Vesti -

Da li biste svoju decu upisali u školu TikTok-a? ANKETA

Reklama za školu TikToka pod sloganom "Naka tvoje dete postane poznato" počela je da kruži Beogradom, pa se postavlja pitanje da li su one u današnje vreme zamena za nekadašnje škole manekenstva i glume.

Izvor: Prva
Podeli
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Reklama je podigla veliku prašinu u javnosti, a na ovu temu u emisiji "150 minuta" razgovarali su Sara Damnjanović, tiktokerka i Nikola Jagodić, stručnjak za digitalni marketing.

"Želim odmah da razgraničim pogotovo mlađoj publici da biti poznat ne znači biti srećan i da će svi vaši problemi biti rešeni. Pogotovo što se danas neki ljudi na negativne načine proslave", počela je da priča Sara Damnjanović i dodala zašto za sebe misli da je primer na društvenim mrežama.

"Mogu sebe da nazovem javnom ličnošću jer promovišem ispravne vrednosti. Ja sam svoj cilj na društvenim mrežama ispunila. Na hiljade dece počelo je da se bavi sportom jer sam bila viralna na svetskom nivou i to je bio jedan od mojih ciljeva."

Sa druge strane, Jagodić društvene mreže tumači kao još uvek nešto nedokučivo čoveku, a i te kako je, po njegovim rečima, profesija od koje može lepo da se živi.

"Nije to ništa čudno, podigla se velika prašina oko plakata koji se pojavio. Kod nas vlada predrasuda da je to nešto strašno, jer su deca ranije govorila da žele da postanu astronauti, a danas da žele da postanu jutjuberi. Naravno da roditelji imaju dozu straha, jer kada se ne razumete dovoljno u nešto, postoji strah. Kada je naš mentalitet u pitanju, javljaju se i teorije zavere, da se neko "urotio protiv nas". Međutim, kada zađemo ispod površine, ja sam sva svoja egiztencijalna pitanja rešio zahvaljujući društvenim mrežama. To je moj posao nešto čime se ja bavim", objašnjavao je Jagodić i dodao:

"Generacije koje su mlade, one traže zapravo nova tržišta i ovo je jedno novo tržište, ovo je jedan klasičan primer tržišne ekonomije", objasnio je stručnjak za društvene mreže.

Da li biste vi upisali vašu decu u školu TikTok-a?

U nastavku teksta pogledajte detaljnije emisiju o školi TikToka u emisiji "150 minuta":

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 227 idi na stranu