Vesti -

Svetski dan zaštite životne sredine: Versajski dvorac i Beograd na vodi krasi isto zelenilo

Da li ste znali da se više od 40 odsto ukupne površine Beograda na vodi nalazi pod zelenilom, a da je u okviru ovog višestruko nagrađivanog projekta zasađeno ili će biti zasađeno više od 2.000 stabala?

Izvor: B92
Podeli
Foto: BW
Foto: BW

Procenat zelenila se konstantno uvećava, jer se svakog meseca širom najmodernijeg naselja u Srbiji posadi u proseku 10 do 20 novih stabala.

Foto: Stella Production
Foto: Stella Production

Upravo ove brojke govore da kompanija Belgrade Waterfront predano radi na ozelenjavanju desne obale Save, doprinoseći tako očuvanju životne sredine.

Foto: BW
Foto: BW

Da je briga o životnoj sredini trajno opredeljenje kompanije Belgrade Waterfront govori i činjenica da će u budućoj osnovnoj školi, koja će biti izgrađena u zaleđu Savskog trga, postojati mini botanička bašta. U ovom zelenom kutku, uzgajaće se vrste drveća kakve se kod nas retko viđaju, kao što su sekvoja, čileanski bor ili japanski javor. Svoje mesto među odabranim sortama sa svih kontinenata naći će i Pančićeva omorika, a biologija će sasvim sigurno postati jedan od najatraktivnijih predmeta za mlade istraživače.

Foto: Stella Production
Foto: Stella Production

Jedno od omiljenih mesta najmlađih, Savski park, osim jedinstvenog igrališta, multifunkcionalnih terena za timske sportove i 700 metara dugačke staze za džoging, krasi i više od 140 stabala. Neka od njih, kao što su ukrasne jabuke i dekorativne trešnje, podsećaju na lokalnu tradiciju, u kojoj ove dve voćke zauzimaju važno mesto. Drvoredi prave prijatnu hladovinu na Savskom trgu i Sava Promenadi, a sadnice javora, graba i drugih vrsta drveća posađeni su duž čitavog Bulevara Vudroa Vilsona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu