Đorđević: Možda da je šutirao trojku...

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević kaže da njegov tim mora da izvuče pouke iz poraza od Litvanije i da se okrene meče sa Francuskom.

Komentari: 282

Naš tim poražen je sa 67:64 u dramatičnoj završnici.

"Moramo da se okrenemo sledećem protivniku, Francuskoj, da odigramo najbolju moguću tutakmicu, da uzmemo medalju. Medalja je imperativ, san, cilj svakog. Bronza bi bila dobar rezultat. Treba priznati da su Litvanci vodili veći deo utakmice i da su bolje odigrali", rekao je Đorđević.

Litvanija je vodila tokom većeg dela utakmice.

"Litvanija je ekipa koja je prošlo Evropsko prvenstvo uzela srebro, prošle godine bronzu, ekipa koja zna kako se igraju ovakve utakmice. Već godinama su tu u vrhu. Bila je stvarno jedna teška utakmica za nas, bilo je dosta duela. Nismo najpametnije odigrali, tražeći stalno veliku trojku koja će da reši meč u našu korist. Istina je i da nije htela da udje kao na prošlim utakmicama. Litvanski igrači su u velikom ritmu odigrali celu utakmicu i odbranu i napad", kaže selector.

Đorđević je rekao da nije siguran da li je bio faul na Bogdanoviću u poslednjem napadu našeg tima.

"Možda bi leglo zaustavljanje pa šut za tri, ideš da pogodiš za utakmicu. To je možda žal za tim. Međutim, kako je tekla utakmica, možda je taj završetak mogao da bude drugačiji", kaže Đorđević.

Utakmica za bronzu je na program u nedelju od 14 časova.

prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu