Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.02.2015.

23:37

Pao rekord po broju navijača u Melburnu

Posle 14 dana tenisa u Melburn Parku Australijan open stigao je do kraja, a godina 2015. pamtiće se i po rekordnom broju navijača.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Prvi Gren slem sezone završen je u nedelju, a prema podacima posetilo ga je više od 733.000 navijača što je najveći broj ikada zabeležen.

Pre finala između Novaka Đokovića i Endija Marija kroz kapiju kompleksa prošlo je nešto manje od 704.000 ljudi i već je tad postavljen novi rekord, a u nastavku dana samo je popravljen.

Najbolji teniser sveta pobedio je Marija sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 i tako ušao u istoriju ‘belog sporta’ kao jedini igrač iz Open ere koji je pet puta osvajao Ozi open.

“Rekord od 733.000 gledalaca. Ovo je bila rekordna godina što se tiče navijača koji su došli na Australijan open i ovo je definitivno jedan od najvećih sportskih događaja na svetu. Počastvovan sam što stojim ovde kao šampion po peti put, među samom teniskom elitom”, izjavio je Đoković na ceremoniji dodele pehara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve