Košarka 129

Četvrtak, 02.09.2010.

22:22

Brazil pobedio, Srbija - Hrvatska u 1/8 finala

Košarkaši Hrvatske biće protivnik selekciji Srbije u osmini finala Svetskog prvenstva u Turskoj.

Brazil pobedio, Srbija - Hrvatska u 1/8 finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Smehotres

pre 13 godina

@Činjenice - Da li ti veruješ u to što si napisao? U košarci je bar priča potpuno jasna od 1991, a to je da su Srbi predstavljali Serejugoslaviju i SCG. Konačno, LEGALNI su naslednik istih što nije slučaj sa SFRJ. Situacija je takva da u današnjoj crnogorskoj repki igraju četvorica Srba (tu mislim na rođene u Srbiji, ne brojim crnogorske Srbe). Umesto da sebe pogledate u ogledalo/zrcalo, kako ste spiskali jednu sjajnu generaciju i kako i zašto su Srbi sa jačim osrednjim igračima maznuli sve što se moglo 1995-2001, ti o "samostalnima". Smešan si...

nijebitnoime

pre 13 godina

(Hrvat, 3. septembar 2010 13:23) poslednji put smo vas pobedili na srecu??? ne budi smesan. u turskoj 2001 smo vas oduvali. trener je bio pesic vi trenera tog kvaliteta nemate. u timu je bio jedan stojakovic jel treba jos nesto da ti se objasni

uxyzapenje

pre 13 godina

priznali vi ili ne priželjkivali ste brazil, bez obzira na našu (ne)kvalitetu
(jj, 2. septembar 2010 23:51)

Veruj mi, svi smo prizeljkivali vas... Jednostavno ste duplo slabiji od Brazila...

Milivoje

pre 13 godina

@devetar Cokulic
Dao sam ti "minus" ne zbog Saleta Đorđevića, jer si totalno u pravu za njega, već zato što želiš Hrvatima medalju. Nije da bi mi nešto mnogo smetalo da oni osvoje nekad neku medalju, ali ne ovaj put, jer bi onda morali prvo da ELIMINIŠU NAS. Zato drugi put malo bolje razmisli, nemoj da ispadneš kompleksaš. Šta te, uostalom, briga za njih.
@Hrvat
Lupaš ko "maksim" po diviziji. I kad ste to vi uopšte nas i dobili u košarci, osim možda u prijateljskoj utakmici. Nikako ne mogu da se sjetim. Toga se i najviše plašim, nikad nas niste dobili, a to mora jednom da se desi, ne bih volio da to bude sutra.Znači, objektivno, zakon vjerovatnoće je vaš najbolji (i možda i jedini) adut sutra.

Činjenice su činjenice a želje su samo želje!

pre 13 godina

I kad se već toliko priča o prošlim uspjesima neću pogriješiti ako napišem jednu činjenicu:
Hrvatska kao samostalna država:3 medalje
Srbija kao samostalna država: 1 medalja

Tommy ZG

pre 13 godina

Ajmo Hrvatska,
igraj Hrvatska,
nema predaje!!!

Ova utakmica se može dobiti na srce, nikako na kvalitetu jer nju nemamo.
Ne treba tražiti segmente gdje smo mi bolji od Srba jer toga nema, već treba tražiti manjkavosti u igri Srbije i tu udariti svom snagom pa što bude. Možda se uspaniče ...
Jedini problem u ovome je što je Vranković preglup za bilo kakvu ozbiljniju analizu protivnika i prilagođavanje naše igre tome.

Nebojsa

pre 13 godina

OPREZ!!!!
Hrvati su stare lisice i muljatori,odograce protiv nas 200% mogucnosti iako se ne mogu sastaviti na ovom prvenstvu.Nemaju ni selektora niti igrace kadre za velika djela ali Srbi su im vjecita inspiracija.
Vjerujem u Dudu i njegovo iskustvo da ovu prvu i mozda najtezu psiholoski utakmicu dobijemo a kasnije ce sve biti lakse...
Nece ni malo biti lako,ne zanosite se ljudi...
Pozdrav iz RS-a

vojo

pre 13 godina

drug , sto velis da smo imali vise srece 2001,mislim da je bila dvocifrena razlika,ako ne pravim gresku,gurovic je cini mi se bio dobar na toj utakmici,nekako to i ide uz njega.a djordjevic je jedan i jedini,znalo bi se za njega i prije da nije bilo nekih drugih stvari,al to je bilo 97.tako treba znati koja je zadnja utakmica bila pa onda da pricamo.a sto,teo i krle su mazge a roko i tomas tehnicari?srbija ce dobiti jer ima vise majstora,i bolje pripremljenu ekipu.a dudi 9 ocjena?kome 10ka onda?vrankovic je mlad al zasluzuje vise od dvojke.a ovo je najgora ekipa hrvatske zadnjih 5 godina,gledao sam ih u pg par puta bili su bas bas odlicni,sada su daleko od tog nivoa,jer je lose uradjena smjena generacija,ne znam zasto zubcic i delas i prostran ne igraju a stvarno su jako jako dobri,pogotovo toni.nadam se dobroj utakmici i pobjedi srbije,relativno lakoj.

Djape

pre 13 godina

Iskreno svidjaju mi se komentari, sportski susreti komsija/susjeda polako prestaju da budu prostor za kanalisanje politickih, verskih i nacionalnih frustracija, a sve vise ono sto i treba da budu - praznici sporta i takmicenja.
I jos nesto, mnogi kometari ovde me podsecaju na euforiju uoci SP u fudbalu krunisanu u onoj jadnoj reklami: "A ovog leta nasi odlucili da postanu prvaci sveta". Nemoj da nam se protiv hrvatske desi Australija.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

@delboy_gmp

U Hercegovini žive tri naroda a vjerovao ili ne ima i Srba. Puna ih istočna Hercegovina! Zamisli ti to? Ovdje gdje sam ja nema ih puno jer su nas "humano preseljavali"1992.

Što se utakmice tiče Dušan Ivković je dobar trener i siguran sam da će na pravi način pripremiti naše igrače na susret protiv Hrvatske. Znamo i mi da se oni "posebno napale" kada igraju protiv Srbije. Zbog toga čvrsto igrati od samog početka i ne dati im da oči otvore. Na samom početku ostvariti prednost koju treba stalno povećavati i održavati je.

Ova je utakmica ipak bitnija od one sa Njemačkom.
Pritisak postoji i na hrvatskoj strani jer iako limitirani moraju dati sve od sebe u utakmici protiv "mrskih Srba".

MarkoZg

pre 13 godina

Sretno i jednima i drugima! Bit će to zanimljiva utakmica sa kidanjem živaca, nadam se samo da neće biti nereda.
Igrajte i navijajte ljudski i civilizirano!
Nekad smo zajedno bili prvaci a gle gdje je Hrvatska sada?? Sramota! Ako Srbi odu dalje naravno da ću navijati za njih! Pozdrav iz Zagreba!

devetar Cokulic

pre 13 godina

@ (Hrvat, 3. septembar 2010 13:23)
Ti verovatno ne znas ko je Sasa Djordjevic, jer on ne ubacuje srecno, nego znanjem. Zelima vam medalju ali samo iz 1 razloga. Da vidim da li cete ponovo napustiti postolje i pobeci kao zecevi.
Aj' pa se javi posle utakmice...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Takođe ako je neki tim poput Hrvatske "napaljen" kada igra protiv Srbije to se jako može obiti o glavu jer trener je jako bitan. Tu je Srbija u ubjedljivoj prednosti u odnosu na Hrvatsku. Ja ne mogu čekati do sutra! Već sam nervozan!

undo

pre 13 godina

Hrvatska je run n gun team.
Takve ekipe mogu pobijediti svakoga,i la lakersi mogu izgubit hladno od indiane 20 razlike ako krene grangeru primjera radi jer i oni prakticiraju run n gun.
Teska i opasna utakmica

Hrvat

pre 13 godina

Ocjene: 1-10
Kvaliteta igrača:
Hrvatska- 7
Srbija- 8
Kvaliteta trenera:
Hrvatska- 2
Srbija- 9
Fizička sprema igrača
Hrvatska -6
Srbija- 7
Rezultat u subotu?
70-30% na stranu Hrvatske
Sad se pitate zašto?
Zato što nas zadnji put niste pobjedili niti zbog kvalitetnijih igrača, niti zbog kvalitetnijeg trenera, niti zbog bolje fizičke spreme...nego..imali ste više SREĆE!

Alter

pre 13 godina

Ma mene najvise odusevljavaju Markovic i Paunic...mozda nemaju toliko kosarkasko znanje kao ostali nasi igraci ali brate kao da su pusteni s lanca :)

Gari

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 2. septembar 2010 22:38)

Vidi se da nemas pojma o basketu! Pa taj Brazil koji prizeljkujes je razvalio Hrvate, Litvanci su po meni jaci od Grcke (nema velikih imena ali sjajan kolektiv), Spanci bez Gasola slabiji za 30 posto. Uostalom, i Grci i Spanci su nam duzni tako da jedva cekam taj mec, imamo motiva na pretek.

Pop

pre 13 godina

Sistem takmicenja koji je na snazi, a uveden je 2006 na SP u Japanu je losiji od onog iz 1998 i 2002. Posto iz grupe idu dalje 4 ekipe, prvi deo sampionata je devalviran. Kina bi eventualnom pobedom nad Litvanijom usla u 1/4 finale sa DVE dobijene utakmice. Tako nesto je bilo nemoguce u sistemu kad su se posle prve faze formirale nove grupe a bodovi prenosili.

Ogy

pre 13 godina

Primecujem da svi misle da cemo razvaliti Hrvate, ali utakmice izmedju nas i Hrvata su vise nego specificne i pune rizika i sve moze da se okrene naopacke, zato mislim ne treba preterivati i misliti da cemo ih 100% razvaliti...

Pamet u glavu

markozg

pre 13 godina

realno, nemamo sanse protiv vas. jaci ste, bolji ste, u boljoj ste formi. nama je uspjeh i ovo, jer smo stvarno ocajno igrali. vjerujem da ce nasi igrat malo bolje, jer se igra protiv srbije, ali nece proc dalje. kad gubimo 12 razlike u 2/4 zele se sto prije vratit u tekmu s tricama, a to nam nejde. to je najveci problem. ako tomas, popovic, i ukic( za njega ne vjerujem) budu dobri, mozda nesto i uspijemo, ali samo mozda. srbija je favorit veliki, odlicno igrate, mislim da lako mozete do finala, jer imate stvarno odlicne igrace. odite do kraja tako da mozemo rec da smo izgubili od svjetskih prvaka :) sretno, nek bolji pobjedi. pozdrav iz zagreba.

nbp

pre 13 godina

@VladoZG - Spika ti je OK. Pogotovo ako se zna da je srpsku himnu pisao Slovenac (Jenko), a hrvatsku Srbin (Runjanin). Obe himne su veoma lepe, čak je hrvatski tekst neutralniji (ne znam kako je Mađarima i Bošnjacima u Srbiji kad pevaju o spasavanju srpskog roda i broda - u SHS verziji je osnovni pridev bio "naš")... Tek cela ta fama oko toga ko stoji, a ko sedi je priča za primitivne ljude.

grave digger

pre 13 godina

Bogdanovic, Tomas? Jesu li vam to oni iz filma: "Tomas do Bogdanovica, Bodanovic, Bogdanovic...i pogadja Bogdanovic za pobjedu! Kecman,...IJAO! Vazi kos!?" ?

dragance

pre 13 godina

Ne razumem otkuda tolika nerazumna samouverenost kod naseg naroda. Pa Srbiji ce najveci protivnik u Subotu biti PRITISAK. Pritisak domace javnosti koja je vec upisala pobedu nad Hrvatima. Pritisak od prevelikih ocekivanja. Od vec "najavljenog" finala sa SAD?! A lepo rece Ivkovic: Sem Perovica, ni jedan nas igrac nikada nije igrao na Svetskom prvenstvu... Srbija je fizicki spremnija od Hrvatske, neosporno. Ima 12 igraca dok Hrvati imaju sedam-osam upotrebljivih. Srbija ima mnogo boljeg selektora. Srbija je u boljoj formi. Ali ljudi, radi se o samo jednoj utakmici. Ako Tomas, Bogdanovic, Ukic, Tomic (veoma dobri i odlicni igraci, inace)bas u subotu, neoptereceni, ispljuvani od svoje javnosti i bez pritiska da pobede napokon odigraju dobro, a nasi igraci jednostavno podlegnu tom prikletom pritisku - eto problema. Dakle, sanse su pola-pola. Jer se radi o jednoj utakmici. Ne razumem zasto dovodimo svoj tim u poziciju sigurnog pobednika da bi ih kasnije popljuvali ako puknu. Bice teska utakmica. Posebno teska za Srbiju, jer Hrvati mogu da igraju sasvim rastereceno. Ako nasi prebrode nervozu - dobicemo. Ali, setimo se 1997. godine. EP, mi sa Djodjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Rebracom, Tomasevicem, a Hrvati sa mladom reprezentacijom. Svi su ocekivali trening mec, a mi jedva dobili sa pola kosa. Razlog? PRITISAK. Mislite o tome.

Zg

pre 13 godina

Ovako, pobjednik meča uopće nije sporan. Pitanje je samo koja će biti razlika. Negdje u 3 četvrtini kada će biti 20 razlike, volio bih da nagazite do kraja i odete na 40 razlike. Ova ekipa Hr je spremna za to.
Mislim da bi se jedino u tom slučaju moglo potegnuti pitanje odgovornosti vrha HKS-a i da se NAPOKON smijene. Ovo što su oni napravili od Hr košarke nije ni za plakanje!

Kiza

pre 13 godina

Ovaj mec odgovara i nama i Hrvatima. Nama je puno lakse nego protiv Brazila, a oni imaju vise sanse protiv nas nego protiv Argentine. Hrvati su tim koji nema sta da izgubi (jer su i onako vec ispljuvani u Hrvatskoj i svi ocekuju poraz) i to je lagodna situacija za njih. Nas poraz od Nemaca pokazuje da mozemo da izgubimo od svakoga, ali opet to je bilo bez Tea i Krleta; malo je verovatno da bi se to desilo da su oni igrali. Ako nasi mogu mentalno da odigraju ovu utakmicu kao i svaku drugu i da ne osecaju pritisak da moraju da pobede, realno je 10-20 razlike za nas.

Oprez

pre 13 godina

Ja mislim da Hrvati vide svoju sansu prije protiv nas nego protiv Argentine. Sa nama kad igraju to je vise od igre, zna se. Mi jesmo bolji od njih ali nikad se ne zna.

Previse govore kako su losi i sve ostalo, stare su to lisice, ali ja mislim i nadam se da ce mo da ih pobjedimo jer ipak smo kvalitetnija i bolja ekipa od njih.

Idemo dalje utakmicu za utakmicu.

Sve najbolje u subotu.

zaustavite Tea ako mozete

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica
(ŽutiZg, 3. septembar 2010 00:28)


ahahahha smesniji komentar dugo nisam cuo,kakvo bre finale,da li ti znas sta pricas,pa Brazil vas je bukvalno izgazio.
Nece biti lako priznajem ali kao i uvek mi cemo pobediti

Zorand

pre 13 godina

Namjerno su Hrvati izgubili od Brazila. Nisu oni baš toliko loši. Biće vrlo gadno sa njima i neizvjesno. Prognoziram finale Španija-SAD

MoldWaY

pre 13 godina

@neko to od gore vidi sve

Izvini, samo da pitam. Da li smo bilo sta dobro uradili na SP, po tebi. Prvi smo u grupi, nismo kalkulisali, igramo muski. Ili bi mozda sada trebali da igramo kao ..... i da namestamo protivnike. Ako zelis da budes najbolji, moras svakoga da pobedis. Ili ti mislis drugacije?

Madmax

pre 13 godina

Pa ko je lud da prizeljkuje Brazil a ne ove trule Hrvate koji nemogu ni do kosa da dobace....ljudi sta je vama...mi smo bolji od hrvata za 2 klase a od brazila za klasu....ako ne budemo igrali polufinale to je za nas neuspeh...Napred Srbija

Zvonimir - HR

pre 13 godina

Srbija je objektivno daleko kvalitetnija momčad s daleko kompetentnijim izbornikom. Ipak, utakmica u bilo kojem sportu između Hrvatske i Srbije je na neki način derbi. A u derbijima ne pobjeđuje uvijek objektivno bolji...

mate_hr

pre 13 godina

da nas vodi peras možda bi i imali šanse, ovako ne virujem.
cibona je zamalo sa dva igraca dobila partizan, to se zove trener.

Ovaj vrankovic se do sada nigdi nije dokazao i oni ga stavljaju za trenera, ne bi mu ovce dao....

jedino ako se dogodi cudo možemo pobijediti...ako tomic proigra i krene nas šut za tri,naravno i puno bolja obrana, ali po viđenom do sad nemamo neke šanse....

moglo bi nas jedino spasiti i ovo što se srbi vec vide u polufinalu, bar navijaci.....treba dobiti utakmice do polufinala

Marko

pre 13 godina

Realno smo bolji od Hrvata, ali u igri sa njima uvek postoji neki extra element koji meze da presudi, slicno derbiju. Bez opustanja!

glas razuma

pre 13 godina

Setimo se 1997. S obzirom na razliku u kvalitetu, mislili smo da ce biti 30 razlike, a dobili smo ih Djordjevicevom trojkom u zadnjoj sekundi. Ne treba prerano da slavimo, kad igraju Srbija i Hrvatska nikad se ne zna

Sava

pre 13 godina

VladoZg

Himna je himna, a ni ti, ni ja, niti bilo ko ima pravo da odlucuje da li neka TUDJA himna zasluzuje ili ne zasluzuje postovanje. Hej Sloveni je tada bila himna moje drzave, a vas postupak je bio direktna uvreda mene i mojih sunarodnika. Zasto tada niste bili drakonski kaznjeno ostaje misterija i jedna od brojnih nepravdi koje su se desile. Sedi jedan!

grga

pre 13 godina

Реално, добили смо најлакшег могућег противника иѕ групе са којом се укрштамо, једноставно то је тако и ако се нако љути ѕбог те једноставне чињенице онда тај исти једноставно има некакав проблем. Гледао сам их у неколико утакмица и могу само рећи да се ради о екипи са одређеним потенцијалом која делује јако неубедљиво, никаква унутрашња игра, никаква транзиција, шут и само шут... подсећају ме на ону екипу титоградске Будућности кооја је једном победила Партиѕан у неком финалу купа када су постигли нереалан број тројки..... Е сад.... да баш то и ови понове, ко зна ? Мада треба свакако бити опрезан.....
И да, основни разлог мога коментара јесте тај што бих желео да кажем да ми је јако криво што се баш овако издогађало!!!! Верујем да нисам једини ни на овој а ни на супротној страни који једноставно не подноси тај цигански латино - амерички менталитет.... и у оним тренутцима када је камера зумирала препотентне и усиљене, подцењивачке осмехе на фацама играча Бразила са клупе, баш сам полудео и помислио:"Јаој, што нама не падну !!!!!!"

Ivan

pre 13 godina

Objektivno mnogo smo bolji od Hrvata. Nit imaju kvalitetit su dobro vodjeni, a ocigledno nisu ni u formi. Da nema psihologije koja prati ove nase duele mislim da bi prosli malo bolje od Jordana ili Angole i to kazem bez potcenjivanja. Opet zbog svega sto postoji u nasim glavama ne verujem da ce biti tako lako. Ipak mislim da pobeda Srbije nece doci u pitanje. A sto se tice ostatka zreba mislim da nema razloga da se mi ikoga bojimo. Mozemo svakoga da pobedimo, mozemo i da izgubimo ali imamo kvalitet i ako pokazemo srce na terenu nemamo razloga za brigu, nek brinu drugi o nama. A vol'o bi da igramo polufinale sa ovom drugom, zapadno-severnijom bracom. A sad sta ce biti, videcemo. Ajd svi u zdravlje!

007

pre 13 godina

UKUPNO POENA
1.Srbija 465
8.Hrvatska 395

UKUPNO SKOKOVA
1.Srbija 196
20.Hrvatska 151

DVA POENA - POGODAKA
2.Srbija 114
5.Hrvatska 105

TROJKE - POGODAKA
3.Srbija 51
7.Hrvatska 46

UKUPNO ASISTENCIJA
2.Srbija 95
16.Hrvatska 63

Zakljucak :

Srbija je mnogo kompletniji tim u svim elementima igre.
Jedino cega se treba ne pribojavati , vec obratiti paznju na dvojke i trojke Hrvata , jer po do sada prokazanom , oni su "trci-sutni tim"

Zaustaviti im glavne sutere , i dobijamo ih sa +20 lagano .

pera

pre 13 godina

Polako moji sunarodnici.

Treba zrelo prici utakmici. Jesmo favoriti ali samo ukoliko ne dodje do opustanja. Koliko god da su Hrvati lose igrali, imaju jako dobar igracki kadar. Igraci kao sto su Ukic, Tomic, Bogdanovic i Tomas nisu uopste za potcenjivanje i zasluzuju da se protiv njih da 100% od sebe. Ono gde su Hrvati najvise limitirani jeste - trener. Ja ne znam gde ste iskopali ovoga, jel trenirao on bilo koju ekipu pre toga? Odbrana vam prilicno lose funkcionise, a tu se najvise vidi kvalitet trenera i uigranosti ekipe. Duda je mnoooogo iskusniji i kvalitetniji strucnjak. Mi igramo moderno, sa bar 10 igraca u tranziciji. Ali zbog znacaja utakmice i rivaliteta ce verovatno biti tesko veci deo meca, i trebalo bi ocekivati da ako se nasi momci ne opuste da se polako u trecoj cetvrtini odvoje i do kraja naprave razliku od oko 10 koseva.

Greota je ovaj nokaout sistem takmicenja jos od osmine finala, ipak to nije fudbal, a jedna utakmica ne znaci mnogo. Tako da mi jos u cetvrtfinalu nalecemo na verovatno Grke, a u polufinalu na mnogo jake Turke. Zestoko tezak raspored.

VladoZg

pre 13 godina

Srbija će pobijediti. Ne samo da su bolji nego Hrvatska igra grozno. 40 dana priprema i protiv Brazila padnu bez ispaljenog metka.
Srbija objektivno može do polufinala.

Netko je ovdje napisao da bi bilo super da Srbija bude prva a Hrvatska treća pa da svira Bože pravde. 2010. nije 1995. Hrvatska sigurno neće biti treća pa nema brige. A i jedno je Bože pravde a drugo Hej Slaveni. Ja bi odstajao mirno pred himnom Srbije kao i pred svakom drugom. Iz poštovanja. Hej Slaveni je bila zajednička himna države koja se raspala na najgori mogući način i ona ne zaslužuje poštovanje.
Srbiji sada kad napokon igra pod svojim imenom, želim puno sreće. Pozdrv iz Zagreba.

hrv

pre 13 godina

Braćo Srbi, bolji ste za dvije klase od nas, al ne treba pljuvati toliko...navijam za vas u 1/4 finala, bilo bi dobro da neko spusti napuhane amere.

Kibo

pre 13 godina

Mislim da ovde nema favorita između "braće" Hrvata i naše selekcije. Pokazali jesmo da smo dobri, ali smo pokazali da znamo i da padnemo. Koliko sam slušao Hrvate sinoć i jutros, oni očekuju egal utakmicu i smatraju da ne može da im se desi dva puta loša utakmica kao sa Brazilcima.

SSSS

pre 13 godina

Ovo sto radi Duda Ivkovic je fenomenalno. U zavrsetku utakmice igra Paunic, Savanovic,..., tako se od mladih momaka stvaraju igraci. Ja mislim da jer trener Argentine mislio da tankiramo tekmu namerno zelimo izgubiti kada nam je video startnu petorku.
Duda ima poverenja u ove momke, to poverenje im daje. Svaka cast coveku definitivni genije ovog sporta, i ogromni autoritet tim momcima koji mu vracaju na najbolji nacin.

Mislim da ce se u narednim utakmicama koje su na ispadanje ipak manje rizikovati i igrace oni za koje on smatra da su do sada pruzili najvise.

Sto se tice Hrvatske, mislim da su daleko od tog nivoa koji mi imamo. Njihovi najbolji igraci su za klasu ispod nasih, siguran sam da svaki nas igrac od ovih 12 ima mesta mozda i u startoj petorci Hrvatske, a ne znam da li u njihovih 12 postoje 2 ili 3 imena koja bi Duda pozeleo da ima umesto nekoga od nasih medju svojih 12.

Imam puno poverenje u to sto cini taj covek i ovi momci, i cini mi se da u svima njima ima jos mnogo rezerve i jos mnogo toga za pokazati. veliki sam optimista i za utakmicu protiv Hrvatske a i za onu protiv Spanije ili Grcke u cetvrt finalu.

Svim srcem uz ove momke, zasluzuju to u potpunosti.

Krivokapic

pre 13 godina

OK. Ja mogu da poverujem da su Hrvati izgubili namerno od BRazila da bi igrali protiv Srbije, koja je po njima slabija od Argentine. Sve je to OK. Mene samo cudi zasto su morali da izgube sa 20 razlike. I 10 bi bilo dovoljno za 4. mesto.

Joca

pre 13 godina

braćo hrvati..poslušajte dudine reči o dosadašnjem toku prvenstva i našem učinku..

“Ne igramo košarku na 50 već na 90 poena. Prvi smo po broju datih koševa, u skoku, asistencijama, procentu realizacije. Od moderne košarke ne može više da se traži. Ali, još ima mnogo prostora za napredak”

plašim se da ćete kukati za argentincima..
srećno...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Sa Hrvatima treba uvijek biti oprezan pogotovo kada se susreću Srbija i Hrvatska jer i kod jednih i kod drugih ali pogotovo kod susjeda nam postoje "posebni motivi i želja za pobjedom" i tada obično zaigraju bolje. Vidjelo se na utakmici protiv Slovenije koja je za klasu bolja od Hrvatske ali su Slovenci tek pri kraju utakmice preokrenuli rezultat. Protiv Srbije Hrvati mogu takođe imati prednost u početku i ni pod razno ih se ne smije podcijeniti. Druga stvar koja je bitna je kada neki tim doživi debakl kao Hrvatska protiv Brazila obično u narednoj utakmici da sve od sebe. Na kraju ipak smataram da je u ovom trenutku Srbija bolji tim i da bi mogla pobijediti i takvu ljutitu Hrvatsku.
Puno sreće našima u subotu! Pozdrav iz Hercegovine!

makaj

pre 13 godina

Onog dana kada budete tako razmisljali pobedicete i kad poraz ne budete shvatali kao nacionalnu tragediju bice vam bolje.
(Angels, 3. septembar 2010 01:46)

s tim mozes da se pozdravis posto se to nece nikada desiti

Vladan R

pre 13 godina

@ marko
KAD VEC PITAS EVO TI GA JEDAN KOJI JE TO IZJAVIO I TO JE BIO NE BAS PRVI ALI VEC DRUGI KOMETAR NA OVU VEST.
Dobro je...Srbija je ipak slabiji protivnik od Argentine.
(ZGuSrcu, 2. septembar 2010 22:37

Uzgred neki vasi strucnjaci su na tv i u glasilima u analizama su takodje izjavljivali da su Argentici tvrdja ekipa i da su stoga Srbi laksi rival.

U svemu ostalom se slazem sa tobom i u tome da smo kvalitetniji i da smo favoriti, kao i u tomo da zbog nekih drugih, ne cisto sportskih konotacija, koje ova utakmica nosi sa sobom, bice nam teze da tu prednost u kvalitetu pretocimo u pobedu.

milan

pre 13 godina

samo bez ovih komentara poderacemo ih itd. ocemo ako pristup bude maksimalno ozbiljan ne zaboravite da smo izgubili od nemaca koji su vec krenuli kuci!!!

Angels

pre 13 godina

(Nike, 3. septembar 2010 00:50)

Ima jedna stvar u toj tvojoj prici, za Hrvatsku to je vise od utakmice, mi smo to prevazisli jos pre 10 godina i nama je to utakmica kao i svaka druga, kao sto Duda priprema igrace za utakmicu sa Argentinom, tako i priprema za utakmicu sa Hrvatskom. Onog dana kada budete tako razmisljali pobedicete i kad poraz ne budete shvatali kao nacionalnu tragediju bice vam bolje.

marko

pre 13 godina

Bilo bi lepo da pokazemo Hrvatima koliko je "bolje" da idu na nas umesto na Argentince. Licno mislim da su bili svesni da ne mogu da dobiju Brazilce pa su u stilu price o kiselom grozdju izjavili tu glupost da smo im mi laksi rivali.
(Vladan R, 2. septembar 2010 22:40)

tko je to izjavio? jedino ti.
imate bolju momčad i igrate sa srcem što vas čini velikim favoritima. ali da će vam biti lako,neće. i partizan je za klasu bolji od cibone i od svih balkanskih klubova pa ste vidjeli triler na kraju. navijat cu za moju zemlju svim srcem, vi ćete za svoju, to i je draž i ljepota sporta, pa što bude. u košarci ste jači ne jer imate bolje igrače nego jer imate bolju školu, trenere, organizaciju,više se borite, igrate srcem i to vam je glavni nacionalni sport.ovi naši igraju samo da se pokažu pred skautima a za ponos države ih nije briga....
pozdrav istinskim ljubiteljima sporta i nadajmo se utakmici kakva doliči sportskim silama na ovim prostorima. a ako prođete navijat cu za vas da one ufurane grke spustite na zemlju kao sto cemo ih i mi ubrzo u nogometu. pozdrav ! :)

Baki

pre 13 godina

Odgledah cro-bra i stvarno su hrvati bili loši. Odbranu niko ne igra, centra nema, kao ni pleja, svi su neki bekovi/krila šuteri, pri tom ne mogu vola da ubodu a kamoli koš. Gomila otvorenih šuteva sa poludistance i trojke jedva da je obruč pogodilo.
Sa takvom igrom nas ne mogu da pobede pa taman da šutiraju trojke 150%.
Do duše nisam ih gledao u ostalim utakmicama ali ovo večeras (ako nije pušteno namerno) nije loše veče, već prilično limitirana selekcija koja protiv nas nema baš nikakve šanse.
Mada...uspeli smo da izgubimo od nemaca koji su uspeli da izgube od angole koja je uspela da pukne 50 razlike.

Bilo ko

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica
(ŽutiZg, 3. septembar 2010 00:28)

Ne lupetaj, molim te, k'o Boga... Ne znate gde je levo... Ako dobijete, bice ili nasa glupost ili puko s...e... Realno, 25 razlike smo bolji, a to analiziraj dalje....

Superior

pre 13 godina

Jedino da Hrvati u nama vide neku extra inspiraciju pa da im to poboljša malo kvalitet, realno, tek je polovina prvenstva, takve stvari ne bi trebale da imaju značaj u ovoj fazi.

rajon

pre 13 godina

Poznate srpske junačine i njihove jezičine su se razvezle i kao nebrojeno puta do sada lopta školuje bahatost i aroganciju navijača i Srbi to na vašu žalost proći ne mogu.Naučiti ćete da lopta ne oprašta niti zaboravlja.Nema tu zle namjere ali udarit ćete u beton.Možda vam neće biti dovoljno jednom niti 2 puta ali nakon 3 puta shvatiti ćete da nije sve onako kako se čini.

grobarmg

pre 13 godina

Kako mi je zao sto ne igramo polufinale s njima. Zamislite na pobenickom postolju Srbija prva, Hrvatska treca... Pocinje BOZE PRAVDE i oni opet odlaze s postolja....
NEPROCENJIVO...

Nike

pre 13 godina

Prvo, malo puno mudrujete s tim pričama: dali nam brazilci domaći rad itd. ako znate išta o košarci onda bi tribali skužiti da je nokaut 100% drugačiji od grupe

Drugo, kad igraju RH i SRB (ili JUG, ili SCG ili kako se već sve ta reprezentacija zvala) to je utakmica za sebe i nikad se nezna ko će dobiti. To je puno više od košarke.

Znači, viditi ćemo sve u subotu. Činjenica je da se Srbija trenutačno puno bolja ekipa i da ću ako dobiju navijati za njih do kraja, ali opet, jedna utakmica, subota, 17:00 pa da vidimo.
jel pošteno?

manual

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 2. septembar 2010 23:13)

ja kako vidim ti si ovdje sve pravoslavce izbacio al posto znas da su oni favoriti za prvo mjesto onda si od muke stavio muslimane za prvake iako znam da ne mos ni jedne ni druge ocima smislit.

ŽutiZg

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica

Maverick

pre 13 godina

Realno smo bolji od Hrvata. Oni se uvek pale protiv nas tako da ce igrati s jedne strane fanaticno a sa druge opusteno jer nemaju sta da izgube obzirom da su svesni svog limitiranog kvaliteta. To moze da bude opasna kombinacija za nas. Mada se ne brinem puno jer su nasi momci pokazali na ovom prvenstvu da su zreo i ozbiljan tim.

srdjan

pre 13 godina

Lepo. Odigrali smo veoma tesku i neizvesnu utakmicu.Bio je to pravi ispit zrelosti i snage naseg tima. Radujem se duelu sa hrvatima i sto imamo lepu priliku da odemo korak dalje. Misljenja sam da bez obzira na bledo izdanje komsija ne trebamo ih podceniti. Verovatno ce protiv nas igrati daleko agresivnije u odbrani,a istini za volju mi nemamo toliko brzih igraca kao Brazil pa ce utakmica verovatno biti bazirana na pozicionoj igri. A takodje ne verujem da ce toliko lose sutirati...Njihov strucni konsultant je rekao da je njihova sansa pod samim kosem,ali sam licno ubedjen da se vise trebamo bojati njihovih bekova i suta spolja. Ako ne na svim,onda smo bar na pozicijama 1,3 i 4 daleko bolji,mada oni znaju da igraju i sa tri beka u postavi,sto znaci da bi Savanovic,Velickovic,Macvan(iako je skroman do sada trebao da proradi)i eventualno Keselj trebali da koriste prednost snage i visene u napadu. Naravno uz izvrsnog Teodosica,pouzdanog Rasica i standardne centre koji postizu gotovo uvek dvocifren broj poena nece biti nikakvih problema. Slabo brane pik,a lose ga koriste u napadu sto smo videli do sada. Pobedjujemo. Jedino se primeti da nama jako nedostaje Tripkovic i treci centar bio to Milicic,Marjanovic,Raduljica svejedno.

Dubrovčanin

pre 13 godina

* Srbija - Hrvatska 1
* Španjolska - Grčka 1
* Turska - Francuska 1
* Slovenija - Australija 1
* SAD - Angola 1
* Rusija - Novi Zeland 2
* Litva - Kina 1
* Argentina - Brazil 2
*
* Srbija - Španjolska 2
* Turska - Slovenija 1
* SAD - Novi Zeland 1
* Litva - Brazil 2
*
* Španjolska - Turska 2
* SAD - Brazil 2
*
* ŠPANJOLSKA - SAD 1
*
* TURSKA - BRAZIL 2

Zlato Turskoj, srebro Brazilu, bronca Španjolskoj.

Najbolje je ovako

pre 13 godina

Da li je ovo Hrvatska namerno birala Srbiju za protivnika (ne verujem)ili je to realni domet njihove košarke u ovom trenutku(sasvim sigurno).Mislim da će to biti laganica za Srbiju i dvocifrena razlika,bez previše zalaganja,mada će Hrvati izginuti ne bi li napravili iznenađenje.

nono

pre 13 godina

Njima je vaznje nas neuspeh nego njihov uspeh. Bice pluvanja i provokacije samo da bi letele opet stolice. Moraju nasi da budu pripremljeni pre svega psiholoski!

Hrvat

pre 13 godina

katastrofalna igra nasih veceras....da gledam neku drugu reprezentaciju da onako igra, rekao bih smijesno, a kad je to moja reprezentacija, moram reci zalosno...
bez IMALO zara, borbe, zelje... kao mladi su igraci: pa ako su mladi onda im bar zelje ne bi smjelo nedostajati...
Andric moze glavom zakucat al ide na polaganje metar od kosa, a zakucao je 5 puta u zivotu, od toga 3 puta na treningu....

Ukic kao da je dosao iz cirkusa, 1000 driblinga uradi dok ne doda loptu...

Tomic si je umislio da je zvijezda kad ga je Durant pohvalio, poslije Amera nije odigra bas nista...vise je faulova skupio nego koseva....

Loncar uz Popovica i Bogdanovica jedini nesto zeli ali on koji je realno 6.7. nas igrac, trosi najvise lopti - smijesnooo

Banic bi trebao odabrat sport koji mu bolje ide.

Popovic, Bogdanovic i Tomas jedini za prolaznu ocjenu...

Planinic malo igra zbog ozljede, nije prosao pripreme ( svejedno njega Joke vodi na prvenstvo)

Zoric ozlijedjen.

Stipcevic nosi vodu.

Izbornik Vrankovic totalni promasaj al nije kriv on nego onaj tko ga je postavio.

Nemamo vrijednost za nista vise od osmine finala ali neke stvari su trebale biti drugacije. Prvenstveno tu mislim na odmos prema dresu reprezentacije, al ima tu jos xy stvari o kojima bi se dalo pricati.

U subotu slijedi debakl.

tuzan zalostam

pre 13 godina

e vala zao mi sto smo mi hrvati proklet narod i ne znamo cjenit ono sto doista vrijedi.... s jedne strane do neba se velica MEDIOKRITETCINA ante tomic. bog kosarke, spasitelj hrvatske, nesto najbolje sto se moze pozeljet, dok s druge strane posteni momci koji ce uvjek ali bas uvjek dat sve od sebe, bacat se po parketu, igraci poput rozica ili radosevica. gledam danas marina rozica u studiju, u ocima mu vidim vise zelje nego kod tomica. samo njemu ce se uvjek nac neka mana, te nema sut, te ne zna vodit loptu... dok s druge strane tomic igra koda je sam bog na zemlju sisao da baci koji ho ruk, pa to radi preko qrca. gestikulira, nesto se prenemaze... nabedjena zvjezda. vujcica se pokopalo nakon sto je pozelio napravit pauzu od nacionalnog tima, a svi u sekundi zaboravise da je nas "spasitelj" ante u dvadesetoj odbio nt zbog drafta...

nema veze, sve jedno vjerujem da se mogu izdic i pobjedit... makar nek daju sve od sebe. nisu to tako losi igraci kako igraju. iako ste realno bolji, vjerujem da makar mozemo u borbu... nebi nam bilo prvi puta... sretno i jednima i drugima

Stole Vršac

pre 13 godina

Da li su naše komšije namerno izgubile od Brazila upravo zbog ovoga? Sve jedno...ali mislim da tekma neće biti nimalo laka, pritisak je na obe strane. Ko ima više živaca i strpljenja izlazi kao pobednik.

Топић капитен

pre 13 godina

Само без подцењивања Хрвата, јер је сигурно да ће и они дати свој максимум и пружити и више него што могу. У сваком случају, не сумњам у то да ће Дуда врхунски да их припреми за утакмицу, а ако будемо одиграли на свом нивоу и без опуштања, победа не долази у питање. СРБИЈА!!!

dragan

pre 13 godina

Hrvatska je realno slabija ekipa od SAD, Slovenije i Brazila. Ako njih, ovako fizicki poluspremne i timski tanke ne mozemo dobiti onda i nismo za cetvrtfinale. Hrvati mogu dobiti samo ako im krenu neki ludi sutevi za trice a mi pustimo da sutiraju. U svim drugim varijantama i na petici i na cetvorki pogotovo i na trici mi smo jaci. Dakle, sve je do Srbije. Hrvati ce pokusati da odigraju iznad svojih mogucnosti jer pritisak nije na njima. Oni su do sada dobili Tunis i Iran i nemaju sta da izgube. Ali, kazem, Srbija ima sansu i od nje zavisi sve.

Ajmo Milenko

pre 13 godina

Evo prilikie da razigramo Tepica..
Mislim da sebi mozemo dozvoliti taj luksuz da nam doticni na ovoj utakmici igra bar 15 min..
Mozda treba i Macvanu dati sansu.

Misa Po

pre 13 godina

Joj, kako cemo da peglamo croasane.... Uhhhh, bice to lepo za gledanje. Nego imam dilemu: da l` da kupim Jelen ili Lav, ne znam sta bolje ide uz peglanje? :))))

darko

pre 13 godina

Al su ih Brazilci poderali ko siroce napolitanku. Ocigledno je da smo mnogo jaci, samo treba da pristupimo maksimalno ozbiljno i maksimalno skoncentrisano i nece biti problema u osmini finala.

nbp

pre 13 godina

Srbija je svakako favorit. Ali to ne znači da Srbi treba da iskazuju primitivizam i, kao, razbiće ove (što je moguće, ali manje verovatno). S druge strane, nadam se da neće biti onih neupućenih iz HR da pišu kako su apsolutni šampioni u regionalnom sportu - može rukomet, nogomet pre 10 godina, sinjska alka i boćanje, a za ostalo... gljive ludare su čudo.

Predo

pre 13 godina

Gledao sam zavrsnicu meca i izjave i komentare. Hrvati su frustrirani i maltene su se pomirili sa porazom. Ali, bilo kakvo opustanje protiv protivnika, koji nema sta izgubiti i koji ce biti emocionalno nabijen moze povesti utakmicu potpuno nezeljenim tokom. Njemacka je bila sasvim dovoljna opomena, koja je pokazala kako jedan inspirisan tim sa losim igracima moze da naraste kada ga potcjenite i kada mu to dopustite. Ne moram govoriti da se igraci medjusobno jako dobro poznaju. Jedno je sigurno, a to je da je Ivkovic mnogo, mnogo veci trener od Josipa Vrankovica i da on nece dopustiti nikakvo opustanje. Hrvati ce, kao i na vecini svojih utakmica, zaigrati snazno na pocetku, a onda obavezno i nepovratno padaju. To im se dogadjalo i sa ranijim selekcijama. Da li je u pitanju psihologija ili kratka klupa, ili i jedno i drugo. Jedino opasno oruzje su im trice, a Ante Tomic igra daleko ispod ocekivanja.

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Jaoooo presrecan sam sto smo dobili Hrvate !!!Jaoooo ce da bude veselo !!Republika Srpska je "orlovo gnezdo"!!zamolio bi vas da objavite barem jednom komentare i nas iz Republike Srpske...hvalau

Zicer iz mrtvog ugla

pre 13 godina

Ijao, pa da li je moguće - naše stare košarkaške mušterije :) Mislim da će ova osmina finala pozitivno uticati na razvoj Hrvatske košarke - konačno će "susjedi" videti kako se igra :D Možda ovaj put i nauče nešto...

Ove domaće selektore iz fotelje (pirke, ofk, veliki nemac i ostatak ekipe) koji su predviđali poraze protiv Angole i Jordana, a sada lupetaju "nećemo dalje od osmine finala" bih zamoli radi njih samih da ućute jer ispadaju mnogo glupavi. Msm kada dođemo do polufinala moraće reći "nećemo mi dalje od finala"...

I u pobedi i u porazu - jedna je SRBIJA!

no fear

pre 13 godina

igra Hrvatske je dosad katastrofa..čak i poslovično nerealni i neobjektivni hr novinari više nemaju lijepih riječi za to što prikazuju..
al bez obzira na sve to,mi moramo odigrati kao da igramo finale protiv npr. SAD-a,maksimalno ozbiljno i odgovorno..
jer bez obzira koliko su dosad jadni bili,Hrvati će u toj utakmici "ujedati" do kraja..ili dok im ne odemo na 15-ak poena razlike..
sve u svemu,bolji smo klasu ali to treba i prikazati na terenu,a ako nam se pruži prilika treba ih nakantati do kraja,sa što većom razlikom..bez milosti na terenu..

Vladan R

pre 13 godina

Bilo bi lepo da pokazemo Hrvatima koliko je "bolje" da idu na nas umesto na Argentince. Licno mislim da su bili svesni da ne mogu da dobiju Brazilce pa su u stilu price o kiselom grozdju izjavili tu glupost da smo im mi laksi rivali.

nz

pre 13 godina

Bolje bi bilo da igramo sa Brazilom ali sta je tu je. Bolji smo od hrvata ali oni protiv nas igraju maksimalno i nece biti lako. Nadam se da ce nasi moci da se izbore sa pritiskom kakav postoji kada igramo sa komsijama i da ce proci dalje pa da se verovatno sa Spancima bore za polufinale.

Bule

pre 13 godina

Mislim da je krajnje vreme da FIBA promeni sistem takmicenja jer je pakovanje rezultata i biranje protivnika u zadnjem kolu vise nego ocigledno.To je u vaterpolu mnogo bolje reseno - ako si prvi, preskaces prvo eliminaciono kolo. Da je tako veceras bi sve svi tukli na krv i noz, a ne bi igrali revijalne utakmice. Ne volim sto igramo protiv Hrvata jer u jednoj utakmici svasta moze da se dogodi, a oni su potpuno rastereceni jer su cetvrti, a mi prvi (imaju deblje opravdanje ako izgube sto je mnogo bitno u ovakvim utakmicama).Francuzi su proslog leta igrali sportski, a sad su se "opametili". Nadam se ipak da ce sport pobediti.

Pop

pre 13 godina

Voditeljka na HRT-u cita rezultate utakmica i ladno likovi napisu Argentina-Srbija 84-82 i Hrvatska-Brazil 92-74. Znaci neverovatni su:) samo im se tu potkrale greske:)

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

I sta smo uradili pobedom protiv Argentine. Prvo sa Hrvatskom, a ako tu iscupamo pobedu idemo na pobednika Grcka- Spanija. Teze nije moglo. A da smo izgubili najpre Brazil, a onda Litvanija, sto je sto puta lakse.Duda hoce tezim putem, on je poznat po tome sto hoce glavom kroz zid.A ako i to slucajno prodjemo, strasna Turska. Sada nam ne bi pomogao ni Dzordan iz najboljih dana

Pegone

pre 13 godina

Da ne ureknem ali ja vidim ovako nase naredne utamice:
1\8 Hrvatska
1\4 Grcka(da im naplatimo sa kamatom Atinu)
1\2 Slovenija (turci na nasoj strani zbog poraza od slovenaca)
Finale na USA pa sta bude

Braco

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu Hrvata i Brazilaca i po onome sto je prikazano mislim da su ih Brazilci dobili sa 50% snage... Hrvati su mnogo promasivali, u odbrani su bili izgubljeni, bez volje i zelje su delovali. Mislim da imaju dosta problema i da nisu cak ni fizicki dovoljno dobro pripremljeni.. Bolji smo na svim pozicijama i imamo vise igraca koji mogu pogoditi.. U odbrani ako odigramo agresivno i sprecimo Tomasa i Popovica da ne udju u seriju mislim da lagano mozemo dobiti... Oprezno i cvrsto, mislim da smo kvalitetniji i da pobedjujemo.

Bata Peca

pre 13 godina

Ne treba da zavara rezultat. Hrvati se nisu toliko trudili, vise im odgovara da igraju protiv nas nego protiv Argentine. Isto vazi i za Brazil, koji je navikao da igra protiv Argentine. O nama ne znaju nista. Dakle, komsije protiv komsija. Tako je najsigurnije.

Maksimalno skoncentrisano i snazno.

Nadobols

pre 13 godina

Prvo izvinjenje sto sam promasio rezultat - ja rekao 11-12 razlike protiv Argentine i da nece biti napeto al dobro vazno da smo pobedili.
Svidja mi se sto stalno iskoci neki igrac ( Savanovic) i nije sve na dva tri igraca , vec ih stvarno imamo12 upotrebljivih (khkhhh - valjda ce i Tepic da se probudi -eto mu prava prilika protiv Hrvata - i da nam svima zapusi usta ).
Gledao sam Hrvate i deluju jadno - sve im je lose,da ne nabrajam.
U Hrvatskom studiju posle utakmice - ocaj i koliko sam ja stekao utisak , uopste se ne nadaju pobedi nad nama.
Hrv.voditeljka/voditeljica je odjavila emisiju sa - "neka nasi momci i izgube od Srbije samo da se bore "
Uh , pa valjda oni bolje poznaju svoju repr. od nas i da potpuno su upravo - tj da cemo ih ( vec minut trljam prste jer hocu da napisem lagano )LAGANO dobiti.
Samo da lepo otvorimo utakmicu , ne bas kao danas i Hrvati odose u ponor a mi u cetrvtfinale :)))))

steve

pre 13 godina

Moram priznati da se malo pribojavam predstojeće utakmice jer Hrvati imaju talentiranu ekipu predvođenu Tomićem, Ukićem i Tomasom koja dosada nije apsolutno ništa pokazala.Postoji bojazan da ne eksplodiraju baš protiv Srbije u utakmici u kojoj nemaju praktično šta izgubiti, budući da je Srbija izrazizi favorit.No,ipak vjerujem da ce presuditi ogromno iskustvo i znanje Dude Ivkovića koji će znati pripremiti reprezentaciju za ovu utakmicu, i da ce u konacnici prevagu donijeti fantastična srpska obrana.

1234!

pre 13 godina

Nasa polovina zreba :

Srbija
Hrvatska

Spanija
Grcka

Turska
Francuska

Australija
Slovenija

Nece biti lako, a ovi Grci i Francuzi sto su namerno gubili da bi namestili sebi put... strasno.. Dace Bog da im se to obije o glavu, a realno vec im se obija...

Pop

pre 13 godina

Voditeljka na HRT-u cita rezultate utakmica i ladno likovi napisu Argentina-Srbija 84-82 i Hrvatska-Brazil 92-74. Znaci neverovatni su:) samo im se tu potkrale greske:)

Hrvat

pre 13 godina

katastrofalna igra nasih veceras....da gledam neku drugu reprezentaciju da onako igra, rekao bih smijesno, a kad je to moja reprezentacija, moram reci zalosno...
bez IMALO zara, borbe, zelje... kao mladi su igraci: pa ako su mladi onda im bar zelje ne bi smjelo nedostajati...
Andric moze glavom zakucat al ide na polaganje metar od kosa, a zakucao je 5 puta u zivotu, od toga 3 puta na treningu....

Ukic kao da je dosao iz cirkusa, 1000 driblinga uradi dok ne doda loptu...

Tomic si je umislio da je zvijezda kad ga je Durant pohvalio, poslije Amera nije odigra bas nista...vise je faulova skupio nego koseva....

Loncar uz Popovica i Bogdanovica jedini nesto zeli ali on koji je realno 6.7. nas igrac, trosi najvise lopti - smijesnooo

Banic bi trebao odabrat sport koji mu bolje ide.

Popovic, Bogdanovic i Tomas jedini za prolaznu ocjenu...

Planinic malo igra zbog ozljede, nije prosao pripreme ( svejedno njega Joke vodi na prvenstvo)

Zoric ozlijedjen.

Stipcevic nosi vodu.

Izbornik Vrankovic totalni promasaj al nije kriv on nego onaj tko ga je postavio.

Nemamo vrijednost za nista vise od osmine finala ali neke stvari su trebale biti drugacije. Prvenstveno tu mislim na odmos prema dresu reprezentacije, al ima tu jos xy stvari o kojima bi se dalo pricati.

U subotu slijedi debakl.

Pegone

pre 13 godina

Da ne ureknem ali ja vidim ovako nase naredne utamice:
1\8 Hrvatska
1\4 Grcka(da im naplatimo sa kamatom Atinu)
1\2 Slovenija (turci na nasoj strani zbog poraza od slovenaca)
Finale na USA pa sta bude

marko

pre 13 godina

Bilo bi lepo da pokazemo Hrvatima koliko je "bolje" da idu na nas umesto na Argentince. Licno mislim da su bili svesni da ne mogu da dobiju Brazilce pa su u stilu price o kiselom grozdju izjavili tu glupost da smo im mi laksi rivali.
(Vladan R, 2. septembar 2010 22:40)

tko je to izjavio? jedino ti.
imate bolju momčad i igrate sa srcem što vas čini velikim favoritima. ali da će vam biti lako,neće. i partizan je za klasu bolji od cibone i od svih balkanskih klubova pa ste vidjeli triler na kraju. navijat cu za moju zemlju svim srcem, vi ćete za svoju, to i je draž i ljepota sporta, pa što bude. u košarci ste jači ne jer imate bolje igrače nego jer imate bolju školu, trenere, organizaciju,više se borite, igrate srcem i to vam je glavni nacionalni sport.ovi naši igraju samo da se pokažu pred skautima a za ponos države ih nije briga....
pozdrav istinskim ljubiteljima sporta i nadajmo se utakmici kakva doliči sportskim silama na ovim prostorima. a ako prođete navijat cu za vas da one ufurane grke spustite na zemlju kao sto cemo ih i mi ubrzo u nogometu. pozdrav ! :)

Vladan R

pre 13 godina

Bilo bi lepo da pokazemo Hrvatima koliko je "bolje" da idu na nas umesto na Argentince. Licno mislim da su bili svesni da ne mogu da dobiju Brazilce pa su u stilu price o kiselom grozdju izjavili tu glupost da smo im mi laksi rivali.

Bule

pre 13 godina

Mislim da je krajnje vreme da FIBA promeni sistem takmicenja jer je pakovanje rezultata i biranje protivnika u zadnjem kolu vise nego ocigledno.To je u vaterpolu mnogo bolje reseno - ako si prvi, preskaces prvo eliminaciono kolo. Da je tako veceras bi sve svi tukli na krv i noz, a ne bi igrali revijalne utakmice. Ne volim sto igramo protiv Hrvata jer u jednoj utakmici svasta moze da se dogodi, a oni su potpuno rastereceni jer su cetvrti, a mi prvi (imaju deblje opravdanje ako izgube sto je mnogo bitno u ovakvim utakmicama).Francuzi su proslog leta igrali sportski, a sad su se "opametili". Nadam se ipak da ce sport pobediti.

Braco

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu Hrvata i Brazilaca i po onome sto je prikazano mislim da su ih Brazilci dobili sa 50% snage... Hrvati su mnogo promasivali, u odbrani su bili izgubljeni, bez volje i zelje su delovali. Mislim da imaju dosta problema i da nisu cak ni fizicki dovoljno dobro pripremljeni.. Bolji smo na svim pozicijama i imamo vise igraca koji mogu pogoditi.. U odbrani ako odigramo agresivno i sprecimo Tomasa i Popovica da ne udju u seriju mislim da lagano mozemo dobiti... Oprezno i cvrsto, mislim da smo kvalitetniji i da pobedjujemo.

Ajmo Milenko

pre 13 godina

Evo prilikie da razigramo Tepica..
Mislim da sebi mozemo dozvoliti taj luksuz da nam doticni na ovoj utakmici igra bar 15 min..
Mozda treba i Macvanu dati sansu.

Nike

pre 13 godina

Prvo, malo puno mudrujete s tim pričama: dali nam brazilci domaći rad itd. ako znate išta o košarci onda bi tribali skužiti da je nokaut 100% drugačiji od grupe

Drugo, kad igraju RH i SRB (ili JUG, ili SCG ili kako se već sve ta reprezentacija zvala) to je utakmica za sebe i nikad se nezna ko će dobiti. To je puno više od košarke.

Znači, viditi ćemo sve u subotu. Činjenica je da se Srbija trenutačno puno bolja ekipa i da ću ako dobiju navijati za njih do kraja, ali opet, jedna utakmica, subota, 17:00 pa da vidimo.
jel pošteno?

Топић капитен

pre 13 godina

Само без подцењивања Хрвата, јер је сигурно да ће и они дати свој максимум и пружити и више него што могу. У сваком случају, не сумњам у то да ће Дуда врхунски да их припреми за утакмицу, а ако будемо одиграли на свом нивоу и без опуштања, победа не долази у питање. СРБИЈА!!!

no fear

pre 13 godina

igra Hrvatske je dosad katastrofa..čak i poslovično nerealni i neobjektivni hr novinari više nemaju lijepih riječi za to što prikazuju..
al bez obzira na sve to,mi moramo odigrati kao da igramo finale protiv npr. SAD-a,maksimalno ozbiljno i odgovorno..
jer bez obzira koliko su dosad jadni bili,Hrvati će u toj utakmici "ujedati" do kraja..ili dok im ne odemo na 15-ak poena razlike..
sve u svemu,bolji smo klasu ali to treba i prikazati na terenu,a ako nam se pruži prilika treba ih nakantati do kraja,sa što većom razlikom..bez milosti na terenu..

Misa Po

pre 13 godina

Joj, kako cemo da peglamo croasane.... Uhhhh, bice to lepo za gledanje. Nego imam dilemu: da l` da kupim Jelen ili Lav, ne znam sta bolje ide uz peglanje? :))))

nbp

pre 13 godina

Srbija je svakako favorit. Ali to ne znači da Srbi treba da iskazuju primitivizam i, kao, razbiće ove (što je moguće, ali manje verovatno). S druge strane, nadam se da neće biti onih neupućenih iz HR da pišu kako su apsolutni šampioni u regionalnom sportu - može rukomet, nogomet pre 10 godina, sinjska alka i boćanje, a za ostalo... gljive ludare su čudo.

Nadobols

pre 13 godina

Prvo izvinjenje sto sam promasio rezultat - ja rekao 11-12 razlike protiv Argentine i da nece biti napeto al dobro vazno da smo pobedili.
Svidja mi se sto stalno iskoci neki igrac ( Savanovic) i nije sve na dva tri igraca , vec ih stvarno imamo12 upotrebljivih (khkhhh - valjda ce i Tepic da se probudi -eto mu prava prilika protiv Hrvata - i da nam svima zapusi usta ).
Gledao sam Hrvate i deluju jadno - sve im je lose,da ne nabrajam.
U Hrvatskom studiju posle utakmice - ocaj i koliko sam ja stekao utisak , uopste se ne nadaju pobedi nad nama.
Hrv.voditeljka/voditeljica je odjavila emisiju sa - "neka nasi momci i izgube od Srbije samo da se bore "
Uh , pa valjda oni bolje poznaju svoju repr. od nas i da potpuno su upravo - tj da cemo ih ( vec minut trljam prste jer hocu da napisem lagano )LAGANO dobiti.
Samo da lepo otvorimo utakmicu , ne bas kao danas i Hrvati odose u ponor a mi u cetrvtfinale :)))))

Angels

pre 13 godina

(Nike, 3. septembar 2010 00:50)

Ima jedna stvar u toj tvojoj prici, za Hrvatsku to je vise od utakmice, mi smo to prevazisli jos pre 10 godina i nama je to utakmica kao i svaka druga, kao sto Duda priprema igrace za utakmicu sa Argentinom, tako i priprema za utakmicu sa Hrvatskom. Onog dana kada budete tako razmisljali pobedicete i kad poraz ne budete shvatali kao nacionalnu tragediju bice vam bolje.

nono

pre 13 godina

Njima je vaznje nas neuspeh nego njihov uspeh. Bice pluvanja i provokacije samo da bi letele opet stolice. Moraju nasi da budu pripremljeni pre svega psiholoski!

grobarmg

pre 13 godina

Kako mi je zao sto ne igramo polufinale s njima. Zamislite na pobenickom postolju Srbija prva, Hrvatska treca... Pocinje BOZE PRAVDE i oni opet odlaze s postolja....
NEPROCENJIVO...

dragan

pre 13 godina

Hrvatska je realno slabija ekipa od SAD, Slovenije i Brazila. Ako njih, ovako fizicki poluspremne i timski tanke ne mozemo dobiti onda i nismo za cetvrtfinale. Hrvati mogu dobiti samo ako im krenu neki ludi sutevi za trice a mi pustimo da sutiraju. U svim drugim varijantama i na petici i na cetvorki pogotovo i na trici mi smo jaci. Dakle, sve je do Srbije. Hrvati ce pokusati da odigraju iznad svojih mogucnosti jer pritisak nije na njima. Oni su do sada dobili Tunis i Iran i nemaju sta da izgube. Ali, kazem, Srbija ima sansu i od nje zavisi sve.

1234!

pre 13 godina

Nasa polovina zreba :

Srbija
Hrvatska

Spanija
Grcka

Turska
Francuska

Australija
Slovenija

Nece biti lako, a ovi Grci i Francuzi sto su namerno gubili da bi namestili sebi put... strasno.. Dace Bog da im se to obije o glavu, a realno vec im se obija...

Predo

pre 13 godina

Gledao sam zavrsnicu meca i izjave i komentare. Hrvati su frustrirani i maltene su se pomirili sa porazom. Ali, bilo kakvo opustanje protiv protivnika, koji nema sta izgubiti i koji ce biti emocionalno nabijen moze povesti utakmicu potpuno nezeljenim tokom. Njemacka je bila sasvim dovoljna opomena, koja je pokazala kako jedan inspirisan tim sa losim igracima moze da naraste kada ga potcjenite i kada mu to dopustite. Ne moram govoriti da se igraci medjusobno jako dobro poznaju. Jedno je sigurno, a to je da je Ivkovic mnogo, mnogo veci trener od Josipa Vrankovica i da on nece dopustiti nikakvo opustanje. Hrvati ce, kao i na vecini svojih utakmica, zaigrati snazno na pocetku, a onda obavezno i nepovratno padaju. To im se dogadjalo i sa ranijim selekcijama. Da li je u pitanju psihologija ili kratka klupa, ili i jedno i drugo. Jedino opasno oruzje su im trice, a Ante Tomic igra daleko ispod ocekivanja.

darko

pre 13 godina

Al su ih Brazilci poderali ko siroce napolitanku. Ocigledno je da smo mnogo jaci, samo treba da pristupimo maksimalno ozbiljno i maksimalno skoncentrisano i nece biti problema u osmini finala.

Zicer iz mrtvog ugla

pre 13 godina

Ijao, pa da li je moguće - naše stare košarkaške mušterije :) Mislim da će ova osmina finala pozitivno uticati na razvoj Hrvatske košarke - konačno će "susjedi" videti kako se igra :D Možda ovaj put i nauče nešto...

Ove domaće selektore iz fotelje (pirke, ofk, veliki nemac i ostatak ekipe) koji su predviđali poraze protiv Angole i Jordana, a sada lupetaju "nećemo dalje od osmine finala" bih zamoli radi njih samih da ućute jer ispadaju mnogo glupavi. Msm kada dođemo do polufinala moraće reći "nećemo mi dalje od finala"...

I u pobedi i u porazu - jedna je SRBIJA!

hrv

pre 13 godina

Braćo Srbi, bolji ste za dvije klase od nas, al ne treba pljuvati toliko...navijam za vas u 1/4 finala, bilo bi dobro da neko spusti napuhane amere.

Bata Peca

pre 13 godina

Ne treba da zavara rezultat. Hrvati se nisu toliko trudili, vise im odgovara da igraju protiv nas nego protiv Argentine. Isto vazi i za Brazil, koji je navikao da igra protiv Argentine. O nama ne znaju nista. Dakle, komsije protiv komsija. Tako je najsigurnije.

Maksimalno skoncentrisano i snazno.

steve

pre 13 godina

Moram priznati da se malo pribojavam predstojeće utakmice jer Hrvati imaju talentiranu ekipu predvođenu Tomićem, Ukićem i Tomasom koja dosada nije apsolutno ništa pokazala.Postoji bojazan da ne eksplodiraju baš protiv Srbije u utakmici u kojoj nemaju praktično šta izgubiti, budući da je Srbija izrazizi favorit.No,ipak vjerujem da ce presuditi ogromno iskustvo i znanje Dude Ivkovića koji će znati pripremiti reprezentaciju za ovu utakmicu, i da ce u konacnici prevagu donijeti fantastična srpska obrana.

tuzan zalostam

pre 13 godina

e vala zao mi sto smo mi hrvati proklet narod i ne znamo cjenit ono sto doista vrijedi.... s jedne strane do neba se velica MEDIOKRITETCINA ante tomic. bog kosarke, spasitelj hrvatske, nesto najbolje sto se moze pozeljet, dok s druge strane posteni momci koji ce uvjek ali bas uvjek dat sve od sebe, bacat se po parketu, igraci poput rozica ili radosevica. gledam danas marina rozica u studiju, u ocima mu vidim vise zelje nego kod tomica. samo njemu ce se uvjek nac neka mana, te nema sut, te ne zna vodit loptu... dok s druge strane tomic igra koda je sam bog na zemlju sisao da baci koji ho ruk, pa to radi preko qrca. gestikulira, nesto se prenemaze... nabedjena zvjezda. vujcica se pokopalo nakon sto je pozelio napravit pauzu od nacionalnog tima, a svi u sekundi zaboravise da je nas "spasitelj" ante u dvadesetoj odbio nt zbog drafta...

nema veze, sve jedno vjerujem da se mogu izdic i pobjedit... makar nek daju sve od sebe. nisu to tako losi igraci kako igraju. iako ste realno bolji, vjerujem da makar mozemo u borbu... nebi nam bilo prvi puta... sretno i jednima i drugima

VladoZg

pre 13 godina

Srbija će pobijediti. Ne samo da su bolji nego Hrvatska igra grozno. 40 dana priprema i protiv Brazila padnu bez ispaljenog metka.
Srbija objektivno može do polufinala.

Netko je ovdje napisao da bi bilo super da Srbija bude prva a Hrvatska treća pa da svira Bože pravde. 2010. nije 1995. Hrvatska sigurno neće biti treća pa nema brige. A i jedno je Bože pravde a drugo Hej Slaveni. Ja bi odstajao mirno pred himnom Srbije kao i pred svakom drugom. Iz poštovanja. Hej Slaveni je bila zajednička himna države koja se raspala na najgori mogući način i ona ne zaslužuje poštovanje.
Srbiji sada kad napokon igra pod svojim imenom, želim puno sreće. Pozdrv iz Zagreba.

Bilo ko

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica
(ŽutiZg, 3. septembar 2010 00:28)

Ne lupetaj, molim te, k'o Boga... Ne znate gde je levo... Ako dobijete, bice ili nasa glupost ili puko s...e... Realno, 25 razlike smo bolji, a to analiziraj dalje....

SSSS

pre 13 godina

Ovo sto radi Duda Ivkovic je fenomenalno. U zavrsetku utakmice igra Paunic, Savanovic,..., tako se od mladih momaka stvaraju igraci. Ja mislim da jer trener Argentine mislio da tankiramo tekmu namerno zelimo izgubiti kada nam je video startnu petorku.
Duda ima poverenja u ove momke, to poverenje im daje. Svaka cast coveku definitivni genije ovog sporta, i ogromni autoritet tim momcima koji mu vracaju na najbolji nacin.

Mislim da ce se u narednim utakmicama koje su na ispadanje ipak manje rizikovati i igrace oni za koje on smatra da su do sada pruzili najvise.

Sto se tice Hrvatske, mislim da su daleko od tog nivoa koji mi imamo. Njihovi najbolji igraci su za klasu ispod nasih, siguran sam da svaki nas igrac od ovih 12 ima mesta mozda i u startoj petorci Hrvatske, a ne znam da li u njihovih 12 postoje 2 ili 3 imena koja bi Duda pozeleo da ima umesto nekoga od nasih medju svojih 12.

Imam puno poverenje u to sto cini taj covek i ovi momci, i cini mi se da u svima njima ima jos mnogo rezerve i jos mnogo toga za pokazati. veliki sam optimista i za utakmicu protiv Hrvatske a i za onu protiv Spanije ili Grcke u cetvrt finalu.

Svim srcem uz ove momke, zasluzuju to u potpunosti.

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Jaoooo presrecan sam sto smo dobili Hrvate !!!Jaoooo ce da bude veselo !!Republika Srpska je "orlovo gnezdo"!!zamolio bi vas da objavite barem jednom komentare i nas iz Republike Srpske...hvalau

glas razuma

pre 13 godina

Setimo se 1997. S obzirom na razliku u kvalitetu, mislili smo da ce biti 30 razlike, a dobili smo ih Djordjevicevom trojkom u zadnjoj sekundi. Ne treba prerano da slavimo, kad igraju Srbija i Hrvatska nikad se ne zna

Zvonimir - HR

pre 13 godina

Srbija je objektivno daleko kvalitetnija momčad s daleko kompetentnijim izbornikom. Ipak, utakmica u bilo kojem sportu između Hrvatske i Srbije je na neki način derbi. A u derbijima ne pobjeđuje uvijek objektivno bolji...

manual

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 2. septembar 2010 23:13)

ja kako vidim ti si ovdje sve pravoslavce izbacio al posto znas da su oni favoriti za prvo mjesto onda si od muke stavio muslimane za prvake iako znam da ne mos ni jedne ni druge ocima smislit.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Sa Hrvatima treba uvijek biti oprezan pogotovo kada se susreću Srbija i Hrvatska jer i kod jednih i kod drugih ali pogotovo kod susjeda nam postoje "posebni motivi i želja za pobjedom" i tada obično zaigraju bolje. Vidjelo se na utakmici protiv Slovenije koja je za klasu bolja od Hrvatske ali su Slovenci tek pri kraju utakmice preokrenuli rezultat. Protiv Srbije Hrvati mogu takođe imati prednost u početku i ni pod razno ih se ne smije podcijeniti. Druga stvar koja je bitna je kada neki tim doživi debakl kao Hrvatska protiv Brazila obično u narednoj utakmici da sve od sebe. Na kraju ipak smataram da je u ovom trenutku Srbija bolji tim i da bi mogla pobijediti i takvu ljutitu Hrvatsku.
Puno sreće našima u subotu! Pozdrav iz Hercegovine!

Stole Vršac

pre 13 godina

Da li su naše komšije namerno izgubile od Brazila upravo zbog ovoga? Sve jedno...ali mislim da tekma neće biti nimalo laka, pritisak je na obe strane. Ko ima više živaca i strpljenja izlazi kao pobednik.

nz

pre 13 godina

Bolje bi bilo da igramo sa Brazilom ali sta je tu je. Bolji smo od hrvata ali oni protiv nas igraju maksimalno i nece biti lako. Nadam se da ce nasi moci da se izbore sa pritiskom kakav postoji kada igramo sa komsijama i da ce proci dalje pa da se verovatno sa Spancima bore za polufinale.

Joca

pre 13 godina

braćo hrvati..poslušajte dudine reči o dosadašnjem toku prvenstva i našem učinku..

“Ne igramo košarku na 50 već na 90 poena. Prvi smo po broju datih koševa, u skoku, asistencijama, procentu realizacije. Od moderne košarke ne može više da se traži. Ali, još ima mnogo prostora za napredak”

plašim se da ćete kukati za argentincima..
srećno...

Maverick

pre 13 godina

Realno smo bolji od Hrvata. Oni se uvek pale protiv nas tako da ce igrati s jedne strane fanaticno a sa druge opusteno jer nemaju sta da izgube obzirom da su svesni svog limitiranog kvaliteta. To moze da bude opasna kombinacija za nas. Mada se ne brinem puno jer su nasi momci pokazali na ovom prvenstvu da su zreo i ozbiljan tim.

Najbolje je ovako

pre 13 godina

Da li je ovo Hrvatska namerno birala Srbiju za protivnika (ne verujem)ili je to realni domet njihove košarke u ovom trenutku(sasvim sigurno).Mislim da će to biti laganica za Srbiju i dvocifrena razlika,bez previše zalaganja,mada će Hrvati izginuti ne bi li napravili iznenađenje.

Sava

pre 13 godina

VladoZg

Himna je himna, a ni ti, ni ja, niti bilo ko ima pravo da odlucuje da li neka TUDJA himna zasluzuje ili ne zasluzuje postovanje. Hej Sloveni je tada bila himna moje drzave, a vas postupak je bio direktna uvreda mene i mojih sunarodnika. Zasto tada niste bili drakonski kaznjeno ostaje misterija i jedna od brojnih nepravdi koje su se desile. Sedi jedan!

Baki

pre 13 godina

Odgledah cro-bra i stvarno su hrvati bili loši. Odbranu niko ne igra, centra nema, kao ni pleja, svi su neki bekovi/krila šuteri, pri tom ne mogu vola da ubodu a kamoli koš. Gomila otvorenih šuteva sa poludistance i trojke jedva da je obruč pogodilo.
Sa takvom igrom nas ne mogu da pobede pa taman da šutiraju trojke 150%.
Do duše nisam ih gledao u ostalim utakmicama ali ovo večeras (ako nije pušteno namerno) nije loše veče, već prilično limitirana selekcija koja protiv nas nema baš nikakve šanse.
Mada...uspeli smo da izgubimo od nemaca koji su uspeli da izgube od angole koja je uspela da pukne 50 razlike.

markozg

pre 13 godina

realno, nemamo sanse protiv vas. jaci ste, bolji ste, u boljoj ste formi. nama je uspjeh i ovo, jer smo stvarno ocajno igrali. vjerujem da ce nasi igrat malo bolje, jer se igra protiv srbije, ali nece proc dalje. kad gubimo 12 razlike u 2/4 zele se sto prije vratit u tekmu s tricama, a to nam nejde. to je najveci problem. ako tomas, popovic, i ukic( za njega ne vjerujem) budu dobri, mozda nesto i uspijemo, ali samo mozda. srbija je favorit veliki, odlicno igrate, mislim da lako mozete do finala, jer imate stvarno odlicne igrace. odite do kraja tako da mozemo rec da smo izgubili od svjetskih prvaka :) sretno, nek bolji pobjedi. pozdrav iz zagreba.

007

pre 13 godina

UKUPNO POENA
1.Srbija 465
8.Hrvatska 395

UKUPNO SKOKOVA
1.Srbija 196
20.Hrvatska 151

DVA POENA - POGODAKA
2.Srbija 114
5.Hrvatska 105

TROJKE - POGODAKA
3.Srbija 51
7.Hrvatska 46

UKUPNO ASISTENCIJA
2.Srbija 95
16.Hrvatska 63

Zakljucak :

Srbija je mnogo kompletniji tim u svim elementima igre.
Jedino cega se treba ne pribojavati , vec obratiti paznju na dvojke i trojke Hrvata , jer po do sada prokazanom , oni su "trci-sutni tim"

Zaustaviti im glavne sutere , i dobijamo ih sa +20 lagano .

srdjan

pre 13 godina

Lepo. Odigrali smo veoma tesku i neizvesnu utakmicu.Bio je to pravi ispit zrelosti i snage naseg tima. Radujem se duelu sa hrvatima i sto imamo lepu priliku da odemo korak dalje. Misljenja sam da bez obzira na bledo izdanje komsija ne trebamo ih podceniti. Verovatno ce protiv nas igrati daleko agresivnije u odbrani,a istini za volju mi nemamo toliko brzih igraca kao Brazil pa ce utakmica verovatno biti bazirana na pozicionoj igri. A takodje ne verujem da ce toliko lose sutirati...Njihov strucni konsultant je rekao da je njihova sansa pod samim kosem,ali sam licno ubedjen da se vise trebamo bojati njihovih bekova i suta spolja. Ako ne na svim,onda smo bar na pozicijama 1,3 i 4 daleko bolji,mada oni znaju da igraju i sa tri beka u postavi,sto znaci da bi Savanovic,Velickovic,Macvan(iako je skroman do sada trebao da proradi)i eventualno Keselj trebali da koriste prednost snage i visene u napadu. Naravno uz izvrsnog Teodosica,pouzdanog Rasica i standardne centre koji postizu gotovo uvek dvocifren broj poena nece biti nikakvih problema. Slabo brane pik,a lose ga koriste u napadu sto smo videli do sada. Pobedjujemo. Jedino se primeti da nama jako nedostaje Tripkovic i treci centar bio to Milicic,Marjanovic,Raduljica svejedno.

Madmax

pre 13 godina

Pa ko je lud da prizeljkuje Brazil a ne ove trule Hrvate koji nemogu ni do kosa da dobace....ljudi sta je vama...mi smo bolji od hrvata za 2 klase a od brazila za klasu....ako ne budemo igrali polufinale to je za nas neuspeh...Napred Srbija

dragance

pre 13 godina

Ne razumem otkuda tolika nerazumna samouverenost kod naseg naroda. Pa Srbiji ce najveci protivnik u Subotu biti PRITISAK. Pritisak domace javnosti koja je vec upisala pobedu nad Hrvatima. Pritisak od prevelikih ocekivanja. Od vec "najavljenog" finala sa SAD?! A lepo rece Ivkovic: Sem Perovica, ni jedan nas igrac nikada nije igrao na Svetskom prvenstvu... Srbija je fizicki spremnija od Hrvatske, neosporno. Ima 12 igraca dok Hrvati imaju sedam-osam upotrebljivih. Srbija ima mnogo boljeg selektora. Srbija je u boljoj formi. Ali ljudi, radi se o samo jednoj utakmici. Ako Tomas, Bogdanovic, Ukic, Tomic (veoma dobri i odlicni igraci, inace)bas u subotu, neoptereceni, ispljuvani od svoje javnosti i bez pritiska da pobede napokon odigraju dobro, a nasi igraci jednostavno podlegnu tom prikletom pritisku - eto problema. Dakle, sanse su pola-pola. Jer se radi o jednoj utakmici. Ne razumem zasto dovodimo svoj tim u poziciju sigurnog pobednika da bi ih kasnije popljuvali ako puknu. Bice teska utakmica. Posebno teska za Srbiju, jer Hrvati mogu da igraju sasvim rastereceno. Ako nasi prebrode nervozu - dobicemo. Ali, setimo se 1997. godine. EP, mi sa Djodjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Rebracom, Tomasevicem, a Hrvati sa mladom reprezentacijom. Svi su ocekivali trening mec, a mi jedva dobili sa pola kosa. Razlog? PRITISAK. Mislite o tome.

MarkoZg

pre 13 godina

Sretno i jednima i drugima! Bit će to zanimljiva utakmica sa kidanjem živaca, nadam se samo da neće biti nereda.
Igrajte i navijajte ljudski i civilizirano!
Nekad smo zajedno bili prvaci a gle gdje je Hrvatska sada?? Sramota! Ako Srbi odu dalje naravno da ću navijati za njih! Pozdrav iz Zagreba!

grave digger

pre 13 godina

Bogdanovic, Tomas? Jesu li vam to oni iz filma: "Tomas do Bogdanovica, Bodanovic, Bogdanovic...i pogadja Bogdanovic za pobjedu! Kecman,...IJAO! Vazi kos!?" ?

milan

pre 13 godina

samo bez ovih komentara poderacemo ih itd. ocemo ako pristup bude maksimalno ozbiljan ne zaboravite da smo izgubili od nemaca koji su vec krenuli kuci!!!

Krivokapic

pre 13 godina

OK. Ja mogu da poverujem da su Hrvati izgubili namerno od BRazila da bi igrali protiv Srbije, koja je po njima slabija od Argentine. Sve je to OK. Mene samo cudi zasto su morali da izgube sa 20 razlike. I 10 bi bilo dovoljno za 4. mesto.

zaustavite Tea ako mozete

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica
(ŽutiZg, 3. septembar 2010 00:28)


ahahahha smesniji komentar dugo nisam cuo,kakvo bre finale,da li ti znas sta pricas,pa Brazil vas je bukvalno izgazio.
Nece biti lako priznajem ali kao i uvek mi cemo pobediti

Superior

pre 13 godina

Jedino da Hrvati u nama vide neku extra inspiraciju pa da im to poboljša malo kvalitet, realno, tek je polovina prvenstva, takve stvari ne bi trebale da imaju značaj u ovoj fazi.

grga

pre 13 godina

Реално, добили смо најлакшег могућег противника иѕ групе са којом се укрштамо, једноставно то је тако и ако се нако љути ѕбог те једноставне чињенице онда тај исти једноставно има некакав проблем. Гледао сам их у неколико утакмица и могу само рећи да се ради о екипи са одређеним потенцијалом која делује јако неубедљиво, никаква унутрашња игра, никаква транзиција, шут и само шут... подсећају ме на ону екипу титоградске Будућности кооја је једном победила Партиѕан у неком финалу купа када су постигли нереалан број тројки..... Е сад.... да баш то и ови понове, ко зна ? Мада треба свакако бити опрезан.....
И да, основни разлог мога коментара јесте тај што бих желео да кажем да ми је јако криво што се баш овако издогађало!!!! Верујем да нисам једини ни на овој а ни на супротној страни који једноставно не подноси тај цигански латино - амерички менталитет.... и у оним тренутцима када је камера зумирала препотентне и усиљене, подцењивачке осмехе на фацама играча Бразила са клупе, баш сам полудео и помислио:"Јаој, што нама не падну !!!!!!"

Gari

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 2. septembar 2010 22:38)

Vidi se da nemas pojma o basketu! Pa taj Brazil koji prizeljkujes je razvalio Hrvate, Litvanci su po meni jaci od Grcke (nema velikih imena ali sjajan kolektiv), Spanci bez Gasola slabiji za 30 posto. Uostalom, i Grci i Spanci su nam duzni tako da jedva cekam taj mec, imamo motiva na pretek.

Djape

pre 13 godina

Iskreno svidjaju mi se komentari, sportski susreti komsija/susjeda polako prestaju da budu prostor za kanalisanje politickih, verskih i nacionalnih frustracija, a sve vise ono sto i treba da budu - praznici sporta i takmicenja.
I jos nesto, mnogi kometari ovde me podsecaju na euforiju uoci SP u fudbalu krunisanu u onoj jadnoj reklami: "A ovog leta nasi odlucili da postanu prvaci sveta". Nemoj da nam se protiv hrvatske desi Australija.

Alter

pre 13 godina

Ma mene najvise odusevljavaju Markovic i Paunic...mozda nemaju toliko kosarkasko znanje kao ostali nasi igraci ali brate kao da su pusteni s lanca :)

pera

pre 13 godina

Polako moji sunarodnici.

Treba zrelo prici utakmici. Jesmo favoriti ali samo ukoliko ne dodje do opustanja. Koliko god da su Hrvati lose igrali, imaju jako dobar igracki kadar. Igraci kao sto su Ukic, Tomic, Bogdanovic i Tomas nisu uopste za potcenjivanje i zasluzuju da se protiv njih da 100% od sebe. Ono gde su Hrvati najvise limitirani jeste - trener. Ja ne znam gde ste iskopali ovoga, jel trenirao on bilo koju ekipu pre toga? Odbrana vam prilicno lose funkcionise, a tu se najvise vidi kvalitet trenera i uigranosti ekipe. Duda je mnoooogo iskusniji i kvalitetniji strucnjak. Mi igramo moderno, sa bar 10 igraca u tranziciji. Ali zbog znacaja utakmice i rivaliteta ce verovatno biti tesko veci deo meca, i trebalo bi ocekivati da ako se nasi momci ne opuste da se polako u trecoj cetvrtini odvoje i do kraja naprave razliku od oko 10 koseva.

Greota je ovaj nokaout sistem takmicenja jos od osmine finala, ipak to nije fudbal, a jedna utakmica ne znaci mnogo. Tako da mi jos u cetvrtfinalu nalecemo na verovatno Grke, a u polufinalu na mnogo jake Turke. Zestoko tezak raspored.

Ogy

pre 13 godina

Primecujem da svi misle da cemo razvaliti Hrvate, ali utakmice izmedju nas i Hrvata su vise nego specificne i pune rizika i sve moze da se okrene naopacke, zato mislim ne treba preterivati i misliti da cemo ih 100% razvaliti...

Pamet u glavu

makaj

pre 13 godina

Onog dana kada budete tako razmisljali pobedicete i kad poraz ne budete shvatali kao nacionalnu tragediju bice vam bolje.
(Angels, 3. septembar 2010 01:46)

s tim mozes da se pozdravis posto se to nece nikada desiti

MoldWaY

pre 13 godina

@neko to od gore vidi sve

Izvini, samo da pitam. Da li smo bilo sta dobro uradili na SP, po tebi. Prvi smo u grupi, nismo kalkulisali, igramo muski. Ili bi mozda sada trebali da igramo kao ..... i da namestamo protivnike. Ako zelis da budes najbolji, moras svakoga da pobedis. Ili ti mislis drugacije?

Zg

pre 13 godina

Ovako, pobjednik meča uopće nije sporan. Pitanje je samo koja će biti razlika. Negdje u 3 četvrtini kada će biti 20 razlike, volio bih da nagazite do kraja i odete na 40 razlike. Ova ekipa Hr je spremna za to.
Mislim da bi se jedino u tom slučaju moglo potegnuti pitanje odgovornosti vrha HKS-a i da se NAPOKON smijene. Ovo što su oni napravili od Hr košarke nije ni za plakanje!

Ivan

pre 13 godina

Objektivno mnogo smo bolji od Hrvata. Nit imaju kvalitetit su dobro vodjeni, a ocigledno nisu ni u formi. Da nema psihologije koja prati ove nase duele mislim da bi prosli malo bolje od Jordana ili Angole i to kazem bez potcenjivanja. Opet zbog svega sto postoji u nasim glavama ne verujem da ce biti tako lako. Ipak mislim da pobeda Srbije nece doci u pitanje. A sto se tice ostatka zreba mislim da nema razloga da se mi ikoga bojimo. Mozemo svakoga da pobedimo, mozemo i da izgubimo ali imamo kvalitet i ako pokazemo srce na terenu nemamo razloga za brigu, nek brinu drugi o nama. A vol'o bi da igramo polufinale sa ovom drugom, zapadno-severnijom bracom. A sad sta ce biti, videcemo. Ajd svi u zdravlje!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

I sta smo uradili pobedom protiv Argentine. Prvo sa Hrvatskom, a ako tu iscupamo pobedu idemo na pobednika Grcka- Spanija. Teze nije moglo. A da smo izgubili najpre Brazil, a onda Litvanija, sto je sto puta lakse.Duda hoce tezim putem, on je poznat po tome sto hoce glavom kroz zid.A ako i to slucajno prodjemo, strasna Turska. Sada nam ne bi pomogao ni Dzordan iz najboljih dana

Pop

pre 13 godina

Sistem takmicenja koji je na snazi, a uveden je 2006 na SP u Japanu je losiji od onog iz 1998 i 2002. Posto iz grupe idu dalje 4 ekipe, prvi deo sampionata je devalviran. Kina bi eventualnom pobedom nad Litvanijom usla u 1/4 finale sa DVE dobijene utakmice. Tako nesto je bilo nemoguce u sistemu kad su se posle prve faze formirale nove grupe a bodovi prenosili.

Marko

pre 13 godina

Realno smo bolji od Hrvata, ali u igri sa njima uvek postoji neki extra element koji meze da presudi, slicno derbiju. Bez opustanja!

Oprez

pre 13 godina

Ja mislim da Hrvati vide svoju sansu prije protiv nas nego protiv Argentine. Sa nama kad igraju to je vise od igre, zna se. Mi jesmo bolji od njih ali nikad se ne zna.

Previse govore kako su losi i sve ostalo, stare su to lisice, ali ja mislim i nadam se da ce mo da ih pobjedimo jer ipak smo kvalitetnija i bolja ekipa od njih.

Idemo dalje utakmicu za utakmicu.

Sve najbolje u subotu.

Kiza

pre 13 godina

Ovaj mec odgovara i nama i Hrvatima. Nama je puno lakse nego protiv Brazila, a oni imaju vise sanse protiv nas nego protiv Argentine. Hrvati su tim koji nema sta da izgubi (jer su i onako vec ispljuvani u Hrvatskoj i svi ocekuju poraz) i to je lagodna situacija za njih. Nas poraz od Nemaca pokazuje da mozemo da izgubimo od svakoga, ali opet to je bilo bez Tea i Krleta; malo je verovatno da bi se to desilo da su oni igrali. Ako nasi mogu mentalno da odigraju ovu utakmicu kao i svaku drugu i da ne osecaju pritisak da moraju da pobede, realno je 10-20 razlike za nas.

mate_hr

pre 13 godina

da nas vodi peras možda bi i imali šanse, ovako ne virujem.
cibona je zamalo sa dva igraca dobila partizan, to se zove trener.

Ovaj vrankovic se do sada nigdi nije dokazao i oni ga stavljaju za trenera, ne bi mu ovce dao....

jedino ako se dogodi cudo možemo pobijediti...ako tomic proigra i krene nas šut za tri,naravno i puno bolja obrana, ali po viđenom do sad nemamo neke šanse....

moglo bi nas jedino spasiti i ovo što se srbi vec vide u polufinalu, bar navijaci.....treba dobiti utakmice do polufinala

ŽutiZg

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Takođe ako je neki tim poput Hrvatske "napaljen" kada igra protiv Srbije to se jako može obiti o glavu jer trener je jako bitan. Tu je Srbija u ubjedljivoj prednosti u odnosu na Hrvatsku. Ja ne mogu čekati do sutra! Već sam nervozan!

Vladan R

pre 13 godina

@ marko
KAD VEC PITAS EVO TI GA JEDAN KOJI JE TO IZJAVIO I TO JE BIO NE BAS PRVI ALI VEC DRUGI KOMETAR NA OVU VEST.
Dobro je...Srbija je ipak slabiji protivnik od Argentine.
(ZGuSrcu, 2. septembar 2010 22:37

Uzgred neki vasi strucnjaci su na tv i u glasilima u analizama su takodje izjavljivali da su Argentici tvrdja ekipa i da su stoga Srbi laksi rival.

U svemu ostalom se slazem sa tobom i u tome da smo kvalitetniji i da smo favoriti, kao i u tomo da zbog nekih drugih, ne cisto sportskih konotacija, koje ova utakmica nosi sa sobom, bice nam teze da tu prednost u kvalitetu pretocimo u pobedu.

Dubrovčanin

pre 13 godina

* Srbija - Hrvatska 1
* Španjolska - Grčka 1
* Turska - Francuska 1
* Slovenija - Australija 1
* SAD - Angola 1
* Rusija - Novi Zeland 2
* Litva - Kina 1
* Argentina - Brazil 2
*
* Srbija - Španjolska 2
* Turska - Slovenija 1
* SAD - Novi Zeland 1
* Litva - Brazil 2
*
* Španjolska - Turska 2
* SAD - Brazil 2
*
* ŠPANJOLSKA - SAD 1
*
* TURSKA - BRAZIL 2

Zlato Turskoj, srebro Brazilu, bronca Španjolskoj.

nbp

pre 13 godina

@VladoZG - Spika ti je OK. Pogotovo ako se zna da je srpsku himnu pisao Slovenac (Jenko), a hrvatsku Srbin (Runjanin). Obe himne su veoma lepe, čak je hrvatski tekst neutralniji (ne znam kako je Mađarima i Bošnjacima u Srbiji kad pevaju o spasavanju srpskog roda i broda - u SHS verziji je osnovni pridev bio "naš")... Tek cela ta fama oko toga ko stoji, a ko sedi je priča za primitivne ljude.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

@delboy_gmp

U Hercegovini žive tri naroda a vjerovao ili ne ima i Srba. Puna ih istočna Hercegovina! Zamisli ti to? Ovdje gdje sam ja nema ih puno jer su nas "humano preseljavali"1992.

Što se utakmice tiče Dušan Ivković je dobar trener i siguran sam da će na pravi način pripremiti naše igrače na susret protiv Hrvatske. Znamo i mi da se oni "posebno napale" kada igraju protiv Srbije. Zbog toga čvrsto igrati od samog početka i ne dati im da oči otvore. Na samom početku ostvariti prednost koju treba stalno povećavati i održavati je.

Ova je utakmica ipak bitnija od one sa Njemačkom.
Pritisak postoji i na hrvatskoj strani jer iako limitirani moraju dati sve od sebe u utakmici protiv "mrskih Srba".

rajon

pre 13 godina

Poznate srpske junačine i njihove jezičine su se razvezle i kao nebrojeno puta do sada lopta školuje bahatost i aroganciju navijača i Srbi to na vašu žalost proći ne mogu.Naučiti ćete da lopta ne oprašta niti zaboravlja.Nema tu zle namjere ali udarit ćete u beton.Možda vam neće biti dovoljno jednom niti 2 puta ali nakon 3 puta shvatiti ćete da nije sve onako kako se čini.

Hrvat

pre 13 godina

Ocjene: 1-10
Kvaliteta igrača:
Hrvatska- 7
Srbija- 8
Kvaliteta trenera:
Hrvatska- 2
Srbija- 9
Fizička sprema igrača
Hrvatska -6
Srbija- 7
Rezultat u subotu?
70-30% na stranu Hrvatske
Sad se pitate zašto?
Zato što nas zadnji put niste pobjedili niti zbog kvalitetnijih igrača, niti zbog kvalitetnijeg trenera, niti zbog bolje fizičke spreme...nego..imali ste više SREĆE!

uxyzapenje

pre 13 godina

priznali vi ili ne priželjkivali ste brazil, bez obzira na našu (ne)kvalitetu
(jj, 2. septembar 2010 23:51)

Veruj mi, svi smo prizeljkivali vas... Jednostavno ste duplo slabiji od Brazila...

Kibo

pre 13 godina

Mislim da ovde nema favorita između "braće" Hrvata i naše selekcije. Pokazali jesmo da smo dobri, ali smo pokazali da znamo i da padnemo. Koliko sam slušao Hrvate sinoć i jutros, oni očekuju egal utakmicu i smatraju da ne može da im se desi dva puta loša utakmica kao sa Brazilcima.

devetar Cokulic

pre 13 godina

@ (Hrvat, 3. septembar 2010 13:23)
Ti verovatno ne znas ko je Sasa Djordjevic, jer on ne ubacuje srecno, nego znanjem. Zelima vam medalju ali samo iz 1 razloga. Da vidim da li cete ponovo napustiti postolje i pobeci kao zecevi.
Aj' pa se javi posle utakmice...

undo

pre 13 godina

Hrvatska je run n gun team.
Takve ekipe mogu pobijediti svakoga,i la lakersi mogu izgubit hladno od indiane 20 razlike ako krene grangeru primjera radi jer i oni prakticiraju run n gun.
Teska i opasna utakmica

Zorand

pre 13 godina

Namjerno su Hrvati izgubili od Brazila. Nisu oni baš toliko loši. Biće vrlo gadno sa njima i neizvjesno. Prognoziram finale Španija-SAD

Milivoje

pre 13 godina

@devetar Cokulic
Dao sam ti "minus" ne zbog Saleta Đorđevića, jer si totalno u pravu za njega, već zato što želiš Hrvatima medalju. Nije da bi mi nešto mnogo smetalo da oni osvoje nekad neku medalju, ali ne ovaj put, jer bi onda morali prvo da ELIMINIŠU NAS. Zato drugi put malo bolje razmisli, nemoj da ispadneš kompleksaš. Šta te, uostalom, briga za njih.
@Hrvat
Lupaš ko "maksim" po diviziji. I kad ste to vi uopšte nas i dobili u košarci, osim možda u prijateljskoj utakmici. Nikako ne mogu da se sjetim. Toga se i najviše plašim, nikad nas niste dobili, a to mora jednom da se desi, ne bih volio da to bude sutra.Znači, objektivno, zakon vjerovatnoće je vaš najbolji (i možda i jedini) adut sutra.

Tommy ZG

pre 13 godina

Ajmo Hrvatska,
igraj Hrvatska,
nema predaje!!!

Ova utakmica se može dobiti na srce, nikako na kvalitetu jer nju nemamo.
Ne treba tražiti segmente gdje smo mi bolji od Srba jer toga nema, već treba tražiti manjkavosti u igri Srbije i tu udariti svom snagom pa što bude. Možda se uspaniče ...
Jedini problem u ovome je što je Vranković preglup za bilo kakvu ozbiljniju analizu protivnika i prilagođavanje naše igre tome.

Nebojsa

pre 13 godina

OPREZ!!!!
Hrvati su stare lisice i muljatori,odograce protiv nas 200% mogucnosti iako se ne mogu sastaviti na ovom prvenstvu.Nemaju ni selektora niti igrace kadre za velika djela ali Srbi su im vjecita inspiracija.
Vjerujem u Dudu i njegovo iskustvo da ovu prvu i mozda najtezu psiholoski utakmicu dobijemo a kasnije ce sve biti lakse...
Nece ni malo biti lako,ne zanosite se ljudi...
Pozdrav iz RS-a

nijebitnoime

pre 13 godina

(Hrvat, 3. septembar 2010 13:23) poslednji put smo vas pobedili na srecu??? ne budi smesan. u turskoj 2001 smo vas oduvali. trener je bio pesic vi trenera tog kvaliteta nemate. u timu je bio jedan stojakovic jel treba jos nesto da ti se objasni

vojo

pre 13 godina

drug , sto velis da smo imali vise srece 2001,mislim da je bila dvocifrena razlika,ako ne pravim gresku,gurovic je cini mi se bio dobar na toj utakmici,nekako to i ide uz njega.a djordjevic je jedan i jedini,znalo bi se za njega i prije da nije bilo nekih drugih stvari,al to je bilo 97.tako treba znati koja je zadnja utakmica bila pa onda da pricamo.a sto,teo i krle su mazge a roko i tomas tehnicari?srbija ce dobiti jer ima vise majstora,i bolje pripremljenu ekipu.a dudi 9 ocjena?kome 10ka onda?vrankovic je mlad al zasluzuje vise od dvojke.a ovo je najgora ekipa hrvatske zadnjih 5 godina,gledao sam ih u pg par puta bili su bas bas odlicni,sada su daleko od tog nivoa,jer je lose uradjena smjena generacija,ne znam zasto zubcic i delas i prostran ne igraju a stvarno su jako jako dobri,pogotovo toni.nadam se dobroj utakmici i pobjedi srbije,relativno lakoj.

Činjenice su činjenice a želje su samo želje!

pre 13 godina

I kad se već toliko priča o prošlim uspjesima neću pogriješiti ako napišem jednu činjenicu:
Hrvatska kao samostalna država:3 medalje
Srbija kao samostalna država: 1 medalja

Smehotres

pre 13 godina

@Činjenice - Da li ti veruješ u to što si napisao? U košarci je bar priča potpuno jasna od 1991, a to je da su Srbi predstavljali Serejugoslaviju i SCG. Konačno, LEGALNI su naslednik istih što nije slučaj sa SFRJ. Situacija je takva da u današnjoj crnogorskoj repki igraju četvorica Srba (tu mislim na rođene u Srbiji, ne brojim crnogorske Srbe). Umesto da sebe pogledate u ogledalo/zrcalo, kako ste spiskali jednu sjajnu generaciju i kako i zašto su Srbi sa jačim osrednjim igračima maznuli sve što se moglo 1995-2001, ti o "samostalnima". Smešan si...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

I sta smo uradili pobedom protiv Argentine. Prvo sa Hrvatskom, a ako tu iscupamo pobedu idemo na pobednika Grcka- Spanija. Teze nije moglo. A da smo izgubili najpre Brazil, a onda Litvanija, sto je sto puta lakse.Duda hoce tezim putem, on je poznat po tome sto hoce glavom kroz zid.A ako i to slucajno prodjemo, strasna Turska. Sada nam ne bi pomogao ni Dzordan iz najboljih dana

Dubrovčanin

pre 13 godina

* Srbija - Hrvatska 1
* Španjolska - Grčka 1
* Turska - Francuska 1
* Slovenija - Australija 1
* SAD - Angola 1
* Rusija - Novi Zeland 2
* Litva - Kina 1
* Argentina - Brazil 2
*
* Srbija - Španjolska 2
* Turska - Slovenija 1
* SAD - Novi Zeland 1
* Litva - Brazil 2
*
* Španjolska - Turska 2
* SAD - Brazil 2
*
* ŠPANJOLSKA - SAD 1
*
* TURSKA - BRAZIL 2

Zlato Turskoj, srebro Brazilu, bronca Španjolskoj.

ŽutiZg

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica

rajon

pre 13 godina

Poznate srpske junačine i njihove jezičine su se razvezle i kao nebrojeno puta do sada lopta školuje bahatost i aroganciju navijača i Srbi to na vašu žalost proći ne mogu.Naučiti ćete da lopta ne oprašta niti zaboravlja.Nema tu zle namjere ali udarit ćete u beton.Možda vam neće biti dovoljno jednom niti 2 puta ali nakon 3 puta shvatiti ćete da nije sve onako kako se čini.

Hrvat

pre 13 godina

Ocjene: 1-10
Kvaliteta igrača:
Hrvatska- 7
Srbija- 8
Kvaliteta trenera:
Hrvatska- 2
Srbija- 9
Fizička sprema igrača
Hrvatska -6
Srbija- 7
Rezultat u subotu?
70-30% na stranu Hrvatske
Sad se pitate zašto?
Zato što nas zadnji put niste pobjedili niti zbog kvalitetnijih igrača, niti zbog kvalitetnijeg trenera, niti zbog bolje fizičke spreme...nego..imali ste više SREĆE!

Zorand

pre 13 godina

Namjerno su Hrvati izgubili od Brazila. Nisu oni baš toliko loši. Biće vrlo gadno sa njima i neizvjesno. Prognoziram finale Španija-SAD

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Jaoooo presrecan sam sto smo dobili Hrvate !!!Jaoooo ce da bude veselo !!Republika Srpska je "orlovo gnezdo"!!zamolio bi vas da objavite barem jednom komentare i nas iz Republike Srpske...hvalau

Pop

pre 13 godina

Voditeljka na HRT-u cita rezultate utakmica i ladno likovi napisu Argentina-Srbija 84-82 i Hrvatska-Brazil 92-74. Znaci neverovatni su:) samo im se tu potkrale greske:)

Ajmo Milenko

pre 13 godina

Evo prilikie da razigramo Tepica..
Mislim da sebi mozemo dozvoliti taj luksuz da nam doticni na ovoj utakmici igra bar 15 min..
Mozda treba i Macvanu dati sansu.

Misa Po

pre 13 godina

Joj, kako cemo da peglamo croasane.... Uhhhh, bice to lepo za gledanje. Nego imam dilemu: da l` da kupim Jelen ili Lav, ne znam sta bolje ide uz peglanje? :))))

nbp

pre 13 godina

Srbija je svakako favorit. Ali to ne znači da Srbi treba da iskazuju primitivizam i, kao, razbiće ove (što je moguće, ali manje verovatno). S druge strane, nadam se da neće biti onih neupućenih iz HR da pišu kako su apsolutni šampioni u regionalnom sportu - može rukomet, nogomet pre 10 godina, sinjska alka i boćanje, a za ostalo... gljive ludare su čudo.

Pegone

pre 13 godina

Da ne ureknem ali ja vidim ovako nase naredne utamice:
1\8 Hrvatska
1\4 Grcka(da im naplatimo sa kamatom Atinu)
1\2 Slovenija (turci na nasoj strani zbog poraza od slovenaca)
Finale na USA pa sta bude

Bata Peca

pre 13 godina

Ne treba da zavara rezultat. Hrvati se nisu toliko trudili, vise im odgovara da igraju protiv nas nego protiv Argentine. Isto vazi i za Brazil, koji je navikao da igra protiv Argentine. O nama ne znaju nista. Dakle, komsije protiv komsija. Tako je najsigurnije.

Maksimalno skoncentrisano i snazno.

Nike

pre 13 godina

Prvo, malo puno mudrujete s tim pričama: dali nam brazilci domaći rad itd. ako znate išta o košarci onda bi tribali skužiti da je nokaut 100% drugačiji od grupe

Drugo, kad igraju RH i SRB (ili JUG, ili SCG ili kako se već sve ta reprezentacija zvala) to je utakmica za sebe i nikad se nezna ko će dobiti. To je puno više od košarke.

Znači, viditi ćemo sve u subotu. Činjenica je da se Srbija trenutačno puno bolja ekipa i da ću ako dobiju navijati za njih do kraja, ali opet, jedna utakmica, subota, 17:00 pa da vidimo.
jel pošteno?

Bule

pre 13 godina

Mislim da je krajnje vreme da FIBA promeni sistem takmicenja jer je pakovanje rezultata i biranje protivnika u zadnjem kolu vise nego ocigledno.To je u vaterpolu mnogo bolje reseno - ako si prvi, preskaces prvo eliminaciono kolo. Da je tako veceras bi sve svi tukli na krv i noz, a ne bi igrali revijalne utakmice. Ne volim sto igramo protiv Hrvata jer u jednoj utakmici svasta moze da se dogodi, a oni su potpuno rastereceni jer su cetvrti, a mi prvi (imaju deblje opravdanje ako izgube sto je mnogo bitno u ovakvim utakmicama).Francuzi su proslog leta igrali sportski, a sad su se "opametili". Nadam se ipak da ce sport pobediti.

Hrvat

pre 13 godina

katastrofalna igra nasih veceras....da gledam neku drugu reprezentaciju da onako igra, rekao bih smijesno, a kad je to moja reprezentacija, moram reci zalosno...
bez IMALO zara, borbe, zelje... kao mladi su igraci: pa ako su mladi onda im bar zelje ne bi smjelo nedostajati...
Andric moze glavom zakucat al ide na polaganje metar od kosa, a zakucao je 5 puta u zivotu, od toga 3 puta na treningu....

Ukic kao da je dosao iz cirkusa, 1000 driblinga uradi dok ne doda loptu...

Tomic si je umislio da je zvijezda kad ga je Durant pohvalio, poslije Amera nije odigra bas nista...vise je faulova skupio nego koseva....

Loncar uz Popovica i Bogdanovica jedini nesto zeli ali on koji je realno 6.7. nas igrac, trosi najvise lopti - smijesnooo

Banic bi trebao odabrat sport koji mu bolje ide.

Popovic, Bogdanovic i Tomas jedini za prolaznu ocjenu...

Planinic malo igra zbog ozljede, nije prosao pripreme ( svejedno njega Joke vodi na prvenstvo)

Zoric ozlijedjen.

Stipcevic nosi vodu.

Izbornik Vrankovic totalni promasaj al nije kriv on nego onaj tko ga je postavio.

Nemamo vrijednost za nista vise od osmine finala ali neke stvari su trebale biti drugacije. Prvenstveno tu mislim na odmos prema dresu reprezentacije, al ima tu jos xy stvari o kojima bi se dalo pricati.

U subotu slijedi debakl.

grobarmg

pre 13 godina

Kako mi je zao sto ne igramo polufinale s njima. Zamislite na pobenickom postolju Srbija prva, Hrvatska treca... Pocinje BOZE PRAVDE i oni opet odlaze s postolja....
NEPROCENJIVO...

Vladan R

pre 13 godina

Bilo bi lepo da pokazemo Hrvatima koliko je "bolje" da idu na nas umesto na Argentince. Licno mislim da su bili svesni da ne mogu da dobiju Brazilce pa su u stilu price o kiselom grozdju izjavili tu glupost da smo im mi laksi rivali.

tuzan zalostam

pre 13 godina

e vala zao mi sto smo mi hrvati proklet narod i ne znamo cjenit ono sto doista vrijedi.... s jedne strane do neba se velica MEDIOKRITETCINA ante tomic. bog kosarke, spasitelj hrvatske, nesto najbolje sto se moze pozeljet, dok s druge strane posteni momci koji ce uvjek ali bas uvjek dat sve od sebe, bacat se po parketu, igraci poput rozica ili radosevica. gledam danas marina rozica u studiju, u ocima mu vidim vise zelje nego kod tomica. samo njemu ce se uvjek nac neka mana, te nema sut, te ne zna vodit loptu... dok s druge strane tomic igra koda je sam bog na zemlju sisao da baci koji ho ruk, pa to radi preko qrca. gestikulira, nesto se prenemaze... nabedjena zvjezda. vujcica se pokopalo nakon sto je pozelio napravit pauzu od nacionalnog tima, a svi u sekundi zaboravise da je nas "spasitelj" ante u dvadesetoj odbio nt zbog drafta...

nema veze, sve jedno vjerujem da se mogu izdic i pobjedit... makar nek daju sve od sebe. nisu to tako losi igraci kako igraju. iako ste realno bolji, vjerujem da makar mozemo u borbu... nebi nam bilo prvi puta... sretno i jednima i drugima

nono

pre 13 godina

Njima je vaznje nas neuspeh nego njihov uspeh. Bice pluvanja i provokacije samo da bi letele opet stolice. Moraju nasi da budu pripremljeni pre svega psiholoski!

steve

pre 13 godina

Moram priznati da se malo pribojavam predstojeće utakmice jer Hrvati imaju talentiranu ekipu predvođenu Tomićem, Ukićem i Tomasom koja dosada nije apsolutno ništa pokazala.Postoji bojazan da ne eksplodiraju baš protiv Srbije u utakmici u kojoj nemaju praktično šta izgubiti, budući da je Srbija izrazizi favorit.No,ipak vjerujem da ce presuditi ogromno iskustvo i znanje Dude Ivkovića koji će znati pripremiti reprezentaciju za ovu utakmicu, i da ce u konacnici prevagu donijeti fantastična srpska obrana.

marko

pre 13 godina

Bilo bi lepo da pokazemo Hrvatima koliko je "bolje" da idu na nas umesto na Argentince. Licno mislim da su bili svesni da ne mogu da dobiju Brazilce pa su u stilu price o kiselom grozdju izjavili tu glupost da smo im mi laksi rivali.
(Vladan R, 2. septembar 2010 22:40)

tko je to izjavio? jedino ti.
imate bolju momčad i igrate sa srcem što vas čini velikim favoritima. ali da će vam biti lako,neće. i partizan je za klasu bolji od cibone i od svih balkanskih klubova pa ste vidjeli triler na kraju. navijat cu za moju zemlju svim srcem, vi ćete za svoju, to i je draž i ljepota sporta, pa što bude. u košarci ste jači ne jer imate bolje igrače nego jer imate bolju školu, trenere, organizaciju,više se borite, igrate srcem i to vam je glavni nacionalni sport.ovi naši igraju samo da se pokažu pred skautima a za ponos države ih nije briga....
pozdrav istinskim ljubiteljima sporta i nadajmo se utakmici kakva doliči sportskim silama na ovim prostorima. a ako prođete navijat cu za vas da one ufurane grke spustite na zemlju kao sto cemo ih i mi ubrzo u nogometu. pozdrav ! :)

Madmax

pre 13 godina

Pa ko je lud da prizeljkuje Brazil a ne ove trule Hrvate koji nemogu ni do kosa da dobace....ljudi sta je vama...mi smo bolji od hrvata za 2 klase a od brazila za klasu....ako ne budemo igrali polufinale to je za nas neuspeh...Napred Srbija

Činjenice su činjenice a želje su samo želje!

pre 13 godina

I kad se već toliko priča o prošlim uspjesima neću pogriješiti ako napišem jednu činjenicu:
Hrvatska kao samostalna država:3 medalje
Srbija kao samostalna država: 1 medalja

manual

pre 13 godina

(Dubrovčanin, 2. septembar 2010 23:13)

ja kako vidim ti si ovdje sve pravoslavce izbacio al posto znas da su oni favoriti za prvo mjesto onda si od muke stavio muslimane za prvake iako znam da ne mos ni jedne ni druge ocima smislit.

VladoZg

pre 13 godina

Srbija će pobijediti. Ne samo da su bolji nego Hrvatska igra grozno. 40 dana priprema i protiv Brazila padnu bez ispaljenog metka.
Srbija objektivno može do polufinala.

Netko je ovdje napisao da bi bilo super da Srbija bude prva a Hrvatska treća pa da svira Bože pravde. 2010. nije 1995. Hrvatska sigurno neće biti treća pa nema brige. A i jedno je Bože pravde a drugo Hej Slaveni. Ja bi odstajao mirno pred himnom Srbije kao i pred svakom drugom. Iz poštovanja. Hej Slaveni je bila zajednička himna države koja se raspala na najgori mogući način i ona ne zaslužuje poštovanje.
Srbiji sada kad napokon igra pod svojim imenom, želim puno sreće. Pozdrv iz Zagreba.

Zicer iz mrtvog ugla

pre 13 godina

Ijao, pa da li je moguće - naše stare košarkaške mušterije :) Mislim da će ova osmina finala pozitivno uticati na razvoj Hrvatske košarke - konačno će "susjedi" videti kako se igra :D Možda ovaj put i nauče nešto...

Ove domaće selektore iz fotelje (pirke, ofk, veliki nemac i ostatak ekipe) koji su predviđali poraze protiv Angole i Jordana, a sada lupetaju "nećemo dalje od osmine finala" bih zamoli radi njih samih da ućute jer ispadaju mnogo glupavi. Msm kada dođemo do polufinala moraće reći "nećemo mi dalje od finala"...

I u pobedi i u porazu - jedna je SRBIJA!

SSSS

pre 13 godina

Ovo sto radi Duda Ivkovic je fenomenalno. U zavrsetku utakmice igra Paunic, Savanovic,..., tako se od mladih momaka stvaraju igraci. Ja mislim da jer trener Argentine mislio da tankiramo tekmu namerno zelimo izgubiti kada nam je video startnu petorku.
Duda ima poverenja u ove momke, to poverenje im daje. Svaka cast coveku definitivni genije ovog sporta, i ogromni autoritet tim momcima koji mu vracaju na najbolji nacin.

Mislim da ce se u narednim utakmicama koje su na ispadanje ipak manje rizikovati i igrace oni za koje on smatra da su do sada pruzili najvise.

Sto se tice Hrvatske, mislim da su daleko od tog nivoa koji mi imamo. Njihovi najbolji igraci su za klasu ispod nasih, siguran sam da svaki nas igrac od ovih 12 ima mesta mozda i u startoj petorci Hrvatske, a ne znam da li u njihovih 12 postoje 2 ili 3 imena koja bi Duda pozeleo da ima umesto nekoga od nasih medju svojih 12.

Imam puno poverenje u to sto cini taj covek i ovi momci, i cini mi se da u svima njima ima jos mnogo rezerve i jos mnogo toga za pokazati. veliki sam optimista i za utakmicu protiv Hrvatske a i za onu protiv Spanije ili Grcke u cetvrt finalu.

Svim srcem uz ove momke, zasluzuju to u potpunosti.

nz

pre 13 godina

Bolje bi bilo da igramo sa Brazilom ali sta je tu je. Bolji smo od hrvata ali oni protiv nas igraju maksimalno i nece biti lako. Nadam se da ce nasi moci da se izbore sa pritiskom kakav postoji kada igramo sa komsijama i da ce proci dalje pa da se verovatno sa Spancima bore za polufinale.

Maverick

pre 13 godina

Realno smo bolji od Hrvata. Oni se uvek pale protiv nas tako da ce igrati s jedne strane fanaticno a sa druge opusteno jer nemaju sta da izgube obzirom da su svesni svog limitiranog kvaliteta. To moze da bude opasna kombinacija za nas. Mada se ne brinem puno jer su nasi momci pokazali na ovom prvenstvu da su zreo i ozbiljan tim.

Nadobols

pre 13 godina

Prvo izvinjenje sto sam promasio rezultat - ja rekao 11-12 razlike protiv Argentine i da nece biti napeto al dobro vazno da smo pobedili.
Svidja mi se sto stalno iskoci neki igrac ( Savanovic) i nije sve na dva tri igraca , vec ih stvarno imamo12 upotrebljivih (khkhhh - valjda ce i Tepic da se probudi -eto mu prava prilika protiv Hrvata - i da nam svima zapusi usta ).
Gledao sam Hrvate i deluju jadno - sve im je lose,da ne nabrajam.
U Hrvatskom studiju posle utakmice - ocaj i koliko sam ja stekao utisak , uopste se ne nadaju pobedi nad nama.
Hrv.voditeljka/voditeljica je odjavila emisiju sa - "neka nasi momci i izgube od Srbije samo da se bore "
Uh , pa valjda oni bolje poznaju svoju repr. od nas i da potpuno su upravo - tj da cemo ih ( vec minut trljam prste jer hocu da napisem lagano )LAGANO dobiti.
Samo da lepo otvorimo utakmicu , ne bas kao danas i Hrvati odose u ponor a mi u cetrvtfinale :)))))

Najbolje je ovako

pre 13 godina

Da li je ovo Hrvatska namerno birala Srbiju za protivnika (ne verujem)ili je to realni domet njihove košarke u ovom trenutku(sasvim sigurno).Mislim da će to biti laganica za Srbiju i dvocifrena razlika,bez previše zalaganja,mada će Hrvati izginuti ne bi li napravili iznenađenje.

Stole Vršac

pre 13 godina

Da li su naše komšije namerno izgubile od Brazila upravo zbog ovoga? Sve jedno...ali mislim da tekma neće biti nimalo laka, pritisak je na obe strane. Ko ima više živaca i strpljenja izlazi kao pobednik.

Zg

pre 13 godina

Ovako, pobjednik meča uopće nije sporan. Pitanje je samo koja će biti razlika. Negdje u 3 četvrtini kada će biti 20 razlike, volio bih da nagazite do kraja i odete na 40 razlike. Ova ekipa Hr je spremna za to.
Mislim da bi se jedino u tom slučaju moglo potegnuti pitanje odgovornosti vrha HKS-a i da se NAPOKON smijene. Ovo što su oni napravili od Hr košarke nije ni za plakanje!

devetar Cokulic

pre 13 godina

@ (Hrvat, 3. septembar 2010 13:23)
Ti verovatno ne znas ko je Sasa Djordjevic, jer on ne ubacuje srecno, nego znanjem. Zelima vam medalju ali samo iz 1 razloga. Da vidim da li cete ponovo napustiti postolje i pobeci kao zecevi.
Aj' pa se javi posle utakmice...

Braco

pre 13 godina

Gledao sam utakmicu Hrvata i Brazilaca i po onome sto je prikazano mislim da su ih Brazilci dobili sa 50% snage... Hrvati su mnogo promasivali, u odbrani su bili izgubljeni, bez volje i zelje su delovali. Mislim da imaju dosta problema i da nisu cak ni fizicki dovoljno dobro pripremljeni.. Bolji smo na svim pozicijama i imamo vise igraca koji mogu pogoditi.. U odbrani ako odigramo agresivno i sprecimo Tomasa i Popovica da ne udju u seriju mislim da lagano mozemo dobiti... Oprezno i cvrsto, mislim da smo kvalitetniji i da pobedjujemo.

Bilo ko

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica
(ŽutiZg, 3. septembar 2010 00:28)

Ne lupetaj, molim te, k'o Boga... Ne znate gde je levo... Ako dobijete, bice ili nasa glupost ili puko s...e... Realno, 25 razlike smo bolji, a to analiziraj dalje....

Sava

pre 13 godina

VladoZg

Himna je himna, a ni ti, ni ja, niti bilo ko ima pravo da odlucuje da li neka TUDJA himna zasluzuje ili ne zasluzuje postovanje. Hej Sloveni je tada bila himna moje drzave, a vas postupak je bio direktna uvreda mene i mojih sunarodnika. Zasto tada niste bili drakonski kaznjeno ostaje misterija i jedna od brojnih nepravdi koje su se desile. Sedi jedan!

Zvonimir - HR

pre 13 godina

Srbija je objektivno daleko kvalitetnija momčad s daleko kompetentnijim izbornikom. Ipak, utakmica u bilo kojem sportu između Hrvatske i Srbije je na neki način derbi. A u derbijima ne pobjeđuje uvijek objektivno bolji...

no fear

pre 13 godina

igra Hrvatske je dosad katastrofa..čak i poslovično nerealni i neobjektivni hr novinari više nemaju lijepih riječi za to što prikazuju..
al bez obzira na sve to,mi moramo odigrati kao da igramo finale protiv npr. SAD-a,maksimalno ozbiljno i odgovorno..
jer bez obzira koliko su dosad jadni bili,Hrvati će u toj utakmici "ujedati" do kraja..ili dok im ne odemo na 15-ak poena razlike..
sve u svemu,bolji smo klasu ali to treba i prikazati na terenu,a ako nam se pruži prilika treba ih nakantati do kraja,sa što većom razlikom..bez milosti na terenu..

007

pre 13 godina

UKUPNO POENA
1.Srbija 465
8.Hrvatska 395

UKUPNO SKOKOVA
1.Srbija 196
20.Hrvatska 151

DVA POENA - POGODAKA
2.Srbija 114
5.Hrvatska 105

TROJKE - POGODAKA
3.Srbija 51
7.Hrvatska 46

UKUPNO ASISTENCIJA
2.Srbija 95
16.Hrvatska 63

Zakljucak :

Srbija je mnogo kompletniji tim u svim elementima igre.
Jedino cega se treba ne pribojavati , vec obratiti paznju na dvojke i trojke Hrvata , jer po do sada prokazanom , oni su "trci-sutni tim"

Zaustaviti im glavne sutere , i dobijamo ih sa +20 lagano .

glas razuma

pre 13 godina

Setimo se 1997. S obzirom na razliku u kvalitetu, mislili smo da ce biti 30 razlike, a dobili smo ih Djordjevicevom trojkom u zadnjoj sekundi. Ne treba prerano da slavimo, kad igraju Srbija i Hrvatska nikad se ne zna

Bez_Cenzure

pre 13 godina

@delboy_gmp

U Hercegovini žive tri naroda a vjerovao ili ne ima i Srba. Puna ih istočna Hercegovina! Zamisli ti to? Ovdje gdje sam ja nema ih puno jer su nas "humano preseljavali"1992.

Što se utakmice tiče Dušan Ivković je dobar trener i siguran sam da će na pravi način pripremiti naše igrače na susret protiv Hrvatske. Znamo i mi da se oni "posebno napale" kada igraju protiv Srbije. Zbog toga čvrsto igrati od samog početka i ne dati im da oči otvore. Na samom početku ostvariti prednost koju treba stalno povećavati i održavati je.

Ova je utakmica ipak bitnija od one sa Njemačkom.
Pritisak postoji i na hrvatskoj strani jer iako limitirani moraju dati sve od sebe u utakmici protiv "mrskih Srba".

darko

pre 13 godina

Al su ih Brazilci poderali ko siroce napolitanku. Ocigledno je da smo mnogo jaci, samo treba da pristupimo maksimalno ozbiljno i maksimalno skoncentrisano i nece biti problema u osmini finala.

Kibo

pre 13 godina

Mislim da ovde nema favorita između "braće" Hrvata i naše selekcije. Pokazali jesmo da smo dobri, ali smo pokazali da znamo i da padnemo. Koliko sam slušao Hrvate sinoć i jutros, oni očekuju egal utakmicu i smatraju da ne može da im se desi dva puta loša utakmica kao sa Brazilcima.

grga

pre 13 godina

Реално, добили смо најлакшег могућег противника иѕ групе са којом се укрштамо, једноставно то је тако и ако се нако љути ѕбог те једноставне чињенице онда тај исти једноставно има некакав проблем. Гледао сам их у неколико утакмица и могу само рећи да се ради о екипи са одређеним потенцијалом која делује јако неубедљиво, никаква унутрашња игра, никаква транзиција, шут и само шут... подсећају ме на ону екипу титоградске Будућности кооја је једном победила Партиѕан у неком финалу купа када су постигли нереалан број тројки..... Е сад.... да баш то и ови понове, ко зна ? Мада треба свакако бити опрезан.....
И да, основни разлог мога коментара јесте тај што бих желео да кажем да ми је јако криво што се баш овако издогађало!!!! Верујем да нисам једини ни на овој а ни на супротној страни који једноставно не подноси тај цигански латино - амерички менталитет.... и у оним тренутцима када је камера зумирала препотентне и усиљене, подцењивачке осмехе на фацама играча Бразила са клупе, баш сам полудео и помислио:"Јаој, што нама не падну !!!!!!"

zaustavite Tea ako mozete

pre 13 godina

Hrvatska je dosad tankirala i igrala taman koliko je potrebno da prođe dalje, a da pritom najvažniji igrači ostanu neokrznuti. Time je dobila nešto težeg protivnika u 1/8 finala, ali je zato izbjegnut SAD sve do finala,. Vranković je vrlo lukav i sposoban trener pred kojim je velika budućnost. Bit će to zanimljiva utakmica
(ŽutiZg, 3. septembar 2010 00:28)


ahahahha smesniji komentar dugo nisam cuo,kakvo bre finale,da li ti znas sta pricas,pa Brazil vas je bukvalno izgazio.
Nece biti lako priznajem ali kao i uvek mi cemo pobediti

Baki

pre 13 godina

Odgledah cro-bra i stvarno su hrvati bili loši. Odbranu niko ne igra, centra nema, kao ni pleja, svi su neki bekovi/krila šuteri, pri tom ne mogu vola da ubodu a kamoli koš. Gomila otvorenih šuteva sa poludistance i trojke jedva da je obruč pogodilo.
Sa takvom igrom nas ne mogu da pobede pa taman da šutiraju trojke 150%.
Do duše nisam ih gledao u ostalim utakmicama ali ovo večeras (ako nije pušteno namerno) nije loše veče, već prilično limitirana selekcija koja protiv nas nema baš nikakve šanse.
Mada...uspeli smo da izgubimo od nemaca koji su uspeli da izgube od angole koja je uspela da pukne 50 razlike.

Angels

pre 13 godina

(Nike, 3. septembar 2010 00:50)

Ima jedna stvar u toj tvojoj prici, za Hrvatsku to je vise od utakmice, mi smo to prevazisli jos pre 10 godina i nama je to utakmica kao i svaka druga, kao sto Duda priprema igrace za utakmicu sa Argentinom, tako i priprema za utakmicu sa Hrvatskom. Onog dana kada budete tako razmisljali pobedicete i kad poraz ne budete shvatali kao nacionalnu tragediju bice vam bolje.

milan

pre 13 godina

samo bez ovih komentara poderacemo ih itd. ocemo ako pristup bude maksimalno ozbiljan ne zaboravite da smo izgubili od nemaca koji su vec krenuli kuci!!!

Joca

pre 13 godina

braćo hrvati..poslušajte dudine reči o dosadašnjem toku prvenstva i našem učinku..

“Ne igramo košarku na 50 već na 90 poena. Prvi smo po broju datih koševa, u skoku, asistencijama, procentu realizacije. Od moderne košarke ne može više da se traži. Ali, još ima mnogo prostora za napredak”

plašim se da ćete kukati za argentincima..
srećno...

undo

pre 13 godina

Hrvatska je run n gun team.
Takve ekipe mogu pobijediti svakoga,i la lakersi mogu izgubit hladno od indiane 20 razlike ako krene grangeru primjera radi jer i oni prakticiraju run n gun.
Teska i opasna utakmica

MarkoZg

pre 13 godina

Sretno i jednima i drugima! Bit će to zanimljiva utakmica sa kidanjem živaca, nadam se samo da neće biti nereda.
Igrajte i navijajte ljudski i civilizirano!
Nekad smo zajedno bili prvaci a gle gdje je Hrvatska sada?? Sramota! Ako Srbi odu dalje naravno da ću navijati za njih! Pozdrav iz Zagreba!

1234!

pre 13 godina

Nasa polovina zreba :

Srbija
Hrvatska

Spanija
Grcka

Turska
Francuska

Australija
Slovenija

Nece biti lako, a ovi Grci i Francuzi sto su namerno gubili da bi namestili sebi put... strasno.. Dace Bog da im se to obije o glavu, a realno vec im se obija...

srdjan

pre 13 godina

Lepo. Odigrali smo veoma tesku i neizvesnu utakmicu.Bio je to pravi ispit zrelosti i snage naseg tima. Radujem se duelu sa hrvatima i sto imamo lepu priliku da odemo korak dalje. Misljenja sam da bez obzira na bledo izdanje komsija ne trebamo ih podceniti. Verovatno ce protiv nas igrati daleko agresivnije u odbrani,a istini za volju mi nemamo toliko brzih igraca kao Brazil pa ce utakmica verovatno biti bazirana na pozicionoj igri. A takodje ne verujem da ce toliko lose sutirati...Njihov strucni konsultant je rekao da je njihova sansa pod samim kosem,ali sam licno ubedjen da se vise trebamo bojati njihovih bekova i suta spolja. Ako ne na svim,onda smo bar na pozicijama 1,3 i 4 daleko bolji,mada oni znaju da igraju i sa tri beka u postavi,sto znaci da bi Savanovic,Velickovic,Macvan(iako je skroman do sada trebao da proradi)i eventualno Keselj trebali da koriste prednost snage i visene u napadu. Naravno uz izvrsnog Teodosica,pouzdanog Rasica i standardne centre koji postizu gotovo uvek dvocifren broj poena nece biti nikakvih problema. Slabo brane pik,a lose ga koriste u napadu sto smo videli do sada. Pobedjujemo. Jedino se primeti da nama jako nedostaje Tripkovic i treci centar bio to Milicic,Marjanovic,Raduljica svejedno.

Superior

pre 13 godina

Jedino da Hrvati u nama vide neku extra inspiraciju pa da im to poboljša malo kvalitet, realno, tek je polovina prvenstva, takve stvari ne bi trebale da imaju značaj u ovoj fazi.

Vladan R

pre 13 godina

@ marko
KAD VEC PITAS EVO TI GA JEDAN KOJI JE TO IZJAVIO I TO JE BIO NE BAS PRVI ALI VEC DRUGI KOMETAR NA OVU VEST.
Dobro je...Srbija je ipak slabiji protivnik od Argentine.
(ZGuSrcu, 2. septembar 2010 22:37

Uzgred neki vasi strucnjaci su na tv i u glasilima u analizama su takodje izjavljivali da su Argentici tvrdja ekipa i da su stoga Srbi laksi rival.

U svemu ostalom se slazem sa tobom i u tome da smo kvalitetniji i da smo favoriti, kao i u tomo da zbog nekih drugih, ne cisto sportskih konotacija, koje ova utakmica nosi sa sobom, bice nam teze da tu prednost u kvalitetu pretocimo u pobedu.

pera

pre 13 godina

Polako moji sunarodnici.

Treba zrelo prici utakmici. Jesmo favoriti ali samo ukoliko ne dodje do opustanja. Koliko god da su Hrvati lose igrali, imaju jako dobar igracki kadar. Igraci kao sto su Ukic, Tomic, Bogdanovic i Tomas nisu uopste za potcenjivanje i zasluzuju da se protiv njih da 100% od sebe. Ono gde su Hrvati najvise limitirani jeste - trener. Ja ne znam gde ste iskopali ovoga, jel trenirao on bilo koju ekipu pre toga? Odbrana vam prilicno lose funkcionise, a tu se najvise vidi kvalitet trenera i uigranosti ekipe. Duda je mnoooogo iskusniji i kvalitetniji strucnjak. Mi igramo moderno, sa bar 10 igraca u tranziciji. Ali zbog znacaja utakmice i rivaliteta ce verovatno biti tesko veci deo meca, i trebalo bi ocekivati da ako se nasi momci ne opuste da se polako u trecoj cetvrtini odvoje i do kraja naprave razliku od oko 10 koseva.

Greota je ovaj nokaout sistem takmicenja jos od osmine finala, ipak to nije fudbal, a jedna utakmica ne znaci mnogo. Tako da mi jos u cetvrtfinalu nalecemo na verovatno Grke, a u polufinalu na mnogo jake Turke. Zestoko tezak raspored.

nbp

pre 13 godina

@VladoZG - Spika ti je OK. Pogotovo ako se zna da je srpsku himnu pisao Slovenac (Jenko), a hrvatsku Srbin (Runjanin). Obe himne su veoma lepe, čak je hrvatski tekst neutralniji (ne znam kako je Mađarima i Bošnjacima u Srbiji kad pevaju o spasavanju srpskog roda i broda - u SHS verziji je osnovni pridev bio "naš")... Tek cela ta fama oko toga ko stoji, a ko sedi je priča za primitivne ljude.

Топић капитен

pre 13 godina

Само без подцењивања Хрвата, јер је сигурно да ће и они дати свој максимум и пружити и више него што могу. У сваком случају, не сумњам у то да ће Дуда врхунски да их припреми за утакмицу, а ако будемо одиграли на свом нивоу и без опуштања, победа не долази у питање. СРБИЈА!!!

dragan

pre 13 godina

Hrvatska je realno slabija ekipa od SAD, Slovenije i Brazila. Ako njih, ovako fizicki poluspremne i timski tanke ne mozemo dobiti onda i nismo za cetvrtfinale. Hrvati mogu dobiti samo ako im krenu neki ludi sutevi za trice a mi pustimo da sutiraju. U svim drugim varijantama i na petici i na cetvorki pogotovo i na trici mi smo jaci. Dakle, sve je do Srbije. Hrvati ce pokusati da odigraju iznad svojih mogucnosti jer pritisak nije na njima. Oni su do sada dobili Tunis i Iran i nemaju sta da izgube. Ali, kazem, Srbija ima sansu i od nje zavisi sve.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Sa Hrvatima treba uvijek biti oprezan pogotovo kada se susreću Srbija i Hrvatska jer i kod jednih i kod drugih ali pogotovo kod susjeda nam postoje "posebni motivi i želja za pobjedom" i tada obično zaigraju bolje. Vidjelo se na utakmici protiv Slovenije koja je za klasu bolja od Hrvatske ali su Slovenci tek pri kraju utakmice preokrenuli rezultat. Protiv Srbije Hrvati mogu takođe imati prednost u početku i ni pod razno ih se ne smije podcijeniti. Druga stvar koja je bitna je kada neki tim doživi debakl kao Hrvatska protiv Brazila obično u narednoj utakmici da sve od sebe. Na kraju ipak smataram da je u ovom trenutku Srbija bolji tim i da bi mogla pobijediti i takvu ljutitu Hrvatsku.
Puno sreće našima u subotu! Pozdrav iz Hercegovine!

Krivokapic

pre 13 godina

OK. Ja mogu da poverujem da su Hrvati izgubili namerno od BRazila da bi igrali protiv Srbije, koja je po njima slabija od Argentine. Sve je to OK. Mene samo cudi zasto su morali da izgube sa 20 razlike. I 10 bi bilo dovoljno za 4. mesto.

hrv

pre 13 godina

Braćo Srbi, bolji ste za dvije klase od nas, al ne treba pljuvati toliko...navijam za vas u 1/4 finala, bilo bi dobro da neko spusti napuhane amere.

Ivan

pre 13 godina

Objektivno mnogo smo bolji od Hrvata. Nit imaju kvalitetit su dobro vodjeni, a ocigledno nisu ni u formi. Da nema psihologije koja prati ove nase duele mislim da bi prosli malo bolje od Jordana ili Angole i to kazem bez potcenjivanja. Opet zbog svega sto postoji u nasim glavama ne verujem da ce biti tako lako. Ipak mislim da pobeda Srbije nece doci u pitanje. A sto se tice ostatka zreba mislim da nema razloga da se mi ikoga bojimo. Mozemo svakoga da pobedimo, mozemo i da izgubimo ali imamo kvalitet i ako pokazemo srce na terenu nemamo razloga za brigu, nek brinu drugi o nama. A vol'o bi da igramo polufinale sa ovom drugom, zapadno-severnijom bracom. A sad sta ce biti, videcemo. Ajd svi u zdravlje!

Alter

pre 13 godina

Ma mene najvise odusevljavaju Markovic i Paunic...mozda nemaju toliko kosarkasko znanje kao ostali nasi igraci ali brate kao da su pusteni s lanca :)

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Takođe ako je neki tim poput Hrvatske "napaljen" kada igra protiv Srbije to se jako može obiti o glavu jer trener je jako bitan. Tu je Srbija u ubjedljivoj prednosti u odnosu na Hrvatsku. Ja ne mogu čekati do sutra! Već sam nervozan!

makaj

pre 13 godina

Onog dana kada budete tako razmisljali pobedicete i kad poraz ne budete shvatali kao nacionalnu tragediju bice vam bolje.
(Angels, 3. septembar 2010 01:46)

s tim mozes da se pozdravis posto se to nece nikada desiti

dragance

pre 13 godina

Ne razumem otkuda tolika nerazumna samouverenost kod naseg naroda. Pa Srbiji ce najveci protivnik u Subotu biti PRITISAK. Pritisak domace javnosti koja je vec upisala pobedu nad Hrvatima. Pritisak od prevelikih ocekivanja. Od vec "najavljenog" finala sa SAD?! A lepo rece Ivkovic: Sem Perovica, ni jedan nas igrac nikada nije igrao na Svetskom prvenstvu... Srbija je fizicki spremnija od Hrvatske, neosporno. Ima 12 igraca dok Hrvati imaju sedam-osam upotrebljivih. Srbija ima mnogo boljeg selektora. Srbija je u boljoj formi. Ali ljudi, radi se o samo jednoj utakmici. Ako Tomas, Bogdanovic, Ukic, Tomic (veoma dobri i odlicni igraci, inace)bas u subotu, neoptereceni, ispljuvani od svoje javnosti i bez pritiska da pobede napokon odigraju dobro, a nasi igraci jednostavno podlegnu tom prikletom pritisku - eto problema. Dakle, sanse su pola-pola. Jer se radi o jednoj utakmici. Ne razumem zasto dovodimo svoj tim u poziciju sigurnog pobednika da bi ih kasnije popljuvali ako puknu. Bice teska utakmica. Posebno teska za Srbiju, jer Hrvati mogu da igraju sasvim rastereceno. Ako nasi prebrode nervozu - dobicemo. Ali, setimo se 1997. godine. EP, mi sa Djodjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Rebracom, Tomasevicem, a Hrvati sa mladom reprezentacijom. Svi su ocekivali trening mec, a mi jedva dobili sa pola kosa. Razlog? PRITISAK. Mislite o tome.

grave digger

pre 13 godina

Bogdanovic, Tomas? Jesu li vam to oni iz filma: "Tomas do Bogdanovica, Bodanovic, Bogdanovic...i pogadja Bogdanovic za pobjedu! Kecman,...IJAO! Vazi kos!?" ?

markozg

pre 13 godina

realno, nemamo sanse protiv vas. jaci ste, bolji ste, u boljoj ste formi. nama je uspjeh i ovo, jer smo stvarno ocajno igrali. vjerujem da ce nasi igrat malo bolje, jer se igra protiv srbije, ali nece proc dalje. kad gubimo 12 razlike u 2/4 zele se sto prije vratit u tekmu s tricama, a to nam nejde. to je najveci problem. ako tomas, popovic, i ukic( za njega ne vjerujem) budu dobri, mozda nesto i uspijemo, ali samo mozda. srbija je favorit veliki, odlicno igrate, mislim da lako mozete do finala, jer imate stvarno odlicne igrace. odite do kraja tako da mozemo rec da smo izgubili od svjetskih prvaka :) sretno, nek bolji pobjedi. pozdrav iz zagreba.

Gari

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 2. septembar 2010 22:38)

Vidi se da nemas pojma o basketu! Pa taj Brazil koji prizeljkujes je razvalio Hrvate, Litvanci su po meni jaci od Grcke (nema velikih imena ali sjajan kolektiv), Spanci bez Gasola slabiji za 30 posto. Uostalom, i Grci i Spanci su nam duzni tako da jedva cekam taj mec, imamo motiva na pretek.

Nebojsa

pre 13 godina

OPREZ!!!!
Hrvati su stare lisice i muljatori,odograce protiv nas 200% mogucnosti iako se ne mogu sastaviti na ovom prvenstvu.Nemaju ni selektora niti igrace kadre za velika djela ali Srbi su im vjecita inspiracija.
Vjerujem u Dudu i njegovo iskustvo da ovu prvu i mozda najtezu psiholoski utakmicu dobijemo a kasnije ce sve biti lakse...
Nece ni malo biti lako,ne zanosite se ljudi...
Pozdrav iz RS-a

Predo

pre 13 godina

Gledao sam zavrsnicu meca i izjave i komentare. Hrvati su frustrirani i maltene su se pomirili sa porazom. Ali, bilo kakvo opustanje protiv protivnika, koji nema sta izgubiti i koji ce biti emocionalno nabijen moze povesti utakmicu potpuno nezeljenim tokom. Njemacka je bila sasvim dovoljna opomena, koja je pokazala kako jedan inspirisan tim sa losim igracima moze da naraste kada ga potcjenite i kada mu to dopustite. Ne moram govoriti da se igraci medjusobno jako dobro poznaju. Jedno je sigurno, a to je da je Ivkovic mnogo, mnogo veci trener od Josipa Vrankovica i da on nece dopustiti nikakvo opustanje. Hrvati ce, kao i na vecini svojih utakmica, zaigrati snazno na pocetku, a onda obavezno i nepovratno padaju. To im se dogadjalo i sa ranijim selekcijama. Da li je u pitanju psihologija ili kratka klupa, ili i jedno i drugo. Jedino opasno oruzje su im trice, a Ante Tomic igra daleko ispod ocekivanja.

mate_hr

pre 13 godina

da nas vodi peras možda bi i imali šanse, ovako ne virujem.
cibona je zamalo sa dva igraca dobila partizan, to se zove trener.

Ovaj vrankovic se do sada nigdi nije dokazao i oni ga stavljaju za trenera, ne bi mu ovce dao....

jedino ako se dogodi cudo možemo pobijediti...ako tomic proigra i krene nas šut za tri,naravno i puno bolja obrana, ali po viđenom do sad nemamo neke šanse....

moglo bi nas jedino spasiti i ovo što se srbi vec vide u polufinalu, bar navijaci.....treba dobiti utakmice do polufinala

Marko

pre 13 godina

Realno smo bolji od Hrvata, ali u igri sa njima uvek postoji neki extra element koji meze da presudi, slicno derbiju. Bez opustanja!

MoldWaY

pre 13 godina

@neko to od gore vidi sve

Izvini, samo da pitam. Da li smo bilo sta dobro uradili na SP, po tebi. Prvi smo u grupi, nismo kalkulisali, igramo muski. Ili bi mozda sada trebali da igramo kao ..... i da namestamo protivnike. Ako zelis da budes najbolji, moras svakoga da pobedis. Ili ti mislis drugacije?

Kiza

pre 13 godina

Ovaj mec odgovara i nama i Hrvatima. Nama je puno lakse nego protiv Brazila, a oni imaju vise sanse protiv nas nego protiv Argentine. Hrvati su tim koji nema sta da izgubi (jer su i onako vec ispljuvani u Hrvatskoj i svi ocekuju poraz) i to je lagodna situacija za njih. Nas poraz od Nemaca pokazuje da mozemo da izgubimo od svakoga, ali opet to je bilo bez Tea i Krleta; malo je verovatno da bi se to desilo da su oni igrali. Ako nasi mogu mentalno da odigraju ovu utakmicu kao i svaku drugu i da ne osecaju pritisak da moraju da pobede, realno je 10-20 razlike za nas.

Oprez

pre 13 godina

Ja mislim da Hrvati vide svoju sansu prije protiv nas nego protiv Argentine. Sa nama kad igraju to je vise od igre, zna se. Mi jesmo bolji od njih ali nikad se ne zna.

Previse govore kako su losi i sve ostalo, stare su to lisice, ali ja mislim i nadam se da ce mo da ih pobjedimo jer ipak smo kvalitetnija i bolja ekipa od njih.

Idemo dalje utakmicu za utakmicu.

Sve najbolje u subotu.

Ogy

pre 13 godina

Primecujem da svi misle da cemo razvaliti Hrvate, ali utakmice izmedju nas i Hrvata su vise nego specificne i pune rizika i sve moze da se okrene naopacke, zato mislim ne treba preterivati i misliti da cemo ih 100% razvaliti...

Pamet u glavu

Pop

pre 13 godina

Sistem takmicenja koji je na snazi, a uveden je 2006 na SP u Japanu je losiji od onog iz 1998 i 2002. Posto iz grupe idu dalje 4 ekipe, prvi deo sampionata je devalviran. Kina bi eventualnom pobedom nad Litvanijom usla u 1/4 finale sa DVE dobijene utakmice. Tako nesto je bilo nemoguce u sistemu kad su se posle prve faze formirale nove grupe a bodovi prenosili.

Djape

pre 13 godina

Iskreno svidjaju mi se komentari, sportski susreti komsija/susjeda polako prestaju da budu prostor za kanalisanje politickih, verskih i nacionalnih frustracija, a sve vise ono sto i treba da budu - praznici sporta i takmicenja.
I jos nesto, mnogi kometari ovde me podsecaju na euforiju uoci SP u fudbalu krunisanu u onoj jadnoj reklami: "A ovog leta nasi odlucili da postanu prvaci sveta". Nemoj da nam se protiv hrvatske desi Australija.

vojo

pre 13 godina

drug , sto velis da smo imali vise srece 2001,mislim da je bila dvocifrena razlika,ako ne pravim gresku,gurovic je cini mi se bio dobar na toj utakmici,nekako to i ide uz njega.a djordjevic je jedan i jedini,znalo bi se za njega i prije da nije bilo nekih drugih stvari,al to je bilo 97.tako treba znati koja je zadnja utakmica bila pa onda da pricamo.a sto,teo i krle su mazge a roko i tomas tehnicari?srbija ce dobiti jer ima vise majstora,i bolje pripremljenu ekipu.a dudi 9 ocjena?kome 10ka onda?vrankovic je mlad al zasluzuje vise od dvojke.a ovo je najgora ekipa hrvatske zadnjih 5 godina,gledao sam ih u pg par puta bili su bas bas odlicni,sada su daleko od tog nivoa,jer je lose uradjena smjena generacija,ne znam zasto zubcic i delas i prostran ne igraju a stvarno su jako jako dobri,pogotovo toni.nadam se dobroj utakmici i pobjedi srbije,relativno lakoj.

Tommy ZG

pre 13 godina

Ajmo Hrvatska,
igraj Hrvatska,
nema predaje!!!

Ova utakmica se može dobiti na srce, nikako na kvalitetu jer nju nemamo.
Ne treba tražiti segmente gdje smo mi bolji od Srba jer toga nema, već treba tražiti manjkavosti u igri Srbije i tu udariti svom snagom pa što bude. Možda se uspaniče ...
Jedini problem u ovome je što je Vranković preglup za bilo kakvu ozbiljniju analizu protivnika i prilagođavanje naše igre tome.

uxyzapenje

pre 13 godina

priznali vi ili ne priželjkivali ste brazil, bez obzira na našu (ne)kvalitetu
(jj, 2. septembar 2010 23:51)

Veruj mi, svi smo prizeljkivali vas... Jednostavno ste duplo slabiji od Brazila...

Milivoje

pre 13 godina

@devetar Cokulic
Dao sam ti "minus" ne zbog Saleta Đorđevića, jer si totalno u pravu za njega, već zato što želiš Hrvatima medalju. Nije da bi mi nešto mnogo smetalo da oni osvoje nekad neku medalju, ali ne ovaj put, jer bi onda morali prvo da ELIMINIŠU NAS. Zato drugi put malo bolje razmisli, nemoj da ispadneš kompleksaš. Šta te, uostalom, briga za njih.
@Hrvat
Lupaš ko "maksim" po diviziji. I kad ste to vi uopšte nas i dobili u košarci, osim možda u prijateljskoj utakmici. Nikako ne mogu da se sjetim. Toga se i najviše plašim, nikad nas niste dobili, a to mora jednom da se desi, ne bih volio da to bude sutra.Znači, objektivno, zakon vjerovatnoće je vaš najbolji (i možda i jedini) adut sutra.

nijebitnoime

pre 13 godina

(Hrvat, 3. septembar 2010 13:23) poslednji put smo vas pobedili na srecu??? ne budi smesan. u turskoj 2001 smo vas oduvali. trener je bio pesic vi trenera tog kvaliteta nemate. u timu je bio jedan stojakovic jel treba jos nesto da ti se objasni

Smehotres

pre 13 godina

@Činjenice - Da li ti veruješ u to što si napisao? U košarci je bar priča potpuno jasna od 1991, a to je da su Srbi predstavljali Serejugoslaviju i SCG. Konačno, LEGALNI su naslednik istih što nije slučaj sa SFRJ. Situacija je takva da u današnjoj crnogorskoj repki igraju četvorica Srba (tu mislim na rođene u Srbiji, ne brojim crnogorske Srbe). Umesto da sebe pogledate u ogledalo/zrcalo, kako ste spiskali jednu sjajnu generaciju i kako i zašto su Srbi sa jačim osrednjim igračima maznuli sve što se moglo 1995-2001, ti o "samostalnima". Smešan si...