Vesti -

Preminuo poznati pevač, godinama se borio sa teškom bolešću VIDEO

Tužnu vest o smrti poznatog pevača Roja Tejlora potvrdila je porodica u objavi objavljenoj na stranicama društvenih medija njegove dobrotvorne organizacije Watch Your Back MND.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Eagrattana Insenla
Foto: Shutterstock/Eagrattana Insenla

Roj Tejlor najviše je poznat kao bivša evrovizijska zvezda, a preminuo je posle borbe sa bolešću motornih neurona.

Porodica muzičara potvrdila je tužnu vest u objavi objavljenoj na stranicama društvenih medija njegove dobrotvorne organizacije Watch Your Back MND.

Proslavio se zajedno sa bendom "Jump the Gun" kada je učestvovao na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" 1988. godine i tom prilikom je zauzeo osmo mesto.

Poznati pevač je otvoreno govorio o svojoj borbi sa bolešću motornih neurona (MND) i objavio je brojne singlove za prikupljanje sredstava za istraživanje ovog stanja.
Bolest motornih neurona (MND) je retko stanje koje polako oštećuje delove nervnog sistema, što dovodi do slabosti i gubitka mišića.

Potvrđujući njegovu smrt, njegova deca Terens i Ela opisali su Roja kao svog "heroja" dok su u emotivnom odavanju počasti prelivali očevu "zaraznu pozitivnost".
Napisali su: "Sa dubokom tugom želimo da objavimo smrt našeg oca i heroja Roja Tejlora. Kroz svoju zaraznu pozitivnost u poslednjih nekoliko godina postigao je toliko toga u borbi protiv MND-a... Neverovatan tata i neverovatna osoba i neverovatan muzičar..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu