Preminuo čuveni glumac, igrao u kultnom filmu sa Robertom de Nirom

Pat Kuper, stand-up komičar poznat po svojim nastupima u "Seinfeld“-u, "Analize This“ i radio emisiji Hauarda Sterna, preminuo je, prema rečima njegovih prijatelja i porodice. Imao je 93 godine.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 08.06.2023.

14:18

Preminuo čuveni glumac, igrao u kultnom filmu sa Robertom de Nirom
Foto: Profimedia

Kuperova supruga Emili Koner potvrdila je njegovu smrt u izjavi objavljenoj u sredu, prenosi The New York Times. Stiv Garin, koji je producirao i pisao sa Kuperom, takođe je potvrdio njegovu smrt, napisavši na Fejsbuku:

"Slomljeno mi je srce što čujem tužne vesti o smrti mog velikog prijatelja", Peta Kupera.

Komičar je navodno preminuo u svojoj kući u Las Vegasu, ali uzrok smrti još nije objavljen.

Garin je za Entertainment Weekly rekao da je Kuper "do kraja pričao viceve“ i da je imao "mnogo zdravstvenih problema“.

Kuperova karijera počela je 1950-ih u malim klubovima na istočnoj obali, prenosi The Times. Kasnije je služio kao predgrupa za Frank Sinatru, Tonija Beneta i Džerija Luisa, a pojavio se u više TV emisija, uključujući one koje su vodili Dean Martin i Merv Grifin.

Krajem 1990-ih, Kuper se pojavio kao on u "Seinfeld"-u, kudivši Džerija Sajnfelda što je izgubio jaknu. Drugi Kuperovi glumački poslovi uključivali su uloge u filmovima "Analize This“ sa Robertom de Nirom, "Analize That“ i "L.A. Zakon.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: