Košarka 100

Utorak, 16.04.2013.

21:28

Pre deset godina povukao se najveći

Na današnji dan pre 10 godina najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odigrao je poslednju NBA utakmicu u karijeri.

Pre deset godina povukao se najveæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 11 godina

(Daa Air, 18. april 2013 06:55)
pre osvajanja prve titule su Majklu govorili da bi trebao da se odrekne scoring titula da bi odveo tim do sampionata. U Filovoj knjizi pise da je to trazio od njega, ali da Majkl nije hteo da pristane, tako da je tim bio organizovan oko njega sa ciljem da Majkl trosi 21-2 lopte po mecu. Naravno, to je bilo nesto kako se Majkl osecao najkorisnije i najproduktivnije, ispostavilo se kao ispravna odluka. A imao je odlican osecaj za kradju lopti, bio je odlican defanzivac, dovoljno je videti kako je zaustavio Drekslera u finalu i svima ce biti jasno koliko je bio dobar na toj strani terena, ali ipak ne mislim da ga je nemoguce prevazici :)
Lebron kao sto rekoh, radi sve u ekipi, ali na nivou lige nije naravno najbolji ni u jednom segmentu, iako kao celokupan igrac to jeste.
Sto se tice Lebronovih procenata, mislim da ih nije fer porediti samo direktno. Lebron sutira trojke 2.5 puta cesce, tako da je za ocekivati nizi celokupan procenat. Za njih dvojicu je vise fer porediti true shooting % koji uzima u obzir i trojke i slobodnjake (gde je MJ bolji), i videti da su tu negde, na 57%. A to sto Majklu ulaze procenti sa WAS, pa ulaze i Lebronu kada je bio klinja sa 19 godina. Nekako bi na kraju karijere kada se podvuce crta bilo fer izabrati 10 najboljih sezona i uporediti. Naravno, ukoliko Lebron bude imao dovljno titula da se poredi, moze do kraja karijere da ima nemoguce cifre, belezi tripl-dabl, ali bez titula je daleko od Majkla, kao i Kobija.

Daa Air

pre 11 godina

(Bojan, 17. april 2013 12:58)

MJJ dok je "vijao" scoring titule je u isto vreme predvodio svoj tim do titula. Takodje je "vijajuci" tako te scoring titule u slobodno vreme uspevao je da bude i DPOY, kao i 3 puta najkradljivac lopti. Hocu da kazem da zbog njegove ofanzive nije trpela defanziva- stavise. Istina je da je LBJ bolji asistent i da tom aspektu igre pridaje vise paznje (premda jedne godine, nisam siguran da li je 87/88 ili 88/89 tako nesto, MJ je bio postavljen da igra play-a dok je Paxson bio povredjen, i tad je u 11 tekmi upisao 10 triple double-a). Nisi me bas argumentacijom ubedio da je LBJ bolji defanzivac (trenutno) ali se sa druge strane slazem da LBJ moze da cuva i 3-ku, 4-ku i 5-cu (mada je i nizi i laksi Rodman to isto mogao i pritom bio DPOY par puta al' ajde :) Osim toga LBJ career % je 49% sto je za frakciju nize od MJ ( sa sve Bullets godinama kao starkelja). No kao sto rekoh vremena ima (za poneke stvari) pa ako LBJ nadmasi MJ-ove recorde (ne samo jedan) zasto tada ne priznati da je i bolji. Vreme ce pokazati. NB Kobe je jos mladji osvojio titulu (isto tako dosao u tim sa nekoliko All-starova) pa ne znaci da je bolji od LBJ.

SainT

pre 11 godina

Eeeee ... Bobi, Michael Jordan, Pipen, Toni, Rodman... Godinama sam navijao za njih a pogotovo za najveceg od svih MJa. Mozete da prepisujete statisticke podatke do besvesti, ali tih godina u NBA je bilo bar 40tak vrhunskih vanserijskih kosarkasa, a ne kao danas, jedva da ih ima za rotaciju.

Bojan

pre 11 godina

(Daa Air, 17. april 2013 05:21)
:)
Lebron nije scorer kao sto je Majkl bio, niti ce ikada biti, moze da vija scoring titule, ali time da steti ekipi, on je kompletan igrac koji u ekipi radi sve, moze da cuva sve pozicije, i da napada sa svih pozicija, sto Majkl ipak nije mogao.
Defanzivno je LBJ bolji od Majkla, ofanzivno nije bolji u smislu da moze sam sebi toliko dobro da izradi pozicije za poentiranje, ali je visestruka pretnja za protivnicki kos, jer ima izvrstan pregled terena i nikada ne znas kada ce da sevne neka asistencija. Samo je pitanje vremena kada ce ga izglasati za DPOY, ali je njegovo mesto u prvom defanzivnom timu u NBA zacementirano sigurno jos 3-4 sezone, cime ce prestici Majkla po tom parametru.
Tako nabacivanjem pojedinacnih statistickih parametara mozes svasta iseci iz konteksta, nije Majkl nikada imao sezonu iznad 55% suta, ili efg% preko 60%.
Dakle MVP priznanja su bitno merilo i sva je prilika da ce ga Lebron stici po tome (cak i prestici, ove godine ocekujem da dobija MVP, sto znaci ostaje jos samo 1 za izjednacenje), ostaje pitanje da li ce uspeti po broju titula kao lider ekipe, a za to vec nisam siguran iako je Lebron osvojio prvu titulu kao mladji od Majkla. Mislim da ova ekipa moze vezati titule jos ove i naredne sezone cime bi kompletirao jedan 3peat, a sta ce biti kada se ekipa bude malo renovirala, ko to zna.
U svakom slucaju trenutno jeste MJ>LBJ

Whoomp there it is

pre 11 godina

Najbolji! Na stranu statistika i brojke, ali Lebron i Brajant nikada neće dostići Jordana iz prostog razloga što je on spasio Looney Toons-e od vanzemaljaca. :-)

Radovan Panic

pre 11 godina

Podatak da je u 8 sezona osvojio 6 sampionskih prstena, pri cemu je 2 sezone pravio pauzu da igra golf i zaje.ava se [3]+(2)+[3], najbolje govori koliko je bio dominantan igrac. Postovanje do neba za jednu ovakvu sportsku velicinu.

Djole

pre 11 godina

Nerealno je i nezahvalno proglasavati nekog za najboljeg svih vremena u bilo kom sportu, sta je u konretnom slucaju sa Cemberlenom,Brajantom, Dzabarom.....

bios

pre 11 godina

@ Stvarno

Tzare, čak je i Željko Obradović odustao od te šuplje priče da je NBA cirkus na steroidima a evropska košarka jedina prava. Nemoj da pametuješ bez potrebe nego jednostavno obiđi vest, a naročito komentare.

@ Zmaj

Tebe Janjić trenirao? Svaka čas' ako si njega citirao ;)

Jimmy

pre 11 godina

Kad sam bio klinac, soba mi je bila oblepljena posterima Jordana, Pipena, Rodmana i ekipe. Doduse, Jordanov je naravno bio najveci od svih. Ako mi je neko bio idol kad sam bio klinac, to je definitivno bio on.

Đorđe

pre 11 godina

U to vreme bio sam veliki fan Lejkersa i velikog Medžika Dzonsona. Ali i pored klinačke zaslepljenosti nekim igračem, nikada nisam mogao da izgovorim da je on bolji od Dzordana. Nešto kasnije u onim legendarnim finalima sa Jutom, takođe sam navijao protiv Bulsa, jer me jednostavno nervirala tolika dominacija MJ, kakvu ne verujem da je prikazao bilo koji drugi sportista. Ali navijao za njega, ili ne, apsolutno niko me ne može ubediti da on nije najbolji košarkaš svih vremena.

Boris

pre 11 godina

Sećam se dobro sezone 1995/96 i velikog finala NBA lige između Chicago Bulls-a i Seattle Supersonics-a. Kakvih je to šest utakmica bilo za pamćenje!!! Sa jedne strane legandarni MJ, Scottie Pippen, Dennis Rodman... sa druge veliki Gary "The Glove" Payton, Shawn "Reign man" Kemp, Detlef Schrempf... Moje simpatije su bile na strani Sonics-a, ali nije se moglo do trona... Veliki naklon i poštovanje najboljem svih vremena Michael Jordan-u uz neizmernu sreću što sam bio svedok njegove karijere!

Ashinis88

pre 11 godina

Idol svih: vrhunskih fudbalera, tenisera, rukometaša, odbojkaša, profesionalnih vozača/trkača, "običnog" naroda. Jednostavno, najveća ikona sporta ikada.

Zmaj

pre 11 godina

@Celtics

Zasto se uvek mora naci neko kao ti tipa "budalu nikad ne moras prozvati jer ce se uvek sama javiti"? Kakav je tvoj interese da budes to pod navodicima?

Stvarno

pre 11 godina

Vidim da mu ovde pisu hvalospeve, pa bi uz njih mogli da upisu i kako je "vrhunska" Jordanova odbrana bila uglavnom fauliranje koje se nije sudilo, kako se u napadu nije sudio njegov lakat karakteristicno u rebra i slicno. Sve u cilju odrzavanja mita(a vala i inkasiranja na istom) o "najvecem igracu" jer naravno on mora da bude iz USA. NBA sam kao mladji stalno pratio. Kad sam odrastao i video da je to jedan obican cirukus gde steriodi odrzavaju sve do jednog da bi se odigralo nemogucih 100 i vise meceva tokom cele sezona, gde se zvezda prave kao po sapunicama, vise me nije zanimalo.

Joki

pre 11 godina

(Mikael Hansen, 16. april 2013 21:55)
Nije Damir nego Darko Pahlic. Mada bih ja na njegovom mestu radije video Ante Matulovica ili Nebojsu Zorkica.

xMADx

pre 11 godina

eh a kacketi majice i ostalo cela soba mi bila u crvenim bojama haha kad se secam nba live bese 99 onaj igrac u cikagu player 99 il tako nesto on al bez licence uvek sam drao sa njim hah

Dzoni

pre 11 godina

Koliko smo mi bili zaludjeni kosarkom kad je on bio na vrhuncu pre 20tak godina..imao sam 10 VHS kaseta sa njegovim igrama i skidao sam svaki njegov pokret a najvise skok sut koji je umetnost,ja sam tad imao 15tak godina i nije imala nijedna soba mog druga da nije bila izlepljena posterima kosarkasa sto nasih sto NBA ali uvek je Jordan bio najveci poster.

djordjevic

pre 11 godina

Mi imamo svoga Boga Bodirogu, a ceo kosarkaski svet ima svog Boga i TITANA Dzordana...Najveceg ikada. Najveceg za sva vremena...Kakva je sreca i cast bila gledati ga.

Daa Air

pre 11 godina

Nekada najveci, i dalje veliki. Mislim da je LBJ njegov pravi naslednik...
(M4A1, 16. april 2013 21:57)

Slazem se- cim osvoji jos 2 MVP titule, 9 scoring titula, jos 5 MVP finala, jos 5 titula sampiona (ali da predvodi tim , ne da se seli iz grada u grad za timovima koji su pretendenti na titulu, defanzivca godine (ali igte godine da osvoji i titulu najboljeg strelca!), 2 puta da bude najbolji u takmicenju u zakucavanju, da 3 puta bude najbolji kradljivac lopti, bude imao najbolji prosek datih poena u regularnoj sezoni I play-off-u- e onda moze, nemam nista protiv. A do tada...

Kralj

pre 11 godina

Neki komentarisu da je Kobi nadmasio MJ ali mislim bas suprotno i to da je MJ bio igrac za respekt svima u svetu kosarke bez ijednog ekcesa. Ono sto bi trebalo da bude uzor svakom kosarkasu je disciplina, fer i sportska igra a to je ono sto je MJ predstavljao. Kralj je ipak KRALJ. The best of the best, THE BEST.

stefan

pre 11 godina

sad ce 3 ujutru, a ja gledam ovaj snimak, citam tekst i komentare, prisecam se poteza koje sam video na youtube-u. bio sam mali kada se povukao, pocetak osnovne skole, nisam stigao sve to da dozivim kako bih mozda sada. ali nedavno je bio snimak pete utakmice izmedju bulsa i jute na tvu. nisam siguran koja je godina bila u pitanju, '97 ili '98. juta je tad smanjila na 3:2 u seriji, mislim u cikagu, a kukoc je pogadjao neke ludacke trojke i drzao neizvesnost. znam samo da smo drugar i ja vristali i navijali kao da pratimo utakmicu uzivo, uz na kraju blagi osecaj nezadovoljstva kada smo shvatili da su bulsi zapravo izgubili...

Figo

pre 11 godina

Eeee, legendo za sva vremena, nikad vise nece da bude takvog majstora... Tuzno, majke mi. Kad se setim da sam caleta molio sa 9 godina da me nauci da varim, satro interesuje me a ja napravio kos i mrezicu od lanaca cim cale nije bio kuci. Celo naselje dolazilo iza moje kuce na basket. Svako vece preko 10 trojki i tako narednih 10 god. Sad samo ja sa klincima bacam ponekad. Ali kos stoji. A ja tad popio par dooobrih samara od caleta. Ali vredelo je. Kad se setim da sam negde citao da je legenda sutirala na kos kao klinac nocu pa jedne noci ustao i ja i krenuo da bacam. Kopiram Dzordana :)) Komsije me otkucale, dosli panduri i opet sam dobio samare od caleta. A imao kovacku ruku. Sutra nocu gledam Bulse a zvoni mi u usima od samara. Nije bilo lika koji se nije tripovao na 3, 2, 1 iiii Dzordan uz zvuk sirene cepa mrezu!!! Eee, sta su ti vremena. Najbrzi izbacaj, najbolji skok-sut, najoriginalniji, sve naj, naj... Prava legenda majke mi...

ratkp

pre 11 godina

Gledao sam noćima NBA, navijao uglavnom za Divca,i znao da do susreta sa Čikagpm svaka ekipa ima šansu ,ali je tu onda bio stop. Znalo se ko će pobediti.MJ i drugovi.

micko

pre 11 godina

Ono kada ti kazu na basketu nisi ti bre Dzordan,ostace zauvek zapisano kao sto ce i on dok se igra kosarka ostati pojam za nesto najbolje sto je kosarka ikada imala!!!

Bane

pre 11 godina

Deset najvecih svih vremena: Russell, Chamberlain, Kareem, Bird, Magic, Jordan, Shaq, Duncan, Kobe, Lebron. Ima tu jos igraca.. poput Bob Cousy-a, Oscar Robertsona, Hakeema, Karl Malone-a, Stocktona.. itd. Ali sto po meni izdvaja ovu desetoricu, pored statistike, su osvojene titule, dominacija, liderstvo, uticaj na igru. Naravno, po ovim kriterijama Jordan je najveci od svih.

noke II

pre 11 godina

Studentske godine u Skoplju: zujiš po kafićima do 3 ujutru i svi kući da gledamo velikog MJ-a. Na poluvremenu svi siđemo do drakstora na još po pivo i prepričavamo majstorije najvećeg. Obeležio lepe dane naše mladosti, jedan i jedini.

najlepsa scena filma

pre 11 godina

Ima jedan film, devojka koju glumi Medelin Stouv je slepa i svira violinu. Urade joj operaciju ociju i ona pocinje da vidi, polako joj se popravlja vid. A drugarica je vodi da gledaju kosarku, kad ono drugarica se dere pored nje Volim te Majk, a kamera se okrece iz publike i prvi momenat koji vidimo sa terena Majkl Dzordan u njegovom stilu (hang time) sutira loptu i pogadja. I ona pocinje da nazire beli dres sa crvenim brojem 23

Dva'estri

pre 11 godina

Pitali u jednom intervjuu Dejvida Šterna:
- "Da li se Džordan može smatrati Bejbom Rutom košarke?"
- "Ne! Bejb Rut je bio Majkl Džordan bejzbola!"

Zizou

pre 11 godina

Neopisivo zadovoljstvo osecam kad vidim da ima dosta onih kojima je sportska ikona idol iz detinjstva.Meni je heroj detinjstva najbolji ikad u jednom drugom sportu, ime mu je Zinedin Zidan.Na nama je da danasnje klince usmerimo da inspiraciju traze u nekim novim Zidanima i Dzordanima..sportski pozdrav :)

Svaka cast

pre 11 godina

@ Danas da se sastavi petorka Džordan, Mijajlo Grušanović, Goran Grbović, Skoti Pipen i Damir Pahlić, poharala bi ABA ligom ko od šale ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikael Hansen, 16. april 2013 21:55),

kako se samo seti Pahlica...

Serbinho

pre 11 godina

Gledao sam ga uzivo u United Center a tada je vladala ta neka super pozitivna energija u Cikagu sa Bulls-ima.
Odlaskom Dzordana, Pipena i Rodmana, osetila se velika praznina.
Deo jednog vremena.
NBA nije vise toliko interesantna kao devedesetih, koja je bila decenija renesanse za NBA.

kobe bryant

pre 11 godina

Žao mi je svih onih koji nisu imali tu čast da odrastaju uz Dzordana, da ustaju noću i dočekuju zoru uz Bullse i dive se magiji najvećeg madjioničara pod obručima. Znam, postoji youtube i danas svi mogu da pogledaju kako je to bilo u vreme MJ-a, ali to nije isto. Ne može se rečima opisati ono uzbudjenje dok gledate meč i iščekujete novi potez (naravno, dotad nevidjen) legendarne 23-ke. Takvog više nema, i uz duzno poštovanje LBJ, ili KD, teško da će takvog više ikad biti.

Corleone

pre 11 godina

Au covece! Gledam ovaj video oprastanja i placem. Pucaju me emocije samo tako. Koliko sam lepih stvari doziveo uz njega, kosarku koju sam trenirao. Cele godine ucim, dajem sve od sebe da bih na kraju godine dobio Dzordanke koje mi cale obecao ako budem odlican.Idol mog detinjstva. He s the greatest! - Kralju mogao bi isti ovaj tekst od reci do reci da sastavim na osnovu moje identicne price iz perioda skolovanja.

nezainteresovan

pre 11 godina

Kada za nekog izgovorite NAJBOLJI SVIH VREMENA, obicno ima dosta oprecnih misljenja, obicno neko nesto spori, pokusava da dokazuje drugacije, statistacari izvlace najsitnije detalje. Ali kada izgovoris Michael Jordan, odmah ti je u glavi, NAJBOLJI SVIH VREMENA! Dok je sporta i kosarke ovaj covek ce biti inspirancija, naduhnuce i nesto nedodirljivo. BRAVO MAESTROOO!!!

boza

pre 11 godina

i prenosi na BK. i Utah i Mailman i Stokton koji su bili fenomenalni i koji nisu bili prvaci samo zato sto je MJ mogao da da kos kada god pozeli.

chubby checker

pre 11 godina

Nekada najveci, i dalje veliki. Mislim da je LBJ njegov pravi naslednik...
(M4A1, 16. april 2013 21:57)

sine, sada lepo priznaj da si tek napunio 15 i da u životu nisi gledao uživo MJ-a!!!! provaljen si!

DUDULE

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Danas svako ima racunar koji su mu tata i mama kupili pa misli da je odmah pametan.Jadna Srbija kada ovakve nepismene i neobrazovane budale treba da je vode u buducnost.

svaka cast

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Da mi je znati sta je u tvojoj glavi i cime se ti bavis tj koliko godina imas? Odavno nisam procitao gluplji komentar

Milos

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Najgluplji komentar u istoriji ovog sajta.To je prvo.A drugo,nije mu bilo zabranjeno da igra kosarku 93-94,nego mu je otac ubijen 1993,MJ je sam odlucio da se povuce kako bi igrao bejzbol,jer je upravo Dzordanov otac zeleo da mu sin bude profesionalni igrac bejzbola.

Divos

pre 11 godina

У многим спортовима постоји дилема, ко је најбољи, највећи свих времена, и изузетно захвална тема за дијалог и разговор. У кошарци када бисте поставили такво питање, сматрали би вас неурачуњивим (или бисте у бољој варијанти били схваћени као велики шаљивџија).
Истина, у неким рубрикама и статистичким подацима боље бројке имају Вилт Чемберлен или Лу Алсиндор (К.А.Џабар), али само захваљујући чињеници да је велики Мајкл пре коначног збогом још 2 пута остављао кошарку. Први пута 1993. у 29.години, после трагичне смрти оца која га је потресла, вратио се 1995-е, а онда опет након 3 године, након што му је досадило да терорише противничке екипе, повлачи се 1998-е. И поновно се враћа 2001-е и одиграо је још 2 сезоне. Сви тада рекоше, није то то, није то онај прави Џордан, и сви су били разочарани. А и у тој задњој години, такав Џордан, након 3 године паузе, у 40-ој имао је итекако добре бројке (20 поена, 6,1 скокова, 3,8 асист., 1,5 украдених лопти за 37 минута), бројке за његове стандарде очајне, али статистику коју 99% врсних кошаркаша може само да сања.
Беше то јединствена спортска и животна прича, одиграо је безброј великих утакмица, мечева који се памте, мечева који су били истински доживљај љубитеља спорта, фантастичне партије је тешко попамтити, рекорде је тешко и побројати.
Једноставно најбољи и нејвећи, јединстен и непоновљив. Или довољно је само рећи, Мајкл Џордан

retko-mudar

pre 11 godina

Nisam idolopoklonik ali ovo je jedini sportista koga iskreno volim jer je heroj mog detinjstva, a ne znam mnogo o njemu kao licnosti. Majkl 23 Dzordan

roka

pre 11 godina

Jedino sto mi je zao jeste to sto nisam imao duze priliku da ga gledam nego tek u poslednjoj sezoni kad je igrao za bikove.Imam i razloge za to,ali ne bih o tome ovde.On nije igrao,on se igrao.Nije bio kao ovi danasnji,cast izuzecima,marketinski sportisti tj.najbolji zato sto nam to pojedinci i drugi da neulazim u te stvar serviraju.Nema vise danas takvih igraca,sve danasnje je laz,on je samo jedan.

imam kompleks

pre 11 godina

1991 godina. nakon 3 uzastopna poraza u PO od pistonsa lebron james je na rubu ocaja. ne pronalazi vise smisao zivotu i objavljuje da svoje talente nosi u detroit. a mj ? mj priredjuje sramotu thomasu i rusi pistonse metlom i tjera najprljaviju momcad u nba da se povuce prije isteka vremena. a onda krece dominacija ...

Delija_KV

pre 11 godina

Mislim da sam odgledao na hiljade puta snimke o njemu i mogu samo da kazem da je stvarno bio veliki igrac mozda i najbolji ikada koga je kosarka videla. Ali mozda. Kazem mozda zato sto ja ne gleda i ne cenim igraca po osvojenim titulama tj prstenima. Ko sto je za mene Ronaldinjo u fudbalu najveci tako je za ostale Mesi ako me razumete. Sto se tice kosarke po meni je bolji kobi od MJ-a... A od Kobia je cini mi se bolji ovaj mladi igrac Kevin Durant. A Lebron mi je cista snaga i medijska pompa... Nista posebno. Samo kucanje sto kod njega mozes da vidis da je ono iznad ostalih ostalo prosek. Videcemo... Ali meni se cini da je ovaj Durant mladji unapredjeni Ray Allen. Ubica igrac. Od trenutnih kosarkasa njegova igra mi se najvise svidja.

Nikola

pre 11 godina

Bilo šta reći za ovog čoveka malo je. Jedno je sigurno, bio si i uvek ćeš biti najbolji na svetu. Hvala ti što si nam pokazao čari ove igre.

Alex Leskovac

pre 11 godina

Ne znam kako je za vas deco, ali za mene je njegovo povlacenje posle titule 1998 bilo originalno povlacenje.
Secam se, cekam zadnju utakmicu u Cikagu, naravno krece uvodna himna Bulsa:Alan Parsons Project - Eye In The Sky, ja placem,svi placu oko mene jer znamo da ce Bulsi da pobede Jutu i da je ovo oprastaj Dzordana, kraj karijere.Zna to i on, vide mu se emocije na licu,njemu i Pipenu i ostalima.
Medjutim Meloun i Stokton su imali drugacije planove! ;)
I tako, dzaba smo svi plakali.Juta je pobedila i odnela seriju u Jutu.I umesto u Cikagu, Dzordan zavrsava karijeru u Juti, pobedom 4:2 i sestom titulom.

MJ23

pre 11 godina

Au covece! Gledam ovaj video oprastanja i placem. Pucaju me emocije samo tako. Koliko sam lepih stvari doziveo uz njega, kosarku koju sam trenirao. Cele godine ucim, dajem sve od sebe da bih na kraju godine dobio Dzordanke koje mi cale obecao ako budem odlican.Idol mog detinjstva. He s the greatest!

Corleone

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40) - Kako te bre nije sramota da tako nesto napises? On je u kosarci ono sto su Mesi, Ronaldo, Maradona i Pele u fudbalu ZAJEDNO. Te sezone mu je otac ubijen, pa je napustio NBA.

BaneUtd

pre 11 godina

"Na današnji dan pre 10 godina NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVIH VREMENA MAJKL DŽORDAN odigrao je poslednju NBA utakmicu u karijeri."...napisao A GUTOVIĆ...

A ranko srbin republika srpska i sestric PATOS.

Mikael Hansen

pre 11 godina

Danas da se sastavi petorka Džordan, Mijajlo Grušanović, Goran Grbović, Skoti Pipen i Damir Pahlić, poharala bi ABA ligom ko od šale ...

Uros

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?

tony

pre 11 godina

gospodar igre pod obrucima.
u njegovo vreme je taj sport ipak bio drugaciji... za protivnike je imao izistinski veste, snazne i pomalo brutalne likove. ovaj marketinski sminkeraj koji se sada forsira u nba tada nije bio primaran.
ko je gledao uzivao je...

Divos

pre 11 godina

У многим спортовима постоји дилема, ко је најбољи, највећи свих времена, и изузетно захвална тема за дијалог и разговор. У кошарци када бисте поставили такво питање, сматрали би вас неурачуњивим (или бисте у бољој варијанти били схваћени као велики шаљивџија).
Истина, у неким рубрикама и статистичким подацима боље бројке имају Вилт Чемберлен или Лу Алсиндор (К.А.Џабар), али само захваљујући чињеници да је велики Мајкл пре коначног збогом још 2 пута остављао кошарку. Први пута 1993. у 29.години, после трагичне смрти оца која га је потресла, вратио се 1995-е, а онда опет након 3 године, након што му је досадило да терорише противничке екипе, повлачи се 1998-е. И поновно се враћа 2001-е и одиграо је још 2 сезоне. Сви тада рекоше, није то то, није то онај прави Џордан, и сви су били разочарани. А и у тој задњој години, такав Џордан, након 3 године паузе, у 40-ој имао је итекако добре бројке (20 поена, 6,1 скокова, 3,8 асист., 1,5 украдених лопти за 37 минута), бројке за његове стандарде очајне, али статистику коју 99% врсних кошаркаша може само да сања.
Беше то јединствена спортска и животна прича, одиграо је безброј великих утакмица, мечева који се памте, мечева који су били истински доживљај љубитеља спорта, фантастичне партије је тешко попамтити, рекорде је тешко и побројати.
Једноставно најбољи и нејвећи, јединстен и непоновљив. Или довољно је само рећи, Мајкл Џордан

Milos

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Najgluplji komentar u istoriji ovog sajta.To je prvo.A drugo,nije mu bilo zabranjeno da igra kosarku 93-94,nego mu je otac ubijen 1993,MJ je sam odlucio da se povuce kako bi igrao bejzbol,jer je upravo Dzordanov otac zeleo da mu sin bude profesionalni igrac bejzbola.

tony

pre 11 godina

gospodar igre pod obrucima.
u njegovo vreme je taj sport ipak bio drugaciji... za protivnike je imao izistinski veste, snazne i pomalo brutalne likove. ovaj marketinski sminkeraj koji se sada forsira u nba tada nije bio primaran.
ko je gledao uzivao je...

svaka cast

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Da mi je znati sta je u tvojoj glavi i cime se ti bavis tj koliko godina imas? Odavno nisam procitao gluplji komentar

Corleone

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40) - Kako te bre nije sramota da tako nesto napises? On je u kosarci ono sto su Mesi, Ronaldo, Maradona i Pele u fudbalu ZAJEDNO. Te sezone mu je otac ubijen, pa je napustio NBA.

kobe bryant

pre 11 godina

Žao mi je svih onih koji nisu imali tu čast da odrastaju uz Dzordana, da ustaju noću i dočekuju zoru uz Bullse i dive se magiji najvećeg madjioničara pod obručima. Znam, postoji youtube i danas svi mogu da pogledaju kako je to bilo u vreme MJ-a, ali to nije isto. Ne može se rečima opisati ono uzbudjenje dok gledate meč i iščekujete novi potez (naravno, dotad nevidjen) legendarne 23-ke. Takvog više nema, i uz duzno poštovanje LBJ, ili KD, teško da će takvog više ikad biti.

chubby checker

pre 11 godina

Nekada najveci, i dalje veliki. Mislim da je LBJ njegov pravi naslednik...
(M4A1, 16. april 2013 21:57)

sine, sada lepo priznaj da si tek napunio 15 i da u životu nisi gledao uživo MJ-a!!!! provaljen si!

nezainteresovan

pre 11 godina

Kada za nekog izgovorite NAJBOLJI SVIH VREMENA, obicno ima dosta oprecnih misljenja, obicno neko nesto spori, pokusava da dokazuje drugacije, statistacari izvlace najsitnije detalje. Ali kada izgovoris Michael Jordan, odmah ti je u glavi, NAJBOLJI SVIH VREMENA! Dok je sporta i kosarke ovaj covek ce biti inspirancija, naduhnuce i nesto nedodirljivo. BRAVO MAESTROOO!!!

Alex Leskovac

pre 11 godina

Ne znam kako je za vas deco, ali za mene je njegovo povlacenje posle titule 1998 bilo originalno povlacenje.
Secam se, cekam zadnju utakmicu u Cikagu, naravno krece uvodna himna Bulsa:Alan Parsons Project - Eye In The Sky, ja placem,svi placu oko mene jer znamo da ce Bulsi da pobede Jutu i da je ovo oprastaj Dzordana, kraj karijere.Zna to i on, vide mu se emocije na licu,njemu i Pipenu i ostalima.
Medjutim Meloun i Stokton su imali drugacije planove! ;)
I tako, dzaba smo svi plakali.Juta je pobedila i odnela seriju u Jutu.I umesto u Cikagu, Dzordan zavrsava karijeru u Juti, pobedom 4:2 i sestom titulom.

DUDULE

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Danas svako ima racunar koji su mu tata i mama kupili pa misli da je odmah pametan.Jadna Srbija kada ovakve nepismene i neobrazovane budale treba da je vode u buducnost.

Serbinho

pre 11 godina

Gledao sam ga uzivo u United Center a tada je vladala ta neka super pozitivna energija u Cikagu sa Bulls-ima.
Odlaskom Dzordana, Pipena i Rodmana, osetila se velika praznina.
Deo jednog vremena.
NBA nije vise toliko interesantna kao devedesetih, koja je bila decenija renesanse za NBA.

Nikola

pre 11 godina

Bilo šta reći za ovog čoveka malo je. Jedno je sigurno, bio si i uvek ćeš biti najbolji na svetu. Hvala ti što si nam pokazao čari ove igre.

MJ23

pre 11 godina

Au covece! Gledam ovaj video oprastanja i placem. Pucaju me emocije samo tako. Koliko sam lepih stvari doziveo uz njega, kosarku koju sam trenirao. Cele godine ucim, dajem sve od sebe da bih na kraju godine dobio Dzordanke koje mi cale obecao ako budem odlican.Idol mog detinjstva. He s the greatest!

retko-mudar

pre 11 godina

Nisam idolopoklonik ali ovo je jedini sportista koga iskreno volim jer je heroj mog detinjstva, a ne znam mnogo o njemu kao licnosti. Majkl 23 Dzordan

Mikael Hansen

pre 11 godina

Danas da se sastavi petorka Džordan, Mijajlo Grušanović, Goran Grbović, Skoti Pipen i Damir Pahlić, poharala bi ABA ligom ko od šale ...

boza

pre 11 godina

i prenosi na BK. i Utah i Mailman i Stokton koji su bili fenomenalni i koji nisu bili prvaci samo zato sto je MJ mogao da da kos kada god pozeli.

Corleone

pre 11 godina

Au covece! Gledam ovaj video oprastanja i placem. Pucaju me emocije samo tako. Koliko sam lepih stvari doziveo uz njega, kosarku koju sam trenirao. Cele godine ucim, dajem sve od sebe da bih na kraju godine dobio Dzordanke koje mi cale obecao ako budem odlican.Idol mog detinjstva. He s the greatest! - Kralju mogao bi isti ovaj tekst od reci do reci da sastavim na osnovu moje identicne price iz perioda skolovanja.

imam kompleks

pre 11 godina

1991 godina. nakon 3 uzastopna poraza u PO od pistonsa lebron james je na rubu ocaja. ne pronalazi vise smisao zivotu i objavljuje da svoje talente nosi u detroit. a mj ? mj priredjuje sramotu thomasu i rusi pistonse metlom i tjera najprljaviju momcad u nba da se povuce prije isteka vremena. a onda krece dominacija ...

roka

pre 11 godina

Jedino sto mi je zao jeste to sto nisam imao duze priliku da ga gledam nego tek u poslednjoj sezoni kad je igrao za bikove.Imam i razloge za to,ali ne bih o tome ovde.On nije igrao,on se igrao.Nije bio kao ovi danasnji,cast izuzecima,marketinski sportisti tj.najbolji zato sto nam to pojedinci i drugi da neulazim u te stvar serviraju.Nema vise danas takvih igraca,sve danasnje je laz,on je samo jedan.

Svaka cast

pre 11 godina

@ Danas da se sastavi petorka Džordan, Mijajlo Grušanović, Goran Grbović, Skoti Pipen i Damir Pahlić, poharala bi ABA ligom ko od šale ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikael Hansen, 16. april 2013 21:55),

kako se samo seti Pahlica...

Ashinis88

pre 11 godina

Idol svih: vrhunskih fudbalera, tenisera, rukometaša, odbojkaša, profesionalnih vozača/trkača, "običnog" naroda. Jednostavno, najveća ikona sporta ikada.

Boris

pre 11 godina

Sećam se dobro sezone 1995/96 i velikog finala NBA lige između Chicago Bulls-a i Seattle Supersonics-a. Kakvih je to šest utakmica bilo za pamćenje!!! Sa jedne strane legandarni MJ, Scottie Pippen, Dennis Rodman... sa druge veliki Gary "The Glove" Payton, Shawn "Reign man" Kemp, Detlef Schrempf... Moje simpatije su bile na strani Sonics-a, ali nije se moglo do trona... Veliki naklon i poštovanje najboljem svih vremena Michael Jordan-u uz neizmernu sreću što sam bio svedok njegove karijere!

Figo

pre 11 godina

Eeee, legendo za sva vremena, nikad vise nece da bude takvog majstora... Tuzno, majke mi. Kad se setim da sam caleta molio sa 9 godina da me nauci da varim, satro interesuje me a ja napravio kos i mrezicu od lanaca cim cale nije bio kuci. Celo naselje dolazilo iza moje kuce na basket. Svako vece preko 10 trojki i tako narednih 10 god. Sad samo ja sa klincima bacam ponekad. Ali kos stoji. A ja tad popio par dooobrih samara od caleta. Ali vredelo je. Kad se setim da sam negde citao da je legenda sutirala na kos kao klinac nocu pa jedne noci ustao i ja i krenuo da bacam. Kopiram Dzordana :)) Komsije me otkucale, dosli panduri i opet sam dobio samare od caleta. A imao kovacku ruku. Sutra nocu gledam Bulse a zvoni mi u usima od samara. Nije bilo lika koji se nije tripovao na 3, 2, 1 iiii Dzordan uz zvuk sirene cepa mrezu!!! Eee, sta su ti vremena. Najbrzi izbacaj, najbolji skok-sut, najoriginalniji, sve naj, naj... Prava legenda majke mi...

Daa Air

pre 11 godina

Nekada najveci, i dalje veliki. Mislim da je LBJ njegov pravi naslednik...
(M4A1, 16. april 2013 21:57)

Slazem se- cim osvoji jos 2 MVP titule, 9 scoring titula, jos 5 MVP finala, jos 5 titula sampiona (ali da predvodi tim , ne da se seli iz grada u grad za timovima koji su pretendenti na titulu, defanzivca godine (ali igte godine da osvoji i titulu najboljeg strelca!), 2 puta da bude najbolji u takmicenju u zakucavanju, da 3 puta bude najbolji kradljivac lopti, bude imao najbolji prosek datih poena u regularnoj sezoni I play-off-u- e onda moze, nemam nista protiv. A do tada...

BaneUtd

pre 11 godina

"Na današnji dan pre 10 godina NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVIH VREMENA MAJKL DŽORDAN odigrao je poslednju NBA utakmicu u karijeri."...napisao A GUTOVIĆ...

A ranko srbin republika srpska i sestric PATOS.

djordjevic

pre 11 godina

Mi imamo svoga Boga Bodirogu, a ceo kosarkaski svet ima svog Boga i TITANA Dzordana...Najveceg ikada. Najveceg za sva vremena...Kakva je sreca i cast bila gledati ga.

Đorđe

pre 11 godina

U to vreme bio sam veliki fan Lejkersa i velikog Medžika Dzonsona. Ali i pored klinačke zaslepljenosti nekim igračem, nikada nisam mogao da izgovorim da je on bolji od Dzordana. Nešto kasnije u onim legendarnim finalima sa Jutom, takođe sam navijao protiv Bulsa, jer me jednostavno nervirala tolika dominacija MJ, kakvu ne verujem da je prikazao bilo koji drugi sportista. Ali navijao za njega, ili ne, apsolutno niko me ne može ubediti da on nije najbolji košarkaš svih vremena.

Dva'estri

pre 11 godina

Pitali u jednom intervjuu Dejvida Šterna:
- "Da li se Džordan može smatrati Bejbom Rutom košarke?"
- "Ne! Bejb Rut je bio Majkl Džordan bejzbola!"

Dzoni

pre 11 godina

Koliko smo mi bili zaludjeni kosarkom kad je on bio na vrhuncu pre 20tak godina..imao sam 10 VHS kaseta sa njegovim igrama i skidao sam svaki njegov pokret a najvise skok sut koji je umetnost,ja sam tad imao 15tak godina i nije imala nijedna soba mog druga da nije bila izlepljena posterima kosarkasa sto nasih sto NBA ali uvek je Jordan bio najveci poster.

micko

pre 11 godina

Ono kada ti kazu na basketu nisi ti bre Dzordan,ostace zauvek zapisano kao sto ce i on dok se igra kosarka ostati pojam za nesto najbolje sto je kosarka ikada imala!!!

Kralj

pre 11 godina

Neki komentarisu da je Kobi nadmasio MJ ali mislim bas suprotno i to da je MJ bio igrac za respekt svima u svetu kosarke bez ijednog ekcesa. Ono sto bi trebalo da bude uzor svakom kosarkasu je disciplina, fer i sportska igra a to je ono sto je MJ predstavljao. Kralj je ipak KRALJ. The best of the best, THE BEST.

Whoomp there it is

pre 11 godina

Najbolji! Na stranu statistika i brojke, ali Lebron i Brajant nikada neće dostići Jordana iz prostog razloga što je on spasio Looney Toons-e od vanzemaljaca. :-)

najlepsa scena filma

pre 11 godina

Ima jedan film, devojka koju glumi Medelin Stouv je slepa i svira violinu. Urade joj operaciju ociju i ona pocinje da vidi, polako joj se popravlja vid. A drugarica je vodi da gledaju kosarku, kad ono drugarica se dere pored nje Volim te Majk, a kamera se okrece iz publike i prvi momenat koji vidimo sa terena Majkl Dzordan u njegovom stilu (hang time) sutira loptu i pogadja. I ona pocinje da nazire beli dres sa crvenim brojem 23

noke II

pre 11 godina

Studentske godine u Skoplju: zujiš po kafićima do 3 ujutru i svi kući da gledamo velikog MJ-a. Na poluvremenu svi siđemo do drakstora na još po pivo i prepričavamo majstorije najvećeg. Obeležio lepe dane naše mladosti, jedan i jedini.

ratkp

pre 11 godina

Gledao sam noćima NBA, navijao uglavnom za Divca,i znao da do susreta sa Čikagpm svaka ekipa ima šansu ,ali je tu onda bio stop. Znalo se ko će pobediti.MJ i drugovi.

xMADx

pre 11 godina

eh a kacketi majice i ostalo cela soba mi bila u crvenim bojama haha kad se secam nba live bese 99 onaj igrac u cikagu player 99 il tako nesto on al bez licence uvek sam drao sa njim hah

Zmaj

pre 11 godina

@Celtics

Zasto se uvek mora naci neko kao ti tipa "budalu nikad ne moras prozvati jer ce se uvek sama javiti"? Kakav je tvoj interese da budes to pod navodicima?

Bane

pre 11 godina

Deset najvecih svih vremena: Russell, Chamberlain, Kareem, Bird, Magic, Jordan, Shaq, Duncan, Kobe, Lebron. Ima tu jos igraca.. poput Bob Cousy-a, Oscar Robertsona, Hakeema, Karl Malone-a, Stocktona.. itd. Ali sto po meni izdvaja ovu desetoricu, pored statistike, su osvojene titule, dominacija, liderstvo, uticaj na igru. Naravno, po ovim kriterijama Jordan je najveci od svih.

stefan

pre 11 godina

sad ce 3 ujutru, a ja gledam ovaj snimak, citam tekst i komentare, prisecam se poteza koje sam video na youtube-u. bio sam mali kada se povukao, pocetak osnovne skole, nisam stigao sve to da dozivim kako bih mozda sada. ali nedavno je bio snimak pete utakmice izmedju bulsa i jute na tvu. nisam siguran koja je godina bila u pitanju, '97 ili '98. juta je tad smanjila na 3:2 u seriji, mislim u cikagu, a kukoc je pogadjao neke ludacke trojke i drzao neizvesnost. znam samo da smo drugar i ja vristali i navijali kao da pratimo utakmicu uzivo, uz na kraju blagi osecaj nezadovoljstva kada smo shvatili da su bulsi zapravo izgubili...

Jimmy

pre 11 godina

Kad sam bio klinac, soba mi je bila oblepljena posterima Jordana, Pipena, Rodmana i ekipe. Doduse, Jordanov je naravno bio najveci od svih. Ako mi je neko bio idol kad sam bio klinac, to je definitivno bio on.

Uros

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?

Delija_KV

pre 11 godina

Mislim da sam odgledao na hiljade puta snimke o njemu i mogu samo da kazem da je stvarno bio veliki igrac mozda i najbolji ikada koga je kosarka videla. Ali mozda. Kazem mozda zato sto ja ne gleda i ne cenim igraca po osvojenim titulama tj prstenima. Ko sto je za mene Ronaldinjo u fudbalu najveci tako je za ostale Mesi ako me razumete. Sto se tice kosarke po meni je bolji kobi od MJ-a... A od Kobia je cini mi se bolji ovaj mladi igrac Kevin Durant. A Lebron mi je cista snaga i medijska pompa... Nista posebno. Samo kucanje sto kod njega mozes da vidis da je ono iznad ostalih ostalo prosek. Videcemo... Ali meni se cini da je ovaj Durant mladji unapredjeni Ray Allen. Ubica igrac. Od trenutnih kosarkasa njegova igra mi se najvise svidja.

Zizou

pre 11 godina

Neopisivo zadovoljstvo osecam kad vidim da ima dosta onih kojima je sportska ikona idol iz detinjstva.Meni je heroj detinjstva najbolji ikad u jednom drugom sportu, ime mu je Zinedin Zidan.Na nama je da danasnje klince usmerimo da inspiraciju traze u nekim novim Zidanima i Dzordanima..sportski pozdrav :)

Radovan Panic

pre 11 godina

Podatak da je u 8 sezona osvojio 6 sampionskih prstena, pri cemu je 2 sezone pravio pauzu da igra golf i zaje.ava se [3]+(2)+[3], najbolje govori koliko je bio dominantan igrac. Postovanje do neba za jednu ovakvu sportsku velicinu.

SainT

pre 11 godina

Eeeee ... Bobi, Michael Jordan, Pipen, Toni, Rodman... Godinama sam navijao za njih a pogotovo za najveceg od svih MJa. Mozete da prepisujete statisticke podatke do besvesti, ali tih godina u NBA je bilo bar 40tak vrhunskih vanserijskih kosarkasa, a ne kao danas, jedva da ih ima za rotaciju.

bios

pre 11 godina

@ Stvarno

Tzare, čak je i Željko Obradović odustao od te šuplje priče da je NBA cirkus na steroidima a evropska košarka jedina prava. Nemoj da pametuješ bez potrebe nego jednostavno obiđi vest, a naročito komentare.

@ Zmaj

Tebe Janjić trenirao? Svaka čas' ako si njega citirao ;)

Stvarno

pre 11 godina

Vidim da mu ovde pisu hvalospeve, pa bi uz njih mogli da upisu i kako je "vrhunska" Jordanova odbrana bila uglavnom fauliranje koje se nije sudilo, kako se u napadu nije sudio njegov lakat karakteristicno u rebra i slicno. Sve u cilju odrzavanja mita(a vala i inkasiranja na istom) o "najvecem igracu" jer naravno on mora da bude iz USA. NBA sam kao mladji stalno pratio. Kad sam odrastao i video da je to jedan obican cirukus gde steriodi odrzavaju sve do jednog da bi se odigralo nemogucih 100 i vise meceva tokom cele sezona, gde se zvezda prave kao po sapunicama, vise me nije zanimalo.

Djole

pre 11 godina

Nerealno je i nezahvalno proglasavati nekog za najboljeg svih vremena u bilo kom sportu, sta je u konretnom slucaju sa Cemberlenom,Brajantom, Dzabarom.....

Bojan

pre 11 godina

(Daa Air, 17. april 2013 05:21)
:)
Lebron nije scorer kao sto je Majkl bio, niti ce ikada biti, moze da vija scoring titule, ali time da steti ekipi, on je kompletan igrac koji u ekipi radi sve, moze da cuva sve pozicije, i da napada sa svih pozicija, sto Majkl ipak nije mogao.
Defanzivno je LBJ bolji od Majkla, ofanzivno nije bolji u smislu da moze sam sebi toliko dobro da izradi pozicije za poentiranje, ali je visestruka pretnja za protivnicki kos, jer ima izvrstan pregled terena i nikada ne znas kada ce da sevne neka asistencija. Samo je pitanje vremena kada ce ga izglasati za DPOY, ali je njegovo mesto u prvom defanzivnom timu u NBA zacementirano sigurno jos 3-4 sezone, cime ce prestici Majkla po tom parametru.
Tako nabacivanjem pojedinacnih statistickih parametara mozes svasta iseci iz konteksta, nije Majkl nikada imao sezonu iznad 55% suta, ili efg% preko 60%.
Dakle MVP priznanja su bitno merilo i sva je prilika da ce ga Lebron stici po tome (cak i prestici, ove godine ocekujem da dobija MVP, sto znaci ostaje jos samo 1 za izjednacenje), ostaje pitanje da li ce uspeti po broju titula kao lider ekipe, a za to vec nisam siguran iako je Lebron osvojio prvu titulu kao mladji od Majkla. Mislim da ova ekipa moze vezati titule jos ove i naredne sezone cime bi kompletirao jedan 3peat, a sta ce biti kada se ekipa bude malo renovirala, ko to zna.
U svakom slucaju trenutno jeste MJ>LBJ

Joki

pre 11 godina

(Mikael Hansen, 16. april 2013 21:55)
Nije Damir nego Darko Pahlic. Mada bih ja na njegovom mestu radije video Ante Matulovica ili Nebojsu Zorkica.

Daa Air

pre 11 godina

(Bojan, 17. april 2013 12:58)

MJJ dok je "vijao" scoring titule je u isto vreme predvodio svoj tim do titula. Takodje je "vijajuci" tako te scoring titule u slobodno vreme uspevao je da bude i DPOY, kao i 3 puta najkradljivac lopti. Hocu da kazem da zbog njegove ofanzive nije trpela defanziva- stavise. Istina je da je LBJ bolji asistent i da tom aspektu igre pridaje vise paznje (premda jedne godine, nisam siguran da li je 87/88 ili 88/89 tako nesto, MJ je bio postavljen da igra play-a dok je Paxson bio povredjen, i tad je u 11 tekmi upisao 10 triple double-a). Nisi me bas argumentacijom ubedio da je LBJ bolji defanzivac (trenutno) ali se sa druge strane slazem da LBJ moze da cuva i 3-ku, 4-ku i 5-cu (mada je i nizi i laksi Rodman to isto mogao i pritom bio DPOY par puta al' ajde :) Osim toga LBJ career % je 49% sto je za frakciju nize od MJ ( sa sve Bullets godinama kao starkelja). No kao sto rekoh vremena ima (za poneke stvari) pa ako LBJ nadmasi MJ-ove recorde (ne samo jedan) zasto tada ne priznati da je i bolji. Vreme ce pokazati. NB Kobe je jos mladji osvojio titulu (isto tako dosao u tim sa nekoliko All-starova) pa ne znaci da je bolji od LBJ.

Bojan

pre 11 godina

(Daa Air, 18. april 2013 06:55)
pre osvajanja prve titule su Majklu govorili da bi trebao da se odrekne scoring titula da bi odveo tim do sampionata. U Filovoj knjizi pise da je to trazio od njega, ali da Majkl nije hteo da pristane, tako da je tim bio organizovan oko njega sa ciljem da Majkl trosi 21-2 lopte po mecu. Naravno, to je bilo nesto kako se Majkl osecao najkorisnije i najproduktivnije, ispostavilo se kao ispravna odluka. A imao je odlican osecaj za kradju lopti, bio je odlican defanzivac, dovoljno je videti kako je zaustavio Drekslera u finalu i svima ce biti jasno koliko je bio dobar na toj strani terena, ali ipak ne mislim da ga je nemoguce prevazici :)
Lebron kao sto rekoh, radi sve u ekipi, ali na nivou lige nije naravno najbolji ni u jednom segmentu, iako kao celokupan igrac to jeste.
Sto se tice Lebronovih procenata, mislim da ih nije fer porediti samo direktno. Lebron sutira trojke 2.5 puta cesce, tako da je za ocekivati nizi celokupan procenat. Za njih dvojicu je vise fer porediti true shooting % koji uzima u obzir i trojke i slobodnjake (gde je MJ bolji), i videti da su tu negde, na 57%. A to sto Majklu ulaze procenti sa WAS, pa ulaze i Lebronu kada je bio klinja sa 19 godina. Nekako bi na kraju karijere kada se podvuce crta bilo fer izabrati 10 najboljih sezona i uporediti. Naravno, ukoliko Lebron bude imao dovljno titula da se poredi, moze do kraja karijere da ima nemoguce cifre, belezi tripl-dabl, ali bez titula je daleko od Majkla, kao i Kobija.

Uros

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?

Delija_KV

pre 11 godina

Mislim da sam odgledao na hiljade puta snimke o njemu i mogu samo da kazem da je stvarno bio veliki igrac mozda i najbolji ikada koga je kosarka videla. Ali mozda. Kazem mozda zato sto ja ne gleda i ne cenim igraca po osvojenim titulama tj prstenima. Ko sto je za mene Ronaldinjo u fudbalu najveci tako je za ostale Mesi ako me razumete. Sto se tice kosarke po meni je bolji kobi od MJ-a... A od Kobia je cini mi se bolji ovaj mladi igrac Kevin Durant. A Lebron mi je cista snaga i medijska pompa... Nista posebno. Samo kucanje sto kod njega mozes da vidis da je ono iznad ostalih ostalo prosek. Videcemo... Ali meni se cini da je ovaj Durant mladji unapredjeni Ray Allen. Ubica igrac. Od trenutnih kosarkasa njegova igra mi se najvise svidja.

Stvarno

pre 11 godina

Vidim da mu ovde pisu hvalospeve, pa bi uz njih mogli da upisu i kako je "vrhunska" Jordanova odbrana bila uglavnom fauliranje koje se nije sudilo, kako se u napadu nije sudio njegov lakat karakteristicno u rebra i slicno. Sve u cilju odrzavanja mita(a vala i inkasiranja na istom) o "najvecem igracu" jer naravno on mora da bude iz USA. NBA sam kao mladji stalno pratio. Kad sam odrastao i video da je to jedan obican cirukus gde steriodi odrzavaju sve do jednog da bi se odigralo nemogucih 100 i vise meceva tokom cele sezona, gde se zvezda prave kao po sapunicama, vise me nije zanimalo.

Djole

pre 11 godina

Nerealno je i nezahvalno proglasavati nekog za najboljeg svih vremena u bilo kom sportu, sta je u konretnom slucaju sa Cemberlenom,Brajantom, Dzabarom.....

Mikael Hansen

pre 11 godina

Danas da se sastavi petorka Džordan, Mijajlo Grušanović, Goran Grbović, Skoti Pipen i Damir Pahlić, poharala bi ABA ligom ko od šale ...

imam kompleks

pre 11 godina

1991 godina. nakon 3 uzastopna poraza u PO od pistonsa lebron james je na rubu ocaja. ne pronalazi vise smisao zivotu i objavljuje da svoje talente nosi u detroit. a mj ? mj priredjuje sramotu thomasu i rusi pistonse metlom i tjera najprljaviju momcad u nba da se povuce prije isteka vremena. a onda krece dominacija ...

Bojan

pre 11 godina

(Daa Air, 17. april 2013 05:21)
:)
Lebron nije scorer kao sto je Majkl bio, niti ce ikada biti, moze da vija scoring titule, ali time da steti ekipi, on je kompletan igrac koji u ekipi radi sve, moze da cuva sve pozicije, i da napada sa svih pozicija, sto Majkl ipak nije mogao.
Defanzivno je LBJ bolji od Majkla, ofanzivno nije bolji u smislu da moze sam sebi toliko dobro da izradi pozicije za poentiranje, ali je visestruka pretnja za protivnicki kos, jer ima izvrstan pregled terena i nikada ne znas kada ce da sevne neka asistencija. Samo je pitanje vremena kada ce ga izglasati za DPOY, ali je njegovo mesto u prvom defanzivnom timu u NBA zacementirano sigurno jos 3-4 sezone, cime ce prestici Majkla po tom parametru.
Tako nabacivanjem pojedinacnih statistickih parametara mozes svasta iseci iz konteksta, nije Majkl nikada imao sezonu iznad 55% suta, ili efg% preko 60%.
Dakle MVP priznanja su bitno merilo i sva je prilika da ce ga Lebron stici po tome (cak i prestici, ove godine ocekujem da dobija MVP, sto znaci ostaje jos samo 1 za izjednacenje), ostaje pitanje da li ce uspeti po broju titula kao lider ekipe, a za to vec nisam siguran iako je Lebron osvojio prvu titulu kao mladji od Majkla. Mislim da ova ekipa moze vezati titule jos ove i naredne sezone cime bi kompletirao jedan 3peat, a sta ce biti kada se ekipa bude malo renovirala, ko to zna.
U svakom slucaju trenutno jeste MJ>LBJ

svaka cast

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Da mi je znati sta je u tvojoj glavi i cime se ti bavis tj koliko godina imas? Odavno nisam procitao gluplji komentar

tony

pre 11 godina

gospodar igre pod obrucima.
u njegovo vreme je taj sport ipak bio drugaciji... za protivnike je imao izistinski veste, snazne i pomalo brutalne likove. ovaj marketinski sminkeraj koji se sada forsira u nba tada nije bio primaran.
ko je gledao uzivao je...

Divos

pre 11 godina

У многим спортовима постоји дилема, ко је најбољи, највећи свих времена, и изузетно захвална тема за дијалог и разговор. У кошарци када бисте поставили такво питање, сматрали би вас неурачуњивим (или бисте у бољој варијанти били схваћени као велики шаљивџија).
Истина, у неким рубрикама и статистичким подацима боље бројке имају Вилт Чемберлен или Лу Алсиндор (К.А.Џабар), али само захваљујући чињеници да је велики Мајкл пре коначног збогом још 2 пута остављао кошарку. Први пута 1993. у 29.години, после трагичне смрти оца која га је потресла, вратио се 1995-е, а онда опет након 3 године, након што му је досадило да терорише противничке екипе, повлачи се 1998-е. И поновно се враћа 2001-е и одиграо је још 2 сезоне. Сви тада рекоше, није то то, није то онај прави Џордан, и сви су били разочарани. А и у тој задњој години, такав Џордан, након 3 године паузе, у 40-ој имао је итекако добре бројке (20 поена, 6,1 скокова, 3,8 асист., 1,5 украдених лопти за 37 минута), бројке за његове стандарде очајне, али статистику коју 99% врсних кошаркаша може само да сања.
Беше то јединствена спортска и животна прича, одиграо је безброј великих утакмица, мечева који се памте, мечева који су били истински доживљај љубитеља спорта, фантастичне партије је тешко попамтити, рекорде је тешко и побројати.
Једноставно најбољи и нејвећи, јединстен и непоновљив. Или довољно је само рећи, Мајкл Џордан

DUDULE

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Danas svako ima racunar koji su mu tata i mama kupili pa misli da je odmah pametan.Jadna Srbija kada ovakve nepismene i neobrazovane budale treba da je vode u buducnost.

BaneUtd

pre 11 godina

"Na današnji dan pre 10 godina NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVIH VREMENA MAJKL DŽORDAN odigrao je poslednju NBA utakmicu u karijeri."...napisao A GUTOVIĆ...

A ranko srbin republika srpska i sestric PATOS.

Corleone

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40) - Kako te bre nije sramota da tako nesto napises? On je u kosarci ono sto su Mesi, Ronaldo, Maradona i Pele u fudbalu ZAJEDNO. Te sezone mu je otac ubijen, pa je napustio NBA.

Joki

pre 11 godina

(Mikael Hansen, 16. april 2013 21:55)
Nije Damir nego Darko Pahlic. Mada bih ja na njegovom mestu radije video Ante Matulovica ili Nebojsu Zorkica.

chubby checker

pre 11 godina

Nekada najveci, i dalje veliki. Mislim da je LBJ njegov pravi naslednik...
(M4A1, 16. april 2013 21:57)

sine, sada lepo priznaj da si tek napunio 15 i da u životu nisi gledao uživo MJ-a!!!! provaljen si!

Svaka cast

pre 11 godina

@ Danas da se sastavi petorka Džordan, Mijajlo Grušanović, Goran Grbović, Skoti Pipen i Damir Pahlić, poharala bi ABA ligom ko od šale ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikael Hansen, 16. april 2013 21:55),

kako se samo seti Pahlica...

Bane

pre 11 godina

Deset najvecih svih vremena: Russell, Chamberlain, Kareem, Bird, Magic, Jordan, Shaq, Duncan, Kobe, Lebron. Ima tu jos igraca.. poput Bob Cousy-a, Oscar Robertsona, Hakeema, Karl Malone-a, Stocktona.. itd. Ali sto po meni izdvaja ovu desetoricu, pored statistike, su osvojene titule, dominacija, liderstvo, uticaj na igru. Naravno, po ovim kriterijama Jordan je najveci od svih.

Ashinis88

pre 11 godina

Idol svih: vrhunskih fudbalera, tenisera, rukometaša, odbojkaša, profesionalnih vozača/trkača, "običnog" naroda. Jednostavno, najveća ikona sporta ikada.

Milos

pre 11 godina

Najveci prevarant u sportu od Spanske paraolimpijske kosarkaske reprezentacije. Hoce li neko da objaviti zasto je Dzordanu bilo zabranjeno da igra kosarku u NBA ligi sezone 93-94?
(Uros, 16. april 2013 21:40)

Najgluplji komentar u istoriji ovog sajta.To je prvo.A drugo,nije mu bilo zabranjeno da igra kosarku 93-94,nego mu je otac ubijen 1993,MJ je sam odlucio da se povuce kako bi igrao bejzbol,jer je upravo Dzordanov otac zeleo da mu sin bude profesionalni igrac bejzbola.

Nikola

pre 11 godina

Bilo šta reći za ovog čoveka malo je. Jedno je sigurno, bio si i uvek ćeš biti najbolji na svetu. Hvala ti što si nam pokazao čari ove igre.

Corleone

pre 11 godina

Au covece! Gledam ovaj video oprastanja i placem. Pucaju me emocije samo tako. Koliko sam lepih stvari doziveo uz njega, kosarku koju sam trenirao. Cele godine ucim, dajem sve od sebe da bih na kraju godine dobio Dzordanke koje mi cale obecao ako budem odlican.Idol mog detinjstva. He s the greatest! - Kralju mogao bi isti ovaj tekst od reci do reci da sastavim na osnovu moje identicne price iz perioda skolovanja.

Daa Air

pre 11 godina

Nekada najveci, i dalje veliki. Mislim da je LBJ njegov pravi naslednik...
(M4A1, 16. april 2013 21:57)

Slazem se- cim osvoji jos 2 MVP titule, 9 scoring titula, jos 5 MVP finala, jos 5 titula sampiona (ali da predvodi tim , ne da se seli iz grada u grad za timovima koji su pretendenti na titulu, defanzivca godine (ali igte godine da osvoji i titulu najboljeg strelca!), 2 puta da bude najbolji u takmicenju u zakucavanju, da 3 puta bude najbolji kradljivac lopti, bude imao najbolji prosek datih poena u regularnoj sezoni I play-off-u- e onda moze, nemam nista protiv. A do tada...

Đorđe

pre 11 godina

U to vreme bio sam veliki fan Lejkersa i velikog Medžika Dzonsona. Ali i pored klinačke zaslepljenosti nekim igračem, nikada nisam mogao da izgovorim da je on bolji od Dzordana. Nešto kasnije u onim legendarnim finalima sa Jutom, takođe sam navijao protiv Bulsa, jer me jednostavno nervirala tolika dominacija MJ, kakvu ne verujem da je prikazao bilo koji drugi sportista. Ali navijao za njega, ili ne, apsolutno niko me ne može ubediti da on nije najbolji košarkaš svih vremena.

Radovan Panic

pre 11 godina

Podatak da je u 8 sezona osvojio 6 sampionskih prstena, pri cemu je 2 sezone pravio pauzu da igra golf i zaje.ava se [3]+(2)+[3], najbolje govori koliko je bio dominantan igrac. Postovanje do neba za jednu ovakvu sportsku velicinu.

Alex Leskovac

pre 11 godina

Ne znam kako je za vas deco, ali za mene je njegovo povlacenje posle titule 1998 bilo originalno povlacenje.
Secam se, cekam zadnju utakmicu u Cikagu, naravno krece uvodna himna Bulsa:Alan Parsons Project - Eye In The Sky, ja placem,svi placu oko mene jer znamo da ce Bulsi da pobede Jutu i da je ovo oprastaj Dzordana, kraj karijere.Zna to i on, vide mu se emocije na licu,njemu i Pipenu i ostalima.
Medjutim Meloun i Stokton su imali drugacije planove! ;)
I tako, dzaba smo svi plakali.Juta je pobedila i odnela seriju u Jutu.I umesto u Cikagu, Dzordan zavrsava karijeru u Juti, pobedom 4:2 i sestom titulom.

MJ23

pre 11 godina

Au covece! Gledam ovaj video oprastanja i placem. Pucaju me emocije samo tako. Koliko sam lepih stvari doziveo uz njega, kosarku koju sam trenirao. Cele godine ucim, dajem sve od sebe da bih na kraju godine dobio Dzordanke koje mi cale obecao ako budem odlican.Idol mog detinjstva. He s the greatest!

roka

pre 11 godina

Jedino sto mi je zao jeste to sto nisam imao duze priliku da ga gledam nego tek u poslednjoj sezoni kad je igrao za bikove.Imam i razloge za to,ali ne bih o tome ovde.On nije igrao,on se igrao.Nije bio kao ovi danasnji,cast izuzecima,marketinski sportisti tj.najbolji zato sto nam to pojedinci i drugi da neulazim u te stvar serviraju.Nema vise danas takvih igraca,sve danasnje je laz,on je samo jedan.

Serbinho

pre 11 godina

Gledao sam ga uzivo u United Center a tada je vladala ta neka super pozitivna energija u Cikagu sa Bulls-ima.
Odlaskom Dzordana, Pipena i Rodmana, osetila se velika praznina.
Deo jednog vremena.
NBA nije vise toliko interesantna kao devedesetih, koja je bila decenija renesanse za NBA.

Figo

pre 11 godina

Eeee, legendo za sva vremena, nikad vise nece da bude takvog majstora... Tuzno, majke mi. Kad se setim da sam caleta molio sa 9 godina da me nauci da varim, satro interesuje me a ja napravio kos i mrezicu od lanaca cim cale nije bio kuci. Celo naselje dolazilo iza moje kuce na basket. Svako vece preko 10 trojki i tako narednih 10 god. Sad samo ja sa klincima bacam ponekad. Ali kos stoji. A ja tad popio par dooobrih samara od caleta. Ali vredelo je. Kad se setim da sam negde citao da je legenda sutirala na kos kao klinac nocu pa jedne noci ustao i ja i krenuo da bacam. Kopiram Dzordana :)) Komsije me otkucale, dosli panduri i opet sam dobio samare od caleta. A imao kovacku ruku. Sutra nocu gledam Bulse a zvoni mi u usima od samara. Nije bilo lika koji se nije tripovao na 3, 2, 1 iiii Dzordan uz zvuk sirene cepa mrezu!!! Eee, sta su ti vremena. Najbrzi izbacaj, najbolji skok-sut, najoriginalniji, sve naj, naj... Prava legenda majke mi...

Boris

pre 11 godina

Sećam se dobro sezone 1995/96 i velikog finala NBA lige između Chicago Bulls-a i Seattle Supersonics-a. Kakvih je to šest utakmica bilo za pamćenje!!! Sa jedne strane legandarni MJ, Scottie Pippen, Dennis Rodman... sa druge veliki Gary "The Glove" Payton, Shawn "Reign man" Kemp, Detlef Schrempf... Moje simpatije su bile na strani Sonics-a, ali nije se moglo do trona... Veliki naklon i poštovanje najboljem svih vremena Michael Jordan-u uz neizmernu sreću što sam bio svedok njegove karijere!

retko-mudar

pre 11 godina

Nisam idolopoklonik ali ovo je jedini sportista koga iskreno volim jer je heroj mog detinjstva, a ne znam mnogo o njemu kao licnosti. Majkl 23 Dzordan

nezainteresovan

pre 11 godina

Kada za nekog izgovorite NAJBOLJI SVIH VREMENA, obicno ima dosta oprecnih misljenja, obicno neko nesto spori, pokusava da dokazuje drugacije, statistacari izvlace najsitnije detalje. Ali kada izgovoris Michael Jordan, odmah ti je u glavi, NAJBOLJI SVIH VREMENA! Dok je sporta i kosarke ovaj covek ce biti inspirancija, naduhnuce i nesto nedodirljivo. BRAVO MAESTROOO!!!

boza

pre 11 godina

i prenosi na BK. i Utah i Mailman i Stokton koji su bili fenomenalni i koji nisu bili prvaci samo zato sto je MJ mogao da da kos kada god pozeli.

Zizou

pre 11 godina

Neopisivo zadovoljstvo osecam kad vidim da ima dosta onih kojima je sportska ikona idol iz detinjstva.Meni je heroj detinjstva najbolji ikad u jednom drugom sportu, ime mu je Zinedin Zidan.Na nama je da danasnje klince usmerimo da inspiraciju traze u nekim novim Zidanima i Dzordanima..sportski pozdrav :)

stefan

pre 11 godina

sad ce 3 ujutru, a ja gledam ovaj snimak, citam tekst i komentare, prisecam se poteza koje sam video na youtube-u. bio sam mali kada se povukao, pocetak osnovne skole, nisam stigao sve to da dozivim kako bih mozda sada. ali nedavno je bio snimak pete utakmice izmedju bulsa i jute na tvu. nisam siguran koja je godina bila u pitanju, '97 ili '98. juta je tad smanjila na 3:2 u seriji, mislim u cikagu, a kukoc je pogadjao neke ludacke trojke i drzao neizvesnost. znam samo da smo drugar i ja vristali i navijali kao da pratimo utakmicu uzivo, uz na kraju blagi osecaj nezadovoljstva kada smo shvatili da su bulsi zapravo izgubili...

Dzoni

pre 11 godina

Koliko smo mi bili zaludjeni kosarkom kad je on bio na vrhuncu pre 20tak godina..imao sam 10 VHS kaseta sa njegovim igrama i skidao sam svaki njegov pokret a najvise skok sut koji je umetnost,ja sam tad imao 15tak godina i nije imala nijedna soba mog druga da nije bila izlepljena posterima kosarkasa sto nasih sto NBA ali uvek je Jordan bio najveci poster.

Jimmy

pre 11 godina

Kad sam bio klinac, soba mi je bila oblepljena posterima Jordana, Pipena, Rodmana i ekipe. Doduse, Jordanov je naravno bio najveci od svih. Ako mi je neko bio idol kad sam bio klinac, to je definitivno bio on.

bios

pre 11 godina

@ Stvarno

Tzare, čak je i Željko Obradović odustao od te šuplje priče da je NBA cirkus na steroidima a evropska košarka jedina prava. Nemoj da pametuješ bez potrebe nego jednostavno obiđi vest, a naročito komentare.

@ Zmaj

Tebe Janjić trenirao? Svaka čas' ako si njega citirao ;)

Whoomp there it is

pre 11 godina

Najbolji! Na stranu statistika i brojke, ali Lebron i Brajant nikada neće dostići Jordana iz prostog razloga što je on spasio Looney Toons-e od vanzemaljaca. :-)

SainT

pre 11 godina

Eeeee ... Bobi, Michael Jordan, Pipen, Toni, Rodman... Godinama sam navijao za njih a pogotovo za najveceg od svih MJa. Mozete da prepisujete statisticke podatke do besvesti, ali tih godina u NBA je bilo bar 40tak vrhunskih vanserijskih kosarkasa, a ne kao danas, jedva da ih ima za rotaciju.

kobe bryant

pre 11 godina

Žao mi je svih onih koji nisu imali tu čast da odrastaju uz Dzordana, da ustaju noću i dočekuju zoru uz Bullse i dive se magiji najvećeg madjioničara pod obručima. Znam, postoji youtube i danas svi mogu da pogledaju kako je to bilo u vreme MJ-a, ali to nije isto. Ne može se rečima opisati ono uzbudjenje dok gledate meč i iščekujete novi potez (naravno, dotad nevidjen) legendarne 23-ke. Takvog više nema, i uz duzno poštovanje LBJ, ili KD, teško da će takvog više ikad biti.

Dva'estri

pre 11 godina

Pitali u jednom intervjuu Dejvida Šterna:
- "Da li se Džordan može smatrati Bejbom Rutom košarke?"
- "Ne! Bejb Rut je bio Majkl Džordan bejzbola!"

noke II

pre 11 godina

Studentske godine u Skoplju: zujiš po kafićima do 3 ujutru i svi kući da gledamo velikog MJ-a. Na poluvremenu svi siđemo do drakstora na još po pivo i prepričavamo majstorije najvećeg. Obeležio lepe dane naše mladosti, jedan i jedini.

najlepsa scena filma

pre 11 godina

Ima jedan film, devojka koju glumi Medelin Stouv je slepa i svira violinu. Urade joj operaciju ociju i ona pocinje da vidi, polako joj se popravlja vid. A drugarica je vodi da gledaju kosarku, kad ono drugarica se dere pored nje Volim te Majk, a kamera se okrece iz publike i prvi momenat koji vidimo sa terena Majkl Dzordan u njegovom stilu (hang time) sutira loptu i pogadja. I ona pocinje da nazire beli dres sa crvenim brojem 23

micko

pre 11 godina

Ono kada ti kazu na basketu nisi ti bre Dzordan,ostace zauvek zapisano kao sto ce i on dok se igra kosarka ostati pojam za nesto najbolje sto je kosarka ikada imala!!!

ratkp

pre 11 godina

Gledao sam noćima NBA, navijao uglavnom za Divca,i znao da do susreta sa Čikagpm svaka ekipa ima šansu ,ali je tu onda bio stop. Znalo se ko će pobediti.MJ i drugovi.

Kralj

pre 11 godina

Neki komentarisu da je Kobi nadmasio MJ ali mislim bas suprotno i to da je MJ bio igrac za respekt svima u svetu kosarke bez ijednog ekcesa. Ono sto bi trebalo da bude uzor svakom kosarkasu je disciplina, fer i sportska igra a to je ono sto je MJ predstavljao. Kralj je ipak KRALJ. The best of the best, THE BEST.

djordjevic

pre 11 godina

Mi imamo svoga Boga Bodirogu, a ceo kosarkaski svet ima svog Boga i TITANA Dzordana...Najveceg ikada. Najveceg za sva vremena...Kakva je sreca i cast bila gledati ga.

xMADx

pre 11 godina

eh a kacketi majice i ostalo cela soba mi bila u crvenim bojama haha kad se secam nba live bese 99 onaj igrac u cikagu player 99 il tako nesto on al bez licence uvek sam drao sa njim hah

Zmaj

pre 11 godina

@Celtics

Zasto se uvek mora naci neko kao ti tipa "budalu nikad ne moras prozvati jer ce se uvek sama javiti"? Kakav je tvoj interese da budes to pod navodicima?

Daa Air

pre 11 godina

(Bojan, 17. april 2013 12:58)

MJJ dok je "vijao" scoring titule je u isto vreme predvodio svoj tim do titula. Takodje je "vijajuci" tako te scoring titule u slobodno vreme uspevao je da bude i DPOY, kao i 3 puta najkradljivac lopti. Hocu da kazem da zbog njegove ofanzive nije trpela defanziva- stavise. Istina je da je LBJ bolji asistent i da tom aspektu igre pridaje vise paznje (premda jedne godine, nisam siguran da li je 87/88 ili 88/89 tako nesto, MJ je bio postavljen da igra play-a dok je Paxson bio povredjen, i tad je u 11 tekmi upisao 10 triple double-a). Nisi me bas argumentacijom ubedio da je LBJ bolji defanzivac (trenutno) ali se sa druge strane slazem da LBJ moze da cuva i 3-ku, 4-ku i 5-cu (mada je i nizi i laksi Rodman to isto mogao i pritom bio DPOY par puta al' ajde :) Osim toga LBJ career % je 49% sto je za frakciju nize od MJ ( sa sve Bullets godinama kao starkelja). No kao sto rekoh vremena ima (za poneke stvari) pa ako LBJ nadmasi MJ-ove recorde (ne samo jedan) zasto tada ne priznati da je i bolji. Vreme ce pokazati. NB Kobe je jos mladji osvojio titulu (isto tako dosao u tim sa nekoliko All-starova) pa ne znaci da je bolji od LBJ.

Bojan

pre 11 godina

(Daa Air, 18. april 2013 06:55)
pre osvajanja prve titule su Majklu govorili da bi trebao da se odrekne scoring titula da bi odveo tim do sampionata. U Filovoj knjizi pise da je to trazio od njega, ali da Majkl nije hteo da pristane, tako da je tim bio organizovan oko njega sa ciljem da Majkl trosi 21-2 lopte po mecu. Naravno, to je bilo nesto kako se Majkl osecao najkorisnije i najproduktivnije, ispostavilo se kao ispravna odluka. A imao je odlican osecaj za kradju lopti, bio je odlican defanzivac, dovoljno je videti kako je zaustavio Drekslera u finalu i svima ce biti jasno koliko je bio dobar na toj strani terena, ali ipak ne mislim da ga je nemoguce prevazici :)
Lebron kao sto rekoh, radi sve u ekipi, ali na nivou lige nije naravno najbolji ni u jednom segmentu, iako kao celokupan igrac to jeste.
Sto se tice Lebronovih procenata, mislim da ih nije fer porediti samo direktno. Lebron sutira trojke 2.5 puta cesce, tako da je za ocekivati nizi celokupan procenat. Za njih dvojicu je vise fer porediti true shooting % koji uzima u obzir i trojke i slobodnjake (gde je MJ bolji), i videti da su tu negde, na 57%. A to sto Majklu ulaze procenti sa WAS, pa ulaze i Lebronu kada je bio klinja sa 19 godina. Nekako bi na kraju karijere kada se podvuce crta bilo fer izabrati 10 najboljih sezona i uporediti. Naravno, ukoliko Lebron bude imao dovljno titula da se poredi, moze do kraja karijere da ima nemoguce cifre, belezi tripl-dabl, ali bez titula je daleko od Majkla, kao i Kobija.