Košarka 37

Četvrtak, 06.07.2017.

08:46

Divac igračima: Dres reprezentacije nešto magično

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac poručio je putem zvaničnog sajta FIBA da su igrači deo šireg tima kada igraju za svoje nacionalne timove.

Divac igraèima: Dres reprezentacije nešto magièno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

divciibara

pre 6 godina

Zašto Divac nije digao ruku protiv prijema Kosova u MOK?
(Ivan-Niš, 6. jul 2017 10:57)

Zato što OKS nije Divčeva privatna prćija pa da može glasati kako njemu padne na pamet. Politiku OK u velikoj meri određuje državna politika. Divac je dobio instrukcije da glasa onako kako je glasao. On sigurno nije o tome sam odlučivao i glasao na svoju ruku.
Inače, Divac je na prvih 8 vellikih takmičenja bio u reprezentaciji (period 1986-1996), s tim da reprezentacija SRJ (Srbija i Crna Gora) nije učestvovala na takmičenjima od 1992-94 zbog sankcija. Tako da ni Divac, kao ni bilo koji drugi naš košarkaš u tom periodu, nije igrao za reprezentaciju. Kasnije je „izvrdao“ reprezentaciju 1997,2000, 2001, a 1998 nije igrao zbog „ lokauta“ u NBA ( svi NBA igrači su otkazali tog leta igranje za svoje reprezentacije), a nastupao je 1999 i 2002, kada se, u 34.godini, oprostio od reprezentacije. Svedeno, od 14 velikih takmičenja, 10 puta je bio u reprezentaciji, 3x je „eskivirao“ , 1x nije nastupio iz objektivnih razloga. I sve to u periodu 1986-2002. Npr. Jokić je, u 22.godini, već ima 2 „eskivaže“, odnosno od 3 poziva samo se 1 odazvao. Divac je u NBA debitovao 1989., u 21.godini života, i do kraja karijere je igrao tamo.

nista o nicemu

pre 6 godina

Oprostio se 2000. a 2002. se vratio samo zbog mesta odrzavanja !!
Jos cekam da mi navedes 4 godine koje je Djordjevic propustio ?
I da li je neko od njih preskakao reprezentaciju zbog rada na svom telu ili zbog straha da se ne povrede i ne ostanu bez ugovora ? Sa 22 godine, 2 puta za 3 godine preskocis reprezentaciju zbog rada na svom telu ?!?!??!
Divac je sa 22.godine imao 5 godina u reprezentaciji...
(antiDebil, 06. jul 2017 13:24)

Ko je spominjao Djordjevicu 4 godine? Ne izmisljaj. 99te je propustio, aj iskuliraj. Pitaj Sasu Pavlovica sto se nije odazivao.

a

pre 6 godina

Nije ovde stvar o ugovoru, Jokic je vec kaparisan za max ekstenziju od 100+ miliona dogodine. On treba da propusti jer nema telo za tolike napore. Kad kazu sprema se za novu sezonu, ne misle da ce nabaciti 10kg misica, vec da rade na spremnosti i kondiciji, jer Nikola nema snage za vise od 30 minuta na terenu. Ovaj tempo bi ga stigao kad tad i verovatno povredio. On je vezao sezonu, olimpijadu, sezonu i realno je da nema snage za evropsko, jer bi ga u sledecoj sezoni stigao umor. Porzingis je preskocio prosle godine kvalifikacije za oi jer je zeleo da se spremi za novu sezonu, a okretniji i spremniji je od Nikole. I niko mu ne zamera i jedva cekaju da ga vide na EP. A za ove sto pricaju da je s 22 na vrhuncu a 24-25 kasno, pogledajte Lebrona s 22 na SP kako gubi od Grcke, pa opet pogledajte sta radi na OI s 25.

antiDebil

pre 6 godina

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??
(antiDebil, 06. jul 2017 10:43)

2002. se oprostio, pre toga nije igrao neko vreme.
(nista o nicemu, 6. jul 2017 11:26)

Oprostio se 2000. a 2002. se vratio samo zbog mesta odrzavanja !!
Jos cekam da mi navedes 4 godine koje je Djordjevic propustio ?
I da li je neko od njih preskakao reprezentaciju zbog rada na svom telu ili zbog straha da se ne povrede i ne ostanu bez ugovora ? Sa 22 godine, 2 puta za 3 godine preskocis reprezentaciju zbog rada na svom telu ?!?!??!
Divac je sa 22.godine imao 5 godina u reprezentaciji...

dex

pre 6 godina

@antidebil

Divac je propustio '97 i '98, a Djordjevic '99. Djordjevic se posle i povukao iz reprezentacije iako je bio u top formi. Jednostavno mu se nije igralo i leti.

Bogda

pre 6 godina

@Jim Beam.. Svaka cast za komentar, gde se seti Jorovica svaka ti cast. Tim odazivanjem mu je propao ugovor u Djironi koja je tada bila dobar tim i posle toga nikada nije bio na starom nivou. Slazem se, zasto Jokic da rizikuje kada mu se otvorilo da uradi nesto sto niko nas do sada nije uradio.. Bice vremena za reprezentaciju.

nista o nicemu

pre 6 godina

(jako i do samog kraja, 06. jul 2017 09:49)


Sto navodis primer Radmanovica koji je izbacen iz repke, a ne tvog idola Sase Pavlovica koji se nije odazivao? Radmanovic se odazvao, ali je izbacen. Ima razlike. Ne pljuj momka bez potrebe.

pera

pre 6 godina

Divac je prvo veliko ime kome je dopušteno da bira da li će igrati ili ne. svi ti izgovori su u najmanju ruku sumnjivi, tipa pustite me da zaradim pa dolazim. zašto mene neko ne pusti da zaradim pa da plaćam porez kad stanem na noge. Srbija nema ništa od miliona koje sportisti zarade u inostranstvu, već samo od igre u reprezentacije.
Po meni, ako jednom odbijen ne treba te vise ni zvati. Divac je najmanje pozvan da komentarise dres reprezentacije.
koga nema bez njega se i može i mora.

Sci

pre 6 godina

Price o patriotizmu i nacionalnom ponosu nisu pile vodu ni u vreme kada je Divac igrao za reprezentaciju. Glavnu rec vodi novac i normalno je da kosarkasi prvo traze finansijsko obezbedjenje a za reprezentaciju ce se igrati samo ako je to u interesu licne karijere, promocije i kasnijih transfera. To su normalne stvari i glupo je osudjivati igrace. Doduse glupo ih je i gledati u obavljanju svojih privatnih poslova zato vec godinama ni ne pratim sport. Imam vaznija posla i bezbroj licnih obaveza.

marko

pre 6 godina

Nema mnogo smisla da GM jedne NBA franšize hvali sistem reprezentativnih takmičenja gde igrači njegovog tima svakako neće moći da igraju u kvalifikacijama.

Jim Beam

pre 6 godina

@Adriano_Galliani @antiDebil @jako i do samog kraja
Uopšte mi nije namera da napadam naše legende, jer oni to i jesu. Ali, otkud znamo zašto su Divac i Sale preskakali? Tada nije bilo interneta da se pratiš šta je jeo svaki dan Sale, kao sada za Jokića. Đorđević se sa 30 povukao iz reprezentacije, a tada je bio u primeu igrajući u to vreme za Barsu, a potom i Real. To bi bilo kao sada da Teo kaže doviđenja reprezentaciji. Divac igrao '95, '96, preskočio '97 i '98 pa igrao '99, pa tek na kraju '02. U najboljim godinama.

Jokić ako krene dobrim putem da se razvija, dobiće ugovor na 5 godina od cca 170-180 miliona i krčiće sebi put ka HallOfFameu ako Denver napravi konkurentan tim. Znate kolika je to stvar za našu košarku? Da li mislite da je Nemcima bitnije što su imali Novickog ili što su uzeli titulu 1993? Pa dali bi 10 EP za jednog Novickog! Ovaj momak igra na NBA minimalcu faktički (daleko od toga da su male pare). Klub mu je pružio šansu, on je oberučki iskoristio i sada mu planiraju da baš on postene franšizni igrač ako popravi neke stvari. Zašto mu zamerate što je oprezan i hoće malo više da radi na sebi? Šta ako se povredi i prođe kao Jorović? Kako smo se poneli prema tom momku? Iskoristili ga kao krpu kada nam je trebao i nismo ga dva puta spomenuli posle povrede za reprezentaciju, niti se zauzeli za njega...

Danilo

pre 6 godina

Dakle, veliki sam partizanovac,ali držim širom otvorene oči i pamtim.
Divac je jedini od naših velikih igrač koji nema baš neka prava da drži lekcije Jokiću.
On nije hteo da igra za reprezentaciju u vreme dok je Čović bio predsednik Saveza, jer je po ugovoru sa Partizanom, od sledećeg transfera u NBA, Partizanu trebalo da pripadne 20% a to je bilo oko 8 miliona dolara!
Onda su naterali Partizan, koliko se sećam to je bio pok.Čolović, da kao priznaju da je ugovor sa Divcem nevažeći.
Tako je ugovor poništen a Divac je igrao na EP u Gračkoj gde smo uzeli zlato.
Izvinjavam se ako sam pogrešio u nekim sitnicama, ali je suština sasvim tačna.
Stoga je za Divca bolje da ćuti u svojoj bogatoj zavetrini.

nista o nicemu

pre 6 godina

Svako ko je počeo da trenira je bio inspirisan tim dresom. Nba kao krajnji i jedini motiv nameću truli materijalisti, šminkeri i praziluk mediokriteti. Okej, fenomenalno je igrati protiv krem superstarova ali gde je tu medalja i himna? Pa se vratiš u svoj grad, kraj gde te i dalje zovu starim nadimkom i osećaju svojim, vratiš neke osmehe, primer mlađima. U Denverima si samo šljaker, dobro plaćen ali šljaker. Pozdrave te, kažu bio si dobar i koliko sutra nađu novog.
Do sad nisam čuo klince da viču trojka Radmanović samo Teo i Bogdan. Šta zna dete šta je 50 miliona.
(jako i do samog kraja, 06. jul 2017 09:49)

Evo Dzordan je samo dvaput igrao za reprezentaciju SAD, jednom kao koledz igrac kada nije bio poznat, znaci realno samo jednom. Ja nisam video da traze novog Tea nego novog Dzordana.

nista o nicemu

pre 6 godina

Gasol i Parker mogu i to u kasnim 30-im. Gasol nas redovno ponizi sa 30+ razlike, evo ga, i sada igra. Neko je Gasol a neko Jokic i Bobi.
(Adriano_Galliani, 06. jul 2017 10:45)

Gasol i Parker nisu propustali prvenstva? Ajde se prvo informisi.

nista o nicemu

pre 6 godina

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??
(antiDebil, 06. jul 2017 10:43)

2002. se oprostio, pre toga nije igrao neko vreme.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@JimBeam, prvo nikad se neće pričati o njemu kao o Divcu i Saletu jer je već propustio 2 evropska. Na sledećem će imati 25, ako i tad ne bude “rešavao egzistenciju”. Sa 30 i gomilom teških sezona i medalja niko ne zamera pauzu, ali sa 22 i jednom jačom sezonom i to bez plej ofa, ipak nije za poređenje. Od srca mu želim da bude zdrav, legenda lige i najplaćeniji ikad ali to ne menja ono zbog čega se ovde prave legende i uzori. Reprezentacija.

antiDebil

pre 6 godina

(Divos, 6. jul 2017 09:59)

Sta je to Briselski sporazum i ko je to potpisao Divac, onaj iz odbojkaskog saveza Golijanin valjda bese, Tole ili mozda neko drugi ??
Ne pise li u tom sporazumu da Srbija nece sprecavati Kosovske reprezentacije da ulaze u medjunarodne sportske organizacije ??
Mozda je i Divac to potpisao ko ce ga znati ?

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.
(JimBeam, 06. jul 2017 10:14)

Sale nije preskakao, on se povukao nakon EP 1999 ili OI 2000, tj. mozda prerano. Divac jeste cini mi se, propustio koje ali je igrao i SP 2002 kao veteran. Oni su bili drugaciji, generacija nakon njih je pocela da otkazuje i da se ne vraca.

Jokic vise nikada nece igrati, pa vec dva puta je otkazao a ima 21. godinu. Ja ga ne bih ni zvao, ni njega ni Bobija, covek ima tri odigrana minuta u godinu dana.

JimBeam

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.

Vlada

pre 6 godina

Mozda bilo nekada. Danas kada se u sezoni igra 100 utakmica a reprezentativna okupljanja su svake godine, u potpunosti razumem igrace koji ne mogu sve to da izdrze.

antiDebil

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.
(JimBeam, 6. jul 2017 10:14)

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Mozda bilo nekada. Danas kada se u sezoni igra 100 utakmica a reprezentativna okupljanja su svake godine, u potpunosti razumem igrace koji ne mogu sve to da izdrze.
(Vlada, 06. jul 2017 10:00)

Gasol i Parker mogu i to u kasnim 30-im. Gasol nas redovno ponizi sa 30+ razlike, evo ga, i sada igra. Neko je Gasol a neko Jokic i Bobi.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Svako ko je počeo da trenira je bio inspirisan tim dresom. Nba kao krajnji i jedini motiv nameću truli materijalisti, šminkeri i praziluk mediokriteti. Okej, fenomenalno je igrati protiv krem superstarova ali gde je tu medalja i himna? Pa se vratiš u svoj grad, kraj gde te i dalje zovu starim nadimkom i osećaju svojim, vratiš neke osmehe, primer mlađima. U Denverima si samo šljaker, dobro plaćen ali šljaker. Pozdrave te, kažu bio si dobar i koliko sutra nađu novog.
Do sad nisam čuo klince da viču trojka Radmanović samo Teo i Bogdan. Šta zna dete šta je 50 miliona.

Aleksandar95

pre 6 godina

Neka Jokic lepo to cita i malo bolje razmisli ... prije se jedva cekalo da se igra za svoju reprezentaciju al sad vec treba pauza, jos u tim godnama mora se imati valjda energiju i volju al ajd sretno

Divos

pre 6 godina

Дивац је доста дао националној селекцији "своје земље". Рано је је и дебитовао. као тинејџер.
У репрезентацији бивше нам Југе био је редовит (1986-91) и одиграо 6 великих такмичења.
У 8 година златне ере српске кошарке (1995-2002), за репрезентацију Србије одиграо је 4 велика такмичењња (1995-96, 1999 и 2002), а 4 пропустио иако је имао квалитет за првих 12, мада ова задња 2 је већ био у годинама (32-33) па и није баш да му се може приговорити.
У сваком случају, одиграо је 10 великих такмичења (6 у дресу Југе и 4 у дресу Србије) и освојио 10 медаља.

Његову епизоду у ОКС ћемо памтити по пријему лажне државе Косово у МОК, једна кулминација бешчашћа, ту су главну реч водичи ови опортунисти, бескичмењаци и впастодршци у земљи Србији, али је свој не мали допринос у том Бешчашћу дао и овај Дивац. Можда је био и уцењен, али и то га не оправдава за овај срамни чин и суноврат Србије.
Но, на страну то, има Владе покриће да подсећа шта значи наступ у националној селекцији.

Међутим, и променила су се времена, свет срља ка глобализацији, национални идентитет и понос постају нежељене особине, све теже је бити Ману, Пау, Дирк, Тео, Пефи, ту су у српској кошарци стални бочни удари, ти менаџери који роваре, а и неки медији воде свој крсташки рат против српске кошарке, припомаже им армија ботова предана у злурадим коментарима.
Није лако, и биће све теже, погана времена.
Управо зато сви који имају такав позитиван однос према дресу Србије завређују дивљење.

Aleksandar95

pre 6 godina

Neka Jokic lepo to cita i malo bolje razmisli ... prije se jedva cekalo da se igra za svoju reprezentaciju al sad vec treba pauza, jos u tim godnama mora se imati valjda energiju i volju al ajd sretno

JimBeam

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Svako ko je počeo da trenira je bio inspirisan tim dresom. Nba kao krajnji i jedini motiv nameću truli materijalisti, šminkeri i praziluk mediokriteti. Okej, fenomenalno je igrati protiv krem superstarova ali gde je tu medalja i himna? Pa se vratiš u svoj grad, kraj gde te i dalje zovu starim nadimkom i osećaju svojim, vratiš neke osmehe, primer mlađima. U Denverima si samo šljaker, dobro plaćen ali šljaker. Pozdrave te, kažu bio si dobar i koliko sutra nađu novog.
Do sad nisam čuo klince da viču trojka Radmanović samo Teo i Bogdan. Šta zna dete šta je 50 miliona.

Divos

pre 6 godina

Дивац је доста дао националној селекцији "своје земље". Рано је је и дебитовао. као тинејџер.
У репрезентацији бивше нам Југе био је редовит (1986-91) и одиграо 6 великих такмичења.
У 8 година златне ере српске кошарке (1995-2002), за репрезентацију Србије одиграо је 4 велика такмичењња (1995-96, 1999 и 2002), а 4 пропустио иако је имао квалитет за првих 12, мада ова задња 2 је већ био у годинама (32-33) па и није баш да му се може приговорити.
У сваком случају, одиграо је 10 великих такмичења (6 у дресу Југе и 4 у дресу Србије) и освојио 10 медаља.

Његову епизоду у ОКС ћемо памтити по пријему лажне државе Косово у МОК, једна кулминација бешчашћа, ту су главну реч водичи ови опортунисти, бескичмењаци и впастодршци у земљи Србији, али је свој не мали допринос у том Бешчашћу дао и овај Дивац. Можда је био и уцењен, али и то га не оправдава за овај срамни чин и суноврат Србије.
Но, на страну то, има Владе покриће да подсећа шта значи наступ у националној селекцији.

Међутим, и променила су се времена, свет срља ка глобализацији, национални идентитет и понос постају нежељене особине, све теже је бити Ману, Пау, Дирк, Тео, Пефи, ту су у српској кошарци стални бочни удари, ти менаџери који роваре, а и неки медији воде свој крсташки рат против српске кошарке, припомаже им армија ботова предана у злурадим коментарима.
Није лако, и биће све теже, погана времена.
Управо зато сви који имају такав позитиван однос према дресу Србије завређују дивљење.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@JimBeam, prvo nikad se neće pričati o njemu kao o Divcu i Saletu jer je već propustio 2 evropska. Na sledećem će imati 25, ako i tad ne bude “rešavao egzistenciju”. Sa 30 i gomilom teških sezona i medalja niko ne zamera pauzu, ali sa 22 i jednom jačom sezonom i to bez plej ofa, ipak nije za poređenje. Od srca mu želim da bude zdrav, legenda lige i najplaćeniji ikad ali to ne menja ono zbog čega se ovde prave legende i uzori. Reprezentacija.

antiDebil

pre 6 godina

(Divos, 6. jul 2017 09:59)

Sta je to Briselski sporazum i ko je to potpisao Divac, onaj iz odbojkaskog saveza Golijanin valjda bese, Tole ili mozda neko drugi ??
Ne pise li u tom sporazumu da Srbija nece sprecavati Kosovske reprezentacije da ulaze u medjunarodne sportske organizacije ??
Mozda je i Divac to potpisao ko ce ga znati ?

Vlada

pre 6 godina

Mozda bilo nekada. Danas kada se u sezoni igra 100 utakmica a reprezentativna okupljanja su svake godine, u potpunosti razumem igrace koji ne mogu sve to da izdrze.

Jim Beam

pre 6 godina

@Adriano_Galliani @antiDebil @jako i do samog kraja
Uopšte mi nije namera da napadam naše legende, jer oni to i jesu. Ali, otkud znamo zašto su Divac i Sale preskakali? Tada nije bilo interneta da se pratiš šta je jeo svaki dan Sale, kao sada za Jokića. Đorđević se sa 30 povukao iz reprezentacije, a tada je bio u primeu igrajući u to vreme za Barsu, a potom i Real. To bi bilo kao sada da Teo kaže doviđenja reprezentaciji. Divac igrao '95, '96, preskočio '97 i '98 pa igrao '99, pa tek na kraju '02. U najboljim godinama.

Jokić ako krene dobrim putem da se razvija, dobiće ugovor na 5 godina od cca 170-180 miliona i krčiće sebi put ka HallOfFameu ako Denver napravi konkurentan tim. Znate kolika je to stvar za našu košarku? Da li mislite da je Nemcima bitnije što su imali Novickog ili što su uzeli titulu 1993? Pa dali bi 10 EP za jednog Novickog! Ovaj momak igra na NBA minimalcu faktički (daleko od toga da su male pare). Klub mu je pružio šansu, on je oberučki iskoristio i sada mu planiraju da baš on postene franšizni igrač ako popravi neke stvari. Zašto mu zamerate što je oprezan i hoće malo više da radi na sebi? Šta ako se povredi i prođe kao Jorović? Kako smo se poneli prema tom momku? Iskoristili ga kao krpu kada nam je trebao i nismo ga dva puta spomenuli posle povrede za reprezentaciju, niti se zauzeli za njega...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Mozda bilo nekada. Danas kada se u sezoni igra 100 utakmica a reprezentativna okupljanja su svake godine, u potpunosti razumem igrace koji ne mogu sve to da izdrze.
(Vlada, 06. jul 2017 10:00)

Gasol i Parker mogu i to u kasnim 30-im. Gasol nas redovno ponizi sa 30+ razlike, evo ga, i sada igra. Neko je Gasol a neko Jokic i Bobi.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.
(JimBeam, 06. jul 2017 10:14)

Sale nije preskakao, on se povukao nakon EP 1999 ili OI 2000, tj. mozda prerano. Divac jeste cini mi se, propustio koje ali je igrao i SP 2002 kao veteran. Oni su bili drugaciji, generacija nakon njih je pocela da otkazuje i da se ne vraca.

Jokic vise nikada nece igrati, pa vec dva puta je otkazao a ima 21. godinu. Ja ga ne bih ni zvao, ni njega ni Bobija, covek ima tri odigrana minuta u godinu dana.

antiDebil

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.
(JimBeam, 6. jul 2017 10:14)

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??

antiDebil

pre 6 godina

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??
(antiDebil, 06. jul 2017 10:43)

2002. se oprostio, pre toga nije igrao neko vreme.
(nista o nicemu, 6. jul 2017 11:26)

Oprostio se 2000. a 2002. se vratio samo zbog mesta odrzavanja !!
Jos cekam da mi navedes 4 godine koje je Djordjevic propustio ?
I da li je neko od njih preskakao reprezentaciju zbog rada na svom telu ili zbog straha da se ne povrede i ne ostanu bez ugovora ? Sa 22 godine, 2 puta za 3 godine preskocis reprezentaciju zbog rada na svom telu ?!?!??!
Divac je sa 22.godine imao 5 godina u reprezentaciji...

Danilo

pre 6 godina

Dakle, veliki sam partizanovac,ali držim širom otvorene oči i pamtim.
Divac je jedini od naših velikih igrač koji nema baš neka prava da drži lekcije Jokiću.
On nije hteo da igra za reprezentaciju u vreme dok je Čović bio predsednik Saveza, jer je po ugovoru sa Partizanom, od sledećeg transfera u NBA, Partizanu trebalo da pripadne 20% a to je bilo oko 8 miliona dolara!
Onda su naterali Partizan, koliko se sećam to je bio pok.Čolović, da kao priznaju da je ugovor sa Divcem nevažeći.
Tako je ugovor poništen a Divac je igrao na EP u Gračkoj gde smo uzeli zlato.
Izvinjavam se ako sam pogrešio u nekim sitnicama, ali je suština sasvim tačna.
Stoga je za Divca bolje da ćuti u svojoj bogatoj zavetrini.

nista o nicemu

pre 6 godina

(jako i do samog kraja, 06. jul 2017 09:49)


Sto navodis primer Radmanovica koji je izbacen iz repke, a ne tvog idola Sase Pavlovica koji se nije odazivao? Radmanovic se odazvao, ali je izbacen. Ima razlike. Ne pljuj momka bez potrebe.

marko

pre 6 godina

Nema mnogo smisla da GM jedne NBA franšize hvali sistem reprezentativnih takmičenja gde igrači njegovog tima svakako neće moći da igraju u kvalifikacijama.

Bogda

pre 6 godina

@Jim Beam.. Svaka cast za komentar, gde se seti Jorovica svaka ti cast. Tim odazivanjem mu je propao ugovor u Djironi koja je tada bila dobar tim i posle toga nikada nije bio na starom nivou. Slazem se, zasto Jokic da rizikuje kada mu se otvorilo da uradi nesto sto niko nas do sada nije uradio.. Bice vremena za reprezentaciju.

nista o nicemu

pre 6 godina

Svako ko je počeo da trenira je bio inspirisan tim dresom. Nba kao krajnji i jedini motiv nameću truli materijalisti, šminkeri i praziluk mediokriteti. Okej, fenomenalno je igrati protiv krem superstarova ali gde je tu medalja i himna? Pa se vratiš u svoj grad, kraj gde te i dalje zovu starim nadimkom i osećaju svojim, vratiš neke osmehe, primer mlađima. U Denverima si samo šljaker, dobro plaćen ali šljaker. Pozdrave te, kažu bio si dobar i koliko sutra nađu novog.
Do sad nisam čuo klince da viču trojka Radmanović samo Teo i Bogdan. Šta zna dete šta je 50 miliona.
(jako i do samog kraja, 06. jul 2017 09:49)

Evo Dzordan je samo dvaput igrao za reprezentaciju SAD, jednom kao koledz igrac kada nije bio poznat, znaci realno samo jednom. Ja nisam video da traze novog Tea nego novog Dzordana.

a

pre 6 godina

Nije ovde stvar o ugovoru, Jokic je vec kaparisan za max ekstenziju od 100+ miliona dogodine. On treba da propusti jer nema telo za tolike napore. Kad kazu sprema se za novu sezonu, ne misle da ce nabaciti 10kg misica, vec da rade na spremnosti i kondiciji, jer Nikola nema snage za vise od 30 minuta na terenu. Ovaj tempo bi ga stigao kad tad i verovatno povredio. On je vezao sezonu, olimpijadu, sezonu i realno je da nema snage za evropsko, jer bi ga u sledecoj sezoni stigao umor. Porzingis je preskocio prosle godine kvalifikacije za oi jer je zeleo da se spremi za novu sezonu, a okretniji i spremniji je od Nikole. I niko mu ne zamera i jedva cekaju da ga vide na EP. A za ove sto pricaju da je s 22 na vrhuncu a 24-25 kasno, pogledajte Lebrona s 22 na SP kako gubi od Grcke, pa opet pogledajte sta radi na OI s 25.

pera

pre 6 godina

Divac je prvo veliko ime kome je dopušteno da bira da li će igrati ili ne. svi ti izgovori su u najmanju ruku sumnjivi, tipa pustite me da zaradim pa dolazim. zašto mene neko ne pusti da zaradim pa da plaćam porez kad stanem na noge. Srbija nema ništa od miliona koje sportisti zarade u inostranstvu, već samo od igre u reprezentacije.
Po meni, ako jednom odbijen ne treba te vise ni zvati. Divac je najmanje pozvan da komentarise dres reprezentacije.
koga nema bez njega se i može i mora.

nista o nicemu

pre 6 godina

Gasol i Parker mogu i to u kasnim 30-im. Gasol nas redovno ponizi sa 30+ razlike, evo ga, i sada igra. Neko je Gasol a neko Jokic i Bobi.
(Adriano_Galliani, 06. jul 2017 10:45)

Gasol i Parker nisu propustali prvenstva? Ajde se prvo informisi.

Sci

pre 6 godina

Price o patriotizmu i nacionalnom ponosu nisu pile vodu ni u vreme kada je Divac igrao za reprezentaciju. Glavnu rec vodi novac i normalno je da kosarkasi prvo traze finansijsko obezbedjenje a za reprezentaciju ce se igrati samo ako je to u interesu licne karijere, promocije i kasnijih transfera. To su normalne stvari i glupo je osudjivati igrace. Doduse glupo ih je i gledati u obavljanju svojih privatnih poslova zato vec godinama ni ne pratim sport. Imam vaznija posla i bezbroj licnih obaveza.

nista o nicemu

pre 6 godina

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??
(antiDebil, 06. jul 2017 10:43)

2002. se oprostio, pre toga nije igrao neko vreme.

dex

pre 6 godina

@antidebil

Divac je propustio '97 i '98, a Djordjevic '99. Djordjevic se posle i povukao iz reprezentacije iako je bio u top formi. Jednostavno mu se nije igralo i leti.

nista o nicemu

pre 6 godina

Oprostio se 2000. a 2002. se vratio samo zbog mesta odrzavanja !!
Jos cekam da mi navedes 4 godine koje je Djordjevic propustio ?
I da li je neko od njih preskakao reprezentaciju zbog rada na svom telu ili zbog straha da se ne povrede i ne ostanu bez ugovora ? Sa 22 godine, 2 puta za 3 godine preskocis reprezentaciju zbog rada na svom telu ?!?!??!
Divac je sa 22.godine imao 5 godina u reprezentaciji...
(antiDebil, 06. jul 2017 13:24)

Ko je spominjao Djordjevicu 4 godine? Ne izmisljaj. 99te je propustio, aj iskuliraj. Pitaj Sasu Pavlovica sto se nije odazivao.

divciibara

pre 6 godina

Zašto Divac nije digao ruku protiv prijema Kosova u MOK?
(Ivan-Niš, 6. jul 2017 10:57)

Zato što OKS nije Divčeva privatna prćija pa da može glasati kako njemu padne na pamet. Politiku OK u velikoj meri određuje državna politika. Divac je dobio instrukcije da glasa onako kako je glasao. On sigurno nije o tome sam odlučivao i glasao na svoju ruku.
Inače, Divac je na prvih 8 vellikih takmičenja bio u reprezentaciji (period 1986-1996), s tim da reprezentacija SRJ (Srbija i Crna Gora) nije učestvovala na takmičenjima od 1992-94 zbog sankcija. Tako da ni Divac, kao ni bilo koji drugi naš košarkaš u tom periodu, nije igrao za reprezentaciju. Kasnije je „izvrdao“ reprezentaciju 1997,2000, 2001, a 1998 nije igrao zbog „ lokauta“ u NBA ( svi NBA igrači su otkazali tog leta igranje za svoje reprezentacije), a nastupao je 1999 i 2002, kada se, u 34.godini, oprostio od reprezentacije. Svedeno, od 14 velikih takmičenja, 10 puta je bio u reprezentaciji, 3x je „eskivirao“ , 1x nije nastupio iz objektivnih razloga. I sve to u periodu 1986-2002. Npr. Jokić je, u 22.godini, već ima 2 „eskivaže“, odnosno od 3 poziva samo se 1 odazvao. Divac je u NBA debitovao 1989., u 21.godini života, i do kraja karijere je igrao tamo.

Aleksandar95

pre 6 godina

Neka Jokic lepo to cita i malo bolje razmisli ... prije se jedva cekalo da se igra za svoju reprezentaciju al sad vec treba pauza, jos u tim godnama mora se imati valjda energiju i volju al ajd sretno

JimBeam

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.

Divos

pre 6 godina

Дивац је доста дао националној селекцији "своје земље". Рано је је и дебитовао. као тинејџер.
У репрезентацији бивше нам Југе био је редовит (1986-91) и одиграо 6 великих такмичења.
У 8 година златне ере српске кошарке (1995-2002), за репрезентацију Србије одиграо је 4 велика такмичењња (1995-96, 1999 и 2002), а 4 пропустио иако је имао квалитет за првих 12, мада ова задња 2 је већ био у годинама (32-33) па и није баш да му се може приговорити.
У сваком случају, одиграо је 10 великих такмичења (6 у дресу Југе и 4 у дресу Србије) и освојио 10 медаља.

Његову епизоду у ОКС ћемо памтити по пријему лажне државе Косово у МОК, једна кулминација бешчашћа, ту су главну реч водичи ови опортунисти, бескичмењаци и впастодршци у земљи Србији, али је свој не мали допринос у том Бешчашћу дао и овај Дивац. Можда је био и уцењен, али и то га не оправдава за овај срамни чин и суноврат Србије.
Но, на страну то, има Владе покриће да подсећа шта значи наступ у националној селекцији.

Међутим, и променила су се времена, свет срља ка глобализацији, национални идентитет и понос постају нежељене особине, све теже је бити Ману, Пау, Дирк, Тео, Пефи, ту су у српској кошарци стални бочни удари, ти менаџери који роваре, а и неки медији воде свој крсташки рат против српске кошарке, припомаже им армија ботова предана у злурадим коментарима.
Није лако, и биће све теже, погана времена.
Управо зато сви који имају такав позитиван однос према дресу Србије завређују дивљење.

nista o nicemu

pre 6 godina

Svako ko je počeo da trenira je bio inspirisan tim dresom. Nba kao krajnji i jedini motiv nameću truli materijalisti, šminkeri i praziluk mediokriteti. Okej, fenomenalno je igrati protiv krem superstarova ali gde je tu medalja i himna? Pa se vratiš u svoj grad, kraj gde te i dalje zovu starim nadimkom i osećaju svojim, vratiš neke osmehe, primer mlađima. U Denverima si samo šljaker, dobro plaćen ali šljaker. Pozdrave te, kažu bio si dobar i koliko sutra nađu novog.
Do sad nisam čuo klince da viču trojka Radmanović samo Teo i Bogdan. Šta zna dete šta je 50 miliona.
(jako i do samog kraja, 06. jul 2017 09:49)

Evo Dzordan je samo dvaput igrao za reprezentaciju SAD, jednom kao koledz igrac kada nije bio poznat, znaci realno samo jednom. Ja nisam video da traze novog Tea nego novog Dzordana.

Vlada

pre 6 godina

Mozda bilo nekada. Danas kada se u sezoni igra 100 utakmica a reprezentativna okupljanja su svake godine, u potpunosti razumem igrace koji ne mogu sve to da izdrze.

pera

pre 6 godina

Divac je prvo veliko ime kome je dopušteno da bira da li će igrati ili ne. svi ti izgovori su u najmanju ruku sumnjivi, tipa pustite me da zaradim pa dolazim. zašto mene neko ne pusti da zaradim pa da plaćam porez kad stanem na noge. Srbija nema ništa od miliona koje sportisti zarade u inostranstvu, već samo od igre u reprezentacije.
Po meni, ako jednom odbijen ne treba te vise ni zvati. Divac je najmanje pozvan da komentarise dres reprezentacije.
koga nema bez njega se i može i mora.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Svako ko je počeo da trenira je bio inspirisan tim dresom. Nba kao krajnji i jedini motiv nameću truli materijalisti, šminkeri i praziluk mediokriteti. Okej, fenomenalno je igrati protiv krem superstarova ali gde je tu medalja i himna? Pa se vratiš u svoj grad, kraj gde te i dalje zovu starim nadimkom i osećaju svojim, vratiš neke osmehe, primer mlađima. U Denverima si samo šljaker, dobro plaćen ali šljaker. Pozdrave te, kažu bio si dobar i koliko sutra nađu novog.
Do sad nisam čuo klince da viču trojka Radmanović samo Teo i Bogdan. Šta zna dete šta je 50 miliona.

Jim Beam

pre 6 godina

@Adriano_Galliani @antiDebil @jako i do samog kraja
Uopšte mi nije namera da napadam naše legende, jer oni to i jesu. Ali, otkud znamo zašto su Divac i Sale preskakali? Tada nije bilo interneta da se pratiš šta je jeo svaki dan Sale, kao sada za Jokića. Đorđević se sa 30 povukao iz reprezentacije, a tada je bio u primeu igrajući u to vreme za Barsu, a potom i Real. To bi bilo kao sada da Teo kaže doviđenja reprezentaciji. Divac igrao '95, '96, preskočio '97 i '98 pa igrao '99, pa tek na kraju '02. U najboljim godinama.

Jokić ako krene dobrim putem da se razvija, dobiće ugovor na 5 godina od cca 170-180 miliona i krčiće sebi put ka HallOfFameu ako Denver napravi konkurentan tim. Znate kolika je to stvar za našu košarku? Da li mislite da je Nemcima bitnije što su imali Novickog ili što su uzeli titulu 1993? Pa dali bi 10 EP za jednog Novickog! Ovaj momak igra na NBA minimalcu faktički (daleko od toga da su male pare). Klub mu je pružio šansu, on je oberučki iskoristio i sada mu planiraju da baš on postene franšizni igrač ako popravi neke stvari. Zašto mu zamerate što je oprezan i hoće malo više da radi na sebi? Šta ako se povredi i prođe kao Jorović? Kako smo se poneli prema tom momku? Iskoristili ga kao krpu kada nam je trebao i nismo ga dva puta spomenuli posle povrede za reprezentaciju, niti se zauzeli za njega...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.
(JimBeam, 06. jul 2017 10:14)

Sale nije preskakao, on se povukao nakon EP 1999 ili OI 2000, tj. mozda prerano. Divac jeste cini mi se, propustio koje ali je igrao i SP 2002 kao veteran. Oni su bili drugaciji, generacija nakon njih je pocela da otkazuje i da se ne vraca.

Jokic vise nikada nece igrati, pa vec dva puta je otkazao a ima 21. godinu. Ja ga ne bih ni zvao, ni njega ni Bobija, covek ima tri odigrana minuta u godinu dana.

Danilo

pre 6 godina

Dakle, veliki sam partizanovac,ali držim širom otvorene oči i pamtim.
Divac je jedini od naših velikih igrač koji nema baš neka prava da drži lekcije Jokiću.
On nije hteo da igra za reprezentaciju u vreme dok je Čović bio predsednik Saveza, jer je po ugovoru sa Partizanom, od sledećeg transfera u NBA, Partizanu trebalo da pripadne 20% a to je bilo oko 8 miliona dolara!
Onda su naterali Partizan, koliko se sećam to je bio pok.Čolović, da kao priznaju da je ugovor sa Divcem nevažeći.
Tako je ugovor poništen a Divac je igrao na EP u Gračkoj gde smo uzeli zlato.
Izvinjavam se ako sam pogrešio u nekim sitnicama, ali je suština sasvim tačna.
Stoga je za Divca bolje da ćuti u svojoj bogatoj zavetrini.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Mozda bilo nekada. Danas kada se u sezoni igra 100 utakmica a reprezentativna okupljanja su svake godine, u potpunosti razumem igrace koji ne mogu sve to da izdrze.
(Vlada, 06. jul 2017 10:00)

Gasol i Parker mogu i to u kasnim 30-im. Gasol nas redovno ponizi sa 30+ razlike, evo ga, i sada igra. Neko je Gasol a neko Jokic i Bobi.

dex

pre 6 godina

@antidebil

Divac je propustio '97 i '98, a Djordjevic '99. Djordjevic se posle i povukao iz reprezentacije iako je bio u top formi. Jednostavno mu se nije igralo i leti.

a

pre 6 godina

Nije ovde stvar o ugovoru, Jokic je vec kaparisan za max ekstenziju od 100+ miliona dogodine. On treba da propusti jer nema telo za tolike napore. Kad kazu sprema se za novu sezonu, ne misle da ce nabaciti 10kg misica, vec da rade na spremnosti i kondiciji, jer Nikola nema snage za vise od 30 minuta na terenu. Ovaj tempo bi ga stigao kad tad i verovatno povredio. On je vezao sezonu, olimpijadu, sezonu i realno je da nema snage za evropsko, jer bi ga u sledecoj sezoni stigao umor. Porzingis je preskocio prosle godine kvalifikacije za oi jer je zeleo da se spremi za novu sezonu, a okretniji i spremniji je od Nikole. I niko mu ne zamera i jedva cekaju da ga vide na EP. A za ove sto pricaju da je s 22 na vrhuncu a 24-25 kasno, pogledajte Lebrona s 22 na SP kako gubi od Grcke, pa opet pogledajte sta radi na OI s 25.

nista o nicemu

pre 6 godina

(jako i do samog kraja, 06. jul 2017 09:49)


Sto navodis primer Radmanovica koji je izbacen iz repke, a ne tvog idola Sase Pavlovica koji se nije odazivao? Radmanovic se odazvao, ali je izbacen. Ima razlike. Ne pljuj momka bez potrebe.

antiDebil

pre 6 godina

Ako se izuzme Bodiroga, koji je samo jednom propustio okupljanje reprezentacije i to 2003.godine, svi ostali iz te cuvene generacije su malo-malo pa preskocili neko prvenstvo. Ukljucujuci i Divca i Saleta. Tako da, bez presije tolike na Jokica, to je normalno i nadam se da cemo za 15 godina procati o njemu kao sada o Divcu i Saletu.
(JimBeam, 6. jul 2017 10:14)

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??

Sci

pre 6 godina

Price o patriotizmu i nacionalnom ponosu nisu pile vodu ni u vreme kada je Divac igrao za reprezentaciju. Glavnu rec vodi novac i normalno je da kosarkasi prvo traze finansijsko obezbedjenje a za reprezentaciju ce se igrati samo ako je to u interesu licne karijere, promocije i kasnijih transfera. To su normalne stvari i glupo je osudjivati igrace. Doduse glupo ih je i gledati u obavljanju svojih privatnih poslova zato vec godinama ni ne pratim sport. Imam vaznija posla i bezbroj licnih obaveza.

Bogda

pre 6 godina

@Jim Beam.. Svaka cast za komentar, gde se seti Jorovica svaka ti cast. Tim odazivanjem mu je propao ugovor u Djironi koja je tada bila dobar tim i posle toga nikada nije bio na starom nivou. Slazem se, zasto Jokic da rizikuje kada mu se otvorilo da uradi nesto sto niko nas do sada nije uradio.. Bice vremena za reprezentaciju.

nista o nicemu

pre 6 godina

Oprostio se 2000. a 2002. se vratio samo zbog mesta odrzavanja !!
Jos cekam da mi navedes 4 godine koje je Djordjevic propustio ?
I da li je neko od njih preskakao reprezentaciju zbog rada na svom telu ili zbog straha da se ne povrede i ne ostanu bez ugovora ? Sa 22 godine, 2 puta za 3 godine preskocis reprezentaciju zbog rada na svom telu ?!?!??!
Divac je sa 22.godine imao 5 godina u reprezentaciji...
(antiDebil, 06. jul 2017 13:24)

Ko je spominjao Djordjevicu 4 godine? Ne izmisljaj. 99te je propustio, aj iskuliraj. Pitaj Sasu Pavlovica sto se nije odazivao.

marko

pre 6 godina

Nema mnogo smisla da GM jedne NBA franšize hvali sistem reprezentativnih takmičenja gde igrači njegovog tima svakako neće moći da igraju u kvalifikacijama.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

@JimBeam, prvo nikad se neće pričati o njemu kao o Divcu i Saletu jer je već propustio 2 evropska. Na sledećem će imati 25, ako i tad ne bude “rešavao egzistenciju”. Sa 30 i gomilom teških sezona i medalja niko ne zamera pauzu, ali sa 22 i jednom jačom sezonom i to bez plej ofa, ipak nije za poređenje. Od srca mu želim da bude zdrav, legenda lige i najplaćeniji ikad ali to ne menja ono zbog čega se ovde prave legende i uzori. Reprezentacija.

nista o nicemu

pre 6 godina

Gasol i Parker mogu i to u kasnim 30-im. Gasol nas redovno ponizi sa 30+ razlike, evo ga, i sada igra. Neko je Gasol a neko Jokic i Bobi.
(Adriano_Galliani, 06. jul 2017 10:45)

Gasol i Parker nisu propustali prvenstva? Ajde se prvo informisi.

nista o nicemu

pre 6 godina

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??
(antiDebil, 06. jul 2017 10:43)

2002. se oprostio, pre toga nije igrao neko vreme.

antiDebil

pre 6 godina

(Divos, 6. jul 2017 09:59)

Sta je to Briselski sporazum i ko je to potpisao Divac, onaj iz odbojkaskog saveza Golijanin valjda bese, Tole ili mozda neko drugi ??
Ne pise li u tom sporazumu da Srbija nece sprecavati Kosovske reprezentacije da ulaze u medjunarodne sportske organizacije ??
Mozda je i Divac to potpisao ko ce ga znati ?

antiDebil

pre 6 godina

Kada su Divac i Sale zbog teka ili slicne budalastine propustili reprezentaciju bas bih voleo to od tebe da cujem ??
(antiDebil, 06. jul 2017 10:43)

2002. se oprostio, pre toga nije igrao neko vreme.
(nista o nicemu, 6. jul 2017 11:26)

Oprostio se 2000. a 2002. se vratio samo zbog mesta odrzavanja !!
Jos cekam da mi navedes 4 godine koje je Djordjevic propustio ?
I da li je neko od njih preskakao reprezentaciju zbog rada na svom telu ili zbog straha da se ne povrede i ne ostanu bez ugovora ? Sa 22 godine, 2 puta za 3 godine preskocis reprezentaciju zbog rada na svom telu ?!?!??!
Divac je sa 22.godine imao 5 godina u reprezentaciji...

divciibara

pre 6 godina

Zašto Divac nije digao ruku protiv prijema Kosova u MOK?
(Ivan-Niš, 6. jul 2017 10:57)

Zato što OKS nije Divčeva privatna prćija pa da može glasati kako njemu padne na pamet. Politiku OK u velikoj meri određuje državna politika. Divac je dobio instrukcije da glasa onako kako je glasao. On sigurno nije o tome sam odlučivao i glasao na svoju ruku.
Inače, Divac je na prvih 8 vellikih takmičenja bio u reprezentaciji (period 1986-1996), s tim da reprezentacija SRJ (Srbija i Crna Gora) nije učestvovala na takmičenjima od 1992-94 zbog sankcija. Tako da ni Divac, kao ni bilo koji drugi naš košarkaš u tom periodu, nije igrao za reprezentaciju. Kasnije je „izvrdao“ reprezentaciju 1997,2000, 2001, a 1998 nije igrao zbog „ lokauta“ u NBA ( svi NBA igrači su otkazali tog leta igranje za svoje reprezentacije), a nastupao je 1999 i 2002, kada se, u 34.godini, oprostio od reprezentacije. Svedeno, od 14 velikih takmičenja, 10 puta je bio u reprezentaciji, 3x je „eskivirao“ , 1x nije nastupio iz objektivnih razloga. I sve to u periodu 1986-2002. Npr. Jokić je, u 22.godini, već ima 2 „eskivaže“, odnosno od 3 poziva samo se 1 odazvao. Divac je u NBA debitovao 1989., u 21.godini života, i do kraja karijere je igrao tamo.