Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 13.09.2023.

08:10

"Tempiraćemo formu za osminu finala"

Selektor vaterpolista Srbije Uroš Stevanović komentarisao je žreb za Evropsko prvenstvo sledeće godine u Izraelu.

Izvor: DP

Autor: DP

Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije će na Evropskom prvenstvu 2024. godine igrati u Grupi C sa Nemačkom, Izraelom i Maltom, odlučeno je žrebom u Netanji.

"Jasno je da u ovoj grupi moramo da budemo prvi, onda nas sigurno čeka teška osmina finala za povratak među osam najboljih u Evropi. To mogu da budu Hrvatska ili Crna Gora, kojima bi taj meč bio kvalifikacioni za SP u Dohi odnosno i poslednja šansa za Olimpijske igre ili Francuska koja je Svetsko prvenstvo završila na šestom mestu, bolje plasirana od obe reprezentacije. Osmina finala je 10. januara i sigurno ćemo tempirati formu za taj meč, a nažalost zbog lakše grupe formu moramo da tražimo kroz sparinge i prijateljske turnire pre Evropskog prvenstva", rekao je Stevanović.

U Grupi A su Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u Grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, dok Grupu D čine Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Šampionat Starog kontinenta održaće se od 3. do 16 januara naredne godine u Netanji, u Izraelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu