Švedska nije priznala seks kao sport, Srbin ne odustaje: "Održaćemo Evropsko prvenstvo"

Proteklih nekoliko dana se pojavila priča kako će seks biti priznat kao sport u Švedskoj, kao i da će ta zemlja organizovati Evropsko prvenstvo u seksu.

Život

Izvor: index.hr

Subota, 10.06.2023.

08:18

Švedska nije priznala seks kao sport, Srbin ne odustaje:
Foto: depositphotos/pressmaster

Objavljena su i imena takmičara, ipak, izgleda da je sve palo u vodu i pre nego što je išta počelo.

Švedske vlasti i Švedski sportski savez su otklonili mogućnost organizacije Evropskog prvenstva u seksu, kao i priznavanje seksa kao sporta. Ana Setman iz Švedskog sportskog saveza kaže kako su informacije koje su se proširile medijima netačne.

"U pojedinim stranim medijima se šire pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini strani mediji šire vest kako je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantujem. To su lažne informacije kojima je cilj oštetiti švedski sport i Švedsku", poručili su iz Saveza.

Za početnu vest o Švedskoj seks federaciji i Evropskom prvenstvu u seksu je kriv Srbin - Dragan Bratić koji je vlasnik više noćnih klubova širom te zemlje. Upravo je on osnovao Seks federaciju i podneo zahtev za prijem u Sportski savez Švedske. Ipak, plan mu nije uspeo.

"Šteta što Švedska nije prihvatila predlog da seks bude registrovan kao sport", kratko je poručio Bratić za Deutsche Welle i dodao kako će se Evropsko prvenstvo ipak održati bez obzira na to što se seks ne smarta sportom.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: