Odluka koja je razbesnela svet: Kanadska lepotica ubila policajca, neće ići u zatvor

Džasmin Hartin, kanadska bogatašica i bivša partnerka Endrua Eškrofta, sina britanskog milijardera, optužena je da je neoprezno pucala na šefa policije u Belizeu, ali neće ići u zatvor, piše Bi-Bi-Si.

Život

Izvor: index.hr

Petak, 02.06.2023.

09:50

Odluka koja je razbesnela svet: Kanadska lepotica ubila policajca, neće ići u zatvor
Foto: Profimedia

Umesto da ode iza rešetaka, Hartin će samo platiti kaznu od 30.000 funti i odraditi 300 sati društveno korisnog rada. Pored toga, mora da snimi video-snimak upozorenja o opasnostima pijanstva i pogrešnog rukovanja vatrenim oružjem, prenosi Breaking Belize News.

Hartin (34) priznao je krivicu za ubistvo iz nehata policajca Henrija Džemota (42) koje se dogodilo krajem maja 2021. godine. Džemot je preminuo nakon što je zadobio prostrelnu ranu u glavu.

U noći ubistva bili su zajedno na pristaništu

Tokom istrage je otkriveno da su Hartin i Džemot, koji su bili prijatelji, zajedno žurili na ostrvu Ambergris Kej u noći njegove smrti. Prema policijskom izveštaju, prošetali su plažom pre nego što su završili na molu, gde joj je Džemot dao pištolj da odloži.

Hartin je istražiteljima rekla da je bila pijana dok je držala Glok 17 i da je slučajno opalio. Policija ju je pronašla u blizini mola, krvavu i izbezumljenu, a telo ubijenog pronađeno je u moru.

Prema krivičnom zakonu Belizea, maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina. Dok je bila na slobodi čekajući kraj suđenja, Hartin je dala nekoliko intervjua i pojavila se u dokumentarcu "Jedan metak u Belizeu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: