Princ Hari se ipak nije pojavio u Višem sudu, a razlog je šokantan

Princ Hari se danas nije pojavio u Visokom sudu u Londonu u procesu protiv britanskog izdavača tabloida Mirror Group Newspaper (MGN), nakon čega je sudija Timoti Fankort izjavio da je iznenađen njegovim odsustvom.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.06.2023.

14:15

Princ Hari se ipak nije pojavio u Višem sudu, a razlog je šokantan
Foto: Profimedia

Sudija je podsetio da je Hariju naložio da se pojavi u sudu prvog dana njegovog slučaja, prenosi Asošiejted pres. Advokat MGN Endrju Grin naveo je da je "duboko uznemiren" Harijevim nedolaskom.

Ranije je objavljeno da će Princ Hari postati prvi član britanske kraljevske porodice, u poslednjih 130 godina, koji će svedočiti na sudu, gde će morati da govori o svojim vezama pre venčanja sa Megan Markl.

On treba da svedoči u okviru procesa protiv lista Dejli miror za koji tvrdi da je nezakonito prikupljao informacije o njemu, njegovom bratu Vilijamu, njihovoj majci Dajani i njihovom ocu kralju Čarlsu, piše londonski Tajms.

Hari tvrdi da su aktivnosti novinara Dejli mirora kod njega izazvale ogromne napade depresije i paranoje koji su doveli do raspada njegove veze sa Čelsi Dejvi, kao i da je navodni upad novinara u njihovu kuću, "naveo gospođu Dejvi da donese odluku da kraljevski život nije za nju, što je u to vreme bilo neverovatno uznemirujuće".

Ovaj slučaj je jedan od šest koje je princ pokrenuo protiv medija i vlade u Velikoj Britaniji. U drugom procesu on je tužio Dejli mejl navodeći da je bio žrtva hakovanja govorne pošte i predmet rada privatnih istražitelja, kao i da je oko 140 članaka objavljenih između 1996. i 2010. sadržavalo informacije prikupljene nezakonitim metodama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: