Fudbal 113

Utorak, 06.07.2010.

20:43

Holandija prvi finalista Mundijala

Reprezentacija Holandije prvi je finalista Svetskog prvenstva u Južnoj Africi jer je u Kejptaunu sa 3:2 (1:1) savladala selekciju Urugvaja.

Holandija prvi finalista Mundijala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

nisam sudija

pre 13 godina

@Marko

Ok, prihvatam objasnjenje. Ono sto me jos zanima - sta ako napadac stoji u ofsajdu i nikako ne utice na kretanje lopte ka golu i golmana, potpuno je na suprotnoj strani,lopta udara u stativu i odbija se do njega i on je cusne u mrezu. Zanima me, da li to treba svirati kao ofsajd ili priznati gol.

FCB

pre 13 godina

(slobodan, 7. jul 2010 02:21)

Pa nemamo svi pare za satelitsku antenu i brutalan internet. Sem toga, kad već plaćamo pretplatu RTS-u zašto onda ne možemo da gledamo utakmicu sa normalnim komentatorom? A tebi ako se ne sviđaju komentari, ne čitaj ih. Ja lično toliko volim komentare na internetu da mi čak i besmisleni, kao što su tvoji, ne mogu pokvariti ugođaj.

T.

pre 13 godina

Nije poenta da li je Holandija bila bolja, pobednik je onaj ko da vise golova. Ako sudija utice na to da gol koji nije regularan postane regularan, to onda nije to.

Ja sam navijao za Holandiju, smatram da su zasluzeno stigli do polufinala, za razliku od Urugvaja koji i nije prikazao posebno dobru igru. Ali ne volim sto su pobedili na takav nacin.

Slobo

pre 13 godina

Ne znam o kom ofsajdu svi pričaju. kao prvo ofsajd se gleda u trenutku upućivanja lopte a u tom trenutku Van Persi je bio u liniji sa protivničkim igračem, znači nije ofsajd, a drugo još važnije pravilo je ofsajd je onda kada ga sudija svira.
P.S: A sviran ofsajd Kujta u prvom poluvremenu koji barem metar nije bio u ofsajdu, zašto ga niko ne spominje.

Marko

pre 13 godina

@nisam sudija

Čisti ofsajd! Igrač stoji u ofsajdu, ako bilo čim (NE MORA DA DIRNE LOPTU!) utiče na putanju lopte prema golu to je ofsajd. On ne samo da stoji direktno na putu lopte prema golu, nego nogom pokazuje nameru da loptu skrene i time prevari golmana. to što je nije dirao nema veze!

Elementarna greška, kao i mnoge druge, koje su direktno uticale na konačni rezultat. Ovo prvenstvo je pokazalo na potrebu da se menjaju dve stvari:
1. omogućiti selektorima i sudiji da pogledaju sporne situacije jednom na poluvreme i promene odluku ukoliko se pokaže da je došlo do greške
2. ako odbrambeni igrač stoji na gol crti, odnosno, ako nema nikoga iza njega, lopta ide u okvir gola (ne u njegovo telo već pored) a odbrambeni igrač brani rukom, to treba priznati kao gol (igraču odbrane crveni karton i kazna neigranja tri utakmice).

100% KONCENTRAT

pre 13 godina

Niste vi nikakvi fanovi fudbala. Umeju komentatori da lupetaju, ali ja toliko volim da gledam fudbal i toliko se koncentrišem na utakmicu, da mi je sigurno neki tamo Strajnić neće upropastiti. A vama se fudbal izgleda i ne gleda mnogo, pa vam sve drugo privlači pažnju.
(slobodan, 7. jul 2010 02:21)
----------------------------------------------------------
Da li pstoji nešto gluplje na forumu od ovog.

dlagan

pre 13 godina

Voleo bih cuti strucu analizu za komentatora na sinocnoj utakmici, mislim na RTS. Nije mi jasno da li se on napali na holandjane, da li je svestan da mora da malo zivne kada je gol ili sansa, da li je svestan da je neumesno svakakve gluposti pricati??? Mislim covece, Snajeder primi prelaganu loptu, koja jedva dodje do njega a ovaj, KAKVO PRIMANJE, POGLEDAJTE SAVRSENSTVA...

Bg

pre 13 godina

Pa citam ove komentare i ne mogu da verujem. Jeste li vi ljudi bolesni u oci ili u glavu, pa da lupetate kako Holandija nije zasluzila pobedu. Koju ste vi utakmicu gledali, nije mi jasno. Stvar je u vasoj ostrascenosti, koja vam ne dopusta da objektivno gledate stvari i da priznate istinu. Bogami, mnogo se evroazijata ovde nakotilo.

Shonke

pre 13 godina

Holandija igra bolji fudbal i bila je i večeras bolja od Urugvaja. Jedna sporna situacija ne menja činjenicu da je više zaslužila prolaz u finale od rivala (kako je Urugvaj uopšte prošao 1/4 finale - to znamo).

Drugo, osim Forlana i Suareza po meni oni nemaju ni jednog igrača extra klase i jedino što umeju (i u manjku pravih majstora mogu) je da čekaju bljesak Forlana (i eventualno kiks golmana kao juče, ili korejskog kao pre 10 dana, južnoafričkog u drugom kolu itd). U poređenju sa njima naša ekipa je igrala fenomenalno maštovit i dinamičan fudbal.

Treće, Holandija je stalno u vrhu svetskog i evropskog fudbala dok Urugvaj nije ništa uradio 60 godina. A i to je tim koji je osvojio sp tako što im je u polufinalu u čuvenoj utakmici sa Jugoslavijom priznat gol "iz auta" kad je policajac vratio loptu u igru.

Dakle, svaka im čast na kompaknosti i disciplini igri ali nikad ni jedna ekipa sa samo jednom pravom zvezdom u timu nije osvojila ništa. Niti će.

Dragon

pre 13 godina

Opet su sudije „dosudile” finalistu. Do prvog gola dosuđena su 3 nepostojeća ofsajda Urugvajcima. Koliko se ja razumem biti u liniji nije ofsajd. 10 sekundi pre prvog gola Holandije, nedosuđen faul Van Bomel-a i to za žuti karton ( đonom u butinu). Drugi gol Holandije iz ofsajda i na kraju igranje rukom ispred kaznenog prostora igrača Holandije.

Sasa The Grobar

pre 13 godina

(utzo, 7. jul 2010 02:19)

Momak, pogledaj preporucene komentare na moj komentar, pa zatim nepreporucene na tvoj i sve ce ti biti jasno... A vidim, ni jednom nisi nasao da iskritikujes moj komentar za Snajdera, zanimljivo, hmmm.... moj savet, malo manje TVa, malo vise sporta i devojaka...

Marko

pre 13 godina

Svi ovde znamo da je Roben fantastican igrac, ali definitivno od ovog SPa je i fantastican glumac!

Valja se, baca, pravi grimase... Na kraju utakmice covek pomisli da su mu svaku kost polomili!

A sto se tice Holandjana inace, jedino su me odusevili protiv Brazila... a ovo od sinoc je dosta diskutabilno.

pera detlić

pre 13 godina

Ovima što preporučuju da isključimo ton,ako nam smeta komentarisanje utakmice čuvenih komentatora, poručio bi im da sam kupio TV da uživam a ne da živim u dobu gluvog odnosno nemog programa.Prenos jednog takvog događaja mora da zadovolji i čula vida i čula sluha. Kad gledam neku utakmicu želim na TV-u da čujem i atmosveru na stadionu,a pogotovo ako se to odnosi na događaj kao što je SP u fudbalu.Zbog toga ne želim da pratim utakmicu bez tona.A te koji prenose utakmicu bi vrlo rado isključio.
Prenosi utakmica nisu na bilo kojoj televizije već na državnoj televiziji.Sve televizije koje imaju nacijonalnu frekvenciju moraju da zadovolje kriterijume,to odnosi i na komentatore koji prenose neku sportsku utakmicu.
Ovima što smetaju pravopisne greške na forumima slobodno nemoraju da ih čitaju, a mogu da isključe i monitor pa nek uživaju.

realan

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka
(box, 6. jul 2010 23:45)

A da Nemac na Nemackoj televiziji kaze: "Tradicionalno ne volim Srbe..." da li bi i tada branio njegov licni stav?!?
(Mrznja, poslednje utociste gubitnika, 7. jul 2010 00:38)
# Link komentara

Pa prijatelju, nije bas to isto. Nismo mi bombardovali Berlin i nismo mi ubijali 100 za jednoga...

pantelic do zigica - i kakvo zakucavanje!

pre 13 godina

Ja sam zaista zgrozen nivoom odredjenih komentara. Pa nema jedne utakmice a da se ne pojavi 50 'FIFA mafia' komentara. Daj sjasite vec jednom. Dobrom timu ne treba pomoc sudija, a Holandija je 3x bolji tim od Urugvaja. Takodje, to favorizovanje bogatih je potpuno suluda ideja - Dragos Kalajic i Brada s palme bi bili ponosni na vas (doduse, treba da izracunamo bogatstva svih drzava pa da vidimo da li su bogatiji englezi ili nemci. Usput, ako je tako, kako to da Francuska ne igra u finalu?). Jucerasnji mec je bio verovatno najbolji na prvenstvu, Urugvaj je casno igrao, lepo za oko, ne ko usahli Paragvaj na 0-0. Imace jos jedan mec, rukometas im se vraca, pa ce imati vise sanse protiv Nemaca. To je ono interesantno, a za sve one koji gledaju fudbal da bi uhvatili namerne greske - promenite sport

gibo

pre 13 godina

# Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije moze da bude prvak Sveta u fudbalu...
(g4, 7. jul 2010 01:41)

g4, Holandija, bre, ima duplo vise stanovnika od Srbije!

djole

pre 13 godina

Pratim fudbal vise od 30 godina i nisam u svom zivotu video prljavijeg igraca od Van Bomela. Kakav uticaj on ima na sudije pa nikada ne dobije crveni karton stvarno mi nije jasno. Covek je toliko iritantan da bih ga tako slatko isamarao.
Cestitke Holandiji na zasluzenoj pobedi i plasmanu u finale.

Trustno1

pre 13 godina

ispljuvaste Holnadjane, a kamo srece da mi igramo kao oni!
pokazali su koliko su pametni fudbaleri. koliko su hrabri, motivisani. neko je rekao Holandija i sport?!?! hahaha tako mala zemlja, a puni medalja na OI. Holandija je prava sportska nacija.
jeste da prave malo sansi za gol, ali koliko se meni cini ni jedna ekipa se nije naigrala protiv njih. imaju kontrolu igre i uglavnom oni vrse pritisak na protivnika. kod drugog gola, jedva su probili onaj bunker Urugvajaca. tesko je u takvoj igri davati golove. mada, svidja mi se kako je odigrao Urugvaj na sredini terena. Urugvaj mi se dopao od prve tekme SP. svaka im cast. veliki uspeh. Nemcima i Spancima dajem vece sanse za osvajanje titule. mada, finale je posebna prica. Holandjani su kao mi, dobar tim, ali bez titule. a mi smo uvek solidan tim bez polufinala:))

wlado

pre 13 godina

chachavacha je cool igrac. upisite u pretrazivac rec, i videcete da je to neki crtani film, u kojoj je vestica glavna, a ta vestica koja se zove cacavaca(nadimak forlana) je u stvari precrtani diego forlan...:)

nisam sudija

pre 13 godina

Ne razumem se baš mnogo u pravila fudbala, pa se unapred izvinjavam ako nesto lupim, ali meni se cini da ono nije bio ofsajd. Igrac Holandije je loptu uputio u donji desni golmanov ugao i u tom trenutku drugi igrac Holandije zaista je za iskorak blizi golmanu od poslednjeg igraca odbrane. Na putu ka golu, lopta udara jednog od igraca odbrane i menja pravac ka suprotnom uglu do koga stize prolazeci pored napadaca koji je najblizi golmanu. On je ne dira, ne menja joj pravac. Dakle, u trenutku upucivanja lopte ka golu, on svojom pozicijom ne utice na igru. Njegova se pozicija aktivira tek kada lopta od noge odbrambenog igraca krece ka njemu i dalje ka levom golmanovom uglu. Ja mislim da to nije ofsajd.

panta

pre 13 godina

Komentatori nisu zlatni.Straja se već dokazao u JJSL kao pristrasan,Krivokapić je silom prilika prekomandovan na World cup ali se svakim prenosom popravlja od usiljenosti;generalno,ipak se može zaključiti da komentatori komentiraju tačno onako kako je "moguće" sa što više priče naizust i kao radio-komentatori jer tek kada bi "oponašali" uglađenije onda bi ih tek pljuvali i pronalazili najsitnije greščice kao što recimo pljuju Pantelića- izuzetnog igrača ali bez sirovog-džovanskog mentaliteta.

prc

pre 13 godina

Prosecna ekipa, ako treba igraju i rukama i nogama,pogibeljni startovi i mnogo , mnogo srece koja ce ih napustiti u finalu.Drago mi je da su evropske ekipe u finalu jer je Evropa ipak Evropa.Drugi gol po mom misljenju je neregularan i to ne volem, sudjeni ofsajd Kavanija nije postojao, sansa za gol,sve u svemu Urugvajci su osteceni i sve pohvale Forlanu, super je i kao igrac i kao licnost, moje vidjenje!!!

hogar

pre 13 godina

Sve sami znalci fudbala.Ajde neka meko kaze ko je zaslusio uovom delu zreba daudje u Finale. samo Holandija. Igraju naj jednostavniji fudbal a povrh toga i efikasan. Kolika je rqazlika izmedju dosadnog barsinog fudbala kratkih paseova ja tebi ti meni.Ovoima i koncepciju i dijagonale i paralele i ubacivanje iz zadnjeg plana,dosta trcanja, tehnike. Deca se od malena u Holandiji tako uce.U celoj Holandiji ifrakstruktura fantasticna.svaki grad na desetine terena u svakom kvartu sareflektorima sto sa pravom sto sa vestackom travom gde decaci i devojcice od jutra do mraka igraju fudbla. Tole idi u Holandiju i nauci kako se pravi infrastruktura.Bravo za"Oranje" i nadam se da ce napokon biti svetski prvaci.Stavio sam 500 evra

Sasha LFC

pre 13 godina

Navijao sam za Holandiju ali ovakva pobeda ostavlja gorak ukus. Polufinale svetskog prvenstva i odlucujuci dogadjaj na utakmici je cista sudijska kradja. Snajderov gol je zastrasujuci primer koliko sudije nisu u stanju da drze kriterijum u fudbalu kao igri. Pre neki dan su nas ubedjivali da gol Valdeza za Paragagvaj protiv Spanije nije ispravak zato sto je Kardoso, koji je bio u ofsajdu, pokusao da dodje do lopte iako je svakom na kugli zemaljskoj bilo jasno da nema sanse da je takne, pa je tako navodno smetao i Kasiljasu iako je ocigledno da tim potezom Kardosa nije bio zbunjen. A onda, par dana kasnije, ili tacnije receno u sledecoj utakmici na SP, Van Persi u cistom ofsajdu pravi ocigledan pokret ka lopti kojim lazira da li ce da je skrene ili ne, golman ostaje potpuno zbunjen, cak iz odredjenog ugla izgleda da je Van Persi i igrao loptom iako se to nije dogodilo, i gol je po sudijama potpuno regularan.

Sto se mene licno tice fudbal je umro. Sudjenje je toliko uticalo na rezultate na ovom SP da prosto nema smisla pricati ni o konacnom ishodu. Najbolji dokaz za to je cinjenica da ce titulu osvojiti Holandija, Nemacka ili Spanije. Svaka od tih reprezentacija je dobila ogromne poklone u vidu priznatih (Holandija protiv Urugvaja) ili nepriznatih (Spanija protiv Paragvaja i Nemacka protiv Engleske) golova u trenutku kada je rezultatska klackalica. Takav vetar u ledja dovodi u sumnju njihov uspeh. Sta dalje reci?

Na kraju samo da kazem da posto odbijaju da uvedu elektroniku i ponavljanje snimka u fudbalu, mora da se ukine pravilo ofsajda kako bi igra imala privid postene borbe. Zbog tog pravila dolazi do bar 90% sudijskih nepravdi. Pa neka se fudbal potpuno izmeni kao igra ako treba. Postenje u igri je ipak vaznije.

Jos kao Srbin da kazem da smo mi mogli vrlo lako da budemo u ovim cetvrtfinalima i polufinalima da je gol Pantelica priznat. To nije bio apsolutni nikakav ofsajd spram ovih koji nisu svirani a postizani su golovi.

Treba posebno obratiti paznju na sve nepravde i videti kako je uvek svirano u korist tzv. "velikih fudbalskih nacija". To mi je posebno odvratno. Elementarna fudbalska pravda je u moje vreme klincima kada se podele na male golice pa je jedna strana osetno slabija nametala da jaci slabijem da, na primer, 3 gola fore. Ovde je sve obrnuto, jacima se daju golovi fore. Kao da vlada neki fudbalski SUPERHIK (otimam od siromasnih da bih dao bogatima). Bljutavo.

FUDBAL JE OVAKVIM SUDJENJEM I OVAKVIM PRAVILIMA DEFINITIVNO UMRO.

neda

pre 13 godina

Prvi gol holandjana - dva dodavanja ranije faul, ništa.
Drugi gol - ofsajd, ne znam kako se utiče na igru i učestvuje u njoj ako ne tako kako je to uradio v. Persi, ništa.
V. Bomel, bezbroj startova za žuti, poslednji, u kojem je pokušao da udari igrača kada su pali, nekog klinca, bio je za crveni, ništa. Još se posle pretvarao da je povredjen.
Mislio sam da je došao red da im se vrati ono što su izgubili 1974. od nemačke i 1978 od Argentine, ali, sada ne želim da ovaj tim pobedi. I nadam se da neće, bez obzira ko još bude u finalu.
P.S. Za reakciju kao Snajderovu posle onih makazica neko drugi bi dobio direktan crveni. Ali, Bože moj, radi se o holandjanima i kazahstanac je to imao u vidu, ne treba im se zamerati. A mora mu se priznati da je utakmicu dobro produžio...

DJ

pre 13 godina

Momci koji prenose Italijansku ligu na SportKlubu (Viskovic i Srdjan mislim....) NBA, Moto GP Su toliko Edukovani onim sto treba da ima jedan komentator, da je njih zaista milina Slusati, da ne pominjem Dvojac Jurisevic i Golalic koji su razbijali sa NFL i koji su ucinili da mi taj sport bude omiljen za gledanje! Iskreno od komentatora mi zavisi utakmica, ali bas zavisi! I zeljno sam iscekivao da cujem ko ce sve prenositi.. Zeleo sam Jurisevica, Viskovica.. i jos neke, ali znam da postoji naravno, kvaka, ko moze a ko ne moze i da postoje fuzije nekih televizija sa komentatorima.. Aca je zaista bio extra dok je bio na BK, ali mislim da ga je usavrsavanje i doskolovavanje i tako da kazem "ubilo" Profesionalac je surovi, ali mislim da je preterao.. na zalost! Nadam se da ce se komentar objaviti iako sam pomenuo imena drugih tv stanica koje rade ili ne rade vise. Inace, Zao mi Urugvaja.. Realno je bilo za X ali sta da se radi.! Jos nesto, svi kazete kako ce Nemci da polupaju ESP? Hmmm.. Voleo bih da bude tako.. Ali... ;-) nikada ne treba prognozirati igru tima na osnovu predhodne utakmice, ali nikada jer dolazi na nesto sasvim novo... uostalom videcemo!

rados

pre 13 godina

Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije(g4, 7. jul 2010 01:41)

Holandija ima duplo više stanovnika nego Srbija. Čak i više nego duplo.

slobodan

pre 13 godina

Pa ja bih gledao fudbal kad mi paklena ekipa ne bi non-stop vređala inteligenciju svojim retardiranim komentarisanjem.
P.S: Mijaljević je ipak najgori!
(FCB, 7. jul 2010 00:55)

Onda isključi ton, pređi na drugu televiziju ili pređi na neki internet strim, samo prekini više da na svakoj vesti kukaš o komentatorima! To je postalo teže podnošljivo od samih komentatora. Umesto da uđem na vest i čitam šta ljudi imaju da kažu o utakmici, ja moram da čeprkam među desetinom već sto puta ponovljenih komentara o komentatorima.

Niste vi nikakvi fanovi fudbala. Umeju komentatori da lupetaju, ali ja toliko volim da gledam fudbal i toliko se koncentrišem na utakmicu, da mi je sigurno neki tamo Strajnić neće upropastiti. A vama se fudbal izgleda i ne gleda mnogo, pa vam sve drugo privlači pažnju.

utzo

pre 13 godina

Iako sam navijao za Urugvaj (uvek sam za autsajdere) cestitao bih Holandiji na zasluzenom prolasku u veliko finale. Lale su od pocetka kvalifikacija do veceras ostvarili sve pobede i vise nego iko zalsuzuju finale !!!

Medjutim, "ono" sto mene najvise odusevljava je igra sjajnog Dijega Forlana. Da je Urugvaj kojim slucajem prosao u finale, Dijego bi zasigurno bio kandidat za Zletnu Loptu koja se dodeljuje u decembru - osvojio i Ligu Evrope, bio tamo najbolji igrac i strelac...znam da nije LS, ali vredi....

Ovako, milsim da najvece sanse za Zlatnu Loptu ima Vesli Snajder. Budimo realni, sa Interom je uzeo sve, a ako i uzme titulu prvaka sveta - dileme ne bi trebalo da bude !!! Moj glas ide njemu ili Forlanu, definitivno dvojac koji je obelezio prvenstvo (uz malog Milera i odlicnog Ozila).
(Sasa The Grobar, 6. jul 2010 22:35)

Znaci ti si pobedio! Pa ja prosto ne mogu da verujem sta si uspeo da napises! Umirem!

Kao prvo, mislim da ce igracima Holandije biti veoma drago kada procitaju tvoj komentar i cestitke koje si im uputio.
Kao drugo, zasto ono pod navodnicima?
Kao trece, Zlatna Lopta se od ove godine zove FIFA Zlatna Lopta i bice dodeljena 10. januara 2011. godine.
Kao cetvrto, najbolji strelac LE je bio Pizarro sa 9 pogodaka. Isto toliko je dao i Cardozo, a Forlan je dao samo 6.
Kao peto, zasto Forlan vise nije kandidat za Zlatnu Loptu, jesi ga to ti precrtao ili sta?
Kao sesto, "mali Miler", hahaha!
I kao sedmo, poslednje, i ubedljivo najjace, nisam znao da tebe pitaju kada odlucuju ko ce da dobije Zlatnu Loptu!

Natural

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi u Srbiji koji navijaju za Holandiju!!!! Pa ljudi to je nama neprijateljska zemlja!!!
(Madjar iz Vojvodine, 7. jul 2010 00:04)

"Holandija neprijateljska zemlja", covece, tebi nije dobro!

Mardok

pre 13 godina

Ljudi teško uče jezik, jer nemaju gde, srednja škola potpuno je propala, profesori se trude da izvuku živu glavu od agresivnih učenika, a nisu ni oni bogzna kako jezički obrazovani, jer u životu nema više jezika razmišljanja i lepog govora, nego se jezik sveo na pet stotina reči, što je dovoljno da se ljudi sporazumeju. Što kraće i prostoji, to bolje. Knjige niko ne čita, novine su katastrofa, i tako dalje. Evo, ni posle pet godina, niste naučili da RTS nije državna televizija (država nema svoju televiziju), a zamerate onim polupismenim novinarima sa te televizije. Prenosi jesu očajni, pogotovo za one koji pamte plejadu nekadašnjih novinarskih legendi. Neznanje je danas velika muka Srbije.

Ironman

pre 13 godina

Aleksandre, u pravu si za sve što kažeš, mene recimo prilično nerviraju Strajnić i Mijaljević, ali za ovih mesec dana toliko su mi se popeli na glavu ljudi koji ne rade ništa drugo nego samo kukaju o komentatorima, da su mi komentatori RTS sad postali simpatični. Majke mi, radije bih slušao Strajnića ceo dan, nego da pročitam tri komentara svaki dan u kojima se ljudi žale na komentatore, dosta bre više. Tačno imaš osećaj da neki ljudi uopšte ne gledaju fudbal, već samo sednu i slušaju komentatora, da bi onda dotrčali na internet i opljunuli ga i za najmanju sitnicu. Kao tetke neke. Pritom se često dešava i da pljuju bez razloga (naročito Stojanovića, kome se podsmevaju i što govori Teves, Rodriges i Saneti, iako je Stojanović 100% u pravu, za razliku od njih koji mu se smeju). Jednostavno, tačno vidiš kako samo čekaju da nešto prigovore, a ako ne nađu ništa - onda i izmisle.

Ljudi, GLEDAJTE FUDBAL. Dosta više o komentatorima. Ako fudbal ne može da vam privuče toliko pažnje da biste iskulirali komentatora - pređite na drugu televiziju. Imate i internet sa milion strimova, pa nađite neki prenos sa stranim komentatorima i mirni ste. Samo nemojte da se iznenadite kad i tamo čujete Saneti i Teves. ;-)

kakvo oranje to je drljanje

pre 13 godina

Ako ne pogode stativu od koje se lopta odbije u gol, onda protivnik postigne autogol. Ovakvu reprezentaciju Holandije u zivotu nisam gledao, ko bi rekao da su ovo zemljaci Johana Krojfa. Van Bomel je i dalje zakonom zasticen od zutog kartona, a onda ga dobije zbog prigovora, da se covek eto malo i nasmeje posle svega.

g4

pre 13 godina

Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije moze da bude prvak Sveta u fudbalu, narocito ako znamo da im i liga nije Bog zna sta. Za uspeh je potreban studiozan rad koji stalno donosi unapredjenja. Holandska (Ajaksova) skola fudbala je najbolja na Svetu jer vec decenijama iz relativno malog fonda igraca stvara vanserijske postave holandske reprezentacije.

neprofesionalno

pre 13 godina

@rale77
A da li je bila metafora sa oslabljenom Nemačkom zbog neigranja "povređenog" Enkea?

Ili je u pitanju neobaveštenost?

brat od brataminlog

pre 13 godina

Pita voditelj RTS-a Sarenac gosta, "strucnog saradnika", ko ce pobediti na sutrasnjoj utakmici, a ovaj odgovata: "Tradicionalno ne volim Nemce, pa bih prednost dao Spancima."
I to sve na drzavnoj televiziji.
(Mrznja, poslednje utociste gubitnika, 6. jul 2010 23:06)

Nije rekao covek da mrzi Nemce..vec da ih ne voli..to nije ista stvar..barem ne kod mene..

Ja ih isto ne volim..znaju se razlozi..isto kao sto ne mogu da volim Amere itd..

Nego da se vraim fudbalu..

Prvo poluvreme fantasticno odigrano..imalo se sta da vidi..dva vrhunska gola..ovaj Forlanov uz gresku Steklenburga(izvinite ako sam lose napisao..prezime mu je zapetljano skroz)..gol Giovania van Bronhorsta za anale..pravo kao sto bi mi obicni ljudi rekli"raslje"..po mom misljenju najbolji gol na Sp..

Roben posle pokazao da zna dati i glavom gol..i to vrlo dobro..

A ovaj drugi gol Snajdera necu da komentarisem nego samo da kazem..da je splet srecnih okolnosti..nespretnosti sudija itd..dovela do potpunog obrta toka tekme..

Sutra Spanija/Nemacka..

Tipujem na Spance..posto tradicinoalno ne volim Nemce hehe :)

kiklop

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi u Srbiji koji navijaju za Holandiju!!!! Pa ljudi to je nama neprijateljska zemlja!!!
(Madjar iz Vojvodine, 7. jul 2010 00:04)

Ti biti Madjar? Ne, ti ne biti Madjar. Ti biti lazni Madjar.

bellagio011

pre 13 godina

da li je ovo uvlacenje u du*e holandjanima zbog ulaska u EU,potpisivanja SSP ili nesto trece, ja ne znam, ali da covek toliko otvoreno navija za njih,pa to prelazi svaku granicu. A kad mi igramo, onaj autobiograficar svih svetskih fudbalera koristi termine "aut je za reprezentaciju Srbije....Srbija trenutno izvodi 3 korner...." itd itd.....pa majku mu, kad ces da budes pristrasan ako ne kad tvoja zemlja igra. Ljudi voleli ih ili ne, ali ja hrvatima skidam kapu kako prenose utakmice svoje reprezentacije, ma koji god da je sport. Ovi nasi lelem**i bi trebali malo da se opuste i ugledaju, ako ne na njih, onda na lika sa sport kluba, sto prenosi nize engleske lige.....

Dragisa

pre 13 godina

Na kraju se mora priznati da su Nemci do sada najbolje igrali i najvise pokazali. Ako tako nastave pregazice i Spaniju i Holandiju. Neka me neko demantuje...

Mrznja, poslednje utociste gubitnika

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka
(box, 6. jul 2010 23:45)

A da Nemac na Nemackoj televiziji kaze: "Tradicionalno ne volim Srbe..." da li bi i tada branio njegov licni stav?!?

nesmem ili ne smem; 7 padeža itd

pre 13 godina

aleksandar, 6. jul 2010 22:48)
Onaj ko ostavi komentar i prođe "strašnu" cenzuru kontrolora B92 je dovoljno.
Možda je taj i pogrešio u pravopisu,nisam se vraćao to da to ponovo čitam.Možda je to čovek koji je tek naučio da kuca na tastaturi ili tek naučuio da čita i piše.
Ali čoek koji radi na državnoj televiziji koga svi finansiramo mora da ima određeni nivo. Razumem ja da se u živom programu koji traje duže može desiti i neka omaška,ali uprno ponavljanje jednih te istih gluposti jednostavno se ne sme tolerisati.
Mi smo od komntatora ovog SP mogli da čujemo neke komentare i čuđenja,za neke sudijske odluke,pri čemu je u pitanju nepoznavanje fudbalskih pravila.
Svaka utakmica i svaki gol ima priču o džambolaniju,povraća mi se više od toga.
Prenos utakmica se pretvorio u iznošenje statističkih podataka koji su toliko smarajući i nemaju veze sa dotičnom utakmicom a ni sa fudbalom.
Ako neko oće ovde da izjednači nečiji pravopis pri čemu mu ne trebaju nikakve kvalifikacije, sa komentatorima ovog SP koji treba da prođu najrigoroznija prvila je nebuloza.
Komentatori koji rade ove prenose kao da su dobili preporuku od statističkog zavoda.Da se razumemo komentator mora da ima dikciju,da bude zanimljiv ljudima koji prate neku utakmicu pa i da ima da određeni podatak.Ovo što rade komentatori sa SP nije prenos utakmice nego smaranje.
Ono što najviše smeta jesu gluposti koje valjaju,a da pri tome nisu ni duhoviti.

Husein Murinjovic

pre 13 godina

Dok je Holandija igrala lijep fudbal nisu nista uspjevali da osvoje.
Poslije dva izgubljena finala i jednog polufinala na svjetskim prvenstvima vidjeli su da sa lijepim fudbalom ne mogu da osvoje svjetsko prvenstvo.
Prekretnica je bila Euro 2008 kada su rasturili Italiju i Francusku i u cetvrt finalu protiv Rusa nisu imali vise snage da prodju dalje.
Ova reprezentacija je skoro ista kao na Euru 2008, samo sto sad igraju drugacije, sto nikako ne znaci da ne mogu bolje i ljepse da igraju,
samo sto su uvidjeli da takav fudbal ne donosi rezultate.

Ne znam samo po cemu je to Urugvaj igrao lijep i dobar fudbal.Osim Forlana nisu imali nikog kreativnog (izuzimajuci Suareza koji nije igrao na utakmici).
Startovi su im isto tako bili grubi ako ne i grublji.
De Zeeuw je umalo ostao bez glave poslije udraca nogom od Urugvajskog igraca.
Van Bomelu svaka cast. Da je Srbija imala bar jednog takvog prosli bi garantovano u drugi krug.
Mozete ga mrziti, ali ako igra za vas tim onda morate da ga obozavate.

Van Persie nije bio u ofsajdu, ko ne vjeruje nek pogleda snimak jos jednom, cak i ako je
bio nije dodirnuo loptu, a Van Bomelov prekrsaj je postojao.
Sve u svemu nekad imate srecu na svojoj strani (primjer bozje ruke Maradone), a nekad nemate.
Kad se sve sabere i oduzme sve na kraju dodje na svoje.

Na ovom prvenstvu Nijemci igraju kao nekad Holandjani, a Holandjani kao nekad Nijemci.
Obicno su Nijemci osvajali dosad prvenstva, a sad bi po nekoj logici to trebali da budu Holandjani.
Ako gledate kroz istoriju jako je malo ekipa koje su igrale atraktivan fudbal osvojilo svjetsko prvenstvo.
Jedino Brazil prva tri puta kad je osvojio titulu. Poslije to vise nije prolazilo.

FCB

pre 13 godina

(slobodan, 6. jul 2010 22:33)

Pa ja bih gledao fudbal kad mi paklena ekipa ne bi non-stop vređala inteligenciju svojim retardiranim komentarisanjem.
P.S: Mijaljević je ipak najgori!

dupli_kantar

pre 13 godina

ja bih ukinuo rts...i sve voditelje sa rts-a...i zapravo...ukinuo bih sve sto nije b92...i dati sve prenose j92 i njihovim komentatorima...oni sve znaju i oni su najbolji...mada sto je pola nepismeno i nasajtu pisu genijalne vesti sa 75% (u najboljem slucaju) tacnosti je dovoljno merilo da je ipak b92 naj naj.

pozdrav genijalcima ;)

Jasmina

pre 13 godina

Narode moj, ostavimo politiku sa strane i grozne komentare. Zivim u Amsterdamu, Srpkinja sam ali sam srecna da sam veceras podelila srecu sa holandjanima, ljubiteljima fudbala. sa Marokancima, Turcima Surinamcima a i ostalim manjinama. Amsterdam gori od srece..prelepo je..Svi su srecni..sve je narandzasto..lepo je. Volimo sport..opustimo se..zivot je jedan..Pozdrav svima iz Amsterdama. Jasmina

Alex

pre 13 godina

Ovo je šesta ekipa za koju sam navijao a da je izgubila i ispala sa svetskog prvenstva!
Srbija, Engleska, Brazil, Gana, Argentina i sada Urugvaj. Ne mogu da verujem! Pa da sam uplaćivao na suprotan ishod mogao sam silne pare da uzmem!?
Ma ko je još uzeo pare od kladionica...

Zvezdas

pre 13 godina

Drugi gol je postignut iz ofsajda - Fan Persi je "smetao" golmanu, pokazao je nameru da ucestvuje u akciji i time uticao na igru i na postignuti gol. Dakle, ofsajd kao vrata. Steta sto FIFA i dalje eksperimentise sa sudijama - polufinala i finala moraju da sude sudije koje imaju mnogo jakih utakmica u pistaljci, a ti su obicno iz Evrope.

estavella

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da neko moze da navija za ovu holandiju...sem komentatora...
Prvo su srecni i uvek daju gol iz bezvezne umarajuce igre,kao italijani pre
Drugo, svaki gol mora da im zakaci stativu ali i da udje...
trece, da li je neko primetio da se kod svih njihovih raduju samo golgeteri i eventualno po jos jedan,dvijca koji mu pritrce,a ostali koji su bili u sesnaestercu bukvalno nista...
Cetvrto...odrace ih Svabe u finalu...a i zasluzili su...sa njima nema provlacenja...

box

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka

Lu

pre 13 godina

Jel moguce da RTS ima komentatora koji nema veze sa fudbalom,a prenosi svetsko prvenstvo?!On,covek,samo zna da smara,to radi za desetku!Profesionalnije se covek pripremi za prenos koncerta beckih decaka,nego Strajnic za polufinale svetskog prvenstva!Celu utakmicu baca u drugi plan svojim nebulozama i neverovatnim glupostima!

Mario Bros i Ozilova čukunbaba

pre 13 godina

Utakmica je bila divna. Otvorena igra, napadački fudbal, 5 golova, neizvesno do poslednjeg zvižduka.

Ostalo nije važno. Komentator? Ništa posebno ni dobro ni loše, normalno priča čovek. Moram da reagujem na ovo što se komentariše da je on za Suareza rekao da ja poginuo. Nije rekao tako nego da je Suarez KAO vojnik koji se žrtvovao i poginuo da tim ostane u utakmici. Ali eto ko se ne seća tog detalja neka napada slobodno ovog čoveka i ostale komentatore što žive mesec dana u Africi mimo porodica i prijatelja i rade u sobi 4 sa 4.

Više me zanima šta to svi očekuju od komentatora, koji je to nivo? Koji je nivo tih ljudi na svom poslu, koja je to profesionalnost koju pružaju, na kom je to nivou pa da traže od ovih ljudi da dube na glavi. Šta to treba da kaže komentator. Dosta više sa glupostima, gledajte fudbal, a komentator ako kaže nešto zanimljivo kaže, ako ne, fudbal je sam dosta zanimljiv u ovoj fazi i znate sami sve igrače.

Zipo

pre 13 godina

Jel Pedja Strajnic po struci neki bravar,stolar, vozac GSP-a? Ne videh coveka koji je toliko opcinjen pridevima koji poticu od reci "majstor". Samo bih voleo da znam ko mu je rod u RTS-u kada jos uvek ima posao tamo. Smori vise covek, svaki prenos mu je isti, SVAKI!

posmatrac

pre 13 godina

Ej Pero, dobar si decko i neke si stvari lepo reko, ali nauci da pises na tastaturi, kad vec toliko blatis ove nesretnike sa RTS-a....

Ivan M

pre 13 godina

Van Bomel napravio faul kod prvog gola i Van Persi bio u ofsajdu kod drugog. Pored toga, ne mogu da shvatim kakav to faul Van Bomel treba da napravi da bi zaradio zuti (onaj na kraju mi se cini da je bio za prigovor). Nadam se (i ocekujem) da ce SP dobiti ekipa koja dobije sutrasnje polufinale.

Pored toga, istorijski mec: prvi put ce evropska ekipa dobiti SP van Evrope. Za to ipak cestitke Holandiji, Nemackoj ili Spaniji.

Mrznja, poslednje utociste gubitnika

pre 13 godina

Pita voditelj RTS-a Sarenac gosta, "strucnog saradnika", ko ce pobediti na sutrasnjoj utakmici, a ovaj odgovata: "Tradicionalno ne volim Nemce, pa bih prednost dao Spancima."
I to sve na drzavnoj televiziji.

rale77

pre 13 godina

@Pera iz solitera
"Dokle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među nle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među njijima , Predrag Strajnić je izjavio : ''Evo Suareza , koji je žrtvovao svoj život na utakmici protiv Gane . '' "

pa sta ako je to izgovorio nije nista pogresno rekao, je si cuo nekad za metaforu?

stas

pre 13 godina

Romantičarski fudbal je izgubio svoju draž posle poraza Urusa od hladne i neemocionale igre Holandjana.Fudbalski vic je izgubio od ozbiljnog!Ovo nije više fudbal emocije,ovo je fudbal industrije!Još samo da pobede i hladne Švabe i fudbal je potpisao svoj poraz,svoju kapitulaciju pred kosmopolitanskim,pred nenemocionalnim!I zato Vamos Španija,Vamos Urugvaj,Vamos Argentina,Vamos la revolucion,hasta siempre!!!

jeste,da

pre 13 godina

tekma vredna polufinala.mada bih vise voleo da je urugvaj jedan od finalista,nego holandija sa najgorom igrom u svojoj istoriji.samo se setite generacije koja je nas otresla onako i ovo sad je jednostavno....lose....

David

pre 13 godina

Ponovo po o zna koji put su sudije bile prave zvezde. Kod prvog hola Holanjđana prekršaj za žuti Bomela, kod drugog ofsajd Persija...

Zanatlija

pre 13 godina

Drugi gol Holandije ne treba komentarisati.

Iako sam u ovoj utakmici "navijao" za HolandijU moram da kažem da je ova pobeda više nezaslužena nego zaslužena.

Na kraju se nisam ni radovao pobedi.
Urugvajaca mi je bilo žao jer su oštećeni.

Ovo svetsko prvenstvo je totalni promašaj što se suđenja tiče i da nije bilo poznatih ličnosti na tribinama, svađa u svlačionici i ovih vuvuzela 99% novinara nebi imalo o čemu da piše.

Ako kažem da sudije "igraju" političare a da su igrači "običan narod" valjda shvatate poentu onoga što sam hteo da kažem.

"Ja smem da te pljačkam, ti ne smeš da se žališ inače... "

Uroš K.

pre 13 godina

Ako već ne čitate knjige, pročitajte barem tekst koji komentarišete.
Ispred zareza ili tačke NIKADA se ne stavlja razmak.
Iza zareza ili tačke OBAVEZNO se kuca jedan razmak.

Dakle, ovo je pogrešno: "to , to , i to." Kao i ovo: "to,to,i to." Pismene ljude bole oči od takvih grešaka.

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Iako sam navijao za Urugvaj (uvek sam za autsajdere) cestitao bih Holandiji na zasluzenom prolasku u veliko finale. Lale su od pocetka kvalifikacija do veceras ostvarili sve pobede i vise nego iko zalsuzuju finale !!!

Medjutim, "ono" sto mene najvise odusevljava je igra sjajnog Dijega Forlana. Da je Urugvaj kojim slucajem prosao u finale, Dijego bi zasigurno bio kandidat za Zletnu Loptu koja se dodeljuje u decembru - osvojio i Ligu Evrope, bio tamo najbolji igrac i strelac...znam da nije LS, ali vredi....

Ovako, milsim da najvece sanse za Zlatnu Loptu ima Vesli Snajder. Budimo realni, sa Interom je uzeo sve, a ako i uzme titulu prvaka sveta - dileme ne bi trebalo da bude !!! Moj glas ide njemu ili Forlanu, definitivno dvojac koji je obelezio prvenstvo (uz malog Milera i odlicnog Ozila).

djons91

pre 13 godina

Kavani igra u Palermu, a ne u Laciju. Deset puta je ponovio da igra u Laciju. Svaka cast Urugvajcima, dali su sve od sebe, ali moze se reci da su i oni zrtve sudija posto se videlo da je Van Persi bio u ofsajdu i da je markirao Musleru.

leteci_magarac

pre 13 godina

Holandija mora da prodje u finale za spas fudbala...
(zeka, 5. jul 2010 21:43)

Prvi gol iz faula, drugi iz ofsajda..cestitam , fudbal je spasen..

cantona-7

pre 13 godina

Žao mi je što Urugvaj nije uspeo, jer ja za ovu holandsku reprezentaciju robota nikako ne mogu da navijam. Prema njima mi čak i Gulit i Rajkard deluju kao fudbalski romantičari. Njihove utakmice su na ovom SP ubedljivo najdosadnije, ali su pobedili Brazil i sa pravom su tu gde jesu.
Urugvajci su pokazali da ekipa koja igra timski, srcem, hrabro i uz dozu sreće, može stići daleko. Grupa im nije bila laka. Iako Francuzi nisu bili na nivou, to su bili nezgodni Meksikanci i domaćini. Kasnije su ušli u ''lakši'' deo kostura, ali ga oni nisu birali, već zaslužili prvim mestom u grupi.
Šta reći o Forlanu ? Urugvaj konačno ima fudbalera koji je bolji od Frančeskolija. Čovek podjednako dobro šutira i levom i desnom, a centaršut mu podseća na Bekamov iz najboljih dana. Pravi lider na terenu.
Odbrana im je odlična, a Muslera najbolji golman na šampionatu. Abreuova ''panenka'' za mene je nezaboravan detalj sa ovog SP.
Ispalo je rezultatski da je jedna greška ovog Borata (iako iz Uzbekistana) rešila meč. Ne znam po kom kriterijumu FIFA određuje sudije, ali krajnje je vreme za čelendž.

UEFA=FIFA=Mafiosi

pre 13 godina

Ovo više nema nikakve veze sa sportom. Sudije su upropastile prvenstvo. Nedosuđen faul Van Bomela kod prvog i čist ofsajd kod drugog gola Holanđana nemaju nikakve veze sa sportom. Ili će FIFA uvesti gledanje spornih situacija ili će i dalje da nastavljaju da nameštaju utakmice pod plaštom da su sudijske greške deo igre.

aleks

pre 13 godina

3:1 Holandija u finalu i nadam se da ih tamo cekaju Nemci. Posle mi je svejedno. Mozda mi je Holandija blagi favorit posto nikada pre nisu uzeli titulu.

mare 025

pre 13 godina

Ne znam za vas, ali za mene je van Bomel ubedljivo najodvratniji fudbaler! Na stranu njegovo fudbalsko umece, ali njegovo ponasanje, potezi, gluma...fuj!!! Davno nije postojao toliko antipatican lik!
PS Zao mi je Urugvajaca, ali kako su stisli poslednjih minut dva, steta...

Serbian Hawk

pre 13 godina

Zalosno...Samo idiot posle ovog SP moze da kaze da su ove sudijske greske slucajne i da je fifa u pravu sto zabranjuje uvodjenje celindza u fudbal...

Sto se tice ovih Holandjana...nemaju sansi u finalu!
Stajnic se primio ko da su mu najrodjeniji a Urugvace namaza kao da prvi put vide loptu...Ishvali ovog Van Bomela koga ni rodjena majka ne moze da voli...coveka koji je pokvareno, podmuklo govedo koje je trebalo da dobije crveni karton nakon onih krvnickih startova tokom utakmice...a gle "slucajno" dobi zuti na kraju zbog protesta!!!

Синиша Михајловић

pre 13 godina

Иако је сад сувише причати како је Холандија заслужено прошла, бла бла, некако ми остаје утисак да је онај помоћник са горње стране терена упскао ствар. Код другог гола је требао да свира чист офсајд јер је ван Перси утицао на игру, а самим тим је и гол нерегуларан. Такође бих желео да кажем да веће г***о од оног ван Бомела у животу нисам видео, па то је невероватно...
П.С. Свака част Форлану и ван Бронхорсту за голове...
П.П.С. Робен алавштина!

FIFA MAFIJA

pre 13 godina

Utakmica Spanija Paragvaj,Kardoso u ofsajdu samo skace ne dira loptu,Valdes u nastavku postize gol sudija dize zastavicu("uticao na situaciju"),veceras ista situacija kod drugog gola Persi u ofsajdu "utice na igru" al nista se ne svira?Dokle favorizovanje bogatih?!? BRUKA

Velizar

pre 13 godina

Morao sam da iskljucim ton, jer sam jedino tako mogao da gledam utakmicu. Komentator me je izludjivao. Prvo sam mislio da je zaljubljen u nekog od Holandjana,jer tako pristrasno komentarisanje davno nisam cuo. Onda sam digao ruke i prosto iskljucio ton da bih mogao utakmicu da gledam na miru.

iwaN

pre 13 godina

(Pera iz solitera, 6. jul 2010 21:00) E sve si u pravu druze,ima covek mnogo propusta...Kao prvo i prvo viedelo se da navija za Holandiju...

bruka

pre 13 godina

80 min.
Koja je bruka ovo SP!!! Sramota kako ce Holandija da se plasira u finale, sve ovo ide na dusu FIFE i sudija. Protiv brazila su padali kao muve, non stop simulirali, samo da vrse pritisak na sudije... Protiv Urugvaja, prvi gol uz veoma grub prekrsaj holandana (kramponima u butinu urugvajca) pri prebacivanju lopte sa desne na levu stranu koje je prethodilo sutu Van Bronhorsta. Pri drugom golu Van Persie u offsajdu. Jedino gol Robena je regularan. Da ne pricam kako je Sneider rukom po licu udario urugvajskog igraca i dobio "samo" zuti karton. Da je neka druga reprezentacija u pitanju, kao nasa npr., pao bi crveni bez razmisljanja!!! Ma najprljavija su reprezentacija UVEK na svako SP-u!!!

Bas bi voleo da prode Nemacka u finale, pa da im po ko zna koji put uzme meru.

aleksandar

pre 13 godina

Pera iz solitera, 6. jul 2010 21:00
jesi li ti brate pijan ili sta????? pises kako je strajnic trebao da se pripremi, pa pogledaj na sta lici tvoj komentar

slobodan

pre 13 godina

Jedini ljudi koji su gori od ovih ocajnih RTS komentatora su ovi koji non stop kukaju i zale se na komentatore. Pobogu, smorili ste sve zivo, dosta vise sa tim. GLEDAJTE FUDBAL, malo za promenu, umesto sto kao neke babe samo ogovarate komentatore.

Pera iz solitera

pre 13 godina

Dokle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među nle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među njijima , Predrag Strajnić je izjavio : ''Evo Suareza , koji je žrtvovao svoj život na utakmici protiv Gane . '' (prenos polufinala Holandija - Urugvaj ) , kakve gluposti ovaj čovek izgovara to je strašno , da se čovek zapita da li je on zaista novinar , jer da jeste bar bi se malo pripremio za prenos , ali ne on je toliko arogantan i pun sebe da misli da mu nikakva priprema nije ni potrebna . Svaka čast Aci Stojanoviću koji često pretera ali profesionalno obavi svoj posao, svi drugi su smešni . Mnogi su se ranije smejali Kovinjalu i Mihajlovskom , ali oni su bar bili smešni , a ovi su smarači , ili kako da zaboravim legendu Pantića koji se javlja iz telefonske govornice umesce Zvezda - Lion , koja se igrala u Bukureštu , to je jednostavno bio protokol kada se igraju kvalifikacije za LŠ , a posebno u to vreme kad nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sankcija , i kaže odprilike ovako : ''Ne daju mi da uđem na stadion da Vas ljubitelje fudbala , izveštavam o utakmici crveno belih , nije dovoljno što su nam nametnuli sankcije , što igramo kilometrima dalje od naše zemlje , nego nas još i sprečavaju da izveštavamo sa lica mesta.'' On se jednostavno zapio u nekoj kafani i nije stigao na vreme.
Zaista ne mogu da verujem da RTS ne može da se reši ovih likova , jer na svakoj drugoj televiziji i radiju postoji gomila dobrih komentatora , novi kablovski sportski kanali posebno.
Uuuuuuaaaaaaaaaaa RTS sportska redakcija
P.S. a i ostale redakcije su im klimave , ali ja pratim samo sport pa me nešto i briga za njih.to sa stadiona , jer mu nisu dali da uđe pola sata pre početka utakmice Zvezda - Lion , koja se igrala u Bukureštu , to je jednostavno bio protokol kada se igraju kvalifikacije za LŠ , a posebno u to vreme kad nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sankcija , i kaže odprilike ovako : ''Ne daju mi da uđem na stadion da Vas ljubitelje fudbala , izveštavam o utakmici crveno belih , nije dovoljno što su nam nametnuli sankcije , što igramo kilometrima dalje od naše zemlje , nego nas još i sprečavaju da izveštavamo sa lica mesta.'' On se jednostavno zapio u nekoj kafani i nije stigao na vreme.
Zaista ne mogu da verujem da RTS ne može da se reši ovih likova , jer na svakoj drugoj televiziji i radiju postoji gomila dobrih komentatora , novi kablovski sportski kanali posebno.
Uuuuuuaaaaaaaaaaa RTS sportska redakcija
P.S. a i ostale redakcije su im klimave , ali ja pratim samo sport pa me nešto i briga za njih.

Dentinho

pre 13 godina

Evo sad je poluvreme ali mogu odgovorno da tvrdim da ce Forlan dati jos jedan i da prolaze Urugvajci dalje...tako je bar moj cale reko a on pogadja bolje od one hobotnice...

Mrznja, poslednje utociste gubitnika

pre 13 godina

Pita voditelj RTS-a Sarenac gosta, "strucnog saradnika", ko ce pobediti na sutrasnjoj utakmici, a ovaj odgovata: "Tradicionalno ne volim Nemce, pa bih prednost dao Spancima."
I to sve na drzavnoj televiziji.

mare 025

pre 13 godina

Ne znam za vas, ali za mene je van Bomel ubedljivo najodvratniji fudbaler! Na stranu njegovo fudbalsko umece, ali njegovo ponasanje, potezi, gluma...fuj!!! Davno nije postojao toliko antipatican lik!
PS Zao mi je Urugvajaca, ali kako su stisli poslednjih minut dva, steta...

Pera iz solitera

pre 13 godina

Dokle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među nle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među njijima , Predrag Strajnić je izjavio : ''Evo Suareza , koji je žrtvovao svoj život na utakmici protiv Gane . '' (prenos polufinala Holandija - Urugvaj ) , kakve gluposti ovaj čovek izgovara to je strašno , da se čovek zapita da li je on zaista novinar , jer da jeste bar bi se malo pripremio za prenos , ali ne on je toliko arogantan i pun sebe da misli da mu nikakva priprema nije ni potrebna . Svaka čast Aci Stojanoviću koji često pretera ali profesionalno obavi svoj posao, svi drugi su smešni . Mnogi su se ranije smejali Kovinjalu i Mihajlovskom , ali oni su bar bili smešni , a ovi su smarači , ili kako da zaboravim legendu Pantića koji se javlja iz telefonske govornice umesce Zvezda - Lion , koja se igrala u Bukureštu , to je jednostavno bio protokol kada se igraju kvalifikacije za LŠ , a posebno u to vreme kad nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sankcija , i kaže odprilike ovako : ''Ne daju mi da uđem na stadion da Vas ljubitelje fudbala , izveštavam o utakmici crveno belih , nije dovoljno što su nam nametnuli sankcije , što igramo kilometrima dalje od naše zemlje , nego nas još i sprečavaju da izveštavamo sa lica mesta.'' On se jednostavno zapio u nekoj kafani i nije stigao na vreme.
Zaista ne mogu da verujem da RTS ne može da se reši ovih likova , jer na svakoj drugoj televiziji i radiju postoji gomila dobrih komentatora , novi kablovski sportski kanali posebno.
Uuuuuuaaaaaaaaaaa RTS sportska redakcija
P.S. a i ostale redakcije su im klimave , ali ja pratim samo sport pa me nešto i briga za njih.to sa stadiona , jer mu nisu dali da uđe pola sata pre početka utakmice Zvezda - Lion , koja se igrala u Bukureštu , to je jednostavno bio protokol kada se igraju kvalifikacije za LŠ , a posebno u to vreme kad nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sankcija , i kaže odprilike ovako : ''Ne daju mi da uđem na stadion da Vas ljubitelje fudbala , izveštavam o utakmici crveno belih , nije dovoljno što su nam nametnuli sankcije , što igramo kilometrima dalje od naše zemlje , nego nas još i sprečavaju da izveštavamo sa lica mesta.'' On se jednostavno zapio u nekoj kafani i nije stigao na vreme.
Zaista ne mogu da verujem da RTS ne može da se reši ovih likova , jer na svakoj drugoj televiziji i radiju postoji gomila dobrih komentatora , novi kablovski sportski kanali posebno.
Uuuuuuaaaaaaaaaaa RTS sportska redakcija
P.S. a i ostale redakcije su im klimave , ali ja pratim samo sport pa me nešto i briga za njih.

Синиша Михајловић

pre 13 godina

Иако је сад сувише причати како је Холандија заслужено прошла, бла бла, некако ми остаје утисак да је онај помоћник са горње стране терена упскао ствар. Код другог гола је требао да свира чист офсајд јер је ван Перси утицао на игру, а самим тим је и гол нерегуларан. Такође бих желео да кажем да веће г***о од оног ван Бомела у животу нисам видео, па то је невероватно...
П.С. Свака част Форлану и ван Бронхорсту за голове...
П.П.С. Робен алавштина!

leteci_magarac

pre 13 godina

Holandija mora da prodje u finale za spas fudbala...
(zeka, 5. jul 2010 21:43)

Prvi gol iz faula, drugi iz ofsajda..cestitam , fudbal je spasen..

Serbian Hawk

pre 13 godina

Zalosno...Samo idiot posle ovog SP moze da kaze da su ove sudijske greske slucajne i da je fifa u pravu sto zabranjuje uvodjenje celindza u fudbal...

Sto se tice ovih Holandjana...nemaju sansi u finalu!
Stajnic se primio ko da su mu najrodjeniji a Urugvace namaza kao da prvi put vide loptu...Ishvali ovog Van Bomela koga ni rodjena majka ne moze da voli...coveka koji je pokvareno, podmuklo govedo koje je trebalo da dobije crveni karton nakon onih krvnickih startova tokom utakmice...a gle "slucajno" dobi zuti na kraju zbog protesta!!!

UEFA=FIFA=Mafiosi

pre 13 godina

Ovo više nema nikakve veze sa sportom. Sudije su upropastile prvenstvo. Nedosuđen faul Van Bomela kod prvog i čist ofsajd kod drugog gola Holanđana nemaju nikakve veze sa sportom. Ili će FIFA uvesti gledanje spornih situacija ili će i dalje da nastavljaju da nameštaju utakmice pod plaštom da su sudijske greške deo igre.

FIFA MAFIJA

pre 13 godina

Utakmica Spanija Paragvaj,Kardoso u ofsajdu samo skace ne dira loptu,Valdes u nastavku postize gol sudija dize zastavicu("uticao na situaciju"),veceras ista situacija kod drugog gola Persi u ofsajdu "utice na igru" al nista se ne svira?Dokle favorizovanje bogatih?!? BRUKA

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Iako sam navijao za Urugvaj (uvek sam za autsajdere) cestitao bih Holandiji na zasluzenom prolasku u veliko finale. Lale su od pocetka kvalifikacija do veceras ostvarili sve pobede i vise nego iko zalsuzuju finale !!!

Medjutim, "ono" sto mene najvise odusevljava je igra sjajnog Dijega Forlana. Da je Urugvaj kojim slucajem prosao u finale, Dijego bi zasigurno bio kandidat za Zletnu Loptu koja se dodeljuje u decembru - osvojio i Ligu Evrope, bio tamo najbolji igrac i strelac...znam da nije LS, ali vredi....

Ovako, milsim da najvece sanse za Zlatnu Loptu ima Vesli Snajder. Budimo realni, sa Interom je uzeo sve, a ako i uzme titulu prvaka sveta - dileme ne bi trebalo da bude !!! Moj glas ide njemu ili Forlanu, definitivno dvojac koji je obelezio prvenstvo (uz malog Milera i odlicnog Ozila).

aleksandar

pre 13 godina

Pera iz solitera, 6. jul 2010 21:00
jesi li ti brate pijan ili sta????? pises kako je strajnic trebao da se pripremi, pa pogledaj na sta lici tvoj komentar

Jasmina

pre 13 godina

Narode moj, ostavimo politiku sa strane i grozne komentare. Zivim u Amsterdamu, Srpkinja sam ali sam srecna da sam veceras podelila srecu sa holandjanima, ljubiteljima fudbala. sa Marokancima, Turcima Surinamcima a i ostalim manjinama. Amsterdam gori od srece..prelepo je..Svi su srecni..sve je narandzasto..lepo je. Volimo sport..opustimo se..zivot je jedan..Pozdrav svima iz Amsterdama. Jasmina

djons91

pre 13 godina

Kavani igra u Palermu, a ne u Laciju. Deset puta je ponovio da igra u Laciju. Svaka cast Urugvajcima, dali su sve od sebe, ali moze se reci da su i oni zrtve sudija posto se videlo da je Van Persi bio u ofsajdu i da je markirao Musleru.

Uroš K.

pre 13 godina

Ako već ne čitate knjige, pročitajte barem tekst koji komentarišete.
Ispred zareza ili tačke NIKADA se ne stavlja razmak.
Iza zareza ili tačke OBAVEZNO se kuca jedan razmak.

Dakle, ovo je pogrešno: "to , to , i to." Kao i ovo: "to,to,i to." Pismene ljude bole oči od takvih grešaka.

cantona-7

pre 13 godina

Žao mi je što Urugvaj nije uspeo, jer ja za ovu holandsku reprezentaciju robota nikako ne mogu da navijam. Prema njima mi čak i Gulit i Rajkard deluju kao fudbalski romantičari. Njihove utakmice su na ovom SP ubedljivo najdosadnije, ali su pobedili Brazil i sa pravom su tu gde jesu.
Urugvajci su pokazali da ekipa koja igra timski, srcem, hrabro i uz dozu sreće, može stići daleko. Grupa im nije bila laka. Iako Francuzi nisu bili na nivou, to su bili nezgodni Meksikanci i domaćini. Kasnije su ušli u ''lakši'' deo kostura, ali ga oni nisu birali, već zaslužili prvim mestom u grupi.
Šta reći o Forlanu ? Urugvaj konačno ima fudbalera koji je bolji od Frančeskolija. Čovek podjednako dobro šutira i levom i desnom, a centaršut mu podseća na Bekamov iz najboljih dana. Pravi lider na terenu.
Odbrana im je odlična, a Muslera najbolji golman na šampionatu. Abreuova ''panenka'' za mene je nezaboravan detalj sa ovog SP.
Ispalo je rezultatski da je jedna greška ovog Borata (iako iz Uzbekistana) rešila meč. Ne znam po kom kriterijumu FIFA određuje sudije, ali krajnje je vreme za čelendž.

Zanatlija

pre 13 godina

Drugi gol Holandije ne treba komentarisati.

Iako sam u ovoj utakmici "navijao" za HolandijU moram da kažem da je ova pobeda više nezaslužena nego zaslužena.

Na kraju se nisam ni radovao pobedi.
Urugvajaca mi je bilo žao jer su oštećeni.

Ovo svetsko prvenstvo je totalni promašaj što se suđenja tiče i da nije bilo poznatih ličnosti na tribinama, svađa u svlačionici i ovih vuvuzela 99% novinara nebi imalo o čemu da piše.

Ako kažem da sudije "igraju" političare a da su igrači "običan narod" valjda shvatate poentu onoga što sam hteo da kažem.

"Ja smem da te pljačkam, ti ne smeš da se žališ inače... "

slobodan

pre 13 godina

Pa ja bih gledao fudbal kad mi paklena ekipa ne bi non-stop vređala inteligenciju svojim retardiranim komentarisanjem.
P.S: Mijaljević je ipak najgori!
(FCB, 7. jul 2010 00:55)

Onda isključi ton, pređi na drugu televiziju ili pređi na neki internet strim, samo prekini više da na svakoj vesti kukaš o komentatorima! To je postalo teže podnošljivo od samih komentatora. Umesto da uđem na vest i čitam šta ljudi imaju da kažu o utakmici, ja moram da čeprkam među desetinom već sto puta ponovljenih komentara o komentatorima.

Niste vi nikakvi fanovi fudbala. Umeju komentatori da lupetaju, ali ja toliko volim da gledam fudbal i toliko se koncentrišem na utakmicu, da mi je sigurno neki tamo Strajnić neće upropastiti. A vama se fudbal izgleda i ne gleda mnogo, pa vam sve drugo privlači pažnju.

Velizar

pre 13 godina

Morao sam da iskljucim ton, jer sam jedino tako mogao da gledam utakmicu. Komentator me je izludjivao. Prvo sam mislio da je zaljubljen u nekog od Holandjana,jer tako pristrasno komentarisanje davno nisam cuo. Onda sam digao ruke i prosto iskljucio ton da bih mogao utakmicu da gledam na miru.

slobodan

pre 13 godina

Jedini ljudi koji su gori od ovih ocajnih RTS komentatora su ovi koji non stop kukaju i zale se na komentatore. Pobogu, smorili ste sve zivo, dosta vise sa tim. GLEDAJTE FUDBAL, malo za promenu, umesto sto kao neke babe samo ogovarate komentatore.

Mrznja, poslednje utociste gubitnika

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka
(box, 6. jul 2010 23:45)

A da Nemac na Nemackoj televiziji kaze: "Tradicionalno ne volim Srbe..." da li bi i tada branio njegov licni stav?!?

Husein Murinjovic

pre 13 godina

Dok je Holandija igrala lijep fudbal nisu nista uspjevali da osvoje.
Poslije dva izgubljena finala i jednog polufinala na svjetskim prvenstvima vidjeli su da sa lijepim fudbalom ne mogu da osvoje svjetsko prvenstvo.
Prekretnica je bila Euro 2008 kada su rasturili Italiju i Francusku i u cetvrt finalu protiv Rusa nisu imali vise snage da prodju dalje.
Ova reprezentacija je skoro ista kao na Euru 2008, samo sto sad igraju drugacije, sto nikako ne znaci da ne mogu bolje i ljepse da igraju,
samo sto su uvidjeli da takav fudbal ne donosi rezultate.

Ne znam samo po cemu je to Urugvaj igrao lijep i dobar fudbal.Osim Forlana nisu imali nikog kreativnog (izuzimajuci Suareza koji nije igrao na utakmici).
Startovi su im isto tako bili grubi ako ne i grublji.
De Zeeuw je umalo ostao bez glave poslije udraca nogom od Urugvajskog igraca.
Van Bomelu svaka cast. Da je Srbija imala bar jednog takvog prosli bi garantovano u drugi krug.
Mozete ga mrziti, ali ako igra za vas tim onda morate da ga obozavate.

Van Persie nije bio u ofsajdu, ko ne vjeruje nek pogleda snimak jos jednom, cak i ako je
bio nije dodirnuo loptu, a Van Bomelov prekrsaj je postojao.
Sve u svemu nekad imate srecu na svojoj strani (primjer bozje ruke Maradone), a nekad nemate.
Kad se sve sabere i oduzme sve na kraju dodje na svoje.

Na ovom prvenstvu Nijemci igraju kao nekad Holandjani, a Holandjani kao nekad Nijemci.
Obicno su Nijemci osvajali dosad prvenstva, a sad bi po nekoj logici to trebali da budu Holandjani.
Ako gledate kroz istoriju jako je malo ekipa koje su igrale atraktivan fudbal osvojilo svjetsko prvenstvo.
Jedino Brazil prva tri puta kad je osvojio titulu. Poslije to vise nije prolazilo.

Alex

pre 13 godina

Ovo je šesta ekipa za koju sam navijao a da je izgubila i ispala sa svetskog prvenstva!
Srbija, Engleska, Brazil, Gana, Argentina i sada Urugvaj. Ne mogu da verujem! Pa da sam uplaćivao na suprotan ishod mogao sam silne pare da uzmem!?
Ma ko je još uzeo pare od kladionica...

Zvezdas

pre 13 godina

Drugi gol je postignut iz ofsajda - Fan Persi je "smetao" golmanu, pokazao je nameru da ucestvuje u akciji i time uticao na igru i na postignuti gol. Dakle, ofsajd kao vrata. Steta sto FIFA i dalje eksperimentise sa sudijama - polufinala i finala moraju da sude sudije koje imaju mnogo jakih utakmica u pistaljci, a ti su obicno iz Evrope.

bruka

pre 13 godina

80 min.
Koja je bruka ovo SP!!! Sramota kako ce Holandija da se plasira u finale, sve ovo ide na dusu FIFE i sudija. Protiv brazila su padali kao muve, non stop simulirali, samo da vrse pritisak na sudije... Protiv Urugvaja, prvi gol uz veoma grub prekrsaj holandana (kramponima u butinu urugvajca) pri prebacivanju lopte sa desne na levu stranu koje je prethodilo sutu Van Bronhorsta. Pri drugom golu Van Persie u offsajdu. Jedino gol Robena je regularan. Da ne pricam kako je Sneider rukom po licu udario urugvajskog igraca i dobio "samo" zuti karton. Da je neka druga reprezentacija u pitanju, kao nasa npr., pao bi crveni bez razmisljanja!!! Ma najprljavija su reprezentacija UVEK na svako SP-u!!!

Bas bi voleo da prode Nemacka u finale, pa da im po ko zna koji put uzme meru.

stas

pre 13 godina

Romantičarski fudbal je izgubio svoju draž posle poraza Urusa od hladne i neemocionale igre Holandjana.Fudbalski vic je izgubio od ozbiljnog!Ovo nije više fudbal emocije,ovo je fudbal industrije!Još samo da pobede i hladne Švabe i fudbal je potpisao svoj poraz,svoju kapitulaciju pred kosmopolitanskim,pred nenemocionalnim!I zato Vamos Španija,Vamos Urugvaj,Vamos Argentina,Vamos la revolucion,hasta siempre!!!

Lu

pre 13 godina

Jel moguce da RTS ima komentatora koji nema veze sa fudbalom,a prenosi svetsko prvenstvo?!On,covek,samo zna da smara,to radi za desetku!Profesionalnije se covek pripremi za prenos koncerta beckih decaka,nego Strajnic za polufinale svetskog prvenstva!Celu utakmicu baca u drugi plan svojim nebulozama i neverovatnim glupostima!

Ivan M

pre 13 godina

Van Bomel napravio faul kod prvog gola i Van Persi bio u ofsajdu kod drugog. Pored toga, ne mogu da shvatim kakav to faul Van Bomel treba da napravi da bi zaradio zuti (onaj na kraju mi se cini da je bio za prigovor). Nadam se (i ocekujem) da ce SP dobiti ekipa koja dobije sutrasnje polufinale.

Pored toga, istorijski mec: prvi put ce evropska ekipa dobiti SP van Evrope. Za to ipak cestitke Holandiji, Nemackoj ili Spaniji.

Zipo

pre 13 godina

Jel Pedja Strajnic po struci neki bravar,stolar, vozac GSP-a? Ne videh coveka koji je toliko opcinjen pridevima koji poticu od reci "majstor". Samo bih voleo da znam ko mu je rod u RTS-u kada jos uvek ima posao tamo. Smori vise covek, svaki prenos mu je isti, SVAKI!

kakvo oranje to je drljanje

pre 13 godina

Ako ne pogode stativu od koje se lopta odbije u gol, onda protivnik postigne autogol. Ovakvu reprezentaciju Holandije u zivotu nisam gledao, ko bi rekao da su ovo zemljaci Johana Krojfa. Van Bomel je i dalje zakonom zasticen od zutog kartona, a onda ga dobije zbog prigovora, da se covek eto malo i nasmeje posle svega.

David

pre 13 godina

Ponovo po o zna koji put su sudije bile prave zvezde. Kod prvog hola Holanjđana prekršaj za žuti Bomela, kod drugog ofsajd Persija...

Mardok

pre 13 godina

Ljudi teško uče jezik, jer nemaju gde, srednja škola potpuno je propala, profesori se trude da izvuku živu glavu od agresivnih učenika, a nisu ni oni bogzna kako jezički obrazovani, jer u životu nema više jezika razmišljanja i lepog govora, nego se jezik sveo na pet stotina reči, što je dovoljno da se ljudi sporazumeju. Što kraće i prostoji, to bolje. Knjige niko ne čita, novine su katastrofa, i tako dalje. Evo, ni posle pet godina, niste naučili da RTS nije državna televizija (država nema svoju televiziju), a zamerate onim polupismenim novinarima sa te televizije. Prenosi jesu očajni, pogotovo za one koji pamte plejadu nekadašnjih novinarskih legendi. Neznanje je danas velika muka Srbije.

kiklop

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi u Srbiji koji navijaju za Holandiju!!!! Pa ljudi to je nama neprijateljska zemlja!!!
(Madjar iz Vojvodine, 7. jul 2010 00:04)

Ti biti Madjar? Ne, ti ne biti Madjar. Ti biti lazni Madjar.

estavella

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da neko moze da navija za ovu holandiju...sem komentatora...
Prvo su srecni i uvek daju gol iz bezvezne umarajuce igre,kao italijani pre
Drugo, svaki gol mora da im zakaci stativu ali i da udje...
trece, da li je neko primetio da se kod svih njihovih raduju samo golgeteri i eventualno po jos jedan,dvijca koji mu pritrce,a ostali koji su bili u sesnaestercu bukvalno nista...
Cetvrto...odrace ih Svabe u finalu...a i zasluzili su...sa njima nema provlacenja...

posmatrac

pre 13 godina

Ej Pero, dobar si decko i neke si stvari lepo reko, ali nauci da pises na tastaturi, kad vec toliko blatis ove nesretnike sa RTS-a....

Mario Bros i Ozilova čukunbaba

pre 13 godina

Utakmica je bila divna. Otvorena igra, napadački fudbal, 5 golova, neizvesno do poslednjeg zvižduka.

Ostalo nije važno. Komentator? Ništa posebno ni dobro ni loše, normalno priča čovek. Moram da reagujem na ovo što se komentariše da je on za Suareza rekao da ja poginuo. Nije rekao tako nego da je Suarez KAO vojnik koji se žrtvovao i poginuo da tim ostane u utakmici. Ali eto ko se ne seća tog detalja neka napada slobodno ovog čoveka i ostale komentatore što žive mesec dana u Africi mimo porodica i prijatelja i rade u sobi 4 sa 4.

Više me zanima šta to svi očekuju od komentatora, koji je to nivo? Koji je nivo tih ljudi na svom poslu, koja je to profesionalnost koju pružaju, na kom je to nivou pa da traže od ovih ljudi da dube na glavi. Šta to treba da kaže komentator. Dosta više sa glupostima, gledajte fudbal, a komentator ako kaže nešto zanimljivo kaže, ako ne, fudbal je sam dosta zanimljiv u ovoj fazi i znate sami sve igrače.

nesmem ili ne smem; 7 padeža itd

pre 13 godina

aleksandar, 6. jul 2010 22:48)
Onaj ko ostavi komentar i prođe "strašnu" cenzuru kontrolora B92 je dovoljno.
Možda je taj i pogrešio u pravopisu,nisam se vraćao to da to ponovo čitam.Možda je to čovek koji je tek naučio da kuca na tastaturi ili tek naučuio da čita i piše.
Ali čoek koji radi na državnoj televiziji koga svi finansiramo mora da ima određeni nivo. Razumem ja da se u živom programu koji traje duže može desiti i neka omaška,ali uprno ponavljanje jednih te istih gluposti jednostavno se ne sme tolerisati.
Mi smo od komntatora ovog SP mogli da čujemo neke komentare i čuđenja,za neke sudijske odluke,pri čemu je u pitanju nepoznavanje fudbalskih pravila.
Svaka utakmica i svaki gol ima priču o džambolaniju,povraća mi se više od toga.
Prenos utakmica se pretvorio u iznošenje statističkih podataka koji su toliko smarajući i nemaju veze sa dotičnom utakmicom a ni sa fudbalom.
Ako neko oće ovde da izjednači nečiji pravopis pri čemu mu ne trebaju nikakve kvalifikacije, sa komentatorima ovog SP koji treba da prođu najrigoroznija prvila je nebuloza.
Komentatori koji rade ove prenose kao da su dobili preporuku od statističkog zavoda.Da se razumemo komentator mora da ima dikciju,da bude zanimljiv ljudima koji prate neku utakmicu pa i da ima da određeni podatak.Ovo što rade komentatori sa SP nije prenos utakmice nego smaranje.
Ono što najviše smeta jesu gluposti koje valjaju,a da pri tome nisu ni duhoviti.

Natural

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi u Srbiji koji navijaju za Holandiju!!!! Pa ljudi to je nama neprijateljska zemlja!!!
(Madjar iz Vojvodine, 7. jul 2010 00:04)

"Holandija neprijateljska zemlja", covece, tebi nije dobro!

iwaN

pre 13 godina

(Pera iz solitera, 6. jul 2010 21:00) E sve si u pravu druze,ima covek mnogo propusta...Kao prvo i prvo viedelo se da navija za Holandiju...

box

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka

rale77

pre 13 godina

@Pera iz solitera
"Dokle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među nle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među njijima , Predrag Strajnić je izjavio : ''Evo Suareza , koji je žrtvovao svoj život na utakmici protiv Gane . '' "

pa sta ako je to izgovorio nije nista pogresno rekao, je si cuo nekad za metaforu?

djole

pre 13 godina

Pratim fudbal vise od 30 godina i nisam u svom zivotu video prljavijeg igraca od Van Bomela. Kakav uticaj on ima na sudije pa nikada ne dobije crveni karton stvarno mi nije jasno. Covek je toliko iritantan da bih ga tako slatko isamarao.
Cestitke Holandiji na zasluzenoj pobedi i plasmanu u finale.

aleks

pre 13 godina

3:1 Holandija u finalu i nadam se da ih tamo cekaju Nemci. Posle mi je svejedno. Mozda mi je Holandija blagi favorit posto nikada pre nisu uzeli titulu.

Sasha LFC

pre 13 godina

Navijao sam za Holandiju ali ovakva pobeda ostavlja gorak ukus. Polufinale svetskog prvenstva i odlucujuci dogadjaj na utakmici je cista sudijska kradja. Snajderov gol je zastrasujuci primer koliko sudije nisu u stanju da drze kriterijum u fudbalu kao igri. Pre neki dan su nas ubedjivali da gol Valdeza za Paragagvaj protiv Spanije nije ispravak zato sto je Kardoso, koji je bio u ofsajdu, pokusao da dodje do lopte iako je svakom na kugli zemaljskoj bilo jasno da nema sanse da je takne, pa je tako navodno smetao i Kasiljasu iako je ocigledno da tim potezom Kardosa nije bio zbunjen. A onda, par dana kasnije, ili tacnije receno u sledecoj utakmici na SP, Van Persi u cistom ofsajdu pravi ocigledan pokret ka lopti kojim lazira da li ce da je skrene ili ne, golman ostaje potpuno zbunjen, cak iz odredjenog ugla izgleda da je Van Persi i igrao loptom iako se to nije dogodilo, i gol je po sudijama potpuno regularan.

Sto se mene licno tice fudbal je umro. Sudjenje je toliko uticalo na rezultate na ovom SP da prosto nema smisla pricati ni o konacnom ishodu. Najbolji dokaz za to je cinjenica da ce titulu osvojiti Holandija, Nemacka ili Spanije. Svaka od tih reprezentacija je dobila ogromne poklone u vidu priznatih (Holandija protiv Urugvaja) ili nepriznatih (Spanija protiv Paragvaja i Nemacka protiv Engleske) golova u trenutku kada je rezultatska klackalica. Takav vetar u ledja dovodi u sumnju njihov uspeh. Sta dalje reci?

Na kraju samo da kazem da posto odbijaju da uvedu elektroniku i ponavljanje snimka u fudbalu, mora da se ukine pravilo ofsajda kako bi igra imala privid postene borbe. Zbog tog pravila dolazi do bar 90% sudijskih nepravdi. Pa neka se fudbal potpuno izmeni kao igra ako treba. Postenje u igri je ipak vaznije.

Jos kao Srbin da kazem da smo mi mogli vrlo lako da budemo u ovim cetvrtfinalima i polufinalima da je gol Pantelica priznat. To nije bio apsolutni nikakav ofsajd spram ovih koji nisu svirani a postizani su golovi.

Treba posebno obratiti paznju na sve nepravde i videti kako je uvek svirano u korist tzv. "velikih fudbalskih nacija". To mi je posebno odvratno. Elementarna fudbalska pravda je u moje vreme klincima kada se podele na male golice pa je jedna strana osetno slabija nametala da jaci slabijem da, na primer, 3 gola fore. Ovde je sve obrnuto, jacima se daju golovi fore. Kao da vlada neki fudbalski SUPERHIK (otimam od siromasnih da bih dao bogatima). Bljutavo.

FUDBAL JE OVAKVIM SUDJENJEM I OVAKVIM PRAVILIMA DEFINITIVNO UMRO.

brat od brataminlog

pre 13 godina

Pita voditelj RTS-a Sarenac gosta, "strucnog saradnika", ko ce pobediti na sutrasnjoj utakmici, a ovaj odgovata: "Tradicionalno ne volim Nemce, pa bih prednost dao Spancima."
I to sve na drzavnoj televiziji.
(Mrznja, poslednje utociste gubitnika, 6. jul 2010 23:06)

Nije rekao covek da mrzi Nemce..vec da ih ne voli..to nije ista stvar..barem ne kod mene..

Ja ih isto ne volim..znaju se razlozi..isto kao sto ne mogu da volim Amere itd..

Nego da se vraim fudbalu..

Prvo poluvreme fantasticno odigrano..imalo se sta da vidi..dva vrhunska gola..ovaj Forlanov uz gresku Steklenburga(izvinite ako sam lose napisao..prezime mu je zapetljano skroz)..gol Giovania van Bronhorsta za anale..pravo kao sto bi mi obicni ljudi rekli"raslje"..po mom misljenju najbolji gol na Sp..

Roben posle pokazao da zna dati i glavom gol..i to vrlo dobro..

A ovaj drugi gol Snajdera necu da komentarisem nego samo da kazem..da je splet srecnih okolnosti..nespretnosti sudija itd..dovela do potpunog obrta toka tekme..

Sutra Spanija/Nemacka..

Tipujem na Spance..posto tradicinoalno ne volim Nemce hehe :)

g4

pre 13 godina

Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije moze da bude prvak Sveta u fudbalu, narocito ako znamo da im i liga nije Bog zna sta. Za uspeh je potreban studiozan rad koji stalno donosi unapredjenja. Holandska (Ajaksova) skola fudbala je najbolja na Svetu jer vec decenijama iz relativno malog fonda igraca stvara vanserijske postave holandske reprezentacije.

Dragon

pre 13 godina

Opet su sudije „dosudile” finalistu. Do prvog gola dosuđena su 3 nepostojeća ofsajda Urugvajcima. Koliko se ja razumem biti u liniji nije ofsajd. 10 sekundi pre prvog gola Holandije, nedosuđen faul Van Bomel-a i to za žuti karton ( đonom u butinu). Drugi gol Holandije iz ofsajda i na kraju igranje rukom ispred kaznenog prostora igrača Holandije.

pera detlić

pre 13 godina

Ovima što preporučuju da isključimo ton,ako nam smeta komentarisanje utakmice čuvenih komentatora, poručio bi im da sam kupio TV da uživam a ne da živim u dobu gluvog odnosno nemog programa.Prenos jednog takvog događaja mora da zadovolji i čula vida i čula sluha. Kad gledam neku utakmicu želim na TV-u da čujem i atmosveru na stadionu,a pogotovo ako se to odnosi na događaj kao što je SP u fudbalu.Zbog toga ne želim da pratim utakmicu bez tona.A te koji prenose utakmicu bi vrlo rado isključio.
Prenosi utakmica nisu na bilo kojoj televizije već na državnoj televiziji.Sve televizije koje imaju nacijonalnu frekvenciju moraju da zadovolje kriterijume,to odnosi i na komentatore koji prenose neku sportsku utakmicu.
Ovima što smetaju pravopisne greške na forumima slobodno nemoraju da ih čitaju, a mogu da isključe i monitor pa nek uživaju.

Dragisa

pre 13 godina

Na kraju se mora priznati da su Nemci do sada najbolje igrali i najvise pokazali. Ako tako nastave pregazice i Spaniju i Holandiju. Neka me neko demantuje...

Bg

pre 13 godina

Pa citam ove komentare i ne mogu da verujem. Jeste li vi ljudi bolesni u oci ili u glavu, pa da lupetate kako Holandija nije zasluzila pobedu. Koju ste vi utakmicu gledali, nije mi jasno. Stvar je u vasoj ostrascenosti, koja vam ne dopusta da objektivno gledate stvari i da priznate istinu. Bogami, mnogo se evroazijata ovde nakotilo.

dupli_kantar

pre 13 godina

ja bih ukinuo rts...i sve voditelje sa rts-a...i zapravo...ukinuo bih sve sto nije b92...i dati sve prenose j92 i njihovim komentatorima...oni sve znaju i oni su najbolji...mada sto je pola nepismeno i nasajtu pisu genijalne vesti sa 75% (u najboljem slucaju) tacnosti je dovoljno merilo da je ipak b92 naj naj.

pozdrav genijalcima ;)

jeste,da

pre 13 godina

tekma vredna polufinala.mada bih vise voleo da je urugvaj jedan od finalista,nego holandija sa najgorom igrom u svojoj istoriji.samo se setite generacije koja je nas otresla onako i ovo sad je jednostavno....lose....

Ironman

pre 13 godina

Aleksandre, u pravu si za sve što kažeš, mene recimo prilično nerviraju Strajnić i Mijaljević, ali za ovih mesec dana toliko su mi se popeli na glavu ljudi koji ne rade ništa drugo nego samo kukaju o komentatorima, da su mi komentatori RTS sad postali simpatični. Majke mi, radije bih slušao Strajnića ceo dan, nego da pročitam tri komentara svaki dan u kojima se ljudi žale na komentatore, dosta bre više. Tačno imaš osećaj da neki ljudi uopšte ne gledaju fudbal, već samo sednu i slušaju komentatora, da bi onda dotrčali na internet i opljunuli ga i za najmanju sitnicu. Kao tetke neke. Pritom se često dešava i da pljuju bez razloga (naročito Stojanovića, kome se podsmevaju i što govori Teves, Rodriges i Saneti, iako je Stojanović 100% u pravu, za razliku od njih koji mu se smeju). Jednostavno, tačno vidiš kako samo čekaju da nešto prigovore, a ako ne nađu ništa - onda i izmisle.

Ljudi, GLEDAJTE FUDBAL. Dosta više o komentatorima. Ako fudbal ne može da vam privuče toliko pažnje da biste iskulirali komentatora - pređite na drugu televiziju. Imate i internet sa milion strimova, pa nađite neki prenos sa stranim komentatorima i mirni ste. Samo nemojte da se iznenadite kad i tamo čujete Saneti i Teves. ;-)

neda

pre 13 godina

Prvi gol holandjana - dva dodavanja ranije faul, ništa.
Drugi gol - ofsajd, ne znam kako se utiče na igru i učestvuje u njoj ako ne tako kako je to uradio v. Persi, ništa.
V. Bomel, bezbroj startova za žuti, poslednji, u kojem je pokušao da udari igrača kada su pali, nekog klinca, bio je za crveni, ništa. Još se posle pretvarao da je povredjen.
Mislio sam da je došao red da im se vrati ono što su izgubili 1974. od nemačke i 1978 od Argentine, ali, sada ne želim da ovaj tim pobedi. I nadam se da neće, bez obzira ko još bude u finalu.
P.S. Za reakciju kao Snajderovu posle onih makazica neko drugi bi dobio direktan crveni. Ali, Bože moj, radi se o holandjanima i kazahstanac je to imao u vidu, ne treba im se zamerati. A mora mu se priznati da je utakmicu dobro produžio...

bellagio011

pre 13 godina

da li je ovo uvlacenje u du*e holandjanima zbog ulaska u EU,potpisivanja SSP ili nesto trece, ja ne znam, ali da covek toliko otvoreno navija za njih,pa to prelazi svaku granicu. A kad mi igramo, onaj autobiograficar svih svetskih fudbalera koristi termine "aut je za reprezentaciju Srbije....Srbija trenutno izvodi 3 korner...." itd itd.....pa majku mu, kad ces da budes pristrasan ako ne kad tvoja zemlja igra. Ljudi voleli ih ili ne, ali ja hrvatima skidam kapu kako prenose utakmice svoje reprezentacije, ma koji god da je sport. Ovi nasi lelem**i bi trebali malo da se opuste i ugledaju, ako ne na njih, onda na lika sa sport kluba, sto prenosi nize engleske lige.....

pantelic do zigica - i kakvo zakucavanje!

pre 13 godina

Ja sam zaista zgrozen nivoom odredjenih komentara. Pa nema jedne utakmice a da se ne pojavi 50 'FIFA mafia' komentara. Daj sjasite vec jednom. Dobrom timu ne treba pomoc sudija, a Holandija je 3x bolji tim od Urugvaja. Takodje, to favorizovanje bogatih je potpuno suluda ideja - Dragos Kalajic i Brada s palme bi bili ponosni na vas (doduse, treba da izracunamo bogatstva svih drzava pa da vidimo da li su bogatiji englezi ili nemci. Usput, ako je tako, kako to da Francuska ne igra u finalu?). Jucerasnji mec je bio verovatno najbolji na prvenstvu, Urugvaj je casno igrao, lepo za oko, ne ko usahli Paragvaj na 0-0. Imace jos jedan mec, rukometas im se vraca, pa ce imati vise sanse protiv Nemaca. To je ono interesantno, a za sve one koji gledaju fudbal da bi uhvatili namerne greske - promenite sport

Marko

pre 13 godina

Svi ovde znamo da je Roben fantastican igrac, ali definitivno od ovog SPa je i fantastican glumac!

Valja se, baca, pravi grimase... Na kraju utakmice covek pomisli da su mu svaku kost polomili!

A sto se tice Holandjana inace, jedino su me odusevili protiv Brazila... a ovo od sinoc je dosta diskutabilno.

Marko

pre 13 godina

@nisam sudija

Čisti ofsajd! Igrač stoji u ofsajdu, ako bilo čim (NE MORA DA DIRNE LOPTU!) utiče na putanju lopte prema golu to je ofsajd. On ne samo da stoji direktno na putu lopte prema golu, nego nogom pokazuje nameru da loptu skrene i time prevari golmana. to što je nije dirao nema veze!

Elementarna greška, kao i mnoge druge, koje su direktno uticale na konačni rezultat. Ovo prvenstvo je pokazalo na potrebu da se menjaju dve stvari:
1. omogućiti selektorima i sudiji da pogledaju sporne situacije jednom na poluvreme i promene odluku ukoliko se pokaže da je došlo do greške
2. ako odbrambeni igrač stoji na gol crti, odnosno, ako nema nikoga iza njega, lopta ide u okvir gola (ne u njegovo telo već pored) a odbrambeni igrač brani rukom, to treba priznati kao gol (igraču odbrane crveni karton i kazna neigranja tri utakmice).

neprofesionalno

pre 13 godina

@rale77
A da li je bila metafora sa oslabljenom Nemačkom zbog neigranja "povređenog" Enkea?

Ili je u pitanju neobaveštenost?

gibo

pre 13 godina

# Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije moze da bude prvak Sveta u fudbalu...
(g4, 7. jul 2010 01:41)

g4, Holandija, bre, ima duplo vise stanovnika od Srbije!

realan

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka
(box, 6. jul 2010 23:45)

A da Nemac na Nemackoj televiziji kaze: "Tradicionalno ne volim Srbe..." da li bi i tada branio njegov licni stav?!?
(Mrznja, poslednje utociste gubitnika, 7. jul 2010 00:38)
# Link komentara

Pa prijatelju, nije bas to isto. Nismo mi bombardovali Berlin i nismo mi ubijali 100 za jednoga...

Shonke

pre 13 godina

Holandija igra bolji fudbal i bila je i večeras bolja od Urugvaja. Jedna sporna situacija ne menja činjenicu da je više zaslužila prolaz u finale od rivala (kako je Urugvaj uopšte prošao 1/4 finale - to znamo).

Drugo, osim Forlana i Suareza po meni oni nemaju ni jednog igrača extra klase i jedino što umeju (i u manjku pravih majstora mogu) je da čekaju bljesak Forlana (i eventualno kiks golmana kao juče, ili korejskog kao pre 10 dana, južnoafričkog u drugom kolu itd). U poređenju sa njima naša ekipa je igrala fenomenalno maštovit i dinamičan fudbal.

Treće, Holandija je stalno u vrhu svetskog i evropskog fudbala dok Urugvaj nije ništa uradio 60 godina. A i to je tim koji je osvojio sp tako što im je u polufinalu u čuvenoj utakmici sa Jugoslavijom priznat gol "iz auta" kad je policajac vratio loptu u igru.

Dakle, svaka im čast na kompaknosti i disciplini igri ali nikad ni jedna ekipa sa samo jednom pravom zvezdom u timu nije osvojila ništa. Niti će.

100% KONCENTRAT

pre 13 godina

Niste vi nikakvi fanovi fudbala. Umeju komentatori da lupetaju, ali ja toliko volim da gledam fudbal i toliko se koncentrišem na utakmicu, da mi je sigurno neki tamo Strajnić neće upropastiti. A vama se fudbal izgleda i ne gleda mnogo, pa vam sve drugo privlači pažnju.
(slobodan, 7. jul 2010 02:21)
----------------------------------------------------------
Da li pstoji nešto gluplje na forumu od ovog.

Trustno1

pre 13 godina

ispljuvaste Holnadjane, a kamo srece da mi igramo kao oni!
pokazali su koliko su pametni fudbaleri. koliko su hrabri, motivisani. neko je rekao Holandija i sport?!?! hahaha tako mala zemlja, a puni medalja na OI. Holandija je prava sportska nacija.
jeste da prave malo sansi za gol, ali koliko se meni cini ni jedna ekipa se nije naigrala protiv njih. imaju kontrolu igre i uglavnom oni vrse pritisak na protivnika. kod drugog gola, jedva su probili onaj bunker Urugvajaca. tesko je u takvoj igri davati golove. mada, svidja mi se kako je odigrao Urugvaj na sredini terena. Urugvaj mi se dopao od prve tekme SP. svaka im cast. veliki uspeh. Nemcima i Spancima dajem vece sanse za osvajanje titule. mada, finale je posebna prica. Holandjani su kao mi, dobar tim, ali bez titule. a mi smo uvek solidan tim bez polufinala:))

nisam sudija

pre 13 godina

Ne razumem se baš mnogo u pravila fudbala, pa se unapred izvinjavam ako nesto lupim, ali meni se cini da ono nije bio ofsajd. Igrac Holandije je loptu uputio u donji desni golmanov ugao i u tom trenutku drugi igrac Holandije zaista je za iskorak blizi golmanu od poslednjeg igraca odbrane. Na putu ka golu, lopta udara jednog od igraca odbrane i menja pravac ka suprotnom uglu do koga stize prolazeci pored napadaca koji je najblizi golmanu. On je ne dira, ne menja joj pravac. Dakle, u trenutku upucivanja lopte ka golu, on svojom pozicijom ne utice na igru. Njegova se pozicija aktivira tek kada lopta od noge odbrambenog igraca krece ka njemu i dalje ka levom golmanovom uglu. Ja mislim da to nije ofsajd.

dlagan

pre 13 godina

Voleo bih cuti strucu analizu za komentatora na sinocnoj utakmici, mislim na RTS. Nije mi jasno da li se on napali na holandjane, da li je svestan da mora da malo zivne kada je gol ili sansa, da li je svestan da je neumesno svakakve gluposti pricati??? Mislim covece, Snajeder primi prelaganu loptu, koja jedva dodje do njega a ovaj, KAKVO PRIMANJE, POGLEDAJTE SAVRSENSTVA...

FCB

pre 13 godina

(slobodan, 6. jul 2010 22:33)

Pa ja bih gledao fudbal kad mi paklena ekipa ne bi non-stop vređala inteligenciju svojim retardiranim komentarisanjem.
P.S: Mijaljević je ipak najgori!

rados

pre 13 godina

Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije(g4, 7. jul 2010 01:41)

Holandija ima duplo više stanovnika nego Srbija. Čak i više nego duplo.

utzo

pre 13 godina

Iako sam navijao za Urugvaj (uvek sam za autsajdere) cestitao bih Holandiji na zasluzenom prolasku u veliko finale. Lale su od pocetka kvalifikacija do veceras ostvarili sve pobede i vise nego iko zalsuzuju finale !!!

Medjutim, "ono" sto mene najvise odusevljava je igra sjajnog Dijega Forlana. Da je Urugvaj kojim slucajem prosao u finale, Dijego bi zasigurno bio kandidat za Zletnu Loptu koja se dodeljuje u decembru - osvojio i Ligu Evrope, bio tamo najbolji igrac i strelac...znam da nije LS, ali vredi....

Ovako, milsim da najvece sanse za Zlatnu Loptu ima Vesli Snajder. Budimo realni, sa Interom je uzeo sve, a ako i uzme titulu prvaka sveta - dileme ne bi trebalo da bude !!! Moj glas ide njemu ili Forlanu, definitivno dvojac koji je obelezio prvenstvo (uz malog Milera i odlicnog Ozila).
(Sasa The Grobar, 6. jul 2010 22:35)

Znaci ti si pobedio! Pa ja prosto ne mogu da verujem sta si uspeo da napises! Umirem!

Kao prvo, mislim da ce igracima Holandije biti veoma drago kada procitaju tvoj komentar i cestitke koje si im uputio.
Kao drugo, zasto ono pod navodnicima?
Kao trece, Zlatna Lopta se od ove godine zove FIFA Zlatna Lopta i bice dodeljena 10. januara 2011. godine.
Kao cetvrto, najbolji strelac LE je bio Pizarro sa 9 pogodaka. Isto toliko je dao i Cardozo, a Forlan je dao samo 6.
Kao peto, zasto Forlan vise nije kandidat za Zlatnu Loptu, jesi ga to ti precrtao ili sta?
Kao sesto, "mali Miler", hahaha!
I kao sedmo, poslednje, i ubedljivo najjace, nisam znao da tebe pitaju kada odlucuju ko ce da dobije Zlatnu Loptu!

Sasa The Grobar

pre 13 godina

(utzo, 7. jul 2010 02:19)

Momak, pogledaj preporucene komentare na moj komentar, pa zatim nepreporucene na tvoj i sve ce ti biti jasno... A vidim, ni jednom nisi nasao da iskritikujes moj komentar za Snajdera, zanimljivo, hmmm.... moj savet, malo manje TVa, malo vise sporta i devojaka...

hogar

pre 13 godina

Sve sami znalci fudbala.Ajde neka meko kaze ko je zaslusio uovom delu zreba daudje u Finale. samo Holandija. Igraju naj jednostavniji fudbal a povrh toga i efikasan. Kolika je rqazlika izmedju dosadnog barsinog fudbala kratkih paseova ja tebi ti meni.Ovoima i koncepciju i dijagonale i paralele i ubacivanje iz zadnjeg plana,dosta trcanja, tehnike. Deca se od malena u Holandiji tako uce.U celoj Holandiji ifrakstruktura fantasticna.svaki grad na desetine terena u svakom kvartu sareflektorima sto sa pravom sto sa vestackom travom gde decaci i devojcice od jutra do mraka igraju fudbla. Tole idi u Holandiju i nauci kako se pravi infrastruktura.Bravo za"Oranje" i nadam se da ce napokon biti svetski prvaci.Stavio sam 500 evra

DJ

pre 13 godina

Momci koji prenose Italijansku ligu na SportKlubu (Viskovic i Srdjan mislim....) NBA, Moto GP Su toliko Edukovani onim sto treba da ima jedan komentator, da je njih zaista milina Slusati, da ne pominjem Dvojac Jurisevic i Golalic koji su razbijali sa NFL i koji su ucinili da mi taj sport bude omiljen za gledanje! Iskreno od komentatora mi zavisi utakmica, ali bas zavisi! I zeljno sam iscekivao da cujem ko ce sve prenositi.. Zeleo sam Jurisevica, Viskovica.. i jos neke, ali znam da postoji naravno, kvaka, ko moze a ko ne moze i da postoje fuzije nekih televizija sa komentatorima.. Aca je zaista bio extra dok je bio na BK, ali mislim da ga je usavrsavanje i doskolovavanje i tako da kazem "ubilo" Profesionalac je surovi, ali mislim da je preterao.. na zalost! Nadam se da ce se komentar objaviti iako sam pomenuo imena drugih tv stanica koje rade ili ne rade vise. Inace, Zao mi Urugvaja.. Realno je bilo za X ali sta da se radi.! Jos nesto, svi kazete kako ce Nemci da polupaju ESP? Hmmm.. Voleo bih da bude tako.. Ali... ;-) nikada ne treba prognozirati igru tima na osnovu predhodne utakmice, ali nikada jer dolazi na nesto sasvim novo... uostalom videcemo!

prc

pre 13 godina

Prosecna ekipa, ako treba igraju i rukama i nogama,pogibeljni startovi i mnogo , mnogo srece koja ce ih napustiti u finalu.Drago mi je da su evropske ekipe u finalu jer je Evropa ipak Evropa.Drugi gol po mom misljenju je neregularan i to ne volem, sudjeni ofsajd Kavanija nije postojao, sansa za gol,sve u svemu Urugvajci su osteceni i sve pohvale Forlanu, super je i kao igrac i kao licnost, moje vidjenje!!!

T.

pre 13 godina

Nije poenta da li je Holandija bila bolja, pobednik je onaj ko da vise golova. Ako sudija utice na to da gol koji nije regularan postane regularan, to onda nije to.

Ja sam navijao za Holandiju, smatram da su zasluzeno stigli do polufinala, za razliku od Urugvaja koji i nije prikazao posebno dobru igru. Ali ne volim sto su pobedili na takav nacin.

Dentinho

pre 13 godina

Evo sad je poluvreme ali mogu odgovorno da tvrdim da ce Forlan dati jos jedan i da prolaze Urugvajci dalje...tako je bar moj cale reko a on pogadja bolje od one hobotnice...

wlado

pre 13 godina

chachavacha je cool igrac. upisite u pretrazivac rec, i videcete da je to neki crtani film, u kojoj je vestica glavna, a ta vestica koja se zove cacavaca(nadimak forlana) je u stvari precrtani diego forlan...:)

panta

pre 13 godina

Komentatori nisu zlatni.Straja se već dokazao u JJSL kao pristrasan,Krivokapić je silom prilika prekomandovan na World cup ali se svakim prenosom popravlja od usiljenosti;generalno,ipak se može zaključiti da komentatori komentiraju tačno onako kako je "moguće" sa što više priče naizust i kao radio-komentatori jer tek kada bi "oponašali" uglađenije onda bi ih tek pljuvali i pronalazili najsitnije greščice kao što recimo pljuju Pantelića- izuzetnog igrača ali bez sirovog-džovanskog mentaliteta.

FCB

pre 13 godina

(slobodan, 7. jul 2010 02:21)

Pa nemamo svi pare za satelitsku antenu i brutalan internet. Sem toga, kad već plaćamo pretplatu RTS-u zašto onda ne možemo da gledamo utakmicu sa normalnim komentatorom? A tebi ako se ne sviđaju komentari, ne čitaj ih. Ja lično toliko volim komentare na internetu da mi čak i besmisleni, kao što su tvoji, ne mogu pokvariti ugođaj.

Slobo

pre 13 godina

Ne znam o kom ofsajdu svi pričaju. kao prvo ofsajd se gleda u trenutku upućivanja lopte a u tom trenutku Van Persi je bio u liniji sa protivničkim igračem, znači nije ofsajd, a drugo još važnije pravilo je ofsajd je onda kada ga sudija svira.
P.S: A sviran ofsajd Kujta u prvom poluvremenu koji barem metar nije bio u ofsajdu, zašto ga niko ne spominje.

nisam sudija

pre 13 godina

@Marko

Ok, prihvatam objasnjenje. Ono sto me jos zanima - sta ako napadac stoji u ofsajdu i nikako ne utice na kretanje lopte ka golu i golmana, potpuno je na suprotnoj strani,lopta udara u stativu i odbija se do njega i on je cusne u mrezu. Zanima me, da li to treba svirati kao ofsajd ili priznati gol.

stas

pre 13 godina

Romantičarski fudbal je izgubio svoju draž posle poraza Urusa od hladne i neemocionale igre Holandjana.Fudbalski vic je izgubio od ozbiljnog!Ovo nije više fudbal emocije,ovo je fudbal industrije!Još samo da pobede i hladne Švabe i fudbal je potpisao svoj poraz,svoju kapitulaciju pred kosmopolitanskim,pred nenemocionalnim!I zato Vamos Španija,Vamos Urugvaj,Vamos Argentina,Vamos la revolucion,hasta siempre!!!

utzo

pre 13 godina

Iako sam navijao za Urugvaj (uvek sam za autsajdere) cestitao bih Holandiji na zasluzenom prolasku u veliko finale. Lale su od pocetka kvalifikacija do veceras ostvarili sve pobede i vise nego iko zalsuzuju finale !!!

Medjutim, "ono" sto mene najvise odusevljava je igra sjajnog Dijega Forlana. Da je Urugvaj kojim slucajem prosao u finale, Dijego bi zasigurno bio kandidat za Zletnu Loptu koja se dodeljuje u decembru - osvojio i Ligu Evrope, bio tamo najbolji igrac i strelac...znam da nije LS, ali vredi....

Ovako, milsim da najvece sanse za Zlatnu Loptu ima Vesli Snajder. Budimo realni, sa Interom je uzeo sve, a ako i uzme titulu prvaka sveta - dileme ne bi trebalo da bude !!! Moj glas ide njemu ili Forlanu, definitivno dvojac koji je obelezio prvenstvo (uz malog Milera i odlicnog Ozila).
(Sasa The Grobar, 6. jul 2010 22:35)

Znaci ti si pobedio! Pa ja prosto ne mogu da verujem sta si uspeo da napises! Umirem!

Kao prvo, mislim da ce igracima Holandije biti veoma drago kada procitaju tvoj komentar i cestitke koje si im uputio.
Kao drugo, zasto ono pod navodnicima?
Kao trece, Zlatna Lopta se od ove godine zove FIFA Zlatna Lopta i bice dodeljena 10. januara 2011. godine.
Kao cetvrto, najbolji strelac LE je bio Pizarro sa 9 pogodaka. Isto toliko je dao i Cardozo, a Forlan je dao samo 6.
Kao peto, zasto Forlan vise nije kandidat za Zlatnu Loptu, jesi ga to ti precrtao ili sta?
Kao sesto, "mali Miler", hahaha!
I kao sedmo, poslednje, i ubedljivo najjace, nisam znao da tebe pitaju kada odlucuju ko ce da dobije Zlatnu Loptu!

Pera iz solitera

pre 13 godina

Dokle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među nle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među njijima , Predrag Strajnić je izjavio : ''Evo Suareza , koji je žrtvovao svoj život na utakmici protiv Gane . '' (prenos polufinala Holandija - Urugvaj ) , kakve gluposti ovaj čovek izgovara to je strašno , da se čovek zapita da li je on zaista novinar , jer da jeste bar bi se malo pripremio za prenos , ali ne on je toliko arogantan i pun sebe da misli da mu nikakva priprema nije ni potrebna . Svaka čast Aci Stojanoviću koji često pretera ali profesionalno obavi svoj posao, svi drugi su smešni . Mnogi su se ranije smejali Kovinjalu i Mihajlovskom , ali oni su bar bili smešni , a ovi su smarači , ili kako da zaboravim legendu Pantića koji se javlja iz telefonske govornice umesce Zvezda - Lion , koja se igrala u Bukureštu , to je jednostavno bio protokol kada se igraju kvalifikacije za LŠ , a posebno u to vreme kad nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sankcija , i kaže odprilike ovako : ''Ne daju mi da uđem na stadion da Vas ljubitelje fudbala , izveštavam o utakmici crveno belih , nije dovoljno što su nam nametnuli sankcije , što igramo kilometrima dalje od naše zemlje , nego nas još i sprečavaju da izveštavamo sa lica mesta.'' On se jednostavno zapio u nekoj kafani i nije stigao na vreme.
Zaista ne mogu da verujem da RTS ne može da se reši ovih likova , jer na svakoj drugoj televiziji i radiju postoji gomila dobrih komentatora , novi kablovski sportski kanali posebno.
Uuuuuuaaaaaaaaaaa RTS sportska redakcija
P.S. a i ostale redakcije su im klimave , ali ja pratim samo sport pa me nešto i briga za njih.to sa stadiona , jer mu nisu dali da uđe pola sata pre početka utakmice Zvezda - Lion , koja se igrala u Bukureštu , to je jednostavno bio protokol kada se igraju kvalifikacije za LŠ , a posebno u to vreme kad nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sankcija , i kaže odprilike ovako : ''Ne daju mi da uđem na stadion da Vas ljubitelje fudbala , izveštavam o utakmici crveno belih , nije dovoljno što su nam nametnuli sankcije , što igramo kilometrima dalje od naše zemlje , nego nas još i sprečavaju da izveštavamo sa lica mesta.'' On se jednostavno zapio u nekoj kafani i nije stigao na vreme.
Zaista ne mogu da verujem da RTS ne može da se reši ovih likova , jer na svakoj drugoj televiziji i radiju postoji gomila dobrih komentatora , novi kablovski sportski kanali posebno.
Uuuuuuaaaaaaaaaaa RTS sportska redakcija
P.S. a i ostale redakcije su im klimave , ali ja pratim samo sport pa me nešto i briga za njih.

leteci_magarac

pre 13 godina

Holandija mora da prodje u finale za spas fudbala...
(zeka, 5. jul 2010 21:43)

Prvi gol iz faula, drugi iz ofsajda..cestitam , fudbal je spasen..

slobodan

pre 13 godina

Jedini ljudi koji su gori od ovih ocajnih RTS komentatora su ovi koji non stop kukaju i zale se na komentatore. Pobogu, smorili ste sve zivo, dosta vise sa tim. GLEDAJTE FUDBAL, malo za promenu, umesto sto kao neke babe samo ogovarate komentatore.

bruka

pre 13 godina

80 min.
Koja je bruka ovo SP!!! Sramota kako ce Holandija da se plasira u finale, sve ovo ide na dusu FIFE i sudija. Protiv brazila su padali kao muve, non stop simulirali, samo da vrse pritisak na sudije... Protiv Urugvaja, prvi gol uz veoma grub prekrsaj holandana (kramponima u butinu urugvajca) pri prebacivanju lopte sa desne na levu stranu koje je prethodilo sutu Van Bronhorsta. Pri drugom golu Van Persie u offsajdu. Jedino gol Robena je regularan. Da ne pricam kako je Sneider rukom po licu udario urugvajskog igraca i dobio "samo" zuti karton. Da je neka druga reprezentacija u pitanju, kao nasa npr., pao bi crveni bez razmisljanja!!! Ma najprljavija su reprezentacija UVEK na svako SP-u!!!

Bas bi voleo da prode Nemacka u finale, pa da im po ko zna koji put uzme meru.

Mrznja, poslednje utociste gubitnika

pre 13 godina

Pita voditelj RTS-a Sarenac gosta, "strucnog saradnika", ko ce pobediti na sutrasnjoj utakmici, a ovaj odgovata: "Tradicionalno ne volim Nemce, pa bih prednost dao Spancima."
I to sve na drzavnoj televiziji.

Jasmina

pre 13 godina

Narode moj, ostavimo politiku sa strane i grozne komentare. Zivim u Amsterdamu, Srpkinja sam ali sam srecna da sam veceras podelila srecu sa holandjanima, ljubiteljima fudbala. sa Marokancima, Turcima Surinamcima a i ostalim manjinama. Amsterdam gori od srece..prelepo je..Svi su srecni..sve je narandzasto..lepo je. Volimo sport..opustimo se..zivot je jedan..Pozdrav svima iz Amsterdama. Jasmina

Dentinho

pre 13 godina

Evo sad je poluvreme ali mogu odgovorno da tvrdim da ce Forlan dati jos jedan i da prolaze Urugvajci dalje...tako je bar moj cale reko a on pogadja bolje od one hobotnice...

box

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka

dupli_kantar

pre 13 godina

ja bih ukinuo rts...i sve voditelje sa rts-a...i zapravo...ukinuo bih sve sto nije b92...i dati sve prenose j92 i njihovim komentatorima...oni sve znaju i oni su najbolji...mada sto je pola nepismeno i nasajtu pisu genijalne vesti sa 75% (u najboljem slucaju) tacnosti je dovoljno merilo da je ipak b92 naj naj.

pozdrav genijalcima ;)

estavella

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da neko moze da navija za ovu holandiju...sem komentatora...
Prvo su srecni i uvek daju gol iz bezvezne umarajuce igre,kao italijani pre
Drugo, svaki gol mora da im zakaci stativu ali i da udje...
trece, da li je neko primetio da se kod svih njihovih raduju samo golgeteri i eventualno po jos jedan,dvijca koji mu pritrce,a ostali koji su bili u sesnaestercu bukvalno nista...
Cetvrto...odrace ih Svabe u finalu...a i zasluzili su...sa njima nema provlacenja...

Natural

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi u Srbiji koji navijaju za Holandiju!!!! Pa ljudi to je nama neprijateljska zemlja!!!
(Madjar iz Vojvodine, 7. jul 2010 00:04)

"Holandija neprijateljska zemlja", covece, tebi nije dobro!

Mario Bros i Ozilova čukunbaba

pre 13 godina

Utakmica je bila divna. Otvorena igra, napadački fudbal, 5 golova, neizvesno do poslednjeg zvižduka.

Ostalo nije važno. Komentator? Ništa posebno ni dobro ni loše, normalno priča čovek. Moram da reagujem na ovo što se komentariše da je on za Suareza rekao da ja poginuo. Nije rekao tako nego da je Suarez KAO vojnik koji se žrtvovao i poginuo da tim ostane u utakmici. Ali eto ko se ne seća tog detalja neka napada slobodno ovog čoveka i ostale komentatore što žive mesec dana u Africi mimo porodica i prijatelja i rade u sobi 4 sa 4.

Više me zanima šta to svi očekuju od komentatora, koji je to nivo? Koji je nivo tih ljudi na svom poslu, koja je to profesionalnost koju pružaju, na kom je to nivou pa da traže od ovih ljudi da dube na glavi. Šta to treba da kaže komentator. Dosta više sa glupostima, gledajte fudbal, a komentator ako kaže nešto zanimljivo kaže, ako ne, fudbal je sam dosta zanimljiv u ovoj fazi i znate sami sve igrače.

kiklop

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi u Srbiji koji navijaju za Holandiju!!!! Pa ljudi to je nama neprijateljska zemlja!!!
(Madjar iz Vojvodine, 7. jul 2010 00:04)

Ti biti Madjar? Ne, ti ne biti Madjar. Ti biti lazni Madjar.

Uroš K.

pre 13 godina

Ako već ne čitate knjige, pročitajte barem tekst koji komentarišete.
Ispred zareza ili tačke NIKADA se ne stavlja razmak.
Iza zareza ili tačke OBAVEZNO se kuca jedan razmak.

Dakle, ovo je pogrešno: "to , to , i to." Kao i ovo: "to,to,i to." Pismene ljude bole oči od takvih grešaka.

aleksandar

pre 13 godina

Pera iz solitera, 6. jul 2010 21:00
jesi li ti brate pijan ili sta????? pises kako je strajnic trebao da se pripremi, pa pogledaj na sta lici tvoj komentar

Bg

pre 13 godina

Pa citam ove komentare i ne mogu da verujem. Jeste li vi ljudi bolesni u oci ili u glavu, pa da lupetate kako Holandija nije zasluzila pobedu. Koju ste vi utakmicu gledali, nije mi jasno. Stvar je u vasoj ostrascenosti, koja vam ne dopusta da objektivno gledate stvari i da priznate istinu. Bogami, mnogo se evroazijata ovde nakotilo.

slobodan

pre 13 godina

Pa ja bih gledao fudbal kad mi paklena ekipa ne bi non-stop vređala inteligenciju svojim retardiranim komentarisanjem.
P.S: Mijaljević je ipak najgori!
(FCB, 7. jul 2010 00:55)

Onda isključi ton, pređi na drugu televiziju ili pređi na neki internet strim, samo prekini više da na svakoj vesti kukaš o komentatorima! To je postalo teže podnošljivo od samih komentatora. Umesto da uđem na vest i čitam šta ljudi imaju da kažu o utakmici, ja moram da čeprkam među desetinom već sto puta ponovljenih komentara o komentatorima.

Niste vi nikakvi fanovi fudbala. Umeju komentatori da lupetaju, ali ja toliko volim da gledam fudbal i toliko se koncentrišem na utakmicu, da mi je sigurno neki tamo Strajnić neće upropastiti. A vama se fudbal izgleda i ne gleda mnogo, pa vam sve drugo privlači pažnju.

kakvo oranje to je drljanje

pre 13 godina

Ako ne pogode stativu od koje se lopta odbije u gol, onda protivnik postigne autogol. Ovakvu reprezentaciju Holandije u zivotu nisam gledao, ko bi rekao da su ovo zemljaci Johana Krojfa. Van Bomel je i dalje zakonom zasticen od zutog kartona, a onda ga dobije zbog prigovora, da se covek eto malo i nasmeje posle svega.

FIFA MAFIJA

pre 13 godina

Utakmica Spanija Paragvaj,Kardoso u ofsajdu samo skace ne dira loptu,Valdes u nastavku postize gol sudija dize zastavicu("uticao na situaciju"),veceras ista situacija kod drugog gola Persi u ofsajdu "utice na igru" al nista se ne svira?Dokle favorizovanje bogatih?!? BRUKA

mare 025

pre 13 godina

Ne znam za vas, ali za mene je van Bomel ubedljivo najodvratniji fudbaler! Na stranu njegovo fudbalsko umece, ali njegovo ponasanje, potezi, gluma...fuj!!! Davno nije postojao toliko antipatican lik!
PS Zao mi je Urugvajaca, ali kako su stisli poslednjih minut dva, steta...

UEFA=FIFA=Mafiosi

pre 13 godina

Ovo više nema nikakve veze sa sportom. Sudije su upropastile prvenstvo. Nedosuđen faul Van Bomela kod prvog i čist ofsajd kod drugog gola Holanđana nemaju nikakve veze sa sportom. Ili će FIFA uvesti gledanje spornih situacija ili će i dalje da nastavljaju da nameštaju utakmice pod plaštom da su sudijske greške deo igre.

jeste,da

pre 13 godina

tekma vredna polufinala.mada bih vise voleo da je urugvaj jedan od finalista,nego holandija sa najgorom igrom u svojoj istoriji.samo se setite generacije koja je nas otresla onako i ovo sad je jednostavno....lose....

pantelic do zigica - i kakvo zakucavanje!

pre 13 godina

Ja sam zaista zgrozen nivoom odredjenih komentara. Pa nema jedne utakmice a da se ne pojavi 50 'FIFA mafia' komentara. Daj sjasite vec jednom. Dobrom timu ne treba pomoc sudija, a Holandija je 3x bolji tim od Urugvaja. Takodje, to favorizovanje bogatih je potpuno suluda ideja - Dragos Kalajic i Brada s palme bi bili ponosni na vas (doduse, treba da izracunamo bogatstva svih drzava pa da vidimo da li su bogatiji englezi ili nemci. Usput, ako je tako, kako to da Francuska ne igra u finalu?). Jucerasnji mec je bio verovatno najbolji na prvenstvu, Urugvaj je casno igrao, lepo za oko, ne ko usahli Paragvaj na 0-0. Imace jos jedan mec, rukometas im se vraca, pa ce imati vise sanse protiv Nemaca. To je ono interesantno, a za sve one koji gledaju fudbal da bi uhvatili namerne greske - promenite sport

Mrznja, poslednje utociste gubitnika

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka
(box, 6. jul 2010 23:45)

A da Nemac na Nemackoj televiziji kaze: "Tradicionalno ne volim Srbe..." da li bi i tada branio njegov licni stav?!?

Husein Murinjovic

pre 13 godina

Dok je Holandija igrala lijep fudbal nisu nista uspjevali da osvoje.
Poslije dva izgubljena finala i jednog polufinala na svjetskim prvenstvima vidjeli su da sa lijepim fudbalom ne mogu da osvoje svjetsko prvenstvo.
Prekretnica je bila Euro 2008 kada su rasturili Italiju i Francusku i u cetvrt finalu protiv Rusa nisu imali vise snage da prodju dalje.
Ova reprezentacija je skoro ista kao na Euru 2008, samo sto sad igraju drugacije, sto nikako ne znaci da ne mogu bolje i ljepse da igraju,
samo sto su uvidjeli da takav fudbal ne donosi rezultate.

Ne znam samo po cemu je to Urugvaj igrao lijep i dobar fudbal.Osim Forlana nisu imali nikog kreativnog (izuzimajuci Suareza koji nije igrao na utakmici).
Startovi su im isto tako bili grubi ako ne i grublji.
De Zeeuw je umalo ostao bez glave poslije udraca nogom od Urugvajskog igraca.
Van Bomelu svaka cast. Da je Srbija imala bar jednog takvog prosli bi garantovano u drugi krug.
Mozete ga mrziti, ali ako igra za vas tim onda morate da ga obozavate.

Van Persie nije bio u ofsajdu, ko ne vjeruje nek pogleda snimak jos jednom, cak i ako je
bio nije dodirnuo loptu, a Van Bomelov prekrsaj je postojao.
Sve u svemu nekad imate srecu na svojoj strani (primjer bozje ruke Maradone), a nekad nemate.
Kad se sve sabere i oduzme sve na kraju dodje na svoje.

Na ovom prvenstvu Nijemci igraju kao nekad Holandjani, a Holandjani kao nekad Nijemci.
Obicno su Nijemci osvajali dosad prvenstva, a sad bi po nekoj logici to trebali da budu Holandjani.
Ako gledate kroz istoriju jako je malo ekipa koje su igrale atraktivan fudbal osvojilo svjetsko prvenstvo.
Jedino Brazil prva tri puta kad je osvojio titulu. Poslije to vise nije prolazilo.

cantona-7

pre 13 godina

Žao mi je što Urugvaj nije uspeo, jer ja za ovu holandsku reprezentaciju robota nikako ne mogu da navijam. Prema njima mi čak i Gulit i Rajkard deluju kao fudbalski romantičari. Njihove utakmice su na ovom SP ubedljivo najdosadnije, ali su pobedili Brazil i sa pravom su tu gde jesu.
Urugvajci su pokazali da ekipa koja igra timski, srcem, hrabro i uz dozu sreće, može stići daleko. Grupa im nije bila laka. Iako Francuzi nisu bili na nivou, to su bili nezgodni Meksikanci i domaćini. Kasnije su ušli u ''lakši'' deo kostura, ali ga oni nisu birali, već zaslužili prvim mestom u grupi.
Šta reći o Forlanu ? Urugvaj konačno ima fudbalera koji je bolji od Frančeskolija. Čovek podjednako dobro šutira i levom i desnom, a centaršut mu podseća na Bekamov iz najboljih dana. Pravi lider na terenu.
Odbrana im je odlična, a Muslera najbolji golman na šampionatu. Abreuova ''panenka'' za mene je nezaboravan detalj sa ovog SP.
Ispalo je rezultatski da je jedna greška ovog Borata (iako iz Uzbekistana) rešila meč. Ne znam po kom kriterijumu FIFA određuje sudije, ali krajnje je vreme za čelendž.

Dragisa

pre 13 godina

Na kraju se mora priznati da su Nemci do sada najbolje igrali i najvise pokazali. Ako tako nastave pregazice i Spaniju i Holandiju. Neka me neko demantuje...

g4

pre 13 godina

Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije moze da bude prvak Sveta u fudbalu, narocito ako znamo da im i liga nije Bog zna sta. Za uspeh je potreban studiozan rad koji stalno donosi unapredjenja. Holandska (Ajaksova) skola fudbala je najbolja na Svetu jer vec decenijama iz relativno malog fonda igraca stvara vanserijske postave holandske reprezentacije.

nisam sudija

pre 13 godina

Ne razumem se baš mnogo u pravila fudbala, pa se unapred izvinjavam ako nesto lupim, ali meni se cini da ono nije bio ofsajd. Igrac Holandije je loptu uputio u donji desni golmanov ugao i u tom trenutku drugi igrac Holandije zaista je za iskorak blizi golmanu od poslednjeg igraca odbrane. Na putu ka golu, lopta udara jednog od igraca odbrane i menja pravac ka suprotnom uglu do koga stize prolazeci pored napadaca koji je najblizi golmanu. On je ne dira, ne menja joj pravac. Dakle, u trenutku upucivanja lopte ka golu, on svojom pozicijom ne utice na igru. Njegova se pozicija aktivira tek kada lopta od noge odbrambenog igraca krece ka njemu i dalje ka levom golmanovom uglu. Ja mislim da to nije ofsajd.

brat od brataminlog

pre 13 godina

Pita voditelj RTS-a Sarenac gosta, "strucnog saradnika", ko ce pobediti na sutrasnjoj utakmici, a ovaj odgovata: "Tradicionalno ne volim Nemce, pa bih prednost dao Spancima."
I to sve na drzavnoj televiziji.
(Mrznja, poslednje utociste gubitnika, 6. jul 2010 23:06)

Nije rekao covek da mrzi Nemce..vec da ih ne voli..to nije ista stvar..barem ne kod mene..

Ja ih isto ne volim..znaju se razlozi..isto kao sto ne mogu da volim Amere itd..

Nego da se vraim fudbalu..

Prvo poluvreme fantasticno odigrano..imalo se sta da vidi..dva vrhunska gola..ovaj Forlanov uz gresku Steklenburga(izvinite ako sam lose napisao..prezime mu je zapetljano skroz)..gol Giovania van Bronhorsta za anale..pravo kao sto bi mi obicni ljudi rekli"raslje"..po mom misljenju najbolji gol na Sp..

Roben posle pokazao da zna dati i glavom gol..i to vrlo dobro..

A ovaj drugi gol Snajdera necu da komentarisem nego samo da kazem..da je splet srecnih okolnosti..nespretnosti sudija itd..dovela do potpunog obrta toka tekme..

Sutra Spanija/Nemacka..

Tipujem na Spance..posto tradicinoalno ne volim Nemce hehe :)

Синиша Михајловић

pre 13 godina

Иако је сад сувише причати како је Холандија заслужено прошла, бла бла, некако ми остаје утисак да је онај помоћник са горње стране терена упскао ствар. Код другог гола је требао да свира чист офсајд јер је ван Перси утицао на игру, а самим тим је и гол нерегуларан. Такође бих желео да кажем да веће г***о од оног ван Бомела у животу нисам видео, па то је невероватно...
П.С. Свака част Форлану и ван Бронхорсту за голове...
П.П.С. Робен алавштина!

rale77

pre 13 godina

@Pera iz solitera
"Dokle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među nle više da trpimo ove amatere , dok ovo pišem , najgori među njijima , Predrag Strajnić je izjavio : ''Evo Suareza , koji je žrtvovao svoj život na utakmici protiv Gane . '' "

pa sta ako je to izgovorio nije nista pogresno rekao, je si cuo nekad za metaforu?

Dragon

pre 13 godina

Opet su sudije „dosudile” finalistu. Do prvog gola dosuđena su 3 nepostojeća ofsajda Urugvajcima. Koliko se ja razumem biti u liniji nije ofsajd. 10 sekundi pre prvog gola Holandije, nedosuđen faul Van Bomel-a i to za žuti karton ( đonom u butinu). Drugi gol Holandije iz ofsajda i na kraju igranje rukom ispred kaznenog prostora igrača Holandije.

Lu

pre 13 godina

Jel moguce da RTS ima komentatora koji nema veze sa fudbalom,a prenosi svetsko prvenstvo?!On,covek,samo zna da smara,to radi za desetku!Profesionalnije se covek pripremi za prenos koncerta beckih decaka,nego Strajnic za polufinale svetskog prvenstva!Celu utakmicu baca u drugi plan svojim nebulozama i neverovatnim glupostima!

realan

pre 13 godina

pa sta ako je covek na drzavnoj televiziji rekao da tradicionalno ne voli nemce...pa jel to na drzavnoj televiziji covek ne sme da ima svoj stav?! to nije stav drzave nego njegov licni stav...a i razumem coveka
(box, 6. jul 2010 23:45)

A da Nemac na Nemackoj televiziji kaze: "Tradicionalno ne volim Srbe..." da li bi i tada branio njegov licni stav?!?
(Mrznja, poslednje utociste gubitnika, 7. jul 2010 00:38)
# Link komentara

Pa prijatelju, nije bas to isto. Nismo mi bombardovali Berlin i nismo mi ubijali 100 za jednoga...

Serbian Hawk

pre 13 godina

Zalosno...Samo idiot posle ovog SP moze da kaze da su ove sudijske greske slucajne i da je fifa u pravu sto zabranjuje uvodjenje celindza u fudbal...

Sto se tice ovih Holandjana...nemaju sansi u finalu!
Stajnic se primio ko da su mu najrodjeniji a Urugvace namaza kao da prvi put vide loptu...Ishvali ovog Van Bomela koga ni rodjena majka ne moze da voli...coveka koji je pokvareno, podmuklo govedo koje je trebalo da dobije crveni karton nakon onih krvnickih startova tokom utakmice...a gle "slucajno" dobi zuti na kraju zbog protesta!!!

aleks

pre 13 godina

3:1 Holandija u finalu i nadam se da ih tamo cekaju Nemci. Posle mi je svejedno. Mozda mi je Holandija blagi favorit posto nikada pre nisu uzeli titulu.

100% KONCENTRAT

pre 13 godina

Niste vi nikakvi fanovi fudbala. Umeju komentatori da lupetaju, ali ja toliko volim da gledam fudbal i toliko se koncentrišem na utakmicu, da mi je sigurno neki tamo Strajnić neće upropastiti. A vama se fudbal izgleda i ne gleda mnogo, pa vam sve drugo privlači pažnju.
(slobodan, 7. jul 2010 02:21)
----------------------------------------------------------
Da li pstoji nešto gluplje na forumu od ovog.

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Iako sam navijao za Urugvaj (uvek sam za autsajdere) cestitao bih Holandiji na zasluzenom prolasku u veliko finale. Lale su od pocetka kvalifikacija do veceras ostvarili sve pobede i vise nego iko zalsuzuju finale !!!

Medjutim, "ono" sto mene najvise odusevljava je igra sjajnog Dijega Forlana. Da je Urugvaj kojim slucajem prosao u finale, Dijego bi zasigurno bio kandidat za Zletnu Loptu koja se dodeljuje u decembru - osvojio i Ligu Evrope, bio tamo najbolji igrac i strelac...znam da nije LS, ali vredi....

Ovako, milsim da najvece sanse za Zlatnu Loptu ima Vesli Snajder. Budimo realni, sa Interom je uzeo sve, a ako i uzme titulu prvaka sveta - dileme ne bi trebalo da bude !!! Moj glas ide njemu ili Forlanu, definitivno dvojac koji je obelezio prvenstvo (uz malog Milera i odlicnog Ozila).

Zipo

pre 13 godina

Jel Pedja Strajnic po struci neki bravar,stolar, vozac GSP-a? Ne videh coveka koji je toliko opcinjen pridevima koji poticu od reci "majstor". Samo bih voleo da znam ko mu je rod u RTS-u kada jos uvek ima posao tamo. Smori vise covek, svaki prenos mu je isti, SVAKI!

Trustno1

pre 13 godina

ispljuvaste Holnadjane, a kamo srece da mi igramo kao oni!
pokazali su koliko su pametni fudbaleri. koliko su hrabri, motivisani. neko je rekao Holandija i sport?!?! hahaha tako mala zemlja, a puni medalja na OI. Holandija je prava sportska nacija.
jeste da prave malo sansi za gol, ali koliko se meni cini ni jedna ekipa se nije naigrala protiv njih. imaju kontrolu igre i uglavnom oni vrse pritisak na protivnika. kod drugog gola, jedva su probili onaj bunker Urugvajaca. tesko je u takvoj igri davati golove. mada, svidja mi se kako je odigrao Urugvaj na sredini terena. Urugvaj mi se dopao od prve tekme SP. svaka im cast. veliki uspeh. Nemcima i Spancima dajem vece sanse za osvajanje titule. mada, finale je posebna prica. Holandjani su kao mi, dobar tim, ali bez titule. a mi smo uvek solidan tim bez polufinala:))

Zvezdas

pre 13 godina

Drugi gol je postignut iz ofsajda - Fan Persi je "smetao" golmanu, pokazao je nameru da ucestvuje u akciji i time uticao na igru i na postignuti gol. Dakle, ofsajd kao vrata. Steta sto FIFA i dalje eksperimentise sa sudijama - polufinala i finala moraju da sude sudije koje imaju mnogo jakih utakmica u pistaljci, a ti su obicno iz Evrope.

prc

pre 13 godina

Prosecna ekipa, ako treba igraju i rukama i nogama,pogibeljni startovi i mnogo , mnogo srece koja ce ih napustiti u finalu.Drago mi je da su evropske ekipe u finalu jer je Evropa ipak Evropa.Drugi gol po mom misljenju je neregularan i to ne volem, sudjeni ofsajd Kavanija nije postojao, sansa za gol,sve u svemu Urugvajci su osteceni i sve pohvale Forlanu, super je i kao igrac i kao licnost, moje vidjenje!!!

Shonke

pre 13 godina

Holandija igra bolji fudbal i bila je i večeras bolja od Urugvaja. Jedna sporna situacija ne menja činjenicu da je više zaslužila prolaz u finale od rivala (kako je Urugvaj uopšte prošao 1/4 finale - to znamo).

Drugo, osim Forlana i Suareza po meni oni nemaju ni jednog igrača extra klase i jedino što umeju (i u manjku pravih majstora mogu) je da čekaju bljesak Forlana (i eventualno kiks golmana kao juče, ili korejskog kao pre 10 dana, južnoafričkog u drugom kolu itd). U poređenju sa njima naša ekipa je igrala fenomenalno maštovit i dinamičan fudbal.

Treće, Holandija je stalno u vrhu svetskog i evropskog fudbala dok Urugvaj nije ništa uradio 60 godina. A i to je tim koji je osvojio sp tako što im je u polufinalu u čuvenoj utakmici sa Jugoslavijom priznat gol "iz auta" kad je policajac vratio loptu u igru.

Dakle, svaka im čast na kompaknosti i disciplini igri ali nikad ni jedna ekipa sa samo jednom pravom zvezdom u timu nije osvojila ništa. Niti će.

Zanatlija

pre 13 godina

Drugi gol Holandije ne treba komentarisati.

Iako sam u ovoj utakmici "navijao" za HolandijU moram da kažem da je ova pobeda više nezaslužena nego zaslužena.

Na kraju se nisam ni radovao pobedi.
Urugvajaca mi je bilo žao jer su oštećeni.

Ovo svetsko prvenstvo je totalni promašaj što se suđenja tiče i da nije bilo poznatih ličnosti na tribinama, svađa u svlačionici i ovih vuvuzela 99% novinara nebi imalo o čemu da piše.

Ako kažem da sudije "igraju" političare a da su igrači "običan narod" valjda shvatate poentu onoga što sam hteo da kažem.

"Ja smem da te pljačkam, ti ne smeš da se žališ inače... "

bellagio011

pre 13 godina

da li je ovo uvlacenje u du*e holandjanima zbog ulaska u EU,potpisivanja SSP ili nesto trece, ja ne znam, ali da covek toliko otvoreno navija za njih,pa to prelazi svaku granicu. A kad mi igramo, onaj autobiograficar svih svetskih fudbalera koristi termine "aut je za reprezentaciju Srbije....Srbija trenutno izvodi 3 korner...." itd itd.....pa majku mu, kad ces da budes pristrasan ako ne kad tvoja zemlja igra. Ljudi voleli ih ili ne, ali ja hrvatima skidam kapu kako prenose utakmice svoje reprezentacije, ma koji god da je sport. Ovi nasi lelem**i bi trebali malo da se opuste i ugledaju, ako ne na njih, onda na lika sa sport kluba, sto prenosi nize engleske lige.....

Marko

pre 13 godina

Svi ovde znamo da je Roben fantastican igrac, ali definitivno od ovog SPa je i fantastican glumac!

Valja se, baca, pravi grimase... Na kraju utakmice covek pomisli da su mu svaku kost polomili!

A sto se tice Holandjana inace, jedino su me odusevili protiv Brazila... a ovo od sinoc je dosta diskutabilno.

Marko

pre 13 godina

@nisam sudija

Čisti ofsajd! Igrač stoji u ofsajdu, ako bilo čim (NE MORA DA DIRNE LOPTU!) utiče na putanju lopte prema golu to je ofsajd. On ne samo da stoji direktno na putu lopte prema golu, nego nogom pokazuje nameru da loptu skrene i time prevari golmana. to što je nije dirao nema veze!

Elementarna greška, kao i mnoge druge, koje su direktno uticale na konačni rezultat. Ovo prvenstvo je pokazalo na potrebu da se menjaju dve stvari:
1. omogućiti selektorima i sudiji da pogledaju sporne situacije jednom na poluvreme i promene odluku ukoliko se pokaže da je došlo do greške
2. ako odbrambeni igrač stoji na gol crti, odnosno, ako nema nikoga iza njega, lopta ide u okvir gola (ne u njegovo telo već pored) a odbrambeni igrač brani rukom, to treba priznati kao gol (igraču odbrane crveni karton i kazna neigranja tri utakmice).

Ironman

pre 13 godina

Aleksandre, u pravu si za sve što kažeš, mene recimo prilično nerviraju Strajnić i Mijaljević, ali za ovih mesec dana toliko su mi se popeli na glavu ljudi koji ne rade ništa drugo nego samo kukaju o komentatorima, da su mi komentatori RTS sad postali simpatični. Majke mi, radije bih slušao Strajnića ceo dan, nego da pročitam tri komentara svaki dan u kojima se ljudi žale na komentatore, dosta bre više. Tačno imaš osećaj da neki ljudi uopšte ne gledaju fudbal, već samo sednu i slušaju komentatora, da bi onda dotrčali na internet i opljunuli ga i za najmanju sitnicu. Kao tetke neke. Pritom se često dešava i da pljuju bez razloga (naročito Stojanovića, kome se podsmevaju i što govori Teves, Rodriges i Saneti, iako je Stojanović 100% u pravu, za razliku od njih koji mu se smeju). Jednostavno, tačno vidiš kako samo čekaju da nešto prigovore, a ako ne nađu ništa - onda i izmisle.

Ljudi, GLEDAJTE FUDBAL. Dosta više o komentatorima. Ako fudbal ne može da vam privuče toliko pažnje da biste iskulirali komentatora - pređite na drugu televiziju. Imate i internet sa milion strimova, pa nađite neki prenos sa stranim komentatorima i mirni ste. Samo nemojte da se iznenadite kad i tamo čujete Saneti i Teves. ;-)

Ivan M

pre 13 godina

Van Bomel napravio faul kod prvog gola i Van Persi bio u ofsajdu kod drugog. Pored toga, ne mogu da shvatim kakav to faul Van Bomel treba da napravi da bi zaradio zuti (onaj na kraju mi se cini da je bio za prigovor). Nadam se (i ocekujem) da ce SP dobiti ekipa koja dobije sutrasnje polufinale.

Pored toga, istorijski mec: prvi put ce evropska ekipa dobiti SP van Evrope. Za to ipak cestitke Holandiji, Nemackoj ili Spaniji.

djons91

pre 13 godina

Kavani igra u Palermu, a ne u Laciju. Deset puta je ponovio da igra u Laciju. Svaka cast Urugvajcima, dali su sve od sebe, ali moze se reci da su i oni zrtve sudija posto se videlo da je Van Persi bio u ofsajdu i da je markirao Musleru.

David

pre 13 godina

Ponovo po o zna koji put su sudije bile prave zvezde. Kod prvog hola Holanjđana prekršaj za žuti Bomela, kod drugog ofsajd Persija...

neda

pre 13 godina

Prvi gol holandjana - dva dodavanja ranije faul, ništa.
Drugi gol - ofsajd, ne znam kako se utiče na igru i učestvuje u njoj ako ne tako kako je to uradio v. Persi, ništa.
V. Bomel, bezbroj startova za žuti, poslednji, u kojem je pokušao da udari igrača kada su pali, nekog klinca, bio je za crveni, ništa. Još se posle pretvarao da je povredjen.
Mislio sam da je došao red da im se vrati ono što su izgubili 1974. od nemačke i 1978 od Argentine, ali, sada ne želim da ovaj tim pobedi. I nadam se da neće, bez obzira ko još bude u finalu.
P.S. Za reakciju kao Snajderovu posle onih makazica neko drugi bi dobio direktan crveni. Ali, Bože moj, radi se o holandjanima i kazahstanac je to imao u vidu, ne treba im se zamerati. A mora mu se priznati da je utakmicu dobro produžio...

hogar

pre 13 godina

Sve sami znalci fudbala.Ajde neka meko kaze ko je zaslusio uovom delu zreba daudje u Finale. samo Holandija. Igraju naj jednostavniji fudbal a povrh toga i efikasan. Kolika je rqazlika izmedju dosadnog barsinog fudbala kratkih paseova ja tebi ti meni.Ovoima i koncepciju i dijagonale i paralele i ubacivanje iz zadnjeg plana,dosta trcanja, tehnike. Deca se od malena u Holandiji tako uce.U celoj Holandiji ifrakstruktura fantasticna.svaki grad na desetine terena u svakom kvartu sareflektorima sto sa pravom sto sa vestackom travom gde decaci i devojcice od jutra do mraka igraju fudbla. Tole idi u Holandiju i nauci kako se pravi infrastruktura.Bravo za"Oranje" i nadam se da ce napokon biti svetski prvaci.Stavio sam 500 evra

Velizar

pre 13 godina

Morao sam da iskljucim ton, jer sam jedino tako mogao da gledam utakmicu. Komentator me je izludjivao. Prvo sam mislio da je zaljubljen u nekog od Holandjana,jer tako pristrasno komentarisanje davno nisam cuo. Onda sam digao ruke i prosto iskljucio ton da bih mogao utakmicu da gledam na miru.

Alex

pre 13 godina

Ovo je šesta ekipa za koju sam navijao a da je izgubila i ispala sa svetskog prvenstva!
Srbija, Engleska, Brazil, Gana, Argentina i sada Urugvaj. Ne mogu da verujem! Pa da sam uplaćivao na suprotan ishod mogao sam silne pare da uzmem!?
Ma ko je još uzeo pare od kladionica...

FCB

pre 13 godina

(slobodan, 6. jul 2010 22:33)

Pa ja bih gledao fudbal kad mi paklena ekipa ne bi non-stop vređala inteligenciju svojim retardiranim komentarisanjem.
P.S: Mijaljević je ipak najgori!

Sasha LFC

pre 13 godina

Navijao sam za Holandiju ali ovakva pobeda ostavlja gorak ukus. Polufinale svetskog prvenstva i odlucujuci dogadjaj na utakmici je cista sudijska kradja. Snajderov gol je zastrasujuci primer koliko sudije nisu u stanju da drze kriterijum u fudbalu kao igri. Pre neki dan su nas ubedjivali da gol Valdeza za Paragagvaj protiv Spanije nije ispravak zato sto je Kardoso, koji je bio u ofsajdu, pokusao da dodje do lopte iako je svakom na kugli zemaljskoj bilo jasno da nema sanse da je takne, pa je tako navodno smetao i Kasiljasu iako je ocigledno da tim potezom Kardosa nije bio zbunjen. A onda, par dana kasnije, ili tacnije receno u sledecoj utakmici na SP, Van Persi u cistom ofsajdu pravi ocigledan pokret ka lopti kojim lazira da li ce da je skrene ili ne, golman ostaje potpuno zbunjen, cak iz odredjenog ugla izgleda da je Van Persi i igrao loptom iako se to nije dogodilo, i gol je po sudijama potpuno regularan.

Sto se mene licno tice fudbal je umro. Sudjenje je toliko uticalo na rezultate na ovom SP da prosto nema smisla pricati ni o konacnom ishodu. Najbolji dokaz za to je cinjenica da ce titulu osvojiti Holandija, Nemacka ili Spanije. Svaka od tih reprezentacija je dobila ogromne poklone u vidu priznatih (Holandija protiv Urugvaja) ili nepriznatih (Spanija protiv Paragvaja i Nemacka protiv Engleske) golova u trenutku kada je rezultatska klackalica. Takav vetar u ledja dovodi u sumnju njihov uspeh. Sta dalje reci?

Na kraju samo da kazem da posto odbijaju da uvedu elektroniku i ponavljanje snimka u fudbalu, mora da se ukine pravilo ofsajda kako bi igra imala privid postene borbe. Zbog tog pravila dolazi do bar 90% sudijskih nepravdi. Pa neka se fudbal potpuno izmeni kao igra ako treba. Postenje u igri je ipak vaznije.

Jos kao Srbin da kazem da smo mi mogli vrlo lako da budemo u ovim cetvrtfinalima i polufinalima da je gol Pantelica priznat. To nije bio apsolutni nikakav ofsajd spram ovih koji nisu svirani a postizani su golovi.

Treba posebno obratiti paznju na sve nepravde i videti kako je uvek svirano u korist tzv. "velikih fudbalskih nacija". To mi je posebno odvratno. Elementarna fudbalska pravda je u moje vreme klincima kada se podele na male golice pa je jedna strana osetno slabija nametala da jaci slabijem da, na primer, 3 gola fore. Ovde je sve obrnuto, jacima se daju golovi fore. Kao da vlada neki fudbalski SUPERHIK (otimam od siromasnih da bih dao bogatima). Bljutavo.

FUDBAL JE OVAKVIM SUDJENJEM I OVAKVIM PRAVILIMA DEFINITIVNO UMRO.

panta

pre 13 godina

Komentatori nisu zlatni.Straja se već dokazao u JJSL kao pristrasan,Krivokapić je silom prilika prekomandovan na World cup ali se svakim prenosom popravlja od usiljenosti;generalno,ipak se može zaključiti da komentatori komentiraju tačno onako kako je "moguće" sa što više priče naizust i kao radio-komentatori jer tek kada bi "oponašali" uglađenije onda bi ih tek pljuvali i pronalazili najsitnije greščice kao što recimo pljuju Pantelića- izuzetnog igrača ali bez sirovog-džovanskog mentaliteta.

Sasa The Grobar

pre 13 godina

(utzo, 7. jul 2010 02:19)

Momak, pogledaj preporucene komentare na moj komentar, pa zatim nepreporucene na tvoj i sve ce ti biti jasno... A vidim, ni jednom nisi nasao da iskritikujes moj komentar za Snajdera, zanimljivo, hmmm.... moj savet, malo manje TVa, malo vise sporta i devojaka...

Slobo

pre 13 godina

Ne znam o kom ofsajdu svi pričaju. kao prvo ofsajd se gleda u trenutku upućivanja lopte a u tom trenutku Van Persi je bio u liniji sa protivničkim igračem, znači nije ofsajd, a drugo još važnije pravilo je ofsajd je onda kada ga sudija svira.
P.S: A sviran ofsajd Kujta u prvom poluvremenu koji barem metar nije bio u ofsajdu, zašto ga niko ne spominje.

posmatrac

pre 13 godina

Ej Pero, dobar si decko i neke si stvari lepo reko, ali nauci da pises na tastaturi, kad vec toliko blatis ove nesretnike sa RTS-a....

nesmem ili ne smem; 7 padeža itd

pre 13 godina

aleksandar, 6. jul 2010 22:48)
Onaj ko ostavi komentar i prođe "strašnu" cenzuru kontrolora B92 je dovoljno.
Možda je taj i pogrešio u pravopisu,nisam se vraćao to da to ponovo čitam.Možda je to čovek koji je tek naučio da kuca na tastaturi ili tek naučuio da čita i piše.
Ali čoek koji radi na državnoj televiziji koga svi finansiramo mora da ima određeni nivo. Razumem ja da se u živom programu koji traje duže može desiti i neka omaška,ali uprno ponavljanje jednih te istih gluposti jednostavno se ne sme tolerisati.
Mi smo od komntatora ovog SP mogli da čujemo neke komentare i čuđenja,za neke sudijske odluke,pri čemu je u pitanju nepoznavanje fudbalskih pravila.
Svaka utakmica i svaki gol ima priču o džambolaniju,povraća mi se više od toga.
Prenos utakmica se pretvorio u iznošenje statističkih podataka koji su toliko smarajući i nemaju veze sa dotičnom utakmicom a ni sa fudbalom.
Ako neko oće ovde da izjednači nečiji pravopis pri čemu mu ne trebaju nikakve kvalifikacije, sa komentatorima ovog SP koji treba da prođu najrigoroznija prvila je nebuloza.
Komentatori koji rade ove prenose kao da su dobili preporuku od statističkog zavoda.Da se razumemo komentator mora da ima dikciju,da bude zanimljiv ljudima koji prate neku utakmicu pa i da ima da određeni podatak.Ovo što rade komentatori sa SP nije prenos utakmice nego smaranje.
Ono što najviše smeta jesu gluposti koje valjaju,a da pri tome nisu ni duhoviti.

iwaN

pre 13 godina

(Pera iz solitera, 6. jul 2010 21:00) E sve si u pravu druze,ima covek mnogo propusta...Kao prvo i prvo viedelo se da navija za Holandiju...

gibo

pre 13 godina

# Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije moze da bude prvak Sveta u fudbalu...
(g4, 7. jul 2010 01:41)

g4, Holandija, bre, ima duplo vise stanovnika od Srbije!

Mardok

pre 13 godina

Ljudi teško uče jezik, jer nemaju gde, srednja škola potpuno je propala, profesori se trude da izvuku živu glavu od agresivnih učenika, a nisu ni oni bogzna kako jezički obrazovani, jer u životu nema više jezika razmišljanja i lepog govora, nego se jezik sveo na pet stotina reči, što je dovoljno da se ljudi sporazumeju. Što kraće i prostoji, to bolje. Knjige niko ne čita, novine su katastrofa, i tako dalje. Evo, ni posle pet godina, niste naučili da RTS nije državna televizija (država nema svoju televiziju), a zamerate onim polupismenim novinarima sa te televizije. Prenosi jesu očajni, pogotovo za one koji pamte plejadu nekadašnjih novinarskih legendi. Neznanje je danas velika muka Srbije.

DJ

pre 13 godina

Momci koji prenose Italijansku ligu na SportKlubu (Viskovic i Srdjan mislim....) NBA, Moto GP Su toliko Edukovani onim sto treba da ima jedan komentator, da je njih zaista milina Slusati, da ne pominjem Dvojac Jurisevic i Golalic koji su razbijali sa NFL i koji su ucinili da mi taj sport bude omiljen za gledanje! Iskreno od komentatora mi zavisi utakmica, ali bas zavisi! I zeljno sam iscekivao da cujem ko ce sve prenositi.. Zeleo sam Jurisevica, Viskovica.. i jos neke, ali znam da postoji naravno, kvaka, ko moze a ko ne moze i da postoje fuzije nekih televizija sa komentatorima.. Aca je zaista bio extra dok je bio na BK, ali mislim da ga je usavrsavanje i doskolovavanje i tako da kazem "ubilo" Profesionalac je surovi, ali mislim da je preterao.. na zalost! Nadam se da ce se komentar objaviti iako sam pomenuo imena drugih tv stanica koje rade ili ne rade vise. Inace, Zao mi Urugvaja.. Realno je bilo za X ali sta da se radi.! Jos nesto, svi kazete kako ce Nemci da polupaju ESP? Hmmm.. Voleo bih da bude tako.. Ali... ;-) nikada ne treba prognozirati igru tima na osnovu predhodne utakmice, ali nikada jer dolazi na nesto sasvim novo... uostalom videcemo!

djole

pre 13 godina

Pratim fudbal vise od 30 godina i nisam u svom zivotu video prljavijeg igraca od Van Bomela. Kakav uticaj on ima na sudije pa nikada ne dobije crveni karton stvarno mi nije jasno. Covek je toliko iritantan da bih ga tako slatko isamarao.
Cestitke Holandiji na zasluzenoj pobedi i plasmanu u finale.

pera detlić

pre 13 godina

Ovima što preporučuju da isključimo ton,ako nam smeta komentarisanje utakmice čuvenih komentatora, poručio bi im da sam kupio TV da uživam a ne da živim u dobu gluvog odnosno nemog programa.Prenos jednog takvog događaja mora da zadovolji i čula vida i čula sluha. Kad gledam neku utakmicu želim na TV-u da čujem i atmosveru na stadionu,a pogotovo ako se to odnosi na događaj kao što je SP u fudbalu.Zbog toga ne želim da pratim utakmicu bez tona.A te koji prenose utakmicu bi vrlo rado isključio.
Prenosi utakmica nisu na bilo kojoj televizije već na državnoj televiziji.Sve televizije koje imaju nacijonalnu frekvenciju moraju da zadovolje kriterijume,to odnosi i na komentatore koji prenose neku sportsku utakmicu.
Ovima što smetaju pravopisne greške na forumima slobodno nemoraju da ih čitaju, a mogu da isključe i monitor pa nek uživaju.

neprofesionalno

pre 13 godina

@rale77
A da li je bila metafora sa oslabljenom Nemačkom zbog neigranja "povređenog" Enkea?

Ili je u pitanju neobaveštenost?

rados

pre 13 godina

Voleo bih da Holandija osvoji titulu, jer bi se pokazalo da i mala zemlja, skoro duplo manja od Srbije(g4, 7. jul 2010 01:41)

Holandija ima duplo više stanovnika nego Srbija. Čak i više nego duplo.

dlagan

pre 13 godina

Voleo bih cuti strucu analizu za komentatora na sinocnoj utakmici, mislim na RTS. Nije mi jasno da li se on napali na holandjane, da li je svestan da mora da malo zivne kada je gol ili sansa, da li je svestan da je neumesno svakakve gluposti pricati??? Mislim covece, Snajeder primi prelaganu loptu, koja jedva dodje do njega a ovaj, KAKVO PRIMANJE, POGLEDAJTE SAVRSENSTVA...

wlado

pre 13 godina

chachavacha je cool igrac. upisite u pretrazivac rec, i videcete da je to neki crtani film, u kojoj je vestica glavna, a ta vestica koja se zove cacavaca(nadimak forlana) je u stvari precrtani diego forlan...:)

T.

pre 13 godina

Nije poenta da li je Holandija bila bolja, pobednik je onaj ko da vise golova. Ako sudija utice na to da gol koji nije regularan postane regularan, to onda nije to.

Ja sam navijao za Holandiju, smatram da su zasluzeno stigli do polufinala, za razliku od Urugvaja koji i nije prikazao posebno dobru igru. Ali ne volim sto su pobedili na takav nacin.

FCB

pre 13 godina

(slobodan, 7. jul 2010 02:21)

Pa nemamo svi pare za satelitsku antenu i brutalan internet. Sem toga, kad već plaćamo pretplatu RTS-u zašto onda ne možemo da gledamo utakmicu sa normalnim komentatorom? A tebi ako se ne sviđaju komentari, ne čitaj ih. Ja lično toliko volim komentare na internetu da mi čak i besmisleni, kao što su tvoji, ne mogu pokvariti ugođaj.

nisam sudija

pre 13 godina

@Marko

Ok, prihvatam objasnjenje. Ono sto me jos zanima - sta ako napadac stoji u ofsajdu i nikako ne utice na kretanje lopte ka golu i golmana, potpuno je na suprotnoj strani,lopta udara u stativu i odbija se do njega i on je cusne u mrezu. Zanima me, da li to treba svirati kao ofsajd ili priznati gol.