Novak: Pričaću s Endijem, nemam šta da krijem

Novak Đoković nada se da finale Australijan opena neće pokvariti njegov odnos sa Endijem Marijem, kojeg poznaje još otkad su bili deca.

SO |
Komentari 173

Početkom trećeg seta finala Novak je osetio fizičku slabost, a Mari je posle meča izjavio da mu se činilo da Đoković trpi grčeve i da mu je zbog toga pažnja odlutala. Tome je prethodio i prilično hladan pozdrav na mreži.

Na pitanje da li se plaši da bi sve što se dogodilo moglo da utiče na njihov odnos, Novak je odgovorio:

“Sa moje strane neće. Kako se on oseća povodom svega još je rano govoriti jer nije prošlo mnogo vremena i definitivno je razočaran porazom. Normalno je da prođe neko vreme, pa ćemo videti“.

Đoković kaže da sa Marijem ima dobar i veoma pošten odnos i dodaje:

“Ako se ukaže prilika i ako je on spreman da razgovara, razgovaraćemo, nema problema. Nemam šta da krijem. Nisam tip momka koji se pretvara, koji pokušava da uradi nešto iza nečijih leđa ili govori loše stvari o bilo kome, pogotovo o nekome koga znam tako dugo. Poštujem ga“.

Situaciju su ’zakuvali’ i novinari sramnim nizom pitanja na Marijevoj konferenciji za medije posle finala.

“Ne želim da upirem prstom u njega ili u medije ili u bilo koga ko možda pokušava da stvori bespotrebnu tenziju. Nadam se da će stvari biti kako treba u budućnosti“.

Đoković i Mari znaju se još od turnira za dečake ispod 12 godina u Francuskoj, a srpski teniser priznaje da se njihov odnos promenio u poslednje vreme.

“Ne na loš način. Jednostavno, rivali smo poslednjih nekoliko godina – on ima svoj tim, ja svoj, tako da ne provodimo vreme zajedno koliko bismo možda želeli, na terenu i van njega. Ali kada se on oženi i možda dobije dete, češće ćemo se viđati, onda ćemo imati izgovor. Nadam se da će stvari biti drugačije u budućnosti“.

Novak ističe da i na ostale najveće protivnike smatra prijateljima.

“Iskreno, gledam na Endija, Rafu i Rodžera kao na prijatelje jer ih viđam zaista mnogo, više od svojih roditelja, nekada više i od supruge. Postoji poseban odnos koji se stvorio sa godinama provedenim na ATP turu. Da, jesmo rivali i naravno da ne možemo zajedno da večeramo i da govorimo o intimnim stvarima jer ćemo sutra biti na terenu i boriti se za najveće trofeje. U ovoj fazi karijere možda taj bliski odnos još nije moguć, ali svi smo ljudi i na kraju mislim da bi ta ljudska strana trebalo da bude prioritet u odnosu na sportsku“, zaključio je 27-godišnji Đoković.

Novak je u nedelju osvojio osmu Gren slem titulu, a više o finalu i o onome što se dešavalo posle njega pročitajte u tekstu Saše Ozma.

Legendarni Nik Bolitijeri izjavio je da je Novak najkompletniji teniser u istoriji, Greg Rusedski proglasio ga je nepobedivim, a svetski mediji nazvali su Novaka “kraljem Melburna“.

prethodna strana 1 / 41 sledeca idi na stranu