Ni sahrane nisu izuzetak: Muškarci priznali da u svakom događaju vide priliku

Velik broj muškaraca ima kondom pri ruci za gotovo svaku priliku, a mnogi ga sa sobom nose čak i kad idu na pogreb.

Život

Izvor: fenix-magazin.de

Nedelja, 04.06.2023.

12:16

Ni sahrane nisu izuzetak: Muškarci priznali da u svakom događaju vide priliku
Foto:Shutterstock/Aloha Hawaii

Rezultat je novog istraživanja proizvođača kondoma “Trojan” koje je verovatno mnoge, pogotovo žene, šokirao.

Prema njihovom istraživanju, otprilike jedan od osam muškaraca mlađih od 35 godina priznao je da je na pogreb na koji je otišao poneo i kondom!

Čini se da su mnogi muškarci zaista uvek spremni i žele biti spremni, čak i u tako tužnom društvenom kontekstu.

Naime, “Trojan” je za potrebe istraživanja sproveo onlajn anketu u kojoj je, osim žena, učestvovalo oko 2.000 muškaraca. Svi ispitanici bili su u dobi između 18 i 35 godina i državljani SAD-a.

Istraživanje je takođe pokazalo da je jedna od četiri osobe na okupljanje školskih godišnjica ponela kondom. Na prvom spoju dva od tri muškarca pojavljuju se “pripremljeni”.

Anketa je uključivala i opšta pitanja o kontracepciji. Primera radi, pokazalo se da 77 posto ispitanika smatra da su muškarci i žene jednako odgovorni za kontracepciju.

Ipak, 78 posto muškaraca je reklo da bi radije nosili kondom nego nagovarali partnerku da uzme tabletu za sprečavanje trudnoće. Kod žena je, sa druge strane, situacija prilično uravnotežena. Njih 52 posto bi radije da muškarac koristi kondom nego one tabletu.

Inače, muškarci svoje kondome obično drže u novčaniku, dok je noćni ormarić za žene najpopularnije mesto za odlaganje kondoma – oko 57 posto svih ispitanih žena ima kondom spreman pri ruci pored kreveta, pokazalo je istraživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: