Nova vest
Tenis

Sreda, 04.02.2015.

19:00

"Novak može do 13 Gren slemova"

Robi Kenig, komentator na ATP turu, očekuje da će Novak Đoković dominirati svetskim tenisom u narednih nekoliko godina.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Đoković je u nedelju osvojio osmu Gren slem titulu, pošto je u finalu savladao Endija Marija rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

Kenig je naveo da najbolji teniser sveta može da osvoji 13 titula na najvećim turnirima do kraja karijere.

„Mislim da će Đoković osvojiti po dva Gren slema u sledeće tri godine. Po dve titule od početka 2015. godine značiće da će stići do broja 13“, naveo Kenig.

On se potom osvrnuo na finale Otvorenog prvenstva Australije u kom su se sastali, kako kaže, dvojica najboljih atleta na svetu.

„Njihova dinamika je neverovatna. Morate zapamtiti da je to bio dvoboj dvojice najboljih riternera u našem sportu, što je povećalo šansu za brejkove. Ako momci riterniraju, onda je teško zadržati servis, posebno ako to rade duboko. Obojica su bila agresivna kod tog udarca, često stajali unutar terena kada su vraćali servis. To je serverima davalo veoma malo vremena za reakciju. U sportu najmanje stvari mogu doneti velike razlike“, dodao je Kenig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve