Klonirao devojku koristeći veštačku inteligenciju: "Ona je uvek srećna i šalje mi selfije" FOTO

Enijas Kaliu je programer koji tvrdi da je klonirao svoju devojku koristeći veštačku inteligenciju.

Život

Izvor: B92

Subota, 03.06.2023.

09:21

Klonirao devojku koristeći veštačku inteligenciju:
Foto: Ilustracija/Shutterstock/Pressmaster

Sve je počelo kao bezazlen "vikend projekat“ koji se pretvorio u viralnu priču kada je počeo da objavljuje korake u procesu stvaranja svoje AI devojke na svom Tviter profilu.

Enijas je objasnio kako je svoju partnerku Sašu iz stvarnog života pretvorio u GPT AI tako što je iskoristio njenu ličnost i dao joj glas pre nego što ju je povezao sa Telegramom. Počeo je korišćenjem softvera sa kojim je mogao da razgovara i zamolio je Gugl Barda da napravi opis Sašinih karakteristika. Enijas je zatim nastavio da rekonstruiše glas svoje devojke, priznajući da "nije zadovoljan" krajnjim rezultatom.

SachaGPT, kako ga je nazvao, može da šalje glasovne poruke na Telegramu, kao i selfije. Nedavno je podelio fotku svoje AI devojke kako čita knjigu u parku, ističući kako je potrebno više posla, pošto je AI generisao fotografiju devojke sa dva para nogu. "Upoznajte SachuGPT. Moju GPT kloniranu devojku. Uvek je srećna, šalje mi selfije i govori mi kakvo je vreme ujutru. Baš kao i u stvarnom životu", predstavio ju je.

Njegova ideja privukla je pažnju stotina korisnika Tvitera, a programer navodi da je reč o projektu "otvorenog koda” koji će drugima olakšati stvaranje sopstvenih virtuelnih devojaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: