Košarka 65

Petak, 17.05.2013.

10:32

Obradović menja Ivkovića posle EP?

Prema informacijama sajta sportando.net, posle Evropskog prvenstva Saša Obradović mogao bi da zameni Dušana Ivkovića na mestu selektora reprezentacije Srbije.

Obradoviæ menja Ivkoviæa posle EP? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

matrik

pre 11 godina

Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto.
(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)

Tako da je Dule hteo, ne hteo vodio jedan slab i izmešan sastav. A i sa takvim timom se držao u tom 1/4 protiv domaćina Litvanije skoro do samog kraja, a ta Litvanija je na kraju lagano uzela EP.
(Miki, 17. maj 2013 19:11)

Domacin EP 2003. godine je bila Svedska, a ne Litvanija.

zeljko

pre 11 godina

@web
A nikako, secam se ja jos Ratka Tvrdica, Plecasa, Cosica...nego ajmo polako u pemziju. Nema smisla. Znate dragi gospodine postoje neka pravila u svetu, naravno. Kada se zacrta rezultat koji je realan a isti se ne ostvari onda se daje ostavka. To sam pricao tada, to pricam i sada. Ima vreme za sve u zivotu a najveca je mudrost znati kad je dosta. i nije problem ko ce da vodi reprezentaciju nego ko ce da igra za istu? Mi ako se i urazuminmo i shvatimo da nema vise kredita od starih vremena, nema ni te drzave ima bar jos deset godina teskog rada da se dosegne nekadasnja slava ali pod uslovom da se napravi jaka domaca liga. gledajuci sadasnju situaciju, mrka kapa. hvala na prostoru.

Djura

pre 11 godina

Ne znam što većina pominje Željka, čovek neće da bude selektor i nema potrebe razmišljati o njemu. Što se tiče Saše obradovića mislim da bi mogao da bude dobro rešenje. Ako ne on, onda rešenje treba tražiti izmedju Djordjevića, Trifunovića i Džikića.

Zamenik Konfučija

pre 11 godina

konfucije@Evo, ja imam malo vise godina pa mi navedi sve uspehe Zeljka sa reprezentacijom?
(dcvi, 17. maj 2013 17:46)

Prvi trener reprezentacije postao je 1996. godine. Od tada sa državnim timom osvaja četiri medalje: zlato (EP 1997, SP 1998), srebro (OI 1996), bronza (EP 1999-to je ona godina kada smo bombardovani ako si učio iz istorije). Za 4 godine osvaja medalje na svakom takmičenju u kojem smo učestvovali. Kasnije se nažalost nije pokazao, ali i nije imao tako mocan tim na raspolaganju.

akcidroni

pre 11 godina

@konfucije@Evo, ja imam malo vise godina pa mi navedi sve uspehe Zeljka sa reprezentacijom?

- 1995. prvak Evrope u Atini kao prvi pomocnik Dude Ivkovica, 1996. srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti, prvak Evrope 1997. u Spaniji, prvak Sveta 1998. u Atini, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu 1999. u Francuskoj.
To sto imas malo vise godina ne znaci da se razumes u kosarku.

Miki

pre 11 godina

On se pokazao 2003 koliko je dobar trener. Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto. Odatle i pocinje sunovrat reprezentacije sa najvise svetskih titula u Kosarci, a danas smo se jedva kvalifikovali za EP.

D Vujosevic samo moze da radi u Partizanu i nigde vise
(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)

Ovo je apsolutna neistina. Dule nikako nije nasledio Pešićevu ekipu. 2003, reprezentativnu pauzu su odlučili da naprave Bodiroga i Tomašević. Stojaković se povredio u utakmici protiv Turske, tako da nije mogao igrati u 1/4 protiv Litvanije, Jarić je igrao sa slomljenim nose.

Da bude gore na pripremama se povredio Krstić, a pored njega su otkazali mladi igrači koji su trebali da te godine budu osnova podmlađene reprezentacije. Miličić, Pavlović i Čabarkapa su odlučili da bi radije da se pripremaju za prvu NBA sezonu. Radmanović je bio uvređen što ga je Pešićizbacio iz tima usred SP u Indijanapolisu, pa se ni on nije odazvao.

Tako da je Dule hteo, ne hteo vodio jedan slab i izmešan sastav. A i sa takvim timom se držao u tom 1/4 protiv domaćina Litvanije skoro do samog kraja, a ta Litvanija je na kraju lagano uzela EP.

smeker

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se KSS uozbilji i malo povede racuna o nacionalnom timu.Selektor treba da bude covek koji je u vrhu ,autoritet,znalac.Pored Dude je vec trebao da bude njegov zamenik a ne neki trener iz rukava.Obradovic mora imati rezultate da ga preporuce ,ovako to izgleda neozbiljno...

budimo realni

pre 11 godina

Dudi svaka čast za životno delo, ali vreme je za penziju. Sad su drugi odnosi u svetskoj košarci i treba se prilagoditi novoj realnosti, a ne plutati u iluzijama starih uspeha. BDW koji je najveći uspeh Srbije u košarci?
Juniori i kadeti uspevaju na goli talenat, a čim se uključe u seniorsku konkurenciju, gde su rad, sistem i taktika odlučujući faktori, tu nam je kraj. Time je sve rečeno: stručni rad u klubovima i uslovi takmičenja su nam katastrofalni. Šta onda oćekivati od reprezentacije? Ko god bude bio selektor, ne nadajmo se previše - drugi krug obaveza, 1/4 uspeh, 1/2 izuzetan uspeh.

fenomen

pre 11 godina

Sale Nacionale i da mu pomaze Milojevic ili Dzikic kao glavni ako Sale nece. Za finansije bih zaduzio Covica a portparol Dule. Poz...

??????

pre 11 godina

Ljudi,šta je vama? Nije reč o Željku Obradoviću,već o Saši Obradoviću! Saša,za razliku od Željka,nije nikada vodio našu reprezentaciju.

Duga prica

pre 11 godina

@ (konfučije, 17. maj 2013 14:07),

ja imam dovoljno godina i ubedjen sam da Zeljko Obradovic ne treba da bude trener reprezentacije.Neosporno je da je po rezultatima jedan od najboljih trenera ikada u Evropi,ali kosarka koju on forsira je,u najmanju ruku,tuzna i dosadna.Ako bih poredio sa nekim drugim sportom,to je svakako fudbal i Murinjo.Uvek vrhunske igrace ima,osvojio i osvojice dosta titula,ali totalno nezanimljiva igra...
To kako vodi svoje ekipe Obradovic je prvi uveo u praksu Maljkovic,suprotno od tada,"jugoslovenske skole kosarke".Umesto da se vezba sut,dribling,kretnje bez lopte,da se da kos vise od protivnika(najbliza takvoj igri je Litvanija,ali oni imaju druge probleme,a tako je igrala Spanija kada je harala poslednjih nekoliko godina),ovde se stvaraju neki Paunici,Lazici,Milosavljevici(momku su UPROPASTILI sut,posto MORA u odbrani da "kida"(kakav idiotski izraz)),Markovici(isti slucaj)...

Webb

pre 11 godina

@zeljko

Dusan Ivkovic moze do kraja zivota da redja poraze sa - 100 on ce otici u legendu. Jer je vec legenda smo je tebi kratko pamcenje.

Pantagruel

pre 11 godina

Треба довести Сашу да буде асистент Ивковићу у току ЕП, а касније да преузме улогу тренера, уз евентуално коришћење Дуде као саветника, до пуног осамостаљења. Ми мало старији памтимо да је управо на тај начин Ивковић уводио у посао Жељка Обрадовића.

zeljko

pre 11 godina

Zalosno je samo to sto Dusan Ivkovic jednog dana kada ode nece otici u legendu. On je svoju sansu da da ostavku i da se povuce prokockao onog dana kada se nismo kvalifikovali na SP. Sada ko god doje bolje je resenje od njega. Kakva nam je situacija u muskoj kosarci rezultati reprezentacije su ODLICNI!!!

Polusvet

pre 11 godina

Nebojsu Ilica za selektora! Covek ima najvise iskustva od svih aktuelnih sportskih radnika, ako neko poznaje klupu, to je on. A ako negde bas zapne, tu je onaj drugi Nebojsa sa svojih "samo 45 godina iskustva u kosarci" da pomogne. To su nove sile Srbije, pa da gazimo preko zivih i mrtvih sve redom!

konfučije

pre 11 godina

Ovi što prizivaju Željka verovatno imaju jako malo godina pa ne uspevaju da pribave dovoljno istorijskih informacija za onoliko vremena koliko ih mama pušta na računar.
P.S. A nesrećnici koji koriste reč repka su tek za žaljenje.

KAL-EL

pre 11 godina

(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)
Ne mora Dule da vodi reprezentaciju ali ta prica o 2003 godini ne pije vodu
Pa veci deo sampionse generacije iz 2002 godine nije igrao 2003
bar ne od nosioca izuzev Stojavica i donekle Vujanica
Ja se slazem da ne treba m da vodi reprezetaciju ali ipak je on dosta uradio za reprezentaciju sta god neki pricali
Po meni prve 3 opcije za novog trenera bi trebale bitu upravo Obradovic, Djordjevic i Dzikic

sasha

pre 11 godina

Svi koji velicaju rad Zeljka Obradovica na klupi reprezentacije (pre svega na timskoj hemiji) morali bi da se podsete da su njegova samostalna takmicenja bez Dusana Ivkovica bila Sidnej 2000 (Ivkovic nije usao u olimpijsko selo) 2004 i 2005. Rezultati sa tih takmicenja i pogresne odluke, odrazile su se i na naredne dve godine.
Sale Obradovic morao bi da bude prvi pomocni trener u Sloveniji i bar jos par godina da ima Ivkovica kao selektora/direktora ili sta god u timu. To je jedini ispravan nacin a i to samo da bismo mogli da odrzimo trenutni kvalitet (oko cetvrtfinala).

NNN

pre 11 godina

@Deki
Što? Je l' si ti zadovoljan rezultatima i igrama 2004. i 2005?

2004. gubimo od Novog Zelanda
(realno sudijska krađa: na +1 za nas i 10-ak sekundi do kraja, NZ pokušava da napravi što brži faul, lik s leđa grabi Vujanića i podiže ga sa zemllje dok ovaj čeka da izvedemo loptu, sudije sviraju faul Vujaniću?!?!?!!? i bacanja za NZ...)
i gubimo od Kine
(Rakočević ne igra, Vule igra celo poluvreme i ima 0 poena, 0 skokova, 0 asistencija i jednu izgublenu loptu...)
Željko ne vodi Stojakovića (jedinu veću zvezdu od njega samog)
2. strelca NBA lige jer je ovaj tražio da dođe mesec dana kasnije zbog venčanja.
Željko odbija uz fraze "svi su jednaki"
Interesantno je da je Đinobili imao mesec dana fore isto zbog venčanja (a realno obojica su imali preteške sezone)
i bio MVP Olimpijskih igara
(ali Argentinci nisu imali sujetnog trenera).

2005. Miličić igra samo jednu četvrtinu protiv Izraela
(za to vreme 11 poena, 7 skokova 3 blokade i mi pravimo 20:0 seriju!)
Portiv Francuza ga uvodi tek 9 sekundi pred kraj utakmice
zbog skoka u napadu jer namerno mašimo bacanje
(i Miličić hvata loptu, ali Šćepanović maši nemoguć šut za tri iz ćoška)
U prvom poluvremenu Radmanović vezuje 4 trojke (i vodimo dvocifreno), u drugom mu ne ulazi
(posle kuka na njega kako na treningu "ne zna 5 na 0" - iskreno baš me briga šta ne zna na treningu, u školi i sl. važno je da je dobar na terenu i još važnije da ekipa pobeđuje...)
Svi su krivi - samo on nije!

dueen

pre 11 godina

Ja pomisli Zeljko i obradova se i posle skonta u daljem tekstu da se radi o sasi treneru Albe i razocara se,svaka cast njemu kao treneru i bivsem igracu ali nije on kalibar da vodi reprezentaciju u sportu koji je u drzavi nacionalni i kojem jos uvek nesto znacimo i u kojem smo bili velesila,tu ako se povlaci Ivkovic selektor treba da bude istog ranga tipa Pesic,Zeljko Obradovic,i sl.nije ovo fudbal pa da moze da bude selektor ko stigne,neko iz mase ili sa ulice.

smesno i zalosno

pre 11 godina

Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.
(Dzole, 17. maj 2013 11:14)

On se pokazao 2003 koliko je dobar trener. Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto. Odatle i pocinje sunovrat reprezentacije sa najvise svetskih titula u Kosarci, a danas smo se jedva kvalifikovali za EP.

D Vujosevic samo moze da radi u Partizanu i nigde vise

aqualung

pre 11 godina

pomislih da je zeljko, a onda vidim sasha.

dobro je.
jos jednu sramnu konferenciju za stampu poput one nakon EURA 2005 ne bih izdrzao.

Reservoir dog

pre 11 godina

Što reče neko, dobro je, uplaših se da je u pitanju Željko!
Svaka čast Želimiru, osvojio je sve što se osvojiti moglo osim OI.
Uostalom i sam je izjavio - nikad više selektor.
Šansu treba dati mladima. Što se mene tiče ne bi mi smetalo da na to mesto dođe: Vukoičić, Džikić, Vlada Jovanović, Trifunović, Dragan Nikolić, Nikitović...
Hvala Bogu imamo plejadu mladih (ili već sredovečnih 35-45 godina) dobrih trenera. Dudu obožavam, ako hoće da ostane neka ostane, ali ako odluči da ide, neka daju priliku nekom mladom, ali rezultatima već dokazanom treneru.

nepopravljivi pesimista

pre 11 godina

Ivković je '80 i '90-ih bio bez poraza kao selektor na EP. Kada ni on danas nije uspešan kao selektor onda nam niko na toj poziciji ne može pomoći. Ako on ne valja, ko može biti bolji od njega. Problem je u srpskoj košarci, upropašćenim generacijama '85-'91 igrača, katastrofi generacija '81-'84, zavisnosti naših klubova od stranih igrača, sve manje učestvovanje klubova u evropskim takmičenjima. Naši treneri više nisu vizionari kao krajem '80-ih, gde su tada bili Jugoplastika i Partizan danas je Olimpijakos. Ono što su bili Kukoč i Đorđević sada je Spanulis, a gde su naši najbolji igrači. Epizodisti i tragičari. Ipak naše blago su Mekejleb, Peković, Antić, Lou, neko je ipak izučio školu. Tako da ni Sale Obradović ili bilo ko drugi na mestu selektora ne može da radi svoj i posao trenera u našim klubovima, a to je da od naših igrača stvara buduće šampione Evrope.

Ko razume...

pre 11 godina

@ Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.
(Dzole, 17. maj 2013 11:14),

niko drugi do ON!!!
Kada je sa onako bednim sastavom SCG 2003-ce osvojio fantasticno 6-to mesto,sa ovima danas bi sigurno bio od 1-3 mesta!!!
I jedna vrlo bitna cinjenica:KOSTA PEROVIC je tada prvi put zaigrao za reprezentaciju!!!

Zoran

pre 11 godina

@Dentist

Mislite na onog gospodina koji je na ep u Bg izasao pred novinare i rekao:
"ja sam uradio sve sto sam mogao i nisam kriv za neuspeh krivite igrace"
(parafraziram).Inace to nije jedini put da je neko okrivio igrace pre nekoliko godina je to isto izjavio jedan fudbalski trener,zaboravio sam koji ali ima nesto zajednicko sa g.obradovicem - iz Srbije je.

Slauter

pre 11 godina

Sajt nije naročito ozbiljan.

Pored Ž. Obradovića, Maljkovića, Vujoševića, Pešića, Trifunovića, Petrovića...Saša Obradović je kao biranje najmanjeg zla u konkurenciji Mute i Stepandića. Kesar ima tradiciju u reprezentaciji, pa ako neki mladi trener zaslužuje to mesto (a to recimo nisu Trifunović, Džikić, Vlada Jovanović ili Vukoičić) onda je to baš Kesar. Ova vest definitivno nema veze sa istinom.

Arhimed

pre 11 godina

Zelko ne bi vise sigurno! Dosta mu je bilo natezanja sa ljudima koji su moralni patuljci. Vreme je da razmisljamo o "mladjoj" generaciji sto moze da bude dobro! Imamo talentovanih trenera koji poznaju i razumeju igru i ja se nadama da cemo u bliskoj buducnosti zauzeti mesto koje nam pripada.

NNN

pre 11 godina

Dobro je!
Pomislio sam da je Željko,
a njegov ego je mnogo iznad kvaliteta ekipe.
Čovek koliko god da je vrhunski trener,
mizerno je vodio ekipu 2004. i 2005.

Đorđe

pre 11 godina

Stvarno se igrate sa našim živcima. Taman sam počeo da se radujem kad sam pročitao naslov, misleći da je u pitanju Željko.
Ali nije ni Saša loš. Nije rang Željka i Dude, ali mislim da ima potencijala i da će sigurno postati veliki trener. Iako sam grobar, oduvek sam ga mnogo cenio kao igrača. Inteligentan, racionalan, izuzetan u odbrani i siguran u šutu. Verujem da će biti i dobar selektor, ako je ovo uopšte istina.

Dzole

pre 11 godina

Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.

Aleksandar Đorđević

pre 11 godina

Ja bih voleo da vidim Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije. Vrhunski plejmejker, harizmatični vođa i odličan motivator bi bio savršen izbor za selektora na duže staze. Svi znamo da je plejmejker produžena ruka trenera na terenu i zato mislim da bi Aleksandar bio savršen za nacionalnu slekciju. Da li on to želi, ne znam. Ali ako je suditi po bivšim plejmejkerima Željku Obradoviću ili Janakisu, Đorđević ovaj posao može voditi žmureći.

xx

pre 11 godina

nadan se da je ovo istina. Od mladjih trenera, Sasa Obradovic i Aca Trifunovic su se pokazali kao najdostojniji da preuzu kormilo ("mladi" su treneri, imaju dovoljno iskustva i zananja da motivisu igrace). Malu prednost bih dala Obradovicu, jer je bio clan zlatne generacije, i zna kakav je osecaj osvajati trofeje za reprezentaciju.

Đorđe

pre 11 godina

Stvarno se igrate sa našim živcima. Taman sam počeo da se radujem kad sam pročitao naslov, misleći da je u pitanju Željko.
Ali nije ni Saša loš. Nije rang Željka i Dude, ali mislim da ima potencijala i da će sigurno postati veliki trener. Iako sam grobar, oduvek sam ga mnogo cenio kao igrača. Inteligentan, racionalan, izuzetan u odbrani i siguran u šutu. Verujem da će biti i dobar selektor, ako je ovo uopšte istina.

Aleksandar Đorđević

pre 11 godina

Ja bih voleo da vidim Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije. Vrhunski plejmejker, harizmatični vođa i odličan motivator bi bio savršen izbor za selektora na duže staze. Svi znamo da je plejmejker produžena ruka trenera na terenu i zato mislim da bi Aleksandar bio savršen za nacionalnu slekciju. Da li on to želi, ne znam. Ali ako je suditi po bivšim plejmejkerima Željku Obradoviću ili Janakisu, Đorđević ovaj posao može voditi žmureći.

smesno i zalosno

pre 11 godina

Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.
(Dzole, 17. maj 2013 11:14)

On se pokazao 2003 koliko je dobar trener. Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto. Odatle i pocinje sunovrat reprezentacije sa najvise svetskih titula u Kosarci, a danas smo se jedva kvalifikovali za EP.

D Vujosevic samo moze da radi u Partizanu i nigde vise

xx

pre 11 godina

nadan se da je ovo istina. Od mladjih trenera, Sasa Obradovic i Aca Trifunovic su se pokazali kao najdostojniji da preuzu kormilo ("mladi" su treneri, imaju dovoljno iskustva i zananja da motivisu igrace). Malu prednost bih dala Obradovicu, jer je bio clan zlatne generacije, i zna kakav je osecaj osvajati trofeje za reprezentaciju.

konfučije

pre 11 godina

Ovi što prizivaju Željka verovatno imaju jako malo godina pa ne uspevaju da pribave dovoljno istorijskih informacija za onoliko vremena koliko ih mama pušta na računar.
P.S. A nesrećnici koji koriste reč repka su tek za žaljenje.

Arhimed

pre 11 godina

Zelko ne bi vise sigurno! Dosta mu je bilo natezanja sa ljudima koji su moralni patuljci. Vreme je da razmisljamo o "mladjoj" generaciji sto moze da bude dobro! Imamo talentovanih trenera koji poznaju i razumeju igru i ja se nadama da cemo u bliskoj buducnosti zauzeti mesto koje nam pripada.

NNN

pre 11 godina

@Deki
Što? Je l' si ti zadovoljan rezultatima i igrama 2004. i 2005?

2004. gubimo od Novog Zelanda
(realno sudijska krađa: na +1 za nas i 10-ak sekundi do kraja, NZ pokušava da napravi što brži faul, lik s leđa grabi Vujanića i podiže ga sa zemllje dok ovaj čeka da izvedemo loptu, sudije sviraju faul Vujaniću?!?!?!!? i bacanja za NZ...)
i gubimo od Kine
(Rakočević ne igra, Vule igra celo poluvreme i ima 0 poena, 0 skokova, 0 asistencija i jednu izgublenu loptu...)
Željko ne vodi Stojakovića (jedinu veću zvezdu od njega samog)
2. strelca NBA lige jer je ovaj tražio da dođe mesec dana kasnije zbog venčanja.
Željko odbija uz fraze "svi su jednaki"
Interesantno je da je Đinobili imao mesec dana fore isto zbog venčanja (a realno obojica su imali preteške sezone)
i bio MVP Olimpijskih igara
(ali Argentinci nisu imali sujetnog trenera).

2005. Miličić igra samo jednu četvrtinu protiv Izraela
(za to vreme 11 poena, 7 skokova 3 blokade i mi pravimo 20:0 seriju!)
Portiv Francuza ga uvodi tek 9 sekundi pred kraj utakmice
zbog skoka u napadu jer namerno mašimo bacanje
(i Miličić hvata loptu, ali Šćepanović maši nemoguć šut za tri iz ćoška)
U prvom poluvremenu Radmanović vezuje 4 trojke (i vodimo dvocifreno), u drugom mu ne ulazi
(posle kuka na njega kako na treningu "ne zna 5 na 0" - iskreno baš me briga šta ne zna na treningu, u školi i sl. važno je da je dobar na terenu i još važnije da ekipa pobeđuje...)
Svi su krivi - samo on nije!

Pantagruel

pre 11 godina

Треба довести Сашу да буде асистент Ивковићу у току ЕП, а касније да преузме улогу тренера, уз евентуално коришћење Дуде као саветника, до пуног осамостаљења. Ми мало старији памтимо да је управо на тај начин Ивковић уводио у посао Жељка Обрадовића.

nepopravljivi pesimista

pre 11 godina

Ivković je '80 i '90-ih bio bez poraza kao selektor na EP. Kada ni on danas nije uspešan kao selektor onda nam niko na toj poziciji ne može pomoći. Ako on ne valja, ko može biti bolji od njega. Problem je u srpskoj košarci, upropašćenim generacijama '85-'91 igrača, katastrofi generacija '81-'84, zavisnosti naših klubova od stranih igrača, sve manje učestvovanje klubova u evropskim takmičenjima. Naši treneri više nisu vizionari kao krajem '80-ih, gde su tada bili Jugoplastika i Partizan danas je Olimpijakos. Ono što su bili Kukoč i Đorđević sada je Spanulis, a gde su naši najbolji igrači. Epizodisti i tragičari. Ipak naše blago su Mekejleb, Peković, Antić, Lou, neko je ipak izučio školu. Tako da ni Sale Obradović ili bilo ko drugi na mestu selektora ne može da radi svoj i posao trenera u našim klubovima, a to je da od naših igrača stvara buduće šampione Evrope.

NNN

pre 11 godina

Dobro je!
Pomislio sam da je Željko,
a njegov ego je mnogo iznad kvaliteta ekipe.
Čovek koliko god da je vrhunski trener,
mizerno je vodio ekipu 2004. i 2005.

Ko razume...

pre 11 godina

@ Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.
(Dzole, 17. maj 2013 11:14),

niko drugi do ON!!!
Kada je sa onako bednim sastavom SCG 2003-ce osvojio fantasticno 6-to mesto,sa ovima danas bi sigurno bio od 1-3 mesta!!!
I jedna vrlo bitna cinjenica:KOSTA PEROVIC je tada prvi put zaigrao za reprezentaciju!!!

Reservoir dog

pre 11 godina

Što reče neko, dobro je, uplaših se da je u pitanju Željko!
Svaka čast Želimiru, osvojio je sve što se osvojiti moglo osim OI.
Uostalom i sam je izjavio - nikad više selektor.
Šansu treba dati mladima. Što se mene tiče ne bi mi smetalo da na to mesto dođe: Vukoičić, Džikić, Vlada Jovanović, Trifunović, Dragan Nikolić, Nikitović...
Hvala Bogu imamo plejadu mladih (ili već sredovečnih 35-45 godina) dobrih trenera. Dudu obožavam, ako hoće da ostane neka ostane, ali ako odluči da ide, neka daju priliku nekom mladom, ali rezultatima već dokazanom treneru.

sasha

pre 11 godina

Svi koji velicaju rad Zeljka Obradovica na klupi reprezentacije (pre svega na timskoj hemiji) morali bi da se podsete da su njegova samostalna takmicenja bez Dusana Ivkovica bila Sidnej 2000 (Ivkovic nije usao u olimpijsko selo) 2004 i 2005. Rezultati sa tih takmicenja i pogresne odluke, odrazile su se i na naredne dve godine.
Sale Obradovic morao bi da bude prvi pomocni trener u Sloveniji i bar jos par godina da ima Ivkovica kao selektora/direktora ili sta god u timu. To je jedini ispravan nacin a i to samo da bismo mogli da odrzimo trenutni kvalitet (oko cetvrtfinala).

Webb

pre 11 godina

@zeljko

Dusan Ivkovic moze do kraja zivota da redja poraze sa - 100 on ce otici u legendu. Jer je vec legenda smo je tebi kratko pamcenje.

Dzole

pre 11 godina

Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.

KAL-EL

pre 11 godina

(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)
Ne mora Dule da vodi reprezentaciju ali ta prica o 2003 godini ne pije vodu
Pa veci deo sampionse generacije iz 2002 godine nije igrao 2003
bar ne od nosioca izuzev Stojavica i donekle Vujanica
Ja se slazem da ne treba m da vodi reprezetaciju ali ipak je on dosta uradio za reprezentaciju sta god neki pricali
Po meni prve 3 opcije za novog trenera bi trebale bitu upravo Obradovic, Djordjevic i Dzikic

aqualung

pre 11 godina

pomislih da je zeljko, a onda vidim sasha.

dobro je.
jos jednu sramnu konferenciju za stampu poput one nakon EURA 2005 ne bih izdrzao.

Polusvet

pre 11 godina

Nebojsu Ilica za selektora! Covek ima najvise iskustva od svih aktuelnih sportskih radnika, ako neko poznaje klupu, to je on. A ako negde bas zapne, tu je onaj drugi Nebojsa sa svojih "samo 45 godina iskustva u kosarci" da pomogne. To su nove sile Srbije, pa da gazimo preko zivih i mrtvih sve redom!

zeljko

pre 11 godina

Zalosno je samo to sto Dusan Ivkovic jednog dana kada ode nece otici u legendu. On je svoju sansu da da ostavku i da se povuce prokockao onog dana kada se nismo kvalifikovali na SP. Sada ko god doje bolje je resenje od njega. Kakva nam je situacija u muskoj kosarci rezultati reprezentacije su ODLICNI!!!

??????

pre 11 godina

Ljudi,šta je vama? Nije reč o Željku Obradoviću,već o Saši Obradoviću! Saša,za razliku od Željka,nije nikada vodio našu reprezentaciju.

matrik

pre 11 godina

Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto.
(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)

Tako da je Dule hteo, ne hteo vodio jedan slab i izmešan sastav. A i sa takvim timom se držao u tom 1/4 protiv domaćina Litvanije skoro do samog kraja, a ta Litvanija je na kraju lagano uzela EP.
(Miki, 17. maj 2013 19:11)

Domacin EP 2003. godine je bila Svedska, a ne Litvanija.

Miki

pre 11 godina

On se pokazao 2003 koliko je dobar trener. Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto. Odatle i pocinje sunovrat reprezentacije sa najvise svetskih titula u Kosarci, a danas smo se jedva kvalifikovali za EP.

D Vujosevic samo moze da radi u Partizanu i nigde vise
(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)

Ovo je apsolutna neistina. Dule nikako nije nasledio Pešićevu ekipu. 2003, reprezentativnu pauzu su odlučili da naprave Bodiroga i Tomašević. Stojaković se povredio u utakmici protiv Turske, tako da nije mogao igrati u 1/4 protiv Litvanije, Jarić je igrao sa slomljenim nose.

Da bude gore na pripremama se povredio Krstić, a pored njega su otkazali mladi igrači koji su trebali da te godine budu osnova podmlađene reprezentacije. Miličić, Pavlović i Čabarkapa su odlučili da bi radije da se pripremaju za prvu NBA sezonu. Radmanović je bio uvređen što ga je Pešićizbacio iz tima usred SP u Indijanapolisu, pa se ni on nije odazvao.

Tako da je Dule hteo, ne hteo vodio jedan slab i izmešan sastav. A i sa takvim timom se držao u tom 1/4 protiv domaćina Litvanije skoro do samog kraja, a ta Litvanija je na kraju lagano uzela EP.

Slauter

pre 11 godina

Sajt nije naročito ozbiljan.

Pored Ž. Obradovića, Maljkovića, Vujoševića, Pešića, Trifunovića, Petrovića...Saša Obradović je kao biranje najmanjeg zla u konkurenciji Mute i Stepandića. Kesar ima tradiciju u reprezentaciji, pa ako neki mladi trener zaslužuje to mesto (a to recimo nisu Trifunović, Džikić, Vlada Jovanović ili Vukoičić) onda je to baš Kesar. Ova vest definitivno nema veze sa istinom.

dueen

pre 11 godina

Ja pomisli Zeljko i obradova se i posle skonta u daljem tekstu da se radi o sasi treneru Albe i razocara se,svaka cast njemu kao treneru i bivsem igracu ali nije on kalibar da vodi reprezentaciju u sportu koji je u drzavi nacionalni i kojem jos uvek nesto znacimo i u kojem smo bili velesila,tu ako se povlaci Ivkovic selektor treba da bude istog ranga tipa Pesic,Zeljko Obradovic,i sl.nije ovo fudbal pa da moze da bude selektor ko stigne,neko iz mase ili sa ulice.

Djura

pre 11 godina

Ne znam što većina pominje Željka, čovek neće da bude selektor i nema potrebe razmišljati o njemu. Što se tiče Saše obradovića mislim da bi mogao da bude dobro rešenje. Ako ne on, onda rešenje treba tražiti izmedju Djordjevića, Trifunovića i Džikića.

Zoran

pre 11 godina

@Dentist

Mislite na onog gospodina koji je na ep u Bg izasao pred novinare i rekao:
"ja sam uradio sve sto sam mogao i nisam kriv za neuspeh krivite igrace"
(parafraziram).Inace to nije jedini put da je neko okrivio igrace pre nekoliko godina je to isto izjavio jedan fudbalski trener,zaboravio sam koji ali ima nesto zajednicko sa g.obradovicem - iz Srbije je.

zeljko

pre 11 godina

@web
A nikako, secam se ja jos Ratka Tvrdica, Plecasa, Cosica...nego ajmo polako u pemziju. Nema smisla. Znate dragi gospodine postoje neka pravila u svetu, naravno. Kada se zacrta rezultat koji je realan a isti se ne ostvari onda se daje ostavka. To sam pricao tada, to pricam i sada. Ima vreme za sve u zivotu a najveca je mudrost znati kad je dosta. i nije problem ko ce da vodi reprezentaciju nego ko ce da igra za istu? Mi ako se i urazuminmo i shvatimo da nema vise kredita od starih vremena, nema ni te drzave ima bar jos deset godina teskog rada da se dosegne nekadasnja slava ali pod uslovom da se napravi jaka domaca liga. gledajuci sadasnju situaciju, mrka kapa. hvala na prostoru.

akcidroni

pre 11 godina

@konfucije@Evo, ja imam malo vise godina pa mi navedi sve uspehe Zeljka sa reprezentacijom?

- 1995. prvak Evrope u Atini kao prvi pomocnik Dude Ivkovica, 1996. srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti, prvak Evrope 1997. u Spaniji, prvak Sveta 1998. u Atini, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu 1999. u Francuskoj.
To sto imas malo vise godina ne znaci da se razumes u kosarku.

fenomen

pre 11 godina

Sale Nacionale i da mu pomaze Milojevic ili Dzikic kao glavni ako Sale nece. Za finansije bih zaduzio Covica a portparol Dule. Poz...

Duga prica

pre 11 godina

@ (konfučije, 17. maj 2013 14:07),

ja imam dovoljno godina i ubedjen sam da Zeljko Obradovic ne treba da bude trener reprezentacije.Neosporno je da je po rezultatima jedan od najboljih trenera ikada u Evropi,ali kosarka koju on forsira je,u najmanju ruku,tuzna i dosadna.Ako bih poredio sa nekim drugim sportom,to je svakako fudbal i Murinjo.Uvek vrhunske igrace ima,osvojio i osvojice dosta titula,ali totalno nezanimljiva igra...
To kako vodi svoje ekipe Obradovic je prvi uveo u praksu Maljkovic,suprotno od tada,"jugoslovenske skole kosarke".Umesto da se vezba sut,dribling,kretnje bez lopte,da se da kos vise od protivnika(najbliza takvoj igri je Litvanija,ali oni imaju druge probleme,a tako je igrala Spanija kada je harala poslednjih nekoliko godina),ovde se stvaraju neki Paunici,Lazici,Milosavljevici(momku su UPROPASTILI sut,posto MORA u odbrani da "kida"(kakav idiotski izraz)),Markovici(isti slucaj)...

Zamenik Konfučija

pre 11 godina

konfucije@Evo, ja imam malo vise godina pa mi navedi sve uspehe Zeljka sa reprezentacijom?
(dcvi, 17. maj 2013 17:46)

Prvi trener reprezentacije postao je 1996. godine. Od tada sa državnim timom osvaja četiri medalje: zlato (EP 1997, SP 1998), srebro (OI 1996), bronza (EP 1999-to je ona godina kada smo bombardovani ako si učio iz istorije). Za 4 godine osvaja medalje na svakom takmičenju u kojem smo učestvovali. Kasnije se nažalost nije pokazao, ali i nije imao tako mocan tim na raspolaganju.

budimo realni

pre 11 godina

Dudi svaka čast za životno delo, ali vreme je za penziju. Sad su drugi odnosi u svetskoj košarci i treba se prilagoditi novoj realnosti, a ne plutati u iluzijama starih uspeha. BDW koji je najveći uspeh Srbije u košarci?
Juniori i kadeti uspevaju na goli talenat, a čim se uključe u seniorsku konkurenciju, gde su rad, sistem i taktika odlučujući faktori, tu nam je kraj. Time je sve rečeno: stručni rad u klubovima i uslovi takmičenja su nam katastrofalni. Šta onda oćekivati od reprezentacije? Ko god bude bio selektor, ne nadajmo se previše - drugi krug obaveza, 1/4 uspeh, 1/2 izuzetan uspeh.

smeker

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se KSS uozbilji i malo povede racuna o nacionalnom timu.Selektor treba da bude covek koji je u vrhu ,autoritet,znalac.Pored Dude je vec trebao da bude njegov zamenik a ne neki trener iz rukava.Obradovic mora imati rezultate da ga preporuce ,ovako to izgleda neozbiljno...

NNN

pre 11 godina

Dobro je!
Pomislio sam da je Željko,
a njegov ego je mnogo iznad kvaliteta ekipe.
Čovek koliko god da je vrhunski trener,
mizerno je vodio ekipu 2004. i 2005.

Dzole

pre 11 godina

Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.

Slauter

pre 11 godina

Sajt nije naročito ozbiljan.

Pored Ž. Obradovića, Maljkovića, Vujoševića, Pešića, Trifunovića, Petrovića...Saša Obradović je kao biranje najmanjeg zla u konkurenciji Mute i Stepandića. Kesar ima tradiciju u reprezentaciji, pa ako neki mladi trener zaslužuje to mesto (a to recimo nisu Trifunović, Džikić, Vlada Jovanović ili Vukoičić) onda je to baš Kesar. Ova vest definitivno nema veze sa istinom.

smesno i zalosno

pre 11 godina

Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.
(Dzole, 17. maj 2013 11:14)

On se pokazao 2003 koliko je dobar trener. Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto. Odatle i pocinje sunovrat reprezentacije sa najvise svetskih titula u Kosarci, a danas smo se jedva kvalifikovali za EP.

D Vujosevic samo moze da radi u Partizanu i nigde vise

Ko razume...

pre 11 godina

@ Jedino Dule Vujosevic sa svojim autoritetom moze da povadi reprezentaciju Srbije..kod njega barem sigurno nece da igra onaj ko nema ono sto treba.
(Dzole, 17. maj 2013 11:14),

niko drugi do ON!!!
Kada je sa onako bednim sastavom SCG 2003-ce osvojio fantasticno 6-to mesto,sa ovima danas bi sigurno bio od 1-3 mesta!!!
I jedna vrlo bitna cinjenica:KOSTA PEROVIC je tada prvi put zaigrao za reprezentaciju!!!

Polusvet

pre 11 godina

Nebojsu Ilica za selektora! Covek ima najvise iskustva od svih aktuelnih sportskih radnika, ako neko poznaje klupu, to je on. A ako negde bas zapne, tu je onaj drugi Nebojsa sa svojih "samo 45 godina iskustva u kosarci" da pomogne. To su nove sile Srbije, pa da gazimo preko zivih i mrtvih sve redom!

xx

pre 11 godina

nadan se da je ovo istina. Od mladjih trenera, Sasa Obradovic i Aca Trifunovic su se pokazali kao najdostojniji da preuzu kormilo ("mladi" su treneri, imaju dovoljno iskustva i zananja da motivisu igrace). Malu prednost bih dala Obradovicu, jer je bio clan zlatne generacije, i zna kakav je osecaj osvajati trofeje za reprezentaciju.

Zoran

pre 11 godina

@Dentist

Mislite na onog gospodina koji je na ep u Bg izasao pred novinare i rekao:
"ja sam uradio sve sto sam mogao i nisam kriv za neuspeh krivite igrace"
(parafraziram).Inace to nije jedini put da je neko okrivio igrace pre nekoliko godina je to isto izjavio jedan fudbalski trener,zaboravio sam koji ali ima nesto zajednicko sa g.obradovicem - iz Srbije je.

dueen

pre 11 godina

Ja pomisli Zeljko i obradova se i posle skonta u daljem tekstu da se radi o sasi treneru Albe i razocara se,svaka cast njemu kao treneru i bivsem igracu ali nije on kalibar da vodi reprezentaciju u sportu koji je u drzavi nacionalni i kojem jos uvek nesto znacimo i u kojem smo bili velesila,tu ako se povlaci Ivkovic selektor treba da bude istog ranga tipa Pesic,Zeljko Obradovic,i sl.nije ovo fudbal pa da moze da bude selektor ko stigne,neko iz mase ili sa ulice.

aqualung

pre 11 godina

pomislih da je zeljko, a onda vidim sasha.

dobro je.
jos jednu sramnu konferenciju za stampu poput one nakon EURA 2005 ne bih izdrzao.

zeljko

pre 11 godina

Zalosno je samo to sto Dusan Ivkovic jednog dana kada ode nece otici u legendu. On je svoju sansu da da ostavku i da se povuce prokockao onog dana kada se nismo kvalifikovali na SP. Sada ko god doje bolje je resenje od njega. Kakva nam je situacija u muskoj kosarci rezultati reprezentacije su ODLICNI!!!

NNN

pre 11 godina

@Deki
Što? Je l' si ti zadovoljan rezultatima i igrama 2004. i 2005?

2004. gubimo od Novog Zelanda
(realno sudijska krađa: na +1 za nas i 10-ak sekundi do kraja, NZ pokušava da napravi što brži faul, lik s leđa grabi Vujanića i podiže ga sa zemllje dok ovaj čeka da izvedemo loptu, sudije sviraju faul Vujaniću?!?!?!!? i bacanja za NZ...)
i gubimo od Kine
(Rakočević ne igra, Vule igra celo poluvreme i ima 0 poena, 0 skokova, 0 asistencija i jednu izgublenu loptu...)
Željko ne vodi Stojakovića (jedinu veću zvezdu od njega samog)
2. strelca NBA lige jer je ovaj tražio da dođe mesec dana kasnije zbog venčanja.
Željko odbija uz fraze "svi su jednaki"
Interesantno je da je Đinobili imao mesec dana fore isto zbog venčanja (a realno obojica su imali preteške sezone)
i bio MVP Olimpijskih igara
(ali Argentinci nisu imali sujetnog trenera).

2005. Miličić igra samo jednu četvrtinu protiv Izraela
(za to vreme 11 poena, 7 skokova 3 blokade i mi pravimo 20:0 seriju!)
Portiv Francuza ga uvodi tek 9 sekundi pred kraj utakmice
zbog skoka u napadu jer namerno mašimo bacanje
(i Miličić hvata loptu, ali Šćepanović maši nemoguć šut za tri iz ćoška)
U prvom poluvremenu Radmanović vezuje 4 trojke (i vodimo dvocifreno), u drugom mu ne ulazi
(posle kuka na njega kako na treningu "ne zna 5 na 0" - iskreno baš me briga šta ne zna na treningu, u školi i sl. važno je da je dobar na terenu i još važnije da ekipa pobeđuje...)
Svi su krivi - samo on nije!

Aleksandar Đorđević

pre 11 godina

Ja bih voleo da vidim Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije. Vrhunski plejmejker, harizmatični vođa i odličan motivator bi bio savršen izbor za selektora na duže staze. Svi znamo da je plejmejker produžena ruka trenera na terenu i zato mislim da bi Aleksandar bio savršen za nacionalnu slekciju. Da li on to želi, ne znam. Ali ako je suditi po bivšim plejmejkerima Željku Obradoviću ili Janakisu, Đorđević ovaj posao može voditi žmureći.

konfučije

pre 11 godina

Ovi što prizivaju Željka verovatno imaju jako malo godina pa ne uspevaju da pribave dovoljno istorijskih informacija za onoliko vremena koliko ih mama pušta na računar.
P.S. A nesrećnici koji koriste reč repka su tek za žaljenje.

Miki

pre 11 godina

On se pokazao 2003 koliko je dobar trener. Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto. Odatle i pocinje sunovrat reprezentacije sa najvise svetskih titula u Kosarci, a danas smo se jedva kvalifikovali za EP.

D Vujosevic samo moze da radi u Partizanu i nigde vise
(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)

Ovo je apsolutna neistina. Dule nikako nije nasledio Pešićevu ekipu. 2003, reprezentativnu pauzu su odlučili da naprave Bodiroga i Tomašević. Stojaković se povredio u utakmici protiv Turske, tako da nije mogao igrati u 1/4 protiv Litvanije, Jarić je igrao sa slomljenim nose.

Da bude gore na pripremama se povredio Krstić, a pored njega su otkazali mladi igrači koji su trebali da te godine budu osnova podmlađene reprezentacije. Miličić, Pavlović i Čabarkapa su odlučili da bi radije da se pripremaju za prvu NBA sezonu. Radmanović je bio uvređen što ga je Pešićizbacio iz tima usred SP u Indijanapolisu, pa se ni on nije odazvao.

Tako da je Dule hteo, ne hteo vodio jedan slab i izmešan sastav. A i sa takvim timom se držao u tom 1/4 protiv domaćina Litvanije skoro do samog kraja, a ta Litvanija je na kraju lagano uzela EP.

Đorđe

pre 11 godina

Stvarno se igrate sa našim živcima. Taman sam počeo da se radujem kad sam pročitao naslov, misleći da je u pitanju Željko.
Ali nije ni Saša loš. Nije rang Željka i Dude, ali mislim da ima potencijala i da će sigurno postati veliki trener. Iako sam grobar, oduvek sam ga mnogo cenio kao igrača. Inteligentan, racionalan, izuzetan u odbrani i siguran u šutu. Verujem da će biti i dobar selektor, ako je ovo uopšte istina.

sasha

pre 11 godina

Svi koji velicaju rad Zeljka Obradovica na klupi reprezentacije (pre svega na timskoj hemiji) morali bi da se podsete da su njegova samostalna takmicenja bez Dusana Ivkovica bila Sidnej 2000 (Ivkovic nije usao u olimpijsko selo) 2004 i 2005. Rezultati sa tih takmicenja i pogresne odluke, odrazile su se i na naredne dve godine.
Sale Obradovic morao bi da bude prvi pomocni trener u Sloveniji i bar jos par godina da ima Ivkovica kao selektora/direktora ili sta god u timu. To je jedini ispravan nacin a i to samo da bismo mogli da odrzimo trenutni kvalitet (oko cetvrtfinala).

nepopravljivi pesimista

pre 11 godina

Ivković je '80 i '90-ih bio bez poraza kao selektor na EP. Kada ni on danas nije uspešan kao selektor onda nam niko na toj poziciji ne može pomoći. Ako on ne valja, ko može biti bolji od njega. Problem je u srpskoj košarci, upropašćenim generacijama '85-'91 igrača, katastrofi generacija '81-'84, zavisnosti naših klubova od stranih igrača, sve manje učestvovanje klubova u evropskim takmičenjima. Naši treneri više nisu vizionari kao krajem '80-ih, gde su tada bili Jugoplastika i Partizan danas je Olimpijakos. Ono što su bili Kukoč i Đorđević sada je Spanulis, a gde su naši najbolji igrači. Epizodisti i tragičari. Ipak naše blago su Mekejleb, Peković, Antić, Lou, neko je ipak izučio školu. Tako da ni Sale Obradović ili bilo ko drugi na mestu selektora ne može da radi svoj i posao trenera u našim klubovima, a to je da od naših igrača stvara buduće šampione Evrope.

KAL-EL

pre 11 godina

(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)
Ne mora Dule da vodi reprezentaciju ali ta prica o 2003 godini ne pije vodu
Pa veci deo sampionse generacije iz 2002 godine nije igrao 2003
bar ne od nosioca izuzev Stojavica i donekle Vujanica
Ja se slazem da ne treba m da vodi reprezetaciju ali ipak je on dosta uradio za reprezentaciju sta god neki pricali
Po meni prve 3 opcije za novog trenera bi trebale bitu upravo Obradovic, Djordjevic i Dzikic

Reservoir dog

pre 11 godina

Što reče neko, dobro je, uplaših se da je u pitanju Željko!
Svaka čast Želimiru, osvojio je sve što se osvojiti moglo osim OI.
Uostalom i sam je izjavio - nikad više selektor.
Šansu treba dati mladima. Što se mene tiče ne bi mi smetalo da na to mesto dođe: Vukoičić, Džikić, Vlada Jovanović, Trifunović, Dragan Nikolić, Nikitović...
Hvala Bogu imamo plejadu mladih (ili već sredovečnih 35-45 godina) dobrih trenera. Dudu obožavam, ako hoće da ostane neka ostane, ali ako odluči da ide, neka daju priliku nekom mladom, ali rezultatima već dokazanom treneru.

Duga prica

pre 11 godina

@ (konfučije, 17. maj 2013 14:07),

ja imam dovoljno godina i ubedjen sam da Zeljko Obradovic ne treba da bude trener reprezentacije.Neosporno je da je po rezultatima jedan od najboljih trenera ikada u Evropi,ali kosarka koju on forsira je,u najmanju ruku,tuzna i dosadna.Ako bih poredio sa nekim drugim sportom,to je svakako fudbal i Murinjo.Uvek vrhunske igrace ima,osvojio i osvojice dosta titula,ali totalno nezanimljiva igra...
To kako vodi svoje ekipe Obradovic je prvi uveo u praksu Maljkovic,suprotno od tada,"jugoslovenske skole kosarke".Umesto da se vezba sut,dribling,kretnje bez lopte,da se da kos vise od protivnika(najbliza takvoj igri je Litvanija,ali oni imaju druge probleme,a tako je igrala Spanija kada je harala poslednjih nekoliko godina),ovde se stvaraju neki Paunici,Lazici,Milosavljevici(momku su UPROPASTILI sut,posto MORA u odbrani da "kida"(kakav idiotski izraz)),Markovici(isti slucaj)...

fenomen

pre 11 godina

Sale Nacionale i da mu pomaze Milojevic ili Dzikic kao glavni ako Sale nece. Za finansije bih zaduzio Covica a portparol Dule. Poz...

smeker

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se KSS uozbilji i malo povede racuna o nacionalnom timu.Selektor treba da bude covek koji je u vrhu ,autoritet,znalac.Pored Dude je vec trebao da bude njegov zamenik a ne neki trener iz rukava.Obradovic mora imati rezultate da ga preporuce ,ovako to izgleda neozbiljno...

matrik

pre 11 godina

Covek nasledio ekipu od Pesica 2002 prvak sveta, i briljirao u Litvaniji, zauzevsi visoko 6 mesto.
(smesno i zalosno, 17. maj 2013 12:49)

Tako da je Dule hteo, ne hteo vodio jedan slab i izmešan sastav. A i sa takvim timom se držao u tom 1/4 protiv domaćina Litvanije skoro do samog kraja, a ta Litvanija je na kraju lagano uzela EP.
(Miki, 17. maj 2013 19:11)

Domacin EP 2003. godine je bila Svedska, a ne Litvanija.

Arhimed

pre 11 godina

Zelko ne bi vise sigurno! Dosta mu je bilo natezanja sa ljudima koji su moralni patuljci. Vreme je da razmisljamo o "mladjoj" generaciji sto moze da bude dobro! Imamo talentovanih trenera koji poznaju i razumeju igru i ja se nadama da cemo u bliskoj buducnosti zauzeti mesto koje nam pripada.

budimo realni

pre 11 godina

Dudi svaka čast za životno delo, ali vreme je za penziju. Sad su drugi odnosi u svetskoj košarci i treba se prilagoditi novoj realnosti, a ne plutati u iluzijama starih uspeha. BDW koji je najveći uspeh Srbije u košarci?
Juniori i kadeti uspevaju na goli talenat, a čim se uključe u seniorsku konkurenciju, gde su rad, sistem i taktika odlučujući faktori, tu nam je kraj. Time je sve rečeno: stručni rad u klubovima i uslovi takmičenja su nam katastrofalni. Šta onda oćekivati od reprezentacije? Ko god bude bio selektor, ne nadajmo se previše - drugi krug obaveza, 1/4 uspeh, 1/2 izuzetan uspeh.

akcidroni

pre 11 godina

@konfucije@Evo, ja imam malo vise godina pa mi navedi sve uspehe Zeljka sa reprezentacijom?

- 1995. prvak Evrope u Atini kao prvi pomocnik Dude Ivkovica, 1996. srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti, prvak Evrope 1997. u Spaniji, prvak Sveta 1998. u Atini, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu 1999. u Francuskoj.
To sto imas malo vise godina ne znaci da se razumes u kosarku.

Webb

pre 11 godina

@zeljko

Dusan Ivkovic moze do kraja zivota da redja poraze sa - 100 on ce otici u legendu. Jer je vec legenda smo je tebi kratko pamcenje.

Pantagruel

pre 11 godina

Треба довести Сашу да буде асистент Ивковићу у току ЕП, а касније да преузме улогу тренера, уз евентуално коришћење Дуде као саветника, до пуног осамостаљења. Ми мало старији памтимо да је управо на тај начин Ивковић уводио у посао Жељка Обрадовића.

??????

pre 11 godina

Ljudi,šta je vama? Nije reč o Željku Obradoviću,već o Saši Obradoviću! Saša,za razliku od Željka,nije nikada vodio našu reprezentaciju.

zeljko

pre 11 godina

@web
A nikako, secam se ja jos Ratka Tvrdica, Plecasa, Cosica...nego ajmo polako u pemziju. Nema smisla. Znate dragi gospodine postoje neka pravila u svetu, naravno. Kada se zacrta rezultat koji je realan a isti se ne ostvari onda se daje ostavka. To sam pricao tada, to pricam i sada. Ima vreme za sve u zivotu a najveca je mudrost znati kad je dosta. i nije problem ko ce da vodi reprezentaciju nego ko ce da igra za istu? Mi ako se i urazuminmo i shvatimo da nema vise kredita od starih vremena, nema ni te drzave ima bar jos deset godina teskog rada da se dosegne nekadasnja slava ali pod uslovom da se napravi jaka domaca liga. gledajuci sadasnju situaciju, mrka kapa. hvala na prostoru.

Zamenik Konfučija

pre 11 godina

konfucije@Evo, ja imam malo vise godina pa mi navedi sve uspehe Zeljka sa reprezentacijom?
(dcvi, 17. maj 2013 17:46)

Prvi trener reprezentacije postao je 1996. godine. Od tada sa državnim timom osvaja četiri medalje: zlato (EP 1997, SP 1998), srebro (OI 1996), bronza (EP 1999-to je ona godina kada smo bombardovani ako si učio iz istorije). Za 4 godine osvaja medalje na svakom takmičenju u kojem smo učestvovali. Kasnije se nažalost nije pokazao, ali i nije imao tako mocan tim na raspolaganju.

Djura

pre 11 godina

Ne znam što većina pominje Željka, čovek neće da bude selektor i nema potrebe razmišljati o njemu. Što se tiče Saše obradovića mislim da bi mogao da bude dobro rešenje. Ako ne on, onda rešenje treba tražiti izmedju Djordjevića, Trifunovića i Džikića.