To moze vama mag da prica i ispira mozak.Vidi decko.Berta je povredjen svakako i to se znalo i lucic je otisao.Doveli ste onog kinsija,mladog centra,daloa i ne znam koga jos.Imate roster brale.E sad sto nemate kvalitetan roster zahvali se magu koji pravi ekipu a ne placi ovde sto igrate sa 4 igraca.Vesterman je jedan igrac.Pa sta!Prosle god pred finale pley offa smo imali dva igraca out pa niko nije zapomagao(jedan je rakoc).Prema tome pitajte vase magove sto imate takvu ekipu i sto vam 4 igraju celu tekmu.Nas manite vise gluposti.Niko vama ne brani igrate sa onim salicem,daloom itd sve vreme.Ali ok.Navikli smo na vase kukanje kad je lose.Ipak ste vi franjevci bili ostali.

ja

pre 10 godina

broj asistencija jasno govori da Partizan ima problema sa plejom, a to da je jedan od najboljih skakaca Lovernj, a igra na poziciji 4 govori o tome da Partizan nema adekvatnog centra

covic-sedma zvezdina zvezda

pre 10 godina

i na kraju zakljucak-partizan ide u top 16 a komsije u neki tamo carli caplin kup...kako se nije setio pisac ovog teksta da uporedi budzete klubova u evroligi ove godine,i tu bi panteri bili na `sjajnom`7,8 mestu, rame uz rame sa barsom,realom,fenerom...oni uporno tvrde da su igrali fenomenalno ove godine a ja im kazem da su sa tim parama najmanje na f4 trebali da budu,a i sto jes jes da je bilo pravde trebala je igokea da igra evro ligu a ne fmp,mozda i onaj odozgo sve posmatra

Mister No

pre 10 godina

Zvezda je imala izjednaceniju grupu od nase ali slabiju. Zato je i bila izjednacenija. Mi smo imali tri zveri u grupi i dva tima sa kojima mozemo da se nosimo i njih smo u direktnom okrsaju izbacili. Od ova tri prva tima iz nase grupe najmanje 2 ce biti na fajnal foru. Iz zvezdine grupe nijedan. Evo videcete

clay

pre 10 godina

Ne vidim kako ovde statistika vara!? Zvezda je odigrala odlicno i uz malo srece je mogla biti i prva u grupi, al eto nismo imali srece a ni znanja u nekim bitnim momentima. Partizan s druge strane ocaj nad ocajima i opet se provukao, al' i to je sport... Sretno u top 16.

Grobar

pre 10 godina

A statistika je da su u našoj grupi 4 nacionalna prvaka svojih država ,2 prvaka regionalnih liga,i osvajač superkupa svoje zemlje. A u vašoj 2 prvaka nacionalna,2 debitanta,i dva kluba koja su došla do polufinala svoje nacionalne lige. Aj da se mjenjamo.

deda

pre 10 godina

Posle ovoga nema se vise nista dodati.Sve je jasno iako je statistika kao bikini ,Zvezda je zasluzila prolaz u top16.
(drmr, 21. decembar 2013 18:07)

Zasluzila da, ali statistika je ta koja vodi u top16. Zato i postoje grupe. Da nema statistike i da se gleda ko je zasluzio, grupe ne bi bile potrebne vec bi se igrala liga. Mi smo bili bolji od glavnih konkurenata i kraj price. A to da li je Zvezda bolja od Partizana je sasvim leva stvar i kroz ove grupe to ne moze da se dokaze.

ZeleznikUnited

pre 10 godina

Ja da sam na mestu ljudi iz Partizana, posle ovoga procitanog, bi povukao ekipu iz daljeg takmicenja u top 16
(mm, 21. decembar 2013 18:23)

Kad smo kod povlačenja, samo izvoli. Povuci.

Roki

pre 10 godina

Znate zasto je Partizan prosao, a Zvezda ne? Zato sto ima Boga! Bog nece dozvoliti uspeh timu sa sumnjivo stecenim visokim budzetom i timu koji je nezasluzeno umesto Igokee otisao u evroligu. Sa druge strane nagradjuje trud treniranja sest sati dnevno mladih junaka Partizana.
(istina, 21. decembar 2013 19:21)

Pravi si Duletov pionir. Cak i govoris poput njega. Mladi junaci, trud treniranja po 47 sati dnevno, karakter, ni limit ekipa, .... jos malo pa ces i ti poceti sa Kantom i Njegosem.

Banja Luka

pre 10 godina

Partizan je u rotaciji imao 7 igraca a pored toga igrali su bez pleja veci deo grupe a i bez centra.....nadamo se dobrom pojacanju na poziciji centra jer gagic i musli veze sa vezom nemaju!!!
(Fiki, 21. decembar 2013 18:58)

Zašto lažete sami sebe? Zar vam je Vujošević toliko isprao mozak? Imali ste 12 igrača kao i svi drugi. Ko vam je kriv što su vam se povrijedila dva igrača? Da nisu možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate centra? Da nisu Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate pleja? Možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što ste napravili lošu selekciju pa vam se igra svela na dva preumorna i iscrpljena igrača? Opet Zvezda?
Stvarno ste neviđene kukamajke! Non stop kmečite... Pozdrav redakciji!

doktor

pre 10 godina

Topalovići, vaši komementari iz dana u dan su sve inventivniji!! Vi ste odlučujuci meč dobili u prijateljskom dvoboju sa Fenerom, tako da je komentar o našoj poslednjoj utakmici deplasiran. Najbitnije, za vas, "pametnice": nije bitno koje su tri prve ekipe u grupi, vec kakav je kvalitet poslednje tri rangirane, a tu je Zvezdi bilo daleko teže...

Poz

pre 10 godina

Zbog cega niko ne sme da objavi da Crvena Zvezda ne postoji vise u kosarci??? Super je sto imamo dva predstavnika u Evroligi, ali iskreno bih vise voleo da CZ igra Evroligu nego FMP(Crvena Zvezda Telekom Beograd). Partizan je pobedio 3 razlicita kluba u Evroligi, dok je FMP imao 4 pobede, ali je pobedio samo 2 tima... Zasluzili su da prodju dalje al nisu imali srece.

Ratko

pre 10 godina

Bas mi jaka satisfakcija sto smo u gomili parametara kosarkaske igre u vrhu Eurolige kad se tu nasa igra zavrsava. Cetiri pobede jeste sjajna stvar ali treba iskoristiti i proci dalje. Mogli smo i pet pobeda da imamo a da ne prodjemo. Retko koji nas klub ce moci imati sigurnih 6 pobeda koji ih vode dalje, to se desava jednom u 10-15 godina. Ovako Partizan uz srecno naklonjene okolnosti nastavlja dalje da igra do proleca Evropu a mi ako proguramo do pocetka marta bice sjajno. Sad treba usmeriti sve snage u ABA lugu ipokusati zadrzati igrace za drugi deo sezon da nam ih Evroligasi ne otmu.

Sumika

pre 10 godina

Partizan sa jednom od najlosijih statistika u Evroligi prodje u Top16, tu se vidi jacina Partizana kad treba odigra dobro i zavrsi posao u ovim ostalim tekmama kvari statistiku.
(noname, 21. decembar 2013 18:15)

Ne zanosi se molim te.Jedini razlog sto je partizan u top 16 je taj sto je u grupi imao budiveljnik i nanter, naravno i Zeljko.

santa justa

pre 10 godina

Groblje je realno bolje od Budivelnika i Nantera pa su zato i prosli dalje. A mi? Kao 2010-te sa Anticem na SP. Pobedismo Nemce a izgubismo od Gane i kengura. Da je bilo obratno, ali nije. Jednostavno oni su imali ciljnu grupu i to iskoristili. Statistika? "Zvonko Mihajlovski"

ja

pre 10 godina

Kosarkaski nepismena zvezdaska publika cesto je forsirala pricu da mi nemamo puno akcija u napadu, pa kako je to moguce a peti smo najjefikasniji tim u EL?!
Vec je krenulo potcenjivanje ekipa u EK, a verovatno vecina nije gledala npr. taj Niznji N. (nisam ni ja) ali nema potrebe potcenjivati bilo koga kad ne znamo kako igraju ali jedno je sigurno pobedjivali su sve velike ruske timove, a mi nismo uspeli Lokomotivu.

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

Jedno pitanje,ako ste zasluzili kako to da niste prosli,ne kapiram? Pogledajte jos jednom tabelu,mozda je greska? Cetiri ekipe sa najboljim skorom idu dalje,pise tamo da ste peti i da igrate Eurocup! To je veliki uspeh za klub koji postoji dve godine,bice bolje cuvene Sledece sezone!

realno

pre 10 godina

auuu sad se jedite jos vise... :-D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vv, 21. decembar 2013 18:09)


Panteri, 'este mi dobri?
(Mihailo, 21. decembar 2013 18:07)

hahahahaha nemojte im to raditi,crknuce od muke.
(gile bl, 21. decembar 2013 18:09)

Sta je nervira vas ovaj tekst? Pametnom je dosta, vama je izgleda i to malo.

Željko

pre 10 godina

Pa vu igrajte i dalje za statistiku,a mi uzimamo titule i pravimo plasman.I ne zaboravite,nisu pare sve.Sa toliko para koliko ste uložili poslednje dve godine mi bili na f6.Tako je bilo prošle,a biće i ove god.

Mirko

pre 10 godina

Zvezda je dobro igrala debitanstku sezonu u evroligi, nisu imali srece da prodju u Top 16 ekipa, sto i sama statistika govori. Ali, da li bi zvezdasi toliko ocajno prihvatili ovu situaciji i da je Partizan izgubio u Istanbulu, pa Nanter prosao u Top 16 sa losijim skorom od Zvezde 3/7? Ili je cilj zvezdasa da omalovazi Partizanov uspeh?

Stefan DE

pre 10 godina

Pa da isto kao i pripremni period zvezda sampion a posle zna se ko osvaja titule!!!
Koliko vidim zvezda je trebala sa ovom statistikom na final four a u najmanju ruku u top 8, a nje nigde nema!
Za neke klubove je evroligina statistika zavrsena a za neke tek pocinje pozdrav za komsinicu od Top 16 :)))

Posmatrac

pre 10 godina

Svaka čast na prolasku dalje Partizane,vi ste to apsolutno zaslužili i napravili ste veliki podvig,za razliku od nas koji ni po čemu to nismo zaslužili,što ovaj tekst i pokazuje!

Kalimero

pre 10 godina

Nepravda neviđena !! Iza ove statistike se krije samo jedna namera : da učesnik Evrokupa ima pravo na isti tretman kao ovaj u Evroligi. Čak i više, jer su bolji u svemu, ma nepravda. Dakle, PU (privremena uprava) BGD mora, ali MORA, da podjednako podeli ono krš malo para, ako ih ima uopšte u kasi !! Ne zbog toga da bi komšinica dobila isto, nego da komšija dobije što manje. A ko deli parice, ko ?? Čoki, uvek blizu love i daleko kada ona nestane.

sad znam

pre 10 godina

Kaze dule "za omaz zvezdi" a mi kazemo realno "sramota neka ga bude, sta govori" a najrealnija situacija je ta da Partizan je izbacio veliki broj legendi u evropu i trenera, pa sad mogu da racunaju na milost, a zvezda ne, pa odatle onaj "omaz" zvezdi kao...crveni nemaju na koga da racunaju.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Prosle godine je Partizan igrao kvalitetniju kosarku nego ove godine,a nije prosao ! Partizan je takodje sa skorom 4-6 ispao u sezoni 2011/12,a Laboral je te godine ispao cak sa skorom 5-5 !

Fiki

pre 10 godina

Partizan je u rotaciji imao 7 igraca a pored toga igrali su bez pleja veci deo grupe a i bez centra.....nadamo se dobrom pojacanju na poziciji centra jer gagic i musli veze sa vezom nemaju!!!

a

pre 10 godina

da se razumemo, ja iskreno cestitam partizanu prolaz u Top16, realno su ga zasluzili pored indijanskih ekipa budiveljnika i nantera...

ali sa druge strane je neverovatno koliko je zvezda igrala kvalitetno a nije prosla. mislim da nije ni do trenera, zvezda je imala 4-0 sa direktnim konkurentima ritasom i laboralom, ali su neki drugi rezultati odlucili o tome...

IvanCzv

pre 10 godina

Sramota,skoro u svakom segmentu smo medju prvih 10-5,a nismo prosli.A komsijama koji se nama rugaju zelim samo da kazem:"Pokrite se usima".

aca

pre 10 godina

zakljucak: Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece i Zeljka uz sebe kao sto je Partizan imao.. P.S. Zvezda je imala i vise pobeda od Partizana a i pobedila je renomirane protivnike za razliku od crno-belih..

Institucija

pre 10 godina

auuuuuu
pa dule nece moci da spava posle ovoga...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bgd, 21. decembar 2013 18:06)

Jos kad bi napisao "Pozdrav iz Evrokupa(Kupa Lilijane Ronketi)' tada tek ne bi mogao da spava hahah

rkekoke

pre 10 godina

@gile bl A zasto bi crkli od muke? Zato sto smo igrali egal sa najboljim evropskim ekipama? Zato sto cemo da vas trsimo ove sezone kao beba zvecku? Ili mozda zato sto smo usli u istoriju sa najvecom pobedom u gostima u istoriji srpske kosarke u utakmicama EL? Ne,ne crkavamo od muke. Ponosni smo na nase momke,kao sto bi i to trebao na vase,a ne da serundas kao foka. Vama cestitke,prosli ste kako ste prosli,sluzicete tamo za popravku indeksa Realu,cska,Makabiju,pa i Lokomotivi. Uzivajte,zasluzili ste,a pustite vi nas.....Mi znamo kako cemo i sta dalje,samo polako ;)

rR

pre 10 godina

Bitno je koga pobeđuješ i gde.
Bitno je iskustvo.
Iz ovoga se moze zaključiti da je Zvezda bolje igrala ili da je Partizan igrao koliko je bilo potrebno za prolaz?

vlajzi

pre 10 godina

Statistika je pokazala ko je od vecitih sta pokazao u dosadasnjem toku EL (daca, 21. decembar 2013 18:06)

Dabogda jos narednih 50 godina isto da pokazujete u evroligi... a mi cemo da igramo TOP16. I tako... vuk sit,ovce na broju.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Prosle godine je Partizan igrao kvalitetniju kosarku nego ove godine,a nije prosao ! Partizan je takodje sa skorom 4-6 ispao u sezoni 2011/12,a Laboral je te godine ispao cak sa skorom 5-5 !

Nehru

pre 10 godina

Dok panteri ne mogu da veruju sta se desava, DV uzima trofeje... mozda imamo losu statistiku i jedva smo prosli, ali bar smo posteno prosli a ne kao neki koji osvajaju kupove ubacivanjem PP aparata.

nema stajanja Zvezdo!

pre 10 godina

Ekipa koja je peta po broju datih poena i treća po skokovima nije prošla dalje, neverovatno! Realno, Zvezda je imala fantastičnu sezonu u Evroligi, pobrala mnogo mnogo hvala od svih, bila najgledanija ekipa u Evropi, i zvuči gotovo neverovatno ali svaku utakmicu bila pred pobedom u najtežoj grupi Evrolige. Pratim 25 godina košarku i još nisam video da neko konstantno nije imao toliko sreće u svim utakmicama i da se nijednom to ne vrati. Realno daleko daleko su bolje igrali od partizana i zato mi je neverovatno da imaju obraza njihovi navijači da se podsmevaju Zvezdi. Ekipa koja je izgubila sa 42, sa 18 kući, izgubila dve utakmice od dve najslabije ekipe Evrolige i jedini razlog što je prošla dalje je što ima dve košarkaški nepismene ekipe u grupi. A čak bi i ispala da Željko nije pustio gas. Pa čak i tu utakmicu jedva. Ako ste već imali toliko sreće bar imajte i toliko obraza da čestitate boljem srpskom timu ove godine. Zvezda bi imala 5 pobeda u partizanovoj, a oni jednu u Zvezdinoj grupi. Činjenica. Na kraju, svaka čast na Zvezdinim igrama, a partizan ima šansu da ispravi lošu sliku zahvaljujući ludom spletu srećnih okolnosti.

Stole

pre 10 godina

Zvezda je u prvoj fazi pružila bolje partije od Partizan - Igokee, jedino nije imala nekog Želimira da je malo pogura. (bole, 21. decembar 2013 18:11)

Jel te mnogo boli Bole??? :) Nema potrebe da te boli, Partizan je stari Evroligas... poredjenje tvog FMPa sa Partizanom moze samo da ti naskodi zdravlju. Poredite se sa Bilbaom, Njizskim, Pantrakikosom, pustite vi ozbiljne Evroligaske ekipe.

Sizif

pre 10 godina

Mišljenja sam da će se Partizanu obiti o glavu ovaj prolazak u top16 kroz Želkove uši,a to će se osjetiti kroz igre u aba ligi,gdje bih se usudio prognozirati da će voditi grčevitu borbu za plasman na final four pa samim tim i za plasman u euroligu naredne sezone.Uostalom dovoljan primjer su Krka i Solnok,a već sutra veoma izvijestan poraz u Zagrebu protiv direktnog konkurenta,a raspored u drugom dijelu sezone(gostovanje Zvezdi,Budućnosti,Ciboni,Olimpiji,Igokei) uz paklene utakmice u top 16 i čak 14 mečeva,sa ovako kratkom rotacijom.Dakle moja prognoza je da neće naredne sezone vidjeti tu istu euroligu,a i sportski će im se morati obiti o glavu ovakav prolazak dalje.Dakle neka se izigraju još ovih 14 mečeva jer će dogodine gledati svoj tim u ovom istom eurokupu na koji gledaju sa podsmijehom.Možda ga i osvoje,ipak su institucija.

Fiki

pre 10 godina

Zvezda je igrala sjajno i pravo je cudo kako nije prosla ali Partizan je igrao najbolje kad je bilo bitno npr sutirali su 11/19 trojke protiv fenera i mnogo njih je bilo sa 7-8 metara....nadamo se da cemo pokazati da smo zasluzeno prosli u top 16

Dzeronimo

pre 10 godina

@sun of gun.Druze sta ima da se mirimo sa tim Nismo mi napisali ovu vest.Pomirite se vi sa ovom statistikom.Nase je da je komentarisemo u nasu korist koja je i bila svim realnim ljubiteljima kosarke ocigledna.Ostrascene,koji su ovde vecina,ne vredi komentarisati.

NEDJA

pre 10 godina

Ekipa koja pobedi dva glavna konkurenta vrlo ubedljivo i uz to dobije Fener u Istanbulu svakako zasluzuje da igra top 16.Ko je vama kriv sto nijednom niste dobili PAO,Makabi i Lokomotivu,sto ste dve pobede zabelezili u revijalnim utakmicama bez znacaja a ne kad je trebalo,sto ste od tih 4 pobeda dve zabelezili protiv najlosije ekipe Evrolige.Jedinu veliku pobedu ste zabelezili u Vitoriji,ali to je nedovoljno za prolaz.Evo mi cemo u drugoj fazi igrati protiv Lokomotive i Makabija i videcete da cemo iz ta 4 meca imati barem 2 pobede.Manje plakanja,bice bolje sledece sezone.

JocaBoca

pre 10 godina

Ja jedem meso, ti jedeš kupus.
Statistički mi jedemo sarme.
Ali nije baš tako.
Nego ti nemaš klub, a mi imamo 12 godina dominacije!

Ćao, zdravo :)

mik

pre 10 godina

Grobari statistika nije presudna,slažem se. Ali zato ove brojke pokazuju ko je kako igrao. Vi ste prošli srećno,mi ispali nesrećno i to je to. Želim vam sreću i u top16. Uzdravlje.

srbijasine

pre 10 godina

Statisticki Zvezda je sigurno u fajnal foru, a tamo ce im biti najtezi rival Real, mada i ako budu drugi to ce biti veliki uspeh za Srpsku kosarku!!

noname

pre 10 godina

Partizan sa jednom od najlosijih statistika u Evroligi prodje u Top16, tu se vidi jacina Partizana kad treba odigra dobro i zavrsi posao u ovim ostalim tekmama kvari statistiku.

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

Do sada su 15 godina bili bolji zato sto 15 godina nisu osvojili nista,to je njihova logika,e sad su bolji jer su imali bolji koeficijent? Sledecu sezonu molim Euroligu da u Top 16 idu ekipe sa dobrom statistikom! Boze koliko su oni prsli,prosto mi ih je zao! Da vas naucim,statistika nikad nije isla dalje,to je jedino u vasim glavama!

011

pre 10 godina

1. Najneefikasniji tim Evrolige
2. Poslednji po broju asistencija
3. 2. po broju izgubljenih lopti
4. 21. po indeksu korisnosti
5. Medju poslednjima po kos kolicniku
6. Jedini tim koji ni jednom nije postigao preko 80 poena
7. Jedini tim u top 16 sa 3 pobede (u stvari 2)

Toliko o nacionalnom blagu legende CSKA, u stvari toliko o njegovom trenerskom umecu i magli koju godinama prodaje, ali koju vesto skriva iza otetih nacionalnih titula i time sto posle svakog debakla u Evropi skece temu na neke druge stvari i ne dozvoljava da se prica u uzrocima poraza! Tacnije uzrok je jedan i uvek isti-prodavac magle aka legenda CSKA!

On je jedini razlog sto pslednjih 10 godina, od odlaska Nenada Krstica, svi koji su otisli iz tog cuvenog sistema, osim Pekovica, nisu uspeli da se izbore za mesto ni u prosecnim evropskim klubovima!

Svi do jednog su bezuspesno promenili po nekoliko klubova, ali ni u jedno nisu uspeli da imaju neku bitniju ulogu!

aca

pre 10 godina

zakljucak: Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece i Zeljka uz sebe kao sto je Partizan imao.. P.S. Zvezda je imala i vise pobeda od Partizana a i pobedila je renomirane protivnike za razliku od crno-belih..

a

pre 10 godina

da se razumemo, ja iskreno cestitam partizanu prolaz u Top16, realno su ga zasluzili pored indijanskih ekipa budiveljnika i nantera...

ali sa druge strane je neverovatno koliko je zvezda igrala kvalitetno a nije prosla. mislim da nije ni do trenera, zvezda je imala 4-0 sa direktnim konkurentima ritasom i laboralom, ali su neki drugi rezultati odlucili o tome...

srbijasine

pre 10 godina

Statisticki Zvezda je sigurno u fajnal foru, a tamo ce im biti najtezi rival Real, mada i ako budu drugi to ce biti veliki uspeh za Srpsku kosarku!!

noname

pre 10 godina

Partizan sa jednom od najlosijih statistika u Evroligi prodje u Top16, tu se vidi jacina Partizana kad treba odigra dobro i zavrsi posao u ovim ostalim tekmama kvari statistiku.

chera-bera

pre 10 godina

Evo sad je jasno da je Partizan slučajno prošao.
Slučajno 12 puta šampion, slučajno skoro svake godine u TOP16, slučajno u TOP8, slučajno i F4.
Kakve sve slučajnosti.
A ta slučajnost je rad,rad, rad,..... kvalitet, sistem, organizacija, publika, ljubav prema klubu i što reče jedan komentator srce šampiona.

JocaBoca

pre 10 godina

Ja jedem meso, ti jedeš kupus.
Statistički mi jedemo sarme.
Ali nije baš tako.
Nego ti nemaš klub, a mi imamo 12 godina dominacije!

Ćao, zdravo :)

KKP

pre 10 godina

Ja sam za ove Partizanove rivale,Budeveljnik i Nanter,prvi put cuo pre dva meseca.
(sumadinac, 21. decembar 2013 18:56)
A mislis da oni i dan danas znaju za CZT?sumnjam..

ZeleznikUnited

pre 10 godina

Ja da sam na mestu ljudi iz Partizana, posle ovoga procitanog, bi povukao ekipu iz daljeg takmicenja u top 16
(mm, 21. decembar 2013 18:23)

Kad smo kod povlačenja, samo izvoli. Povuci.

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

Do sada su 15 godina bili bolji zato sto 15 godina nisu osvojili nista,to je njihova logika,e sad su bolji jer su imali bolji koeficijent? Sledecu sezonu molim Euroligu da u Top 16 idu ekipe sa dobrom statistikom! Boze koliko su oni prsli,prosto mi ih je zao! Da vas naucim,statistika nikad nije isla dalje,to je jedino u vasim glavama!

Nehru

pre 10 godina

Dok panteri ne mogu da veruju sta se desava, DV uzima trofeje... mozda imamo losu statistiku i jedva smo prosli, ali bar smo posteno prosli a ne kao neki koji osvajaju kupove ubacivanjem PP aparata.

sa se(r)vera najglasnije kmečanje se čuje

pre 10 godina

ne daj bože da se partizan pojača i krene da pobeđuje u top 16...mislim da će hitna pomoć kampovati u železniku...ili gde već.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Prosle godine je Partizan igrao kvalitetniju kosarku nego ove godine,a nije prosao ! Partizan je takodje sa skorom 4-6 ispao u sezoni 2011/12,a Laboral je te godine ispao cak sa skorom 5-5 !

Dolmerus

pre 10 godina

Veciti?? Pa ljudi, koluko znam postoji samo Partizan. Kako veciti, a pricate o klybu n covica osnovanog pre 2 godine. Koje trofwje ima taj veciti od 1970 do danas. Malo vise od kk kolubare. vristim od smeha. VECITI HAHAHAHA. SORRY, ali tako je.

djordjevic

pre 10 godina

Panteri su neuinistivi...Dajte ljudi, ispali ste i zdravo. Nije TOP 16 za vas i nema kukanja. Pa ispali ste bre DVA KOLA pre kraja. Sta hocete vise? Niste ni blizu bili.

русвај

pre 10 godina

Црвена звезда је победила два противника, Партизан је победио три противника. Зато је Партизан прошао у Топ16.

pera

pre 10 godina

E ajde panteri dosta vise.Prvu godinu ste u Evroligi i vec vi znate sta su nepravde,sta je sreca,nesreca,sta ste zasluzili itd.Partizan je za ovih zadnjih 12-13g.(da ne racunam pre) imao toliko nesreca da ih je tesko nabrojati.Jel se secate kako smo na F4 izgubili od Olimpijakosa?Jel se secate kako smo prosle godine izgubili od Bamberga za prolaz(promasena 2 bacanja za pobedu),pre toga u bg gubimo nekih 10 poena razlike u poslednja 2 minuta,pa sezonu pre toga ispadamo sa skorom 4-6 i to tako sto gubimo 3 poslednja kola,pa pre toga u jednoj sezoni gubimo 4 utkmice sa poenom razlike i sutom za pobedu,pa pre toga na jednu loptu ostali bez top8... I sto je glavno,nikad nismo imali budzete kakav vi imate ove sezone.

Pikaso

pre 10 godina

Pogled na statistiku pametnome, a ne napaljenom, sve govori.Prvo, potpuno je glupo praviti uporednu statistiku dva kluba koja su igrala u dve potpuno različite grupe sa potpuno različitim timovima.Ovaj tekst govori i potpaljuje navijače da porede nešto što je neuporedivo(dve potpuno različite grupe).Partizan je morao da prodje,jer je imao dve nedorasle ekipe za EL,doduše sa 5 puta većim budžetima.Jedini uspeh Partizana je u tome što je prošao grupu bez dva možda ključna igrača(Bertans i Westerman) i što praktično igra sa samo 4 igrača.Muslija, Gagića,Daloa i mladog Milutinova ne možete računati u ozbiljnije igrače za EL.
Sa druge strane,kada se gleda ovaj tekst,CZV bi trebala da igra F4,a nije se plasirala u Top 16.Upravo ovaj tekst,takodje govori,koliko statistika može biti varljiva. Takodje,ova statistika govori da je Zvezina grupa bila dosta slabija od ostalih,gde je 5 timova bilo ujednačeno(bez Ritasa),gde je PAO najslabiji u poslednjih 10 godina,sa smorenim i isluženim igracima,gde je Papas glavni igrač,osrednjim trenerom.Makabi najslabiji roster unazad 10 godina,Laboral takodje,Lokomotiva nepredvidiva ekipa,skupih pojedinaca ali bez sistema u igri i bez iskustva učešća u EL.CZV,takodje, prvi put igra EL sa neiskusnim i osrednjim trenerom.Veliki broja ostrašćenih navijača Zvezde se neće složiti sa mnom, ali videćete kako će ekipe iz Zvezdine grupe proći u Top 16....Živi bili pa videli.Pozdrav.

Mister No

pre 10 godina

Zvezda je imala izjednaceniju grupu od nase ali slabiju. Zato je i bila izjednacenija. Mi smo imali tri zveri u grupi i dva tima sa kojima mozemo da se nosimo i njih smo u direktnom okrsaju izbacili. Od ova tri prva tima iz nase grupe najmanje 2 ce biti na fajnal foru. Iz zvezdine grupe nijedan. Evo videcete

Ipak je statistika naj važnija

pre 10 godina

Ja da sam na mestu ljudi iz Partizana, posle ovoga procitanog, bi povukao ekipu iz daljeg takmicenja u top 16
(mm, 21. decembar 2013 18:23)

Nema potrebe, samo sredi sa ovim tvojima iz Železnika da vrate 2 boda Partizanu osvojenih na zadnjem "derbiju" kada je Partizan po statistici bio bolji tim 86:75 indeksnih poena, a ja ti obećavam da ćemo odmah nakon toga povući tim Partizana iz Evrolige.
Pošteno?

Klinacka posla

pre 10 godina

Sta je ovo??? Uteha!!!
Ljudi, ako imalo obraza imate ne mozete da poredite Partizan i zvezdu u kosarci. Za mladje, Kicanovic. Dalipagic, Grbovic, Vilfan, Pesic, Danilovic, Djordjevic, Vujanic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Obradovic, Kecman..........Razmislite o tome koliko sam jos vrhunskih igraca zaboravio!!!!!!
(Boban, 21. decembar 2013 20:38)

Ukratko

Partizan je u svojoj istoriji izbacio vise igraca za Kucu Slavnih nego Zvezda za reprezentaciju.

clay

pre 10 godina

Ne vidim kako ovde statistika vara!? Zvezda je odigrala odlicno i uz malo srece je mogla biti i prva u grupi, al eto nismo imali srece a ni znanja u nekim bitnim momentima. Partizan s druge strane ocaj nad ocajima i opet se provukao, al' i to je sport... Sretno u top 16.

zalosna sova

pre 10 godina

Manite se ljudi statistike,ne igra ona kosarku i ne utice na to ko ce proci dalje a ko nece.Hajde da malo budemo realni,Partizan je grupu kakvu je imao,sa tri "smrtno ozbiljna"kandidata za pobednika EL,polufinalistu EK,i prvaka Francuske koja je prvak Evrope.Dakle,EKSTREMNO TESKA GRUPA!S druge strane,Zvezda je imala UJEDNACENU GRUPU,gde su svi timovi,sem Makabija a i on je mnogo slabiji nego ranije,izjednaceni.Moze Makabiju parirati mozda jos Lokomotiva,ali i ona nema neki tim.Partizan je prosao sa tri pobede jer je pobedio direktne konkurente za prolaz i pobedio ZASLUZENO Fenerbahce,dok Zvezda nije prosla jer je izgubila kljucne meceve sa PAO i Lokomotivom,Makabi nisu ni mogli da dobiju,a Laboral je dobio mec sa Lokomotivom i taj mec je izbacio Zvezdu iz TOP16.Manite se vi brojki,gledajte cinjenice.Partizan je igrao sa veoma suzenim rosterom i relativno mladim timom i prosao dalje a vi ste igrali u punom sastavu i niste prosli pa se zapitajte zasto.

.

pre 10 godina

Partizan je uvek bio i bice tipicna defanzivna ekipa sa puno skakaca,dobrih defanzivaca,ne mnogo lepote u napadu,ali tako jedino mogu da se stvore rezultati kada igras protiv neuporedivo skupljih timova!U poslednjih 10 godina,cak i u onoj F4-godini,je uvek bio medju prvima po izgubljenim loptama,najmanje davao poena(najmanje i primao),uvek medju najlosijimo u % slobodnih bacanja i za 3,los indeks tima itd,a uvek su rezultai bili dobri.Ovo nije nista novo.Kako bese ono:napad donosi pobede,a odbrana trofeje.

rR

pre 10 godina

Bitno je koga pobeđuješ i gde.
Bitno je iskustvo.
Iz ovoga se moze zaključiti da je Zvezda bolje igrala ili da je Partizan igrao koliko je bilo potrebno za prolaz?

santa justa

pre 10 godina

Groblje je realno bolje od Budivelnika i Nantera pa su zato i prosli dalje. A mi? Kao 2010-te sa Anticem na SP. Pobedismo Nemce a izgubismo od Gane i kengura. Da je bilo obratno, ali nije. Jednostavno oni su imali ciljnu grupu i to iskoristili. Statistika? "Zvonko Mihajlovski"

Teemu

pre 10 godina

zakljucak: Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece i Zeljka uz sebe kao sto je Partizan imao.. P.S. Zvezda je imala i vise pobeda od Partizana a i pobedila je renomirane protivnike za razliku od crno-belih..

Tako je, samo se ti tesi.

sad znam

pre 10 godina

Kaze dule "za omaz zvezdi" a mi kazemo realno "sramota neka ga bude, sta govori" a najrealnija situacija je ta da Partizan je izbacio veliki broj legendi u evropu i trenera, pa sad mogu da racunaju na milost, a zvezda ne, pa odatle onaj "omaz" zvezdi kao...crveni nemaju na koga da racunaju.

Institucija

pre 10 godina

auuuuuu
pa dule nece moci da spava posle ovoga...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bgd, 21. decembar 2013 18:06)

Jos kad bi napisao "Pozdrav iz Evrokupa(Kupa Lilijane Ronketi)' tada tek ne bi mogao da spava hahah

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

Jedno pitanje,ako ste zasluzili kako to da niste prosli,ne kapiram? Pogledajte jos jednom tabelu,mozda je greska? Cetiri ekipe sa najboljim skorom idu dalje,pise tamo da ste peti i da igrate Eurocup! To je veliki uspeh za klub koji postoji dve godine,bice bolje cuvene Sledece sezone!

Mirko

pre 10 godina

Zvezda je dobro igrala debitanstku sezonu u evroligi, nisu imali srece da prodju u Top 16 ekipa, sto i sama statistika govori. Ali, da li bi zvezdasi toliko ocajno prihvatili ovu situaciji i da je Partizan izgubio u Istanbulu, pa Nanter prosao u Top 16 sa losijim skorom od Zvezde 3/7? Ili je cilj zvezdasa da omalovazi Partizanov uspeh?

011

pre 10 godina

1. Najneefikasniji tim Evrolige
2. Poslednji po broju asistencija
3. 2. po broju izgubljenih lopti
4. 21. po indeksu korisnosti
5. Medju poslednjima po kos kolicniku
6. Jedini tim koji ni jednom nije postigao preko 80 poena
7. Jedini tim u top 16 sa 3 pobede (u stvari 2)

Toliko o nacionalnom blagu legende CSKA, u stvari toliko o njegovom trenerskom umecu i magli koju godinama prodaje, ali koju vesto skriva iza otetih nacionalnih titula i time sto posle svakog debakla u Evropi skece temu na neke druge stvari i ne dozvoljava da se prica u uzrocima poraza! Tacnije uzrok je jedan i uvek isti-prodavac magle aka legenda CSKA!

On je jedini razlog sto pslednjih 10 godina, od odlaska Nenada Krstica, svi koji su otisli iz tog cuvenog sistema, osim Pekovica, nisu uspeli da se izbore za mesto ni u prosecnim evropskim klubovima!

Svi do jednog su bezuspesno promenili po nekoliko klubova, ali ni u jedno nisu uspeli da imaju neku bitniju ulogu!

posmatrac

pre 10 godina

Pobeda protiv Fenera je vrednija od sve četiri Zvezdine pirove pobede, pogotovo kad su poslednje dve Zvezdine izvojevane u prijateljskim utakmicama koje nikome ništa nisu značile.

covic-sedma zvezdina zvezda

pre 10 godina

i na kraju zakljucak-partizan ide u top 16 a komsije u neki tamo carli caplin kup...kako se nije setio pisac ovog teksta da uporedi budzete klubova u evroligi ove godine,i tu bi panteri bili na `sjajnom`7,8 mestu, rame uz rame sa barsom,realom,fenerom...oni uporno tvrde da su igrali fenomenalno ove godine a ja im kazem da su sa tim parama najmanje na f4 trebali da budu,a i sto jes jes da je bilo pravde trebala je igokea da igra evro ligu a ne fmp,mozda i onaj odozgo sve posmatra

Wolf

pre 10 godina

Dokle vise sa tim lupetanjem Zvezda ima 4 a Partizan 3!
Zvezda je imala neuporedivo laksu grupu plus od te 4 pobede 2 su u revijalnim utakmicama bez znacaja.
Dakle kada je trebalo imali ste samo 2 pobede.
Plus gubili ste od direktnih konkurenata za prolaz.
Plus Partizann je igrao sa 4,5 igraca skoro ceo prvi deo. A vi sa 12.
Plus prosek godina nasih igraca je 21 a vasih cini mi se 26!
Plus vasi crnci i Bobi vrede vise nego ceo tim Partizana (novcano)
Dakle uopste niste zasluzili da prodjete dalje i tisina!
(mix, 21. decembar 2013 17:44)

Grobari Grocka

pre 10 godina

Niste rekli koliko puta je veci zvezdin budzet,i koliko su im igraci vise placeni od Partizanovih!! To je vrlo bitno,kao i da nama dva skoro najbolja igraca ne igraju, dok njima nije niko povredjen.

Peđa

pre 10 godina

1.Zvezda ima više pobeda.
2.Zvezda ima više skokova.
3.Zvezda je dala više poena.
4.Zvezda je bolje igrala.
5.Zvezda nije prošla u top 16.
6.Partizan je prošao u top 16....

istina

pre 10 godina

Znate zasto je Partizan prosao, a Zvezda ne? Zato sto ima Boga! Bog nece dozvoliti uspeh timu sa sumnjivo stecenim visokim budzetom i timu koji je nezasluzeno umesto Igokee otisao u evroligu. Sa druge strane nagradjuje trud treniranja sest sati dnevno mladih junaka Partizana.

leteca kornjaca

pre 10 godina

Ajd i ovo da dodam.
Za sastav Partizana je kriv onaj koji je drzao racun tima ceo prelazni rok u blokadi. CZT je svoj tim sastavila u julu a Partizan u oktobru. Ali dobro, vi ste vasa finala igrali u pripremnom periodu, a nasa tek slede!

mitar sulundar

pre 10 godina

Dzeronimo, 21. decembar 2013 19:08)
interesantno razmišljanje, još interesantnije ime..."džeronimo"... indijanac koji nije znao ni da je zemlja okrugla...a i ti neznaš šta je košarka... ima zvezda četiri kolca koji koštaju više nego cela aba liga, nema veze to što ih je platio riza haljimi, ima veze što oni neće ni da se sagnu za loptu kada igraju u širokom, skoplju, njih zanimaju svetla velikog grada... a zaboravljaju da su iz ekipe sela pored beograda. moraš da shvatiš da cilj opravdava sredstva ... partizan je cilj ispunio, ušao u top 16, a neko će krivca svoje promašaje tražiti na pogrešnim mestima...

vlajzi

pre 10 godina

Statistika je pokazala ko je od vecitih sta pokazao u dosadasnjem toku EL (daca, 21. decembar 2013 18:06)

Dabogda jos narednih 50 godina isto da pokazujete u evroligi... a mi cemo da igramo TOP16. I tako... vuk sit,ovce na broju.

mik

pre 10 godina

Grobari statistika nije presudna,slažem se. Ali zato ove brojke pokazuju ko je kako igrao. Vi ste prošli srećno,mi ispali nesrećno i to je to. Želim vam sreću i u top16. Uzdravlje.

Stole

pre 10 godina

Zvezda je u prvoj fazi pružila bolje partije od Partizan - Igokee, jedino nije imala nekog Želimira da je malo pogura. (bole, 21. decembar 2013 18:11)

Jel te mnogo boli Bole??? :) Nema potrebe da te boli, Partizan je stari Evroligas... poredjenje tvog FMPa sa Partizanom moze samo da ti naskodi zdravlju. Poredite se sa Bilbaom, Njizskim, Pantrakikosom, pustite vi ozbiljne Evroligaske ekipe.

frenky simao

pre 10 godina

Partizan je najjaci klub ikada u svetu,a i sire!Samo mi imamo prosek komentara 354,7!Na nasim treninzima ima 13,6 igraca u proseku sto je u top 3 u Evropi!Nasi igraci na treningu istrce kontru fanstasticnih 17 puta,a kapiten Gagi Milosavljevic i toku jedne utakmice udahne i izdahne 2059,7 puta u proseku i u toke smo prvi!Najmladji igrac ikad u svetu zaigrao je u nasem Partizanu,pionir Nikola,imao je tad samo 6 godina!Pobedjivali smo najvece-Borac iz Cacka,Hemofarm,Radnicki,Zvezdu,Slobodu Uzice,Metalac,Kikindu,Beopetrol,OkkBeograd,Megu,Atlas,Olimpiju,Siroki,Mzt,Vojvodinu...Dobro,jos nikad nismo pobedili Solnok,ali polako...bice i njima trener neki Partizanovac,pa cemo ih "tuci" kao Fener!U proseku smo broj jedan i u prošenju u kukanju,imamo tacno 7954,5 kukanja i prosenja na godisnjem nivou i zasluzeno smo prvi u Evropi!Zauvek partizan,grobar do groba,sa tastaturom pod miskom!

IvanCzv

pre 10 godina

Sramota,skoro u svakom segmentu smo medju prvih 10-5,a nismo prosli.A komsijama koji se nama rugaju zelim samo da kazem:"Pokrite se usima".

Pfc

pre 10 godina

Zvezda bi od prva tri u Partizanovoj grupi bila demolirana!!! Njima je bre Lokomotiva bila druga u grupi eeeeej...babe i zabe ne mogu da se porede!

jorgos sigalas

pre 10 godina

Partizan je pametno rasporedio pobede, pa i onu u Istambulu, jer je Nanter takodje neocekivano dobio Barsu. Ako je i bilo pomoci, to je i realno za ekipu koja 10 i vise godina igra EL, od strane trenera koji ga je trenirao. Tu ne vidim nista sporno. Partizan je ekipa, koja poput Ajaxa u fudbalu u LS, ima ime i rejting u EL, ali je daleko od TOP ekipe. Zvezda se trudila, igrala solidno, ali pobedila dva puta po dve iste ekipe u vrlo ujednacenoj grupi sto nije bilo dovoljno. Mozda su mogli i oni u TOP16, ali dva poraza od Rusa i iskustvo dugogodisnjeg igranja ostalih ekipa u grupi su ih na kraju skupo kostali. Cestitke i jednima i drugima, nisu se obrukali.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Prosle godine je Partizan igrao kvalitetniju kosarku nego ove godine,a nije prosao ! Partizan je takodje sa skorom 4-6 ispao u sezoni 2011/12,a Laboral je te godine ispao cak sa skorom 5-5 !

muamua

pre 10 godina

zvezdasi devedeset i prve godine kada ste osvojili kesh postigli ste 18 golova ,a olimpik iz marseja 20....statistika je chudo...uz 3:0registrovanom rezultatu u drezdenu

ja

pre 10 godina

Kosarkaski nepismena zvezdaska publika cesto je forsirala pricu da mi nemamo puno akcija u napadu, pa kako je to moguce a peti smo najjefikasniji tim u EL?!
Vec je krenulo potcenjivanje ekipa u EK, a verovatno vecina nije gledala npr. taj Niznji N. (nisam ni ja) ali nema potrebe potcenjivati bilo koga kad ne znamo kako igraju ali jedno je sigurno pobedjivali su sve velike ruske timove, a mi nismo uspeli Lokomotivu.

Sizif

pre 10 godina

Mišljenja sam da će se Partizanu obiti o glavu ovaj prolazak u top16 kroz Želkove uši,a to će se osjetiti kroz igre u aba ligi,gdje bih se usudio prognozirati da će voditi grčevitu borbu za plasman na final four pa samim tim i za plasman u euroligu naredne sezone.Uostalom dovoljan primjer su Krka i Solnok,a već sutra veoma izvijestan poraz u Zagrebu protiv direktnog konkurenta,a raspored u drugom dijelu sezone(gostovanje Zvezdi,Budućnosti,Ciboni,Olimpiji,Igokei) uz paklene utakmice u top 16 i čak 14 mečeva,sa ovako kratkom rotacijom.Dakle moja prognoza je da neće naredne sezone vidjeti tu istu euroligu,a i sportski će im se morati obiti o glavu ovakav prolazak dalje.Dakle neka se izigraju još ovih 14 mečeva jer će dogodine gledati svoj tim u ovom istom eurokupu na koji gledaju sa podsmijehom.Možda ga i osvoje,ipak su institucija.

stric

pre 10 godina

Zvezdaći su čuveni po mattematici tipa, Partiaz je izgubio od Zadra, Radnički je dobio Zadar a mi Radnički, što znači da smo bolji od njih...
Uh
Zapamtite ove brojke i videćete koliko malo znače negde 10.03.2014 kada bude ludilo i kada se budemo bavili računicama štta nam sve treba da prođemo dallje!!!
xexe

top16

pre 10 godina

Zašto lažete sami sebe? Zar vam je Vujošević toliko isprao mozak? Imali ste 12 igrača kao i svi drugi. Ko vam je kriv što su vam se povrijedila dva igrača? Da nisu možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate centra? Da nisu Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate pleja? Možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što ste napravili lošu selekciju pa vam se igra svela na dva preumorna i iscrpljena igrača? Opet Zvezda?
Stvarno ste neviđene kukamajke! Non stop kmečite... Pozdrav redakciji!
(Banja Luka, 21. decembar 2013 19:40)

Sa parama koje je KKP imao jos je napravljena i dobra selekcija!Da ima para bio bi tu jos jedan dobar plej,centar,a ne klinci od 17,18 godina.A ko je kriv sto Partizan nema para i pored sjajnih rezultata,a zvezda pre i fmp sad ih vecito imaju,vecito neki evropski projekti,Andjelkovici,Drakulici,Vucicevici, Pesici,Zmago,Avodzobiji,a nisu nikada imali rezultate,to jeste za analizu.

danilo

pre 10 godina

"Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece ..."
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 21. decembar 2013 18:02)
I tako kroz istoriju luzeri pričaju svoje priče o sreći, kao da je reč o seoskoj tomboli...

Grobar

pre 10 godina

Da se zna Partizan da je bio u Zvijezdinoj grupi prošao bi sigurno,a vi što niste prošli noje vam Partizan kriv nego vi. Ali izgleda da je problem što smo mi prošli a vi niste. Niko se od vad ne pita "zašto nismo prošli?"Mi smo prošli i šta sad.A da se kladimo da.ćemo dobiti ove vaše iz grupe.Upamtite. Sretno u drugoj ligi. Možda kroz nju uđete u prvu,jer kroz Aba ligu sigurno nećete.

nema stajanja Zvezdo!

pre 10 godina

Ekipa koja je peta po broju datih poena i treća po skokovima nije prošla dalje, neverovatno! Realno, Zvezda je imala fantastičnu sezonu u Evroligi, pobrala mnogo mnogo hvala od svih, bila najgledanija ekipa u Evropi, i zvuči gotovo neverovatno ali svaku utakmicu bila pred pobedom u najtežoj grupi Evrolige. Pratim 25 godina košarku i još nisam video da neko konstantno nije imao toliko sreće u svim utakmicama i da se nijednom to ne vrati. Realno daleko daleko su bolje igrali od partizana i zato mi je neverovatno da imaju obraza njihovi navijači da se podsmevaju Zvezdi. Ekipa koja je izgubila sa 42, sa 18 kući, izgubila dve utakmice od dve najslabije ekipe Evrolige i jedini razlog što je prošla dalje je što ima dve košarkaški nepismene ekipe u grupi. A čak bi i ispala da Željko nije pustio gas. Pa čak i tu utakmicu jedva. Ako ste već imali toliko sreće bar imajte i toliko obraza da čestitate boljem srpskom timu ove godine. Zvezda bi imala 5 pobeda u partizanovoj, a oni jednu u Zvezdinoj grupi. Činjenica. Na kraju, svaka čast na Zvezdinim igrama, a partizan ima šansu da ispravi lošu sliku zahvaljujući ludom spletu srećnih okolnosti.

Batko

pre 10 godina

Pobeda protiv Fenera je vrednija od sve četiri Zvezdine pirove pobede, pogotovo kad su poslednje dve Zvezdine izvojevane u prijateljskim utakmicama koje nikome ništa nisu značile.
(posmatrac, 21. decembar 2013 22:21)

Pobeda protiv Fenera??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ratko

pre 10 godina

Bas mi jaka satisfakcija sto smo u gomili parametara kosarkaske igre u vrhu Eurolige kad se tu nasa igra zavrsava. Cetiri pobede jeste sjajna stvar ali treba iskoristiti i proci dalje. Mogli smo i pet pobeda da imamo a da ne prodjemo. Retko koji nas klub ce moci imati sigurnih 6 pobeda koji ih vode dalje, to se desava jednom u 10-15 godina. Ovako Partizan uz srecno naklonjene okolnosti nastavlja dalje da igra do proleca Evropu a mi ako proguramo do pocetka marta bice sjajno. Sad treba usmeriti sve snage u ABA lugu ipokusati zadrzati igrace za drugi deo sezon da nam ih Evroligasi ne otmu.

Fiki

pre 10 godina

Zvezda je igrala sjajno i pravo je cudo kako nije prosla ali Partizan je igrao najbolje kad je bilo bitno npr sutirali su 11/19 trojke protiv fenera i mnogo njih je bilo sa 7-8 metara....nadamo se da cemo pokazati da smo zasluzeno prosli u top 16

Nataeos

pre 10 godina

Bolji smo u ovom, pa u onom, pa grupa nam je bila jača itd itd itd... Budite bolji do mile volje! Rezultat je: mi smo u Top16 a vi toliko bolji igrate evrokup.. A vi sad kukajte koliko hoćete, ja bi bio zadovoljan da su nam oba kluba u top16 pa makar i sa jednom pobedom! Ali mržnja je ovde nažalost jača...

Posmatrac

pre 10 godina

Svaka čast na prolasku dalje Partizane,vi ste to apsolutno zaslužili i napravili ste veliki podvig,za razliku od nas koji ni po čemu to nismo zaslužili,što ovaj tekst i pokazuje!

leteca kornjaca

pre 10 godina

Stvarno ne znam zbog cega ljudi iz sportske redakcije B92 muce pantere ovakvim vestima. I sta ih lozite sa onim Tejicem ili kako, pa Vesely je u tim godinama zakucavao sa pola terena! Sta treba sad, los zreb i da Covke smenjuje celnike Evrolige? Bolja je Zvezda ali juce. Tu su gde im je i mesto.

stara prica

pre 10 godina

uzalud trud dzaba vam sve ocete na silu ali ne ide...
kad statistika bude odredjivala plasman eto i zvezde u top 16 do tada peglajte kup rajmunda saporte ili sta vec i pazite da vam se ne dogodi mes verona

berija

pre 10 godina

Wolf, 21. decembar 2013 20:47)

Zvezda nije imala u grupi Nanter i Budivelnik.
Pametnom čoveku koji se razume u košarku to je dovoljno.

A ovi što pričaju o slabosti Lokomotive polako, cepaćete sebi kosu gledajući trojke Vilijamsa...

Dzeronimo

pre 10 godina

@dux.Majstore kojih 7-8 igraca?To moze vama mag da prica i ispira mozak.Vidi decko.Berta je povredjen svakako i to se znalo i lucic je otisao.Doveli ste onog kinsija,mladog centra,daloa i ne znam koga jos.Imate roster brale.E sad sto nemate kvalitetan roster zahvali se magu koji pravi ekipu a ne placi ovde sto igrate sa 4 igraca.Vesterman je jedan igrac.Pa sta!Prosle god pred finale pley offa smo imali dva igraca out pa niko nije zapomagao(jedan je rakoc).Prema tome pitajte vase magove sto imate takvu ekipu i sto vam 4 igraju celu tekmu.Nas manite vise gluposti.Niko vama ne brani igrate sa onim salicem,daloom itd sve vreme.Ali ok.Navikli smo na vase kukanje kad je lose.Ipak ste vi franjevci bili ostali.

zizu

pre 10 godina

Zvezda je imala izjednaceniju grupu od nase ali slabiju. Zato je i bila izjednacenija. Mi smo imali tri zveri u grupi i dva tima sa kojima mozemo da se nosimo i njih smo u direktnom okrsaju izbacili. Od ova tri prva tima iz nase grupe najmanje 2 ce biti na fajnal foru. Iz zvezdine grupe nijedan. Evo videcete
(Mister No, 21. decembar 2013 19:14)




Mnogo je bitnije ko je tim sa kojim se boris za to cetvrto mesto.zvezda se borila sa laboralom,panatenikosom a partizan sa nanterom i budjelnikom.Od makabija,fenera je svejedno ko ti ispadne jer oni prolaze sigurno a nama iz cetvrtog sesira dolazi kuban ,a videli smo kakvi su i kakve igrace imaju, a ritas je sigurno bolji ud budjavih i nantera

Ja sam panter, navijam za Nanter

pre 10 godina

Mene je kao grobara sramota kako smo mi kukavicki prosli u TOP 16, a kako je Crvena Zvezda Beograd junacki ispala. Predlazem da Grad Beograd donese odluku po kojoj bi usled ovakve statistike Partizan svoje mesto ustupio klubu iz Zeleznika da se ne brukamo dalje.

Moram da kazem i da nisam od onih pakosnih grobara koji se nasladjuju bolom navijaca Crvene Zvezde Beograd. Gledajuci ove brojke sam shvatio koliko je mala granica izmedju patnje, i busanja u grudi, novog DVD-a "projekat evropska Zvezda" i ostalaih privilegija koje pripadaju pobednicima. Zato kao ljubitelj kosarke i Partizanovac, cenim svaki sekund u ovih trinaest (13) godina dominacije.

Stefan DE

pre 10 godina

Pa da isto kao i pripremni period zvezda sampion a posle zna se ko osvaja titule!!!
Koliko vidim zvezda je trebala sa ovom statistikom na final four a u najmanju ruku u top 8, a nje nigde nema!
Za neke klubove je evroligina statistika zavrsena a za neke tek pocinje pozdrav za komsinicu od Top 16 :)))

Drobnjak iz auta

pre 10 godina

Statistika je kao bikini... ili još bolje, statistika je kao naziv kluba - kazuje puno a ništa ne otkriva. A mi znamo čiji se klub krije iza imena CZBGDIVATELEKOM.

Kuki

pre 10 godina

Osvrno bih se na ucesce nasih tima u Evropi. Zvezda dobra partija u EL, uz malo srece mogli su da prodju dalje. U Evro Kupu imaju priliku da pokazu da je ovo ispadanje bilo samo nedostatak srece i fa su zaista ozbiljan tim. Partizan, odlicno je sto su prosli, ali nek mi ne zamere Grobari, u ovom trenutku je Zvezda bolji tim, i zaista imaju male sanse imaju u novoj grupi. Ali se cesto desava da Partizan bolje igra drugi deo sezone, pa je sve moguce. Osvrnuo bi se i na Radnicki. Odlicno je sto su prosli grupu, ali u ovoj novoj grupi realno imaju male sanse.

Fiki

pre 10 godina

Partizan je u rotaciji imao 7 igraca a pored toga igrali su bez pleja veci deo grupe a i bez centra.....nadamo se dobrom pojacanju na poziciji centra jer gagic i musli veze sa vezom nemaju!!!

Kalimero

pre 10 godina

Nepravda neviđena !! Iza ove statistike se krije samo jedna namera : da učesnik Evrokupa ima pravo na isti tretman kao ovaj u Evroligi. Čak i više, jer su bolji u svemu, ma nepravda. Dakle, PU (privremena uprava) BGD mora, ali MORA, da podjednako podeli ono krš malo para, ako ih ima uopšte u kasi !! Ne zbog toga da bi komšinica dobila isto, nego da komšija dobije što manje. A ko deli parice, ko ?? Čoki, uvek blizu love i daleko kada ona nestane.

Manje pakosti, zdravije se živi

pre 10 godina

Hajde bre panteri uozbiljite se. Igrate prvi put Evroligu otkad ste osnovani i umesto da vam bude drago da ste igrali u takmičenju kojem ni po čemu ne pripadate (spasio vas Bartomeu, trebalo je Igokea da igra a ne vi), vi hoćete da se izjedete od muke što je evropsdka košarkaška INSTITUCIJA zvana KK Partizan po 6. put (od sezone 2006/07 do danas) prošla u TOP 16. Hajde malo da se osvestite, da shvatite ko ste i šta ste i da prestanete da se ponašate kao uvređena mlada.

Boban

pre 10 godina

Sta je ovo??? Uteha!!!
Ljudi, ako imalo obraza imate ne mozete da poredite Partizan i zvezdu u kosarci. Za mladje, Kicanovic. Dalipagic, Grbovic, Vilfan, Pesic, Danilovic, Djordjevic, Vujanic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Obradovic, Kecman..........Razmislite o tome koliko sam jos vrhunskih igraca zaboravio!!!!!!

Mire....

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem da nema ni jedan normalan komentar od 173.... Samo se bzv svadjate! Sve sto se izdesavalo je realno. Zvezdi je bila potrebna odbrana za prolaz a ne poeni toliki, a u grupi partizanovoj je bilo realno da prodje ekipa sa 2 pobede. Ove tri ekipe su ekstremno jake, sve mogu na f4!

Žare

pre 10 godina

Imam 47 godina i navijam za Zvezdu. Gledao sam i igrao basket kada većini komentatora roditelji nisu ni znali šta je košarka.

Kada igra Partizan sa stranim klubovima, naravno navijam za Partizan.

Ono što je napravio kvazi stručnjak, trener Partizana za ovih deset godina je da je pitanje dana kada če pasti krv, zbog gluposti koje on izvodi i izjavljuje.

Čovek koji od jezika ne poznaje ni maternji, koji sem sa Partizanom nije osvojio ništa veće od turnira u klikerima, koji je u stanju da zavadi devojčice dok igraju lastiš.

A komšije, kada se otreznite, razmislite da li je bolje da ste nastavili u EK, gde bi pobeđivali, ili TOP16, gde teško da možete dve pobede da naberete. Bojim se samo da ne uprskate plasman u ABA, gde prva dva a kraju lige idu dogodine u EL.

Sretno u svakom slučaju.

Pedja

pre 10 godina

Brojke sve govore. Koliko god da se navijaci Partizana hvale kako su prosli dalje cinjenica da su jedina ekipa sa 3 pobede koja je prosla dalje sve govori o kvalitetu. To je problem igranja po grupama gde neko moze i dobro da igra pa opet da ispadne. Nedavno se to desilo u ligi sampiona u fudbalu gde je Napoli ispao, a skupio je 12 bodova sto je jos veci paradoks. Uostalom videcemo sad u evroligi kako ce Partizan proci sa Zvezdinim protivnicima iz grupe, a isto tako videcemo kako ce proci Partizanovi protivnici u evrokupu i tada ce biti jasno cija je grupa bila teza, ko je bolje igrao itd.

KKGepek

pre 10 godina

Dok panteri ne mogu da veruju sta se desava, DV uzima trofeje... mozda imamo losu statistiku i jedva smo prosli, ali bar smo posteno prosli a ne kao neki koji osvajaju kupove ubacivanjem PP aparata.
(Nehru, 21. decembar 2013 18:38) Rece navijac kluba ciji je predsednik osudjivan za prebijanje sudija.. Xaxax naravno da ste posteno prosli.. u konkurenciji Budjivelnika i Nantera morali su da vas puste.. gubili ste utakmice sa 50 razlike i pricate nesto.. ok prosli ste kako ste prosli ,srecno u top16 al ne izigravajte velicinu. Smesni ste.

Sumika

pre 10 godina

Partizan sa jednom od najlosijih statistika u Evroligi prodje u Top16, tu se vidi jacina Partizana kad treba odigra dobro i zavrsi posao u ovim ostalim tekmama kvari statistiku.
(noname, 21. decembar 2013 18:15)

Ne zanosi se molim te.Jedini razlog sto je partizan u top 16 je taj sto je u grupi imao budiveljnik i nanter, naravno i Zeljko.

ja

pre 10 godina

broj asistencija jasno govori da Partizan ima problema sa plejom, a to da je jedan od najboljih skakaca Lovernj, a igra na poziciji 4 govori o tome da Partizan nema adekvatnog centra

Poz

pre 10 godina

Zbog cega niko ne sme da objavi da Crvena Zvezda ne postoji vise u kosarci??? Super je sto imamo dva predstavnika u Evroligi, ali iskreno bih vise voleo da CZ igra Evroligu nego FMP(Crvena Zvezda Telekom Beograd). Partizan je pobedio 3 razlicita kluba u Evroligi, dok je FMP imao 4 pobede, ali je pobedio samo 2 tima... Zasluzili su da prodju dalje al nisu imali srece.

prokupcanin

pre 10 godina

sve sami strucnjaci od po godinu povremenog gledanja kosarke! Laboral i Panatinaikos nikad losiji,Rusi nepredvidivi,Makabi solidan. To je konkurencija koja je Vas lisila top 16 faze. S druge strane, imate tri favorita (Real cetvrti)za osvajanje Evrolige. ne mozete protiv takvih ekipa igrati za statistiku!

Bojan

pre 10 godina

Tz zvezda ima statistiku, ima milione,ima igrace ,ima novi tim ,ima Covica ,ima vladu ima sve. Samo nema Duska Vujosevica
(Parni valjak, 21. decembar 2013 19:40)

Pu, pu,... daleko bilo. Taman posla da za trenera imamo licemera i demagoga koji se hrani mrznjom prema drugima.

Bobinator

pre 10 godina

A ta slučajnost je rad,rad, rad,..... kvalitet, sistem, organizacija, publika, ljubav prema klubu i što reče jedan komentator srce šampiona.
(chera-bera, 21. decembar 2013 19:52)

Zaboravio si da spomenes jos i sudije, sudije, sudije, pistolje u svlacionicama, malo gepekovanja, malo vise stipanja, gomilu para iz budzeta i nesto iz Dodikovog dzepa.

Borik

pre 10 godina

ne daj bože da se partizan pojača i krene da pobeđuje u top 16...mislim da će hitna pomoć kampovati u železniku...ili gde već.
(sa se(r)vera najglasnije kmečanje se čuje, 21. decembar 2013 21:48)

Cime da se pojacate? Pa vi ste poznati kao KK Mali budzet. Stalno kukate kako nemate para. Vasi igraci umjesto plata primaju stipendije.

NEDJA

pre 10 godina

Ekipa koja pobedi dva glavna konkurenta vrlo ubedljivo i uz to dobije Fener u Istanbulu svakako zasluzuje da igra top 16.Ko je vama kriv sto nijednom niste dobili PAO,Makabi i Lokomotivu,sto ste dve pobede zabelezili u revijalnim utakmicama bez znacaja a ne kad je trebalo,sto ste od tih 4 pobeda dve zabelezili protiv najlosije ekipe Evrolige.Jedinu veliku pobedu ste zabelezili u Vitoriji,ali to je nedovoljno za prolaz.Evo mi cemo u drugoj fazi igrati protiv Lokomotive i Makabija i videcete da cemo iz ta 4 meca imati barem 2 pobede.Manje plakanja,bice bolje sledece sezone.

Banja Luka

pre 10 godina

Partizan je u rotaciji imao 7 igraca a pored toga igrali su bez pleja veci deo grupe a i bez centra.....nadamo se dobrom pojacanju na poziciji centra jer gagic i musli veze sa vezom nemaju!!!
(Fiki, 21. decembar 2013 18:58)

Zašto lažete sami sebe? Zar vam je Vujošević toliko isprao mozak? Imali ste 12 igrača kao i svi drugi. Ko vam je kriv što su vam se povrijedila dva igrača? Da nisu možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate centra? Da nisu Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate pleja? Možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što ste napravili lošu selekciju pa vam se igra svela na dva preumorna i iscrpljena igrača? Opet Zvezda?
Stvarno ste neviđene kukamajke! Non stop kmečite... Pozdrav redakciji!

Grobar

pre 10 godina

3 pobjede u 3 zadnja kola kad nikom nizašta nije trebalo. I kad su svi igrali sa pola snage,samo ste se vi ložili da dokažete kako ste nezasluženo ispali.

BL

pre 10 godina

zvezdasi devedeset i prve godine kada ste osvojili kesh postigli ste 18 golova ,a olimpik iz marseja 20....statistika je chudo...uz 3:0registrovanom rezultatu u drezdenu
(muamua, 21. decembar 2013 19:35)

Vi Igokejci zbog ove Zvezdine titule jos milion godina necete mirno spavati. Cak je i na vestima o kosarci spominjete.

Željko

pre 10 godina

Pa vu igrajte i dalje za statistiku,a mi uzimamo titule i pravimo plasman.I ne zaboravite,nisu pare sve.Sa toliko para koliko ste uložili poslednje dve godine mi bili na f6.Tako je bilo prošle,a biće i ove god.

Ars

pre 10 godina

Poredjenje statistika bi imalo smisla u ABA ligi gde igramo protiv istih timova. Činjenica je da smo mi imali utakmice sa ekipama koje malo bolje od nas,a Partizan 3 vrlo teska i 2 lagana rivala i otuda malo losija statistika. Jedini bitan faktor ovde su asistencije koje su posledica nedostatka plejmejkera( kod partizana) i losih i neodredjenih akcija Radonjića, koji u kljucnim momentima nije umeo da nacrta dobru akciju i da vrsi rotacije kako treba,a posledica toga je i peto mesto.Za prvu sezonu dosta od zvezde,mada bi mogli malo da zapnemo u kupu i napravimo dobar rezultat jer tim imamo za tako nesto.Partizanu srecno u nastavku mada ne verujem da imate šta da pokazete u protiv ovih ekipa iskreno.

rkekoke

pre 10 godina

@gile bl A zasto bi crkli od muke? Zato sto smo igrali egal sa najboljim evropskim ekipama? Zato sto cemo da vas trsimo ove sezone kao beba zvecku? Ili mozda zato sto smo usli u istoriju sa najvecom pobedom u gostima u istoriji srpske kosarke u utakmicama EL? Ne,ne crkavamo od muke. Ponosni smo na nase momke,kao sto bi i to trebao na vase,a ne da serundas kao foka. Vama cestitke,prosli ste kako ste prosli,sluzicete tamo za popravku indeksa Realu,cska,Makabiju,pa i Lokomotivi. Uzivajte,zasluzili ste,a pustite vi nas.....Mi znamo kako cemo i sta dalje,samo polako ;)

Roki

pre 10 godina

Znate zasto je Partizan prosao, a Zvezda ne? Zato sto ima Boga! Bog nece dozvoliti uspeh timu sa sumnjivo stecenim visokim budzetom i timu koji je nezasluzeno umesto Igokee otisao u evroligu. Sa druge strane nagradjuje trud treniranja sest sati dnevno mladih junaka Partizana.
(istina, 21. decembar 2013 19:21)

Pravi si Duletov pionir. Cak i govoris poput njega. Mladi junaci, trud treniranja po 47 sati dnevno, karakter, ni limit ekipa, .... jos malo pa ces i ti poceti sa Kantom i Njegosem.

veliki strumf

pre 10 godina

Ja cu izneti sasvim drugaciji zakljucak: iz svega navedenog je jasno da ce Partizan u top 16 sluziti za kos razliku (pa oni su izgubili od 2 najgore i najsmesnije ekipe u EL - Budiveljnika i Nantera), dok je Zvezda u top 3 favorita za uzimanje Evrokupa, sto bi bio neverovatan uspeh! Sada je i onim najnepoverljivijima napokon jasno da Partizan sa ovakvim brojkama i cinjenicom da godinama nije pobedio u gostima, nema sanse da dobije jedan mocan Fener u gostima, i da napravi seriju 19-2, a da ne bude pusten! Tako nesto ne bi mogao ni Majami a ni Cikago iz najboljih dana da uradi!

crnobeli delija

pre 10 godina

statistika, sve pokazuje a nista ne otkriva.
tako i u NFL-u, jedna ekipa istrci 2x vise engo druga i na kraju izgubi utakmicu. Brojevi su cudo.

MomaSRB

pre 10 godina

Veciti?? Pa ljudi, koluko znam postoji samo Partizan. Kako veciti, a pricate o klybu n covica osnovanog pre 2 godine. Koje trofwje ima taj veciti od 1970 do danas. Malo vise od kk kolubare. vristim od smeha. VECITI HAHAHAHA. SORRY, ali tako je. (Dolmerus, 21. decembar 2013 19:42) I ja vristim od smeha...ali zbog tvog pravopisa i gramatike. HAHAHAHA. SORRY, ali tako je.

Dzeronimo

pre 10 godina

@sun of gun.Druze sta ima da se mirimo sa tim Nismo mi napisali ovu vest.Pomirite se vi sa ovom statistikom.Nase je da je komentarisemo u nasu korist koja je i bila svim realnim ljubiteljima kosarke ocigledna.Ostrascene,koji su ovde vecina,ne vredi komentarisati.

.

pre 10 godina

Niste rekli koliko puta je veci zvezdin budzet,i koliko su im igraci vise placeni od Partizanovih!! To je vrlo bitno,kao i da nama dva skoro najbolja igraca ne igraju, dok njima nije niko povredjen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grobari Grocka, 22. decembar 2013 00:02)
Povredjen nam je igrac koji je svaki mec pocinjao kao starter Luka Mitrovic.A o budzetu bih i ja voleo da znamo sa koliko novca koja ekipa raspolaze.Poznati su budzeti svih evroligasa,samo budzet Partizan Nis-a ostaje tajna.Ne bi me uopste cudilo ako se ispostavi da Partizan Nis ima vise novca nego bilo koji drugi clan ABA lige.Mislis da su stranci poput Lovernja,Westermana,Bertansa itd dosli ovde da igraju za dzabe?Jedno je to sto Vujosevic zeli da predstavi svoju ekipu kao da nemaju ni za leba a istina je nesto sasvim drugo.

zvezdas

pre 10 godina

Zvezda je igrala dve revijalne utakmice i pobedila ih. Partizan nine imao revijalne utakmice.
(DG, 21. decembar 2013 23:06)
Zaboravio si onu u Istanbulu u pretproslom kolu...

Grobar

pre 10 godina

A statistika je da su u našoj grupi 4 nacionalna prvaka svojih država ,2 prvaka regionalnih liga,i osvajač superkupa svoje zemlje. A u vašoj 2 prvaka nacionalna,2 debitanta,i dva kluba koja su došla do polufinala svoje nacionalne lige. Aj da se mjenjamo.

The Wolf

pre 10 godina

Partizan je najjaci klub ikada u svetu,a i sire!Samo mi imamo prosek komentara 354,7!Na nasim treninzima ima 13,6 igraca u proseku sto je u top 3 u Evropi!Nasi igraci na treningu istrce kontru fanstasticnih 17 puta,a kapiten Gagi Milosavljevic i toku jedne utakmice udahne i izdahne 2059,7 puta u proseku i u toke smo prvi!Najmladji igrac ikad u svetu zaigrao je u nasem Partizanu,pionir Nikola,imao je tad samo 6 godina!Pobedjivali smo najvece-Borac iz Cacka,Hemofarm,Radnicki,Zvezdu,Slobodu Uzice,Metalac,Kikindu,Beopetrol,OkkBeograd,Megu,Atlas,Olimpiju,Siroki,Mzt,Vojvodinu...Dobro,jos nikad nismo pobedili Solnok,ali polako...bice i njima trener neki Partizanovac,pa cemo ih "tuci" kao Fener!U proseku smo broj jedan i u prošenju u kukanju,imamo tacno 7954,5 kukanja i prosenja na godisnjem nivou i zasluzeno smo prvi u Evropi!Zauvek partizan,grobar do groba,sa tastaturom pod miskom!

svakom prema zaslugama

pre 10 godina

I kao sto je legenda CSKA rekla nadamo se da ce drzava i sponzori nagraditi Zvezdu i Partizan srazmerno njihovom ucinku!

Problem je sto je ucinak KK pustio nas Zeljko, 21. od 24 ekipe u minusu, pa ce takva biti i nagrada!

Ljubisa livac

pre 10 godina

Eto samo pogledati statistiku, ko je sa kojim skorom prosao, kos kolicnikom, efikasnoscu. I onda se oni dice prolazom, pricaju da su imali tezu grupu, kako da ne... Samo vise srece, Budji-sta god-nik i NanteR.

realno

pre 10 godina

auuu sad se jedite jos vise... :-D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vv, 21. decembar 2013 18:09)


Panteri, 'este mi dobri?
(Mihailo, 21. decembar 2013 18:07)

hahahahaha nemojte im to raditi,crknuce od muke.
(gile bl, 21. decembar 2013 18:09)

Sta je nervira vas ovaj tekst? Pametnom je dosta, vama je izgleda i to malo.

Grobar81

pre 10 godina

Svaka cast Zvezdi, zasluzili su da prodju dalje ali budimo realni.. grupa su bile takva da je Zvezda mogla da igra sa svim ekipama u grupi (grupa je bila izjednacena jedini je Makabi malo kvalitetniji ove sezone) dok je u Partizanovoj grupi totalno drugacija situacije (prve tri ekipe su pretendenti za osvajanje Evro lige protiv kojih je jako tesko igrati a kamo li ih dobiti). Partizanu ce biti lakse sada u top 16 fazi ako je Real u grupi koji je strasan nego sto je bilo sada. Sve u svemu statistika je tacna ali ne moze biti merodovna.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iskreno ja ovo citam svake sezone ! Prosle sezone je Crvena zvezda ubacivala u prvih 2 meseca sve sto je sutnula,ubacivala brdo poena,imala neverovatne utakmice u duelima sa Sasarijem koje da su trajale jos dva minuta otisle bi u 200 poena ! Na drugoj strani Partizan su svi omalovazavali,pricali da ne moze da ubaci preko 60 peona,da nema sut za tri poena,da nema nista pa znamo sta je bilo na kraju ! Dobili smo vas 30 razlike,u dve utakmice u finalnoj seriji smo vas spustili ispod 60 postignutih poena,bili smo najbolja trojkaska ekipa u domacoj ligi,a u prvom delu sezone smo nesrecno u Euroligi izgubili cak 5 utakmica na jednu ili dve lopte kao i vi ove sezone ! Nema sta,svaka vama cast,prva vam je sezona,videli ste sta je Euroliga ali je cinjenica je da nijednu utakmicu koja je vazna niste dobili i tu je kraj svake price,a imali ste sanse realno da dobijete Panatanaikos koji je uzanas i prestar tim u kome nema uloga za buducnost sem Papasa i Bramosa sve su to istroseni kosarkasi koji su na zalasku svoje karijere ! Vise srece drugi put i to je to,sta da se radi.Ne kaze se dzabe za jedno oko corav konj ! Dzaba statistika kada ste ispali sa 4-6 kao i Partizan 2011/12 godine !

Erolko

pre 10 godina

Partizan najgori u EL po broju datih poena, asistencija i 2. najgori u izg. loptama, a po indeksu 4-ti otpozadi-sve tehnicke kategorije. Skokovi i odbrana 5-6. mesto- fizicke kat. Ovi podaci jasno pokazuju da Partizan tj. DV forsira totalno destruktivnu kosarku. Fizicka sprema, skocnost i borbenost glavni aduti igre, a kreativnost i tehnika zapostavljeni (poneki izuzetak iskoci na 3-4god). Nije cudo sto vam samo 4ke i 5ice uspevaju, i to iskljucivo atlete 'snagatori'. Ovi ostali kad odu nisu vise na tom nivou fizicke spreme i tehnicki se vise zahteva od njih, i onda padaju u formi i povredjuju se.

Doktor

pre 10 godina

"Prosto je neverovatno" ocekivanje da se jedan tim, koji do jucer nije ni znao za Evroligu, plasira u Top 16. Ja sam uzeo ime Boris Beker i prosto je neverovatno da se nisam pojavio u prvih 100 ATP liste. Cemu plac? Nema nista preko noci. Ime se stvara a ne kupuje.

ladzin

pre 10 godina

realno zvezda nije imala srece,a lako je mogla i 1 u grupi da bude,partizanu cestitam prolaz u top 16(iako mislim da je zvezda vise zasluzila tamo da se nadje al nema veze).Price da je zeljko pustio partizan mislim da nisu istinite,ali ni grobari ne trebaju da se podsnevaju zvezdi zbog toga sto je zvezda ove sezone u evroligi pruzila mnogo vise nego partizan,ali nije imala sportske srece

Keti S.

pre 10 godina

Besmislena statistika koja po obicaju potpuno izokrene sustinu stvari.Igraci Partizana igraju za tim i ne "vitlaju"statistike i indekse korisnosti.Partizan ima jasnu i prepoznatljivu koncepciju igre,dok Zvezda to jos uvek trazi,te se uglavnom oslanja na pojedinacne kvalitete,pre svega svojih Amera,te Bobija Marjanovica i Jake Blazica.Stoga je sasvim logicno sto je Zvezda u segmentu statistike bolja.Krajnje je vreme da navijaci Zvezde prestanu da omalovazavaju ne samo Partizan,vec i njegove protivnike u grupi poput Nantera i Budiveljnika.Davno je proslo vreme kada je nasa zemlja bila kosarkaska sila,te nemamo nikakvo pokrice da na druge gledamo sa "olimpijskih visina".Francuska je zvanicni prvak Evrope,dok nas je Ukrajina potpuno zasluzeno pobedila na letosnjem EP-u.To su dve velike evropske zemlje koje imaju daleko vece mogucnosti ne samo da ulazu u sport,vec imaju i neuporedivo vecu biolosku bazu od nas,te je vrlo moguce da ce tek "eksplodirati"na planu sporta.Uostalom Francuska je odlicna u rukometu i fudbalu,a sasvim je respektibilna i u odbojci.Neverovatno je kakav smo narod,te smo jos u tripu da u kosarci nesto predstavljamo.Mi smo prosto receno na tom planu mala,relativno respektibilna zemlja koja ima sposobnost da iznenadi favorite,te da u rasponu od nekih deset godina ostvari odgovarajuci uspeh,jer je to moguce dovoljno,da se obnovi bioloska baza,te "nakupi" zavidan broj kvalitetnih igraca.Ali o nekom kontinuitetu uspeha nema ni govora.Stoga se spustite na zemlju!

Lafayette

pre 10 godina

Necu reci ni CZ ni FMP nego drugi srpski tim u EL,crvenih dresova ..je prolaz dalje ispustio protiv Panatenaikosa kuci,jednostavno trener kog oni nemogu da smisle bi to sigurno dobio!Nisu igrali lose...ali ocigledno nedovoljno!Dok Partizan ima srece da je to sto jeste posle toliko godina u EL i da je jedan trener to sto jeste ,ljudina,patriota a i moze mu se !Ne, ne mislim na D.Vujosevica...eto to, plus Partizan ima 6 odbranu u ligi...sem CSKA niko se nije nadavao koseva protiv Partizana!Zvezda sa ovim timom i iskustvom EL moze mnogo u Evro-kupu a Partizan ako ne dovede neko pojacanje tesko da u ritmu ABA-EL sa ovim fondom igraca moze napraviti nesto !

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

A zamislite da su imali 5-5 i opet ne bi otisli jer PAO ima bolji medjusobni skor,pa ja mislim da bi se pisala saopstenja! Mada panteri vi ste ispali iz borbe za top 16 tri kola pre kraja,posle ste igrali revijalne utakmice.E da mi je vas mozak da odmorim par dana,da ubedjujem sebe da je sve okrenuto protiv nas a mi najbolji na svetu! Nije vama lako!

covic

pre 10 godina

Grobari, Vujesevicu nije vam smetalo kada ste vi imali budzet 5x veci od nas i kad smo se borili za opstanak u jadranskoj ligi i nismo imali para nego skupljali vase otpatke od igraca tada vam je sve bilo lepo ...sad trpite narednih 10 godina mocne zvezdeee...:)

sonemo

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno da ovde vecina ljudi gleda kosarku kroz indexe korisnosti u koji uopste ne ulaze defanzivni ucinci ( izuzev skok i uk. lopte). Mnogo je merodavnija +/- statistika nego index korisnosti. Primer vam je i utakmica Barsa- Nanter gde je Barsa imala za 20 veci index a izgubila je utakmicu, ili Fener- Partizan, takvih primera je svake godine koliko volite. Partizan je odigrao srazmerno mogucnostima u ovom momentu i zahvaljujuci boljem medjusobnom skoru je prosao dalje, Zvezda je po meni odigrala iznad ocekivanja, ne zbog 4 pobede( dve su ostvarene u revijalnim utakmicama), nego zbog otpora koji su pruzili u ostalim utakmicama. Jednostavno Partizan je imao malo vise srece ovaj put, i po meni boljeg trenera. Nadam se da ce se stvari popraviti sto se tice Partizana u F16 i da ce odigrati bolje nego do sada (jer to sigurno mogu), a Zvezdi puno srece u EK. Pozdrav od grobara

jsd zlo Srbije

pre 10 godina

"kako se nije setio pisac ovog teksta da uporedi budzete klubova u evroligi ove godine,i tu bi panteri bili na `sjajnom`7,8 mestu, rame uz rame sa barsom,realom,fenerom..."

Ovaj komentar je najbolji dokaz koliko je grobarima ispran mozak i u kom svetu zive. Njih je Vujosevic ozbiljno ubedio da Zvezda ima budzet kao Barselona, Fenerbahce i Real??? Majko mila! Inace koliko zive u nerealnom svetu dovoljno govori i to da oni vise ni statistici ne veruju ni svojim ocima nego vujosevicu. Prosle godine kada je isto bilo toliko kuknjave je partizan imao za 500.000 veci budzet za prvi tim! Da li shvatate to?! A pogledajte izjave. Kao da su imali 10 puta manji. Pogledajte dresove partizana u zadnjih deset godina, a pogledajte Zvezdine i bice vam jasno ko je koliko para dobijao od drzave. SVAKE godine je partizanu dodeljivan NIS, MTS, Telekom, EPS, JAT, KOmercijalna banka... i svake od prethodnih 11 godina su imali veci budzet. Jedne sezone cak DESET puta! DESET!!! 400.000 prema 4 miliona. Da li ste culi rec tada iz jsd-a? PRVI put u zadnjoj deceniji Zvezda ima za nijasnu veci budzet i pogledajte samo kuknjavu! Pa kako se sami sebi ne gadite?? Jel vam fali Tadic na tribinama i Dacic u upravi da bi bilo sve posteno? Pa predsednik vam osudjen za prebijanje sudije, a vi pricate o postenju??

Mile

pre 10 godina

Cvetkovic
Nelson
Dzenkins
Blazic
Silb
Lazic
Simonovic
Radenovic
Katic
Marjanovic
to su 10 igraca u rotaciji i to ozbiljni respektabilni igraci i opet niste uspeli svaka vam cast

Batko

pre 10 godina

A zamislite da su imali 5-5 i opet ne bi otisli jer PAO ima bolji medjusobni skor,pa ja mislim da bi se pisala saopstenja! Mada panteri vi ste ispali iz borbe za top 16 tri kola pre kraja,posle ste igrali revijalne utakmice.E da mi je vas mozak da odmorim par dana,da ubedjujem sebe da je sve okrenuto protiv nas a mi najbolji na svetu! Nije vama lako!
(Ko vas ne zna..., 22. decembar 2013

Tebi je lako..ti i nemaš mozak

goga

pre 10 godina

samo bih vas pitao zasto onda u vaterpolu pricate da ste zasluzili da igrate ls na osnovu statistike ako ona nije bitna(a ne zaslugom Sostara, kao sto ste u top 16 zahvaljujuci vasim sjajnim izdanjima a ne Zocu kome se vas trener zahvaljivao na konferenciji posle poraza od CSKA)

dovla

pre 10 godina

U evroligi je bitnija odbrana od napada,za razliku od NBA,a Partizan ima šestu najbolju odbranu u evropi.Teoretski jedan tim može imati koš razliku samo +10,a da ima svih 10 pobeda.

Pex- Gro

pre 10 godina

Auuu sta ga pametnih na jednom mestu. Ovo je dokaz da Srbija ima najvise trenera,statisticarana,predsednika....na svetu. Zato smo tu gde jesmo .

doktor

pre 10 godina

Topalovići, vaši komementari iz dana u dan su sve inventivniji!! Vi ste odlučujuci meč dobili u prijateljskom dvoboju sa Fenerom, tako da je komentar o našoj poslednjoj utakmici deplasiran. Najbitnije, za vas, "pametnice": nije bitno koje su tri prve ekipe u grupi, vec kakav je kvalitet poslednje tri rangirane, a tu je Zvezdi bilo daleko teže...

Dzeronimo

pre 10 godina

@erolko.Pa to je svima jasno.Juce igrac cedevite kaze sa njima se uvek BIJU.To je njihov stil.Samo tako spuste ekipu ispod 60 poena.

deda

pre 10 godina

Posle ovoga nema se vise nista dodati.Sve je jasno iako je statistika kao bikini ,Zvezda je zasluzila prolaz u top16.
(drmr, 21. decembar 2013 18:07)

Zasluzila da, ali statistika je ta koja vodi u top16. Zato i postoje grupe. Da nema statistike i da se gleda ko je zasluzio, grupe ne bi bile potrebne vec bi se igrala liga. Mi smo bili bolji od glavnih konkurenata i kraj price. A to da li je Zvezda bolja od Partizana je sasvim leva stvar i kroz ove grupe to ne moze da se dokaze.

peca

pre 10 godina

Kada su na pocetku EL izbacili kvote za prolaz i osvajanje EL. Zvezda je bila veci favorit za osvajanje El, a Partizan za prolaz. Tada sam napisao da je moguca ovakva situacija za prolaz i tako je bilo. Zvezda realno/trenutno ima bolji tim od Partizana (videcemo od marta). Partizan je prosao kao mnogi klubovi prethodnih godina, koji su prolazili sa dve-tri pobede, a Zvezda je prosla kao Partizan prethodnih godina, kada nije bilo dovoljno ni 5 pobeda, a kamoli 4. To su grupe, ne moze se porediti. Nekad je vazna sreca u zrebu. Partizan je do sada nije imao, a ove godine jeste.
Statistika je tu zbog gledalaca, ne mogu se porediti klubovi po statistici.

Dzeronimo

pre 10 godina

@Keti S.A vi nas ne omalovazavate?To je i ok?Ionako se ovde javljaju sve klinci uglavnom.A krajnje je vreme da vas mag prestane nas da spominje svaki dan i sa siri mrznju.Da si to rekla mogli bi da pricamo dalje.

Stambolac

pre 10 godina

Pošto već pravite statistiku, molim vas napravite i onu iz Istanbula, možda ćemo saznati kako je to Partizan dobio utakmicu trojkama - ukupno 11, pet sa 9 metara i koliko je ko bio u "posedu lopte", to je najvažnije.

aca

pre 10 godina

zakljucak: Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece i Zeljka uz sebe kao sto je Partizan imao.. P.S. Zvezda je imala i vise pobeda od Partizana a i pobedila je renomirane protivnike za razliku od crno-belih..

noname

pre 10 godina

Partizan sa jednom od najlosijih statistika u Evroligi prodje u Top16, tu se vidi jacina Partizana kad treba odigra dobro i zavrsi posao u ovim ostalim tekmama kvari statistiku.

srbijasine

pre 10 godina

Statisticki Zvezda je sigurno u fajnal foru, a tamo ce im biti najtezi rival Real, mada i ako budu drugi to ce biti veliki uspeh za Srpsku kosarku!!

chera-bera

pre 10 godina

Evo sad je jasno da je Partizan slučajno prošao.
Slučajno 12 puta šampion, slučajno skoro svake godine u TOP16, slučajno u TOP8, slučajno i F4.
Kakve sve slučajnosti.
A ta slučajnost je rad,rad, rad,..... kvalitet, sistem, organizacija, publika, ljubav prema klubu i što reče jedan komentator srce šampiona.

IvanCzv

pre 10 godina

Sramota,skoro u svakom segmentu smo medju prvih 10-5,a nismo prosli.A komsijama koji se nama rugaju zelim samo da kazem:"Pokrite se usima".

posmatrac

pre 10 godina

Pobeda protiv Fenera je vrednija od sve četiri Zvezdine pirove pobede, pogotovo kad su poslednje dve Zvezdine izvojevane u prijateljskim utakmicama koje nikome ništa nisu značile.

sad znam

pre 10 godina

Kaze dule "za omaz zvezdi" a mi kazemo realno "sramota neka ga bude, sta govori" a najrealnija situacija je ta da Partizan je izbacio veliki broj legendi u evropu i trenera, pa sad mogu da racunaju na milost, a zvezda ne, pa odatle onaj "omaz" zvezdi kao...crveni nemaju na koga da racunaju.

011

pre 10 godina

1. Najneefikasniji tim Evrolige
2. Poslednji po broju asistencija
3. 2. po broju izgubljenih lopti
4. 21. po indeksu korisnosti
5. Medju poslednjima po kos kolicniku
6. Jedini tim koji ni jednom nije postigao preko 80 poena
7. Jedini tim u top 16 sa 3 pobede (u stvari 2)

Toliko o nacionalnom blagu legende CSKA, u stvari toliko o njegovom trenerskom umecu i magli koju godinama prodaje, ali koju vesto skriva iza otetih nacionalnih titula i time sto posle svakog debakla u Evropi skece temu na neke druge stvari i ne dozvoljava da se prica u uzrocima poraza! Tacnije uzrok je jedan i uvek isti-prodavac magle aka legenda CSKA!

On je jedini razlog sto pslednjih 10 godina, od odlaska Nenada Krstica, svi koji su otisli iz tog cuvenog sistema, osim Pekovica, nisu uspeli da se izbore za mesto ni u prosecnim evropskim klubovima!

Svi do jednog su bezuspesno promenili po nekoliko klubova, ali ni u jedno nisu uspeli da imaju neku bitniju ulogu!

Grobari Grocka

pre 10 godina

Niste rekli koliko puta je veci zvezdin budzet,i koliko su im igraci vise placeni od Partizanovih!! To je vrlo bitno,kao i da nama dva skoro najbolja igraca ne igraju, dok njima nije niko povredjen.

a

pre 10 godina

da se razumemo, ja iskreno cestitam partizanu prolaz u Top16, realno su ga zasluzili pored indijanskih ekipa budiveljnika i nantera...

ali sa druge strane je neverovatno koliko je zvezda igrala kvalitetno a nije prosla. mislim da nije ni do trenera, zvezda je imala 4-0 sa direktnim konkurentima ritasom i laboralom, ali su neki drugi rezultati odlucili o tome...

Dzeronimo

pre 10 godina

@dux.Majstore kojih 7-8 igraca?To moze vama mag da prica i ispira mozak.Vidi decko.Berta je povredjen svakako i to se znalo i lucic je otisao.Doveli ste onog kinsija,mladog centra,daloa i ne znam koga jos.Imate roster brale.E sad sto nemate kvalitetan roster zahvali se magu koji pravi ekipu a ne placi ovde sto igrate sa 4 igraca.Vesterman je jedan igrac.Pa sta!Prosle god pred finale pley offa smo imali dva igraca out pa niko nije zapomagao(jedan je rakoc).Prema tome pitajte vase magove sto imate takvu ekipu i sto vam 4 igraju celu tekmu.Nas manite vise gluposti.Niko vama ne brani igrate sa onim salicem,daloom itd sve vreme.Ali ok.Navikli smo na vase kukanje kad je lose.Ipak ste vi franjevci bili ostali.

sa se(r)vera najglasnije kmečanje se čuje

pre 10 godina

ne daj bože da se partizan pojača i krene da pobeđuje u top 16...mislim da će hitna pomoć kampovati u železniku...ili gde već.

Nehru

pre 10 godina

Dok panteri ne mogu da veruju sta se desava, DV uzima trofeje... mozda imamo losu statistiku i jedva smo prosli, ali bar smo posteno prosli a ne kao neki koji osvajaju kupove ubacivanjem PP aparata.

nema stajanja Zvezdo!

pre 10 godina

Ekipa koja je peta po broju datih poena i treća po skokovima nije prošla dalje, neverovatno! Realno, Zvezda je imala fantastičnu sezonu u Evroligi, pobrala mnogo mnogo hvala od svih, bila najgledanija ekipa u Evropi, i zvuči gotovo neverovatno ali svaku utakmicu bila pred pobedom u najtežoj grupi Evrolige. Pratim 25 godina košarku i još nisam video da neko konstantno nije imao toliko sreće u svim utakmicama i da se nijednom to ne vrati. Realno daleko daleko su bolje igrali od partizana i zato mi je neverovatno da imaju obraza njihovi navijači da se podsmevaju Zvezdi. Ekipa koja je izgubila sa 42, sa 18 kući, izgubila dve utakmice od dve najslabije ekipe Evrolige i jedini razlog što je prošla dalje je što ima dve košarkaški nepismene ekipe u grupi. A čak bi i ispala da Željko nije pustio gas. Pa čak i tu utakmicu jedva. Ako ste već imali toliko sreće bar imajte i toliko obraza da čestitate boljem srpskom timu ove godine. Zvezda bi imala 5 pobeda u partizanovoj, a oni jednu u Zvezdinoj grupi. Činjenica. Na kraju, svaka čast na Zvezdinim igrama, a partizan ima šansu da ispravi lošu sliku zahvaljujući ludom spletu srećnih okolnosti.

Dolmerus

pre 10 godina

Veciti?? Pa ljudi, koluko znam postoji samo Partizan. Kako veciti, a pricate o klybu n covica osnovanog pre 2 godine. Koje trofwje ima taj veciti od 1970 do danas. Malo vise od kk kolubare. vristim od smeha. VECITI HAHAHAHA. SORRY, ali tako je.

Sizif

pre 10 godina

Mišljenja sam da će se Partizanu obiti o glavu ovaj prolazak u top16 kroz Želkove uši,a to će se osjetiti kroz igre u aba ligi,gdje bih se usudio prognozirati da će voditi grčevitu borbu za plasman na final four pa samim tim i za plasman u euroligu naredne sezone.Uostalom dovoljan primjer su Krka i Solnok,a već sutra veoma izvijestan poraz u Zagrebu protiv direktnog konkurenta,a raspored u drugom dijelu sezone(gostovanje Zvezdi,Budućnosti,Ciboni,Olimpiji,Igokei) uz paklene utakmice u top 16 i čak 14 mečeva,sa ovako kratkom rotacijom.Dakle moja prognoza je da neće naredne sezone vidjeti tu istu euroligu,a i sportski će im se morati obiti o glavu ovakav prolazak dalje.Dakle neka se izigraju još ovih 14 mečeva jer će dogodine gledati svoj tim u ovom istom eurokupu na koji gledaju sa podsmijehom.Možda ga i osvoje,ipak su institucija.

Banja Luka

pre 10 godina

Partizan je u rotaciji imao 7 igraca a pored toga igrali su bez pleja veci deo grupe a i bez centra.....nadamo se dobrom pojacanju na poziciji centra jer gagic i musli veze sa vezom nemaju!!!
(Fiki, 21. decembar 2013 18:58)

Zašto lažete sami sebe? Zar vam je Vujošević toliko isprao mozak? Imali ste 12 igrača kao i svi drugi. Ko vam je kriv što su vam se povrijedila dva igrača? Da nisu možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate centra? Da nisu Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate pleja? Možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što ste napravili lošu selekciju pa vam se igra svela na dva preumorna i iscrpljena igrača? Opet Zvezda?
Stvarno ste neviđene kukamajke! Non stop kmečite... Pozdrav redakciji!

русвај

pre 10 godina

Црвена звезда је победила два противника, Партизан је победио три противника. Зато је Партизан прошао у Топ16.

istina

pre 10 godina

Znate zasto je Partizan prosao, a Zvezda ne? Zato sto ima Boga! Bog nece dozvoliti uspeh timu sa sumnjivo stecenim visokim budzetom i timu koji je nezasluzeno umesto Igokee otisao u evroligu. Sa druge strane nagradjuje trud treniranja sest sati dnevno mladih junaka Partizana.

Bobinator

pre 10 godina

A ta slučajnost je rad,rad, rad,..... kvalitet, sistem, organizacija, publika, ljubav prema klubu i što reče jedan komentator srce šampiona.
(chera-bera, 21. decembar 2013 19:52)

Zaboravio si da spomenes jos i sudije, sudije, sudije, pistolje u svlacionicama, malo gepekovanja, malo vise stipanja, gomilu para iz budzeta i nesto iz Dodikovog dzepa.

djordjevic

pre 10 godina

Panteri su neuinistivi...Dajte ljudi, ispali ste i zdravo. Nije TOP 16 za vas i nema kukanja. Pa ispali ste bre DVA KOLA pre kraja. Sta hocete vise? Niste ni blizu bili.

Grobar

pre 10 godina

Da se zna Partizan da je bio u Zvijezdinoj grupi prošao bi sigurno,a vi što niste prošli noje vam Partizan kriv nego vi. Ali izgleda da je problem što smo mi prošli a vi niste. Niko se od vad ne pita "zašto nismo prošli?"Mi smo prošli i šta sad.A da se kladimo da.ćemo dobiti ove vaše iz grupe.Upamtite. Sretno u drugoj ligi. Možda kroz nju uđete u prvu,jer kroz Aba ligu sigurno nećete.

JocaBoca

pre 10 godina

Ja jedem meso, ti jedeš kupus.
Statistički mi jedemo sarme.
Ali nije baš tako.
Nego ti nemaš klub, a mi imamo 12 godina dominacije!

Ćao, zdravo :)

Žare

pre 10 godina

Imam 47 godina i navijam za Zvezdu. Gledao sam i igrao basket kada većini komentatora roditelji nisu ni znali šta je košarka.

Kada igra Partizan sa stranim klubovima, naravno navijam za Partizan.

Ono što je napravio kvazi stručnjak, trener Partizana za ovih deset godina je da je pitanje dana kada če pasti krv, zbog gluposti koje on izvodi i izjavljuje.

Čovek koji od jezika ne poznaje ni maternji, koji sem sa Partizanom nije osvojio ništa veće od turnira u klikerima, koji je u stanju da zavadi devojčice dok igraju lastiš.

A komšije, kada se otreznite, razmislite da li je bolje da ste nastavili u EK, gde bi pobeđivali, ili TOP16, gde teško da možete dve pobede da naberete. Bojim se samo da ne uprskate plasman u ABA, gde prva dva a kraju lige idu dogodine u EL.

Sretno u svakom slučaju.

veliki strumf

pre 10 godina

Ja cu izneti sasvim drugaciji zakljucak: iz svega navedenog je jasno da ce Partizan u top 16 sluziti za kos razliku (pa oni su izgubili od 2 najgore i najsmesnije ekipe u EL - Budiveljnika i Nantera), dok je Zvezda u top 3 favorita za uzimanje Evrokupa, sto bi bio neverovatan uspeh! Sada je i onim najnepoverljivijima napokon jasno da Partizan sa ovakvim brojkama i cinjenicom da godinama nije pobedio u gostima, nema sanse da dobije jedan mocan Fener u gostima, i da napravi seriju 19-2, a da ne bude pusten! Tako nesto ne bi mogao ni Majami a ni Cikago iz najboljih dana da uradi!

rkekoke

pre 10 godina

@gile bl A zasto bi crkli od muke? Zato sto smo igrali egal sa najboljim evropskim ekipama? Zato sto cemo da vas trsimo ove sezone kao beba zvecku? Ili mozda zato sto smo usli u istoriju sa najvecom pobedom u gostima u istoriji srpske kosarke u utakmicama EL? Ne,ne crkavamo od muke. Ponosni smo na nase momke,kao sto bi i to trebao na vase,a ne da serundas kao foka. Vama cestitke,prosli ste kako ste prosli,sluzicete tamo za popravku indeksa Realu,cska,Makabiju,pa i Lokomotivi. Uzivajte,zasluzili ste,a pustite vi nas.....Mi znamo kako cemo i sta dalje,samo polako ;)

Mister No

pre 10 godina

Zvezda je imala izjednaceniju grupu od nase ali slabiju. Zato je i bila izjednacenija. Mi smo imali tri zveri u grupi i dva tima sa kojima mozemo da se nosimo i njih smo u direktnom okrsaju izbacili. Od ova tri prva tima iz nase grupe najmanje 2 ce biti na fajnal foru. Iz zvezdine grupe nijedan. Evo videcete

Klinacka posla

pre 10 godina

Sta je ovo??? Uteha!!!
Ljudi, ako imalo obraza imate ne mozete da poredite Partizan i zvezdu u kosarci. Za mladje, Kicanovic. Dalipagic, Grbovic, Vilfan, Pesic, Danilovic, Djordjevic, Vujanic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Obradovic, Kecman..........Razmislite o tome koliko sam jos vrhunskih igraca zaboravio!!!!!!
(Boban, 21. decembar 2013 20:38)

Ukratko

Partizan je u svojoj istoriji izbacio vise igraca za Kucu Slavnih nego Zvezda za reprezentaciju.

Pfc

pre 10 godina

Zvezda bi od prva tri u Partizanovoj grupi bila demolirana!!! Njima je bre Lokomotiva bila druga u grupi eeeeej...babe i zabe ne mogu da se porede!

frenky simao

pre 10 godina

Partizan je najjaci klub ikada u svetu,a i sire!Samo mi imamo prosek komentara 354,7!Na nasim treninzima ima 13,6 igraca u proseku sto je u top 3 u Evropi!Nasi igraci na treningu istrce kontru fanstasticnih 17 puta,a kapiten Gagi Milosavljevic i toku jedne utakmice udahne i izdahne 2059,7 puta u proseku i u toke smo prvi!Najmladji igrac ikad u svetu zaigrao je u nasem Partizanu,pionir Nikola,imao je tad samo 6 godina!Pobedjivali smo najvece-Borac iz Cacka,Hemofarm,Radnicki,Zvezdu,Slobodu Uzice,Metalac,Kikindu,Beopetrol,OkkBeograd,Megu,Atlas,Olimpiju,Siroki,Mzt,Vojvodinu...Dobro,jos nikad nismo pobedili Solnok,ali polako...bice i njima trener neki Partizanovac,pa cemo ih "tuci" kao Fener!U proseku smo broj jedan i u prošenju u kukanju,imamo tacno 7954,5 kukanja i prosenja na godisnjem nivou i zasluzeno smo prvi u Evropi!Zauvek partizan,grobar do groba,sa tastaturom pod miskom!

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

Do sada su 15 godina bili bolji zato sto 15 godina nisu osvojili nista,to je njihova logika,e sad su bolji jer su imali bolji koeficijent? Sledecu sezonu molim Euroligu da u Top 16 idu ekipe sa dobrom statistikom! Boze koliko su oni prsli,prosto mi ih je zao! Da vas naucim,statistika nikad nije isla dalje,to je jedino u vasim glavama!

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

Jedno pitanje,ako ste zasluzili kako to da niste prosli,ne kapiram? Pogledajte jos jednom tabelu,mozda je greska? Cetiri ekipe sa najboljim skorom idu dalje,pise tamo da ste peti i da igrate Eurocup! To je veliki uspeh za klub koji postoji dve godine,bice bolje cuvene Sledece sezone!

KKGepek

pre 10 godina

Dok panteri ne mogu da veruju sta se desava, DV uzima trofeje... mozda imamo losu statistiku i jedva smo prosli, ali bar smo posteno prosli a ne kao neki koji osvajaju kupove ubacivanjem PP aparata.
(Nehru, 21. decembar 2013 18:38) Rece navijac kluba ciji je predsednik osudjivan za prebijanje sudija.. Xaxax naravno da ste posteno prosli.. u konkurenciji Budjivelnika i Nantera morali su da vas puste.. gubili ste utakmice sa 50 razlike i pricate nesto.. ok prosli ste kako ste prosli ,srecno u top16 al ne izigravajte velicinu. Smesni ste.

Sumika

pre 10 godina

Partizan sa jednom od najlosijih statistika u Evroligi prodje u Top16, tu se vidi jacina Partizana kad treba odigra dobro i zavrsi posao u ovim ostalim tekmama kvari statistiku.
(noname, 21. decembar 2013 18:15)

Ne zanosi se molim te.Jedini razlog sto je partizan u top 16 je taj sto je u grupi imao budiveljnik i nanter, naravno i Zeljko.

BL

pre 10 godina

zvezdasi devedeset i prve godine kada ste osvojili kesh postigli ste 18 golova ,a olimpik iz marseja 20....statistika je chudo...uz 3:0registrovanom rezultatu u drezdenu
(muamua, 21. decembar 2013 19:35)

Vi Igokejci zbog ove Zvezdine titule jos milion godina necete mirno spavati. Cak je i na vestima o kosarci spominjete.

clay

pre 10 godina

Ne vidim kako ovde statistika vara!? Zvezda je odigrala odlicno i uz malo srece je mogla biti i prva u grupi, al eto nismo imali srece a ni znanja u nekim bitnim momentima. Partizan s druge strane ocaj nad ocajima i opet se provukao, al' i to je sport... Sretno u top 16.

zizu

pre 10 godina

Zvezda je imala izjednaceniju grupu od nase ali slabiju. Zato je i bila izjednacenija. Mi smo imali tri zveri u grupi i dva tima sa kojima mozemo da se nosimo i njih smo u direktnom okrsaju izbacili. Od ova tri prva tima iz nase grupe najmanje 2 ce biti na fajnal foru. Iz zvezdine grupe nijedan. Evo videcete
(Mister No, 21. decembar 2013 19:14)




Mnogo je bitnije ko je tim sa kojim se boris za to cetvrto mesto.zvezda se borila sa laboralom,panatenikosom a partizan sa nanterom i budjelnikom.Od makabija,fenera je svejedno ko ti ispadne jer oni prolaze sigurno a nama iz cetvrtog sesira dolazi kuban ,a videli smo kakvi su i kakve igrace imaju, a ritas je sigurno bolji ud budjavih i nantera

KKP

pre 10 godina

Ja sam za ove Partizanove rivale,Budeveljnik i Nanter,prvi put cuo pre dva meseca.
(sumadinac, 21. decembar 2013 18:56)
A mislis da oni i dan danas znaju za CZT?sumnjam..

MomaSRB

pre 10 godina

Veciti?? Pa ljudi, koluko znam postoji samo Partizan. Kako veciti, a pricate o klybu n covica osnovanog pre 2 godine. Koje trofwje ima taj veciti od 1970 do danas. Malo vise od kk kolubare. vristim od smeha. VECITI HAHAHAHA. SORRY, ali tako je. (Dolmerus, 21. decembar 2013 19:42) I ja vristim od smeha...ali zbog tvog pravopisa i gramatike. HAHAHAHA. SORRY, ali tako je.

Pedja

pre 10 godina

Brojke sve govore. Koliko god da se navijaci Partizana hvale kako su prosli dalje cinjenica da su jedina ekipa sa 3 pobede koja je prosla dalje sve govori o kvalitetu. To je problem igranja po grupama gde neko moze i dobro da igra pa opet da ispadne. Nedavno se to desilo u ligi sampiona u fudbalu gde je Napoli ispao, a skupio je 12 bodova sto je jos veci paradoks. Uostalom videcemo sad u evroligi kako ce Partizan proci sa Zvezdinim protivnicima iz grupe, a isto tako videcemo kako ce proci Partizanovi protivnici u evrokupu i tada ce biti jasno cija je grupa bila teza, ko je bolje igrao itd.

svakom prema zaslugama

pre 10 godina

I kao sto je legenda CSKA rekla nadamo se da ce drzava i sponzori nagraditi Zvezdu i Partizan srazmerno njihovom ucinku!

Problem je sto je ucinak KK pustio nas Zeljko, 21. od 24 ekipe u minusu, pa ce takva biti i nagrada!

top16

pre 10 godina

Zašto lažete sami sebe? Zar vam je Vujošević toliko isprao mozak? Imali ste 12 igrača kao i svi drugi. Ko vam je kriv što su vam se povrijedila dva igrača? Da nisu možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate centra? Da nisu Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što nemate pleja? Možda Zvezda i Čović? Ko vam je kriv što ste napravili lošu selekciju pa vam se igra svela na dva preumorna i iscrpljena igrača? Opet Zvezda?
Stvarno ste neviđene kukamajke! Non stop kmečite... Pozdrav redakciji!
(Banja Luka, 21. decembar 2013 19:40)

Sa parama koje je KKP imao jos je napravljena i dobra selekcija!Da ima para bio bi tu jos jedan dobar plej,centar,a ne klinci od 17,18 godina.A ko je kriv sto Partizan nema para i pored sjajnih rezultata,a zvezda pre i fmp sad ih vecito imaju,vecito neki evropski projekti,Andjelkovici,Drakulici,Vucicevici, Pesici,Zmago,Avodzobiji,a nisu nikada imali rezultate,to jeste za analizu.

goga

pre 10 godina

samo bih vas pitao zasto onda u vaterpolu pricate da ste zasluzili da igrate ls na osnovu statistike ako ona nije bitna(a ne zaslugom Sostara, kao sto ste u top 16 zahvaljujuci vasim sjajnim izdanjima a ne Zocu kome se vas trener zahvaljivao na konferenciji posle poraza od CSKA)

Ljubisa livac

pre 10 godina

Eto samo pogledati statistiku, ko je sa kojim skorom prosao, kos kolicnikom, efikasnoscu. I onda se oni dice prolazom, pricaju da su imali tezu grupu, kako da ne... Samo vise srece, Budji-sta god-nik i NanteR.

Teemu

pre 10 godina

zakljucak: Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece i Zeljka uz sebe kao sto je Partizan imao.. P.S. Zvezda je imala i vise pobeda od Partizana a i pobedila je renomirane protivnike za razliku od crno-belih..

Tako je, samo se ti tesi.

muamua

pre 10 godina

zvezdasi devedeset i prve godine kada ste osvojili kesh postigli ste 18 golova ,a olimpik iz marseja 20....statistika je chudo...uz 3:0registrovanom rezultatu u drezdenu

Roki

pre 10 godina

Znate zasto je Partizan prosao, a Zvezda ne? Zato sto ima Boga! Bog nece dozvoliti uspeh timu sa sumnjivo stecenim visokim budzetom i timu koji je nezasluzeno umesto Igokee otisao u evroligu. Sa druge strane nagradjuje trud treniranja sest sati dnevno mladih junaka Partizana.
(istina, 21. decembar 2013 19:21)

Pravi si Duletov pionir. Cak i govoris poput njega. Mladi junaci, trud treniranja po 47 sati dnevno, karakter, ni limit ekipa, .... jos malo pa ces i ti poceti sa Kantom i Njegosem.

Bojan

pre 10 godina

Tz zvezda ima statistiku, ima milione,ima igrace ,ima novi tim ,ima Covica ,ima vladu ima sve. Samo nema Duska Vujosevica
(Parni valjak, 21. decembar 2013 19:40)

Pu, pu,... daleko bilo. Taman posla da za trenera imamo licemera i demagoga koji se hrani mrznjom prema drugima.

ZeleznikUnited

pre 10 godina

Ja da sam na mestu ljudi iz Partizana, posle ovoga procitanog, bi povukao ekipu iz daljeg takmicenja u top 16
(mm, 21. decembar 2013 18:23)

Kad smo kod povlačenja, samo izvoli. Povuci.

Wolf

pre 10 godina

Dokle vise sa tim lupetanjem Zvezda ima 4 a Partizan 3!
Zvezda je imala neuporedivo laksu grupu plus od te 4 pobede 2 su u revijalnim utakmicama bez znacaja.
Dakle kada je trebalo imali ste samo 2 pobede.
Plus gubili ste od direktnih konkurenata za prolaz.
Plus Partizann je igrao sa 4,5 igraca skoro ceo prvi deo. A vi sa 12.
Plus prosek godina nasih igraca je 21 a vasih cini mi se 26!
Plus vasi crnci i Bobi vrede vise nego ceo tim Partizana (novcano)
Dakle uopste niste zasluzili da prodjete dalje i tisina!
(mix, 21. decembar 2013 17:44)

mitar sulundar

pre 10 godina

Dzeronimo, 21. decembar 2013 19:08)
interesantno razmišljanje, još interesantnije ime..."džeronimo"... indijanac koji nije znao ni da je zemlja okrugla...a i ti neznaš šta je košarka... ima zvezda četiri kolca koji koštaju više nego cela aba liga, nema veze to što ih je platio riza haljimi, ima veze što oni neće ni da se sagnu za loptu kada igraju u širokom, skoplju, njih zanimaju svetla velikog grada... a zaboravljaju da su iz ekipe sela pored beograda. moraš da shvatiš da cilj opravdava sredstva ... partizan je cilj ispunio, ušao u top 16, a neko će krivca svoje promašaje tražiti na pogrešnim mestima...

Institucija

pre 10 godina

auuuuuu
pa dule nece moci da spava posle ovoga...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bgd, 21. decembar 2013 18:06)

Jos kad bi napisao "Pozdrav iz Evrokupa(Kupa Lilijane Ronketi)' tada tek ne bi mogao da spava hahah

Nataeos

pre 10 godina

Bolji smo u ovom, pa u onom, pa grupa nam je bila jača itd itd itd... Budite bolji do mile volje! Rezultat je: mi smo u Top16 a vi toliko bolji igrate evrokup.. A vi sad kukajte koliko hoćete, ja bi bio zadovoljan da su nam oba kluba u top16 pa makar i sa jednom pobedom! Ali mržnja je ovde nažalost jača...

berija

pre 10 godina

Wolf, 21. decembar 2013 20:47)

Zvezda nije imala u grupi Nanter i Budivelnik.
Pametnom čoveku koji se razume u košarku to je dovoljno.

A ovi što pričaju o slabosti Lokomotive polako, cepaćete sebi kosu gledajući trojke Vilijamsa...

Batko

pre 10 godina

Pobeda protiv Fenera je vrednija od sve četiri Zvezdine pirove pobede, pogotovo kad su poslednje dve Zvezdine izvojevane u prijateljskim utakmicama koje nikome ništa nisu značile.
(posmatrac, 21. decembar 2013 22:21)

Pobeda protiv Fenera??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

realno

pre 10 godina

auuu sad se jedite jos vise... :-D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vv, 21. decembar 2013 18:09)


Panteri, 'este mi dobri?
(Mihailo, 21. decembar 2013 18:07)

hahahahaha nemojte im to raditi,crknuce od muke.
(gile bl, 21. decembar 2013 18:09)

Sta je nervira vas ovaj tekst? Pametnom je dosta, vama je izgleda i to malo.

Posmatrac

pre 10 godina

Svaka čast na prolasku dalje Partizane,vi ste to apsolutno zaslužili i napravili ste veliki podvig,za razliku od nas koji ni po čemu to nismo zaslužili,što ovaj tekst i pokazuje!

vlajzi

pre 10 godina

Statistika je pokazala ko je od vecitih sta pokazao u dosadasnjem toku EL (daca, 21. decembar 2013 18:06)

Dabogda jos narednih 50 godina isto da pokazujete u evroligi... a mi cemo da igramo TOP16. I tako... vuk sit,ovce na broju.

stara prica

pre 10 godina

uzalud trud dzaba vam sve ocete na silu ali ne ide...
kad statistika bude odredjivala plasman eto i zvezde u top 16 do tada peglajte kup rajmunda saporte ili sta vec i pazite da vam se ne dogodi mes verona

Borik

pre 10 godina

ne daj bože da se partizan pojača i krene da pobeđuje u top 16...mislim da će hitna pomoć kampovati u železniku...ili gde već.
(sa se(r)vera najglasnije kmečanje se čuje, 21. decembar 2013 21:48)

Cime da se pojacate? Pa vi ste poznati kao KK Mali budzet. Stalno kukate kako nemate para. Vasi igraci umjesto plata primaju stipendije.

covic-sedma zvezdina zvezda

pre 10 godina

i na kraju zakljucak-partizan ide u top 16 a komsije u neki tamo carli caplin kup...kako se nije setio pisac ovog teksta da uporedi budzete klubova u evroligi ove godine,i tu bi panteri bili na `sjajnom`7,8 mestu, rame uz rame sa barsom,realom,fenerom...oni uporno tvrde da su igrali fenomenalno ove godine a ja im kazem da su sa tim parama najmanje na f4 trebali da budu,a i sto jes jes da je bilo pravde trebala je igokea da igra evro ligu a ne fmp,mozda i onaj odozgo sve posmatra

leteca kornjaca

pre 10 godina

Ajd i ovo da dodam.
Za sastav Partizana je kriv onaj koji je drzao racun tima ceo prelazni rok u blokadi. CZT je svoj tim sastavila u julu a Partizan u oktobru. Ali dobro, vi ste vasa finala igrali u pripremnom periodu, a nasa tek slede!

pera

pre 10 godina

E ajde panteri dosta vise.Prvu godinu ste u Evroligi i vec vi znate sta su nepravde,sta je sreca,nesreca,sta ste zasluzili itd.Partizan je za ovih zadnjih 12-13g.(da ne racunam pre) imao toliko nesreca da ih je tesko nabrojati.Jel se secate kako smo na F4 izgubili od Olimpijakosa?Jel se secate kako smo prosle godine izgubili od Bamberga za prolaz(promasena 2 bacanja za pobedu),pre toga u bg gubimo nekih 10 poena razlike u poslednja 2 minuta,pa sezonu pre toga ispadamo sa skorom 4-6 i to tako sto gubimo 3 poslednja kola,pa pre toga u jednoj sezoni gubimo 4 utkmice sa poenom razlike i sutom za pobedu,pa pre toga na jednu loptu ostali bez top8... I sto je glavno,nikad nismo imali budzete kakav vi imate ove sezone.

zalosna sova

pre 10 godina

Manite se ljudi statistike,ne igra ona kosarku i ne utice na to ko ce proci dalje a ko nece.Hajde da malo budemo realni,Partizan je grupu kakvu je imao,sa tri "smrtno ozbiljna"kandidata za pobednika EL,polufinalistu EK,i prvaka Francuske koja je prvak Evrope.Dakle,EKSTREMNO TESKA GRUPA!S druge strane,Zvezda je imala UJEDNACENU GRUPU,gde su svi timovi,sem Makabija a i on je mnogo slabiji nego ranije,izjednaceni.Moze Makabiju parirati mozda jos Lokomotiva,ali i ona nema neki tim.Partizan je prosao sa tri pobede jer je pobedio direktne konkurente za prolaz i pobedio ZASLUZENO Fenerbahce,dok Zvezda nije prosla jer je izgubila kljucne meceve sa PAO i Lokomotivom,Makabi nisu ni mogli da dobiju,a Laboral je dobio mec sa Lokomotivom i taj mec je izbacio Zvezdu iz TOP16.Manite se vi brojki,gledajte cinjenice.Partizan je igrao sa veoma suzenim rosterom i relativno mladim timom i prosao dalje a vi ste igrali u punom sastavu i niste prosli pa se zapitajte zasto.

rR

pre 10 godina

Bitno je koga pobeđuješ i gde.
Bitno je iskustvo.
Iz ovoga se moze zaključiti da je Zvezda bolje igrala ili da je Partizan igrao koliko je bilo potrebno za prolaz?

Stefan DE

pre 10 godina

Pa da isto kao i pripremni period zvezda sampion a posle zna se ko osvaja titule!!!
Koliko vidim zvezda je trebala sa ovom statistikom na final four a u najmanju ruku u top 8, a nje nigde nema!
Za neke klubove je evroligina statistika zavrsena a za neke tek pocinje pozdrav za komsinicu od Top 16 :)))

Grobar

pre 10 godina

3 pobjede u 3 zadnja kola kad nikom nizašta nije trebalo. I kad su svi igrali sa pola snage,samo ste se vi ložili da dokažete kako ste nezasluženo ispali.

danilo

pre 10 godina

"Zvezda je bolja od Partizana samo sto nije imala srece ..."
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 21. decembar 2013 18:02)
I tako kroz istoriju luzeri pričaju svoje priče o sreći, kao da je reč o seoskoj tomboli...

Ja sam panter, navijam za Nanter

pre 10 godina

Mene je kao grobara sramota kako smo mi kukavicki prosli u TOP 16, a kako je Crvena Zvezda Beograd junacki ispala. Predlazem da Grad Beograd donese odluku po kojoj bi usled ovakve statistike Partizan svoje mesto ustupio klubu iz Zeleznika da se ne brukamo dalje.

Moram da kazem i da nisam od onih pakosnih grobara koji se nasladjuju bolom navijaca Crvene Zvezde Beograd. Gledajuci ove brojke sam shvatio koliko je mala granica izmedju patnje, i busanja u grudi, novog DVD-a "projekat evropska Zvezda" i ostalaih privilegija koje pripadaju pobednicima. Zato kao ljubitelj kosarke i Partizanovac, cenim svaki sekund u ovih trinaest (13) godina dominacije.

Pikaso

pre 10 godina

Pogled na statistiku pametnome, a ne napaljenom, sve govori.Prvo, potpuno je glupo praviti uporednu statistiku dva kluba koja su igrala u dve potpuno različite grupe sa potpuno različitim timovima.Ovaj tekst govori i potpaljuje navijače da porede nešto što je neuporedivo(dve potpuno različite grupe).Partizan je morao da prodje,jer je imao dve nedorasle ekipe za EL,doduše sa 5 puta većim budžetima.Jedini uspeh Partizana je u tome što je prošao grupu bez dva možda ključna igrača(Bertans i Westerman) i što praktično igra sa samo 4 igrača.Muslija, Gagića,Daloa i mladog Milutinova ne možete računati u ozbiljnije igrače za EL.
Sa druge strane,kada se gleda ovaj tekst,CZV bi trebala da igra F4,a nije se plasirala u Top 16.Upravo ovaj tekst,takodje govori,koliko statistika može biti varljiva. Takodje,ova statistika govori da je Zvezina grupa bila dosta slabija od ostalih,gde je 5 timova bilo ujednačeno(bez Ritasa),gde je PAO najslabiji u poslednjih 10 godina,sa smorenim i isluženim igracima,gde je Papas glavni igrač,osrednjim trenerom.Makabi najslabiji roster unazad 10 godina,Laboral takodje,Lokomotiva nepredvidiva ekipa,skupih pojedinaca ali bez sistema u igri i bez iskustva učešća u EL.CZV,takodje, prvi put igra EL sa neiskusnim i osrednjim trenerom.Veliki broja ostrašćenih navijača Zvezde se neće složiti sa mnom, ali videćete kako će ekipe iz Zvezdine grupe proći u Top 16....Živi bili pa videli.Pozdrav.

doktor

pre 10 godina

Topalovići, vaši komementari iz dana u dan su sve inventivniji!! Vi ste odlučujuci meč dobili u prijateljskom dvoboju sa Fenerom, tako da je komentar o našoj poslednjoj utakmici deplasiran. Najbitnije, za vas, "pametnice": nije bitno koje su tri prve ekipe u grupi, vec kakav je kvalitet poslednje tri rangirane, a tu je Zvezdi bilo daleko teže...

Drobnjak iz auta

pre 10 godina

Statistika je kao bikini... ili još bolje, statistika je kao naziv kluba - kazuje puno a ništa ne otkriva. A mi znamo čiji se klub krije iza imena CZBGDIVATELEKOM.

Boban

pre 10 godina

Sta je ovo??? Uteha!!!
Ljudi, ako imalo obraza imate ne mozete da poredite Partizan i zvezdu u kosarci. Za mladje, Kicanovic. Dalipagic, Grbovic, Vilfan, Pesic, Danilovic, Djordjevic, Vujanic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Obradovic, Kecman..........Razmislite o tome koliko sam jos vrhunskih igraca zaboravio!!!!!!

Poz

pre 10 godina

Zbog cega niko ne sme da objavi da Crvena Zvezda ne postoji vise u kosarci??? Super je sto imamo dva predstavnika u Evroligi, ali iskreno bih vise voleo da CZ igra Evroligu nego FMP(Crvena Zvezda Telekom Beograd). Partizan je pobedio 3 razlicita kluba u Evroligi, dok je FMP imao 4 pobede, ali je pobedio samo 2 tima... Zasluzili su da prodju dalje al nisu imali srece.

Stole

pre 10 godina

Zvezda je u prvoj fazi pružila bolje partije od Partizan - Igokee, jedino nije imala nekog Želimira da je malo pogura. (bole, 21. decembar 2013 18:11)

Jel te mnogo boli Bole??? :) Nema potrebe da te boli, Partizan je stari Evroligas... poredjenje tvog FMPa sa Partizanom moze samo da ti naskodi zdravlju. Poredite se sa Bilbaom, Njizskim, Pantrakikosom, pustite vi ozbiljne Evroligaske ekipe.

Željko

pre 10 godina

Pa vu igrajte i dalje za statistiku,a mi uzimamo titule i pravimo plasman.I ne zaboravite,nisu pare sve.Sa toliko para koliko ste uložili poslednje dve godine mi bili na f6.Tako je bilo prošle,a biće i ove god.

Fiki

pre 10 godina

Partizan je u rotaciji imao 7 igraca a pored toga igrali su bez pleja veci deo grupe a i bez centra.....nadamo se dobrom pojacanju na poziciji centra jer gagic i musli veze sa vezom nemaju!!!

NEDJA

pre 10 godina

Ekipa koja pobedi dva glavna konkurenta vrlo ubedljivo i uz to dobije Fener u Istanbulu svakako zasluzuje da igra top 16.Ko je vama kriv sto nijednom niste dobili PAO,Makabi i Lokomotivu,sto ste dve pobede zabelezili u revijalnim utakmicama bez znacaja a ne kad je trebalo,sto ste od tih 4 pobeda dve zabelezili protiv najlosije ekipe Evrolige.Jedinu veliku pobedu ste zabelezili u Vitoriji,ali to je nedovoljno za prolaz.Evo mi cemo u drugoj fazi igrati protiv Lokomotive i Makabija i videcete da cemo iz ta 4 meca imati barem 2 pobede.Manje plakanja,bice bolje sledece sezone.

leteca kornjaca

pre 10 godina

Stvarno ne znam zbog cega ljudi iz sportske redakcije B92 muce pantere ovakvim vestima. I sta ih lozite sa onim Tejicem ili kako, pa Vesely je u tim godinama zakucavao sa pola terena! Sta treba sad, los zreb i da Covke smenjuje celnike Evrolige? Bolja je Zvezda ali juce. Tu su gde im je i mesto.

Manje pakosti, zdravije se živi

pre 10 godina

Hajde bre panteri uozbiljite se. Igrate prvi put Evroligu otkad ste osnovani i umesto da vam bude drago da ste igrali u takmičenju kojem ni po čemu ne pripadate (spasio vas Bartomeu, trebalo je Igokea da igra a ne vi), vi hoćete da se izjedete od muke što je evropsdka košarkaška INSTITUCIJA zvana KK Partizan po 6. put (od sezone 2006/07 do danas) prošla u TOP 16. Hajde malo da se osvestite, da shvatite ko ste i šta ste i da prestanete da se ponašate kao uvređena mlada.

Mirko

pre 10 godina

Zvezda je dobro igrala debitanstku sezonu u evroligi, nisu imali srece da prodju u Top 16 ekipa, sto i sama statistika govori. Ali, da li bi zvezdasi toliko ocajno prihvatili ovu situaciji i da je Partizan izgubio u Istanbulu, pa Nanter prosao u Top 16 sa losijim skorom od Zvezde 3/7? Ili je cilj zvezdasa da omalovazi Partizanov uspeh?

Ipak je statistika naj važnija

pre 10 godina

Ja da sam na mestu ljudi iz Partizana, posle ovoga procitanog, bi povukao ekipu iz daljeg takmicenja u top 16
(mm, 21. decembar 2013 18:23)

Nema potrebe, samo sredi sa ovim tvojima iz Železnika da vrate 2 boda Partizanu osvojenih na zadnjem "derbiju" kada je Partizan po statistici bio bolji tim 86:75 indeksnih poena, a ja ti obećavam da ćemo odmah nakon toga povući tim Partizana iz Evrolige.
Pošteno?

Mile

pre 10 godina

Cvetkovic
Nelson
Dzenkins
Blazic
Silb
Lazic
Simonovic
Radenovic
Katic
Marjanovic
to su 10 igraca u rotaciji i to ozbiljni respektabilni igraci i opet niste uspeli svaka vam cast

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Prosle godine je Partizan igrao kvalitetniju kosarku nego ove godine,a nije prosao ! Partizan je takodje sa skorom 4-6 ispao u sezoni 2011/12,a Laboral je te godine ispao cak sa skorom 5-5 !

Kalimero

pre 10 godina

Nepravda neviđena !! Iza ove statistike se krije samo jedna namera : da učesnik Evrokupa ima pravo na isti tretman kao ovaj u Evroligi. Čak i više, jer su bolji u svemu, ma nepravda. Dakle, PU (privremena uprava) BGD mora, ali MORA, da podjednako podeli ono krš malo para, ako ih ima uopšte u kasi !! Ne zbog toga da bi komšinica dobila isto, nego da komšija dobije što manje. A ko deli parice, ko ?? Čoki, uvek blizu love i daleko kada ona nestane.

Ko vas ne zna...

pre 10 godina

A zamislite da su imali 5-5 i opet ne bi otisli jer PAO ima bolji medjusobni skor,pa ja mislim da bi se pisala saopstenja! Mada panteri vi ste ispali iz borbe za top 16 tri kola pre kraja,posle ste igrali revijalne utakmice.E da mi je vas mozak da odmorim par dana,da ubedjujem sebe da je sve okrenuto protiv nas a mi najbolji na svetu! Nije vama lako!

stric

pre 10 godina

Zvezdaći su čuveni po mattematici tipa, Partiaz je izgubio od Zadra, Radnički je dobio Zadar a mi Radnički, što znači da smo bolji od njih...
Uh
Zapamtite ove brojke i videćete koliko malo znače negde 10.03.2014 kada bude ludilo i kada se budemo bavili računicama štta nam sve treba da prođemo dallje!!!
xexe

zvezdas

pre 10 godina

Zvezda je igrala dve revijalne utakmice i pobedila ih. Partizan nine imao revijalne utakmice.
(DG, 21. decembar 2013 23:06)
Zaboravio si onu u Istanbulu u pretproslom kolu...

Peđa

pre 10 godina

1.Zvezda ima više pobeda.
2.Zvezda ima više skokova.
3.Zvezda je dala više poena.
4.Zvezda je bolje igrala.
5.Zvezda nije prošla u top 16.
6.Partizan je prošao u top 16....

crnobeli delija

pre 10 godina

statistika, sve pokazuje a nista ne otkriva.
tako i u NFL-u, jedna ekipa istrci 2x vise engo druga i na kraju izgubi utakmicu. Brojevi su cudo.

.

pre 10 godina

Niste rekli koliko puta je veci zvezdin budzet,i koliko su im igraci vise placeni od Partizanovih!! To je vrlo bitno,kao i da nama dva skoro najbolja igraca ne igraju, dok njima nije niko povredjen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grobari Grocka, 22. decembar 2013 00:02)
Povredjen nam je igrac koji je svaki mec pocinjao kao starter Luka Mitrovic.A o budzetu bih i ja voleo da znamo sa koliko novca koja ekipa raspolaze.Poznati su budzeti svih evroligasa,samo budzet Partizan Nis-a ostaje tajna.Ne bi me uopste cudilo ako se ispostavi da Partizan Nis ima vise novca nego bilo koji drugi clan ABA lige.Mislis da su stranci poput Lovernja,Westermana,Bertansa itd dosli ovde da igraju za dzabe?Jedno je to sto Vujosevic zeli da predstavi svoju ekipu kao da nemaju ni za leba a istina je nesto sasvim drugo.

The Wolf

pre 10 godina

Partizan je najjaci klub ikada u svetu,a i sire!Samo mi imamo prosek komentara 354,7!Na nasim treninzima ima 13,6 igraca u proseku sto je u top 3 u Evropi!Nasi igraci na treningu istrce kontru fanstasticnih 17 puta,a kapiten Gagi Milosavljevic i toku jedne utakmice udahne i izdahne 2059,7 puta u proseku i u toke smo prvi!Najmladji igrac ikad u svetu zaigrao je u nasem Partizanu,pionir Nikola,imao je tad samo 6 godina!Pobedjivali smo najvece-Borac iz Cacka,Hemofarm,Radnicki,Zvezdu,Slobodu Uzice,Metalac,Kikindu,Beopetrol,OkkBeograd,Megu,Atlas,Olimpiju,Siroki,Mzt,Vojvodinu...Dobro,jos nikad nismo pobedili Solnok,ali polako...bice i njima trener neki Partizanovac,pa cemo ih "tuci" kao Fener!U proseku smo broj jedan i u prošenju u kukanju,imamo tacno 7954,5 kukanja i prosenja na godisnjem nivou i zasluzeno smo prvi u Evropi!Zauvek partizan,grobar do groba,sa tastaturom pod miskom!

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Prosle godine je Partizan igrao kvalitetniju kosarku nego ove godine,a nije prosao ! Partizan je takodje sa skorom 4-6 ispao u sezoni 2011/12,a Laboral je te godine ispao cak sa skorom 5-5 !

ja

pre 10 godina

Kosarkaski nepismena zvezdaska publika cesto je forsirala pricu da mi nemamo puno akcija u napadu, pa kako je to moguce a peti smo najjefikasniji tim u EL?!
Vec je krenulo potcenjivanje ekipa u EK, a verovatno vecina nije gledala npr. taj Niznji N. (nisam ni ja) ali nema potrebe potcenjivati bilo koga kad ne znamo kako igraju ali jedno je sigurno pobedjivali su sve velike ruske timove, a mi nismo uspeli Lokomotivu.

mik

pre 10 godina

Grobari statistika nije presudna,slažem se. Ali zato ove brojke pokazuju ko je kako igrao. Vi ste prošli srećno,mi ispali nesrećno i to je to. Želim vam sreću i u top16. Uzdravlje.

Fiki

pre 10 godina

Zvezda je igrala sjajno i pravo je cudo kako nije prosla ali Partizan je igrao najbolje kad je bilo bitno npr sutirali su 11/19 trojke protiv fenera i mnogo njih je bilo sa 7-8 metara....nadamo se da cemo pokazati da smo zasluzeno prosli u top 16

Dzeronimo

pre 10 godina

@sun of gun.Druze sta ima da se mirimo sa tim Nismo mi napisali ovu vest.Pomirite se vi sa ovom statistikom.Nase je da je komentarisemo u nasu korist koja je i bila svim realnim ljubiteljima kosarke ocigledna.Ostrascene,koji su ovde vecina,ne vredi komentarisati.

prokupcanin

pre 10 godina

sve sami strucnjaci od po godinu povremenog gledanja kosarke! Laboral i Panatinaikos nikad losiji,Rusi nepredvidivi,Makabi solidan. To je konkurencija koja je Vas lisila top 16 faze. S druge strane, imate tri favorita (Real cetvrti)za osvajanje Evrolige. ne mozete protiv takvih ekipa igrati za statistiku!

jorgos sigalas

pre 10 godina

Partizan je pametno rasporedio pobede, pa i onu u Istambulu, jer je Nanter takodje neocekivano dobio Barsu. Ako je i bilo pomoci, to je i realno za ekipu koja 10 i vise godina igra EL, od strane trenera koji ga je trenirao. Tu ne vidim nista sporno. Partizan je ekipa, koja poput Ajaxa u fudbalu u LS, ima ime i rejting u EL, ali je daleko od TOP ekipe. Zvezda se trudila, igrala solidno, ali pobedila dva puta po dve iste ekipe u vrlo ujednacenoj grupi sto nije bilo dovoljno. Mozda su mogli i oni u TOP16, ali dva poraza od Rusa i iskustvo dugogodisnjeg igranja ostalih ekipa u grupi su ih na kraju skupo kostali. Cestitke i jednima i drugima, nisu se obrukali.

Keti S.

pre 10 godina

Besmislena statistika koja po obicaju potpuno izokrene sustinu stvari.Igraci Partizana igraju za tim i ne "vitlaju"statistike i indekse korisnosti.Partizan ima jasnu i prepoznatljivu koncepciju igre,dok Zvezda to jos uvek trazi,te se uglavnom oslanja na pojedinacne kvalitete,pre svega svojih Amera,te Bobija Marjanovica i Jake Blazica.Stoga je sasvim logicno sto je Zvezda u segmentu statistike bolja.Krajnje je vreme da navijaci Zvezde prestanu da omalovazavaju ne samo Partizan,vec i njegove protivnike u grupi poput Nantera i Budiveljnika.Davno je proslo vreme kada je nasa zemlja bila kosarkaska sila,te nemamo nikakvo pokrice da na druge gledamo sa "olimpijskih visina".Francuska je zvanicni prvak Evrope,dok nas je Ukrajina potpuno zasluzeno pobedila na letosnjem EP-u.To su dve velike evropske zemlje koje imaju daleko vece mogucnosti ne samo da ulazu u sport,vec imaju i neuporedivo vecu biolosku bazu od nas,te je vrlo moguce da ce tek "eksplodirati"na planu sporta.Uostalom Francuska je odlicna u rukometu i fudbalu,a sasvim je respektibilna i u odbojci.Neverovatno je kakav smo narod,te smo jos u tripu da u kosarci nesto predstavljamo.Mi smo prosto receno na tom planu mala,relativno respektibilna zemlja koja ima sposobnost da iznenadi favorite,te da u rasponu od nekih deset godina ostvari odgovarajuci uspeh,jer je to moguce dovoljno,da se obnovi bioloska baza,te "nakupi" zavidan broj kvalitetnih igraca.Ali o nekom kontinuitetu uspeha nema ni govora.Stoga se spustite na zemlju!

ladzin

pre 10 godina

realno zvezda nije imala srece,a lako je mogla i 1 u grupi da bude,partizanu cestitam prolaz u top 16(iako mislim da je zvezda vise zasluzila tamo da se nadje al nema veze).Price da je zeljko pustio partizan mislim da nisu istinite,ali ni grobari ne trebaju da se podsnevaju zvezdi zbog toga sto je zvezda ove sezone u evroligi pruzila mnogo vise nego partizan,ali nije imala sportske srece

Kuki

pre 10 godina

Osvrno bih se na ucesce nasih tima u Evropi. Zvezda dobra partija u EL, uz malo srece mogli su da prodju dalje. U Evro Kupu imaju priliku da pokazu da je ovo ispadanje bilo samo nedostatak srece i fa su zaista ozbiljan tim. Partizan, odlicno je sto su prosli, ali nek mi ne zamere Grobari, u ovom trenutku je Zvezda bolji tim, i zaista imaju male sanse imaju u novoj grupi. Ali se cesto desava da Partizan bolje igra drugi deo sezone, pa je sve moguce. Osvrnuo bi se i na Radnicki. Odlicno je sto su prosli grupu, ali u ovoj novoj grupi realno imaju male sanse.

jsd zlo Srbije

pre 10 godina

"kako se nije setio pisac ovog teksta da uporedi budzete klubova u evroligi ove godine,i tu bi panteri bili na `sjajnom`7,8 mestu, rame uz rame sa barsom,realom,fenerom..."

Ovaj komentar je najbolji dokaz koliko je grobarima ispran mozak i u kom svetu zive. Njih je Vujosevic ozbiljno ubedio da Zvezda ima budzet kao Barselona, Fenerbahce i Real??? Majko mila! Inace koliko zive u nerealnom svetu dovoljno govori i to da oni vise ni statistici ne veruju ni svojim ocima nego vujosevicu. Prosle godine kada je isto bilo toliko kuknjave je partizan imao za 500.000 veci budzet za prvi tim! Da li shvatate to?! A pogledajte izjave. Kao da su imali 10 puta manji. Pogledajte dresove partizana u zadnjih deset godina, a pogledajte Zvezdine i bice vam jasno ko je koliko para dobijao od drzave. SVAKE godine je partizanu dodeljivan NIS, MTS, Telekom, EPS, JAT, KOmercijalna banka... i svake od prethodnih 11 godina su imali veci budzet. Jedne sezone cak DESET puta! DESET!!! 400.000 prema 4 miliona. Da li ste culi rec tada iz jsd-a? PRVI put u zadnjoj deceniji Zvezda ima za nijasnu veci budzet i pogledajte samo kuknjavu! Pa kako se sami sebi ne gadite?? Jel vam fali Tadic na tribinama i Dacic u upravi da bi bilo sve posteno? Pa predsednik vam osudjen za prebijanje sudije, a vi pricate o postenju??

Grobar

pre 10 godina

A statistika je da su u našoj grupi 4 nacionalna prvaka svojih država ,2 prvaka regionalnih liga,i osvajač superkupa svoje zemlje. A u vašoj 2 prvaka nacionalna,2 debitanta,i dva kluba koja su došla do polufinala svoje nacionalne lige. Aj da se mjenjamo.

covic

pre 10 godina

Grobari, Vujesevicu nije vam smetalo kada ste vi imali budzet 5x veci od nas i kad smo se borili za opstanak u jadranskoj ligi i nismo imali para nego skupljali vase otpatke od igraca tada vam je sve bilo lepo ...sad trpite narednih 10 godina mocne zvezdeee...:)

Lafayette

pre 10 godina

Necu reci ni CZ ni FMP nego drugi srpski tim u EL,crvenih dresova ..je prolaz dalje ispustio protiv Panatenaikosa kuci,jednostavno trener kog oni nemogu da smisle bi to sigurno dobio!Nisu igrali lose...ali ocigledno nedovoljno!Dok Partizan ima srece da je to sto jeste posle toliko godina u EL i da je jedan trener to sto jeste ,ljudina,patriota a i moze mu se !Ne, ne mislim na D.Vujosevica...eto to, plus Partizan ima 6 odbranu u ligi...sem CSKA niko se nije nadavao koseva protiv Partizana!Zvezda sa ovim timom i iskustvom EL moze mnogo u Evro-kupu a Partizan ako ne dovede neko pojacanje tesko da u ritmu ABA-EL sa ovim fondom igraca moze napraviti nesto !

Grobar81

pre 10 godina

Svaka cast Zvezdi, zasluzili su da prodju dalje ali budimo realni.. grupa su bile takva da je Zvezda mogla da igra sa svim ekipama u grupi (grupa je bila izjednacena jedini je Makabi malo kvalitetniji ove sezone) dok je u Partizanovoj grupi totalno drugacija situacije (prve tri ekipe su pretendenti za osvajanje Evro lige protiv kojih je jako tesko igrati a kamo li ih dobiti). Partizanu ce biti lakse sada u top 16 fazi ako je Real u grupi koji je strasan nego sto je bilo sada. Sve u svemu statistika je tacna ali ne moze biti merodovna.

Erolko

pre 10 godina

Partizan najgori u EL po broju datih poena, asistencija i 2. najgori u izg. loptama, a po indeksu 4-ti otpozadi-sve tehnicke kategorije. Skokovi i odbrana 5-6. mesto- fizicke kat. Ovi podaci jasno pokazuju da Partizan tj. DV forsira totalno destruktivnu kosarku. Fizicka sprema, skocnost i borbenost glavni aduti igre, a kreativnost i tehnika zapostavljeni (poneki izuzetak iskoci na 3-4god). Nije cudo sto vam samo 4ke i 5ice uspevaju, i to iskljucivo atlete 'snagatori'. Ovi ostali kad odu nisu vise na tom nivou fizicke spreme i tehnicki se vise zahteva od njih, i onda padaju u formi i povredjuju se.

.

pre 10 godina

Partizan je uvek bio i bice tipicna defanzivna ekipa sa puno skakaca,dobrih defanzivaca,ne mnogo lepote u napadu,ali tako jedino mogu da se stvore rezultati kada igras protiv neuporedivo skupljih timova!U poslednjih 10 godina,cak i u onoj F4-godini,je uvek bio medju prvima po izgubljenim loptama,najmanje davao poena(najmanje i primao),uvek medju najlosijimo u % slobodnih bacanja i za 3,los indeks tima itd,a uvek su rezultai bili dobri.Ovo nije nista novo.Kako bese ono:napad donosi pobede,a odbrana trofeje.

Mire....

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem da nema ni jedan normalan komentar od 173.... Samo se bzv svadjate! Sve sto se izdesavalo je realno. Zvezdi je bila potrebna odbrana za prolaz a ne poeni toliki, a u grupi partizanovoj je bilo realno da prodje ekipa sa 2 pobede. Ove tri ekipe su ekstremno jake, sve mogu na f4!

Dzeronimo

pre 10 godina

@Keti S.A vi nas ne omalovazavate?To je i ok?Ionako se ovde javljaju sve klinci uglavnom.A krajnje je vreme da vas mag prestane nas da spominje svaki dan i sa siri mrznju.Da si to rekla mogli bi da pricamo dalje.

Ratko

pre 10 godina

Bas mi jaka satisfakcija sto smo u gomili parametara kosarkaske igre u vrhu Eurolige kad se tu nasa igra zavrsava. Cetiri pobede jeste sjajna stvar ali treba iskoristiti i proci dalje. Mogli smo i pet pobeda da imamo a da ne prodjemo. Retko koji nas klub ce moci imati sigurnih 6 pobeda koji ih vode dalje, to se desava jednom u 10-15 godina. Ovako Partizan uz srecno naklonjene okolnosti nastavlja dalje da igra do proleca Evropu a mi ako proguramo do pocetka marta bice sjajno. Sad treba usmeriti sve snage u ABA lugu ipokusati zadrzati igrace za drugi deo sezon da nam ih Evroligasi ne otmu.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iskreno ja ovo citam svake sezone ! Prosle sezone je Crvena zvezda ubacivala u prvih 2 meseca sve sto je sutnula,ubacivala brdo poena,imala neverovatne utakmice u duelima sa Sasarijem koje da su trajale jos dva minuta otisle bi u 200 poena ! Na drugoj strani Partizan su svi omalovazavali,pricali da ne moze da ubaci preko 60 peona,da nema sut za tri poena,da nema nista pa znamo sta je bilo na kraju ! Dobili smo vas 30 razlike,u dve utakmice u finalnoj seriji smo vas spustili ispod 60 postignutih poena,bili smo najbolja trojkaska ekipa u domacoj ligi,a u prvom delu sezone smo nesrecno u Euroligi izgubili cak 5 utakmica na jednu ili dve lopte kao i vi ove sezone ! Nema sta,svaka vama cast,prva vam je sezona,videli ste sta je Euroliga ali je cinjenica je da nijednu utakmicu koja je vazna niste dobili i tu je kraj svake price,a imali ste sanse realno da dobijete Panatanaikos koji je uzanas i prestar tim u kome nema uloga za buducnost sem Papasa i Bramosa sve su to istroseni kosarkasi koji su na zalasku svoje karijere ! Vise srece drugi put i to je to,sta da se radi.Ne kaze se dzabe za jedno oko corav konj ! Dzaba statistika kada ste ispali sa 4-6 kao i Partizan 2011/12 godine !

ja

pre 10 godina

broj asistencija jasno govori da Partizan ima problema sa plejom, a to da je jedan od najboljih skakaca Lovernj, a igra na poziciji 4 govori o tome da Partizan nema adekvatnog centra

Ars

pre 10 godina

Poredjenje statistika bi imalo smisla u ABA ligi gde igramo protiv istih timova. Činjenica je da smo mi imali utakmice sa ekipama koje malo bolje od nas,a Partizan 3 vrlo teska i 2 lagana rivala i otuda malo losija statistika. Jedini bitan faktor ovde su asistencije koje su posledica nedostatka plejmejkera( kod partizana) i losih i neodredjenih akcija Radonjića, koji u kljucnim momentima nije umeo da nacrta dobru akciju i da vrsi rotacije kako treba,a posledica toga je i peto mesto.Za prvu sezonu dosta od zvezde,mada bi mogli malo da zapnemo u kupu i napravimo dobar rezultat jer tim imamo za tako nesto.Partizanu srecno u nastavku mada ne verujem da imate šta da pokazete u protiv ovih ekipa iskreno.

Batko

pre 10 godina

A zamislite da su imali 5-5 i opet ne bi otisli jer PAO ima bolji medjusobni skor,pa ja mislim da bi se pisala saopstenja! Mada panteri vi ste ispali iz borbe za top 16 tri kola pre kraja,posle ste igrali revijalne utakmice.E da mi je vas mozak da odmorim par dana,da ubedjujem sebe da je sve okrenuto protiv nas a mi najbolji na svetu! Nije vama lako!
(Ko vas ne zna..., 22. decembar 2013

Tebi je lako..ti i nemaš mozak

santa justa

pre 10 godina

Groblje je realno bolje od Budivelnika i Nantera pa su zato i prosli dalje. A mi? Kao 2010-te sa Anticem na SP. Pobedismo Nemce a izgubismo od Gane i kengura. Da je bilo obratno, ali nije. Jednostavno oni su imali ciljnu grupu i to iskoristili. Statistika? "Zvonko Mihajlovski"

Doktor

pre 10 godina

"Prosto je neverovatno" ocekivanje da se jedan tim, koji do jucer nije ni znao za Evroligu, plasira u Top 16. Ja sam uzeo ime Boris Beker i prosto je neverovatno da se nisam pojavio u prvih 100 ATP liste. Cemu plac? Nema nista preko noci. Ime se stvara a ne kupuje.

Stambolac

pre 10 godina

Pošto već pravite statistiku, molim vas napravite i onu iz Istanbula, možda ćemo saznati kako je to Partizan dobio utakmicu trojkama - ukupno 11, pet sa 9 metara i koliko je ko bio u "posedu lopte", to je najvažnije.

sonemo

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno da ovde vecina ljudi gleda kosarku kroz indexe korisnosti u koji uopste ne ulaze defanzivni ucinci ( izuzev skok i uk. lopte). Mnogo je merodavnija +/- statistika nego index korisnosti. Primer vam je i utakmica Barsa- Nanter gde je Barsa imala za 20 veci index a izgubila je utakmicu, ili Fener- Partizan, takvih primera je svake godine koliko volite. Partizan je odigrao srazmerno mogucnostima u ovom momentu i zahvaljujuci boljem medjusobnom skoru je prosao dalje, Zvezda je po meni odigrala iznad ocekivanja, ne zbog 4 pobede( dve su ostvarene u revijalnim utakmicama), nego zbog otpora koji su pruzili u ostalim utakmicama. Jednostavno Partizan je imao malo vise srece ovaj put, i po meni boljeg trenera. Nadam se da ce se stvari popraviti sto se tice Partizana u F16 i da ce odigrati bolje nego do sada (jer to sigurno mogu), a Zvezdi puno srece u EK. Pozdrav od grobara

Dzeronimo

pre 10 godina

@erolko.Pa to je svima jasno.Juce igrac cedevite kaze sa njima se uvek BIJU.To je njihov stil.Samo tako spuste ekipu ispod 60 poena.

dovla

pre 10 godina

U evroligi je bitnija odbrana od napada,za razliku od NBA,a Partizan ima šestu najbolju odbranu u evropi.Teoretski jedan tim može imati koš razliku samo +10,a da ima svih 10 pobeda.

peca

pre 10 godina

Kada su na pocetku EL izbacili kvote za prolaz i osvajanje EL. Zvezda je bila veci favorit za osvajanje El, a Partizan za prolaz. Tada sam napisao da je moguca ovakva situacija za prolaz i tako je bilo. Zvezda realno/trenutno ima bolji tim od Partizana (videcemo od marta). Partizan je prosao kao mnogi klubovi prethodnih godina, koji su prolazili sa dve-tri pobede, a Zvezda je prosla kao Partizan prethodnih godina, kada nije bilo dovoljno ni 5 pobeda, a kamoli 4. To su grupe, ne moze se porediti. Nekad je vazna sreca u zrebu. Partizan je do sada nije imao, a ove godine jeste.
Statistika je tu zbog gledalaca, ne mogu se porediti klubovi po statistici.

deda

pre 10 godina

Posle ovoga nema se vise nista dodati.Sve je jasno iako je statistika kao bikini ,Zvezda je zasluzila prolaz u top16.
(drmr, 21. decembar 2013 18:07)

Zasluzila da, ali statistika je ta koja vodi u top16. Zato i postoje grupe. Da nema statistike i da se gleda ko je zasluzio, grupe ne bi bile potrebne vec bi se igrala liga. Mi smo bili bolji od glavnih konkurenata i kraj price. A to da li je Zvezda bolja od Partizana je sasvim leva stvar i kroz ove grupe to ne moze da se dokaze.

Pex- Gro

pre 10 godina

Auuu sta ga pametnih na jednom mestu. Ovo je dokaz da Srbija ima najvise trenera,statisticarana,predsednika....na svetu. Zato smo tu gde jesmo .