Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 23.05.2011.

20:55

“Kubičin povratak nemoguć u 2011”

Vlasnik Lotus Renoa Žerar Lopez rekao je da malo verovatno da će Robert Kubica voziti na nekoj od trka ove sezone.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Lopez je, ipak, istakao da postoji šansa da će se Poljak naći u bolidu tokom slobodnih treninga petkom kasnije tokom godine da bi procenio na kom je nivou spremnosti.

Kubica je početkom februara doživeo teške povrede u udesu na reliju u Italiji i posle više od dva meseca provedenih u bolnici, pre nekoliko nedelja je oporavak nastavio kod kuće.

Doktori koji leče Kubicu rekli su da će morati da prođe bar šest meseci od nesreće da bi mogli da predvide potencijalan povratak na stazu, a Lopes je rekao da je tim voljan da ponudi Kubici da vozi na treninzima ako misli da će mu to pomoći.

Najverovatnije ćemo se odlučiti da u nekom trenutku Robert vozi na treninzima, ali sam siguran da je njegov povratak nemoguć ove godine”, rekao je Lopez.

Prvi čovek Lotus Renoa takođe je rekao da je još uvek prerano uopšte govoriti da li će Kubica moći da nastavi u karijeru u Formuli 1.

Robert je preživeo tešku nesreću i sada dolazi najteži deo, da se potpuno oporavi, a to je nešto što niko, ni on, doktori ili mi, ne znamo da li će uspeti”, rekao je Lopez.

Kubicu je u timu zamenio Nik Hajdfeld, a uz njega boje Lotus Renoa ove sezone brani Vitalij Petrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu