Nova vest
Košarka

Petak, 18.09.2015.

20:48

Češka preko Letonije do kvalifikacija za Rio

Košarkaši Češke osvojili su sedmo mesto na Evrobasketu, a pobeda nad Letonijom rezultatom 97:70 donela im je plasman u kvalifikacije za OI.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Beta/AP

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jan Veseli sa 24 poena, uhvatio je i šest skokova, a Tomaš Satoranski je ubeležio 18 poena.

Odlične partije pružili su Patrik Auda sa 13 i Viktor Hruban sa 11, a na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Janis Tima sa 11 pogodaka.

Letonci su sasvim dobro počeli utakmicu, vodili su u dobrom delu prve četvrtine, ali su je ipak izgubili rezultatom 28:23.

Da je baltička selekcija u velikom padu bilo je viđeno u drugoj deonici, koju je Češka rešila u svoju korist sa čak 16 poena prednosti.

Da može i gore od toga, Letonci su osetili u nastavku, za ceo treći kvartal ubacili su devet poena, a Češka je sa 23 povećala prednost i odlučila o pobedniku duela.

Pokušala je Letonija da se vrati u meč, čak je poslednju deonicu i dobila sa 25:17, ali je razlika već bila prevelika i trijumf Češke nije ni u jednom momentu došao u pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve