Bivši američki špijun odlučio da progovori: "Vreme je da se kaže istina o NLO-ima"

Bivši zvaničnik američke obaveštajne službe Kristofer Melon, specijalizovan za NLO, objavio je članak u kojem tvrdi da ima informacije da je američka vlada učestvovala u projektu takozvanog "obrnutog inženjeringa” koji uključuje NLO.

Život

Izvor: index.hr

Nedelja, 04.06.2023.

14:14

Bivši američki špijun odlučio da progovori:
Foto: Ilustracija/IgorZh/Shutterstock

Melon je pozvao vladu da objavi sve zapise, prenosi Newsweek.

Neki svedoci imaju informacije o vladinom tajnom programu?

Melon tvrdi da je četiri svedoka uputio Kancelariji za rešavanje anomalija, koja istražuje NLO i druge pojave u vazduhu, moru, svemiru i na kopnu. Ovi svedoci navodno imaju informacije o tajnom vladinom programu koji analizira i iskorišćava materijale izvađene iz nezemaljskih letelica.

Melon takođe tvrdi da su ga kontaktirali drugi izvori o navodnom tajnom programu "obrnutog inženjeringa“ i ističe da Amerikanci imaju pravo da znaju istinu o tome da li je vlada osmislila dotične NLO projekte. Takođe je objasnio nekoliko naučnih prednosti otkrivanja bilo kakve informacije.

"Ako smo reprodukovali nezemaljske tehnologije, naši najbolji i najsjajniji umovi bi trebalo da se angažuju u njihovoj proceni. Pod pretpostavkom da se pogonska tehnologija neidentifikovanih anomalnih fenomena razlikuje od bilo čega što je poznato javnosti, uspešan program obrnutog inženjeringa mogao bi da dovede do revoluciju u energetici, transportu i tehnologiji materijala. Možda ćemo uspeti da ubrzamo prelazak na čistu i jeftinu energiju, možda čak i da razvijemo supravodljive materijale i pogonske tehnologije koje su sada tema holivudskih filmova", rekao je bivši špijun.

On nije prva osoba koja je pokrenula pitanje "obrnutog inženjeringa“. Američki kongresmen Tim Burčet, republikanac iz Tenesija, rekao je za Newsweek da veruje da su ljudi u nekom trenutku pronašli letelicu, a verovatno i stvorenja. U aprilu je američka vojska skinula tajnost sa nikada ranije viđenih snimaka NLO-a tokom saslušanja u Senatu.

NASA održala javni skup o NLO-ima

NASA je nedavno održala javni sastanak u Vašingtonu, gde je panel stručnjaka istakao da je potrebno prikupiti više informacija da bi se objasnili ovi fenomeni. NASA je prošle godine najavila početak istraživanja i u oktobru imenovala najmanje 16 stručnjaka za ovu svrhu. Među njima su istaknuti naučnici i čelnici američkog regulatora za civilnu avijaciju (FAA) i bivši astronaut Skot Keli.

Njihov zadatak nije da prebrojavaju neidentifikovane anomalne pojave, kako ih zvanično zovu, da objasne određene do sada uočene događaje, već da daju preporuke NASA-i kako da pristupi toj temi u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: