Košarka 33

Ponedeljak, 06.09.2010.

00:35

FIBA: 24 reprezentacije na EP 2011.

Na Evropskom prvenstvu u košarci 2011. godine, učestvovaće ukupno 24 reprezentacije, umesto dosadašnjih 16, odlučio je Izvršni odbor FIBA Evropa.

FIBA: 24 reprezentacije na EP 2011. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

crnogorac-bijela

pre 13 godina

sramota,mi smo te italijana izbacili i sad oni da se plasiraju stvarno katatrofa ! da su oni bili prvi u grupu do ovoga sirenja ne bi ni doslo !

Ivan

pre 13 godina

Ovo je ponižavanje svih reprezentacija koje se bore i prolivaju znoj i krv kako bi se izborili da igraju sa najboljima. Jer ako pobediš najbolje e onda si, stvarno šampion.
Igrati sa buranijom kakav motiv i zašto?
Kad bi naš savez rekao da Srbija neće da učestvuje na BURANIJA prvenstvu, imali bi moju punu podršku. Pa makar nas na takvim prvenstvima nebilo 100 god. Ovde će uvek biti klinaca koji će pikati basket, a dok to u BURANIJA košarkaškim zemljama mogu samo to da sanjaju. Džaba im ako kupe i daju pasoš i Šakil O'Nilu, LeBron James, Kobe Bryant ...
Meni takvo prvenstvo nije zanimljivo.

rasmussenn

pre 13 godina

odlicna stvar, posto ce i "manje zemlje" imati sansu da se basket razvija malo!!! ne znam koji vam djavo to smeta?! i onda nece samo 7-8 reprezentacija za 5-10 godina kolo da vode nego 15-ak! ja sam siguran da u portugalu, ceskoj, engleskoj postoje talenti! uostalom da platini nije uveo novi sistem u fudbalu, partizan ni za 100 godina ne bi usao u ls-a! tako treba i manjim zemljama sto se tice kosarke dati priliku! neki zaboravljaju da sport nije vise samo sport, nego i biznis, i ako mozes biznis da prosiris zasto da ne!?

WTF?

pre 13 godina

E pa ovo je stvarno tuzno!
Pogledajte samo kako su se Crnogorci radovali osvajanjem prvog mjesta!
http://www.youtube.com/watch?v=ep0KCyGXc_Q&feature=related
A sada ispada da od nekih 15 ekipa, samo jedna nece ucestvovati! I sve to zbog Italije! Sto se CG tice, osvajanjem prvog mjesta bice bar u trecem sesiru. Ali ovo je vise nego smijesno. 'Ladno mozemo namestati utakmice da bi dobili lakseg protivnika u drugoj fazi. Pa ovo je zesce nego SP samo sto ima vise nizerazrednih ekipa a manje kvalitetnih timova. Tuga...

Srdjan

pre 13 godina

24?! A koliko država u Evropi ima? 150? Što ih onda ne pozovete sve? Čemu kvalifikacije? Uostalom, ovi naši igrači ionako nemaju dovoljno utakmica u sezoni. Još ih malo opteretite. Dok ne crknu.

Srle

pre 13 godina

Super, to znaci da ce svih 6 ex yu republika vjerovatno da obezbjedi plasman i da igraju solidnu ulogu na tom prvenstvu, i BiH i Crna Gora, I Makedonija zasigurno mogu da dobiju skoro svakoga u Evropi i da solidno namuce onih nekoliko najjacih reprezentacija.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Smesna odluka, odluka doneta nakon kvalifikacija. Ovom odlukom i one reprezentacije koje apsolutno nisu zasluzile ipak ce se naci na evropskom prvenstvu.

Zoran

pre 13 godina

Ma ovo je zbog Italijana, koji se na drugi nacin ne bi mogli kvalifikovati narednih 10 godina..... Aman ljudi 24 reprezentacije, prvenstvo ce da traje celu vecnost...

Sasa

pre 13 godina

Ma sigurno je zbog toga :-)))
Svi znamo da su neke reprezentacije vec ispale iz kvalifikacija, kao sto je Italija npr od Crne Gore... ima ih jos siguran sam, valjda im je jak lobi...

Boy George

pre 13 godina

To je rezultat raspada bifse SFRJ kada je ucestvovala jedna reprezentacija a sada treba napraviti mesta za reprezentacije svih republika (a kako je krenulo uskoro i pokrajina).

vlade

pre 13 godina

Buduce kvalifikacije ce imati jedan krug. Pobednici se kvalifikuju direktno, a porazeni igraju 10 kola baraza da bi izabrali 1 tim koji se ne kvalifikuje. Igraci te nesrecne zemlje posle moraju da sede u sali za vreme prvenstva i da nose majice sa slikom magarca.

Kako molim?

pre 13 godina

Pa da, moraju da ubace sile poput Belgije, Britanije, Bosne, Norveske, Svedske, Luksemburga itd na evropsko prvenstvo jer se ovako nikada ne bi plasirale a oni su u toj evropi i FIBA neki kao vazan faktor.. c c c c. Neka, neka, vise levata za Srbiju da razbija po 30 razlike :)

s.laughter

pre 13 godina

Pa pozovite onda sve reprezentacije pa neka se prvenstvo igra 6 meseci, svako protiv svakoga i ekipe da igraju same protiv sebe. Maltretiranje igraca koji uglavnom igraju preduge sezone. Jedino sto moze biti simpaticno je cinjenica da ce cela bivsa zemlja biti na tamo, mada mislim da je ta vrsta nostalgije vec negde iza nas.

LUCKY

pre 13 godina

sramota PA ČEMU ONDA KVALIFIKACIJE JEDINO LUKSEMBURG I MALTA NEČE UČESTOVATI A MALE ZEMLJE NEČE MOĆI DA BUDU ORGANIZATORI JER ĆE TREBATI BAREM 6 HALA DOK PROFESIONALCI IMA DA SE ZAMARAJU SA LIKOVIMA IZ BUGARSKE RUMUNIJE BELORUSIJE MADJARSKE...I SLIČNIM LIKOVIMA C KLASE,MISLIM DA TREBA ZASLUŽITI TAKVO TAKMIČENJE

stefan

pre 13 godina

na evropskom prvenstvu 24 selekcije,isto kao i na SP???!!!
opet debilna odluka FIBE,ispada da na EP nece igrati samo malta,luksemburg i farska ostrva...

Milan

pre 13 godina

U Evropi postoji daleko manje nacija koje zanima kosarka nego sto je slucaj sa fudbalom. Sa ovim ce samo postici da neke ekipe sluze kao topovsko meso jakima, kao sto je na SP slucaj sa Iranom ili Jordanom. ali dobro, bar ce Hrvati imati koga da pobedjuju i na EP:)

Uzasan sistem!

pre 13 godina

Nije problem u broju reprezentacija, neka ih bude i 24! Medjutim, problem je - sad na svetskom prvenstvu, a verovatno ce tako biti i na evropskom - sistem u kojem cetvrtoplasirani iz jedne grupe dobija sansu da eliminise prvoplasiranog iz druge grupe! To zamalo da se desi Srbiji (prva u grupi, sa 4 pobede i jednim porazom) protiv Hrvatske (cetvrta u grupi, sa dve pobede i tri poraza) - sledeci put se i stvarno moze desiti nekom drugom. Kog se vraga igra pet kola - ako onda sve opet pocinje iznova, pa u nokaut-sistem ulaze gotovo svi?! Pravedno bi bilo samo ovako: da po dva prvoplasirana tima direktno udju u cetvrt-finale, a da se treci i cetvrti tim bore za plasman od 9. do 16. mesta, s tim sto bi bar deveto- i desetoplasirani tim bili "nagradjeni" ucescem na kontinetalnim prvenstvima. Tako bi i to "b-finale" bilo uzbudljivo, a u grupnom takmicenju ne bi - kao sada - bilo namestanja rezultata, radi izbegavanja "nezgodnog" protivnika, svako bi pruzao maksimum, jer bi saamo prva dva mesta ostavljala timove u borbi za prvih osam mesta. Ne mogu da se nacudim kako je ovaj sadasnji, naopaki sistem uspostavljen, i ko je glasao za njega!?

pink floyd

pre 13 godina

skandal... Zar sad kad su kvalifikacije gotovo završene? Ovim potezom potpuno bi bile obezvrijeđene avgustovske kvalifikacije koje su bile surovo teške... 14 od 15 ekipa iz kvalifikacija bi igralo u Litvaniji???

kilted yaksman

pre 13 godina

Xe xe xe... Pa i do sad su, sa 16 ekipa na turniru, dunsteri igrali. A sta ce sve sad da se desi? Razne Bugarske, Madjarske, Slovacke i Norveske cemo gledati na EPu. Ljudi, ni fudbal nece moci da kvalitetom podrzi turnir sa 24 ekipa, a to tek nece moci basket. U Evropi ima 50ak zemalja, a basket se ne igra ozbiljno u bar 30ak. Ostavite Eurobasket na 16 ekipa, FIBA pajseri.

Dr. A. Nikolic

pre 13 godina

FIBA ce na sledecoj sednici promeniti ime evropskog prvenstva u Otvoreni medjurepublicki turnir u kosarci, a u cetvrtfinalu
Slovenija, Makedonija, Srbija,BiH,Hrvatska,Crna Gora, Litvanci kao domacini i Spanija na specijalnu pozivnicu KSXYU.

Simek

pre 13 godina

Zaista bzvz...nema toliko kvalitetnih reprezentacija...u fudbalu da to urade bilo bi interesantno...al u kosarci je bzvz...sad nema ni potrebe za kvalifikacijama za EP

Bojan

pre 13 godina

Ima ih 9 od 10 medju 16 najboljih, a sem evropljana samo SAD, Argentina i Brazil igraju basket. Australija ima potencijala i to je to.
Iskreno ovaj sistem je katastrofa, previse timova koji sluze samo za poboljsavanje kos razlike, onda iz grupe idu 4 tima dalje, i omogucava se timovima koji su uz malo srece sa jednom ili dve pobede da izbace tim sa 4 ili 5 koristeci los dan ili umor protivnika. Takodje se pravi haos sa namestanjem rezultata, Spanci izgube jednu utakmicu da bi izbegli Amere u polufinalu, Grci od Rusije da bi izbegli Spaniju itd.

Ono sto hocu da kazem, vise timova znaci vise nekvalitetnih utakmica (da li je nekom zanimljivo da gleda Srbija-Jordan, Turska-Obala Slonovace...) a strukturom se ne dobija da u zavrsnici ucestvuju oni najkvalitetniji timovi (recimo mechu Spanija Grcka ipak nije mesto u osmini finala)

Lynx

pre 13 godina

Jedini je problem sto ozbiljnu kosarku igra manje od 24 reprezentacije. Bice mnogo velicanstvenih okrsaja tipa Moldavija - Holandija...

elvis

pre 13 godina

Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, BiH...
Tek se sad vidi da je jugoslavenska košarkaška I liga bila evropska NBA!
Nadam da će BiH uspjeti nagovriti Mirzu Taletovića iz Caje Laboral i Kikanovića da igraju na EURO basketu!

alex

pre 13 godina

Naravno, kad Italijani ne mogu godinama da se plasiraju. Ovo ce im doneti povratak na scenu, na koju bi se tesko vratili. A i imacemo u grupi Fince, Madjare, Belgiju i Gruziju. To ce sigurno pojacati kvalitet takmicenja... Kako da ne! Po meni, trebalo je smanjiti broj ucesnika na 12. Nemaju tu sta da traze Britanci, Makedonija, Letonija i Izrael. Bolje neka pogledaju sta su dobili organizacijom u Poljskoj. Ove godine Poljaci poslednji u kvalifikacionoj grupi. Znaci nista... Uskoro ce EP predstavljati takmicenje gde ce ekipe slati mlade igrace kojima ce se vrsiti smene generacija i praviti pripreme za velika takmicenja. Pogotovu ako ne budu dolazili igraci iz NBA, sto je slucaj zadnji niz godina. A to ce sve uticati na pad kvaliteta kosarke, ne na njeno poboljsanje.

Nikola

pre 13 godina

Bez veze. Jedini razlog zbog cega ovo rade je da bi se igralo vise utakmica, i da bi imali vise novca od TV prava, a igrace ko sisa.

Pa ni u fudbalu nema toliko reprezentacija ne EP, a kamoli u kosarci da bude.

Ma najbolje da ukinu kvalifikacije, i lepo sve reprezentacije da igraju. Od Srbije i Spanije pa sve do Farskih Ostrva i Malte.

Wabbit

pre 13 godina

A kvalifikacije zavrsene pre par dana, ostali jos samo baraz mecevi... da nije smesno, bilo bi zalosno... FIBA je i vise nego neozbiljna organizacija.

vlade

pre 13 godina

Buduce kvalifikacije ce imati jedan krug. Pobednici se kvalifikuju direktno, a porazeni igraju 10 kola baraza da bi izabrali 1 tim koji se ne kvalifikuje. Igraci te nesrecne zemlje posle moraju da sede u sali za vreme prvenstva i da nose majice sa slikom magarca.

kilted yaksman

pre 13 godina

Xe xe xe... Pa i do sad su, sa 16 ekipa na turniru, dunsteri igrali. A sta ce sve sad da se desi? Razne Bugarske, Madjarske, Slovacke i Norveske cemo gledati na EPu. Ljudi, ni fudbal nece moci da kvalitetom podrzi turnir sa 24 ekipa, a to tek nece moci basket. U Evropi ima 50ak zemalja, a basket se ne igra ozbiljno u bar 30ak. Ostavite Eurobasket na 16 ekipa, FIBA pajseri.

Wabbit

pre 13 godina

A kvalifikacije zavrsene pre par dana, ostali jos samo baraz mecevi... da nije smesno, bilo bi zalosno... FIBA je i vise nego neozbiljna organizacija.

Zoran

pre 13 godina

Ma ovo je zbog Italijana, koji se na drugi nacin ne bi mogli kvalifikovati narednih 10 godina..... Aman ljudi 24 reprezentacije, prvenstvo ce da traje celu vecnost...

Lynx

pre 13 godina

Jedini je problem sto ozbiljnu kosarku igra manje od 24 reprezentacije. Bice mnogo velicanstvenih okrsaja tipa Moldavija - Holandija...

pink floyd

pre 13 godina

skandal... Zar sad kad su kvalifikacije gotovo završene? Ovim potezom potpuno bi bile obezvrijeđene avgustovske kvalifikacije koje su bile surovo teške... 14 od 15 ekipa iz kvalifikacija bi igralo u Litvaniji???

LUCKY

pre 13 godina

sramota PA ČEMU ONDA KVALIFIKACIJE JEDINO LUKSEMBURG I MALTA NEČE UČESTOVATI A MALE ZEMLJE NEČE MOĆI DA BUDU ORGANIZATORI JER ĆE TREBATI BAREM 6 HALA DOK PROFESIONALCI IMA DA SE ZAMARAJU SA LIKOVIMA IZ BUGARSKE RUMUNIJE BELORUSIJE MADJARSKE...I SLIČNIM LIKOVIMA C KLASE,MISLIM DA TREBA ZASLUŽITI TAKVO TAKMIČENJE

Srdjan

pre 13 godina

24?! A koliko država u Evropi ima? 150? Što ih onda ne pozovete sve? Čemu kvalifikacije? Uostalom, ovi naši igrači ionako nemaju dovoljno utakmica u sezoni. Još ih malo opteretite. Dok ne crknu.

elvis

pre 13 godina

Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, BiH...
Tek se sad vidi da je jugoslavenska košarkaška I liga bila evropska NBA!
Nadam da će BiH uspjeti nagovriti Mirzu Taletovića iz Caje Laboral i Kikanovića da igraju na EURO basketu!

Bojan

pre 13 godina

Ima ih 9 od 10 medju 16 najboljih, a sem evropljana samo SAD, Argentina i Brazil igraju basket. Australija ima potencijala i to je to.
Iskreno ovaj sistem je katastrofa, previse timova koji sluze samo za poboljsavanje kos razlike, onda iz grupe idu 4 tima dalje, i omogucava se timovima koji su uz malo srece sa jednom ili dve pobede da izbace tim sa 4 ili 5 koristeci los dan ili umor protivnika. Takodje se pravi haos sa namestanjem rezultata, Spanci izgube jednu utakmicu da bi izbegli Amere u polufinalu, Grci od Rusije da bi izbegli Spaniju itd.

Ono sto hocu da kazem, vise timova znaci vise nekvalitetnih utakmica (da li je nekom zanimljivo da gleda Srbija-Jordan, Turska-Obala Slonovace...) a strukturom se ne dobija da u zavrsnici ucestvuju oni najkvalitetniji timovi (recimo mechu Spanija Grcka ipak nije mesto u osmini finala)

Uzasan sistem!

pre 13 godina

Nije problem u broju reprezentacija, neka ih bude i 24! Medjutim, problem je - sad na svetskom prvenstvu, a verovatno ce tako biti i na evropskom - sistem u kojem cetvrtoplasirani iz jedne grupe dobija sansu da eliminise prvoplasiranog iz druge grupe! To zamalo da se desi Srbiji (prva u grupi, sa 4 pobede i jednim porazom) protiv Hrvatske (cetvrta u grupi, sa dve pobede i tri poraza) - sledeci put se i stvarno moze desiti nekom drugom. Kog se vraga igra pet kola - ako onda sve opet pocinje iznova, pa u nokaut-sistem ulaze gotovo svi?! Pravedno bi bilo samo ovako: da po dva prvoplasirana tima direktno udju u cetvrt-finale, a da se treci i cetvrti tim bore za plasman od 9. do 16. mesta, s tim sto bi bar deveto- i desetoplasirani tim bili "nagradjeni" ucescem na kontinetalnim prvenstvima. Tako bi i to "b-finale" bilo uzbudljivo, a u grupnom takmicenju ne bi - kao sada - bilo namestanja rezultata, radi izbegavanja "nezgodnog" protivnika, svako bi pruzao maksimum, jer bi saamo prva dva mesta ostavljala timove u borbi za prvih osam mesta. Ne mogu da se nacudim kako je ovaj sadasnji, naopaki sistem uspostavljen, i ko je glasao za njega!?

Sasa

pre 13 godina

Ma sigurno je zbog toga :-)))
Svi znamo da su neke reprezentacije vec ispale iz kvalifikacija, kao sto je Italija npr od Crne Gore... ima ih jos siguran sam, valjda im je jak lobi...

alex

pre 13 godina

Naravno, kad Italijani ne mogu godinama da se plasiraju. Ovo ce im doneti povratak na scenu, na koju bi se tesko vratili. A i imacemo u grupi Fince, Madjare, Belgiju i Gruziju. To ce sigurno pojacati kvalitet takmicenja... Kako da ne! Po meni, trebalo je smanjiti broj ucesnika na 12. Nemaju tu sta da traze Britanci, Makedonija, Letonija i Izrael. Bolje neka pogledaju sta su dobili organizacijom u Poljskoj. Ove godine Poljaci poslednji u kvalifikacionoj grupi. Znaci nista... Uskoro ce EP predstavljati takmicenje gde ce ekipe slati mlade igrace kojima ce se vrsiti smene generacija i praviti pripreme za velika takmicenja. Pogotovu ako ne budu dolazili igraci iz NBA, sto je slucaj zadnji niz godina. A to ce sve uticati na pad kvaliteta kosarke, ne na njeno poboljsanje.

stefan

pre 13 godina

na evropskom prvenstvu 24 selekcije,isto kao i na SP???!!!
opet debilna odluka FIBE,ispada da na EP nece igrati samo malta,luksemburg i farska ostrva...

Kako molim?

pre 13 godina

Pa da, moraju da ubace sile poput Belgije, Britanije, Bosne, Norveske, Svedske, Luksemburga itd na evropsko prvenstvo jer se ovako nikada ne bi plasirale a oni su u toj evropi i FIBA neki kao vazan faktor.. c c c c. Neka, neka, vise levata za Srbiju da razbija po 30 razlike :)

s.laughter

pre 13 godina

Pa pozovite onda sve reprezentacije pa neka se prvenstvo igra 6 meseci, svako protiv svakoga i ekipe da igraju same protiv sebe. Maltretiranje igraca koji uglavnom igraju preduge sezone. Jedino sto moze biti simpaticno je cinjenica da ce cela bivsa zemlja biti na tamo, mada mislim da je ta vrsta nostalgije vec negde iza nas.

Milan

pre 13 godina

U Evropi postoji daleko manje nacija koje zanima kosarka nego sto je slucaj sa fudbalom. Sa ovim ce samo postici da neke ekipe sluze kao topovsko meso jakima, kao sto je na SP slucaj sa Iranom ili Jordanom. ali dobro, bar ce Hrvati imati koga da pobedjuju i na EP:)

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Smesna odluka, odluka doneta nakon kvalifikacija. Ovom odlukom i one reprezentacije koje apsolutno nisu zasluzile ipak ce se naci na evropskom prvenstvu.

Nikola

pre 13 godina

Bez veze. Jedini razlog zbog cega ovo rade je da bi se igralo vise utakmica, i da bi imali vise novca od TV prava, a igrace ko sisa.

Pa ni u fudbalu nema toliko reprezentacija ne EP, a kamoli u kosarci da bude.

Ma najbolje da ukinu kvalifikacije, i lepo sve reprezentacije da igraju. Od Srbije i Spanije pa sve do Farskih Ostrva i Malte.

Boy George

pre 13 godina

To je rezultat raspada bifse SFRJ kada je ucestvovala jedna reprezentacija a sada treba napraviti mesta za reprezentacije svih republika (a kako je krenulo uskoro i pokrajina).

WTF?

pre 13 godina

E pa ovo je stvarno tuzno!
Pogledajte samo kako su se Crnogorci radovali osvajanjem prvog mjesta!
http://www.youtube.com/watch?v=ep0KCyGXc_Q&feature=related
A sada ispada da od nekih 15 ekipa, samo jedna nece ucestvovati! I sve to zbog Italije! Sto se CG tice, osvajanjem prvog mjesta bice bar u trecem sesiru. Ali ovo je vise nego smijesno. 'Ladno mozemo namestati utakmice da bi dobili lakseg protivnika u drugoj fazi. Pa ovo je zesce nego SP samo sto ima vise nizerazrednih ekipa a manje kvalitetnih timova. Tuga...

Srle

pre 13 godina

Super, to znaci da ce svih 6 ex yu republika vjerovatno da obezbjedi plasman i da igraju solidnu ulogu na tom prvenstvu, i BiH i Crna Gora, I Makedonija zasigurno mogu da dobiju skoro svakoga u Evropi i da solidno namuce onih nekoliko najjacih reprezentacija.

Dr. A. Nikolic

pre 13 godina

FIBA ce na sledecoj sednici promeniti ime evropskog prvenstva u Otvoreni medjurepublicki turnir u kosarci, a u cetvrtfinalu
Slovenija, Makedonija, Srbija,BiH,Hrvatska,Crna Gora, Litvanci kao domacini i Spanija na specijalnu pozivnicu KSXYU.

Simek

pre 13 godina

Zaista bzvz...nema toliko kvalitetnih reprezentacija...u fudbalu da to urade bilo bi interesantno...al u kosarci je bzvz...sad nema ni potrebe za kvalifikacijama za EP

rasmussenn

pre 13 godina

odlicna stvar, posto ce i "manje zemlje" imati sansu da se basket razvija malo!!! ne znam koji vam djavo to smeta?! i onda nece samo 7-8 reprezentacija za 5-10 godina kolo da vode nego 15-ak! ja sam siguran da u portugalu, ceskoj, engleskoj postoje talenti! uostalom da platini nije uveo novi sistem u fudbalu, partizan ni za 100 godina ne bi usao u ls-a! tako treba i manjim zemljama sto se tice kosarke dati priliku! neki zaboravljaju da sport nije vise samo sport, nego i biznis, i ako mozes biznis da prosiris zasto da ne!?

Ivan

pre 13 godina

Ovo je ponižavanje svih reprezentacija koje se bore i prolivaju znoj i krv kako bi se izborili da igraju sa najboljima. Jer ako pobediš najbolje e onda si, stvarno šampion.
Igrati sa buranijom kakav motiv i zašto?
Kad bi naš savez rekao da Srbija neće da učestvuje na BURANIJA prvenstvu, imali bi moju punu podršku. Pa makar nas na takvim prvenstvima nebilo 100 god. Ovde će uvek biti klinaca koji će pikati basket, a dok to u BURANIJA košarkaškim zemljama mogu samo to da sanjaju. Džaba im ako kupe i daju pasoš i Šakil O'Nilu, LeBron James, Kobe Bryant ...
Meni takvo prvenstvo nije zanimljivo.

crnogorac-bijela

pre 13 godina

sramota,mi smo te italijana izbacili i sad oni da se plasiraju stvarno katatrofa ! da su oni bili prvi u grupu do ovoga sirenja ne bi ni doslo !

rasmussenn

pre 13 godina

odlicna stvar, posto ce i "manje zemlje" imati sansu da se basket razvija malo!!! ne znam koji vam djavo to smeta?! i onda nece samo 7-8 reprezentacija za 5-10 godina kolo da vode nego 15-ak! ja sam siguran da u portugalu, ceskoj, engleskoj postoje talenti! uostalom da platini nije uveo novi sistem u fudbalu, partizan ni za 100 godina ne bi usao u ls-a! tako treba i manjim zemljama sto se tice kosarke dati priliku! neki zaboravljaju da sport nije vise samo sport, nego i biznis, i ako mozes biznis da prosiris zasto da ne!?

alex

pre 13 godina

Naravno, kad Italijani ne mogu godinama da se plasiraju. Ovo ce im doneti povratak na scenu, na koju bi se tesko vratili. A i imacemo u grupi Fince, Madjare, Belgiju i Gruziju. To ce sigurno pojacati kvalitet takmicenja... Kako da ne! Po meni, trebalo je smanjiti broj ucesnika na 12. Nemaju tu sta da traze Britanci, Makedonija, Letonija i Izrael. Bolje neka pogledaju sta su dobili organizacijom u Poljskoj. Ove godine Poljaci poslednji u kvalifikacionoj grupi. Znaci nista... Uskoro ce EP predstavljati takmicenje gde ce ekipe slati mlade igrace kojima ce se vrsiti smene generacija i praviti pripreme za velika takmicenja. Pogotovu ako ne budu dolazili igraci iz NBA, sto je slucaj zadnji niz godina. A to ce sve uticati na pad kvaliteta kosarke, ne na njeno poboljsanje.

Milan

pre 13 godina

U Evropi postoji daleko manje nacija koje zanima kosarka nego sto je slucaj sa fudbalom. Sa ovim ce samo postici da neke ekipe sluze kao topovsko meso jakima, kao sto je na SP slucaj sa Iranom ili Jordanom. ali dobro, bar ce Hrvati imati koga da pobedjuju i na EP:)

Kako molim?

pre 13 godina

Pa da, moraju da ubace sile poput Belgije, Britanije, Bosne, Norveske, Svedske, Luksemburga itd na evropsko prvenstvo jer se ovako nikada ne bi plasirale a oni su u toj evropi i FIBA neki kao vazan faktor.. c c c c. Neka, neka, vise levata za Srbiju da razbija po 30 razlike :)

Srle

pre 13 godina

Super, to znaci da ce svih 6 ex yu republika vjerovatno da obezbjedi plasman i da igraju solidnu ulogu na tom prvenstvu, i BiH i Crna Gora, I Makedonija zasigurno mogu da dobiju skoro svakoga u Evropi i da solidno namuce onih nekoliko najjacih reprezentacija.

Nikola

pre 13 godina

Bez veze. Jedini razlog zbog cega ovo rade je da bi se igralo vise utakmica, i da bi imali vise novca od TV prava, a igrace ko sisa.

Pa ni u fudbalu nema toliko reprezentacija ne EP, a kamoli u kosarci da bude.

Ma najbolje da ukinu kvalifikacije, i lepo sve reprezentacije da igraju. Od Srbije i Spanije pa sve do Farskih Ostrva i Malte.

Boy George

pre 13 godina

To je rezultat raspada bifse SFRJ kada je ucestvovala jedna reprezentacija a sada treba napraviti mesta za reprezentacije svih republika (a kako je krenulo uskoro i pokrajina).

elvis

pre 13 godina

Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, BiH...
Tek se sad vidi da je jugoslavenska košarkaška I liga bila evropska NBA!
Nadam da će BiH uspjeti nagovriti Mirzu Taletovića iz Caje Laboral i Kikanovića da igraju na EURO basketu!

Bojan

pre 13 godina

Ima ih 9 od 10 medju 16 najboljih, a sem evropljana samo SAD, Argentina i Brazil igraju basket. Australija ima potencijala i to je to.
Iskreno ovaj sistem je katastrofa, previse timova koji sluze samo za poboljsavanje kos razlike, onda iz grupe idu 4 tima dalje, i omogucava se timovima koji su uz malo srece sa jednom ili dve pobede da izbace tim sa 4 ili 5 koristeci los dan ili umor protivnika. Takodje se pravi haos sa namestanjem rezultata, Spanci izgube jednu utakmicu da bi izbegli Amere u polufinalu, Grci od Rusije da bi izbegli Spaniju itd.

Ono sto hocu da kazem, vise timova znaci vise nekvalitetnih utakmica (da li je nekom zanimljivo da gleda Srbija-Jordan, Turska-Obala Slonovace...) a strukturom se ne dobija da u zavrsnici ucestvuju oni najkvalitetniji timovi (recimo mechu Spanija Grcka ipak nije mesto u osmini finala)

Wabbit

pre 13 godina

A kvalifikacije zavrsene pre par dana, ostali jos samo baraz mecevi... da nije smesno, bilo bi zalosno... FIBA je i vise nego neozbiljna organizacija.

Uzasan sistem!

pre 13 godina

Nije problem u broju reprezentacija, neka ih bude i 24! Medjutim, problem je - sad na svetskom prvenstvu, a verovatno ce tako biti i na evropskom - sistem u kojem cetvrtoplasirani iz jedne grupe dobija sansu da eliminise prvoplasiranog iz druge grupe! To zamalo da se desi Srbiji (prva u grupi, sa 4 pobede i jednim porazom) protiv Hrvatske (cetvrta u grupi, sa dve pobede i tri poraza) - sledeci put se i stvarno moze desiti nekom drugom. Kog se vraga igra pet kola - ako onda sve opet pocinje iznova, pa u nokaut-sistem ulaze gotovo svi?! Pravedno bi bilo samo ovako: da po dva prvoplasirana tima direktno udju u cetvrt-finale, a da se treci i cetvrti tim bore za plasman od 9. do 16. mesta, s tim sto bi bar deveto- i desetoplasirani tim bili "nagradjeni" ucescem na kontinetalnim prvenstvima. Tako bi i to "b-finale" bilo uzbudljivo, a u grupnom takmicenju ne bi - kao sada - bilo namestanja rezultata, radi izbegavanja "nezgodnog" protivnika, svako bi pruzao maksimum, jer bi saamo prva dva mesta ostavljala timove u borbi za prvih osam mesta. Ne mogu da se nacudim kako je ovaj sadasnji, naopaki sistem uspostavljen, i ko je glasao za njega!?

Srdjan

pre 13 godina

24?! A koliko država u Evropi ima? 150? Što ih onda ne pozovete sve? Čemu kvalifikacije? Uostalom, ovi naši igrači ionako nemaju dovoljno utakmica u sezoni. Još ih malo opteretite. Dok ne crknu.

Lynx

pre 13 godina

Jedini je problem sto ozbiljnu kosarku igra manje od 24 reprezentacije. Bice mnogo velicanstvenih okrsaja tipa Moldavija - Holandija...

Simek

pre 13 godina

Zaista bzvz...nema toliko kvalitetnih reprezentacija...u fudbalu da to urade bilo bi interesantno...al u kosarci je bzvz...sad nema ni potrebe za kvalifikacijama za EP

kilted yaksman

pre 13 godina

Xe xe xe... Pa i do sad su, sa 16 ekipa na turniru, dunsteri igrali. A sta ce sve sad da se desi? Razne Bugarske, Madjarske, Slovacke i Norveske cemo gledati na EPu. Ljudi, ni fudbal nece moci da kvalitetom podrzi turnir sa 24 ekipa, a to tek nece moci basket. U Evropi ima 50ak zemalja, a basket se ne igra ozbiljno u bar 30ak. Ostavite Eurobasket na 16 ekipa, FIBA pajseri.

LUCKY

pre 13 godina

sramota PA ČEMU ONDA KVALIFIKACIJE JEDINO LUKSEMBURG I MALTA NEČE UČESTOVATI A MALE ZEMLJE NEČE MOĆI DA BUDU ORGANIZATORI JER ĆE TREBATI BAREM 6 HALA DOK PROFESIONALCI IMA DA SE ZAMARAJU SA LIKOVIMA IZ BUGARSKE RUMUNIJE BELORUSIJE MADJARSKE...I SLIČNIM LIKOVIMA C KLASE,MISLIM DA TREBA ZASLUŽITI TAKVO TAKMIČENJE

stefan

pre 13 godina

na evropskom prvenstvu 24 selekcije,isto kao i na SP???!!!
opet debilna odluka FIBE,ispada da na EP nece igrati samo malta,luksemburg i farska ostrva...

Dr. A. Nikolic

pre 13 godina

FIBA ce na sledecoj sednici promeniti ime evropskog prvenstva u Otvoreni medjurepublicki turnir u kosarci, a u cetvrtfinalu
Slovenija, Makedonija, Srbija,BiH,Hrvatska,Crna Gora, Litvanci kao domacini i Spanija na specijalnu pozivnicu KSXYU.

pink floyd

pre 13 godina

skandal... Zar sad kad su kvalifikacije gotovo završene? Ovim potezom potpuno bi bile obezvrijeđene avgustovske kvalifikacije koje su bile surovo teške... 14 od 15 ekipa iz kvalifikacija bi igralo u Litvaniji???

s.laughter

pre 13 godina

Pa pozovite onda sve reprezentacije pa neka se prvenstvo igra 6 meseci, svako protiv svakoga i ekipe da igraju same protiv sebe. Maltretiranje igraca koji uglavnom igraju preduge sezone. Jedino sto moze biti simpaticno je cinjenica da ce cela bivsa zemlja biti na tamo, mada mislim da je ta vrsta nostalgije vec negde iza nas.

vlade

pre 13 godina

Buduce kvalifikacije ce imati jedan krug. Pobednici se kvalifikuju direktno, a porazeni igraju 10 kola baraza da bi izabrali 1 tim koji se ne kvalifikuje. Igraci te nesrecne zemlje posle moraju da sede u sali za vreme prvenstva i da nose majice sa slikom magarca.

Sasa

pre 13 godina

Ma sigurno je zbog toga :-)))
Svi znamo da su neke reprezentacije vec ispale iz kvalifikacija, kao sto je Italija npr od Crne Gore... ima ih jos siguran sam, valjda im je jak lobi...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Smesna odluka, odluka doneta nakon kvalifikacija. Ovom odlukom i one reprezentacije koje apsolutno nisu zasluzile ipak ce se naci na evropskom prvenstvu.

Zoran

pre 13 godina

Ma ovo je zbog Italijana, koji se na drugi nacin ne bi mogli kvalifikovati narednih 10 godina..... Aman ljudi 24 reprezentacije, prvenstvo ce da traje celu vecnost...

WTF?

pre 13 godina

E pa ovo je stvarno tuzno!
Pogledajte samo kako su se Crnogorci radovali osvajanjem prvog mjesta!
http://www.youtube.com/watch?v=ep0KCyGXc_Q&feature=related
A sada ispada da od nekih 15 ekipa, samo jedna nece ucestvovati! I sve to zbog Italije! Sto se CG tice, osvajanjem prvog mjesta bice bar u trecem sesiru. Ali ovo je vise nego smijesno. 'Ladno mozemo namestati utakmice da bi dobili lakseg protivnika u drugoj fazi. Pa ovo je zesce nego SP samo sto ima vise nizerazrednih ekipa a manje kvalitetnih timova. Tuga...

Ivan

pre 13 godina

Ovo je ponižavanje svih reprezentacija koje se bore i prolivaju znoj i krv kako bi se izborili da igraju sa najboljima. Jer ako pobediš najbolje e onda si, stvarno šampion.
Igrati sa buranijom kakav motiv i zašto?
Kad bi naš savez rekao da Srbija neće da učestvuje na BURANIJA prvenstvu, imali bi moju punu podršku. Pa makar nas na takvim prvenstvima nebilo 100 god. Ovde će uvek biti klinaca koji će pikati basket, a dok to u BURANIJA košarkaškim zemljama mogu samo to da sanjaju. Džaba im ako kupe i daju pasoš i Šakil O'Nilu, LeBron James, Kobe Bryant ...
Meni takvo prvenstvo nije zanimljivo.

crnogorac-bijela

pre 13 godina

sramota,mi smo te italijana izbacili i sad oni da se plasiraju stvarno katatrofa ! da su oni bili prvi u grupu do ovoga sirenja ne bi ni doslo !