Fudbal 102

Ponedeljak, 13.01.2014.

17:13

Ko će igrati za Kosovo?

Informacija L’Ekipa o tome da će kosovska reprezentacija uskoro igrati prvi prijateljski meč brzo je izazvala reakcije.

Ko æe igrati za Kosovo? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 8 godina

Ne bitna reprezentacija, ne bitni igraci, nepostojeca nacija i jos manje postojeca drzava. Albanci kao albaanci nikad nisu izbacili znacajnog sportistu i osvojili ikakvu titulu prvenstvo u bilo kom sportu. Kosovo? Fudbal? Kakvo bre Kosovo..

Ko ce prvi?

pre 8 godina

Koji ce Srbin prvi zaigrati za reprezentaciju Kosova? Bice to GOLMAN, ubedjen sam. Mentalitet Siptara je takav - i pre rata u timovima sa Kosmeta Siptari su redovno bili u napadu, na golu i u odbrani Srbi! Jer, Siptari vole da slave, ali ne i da preterano rade na fudbalskom terenu. Ako padne gol, a mora pasti - kriv golman Srbin! Kad daju gol - zasluzan Siptar, ko bi drugi, kad samo oni u napad idu! Ne mislim pritom da ce neki od preostalih Srba sa Kosmeta zaigrati u timu Kosova, oni sigurno nece! Nego ce neko od golmana iz Srbije da lepo uzme kosovski pasos, samo da bi mogao da postane reprezentativac! Imamo toliko primera igraca koji su odrasli i igrali u Srbiji, pa se opredelili za Crnu Goru, nakon rastanka 2006.godine, samo da spomenem Stanisu Manidca, koji je verovatno vec upropastio karijeru. Budite sigurni, neko medju prosecnim golmanima na teritoriji Srbije vec masta o pozivu kosovskog selektora! Izmislice da je imao babu rodjenu na Kosovu, da bi i pasos dobio.
Svajcarska ce inace biti, u fudbalskom pogledu, najveci gubitnik. U svojoj odlicnoj fudbalskoj skoli napravili su dosta odlicnih igraca poreklom sa Kosva, ali cesto rodjenih u Svajcarskoj - ti ce mi se zahvaliti tako sto ce preci u drzavni tim Kosova! Em krv vuce, em ce za to dobiti vise novca nego sto ikad mogu dobiti u svajcarskom dresu. Pogadjate i iz koje aktivnosti ce taj novac dolaziti!

zoran

pre 8 godina

Propust u vesti ili nesvatanje pravila. Moze da igra igrac koj nije odigrao jos ni jednu utakmicu za bilo koj selekciju. Ko je vec igrao za Svajcarsku taj ne moze nazad. Samo ako su igrali za reprezentaciju od koje su se odvojili. Tih nema. Npr.Vokri bi mogao. Znaci samo koji su za Srbiju igrali. Tako je nekad bilo za bivse republike Jugoslavije, Sssr-a

Mujo 11

pre 10 godina

Adnan Januzaj nije GORANAC i tacka!!!!!
(fox, 14. januar 2014 03:08)

I ti sam znas da Januzaj nije goranac, ali...!?
Ali ipak, Januzaj nije iz Gore! Njegovi roditelji su ize sela LLuge, blizu Istoka, a porijeklom su iz sela Isniq, blizu Decana! Oni su iz pleme Shalja! Njegov pradeda i Isa Boletini su bili radjaci!

Objektivno!

pre 10 godina

A jel su ovi navedeni momci albanci ili "kosovari", posto to nije isti narod?! U suprotnom, bi bili jedini narod na svetu koji zeli/ima dve drzave?!

pedja_71

pre 10 godina

Lirija je matični klub Haruna Ise, koji je u kupu dao dva gola na Marakani u porazu 8-2 u kupu, pa ga je u prvom sledećem prelaznom roku kupio Rad. Ni on se nije snašao u Beogradu, pa se nedugo zatim vratio dole i igrao za Prištinu.
(gunar, 13. januar 2014 23:35)

Znam da nije tema, ali si me podsetio...tog dana žurili smo da se vratimo sa letovanja da bi gledali Zvezdu. Ej, kup, protiv Lirije! A, Piksi iz voleja...Uh...

aco

pre 10 godina

Kosovo je SRPSKO dok je god u nasoj dusi!!! Sad vi razmislite prvo ko ste? Svi ti slobodno mogu da igraju za Albaniju, ali svima se vise svidjaju svajckarske pare... amin

Goranac ali pravi

pre 10 godina

Jonuzaj nije goranac sigurno on je albanac cisto krvni. Zato nemojte siriti propagandu jer goranci nece igrati za tu selekciju. Uzmite primer sulejmanija huhi isto ma kakvo crno Kosovo. Nek albanci igraju. Mi necemo tacka

fox

pre 10 godina

E kad vidim ove "SRBENDE"da im je dosta Kosova.... Da Bog da im bude dosta i Vojvodine i sandzaka pa nek onda u Beogradskom pasaluku uzivaju. Takvi bi da samo imaju za krkanluk i da jednom u10god. na kopaonik pa kud puklo,a sto im drzavu izarcise pa boli ih...

Dejo

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko nas briju kompleksi nize vrednosti!! Pa ovo je za Ginisa! Alo bre, pa sta se snama dogadja? U 90% komentara uzdizete kosovare, koji realno blage veze nemaju dok paralelno omalovazavate sve sto je nase, sve sto je srpsko. Sta sladji su vam ovi Aljbanci sto igraju po Kaljariju,Cirihu nego nasi momci svetskog kalibra kao Ivanovic,Nastasic,Matic,Vidic,Markovic itd.. Da postanemo svetski prvaci opet bi nam Kosovari i sve sto je tudje bilo sladje i bolje! Ubijeni smo u pojam, tuzno ali istinito !!

medo

pre 10 godina

Sa nekoliko odigranih prijateljskih, izbice na lestvici FIFE, ispred nase "menadzerijade"!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dzonzi, 13. januar 2014 17:36

Imamo toliko velikih igraca, u najvecim svetskim klubovima, cak najboljih na svetu, ( na svojim pozicijama ) kao Ivanovica,Matica, Subotica, i sve to nije dovoljno da bi nasli dusevni mir, i ne imali komplekse nize vrednosti i to ni manje ni vise nego od kosovara.
Jednostavno,uzivamo dok sebe pocenjujemo i omalovazavamo, to dobrom delu nase nacije verovatno prestavlja zadovoljstvo. Tuga..

Gregor

pre 10 godina

Januzaj je odbio da igra za Belgiju, ali kako bi igrao za Englesku, to je navodno zelja njegovog oca, a i FA im je izgleda ponudila ogromne pare da se opredeli za njih.

kokan

pre 10 godina

Fino bgm, dobrim delom i podrska im se daje.. jos samo da odete u pristinu i da navijate zajedno sa mesarima iz zute kuce. Kako mozete, ali kako mozete da im dajete podrsku?! Kako?! Gde ce vam dusa?!

bosanac

pre 10 godina

Uh kako strasnu ekipu mogu imati. Izbusili bi oni sve nase Jugoslovenske reprezentacije. A nemojte misliti da nece doci bolja vremena od ovih, igrat ce i Srbi za to Kosovo. Samo dok vas savez otjera jos nekog Misimovica. I usput hvala vam sto nama pokloniste Zvjezdana.

DeadEnd

pre 10 godina

Tu su jos Besart Berisha- najbolji igrac u Australiju u zadnjih 3 godina, Valmir Berisha- pobednik zlatne kopacke u Svetsko Prvenstvo U-17, Ylli Sallahu- koj se pridrizuo privom timu Bajerna u Kataru, Taulant Xhaka- Basel i drugi...

Novinar

pre 10 godina

Mozete da puknete ali i kao drzavu niste videli kosovo pa sada jeste. Priznali je 104 drzava. I ovde. Igramo malo prijateljske utakmice dok merimo puls strancima. I posle godinu dana oni zazmure i eto nas u evropsko prvenstvo i i svetsko. Like it or not

Simboli

pre 10 godina

Ako ne gresim, od bitnijih igraca koje ste pomenuli samo Adnan Januzaj moze da igra za Kosovo (a i to je pitanje jer je Goranac pritom rodjen u Belgiji, a odrastao u Engleskoj). Ostali kao npr. Shaka, Shaciri, Cana su vec odigrali i vise nego dovoljno utakmica za nacionalne selekcije za koje nastupaju i ako se primenjuju pravila FIFA oni ne mogu da sada promene reprezentativni dres. Nije ovo rukomet.
(Bokinjo, 13. januar 2014 17:49)

Ovo pravilo se ne primenjuje u situacijama novonastalih država i njihovih fudbalskih saveza. Igrači koji vode poreklo sa teritorije nove države i novonastalog fudbalskog saveza imaju pravo da se ponovo izjasne za koju će državu igrati. No ne verujem da će kosovski Albanci insistirati na gore pomenutim imenima sve dok ne steknu pravo da igraju zvanične utakmice a dotle može da prođe dosta vremena. Njima je ova priča potrebna zbog nacionalne simbolike a ne zbog fudbala.

gunar

pre 10 godina

@zilijen

Sadriju je iz Mitrovice, matični klub mu je Trepča, odatle je prešao u Partizan, a pošto nije mogao da uđe u tim, vratio se posle prve sezone dole i godinama igrao za Prištinu.

Lirija je matični klub Haruna Ise, koji je u kupu dao dva gola na Marakani u porazu 8-2 u kupu, pa ga je u prvom sledećem prelaznom roku kupio Rad. Ni on se nije snašao u Beogradu, pa se nedugo zatim vratio dole i igrao za Prištinu.

vuchkomilli

pre 10 godina

Sport je politika. Dakle Španija im neće dati. Kao ni Rusija koja ih ne priznaje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SrbinMusliman, 13. januar 2014 20:52)

Zbog inteligencije komentara,dam ti 16 +ova, zbog nick-a ti dam jos 26...ja se ubih pricajuci da vi postojite,al` mi sve nesto slabo ide...

Dominik

pre 10 godina

Teško prekršeni principi! Teško, pobjedilo zlo nad pravdom! Hrvat jesam ali pravedno nije! Ovo je histerija, što se odvijalo ispod tezge ne znam, ali neko nekog je.....
Tužan sam zbog ovog, a poslijedice mogu biti nesagledivih razmjera.
Oni jesu dobili što su htjeli, ali pritiskom, hajkom, ne pravdom!

Filosof

pre 10 godina

Adnan Januzaj nije Goranac!!! Ko sad siri ovu glupu propagandu?! On je Albanac, porodica mu je iz gradica Istog, u centralnom Kosovu. Goranci zive na jugu Kosova, blizu granice sa Makedonijom. Imate veliki tekst o njemu i njegovoj porodici u engleskim novinama Daily Mail - proguglajte.

bb

pre 10 godina

Eto dali mislite da se svi ti klubovi boje bez razloga da ce ostati bez najboljih igraca?
Ja mislim da tacno znaju sta se sprema kao sto znaju da ce Kosovu biti dozvoljeno da igra u pocetku samo prijateljske a kasnije i sve ostale.

sofronije

pre 10 godina

Mozete da se ljutite i kukate koliko hocete, ali realnost je surova i neizbezna. Samo na jedan nacin mozemo da vratimo Kosovo, da svi vi koji ga toliko volite odete dole da zivite, mnozite se i brojcano nadjacate Albance. To se na zalost nikada nece desiti.

Aleti

pre 10 godina

znate koliko me sad zanima ko će igrati za to Kosovo ?!
(el_darinjo, 13. januar 2014 18:34)
Da, zato si došao ovde na ova vest i zato si ostavio kkomentar. Sve to zato što te ne zanima. Ajme.....

wiener

pre 10 godina

Da ste vi srbi bili pametni kada je trebalo biti svi bi ovi možda igrali za srbiju!!
(Brat Albanac!, 13. januar 2014 18:11)

ma da, sigurno. albanci nikad nisu imali nikakvih problema sa tim da budu deo srbije, samo su srbi bili glupi, pa ih nisu integrisali u drzavi. kako da nije.

Kosovo in FIFA and UEFA

pre 10 godina

без обзира ко игра, битно је да ћемо играти ... Захваљујући ФИФА и УЕФА за ову ствар ... смо заслужили да играју фудбал после тога је само игра за себе и гледаоце задовољан .. али и да уједињује људе!

Misin

pre 10 godina

Pa ako se dobro secam mi smo pre vise se i ne secam koliko godina igrali protiv Baskije prijateljsku utakmicu.Da mi nismo tako mali bili svi ovde na Balkanu nebi nas ni dirali,a ovako se igraju sa svim narodima Balkana.Mogu da nas uniste kad god pozele i vise nije bitna tema.UM CARUJE..........

stecky

pre 10 godina

Etrit Beriša (24, Priština, Lacio), Škeljzen Gaši (25, Cirih, Grashoper), Valjdet Rama (26, Prizren, Valjdolid), Agon Mehmeti (24, Podujevo, Palermo/Oljanense) igrali su za domaćina u pomenutom meču u Tirani. U poslednje dve godine crveno-crnu kombinaciju oblačili su Aljban Meha (Kosovska Mitrovica), Ermin Ljenjani (Priština), Burim Kukelji (Đakovica), Armend Dalku (Priština), Samir Ujkani (Vučitrn), Agonit Salaj (Đakovica).

Ova imena baš zvuče ilirski i evropski!?

Nevit

pre 10 godina

Prijateljske nezvanične utakmice igraju mnogi regioni u Evropi, npr. Srbija je igrala protiv Baskije, teritorije koja želi nezavisnost od Španije.

Mik

pre 10 godina

Verovatno nijedan Srbin nece igrati za tu buducu reprezentaciju! Politicari nemaju izbora, igraci imaju! Ili ce mozda gospodja Ešton biti selektor? U tom slučaju Dačiću se smeši Zlatna lopta!

Spasic

pre 10 godina

Neka igraju i takmicarske utakmice, prijateljske sa Hrvatima, Albancima....sta god. To je neizbezno. Sto vise kukamo sve vise izgledamo kao luzeri.

ex sns

pre 10 godina

Sta je ovde cudno,pa mogu da igraju zapazenu ulogu sto da ne? Imaju dobre fudbalere. Osim toga,sto ne bi igrali i ostale meceve,takmicarske,pa oni su nezavisna drzava to je bar jasno? Nema veze kolika je teritorija nego koliko je narod zadovoljan i srecan u toj zemlji.Amerikanci u Ustavu imaju odrednicu da narod USA ima pravo na srecu u toj zemlji.

milovan

pre 10 godina

Iako zvuci uzasno, po mene kao Srbina sa Kosova, ipak postoji i druga strana kovanice, a to je lepo objasnio ovaj clanak.
Pa ce tako Katalonija imati pravo na zvanicne meceve i odmah zatim sve druge
potencijalne selekcije unutar drugih drzava. zasto je to vazno za nas.
Zato sto se konacno pojavljuje prava slika koju je iznelo ovo rusenje ustavnosti i svetskih zakona. Pa se na taj nacin mora ukljuciti u srpski tim i Spanija, a za njom i druge drzave.
Ubrzo cemo saznati da nismo necivilizovani, nego upravo suprotno.

Block

pre 10 godina

Ma nek pocnu da igraju. Koga lazemo i zavaravamo? A onaj Januzaj je fudbalercina na kvadrat. Samo18 godina, a igra vrhunski. Svak lopta ima oci, sutira sa leve i desne strane podjednako dobro,
osecaj za prostor kao da je u Barsi odigrao pet sezona. Retko inteligentan fudbaler. Svaka cast.

Vuk Samotnjak

pre 10 godina

Igrace kome je to vaznije nego da igra ozbiljan fudbal i ide na evropska/svetska prvenstva. Dakle, mali broj gore pomenutih.
A to da ce neki srbin igrati za takozvanu reprezentaciju takozvane drzave - mozda ce se eventualno i desiti, ali to ce biti kap u moru i nikako ne znaci da je KiM albansko, niti ima ikakve veze sa pravdom i fudbalom. Na kraju krajeva, svi znamo da ce svaki pravi Srbin igrati za reprezentaciju Srbije, pa ma gde da je rodjen.

dux

pre 10 godina

Ne verujem da ce Januzaj, Saciri i Bahrami igrati za Kosovo jer su im na taj nacin sanse da zaigraju na SP i EP veoma male. Januzaj 100% igra za Belgiju koja ima mladu i mocnu reprezentaciju. Svajacarska takodje ima solidnu ekipu koja igra svako drugo prvenstvo. Vazniji je uspeh od patriotizma.

Sto ne igraju za Albaniju ?

pre 10 godina

Sto se lepo ne napravi jedno stotinak besmislenih drzavica u Evropi (naravno ne vise na nasu stetu), pa da vidimo kakav bi to fudbal bio. Bilo koja kvalifikaciona grupa za EP bi bila slabija od nase super lige.

odoK na docek

pre 10 godina

Vise i taj kamen oko vrata da skinemo sa grbace ionako samo placamo za to kosovo od kad znam za sebe,ko nam je kriv kad nismo znali uvesti red u svojoj zemlji kad je bilo vreme sad je prekasno,zato sad ako dozvole rep.kosova moracemo i protiv njih igrati (ako nas sudbina upari na nekom zvanicnom takmicenju) hteli mi to ili ne,realno ne pitamo se mi tu nista-nazalost

Nislija

pre 10 godina

Ne treba licitirati imenima ko bi mogao da igra za njih, vec spreciti da do toga dodje. Ali kad vidim ko nam je na vlasti u drzavi i FSS-u, cini mi se da je vec sve dogovoreno, a da ce pojedini funkcioneri dobro napuniti dzepove.

Petar

pre 10 godina

Dokle ćete više pisati defetističke tekstove i komentare? Zašto bi bilo koji Srbin igrao prijateljske za Kosovo*? Videćemo i da li će Albanci prekinuti nastupe za uspešne evropske timove da bi igrali prijateljske tekme za političkog monstruma s privremenim trajanjem...

my way

pre 10 godina

A Krasic nista? Red je da ga uzmu u obzir, pa ako nece, a verovatno nece, ok. Tako bi radilo demokratsko i multietnicno drustvo, ali izgleda da i njihovi prijatelji znaju koliko je to besmislena prica! Ja tipujem da ce prvi zaigrati Ivica Dacic, dosta je vec sa njima i za njih odigrao:)

propisi su propisi

pre 10 godina

Ma sa kojom "realnoscu" bre?
Dok nisu u UN nema sta da traze u fudbalu! To je realnost osim ako im neko iz Beograda ne omoguci da postanu clan UN.

Coli

pre 10 godina

Osim ovih spomenutih igraća ima još veči broj fudbalskih talenata koji igraju na Kosovo a koji bi vrlo rado odigrali neku medjunarodnu utakmicu da bi se 'pokazali'.

Bokinjo

pre 10 godina

Ako ne gresim, od bitnijih igraca koje ste pomenuli samo Adnan Januzaj moze da igra za Kosovo (a i to je pitanje jer je Goranac pritom rodjen u Belgiji, a odrastao u Engleskoj). Ostali kao npr. Shaka, Shaciri, Cana su vec odigrali i vise nego dovoljno utakmica za nacionalne selekcije za koje nastupaju i ako se primenjuju pravila FIFA oni ne mogu da sada promene reprezentativni dres. Nije ovo rukomet.

PZ

pre 10 godina

Ovo na kraju je totalna..ma necu, necete mi pustiti komentar. Ljudi,poredite politiku i fudbal. Prva stvar, ljudi koji su se tamo kandidovali za izbore su to uradili kako bi sebi i svojim sunarodnicima dole obezbedili bolje uslove zivota,kako bi imali vlast u srpskovecinskim opstinama,i to je u neku ruku normalno. A sa cime od toga ima veze igranje u kosovskoj reprezentaciji? Mesate babe i zabe, i to mnogo..

Srdjan

pre 10 godina

Najbolje da ce Januzaj da izabere "tu" reprezentaciju!Zna on da bez uspesne reprezentativne karijere, tj. bez ucesca na velikim takmicenjima nema sanse da bude najboljima, najpriznatijima.A uostalom ko kaze da je on i kalibar za tako nesto?!Tako je razmisljao i Subotic, naime posle odgovora od Fife da ne moze da igra za Nemacku jer je igrao za mladje selekcije Usa kao "izabrao" je Srbiju, za koji je mogao iz ne znam kog birokratskog razloga.To se naravno krije, pa ce tako za par godina manjak nastupa u reprezentaciji biti objasnjen teskom povredom, giu gic.

Petar

pre 10 godina

Dokle ćete više pisati defetističke tekstove i komentare? Zašto bi bilo koji Srbin igrao prijateljske za Kosovo*? Videćemo i da li će Albanci prekinuti nastupe za uspešne evropske timove da bi igrali prijateljske tekme za političkog monstruma s privremenim trajanjem...

Block

pre 10 godina

Ma nek pocnu da igraju. Koga lazemo i zavaravamo? A onaj Januzaj je fudbalercina na kvadrat. Samo18 godina, a igra vrhunski. Svak lopta ima oci, sutira sa leve i desne strane podjednako dobro,
osecaj za prostor kao da je u Barsi odigrao pet sezona. Retko inteligentan fudbaler. Svaka cast.

sofronije

pre 10 godina

Mozete da se ljutite i kukate koliko hocete, ali realnost je surova i neizbezna. Samo na jedan nacin mozemo da vratimo Kosovo, da svi vi koji ga toliko volite odete dole da zivite, mnozite se i brojcano nadjacate Albance. To se na zalost nikada nece desiti.

my way

pre 10 godina

A Krasic nista? Red je da ga uzmu u obzir, pa ako nece, a verovatno nece, ok. Tako bi radilo demokratsko i multietnicno drustvo, ali izgleda da i njihovi prijatelji znaju koliko je to besmislena prica! Ja tipujem da ce prvi zaigrati Ivica Dacic, dosta je vec sa njima i za njih odigrao:)

Filosof

pre 10 godina

Adnan Januzaj nije Goranac!!! Ko sad siri ovu glupu propagandu?! On je Albanac, porodica mu je iz gradica Istog, u centralnom Kosovu. Goranci zive na jugu Kosova, blizu granice sa Makedonijom. Imate veliki tekst o njemu i njegovoj porodici u engleskim novinama Daily Mail - proguglajte.

odoK na docek

pre 10 godina

Vise i taj kamen oko vrata da skinemo sa grbace ionako samo placamo za to kosovo od kad znam za sebe,ko nam je kriv kad nismo znali uvesti red u svojoj zemlji kad je bilo vreme sad je prekasno,zato sad ako dozvole rep.kosova moracemo i protiv njih igrati (ako nas sudbina upari na nekom zvanicnom takmicenju) hteli mi to ili ne,realno ne pitamo se mi tu nista-nazalost

ex sns

pre 10 godina

Sta je ovde cudno,pa mogu da igraju zapazenu ulogu sto da ne? Imaju dobre fudbalere. Osim toga,sto ne bi igrali i ostale meceve,takmicarske,pa oni su nezavisna drzava to je bar jasno? Nema veze kolika je teritorija nego koliko je narod zadovoljan i srecan u toj zemlji.Amerikanci u Ustavu imaju odrednicu da narod USA ima pravo na srecu u toj zemlji.

Spasic

pre 10 godina

Neka igraju i takmicarske utakmice, prijateljske sa Hrvatima, Albancima....sta god. To je neizbezno. Sto vise kukamo sve vise izgledamo kao luzeri.

stecky

pre 10 godina

Etrit Beriša (24, Priština, Lacio), Škeljzen Gaši (25, Cirih, Grashoper), Valjdet Rama (26, Prizren, Valjdolid), Agon Mehmeti (24, Podujevo, Palermo/Oljanense) igrali su za domaćina u pomenutom meču u Tirani. U poslednje dve godine crveno-crnu kombinaciju oblačili su Aljban Meha (Kosovska Mitrovica), Ermin Ljenjani (Priština), Burim Kukelji (Đakovica), Armend Dalku (Priština), Samir Ujkani (Vučitrn), Agonit Salaj (Đakovica).

Ova imena baš zvuče ilirski i evropski!?

propisi su propisi

pre 10 godina

Ma sa kojom "realnoscu" bre?
Dok nisu u UN nema sta da traze u fudbalu! To je realnost osim ako im neko iz Beograda ne omoguci da postanu clan UN.

wiener

pre 10 godina

Da ste vi srbi bili pametni kada je trebalo biti svi bi ovi možda igrali za srbiju!!
(Brat Albanac!, 13. januar 2014 18:11)

ma da, sigurno. albanci nikad nisu imali nikakvih problema sa tim da budu deo srbije, samo su srbi bili glupi, pa ih nisu integrisali u drzavi. kako da nije.

Coli

pre 10 godina

Osim ovih spomenutih igraća ima još veči broj fudbalskih talenata koji igraju na Kosovo a koji bi vrlo rado odigrali neku medjunarodnu utakmicu da bi se 'pokazali'.

Aleti

pre 10 godina

znate koliko me sad zanima ko će igrati za to Kosovo ?!
(el_darinjo, 13. januar 2014 18:34)
Da, zato si došao ovde na ova vest i zato si ostavio kkomentar. Sve to zato što te ne zanima. Ajme.....

dux

pre 10 godina

Ne verujem da ce Januzaj, Saciri i Bahrami igrati za Kosovo jer su im na taj nacin sanse da zaigraju na SP i EP veoma male. Januzaj 100% igra za Belgiju koja ima mladu i mocnu reprezentaciju. Svajacarska takodje ima solidnu ekipu koja igra svako drugo prvenstvo. Vazniji je uspeh od patriotizma.

Dominik

pre 10 godina

Teško prekršeni principi! Teško, pobjedilo zlo nad pravdom! Hrvat jesam ali pravedno nije! Ovo je histerija, što se odvijalo ispod tezge ne znam, ali neko nekog je.....
Tužan sam zbog ovog, a poslijedice mogu biti nesagledivih razmjera.
Oni jesu dobili što su htjeli, ali pritiskom, hajkom, ne pravdom!

fox

pre 10 godina

E kad vidim ove "SRBENDE"da im je dosta Kosova.... Da Bog da im bude dosta i Vojvodine i sandzaka pa nek onda u Beogradskom pasaluku uzivaju. Takvi bi da samo imaju za krkanluk i da jednom u10god. na kopaonik pa kud puklo,a sto im drzavu izarcise pa boli ih...

milovan

pre 10 godina

Iako zvuci uzasno, po mene kao Srbina sa Kosova, ipak postoji i druga strana kovanice, a to je lepo objasnio ovaj clanak.
Pa ce tako Katalonija imati pravo na zvanicne meceve i odmah zatim sve druge
potencijalne selekcije unutar drugih drzava. zasto je to vazno za nas.
Zato sto se konacno pojavljuje prava slika koju je iznelo ovo rusenje ustavnosti i svetskih zakona. Pa se na taj nacin mora ukljuciti u srpski tim i Spanija, a za njom i druge drzave.
Ubrzo cemo saznati da nismo necivilizovani, nego upravo suprotno.

Novinar

pre 10 godina

Mozete da puknete ali i kao drzavu niste videli kosovo pa sada jeste. Priznali je 104 drzava. I ovde. Igramo malo prijateljske utakmice dok merimo puls strancima. I posle godinu dana oni zazmure i eto nas u evropsko prvenstvo i i svetsko. Like it or not

PZ

pre 10 godina

Ovo na kraju je totalna..ma necu, necete mi pustiti komentar. Ljudi,poredite politiku i fudbal. Prva stvar, ljudi koji su se tamo kandidovali za izbore su to uradili kako bi sebi i svojim sunarodnicima dole obezbedili bolje uslove zivota,kako bi imali vlast u srpskovecinskim opstinama,i to je u neku ruku normalno. A sa cime od toga ima veze igranje u kosovskoj reprezentaciji? Mesate babe i zabe, i to mnogo..

DeadEnd

pre 10 godina

Tu su jos Besart Berisha- najbolji igrac u Australiju u zadnjih 3 godina, Valmir Berisha- pobednik zlatne kopacke u Svetsko Prvenstvo U-17, Ylli Sallahu- koj se pridrizuo privom timu Bajerna u Kataru, Taulant Xhaka- Basel i drugi...

Dejo

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko nas briju kompleksi nize vrednosti!! Pa ovo je za Ginisa! Alo bre, pa sta se snama dogadja? U 90% komentara uzdizete kosovare, koji realno blage veze nemaju dok paralelno omalovazavate sve sto je nase, sve sto je srpsko. Sta sladji su vam ovi Aljbanci sto igraju po Kaljariju,Cirihu nego nasi momci svetskog kalibra kao Ivanovic,Nastasic,Matic,Vidic,Markovic itd.. Da postanemo svetski prvaci opet bi nam Kosovari i sve sto je tudje bilo sladje i bolje! Ubijeni smo u pojam, tuzno ali istinito !!

Sto ne igraju za Albaniju ?

pre 10 godina

Sto se lepo ne napravi jedno stotinak besmislenih drzavica u Evropi (naravno ne vise na nasu stetu), pa da vidimo kakav bi to fudbal bio. Bilo koja kvalifikaciona grupa za EP bi bila slabija od nase super lige.

bb

pre 10 godina

Eto dali mislite da se svi ti klubovi boje bez razloga da ce ostati bez najboljih igraca?
Ja mislim da tacno znaju sta se sprema kao sto znaju da ce Kosovu biti dozvoljeno da igra u pocetku samo prijateljske a kasnije i sve ostale.

Kosovo in FIFA and UEFA

pre 10 godina

без обзира ко игра, битно је да ћемо играти ... Захваљујући ФИФА и УЕФА за ову ствар ... смо заслужили да играју фудбал после тога је само игра за себе и гледаоце задовољан .. али и да уједињује људе!

Mik

pre 10 godina

Verovatno nijedan Srbin nece igrati za tu buducu reprezentaciju! Politicari nemaju izbora, igraci imaju! Ili ce mozda gospodja Ešton biti selektor? U tom slučaju Dačiću se smeši Zlatna lopta!

Goranac ali pravi

pre 10 godina

Jonuzaj nije goranac sigurno on je albanac cisto krvni. Zato nemojte siriti propagandu jer goranci nece igrati za tu selekciju. Uzmite primer sulejmanija huhi isto ma kakvo crno Kosovo. Nek albanci igraju. Mi necemo tacka

Nevit

pre 10 godina

Prijateljske nezvanične utakmice igraju mnogi regioni u Evropi, npr. Srbija je igrala protiv Baskije, teritorije koja želi nezavisnost od Španije.

vuchkomilli

pre 10 godina

Sport je politika. Dakle Španija im neće dati. Kao ni Rusija koja ih ne priznaje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SrbinMusliman, 13. januar 2014 20:52)

Zbog inteligencije komentara,dam ti 16 +ova, zbog nick-a ti dam jos 26...ja se ubih pricajuci da vi postojite,al` mi sve nesto slabo ide...

Simboli

pre 10 godina

Ako ne gresim, od bitnijih igraca koje ste pomenuli samo Adnan Januzaj moze da igra za Kosovo (a i to je pitanje jer je Goranac pritom rodjen u Belgiji, a odrastao u Engleskoj). Ostali kao npr. Shaka, Shaciri, Cana su vec odigrali i vise nego dovoljno utakmica za nacionalne selekcije za koje nastupaju i ako se primenjuju pravila FIFA oni ne mogu da sada promene reprezentativni dres. Nije ovo rukomet.
(Bokinjo, 13. januar 2014 17:49)

Ovo pravilo se ne primenjuje u situacijama novonastalih država i njihovih fudbalskih saveza. Igrači koji vode poreklo sa teritorije nove države i novonastalog fudbalskog saveza imaju pravo da se ponovo izjasne za koju će državu igrati. No ne verujem da će kosovski Albanci insistirati na gore pomenutim imenima sve dok ne steknu pravo da igraju zvanične utakmice a dotle može da prođe dosta vremena. Njima je ova priča potrebna zbog nacionalne simbolike a ne zbog fudbala.

bosanac

pre 10 godina

Uh kako strasnu ekipu mogu imati. Izbusili bi oni sve nase Jugoslovenske reprezentacije. A nemojte misliti da nece doci bolja vremena od ovih, igrat ce i Srbi za to Kosovo. Samo dok vas savez otjera jos nekog Misimovica. I usput hvala vam sto nama pokloniste Zvjezdana.

kokan

pre 10 godina

Fino bgm, dobrim delom i podrska im se daje.. jos samo da odete u pristinu i da navijate zajedno sa mesarima iz zute kuce. Kako mozete, ali kako mozete da im dajete podrsku?! Kako?! Gde ce vam dusa?!

Vuk Samotnjak

pre 10 godina

Igrace kome je to vaznije nego da igra ozbiljan fudbal i ide na evropska/svetska prvenstva. Dakle, mali broj gore pomenutih.
A to da ce neki srbin igrati za takozvanu reprezentaciju takozvane drzave - mozda ce se eventualno i desiti, ali to ce biti kap u moru i nikako ne znaci da je KiM albansko, niti ima ikakve veze sa pravdom i fudbalom. Na kraju krajeva, svi znamo da ce svaki pravi Srbin igrati za reprezentaciju Srbije, pa ma gde da je rodjen.

Nislija

pre 10 godina

Ne treba licitirati imenima ko bi mogao da igra za njih, vec spreciti da do toga dodje. Ali kad vidim ko nam je na vlasti u drzavi i FSS-u, cini mi se da je vec sve dogovoreno, a da ce pojedini funkcioneri dobro napuniti dzepove.

Bokinjo

pre 10 godina

Ako ne gresim, od bitnijih igraca koje ste pomenuli samo Adnan Januzaj moze da igra za Kosovo (a i to je pitanje jer je Goranac pritom rodjen u Belgiji, a odrastao u Engleskoj). Ostali kao npr. Shaka, Shaciri, Cana su vec odigrali i vise nego dovoljno utakmica za nacionalne selekcije za koje nastupaju i ako se primenjuju pravila FIFA oni ne mogu da sada promene reprezentativni dres. Nije ovo rukomet.

Misin

pre 10 godina

Pa ako se dobro secam mi smo pre vise se i ne secam koliko godina igrali protiv Baskije prijateljsku utakmicu.Da mi nismo tako mali bili svi ovde na Balkanu nebi nas ni dirali,a ovako se igraju sa svim narodima Balkana.Mogu da nas uniste kad god pozele i vise nije bitna tema.UM CARUJE..........

aco

pre 10 godina

Kosovo je SRPSKO dok je god u nasoj dusi!!! Sad vi razmislite prvo ko ste? Svi ti slobodno mogu da igraju za Albaniju, ali svima se vise svidjaju svajckarske pare... amin

Mujo 11

pre 10 godina

Adnan Januzaj nije GORANAC i tacka!!!!!
(fox, 14. januar 2014 03:08)

I ti sam znas da Januzaj nije goranac, ali...!?
Ali ipak, Januzaj nije iz Gore! Njegovi roditelji su ize sela LLuge, blizu Istoka, a porijeklom su iz sela Isniq, blizu Decana! Oni su iz pleme Shalja! Njegov pradeda i Isa Boletini su bili radjaci!

pedja_71

pre 10 godina

Lirija je matični klub Haruna Ise, koji je u kupu dao dva gola na Marakani u porazu 8-2 u kupu, pa ga je u prvom sledećem prelaznom roku kupio Rad. Ni on se nije snašao u Beogradu, pa se nedugo zatim vratio dole i igrao za Prištinu.
(gunar, 13. januar 2014 23:35)

Znam da nije tema, ali si me podsetio...tog dana žurili smo da se vratimo sa letovanja da bi gledali Zvezdu. Ej, kup, protiv Lirije! A, Piksi iz voleja...Uh...

Objektivno!

pre 10 godina

A jel su ovi navedeni momci albanci ili "kosovari", posto to nije isti narod?! U suprotnom, bi bili jedini narod na svetu koji zeli/ima dve drzave?!

gunar

pre 10 godina

@zilijen

Sadriju je iz Mitrovice, matični klub mu je Trepča, odatle je prešao u Partizan, a pošto nije mogao da uđe u tim, vratio se posle prve sezone dole i godinama igrao za Prištinu.

Lirija je matični klub Haruna Ise, koji je u kupu dao dva gola na Marakani u porazu 8-2 u kupu, pa ga je u prvom sledećem prelaznom roku kupio Rad. Ni on se nije snašao u Beogradu, pa se nedugo zatim vratio dole i igrao za Prištinu.

medo

pre 10 godina

Sa nekoliko odigranih prijateljskih, izbice na lestvici FIFE, ispred nase "menadzerijade"!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dzonzi, 13. januar 2014 17:36

Imamo toliko velikih igraca, u najvecim svetskim klubovima, cak najboljih na svetu, ( na svojim pozicijama ) kao Ivanovica,Matica, Subotica, i sve to nije dovoljno da bi nasli dusevni mir, i ne imali komplekse nize vrednosti i to ni manje ni vise nego od kosovara.
Jednostavno,uzivamo dok sebe pocenjujemo i omalovazavamo, to dobrom delu nase nacije verovatno prestavlja zadovoljstvo. Tuga..

Srdjan

pre 10 godina

Najbolje da ce Januzaj da izabere "tu" reprezentaciju!Zna on da bez uspesne reprezentativne karijere, tj. bez ucesca na velikim takmicenjima nema sanse da bude najboljima, najpriznatijima.A uostalom ko kaze da je on i kalibar za tako nesto?!Tako je razmisljao i Subotic, naime posle odgovora od Fife da ne moze da igra za Nemacku jer je igrao za mladje selekcije Usa kao "izabrao" je Srbiju, za koji je mogao iz ne znam kog birokratskog razloga.To se naravno krije, pa ce tako za par godina manjak nastupa u reprezentaciji biti objasnjen teskom povredom, giu gic.

Gregor

pre 10 godina

Januzaj je odbio da igra za Belgiju, ali kako bi igrao za Englesku, to je navodno zelja njegovog oca, a i FA im je izgleda ponudila ogromne pare da se opredeli za njih.

Ko ce prvi?

pre 8 godina

Koji ce Srbin prvi zaigrati za reprezentaciju Kosova? Bice to GOLMAN, ubedjen sam. Mentalitet Siptara je takav - i pre rata u timovima sa Kosmeta Siptari su redovno bili u napadu, na golu i u odbrani Srbi! Jer, Siptari vole da slave, ali ne i da preterano rade na fudbalskom terenu. Ako padne gol, a mora pasti - kriv golman Srbin! Kad daju gol - zasluzan Siptar, ko bi drugi, kad samo oni u napad idu! Ne mislim pritom da ce neki od preostalih Srba sa Kosmeta zaigrati u timu Kosova, oni sigurno nece! Nego ce neko od golmana iz Srbije da lepo uzme kosovski pasos, samo da bi mogao da postane reprezentativac! Imamo toliko primera igraca koji su odrasli i igrali u Srbiji, pa se opredelili za Crnu Goru, nakon rastanka 2006.godine, samo da spomenem Stanisu Manidca, koji je verovatno vec upropastio karijeru. Budite sigurni, neko medju prosecnim golmanima na teritoriji Srbije vec masta o pozivu kosovskog selektora! Izmislice da je imao babu rodjenu na Kosovu, da bi i pasos dobio.
Svajcarska ce inace biti, u fudbalskom pogledu, najveci gubitnik. U svojoj odlicnoj fudbalskoj skoli napravili su dosta odlicnih igraca poreklom sa Kosva, ali cesto rodjenih u Svajcarskoj - ti ce mi se zahvaliti tako sto ce preci u drzavni tim Kosova! Em krv vuce, em ce za to dobiti vise novca nego sto ikad mogu dobiti u svajcarskom dresu. Pogadjate i iz koje aktivnosti ce taj novac dolaziti!

Nikola

pre 8 godina

Ne bitna reprezentacija, ne bitni igraci, nepostojeca nacija i jos manje postojeca drzava. Albanci kao albaanci nikad nisu izbacili znacajnog sportistu i osvojili ikakvu titulu prvenstvo u bilo kom sportu. Kosovo? Fudbal? Kakvo bre Kosovo..

zoran

pre 8 godina

Propust u vesti ili nesvatanje pravila. Moze da igra igrac koj nije odigrao jos ni jednu utakmicu za bilo koj selekciju. Ko je vec igrao za Svajcarsku taj ne moze nazad. Samo ako su igrali za reprezentaciju od koje su se odvojili. Tih nema. Npr.Vokri bi mogao. Znaci samo koji su za Srbiju igrali. Tako je nekad bilo za bivse republike Jugoslavije, Sssr-a

Bokinjo

pre 10 godina

Ako ne gresim, od bitnijih igraca koje ste pomenuli samo Adnan Januzaj moze da igra za Kosovo (a i to je pitanje jer je Goranac pritom rodjen u Belgiji, a odrastao u Engleskoj). Ostali kao npr. Shaka, Shaciri, Cana su vec odigrali i vise nego dovoljno utakmica za nacionalne selekcije za koje nastupaju i ako se primenjuju pravila FIFA oni ne mogu da sada promene reprezentativni dres. Nije ovo rukomet.

Petar

pre 10 godina

Dokle ćete više pisati defetističke tekstove i komentare? Zašto bi bilo koji Srbin igrao prijateljske za Kosovo*? Videćemo i da li će Albanci prekinuti nastupe za uspešne evropske timove da bi igrali prijateljske tekme za političkog monstruma s privremenim trajanjem...

Block

pre 10 godina

Ma nek pocnu da igraju. Koga lazemo i zavaravamo? A onaj Januzaj je fudbalercina na kvadrat. Samo18 godina, a igra vrhunski. Svak lopta ima oci, sutira sa leve i desne strane podjednako dobro,
osecaj za prostor kao da je u Barsi odigrao pet sezona. Retko inteligentan fudbaler. Svaka cast.

propisi su propisi

pre 10 godina

Ma sa kojom "realnoscu" bre?
Dok nisu u UN nema sta da traze u fudbalu! To je realnost osim ako im neko iz Beograda ne omoguci da postanu clan UN.

Dominik

pre 10 godina

Teško prekršeni principi! Teško, pobjedilo zlo nad pravdom! Hrvat jesam ali pravedno nije! Ovo je histerija, što se odvijalo ispod tezge ne znam, ali neko nekog je.....
Tužan sam zbog ovog, a poslijedice mogu biti nesagledivih razmjera.
Oni jesu dobili što su htjeli, ali pritiskom, hajkom, ne pravdom!

Vuk Samotnjak

pre 10 godina

Igrace kome je to vaznije nego da igra ozbiljan fudbal i ide na evropska/svetska prvenstva. Dakle, mali broj gore pomenutih.
A to da ce neki srbin igrati za takozvanu reprezentaciju takozvane drzave - mozda ce se eventualno i desiti, ali to ce biti kap u moru i nikako ne znaci da je KiM albansko, niti ima ikakve veze sa pravdom i fudbalom. Na kraju krajeva, svi znamo da ce svaki pravi Srbin igrati za reprezentaciju Srbije, pa ma gde da je rodjen.

Sto ne igraju za Albaniju ?

pre 10 godina

Sto se lepo ne napravi jedno stotinak besmislenih drzavica u Evropi (naravno ne vise na nasu stetu), pa da vidimo kakav bi to fudbal bio. Bilo koja kvalifikaciona grupa za EP bi bila slabija od nase super lige.

Nislija

pre 10 godina

Ne treba licitirati imenima ko bi mogao da igra za njih, vec spreciti da do toga dodje. Ali kad vidim ko nam je na vlasti u drzavi i FSS-u, cini mi se da je vec sve dogovoreno, a da ce pojedini funkcioneri dobro napuniti dzepove.

Srdjan

pre 10 godina

Najbolje da ce Januzaj da izabere "tu" reprezentaciju!Zna on da bez uspesne reprezentativne karijere, tj. bez ucesca na velikim takmicenjima nema sanse da bude najboljima, najpriznatijima.A uostalom ko kaze da je on i kalibar za tako nesto?!Tako je razmisljao i Subotic, naime posle odgovora od Fife da ne moze da igra za Nemacku jer je igrao za mladje selekcije Usa kao "izabrao" je Srbiju, za koji je mogao iz ne znam kog birokratskog razloga.To se naravno krije, pa ce tako za par godina manjak nastupa u reprezentaciji biti objasnjen teskom povredom, giu gic.

aco

pre 10 godina

Kosovo je SRPSKO dok je god u nasoj dusi!!! Sad vi razmislite prvo ko ste? Svi ti slobodno mogu da igraju za Albaniju, ali svima se vise svidjaju svajckarske pare... amin

dux

pre 10 godina

Ne verujem da ce Januzaj, Saciri i Bahrami igrati za Kosovo jer su im na taj nacin sanse da zaigraju na SP i EP veoma male. Januzaj 100% igra za Belgiju koja ima mladu i mocnu reprezentaciju. Svajacarska takodje ima solidnu ekipu koja igra svako drugo prvenstvo. Vazniji je uspeh od patriotizma.

ex sns

pre 10 godina

Sta je ovde cudno,pa mogu da igraju zapazenu ulogu sto da ne? Imaju dobre fudbalere. Osim toga,sto ne bi igrali i ostale meceve,takmicarske,pa oni su nezavisna drzava to je bar jasno? Nema veze kolika je teritorija nego koliko je narod zadovoljan i srecan u toj zemlji.Amerikanci u Ustavu imaju odrednicu da narod USA ima pravo na srecu u toj zemlji.

odoK na docek

pre 10 godina

Vise i taj kamen oko vrata da skinemo sa grbace ionako samo placamo za to kosovo od kad znam za sebe,ko nam je kriv kad nismo znali uvesti red u svojoj zemlji kad je bilo vreme sad je prekasno,zato sad ako dozvole rep.kosova moracemo i protiv njih igrati (ako nas sudbina upari na nekom zvanicnom takmicenju) hteli mi to ili ne,realno ne pitamo se mi tu nista-nazalost

milovan

pre 10 godina

Iako zvuci uzasno, po mene kao Srbina sa Kosova, ipak postoji i druga strana kovanice, a to je lepo objasnio ovaj clanak.
Pa ce tako Katalonija imati pravo na zvanicne meceve i odmah zatim sve druge
potencijalne selekcije unutar drugih drzava. zasto je to vazno za nas.
Zato sto se konacno pojavljuje prava slika koju je iznelo ovo rusenje ustavnosti i svetskih zakona. Pa se na taj nacin mora ukljuciti u srpski tim i Spanija, a za njom i druge drzave.
Ubrzo cemo saznati da nismo necivilizovani, nego upravo suprotno.

wiener

pre 10 godina

Da ste vi srbi bili pametni kada je trebalo biti svi bi ovi možda igrali za srbiju!!
(Brat Albanac!, 13. januar 2014 18:11)

ma da, sigurno. albanci nikad nisu imali nikakvih problema sa tim da budu deo srbije, samo su srbi bili glupi, pa ih nisu integrisali u drzavi. kako da nije.

Novinar

pre 10 godina

Mozete da puknete ali i kao drzavu niste videli kosovo pa sada jeste. Priznali je 104 drzava. I ovde. Igramo malo prijateljske utakmice dok merimo puls strancima. I posle godinu dana oni zazmure i eto nas u evropsko prvenstvo i i svetsko. Like it or not

kokan

pre 10 godina

Fino bgm, dobrim delom i podrska im se daje.. jos samo da odete u pristinu i da navijate zajedno sa mesarima iz zute kuce. Kako mozete, ali kako mozete da im dajete podrsku?! Kako?! Gde ce vam dusa?!

Dejo

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko nas briju kompleksi nize vrednosti!! Pa ovo je za Ginisa! Alo bre, pa sta se snama dogadja? U 90% komentara uzdizete kosovare, koji realno blage veze nemaju dok paralelno omalovazavate sve sto je nase, sve sto je srpsko. Sta sladji su vam ovi Aljbanci sto igraju po Kaljariju,Cirihu nego nasi momci svetskog kalibra kao Ivanovic,Nastasic,Matic,Vidic,Markovic itd.. Da postanemo svetski prvaci opet bi nam Kosovari i sve sto je tudje bilo sladje i bolje! Ubijeni smo u pojam, tuzno ali istinito !!

PZ

pre 10 godina

Ovo na kraju je totalna..ma necu, necete mi pustiti komentar. Ljudi,poredite politiku i fudbal. Prva stvar, ljudi koji su se tamo kandidovali za izbore su to uradili kako bi sebi i svojim sunarodnicima dole obezbedili bolje uslove zivota,kako bi imali vlast u srpskovecinskim opstinama,i to je u neku ruku normalno. A sa cime od toga ima veze igranje u kosovskoj reprezentaciji? Mesate babe i zabe, i to mnogo..

Kosovo in FIFA and UEFA

pre 10 godina

без обзира ко игра, битно је да ћемо играти ... Захваљујући ФИФА и УЕФА за ову ствар ... смо заслужили да играју фудбал после тога је само игра за себе и гледаоце задовољан .. али и да уједињује људе!

my way

pre 10 godina

A Krasic nista? Red je da ga uzmu u obzir, pa ako nece, a verovatno nece, ok. Tako bi radilo demokratsko i multietnicno drustvo, ali izgleda da i njihovi prijatelji znaju koliko je to besmislena prica! Ja tipujem da ce prvi zaigrati Ivica Dacic, dosta je vec sa njima i za njih odigrao:)

Goranac ali pravi

pre 10 godina

Jonuzaj nije goranac sigurno on je albanac cisto krvni. Zato nemojte siriti propagandu jer goranci nece igrati za tu selekciju. Uzmite primer sulejmanija huhi isto ma kakvo crno Kosovo. Nek albanci igraju. Mi necemo tacka

Aleti

pre 10 godina

znate koliko me sad zanima ko će igrati za to Kosovo ?!
(el_darinjo, 13. januar 2014 18:34)
Da, zato si došao ovde na ova vest i zato si ostavio kkomentar. Sve to zato što te ne zanima. Ajme.....

fox

pre 10 godina

E kad vidim ove "SRBENDE"da im je dosta Kosova.... Da Bog da im bude dosta i Vojvodine i sandzaka pa nek onda u Beogradskom pasaluku uzivaju. Takvi bi da samo imaju za krkanluk i da jednom u10god. na kopaonik pa kud puklo,a sto im drzavu izarcise pa boli ih...

bosanac

pre 10 godina

Uh kako strasnu ekipu mogu imati. Izbusili bi oni sve nase Jugoslovenske reprezentacije. A nemojte misliti da nece doci bolja vremena od ovih, igrat ce i Srbi za to Kosovo. Samo dok vas savez otjera jos nekog Misimovica. I usput hvala vam sto nama pokloniste Zvjezdana.

Coli

pre 10 godina

Osim ovih spomenutih igraća ima još veči broj fudbalskih talenata koji igraju na Kosovo a koji bi vrlo rado odigrali neku medjunarodnu utakmicu da bi se 'pokazali'.

sofronije

pre 10 godina

Mozete da se ljutite i kukate koliko hocete, ali realnost je surova i neizbezna. Samo na jedan nacin mozemo da vratimo Kosovo, da svi vi koji ga toliko volite odete dole da zivite, mnozite se i brojcano nadjacate Albance. To se na zalost nikada nece desiti.

Simboli

pre 10 godina

Ako ne gresim, od bitnijih igraca koje ste pomenuli samo Adnan Januzaj moze da igra za Kosovo (a i to je pitanje jer je Goranac pritom rodjen u Belgiji, a odrastao u Engleskoj). Ostali kao npr. Shaka, Shaciri, Cana su vec odigrali i vise nego dovoljno utakmica za nacionalne selekcije za koje nastupaju i ako se primenjuju pravila FIFA oni ne mogu da sada promene reprezentativni dres. Nije ovo rukomet.
(Bokinjo, 13. januar 2014 17:49)

Ovo pravilo se ne primenjuje u situacijama novonastalih država i njihovih fudbalskih saveza. Igrači koji vode poreklo sa teritorije nove države i novonastalog fudbalskog saveza imaju pravo da se ponovo izjasne za koju će državu igrati. No ne verujem da će kosovski Albanci insistirati na gore pomenutim imenima sve dok ne steknu pravo da igraju zvanične utakmice a dotle može da prođe dosta vremena. Njima je ova priča potrebna zbog nacionalne simbolike a ne zbog fudbala.

Mik

pre 10 godina

Verovatno nijedan Srbin nece igrati za tu buducu reprezentaciju! Politicari nemaju izbora, igraci imaju! Ili ce mozda gospodja Ešton biti selektor? U tom slučaju Dačiću se smeši Zlatna lopta!

medo

pre 10 godina

Sa nekoliko odigranih prijateljskih, izbice na lestvici FIFE, ispred nase "menadzerijade"!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dzonzi, 13. januar 2014 17:36

Imamo toliko velikih igraca, u najvecim svetskim klubovima, cak najboljih na svetu, ( na svojim pozicijama ) kao Ivanovica,Matica, Subotica, i sve to nije dovoljno da bi nasli dusevni mir, i ne imali komplekse nize vrednosti i to ni manje ni vise nego od kosovara.
Jednostavno,uzivamo dok sebe pocenjujemo i omalovazavamo, to dobrom delu nase nacije verovatno prestavlja zadovoljstvo. Tuga..

Nevit

pre 10 godina

Prijateljske nezvanične utakmice igraju mnogi regioni u Evropi, npr. Srbija je igrala protiv Baskije, teritorije koja želi nezavisnost od Španije.

stecky

pre 10 godina

Etrit Beriša (24, Priština, Lacio), Škeljzen Gaši (25, Cirih, Grashoper), Valjdet Rama (26, Prizren, Valjdolid), Agon Mehmeti (24, Podujevo, Palermo/Oljanense) igrali su za domaćina u pomenutom meču u Tirani. U poslednje dve godine crveno-crnu kombinaciju oblačili su Aljban Meha (Kosovska Mitrovica), Ermin Ljenjani (Priština), Burim Kukelji (Đakovica), Armend Dalku (Priština), Samir Ujkani (Vučitrn), Agonit Salaj (Đakovica).

Ova imena baš zvuče ilirski i evropski!?

Spasic

pre 10 godina

Neka igraju i takmicarske utakmice, prijateljske sa Hrvatima, Albancima....sta god. To je neizbezno. Sto vise kukamo sve vise izgledamo kao luzeri.

vuchkomilli

pre 10 godina

Sport je politika. Dakle Španija im neće dati. Kao ni Rusija koja ih ne priznaje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SrbinMusliman, 13. januar 2014 20:52)

Zbog inteligencije komentara,dam ti 16 +ova, zbog nick-a ti dam jos 26...ja se ubih pricajuci da vi postojite,al` mi sve nesto slabo ide...

DeadEnd

pre 10 godina

Tu su jos Besart Berisha- najbolji igrac u Australiju u zadnjih 3 godina, Valmir Berisha- pobednik zlatne kopacke u Svetsko Prvenstvo U-17, Ylli Sallahu- koj se pridrizuo privom timu Bajerna u Kataru, Taulant Xhaka- Basel i drugi...

Objektivno!

pre 10 godina

A jel su ovi navedeni momci albanci ili "kosovari", posto to nije isti narod?! U suprotnom, bi bili jedini narod na svetu koji zeli/ima dve drzave?!

Mujo 11

pre 10 godina

Adnan Januzaj nije GORANAC i tacka!!!!!
(fox, 14. januar 2014 03:08)

I ti sam znas da Januzaj nije goranac, ali...!?
Ali ipak, Januzaj nije iz Gore! Njegovi roditelji su ize sela LLuge, blizu Istoka, a porijeklom su iz sela Isniq, blizu Decana! Oni su iz pleme Shalja! Njegov pradeda i Isa Boletini su bili radjaci!

zoran

pre 8 godina

Propust u vesti ili nesvatanje pravila. Moze da igra igrac koj nije odigrao jos ni jednu utakmicu za bilo koj selekciju. Ko je vec igrao za Svajcarsku taj ne moze nazad. Samo ako su igrali za reprezentaciju od koje su se odvojili. Tih nema. Npr.Vokri bi mogao. Znaci samo koji su za Srbiju igrali. Tako je nekad bilo za bivse republike Jugoslavije, Sssr-a

Filosof

pre 10 godina

Adnan Januzaj nije Goranac!!! Ko sad siri ovu glupu propagandu?! On je Albanac, porodica mu je iz gradica Istog, u centralnom Kosovu. Goranci zive na jugu Kosova, blizu granice sa Makedonijom. Imate veliki tekst o njemu i njegovoj porodici u engleskim novinama Daily Mail - proguglajte.

Ko ce prvi?

pre 8 godina

Koji ce Srbin prvi zaigrati za reprezentaciju Kosova? Bice to GOLMAN, ubedjen sam. Mentalitet Siptara je takav - i pre rata u timovima sa Kosmeta Siptari su redovno bili u napadu, na golu i u odbrani Srbi! Jer, Siptari vole da slave, ali ne i da preterano rade na fudbalskom terenu. Ako padne gol, a mora pasti - kriv golman Srbin! Kad daju gol - zasluzan Siptar, ko bi drugi, kad samo oni u napad idu! Ne mislim pritom da ce neki od preostalih Srba sa Kosmeta zaigrati u timu Kosova, oni sigurno nece! Nego ce neko od golmana iz Srbije da lepo uzme kosovski pasos, samo da bi mogao da postane reprezentativac! Imamo toliko primera igraca koji su odrasli i igrali u Srbiji, pa se opredelili za Crnu Goru, nakon rastanka 2006.godine, samo da spomenem Stanisu Manidca, koji je verovatno vec upropastio karijeru. Budite sigurni, neko medju prosecnim golmanima na teritoriji Srbije vec masta o pozivu kosovskog selektora! Izmislice da je imao babu rodjenu na Kosovu, da bi i pasos dobio.
Svajcarska ce inace biti, u fudbalskom pogledu, najveci gubitnik. U svojoj odlicnoj fudbalskoj skoli napravili su dosta odlicnih igraca poreklom sa Kosva, ali cesto rodjenih u Svajcarskoj - ti ce mi se zahvaliti tako sto ce preci u drzavni tim Kosova! Em krv vuce, em ce za to dobiti vise novca nego sto ikad mogu dobiti u svajcarskom dresu. Pogadjate i iz koje aktivnosti ce taj novac dolaziti!

Misin

pre 10 godina

Pa ako se dobro secam mi smo pre vise se i ne secam koliko godina igrali protiv Baskije prijateljsku utakmicu.Da mi nismo tako mali bili svi ovde na Balkanu nebi nas ni dirali,a ovako se igraju sa svim narodima Balkana.Mogu da nas uniste kad god pozele i vise nije bitna tema.UM CARUJE..........

gunar

pre 10 godina

@zilijen

Sadriju je iz Mitrovice, matični klub mu je Trepča, odatle je prešao u Partizan, a pošto nije mogao da uđe u tim, vratio se posle prve sezone dole i godinama igrao za Prištinu.

Lirija je matični klub Haruna Ise, koji je u kupu dao dva gola na Marakani u porazu 8-2 u kupu, pa ga je u prvom sledećem prelaznom roku kupio Rad. Ni on se nije snašao u Beogradu, pa se nedugo zatim vratio dole i igrao za Prištinu.

bb

pre 10 godina

Eto dali mislite da se svi ti klubovi boje bez razloga da ce ostati bez najboljih igraca?
Ja mislim da tacno znaju sta se sprema kao sto znaju da ce Kosovu biti dozvoljeno da igra u pocetku samo prijateljske a kasnije i sve ostale.

Gregor

pre 10 godina

Januzaj je odbio da igra za Belgiju, ali kako bi igrao za Englesku, to je navodno zelja njegovog oca, a i FA im je izgleda ponudila ogromne pare da se opredeli za njih.

pedja_71

pre 10 godina

Lirija je matični klub Haruna Ise, koji je u kupu dao dva gola na Marakani u porazu 8-2 u kupu, pa ga je u prvom sledećem prelaznom roku kupio Rad. Ni on se nije snašao u Beogradu, pa se nedugo zatim vratio dole i igrao za Prištinu.
(gunar, 13. januar 2014 23:35)

Znam da nije tema, ali si me podsetio...tog dana žurili smo da se vratimo sa letovanja da bi gledali Zvezdu. Ej, kup, protiv Lirije! A, Piksi iz voleja...Uh...

Nikola

pre 8 godina

Ne bitna reprezentacija, ne bitni igraci, nepostojeca nacija i jos manje postojeca drzava. Albanci kao albaanci nikad nisu izbacili znacajnog sportistu i osvojili ikakvu titulu prvenstvo u bilo kom sportu. Kosovo? Fudbal? Kakvo bre Kosovo..